Nota van B&W. onderwerp Convenant dak- en thuislozen Schiphol. Portefeuilehouder dr. Tom Horn, drs. Theo Weterings

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van B&W. onderwerp Convenant dak- en thuislozen Schiphol. Portefeuilehouder dr. Tom Horn, drs. Theo Weterings"

Transcriptie

1 7 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Convenant dak- en thuislozen Schiphol Portefeuilehouder dr. Tom Horn, drs. Theo Weterings Collegevergadering 28 april 2015 inlichtingen Jan Willem de Zeeuw ( ) Registratienummer Inleiding Het Veldwerk Schiphol is een Inloopfunctie Geestelijke Gezondheidszorg, met als doel de op Schiphol verblijvende dak- en thuislozen zoveel mogelijk door te geleiden naar een opvangplek buiten Schiphol, waar zij worden ondersteund in een re socialiseringsproces. Hiermee worden veiligheids- en overlastrisico's tot een minimum beperkt. Het gaat hier om gemiddeld 90 personen, die (dagelijks) bij de betrokken instellingen in beeld zijn. Probleemstelling Door de transities in het Sociaal Domein wordt de budgettaire verantwoordelijkheid voor de Inloopfunctie GGZ van het Rijk naar iedere gemeente overgeheveld. In deze specifieke situatie van het Veldwerk van het Leger des Heils op Schiphol, wordt het budget voor het Veldwerk overgeheveld naar de centrumgemeente Haarlem, omdat deze gemeente de verantwoordelijkheid heeft voor planning en regie van de maatschappelijke opvang. Doelstelling In het convenant zijn afspraken vastgelegd over de rolverdeling in de samenwerking rond de dak- en thuislozenproblematiek en de financiering van Veldwerk Schiphol. De Gemeente Haarlemmermeer is direct betrokken bij de organisatie van de zorg en hulpverlening aan dak- en thuislozen en in bij de openbare orde en veiligheid op de luchthaven. Het convenant heeft als doel duurzame samenwerking te continueren tussen Amsterdam Airport Schiphol, gemeente Haarlem, gemeente Haarlemmermeer en het Leger des Heils / Welzijn en Gezondheidszorg Noord-Holland, Daarnaast zijn betrokken de Koninklijke Marechaussee, de Nederlandse Spoorwegen, Prorail en GGZ instellingen. In de komende periode zullen ook de gemeenten Amsterdam en Amstelveen worden uitgenodigd. Middelen De looptijd van het convenant is 5 jaar. Financiering van het Veldwerk Schiphol is jaarlijks ondenverp van gesprek tussen alle convenantspartijen. Er zijn geen extra structurele middelen nodig vanuit de Gemeente Haarlemmermeer. Juridische aspecten Op advies van de juridische afdeling is het convenant aangepast, waardoor het nu aan alle eisen van de gemeente Haarlemmermeer voldoet.

2 onderwerp Volgvel 2 Convenant dak- en thuislozen Schiphol Afweging Ondertekening van het convenant draagt bij aan de beheersing van de dak- en thuislozenproblematiek en de openbare orde en veiligheid op Schiphol. Wethouder ondertekent namens de Gemeente Haarlemmermeer, omdat het accent ligt op zorg en ondersteuning. Het college van Burgemeester en Wethouders Haarlem heeft inmiddels ingestemd met dit convenant en de financiering van het Veldwerk. Communicatie Tijdens het persgesprek zal dit onderwerp worden toegelicht. Besluit Op grond van het voorgaande hebben wij besloten om: 1. in te stemmen met het convenant Veldwerk Dak- en thuislozen Schiphol; 2. wethouder Horn mandaat te verlenen het Convenant te ondertekenen; 3. deze nota ter informatie te zenden aan de raad. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer, namens dezen. en ngs Bijlage(n) Convenant Veldwerk Dak- en thuislozen Schiphol

3 Convenant Veldwerk Schiphol Gemeente Haarlem, hierbij vertegenwoordigd door de heer J.Chr. van der Hoek, MBA, portefeuillehouder WMO, welzijn en gezondheid. Gemeente Haarlemmermeer, hierbij vertegenwoordigd door de heer dr. T.C.M. Horn, wethouder Zorg, Welzijn en Wonen. Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg, statutair gevestigd te Amsterdam, hierbij vertegenwoordigd door de heer E. Pater, algemeen directeur Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Noord-Holland. Schiphol Nederland B.V., statutair gevestigd te Schiphol, hierbij vertegenwoordigd door haar president-directeur J.A. Nijhuis RA en door haar statutair directeur drs. M.M. de Groof, hierna te noemen: Schiphol; Gezamenlijk te noemen: "Partijen" Nemen in overweging dat: Partijen jarenlang betrokken zijn bij de problematiek van dak- en thuislozen op Schiphol en voorheen in het Dienstencentrum en thans met Veldwerk Schiphol samenwerken; zie bijlage 1 bij dit convenant; Veldwerk Schiphol een Inloopfunctie is van GGZ met als doel de op Schiphol verblijvende dak- en thuislozen zoveel mogelijk door te geleiden naar een opvangplek buiten Schiphol waar zij worden ondersteund in een resocialiseringsproces, waarmee getracht wordt veiligheids- en overlastrisico's tot een minimum te beperken; Naast de aan dit convenant deelnemende partijen ook ondersteuning van de Koninklijke Marechaussee en NS/ProRail gewenst is; De hierboven genoemde gemeenten nadere afspraken maken met andere omliggende gemeenten. Schiphol Group maakt nadere afspraken met de Koninklijke Marechaussee en NS/ProRail. In bijlage 1 nadere informatie over Veldwerk Schiphol is opgenomen. Dit convenant betreft de praktische uitvoering van het Veldwerk Schiphol;

4 Nemen in aanmerking dat: Door de transities in het Sociaal Domein de budgettaire verantwoordelijkheid voor de Inloopfunctie Veldwerk Schiphol naar gemeente(n) wordt overgeheveld; Veldwerk Schiphol een specifieke bovenregionale toegangsfunctie vervult; Partijen ook nieuwe partijen willen betrekken bij dit convenant (gemeenten Amsterdam en Amstelveen/Aalsmeer, Koninklijke Marechaussee, NS/ProRail); Partijen mede naar aanleiding van de transities in het Sociaal Domein de rolverdeling binnen de samenwerking en financiering van Veldwerk Schiphol willen herorganiseren; Bij partijen draagvlak bestaat om de samenwerking binnen Veldwerk Schiphol te continueren. Komen het volgende overeen: Artikel 1 Doel van het convenant Partijen beogen de volgende concrete resultaten te bereiken: a. Dak- en thuislozen verblijven maximaal 3 maanden op Schiphol; b. Gemiddeld verblijven niet meer dan 50 dak- en thuislozen op Schiphol; het streven is dit aantal tot 25 terug te brengen. Artikel 2 Verantwoordelijkheden van Partijen Schiphol voert de overall regie en vervult op tactisch operationeel niveau de coördinerende rol; Schiphol stemt af met de Koninklijke Marechaussee en NS/ProRail over hun bijdrage aan de onderhavige problematiek; De gemeenten Haarlem en Haarlemmermeer dragen zorg voor beleidsontwikkeling en inbedding in het Regionaal Kompas en de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK); Het Leger des Heils Noord-Holland draagt zorg voor signalering van de problematiek met betrekking tot dak- en thuislozen, coördinatie van de inloopfunctie, registratie en doorgeleiding van cliënten naar onder andere de Brede Centrale Toegang (BCT/Haarlem).

5 Artikel 3 Financiering De financiering van Veldwerk Schiphol is geregeld in bijlage 2 bij dit convenant. Artikel 4 Looptijd De looptijd van dit convenant is 5 jaar. Verlenging van het convenant kan plaatsvinden door een wijziging van dit artikel waarin de looptijd wordt geactualiseerd. Artikel 5 Wijzigingen Het convenant kan tussentijds worden gewijzigd op verzoek van één of meer van de partijen, met instemming van alle partijen. Toetreding van nieuwe partijen tot dit convenant is mogelijk met instemming van alle partijen. Artikel 6 Geschillen Op dit convenant is Nederlands recht van toepassing. Een mogelijk geschil omtrent (de uitvoering van) het convenant, wordt tussen Partijen besproken met als doel tot een oplossing te komen. Partijen kunnen er daarbij gezamenlijk voor kiezen om voor de oplossing van het geschil een MfNregistermediator in te schakelen. Geschillen omtrent dit convenant kunnen niet aan de rechter worden voorgelegd.

6 Aldus overeengekomen en In tweevoud opgemaakt, Dhr. E. Pater Algemeen directeur Leger des Heils W&G Noord-Holland J. Chr. van der Hoek MBA, Portefeuillehouder WMO, welzijn en gezondheid gemeente Haarlem Dr. T. CM. Horn wethouder Zorg, Welzijn en Wonen gemeente Haarlemmermeer J.A. Nijhuis RA president-directeur Schiphol Nederland B.V. drs. M.M. de Groof statutair directeur Schiphol Nederland B.V.

7 Bijlage 1: Achtergrond Veldwerk Schiphol Aanleiding Veldwerk Schiphol, het voormalige Dienstencentrum, bestond eind 2012,10 jaar. In 1992 nam Schiphol Group hiertoe het initiatief omdat men op Schiphol Plaza steeds meer te maken kreeg met de overlast door de ruim 200 daar verblijvende dak- en thuislozen. Als voorportaal van heel Nederland en secundair daaraan ook het voorportaal van de Veiligheidsregio Kennemerland wilde Schiphol tevens voorkomen dat de overlast zich zou verplaatsen naar de omgeving. Vervolgens is aan Leger des Heils Noord-Holland gevraagd om een methode te ontwikkelen om deze overlast tegen te gaan. Dit mocht alleen in de vorm van kortdurende opvang en dienstverlening, niet via het openen van een nieuwe dag- en nachtopvang. Voor de financiering kon Leger des Heils Noord-Holland een beroep doen op Zorgkantoor Amstelland en Meerlanden, Schiphol en centrumgemeente Haarlem. In beperkte mate heeft Leger des Heils Noord- Holland in het verleden ook eigen middelen ingezet. Daarnaast faciliteerde Schiphol door de locatie en de behuizing inclusief bijkomende nuts- en onderhoudskosten ter beschikking te stellen. Proces Vanaf de start is er een outreachende methodiek ontwikkeld om in contact te komen met de dak- en thuislozen, onder hen een grote groep zorgmijders. Belangrijk onderdeel is de dagelijkse rondgang over het Schiphol-complex in duidelijk herkenbare kleding. Aanwezigheid, zichtbaarheid en aanspreekbaarheid zijn kritische succesfactoren. Het merendeel van de doelgroep is inmiddels in beeld bij de medewerkers van het Veldwerk. Het lukte om een groot deel van hen naar de regio van afkomst terug te bemiddelen. Voor anderen werd in afstemming met ketenpartners uit de GGZ en verslavingszorg een passende plaats in een zorginstelling gevonden. Daarnaast werd Veldwerk Schiphol een opvanglocatie voor Nederlanders die in het buitenland over de grens worden gezet en ontheemd op Schiphol aankomen. Vaak gaat het om ex-gedetineerden die met hulp van Bureau Buitenland van Reclassering Nederland vrijkomen en dan meteen

8 op een vliegtuig worden gezet. Voor deze mensen wordt door medewerkers van Veldwerk Schiphol elders in het land een opvangplek gezocht. In sommige gevallen worden deze mensen ook naar die plek begeleid. Dit voorkomt het ontstaan van een nieuwe groep dak- en thuislozen. Resultaat van de afgelopen 10 jaar Veldwerk Schiphol blijkt een groot succes. Het aantal 'slapers' is in 10 jaar tijd verminderd van ruim 200 naar ongeveer 90; inmiddels is dat aantal verder gedaald naar ongeveer 50 medio De overlast heeft zich niet verplaatst naar de omliggende gemeenten. Dit is een belangrijk winstpunt. Het landelijke netwerk van het Leger des Heils is voor deze resultaten een kritische succesfactor. De ontwikkelde methode gericht op rehabilitatie en herstel blijkt zeer succesvol. Tijdens een bijeenkomst met alle betrokkenen in mei 2013 bleek geen bijstelling noodzakelijk. Er is een effectief netwerk ontstaan met korte contacten. Vooral de contacten met de Koninklijke Marechaussee zijn daarin erg belangrijk. Het aantal nieuwe cliënten neemt weer toe. Toekomst De afgelopen 10 jaar heeft Veldwerk Schiphol bewezen een belangrijk instrument te zijn in het voorkomen van overlast op Schiphol en in de Veiligheidsregio Kennemerland: o Dit is belangrijk in het licht van het toenemend aantal (ontheemde) mensen dat o.a. door de Koninklijke Marechaussee naar Veldwerk wordt doorverwezen. o Met de groei van deze groep neemt de kans op toename van overlast op Schiphol en directe omgeving. Dit vraagt intensivering van de inzet van Veldwerk Schiphol. o Bij de betrokken partijen bestaat breed draagvlak om de huidige werkwijze de komende 5 jaar te continueren.

9 Bijlage 2: Financiën Algemeen. Veldwerk Schiphol wordt vanaf 2015 gefinancierd door centrumgemeente Haarlem uit de overheveling van AWBZ middelen naar WMO en door Schiphol. Met ingang van 2016 worden deze middelen verdeeld over alle gemeenten op basis van objectieve criteria. De besluitvorming over de toekenning van de middelen voor Veldwerk Schiphol door betrokken gemeenten vindt jaarlijks plaats. Op basis van de ontwikkelingen binnen Veldwerk Schiphol en binnen het betreffende budget vindt jaarlijks bijstelling plaats. Financiering Veldwerk Schiphol 2015 is voor de huidige opgave gebudgetteerd op (afgerond) ,- / jaar en wordt gefinancierd uit de Inloopgelden GGZ ad ,- en uit door Schiphol beschikbaar gestelde middelen van ad ,-. Schiphol stelt de locatie en behuizing inclusief bijkomende nuts- en onderhoudskosten voor de Inloopfunctie om niet beschikbaar. Financiering 2016 e.v. Over de toekenning en bijstelling van het budget 2016 en volgende jaren worden jaarlijks in juni voorafgaand aan het betreffende boekjaar afspraken gemaakt door de betrokken gemeenten. De bijdrage van Schiphol zal per jaar maximaal ,- bedragen.

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Nota van B&W onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Portefeuilehouders drs. Theo Weterings, Marjolein

Nadere informatie

onderwerp Addendum bij de overeenkomst met het Rijk inzake begraafplaats de Wilgenhof

onderwerp Addendum bij de overeenkomst met het Rijk inzake begraafplaats de Wilgenhof gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Addendum bij de overeenkomst met het Rijk inzake begraafplaats de Wilgenhof Portefeuilehouder Marjolein Steffens-van de Water Collegevergadering Inlichtingen

Nadere informatie

Maatschappelijke opvang in Haarlem. Regionaal Kompas Openbare Geestelijke Gezondheidszorg

Maatschappelijke opvang in Haarlem. Regionaal Kompas Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Maatschappelijke opvang in Haarlem Regionaal Kompas 2008 2014 Openbare Geestelijke Gezondheidszorg Regionaal Kompas Plan van aanpak bestrijding dakloosheid voor de periode 2008 2014 Reikwijdte: Haarlemmermeer,

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen

Nota van B&W. onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Principebesluit noodopvang vluchtelingen Vijfhuizen Portefeuillehouder dr. Tom Horn, drs. Theo Weterings, drs. Ap Reinders Collegevergadering 13 Oktober 2015

Nadere informatie

Raadsvoorstel. zie raadsportefeuille: Eindrapportage tweejarig project MOH, onderzoeksrapportage

Raadsvoorstel. zie raadsportefeuille: Eindrapportage tweejarig project MOH, onderzoeksrapportage Raadsvoorstel Nummer 123 Dienst Dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur Datum 10 april 2001 Betreft Maatschappelijke Opvang Haarlemmermeer Bijlage(n) Samenvatting zie raadsportefeuille: Eindrapportage tweejarig

Nadere informatie

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014 Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Raadscarrousel Drechtsteden 2 oktober 2012 Opbouw presentatie 1. Maatschappelijke Zorg (Wmo prestatievelden 7, 8 en

Nadere informatie

Nota van B&W. l januari Nieuwe aanbesteding of contract verlengen? gemsente Haarlemmermeer

Nota van B&W. l januari Nieuwe aanbesteding of contract verlengen? gemsente Haarlemmermeer gemsente Haarlemmermeer Nota van B&W Ondenverp Verlenging contracten hulp hij het huishouden (HBH) Portefeulllehouder dr. T.C.M. Horn Collegevergadering 28 oktober 2008 Inlichtingen R.J. Kouwenhoven Registratienummer

Nadere informatie

onderwerp Convenant "Het tegengaan van identiteits- en documentfraude Noord-Holland"

onderwerp Convenant Het tegengaan van identiteits- en documentfraude Noord-Holland gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Convenant "Het tegengaan van identiteits- en documentfraude Noord-Holland" Portefeuillehouders drs. Theo Weterings Collegevergadering 7 maart 2017 inlichtingen

Nadere informatie

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Onderwerp mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 april 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Elleke

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Convenant beschikbare wegen Portefeuilehouder dr. Derk Reneman

Nota van B&W. onderwerp Convenant beschikbare wegen Portefeuilehouder dr. Derk Reneman gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Convenant beschikbare wegen 2018 Portefeuilehouder dr. Derk Reneman Collegevergadering 14 juni 2016 inlichtingen W. Thon (0900-1 852) Registratienummer 2016.0027733

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt : 6.10/240210 Documentnr.:RV10.0025

Aan de gemeenteraad Agendapunt : 6.10/240210 Documentnr.:RV10.0025 Aan de gemeenteraad Agendapunt : 6.10/240210 Documentnr.:RV10.0025 Roden, 17 februari 2010 Onderwerp Uitvoering Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) gemeente Noordenveld Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

B en W d.d

B en W d.d B en W. 13.1064 d.d. 26-11-2013 Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst MEE - gemeente Leiden Burgemeester en wethouders besluiten: Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met het aangaan van een

Nadere informatie

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 4 december 2012 Inlichtingen Maurits van Tubergen Lotgering (023 5676632 ) Registratienummer 2012.0068182

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Overeenkomst voor uitvoering van bewegwijzeringsplannen. Portefeuilehouder dr. Derk Reneman

Nota van B&W. onderwerp Overeenkomst voor uitvoering van bewegwijzeringsplannen. Portefeuilehouder dr. Derk Reneman gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Overeenkomst voor uitvoering van bewegwijzeringsplannen Portefeuilehouder dr. Derk Reneman Collegevergadering 1 2 juli 2016 inlichtingen Femke Veerman Registratienummer

Nadere informatie

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Portefeuilleverdeling College van B&W 2014-2018, vervangingsregeling en locoburgemeesterschap portefeuillehouder drs. Th.L.N. Weterings Collegevergadering 25 april

Nadere informatie

Jaarverslag Veldwerk Schiphol 2018 Leger des Heils W&G Noord-Holland. doen wat we geloven

Jaarverslag Veldwerk Schiphol 2018 Leger des Heils W&G Noord-Holland.   doen wat we geloven Jaarverslag Veldwerk Schiphol 2018 Leger des Heils W&G Noord-Holland www.legerdesheils.nl/noord-holland doen wat we geloven 2 Jaarverslag Veldwerk Schiphol 2018 Voorwoord Voor u ligt het verslag van onze

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1145, d.d. 25 november 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Sluiten samenwerkingsconvenant 'Veerkracht' in het kader van preventie van depressie bij ouderen in Leiden Zuidwest BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO)

Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO) Portefeuillehouder J.J. Nobel Collegevergadering 26 maart 2013 Inlichtingen

Nadere informatie

Convenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst

Convenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Convenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst Portefeuillehouder J.J. Nobel Collegevergadering 16 oktober 2012 Inlichtingen Miranda Koster (023 567

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2013.0006041 Addendum afwegingskader verbonden partijen ten aanzien van nieuwe toetredende partijen

Raadsvoorstel 2013.0006041 Addendum afwegingskader verbonden partijen ten aanzien van nieuwe toetredende partijen gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel 2013.0006041 Addendum afwegingskader verbonden ten aanzien van nieuwe toetredende Portefeuillehouder drs. Th.L.N. Weterings Steller mr. A.S. Tuinstra Collegevergadering

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht Bestuurlijke context. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht Bestuurlijke context. B&W-besluit: Onderwerp Convenant Nachtopvang Bakenessergracht 8-10 Nota van B&W Portefeuille mr. B. B. Schneiders Auteur J.L. Veth Telefoon 5114109 E-mail: lveth@haarlem.nl VVH/VHR Reg.nr. 2008/51049 Te kopiëren: 1

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Subsidieaanvragen Openbare geestelijke gezondheidszorg en Collectieve preventie geestelijke gezondheidszorg 2007

Nota van B&W. Onderwerp Subsidieaanvragen Openbare geestelijke gezondheidszorg en Collectieve preventie geestelijke gezondheidszorg 2007 Nota van B&W Onderwerp Subsidieaanvragen Openbare geestelijke gezondheidszorg en Collectieve preventie geestelijke gezondheidszorg 2007 Portefeuille: H. van der Molen Auteur: G. Spijker Telefoon 5115584

Nadere informatie

REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen

REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen REGIOCONVENANT Uitstroom Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen Inleiding Utrecht is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de maatschappelijke opvang (MO) en voorzieningen voor beschermd wonen

Nadere informatie

Toelichting BenW-adviesnota

Toelichting BenW-adviesnota Onderwerp: Toelichting BenW-adviesnota Afdeling/team : Welzijn Regionaal beleids- en afsprakenkader Wmo 2015 Afdelingshoofd : Bremmers, P.H.M. Auteur : Bankers, J. Datum vergadering : 08 december 2014

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Behoudens advies van de commissie B&W.nr. 10.0704, d.d. 29-6- 2010 BBnr. 10.051 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst MEE 2010-2012 Burgemeester en wethouders besluiten

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Aanhouden locatieonderzoek asielzoekerscentrum. Portefeuilehouders dr. Tom Hom, drs. Theo Weterings, drs.

Nota van B&W. onderwerp Aanhouden locatieonderzoek asielzoekerscentrum. Portefeuilehouders dr. Tom Hom, drs. Theo Weterings, drs. gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanhouden locatieonderzoek asielzoekerscentrum Portefeuilehouders dr. Tom Hom, drs. Theo Weterings, drs. Ap Reinders Collegevergadering 8 november 2016 inlichtingen

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Dagopvang Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn (Magdalenaklooster)

Nota van B&W. Onderwerp Convenant Dagopvang Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn (Magdalenaklooster) Nota van B&W Onderwerp Convenant Dagopvang Centrum voor Wonen, Zorg en Welzijn (Magdalenaklooster) Portefeuille B. Schneiders Auteur Dhr. R. Dumas Telefoon 5115511 E-mail: rdumas@haarlem.nl MO/OWG Reg.nr.

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden De Kernpartners: Gemeente Den Haag Gemeente Delft Gemeente Zoetermeer Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Westland Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Overdracht exploitatie sport- en gymzalen Brede scholen. Portefeuilehouder Adam Elzakalai

Nota van B&W. onderwerp Overdracht exploitatie sport- en gymzalen Brede scholen. Portefeuilehouder Adam Elzakalai gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Overdracht exploitatie sport- en gymzalen Brede scholen Portefeuilehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 19 april 2016 inlichtingen C. van der Kwaak (+31235676740)

Nadere informatie

CONVENANT / SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen Praktijkonderwijs Zutphen, Anne Flokstraschool, Intermetzo en Het Plein

CONVENANT / SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen Praktijkonderwijs Zutphen, Anne Flokstraschool, Intermetzo en Het Plein CONVENANT / SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Tussen Praktijkonderwijs Zutphen, Anne Flokstraschool, Intermetzo en Het Plein Aansluiting onderwijs en sociaal domein Partijen, Praktijkonderwijs Zutphen, Anne Flokstraschool

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug

Nota van B&W. onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Intentieverklaring Sloterbrug Portefeuillehouder C.J. Loggen Collegevergadering 11 maart 2014 inlichtingen Rik Thorborg (023 5676082) Registratienummer 2014.0010057

Nadere informatie

Nota van B&W. groencompensatie Rijkswaterstaat A9. dr. Derk Reneman 18 december 2018 Jeroen van Lemmen ( )

Nota van B&W. groencompensatie Rijkswaterstaat A9. dr. Derk Reneman 18 december 2018 Jeroen van Lemmen ( ) f7 gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Nota van B&W onderwerp Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp en omlegging A9 - Overeenkomst groencompensatie Rijkswaterstaat A9 Portefeuillehouder

Nadere informatie

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers

onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Vervolg afspraken met woningcorporatie Eigen Haard over woningen voor statushouders en spoedzoekers Portefeuillehouders Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459

Collegebesluit. Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 Collegebesluit Onderwerp: Verbetering aanpak mensen met verward gedrag BBV nr: 2017/85459 1. Inleiding De afgelopen twee jaar staat het onderwerp van personen met verward gedrag prominent op de landelijke

Nadere informatie

Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131

Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131 Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131 Stedelijk Kompas Gemeente Maastricht:centrumgemeente voor de regio Maastricht-

Nadere informatie

Het geheel van koerswijzigingen zoals genoemd in de Reactienota is verwerkt in bijgevoegde nota: Regionaal Kompas Midden-IJssel 2009-2014.

Het geheel van koerswijzigingen zoals genoemd in de Reactienota is verwerkt in bijgevoegde nota: Regionaal Kompas Midden-IJssel 2009-2014. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Regionaal Kompas Midden-IJssel 2009-2014 Raadsvergadering : 18 november 2009 Politieke markt d.d.: 11 november 2009 Agendapunt : Portef.houder : Wethouder De Jager Voorstelnummer

Nadere informatie

Handreiking Landelijke toegang maatschappelijke opvang

Handreiking Landelijke toegang maatschappelijke opvang CVDR Officiële uitgave van Brummen. Nr. CVDR434005_1 17 oktober 2017 Handreiking Landelijke toegang maatschappelijke opvang Het college van burgemeester en wethouders van Brummen heeft besloten om: 1.

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Ontwikkeling OGGZ-loket als meldpunt voor onrust en overlast Programma / Programmanummer Maatschappelijke zorg en dienstverlening / 7320 Portefeuillehouder G.

Nadere informatie

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 Portefeuillehouder dr. Tom Hom Collegevergadering 25 juli 2017 inlichtingen F. Nederstigt

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Meldpunt Bijzondere Zorg 2017

Subsidieaanvraag Meldpunt Bijzondere Zorg 2017 Openbaar Onderwerp Subsidieaanvraag Meldpunt Bijzondere Zorg 2017 Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting De gemeente Nijmegen is centrumgemeente voor de Openbare Geestelijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 Raadsvoorstel 49 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 B&W vergadering : 27 maart 2007 Dienst / afdeling : SE. MOeD Aan de gemeenteraad, Als één van de uitwerkingen

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Centrale Toegang Bijlage : 1 Vandaag ondertekenen

Nadere informatie

Lichte gemeenschappelijke regeling Regionaal Kompas Peelregio tussen de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren.

Lichte gemeenschappelijke regeling Regionaal Kompas Peelregio tussen de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. Lichte gemeenschappelijke regeling Regionaal Kompas Peelregio tussen de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap

Nota van B&W. Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap Nota van B&W Onderwerp Uitvoering Convenant Inburgering en ondernemerschap Portefeuille H. van der Molen Auteur Mevr. E.Z. Tuboly Telefoon 5113618 E-mail: e.tuboly@haarlem.nl SZ/WWGZ Reg.nr. 2008/79104

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Nota van Burgemeester

Nota van Burgemeester gemeente Haarlemmermeer Nota van Burgemeester onderwerp Vuurwerkverbodsgebieden Portefeuillehouder drs. Theo Weterings Collegevergadering 19 december 2014 inlichtingen Jordy De Schepper (6303) Registratienummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel mermeer Raadsvoorstel 2016.0047131 onderwerp Portefeuilehouder drs. Ap Reinders, dr. Tom Horn steiler Rob Kouwenhoven Collegevergadering 6 September 201 6 Raadsvergadering 1. Samenvatting I/Var willen

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

Aanpak: OGGz. Beschrijving

Aanpak: OGGz. Beschrijving Aanpak: OGGz De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: OGGz Z.O. Drenthe GGD

Nadere informatie

Convenant Samenwerking Zorgkantoor Coöperatie VGZ Gemeente Nijmegen

Convenant Samenwerking Zorgkantoor Coöperatie VGZ Gemeente Nijmegen Convenant Samenwerking Zorgkantoor Coöperatie VGZ Gemeente Nijmegen Partijen Het Zorgkantoor Nijmegen,( Coöperatie VGZ. hierna te noemen het Zorgkantoor, De Coöperatie VGZ Hierna te noemen VGZ, en het

Nadere informatie

: wijziging Centrumregeling beschermd wonen en opvang Groningen

: wijziging Centrumregeling beschermd wonen en opvang Groningen Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur dit raadsvoorstel

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Pilot Jeugdpreventieteam

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Pilot Jeugdpreventieteam B&W-nr.: 06.0425 d.d. 04-04-2006 Onderwerp Pilot Jeugdpreventieteam BESLUITEN Behoudens advies van de commissie Burg 1. Alsnog in te stemmen met de deelname aan de pilot Jeugdpreventieteam (JPT) voor de

Nadere informatie

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL Rv. nr.: 13.0014 B&W-besluit d.d.: 5-2-2013 B&W-besluit nr.: 13.0048 Naam programma +onderdeel: Jeugd en onderwijs Onderwerp: Transitie zorg voor de jeugd: visie jeugdhulp en informatie Aanleiding:

Nadere informatie

Informatienota. Inleiding

Informatienota. Inleiding Informatienota Vergadering : Voorstelnummer : Registratienummer : 13.014527 Portefeuillehouder : W. Hompe Afdeling : KCC 2 Bijlage(n) : B&W-datum/nummer : juli 2013, nummer Commissie/datum : Samenleving,

Nadere informatie

Onderwerp Dekking coalitieakkoord 2014 vanuit maatschappelijke opvang en verslavingsbeleid

Onderwerp Dekking coalitieakkoord 2014 vanuit maatschappelijke opvang en verslavingsbeleid Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4432920 Opsteller : H. Pesser Telefoon : (033) 469 4802 Datum : 1 oktober 2013 User-id : PES1 www Onderwerp Dekking coalitieakkoord 2014 vanuit maatschappelijke opvang

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Maatschappelijk werk voor 18 tot 23 jarigen. M. Steffens-van de Water. J.T.M. Aalbers ( )

Nota van B&W. onderwerp Maatschappelijk werk voor 18 tot 23 jarigen. M. Steffens-van de Water. J.T.M. Aalbers ( ) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Maatschappelijk werk voor 18 tot 23 jarigen Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen M. Steffens-van de Water J.T.M. Aalbers (023 567 6680) Registratienummer

Nadere informatie

OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN

OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN OVEREENKOMST HUISARTSENZORG IN GECLUSTERDE WOONZORGVOORZIENINGEN DE ONDERGETEKENDEN: 1. Geclusterde Woonzorgvoorziening, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer, statutair gevestigd en kantoorhoudende

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Overeenkomst van Opdracht

Overeenkomst van Opdracht Overeenkomst van Opdracht Drie-partijen-overeenkomst van Opdracht inzake bemiddeling tot het verrichten van werkzaamheden ex artikel 7:400 BW - Algemene Modelovereenkomst conform Belastingdienst nummer

Nadere informatie

B & W-nota. B&W-besluit: Bedrag

B & W-nota. B&W-besluit: Bedrag B & W-nota Onderwerp Overeenkomst 2006 Stichting Vluchtelingenwerk Haarlem e.o. ten behoeve van de dienstverlening aan vluchtelingen/ nieuwkomers en asielzoekers Portefeuille R.P. Grondel Auteur J.S. Raksowidjojo

Nadere informatie

Regionaal beleids- en afsprakenkader 2016

Regionaal beleids- en afsprakenkader 2016 Regionaal beleids- en afsprakenkader 2016 Noord- en Midden-Limburg Beschermd wonen, opvang en openbare geestelijke gezondheidszorg 1. Inleiding Volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Beleidskader maatschappelijk zorg 2017-2025 doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 164032 datum voorstel: 31 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidie inloopfunctie Rivierduinen tweede halfjaar Besluitvormend

Onderwerp: Subsidie inloopfunctie Rivierduinen tweede halfjaar Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00527 Onderwerp: Subsidie inloopfunctie Rivierduinen tweede halfjaar 2015 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: In december 2014

Nadere informatie

Voor wat deze agenda betreft komen geen agendapunten voor het spreekrecht in aanmerking.

Voor wat deze agenda betreft komen geen agendapunten voor het spreekrecht in aanmerking. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 26-01-2017 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:00-22:35 Voorzitter: dhr. E.R. Jaensch Griffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. 2 Inspraak

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp :

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 21-4-2009 Openbaar Onderwerp : Portefeuillehouder(s) : P. H. Roos, Afdelingshoofd/hoofd BMO: R. Schaatsbergen Paraaf : Paraaf: Afdeling : Samenleving

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Steller : W. van den Hatert Telefoonnummer: 0343-565817 E-mailadres : willem.van.den.hatert@heuvelrug.nl Onderwerp : Beleidsvoorbereiding decentralisatie

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Voordracht herbenoeming commissaris SADC

Nota van B&W. Onderwerp Voordracht herbenoeming commissaris SADC Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder dr. Derk Reneman Collegevergadering 1 5 novem ber 2016 Inlichtingen Mariëlla Smilde-Heemskerk Registratienummer 2016.0063565 Samenvatting In verband met het verstrijken

Nadere informatie

Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7

Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7 Vergadering: 16 december 2014 Agendanummer: 7 Status: Opinierend Portefeuillehouder: M. Verschuren Behandelend ambtenaar L.W. Top, 0595-447716 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. ) L.W. Top Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen.

Voorgesteld wordt om met voorliggende overeenkomst in te stemmen en deze door de gemeente en de Stichting Combibrug te laten ondertekenen. VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 24 november 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00888 Onderwerp: Overeenkomst Stichting Combibrug 2016-2018 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Op 30 april 2015 is in de

Nadere informatie

Rapportage Sociaal Domein. 3e kwartaal 2017

Rapportage Sociaal Domein. 3e kwartaal 2017 Rapportage Sociaal Domein 3e kwartaal 2017 d.d. 14-12-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Trends en ontwikkelingen... 2 2.1 Maatschappelijke opvang en beschermd wonen... 2 2.2 Regeerakkoord... 2

Nadere informatie

Partijen: Het Röpcke-Zweers ziekenhuis, hierna te noemen 'het ziekenhuis', vertegenwoordigd door mevr. P. Terwijn, lid Raad van Bestuur,

Partijen: Het Röpcke-Zweers ziekenhuis, hierna te noemen 'het ziekenhuis', vertegenwoordigd door mevr. P. Terwijn, lid Raad van Bestuur, Overeenkomst tussen Veiligheidsregio IJsselland en de Saxenburgh Groep, Röpcke-Zweers Ziekenhuis, over de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen, rampen en crises Partijen: Het Röpcke-Zweers ziekenhuis,

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Aanpak Helingbestrijding Haarlemmermeer

Nota van B&W. onderwerp Aanpak Helingbestrijding Haarlemmermeer gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuillehouder drs. Theo Weterings Collegevergadering 15 September 2015 inlichtingen Lisette van Elk (+31235674836) Registratienummer 2015.0041152 Samenvatting

Nadere informatie

Openbaar. Opvang en begeleiding uitgeprocedeerde asielzoekers. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel.

Openbaar. Opvang en begeleiding uitgeprocedeerde asielzoekers. Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Opvang en begeleiding uitgeprocedeerde asielzoekers Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Asielzoekers die uitgeprocedeerd zijn en tussen de wal

Nadere informatie

Onderzoeksplan 2017 REKENKAMERCOMMISSIE ALKMAAR

Onderzoeksplan 2017 REKENKAMERCOMMISSIE ALKMAAR REKENKAMERCOMMISSIE ALKMAAR Inhoud 1. Inleiding...2 2. Evaluatie naar de besluitvorming en uitvoering van de jeugdhulp...2 3. Overige onderzoeken in 2017...5 4. Begroting 2017...5 1 1. Inleiding Met ingang

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Verzoek extra budget voor Veilig Thuis Kennemerland beschikbaar te stellen

Raadsstuk. Onderwerp Verzoek extra budget voor Veilig Thuis Kennemerland beschikbaar te stellen Raadsstuk Onderwerp Verzoek extra budget voor Veilig Thuis Kennemerland beschikbaar te stellen Nummer 2019/90774 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 2.2 Voorzieningen Jeugd Afdeling JOS

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Raadsvoorstel: 2016-1545 Onderwerp: Vaststelling Verordening beschermd wonen en opvang 2016 Datum: 1 maart 2016 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst: 17 maart 2016 Raadsvergadering: 7 april 2016

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep

Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep Portefeuilehouder Marjolein Steffens-van de Water, drs. Theo Weterings Collegevergadering

Nadere informatie

CJG Hoogeveen-Westerveld

CJG Hoogeveen-Westerveld CJG Hoogeveen-Westerveld Dienstverleningsovereenkomst betreffende samenwerking met betrekking tot de uitvoering van de taken van het Centrum voor jeugd en gezin Westerveld en Hoogeveen met ingang van 16

Nadere informatie

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009

Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 metingen 2001 tot en met 2008 A. Kruize S. Biesma B. Bieleman Factsheet Monitor verslaafden en daklozen Enschede 2009 Jaarlijks worden voor de Monitor verslaafden

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

B&W besluit Publicatie

B&W besluit Publicatie B&W besluit Publicatie Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst met opleiding Sport & Bewegen van Hogeschool Inholland Collegebesluit Besluitpunten college 1. Het college stelt de samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Nota van Burgemeester

Nota van Burgemeester gemeente Haarlemmermeer Nota van Burgemeester Onderwerp Aanwijzing verbodsgebied aanbieden taxidiensten Schiphol op basis van artikel 5:14E APV Burgemeester drs. Theo Weterings Datum besluit Inlichtingen

Nadere informatie

Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie

Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie Openbaar Onderwerp Nazorg ex-gedetineerden: Subsidie casemanagement 2013 St.Moria en Reclassering Nederland / brief aan raad regionale coördinatie Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

Model Bestuursconvenant September 2009

Model Bestuursconvenant September 2009 Model Bestuursconvenant September 2009 Partijen bij dit convenant zijn: A I Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente (XX), gevestigd te (XX) ten deze krachtens artikel 171 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Nota van B&W. Inleiding. Context. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp overgang naar centrumgemeente Haarlem: financiële consequenties 2008

Nota van B&W. Inleiding. Context. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp overgang naar centrumgemeente Haarlem: financiële consequenties 2008 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp overgang naar centrumgemeente Haarlem: financiële consequenties 2008 Portefeuillehouder dr. T.C.M. Horn Collegevergadering 27 januari 2009 Inlichtingen Guzelien

Nadere informatie

Samenwerkingsconvenant tussen ketenpartners over Veiligheidshuis Gouda

Samenwerkingsconvenant tussen ketenpartners over Veiligheidshuis Gouda Samenwerkingsconvenant tussen ketenpartners over Veiligheidshuis Gouda De Convenantpartners; Gemeente Gouda Openbaar Ministerie Politie Hollands-Midden Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland Reclassering Nederland

Nadere informatie

Benoeming en ontslag Adviescommissie JMG

Benoeming en ontslag Adviescommissie JMG Collegevoorstel Openbaar Benoeming en ontslag Adviescommissie JMG Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met de brief van april 2014 dient de Adviescommissie

Nadere informatie

Blauwdruk Samenhangende zorg bijzondere groepen gemeente Zaltbommel en Maasdriel

Blauwdruk Samenhangende zorg bijzondere groepen gemeente Zaltbommel en Maasdriel Blauwdruk Samenhangende zorg bijzondere groepen gemeente Zaltbommel en Maasdriel 1. Inleiding Met de komst van de Wmo per 1 januari 2007 is Den Bosch centrumgemeente voor de Openbare Geestelijke gezondheidszorg

Nadere informatie

IrisZorg Preventieve wijkgerichte

IrisZorg Preventieve wijkgerichte IrisZorg Preventieve wijkgerichte hulpverlening 1. Wie zijn Bianca Lubbers en Vincent Stijns? 2. Wat is IrisZorg? 3. Wat is IRIS in de Buurt? 4. Wat doet IRIS in de Buurt? casuïstiek 5. Maatschappelijk

Nadere informatie

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan

Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Informatienota voor de raad Onderwerp Uitkomsten overleg omwonenden locatie Leger des Heils aan de Burgemeester van Walsumlaan Versienummer 03 Portefeuillehouder Vedelaar Informant Diny Flierman Eenheid/Afdeling

Nadere informatie

Jongeren van 17 tot 25 jaar met meervoudige problemen, die geen stabiele woon- of verblijfplaats hebben, of in de opvang verblijven

Jongeren van 17 tot 25 jaar met meervoudige problemen, die geen stabiele woon- of verblijfplaats hebben, of in de opvang verblijven RAADSVOORSTEL Onderwerp : Met het oog op morgen; sluitende aanpak voor zwerfjongeren in Deventer en omgeving Raadsvergadering : 9 september 2009 Politieke markt d.d. : 26 augustus 2009 Agendapunt : 11

Nadere informatie

Openbaar. Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning

Openbaar. Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Publicatie aanwijzingsbesluiten GGD en opvanginstellingen t.b.v. onderzoek naar maatschappelijke ondersteuning Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B.

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz

Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz Hervorming Langdurige Zorg - gevolgen voor de ggz Per 1 januari 2015 worden grote veranderingen in de zorg van kracht. De Hervorming Langdurige Zorg is één van de ingrijpendste veranderingen in het zorgstelsel

Nadere informatie

Bijlage 1. Wijzigingen centrumregeling Beschermd Wonen. in geel de wijzigingen

Bijlage 1. Wijzigingen centrumregeling Beschermd Wonen. in geel de wijzigingen Bijlage 1 Wijzigingen centrumregeling Beschermd Wonen in geel de wijzigingen 1 Centrumregeling beschermd wonen, opvang en inloopvoorziening GGz Groningen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014

GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 Reg.nr:Z.08126 / Int.07935 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 16 december 2014 Agendapunt: RTG: 2 december 2014 AAN DE RAAD Onderwerp: Centrumregeling regionale samenwerking Parkstad opvang en beschermd

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 cluster Contactpersoon

Nadere informatie