Projectideeën in vogelvlucht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Projectideeën in vogelvlucht"

Transcriptie

1 Projectideeën in vogelvlucht Deze prachtige foto is op 19 juli 2007 genomen door een piloot van een ultra light. Je weet wel, zo'n brommer met een stukje tentdoek erboven. Ik wil er even wat bij vertellen. Kijkend naar de foto, dan zie ik een prachtig groene omgeving. Als ik echter op "de grond" ben, dan zie ik diezelfde omgeving totaal anders. Dan neem ik deel aan het verkeer, zie ik gebouwen etc. Het project zoals het zich nu ontwikkelt moet vooral vanaf "de grond". We wonen, werken en leven er. We beleven de dagelijkse realiteit. Ik ben dan ook blij met hetgeen gesteld is in de SWOT: geen museum, etc. Laurens Wiggers Gebiedsplan De Kar en de Hooilanden, 1 ste concept 2 juli 2008

2 Gebiedsplan De Kar en de Hooilanden Projectideeën: scores Pagina 1 van 6 SCORES HIT MBR groen Oost-veluwse landschappen Landschapsvisie schrijven % Eigen visie op natuur, landbouw en landschap % PR-campagne: gebiedsmarketingplan % Opruimen % Landschap licht aankleden % Verborgen structuur van de landschapstypen zichtbaar maken % Structuur van water zichtbaar maken % Plukjes bos verbinden met paden % Fiets en wandelverbindingen van en naar de stad % Aansluiting op fiets- en wandelnetwerken % Strookjes grond ter beschikking stellen voor wandelen % Herstellen flora , % Bankjes en picknick tafels , % Bewegwijzerde routes % Grenspalenpad 9-6 6? % Boeren en bewoners als beheerder % Verbindingen langs de weteringen % B&B 7-8 4? % Tegenhanger van bosrecreatie maken % Structuur van de ontwikkelingsgeschiedenis laten zien % Proefproject 'camouflage-landbouwplastic' % Dagrecreatie maken % Gemiddeld De Kar ten-toon-gesteld Werklandschapsvisie schrijven: % Visie op combineren van wonen en werken % Visie op de combinatie stadseconomie- en weidelandschap % Werklandschap De Kar ontwerpen: bedrijven, wegen, wonen, % Bredenoord-wegverplaatsing als voorbeeld gebruiken ? % Bedrijven niet inpakken maar ten-toon-stellen % Bedrijven die met elkaar te maken hebben, verbinden % Fietsverbindingen naar de stad % Hinder serieus aanpakken % Rommelige hoeken een invulling geven % Communicatieprogramma starten met overheden % Meeliften' in het 'zonnebos-idee' van Bussloo Gemiddeld Ik vind het lastig een cijfer te verbinden aan de verschillende onder delen. Veel onderdelen hebben namelijk raakvlakken.

3 Gebiedsplan De Kar en de Hooilanden Projectideeën: uitwerking Pagina 2 van 6 Oost-veluwse landschappen laat het zoals het is. Landschapsvisie schrijven Eigen visie op natuur, landbouw en landschap PR-campagne: gebiedsmarketingplan Opruimen Landschaps arch. inhuren (NM kan meelezen en gegevens leveren) Opruimen van rotzooi (incl. paardenbakken, voersilo's) is goed maar maak het niet steriel en een oud scheefgezakt schuurtje hoeft niet perse weg. Dag inplannen en opruimen en 's avonds een barbecue met zijn allen niet Deze eerste 3 punten horen onlosmakelijk bij elkaar. Door een goed onderbouwd plan neer te leggen bij bestuurders laat maar gebeuren (betrokken overheden) dwing rust en geduld. je af dat er rekening met je niet wordt gehouden. ieder voor zich niet mee Gemeente? Eis bemoeien soms is troep ook mooi Zelf rondom eigen woning / erf; berm voor zover langs onze percelen gelegen Landschap licht aankleden maak een visie Boerenkunst niet heel licht. Verborgen structuur van de landschapstypen zichtbaar maken na visie niet bewust aan het landschap gaan sleutelen Structuur van water zichtbaar maken Plukjes bos verbinden met paden Fiets en wandelverbindingen van en naar de stad Aansluiting op fiets- en wandelnetwerken na visie zie boven niet nodig. na visie recreatie deel in landschapsvisie idem Leuke route maken en mensen benaderen voor deelname. Eventueel schadevergoeding regelen, via verkoop routes oid. agne kan hierbij enorm helpen. Dit dient meerdere doelen: de bewoners zijn/worden zich bewust van het mooie gebied oet de "blinde vlek" in de Stedendriehoek ingevuld kan gaan worden op een manier die niet voor iedereen wenselijk is. niet te veel niet doen er lopen al wegen is er al In overleg met gemeente, waterschap, boeren en grondeigenaren Fietspad langs het spoor en laten aansluiten in de Maten/Zonnehoeve. Een snelle en veilige fietsverbinding nodigt uit om vaker de fiets te nemen. Te realiseren in overleg met gemeente/prorail. via bijv. de welstand of iets vergelijkbaars. soms moet je het met rust laten. simpel aanleggen let op kosten.

4 Gebiedsplan De Kar en de Hooilanden Projectideeën: uitwerking Pagina 3 van 6 Strookjes grond ter beschikking stellen voor wandelen Herstellen flora moet iedereen zelf weten idem, vergroot wel draagvlak en betrokkenheid met omg. (NM wil meedenken en meewerken door inzet eigen gebieden mits natuurwaarden niet aangetast worden.) bijna onmogelijk met huidig argr. Gebruik, zelfs bloemrijk maken is een hele kluif. NM wil meedenken expertise inbrengen Bankjes en picknick tafels recreatie visie Rustpunten maken>> rustpunt.nu zie boven alleen op hele mooie punten zelf stukje grond eventueel beschikbaar moeten we dat wel willen. moeten wel goed onderhouden worden. Bewegwijzerde routes recreatie visie samen met VVV wellicht? zijn er genoeg zo duidelijk mogelijk. Grenspalenpad prima onderhoud aan bewegwijzering mischien verlengen. Boeren en bewoners als beheerder Verbindingen langs de weteringen B&B Tegenhanger van bosrecreatie maken Structuur van de ontwikkelingsgeschiedenis laten zien Contracten voor beheer maken met vergoeding er aan vast Stimuleren als mensen twijfelen en voorlichten ken van de belangrijkheid van dit gebied aan de bewoners. De visie hierop moet verwoord worden aan gemeente en bedrijven. Een PR-campa waarin ze wonen en men kan het met trots laten zien. Bewoners moet ook verteld worden dat als men niets do is altijd al zo, mooi zo laten niet nodig is er al, zie boven is er al komt vanzelf liefhebber zoekt het zelf wel op evt. voorlichting? Boeren bewaken de openheid van het landschap. Overige bewoners beheren hun eigen erven. Daardoor ontstaat ook variatie in het gebied, want ieder heeft zijn persoonlijke visie op het beheer. Des te minder de overheid druk legt op een gebied te aanzien van eventuele toekomstige uitbreidingen van indrustrie/ bebouwing, met des te meer trots zullen bewoners hun erven beheren. zit geen toekomst in.

5 Gebiedsplan De Kar en de Hooilanden Projectideeën: uitwerking Pagina 4 van 6 Proefproject 'camouflagelandbouwplastic' Dagrecreatie maken begin met afspraken met hoort bij deze tijd, Benaderen loonwerkers. kan ook tussen het groen argr. Om alleen groen verandert vanzelf weer folie te gebruiken (evt. aannemers loonwerkers laten sponsoren) aanplant van elzen hagen rond kuilopslag en of afdekken met zwart gaas/net. onderzoek naar behoefte gebruikers en potentiele aanbieders Alles valt en staat met het bewust mak is er al dicht bij huis De Kar ten-toon-gesteld Werklandschapsvisie schrijven: neemt niemand serieus Het is prettig om te vernemen welke visie er is. Dit schept Visie op combineren van wonen en werken Visie op de combinatie stadseconomie- en weidelandschap Werklandschap De Kar ontwerpen: bedrijven, wegen, wonen, Bredenoord-wegverplaatsing als voorbeeld gebruiken niet nodig loopt toch altijd anders belachelijk niet doen wordt niet verplaatst in gezamenlijk overleg Ik zie dit punt gecombineerd met onderstaande 3 punten. Bewoners en vertegenwoordigers van de bedrijven zouden gezamenlijk deze visie moeten schrijven en bijhouden als er nieuwe ontwikkelingen zijn. duidelijkheid en geeft richting. Kleinschalige agrarische activiteit in combinatie met werken op de Kar. Hier zijn naar nieuwsgierig naar. Als hier bedoeld wordt, de verplaatsing van de weg, dan ik het ok ,00 premie als je bij het werk gaat wonen.

6 Gebiedsplan De Kar en de Hooilanden Projectideeën: uitwerking Pagina 5 van 6 Bedrijven niet inpakken maar ten-toon-stellen moet iedereen zelf afhankelijk van 1. Wij zijn trots op wie weten bedrijf we zijn en wat we doen. Desondanks is het niet altijd in ons belang op ten toon te staan. We zijn kwetsbaar voor diefstal, inbraak etc. Zeker op deze lokatie. 2. Wij menen juist ons in te moeten passen om niet disonnant te zijn met de omgeving. 3. Wat wordt eigenlijk bedoeld met ten-toon-stellen??? 4. Geen neon reclame... Bedrijven die met elkaar te maken hebben, verbinden Fietsverbindingen naar de stad Door gemeente waar bemoeien we ons mee doen ze zelf wel als dat nodig is wegen genoeg Fietspad langs het spoor en laten aansluiten in de Maten/Zonnehoeve Voor ons minder relevant. Hier zijn al alternatieven buiten de De Kar en De Hooilanden vereniging om. Hierin werken we mee voor wat betreft de verplaatsing van de Schuilenburgweg. Hinder serieus aanpakken In gesprek gaan met Overleg bedrijven en ABWA en tussen overheid, proactief bewoners/b oplossingen maken edrijven/ge meente alleen bij je zelf in de buurt In principe altijd, en altijd in goed overleg. niet iedereen vindt het hinder.

7 Gebiedsplan De Kar en de Hooilanden Projectideeën: uitwerking Pagina 6 van 6 Rommelige hoeken een invulling geven Is lekker zo laten, kan gewoon opruimen. afhankelijk mooie natuur worden van wie de rommelige hoek is Rommelige overhoeken, zeker op particulier terrein, kun je weinig aan doen. Vooral voorkomen dat ze ontstaan. Dit is deels een taak van de de overheid. Als duidelijke en heldere plannen bekend zijn voor een gebied en de uitvoeringstermijn is zo kort mogelijk, dan ontstaat de minste verrommeling. Particulieren die denken dat hun woning/ percelen een andere bestemming gaan krijgen, steken namelijk geen energie meer in onderhoud. In principe eigen verantwoordelijkheid. Ook wij hebben een rommel hoek. Daar liggen al plannen voor op de plank. Praat er over met elkaar. Wat is rommelig, waar ligt de rommel. Geef meningen over elkaar. Communicatieprogramma starten met overheden Belangenverenigingen, bedrijven en overheden met elkaar rond de tafel zetten en knelpunten oplossen misschien wel slim Voortzetting van de werkwijze die de belangenvereniging nu heeft. Zorgen dat je bij alle planvormingen tijdig als klankbordgroep kunt meepraten. Wil je iets bereiken, dan moet je wel goed weten wat je wilt en is vervolgens communicatie nodig. Meeliften' in het 'zonnebos-idee' van Bussloo

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

ONZE HUNZE. projectendocument

ONZE HUNZE. projectendocument ONZE HUNZE projectendocument In dit document staan de uitgewerkte project ideeën voor Onze Hunze samengevat. De ideeën zijn uitgewerkt door de regiegroep Onze Hunze Gieterveen* nav een bijeenkomst en veldbezoek.

Nadere informatie

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT

INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INRICHTINGSVISIE ANNA S HOEVE CONCEPT INHOUD kenschets geschiedenis veranderingen ambities visie in varianten uitwerking geschiedenis KENSCHETS Forse, gegraven waterpartijen KENSCHETS Berg van Dudok KENSCHETS

Nadere informatie

zorg voor ons landschap

zorg voor ons landschap Rosendael 2a 6891 DA Rozendaal www.landschapsbeheergelderland.nl zorg voor ons landschap Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG): Stichting met ideële doelstelling. Missie: Zorg voor een vitaal, beleefbaar

Nadere informatie

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Dijkversterking en ruimtelijke ontwikkelingen slim combineren: het kán! Samenvatting van de Perspectievennota Alblasserwaard-Vijfheerenlanden 1 2 De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (A5H) is een prachtig

Nadere informatie

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf

Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Samenvatting Omgevingsvisie Weststellingwerf Inleiding Weststellingwerf heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over de toekomst van onze gemeente en is daarom

Nadere informatie

Wandel voordelen voor iedereen!

Wandel voordelen voor iedereen! Even Bijpraten... Juli 2012 Deze informatie ontvangt u omdat u direct betrokken bent bij een wandelnetwerk in Zeeland. Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties dan kunt u deze sturen naar onderstaand

Nadere informatie

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n Datum: 04-09-2018 A a n w e z i g e n Er is een gevarieerd gezelschap van circa 80 personen.

Nadere informatie

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 14 januari 2016 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 14 januari 2016 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie 2015 Datum: 14 januari 2016 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, Toekomstvisie 2015 Doel van de VISIE Voor de bewoners van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Zichtbare resultaten Kavelruil Heukelom 6 Kavelruil belangrijk voor realisatie doelstellingen Toekomstige plannen Deelname aan de Nationale Natuurwerkdag Procesmanager Nellie Raedts

Nadere informatie

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg

Landschapspark De Danenberg. Landschapsvisie De Danenberg Landschapspark De Danenberg Landschapsvisie De Danenberg presentatie dorpsraad Slijk-Ewijk 12-12-2017 V.o.f. De Brouwerij Partners: Inhoudsopgave Historie Gebied Het plan Beheer en onderhoud Boerderij De Danenberg Historie 2002:

Nadere informatie

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel)

Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Gespreksverslag Onderwerp : Sweensstraat-West: klankbordgroep Datum : 14 maart 2011 Locatie : Locatie Westkant (Vossenbergselaan 72, Kaatsheuvel) Aanwezig namens - gemeente : Rick Dusée (projectleider)

Nadere informatie

Fotoverslag Gesprek 1 Stadsgesprek Duurzame energie Rijnenburg

Fotoverslag Gesprek 1 Stadsgesprek Duurzame energie Rijnenburg Fotoverslag Gesprek 1 Stadsgesprek Duurzame energie Rijnenburg In dit document geven we de foto s weer van gesprek 1, in de volgorde zoals die zijn opgehangen. De tekst die er bij staat is een weergave

Nadere informatie

Ja, ook grootschaliger (meer dan 5) Aantal Ja, alleen kleinschalig (tot 5) Aantal Nee Aantal Ja, 5+ woningen

Ja, ook grootschaliger (meer dan 5) Aantal Ja, alleen kleinschalig (tot 5) Aantal Nee Aantal Ja, 5+ woningen Bewonersbijeenkomst gebiedsvisie Koekamperweg 17 september 2015 in Stroud Een samenvatting van de door de aanwezigen gegeven meningen over de diverse stellingen Thema Wonen Stelling 1: Het is acceptabel

Nadere informatie

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 2 december 2015 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog

RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie Datum: 2 december 2015 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, PAREL VAN DE ZESGEHUCHTEN. Toekomstvisie 2015 Datum: 2 december 2015 Commissie: Wilbert Gooskens Peter van de Moosdijk Harry Droog RIEL, Toekomstvisie 2015 Doel van de VISIE Voor de bewoners van

Nadere informatie

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk

Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk Marco Siecker Wietske Theloesen 26 mei 2014 Programma 2 e gebiedsavond Buitengebied Moerdijk 1. Opening 19:30 2. Terugblik 1 e gebiedsavond 19:35 3. Terugblik 1 e gebiedstafel 19:40 4. Thema s uitwerken

Nadere informatie

Elektrisch varen, 2 e fase Infrastructuur en Pleisterplaatsen. Informatiebijeenkomst

Elektrisch varen, 2 e fase Infrastructuur en Pleisterplaatsen. Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Uitbreiding routenetwerk elektrisch varen in Landschap Waterland Donderdag 5 juli 2012 Door: Landschap Waterland (Marijke van der Weijden, Stijn Peter en Jan Sicco Abma) Gemeente

Nadere informatie

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers

Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Opbrengst Netwerkbijeenkomst en Werkateliers Beleef het Apeldoorns Kanaal September - November 2016 Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen

Nadere informatie

Checklist.

Checklist. Wandelnetwerk Zeeland Checklist www.zeeland.nl Checklist Wandelnetwerk Zeeland De inzet van het Wandelnetwerk Zeeland is drieledig, namelijk het ontsluiten van het platteland voor de wandelaar, de realisatie

Nadere informatie

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. fietsen. Wandelen. Paardrijden. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen om

Nadere informatie

gebiedsvisie beers-vianen Vernieuwd kampenlandschap waarborgt kwalitatieve transformatie van landelijk gebied

gebiedsvisie beers-vianen Vernieuwd kampenlandschap waarborgt kwalitatieve transformatie van landelijk gebied gebiedsvisie beers-vianen Vernieuwd kampenlandschap waarborgt kwalitatieve transformatie van landelijk gebied 4. beplanting 3. erven 2. ontsluiting 1. water en reliëf Gebiedsvisie Beers-Vianen Vernieuwd

Nadere informatie

Het werken met groene vrijwilligers in Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Het werken met groene vrijwilligers in Zeeland. Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Het werken met groene vrijwilligers in Zeeland Joan van der Velden Stichting Landschapsbeheer Zeeland Contactdag Erfgoed en Ruimte, 25 april 2018 Opbouw presentatie Kennismaking SLZ Vrijwilligersgroepen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Raadsvoorstel Vergadering: : 28 april 2008 Agendanummer : 7 Opiniërende vergadering : 14 april 2008 Portefeuillehouder : L.C.J. Lijmbach Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Aan de raad,

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen.

Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen Checklist voor nieuw te ontwikkelen of te verbeteren mountainbike routes en verbindingen. Mountainbike: Leidraad nieuwe routes en verbindingen. CONCEPT.

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf

Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10. Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten op het boerenerf Adviescommissie 30 maart 2010 Dagelijks bestuur 8 april 2010 / 10 juni 2010 (mondeling) Algemeen bestuur 1 juli 2010 Aantal bijlagen: 1 Agendapunt: 10 Onderwerp Vervolg kleinschalige recreatieknooppunten

Nadere informatie

Bereikbaarheid en recreatie: dilemma s in het landelijk gebied

Bereikbaarheid en recreatie: dilemma s in het landelijk gebied Bereikbaarheid en recreatie: dilemma s in het landelijk gebied Bijdrage Rinus Jaarsma 9 november 2006 Recreatief toegankelijk landelijk gebied Dilemma s nader beschouwd 1 Bereikbaarheid Behoefte Bedreigingen

Nadere informatie

Doel Resultaat Tijdspad Partners Probleem eigenaar

Doel Resultaat Tijdspad Partners Probleem eigenaar Overzicht Plannen van Aanpak Welsum. Eenmalige budgetten voor onderwerpen die op korte termijn kunnen starten. De verschillende en hebben eenmalig een budget aangevraagd en kunnen op korte termijn van

Nadere informatie

Toelichting op projectresultaten. Op weg naar streekbeheer in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Toelichting op projectresultaten. Op weg naar streekbeheer in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Presentatie 15 oktober Toelichting op projectresultaten Op weg naar streekbeheer in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa Bert Dijkstra Aanleiding en uitgangspunten Het esdorpenlandschap/landschapsvisie

Nadere informatie

Inhoud. Doelstelling. Vernieuwend door combinatie succesfactoren. Werkpakketten & activiteiten WP1: Projectmanagement 27/02/2015 2

Inhoud. Doelstelling. Vernieuwend door combinatie succesfactoren. Werkpakketten & activiteiten WP1: Projectmanagement 27/02/2015 2 2 (Be)Levende Landschappen Projectvoorstel aangemeld bij Interreg Vlaanderen-Nederland Inhoud Doelstelling en aanpak Pilootgebieden & Partnerschap Pilootgebied Bels Lijntje Financiële aspecten Projectaanvraag

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

Beleef Farmville in de realiteit Een weekend leven als boer

Beleef Farmville in de realiteit Een weekend leven als boer Bedenk een innovatief agrotoerisme concept! Beleef Farmville in de realiteit Een weekend leven als boer Omgevingsverkenning De omgevingsverkenning van dit concept wordt gestart met een tweetal aspecten

Nadere informatie

Burger. Voedselkwaliteit: Denk aan: smaak / vers / uit de regio ZW WW NN

Burger. Voedselkwaliteit: Denk aan: smaak / vers / uit de regio ZW WW NN Naam: Burger Voedselkwaliteit: Denk aan: smaak / vers / uit de regio Weet wat je eet! Kom in de stal. Laat mensen kijken en vertel je verhaal. Wat zijn de vragen van de burgers? Verantwoorden van herkomst

Nadere informatie

Reflectie op 4 jaar Convenant Vaarrecreatie door de ANWB. Mevrouw de gedeputeerde, mevrouw de burgemeester, dames en heren,

Reflectie op 4 jaar Convenant Vaarrecreatie door de ANWB. Mevrouw de gedeputeerde, mevrouw de burgemeester, dames en heren, Reflectie op 4 jaar Convenant Vaarrecreatie door de ANWB. Mevrouw de gedeputeerde, mevrouw de burgemeester, dames en heren, Op de omslag van de ANWB Waterkampioen van oktober prijkt deze foto. Wie niet

Nadere informatie

Betaalbaar Natuurlijk Groenbeheer in Eindhoven. Frank Verhagen Beheerder natuurlijke gebieden

Betaalbaar Natuurlijk Groenbeheer in Eindhoven. Frank Verhagen Beheerder natuurlijke gebieden Betaalbaar Natuurlijk Groenbeheer in Eindhoven Frank Verhagen Beheerder natuurlijke gebieden Natuurlijk Groenbeheer in Eindhoven: Maaibeheer stedelijk gebied en wegbermen Maaibeheer natuurterreinen Bosbeheer/

Nadere informatie

Koeien langs het ommetje Marienheem

Koeien langs het ommetje Marienheem Zes ommetjeswerkgroepen zijn druk met het voor elkaar maken van een aantal prachtige ommetjes door heel Overijssel. Daarbij hebben jullie regelmatig dezelfde vragen. Vandaar dat we een soort nieuwsbrief

Nadere informatie

AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES

AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES AGRARISCH NATUUR- EN LANDSCHAPSBEHEER EN STARING ADVIES De provincies willen waardevolle landbouwgebieden en natuurterreinen verder ontwikkelen. Staring Advies kan eigenaren van agrarische bedrijven en

Nadere informatie

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder:

De gemeente formuleert de volgende uitgangspunten voor de deelname aan het project in de Boterhuispolder: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van september 2015 Besluit nummer: 2015_Raad_00029 Onderwerp: Boterhuispolder: vaststellen uitgangspunten - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De Boterhuispolder is een

Nadere informatie

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014

Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Bijlage 1 Verslag van de verschillende discussiegroepen d.d. 6 november 2014 Aantekeningen thema Maatschappelijk Vastgoed Functie kerk: Belangrijk: Trouw en rouw blijven behouden Beperkte functie nu zijn

Nadere informatie

Couwenhoven 4612, 3703 EM Zeist. Telefoon ;

Couwenhoven 4612, 3703 EM Zeist. Telefoon ; Couwenhoven 4612, 3703 EM Zeist. Telefoon 030-6958618; e-mail: werkgroep@natuurlijkzeist-west.nl Inspreekreactie 21 februari Masterplan Buitensportaccommodaties Geachte leden van de raad, geachte aanwezigen,

Nadere informatie

Onderdeel van de J.C. van Kessel Groep. Landgoed Assche Veld. met zorg ontwikkeld, in groen beleefd

Onderdeel van de J.C. van Kessel Groep. Landgoed Assche Veld. met zorg ontwikkeld, in groen beleefd Onderdeel van de J.C. van Kessel Groep Landgoed Assche Veld met zorg ontwikkeld, in groen beleefd Visie Assche Veld Wij, Atriment bv, hebben in samenwerking met provincie Gelderland en gemeente Buren een

Nadere informatie

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam

Het Diemerbos. Onder de rook van Amsterdam Staatsbosbeheer Naritaweg 221, 1043 CB Amsterdam T 020-7073700 www.staatsbosbeheer.nl Welkom buiten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen uitnodigen

Nadere informatie

PRACHTLANDSCHAP NOORD-HOLLAND! Leidraad Landschap & Cultuurhistorie. Provinciale structuur: (Bebouwings-) linten. Twisk, Dorpsweg Theo Baart

PRACHTLANDSCHAP NOORD-HOLLAND! Leidraad Landschap & Cultuurhistorie. Provinciale structuur: (Bebouwings-) linten. Twisk, Dorpsweg Theo Baart PRACHTLANDSCHAP NOORD-HOLLAND! Leidraad Landschap & Cultuurhistorie Provinciale structuur: (Bebouwings-) linten 2018 Twisk, Dorpsweg Theo Baart CONTEXT EN DYNAMIEK Linten zijn onlosmakelijk verbonden met

Nadere informatie

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg?

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? De enquête 1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? 4% 4% 3% 22% Natuur (bos en rivier) dicht bij huis Rust/ rustig dorp Prachtige ligging 8% 11% 22% Groene

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Voortgang werkgroepen Abdissenbosch.

Voortgang werkgroepen Abdissenbosch. Voortgang werkgroepen Abdissenbosch. Wat gaan we vanavond doen? 1.Bespreking voortgang werkgroepen: - Parkeren; - Groen; - Wonen. 2. Toelichting HEEMwonen stand van zaken renovatieproject/verduurzaming;

Nadere informatie

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan

Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Nota van Inspraak Voorontwerp bestemmingsplan Hoek Graaf van Egmondstraat/Pad van Jongejan Vastgesteld door het College van B&W: 18 december 2012 1. Aanleiding De locatie Koninginneweg/C1000 is in de Integrale

Nadere informatie

Boer Mijn economisch rendement: Denk aan: jaarinkomen / saldo / kostprijs

Boer Mijn economisch rendement: Denk aan: jaarinkomen / saldo / kostprijs Naam: Boer Mijn economisch rendement: Denk aan: jaarinkomen / saldo / kostprijs Buitenshuis gaan werken / bij verdienen Nu een deel van het quotum verkopen Recreatie op bedrijf aanbieden, vergaderruimte

Nadere informatie

Aanleg natuurpark. overmeers

Aanleg natuurpark. overmeers Aanleg natuurpark overmeers 1 Ruimtelijk Structuurplan Gent Groenstructuur ESHER 22/01/2008-3 Ruimtelijk Structuurplan Gent Groenstructuur situering natuurpark Overmeers ESHER 22/01/2008-4 2 wettelijk

Nadere informatie

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016

Meerjarenplan. Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Meerjarenplan Vereniging Plaatselijk Belang Hoonhorst 2013-2016 Inleiding Dit meerjarenplan is het vervolg op het meerjarenplan 2009 2012. Veel uit het vorige plan is gerealiseerd, maar er zijn ook projecten

Nadere informatie

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013

Groenschets. Ten behoeve van nieuwbouw woning. Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 Groenschets Ten behoeve van nieuwbouw woning Familie Soberjé P/A Venrayseweg 115 5961 AE Horst Locatie woning Lindweg langs nummer 7 077-3981683 Groenmeester Gemeente Horst aan de Maas September 2013 1.

Nadere informatie

Ruimte om te leven met water

Ruimte om te leven met water Ruimte om te leven met water Het huidige watersysteem is volgens de nieuwe In de toekomst wil het waterschap een zoveel Om de benodigde ruimte aan hectares te verwerven inzichten niet meer op orde. Aanpassingen

Nadere informatie

GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN. in de periode

GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN. in de periode GESPREKSNOTITIE OVER VERSTERKING VAN HET SALLANDSE LANDSCHAP DOOR AANLEG, HERSTEL EN BEHEER VAN LANDSCHAPSELEMENTEN in de periode 2014-2015 (versie 3 mei 2014) situatie per 31-12-2013 SAMEN STERKER Werkgroep

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Grondeigenaren die bijdragen aan een mooi landschap Een bedrijfslandschapsplan in de praktijk Nieuw wandelpad vormt ingang Duurzaamheidsvallei, Moerenburg- Opening Duurzaamheidsvallei

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008)

Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) Bijlagen Gebiedsvisie Bethlehem Bijlage 1: Topografische kaart van het studiegebied (2008) J F Kennedylaan Terborgseweg Ondernemingsweg Lijsterbeslaan Abdijlaan Bedrijvenweg Oude Terborgseweg Rekhemseweg

Nadere informatie

Toelichting erf- en landschapsplannen Zandweteringpad 6 en Molenweg 10 Olst Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving gemeente Olst-Wijhe

Toelichting erf- en landschapsplannen Zandweteringpad 6 en Molenweg 10 Olst Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving gemeente Olst-Wijhe Toelichting erf- en landschapsplannen Zandweteringpad 6 en Molenweg 10 Olst Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving gemeente Olst-Wijhe Impressie van het nieuwe erf aan Zandweteringspad 23 maart 2016 Opdrachtgever:

Nadere informatie

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Hoe leggen we samen de puzzel? Op 1 februari was de gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo bij Camping De Heksenlaak in Barchem. Ruim 140 belangstellenden

Nadere informatie

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld

LIGGING. topografische kaart. ligging in het veld LIGGING Recreatiebedrijf Landgoed Moerslag 32 is gesitueerd ten zuiden van de kern Moerslag. Zie de markering in de topografische kaart hieronder en de luchtfoto rechts. topografische kaart ligging in

Nadere informatie

Harderbos en Harderbroek verbonden

Harderbos en Harderbroek verbonden Harderbos en Harderbroek verbonden De Ganzenweg is een verbinding voor mensen, maar een barrière voor dieren. Er ligt al een faunapassage onderdoor. De route daar naar toe is voor dieren nog niet ideaal.

Nadere informatie

Groene gebiedsverkenning

Groene gebiedsverkenning Groene gebiedsverkenning tussengebied Woerden-Harmelen-Utrecht Provincie Utrecht Gemeente Woerden 26 Juni 2013 - presentatie Frank Stroeken Inleiding doel en kader pm Werkwijze "Ik ben Woerden" & Functieverkenning

Nadere informatie

Ideeën ter verfraaiing dorpskom Chaam Gemeente Alphen-Chaam

Ideeën ter verfraaiing dorpskom Chaam Gemeente Alphen-Chaam Ideeën ter verfraaiing dorpskom Chaam Gemeente Alphen-Chaam Inleiding Hup Chaam, schoonste van de dorpen in het Brabantse land Gij leert ons het feesten naar ouderwetse trant. Hup Chaam, schoonste van

Nadere informatie

Marien Vermeer. 9 februari 2018

Marien Vermeer. 9 februari 2018 Marien Vermeer 9 februari 2018 Ruimte voor de fiets 1 Fietsstadverkiezing 2018: hoe staat de stad ervoor? 2 Successen en waarderingen 3 Netwerk Delft 4 Hoe beïnvloeden we de keuze voor de fiets 5 Verbindingen

Nadere informatie

Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft

Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft Beleving openbare ruimte Tanthof Delft Onderzoek uitgevoerd door PPBnootdorp in opdracht van de gemeente Delft december 2018 1. Respons 1. Respons Bent u man of vrouw? Wat is de samenstelling van uw huishouden?

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022 van Gedeputeerde Staten op vragen van J.A.R.M. van Egmond (GROENLINKS) (d.d. 2 maart 2015) Nummer 3022 Onderwerp Ontwikkelplan Oranjebonnen Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

: 24 september 2012 : 8 oktober : J.L.M. Vlaar : J.C. Teeuwen

: 24 september 2012 : 8 oktober : J.L.M. Vlaar : J.C. Teeuwen RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 24 september 2012 : 8 oktober 2012 Documentnr. Zaaknummer : 921 : PR-12-18994 Portefeuillehouder Verantwoordelijk

Nadere informatie

Lijnen & boeiend landschap

Lijnen & boeiend landschap Lijnen & boeiend landschap Hoe beleef je je wandeling? Sylvia Tuinder 20 juni 2013 Samenwerken aan het landschap. Doel wandelnetwerk is: breed netwerk van wandelpaden landschap toegankelijk en aantrekkelijk

Nadere informatie

Een. ondernemende EHS. voor Brabant

Een. ondernemende EHS. voor Brabant Een ondernemende EHS voor Brabant Een ondernemende EHS voor Brabant Natuur- en landschapsontwikkeling is belangrijk voor een mooi, gevarieerd en aantrekkelijk Brabants platteland. Brabantse boeren en tuinders

Nadere informatie

Stivas December 2016 Projectnummer 16ADV04 Plan van aanpak vervolgproces Integrale ontwikkeling Oostrand Dronten Plan van aanpak vervolgproces Oostrand Dronten 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving

Nadere informatie

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE

ONEENS GEEN MENING EENS TOTAAL GEWOGEN GEMIDDELDE Q1 DuurzaamheidWeststellingwerf klimaatneutraalweststellingwerf wil zo snel mogelijk duurzaam en klimaatneutraal zijn. Zo worden er zonneparken aangelegd bij Wolvega en Noordwolde, een postcoderoosproject

Nadere informatie

Ambitiedocument MOB-complex

Ambitiedocument MOB-complex Ambitiedocument MOB-complex september 2013 Voorwoord Herontwikkeling MOB bijzonder project met unieke mogelijkheden Het Mobilisatiecomplex (MOB-complex) is een militair terrein gelegen aan de Nieuwe s-gravelandseweg

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD Project Onderwerp Datum Code

GEMEENTE WESTERVELD Project Onderwerp Datum Code GEMEENTE WESTERVELD Project : Toegangspoort Oerlandschap Havelterberg Onderwerp : verbinding tussen Poort en Hunebedden Datum : 14-09-2010 Code : 268.28.13.31.00.00 Het Holtingerveld is een beschermd natuurgebied

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners.

De boerderij wordt gerenoveerd en is daarmee weer een lust voor het oog. Voor zowel voorbijgangers als buurtbewoners. Erve Oostermaet. Niet voor niets een gemeentelijk monument. Jarenlang al bepaalt de boerderij het beeld van deze prachtige omgeving. Drie partijen gaan Erve Oostermaet in ere herstellen. Maar wel met een

Nadere informatie

Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO. 19 november 2014. Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren?

Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO. 19 november 2014. Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren? Gemeente Sluis Provincie Zeeland RECRON ZLTO 19 november 2014 Rapport SnelBiS: Hoe Snel Breedband in Sluis te realiseren? Voor wie? Overzicht bedrijven en huishoudens doelgroep Lichtblauwe symbolen: Bedrijven

Nadere informatie

Missie en visie Landschap Overijssel

Missie en visie Landschap Overijssel Missie en visie Landschap Overijssel Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Onze missie 3. Onze visie 4. Onze kernwaarden, waardevol landschap 5. Onze kerncompetenties 6. Onze kerntaken 7. Onze afweging 8. Onze rollen

Nadere informatie

Aandachtspunten de Griend e.o.

Aandachtspunten de Griend e.o. Aandachtspunten de Griend e.o. Deelgebied 1: Deelgebied 2: Deelgebied 3: ARCH 1 Deelgebied 1: De kop van de Griend Om de Griend te laten functioneren als recreatieve ontmoetingsplek is het belangrijk om

Nadere informatie

Thema van vandaag: toekomst boeren bedrijf (in Midden Delfland) situatie voor de landbouw verbeteren.

Thema van vandaag: toekomst boeren bedrijf (in Midden Delfland) situatie voor de landbouw verbeteren. Thema van vandaag: toekomst boeren bedrijf (in Midden Delfland) Strategie van de vereniging Nu eerst het NNB realiseren + Visie van de vereniging: Tegelijk met NNB en KRW de situatie voor de landbouw verbeteren.

Nadere informatie

Dé stappen om je doel te bereiken: de combinatie van de creatiespiraal en het enneagramprocesmodel. Ontspannen. Handelen

Dé stappen om je doel te bereiken: de combinatie van de creatiespiraal en het enneagramprocesmodel. Ontspannen. Handelen Van wens naar doel Dé stappen om je doel te bereiken: de combinatie van de creatiespiraal en het enneagramprocesmodel. Het combinatiemodel Ontspannen Doel bereiken Willen/wensen Verbeelden/ verheugen Geloven/

Nadere informatie

Agendapunt 9: Onderhoudspaden waterschap Groot Salland

Agendapunt 9: Onderhoudspaden waterschap Groot Salland Agendapunt 9: Onderhoudspaden waterschap Groot Salland Doel: Besluit nemen over wijze van opnemen onderhoudspaden in het inrichtingsplan en de verkavelingmodule Afkomstig van: Secretariaat, in overleg

Nadere informatie

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025

Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe. W ij wonen waar anderen op vakantie gaan. CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 Natuurlijk Heerde! Een bloeiende gemeente op de Veluwe W ij wonen waar anderen op vakantie gaan CONCEPT Geactualiseerde Toekomstvisie 2025 even voorstellen In onze gemeente wonen ruim 18.500 mensen in

Nadere informatie

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet Advies Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en van het decreet betreffende

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 1. Kies de positie. Kies de positie. Luttenberg. Kies de positie. Kies de positie. Broekland. Mariënheem.

Hoofdstuk 1. Hoofdstuk 1. Kies de positie. Kies de positie. Luttenberg. Kies de positie. Kies de positie. Broekland. Mariënheem. B e l e i d s k a d e r R a a l t e Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 1. Kies de positie 14-15 Luttenberg 24-25 Broekland 16-17 Mariënheem 26-27 Heeten 18-19 Nieuw-Heeten 28-29 Heino 2-21 Raalte 3-31 Liederholthuis

Nadere informatie

Wandelen rond Groningen

Wandelen rond Groningen Wandelen rond Groningen Wandeling: Rondje Bedum Van Groningen naar Bedum en weer terug Omgeving: Afstand: Omschrijving: Auteur(s): Noord-oost 18,2km Deze route loopt vanuit Groningen via Noorderhogebrug,

Nadere informatie

PILOT ORGANISCH (REST)MATERIAAL ALS BODEMVERBETERAAR

PILOT ORGANISCH (REST)MATERIAAL ALS BODEMVERBETERAAR PILOT ORGANISCH (REST)MATERIAAL ALS BODEMVERBETERAAR AANLEIDING EN DOEL IN VOGELVLUCHT 1 Behoefte bij agrariërs aan organisch materiaal Idee om vrijkomend organisch materiaal van bermen en uit sloten te

Nadere informatie

NOTULEN. Zie bijgevoegde deelnemerslijst Camiel Masselink. ONDERWERP Verslag bijeenkomst landschapsplan Nieuwe Wetering

NOTULEN. Zie bijgevoegde deelnemerslijst Camiel Masselink. ONDERWERP Verslag bijeenkomst landschapsplan Nieuwe Wetering NOTULEN AANWEZIG DOOR Zie bijgevoegde deelnemerslijst Camiel Masselink DATUM BESPREKING 24 januari 2018 TIJD BESPREKING 19.30-21.30 uur LOCATIE BESPREKING Restaurant Tussen Kaag en Braassem, Nieuwe Wetering

Nadere informatie

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten

Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten *316569* Bijlage 4 Beleidsregels buitenrijbanen Westelijk Buitengebied gemeente Putten Regeling in het bestemmingsplan Westelijk Buitengebied Omdat een buitenrijbaan een niet direct passend, opvallend

Nadere informatie

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018

Gebiedsmaatregelen Overbetuwe. Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Gebiedsmaatregelen Overbetuwe Aftrap doorstart en verdieping Watergoed, 17 december 2018 Programma Terugblik en kaders: Frank Montanus, omgevingsadviseur Vragen en reacties Aanpak en planning: Theo Ahoud,

Nadere informatie

Ruimte voor de Rivier

Ruimte voor de Rivier Ruimte voor de Rivier Annika Hesselink en Anne-Geer de Groot Ministerie Infrastructuur en Waterstaat Verwondering 2 Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Opbouw Verleden: Introductie en kenmerken

Nadere informatie

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019

Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Verslag op hoofdlijnen bijeenkomst nieuwe bouwlocaties d.d. 19 juni 2019 Etten-Leur onderzoekt mogelijke locaties voor de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van bedrijventerrein buiten bestaand stedelijk

Nadere informatie

Op wegen en paden De openstelling van natuur in Nederland

Op wegen en paden De openstelling van natuur in Nederland Op wegen en paden De openstelling van natuur in Nederland Wegen_paden.indd 1 04-05-2006 17:22:48 Wandelen, genieten en verwonderen Wandelen, hardlopen en fietsen. Of gewoon tot rust komen en vol verwondering

Nadere informatie

DASSENWERK. werkbladen opdrachten Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen

DASSENWERK. werkbladen opdrachten Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen DASSENWERK werkbladen opdrachten Locatie De Drie Linden Giersbergen 8 Drunen 2012 Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen 1. Waar ben je? Je onderzoekt vandaag een klein gebied van Nationaal Park De

Nadere informatie

In opdracht van de gemeente Hattem heeft Tauw een bodemfunctiekaart opgesteld. Deze notitie vormt de toelichting bij de gemaakte keuzes.

In opdracht van de gemeente Hattem heeft Tauw een bodemfunctiekaart opgesteld. Deze notitie vormt de toelichting bij de gemaakte keuzes. Notitie Contactpersoon Mirjam Bakx - Leenheer Datum 18 september 2009 Kenmerk N001-4598028LNH-cmn-V01-NL In opdracht van de gemeente Hattem heeft Tauw een bodemfunctiekaart opgesteld. Deze notitie vormt

Nadere informatie

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren.

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren. Fase 1 Reflectie week 1 Wat gedaan De eerste week meteen alleen voor een nieuwe klas en een nieuwe les opstarten. Hoe zullen de leerlingen reageren? Hoe hoog is het niveau? Hoe is de werkhouding? Zijn

Nadere informatie

Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Enquête Dorpsraad Zegge

Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Enquête Dorpsraad Zegge Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Mede door de opening van de Nelson Mandelaweg worden wij in en om Zegge momenteel geconfronteerd met een toenemende verkeersdrukte. In de Lage Zegstraat

Nadere informatie

SCAN. Profiel van medewerkers. 1. Algemeen. 2. Kwaliteiten van de medewerkers STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER

SCAN. Profiel van medewerkers. 1. Algemeen. 2. Kwaliteiten van de medewerkers STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER SCAN Profiel van medewerkers 1. Algemeen Het collectief is verantwoordelijk voor de inrichting van een organisatie die professioneel werkt. Dat vraagt om deskundige

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleiding. 2. Opbrengst. 3. Vervolg

Inhoud. 1. Inleiding. 2. Opbrengst. 3. Vervolg Inhoud 1. Inleiding 2. Opbrengst 3. Vervolg Let op: dit is een voorlopige opbrengst. We doorlopen samen een proces om onze ambities en ideeën scherper te krijgen. De inhoud in dit verslag kan dus op allerhande

Nadere informatie

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT

CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT CALL#2 GEZONDE WONINGMARKT Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen in beeld te brengen,

Nadere informatie

Dijkverbetering. beleef het mee! Eemshaven-Delfzijl. Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV

Dijkverbetering. beleef het mee! Eemshaven-Delfzijl. Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV Dijkverbetering Eemshaven-Delfzijl beleef het mee! Combinatie Ommelanderdiek bestaat uit Boskalis Nederland BV en KWS Infra BV De zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl Tussen Eemshaven en Delfzijl ligt

Nadere informatie