gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid de heer R. Reker over communicatieve toezeggingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid de heer R. Reker over communicatieve toezeggingen"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Stafafdeling Directiesecretariaat Raadsnummero8.R q6y.ooz Inboeknummer o8bstoor38 Beslisdatum B%W a6 februari 2008 Dossiernummer 8o9 3Sr Raadsvragen van het raadslid de heer R. Reker over communicatieve toezeggingen aan de raad Een betrouwbare overheid in een democratisch land of stad dient - op de eerste plaats- haar toezeggingen die zij zelf hebben gedaan te allen tijde na te komen. Dan pas kom je betrouwbaar over en kun je ook met alle elan vragen of de burgers bereid zijn om naar de stembus te komen. Ondanks de toezeggingen om beter te communiceren, die het college al enkele keren aan de raad heeft gedaan, blijft zij in gebreke. De fractie van de Lijst Pim Fortuyn vindt dit niet alleen zorgelijk, maar zeer verontrustend. Hieronder slechts twee voorbeelden over hoe het niet moet. 1 Wateroverlast Al vele jaren lang hebben een aantal bewoners na een regenbui in de Tiengemetenstraat e.o. in de wijk Woenselse Heide wateroverlast. Twee jaar geleden heeft een van deze bewoners gebeld naar onze gemeente en hij werd met een kluitje het riet ingestuurd. Maar de kruik gaat zolang te water tot hij barst en wateroverlast is niet iets waar je op zit te wachten. Er is de laatste maanden dan ook nog diverse keren door hen gebeld, waarbij de laatste keer is geadviseerd om deze klacht schriftelijk in te sturen. Bij voorkeur per , aldus de secretaresse. Zo gezegd, zo gedaan. Op 2 oktober (week 40) sturen enkele bewoners uit de Tiengemetenstraat deze bewuste brief naar wethouder E. van Merrienboer. Hierin stelden zij de al jaren voortdurende wateroverlast aan de orde die zij ondervinden uit de brandgang die achter hun woningen loopt. Het probleem is dat de woningen eigendom zijn van de bewoners, terwijl de brandgang(en) volgens de bewoners op gemeentegrond is/zijn gevestigd. Bij elke fikse regenbui loopt het water uit de ÃćâĆňâĂİ deels verharde en te hoog liggende ÃćâĆňâĂİ brandgang op de plaats en vervolgens in de berging van deze woningen. Dat dit een vervelende situatie is, zal iedereen het over eens kunnen zijn. Nimmer, noch van de telefonische klachten, noch van de schriftelijke klacht hebben zij een ontvangstbericht ontvangen. En dat is toch het eerste wat je als gemeente kan doen. Nee, zelfs moet doen! Omdat de afzenders taal noch teken hoorden van gemeentelijke zijde, heeft een van hen 5 weken later (week 45) onze gemeente maar weer gebeld. De secretaresse

2 Raadsnummer O8.RZ46y.Oor aan de telefoon vertelde dat er in week 47 (19 t/m 25 november) contact met de bewoners zou worden opgenomen. Op 29 november (week 48) hebben de bewoners weer een mailbericht gestuurd, met de vraag of de klacht wel serieus genomen werd, omdat zij weer niets hadden gehoord. Ja, toen kwam er een telefoontje dat de zaak wel in behandeling is, maar dat het nog even op zich laat wachten. Er lopen nog meer "zaken". En ik citeer verder: "Neem maar aan, en bij deze bevestigi k telefonisch dat de brief lemai I echt al we/i s gelezen door de heer I/an Merrienboer" Aldus het antwoord. Vandaag spreken wij over week 50 en nog steeds hebben deze mensen niets inhoudelijks mogen vernemen. Al de tijd kunnen deze burgers niets waardevols, zoals dozen kerstspullen e.d. in de schuren plaatsen. De fietsen gaat wel, maar soms heb je al natte voeten voordat deze buiten staan. De volgende vragen aan het college zijn dan ook op zijn plaats. 1 Is het een (gouden?) regel om burgers een ontvangstbevestiging te sturen, na het melden van een klacht? 2 Is het juist dat de gemeenteraad ook als zodanig is geinformeerd? 3 Is het college met mijn fractie van mening dat de ontvangstbevestiging uiterlijk de volgende (werk)dag moet zijn verstuurd? 4 Zo ja, waarom gebeurt dat dan niet in alle gevallen? Ik kan dit zo stellen, omdat ikzelf van de 4 of 5 keer dat ik het Klanten Contact Centrum heb gebeld, maar 1 keer een ontvangstbevestiging heb ontvangen. 5 Is onze gemeente aansprakelijk voor de wateroverlast, die de bewoners in de Tiengemetenstraat e.o. ondervinden? 6 Zo ja, wat denkt het college hieraan te doen en heel belangrijk, op welke termijn? Bewoners hebben bij hun van 2 oktober een bestandje toegevoegd met daarin een mogelijke oplossing. Dit door middel van een tekening die aangeeft dat het probleem snel te verhelpen is met afvoerputjes in de gangetjes. Dit is nl. in vele andere straten in de wijk ook op deze manier opgelost. 7 Zo nee, waarom niet? 2 Bewoners Athos complex Diekirchlaan Op 21 september (week 38) heeft de heer Bartels, namens de bewoners in het Athos appartementencomplex een brief per mail verzonden aan het Klanten Contact Centrum. De vragen in dit schrijven zijn helder en duidelijk, maar ook hier blijft onze gemeente in gebreke, door tot nu toe niets van zich te laten horen. In deze eerste brief hebben de bewoners vragen gesteld over de bestrating in de directe omgeving van hun appartementen. Dit nadat zij een jaar lang ÃćâĆňâĂİ en dat is veel te lang ÃćâĆňâĂİ onnodig hebben aangekeken tegen opgebroken trottoirs en afzettingen van een gedeelte van de weg en voetpaden, met alle overlast van dien.

3 Raadsnummer O8.RZ46y.oor Deze overlast werd verergerd omdat telkens weer de vernieuwing in fasen werd uitgevoerd. Ondertussen is de bestrating gereed, maar met zeker vier kleuren stenen waar stukken af zijn, al ware het stenen uit een vooroorlogse wijk die ondertussen is gerenoveerd. Het geheel ziet er daardoor rommelig uit en het is terecht dat deze bewoners daarover 3 maanden geleden al hun beklag hebben gedaan. Tot nu toe zonder resultaat. In november van dit jaar stond er een artikel in het Groot Eindhoven waarin werd gesteld dat de puntjes op de i gezet zouden worden. Hoewel er alleen werd gesproken over het winkelcentrum en haar bezoekers, mogen de bewoners van deze appartementen veronderstellen dat ook de bestrating rondom hun nieuwe huisvesting hierin werden meegenomen. De bewoners hebben toen contact gezocht met een van uw ambtenaren, die telefonisch toezegde dat er nieuwe stenen gelegd zouden worden. Dat deze belofte niet waar is gemaakt zal u uit dit schrijven duidelijk zijn. Wat ook ontoelaatbaar is bij of rondom het nieuwe winkelcentrum, zijn de verstopte afvoerputten of riolen, waardoor bij elk regenbuitje een plas water op de weg en parkeerstrook staat waar bij vriezend weer zo de 200 meter sprint gereden kan worden. Vandaag kon je met 2 kano s langs elkaar het einde van de straat halen. De oorzaak ligt in het feit dat er geen veegwagen - als deze daar al komtlangs de trottoirs kan rijden vanwege de daar geparkeerde auto s, die voorheen op het Winkelcentrum Woensel stonden. Een oplossing die de bewoners al een jaar geleden hebben aangedragen is om deze straat te vegen als het winkelcentrum is gesloten. Maar ook hier hebben zij taal noch teken over gehoord. Ja, ook hier zijn enkele vragen op zijn plaats. 1 Is het college bekend met de brief die door een van de bewoners op 21 september 2007 is gestuurd naar het Klachten Contact Centrum? 2 Is het college ondertussen bekend met de klachten die er heersen rondom de Athos appartementen in de Diekirchlaan? 3 Is het college bekend met het feit dat de bestrating van de trottoirs niet aan de voorwaarde voldoet, die men van nieuwe bestrating mag verwachten? 4 Zo nee, waarom weet het college dit niet, waarbij ik aanneem dat onze gemeente ook controleurs heeft die de uitgevoerde werken controleren, voordat de rekeningen worden betaald. 5 Zo ja, wat gaat u doen om dit euvel te verhelpen en binnen welke periode mogen de bewoners dit verwachten? 6 Is het college bekend met de verstopte afvoerputten of riolen die al meer dan een jaar geleden zijn gemeld? 7 Is het college voornemens om het vuilnis op te laten ruimen die achterblijft als het water is verdwenen?

4 Raadsnummer O8.RZ46y.OOr 8 Onderkent het college het feit dat de bewoners van deze appartementen het vertrouwen in onze gemeente verliezen als niet serieus of in dit geval geheel niet op hun klachten wordt gereageerd? 9 Is het college zich wel bewust van het feit, dat deze problemen die hun oorsprong vinden in een slechte communicatie tussen de gemeente en haar burgers niet alleen rondom het Winkelcentrum Woensel spelen, maar dat wij als raads- en commissieleden er bijna dagelijks mee worden geconfronteerd? 10 Is het college het eens met de fractie van de Lijst Pim Fortuyn dat door deze handelswijze het vertrouwen van de burgers in de politiek nog verder zal afnemen? 11 Zo ja, wat denkt het college hieraan te doen? Eindhoven, 10 december Antwoord van burgemeester en wethouders Wateroverlast 1 Is het een (gouden?) regel om burgers een ontvangstbevestiging te sturen, na het meiden van een klacht? Voorheen waren er geen formele servicenormen voor het sturen van ontvangstbevestigingen. Het is echter wel een gebruik om een ontvangstbevestiging te sturen op een brief. Met de invoering van het kwaliteitshandvest "Dienstverlenen doen we zo" (2008) (door het college vastgesteld op 11 december 2007) gaan er specifieke normen gelden voor het versturen van een ontvangstbevestiging op een brief en . 2/3 Is hetjuist dat de gemeenteraad ook ais zodanigis geinformeerd? Is het college met mijn fractie van mening dat de ontvangstbevestiging uiterlijk de volgende (werk)dag moet zijn verstuurd? De norm per 1 april 2008 is vastgesteld op vijf werkdagen voor een brief. Een ontvangst van een vindt op dezelfde werkdag plaats. Middels een raadsinformatiebrief is de raad geinformeerd over de inhoud van "Dienstverlenen doen we zo" (2008). In de raadscommissie BEZ van februari 2008 is vervolgens gesproken over de gewenste doorontwikkeling van het handvest. Het mogelijk scherper stellen van de (bepaalde) normen is hierin een onderwerp van gesprek. 4 Zoj a, waarom gebeurt dat dan nieti n aiie gevallen? Ik kan di t zo stellen, omdat ikzelf van de@ of 5 keer datik het Klanten Contact Centrum heb gebeld, maar 1 keer een ontvangstbevestiging heb ontvangen. Bij telefonische meldingen wordt altijd een ontvangstbevestiging verstuurd. Het Klanten Contact Centrum heeft op dit moment echter een instructie dat geen ontvangstbevestiging wordt verzonden aan raadsleden. Dit is uit een oogpunt van service gebeurd, omdat raadsleden veelvuldig ontvangstbeves-

5 Raadsnummer O8.RZ46y.OOr tigingen zouden ontvangen. Wij hebben nu de opdracht gegeven ook raadsleden een ontvangstbevestiging te sturen. 5 Is onze gemeente aansprakelijk voor de wateroverlast, die de bewonersi n de Ti engemetenstraa t e.o. ondervinden? Nee, want het betreft hier particuliere eigendom. Dat geldt ook voor de brandgangen. Voor wateroverlast op eigen terrein zijn eigenaren zelf verantwoordelijk en niet de gemeente. De gemeente is daarvoor niet aansprakelijk. 6 Zoj a, wat denkt het college hieraan te doen en heel belangrijk, op welke termijn? Bewoners hebben bij hun van 2 oktober een bestandj e toegevoegd met daarin een mogelijke oplossing. Di t door middel van een tekening di e aangeeft da t het probleem snel te verhelpen is met afvoerputj esi n de gangetjes. Di ti s nl. in vele andere straten i n de wijk ook op deze manier opgelost. Bewoners hebben op 10 december telefonisch het advies gekregen om het probleem als eigenaren gezamenlijk op te lossen. Afvoerputjes in de gangetjes is daarbij een mogelijkheid. 7 Zo nee, waarom niet? Zie beantwoording vraag 5 en 6. Bewoners Athos complex Diekirchlaan 1 Is het college bekend met de brief di e door een van de bewoners op 21 september 2007is gestuurd naar het Klachten Contact Centrum? Ja. 2 Is het college ondertussen bekend met de klachten di eer heersen rondom de Athos appartementenin de Diekirchlaan? Ja. Is het college bekend met het feit dat de bestrating van de trottoi rs niet aan de voorwaarde voldoet, die men van nieuwe bestrating mag verwachten Ja, maar het betrof tijdelijke bestrating. Hierover heeft jammer genoeg geen communicatie met de bewoners plaatsgevonden. Zo nee, waarom weet het college di t niet, waarbij i k aanneem dat onze gemeente ook controleurs heeft di e de ui tgevoerde werken controleren, voordat de rekeni ngen worden betaald? Zowel de tijdelijke als de definitieve bestrating is conform de eisen aan straatwerk aangebracht en hier is middels controle toezicht op uitgeoefend. Zoj a, wat gaat u doen om di t euvel te verhelpen en binnen welke periode mogen de bewoners di t verwachten? Sinds het schrijven van de heer Bartels is er bestrating die tijdelijk aangelegd was vervangen door nieuwe bestrating. Er is contact met hem over de voortgang.

6 Raadsnummer O8.RZ46y.OOr Is het college bekend met de verstopte afvoerputten of riolen die al meer dan een jaar geleden zijn gemeld? Ja, het afgelopen jaar zijn alle riolen en putten gereinigd en geinspecteerd. Tevens is er een parkeerverbod ingesteld op het genoemde gedeelte waardoor er beter onderhoud kan worden gepleegd. Is het college voornemens om het vuilnis op te laten ruimen di e achterblijft als het wa ter is verdwenen? Ja, in het reguliere onderhoud en via de normale afvalinzameling. 8 Onderkent het college het feit dat de bewoners van deze appartementen het t/m vertrouwenin onze gemeente verliezen als niet serieus ofi n di t geval geheel 11 niet op hun klachten wordtgereageerd? Is het college zich wel bewust van het feit, dat deze problemen die hun oorsprong vindeni n een slechte communicatie tussen de gemeente en haar burgers niet alleen rondom het Winkelcentrum Woensel spelen, maar dat wij als raads- en commissieleden er bijna dagelijks mee worden geconfronteerd? Is het college het eens met de fractie van de Lijst Pi m Fortuyn dat door deze handelswijze het vertrouwen van de burgersi n de poli ti ek nog verder zal afnemen? Zoj a, wat denkt het college hieraan te doen? 8 Indien niet serieus met klachten van burgers wordt omgegaan, schaadt dit uitt/m eindelijk het vertrouwen in het gemeentebestuur. 11 De snelheid van reageren van de gemeente in de door u aangehaalde gevallen had beter gekund en moet ook beter. Het is u bekend dat dit ook onze bijzondere aandacht heeft. Een belangrijk uitgangspunt van onze dienstverleningsvisie is dat wij als Eindhoven graag een gemeente willen zijn die uitlegt wat zij doet en leert van ervaringen. Dat betekent dat onze dienstverlening niet vrijblijvend is, maar is vastgelegd in servicenormen die we in een kwaliteitshandvest aan onze klanten uitleggen. Een belangrijke eerste stap is hierin gezet door het opstellen van het kwaliteitshandvest "Dienstverlenen doen we zo". Er is beoogd om de uitgangspunten per 1 april 2008 te gaan communiceren naar onze klanten. Door prestatiemetingen, monitoren van klachten, benchmarks en het direct aan klanten vragen naar de waardering over de dienstverlening worden de normen uit "Dienstverlenen doen we zo" als in kwaliteitscyclus jaarlijks geactualiseerd, aangevuld en bijgesteld. Met behulp van een commissienotitie (behandeling 11 februari 2008 in raadscommissie bestuurlijke en economische zaken) wordt een duurzame discussie tussen college en de raad gestart over de doorontwikkeling van het kwaliteitshandvest (2009 en verder) en de rol die de raad hierin zelf actief wenst te spelen.

7 Raadsnummer O8.RZ46y.Oor Gekoppeld aan de servicenormen worden er vanaf februari 2008 periodieke metingen verricht naar de gemeentelijke dienstverleningsprestaties. Dat gebeurt met behulp van een monitor die inzichtelijk maakt of we als dienstverlener binnen de gestelde servicenormen werken en dus ook aan de verwachtingen kunnen voldoen. Voorafgaand aan het uitgeven van "Dienstverlenen doen we zo" (2008) zijn er in juli 2008 diverse metingen gepland. Over de uitkomsten van deze metingen wordt in mei 2008 gerapporteerd aan de Concerndirectie en ons college. Eindhoven, 26 februari 2008.

8 BC Raadsnummer O8.RZ46y.OOr

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer

Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees en de heer gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer o8.rz86o.oox Inboeknummer o8bstoa886 Beslisdatum B%Wa december 2008 Dossiernummer 8qg asb Raadsvragen van de raadsleden mevrouw M. Verhees

Nadere informatie

Informatienota voor de raad

Informatienota voor de raad gemeente Eindhoven Klantcontactcentrum Raadsnummer OC).Rggy8.OOr Inboeknummer o9bstoao74 Dossiernummer 945 352 3 november 29 Informatienota voor de raad Betreft Dienstverleningsmonitor, de g effectmeting.

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011 Rapport Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011 Rapportnummer: 2011/301 2 Klacht Verzoekers klagen

Nadere informatie

van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over het onderzoek in het Sociaal Domein

van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over het onderzoek in het Sociaal Domein gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6467 Inboeknummer 15bst01138 Dossiernummer 15.35.103 (2.3.2) Beslisdatum B&W 25 augustus 2015 Raadsvragen van het raadslid dhr. A. Rennenberg (OAE) over het onderzoek

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvragenVan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid.

gemeente Eindhoven RaadsvragenVan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid. gemeente Eindhoven Inboeknummer 12BST01566 Beslisdatum B&W 25 september 2012 Dossiernummer 12.39.103 2.4.1 RaadsvragenVan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid.

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden.

SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. SCHRIFTELIJKE VRAGEN AAN HET COLLEGE Nb: vragen en antwoorden worden verzonden aan College, MT en alle raadsleden. INDIENING Steller vragen: J.H.Maas, PvdA Datum: 11 januari 2013 Onderwerp: grondwateroverlast

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Doetinchem, 2 juli 2008 ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008. Visie op dienstverlening

Doetinchem, 2 juli 2008 ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008. Visie op dienstverlening Aan de raad AGENDAPUNT 7k ALDUS VASTSTELD 10 JULI 2008 Visie op dienstverlening Voorstel: 1. Vaststellen visie op dienstverlening voor de periode 2008-2015: Wij als organisatie spelen constant in op een

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar inzake kinderopvang

Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar inzake kinderopvang gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer 05.RI4OI.OOI lnboeknummer osbstoaxzx Beslisdatum B&W xx oktober zoos Dossiernummer S4x.zSx Raadsvragen van het raadslid mevrouw G. v.d. Biggelaar

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De SP heeft al eerder zijn bezorgdheid geuit over deze aanbesteding en helaas heeft de SP hierin gelijk gekregen.

gemeente Eindhoven De SP heeft al eerder zijn bezorgdheid geuit over deze aanbesteding en helaas heeft de SP hierin gelijk gekregen. gemeente Eindhoven Zorg & Inkomen Raadsnummer 11R0009 Inboeknummer 11bst00026 Beslisdatum B&W 11 januari 2011 Dossiernummer 02.551 Raadsvragen van de raadsleden de heren E. Maas, A. Rennenberg en K. Rijnders

Nadere informatie

Raadsvragenuan de raadsleden de heren N. Stoeuelaar en C. Meijs ouer

Raadsvragenuan de raadsleden de heren N. Stoeuelaar en C. Meijs ouer gemeente Eindhouen Sector Ondersteuning Stadspleinen Raadsnummer 09. R/09 5. OOI Inboeknummer o9bsto9oo8rt Beslisdatum BSP a8 april 2009 Dossiernummer 9I8.4SI Raadsvragenuan de raadsleden de heren N. Stoeuelaar

Nadere informatie

Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook.

Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook. Rapport Een onderzoek naar de handelwijze van het college van burgemeester en wethouders van Zeist bij de verkoop van een groenstrook. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het college

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 Rapport Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Tilburg zijn verzoek om vergoeding van de kosten die hij heeft gemaakt in verband met een verstopping

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 29 juli 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Van Tuijl Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken

Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast na werk aan het riool Gemeente Zaanstad Dienst Wijken 21 juli 2009 RA0830829 Samenvatting Eind 2006 legt de gemeente Zaanstad bij verzoeker in de straat een

Nadere informatie

Rapport. Datum: 13 november 2007 Rapportnummer: 2007/254

Rapport. Datum: 13 november 2007 Rapportnummer: 2007/254 Rapport Datum: 13 november 2007 Rapportnummer: 2007/254 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Brunssum: 1. niet heeft gereageerd op zijn herhaalde verzoeken

Nadere informatie

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 6 mei 2008 onder nummer

OORDEEL. Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 6 mei 2008 onder nummer Dossiernummer 37-2008 OORDEEL Verzoeker de heer V.S. Hengelo Datum verzoek Het klachtenformulier is gedateerd 3 mei 2008 en bij het secretariaat ingeboekt op 6 mei 2008 onder nummer 37-2008. Betreft Het

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 december 2010 Rapportnummer: 2010/344

Rapport. Datum: 3 december 2010 Rapportnummer: 2010/344 Rapport Datum: 3 december 2010 Rapportnummer: 2010/344 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het regionale politiekorps Limburg-Zuid zijn meldingen van geluidsoverlast vanaf 22 oktober 2009 tot heden, welke

Nadere informatie

van het raadslid de heer Marcel Lathouwers (SP) over Geen sloop zonder plan

van het raadslid de heer Marcel Lathouwers (SP) over Geen sloop zonder plan gemeente Eindhoven 15R6312 Raadsnummer Inboeknummer 15bst00624 Beslisdatum B&W 19 mei 2015 Dossiernummer 15.21.103(2.5.2) Raadsvragen van het raadslid de heer Marcel Lathouwers (SP) over Geen sloop zonder

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Vervolg raadsvragen van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over zwemcentrum de Tongelreep

Vervolg raadsvragen van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over zwemcentrum de Tongelreep gemeente Eindhoven Raadsnummer 16R6778 Inboeknummer 16bst00646 Beslisdatum B&W 17 mei 2016 Dossiernummer 16.20.103 (2.7.2) Raadsvragen Vervolg raadsvragen van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over zwemcentrum

Nadere informatie

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing

Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van den Biggelaar en de heer P. van Liempd ten aanzien van regelgeving rond woningsplitsing gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2I55.OOI Inboeknummer o7bstoro83 Beslisdatum B%W as mei 2007 Dossiernummer 72a.35I Raadsvragenuan de raadsleden mevrouw G. van

Nadere informatie

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70

Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning aan de Nieuwe Achtse Heide 70 gemeente Eindhoven 17R7211 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00427 B&W beslisdatum 4 april 2017 Dossiernummer 17.14.652 Raadsvoorstel Weigeren verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van een woning

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

į C ARCHIEF Gemeente Kerkrade

į C ARCHIEF Gemeente Kerkrade į C ARCHIEF Gemeente Kerkrade Sector Stedelijke Ontwikkeling ćv Beheer Bezoekadres: Markt 33 Fractie SP Kerkrade Mevr. M. Laumann Ambtenaar Kaardebol 26 W. Bosten 6467HS KERKRADE Telefoonnummer 14 045

Nadere informatie

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg

Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Onderwerp Aansprakelijkheidsstelling door bewoners Zwembadweg Voorgesteld besluit 1. Afwijzen van aansprakelijkheid en het bijbehorend verzoek tot schadeloosstelling; 2. Niet in te stemmen met het verzoek

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid mevrouw M.A. Schreurs inzake onderhoud

Raadsvragen van het raadslid mevrouw M.A. Schreurs inzake onderhoud gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 g g. OOX Inboeknummer o8obstoaso8 Beslisdatum B&W t6 december 2008 Dossiernummer 85I.35I Raadsvragen van het raadslid mevrouw M.A. Schreurs inzake onderhoud of renovatie

Nadere informatie

Aangenaam! Landerd. Een boekje over service

Aangenaam! Landerd. Een boekje over service Aangenaam! Landerd Een boekje over service 1 Welkom bij de gemeente Landerd De gemeente Landerd heeft ongeveer 15.000 inwoners. Alle inwoners hebben te maken met de gemeente Landerd. Zij zijn net als u:

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo

Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen D66 art. 39 RvO over vervanging bij ziekte Wmo Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 29 juni 2016 heeft

Nadere informatie

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R6054 Inboeknummer 14bst01542 Beslisdatum B&W 28 oktober 2014 Dossiernummer 14.44.103 (2.7.1) Raadsvragen van het raadslid dhr. F. van den Broek (VVD) over Woensel - West

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Raadsvragenuan het raadslid de heer E. uan den Berg inzake (on)mogelijkheidd

gemeente Eindhouen Raadsvragenuan het raadslid de heer E. uan den Berg inzake (on)mogelijkheidd gemeente Eindhouen Raadsnummer xo.rq7i9.ooi Inboeknummer Beslisdatum B%W r juni 2OIO Dossiernummer oaa 6Sa Raadsvragenuan het raadslid de heer E. uan den Berg inzake (on)mogelijkheidd tot deelname aan

Nadere informatie

U heeft een klacht over ons!

U heeft een klacht over ons! De klachtenprocedure van de gemeente Helmond U heeft een klacht over ons! Als u ontevreden bent over ons.. De klachtenprocedure van de gemeente Helmond Als u ontevreden bent over ons... Wij helpen u graag

Nadere informatie

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1

B&W Vergadering. 1. Het college heeft ingestemd met het inrichtingsontwerp van de openbare ruimte Sterrenberg fase 1 2.2.6 Inrichtingsontwerp Sterrenberg fase 1 1 Dossier 1556 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1556 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 28 maart 2017 Agendapunt 2.2.6 Omschrijving Inrichtingsontwerp

Nadere informatie

Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker over veiligheid voor voetgangers

Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker over veiligheid voor voetgangers gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07. R2095. OOI Inboeknummer o7bstoo83o Beslisdatum B%W t mei 2007 Dossiernummer 7r8.35I Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker

Nadere informatie

Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker over het beschikbaar stellen

Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker over het beschikbaar stellen gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R22 52. OOI Inboeknummer o7bstor8ab Beslisdatum B%W a8 augustus 2007 Dossiernummer 735.452 Raadsvragenuan het raadslid de heer R.

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven

Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven gemeente Eindhoven 15R6567 Raadsnummer Inboeknummer 15bst01548 Beslisdatum B&W 10 november 2015 Dossiernummer 15.46.551 Raadsvoorstel Vaststellen 'Woonvisie Eindhoven Inleiding In januari 2014 heeft het

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief van Behandelend ambtenaar Ons kenmerk Telefoonnr Datum verzonden A.C. Boonman,4 0,68 - g APR. 2015

Uw kenmerk Uw brief van Behandelend ambtenaar Ons kenmerk Telefoonnr Datum verzonden A.C. Boonman,4 0,68 - g APR. 2015 gemeente^* Moerdijk CDA Moerdijk T.a.v. de heer Schreuders Stadsedijk 45d 4796RA Oudemolen Uw kenmerk Uw brief van Behandelend ambtenaar Ons kenmerk Telefoonnr Datum verzonden A.C. Boonman,4 0,68 - g APR.

Nadere informatie

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Dit verslag is een weergave van hetgeen in de hoorzitting door aanwezigen is gezegd. Over de inhoud van dit verslag kan niet worden gecorrespondeerd. Klager ervaart al jaren overlast van buren. Er komt

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst00971 Dossiernummer 13.22.252 28 mei 2013 Commissienotitie Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

Nadere informatie

jkopi&qrif^ Gemeente Emmen No, 17 MRT 2009 Gemeenteraad van Emmen Postbus RA EMMEN Nieuw-Amsterdam, 15 maart 2009, Geachte raad,

jkopi&qrif^ Gemeente Emmen No, 17 MRT 2009 Gemeenteraad van Emmen Postbus RA EMMEN Nieuw-Amsterdam, 15 maart 2009, Geachte raad, 16 fort 09 07:38 beheer 0591551242 p.l Gemeente Emmen No, Gemeenteraad van Emmen Postbus 30001 7800 RA EMMEN 17 MRT 2009 ^>3 jkopi&qrif^ Nieuw-Amsterdam, 15 maart 2009, Geachte raad, Bij schrijven d.d.

Nadere informatie

SERVICECODE AMSTERDAM

SERVICECODE AMSTERDAM SERVICECODE AMSTERDAM Inleiding Stadsdeel Zuidoost heeft de ambitie om tot de top drie van stadsdelen met de beste publieke dienstverlening van Amsterdam te horen. Aan deze ambitie wil het stadsdeel vorm

Nadere informatie

Raadsvragen van de raadsleden Niek Rennenberg en Cor Verbeek (Ouder Appèl Eindhoven) over Artikelen Eindhovens dagblad d.d.

Raadsvragen van de raadsleden Niek Rennenberg en Cor Verbeek (Ouder Appèl Eindhoven) over Artikelen Eindhovens dagblad d.d. gemeente Eindhoven 16R6938 Raadsnummer Inboeknummer 16bst01194 Beslisdatum B&W 30 augustus 2016 Dossiernummer 16.35.103_2.3.1 Raadsvragen van de raadsleden Niek Rennenberg en Cor Verbeek (Ouder Appèl Eindhoven)

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs Zuid-Nederland gemeente Eindhoven Mens & Maatschappij, Inboeknummer 10bst02100 Beslisdatum B&W Dossiernummer 21 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel Voorstel inzake wijziging statuten stichting primair en voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud

Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Klein onderhoud / dagelijks onderhoud Buiten het geplande onderhoud, ofwel planmatig onderhoud genoemd, zullen er ook onderhoudsverzoeken komen van eigenaren. In de splitsingsakte die u bij de koop van

Nadere informatie

Op 7 november 2006 werd de parkeerplek door de gemeente verwijderd.

Op 7 november 2006 werd de parkeerplek door de gemeente verwijderd. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Bennebroek heeft geweigerd om - in de straat waar verzoeker woont - een parkeerplaats terug te brengen die

Nadere informatie

2013, peiling 4 december 2013

2013, peiling 4 december 2013 resultaten 2013, peiling 4 december 2013 Van 25 november tot en met 8 december 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.685 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.701 leden de

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228

Rapport. Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 Rapport Datum: 18 oktober 2007 Rapportnummer: 2007/228 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Haarlem zijn veelvuldige meldingen en een klacht over het niet legen van twee GFT-bakken voor zijn

Nadere informatie

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is

Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Hoe de gemeente Ommen u van dienst is Optimale dienstverlening Tegenwoordig kunt u de gemeente Ommen op veel verschillende manieren benaderen. Naast een telefoontje, brief of bezoek aan de balie kunt u

Nadere informatie

Vraag 1: Hoe kan het dat er na 15 mei toch nog aanslagen afvalstoffenheffing over belastingjaar 2010 zijn verstuurd?

Vraag 1: Hoe kan het dat er na 15 mei toch nog aanslagen afvalstoffenheffing over belastingjaar 2010 zijn verstuurd? Rotterdam, 18 december 2012. Onderwerp: Beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid M.J.W. Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam) over kwijtschelding gemeentelijke belastingen. Aan de Gemeenteraad.

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid Rudy Reker (Fractie Lijst Pim Fortuyn ) over Eindhovense burgers hebben het nakijken (Kamerverhuur)

Raadsvragen van het raadslid Rudy Reker (Fractie Lijst Pim Fortuyn ) over Eindhovense burgers hebben het nakijken (Kamerverhuur) gemeente Eindhoven 17R7209 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00469 B&W Beslisdatum 07 april 2017 Dossiernummer 17.14.103_2.5.1. Raadsvragen van het raadslid Rudy Reker (Fractie Lijst Pim Fortuyn ) over Eindhovense

Nadere informatie

Van de raadsleden mw. L. Hofman-Jobse en dhr. C. Weijs (CDA) over aanpak eenzaamheid

Van de raadsleden mw. L. Hofman-Jobse en dhr. C. Weijs (CDA) over aanpak eenzaamheid gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6537 Inboeknummer 15bst01484 Beslisdatum B&W 27 oktober 2015 Dossiernummer 15.44.103 (2.8.1) Raadsvragen Van de raadsleden mw. L. Hofman-Jobse en dhr. C. Weijs (CDA) over

Nadere informatie

3. Over deze reactie diende verzoeker een klacht in bij de gemeente Sliedrecht.

3. Over deze reactie diende verzoeker een klacht in bij de gemeente Sliedrecht. Rapport 2 h2>klacht Verzoeker klaagt er over dat de gemeente Sliedrecht bij de ophoging en herbestrating van de Waalstraat onvoldoende rekening heeft gehouden met de bestaande situatie, waardoor de onderste

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER.

Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER. Rapport Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het Servicecentrum MER gegrond. Datum: 9

Nadere informatie

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0 Rapport Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober 2014 Rapportnummer: 2014 /14 0 20 14/140 d e Natio nale o mb ud sman 1/7 Inhoudsopgave Wat

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 september 2007 Rapportnummer: 2007/205

Rapport. Datum: 28 september 2007 Rapportnummer: 2007/205 Rapport Datum: 28 september 2007 Rapportnummer: 2007/205 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) te Groningen geen duidelijkheid verstrekt over haar

Nadere informatie

ADVIES. het D, gevestigd te B, vertegenwoordigd door de heer E, directeur, verweerder

ADVIES. het D, gevestigd te B, vertegenwoordigd door de heer E, directeur, verweerder 107557 - School heeft een gescheiden vader voldoende adequaat en op gelijke wijze van informatie voorzien over zijn zoon. inzake de klacht van: de heer A, wonende te B, ouder van C, klager tegen ADVIES

Nadere informatie

Van de raadsleden dhr. P. van der Voort (BBL) en dhr. N. Rennenberg (OAE) over Zorgwacht

Van de raadsleden dhr. P. van der Voort (BBL) en dhr. N. Rennenberg (OAE) over Zorgwacht gemeente Eindhoven 16R6845 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00705 Beslisdatum B&W 21 juni 201 Dossiernummer 16.25.103 2.2.1 Raadsvragen Van de raadsleden dhr. P. van der Voort (BBL) en dhr. N. Rennenberg

Nadere informatie

Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen gemeentelijke belastingen en rechten 2015

Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen gemeentelijke belastingen en rechten 2015 gemeente Eindhoven Raadsnummer 14R5999 Inboeknummer 14bst01620 Beslisdatum 31 oktober 2014 Dossiernummer 14.44.103 (4B.4.1) Nadere toelichting bij raadsvoorstel tot het vaststellen van de Verordeningen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 13 juni 2012. Rapportnummer: 2012/102

Rapport. Datum: 13 juni 2012. Rapportnummer: 2012/102 Rapport Rapport in het onderzoek naar klachten en signalen over het Meldpunt Internetoplichting, ondergebracht bij het regionale politiekorps Kennemerland. Datum: 13 juni 2012 Rapportnummer: 2012/102 2

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

Geen regie bij melding gat in de stoep Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Waternet

Geen regie bij melding gat in de stoep Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Waternet Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen regie bij melding gat in de stoep Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Waternet 29 maart 2012 RA120494 Samenvatting Voor de garagedeur van een woonblok, dat eigendom is

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR

Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR Raadsinformatiebrief GEMEENTEBESTUUR onderwerp Deelrapportage Stadspeiling 2013: Dienstverlening van de gemeente Venlo door klanten beoordeeld RIB nummer 2014 53 collegevergadering d.d. programma portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvragen van het Ouderen Appel Eindhoven over Sociale Dienst.

Raadsvragen van het Ouderen Appel Eindhoven over Sociale Dienst. gemeente Eindhoven Raadsnummer 15R6201 Inboeknummer 15bst00243 Beslisdatum B&W 3 maart 2015 Dossiernummer Raadsvragen van het Ouderen Appel Eindhoven over Sociale Dienst. Met verbijstering hebben wij in

Nadere informatie

Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen'

Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen' Zaaktype 'Melding openbare ruimte behandelen' Process Report PRAKTIJKCASE TELENGY EN ENGAGE PROCESS Uitwerking bij wijze van voorbeeld Date : 7-9-2015 Page 1 of 19 Table of Contents Melding openbare ontvangen...

Nadere informatie

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE

b Onvermijdelijk gemeente Eindhoven 12R5097 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12R5097 12bst01993 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.351 RaadsvoorstelLiquidatieplan en opheffing Gemeenschappelijke regeling CURE Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de nieuwe Wet ruimtelijke ordening: gevolgen voor delegatiebesluiten en verordeningen gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontmikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6 Z g. OOZ Inboeknummer o8bstorror Beslisdatum B&W ro juni 2008 Dossiernummer 8a4.8SB Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte.

gemeente Eindhoven Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte. gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 7 juli 2008 Raadsinformatiebrief Betreft Resultaten evaluatie onderhoud openbare ruimte. Inleiding In de periode januari tot en met mei 2008 heeft de evaluatie

Nadere informatie

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016

Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Bezwaarprocedure Eindhoven, oktober 2016 Inhoudsopgave Hoe dien ik een bezwaar in? 3 Wat gebeurt er met mijn bezwaar? 3 Wanneer ontvang ik een beslissing op bezwaar? 5 Wat als ik het er niet mee eens ben?

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker betreft Genoeg is genoeg

gemeente Eindhouen Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker betreft Genoeg is genoeg gemeente Eindhouen Sector Openbare Orde ttr Veiligheid Raadsnummer Og.RgX8Z.OOX Inboeknummer o9bstoo9oa Beslisdatum B5MT t6 juni 2009 Dossiernummer 925 I52 Raadsvragenuan het raadslid de heer R. Reker

Nadere informatie

Stroomlijning klachten verlichting Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer

Stroomlijning klachten verlichting Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer Rapport Gemeentelijke Ombudsman Stroomlijning klachten verlichting Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuideramstel Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer 18 juni 2008 RA0826588 Samenvatting Een man meldt

Nadere informatie

*15-0008390* 15-0008390

*15-0008390* 15-0008390 *15-0008390* 15-0008390 ESO.00013329WDstrt Interne Klachtenregeling Horst aan de Maas 1.1. Algemeen Burgers kunnen over een groot aantal zaken bij de gemeentelijke overheid een klacht indienen wanneer

Nadere informatie

1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN:

1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN: 1.KLACHTEN 1.1. KWALITEIT VAN WERKEN: Ondanks het feit dat de School voor Educatie en Inburgering kwaliteit wil leveren, kan het zijn dat de cliënt niet tevreden is over de geleverde dienstverlening. De

Nadere informatie

Informatie over. indienen van een klacht

Informatie over. indienen van een klacht Informatie over indienen van een klacht Iedere klacht is gratis advies Bestuur en medewerkers van de gemeente Boekel hechten veel waarde aan goede dienstverlening. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden

Nadere informatie

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren,

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren, Gemeenteraad van Delft Postbus 78 2600 ME Delft Delft, 8 april 2013 Geachte dames en heren, Tijdens de vergadering van de raadscommissie SVR van 6 februari hebben wij onze bezwaren tegen het bestemmingsplan

Nadere informatie

Advies aan college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Advies aan college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren Advies aan college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren Portefeuillehouder(s) F. Veenstra Datum voorstel: 19 april 2016 Besluit Raad: Nee T.k.n. Raad: Ja Zaaknummer: 194024846 Aantal bijlagen:

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267

Rapport. Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267 Rapport Datum: 15 september 2005 Rapportnummer: 2005/267 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Midden- en West-Brabant op 23 mei 2004 niet naar het ziekenhuis waar

Nadere informatie

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer

Service op een hoger niveau. Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Service op een hoger niveau Kwaliteitshandvest gemeente Haarlemmermeer Samen werken wij aan Kwaliteit. Weten waar u aan toe bent! Dat is wat wij bij de gemeente Haarlemmermeer belangrijk vinden. Daarom

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175

Rapport. Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 Rapport Datum: 22 augustus 2007 Rapportnummer: 2007/175 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat ambtenaren van het regionale politiekorps Limburg-Noord: - niet hebben gereageerd op een melding van verzoekers

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep

OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep gemeente Eindhoven InboeknummerÃćâĆňâĂİ Griffie gemeenteraad Raadsnummer 07.R2OIO.OOI Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel Initiatiefvoorstel van de raadswerkgroep stedenband Minsk over de bestuurlijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Bij brief van 27 oktober 1999 komt de heer J.A.M. Hurks op basis van artikel 134, lid 2

gemeente Eindhoven Bij brief van 27 oktober 1999 komt de heer J.A.M. Hurks op basis van artikel 134, lid 2 gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 162 Inboeknummer 009003856 Adviesdatum cie b.b. 23 de-cember 1999 Dossiernummer 033.403 RaadsbijlageAdvies over het beroep van de

Nadere informatie

Dordrecht neemt haar klanten serieus

Dordrecht neemt haar klanten serieus Dordrecht neemt haar klanten serieus De gemeente Dordrecht neemt haar klanten serieus. Of het nu gaat om het aanvragen van een rijbewijs, een bouwvergunning of een uitkering: de gemeente Dordrecht wil

Nadere informatie

Voorbeeld servicenormen op drie dimensies

Voorbeeld servicenormen op drie dimensies Voorbeeld servicenormen op drie dimensies Samen met gemeenten en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie (BZK) heeft KING in 2014 servicenormen verzameld die gemeenten hanteren. Deze

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer 13 oktober 2010 OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 gemeente Eindhoven

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Tijdelijke huurverlaging bij onderhoudsgebreken (art. 7:257 lid 2 en 3 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub e en 7 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte

Nadere informatie

Rapport. Datum: 17 december 2013. Rapportnummer: 2013/194

Rapport. Datum: 17 december 2013. Rapportnummer: 2013/194 Rapport Rapport betreffende een klacht over de wijze van behandeling van een bezwaarschrift tegen de vastgestelde WOZ-waarde door de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland te Leiden. Datum: 17 december 2013

Nadere informatie

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het

Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het Bent u niet tevreden? Naar de Klachtenadviescommissie, zo werkt het 100% wonen Meld het ons! De Klachtenadviescommissie is er voor alle klanten van SallandWonen. Wonen 3 Klachten zijn welkom Heeft u een

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : Stadsbeheer Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : Stadsbeheer Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : Stadsbeheer Dossiernummer : 17.1.003 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de gemeente niets doet met haar klachten over de

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Raadsvragen uan het raadslid de heer uan Erp ouer de kiosk aan de Elckerlyclaan en de realisatie uan een tweede Social Sofa.

gemeente Eindhouen Raadsvragen uan het raadslid de heer uan Erp ouer de kiosk aan de Elckerlyclaan en de realisatie uan een tweede Social Sofa. gemeente Eindhouen Gebiedsontmikkeling Raadsnummer IO.Rg8Og.OOz Inboeknummer robstoup8 Beslisdatum BtkVT ao juli 2oro Dossiernummer 029.252 Raadsvragen uan het raadslid de heer uan Erp ouer de kiosk aan

Nadere informatie

Richting Inhoud Commentaar

Richting Inhoud Commentaar Datum 13 mei Dagen er tussen - Email Richting Inhoud Commentaar Beste Ik liep vandaag langs de Piet Heijnlaan 5 dat aan de achterkant aan onze (woning aan de) Jacob van Heemskercklaan grenst. Ik zie dat

Nadere informatie

Rapport gemeentelijke ombudsman

Rapport gemeentelijke ombudsman Rapport gemeentelijke ombudsman inzake de klacht van de heer O. over het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, afdeling Stadsbeheer Dossiernummer: 2014.1376 Datum:

Nadere informatie

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Rapport. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Rapport Zeggen wat je doet en doen wat je zegt Een onderzoek naar de informatieverstrekking door het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer bij de uitbreidingen van een speelveld. Oordeel

Nadere informatie