Hierbij ontvangen jullie weer alle informatie die heel belangrijk is in verband met wedstrijd zwemmen bij ZC Valkenburg.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hierbij ontvangen jullie weer alle informatie die heel belangrijk is in verband met wedstrijd zwemmen bij ZC Valkenburg."

Transcriptie

1 000 Secretariaat: Ineke Wessels-Heiligers - Seringenstraat XE Valkenburg aan de Geul wessels_ineke@hotmail.com Valkenburg, 5 juli 2013 Beste zwemmers, ouders/verzorgers, Hierbij ontvangen jullie weer alle informatie die heel belangrijk is in verband met wedstrijd zwemmen bij ZC Valkenburg. In de eerste weken na de vakantie krijgen jullie een overzicht met de zwemtijdentijden die jullie het afgelopen seizoen gezwommen hebben voor ZC Valkenburg. Ik wens iedereen een heel fine vakantie, Ineke Wessels

2 DIVERSE INFORMATIE Zoals altijd na afloop van een seizoen en voor de start van het nieuwe seizoen krijgen jullie weer allerlei met informatie over het volgende seizoen, zoals: Groepsindeling per 1 augustus 2013 Baanindeling per 1 augusutus 2013 Wedstrijdkalender Afspraken seizoen Tips voor een wedstrijd Trainers ZC Valkenburg Bestuur ZC Valkenburg Al deze informatie geldt vanaf 1 augustus 2013, aan het begin van het nieuwe seizoen. Echter in de loop van het seizoen kunnen zaken veranderen. Ook de groepsindeling en de wedstrijden waar zwemmers voor uitkomen. Geregeld op onze site kijken is dus een aanrader en/of stel je vragen aan je train(st)er(s). Post per mail Alle belangrijke informatie krijgen jullie per mail. Ik wil dus vragen om geregeld je mail te controleren. Als je minderjarig bent krijgen ook je ouders deze mail. Als de mail alleen naar je ouders wordt gestuurd houd dit in dat je mailadres niet bekend is bij ons. Stuur dit dan zo snel mogelijk zodat jij ook je mail zal krijgen. Verder is het natuurlijk ook de bedoeling dat je regelmatig op de site kijkt om te zien of er interessant nieuws of mededelingen zijn. KNZB Op de website van de KNZB kun je allerlei informatie opzoeken ( ). Als je bijvoorbeeld de ranglijsten wil nakijken dan moet je op kijken. Alle wedstrijden van heel Nederland kun je vinden in de webkalender (site KNZB). Wil je een spreekbeurt houden over het zwemmen dan vind je hier ook veel informatie over het zwemmen. Zaterdagmorgen Op zaterdagochtend is er tot uur geen personeel van de Polfermolen aanwezig. Daarom zal tot die tijd iemand van ZC Valkenburg aanwezig zijn bij de toegangsdeur. Omkleedregels Om het zwemmen en omkleden goed te laten verlopen gelden enkele regels: De jeugdleden van ZwemClub Valkenburg kleden zich om in kleedkamer 1 en 2, volwassen mogen zich ook in de kleine hokjes omkleden. Na het omkleden gaat iedereen door het halletje, door de deur die rechtstreeks naar het wedstrijdbad leidt. Neem je tassen mee naar binnen en zet deze op de banken aan de lange zijde, onder de tribune. ZC Valkenburg is niet verantwoordelijk voor jullie spullen, zeker niet als zij in de kleedhokjes achterblijven. Na het zwemmen mag alleen gedoucht worden in de douches die aan het wedstrijdbad liggen. Hierna gaat iedereen weer door de deur die naar het halletje en de kleedkamers leidt.

3 Op woensdag na uur mogen de zwemmers wel douchen in de douches in het recreatieve zwembad. Op zaterdag om uur moeten alle zwemmers in het recreatie gedeelte douchen en van die kant naar hun kleedlokalen gaan. Het douchen en aankleden mag nooit langer duren dan 20 minuten. Vervoer naar wedstrijden In principe zal elke zwemmer (of de ouder) ervoor moeten zorgen dat hij/zij op tijd aanwezig is op een wedstrijd. Er wordt niet gezamenlijk naar wedstrijd gereden. Zwemmers en ouders kunnen onderling het vervoer regelen. Als een zwemmer geen vervoer heeft dan kan deze altijd bij Ineke aankloppen. Zij zal proberen vervoer te regelen zodat elke zwemmer op de plaats van bestemming kan komen. Autoverzekering Voor vervoer naar wedstrijden kan het zijn dat men andere kinderen dan de eigen kinderen meeneemt. Wij vragen dringend aan alle ouders om de verzekeringspolis na te kijken of zij een inzittendenverzekering hebben, voordat zij andere kinderen mee nemen in hun auto. Parkeren bij parkeerplaats Beatrixsingel (Speciaal voor ouders en oudere (trim-) zwemmers) Om tegemoet te komen aan de hoge parkeergelden heeft de Gemeente Valkenburg een regeling getroffen voor gebruikers van het Sport- en Recreatiecentrum Polfermolen. Voor een bedrag van 50,00 per jaar (tarief 2012) kan een parkeerkaart gekocht worden bij de gemeente. Deze kaart is geldig op het parkeerterrein Odapark/Prinses Beatrixsingel. Met deze kaart kan een kalenderjaar lang geparkeerd worden, ook in het weekend. Als de kaart in de loop van het jaar wordt aangevraagd (bijv. per 1 mei) dan betaalt u een evenredig deel (in dit geval 8/12 van 50,00). Hebt u interesse in een parkeerkaart? Vraag dan na inschrijving (van u of die van uw kind), een bewijs van lidmaatschap aan bij de Ineke Wessels. Hiermee gaat u naar de gemeente Valkenburg, afdeling financiën. Zij zorgen dan dat u zo snel mogelijk een parkeerkaart krijgt. Neem hiervoor een kopie mee van het kentekenbewijs deel 1B (tenaamstellingsbewijs) van de auto. Als u twee auto s op de kaart wilt laten zetten neem dan van beide auto s een kopie kentekenbewijs mee. Materialen van ZC Valkenburg In het materiaalhok van de Polfermolen staan twee kasten van ZC Valkenburg en een verrijdbaar rek met materialen. Op het verrijdbaar rek liggen zwemvliezen, pull buoys, enz. die gebruikt kunnen worden tijdens trainingen In de kasten staan bakken met handdoeken, zwembroeken, zwempakken en met T-shirts die gebruikt kunnen worden tijdens de training als iemand iets vergeten is. Meldt even aan je trainer wat je vergeten bent en je kunt het pakken uit de kast. Na afloop van de training neem je het mee naar huis en zorg je dat het item de volgende training gewassen en droog in de betreffende bak terug komt. Verder is er ook een bak met gevonden voorwerpen. Heb je iets gevonden tijdens een training dan wordt het daarin gelegd. Ben je iets verloren kijk dan in die bak.

4 Trainingsmaterialen Afhankelijk van de opdracht wordt tijdens de training gebruik gemaakt van bidon, zwemplank, zoomers, pull buoy en/of paddles. zwemplank deze wordt gebruikt om uit te zwemmen of alleen beenslag te trainen (vanaf Swimkick Techniekschool) Bidon deze is belangrijk om altijd bij je te hebben. De inhoud kan water zijn of een aanleng limonade (vanaf Swimkick Techniekschool) zoomers (dit zijn afgeknipte zwemvliezen) - deze zijn beter dan gewone zwemvliezen omdat zij minder blessuregevoelig zijn en deze worden gebruikt om de beenslag te versterken (vanaf Swimkick Techniekschool) pull buoy - dit is een drijfelement en wordt tussen de benen gehouden als alleen armen getraind worden (vanaf Swimkick Academie) paddles deze wordt gebruikt om de armslag te bevorderen (vanaf Juniorclub) Het is aan te bevelen deze materialen zelf aan te schaffen. Of cadeau te vragen voor verjaardag, Sinterklaas en/of Kerstmis. Clubkleding Hieronder verstaan we een korte broek en een T-shirt/poloshirt met logo van ZC Valkenburg (en de badmuts met logo). Van deze kleding ligt voorraad bij Frans Hoppers( ). 2 Keer per jaar wordt deze voorraad aangevuld. In ons Huishoudelijk reglement staat over de verplichting van clubkleding het volgende: Tijdens zwemwedstrijden en ceremonie protocollair waar men voor ZC Valkenburg uit komt is men verplicht kleding te dragen die via ZC Valkenburg gekocht kan worden. Hieronder verstaat men minimaal: korte broek, t-shirt/poloshirt met logo van ZC Valkenburg. Vakanties ZC Valkenburg heeft weinig vakantie. Dit is omdat de continuïteit van het trainen belangrijk is in verband met kampioenschappen. Om zeker te weten wanneer er niet gezwommen wordt krijgt iedereen een jaaroverzicht waarop aantekeningen staan. Tijdens schoolvakanties zijn aangepaste trainingen. Hier krijg je van te voren bericht over. Tussen Kerst en Nieuwjaar wordt niet getraind. Verder is tijdens landelijke feestdagen geen trainen. Om precies te weten wanneer er geen trainen is moet je de meegestuurde wedstrijdkalender bekijken. Indien hiervan af geweken wordt zal dit tijdig bekend gemaakt worden. Tijdens de zomervakantie wordt er 7 weken niet gezwommen. Hierover krijgt iedereen tijdig bericht.

5 VRIJWILLIGERS BINNEN ZC VALKENBURG Geen enkele vereniging kan functioneren zonder vrijwilligers; ZC Valkenburg ook niet. Wij hebben verschillende categorieën vrijwilligers: de trainers/coaches Zij staan op vaste dagen/uren aan de bak om onze zwemmers te instrueren. Indien iemand hier interesse in heeft dan kan hij/zij zich altijd melden. Een zwemachtergrond is een pre maar indien niet aanwezig hoeft dit geen belemmering te zijn. Je zult begeleid worden door de ervaren trainers en er is voldoende materiaal (CD s en klappers) om je op de hoogte te brengen. Intern kan er ook, naar behoefte een techniekavond georganiseerd worden in een lokaal maar ook in het water. bestuursleden of commissieleden Deze kunnen op bestuurlijk niveau iets betekenen voor ZC Valkenburg. Voor de diverse commissies kunnen wij altijd vrijwilligers gebruiken. official Voor deze functie krijg je via Kring Limburg een korte opleiding (4 avonden) waarin je geleerd krijgt wat er van je verwacht wordt. Je begint altijd eerst als klokker (tijdwaarnemer) en je kan je opwerken, als je dat wil, via secretariaat, kamprechter en starter tot scheidsrechter. De cursus tijdwaarnemer is dit jaar op 16, 23 en 30 september 8 oktober 2013 (alles maandagen) in Stein (mits voldoende deelname). Examen is op vrijdag 11 oktober in Roermond. vrijwilliger bij hand en span diensten Vrijwilligers die hand- en spandiensten verrichten hebben geen vaste functie maar helpen tijdens een wedstrijd. Zij verzorgen de catering, speakeren, delen startkaarten uit of halen ze weer op, bemannen de valse startlijn, etc. Natuurlijk kan ook hulp geboden worden bij een andere activiteit als een kamp of de ZCV dag vrijwilliger bij fund raising activiteiten Hierbij wordt je als vrijwilliger ingezet bij activiteiten waarvoor ZC Valkenburg een vergoeding krijgt, zoals: helpen tijdens de Amstel Gold Race en Boogies Extreme. Tijdens het jaar kunnen ook andere activiteiten bekend worden. Je ziet op heel veel gebieden kan je helpen. Als alle ouders en oudere leden zich voor een of twee activiteiten opgeven dan is de druk voor iedereen verdeeld. Geef je dus op om bij een van onze activiteiten te helpen. Ons official korps bestaat momenteel uit: Nico Boosten - Maastricht Margriet Fleur Maastricht Ralph Hendriks Berg en Terblijt Moud Offermans - Caelen Antoinette Kierkels - Klimmen Cis Knols - Valkenburg Annette Ugen - Valkenburg Jan van de Ven - Venlo Ineke Wessels - Valkenburg

6 kandidaat UITLEG DIVERSE WEDSTRIJDEN Naam wedstrijd Aantal wedstrijden per seizoen Uitleg wedstrijd Miniorenwedstrijd 5 wedstrijden Dit zijn wedstrijden voor - jongens minioren 2 t/m 6 en junioren 1 en 2 - meisjes minioren 2 t/m 5 en junioren 1 en 2 Minioren Clubmeet 1 wedstrijd Dit is een wedstrijd in team verband met 18 zwemmers. Jongens minioren 3,4,5,6, meisjes minioren 3,4,5 Competitiewedstrijd 4 wedstrijden Dit zijn de wedstrijden waar zwemmers vanaf minioren 4 kunnen Pentawedstrijd 4+1 Regio Kampioenschappen: - RKA Regio Kampioenschappen: - RESK - RWK - RMF Invitatiewedstrijden Gehandicapten Nederlandse Kampioenschappen wedstrijden 1 wedstrijd van 4 dagen (2 weekenden) allemaal wedstrijden van 2 dagen Meerdaagse wedstrijden meedoen. Aan de hand van de snelheid is er een puntentelling en wordt de plaats in de competitie bepaald Zwemwedstrijd vooral bedoeld voor beginnende zwemmers in alle leeftijdsklassen. (Ter vervanging van de medaillewedstrijden.) De trainers bepalen wie mee mag doen. Onder deze categorie valt ook Mosaquatrofee Voor deze wedstrijd kan je gedurende het hele seizoen limieten halen. Als je hieraan voldoet ben je volgens ZCV regels verplicht hieraan mee te doen. Deze wedstrijd wordt gehouden in een 50 meter bad. Voor al deze wedstrijden geldt dat ZC Valkenburg zo veel mogelijk zwemmers inschrijft. Dit houdt in dat alle zwemmers kans hebben om mee te doen. Je moet dan per leeftijdscategorie bij de eerste 10/12 (of 15/18) van Limburg horen. RESK = Regio Estafette/Sprint Kampioenschappen: deze wedstrijd wordt gecombineerd gehouden de jongste zwemmers zwemmen in estafettevorm en de ouderen zwemmen sprintafstanden. RWK =Regio Winterkampioenschappen: dit is een testmoment voor alle zwemmers op de korte baan (25 meter) RMF = Regio Minioren finales: dit is een Limburgs Kampioenschap voor alle Speedo zwemmers die bij de eerste 15/18 van Limburg horen Dit zijn wedstrijden waar ZC Valkenburg uitnodigingen voor krijgt. In de maandelijkse nieuwsbrief zullen deze wedstrijden worden aangekondigd. Maar ook je trainer zal je erop wijzen als je mee kan doen. Voor deelname aan deze wedstrijden wordt inschrijfgeld gevraagd. Dit zijn wedstrijden of andere activiteiten die alleen bestemd zijn voor gehandicapte zwemmers Diverse (O)NK/NJK s en Jaargangfinales. Hiervoor moeten limieten gezwommen worden. De trainer/coach zal je hierover informeren als je in aanmerking komt. Op de site van de KNZB vind je hierover meer informatie

7 kandidaat Lijst met afkortingen die gebruikt worden bij een wedstrijduitnodiging: Pr Programmanummer ru Rugslag vr vrije slag ss Schoolslag vl Vlinderslag wi wisselslag (persoonlijk: vl-ru-ss-vr, estafette: ru-ss-vl-vr) Est Estafette J Jongens H Heren M Meisjes D Dames Min Minioren Jun Junioren Jeu Jeugd mix meisjes-jongens / dames-heren gemengd 50m 50 meter ee en eerder el en later eo en ouder svh Startvergunninghouder Het startnummer is een uniek nummer voor elke zwemmer dat hij/zij nodig heeft om gerechtigd te zijn wedstrijden te mogen zwemmen. De eerste twee cijfers van dit nummer zijn het geboortejaar van het kind en de andere cijfers worden toegewezen door de KNZB. Hierbij krijgen meisjes oneven getallen en jongens even getallen POULE-INDELING seizoen Competitie Speedo Driekamp Penta Maastricht Valkenburg Valkenburg Kerkrade Landgraaf Valkenburg Maastricht Maastricht Valkenburg Maastricht Sittard Maastricht Gulpen Sittard Valkenburg Kerkrade Valkenburg Sittard Eurode KZC ZV Kimbria ZC Valkenburg ZV Kimbria SG HGN ZC Eijsden ZC Valkenburg SG HGN ZV Kimbria Brunssum ZC Eijsden ZC Valkenburg SG HGN Eurode KZC Zeps ZV Vaals Mosaqua Becha ZC Valkenburg

8 kandidaat LEEFTIJDSBEPALINGEN volgens KNZB Meisjes/Dames Jongens/Heren 6 jaar 2007 Minioren jaar 7 jaar 2006 Minioren jaar 8 jaar 2005 Minioren jaar 9 jaar 2004 Minioren jaar 10 jaar 2003 Minioren jaar 2002 Minioren jaar 11 jaar Junioren jaar 12 jaar 2001 Junioren jaar 13 jaar 2000 Junioren jaar 1999 Junioren jaar 14 jaar Jeugd jaar 15 jaar 1998 Jeugd jaar 16 jaar 1997 Senioren D jaar 17 jaar 1996 Senioren D jaar 18 jaar en ouder 1995 en eerder Senioren D open jaar en ouder Leeftijdsbepalingen Minioren 1 Minioren 2 Minioren 3 Minioren 4 Minioren 5 - Startgerechtigd vanaf 6e verjaardag - Maximaal 50 meter per nummer - Maximaal 3 nummers per dag inclusief estafettes - Alleen samen met minioren 2 en minioren 3 - Maximaal 500 meter per dag - Vlinderslag maximaal 100 meter - Wisselslag maximaal 200 meter - Maximaal 4 nummers per dag, inclusief estafettes - Alleen samen starten met minioren 3 en 4 - maximaal 500 meter per dag - Vlinderslag maximaal 100 meter - Wisselslag maximaal 200 meter - Maximaal 4 nummers per dag, inclusief estafettes - Allen samen starten met minioren 4 en 5 - Maximaal 1000 meter per dag - Vlinderslag maximaal 100 meter - Wisselslag maximaal 200 meter - Maximaal 4 nummers per dag, inclusief estafettes waarbij tussen de nummers een rust van tenminste 30 minuten moet zijn - zij mogen niet in een oudere leeftijdsgroep uitkomen, behoudens in de leeftijdsgroepen jongens minioren 5 en 6 en meisjes minioren 6 en junioren 1; in achtneming van de leeftijdsbeperkingen voor de eigen leeftijdsgroep - Maximaal 1000 meter per dag - Vlinderslag maximaal 100 meter - Wisselslag maximaal 200 meter - Maximaal 4 nummers per dag, inclusief estafettes waarbij tussen de nummers een rust van tenminste 30 minuten moet zijn - zij mogen niet in een oudere leeftijdsgroep uitkomen, behoudens in de leeftijdsgroepen jongens minioren 6 en junioren 1 en meisjes junioren 1 en 2; in achtneming van de leeftijdsbeperkingen voor de eigen leeftijdsgroep

9 kandidaat HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zwembad en andere gebruikte voorzieningen 1. Deze dienen gebruikt te worden waar het voor bestemd is. 2. Regels dienen in acht genomen te worden. 3. Aanwijzingen van personeel dienen te worden opgevolgd. 4. Attributen dienen gebruikt te worden waar zij voor bestemd zijn. 5. Kleedruimten dienen gebruikt te worden waar ze voor bestemd zijn. Leden 6. Leden dienen zich netjes tegenover elkaar te gedragen. 7. Het belang van de vereniging mag door het gedrag van de leden niet geschaad worden. 8. Bij verstoring van de training kunnen er disciplinaire maatregelen genomen worden door de trainers. 9a. Bij wangedrag zullen, in overleg met het bestuur, de ouders worden gewaarschuwd om verdere escalatie te voorkomen. 9b. Schade berokkend door wangedrag kan niet op de vereniging verhaald worden. 10. Boetes opgelegd door de KNZB kunnen, na overleg met de trainers en bestuur, op het lid verhaald worden. Contributie 11. Het contributiejaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. 12. De contributie wordt jaarlijks minimaal verhoogd volgens de indexering van de KNZB. 13. De contributie is afhankelijk van de groep waarin de zwemmer/zwemster is ingedeeld. 14. De groepsindeling kan 2 keer per jaar wijzigen: per 1 januari en na de zomervakantie. Dit kan dus voor de betreffende zwemmers/zwemsters leiden tot een andere contributie. Alle wedstrijdzwemmers krijgen tijdig te horen in welke groep zij worden ingedeeld. 15. Bij inschrijving van nieuwe leden wordt naast de geldende contributie een bedrag aan inschrijfgeld geheven. 16. Indien men het lidmaatschap wenst te beëindigen geldt een opzegtermijn van minimaal een maand, met dien verstande dat het einde van de opzegtermijn samenvalt met de laatste dag van een maand. 17. De jaarcontributie dient helemaal te zijn voldaan vóór 1 november. 18. Na termijn verstrijking zal men een herinnering ontvangen. 19. Na herinneringstermijn van 4 weken zal een aanmaning volgen, waarbij 10,00 aanmaningskosten in rekening worden gebracht. 20. Bij in gebreke blijven van het onder artikel 19 genoemde, kan overgegaan worden tot incasso middels een incassobureau. Wedstrijden 22. Alle wedstrijdzwemmers zijn verplicht om aan de competitiewedstrijden en de Limburgse Kampioenschappen deel te nemen. 23. Deelnemen aan een wedstrijd is mogelijk als 5 of meer zwemmers, 1 coach en 1 official zich inschrijven c.q. aanmelden. ZC Valkenburg zal dan de daaraan verbonden wedstrijdkosten betalen. Indien er minder zwemmers meedoen in een wedstrijd zal de vereniging het deelnamegeld van Kring Limburg in rekening brengen aan deze zwemmers. Voor buitenlandse wedstrijden komen hier ook de extra KNZB-kosten bij. 24. Inschrijfgeld is altijd ten laste van de zwemmer, tenzij anders bepaald. 25. Afmelden voor een wedstrijd: In een uitnodiging wordt een uiterste datum van afmelden opgenomen. Deze zal altijd gehanteerd worden. Iedereen moet zich tijdig schriftelijk ( mag) afmelden! Gebeurt dit niet dan zullen boetes (gebaseerd op KNZB en Kring-tarieven verhoogd met administratiekosten) opgelegd worden. Toegangspasjes 26. Voor de door de vereniging beschikbaar gestelde en door de Polfermolen verplichte toegangspasjes gelden de regels, vastgesteld door het bestuur. Kleding 27. Tijdens zwemwedstrijden en ceremonie protocollair waar men voor ZC Valkenburg uit komt is men verplicht kleding te dragen die via ZC Valkenburg gekocht kan worden. Hieronder verstaat men minimaal: korte broek, t-shirt/poloshirt met logo van ZC Valkenburg. Algemeen 28. Waar het huishoudelijk reglement niet in voorziet wordt verwezen naar de verenigingsstatuten (ter inzage bij het bestuur). Versie 16 april 2013

10 kandidaat BELANGRIJKE TELEFOONNUMMERS en ADRESSEN Locaties trainingen: Sportcentrum de Polfermolen, Plenkertstraat 50, 6301 GM VALKENBURG, Bestuur: - Martin Scheerder (voorzitter) - Frans Hoppers (penningmeester) - Ineke Wessels (secretaris) - Diederik Rouffaer (technisch coördinator) - Petra van der Linden (Activiteitencommissie) Vacature (PR en communicatie) Vacature (all round) scheerder24@zonnet.nl frhoppers@hotmail.com wessels_ineke@hotmail.com dphrouffaer@hetnet.nl ppm.vdlinden@home.nl Vertrouwenspersoon: - Martin Scheerder scheerder24@zonnet.nl Adviseur gehandicapten: - Cis Knols c.knols@wannadoo.nl Bankrekeningnummer: Rabo Bank tnv ZwemClub Valkenburg Website:

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

KNZB Zwemcompetitie Bepalingen

KNZB Zwemcompetitie Bepalingen De Nationale Zwemcompetitie wordt sinds jaar en dag door vele verenigingen gezwommen. Het is de graadmeter voor de sterkte van clubs. Met ingang van het seizoen 2018-2019 zijn enkele belangrijke wijzigingen

Nadere informatie

De eerste zwemwedstrijd

De eerste zwemwedstrijd Batavia Swim Lelystad www: email: bataviaswim.nl info@bataviaswim.nl Postadres: Jol 3318 8243HZ Lelystad ING Bank IBAN nr.: NL66 INGB 0007 853 116 KvK nr.: 69 1250 07 De eerste zwemwedstrijd Beste ouders

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan Wat zijn nou de WWW's? Het zijn de Wie Wat Waar- vragen en antwoorden. Afspraken die je moet weten voor de trainingen en wedstrijden. 1 Trainingen: Algemeen:

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS!

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Versie September 2013 AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Naast vooral lol hebben in zwemmen, zijn er ook een paar zaken die je echt moet weten/doen rondom het trainen en zwemmen van wedstrijden.

Nadere informatie

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen Limieten voor de diverse Nederlandse Kampioenschappen vloeien voort uit het Meerjaren Selectie Systeem. In principe zijn de E-tijden van toepassing, mits anders aangegeven in de oranje balk bij de leeftijdsgroep.

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren Minioren-Junioren Algemeen Aan Minioren-Juniorenwedstrijden nemen jongens Minioren 2 t/m Junioren 2 en meisjes Minioren 2 t/m Junioren 2 deel. Ook Parazwemmers in deze leeftijdsgroepen kunnen deelnemen

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016

Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Programma Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen Zwemmen korte baan 2016 28 januari t/m 31 januari 2016 Donderdag, middagsessie Inzwemmen 15:00 uur, aanvang wedstrijd 16:00 uur 1 400 m. vrije slag

Nadere informatie

28 e Speedo International Friendship Swimmeet

28 e Speedo International Friendship Swimmeet Beste zwemvrienden, Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december 2013 organiseren wij in het nieuwe (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht de 28 e Speedo International

Nadere informatie

Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert AZ&PC Neptunus ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan de. Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus 100 jaar

Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert AZ&PC Neptunus ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan de. Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus 100 jaar Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert AZ&PC Neptunus ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan de Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus 100 jaar AZ&PC Neptunus nodigt hierbij alle masters uit om aan deze

Nadere informatie

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet Zaterdag 25 november 2017 te Groningen Geachte verenigingen, Hierbij nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de op zaterdag 25 november 2017 in het Helperzwembad in Groningen. Naast de reguliere Minioren

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren Algemeen Aan SwimKick en Miniorenwedstrijden nemen jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5 deel. Ook Parazwemmers kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Voor de Swimkick zwemmers is nog geen

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging Zuidbroek, 8 januari 2019 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 23 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 30 maart 2019 in het zwembad te. Tijdens de 1-uursestafette

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging Zuidbroek, 5 januari 2018 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 22 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 31 maart 2018 in het zwembad te. De Pinquin 1-uursestafette

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Zuidbroek, 22 december 2016 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 21 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 4 maart 2017 in

Nadere informatie

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan

Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Bepalingen Regio West kampioenschappen lange baan Deze bepalingen zijn van toepassing op: Regiokampioenschappen lange baan (18/19 mei en 25/26 mei 2019) Algemeen De wedstrijden zijn uitsluitend toegankelijk

Nadere informatie

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel AANMELDINGSFORMULIER VAN VLIET BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er: @ Naam ouder/verzorger

Nadere informatie

BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015. Bepalingen Nationale Zwemcompetitie. Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit:

BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015. Bepalingen Nationale Zwemcompetitie. Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015 Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 bepalingen Nationale Zwemcompetitie (NZC) en hoofdstuk 2 bepalingen Zwemcompetitie Gehandicapten i (ZCG). Bepalingen

Nadere informatie

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht Beste zwemvrienden,

Locatie: Geusseltbad Discusworp XP Maastricht  Beste zwemvrienden, Beste zwemvrienden, Op woensdag 28, donderdag 29 en vrijdag 30 december 2016 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 31 e Speedo International Friendship

Nadere informatie

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes

Beste zwemvrienden, Programma. 08:30 uur: feestelijke opening 08:45 uur: aanvang series. 17:00 uur: inzwemmen finales en estafettes Beste zwemvrienden, Op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december 2015 organiseren wij in het (8 banen 25 meter inclusief elektronische tijdwaarneming) te Maastricht 30 e Speedo International Friendship

Nadere informatie

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 Ook dit jaar organiseren wij weer als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven de Pieter Cup (7 e keer); een wedstrijd voor jongens en

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 3.16 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2011 Dag 1 ochtendsessie Inzwemmen 08.00, aanvang wedstrijd 09.00 1. 400 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert AZ&PC Neptunus de. 5 Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus

Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert AZ&PC Neptunus de. 5 Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert AZ&PC Neptunus de e 5 Open Masters Zwemwedstrijd Neptunus AZ&PC Neptunus nodigt hierbij alle masters uit om aan deze wedstrijd deel te nemen. De wedstrijd wordt gezwommen

Nadere informatie

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013

Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Open Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Vrijdag Series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 400m vrije slag jongens jeugd/heren senioren + S4 - S14 2. 400m vrije slag meisjes

Nadere informatie

Swimming Club Zaventem vzw!

Swimming Club Zaventem vzw! Welkom in de zwemschool van Swimming Club Zaventem vzw! INFORMATIEBROCHURE 03/12/2015 www.scz.be 0 Inhoud 1. Welkom! 2 2. Hoe inschrijven? 2 3. De zwemuren 3 4. Hoe verloopt de eerste les? 3 5. Het zwemseizoen

Nadere informatie

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet Zaterdag 10 november 2018 te Dokkum en zondag 11 november te Beilen Geachte verenigingen, Hierbij nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de op zaterdag 10 november of zondag 11 november 2018, in Dokkum

Nadere informatie

Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders,

Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders, Beste bestuursleden, trainers, zwemmers en ouders, Sinds een aantal maanden bestaat er een nieuwe vereniging in Nederland; De Nautoiren. Een netwerk van topzwemmers die generaties met elkaar willen verbinden

Nadere informatie

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Informatie- boekje Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Voorwoord Dit informatieboekje is voor ouders van zwemmers die lid zijn van ZPC De Rog. Hierin staat alle informatie over de zwemvereniging, trainingen

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

Regio B-winterkampioenschappen

Regio B-winterkampioenschappen Regio B-winterkampioenschappen 2018-19 Winterkampioenschappen (korte baan 25m) 15 & 16 december 2018 Plaats: Groningen (organisatie Trivia) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50 12:45-13:20

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen Korte Baan 2013 Vrijdag 1 februari, ochtendsessie Inzwemmen 08.00 uur, aanvang wedstrijd

Nadere informatie

MINIOREN CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 12 april 2014

MINIOREN CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 12 april 2014 MINIOREN CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 12 april 2014 Dit jaar organiseren wij voor de 6 e keer als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven de Minioren Cup (voorheen Pieter Cup); een wedstrijd

Nadere informatie

Regio B-kampioenschappen (zomer)

Regio B-kampioenschappen (zomer) Regio B-kampioenschappen 2017-18 (zomer) Zomerkampioenschappen (korte baan 25m) 16 & 17 juni 2018 Plaats: Hoogezand (organisatie De Inktvis) Sessie 1 Sessie 2 Sessie 3 Sessie 4 Inzwemmen : 08:15-08:50

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2017/2018 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2017-2018. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

AMSTERDAM TALENT CUP 2013

AMSTERDAM TALENT CUP 2013 De Dolfijn organiseert op zondag 3 maart 2013 voor de derde keer de Amsterdam Talent Cup. Als erkend Talent Centrum nodigen wij graag alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes

Nadere informatie

Programma Nationale Zwemcompetitie en ZCG 2014-2015 Deel 1 Nationale Zwemcompetitie regio klasse

Programma Nationale Zwemcompetitie en ZCG 2014-2015 Deel 1 Nationale Zwemcompetitie regio klasse Programma Nationale Zwemcompetitie en ZCG 2014-2015 In verband met het in vele gevallen gecombineerd verzwemmen van wedstrijden uit verschillende klassen, is er voor gekozen om alle programmanummers door

Nadere informatie

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF

RSW MASTERS NIEUWSBRIEF RSW MASTERS NIEUWSBRIEF Aan alle 20 plussers va ZPC en Z&PC Rotterdam Regio West Open Masterwedstrijden deel 2 De RWOM in Vlaardingen was in twee opzichten een succes. Nog nooit zijn we met zo n grote

Nadere informatie

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen Algemeen Aan de Junioren en Jeugdwedstrijden nemen jongens junioren 1 t/m 4, jeugd 1 t/m 2 en senioren, meisjes junioren 1 t/m 3, jeugd 1 t/m 2 en senioren deel. Ook gehandicapte zwemmers kunnen deelnemen

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits

Bepalingen KNZB circuits INLEIDING De KNZB circuits zijn bedoeld voor het stimuleren van het opleiden van complete zwemmers. De programma's bouwen op van laagdrempelig (Swimkick) tot uitdagend (junioren/jeugd) waarbij zwemmers

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2012 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Junioren Kampioenschappen Zwemmen 2013 Vrijdag 21 juni, ochtendsessie Inzwemmen 08.00 uur, aanvang wedstrijd 09.00 uur 1. 400 m.

Nadere informatie

Limietwedstrijd deel. 50 meter bad. Zwembad : de Wisselaar te Breda. Inzwemmen: 13.30 uur. Aanvang wedstrijd: 14.00 uur

Limietwedstrijd deel. 50 meter bad. Zwembad : de Wisselaar te Breda. Inzwemmen: 13.30 uur. Aanvang wedstrijd: 14.00 uur Limietwedstrijd deel 50 meter bad Zwembad : de Wisselaar te Breda Inzwemmen: 13.30 uur Aanvang wedstrijd: 14.00 uur Reglement, afspraken en toelichtingen limietwedstrijd [01-04-2013] 1. De wedstrijd wordt

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale

Deel 3 Deelnemen aan Vragen? SwimKickwedstrijden Speedowedstrijden Kring Speedo Finale Deel 3 Deelnemen aan... 3-3 3.1 Vragen?... 3-3 3.2 SwimKickwedstrijden... 3-4 3.3 Speedowedstrijden... 3-9 3.4 Kring Speedo Finale... 3-15 3.5 Nationale Speedo Dag... 3-19 3.6 Kring Speedo Club Meet...

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

Informatie WEDSTRIJDZWEMMEN

Informatie WEDSTRIJDZWEMMEN Informatie WEDSTRIJDZWEMMEN Seizoen 2016/2017 Inhoud Algemene informatie... 3 SG De Vliet... 3 Teamsport... 3 Clubkleding... 3 Andere vragen?... 3 Trainen... 4 Trainingstijden en baden... 4 Wat heb je

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Seizoen 2016/ januari 2017 Nr

Nieuwsbrief. Seizoen 2016/ januari 2017 Nr Nieuwsbrief Redactie: Dick Bouman 06-50589322 dickjolien@hotmail.com of Wedstrijdsecretariaat: Ruud Snijders, Remco Brand en Gerard Bruijgoms e-mailadres:zwemsecretariaat.mnc@gmail.com Seizoen 2016/2017

Nadere informatie

Nationale Zwemcompetitie Bepalingen

Nationale Zwemcompetitie Bepalingen Nationale Zwemcompetitie 2017-2018 Bepalingen Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: Hoofdklasse 15 teams A-klasse 30 teams B-klasse 30 teams C-klasse 30 teams Regio 1 e klasse Afhankelijk van

Nadere informatie

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013 O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen Seizoen 2012-2013 I N F O R M A T I E B I J E E N K O M S T 1 7 S E P T E M B E R 2 0 1 2 L O C A T I E : C L U B G E B O U W S C O R P I O T I J D : 1 9. 3 0 2

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN Seizoen 2013-2014 ZWEMVERENIGING DE COLUMBIAAN [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document.

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Voor het zwemseizoen 2015-2016 is door dutchswim.nl een nieuw wedstrijdcircuit voor minioren en junioren 1 in opleiding ontwikkeld. Dit succesvolle

Nadere informatie

Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY

Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY 14 oktober P Hoogeveen ZPC Hoogeveen 10.45 u. 10.15 u. 18 november M Hoogeveen de Reestduikers

Nadere informatie

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER BARRACUDA Naam Voorletter(s) Roepnaam Geslacht : M / V * Nationaliteit: Geboortedatum Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer : Geheim telefoonnummer: ja / nee * E-mailadres

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam Het einde van het zwemseizoen vraagt erom om nog eens lekker te kunnen knallen op kort bad. Daarom organiseert De Dolfijn voor de tweede keer de SPEEDO Fast Water Meet. Op 27 en 28 juni a.s. is het Sloterparkbad

Nadere informatie

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat.

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat. Vraag Waarom is er een nieuwe zwemvereniging opgericht Bestuurlijke verschillen van inzicht over de technische zaken van wedstrijdzwemmen (trainingen en wedstrijden) en de inbedding van wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2016/2017 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2016-2017. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden,

Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein DV Haarlem Beste zwemvrienden, Wedstrijdsecretariaat Marsmanplein 128 2025 DV Haarlem 06-52315233 dwtwedstrijdsecretariaat@gmail.com Beste zwemvrienden, DWT wenst jullie een heel sportief 2016 en trapt het jaar af met een uitnodiging

Nadere informatie

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V * Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Geheim telefoonnummer: ja / nee * E-mailadres:

Nadere informatie

Minior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 8 april 2017

Minior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 8 april 2017 Minior Swim Cup Eindhoven Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 8 april 2017 Ook dit jaar organiseren wij weer een Minioren Wedstrijd als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven. Maar Pieter Cup gaat

Nadere informatie

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER ZPV BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Nationaliteit : Adres : Postcode : Woonplaats: Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er*:

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels November 2009 1 HANDLEIDING WEDSTRIJDZWEMMEN 1. Inleiding pagina 3 2. Soort wedstrijden pagina 3 2.1 Speedo wedstrijden pagina 3 2.2 Kring C-klasse pagina

Nadere informatie

ONK Open Water Zwemmen 2019 Bepalingen

ONK Open Water Zwemmen 2019 Bepalingen De vinden plaats op zaterdag 10 en zondag 11 augustus 2019. Locatie is Het Waaltje in Heerjansdam. De organisatie is in handen van de KNZB in samenwerking met de verenigingen De Lansingh en ZVVS. Meer

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2015 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie

De Meeuwen Diemen. Wedstrijdzwemmen. Algemene informatie De Meeuwen Diemen Wedstrijdzwemmen Algemene informatie Inhoud TRAINEN 3 Trainingstijden 3 Welke spullen neem je mee? 3 Trainers 4 WEDSTRIJD 4 Startvergunning 4 Hoe weet je dat je aan een wedstrijd mee

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Juli 2013 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt gaan

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen:

Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen: Beste zwemmers, ouders, vrijwilligers en supporters, Oktober 2014 Met deze eerste nieuwsbrief van het seizoen 2014 2015 willen we de volgende zaken onder de aandacht brengen: 1. Samenwerking WVZ met Together

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits

Bepalingen KNZB circuits INLEIDING Wedstrijdzwemmen is pure prachtige sport! Je zet een resultaat neer met je armen, benen en hoofd. Daar moet je het mee doen! Een echte uitdaging! Je kunt nooit een ander de schuld geven als het

Nadere informatie

Aanmeldformulier V.V.C. Best

Aanmeldformulier V.V.C. Best Aanmeldformulier V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit zes pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! Teams Onze vereniging telt momenteel ongeveer 250 leden.

Nadere informatie

Nederlandse Masters Club Meet 2018

Nederlandse Masters Club Meet 2018 Wat is de Nederlandse Masters Club Meet? De gedachte achter de Nederlandse Masters Club Meet is, om naast de individuele Masters Wedstrijden, een echte teamwedstrijd te organiseren voor Masters. Samen

Nadere informatie

Zwemvereniging Patrick Echt

Zwemvereniging Patrick Echt INSCHRIJFFORMULIER Hierbij meld ik mij aan als lid van Zwemvereniging Patrick. VOORLETTERS.. ROEPNAAM. ACHTERNAAM.. GEBOORTEDATUM GEBOORTEPLAATS.. GESLACHT MAN / VROUW NATIONALITEIT... NAAM VADER * NAAM

Nadere informatie

JUNIOR SWIM CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 5 april 2015

JUNIOR SWIM CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 5 april 2015 JUNIOR SWIM CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 5 april 2015 Voor de vierde keer organiseren wij als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven een wedstrijd voor meisjes en jongens junioren. Junior

Nadere informatie

JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017

JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017 JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017 Voor de zesde keer organiseren wij als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven een unieke wedstrijd voor meisjes junioren

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Dolfijn organiseert op 19 en 20 december a.s. de Martinez Cup. Deze wedstrijd biedt met name de Nederlandse jeugd- en senioren zwemmers de mogelijkheid om zich aan het eind van het jaar nog eenmaal

Nadere informatie

President Allendelaan GW Amsterdam

President Allendelaan GW Amsterdam De zesde editie van de Speedo Fast Water Meet vindt plaats op 29 en 30 juni 2019. De wedstrijd is aangewezen als kwalificatiemoment voor de EK korte baan van 4-8 december in Glasgow. Er wordt gezwommen

Nadere informatie

Door ondertekening ga ik akkoord met de bijgevoegde voorwaarden. (Kunt U bewaren.)

Door ondertekening ga ik akkoord met de bijgevoegde voorwaarden. (Kunt U bewaren.) AANMELDINGSFORMULIER Hierbij meld ik mij aan als lid van Zwem- en Waterpolovereniging MOSA~regio. VOORLETTERS ROEPNAAM... ACHTERNAAM GEBOORTEDATUM GESLACHT MAN/VROUW NATIONALITEIT:. NAAM VADER * NAAM MOEDER

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen

Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen vzw 15/08/09 Betreft: Internationale Driekamp Zeeland - W. Vlaanderen - O-Vlaanderen. Beste bestuursleden, Hierbij bezorgen we u alle nodige gegevens voor de internationale driekamp. We hopen jullie massaal

Nadere informatie

HANDLEIDING SEIZOEN 2013-2014 Augustus 2013

HANDLEIDING SEIZOEN 2013-2014 Augustus 2013 HANDLEIDING INHOUD Voorwoord 2 Namen, telefoonnummers en e-mailadressen 3 Officials 4 E-mailadressen groepen 4 Trainingen 5 Wedstrijden 7 Algemene informatie 12 VOORWOORD Hierbij ontvangen jullie de handleiding

Nadere informatie

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK Beste sportvrienden, Zwemvereniging Merlet organiseert op 20 en 21 februari 2016 een internationale wedstrijd, 8ste JUMBO Multi Meet 1. Algemeen De wedstrijd

Nadere informatie

Documenttitel:... Jaarplan wedstrijdzwemmen Subtitel:... ZOB'66, seizoen 2015-2016 Opsteller:... H. Reemst

Documenttitel:... Jaarplan wedstrijdzwemmen Subtitel:... ZOB'66, seizoen 2015-2016 Opsteller:... H. Reemst Jaarplan wedstrijdzwemmen ZOB'66, seizoen 2015-2016 Zwemvereniging ZOB 66 Oud-Beijerland website: www.zob66.nl Documenttitel:... Jaarplan wedstrijdzwemmen Subtitel:... ZOB'66, seizoen 2015-2016 Opsteller:...

Nadere informatie

Reglement WoerdenSport MasterSprint

Reglement WoerdenSport MasterSprint Reglement WoerdenSport MasterSprint Algemeen De wedstrijd wordt gehouden in het Batensteinbad in Woerden. Adres: Van Helvoortlaan 40, 3443 AP Woerden Inzwemmen start om 12.15. De wedstrijdaanvang is 12.45

Nadere informatie

JAARVERGADERING WEDSTRIJDZWEMMEN 2 JUNI passie voor water

JAARVERGADERING WEDSTRIJDZWEMMEN 2 JUNI passie voor water JAARVERGADERING WEDSTRIJDZWEMMEN 2 JUNI 2016 passie voor water AGENDA Opening Mededelingen Innovaties wedstrijden toelichting door Titus Mennen - KNZB Invulling Regio West nieuwe seizoen Resultaten Evaluatie

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Deelneming van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2007 & 2006): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd

Deelneming van de categorie 9- en 10-jarigen (geboren in 2007 & 2006): beperkt tot 1 individuele wedstrijd + 1 aflossingswedstrijd 25 februari 2016 Bijlagen : 1 VP DRIEKAMP 2016 WEST-VLAANDEREN - OOST-VLAANDEREN ZEELAND WEDSTRIJDREGLEMENT De Driekamp West-Vlaanderen / Oost-Vlaanderen / Zeeland, georganiseerd door het Bestuur van de

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Martinez Cup was de laatste jaren dé afsluiting voor de Nederlandse senioren zwemmers van het korte baan seizoen. Ook in 2016 organiseert De Dolfijn deze wedstrijd gelardeerd met overheerlijke Martinez

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016. Algemene Bepalingen KNZB Challenger

BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016. Algemene Bepalingen KNZB Challenger BEPALINGEN KNZB Challegers 2015-2016 Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 algemene bepalingen KNZB Challenger en hoofdstuk 2 aanvullende bepalingen en programma voor betreffende challenger.

Nadere informatie

Amsterdam Swim Cup 2009

Amsterdam Swim Cup 2009 Amsterdam Swim Cup 2009 16, 17, 18 en 19 april Sloterparkbad Ondersteund door Topsport Amsterdam en vele zwempartners, organiseert het Nationaal Zweminstituut Amsterdam van 16 t/m 19 april 2009 de zesde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BZV

Huishoudelijk reglement BZV Huishoudelijk reglement BZV Artikel 1 1.1 het bestuur kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent alle onderwerpen waarvan de regeling hem gewenst voorkomt. 1.2 Wijzigingen van het huishoudelijk

Nadere informatie

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014

NK ZWEMMEN TILBURG. ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 ONK zwemmen korte baan 2014 De Drieburcht Tilburg 7, 8, 9 november 2014 In samenwerking met TRB-RES zullen de Nederlandse Kampioenschappen op de korte baan in De Drieburcht in Tilburg worden georganiseerd.

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s

AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Toelichting Lees deze informatie eerst volledig en goed door! AANMELDFORMULIER V.V.C. Best Let op: dit aanmeldformulier bestaat uit vijf pagina s Teams Onze vereniging telt momenteel bijna 300 leden. Deze

Nadere informatie

SPEEDO TALENT CUP 2016

SPEEDO TALENT CUP 2016 De Dolfijn organiseert op zondag 28 februari 2016 voor de zesde keer de Speedo Talent Cup. Graag nodigen wij alle junioren- en jeugdzwemmers alsmede de jongens minioren 6 en meisjes minioren 5 uit om mee

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015

NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015 NIEUWSBRIEF ZV DE GOOYE APRIL 2015 Het zwemseizoen loopt al bijna weer op zijn einde. Met het maken van deze nieuwsbrief staan er nog enkele wedstrijden voor de deur, maar gelukkig ook nog tal van activiteiten!

Nadere informatie