Visie / Structuur. Kinderwerk EGTB. Psalm 78:4-8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Visie / Structuur. Kinderwerk EGTB. Psalm 78:4-8"

Transcriptie

1 Visie / Structuur Kinderwerk EGTB Psalm 78:4-8 Wij zullen het onze kinderen niet onthouden,we zullen aan het komend geslacht vertellen van de roemrijke krachtige daden van de Heer,van de wonderen die Hij heeft gedaan. Hij stelde een richtlijn vast voor Jacob en kondigde Israël een wet af. Onze voorouders gaf Hij de opdracht die aan hun kinderen te leren.zo zou het volgende geslacht er van weten,en zij die nog geboren moesten worden zouden het weer aan hun kinderen vertellen. Dan zouden zij op God vertrouwen,gods grote daden niet vergeten en zich richten naar Zijn geboden. Mattheüs 19:13a Daarop brachten de mensen kinderen bij Hem,ze wilden dat hij hun de handen zou opleggen en zou bidden.

2 Inhoudsopgave: 1. Hoofddoel E.G.T.B. 2. Hoofddoel E.G.T.B kinderwerk. 3. Uitgangspunten. 4. De organisatie van het E.G.T.B.kinderwerk a. de organisatie b. de middelen die we gebruiken c. de werkwijze

3 1. Hoofddoel EGTB De visie van het kinderwerk maakt een onderdeel uit van het hoofddoel van de EGTB, dat is gebaseerd op twee Bijbels uitgangsteksten: Mattheus 22:37-40 Heb de Heer uw God lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand ( ) Heb uw naaste lief als uzelf. Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de wet en de profeten staat. en Mattheus 28:19-20 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat Ik jullie opgedragen heb. Het hoofddoel is te vinden in het EGTB- document Identiteit, Koers en Visie,waarin wordt gesteld dat in deze Bijbelgedeelten alles is samengevat wat van ons als gemeente wordt verwacht. In deze allesomvattende woorden lezen we dat Hij van ons de volgende dingen verwacht n.l. dat we: Hem liefhebben (aanbidden). De naaste lief hebben (dienstbaarheid). Op weg gaan (evangelisatie/zending). Hen dopen (o.a. laten toetreden tot het huisgezin van God). Hen leren om een leerling van Jezus te worden (discipelschap). Het hoofddoel van de EGTB is in een samenvatting : Wij willen een doelgerichte gemeente zijn waar mensen God leren kennen en Hem gaan aanbidden, door ze als leden op te nemen in Zijn gezin waar ze leren om als christen te groeien en dienstbaar te zijn en worden bemoedigd om van Hem te getuigen.

4 2. Hoofddoel EGTB Kinderwerk In het EGTB- document Identiteit, Koers en Visie wordt gesteld dat ieder lid en elke activiteit van en binnen onze gemeente een bijdrage dient te vormen aan een van deze doelen. Dit houdt in dat ook het kinderwerk zo n bijdrage vormt. Voor wat betreft het EGTB-Kinderwerk komen de EGTB-doelstellingen aangepast terug in ons eigen hoofddoel van het kinderwerk: We willen Bijbelse waarheden onderwijzen op een relevante, creatieve en kindgeoriënteerde manier. We willen liefdevolle, Bijbelse gemeenschap voorleven in de samenstelling van een (leeftijds)groep. Dit alles in een geestelijk,emotioneel en fysiek veilige omgeving. Wij willen de kinderen vanuit hun individuele mogelijkheden en op hun eigen niveau helpen met: - het leren kennen van Jezus - het opbouwen van een relatie Hem - het bekend worden met de Bijbelverhalen en van hieruit - het toepassen van Bijbelse principes - het leven als christen volgens Bijbelse waarden en normen Van hieruit hanteren we de volgende subdoelen: Wij willen de kinderen : zelf leren bidden, omgaan met God zelf onder woorden leren brengen van wat er in ze omgaat en waar ze mee bezig zijn in hun omgeving, de gemeente en de samenleving. kennis en ervaringsoverdracht leren. Bijbelse feitenkennis ( personen, lijnen en achtergronden) overdragen Voor wat betreft groep geldt dat we ze eveneens willen betrekken bij actuele, maatschappelijke onderwerpen en hen willen leren een eigen mening te vormen en deze te motiveren.

5 3. Uitgangspunten: In het EGTB document Identiteit, Koers en Visie komt de plek van het kind in onze gemeente aan de orde. Hierin wordt o.a. gesteld: wij willen een gemeente zijn waarin het kind een grote plaats inneemt Door de EGTB wordt, naast het belangrijk zijn van de plaats en de rol van het kind in de samenkomsten, vooral ook gehecht aan een goed functionerend Kinderwerk omdat: Wij geloven dat ieder kind een uniek schepsel van God is. Wij vinden dat kinderen niet alleen de kerk van de toekomst zijn, maar juist ook de kerk van vandaag. Wij vinden daarom dat ieder kind de gelegenheid moet krijgen om zijn of haar Schepper te leren kennen. Daarvoor moeten ouders, kinderwerkers, gemeenteleden, een maximale inspanning leveren. Wij vinden dat ouders en kerk partners zijn in de geloofsopvoeding. Wij vinden dat kinderen veilig moeten kunnen opgroeien en zich verzekerd moeten weten van bescherming door volwassenen in hun omgeving.

6 4. De organisatie van het EGTB Kinderwerk a. De organisatie : Het Kinderwerk bestaat uit : A. Een teamhoofd B. Groepscoördinatoren C. Kinderwerkers D. Assistent kinderwerkers. De groepen zijn als volgt ingedeeld: groep 0-2 jarigen groep 2-4 jarigen groep onderbouw (gr.1,2 en 3 basisschool) groep middenbouw (gr. 4,5,6 basisschool) groep bovenbouw ( gr. 7,8 basisschool) A. Het teamhoofd is verantwoordelijk voor de leiding, procesgang en uitvoering van het kinderwerk. Zorgt voor structuur Stelt kinderwerkers aan of ontheft mensen van hun taak. Zorgt voor voldoende toerusting en supervisie Dit alles onder eindverantwoordelijkheid van de taak-oudste. Wordt aangesteld voor onbepaalde tijd en dient een (meelevend) lid van de gemeente te zijn B. De groepscoördinatoren zijn verantwoordelijk voor de handhaving van de structuur binnen de groep, het inwerken van nieuwe kinderwerkers,zijn het aanspreekpunt binnen de groep voor de leiding als de ouders. Zijn verantwoordelijk voor de overdracht,rapportage en terugkoppeling naar het teamhoofd. Worden voor tenminste 2 jaar aangesteld door het teamhoofd en dienen (meelevende) leden van de gemeente te zijn. C. De kinderwerkers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de hoofddoelen en subdoelen van het kinderwerk. Dragen verantwoordelijkheid voor de assistent kinderwerkers De kinderwerkers worden aangesteld door het teamhoofd voor minimaal één (school)jaar ze dienen bij voorkeur(meelevende) leden van de gemeente te zijn. D. Assistent kinderwerkers worden naast de kinderwerkers ingezet en zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van taken in overleg met en onder verantwoordelijkheid van de kinderwerkers. Worden gevraagd zich minimaal één (school)jaar in te zetten. Worden door de groepscoördinatoren, na overleg met het teamhoofd, ingeroosterd. Tieners mogen vanaf januari van het jaar dat ze in groep 8 van de basisschool zitten meewerken als assistent kinderwerkers.

7 Het teamhoofd en de groepscoördinatoren zijn ook kinderwerkers. Het teamhoofd kan ook groepscoördinator zijn. De kinderwerkers hebben: een keuze gemaakt te hebben voor Jezus liefde te hebben voor het kind er van te genieten interactief met kinderen bezig te zijn. ze op een creatieve manier, te helpen ontdekken hoe ze Bijbelse waarheden in hun eigen leven kunnen toepassen. Overwicht te hebben op de kinderen. De assistent kinderwerkers hebben een positieve houding naar de kinderen De uitvoering: Het teamhoofd vergadert minimaal één keer per jaar met de taak-oudste. De groepscoördinatoren vergaderen 4 keer per jaar met het teamhoofd. De kinderwerkers vergaderen max. 4 keer per jaar met de eigen groep. Alle kinderwerkers gezamenlijk vergaderen 3 keer per jaar, waarvan de derde keer aan het einde van het (school)jaar en waarbij ook alle assistent kinderwerkers aanwezig zullen zijn. Deze vergadering zal een gezellige afsluitend karakter hebben. Nieuwe leiding wordt door de groepscoördinator ingewerkt : 1 e keer meekijken 2 e keer een gedeelte van de ochtend voorbereiden en uitvoeren 3 e keer de gehele ochtend voorbereiden en uitvoeren samen met de groepscoördinator. Groepscoördinator evalueert met teamhoofd. Taakverdeling: Tussen het teamhoofd en de groepscoördinatoren zullen jaarlijks de volgende taken verdeeld worden: Ingekomen post Contact beheer buurhoes Inkoop verbruiksmateriaal / groot materiaal Inkoop boeken kerst Inkoop afscheidscadeaus groep 8 Beheer spaardoel Notuleren Taken groepscoördinatoren: Het maken van een jaarrooster (samenvoegen met de andere groepen) mailen naar beamerbeheer. Het maken van een vergaderrooster en verslaglegging voor de kleine groep Het onderhouden van contacten met kinderwerkers die bijv. door ziekte tijdelijk uitvallen Attentie regelen voor afscheid van kinderwerkers of assistent kinderwerkers of bij ziekte Tijdens de laatste vergadering(juni) in het (school)jaar nemen we evt. afscheid. Ruilen binnen het rooster/vervanging regelen bij ziekte.

8 b. De middelen die we gebruiken. Het materiaal: Het materiaal(en de uitvoering) is afgestemd op de geloofsontwikkelingsgebieden van het kind. We onderscheiden in de eerste twaalf levensjaren van een kind een drietal gebieden : Basisgeloof - fase 0. Leeftijd 0-4 jaar. Het eerste belangrijke aspect in een mensenleven is de ontwikkeling van het gevoelsleven. In deze periode is het belangrijk dat het jonge kind verhalen hoort over liefde, zorg, houden van. In de verhalen die aan het jonge kind verteld worden, staat duidelijk het aspect centraal: Jezus is mijn Vriend. Ongeordend geloof - fase 1. Leeftijd 4-8 jaar. De invloed van volwassenen is heel belangrijk. Wat de ouder, leerkracht of kinderwerker zegt, is waar. Het geweten begint zich te ontwikkelen vandaar dat een kind kan begrijpen dat hij/zij Jezus nodig heeft als Verlosser. Ongeordend geloof zegt in deze fase dat het kind zich nog niet los kan maken van het verhaal. Het verhaal kan zich voor het kind ook in het heden afspelen. Geordend geloof - fase 2. Leeftijd 9-12 jaar. In tegenstelling tot ongeordend geloof kan het kind nu de verhalen ordenen en er afstand van nemen. Het groepsproces is in deze fase belangrijk. De ontwikkeling van het geweten is klaar en het kind is in staat om keuzes te maken. Kinderen kunnen heel duidelijk het besluit nemen om Jezus te volgen als hun Heer. Voor de kinderen van +/- 3 tot 4 jaar boekjes uit de zgn. B serie.( I.BB.) Voor de kinderen van de basisschool wordt gezocht naar materiaal met een doorgaande lijn voor gr. 1,2,3 en 4,5,6 voor tenminste 3 jaar en voor gr. 7/8 een doorgaande lijn voor tenminste 2 jaar (schooljaar wordt er gebruik gemaakt van het kwartaalprogramma Vertel het maar) c. De Werkwijze: Voor elke groep is het belangrijk dat gebed, bijbel verhaal/vertelling(in welke vorm dan ook) en verwerking aan de orde komen. Ook zang en muziek kunnen een belangrijke rol spelen bij de geloofsoverdracht/beleving. Daarnaast is het belangrijk dat we oog en oor hebben voor elkaar. Kinderen welkom heten bij binnenkomst, bij naam noemen,presentielijsten bijhouden( wie missen we vandaag),luisteren naar elkaar (kringgesprek)en samen plezier maken(spel) zijn middelen die hiertoe bij kunnen bijdragen. Een vaste indeling aanhouden geeft,vooral jonge, kinderen houvast,veiligheid en structuur. De kinderen (van je groep) regelmatig voor Gods troon brengen in gebed en samen met de ingeroosterde kinderwerkers 10 minuten voor aanvang van de dienst bidden voor die ochtend. De kinderwerkers bereiden zich thuis goed voor en zijn op tijd aanwezig om alles klaar te zetten.

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk

Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Welkom op de gemeente-avond van de Protestantse Gemeente Herveld en Slijk Ewijk Psalm 78 : 1 7 1 Een kunstig lied van Asaf. Luister, mijn volk, naar wat ik leer, hoor de woorden uit mijn mond. 2 Ik open

Nadere informatie

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen

gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen gemeentevisie evangelische gemeente terneuzen Discipelschap Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft, en wie Mij liefheeft, hem zal Mijn Vader liefhebben; en Ik zal hem

Nadere informatie

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4 {tab=zondagsschool} Visie In de zondagschool willen we: De kinderen vanuit de Bijbel onderwijzen en hen leren dat God nog steeds dezelfde is als vroeger De kinderen vertellen over het reddende werk van

Nadere informatie

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4

Vanaf groep 1 van de basisschool gaan de kinderen naar de volgende groep; groep 2, 3 en 4 {tab=zondagsschool} Visie In de zondagschool willen we: De kinderen vanuit de Bijbel onderwijzen en hen leren dat God nog steeds dezelfde is als vroeger De kinderen vertellen over het reddende werk van

Nadere informatie

Doelgericht Jongerenwerk Huidige Situatie Doelen en Missie Doelgroepen Programma Stappenplan 2018 en verder

Doelgericht Jongerenwerk Huidige Situatie Doelen en Missie Doelgroepen Programma Stappenplan 2018 en verder Doelgericht Jongerenwerk Huidige Situatie Doelen en Missie Doelgroepen Programma Stappenplan 2018 en verder DOELGERICHT JONGERENWERK Methode Rick Warren Boek Doelgericht Jongerenwerk Voordelen Effectief

Nadere informatie

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen.

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen. JaTov 1 Inhoud Wat is Jatov? 5 Wat betekent Jatov? 6 Voor jou 8 1. Het doel 10 2. De Bijbel 16 3. Wat is zonde? 22 4. FF Checken 28 5. Redding 30 6. Geloof 36 7. Vergeving 42 8. FF Checken 48 9. Bidden

Nadere informatie

Grondwet van het Koninkrijk

Grondwet van het Koninkrijk Grondwet van het Koninkrijk Matteüs 22: 34-40 Traject24, 14 februari 2016 Bijbelgedeelte: Matt 22:35-40 35 Om hem op de proef te stellen vroeg een van hen, een wetgeleerde: 36 'Meester, wat is het grootste

Nadere informatie

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien

Visie en missie. Voorwoord. De Wingerd, samen groeien Samen groeien door Visie en missie De Wingerd, samen groeien Vanuit de christelijke identiteit ontmoeten we elkaar, luisteren we naar elkaar, inspireren we elkaar, zijn we nieuwsgierig en gaan we de dialoog

Nadere informatie

Hoe? Hand. 2: Waarom? Matt. 28: We lezen: Matt

Hoe? Hand. 2: Waarom? Matt. 28: We lezen: Matt Hernieuwde visie: Als leerlingen van Jezus met elkaar op weg om Gods Koninkrijk zichtbaar te maken op aarde Gemeente zijn = leerlingen/discipelen zijn Hoe? Hand. 2: 37-47 Waarom? Matt. 28: 18-20 We lezen:

Nadere informatie

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest

GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA. Geleid door de Geest GEMEENTEVISIE EVANGELISCHE GEMEENTE ALBLASSERWAARD JOZUA Gered door Jezus Geleid door de Geest Gezonden in de wereld In dit document verwoorden we onze visie voor de gemeente. Het is ons verlangen dat

Nadere informatie

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan

Jaarplan In het dienen/werken binnen de gemeente komt de bediening van de verschillende teams meer centraal te staan Passie voor Jezus Betrokken bij mensen Jaarplan 2019 Inleiding Een nieuw jaar ligt voor ons. In het Jaarplan 2018 hadden we aangegeven dat we er naar verlangen om als gemeente verder te groeien in het

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Programma. Inleiding. Doelstellingen. Voorbereiding

Programma. Inleiding. Doelstellingen. Voorbereiding zaterdag 27 maart 2010 Programma Bijeenkomst: Kinderwerkers Rafael Amersfoort Datum: zaterdag 27 maart 2010 Accommodatie: Rafael Evangelisch Centrum Tijd: 10.00 15.00 uur Denktank: Dick van Boven, Paul

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat.

Onze visie Het idee is om een open gemeenschap te zijn in Tilburg waarbij iedereen welkom is en waar vriendschap centraal staat. Verkorte versie 2013 1. BIJBELS MANDAAT Wij vinden ons mandaat in 3 bijbelteksten: Matteüs 11:28-30; Matteüs 22:37-40 en Matteüs 28:19-20. In de eerste tekst zegt Jezus dat hij ons rust wil geven. Wij

Nadere informatie

Startpunt. Handleiding voor het bijbelonderwijs op de basisschool. Wat is Startpunt?

Startpunt. Handleiding voor het bijbelonderwijs op de basisschool. Wat is Startpunt? Startpunt Handleiding voor het bijbelonderwijs op de basisschool Wat is Startpunt? Startpunt is een handleiding voor leerkrachten op de basisschool, voortgekomen uit de praktijk van de basisschool. Veel

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 s Gravendeel, april 2017 Inhoudsopgave 1. Aanpak bepalen 1-3 2. Huidige situatie 4 3. Missie & Visie 5-12 4. Geestelijke doelstellingen 13 5. Geestelijke actiepunten 14-15 6. Organisatorische

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

Beleidsplan Kinderwerk. Evangeliegemeente De Regenboog Zuid

Beleidsplan Kinderwerk. Evangeliegemeente De Regenboog Zuid Beleidsplan Kinderwerk Evangeliegemeente De Regenboog Zuid Inhoudsopgave 1. Algemeen wat doen we en waarom? 1.1. Visie 1.2. Missie 1.3. Waarden 1.4. Strategie 2. Kinderwerk in praktijk hoe doen we het?

Nadere informatie

DEUTERONOMIUM 6:4-25 serie Deuteronomium - 6

DEUTERONOMIUM 6:4-25 serie Deuteronomium - 6 DEUTERONOMIUM 6:4-25 serie Deuteronomium - 6 Materiaal - preek 23 januari 2011 (lezen of luisteren via www.pauwenburg.nl) - Bron-licht Handreiking Bijbelstudie Mogelijke gespreksonderwerpen 1. Liefhebben:

Nadere informatie

Beleidsplan Evangeliegemeente Shekinah te Dronten.

Beleidsplan Evangeliegemeente Shekinah te Dronten. Beleidsplan Evangeliegemeente Shekinah te Dronten. Het thema van de gemeente is Jezus op de voet volgen, omzien naar elkaar en naar de wereld om ons heen, ver weg en dichtbij. Het jaarthema luidt Samen

Nadere informatie

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk)

Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) A. Algemene gegevens Naam ANBI: RSIN/Fiscaal nummer: 800877822 Kvk-nummer: Website adres: E-mail: Helperkerk evangelische gemeente (hierna: Helperkerk) 01169680 www.helperkerk.nl info@helperkerk.nl Adres:

Nadere informatie

IDENTITEITSBEWIJS GBS DE SCHAKEL, DRONTEN LEREN VOOR HET LEVEN!

IDENTITEITSBEWIJS GBS DE SCHAKEL, DRONTEN LEREN VOOR HET LEVEN! IDENTITEITSBEWIJS GBS DE SCHAKEL, DRONTEN LEREN VOOR HET LEVEN! autonomie respect relatie verantwoordelijkheid betrouwbaarheid doorzettingsvermogen creativiteit Voorwoord De Schakel, Dronten 2016 Dit identiteitsbewijs

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 2, 3 5 Huwelijksdienst Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen : Gezang 4 Gebed voor de opening van het Woord 5 Schriftlezing : 6 Zingen :

Nadere informatie

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard

Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Visiedocument Evangelische Gemeente Hoekse-Waard Dit visiedocument beschrijft de gezamenlijke visie van de gemeente in een aantal uitgangspunten, teneinde eensgezind en doelgericht samen te werken. De

Nadere informatie

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 )

Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) Gemeentevisie van de evangelische gemeente te Ommen (aanvaard februari 2014 ) 1. Het hoofd van de gemeente: Onze Here Jezus Christus is het hoofd van Zijn gemeente. Hij werkt in en door de gemeente door

Nadere informatie

Les 1: het kruis, bekering en geloof

Les 1: het kruis, bekering en geloof Les 1: het kruis, bekering en geloof Deel 1: Terugkijken 1. Omzien naar elkaar Iedereen vat kort samen hoe de afgelopen week is geweest. 2. Aanbidding Dank en prijs God met gebed en zang. 3. Visie Ontwikkel

Nadere informatie

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid)

Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Bevestiging ouderling-kerkelijk werker (met bijzondere bevoegdheid) Dienstboek 256 Bekendmaking Vertegenwoordiger van de kerkenraad: Tot tweemaal toe heeft de kerkenraad u de naam bekend gemaakt van onze

Nadere informatie

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8)

Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft (Joh. 7:3 8) - Identiteit - Hogeschool Viaa heeft als grondslag de Bijbel. Zij erkent deze als het betrouwbare en geïnspireerde Woord van God, zoals dat verwoord is in het gereformeerde belijden en zij beschouwt de

Nadere informatie

Geloven in Scholen met de Bijbel

Geloven in Scholen met de Bijbel Geloven in Scholen met de Bijbel Inleiding Wij willen in onze scholen samenwerken met Gereformeerde Scholen zijn opgericht door ouders vanuit christenen die, net als wij, willen leven naar de Gereformeerde

Nadere informatie

Adventsproject Doel Voorbereiding Hoe Tips >> >> >> >> >> >>

Adventsproject Doel Voorbereiding Hoe Tips >> >> >> >> >> >> Adventsproject Dit adventsproject is gebaseerd op het idee van de Jesse Tree. De naam Jesse Tree is afkomstig uit de tekst Jesaja 11:1 waarin staat geschreven dat er een Twijgje zal opgroeien uit de afgehouwen

Nadere informatie

Kraanvogelstraat TP Amersfoort

Kraanvogelstraat TP Amersfoort Visie + Passie = Missie Wie zijn wij en wat beweegt ons? PIG Pinkster Gemeente Immanuël Kraanvogelstraat 1 3815 TP Amersfoort Hoofddoel VAN DE GEMEENTE VAN JEZUS CHRISTUS Als gemeente zijn we nooit een

Nadere informatie

GAVEN van de GEEST (2)

GAVEN van de GEEST (2) GAVEN van de GEEST (2) OPENBARINGSGAVEN Albert van Klinken 1 11 toespraken (1) 1. Hoor Israël, de Here is onze God, de Here is één. (Gerard Elbers) 2. De Heilige Geest in het Oude Testament. (Philip Nunn)

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Kerkwijk-Delwijnen-Nederhemert woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE MENTOR Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE MENTOR In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13 Waaraan herken je een christen? Aan het visje achterop zijn auto? Aan het kruisje om haar hals? Aan de juiste theologie? Waaraan herken je een christen? Aan de leerling herken je de leraar. Jezus is het

Nadere informatie

Zondag 46 gaat over : Onze Vader, Die in de hemelen zijt.

Zondag 46 gaat over : Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Zondag 46 Zondag 46 gaat over : Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Lees de tekst van Zondag 46 Vraag 120 : Waarom heeft Christus geboden God alzo aan te spreken : Onze Vader? Antw : Opdat Hij van stonden

Nadere informatie

Baptisten Gemeente Het Lichtbaken

Baptisten Gemeente Het Lichtbaken Baptisten Gemeente Het Lichtbaken Algemene gegevens Baptisten Gemeente "Het Lichtbaken" RSIN: 006682078 Baljuwstraat 3 A 1785 SB Den Helder 0223692798 info@bghetlichtbaken.nl Samenstelling bestuur Het

Nadere informatie

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22).

. De school uitgangspunten en visie. 1.1. Naam en logo. De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). . De school uitgangspunten en visie 1.1. Naam en logo De naam Rehoboth komt uit de Bijbel (Genesis 26:22). Het betekent: de Heer heeft ons ruimte gemaakt. De Heer geeft ruimte om in vrede en liefde met

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen vrijdag was ik bij het symposium, dat werd gehouden ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Stichting Welzijn Ouderen Lemelerveld.

Nadere informatie

Met welk doel wil God Zijn kinderen leiden?

Met welk doel wil God Zijn kinderen leiden? Scholen die door Samuel zijn gesticht. Met welk doel wil God Zijn kinderen leiden? Psalm 23:3 3 Hij verkwikt mijn ziel, Hij leidt mij in het spoor van de gerechtigheid, omwille van Zijn Naam. De Here zelf

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Beleidsplan 2016-2020

Beleidsplan 2016-2020 Beleidsplan 2016-2020 s Gravendeel, 30 maart 2016 Inhoudsopgave 1. Aanpak bepalen 1-3 2. Huidige situatie 4 3. Missie & Visie 5-12 4. Geestelijke doelstellingen 13 5. Geestelijke actiepunten 14-15 6. Organisatorische

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 s Gravendeel, april 2018 Inhoudsopgave 1. Aanpak bepalen 1-3 2. Huidige situatie 4 3. Missie & Visie 5-12 4. Geestelijke doelstellingen 13 5. Geestelijke actiepunten 14-15 6. Organisatorische

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Hervormde gemeente Brandwijk. Naam: Zondag 4 december 2011 Ds Blenk. Waar gaat de preek over? Zingen: Stil gebed. Votum en Groet. Zingen: Tien Geboden

Hervormde gemeente Brandwijk. Naam: Zondag 4 december 2011 Ds Blenk. Waar gaat de preek over? Zingen: Stil gebed. Votum en Groet. Zingen: Tien Geboden Kerkboekje ADVENT EN KERST Hervormde gemeente Brandwijk Naam: Dit kerkboekje is speciaal gemaakt voor de morgendiensten van 7 november t/m 5 december 0. Iedere week krijg je één blad dat speciaal voor

Nadere informatie

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE. A) IDENTITEIT Gen 1:26,27

Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DISCIPLE. A) IDENTITEIT Gen 1:26,27 Wie ben ik in het koninkrijk? les 1 DEEL 4 DISCIPLE In Gen 1, 2 en 3 lezen we direct hoe God denkt over de mens. Hij laat zien wie we zijn, waar we voor gemaakt zijn en wat onze bestemming in het leven

Nadere informatie

Onderwijs voor de hele mens

Onderwijs voor de hele mens Onderwijs voor de hele mens De sociale leer van de Kerk De sociale leer van de Kerk Over onderwijs Het evangelie roept ons op om ons in te zetten voor onze naasten. Maar hoe weet je nu wat er gedaan moet

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie

40-dagendagboek. Discipelen van Jezus. Leren leven in de kracht van Jezus. Kees de Vlieger. Een Kerygma studie 40-dagendagboek Discipelen van Jezus Leren leven in de kracht van Jezus Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048 E-mail:

Nadere informatie

Geloven in onderwijs

Geloven in onderwijs Geloven in onderwijs Wij willen in onze scholen samenwerken met christenen die, net als wij, willen leven naar Gods woord en zich in hun dagelijks handelen hierdoor willen laten leiden. De kern van Gods

Nadere informatie

informatieboekje zondagsschool God zij met ons

informatieboekje zondagsschool God zij met ons informatieboekje zondagsschool God zij met ons Index Inleiding Doel van de zondagsschool Immanuël Stukje historie Wat doen we zondagmorgen Leiding Materiaal keuze Activiteiten Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel.

Bereid de jongeren voor, rust ze toe en laat ze los voor bediening in hun gemeente, hun maatschappij en in de wereld in zijn geheel. Tiener- en jeugdwerk 1 Timotheüs 4:12 Niemand schatte u gering om uw jeugdige leeftijd, maar wees een voorbeeld voor de gelovigen in woord, in wandel, in liefde, in geloof en in reinheid. Jeugd, jongeren,

Nadere informatie

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV)

Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV) Brochure Leer een kind van jongs af aan de juiste weg en het zal er niet van afwijken wanneer het oud geworden is. (Spreuken 22:6 NBV) Luister, Israël: de HEER, onze God, de HEER is de enige! Heb daarom

Nadere informatie

G E M E E N TE O N T W I K K E L I N G. Plan voor gemeente-zijn en samenkomsten, zoals de apostelen dat voorschreven en uitwerkten

G E M E E N TE O N T W I K K E L I N G. Plan voor gemeente-zijn en samenkomsten, zoals de apostelen dat voorschreven en uitwerkten G E M E E N TE O N T W I K K E L I N G Plan voor gemeente-zijn en samenkomsten, zoals de apostelen dat voorschreven en uitwerkten Een studie van Erik Smith Inhoudsopgave Inleiding... 3 Van huidige situatie

Nadere informatie

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Welkom en mededelingen Apostolische geloofsbelijdenis Evangelisch Liedboek 147 Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Inleiding onderwijs Kom tot Mij die vermoeid en belast zijn

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan.

Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. 1 Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe Bijbel Vertaling (NBV, 2004) 2 Het doel is vermenigvuldiging

Nadere informatie

De Verbinding Baptistengemeente Amsterdam. ANBI Jaarverslag 2016

De Verbinding Baptistengemeente Amsterdam. ANBI Jaarverslag 2016 De Verbinding Baptistengemeente Amsterdam ANBI Jaarverslag 2016 Amsterdam, 23 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Algemene gegevens 2 2. Samenstelling bestuur 2 3. Doelstelling en visie 2 Dit geloven wij 2 Visie

Nadere informatie

To know, grow and go

To know, grow and go 1 Vanaf september 2017 start het nieuwe jeugdwerk in Mozaiek0318. Een nieuwe vorm waarin er ruimte is om het snel groeiende aantal tieners en jongeren op te vangen. En hen een plek te geven waar ze zich

Nadere informatie

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum

Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Christelijk Centrum Gooi en Vechtstreek Zout & Licht Hilversum Inleiding Als oudstenteam (bestuur) van de gemeente zijn we blij te weten dat Jezus de gemeente bouwt. Hij bouwt en wij doen met Hem mee.

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund

De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund De korte gids voor het planten van kerken Pam Arlund Kopiëren, vertalen, vermenigvuldigen, distribueren en verkopen in welke vorm dan ook, is toegestaan. Alle bijbelcitaten zijn afkomstig uit de Nieuwe

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Betekenis van 5 kleuren van het geloof

Betekenis van 5 kleuren van het geloof Betekenis van 5 kleuren van het geloof God is Koning, Hij heeft mij gemaakt en wil dat we voor Hem leven. Goud schittert, zo schittert God, omdat Hij zo groot en heerlijk is. Hij glanst nog véél meer dan

Nadere informatie

Leesrooster gemeenteproject Volg Mij Week 9: Volgelingen maken

Leesrooster gemeenteproject Volg Mij Week 9: Volgelingen maken Leesrooster gemeenteproject Volg Mij Week 9: Volgelingen maken Vlak voordat Jezus weer naar zijn Vader ging, gaf Hij Zijn volgelingen een belofte en een opdracht mee. En doordat zij die opdracht volgden

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord Algemene uitgangspunten Praktische consequenties (plichten)... 4 Procedure toelating... 4

Inhoud. Voorwoord Algemene uitgangspunten Praktische consequenties (plichten)... 4 Procedure toelating... 4 TOELATINGS BELEID Inhoud Voorwoord... 3 Onderwerp... 3 Algemene uitgangspunten... 3 Visie en onderscheidend vermogen... 3 Kringen van identiteit... 3 Praktische consequenties (plichten)... 4 Procedure

Nadere informatie

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?

Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Alpha Cursus IGGDS DE HOEKSTEN Woensdag 22 april 2015 Restaurant Algorfa Bijeenkomst 12 Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen? Inleiding Paul van der Laan 1. IJsbreker: GOED NIEUWS VERSPREIDT ZICH

Nadere informatie

De hartslag van ons leven Beleidsplan

De hartslag van ons leven Beleidsplan De hartslag van ons leven Beleidsplan 2015-2019 inleiding De is een veelkleurige gemeente. Jezus Christus verbindt ons. Hij is de hartslag van ons leven. Rondom Zijn Evangelie komen we telkens weer samen.

Nadere informatie

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve

Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL. Voorganger: Gerrit Boeve Welkom in de Arke PRATEN MET ELKAAR VOOR DE POORT VAN DE HEMEL Voorganger: Gerrit Boeve Welkom en mededelingen Zegengroet Gezang 107 : 1, 2, 3 en 4 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,

Nadere informatie

Hartelijk welkom! informatiefolder

Hartelijk welkom! informatiefolder Hartelijk welkom! informatiefolder Al ruim 100 jaar in beweging! Onze harten naar God... Pinkstergemeente Immanuël is een gemeenschap van christenen die functioneert als een hartelijk en open gezin dat

Nadere informatie

DOPEN is KNOPEN. Over de doop een handreiking voor ouders met een schets van het dooptraject

DOPEN is KNOPEN. Over de doop een handreiking voor ouders met een schets van het dooptraject DOPEN is KNOPEN Over de doop een handreiking voor ouders met een schets van het dooptraject DOPEN is KNOPEN Een uitgave van de Hervormde kerk De Hoeksteen te IJsselmuiden. 2 BESTE OUDERS Van harte gefeliciteerd

Nadere informatie

Evangelische gemeente De Fontein 1

Evangelische gemeente De Fontein 1 Ga dus op weg en maak alle volken tot Mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat Ik jullie opgedragen

Nadere informatie

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader.

Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Les 3 voor 20 oktober 2018 Voor Zijn offer deed Jezus voorbede voor zijn discipelen (en voor ons) voor de Vader. Dit gebed staat bekend als het Hogepriesterlijke Gebed. Eenheid is een van de belangrijkste

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen Startzondag 2016: Werken met kringen In deze dienst vieren we het Heilig Avondmaal Voorganger: ds. Sieds de Jong Lezen : Handelingen 2 : 43-47 Openbaring 3 : 13-22 Gezang 119 : 1,

Nadere informatie

Wij willen een gemeenschap zijn met Passie voor Jezus, hart voor mensen.

Wij willen een gemeenschap zijn met Passie voor Jezus, hart voor mensen. 1 van 7 Wat drijft ons, wat motiveert ons als gemeenschap van gelovigen? Wat is Gods missie, wat is onze missie, onze opdracht? Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Dopen of opdragen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Dopen of opdragen Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van kinderen van 0-8 jaar DOELSTELLINGEN Ouders kunnen naar elkaar verwoorden wat en waarom ze geloven. Ouders onderzoeken wat ze van hun eigen geloof aan hun kinderen mee willen geven. Ouders doen bij elkaar inspiratie op voor

Nadere informatie

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint

alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Orde van dienst: Kerk en Schooldienst zondag 30 oktober 2016 Predikant: Organist: Met medewerking van: ds. Bram Verduijn Margriet Withaar alle kinderen en leerkrachten van Het gebint Intrede De Kerkenraad

Nadere informatie

Algemeen De gemeente draagt de naam: Baptisten Gemeente Zevenaar. In haar uitingen naar buiten toe hanteren we de naam KerkvoorNu.

Algemeen De gemeente draagt de naam: Baptisten Gemeente Zevenaar. In haar uitingen naar buiten toe hanteren we de naam KerkvoorNu. Giften aan de Baptisten Gemeente Zevenaar, KerkvoorNu, zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De gemeente heeft namelijk een beschikking Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) van de Belastingdienst.

Nadere informatie

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij?

Liturgie voor de Biddag. Wat vraag jij? Liturgie voor de Biddag Wat vraag jij? Hervormde Gemeente Bruchem woensdag 13 maart 2019 Welkom! Samen met alle kinderen van de school, vaders en moeders, meesters en juffen en gemeenteleden gaan we deze

Nadere informatie

In het voetspoor van...

In het voetspoor van... In het voetspoor van... Bijbelse figuren en hun levensgeheim voor jongeren van 2 en 3 jaar drs. M. van Campen Zevende druk Zoetermeer Inhoud. Timotheüs - op school bij God 7 2. Adam - een gevallen mens

Nadere informatie

Inhoud. Bijlage 1. Bijlage 2. Bijlage 3. Bijlage 4. Schrijfboekje bij de kerkdienst 119. Tien boeken om zelf geïnspireerd te worden 122

Inhoud. Bijlage 1. Bijlage 2. Bijlage 3. Bijlage 4. Schrijfboekje bij de kerkdienst 119. Tien boeken om zelf geïnspireerd te worden 122 Inhoud 1 9 2 In de kerkdienst 16 3 Hoe ga je om met ouders? 21 4 Hoe bouw je aan relaties? 26 5 Jouw geloof en kinderwerk 31 6 Wat wil je bereiken? 36 7 Ontwikkeling van kinderen 42 8 Hoe houd je op een

Nadere informatie

De krachtige gemeente. De krachtige gemeente Handelingen 2:42-47 en 4:32-35

De krachtige gemeente. De krachtige gemeente Handelingen 2:42-47 en 4:32-35 De krachtige gemeente Hand. 2:41-47 Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen; op die dag breidde het aantal leerlingen zich uit met ongeveer drieduizend. 42 Ze bleven trouw aan het onderricht

Nadere informatie

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV

Handelingen 2. Hand. 2: 36-eind HSV 36 Laat dan heel het huis van Israël zeker weten dat God Hem tot een Heere en Christus gemaakt heeft, namelijk deze Jezus, Die u gekruisigd hebt. 37 En toen zij dit hoorden, werden zij diep in het hart

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven.

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven. Doel B: Relatie met Jezus de Koning : studenten ontwikkelen zich, vanuit een persoonlijke overtuiging, als leerling, vertrouweling en toegewijde volgeling van Jezus op elk terrein van hun leven. Doel van

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S Map HGJB Kinderwerk JAARGANG 1-5 I. WAT GELOOF IK? 1a God Titel Bijbelgedeelte Clik Jaar God is trouw Exodus 3:1-15 1 2010/2011 1 God bevrijdt Exodus 14:4-31 1 2010/2011 1 God

Nadere informatie

Geloofsopvoeding binnen het gezin! Kees Codée. Tip: Maak persoonlijke aantekeningen

Geloofsopvoeding binnen het gezin! Kees Codée. Tip: Maak persoonlijke aantekeningen Geloofsopvoeding binnen het gezin! Kees Codée Tip: Maak persoonlijke aantekeningen GELOOFSOPVOEDING Als gelovige ouder heb je een opdracht en een verlangen om je kinderen op te voeden tot eer van de Heere

Nadere informatie

Wat moeten wij nog doen onder de genade

Wat moeten wij nog doen onder de genade Wat moeten wij nog doen onder de genade 1 Johannes 3: 7 Kinderkens, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, gelijk Hij rechtvaardig is; Mattheüs 28: 19 Ga dan heen, onderwijs

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Leren is een leven lang groeien in geloof, hoop en liefde.

Leren is een leven lang groeien in geloof, hoop en liefde. Leren is een leven lang groeien in geloof, hoop en liefde. Dan zijn we geen onmondige kinderen meer die stuurloos ronddobberen en met elke wind meewaaien, met wat er maar verkondigd wordt door mensen Dan

Nadere informatie

KIDS. het kinderwerk. Mozaiek. kids. Voor kinderwerkers, ouders en geïnteresseerden

KIDS. het kinderwerk. Mozaiek. kids. Voor kinderwerkers, ouders en geïnteresseerden KIDS het kinderwerk van Mozaiek kids Voor kinderwerkers, ouders en geïnteresseerden 1 welkom! Wij willen als kinderwerk een plek zijn waar kinderen zich gezien voelen en met plezier komen. Waar zij verhalen

Nadere informatie

Identiteitsdocument Met de Bijbel op weg de wereld in

Identiteitsdocument Met de Bijbel op weg de wereld in Identiteitsdocument Met de Bijbel op weg de wereld in 1. We willen gereformeerd zijn 2. We geloven in genade 3. We zijn samen op reis Gereformeerd onderwijs voor christenen Met de Bijbel op weg de wereld

Nadere informatie