Volvo 9900 Uw dromen in zicht. Volvo Buses. Driving quality of life

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volvo 9900 Uw dromen in zicht. Volvo Buses. Driving quality of life"

Transcriptie

1 Volvo 9900 Uw dromen in zicht Volvo Buses. Driving quality of life

2 Reizen in een Volvo 9900 is voor passagiers én chauffeurs een eersteklas beleving. Met zijn ongekende gevoel voor comfort en klasse biedt deze luxe touringcar een inspirerende ervaring die de toon voor de toekomst zet. Zelfs de meest veeleisende klanten zullen met plezier aan de reis terugdenken, hoe lang die ook duurt. En ook de chauffeur zal opgetogen raken van een rit met de nieuwe zuinige, maar zeer dynamische Euro 6-motor. Het nieuwe model met zijn schitterende buitenzijde en oplopende vensterlijn ademt één en al luxe.

3 Ontworpen voor premium business Een eersteklas ervaring Sommige passagiers nemen alleen genoegen met het allerbeste. U kunt de reisbeleving nog persoonlijker en comfortabeler maken door het luxueuze interieur van de Volvo 9900 verder aan te passen. Beschikbare kwaliteit Zowel de Volvo 9900 touringcar als de aangeboden diensten zijn ontworpen met het oog op een superieure kwaliteitsbeleving en een maximale beschikbaarheid, zodat u op het juiste moment een probleemvrij onderhoud kunt uitvoeren. Milieuprestaties Volvo bussen leveren milieubewuste prestaties met een zakelijk voordeel. Denk bijvoorbeeld aan onze nieuwe, lichtere en efficiënte Euro 6-motoren. Efficiënt brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten De nieuwe Euro 6-motor in de Volvo 9900 heeft een nog lager brandstofverbruik dan zijn voorgangers. Daarnaast bieden we een scala van diensten aan die het brandstofverbruik nog verder verlagen. De droom van elke chauffeur Volvo biedt een ongeëvenaard rijcomfort door ergonomie van wereldklasse te combineren met een zeer goede wegligging en vlotte respons. Voor veeleisende passagiers Luxe wordt standaard. De eersteklas beleving straalt al meteen af van het nieuwe ontwerp van de buitenzijde. Binnen in de bus wordt dit verder bevestigd door de hoogwaardige materialen, de theatervloer en de superieure stoelen, vervaardigd volgens een beproefd Scandinavisch ergonomisch ontwerp. Blijvende verantwoordelijkheid als partner Wij beloven uw beste zakenpartner te zijn. We bieden een scala aan diensten aan voor het maximaliseren van beschikbaarheid, het verlagen van levenscycluskosten en het beheer van uw wagenpark. De gerenommeerde veiligheid van Volvo Bij Volvo staat veiligheid bovenaan. Het zit in onze genen. Het resultaat wordt dagelijks ervaren en gewaardeerd door chauffeurs en passagiers over de hele wereld.

4 Lagere bedrijfskosten Bespaar tot 10 % wel van uw brandstofkosten De nieuwe Euro 6-motorserie van Volvo bespaart nog meer brandstof dan zijn voorgangers. Maar brandstofbesparing hangt van meer af dan alleen de motor. Het is ook afhankelijk van het onderhoud en de manier waarop er met het voertuig wordt gereden. Daarom ontwikkelen we continu diensten die brandstofverbruik verminderen. Het is mogelijk om met behulp van wagenparkbeheer, chauffeursopleiding en I Coaching brandstofbesparingen tot wel 10 % te realiseren. Pure winst vanaf dag één. Bespaar tot 10 % brandstof en verminder de uitstoot nog verder. Diensten voor brandstofbesparing Met ons wagenparkbeheer ontvangt u gedetailleerde rapporten, waarmee u de oorzaak van schommelingen in brandstofverbruik kunt opsporen en actie kunt ondernemen. U kunt de chauffeursopleiding bijvoorbeeld combineren met I Coaching, waardoor de chauffeur meteen feedback krijgt en de nieuw aangeleerde vaardigheden niet vergeet. Efficiënter met chauffeursopleiding Met de chauffeursopleiding verbetert u de vaardigheden van uw chauffeurs en kunt u heel wat brandstof besparen. Onze ervaren instructeurs leren chauffeurs wereldwijd hoe ze efficiënter kunnen rijden en tegelijkertijd een prettige rit voor de passagiers kunnen garanderen. Euro 6 met een lager brandstofverbruik Met onze nieuwe en lichtere Euro 6-motoren verminderen we het brandstofverbruik zonder vermogens- of koppelverlies. Samen met ons geavanceerde motorbeheersysteem en de legendarische Volvo I Shift -versnellingsbak met 12 versnellingen levert dit een verhoogde efficiency en lagere brandstofkosten op.

5 Beschikbare kwaliteit altijd en overal top kwaliteit De Volvo 9900 levert in alle opzichten een superieure kwaliteitsbeleving. Zijn efficiëntie is verzekerd waardoor uw bedrijf er altijd kan op vertrouwen. We weten dat elke minuut en elke kilometer telt. Daarom zijn de Volvo 9900 en onze diensten ontworpen om u maximale beschikbaarheid te bieden. De beproefde Volvo-technologie en het extreem duurzaam mechanisch ontwerp garanderen betrouwbaarheid en een lange levensduur. Wanneer u daar diensten zoals voertuigbeheer, servicecontracten en chauffeursopleiding aan toevoegt, kunt u rekenen op het belangrijkste: continue beschikbaarheid. Voertuigbeheersystemen Door gebruik te maken van onze dienst onderhoudsplanning kunt u de beschikbaarheid van uw voertuigen optimaliseren en ongeplande stops voorkomen. Apparatuur aan boord van het voertuig laat u weten hoe en onder welke omstandigheden uw wagenpark presteert, zodat u uw onderhoud daarop kunt aanpassen en u het maximale uit uw bedrijfsvoering kunt halen. Op maat gemaakte servicecontracten Met onze servicecontracten krijgt u tegen een vaste maandprijs optimale prestaties en beschikbaarheid. We bieden onderhoudsschema s die volledig zijn aangepast aan uw voertuigen en bedrijf. U kunt rekenen op probleemvrij onderhoud op het juiste moment en op het gebruik van door experts geïnstalleerde originele Volvo-onderdelen. Nog meer kwaliteit met chauffeursopleiding De rijstijl heeft niet alleen invloed op het brandstofverbruik en de passagierservaring. Het is ook een essentiële factor bij de slijtage van de touringcar. Met onze chauffeursopleiding kunnen zelfs uw beste chauffeurs hun vaardigheden bijschaven. En oplettende, goed getrainde chauffeur speelt een grote rol bij verhoging van de beschikbaarheid.

6 De droom van elke chauffeur Een beleving bestuurd door kwaliteit Open de afzonderlijke chauffeursdeur en neem plaats. U merkt het meteen. De ergonomie van de ruime chauffeursomgeving is van wereldklasse en helemaal toegespitst op een superieur rijcomfort. Alles is aanwezig om de chauffeur te helpen om geconcentreerd en alert te blijven, zelfs na een lange dag rijden. De Volvo 9900 is dé touringcar voor chauffeurs. Door de goede wegligging en vlotte respons van de krachtige motor voelt u zich één met de bus. De Volvo I-Shift met 12 versnellingen is geoptimaliseerd voor touringcars, zodat u soepel kunt schakelen en steeds met maximaal comfort rijdt. Het resultaat: een ongekend rijplezier en comfortabele werkdag. De afzonderlijke chauffeursdeur is elke dag weer een gemak voor de chauffeur. De nieuwe inklapbare buitenspiegels met een bredere zichthoek, grote ruiten en achteruitrijcamera vergroten het zicht en de rijveiligheid. I Coaching helpt de chauffeur veiliger, brandstofefficiënter en comfortabeler te rijden. Hij krijgt meteen feedback over parameters als een te hoog toerental, te veel stationair draaien, te hoge snelheid en te scherpe bochten. Zo kan hij zijn rijprestaties verbeteren. De chauffeursomgeving is uitgerust met een eenvoudig en overzichtelijk dashboard met nieuwe instrumentenclusters en besturingselementen binnen handbereik. Door de comfortabele chauffeursstoel, het lage geluidsniveau, de klimaatbeheersing en een scala aan persoonlijke instellingen is een superieur rijcomfort verzekerd.

7 Voor veeleisende passagiers is LUXE persoonlijk Hoewel een touringcar bedoeld is voor groepsreizen, moet elke passagier zich individueel op z n gemak voelen. En juist in de Volvo 9900 krijgt iedereen bij uitstek dat gevoel van persoonlijk comfort. Het eersteklasse, luxe interieur kan worden uitgerust met allerlei voorzieningen die dit persoonlijke gevoel en comfort nog verder vergroten. De ultieme rit De Volvo 9900 is beschikbaar in verschillende lengtes en hoogtes en met verschillende stoelaantallen en bagagecapaciteiten. Los van uw voorkeur in dat opzicht, krijgen uw passagiers altijd de allerbeste stoelen op een theatervloer, van waaruit ze genieten van een aangenaam binnenklimaat en een mooi uitzicht door de grote ruiten. En wanneer de zon te fel is, komen de zonneschermen van pas. Een ware eersteklas beleving die verder kan worden verhoogd met uitbreidingen voor tafels, voetsteunen en andere gemakkelijke voorzieningen waarmee u de belofte van uw bedrijf aan uw klanten kunt waarmaken. Zo maakt u van elke reis een memorabele ervaring die elke passagier enthousiast zal delen met zijn familie en vrienden. De dynamische vormgeving van de buitenkant met de oplopende vensterlijn en de makkelijke instap vormen de voorbode van de kwaliteitsbeleving die de passagier te wachten staat.

8 Voor veeleisende passagiers Een eersteklas ervaring De nieuwe vormgeving van de buitenkant en de oplopende vensterlijn laten het al duidelijk zien: dit is een echte luxe touringcar. Binnen in de bus zorgt het heldere, open ontwerp met de theatervloer voor een uitnodigende omgeving waarin passagiers een echte eersteklas beleving krijgen. De geheel nieuwe serie stoelen, zorgvuldige materiaalkeuze, exclusieve voorzieningen en verschillende opties dragen bij tot de voortreffelijke ambiance die voelbaar is tot in het kleinste detail. In combinatie met de verlichting, het extreem geringe omgevingsgeluid, de superieure binnenklimaatregeling en het geavanceerde entertainmentsysteem aan boord, zal de reis alle verwachtingen van uw passagiers overtreffen.

9 Voor veeleisende passagiers Entertainment. Het entertainmentsysteem aan boord maakt gebruik van beeld en geluid om passagiers met hoge eisen tevreden te stellen. Klimaatregeling. De krachtige automatische klimaatregeling met een afzonderlijke bestuurderszone garandeert een comfortabele passagiersomgeving in elk seizoen. Nieuwe topklasse stoelen voor superieur comfort. De nieuwe serie stoelen is verkrijgbaar in twee topklasse comfortniveaus, elk met verschillende designkenmerken en opties waarmee u de stoelen geheel naar wens kunt aanpassen. Onze unieke Volvo-stoelen zijn geproduceerd volgens een beproefd Scandinavisch ergonomisch ontwerp zodat alle soorten passagiers genieten van een aangename rit in eersteklas comfort. Een veilige reis. De Volvo 9900 is ontworpen om iedereen een veilige reis te kunnen bieden. De stoelen zijn voorzien van kreukelzones en kunnen worden uitgerust met driepuntsveiligheidsgordels, zittingverhogers en naar achteren gerichte kinderzitjes. Eersteklas reis voor bagage. Wat uw passagiers ook willen meenemen, u kunt het tijdens de gehele reis veilig en eenvoudig opbergen. Of het nu gaat om persoonlijke bezittingen die tijdens de reis binnen handbereik moeten blijven of om zware bagage, de Volvo 9900 heeft er de opslagcapaciteit voor.

10 Milieuprestaties Groene efficiency de moeite waard Bij Volvo zien we geen tegenstellingen tussen milieubewustzijn en winstgevendheid. Integendeel. We zetten de toon bij het ontwikkelen van intelligente oplossingen die u zowel milieuprestaties als zakelijke voordelen bieden. We noemen het groene efficiency en dat is wat u krijgt wanneer u een touringcar van Volvo aanschaft. Zo ook bij de Volvo 9900, ontworpen voor een duurzaam en winstgevend gebruik als luxe touringcar. Onze nieuwe 11-liter Euro 6-motor maakt deel uit van de oplossing. Er wordt een bredere aanpak toegepast dan alleen de innovatieve nabehandeling van uitlaatgassen. De nieuwe motoren zijn ook lichter en efficiënter, wat zowel het brandstofverbruik als de uitstoot en AdBlue vermindert. Dit is de doelgerichtheid van Volvo. We leveren u de kracht die u nodig hebt en besparen tegelijkertijd brandstof en verminderen de impact op het milieu. Dit helpt u om de kosten te reduceren en uw bedrijfsvoering te verbeteren.

11 Blijvende verantwoordelijkheid als partner Superieure diensten voor een Eersteklas onderneming Wanneer u een Volvo 9900 aanschaft, koopt u niet enkel een touringcar. U koopt een bedrijf. Wij beloven daarom onze kennis en bedrijfservaring aan te wenden om uw beste zakenpartner te worden. Met uw bedrijfsvoering in het achterhoofd kunnen we een combinatie van betrouwbare diensten voorstellen die volledig is ontworpen om uw gebruik van de bus tegen vooraf duidelijke kosten te optimaliseren. Uiteindelijk helpt dit u de beschikbaarheid van uw voertuig te vergroten, levenscycluskosten te verminderen en uw wagenpark te beheren. Bovendien helpt het om een uitstekende restwaarde te garanderen, waar Volvo tenslotte bekend om staat. Volvo Bus Services Met ons aanbod aan diensten kunnen we de verantwoordelijkheid voor uw voertuigbeheer geheel of gedeeltelijk overnemen en probleemloze prestaties garanderen. Wagenparkbeheer, voertuigbeheer, servicecontracten en financiering zijn slechts een aantal voorbeelden van diensten die u helpen om een optimaal rendement uit uw investering te halen. Europees servicenetwerk Onze meer dan 1000 werkplaatsen en servicecentra door heel Europa bieden waar u ook bent persoonlijke service en ondersteuning. Onze originele Volvo-service garandeert dat uw touringcar altijd op de best mogelijke manier en altijd met originele Volvo-onderdelen wordt onderhouden om de prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van uw bus te garanderen. Volvo Action Service Volvo Action Service is onze service voor hulp bij pech onderweg die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar is. Na slechts één telefoontje wordt er iemand op pad gestuurd om hulp te verlenen bij problemen met bussen of touringcars van Volvo. Volvo Action Service helpt bij alles: van reparatie, financiële en juridische diensten, tolken en vertaling tot het vervoer naar huis van uw chauffeur.

12 De gerenommeerde veiligheid van Volvo Een veilig gevoel de hele rit Bij Volvo staat veiligheid voorop. Dit zit in onze genen en beïnvloedt op alle fronten onze manier van denken en ontwerpen. Het resultaat wordt dagelijks wereldwijd door zowel chauffeurs als passagiers ervaren en gewaardeerd. Grondige veiligheidstests We voeren meerdere volledige tests uit om de hoogst mogelijke veiligheidsgraad te garanderen. Zijaanrijdingstests, echte kanteltests en valtests om de sterkte van het dak te testen zijn slechts een aantal voorbeelden. Doelgerichte chauffeursomgeving Een optimale chauffeursomgeving ondersteunt een alerte en geconcentreerde chauffeur. Ergonomisch ontwerp, weinig geluid en een comfortabel klimaat. Uitstekend zicht Grote ruiten, bredere buitenspiegels, krachtige verlichting inclusief xenonlampen en mistlampen en een achteruitrijcamera garanderen een superieur zicht. I Coaching Ondersteunt de chauffeur met essentiële informatie die bijdraagt tot veiliger rijden. De chauffeur wordt bijvoorbeeld gewaarschuwd wanneer de bus een bocht te snel nadert. Uitstekende rijeigenschappen en remmen De uitstekende rijeigenschappen en stabiliteit worden gegarandeerd door de onafhankelijke voorwielophanging (IFS) en het elektronische stabiliteitsprogramma (ESP) van Volvo. De krachtige Volvo Engine Brake (VEB) en geïntegreerde retarder leveren in combinatie met de elektronisch bestuurde remschijven (EBS) van Volvo precies op de juiste momenten een uitstekende remcapaciteit. Parkeerbegeleiding Sensoren in de achterbumper helpen bij het achteruit rijden. Een indicator op het dashboard en een waarschuwingsgeluid ondersteunen de chauffeur bij het manoeuvre. Volvo Alco Lock Wilt u de veiligheid nog verder verbeteren? Kies Volvo Alco Lock als aanvullende veiligheidsfunctie. Knee Impact Protection (KIP) Energieabsorberende panelen achter het instrumentenpaneel verlagen het risico op letsel aan de knieën van de chauffeur bij een frontale botsing. Front Impact Protection (FIP) In de frontzijde van de carrosserie zijn geïntegreerde elementen aangebracht die de kracht van een botsing verspreiden om de passieve veiligheid bij een aanrijding te vergroten. Frontaal onderrijbeveiligingssysteem (FUPS) Bij een frontale botsing met een personenauto vergroot het unieke ontwerp van de bus de veiligheid van de bestuurder en passagiers van de personenauto. Passagiersstoelen van Volvo De passagiersstoelen zijn voorzien van kreukelzones. Daarnaast hebben ze geen scherpe randen en zijn knelpunten tot een minimum beperkt. Ze kunnen met tweepunts- of driepuntsveiligheidsgordels worden geleverd. Veiligheid voor kinderen De stoelen kunnen worden voorzien van geïntegreerde naar achteren gerichte kinderzitjes of zittingverhogers.

13 Feiten en cijfers Afmetingen en gewicht Model Twee-assig Drie-assig Lengte [m] 12,3 13,0 / 13,8 Breedte [m] 2,55 Hoogte [m] 3,75 Maximaal toelaatbaar totaalgewicht [kg] Powertrain Emissienorm Euro 6 Dieselmotor Vermogen [pk] Koppel [Nm] Transmissie Uitlaatsysteem Volvo D11K, zescilinder diesel-lijnmotor met common-railinspuiting 380, 430 of , 2050 of 2200 Geautomatiseerd Volvo I-Shiftschakelsysteem. Beschikbaar met geïntegreerde vertrager. Demperontwerp met één behuizing. Onder normale omstandigheden automatische regeneratie van het DPF zonder handelen van de chauffeur. Brandstoftanks Diesel [L] 480 of 600 AdBlue [L] 64 Assen, wielophanging en stuurinrichting Vooras Achteras Naloopas Vering Volvo IFS Volvo's as met enkele reductie en geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen Stuurbekrachtiging Banden Velgen Remmen Hydraulische besturing Elektronisch geregelde luchtvering met knielfunctie beschikbaar op alle varianten Hydraulische stuurbekrachtiging 295/80 R22.5" 315/80 R22.5" Stalen of aluminium velgen beschikbaar Volvo elektronisch geregelde schijfremmen (EBS) en elektronisch stabilisatiesysteem (ESP). Volvo Engine Brake (VEB) en Brake Blending-functie. Chauffeursomgeving Ruime chauffeursomgeving met tal van individuele verstelmogelijkheden voor uitstekende ergonomie en comfort. Nieuwe instrumentencluster met verbeterde HMI. Afzonderlijke chauffeursdeur. Passagiersstoelen Type stoelen Kinderstoelopties Klimaatregeling Zones Ventilatie en verwarming AC [kw] 27 of 36 Audiovisueel systeem Touringcarstoelen van Volvo, beschikbaar in twee comfortniveaus en met verschillende opties om stoelen aan individuele behoeften aan te passen Volvo-zittingverhoger of geïntegreerde naar achteren gerichte kinderzitjes Afzonderlijke klimaatzones voor chauffeur en passagiers Krachtige ventilatie en verwarmingseenheden in het plafond Radio en DVD, chauffeur- en gidsmicrofonen, 19" breedbeeldmonitoren, DVD-wisselaar, USB-aansluiting op dashboard. Volvo 9900 U vindt meer informatie op

14 Volvo Buses. Driving quality of life RSP Dutch. De in deze brochure getoonde of genoemde uitrustingen zijn mogelijk alleen verkrijgbaar als optie of accessoire en kunnen per land verschillen. Wij behouden ons het recht voor om productspecificaties zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

Volvo 9700 Van A naar B naar overal. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Van A naar B naar overal. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Van A naar B naar overal Volvo Buses. Driving quality of life De Volvo 9700 is het ultieme hulpmiddel voor uw bedrijfsvoering en levert bij elke gebruiksvorm zowel productiviteit als veelzijdigheid.

Nadere informatie

Volvo Uw dromen in zicht

Volvo Uw dromen in zicht Volvo 9900 Uw dromen in zicht Reizen in een Volvo 9900 is voor passagiers én chauffeurs een eersteklas beleving. Met zijn ongekende gevoel voor comfort en klasse biedt deze luxe touringcar een inspirerende

Nadere informatie

Volvo Uw dromen in zicht

Volvo Uw dromen in zicht Volvo 9900 Uw dromen in zicht Reizen in een Volvo 9900 is voor passagiers én chauffeurs een eersteklas beleving. Met zijn ongekende gevoel voor comfort en klasse biedt deze luxe touringcar een inspirerende

Nadere informatie

Volvo Van A naar B naar overal

Volvo Van A naar B naar overal Volvo 9700 Van A naar B naar overal De Volvo 9700 is het ultieme hulpmiddel voor uw bedrijfsvoering en levert bij elke gebruiksvorm zowel productiviteit als veelzijdigheid. Een goed uitgeruste touringcar

Nadere informatie

Volvo 8900 Uw partner. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 8900 Uw partner. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 Uw partner Volvo Buses. Driving quality of life De Volvo 8900 richt zich volledig op het gebruik voor intercity- en pendelverkeer. De bus combineert flexibiliteit en variatie in modellen met

Nadere informatie

Volvo Buses. Driving quality of life. Solide platform voor een productieve bus

Volvo Buses. Driving quality of life. Solide platform voor een productieve bus Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11 R Solide platform voor een productieve bus Betrouwbare bedrijfsresultaten De Volvo B11 R vormt de ruggengraat van elk goed touringcarbedrijf. Heeft u een

Nadere informatie

Volvo Waarde voor de passagier

Volvo Waarde voor de passagier Volvo 9500 Waarde voor de passagier De Volvo 9500 is een goede eerste kennismaking met de touringcars van Volvo. Een zeer kostenefficiënt voertuig voor middellange afstandsritten. Onze zeer zuinige Euro

Nadere informatie

Een eersteklas ervaring

Een eersteklas ervaring VOLVO 9900 Een eersteklas ervaring In de nieuwe generatie Volvo 9900 zit iedereen voorin. Het is een compleet uitgeruste touringcar die net dat beetje meer biedt wat het verschil maakt. Volop ruimte, grote

Nadere informatie

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden De Volvo 7900 Hybride-serie tilt groene efficiency naar een hoger niveau, ver boven de Euro 6-wetgeving. Het

Nadere informatie

volvo 9500 RENDEMENT OP DE WEG

volvo 9500 RENDEMENT OP DE WEG volvo 9500 RENDEMENT OP DE WEG Uw passagiers verdienen een Volvo De Volvo 9500 is de eerste stap in de wereld van Volvotouringcars. Betrouwbaar, veilig en comfortabel, een bus die uw bedrijf jaar na jaar

Nadere informatie

volvo 9700 Van A naar B naar overal

volvo 9700 Van A naar B naar overal volvo 9700 Van A naar B naar overal Vertrouw op Volvo Vertrouw op uw touringcar De Volvo 9700 is de perfecte keuze, ongeacht of uw bedrijf nu middellange lijndiensten, busreizen of charters verzorgt. Meteen

Nadere informatie

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden De Volvo 7900 Hybride-serie tilt groene efficiency naar een hoger niveau, ver boven de Euro 6-wetgeving. Het is de meeste brandstofefficiënte en

Nadere informatie

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED

Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED Volvo FH met I-Save BRANDSTOF BESPAREN VOELDE NOG NOOIT ZO GOED De ultieme truck voor lange afstanden Als we het over brandstof hebben, denken we niet alleen aan hoeveel u kunt besparen, maar ook hoe ver

Nadere informatie

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden Met de Volvo 7900 Hybrid serie worden de energiezuinigheid en emissies naar een hoger niveau getild, dat nog een stuk verder gaat dan de wetgeving.

Nadere informatie

VOLVO TRUCKS SERVICES

VOLVO TRUCKS SERVICES VOLVO TRUCKS SERVICES DRIE UNIEKE PAKKETTEN BESPAAR DIRECT SLIMMER VEILIGER EFFICIËNTER DE TOEKOMST Er is meer dan alleen uw truck op de weg. Het gaat ook om goede prestaties, een laag brandstofverbruik,

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION

VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION VOLVO OCEAN RACE LIMITED EDITION VOLVO FH EN FH16 id5_volvo_2401713_008.indd 3 29-6-2011 9:15:56 IN uw ELEMENT... U neemt plaats in de stoel, start de motor en voelt de kracht op de weg. In een vrachtwagen,

Nadere informatie

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren.

Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Efficiëntie ontmoet performance. MAN TGX met nieuwe D38-motoren. Performance in een nieuwe dimensie. In deze brochure zijn deels uitvoeringen afgebeeld die niet tot de standaarduitvoering behoren. 2. Fahrerhaus

Nadere informatie

Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad Volvo Buses. Driving quality of life Inhoud Productoverzicht Achtergrond Toekomstige technologie Turnkey oplossingen Milieuprestaties Energie-efficiency

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

Volvo 7900 Electric hybrid. Luister naar je stad

Volvo 7900 Electric hybrid. Luister naar je stad Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad Inhoud 4. Productoverzicht 5. Achtergrond 6. Toekomstige technologie 7. Turnkey oplossingen 8. Milieuprestaties 9. Energie-efficiency 11. Inzetbaarheid 12.

Nadere informatie

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort

VOLVO FH PERFORMANCE EDITION. Optimale prestaties en meer comfort VOLVO FH PERFORMANCE EDITION Optimale prestaties en meer comfort FOCUS OP PRESTATIES De Volvo FH Performance Edition is de perfecte combinatie tussen topprestaties, chauffeurscomfort, veiligheid en brandstofefficiency.

Nadere informatie

volvo 7900 hybrid Een stap BIJ dichter groenere steden

volvo 7900 hybrid Een stap BIJ dichter groenere steden volvo 7900 hybrid Een stap BIJ dichter groenere steden betere ZAKEN voor een betere wereld Milieuprestaties worden niet langer als onbelangrijk beschouwd. Voor bedrijven in openbaar vervoer is het een

Nadere informatie

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen HOGE PRESTATIES, ZEER EFFICIËNT - ÉN EEN DUURZAME OPLOSSING De introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel betekent

Nadere informatie

VOLVO FH FUEL CONCEPT

VOLVO FH FUEL CONCEPT VOLVO FH FUEL CONCEPT Trucks ontworpen voor maximale BRANDSTOFEFFICIËNTIE reduceer uw brandstofkosten VOLVO FH FUEL CONCEPT TRUCKS Meer kilometers. Minder brandstof. Onze Fuel Concept trucks zijn goed

Nadere informatie

Diesel & LPG heftrucks

Diesel & LPG heftrucks Diesel & LPG heftrucks eco-x 24/7 service wereldwijd netwerk DX GX De diesel en LPG vorkheftruck range van UniCarriers Uiterste precisie tot uw dienst THE BEST OF Door het samenvoegen van de drie onderscheidende

Nadere informatie

met de Volvo 7900 komt u verder

met de Volvo 7900 komt u verder met de Volvo 7900 komt u verder de beste manier om er te komen Bij stadsverkeer vormt het milieuaspect een belangrijk aandachtspunt. Emissies, lawaai en verkeersopstoppingen zijn uitdagingen voor veel

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten

Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten 23042012_WORKsmart_ECO_bro_NL WORKsmart -Eco Bescherm het milieu en uw bedrijfsresultaten www.tomtom.com/business Let s drive business Inhoud 2 Hoe groen is uw onderneming? 3 Optimaliseer de inzet van

Nadere informatie

Lage instap, hoge efficiëntie. Low Entry van Setra: de nieuwe MultiClass LE business.

Lage instap, hoge efficiëntie. Low Entry van Setra: de nieuwe MultiClass LE business. Lage instap, hoge efficiëntie. Low Entry van Setra: de nieuwe MultiClass LE business. Rendabiliteit voor u, comfort voor uw passagiers: de nieuwe MultiClass LE business is het bijzonder voordelige instapmodel

Nadere informatie

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med ASCONFIGURATIE/CHASSISHOOGTE/WIELBASIS (afmetingen in dm) Bakwagen X- Bakwagen 6 2 48 48 48 Bakwagen 6 4 X- Bakwagen 8 2 Radt-ar radt-gr,5 RAPDT-GR 60 60 Bakwagen,5,5 62,5 RADDT-GR 53 RADDT-G2 X- X- 53

Nadere informatie

Technische gegevens. De ComfortClass 500.

Technische gegevens. De ComfortClass 500. Technische gegevens. De ComfortClass 500. S 511 HD S 511 HD 3.195 S 516 HD 5.005 Draaicirkel 17.468 Draaicirkel 21.010 2.265 2.785 1.350 10.465 S 515 HD 6.090 13.115 S 517 HD 6.090 Draaicirkel 21.256 Draaicirkel

Nadere informatie

De gloednieuwe. volvo V40. it s you

De gloednieuwe. volvo V40. it s you De gloednieuwe volvo V40 it s you volvocars.be ontmoet de gloednieuwe V40 KLEINE VOLVO, GROOTS KARAKTER Bij Volvo draait bij elk ontwerp van een nieuwe wagen alles om mensen. U, als uitgangspunt dus een

Nadere informatie

Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken

Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken Kosten- & tijdsbesparende bandenoplossingen voor wagenparken Laat ons voor u zorgen! Als wagenparkbeheerder is een van uw grootste uitdagingen om de prestaties van uw wagenpark te maximaliseren en tegelijkertijd

Nadere informatie

FUSO CANTER 3C13-3C13D

FUSO CANTER 3C13-3C13D FUSO CANTER 3C13-3C13D Model Type 3C13 3C13D Cabine Enkel Dubbel Modelcode FEB01BL4SEA6 FEB01CL4SEA6 FEB01EL4SEA6 FEB01GL4SEA6 FEB01EL4WEA6 Zitplaatsen 3 6 + 1 Afmetingen mm Wielbasis (WHB) 2500 2800 3400

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN

DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE NIEUWE EURO 6 MOTOREN DE KRACHT VAN EFFICIENCY Voor de nieuwe Euro 6 DAF XF, CF en LF is een compleet aanbod aan state-of-the-art motoren beschikbaar. Van de meest compacte PX-5 met vermogens vanaf

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen"

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

Technische gegevens. De ComfortClass 500.

Technische gegevens. De ComfortClass 500. Technische gegevens. De ComfortClass 500. S 515 MD S 516 MD Totale hoogte 3.560 Totale hoogte 3.560 Draaicirkel 21.256 Draaicirkel 23.350 3.315 6.090 12.295 3.315 6.910 13.115 Alle maten in mm S 511 HD

Nadere informatie

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012

DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 DACIA LOGAN VAN/PICK-UP PRIJSLIJST januari 2012 VERSIEPRIJZEN LOGAN VAN/PICK-UP Dacia Logan Van Motor Uitvoering CATALOGUSPRIJS BTW BPM* CONSUMENTENPRIJS Netto INCL. BTW en BPM 1.6 MPI 85 Euro 5 Logan

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

RC 390 2015: RACE-GENEN

RC 390 2015: RACE-GENEN RC 390 2015: RACE-GENEN Een raszuivere sportmotor. Tot de essentie teruggebracht. Wendbaar, snel, geschikt voor A2- rijbewijs en supersportief. Op landwegen of op het circuit: de Moto3-genen komen in elke

Nadere informatie

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011!

DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! www.kia.be DE NIEUWE KIA RIO In de showrooms vanaf september 2011! Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje

Nadere informatie

De nieuwe ComfortClass 500 MD. Goed doordacht.

De nieuwe ComfortClass 500 MD. Goed doordacht. De nieuwe ComfortClass 500 MD. Goed doordacht. 1 Minder hoogte, meer flexibiliteit. De Setra ComfortClass MD: het economische concept voor moderne busreizen. Er worden momenteel allerlei nieuwe concepten

Nadere informatie

Belangrijke mijlpalen die de geschiedenis hebben veranderd

Belangrijke mijlpalen die de geschiedenis hebben veranderd Belangrijke mijlpalen die de geschiedenis hebben veranderd Vanaf de introductie van de eerste, stadsvriendelijke frontstuur cabine in 1956 tot de enorm geavanceerde langeafstand trucks van vandaag, heeft

Nadere informatie

WEBFLEET Inhoud. Release-informatie maart 2015

WEBFLEET Inhoud. Release-informatie maart 2015 WEBFLEET 2.20 Release-informatie maart 2015 Inhoud OptiDrive 360 2 Voertuigspecificaties 6 Voertuiginstellingen kopiëren 8 Werktijdenoverzichtrapport 9 Verbeterde routeweergave 10 Mapcodes 11 TomTom WEBFLEET

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES Elektrische trekkers/magazijntrucks MOVING YOU FURTHER HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES n Foto kan optionele uitrusting omvatten. Een revolutie voor de productiviteit in de materiaalsector! Dankzij de jarenlange

Nadere informatie

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE

MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE F I A T D U C A T O 2. 0 M u l t i j e t 2 E u r o 6 MOTORCODE - CARROSSERIEVERSIE Versie Motorcode 250A2000 De volgende carrosserieversiecode en sleutel zijn een voorbeeld dat voor alle carrosserieversiecodes

Nadere informatie

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers SXG 216 /323 /326 Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers Krachtig & betrouwbaar Bij de zitmaaiers van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: uitmuntende wereldvermaarde technologie van

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten

ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten ebook Vijf manieren om het succes van uw GPSvoertuigvolgsysteem te meten Inleiding U heeft in een GPS-voertuigvolgsysteem geïnvesteerd. Het systeem is aan boord van uw bedrijfswagens geïnstalleerd. Uw

Nadere informatie

Oplossingen waarmee u écht verder komt

Oplossingen waarmee u écht verder komt Oplossingen waarmee u écht verder komt Alleen BP PLUS biedt de beste oplossingen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. Van een omvangrijk Europees netwerk van tankstations tot uitgebreide

Nadere informatie

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise

Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise MAzda cx-5 Afbeelding toont interieur CX-5 Skycruise LUXUEUZE SUV MET EEN HOOGSTAAND INTERIEURDESIGN Onze designers en ingenieurs hebben hun krachten gebundeld om een interieur te ontwikkelen dat perfect

Nadere informatie

EEN HOGER NIVEAU UW OMZET NAAR EFFICIËNT HANTEREN TILT

EEN HOGER NIVEAU UW OMZET NAAR EFFICIËNT HANTEREN TILT Farmlift farmlift EFFICIËNT HANTEREN TILT UW OMZET NAAR EEN HOGER NIVEAU FARMLIFT MAAKT SNEL WERK VAN DE GROOTSTE TAKEN Professionele landbouwers kunnen nu rekenen op de Case IH Farmlift telescopische

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA. CONSUMENTENPRIJSLIJST Technische specificaties OPEL ASTRA. Per 51 januari maart 2014 2017 5-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4370 4702 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels

Nadere informatie

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren.

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Tip 1 Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Een toerenteller is hierbij een handig hulpmiddel. Een deel van het vermogen dat een automotor levert

Nadere informatie

Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel.

Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel. Goodyear TPMS: Houd uw voertuigen mobiel. Uw uitdagingen Transportbedrijven hebben te maken met verschillende uitdagingen Stilstand Onverwachte voertuigstilstanden als gevolg van bandenpech leiden tot

Nadere informatie

PRESS info. Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012

PRESS info. Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012 PRESS info P12901NL / Per-Erik Nordström 4 september 2012 Scania promoot op IAA 2012 oplossingen voor de klant: 9- en 13-liter Euro 6 motoren voor vrachtauto s en bussen Nieuwe high-performance Euro 6

Nadere informatie

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min)

motor D16K euro 6 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 D16K750 D16K650 D16K550 D16K550 Motortoerental (t/min) motor Dk euro 6 motor D16K euro 6 Vermogen/koppel Vermogen/koppel Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Nettovermogen volgens: EC 582/2011 Vermogen (pk) Koppel (Nm) Vermogen (pk) Koppel (Nm) 950 5 850 530

Nadere informatie

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte

Opel Grandland X. Groots en meeslepend. Ruimte Opel Grandland X Groots en meeslepend Autotest Wereldwijd is de Sports Utility Vehicle (SUV) het meest verkochte type auto. Opel speelt daar slim op in door niet één, maar meerdere SUVs aan te bieden.

Nadere informatie

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl MAN EfficientLine 2 De zuinigste MAN nu nog zuiniger 6,5% minder verbruik www.man-trucks.nl MAN EfficientCruise De basis voor een grote besparing Door koppeling van GPS data aan de cruise control is het

Nadere informatie

BMW STERBANDEN. BMW EfficientDynamics GOEDGEKEURD DOOR BMW ÉN MET 24 MAANDEN GARANTIE. Minder uitstoot. Meer rijplezier. Originele BMW banden

BMW STERBANDEN. BMW EfficientDynamics GOEDGEKEURD DOOR BMW ÉN MET 24 MAANDEN GARANTIE. Minder uitstoot. Meer rijplezier. Originele BMW banden Originele BMW banden Sterbandengarantie Echt rijplezier BMW STERBANDEN. GOEDGEKEURD DOOR BMW ÉN MET 24 MAANDEN GARANTIE. BMW EfficientDynamics Minder uitstoot. Meer rijplezier. WAT DEKT DE BMW STERBANDENGARANTIE?

Nadere informatie

Reduceer stationairtijd en bespaar kosten. Met verwarmings-, airconditioning- en engine-off oplossingen voor grondverzetmaterieel

Reduceer stationairtijd en bespaar kosten. Met verwarmings-, airconditioning- en engine-off oplossingen voor grondverzetmaterieel Reduceer stationairtijd en bespaar kosten Met verwarmings-, airconditioning- en engine- oplossingen voor grondverzetmaterieel Optimale temperaturen Voor optimale prestaties Ontdek uw besparingspotentieel.

Nadere informatie

Volvo S60 ( )

Volvo S60 ( ) Volvo S60 (1999-2010) Kilometervreter Autotest De Volvo S60 is in het jaar 2000 geïntroduceerd als de rijdersauto van Volvo. Dit zou een auto zijn die behalve veiligheid, meer rijplezier biedt dan menig

Nadere informatie

AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE AIXAM TEST 13-03-2008 09:49 Pagina 1

AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE AIXAM TEST 13-03-2008 09:49 Pagina 1 AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE AIXAM TEST 13-03-2008 09:49 Pagina 1 D E W E G N A A R N AT U U R L I J K E G R A N D E U R S T E L H O G E E I S E N w w w. a i x a m. n l AIXAM8008_Roadline.qxd:PLAQUETTE

Nadere informatie

MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL. Zetor Tractoren sinds 1946.

MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL. Zetor Tractoren sinds 1946. MAJOR HET BETROUWBARE INSTAPMODEL Zetor Tractoren sinds 1946. EEN UNIVERSELE TRACTOR VOOR ALLEDAAGS GEBRUIK! DE ZETOR MAJOR IS EEN COMPACTE TRACTOR MET EEN VERMOGEN IN DE CATEGORIE TOT 80 PK. HIJ HERINNERT

Nadere informatie

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt!

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! Productbrochure Efficiënt, kostenbesparend en milieuvriendelijk De Hiab Multilift XR18S - Pro Future haakarm is honderden kilo s lichter dan vergelijkbare

Nadere informatie

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO

MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN RENAULT NIEUWE CLIO MIJN UITRUSTINGEN EN ACCESSOIRES - MIJN PACKS NIEUWE CLIO Energy dci 90 Stop en Start Dynamique eco2 Mijn versnellingsbak : Handgeschakelde versnellingsbak Brandstof : Diesel Uitrustingsniveau

Nadere informatie

De Caddy en Caddy Maxi

De Caddy en Caddy Maxi De Caddy en Caddy Maxi Naast de zuivere diesel- of benzinemodellen zijn de Caddy en de Caddy Maxi als optie ook verkrijgbaar als modelvarianten Caddy EcoFuel en Caddy BiFuel. Met deze alternatieve aandrijvingsvarianten

Nadere informatie

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties

Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Twee nieuwe Autobiography-uitvoeringen van de Range Rover Evoque versterken luxe en prestaties Info Gepubliceerd op: 18 februari 2014 Samenvatting Met twee nieuwe premium uitvoeringen introduceert Land

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

De Caddy Van en Maxi Van

De Caddy Van en Maxi Van De Caddy Van en Maxi Van De Caddy Van en Maxi Van De Caddy EcoFuel en Caddy BiFuel. Kostenbewuste ondernemers zoeken doorgaans een bedrijfsvoertuig dat niet alleen op korte termijn maar ook op lange termijn

Nadere informatie

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d

LIFE ON STAGE. De ster van de show. Maak kennis met de nieuwe Kia pro_cee d De nieuwe Kia De ster van de show Puur rijplezier bent u er klaar voor? De nieuwe Kia pro_cee d laat uw hart sneller kloppen met zijn superscherpe design en zijn vernieuwende technologie. Ermee rijden

Nadere informatie

VITRA. multi tool carrier

VITRA. multi tool carrier VITRA multi tool carrier VITRA MULTI TOOL CARRIER De ideale oplossing voor alle werkzaamheden De ideale oplossing voor de Nederlandse markt. Een krachtige en comfortabele multi tool carrier, optimaal wendbaar

Nadere informatie

Technische Specificaties OPEL INSIGNIA.

Technische Specificaties OPEL INSIGNIA. Technische Specificaties OPEL INSIGNIA. 11 September 2017 Grand Sport Sports Tourer Country Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4897 4986 5004 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels 2093

Nadere informatie

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw

Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Opel Corsa: nieuw hart, nieuwe spieren onderhuids is alles nieuw Compleet motorgamma met betere prestaties en lagere verbruiks- en CO 2 -cijfers Nieuwe 95 pk sterke ecoflex-motoren met 98 g/km CO 2, topdiesel

Nadere informatie

meer drive. Geef het leven DE NIEUWE KIA RIO DYNAMISCH DESIGN

meer drive. Geef het leven DE NIEUWE KIA RIO DYNAMISCH DESIGN DE NIEUWE KIA RIO Geef het leven meer drive. Eén blik op het opvallende, sportieve uiterlijk van de nieuwe Kia Rio en u verzint al redenen om er een ritje mee te kunnen maken. Deze hatchback lijkt er met

Nadere informatie

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland Jan Schouten Quality Safety Environmental care A company driven by strong core values CO 2 -neutrale productie Eerste 100 % CO 2 -neutrale truckfabriek in Gent Windenergie, zonne-energie, biobrandstoffen

Nadere informatie

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER

GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER GEBOUWD OM TE PRESTEREN DAF CF CONSTRUCTION FAT (6X4) KIPPER-TREKKER COMFORT OP ALLE TERREINEN Nieuwe comfortabele stoelen, een nieuw stuurwiel en een dashboard met alle schakelaars overzichtelijk per

Nadere informatie

Alles over reizen met een caravan

Alles over reizen met een caravan 1. Alles over reizen met een caravan Nederland telt heel wat caravanliefhebbers. Voor iedereen die meer wil weten over alles wat er bij komt kijken en voor diegenen die voor het eerst met een caravan gaan

Nadere informatie

De weg om uw doelen te bereiken.

De weg om uw doelen te bereiken. CONSEQUENT EFFICIENT Downloading % 99 SYSTEM Downloading % 71 % 25 Downloading % 25 % 16 % 88 START % 06 Downloading % 34 Downloading % 23 % 16 % 65 Downloading % 75 De weg om uw doelen te bereiken. MAN

Nadere informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie De Sprinter Mobility Technische informatie Modelserie Sprinter Mobility 33 Sprinter Mobility 23 2 Technische gegevens Maten Mobility 23 Mobility 33 Lengte 5910 mm 6945 mm Breedte 1993 mm 1993 mm Hoogte

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker

Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker Compacte veelzijdigheid 3036E Standaard Compacttrekker 2 Standaard zoals u het nog niet eerder heeft gezien Soms moet je verder durven te gaan. Toen we de John Deere 3036E Standaard Compacttrekker ontworpen,

Nadere informatie

Scania V8 TRUCKREEKS

Scania V8 TRUCKREEKS Scania V8 TRUCKREEKS Scania V8 TRUCKREEKS Een echte krachtpatser. ALLES WAT U VERWACHT, EN MEER. Scania is de enige truckfabrikant die V8-motoren aanbiedt in zijn EURO 6-reeks. Meer nog: met 520, 580,

Nadere informatie

ebook Wat Is Telematica?

ebook Wat Is Telematica? ebook Wat Is Telematica? Wat is telematica? Laten we bij het begin beginnen. Telematics, of telematica, is letterlijk een combinatie van de woorden telecommunicatie en informatica. Het is de technologie

Nadere informatie

y Verwarming op brandstof 87

y Verwarming op brandstof 87 Klimat 5 1 y Verwarming op brandstof 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Benzine 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 excl. automaat Benzine 30618 095-1 Er is een nieuwe generatie verwarming geïntroduceerd

Nadere informatie

Nieuwe motoren van Hyundai

Nieuwe motoren van Hyundai Nieuwe motoren van Hyundai Persinformatie September 2015 HYUNDAI MOTOR EUROPE GmbH Kaiserleipromenade 5 63067 Offenbach, Duitsland www.hyundai.com/eu Geavanceerde aandrijftechnologieën voor meer efficiëntie

Nadere informatie

Motor. Motortype 4155

Motor. Motortype 4155 Efficiënte Rider met optionele 94 of 103 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Geschikt voor huis-en grondeigenaren die behoefte hebben aan een hoge efficiëntie,

Nadere informatie

DAF Trucks N.V. - DAF Nederland Hugo van der Goeslaan 1 Postbus PV Eindhoven Telefoon: +31 (0) Fax: +31 (0)

DAF Trucks N.V. - DAF Nederland Hugo van der Goeslaan 1 Postbus PV Eindhoven Telefoon: +31 (0) Fax: +31 (0) Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend. DAF Trucks N.V. behoudt zich het recht voor om zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen in de productspecificaties aan te brengen. De producten

Nadere informatie

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A Stijlvolle werkpaarden die de bestaande normen verleggen. Er zijn weinig compacte tractoren die zowel de sterke prestaties

Nadere informatie

Omdat in % van de nieuwe auto s. uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem...

Omdat in % van de nieuwe auto s. uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem... Omdat in 2007 90% van de nieuwe auto s uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem... Batterij prestatie en geavanceerde technologieën In elk voertuig levert de batterij energie voor het starten van

Nadere informatie

Technische gegevens. De MultiClass 400.

Technische gegevens. De MultiClass 400. Technische gegevens. De MultiClass 400. S 415 LE S 415 LE S 415 UL Stahoogte lagevloergebied 2.620 Draaicirkel 21.070 Draaicirkel 21.996 6.330 2.700 UL-S 415 BUSINESS 12.330 6.080 12.200 S 416 LE S 416

Nadere informatie

Algemene informatie over brandstofverbruik. Overzicht PGRT

Algemene informatie over brandstofverbruik. Overzicht PGRT Overzicht Overzicht Dit document geeft een overzicht van de factoren die het brandstofverbruik van een voertuig beïnvloeden en verklaart ze. Er zijn diverse factoren die het brandstofverbruik van een voertuig

Nadere informatie