Verslag tevredenheidsonderzoek tijdelijke huisvesting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag tevredenheidsonderzoek tijdelijke huisvesting"

Transcriptie

1 Verslag tevredenheidsonderzoek tijdelijke huisvesting Aanleiding Ruim een jaar geleden is De Zevensprong tijdelijk verhuisd naar de Jan van Cuijkstraat. Het is altijd wennen in een ander gebouw. Alles ziet er anders uit en over dingen, die op de oude Zevensprong zo vanzelfsprekend waren, moeten we nu nadenken. Ook in dit pand wil De Zevensprong een warme, veilige school zijn voor kinderen, ouders en het team. Een school waarin iedereen zich welkom voelt. Inmiddels zijn alle seizoenen met hun feesten en bijzonderheden gepasseerd en beleefd. Het is tijd om de balans op te maken. De Zevensprong vindt de mening van ouders zeer belangrijk. Met deze enquête wil ze onderzoeken hou ouders het afgelopen schooljaar hebben ervaren. 1. Data Op 27 september 2015 is onder alle Zevensprongouders van 150 leerlingen de enquête uitgezet. De enquête is door 88 respondenten voor 113 leerlingen van De Zevensprong ingevuld (75.3%). Van een aantal gezinnen hebben beide ouders de enquête ingevuld. Deze gegevens zijn niet te herleiden, vandaar het verschil bij het optellen van de respondenten per groep. Opvallend is, dat de enquête door meer onder- en middenbouwouders is ingevuld dan door bovenbouwouders. Groep Aantal respondenten Percentage respondenten 1/2 A % 1/2 J % % % 5/ % 6/ % % 1.1 Stellingen 1. Ik ben verkeersveiligheid. Meer dan de helft (51.2%) van de respondenten is on verkeersveiligheid. 45.5% is tevreden en 3.4% heeft hierover geen mening.

2 2. Ik ben brigadiers. Het merendeel van de respondenten (87.5%) is tevreden over de brigadiers. 6.8% is ontevreden en 5.7% heeft geen mening. 3. Ik ben communicatie over de verkeersveiligheid. Ruim driekwart van de respondenten (77.3%) is tevreden over de communicatie omtrent de verkeersveiligheid. 17% is hierover ontevreden en 5.7% heeft geen mening over dit onderwerp. 4. Ik ben speelplaats. Meer dan de helft (52.3%) van de respondenten is speelplaats. 43.2% is hier ontevreden over en 4.5% heeft geen mening over de speelplaats.

3 5. Ik ben fietsenstallingen. Bijna de helft (46.6%) van de respondenten is fietsenstallingen. 34.1% is ontevreden hierover en 19.3% heeft geen mening over de fietsenstallingen. 6. Ik ben tevreden over toegankelijkheid van het gebouw. Driekwart (75%) van de respondenten is toegankelijkheid van het gebouw. 22.7% is hier ontevreden over en 2.3% heeft geen mening over dit punt. 7. Ik ben ruimte in de gangen. Driekwart (75%) van de respondenten is ruimte in de gangen. 22.7% is hier ontevreden over en 2.3% heeft geen mening over de ruimte in de gangen.

4 8. Ik ben klaslokalen. Ruim driekwart (77.2%) van de respondenten is klaslokalen. 18.2% is on klaslokalen en 4.5% van de respondenten heeft hier geen mening over. 9. Ik ben gemeenschapsruimte. Ruim de helft (55.7%) van de respondenten is gemeenschapsruimte. 33% is ontevreden en 11.4% heeft geen mening over de gemeenschapsruimte. 10. Ik ben plek waarop ik op mijn kind(eren) wacht. Ruim de helft (64.7%) van de respondenten is plek waarop zij op hun kind(eren) wachten. Een kwart (25%) is hierover ontevreden en 10.2% heeft hierover geen mening.

5 11. Ik ben versieringen tijdens feesten. De meerderheid (84.1%) van de respondenten is versieringen tijdens de feesten. 15.9% heeft hierover geen mening. 1.3 Ouderpanelavond Tijdens de ouderpanelavond van 19 oktober 2015 is er met de aanwezige ouders gesproken over een viertal stellingen die qua ontevredenheid het meest naar boven kwamen. Het doel van deze avond was: Ouders laten meedenken over constructieve ideeën van een aantal laag scorende items: 1) verkeersveiligheid, 2) speelplaats, 3) fietsenstallingen en 4) gemeenschapsruimte. Voor de leesbaarheid van dit verslag is het programma met de gebruikte werkvormen opgenomen bij de bijlagen. Dit geldt ook voor de verkregen data. Deze is in de vorm van foto s terug te vinden in de bijlage. 2. Conclusies en aanbevelingen Over het algemeen zijn ouders tijdelijke huisvesting. We gaan hieronder in op knelpunten die naar voren zijn gekomen. We bespreken óf en op welke manier deze aangepakt zullen worden. Verkeersveiligheid en communicatie Zoals te zien is bij de verschillen tussen tevredenheid over de verkeersveiligheid en de brigadiers, kunnen we concluderen dat het zwaartepunt van het probleem aan de achterkant van de school ligt. Ouders geven vooral aan zich te storen aan andere ouders die tegen de adviesrichting inrijden en fout parkeren waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. Ook zou er bij de rotonde veel beter aangegeven moeten worden dat daar schoolgaande kinderen over kunnen steken. De verkeerswerkgroep heeft de uitgesproken zorgen en ideeën die tijdens de ouderpanelavond zijn geuit meegenomen naar de verkeerswerkgroep. Op 25 november staat een overleg gepland met deze werkgroep en een vertegenwoordiger van de gemeente over de geuite zorgen. Er is inmiddels ook actie ondernomen door de verkeerspolitie. Zij controleren nu vaker bij De Zevensprong.

6 Met name nieuwe ouders worden onvoldoende geïnformeerd over de verkeerssituatie. De overdracht aan derden; opa s, oma s en andere verzorgers, is de verantwoording van ouders. Ouders moeten hierop attent gemaakt worden. Dit wordt opgepakt door de onderbouw en de directeur. In de klassen moet met enige regelmaat aandacht gegeven worden aan het gedrag van de kinderen zelf in het verkeer bijvoorbeeld het fietsen over de stoep. Leerkrachten gaan in gesprek met kinderen en de verkeerswerkgroep zou wat vaker kunnen surveilleren als er voldoende mensen zijn. Zij kunnen kinderen op hun gedrag aanspreken. Brigadiers In het begin van het schooljaar waren er te weinig vrijwilligers. Voor ouders is het niet duidelijk dat kinderen, inclusief jongere broertjes en zusjes die nog niet op school zitten, op school worden opgevangen door Trudy als dit nodig is om surveilleren mogelijk te maken. Als nieuwe brigadiers nodig zijn, wordt dit bij de oproep vermeld. Op dit moment zijn er genoeg brigadiers (vrijwilligers altijd welkom!) en er worden onderling afspraken gemaakt middels een brigadiersgroepsapp. Dit werkt prima! Speelplaats en entree Duidelijk is, dat het er gezelliger uit moet zien en dat er meer speelmogelijkheden moeten komen. Gedacht wordt aan: a) een zandbak, b) schilderingen op de muren voor mik- en balspellen, huisjes, etc. en c) bankjes. Hier zal budget voor vrijgemaakt moeten worden. Bovendien moeten er meer schaduwplekken komen. Het idee is om te onderzoeken of het mogelijk is om bomen in mobiele plantenbakken te laten plaatsen. Klaslokalen (gezondheid kinderen) Een aantal ouders vraagt zich af of het klimaat in de klassen gezond is. Peter zal de GGD raadplegen: er moet iemand komen kijken naar de situatie die kan beoordelen of de situatie acceptabel is, of dat er bepaalde maatregelen genomen moeten worden. Fietsenstalling Bij de fietsenstallingen is een tweetal problemen. Fietsen worden nat omdat er geen overkapping is. Helaas is het te duur om voor een overdekte fietsenstalling te zorgen Daarnaast is er de chaotische indeling aan de voorzijde van het gebouw. Vooral bij mooi weer. We zullen als het weer mooier weer wordt en er dus meer mensen met de fiets naar school gaan, inventariseren wat de situatie is en evt. een groepsindeling maken voor de fietsen. Ons advies aan ouders zal ook zijn, om indien mogelijk te voet naar school te komen. Toegankelijkheid gebouw Bij de toegankelijkheid van het gebouw zien we meerdere problemen: 1) De tweede deur bij speelplaatsingang is een hindernis bij het naar binnengaan, omdat hij niet helemaal open kan. Hier wordt de deurstopper weggehaald, zodat er een betere doorstroom ontstaat.

7 2) Er is veel drukte in de gang met name bij kleuters. Er zouden ook teveel spullen in de gangen staan. De spullen zijn inmiddels weggehaald. Daarnaast gaan we in overleg met de Peuterspeelzaal over de drukte in de gang bij kleuters en peuters. Wellicht dat de peuterspeelzaalmedewerkers hun tijden een beetje aan kunnen passen. 3) Het is niet voor alle kinderen duidelijk wanneer ze naar binnen mogen. De kleuters en groep 3 mogen naar binnen als de poort open gaat 8:20 uur en 12:50 uur. De overige kinderen mogen naar binnen bij de eerste bel 8:25 uur en 12:55 uur en moeten naar binnen bij de tweede bel 8:28 uur en 12:58 uur, zodat de lessen om 8:30 uur en 13:00 uur kunnen starten. Kinderen en ouders die nog niet naar binnen mogen moeten op het plein blijven en niet in de smalle doorgang gaan staan. Dit wordt ook in de klassen besproken en vermeld in de Boemerang. 4) Bij het verlaten van de school om 11:45 uur en 15:05 uur is het ook te druk bij de doorgang naar het schoolplein. Kinderen die hun fiets aan de voorkant geparkeerd hebben, mogen de school via de voordeur verlaten. Ook ouders die te voet of per fiets naar huis gaan, kunnen door de voordeur naar buiten. I.v.m. de bel, geldt dit alleen voor het verlaten van het gebouw. Gemeenschapsruimte Bij de problemen in de gemeenschapsruimte komt naar voren dat het te druk is in een te kleine ruimte. Mede daardoor is het benauwd en warm. Niet alle ouders passen erin en dat vinden ouders en kinderen erg jammer. We kunnen inmiddels wat doen aan de warmte, de ramen kunnen nu open en de verwarming die niet uit kan wordt gerepareerd. Met het Zevensprong team gaan we kijken wat we aan het probleem m.b.t. ruimtegebrek gedaan kan worden door een tijdelijke andere invulling van de weeksluitingen. Wachten op de kinderen Er staan veel mensen buiten de poort te wachten en dit zorgt voor chaos op straat. Mensen vinden het niet fijn om buiten de poort te wachten, maar denken dat dit moet door het bordje verzamelpunt. Dit bord is echter bedoeld voor calamiteiten. Als de school ontruimd wordt, moeten alle klassen zich daar verzamelen. Als de kleuters van het plein af zijn, mogen ouders op de speelplaats op hun kind wachten. Er mag echter niet gerookt worden op de speelplaats. Dit wordt gecommuniceerd in de volgende Boemerang. Versieren Men ervaart dat het versieren veel efficiënter kan als met grotere materialen versierd wordt, Dit wordt doorgegeven aan de OV.

8 Bijlagen 2. Programma ouderpanelavond Werkvorm Werkwijze Wie Inloop/uitslagen Uitslagen hangen in de vorm van grafieken in de Kinga onderzoek gemeenschapsruimte op een groot vel. Deze worden onder genot van koffie/thee bekeken Welkom heten Korte inleiding Peter In de rij Deelnemers gaan naast elkaar staan steeds op (alfabetische) volgorde van en bespreek in tweetallen : 1) voornaam: Wat baart je zorgen m.b.t. de verkeerssituatie? 2) aantal jaren Zevensprong: Wat vind je van de speelplaats? 3) de naam van je oudste kind: Wat is je mening over de fietsenstallingen? 4) de laatste plaats waar je op vakantie bent geweest: Wat kunnen we verbeteren aan de gemeenschapsruimte? Janneke Oranje, groen en gele memo s (hart, hoofd en handen) in combinatie met zwaan kleef aan. Afsluiting Op de oranje memo schrijf ieder zijn gevoel over het eerste punt. Daarna ordenen we meteen deze memo s. Wie wil er beginnen?, Plak op en vertel kort. Wie heeft ditzelfde gevoel opgeschreven? Iedereen met hetzelfde gevoel plakt zijn memo erbij en vertelt kort. Wie heeft een ander gevoel opgeschreven? en herhaal tot de memo s op zijn. Daarna gaat iedereen na wat deze geraaktheid zegt over je morele opvattingen (opvattingen over wat zij belangrijk, goed, rechtvaardig, deugdzaam enz. vinden). Schrijf deze opvattingen op een groene memo s, één reflectie of gedachte per memo. Daarna volgt de ordening zoals bij oranje. Op de gele memo schrijf je een oplossing per memo. Wat zouden we gezamenlijk aan het probleem kunnen doen? Ordening geschiet weer zoals hierboven beschreven. Voor punt 2 t/m 4 gebruiken we alleen de gele memo s, bij deze problemen gaat het waarschijnlijk vooral over praktische oplossingen. Bedanken voor deelname en kort het vervolgtraject toelichten. Daphne Daphne

9 3. Data ouderpanelavond

Nr 9, 21 januari Beste ouders/verzorgers,

Nr 9, 21 januari Beste ouders/verzorgers, Nr 9, 21 januari 2016 Beste ouders/verzorgers, Het nieuwe jaar is inmiddels al weer zo n 2 weken onderweg. Tijd om nog eens terug te denken aan de goede voornemens die we op 1 januari maakten. Kunnen we

Nadere informatie

Protocol. Verkeersveilige afspraken. Franciscusschool Bladel (versie maart 2017)

Protocol. Verkeersveilige afspraken. Franciscusschool Bladel (versie maart 2017) Protocol Verkeersveilige afspraken Franciscusschool Bladel (versie maart 2017) Inleiding Veiligheid is een belangrijk aspect op school. Een school moet kinderen die veiligheid kunnen bieden op verschillende

Nadere informatie

Oudertevredenheidsonderzoek SBO De Bombardon 2013

Oudertevredenheidsonderzoek SBO De Bombardon 2013 Oudertevredenheidsonderzoek SBO De Bombardon 2013 MR/Maart 2013 Inhoudsopgave 1. Methodologische verantwoording pag. 3 2. School en omgeving pag. 3 3. De sfeer op De Bombardon pag. 3 4. Informatievoorziening

Nadere informatie

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S INFORMATIEAVONDEN. AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

3 september 2018 Schoolstraat XV Donkerbroek

3 september 2018 Schoolstraat XV Donkerbroek Info 2 3 september 2018 Schoolstraat 15 8435 XV Donkerbroek Mail De Twirrewyn Mocht u afgelopen week nog geen mail hebben ontvangen van De Twirrewyn wilt u dit dan melden op directie@detwirrewyn.nl of

Nadere informatie

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland)

RESULTATEN. Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen. EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) RESULTATEN Rapportage bs Franciscus, Bunde ouders en leerlingen EXTERNE BENCHMARK (overige scholen in Nederland) Legenda gebruikte kleuren: Scores >3,0 Groene arcering: tevredenheid is goed. Geen actie

Nadere informatie

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015.

Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. Uitwerking van het oudertevredenheidsonderzoek 2015. In de maand november 2015 waren alle ouders van de peuters in de gelegenheid de enquête tevredenheidsonderzoek in te vullen. Bij de stellingen in de

Nadere informatie

Waarom verhuizing 1 januari?

Waarom verhuizing 1 januari? Verslag informatieavond 24 juni 2015 Basisschool De Schelven. Tips- aandachtspunten, voordelen, knelpunten, vragen en antwoorden over fusie Schelven met de Weijerhof Tijdens en na de informatieavond over

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2-21 sept. 2017

Nieuwsbrief 2-21 sept. 2017 Nieuwsbrief 2-21 sept. 2017 Bijlages: - Informatie aan van de Jeugdgezondheidszorg voor het schooljaar 2017-2018 - Enquête ouderhulp 2017-2018 (herhaling) - Voorstellen MR en MR-leden - Persbericht vakantieschool.

Nadere informatie

Nr 8, 16 december Beste ouders/verzorgers,

Nr 8, 16 december Beste ouders/verzorgers, Nr 8, 16 december 2015 Beste ouders/verzorgers, Nog enkele dagen en de kerstvakantie breekt aan. Een welverdiende vakantie, voor onze kinderen die keihard gewerkt hebben, maar ook voor de medewerkers van

Nadere informatie

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart.

Schoolthema Samen maken we vrienden Maandag 10 september zijn we in alle groepen met het schoolthema Samen maken we vrienden gestart. Jaargang 6 nummer 7 18 september 2018 Algemeen nieuws Het schooljaar is alweer een aantal weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen. Brengen

Nadere informatie

Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016

Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016 Conclusies en aanbevelingen Tevredenheidsonderzoek 2016 Op de eerste plaats kunnen we concluderen dat ouders/verzorgers tevreden zijn. Deze tevredenheid komt op elk onderdeel goed tot sterk terug. Er zijn

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 24 augustus Aan alle ouders, verzorgers. In deze nieuwsbrief:

Nieuwsbrief 1 24 augustus Aan alle ouders, verzorgers. In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief 1 24 augustus 2017 Aan alle ouders, verzorgers In deze nieuwsbrief: Jaarlijkse Sportdag Kleuternieuws Nieuwe activiteitenkalender 2017-2018 Schoolafspraken Welkom Hoofdluiscontrole Schoolzwemmen

Nadere informatie

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd.

Verkeerscommissie. Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Verkeerscommissie Fietscontrole 9-11, 75% van de fietsen is goedgekeurd. Handleiding Fietscontrole Algemeen: 1. Het stuur zit goed vast 2. De bel is goed te horen 3. De handvatten zitten goed vast aan

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers,

Nr 11, 22 februari Beste ouders/verzorgers, Nr 11, 22 februari 2016 Beste ouders/verzorgers, Op het moment dat ik deze Boemerang schrijf is het buiten kil en nat. Geen weer voor een Elfstedentocht, of een fijne winterwandeling. Herfstachtig weer,

Nadere informatie

HANDLEIDING SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag

HANDLEIDING SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag HANDLEIDING SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag Op donderdag 21 september doet uw school mee aan de SCHOOL op SEEF Schoolbrengdag. Op deze dag lopen of fietsen zoveel mogelijk kinderen in deelnemende regio s

Nadere informatie

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment.

De ouders en personeelsleden hebben een mail gekregen met een link waarmee de vragenlijst thuis ingevuld kon worden of op een ander geschikt moment. Uitslag tevredenheidenquête 2014-2015 In maart 2015 hebben we als een tevredenheidspeiling gedaan onder leerlingen, ouders en personeel. Dit is op een digitale manier afgenomen via ons kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

Handleiding. De scholen zijn weer begonnen

Handleiding. De scholen zijn weer begonnen Handleiding De scholen zijn weer begonnen De campagne In deze handleiding vindt u informatie over de noodzaak voor - en opzet van - de campagne. Verder vindt u informatie over mogelijke manieren waarop

Nadere informatie

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen

VERKEER OP SCHOOL. Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen VERKEER OP SCHOOL Haal- en breng-convenant, verkeersafspraken school, ouders en kinderen Voor de ouders. Rond veel basisscholen is sprake van een intensieve vermenging van snel- en langzaam verkeer. Tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers,

Nieuwsbrief 14 oktober Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Voordat we jullie en alle kinderen een fijne herfstvakantie toewensen, willen we nog het een en ander met jullie delen. De afgelopen weken hebben we met ons nieuwe team hard

Nadere informatie

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld

Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Aan de ouders / verzorgers van de toekomstige leerlingen van Basisschool Schinveld Geachte ouders/verzorgers, In de bijlage treft uw een vragenlijst aan omtrent de verkeersveiligheid in de nabijheid van

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website.

Opmerking: het uitgereikte rooster, voor de onder- en de bovenbouw, staat ook op de website. Bijbelverhalen Week 35; maandag 29 augustus vrijdag 2 september Weekthema: Ontdekken Verhalen: Exodus 2; Mozes Lied: Mijn God is zo groot Week 36; maandag 5 september vrijdag 9 september Weekthema: Een

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Belangrijke data Woensdag 4 oktober: start Kinderboekenweek. Donderdag 5 oktober: leerlingen vrij i.v.m. staking PO in Actie. 11 oktober: Info avond VO voor ouders/verzorgers van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 dec 2018 t/m 11 jan 2019

Nieuwsbrief 22 dec 2018 t/m 11 jan 2019 Nieuwsbrief 22 dec 2018 t/m 11 jan 2019 7 januari Eerste schooldag van 2019 Week van 7 januari Hoofdluiscontrole 14 januari OV vergadering Er zijn deze week geen nieuwe leerlingen 15 januari MR vergadering

Nadere informatie

Groep 4 - Les 2: Regels in onze groep AANGEPASTE LES

Groep 4 - Les 2: Regels in onze groep AANGEPASTE LES Groep 4 - Les 2: Regels in onze groep AANGEPASTE LES Doel blok 1: Leskern: Woordenschat: Materialen: Groepsvorming en een positief sociaal klimaat, waar leerlingen zich mede verantwoordelijk voor voelen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum het IJzeren Kind oudereditie

Nieuwsbrief Kindcentrum het IJzeren Kind oudereditie Nieuwsbrief Kindcentrum het IJzeren Kind oudereditie Jaargang 2, no 2 09 september 2015 Beste ouders en verzorgers van kindcentrum het IJzeren Kind, Het nieuwe schooljaar is begonnen. Het is fijn om iedereen

Nadere informatie

WolderWeetje. Fruitdagen: Wijziging indeling informatieavond! Maandag 23 september Informatieavond 24 september.

WolderWeetje. Fruitdagen: Wijziging indeling informatieavond! Maandag 23 september Informatieavond 24 september. WolderWeetje Maandag 23 september 2019 B ELANGRIJKE DATA Studiedag groep 1-2 Woensdag 18 september Informatieavond Kinderpostzegels Studiedag hele school Inloop spreekuur CJG/ GGD Herfstvakantie Studiedag

Nadere informatie

Nummer 4, 1 december 2010 Inhoudsopgave. Kalender. Puntjes op de i voor Sinterklaas.

Nummer 4, 1 december 2010 Inhoudsopgave. Kalender. Puntjes op de i voor Sinterklaas. Nummer 4, 1 december 2010 Inhoudsopgave. Puntjes op de i voor Sinterklaas. Voortgang groepsindeling. Bewegingstussendoortjes. Schoolbibliotheek; inrichting & oproep oude boeken Start peuterspeelzaal. Administratief

Nadere informatie

Anti-pestprotocol. Signalen van pesterijen kunnen o.a. zijn:

Anti-pestprotocol. Signalen van pesterijen kunnen o.a. zijn: Anti-pestprotocol Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Wij vinden dit ontzettend vervelend, want ieder kind dat gepest wordt is er één teveel. Het is een probleem dat wij onder ogen zien

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

December Zieke collega. Safeschool. Sinterklaas. Schoolbel. Safeschool 2. Kerstvakantie. Safeschool 3. Geachte ouders en verzorgers,

December Zieke collega. Safeschool. Sinterklaas. Schoolbel. Safeschool 2. Kerstvakantie. Safeschool 3. Geachte ouders en verzorgers, December 2014 05 Geachte ouders en verzorgers, De laatste maand van het 2014 is aangebroken. December is een maand van bezinning en van feesten. Een maand van verlichting in donkere dagen. Al eeuwen wordt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2016

Nieuwsbrief Maart 2016 Heerlen, 24 maart 2016 Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 10 24 Maart 2016 In de 10 de nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u over: Dank voor deelname tevredenheidonderzoek Inspectiebezoek goed

Nadere informatie

Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek

Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek Verslag Ouder tevredenheidsonderzoek Basisonderwijs Oktober 2017 Respondenten: 29 van de 96 aangeschreven adressen Percentage respondenten 30% Normering respondenten: Laag Respondenten verdeeld over de

Nadere informatie

Ouderenquête OBS Lucas van Leyden

Ouderenquête OBS Lucas van Leyden Ouderenquête OBS Lucas van Leyden 2017 Colofon: Ouderenquête OBS Lucas van Leyden MR OBS Lucas van Leyden Directie OBS Lucas van Leyden Leiden, juni 2017 Uitgevoerd in opdracht van de directie OBS Lucas

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool

Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool Verslag MR-Ouderdialoog 11 februari 2014 JB Kanschool Aanwezig: 18 ouders en de medezeggenschapsraad (Bianca Banga, Joop Rudolphij, Sietske Flobbe, Pieter Vermaning, Fenke Rond). 1-Opening, welkom en kennismaking:

Nadere informatie

Zin in! Het was even aftellen tot deze week

Zin in! Het was even aftellen tot deze week Zin in! Het was even aftellen tot deze week Terugblik & vooruitkijken In maart hebben we weer een goed bezochte informatieavond en inloopochtend gehad voor gezinnen op zoek naar een passende basisschool.

Nadere informatie

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid)

Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Oosterheem: Hoe beoordelen bewoners hun wijk? Lennart Feijen (Commissielid Samenleving) Ing. Ewout den Heijer (Gemeenteraadslid) Socialistische Partij Zoetermeer Stadhoudersring 12a 2713 GB ZOETERMEER

Nadere informatie

Les 17 Zo zeg je dat (niet)

Les 17 Zo zeg je dat (niet) Blok 3 We hebben oor voor elkaar les 17 Les 17 Zo zeg je dat (niet) Doel blok 3: Leskern: Woordenschat: Materialen: Leerlingen leren belangrijke communicatieve vaardigheden, zoals verplaatsen in het gezichtspunt

Nadere informatie

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal

Nieuwsbrief OBS De Meerpaal Nieuwsbrief OBS De Meerpaal 26 augustus 2016, nummer 1 Inhoud 1. Start schooljaar 2. Studiedagen 3. Omgaan met elkaar 4. Ouder-kind-school 5. Contact ouders en school 6. TSO 7. leerlingenraad 8. Koken

Nadere informatie

Extra-Nieuwsbrief. 1. Hoe werken we op De Korenbloem aan de kwaliteit van het onderwijs?

Extra-Nieuwsbrief. 1. Hoe werken we op De Korenbloem aan de kwaliteit van het onderwijs? Extra-Nieuwsbrief Kbs De Korenbloem Jan van Arkelstraat 7 8101 EN Raalte tel: 0572-362690 email: korenbloem@mijnplein.nl website:www.korenbloemraalte.nl november 2014 Thema: Wat vinden de ouders van De

Nadere informatie

S a m e n v a t t i n g. Leerlingenpeiling Ouderpeiling

S a m e n v a t t i n g. Leerlingenpeiling Ouderpeiling S a m e n v a t t i n g Leerlingenpeiling Ouderpeiling Samenvatting leerlingenpeiling... 4 Achtergrondgegevens... 4 Waardering en betrokkenheid... 4 Algemene tevredenheid... 4 Rapportcijfer voor de school...

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Agenda 07-02 Ons schoolgebouw is 50 jaar oud! 13-02 Groep 8 proeftoets 19-02 OR vergadering 25-02 Rapporten mee 26/28-02 10 minuten gesprekken 28-02 Hal versieren (19.00 uur) 01-03 Carnaval Nieuwsbrief

Nadere informatie

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) gemeente Leiden December 2014 In november en december 2014 is een vragenlijst uitgezet op de webpagina www.leiden.nl/merenwijk.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr juli 2016

Nieuwsbrief nr juli 2016 Nieuwsbrief nr. 21 6 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Belangrijke data 2. Bezetting onderbouw 3. Afscheid Alma Smand 4. Montessoridiploma 5. Enquête over het rooster 6. Afscheid groep 8 7. Lustrumfeest 8. Verkeerslessen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Nr 5, 7 december Beste ouders/verzorgers,

Nr 5, 7 december Beste ouders/verzorgers, Nr 5, 7 december 2017 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt de 4 e Boemerang van dit schooljaar. We naderen al weer het eind van 2017. De donkere dagen voor kerst en nieuwjaar zijn aangebroken. Als we s

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen gr 5-8 maart 2017

Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen gr 5-8 maart 2017 Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen gr 5-8 maart 2017 Gemiddelde score nu: 3,41 Gemiddelde score vorig jaar: 3,06 Heel fijn om deze resultaten te zien! Gemiddelde score nu: 3,03 Gemiddelde score

Nadere informatie

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens

26% 36% 31% (helemaal) mee eens niet mee eens en niet mee oneens (helemaal) mee oneens Resultaten peiling EnschedePanel Inleiding Voor de verbetering van de leefbaarheid en aanpak van de veiligheid in de wijken is in oktober 2015 een onderzoek verricht. In dezelfde periode is de landelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2016

Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2016 Kindcentrum Het Accoord Hoenderskade 2 3332 KW Zwijndrecht T 078 820 00 11 E info@accoord-zwijndrecht.nl I www.accoord-zwijndrecht.nl Nieuwsbrief nr. 4 6 oktober 2016 En de genomineerden zijn.. Van opvang

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2019

NIEUWSBRIEF. nr april 2019 NIEUWSBRIEF nr. 8 10 april 2019 In deze nieuwsbrief: Ontwikkelingen op school Aanpassing hek van het schoolplein Halen en brengen van kinderen Pasen Vreedzame school blok 5 Het goede doel Gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Datum: donderdag 15 oktober 2015

Datum: donderdag 15 oktober 2015 Datum: donderdag 15 oktober 2015 Populierenblaadje Algemeen: Oudergesprekken: als het goed is, hebt u een mailtje ontvangen met daarop het rooster van de oudergesprekken. (klik hier) Het rooster hangt

Nadere informatie

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van!

Gekke haren dag! Op vrijdag 8 juli is het weer gekke haren dag op school! We maken er een gezellige dag van! 30 ste jaargang nr. 11, juli 2016 Afscheid Anja Allereerst hartelijk bedankt voor de lieve reacties die ik heb ontvangen via de mail of persoonlijk naar aanleiding van mijn vertrek. Het doet me goed. De

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 december 2018

Nieuwsbrief 21 december 2018 Nieuwsbrief 21 december 2018 Beste ouders/verzorgers, Vanmiddag begint de kerstvakantie. Verderop een overzichtsfoto van onze, zeer geslaagde, van een heel mooi en leerzaam Jeeloproject. Namens het team

Nadere informatie

Samen veilig naar school

Samen veilig naar school Schoolverkeersveiligheidsgids voor Kombischool de Pas Concept 1 Maandag 8 juni 2009 Samen veilig naar school Afspraken over het verkeersgedrag rond Basisschool De Pas in Helden Uitgave: juli 2009 1 1.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hoera kindercentra

Nieuwsbrief Hoera kindercentra Nieuwsbrief Hoera kindercentra Editie: Datum:juni 2014 Beste ouders/verzorgers, In deze editie leest u de nieuwtjes, weetjes en belangrijke informatie van onze locatie. Zo houden we u op de hoogte van

Nadere informatie

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011.

Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. Verslag Leerlingenenquête 2010 2011. In het kader van de kwaliteitszorg op de RK Daltonbasisschool St. Plechelmus houden we eenmaal per 4 jaar een leerlingenenquête. In het schooljaar 2010-2011 is deze

Nadere informatie

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013

- Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 - Samenvatting - Rapportage Oudertevredenheid Eben-Haëzerschool Emmeloord Juni 2013 ECM onderzoek Site: www.ecmonderzoek.nl E-mail: Info@ecmonderzoek.nl Telefoon: 0525661697 Inleiding en verantwoording

Nadere informatie

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009 Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 3 september 009 Jong in Beusichem (0 punten) Onderwerpen Speelplekken/activiteiten Speel- en spelmogelijkheden voor jeugd tussen 0-8 Speeltuin? Sportfaciliteiten jongeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

De St. Gerardus Flessenpost

De St. Gerardus Flessenpost De St. Gerardus Flessenpost Vrijdag 21 juni 2019 Musical Er Was Eens Op woensdag 26 juni is de uitvoering van de schoolmusical Er Was Eens Alle kinderen van de Gerardus zijn al een tijdje flink aan het

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

MedezeggenschapsRaad

MedezeggenschapsRaad Uitslag ouder enquête tussenschoolse opvang Pius X Er zijn 118 (48%) ouderenquête ingeleverd waarvan er 72 gebruik maken van de TSO, in totaal zijn er 250 enquêtes uitgereikt aan ouders van de oudste kinderen.

Nadere informatie

Herhaling afspraken krokus

Herhaling afspraken krokus SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be www.hhchalle.be Herhaling afspraken

Nadere informatie

Uitslag tevredenheidsonderzoek 2018

Uitslag tevredenheidsonderzoek 2018 Uitslag tevredenheidsonderzoek 2018 Wat vind jij ervan? Deze vraag hebben we aan je gesteld door middel van het toezenden van onze digitale enquête. Wij willen namelijk

Nadere informatie

Frontaal Lesgeven en / of Peer Teaching

Frontaal Lesgeven en / of Peer Teaching Frontaal Lesgeven en / of Peer Teaching Twee didactische werkvormen in de praktijk vergeleken. Ronald Lolkema EnL / 2015 1 Voorwoord In het schooljaar 2014-2015 ben ik in de 3 e periode begonnen met het

Nadere informatie

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016

Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 Het Josephientje! Jaargang 11 nr. 6 februari 2016 AGENDA 7 maart Start projectweek; Hallo Wereld 8 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 9 maart Aanmelddagen Voortgezet Onderwijs 14 maart Ouderavond

Nadere informatie

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014

Evaluatieformulier informatieavond 3 februari 2014 Hieronder leest u de antwoorden die gegeven zijn op de vragen op het evaluatieformulier van de ouderavond van afgelopen maandag 3 februari. Op de vragen hebben we een korte reactie gegeven. Op de avond

Nadere informatie

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 7 oktober 2016 Maandag 10 oktober Schoolfotograaf Woensdag 12 oktober Weekbreak groep 1/2 en 8 Donderdag 13 oktober

Nadere informatie

Schooljaar 16/ december 2016 Nr. 14

Schooljaar 16/ december 2016 Nr. 14 Schooljaar 16/ 17 15 december 2016 Nr. 14 Speculaaspoppen-actie In de week van 7 november zijn de kinderen van groep 8 huis aan huis geweest om speculaaspoppen te verkopen voor het schoolkamp van groep

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Mededelingen 2. Schooljaar Donderdag Beste ouders/verzorgers,

Mededelingen 2. Schooljaar Donderdag Beste ouders/verzorgers, Mededelingen 2 Schooljaar 2018-2019 Donderdag 06-09-2018 Beste ouders/verzorgers, De meeste leerlingen hebben inmiddels een fantastisch beginkamp gehad. Er zijn nog een paar groepen die de komende week

Nadere informatie

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken

t BLIK Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Wie helpt mee de ramen schoonmaken Nieuwsbrief t BLIK 19 juni 2017 29 juni, Studiemiddag Op donderdagmiddag 29 juni heeft het team hun laatste studiemoment van dit schooljaar. Alle kinderen zijn dus donderdagmiddag 29 juni vrij. Wie helpt

Nadere informatie

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool

Resultaten oudertevredenheidpeiling maart Paasbergschool Resultaten oudertevredenheidpeiling maart 2012 Paasbergschool 1. algemeen In maart 2012 hebben de ouders van de leerlingen van de Paasbergschool meegedaan aan een tevredenheidsonderzoek aan de hand van

Nadere informatie

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014

1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 1 e schoolweek: 18 augustus t/m 22 augustus 2014 Beste ouders en kinderen, Obs Dijkerhoek, een dijk van een nieuwe school! Het is zover! Na ruim twee jaar is de nieuwbouw van Obs Dijkerhoek gerealiseerd.

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Werkblad. LES 9: Ouders. GROEP 5-6. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen.

Werkblad. LES 9: Ouders.  GROEP 5-6. Bijlage 1. Rood actief inspannen/ sporten. Oranje middelmatig inspannen. Werkblad Bijlage 1 Rood actief inspannen/ sporten Oranje middelmatig inspannen Rust Werkblad, vervolg Bijlage 2 Deze pagina zal vaker uitgeprint moeten worden om een beweegdagboek voor de hele week te

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

Verslag ouderenquête

Verslag ouderenquête R.K. Daltonbasisschool St. Plechelmus Verslag ouderenquête 2009-2010 Wilbertstraat 15 A 7556 WH Hengelo Tel/fax.: 074-2916271 Email: info@plechelmusschool.nl Website: www.plechelmusschool.nl In het kader

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang. Uden, juni 2015. Geachte ouders/verzorgers,

Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang. Uden, juni 2015. Geachte ouders/verzorgers, Aan de ouders/verzorgers van Kiem onderwijs en opvang Uden, juni 2015 Geachte ouders/verzorgers, In deze brief willen we u informeren over de voortgang van de tevredenheidsonderzoeken. De basisschool van

Nadere informatie

Resultaten Tevredenheidsonderzoek

Resultaten Tevredenheidsonderzoek Resultaten Tevredenheidsonderzoek maart 2017 0- Resultaten Tevredenheidsonderzoek Inhoud 1. Inleiding 1.2 Beoordeling uitkomsten 2. Cockpit Integraal 2.1 Leerlingtevredenheid 2.2 Oudertevredenheid 2.3

Nadere informatie

Informatie over de periode

Informatie over de periode Informatie over de periode 1 t/m 31 mei 2016 Hieronder leest u enkele wetenswaardigheden die de moeite waard zijn om te onthouden. Wij willen u vragen de data vast in de agenda of op de kalender te noteren.

Nadere informatie

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS September2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 8 september Gastles brandweer voor alle groepen + ontruimingsoefening 12 september Informatie avond KIES 13 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103

Nieuwsbrief. Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Voor alle genoemde data geldt: Deo Volente Nummer: 103 Bezoek schoolbestuur Op dinsdag 3 oktober hoopt een delegatie van het schoolbestuur bij ons op school aanwezig te zijn. Ze hopen verschillende lessen

Nadere informatie

Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek

Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek Nieuwsbrief 1 4 September 2018 Ouderinfo Voor ouders en kinderen van De Krommen Hoek Vaste rubrieken In dit nummer vinden jullie de vaste rubrieken: - Nieuws van de oudervereniging - Het TSO-rooster van

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 18 nr. 02 datum 11 september 2014 week 3&4 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 22-09 Kledinginzameling

Nadere informatie

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt

Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Basisschool st.jozef Holthees - Smakt Gildestraat 29 - Holthees - Telefoon 0478-636305 Betreft: samenvatting van de uitslag van de ouder- en leerling- tevredenheidspeiling. Holthees, 11 maart 2015 Beste

Nadere informatie

[Geef de titel van het document op] Leerlingen krijgen een stem. Anita Verweij Schoolleider

[Geef de titel van het document op] Leerlingen krijgen een stem. Anita Verweij Schoolleider Nieuwsbrief 7 [Geef de titel van het document op] KBS De Catharijnepoort november 017 1 Leerlingen krijgen een stem Ontdek en ervaar je kracht! Vorige week woensdag is onze leerlingenraad voor het eerst

Nadere informatie

School(beleid) Terugkoppeling resultaten POM: Zowel in het team als in de MR zijn de resultaten van de POM besproken. We zetten hieronder de

School(beleid) Terugkoppeling resultaten POM: Zowel in het team als in de MR zijn de resultaten van de POM besproken. We zetten hieronder de Schoolnieuws maart 2016 Nieuws School(beleid) Terugkoppeling resultaten Primair Onderwijs Monitor Stagiaires stellen zich voor Personeel Ouderraad Medezeggenschapsraad Schoolontwikkeling en POM Activiteiten

Nadere informatie

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015

Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Notulen Ouderraadvergadering 2 november 2015 Aanwezig: Antoinette (voorzitter), Marie-Louise (secretaris), Angelique S. (penningmeester), Angelique L., Dilek, Dorinda, Mark, Monique, Madelon, Tinie 1.

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2011 2012 22 september t/m 5 oktober 2011. Nieuwsbrief nummer 1 Begin schooljaar Het schooljaar gaat maandag weer beginnen. Wij hopen dat u een goede vakantie heeft gehad en dat alle kinderen weer met veel plezier naar school gaan dit jaar. Dit schooljaar staat in

Nadere informatie

SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door)

SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door) SAMEN een mooie zomer op het Anna Paulownaplein! Maandag 1 juni 2015 Locatie: Kamer Hiernaast (Room Next Door) Samenvatting Maandagavond 1 juni jl. kwamen bewoners en ondernemers van het Anna Paulownaplein

Nadere informatie