MODEL FENIX 60 FENIX 70 FENIX 70 R FENIX 80

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MODEL FENIX 60 FENIX 70 FENIX 70 R FENIX 80"

Transcriptie

1 GEBRUIKSAANWIJZING WARMTE RECUPERATOR TYPE "INSERT" MODEL FENIX 60 FENIX 70 FENIX 70 R FENIX

2 1. LEES AANDACHTIG DE GEBRUIKSAANWIJZING VOORALEER HET TOESTEL TE GEBRUIKEN. GEBRUIKSAANWIJZING INBOUWHAARD TYPE HOUT CASSETTE MODEL FENIX R - 80 INDEX BLZ INLEIDING 2 INGEBRUIKSTELLING 3 DEUR OPENEN EN SLUITINGSMECHANISME 4 VERBRANDINGSPRINCIPE 5 REGELINGEN 6 ONTSTEKING 7 REGELWIJZE 8 REINIGING 9 ONDERHOUD 10 WAT BIJ SLECHTE WERKING 13 VERWARMINGSTOESTEL MET HOGE TEMPERATUURSAFGIFTE. STEEDS DIENT ELK ONTVLAMBAAR MATERIAAL OP MINSTENS 1 METER VAN HET TOESTEL VERWIJDERD TE STAAN.

3 2. INLEIDING =============== INSTALLATIE Bij gebruik van cement binnen of buiten de sierschouw dient men 7 dagen te wachten vooraleer de haard in gebruik te nemen, zodat het cement geen breuken vertoont tijdens het drogen. De haard kan wat rook afgeven bij de eerste keer aansteken, het zijn geen verbrandingsgassen maar rook afkomstig van de hoog hittebestendige verf die droogt en inbakt. Deze rook is niet toxisch maar het is wel aangeraden de kamer te ventileren (duur " 20 min.). Gedurende deze periode is het niet aan te raden de verf aan te raken. VERBRANDINGSLUCHT In tegenstelling tot een normale haard, verbruikt een SAEY inbouwhaard weinig verbrandingslucht. Voor de meeste woningen voldoet de luchttoevoer via de reten van deuren en vensters. Alhoewel, voor sommige goed geïsoleerde woningen, kan deze luchttoevoer onvoldoende zijn. Men hoeft dan enkel een verluchtingsrooster te plaatsen in de buitenmuur zo dicht mogelijk bij het toestel. Er mag in geen geval lucht genomen worden in lokalen of kelders waar vluchtige of brandbare stoffen aanwezig zijn. HET HOUT De haard brandt enkel met hout. Men verkrijgt de beste resultaten met droog hout. Houtblokken op maat gesneden, gestockeerd op een goed geventileerde plaats (minstens 6 maand), geven de beste resultaten, omdat : - zij aanzienlijk meer warmte produceren dan nat of groen hout - zij veel minder rook afgeven dan nat of groen hout - zij minder roetafgifte aan de zijkanten van de haard, de schoorsteen en aan de ruit afgeven dan nat of groen hout Een volledig met hout opgevulde haard geeft meer warmte gedurende een lange periode. In het algemeen, hoe harder het hout, hoe beter de verbranding.

4 EERSTE INGEBRUIKNEMING EN SCHEMA ============================================= 3. EERSTE INGEBRUIKNEMING Het is belangrijk uw haard te gebruiken zoals u een wagen inloopt... in ALLE VOORZICHTHEID en PROGRESSIEF! Uw eerste stookdagen dienen te gebeuren aan de hand van 1 tot 2 kg hout en bij laag allure. Een lage vlam en een aangepaste warmte laten de spanningen in het staal toe te dissiperen en zorgen ervoor dat de volledige installatie helemaal kan drogen. Zelfs nadat het toestel een tijd heeft gebrand moet men toch lange en intense stookmomenten vermijden. De kleine winst in warmte is het risico niet waard om uw toestel te beschadigen. SCHEMA FENIX FENIX 70 R A. : Koude luchttoevoer (convectie) A. : Koude luchttoevoer ( convectie) B. : Warme luchtafvoer (convectie) B. : Warme luchtafvoer ( convectie) C. : Regeling verbrandingslucht C. : Regeling verbrandingslucht D. : Klink D. : Klink E. : Klep boven luchttoevoer F. : Regelschakelaar voor ventilator F. : Regelschakelaar voor ventilator ( rechtse zijkant) (rechts onder de klep)

5 4. HET OPENEN EN SLUITEN VAN DE DEUR =========================================== Plaats de geleverde hendel in de opening van de klink (D). Trek de klink naar U toe om de deur te openen en duw het weg om de deur te sluiten. De randen van de haard kunnen enorm warm worden. We raden steeds het gebruik van hittebestendige handschoenen aan.

6 5. VERBRANDINGSPRINCIPE ============================ Deze haard werd ontwikkeld voor een semi-trage verbranding. Volladen met hout, werkend op een trage allure, zal de haard de nacht doorbrengen zodat de volgende dag er nog voldoende houtskolen overblijven om de haard weer aan te steken. Het is eveneens mogelijk de haard tot een zeer trage verbranding (zonder vlammen) te brengen. Alhoewel wij raden niet aan zo te werk te gaan om de volgende redenen : a) dit veroorzaakt onvoldoende verbranding wat de lucht onnodig en extreem vervuild b) deze onvoldoende verbranding veroorzaakt extra rook dat gedurende de condensatie teer afzet aan de zijkanten van de haard, de schoorsteen en op het venster. Een opeenstapeling van teer is niet alleen lelijk maar vereist ook regelmatig het vegen van de schoorsteen om schoorsteenbranden te vermijden. Indien U nat of groen hout verbrandt dan moet de verbrandingsluchtregeling voldoende openstaan om een goede vlam te verkrijgen (zie volgende pagina). WARMTEAFGIFTE : de haard geeft twee soorten warmte af : a) warmteafgifte door straling. Stralingswarmte wordt afgegeven in rechte lijn vanaf een warm oppervlak. Naast het vuur zijn de voornaamste bronnen van stralingswarmte de hete assen en de wanden uit vermiculite die de haard bedekken. Deze straling wordt de kamer doorgestuurd via de ruit en verwarmt de onmiddellijke omgeving van de haard. b) warmteafgifte door convectie. Convectiewarmte ontstaat door stijgende lucht in contact met een warm oppervlak. Via de luchttoevoer (A) komt er in de haard koude lucht. Deze lucht gaat over de basis van de haard, dan via de rug naar het plafond van de verbrandingskamer vooraleer via de warme lucht uitlaat te worden uitgestoot (B). Deze convectiewarmte bereikt elke uithoek van de kamer. De luchtstroom wordt versterkt door een tangentiële ventilator die aan de achterzijde, in de luchtstroom is geplaatst.

7 REGELINGEN =============== Regeling verbrandingslucht (C) Deze controleert de nodige hoeveelheid luchttoevoer voor de verbranding en zodus de voortgebrachte warmteafgifte. Deze bevindt zich aan de bovenkant rechts van de deur. Openen : naar links glijden Sluiten : naar rechts glijden Hoe meer men de toevoer vergroot, hoe meer men lucht toelaat in de haard, hoe meer de haard warmte produceert maar dan ook meer hout verbruikt. Hoe meer men de toevoer van lucht afsluit, hoe minder de haard warmte produceert, hoe minder de haard hout verbruikt. De regeling werd voorzien bovenaan de deur, zodat deze een "air-wash" systeem creëert over de volledige oppervlakte van de ruit. Dit helpt de ruit proper te houden. 2. Controle schakelaar van de ventilator (F) De schakelaar bezit 3 standen : - ON Thermostatisch geregeld : De ventilator wordt automatisch aan- en uitgeschakeld, afhankelijk van de temperatuur van de inzethaard ( lage ventilatorsnelheid ). 0 OFF = ON Handmatig ( hoge ventilatorsnelheid ) Wanneer de inzethaard wordt opgewarmd vanuit een koude toestand, schakel de ventilator naar de handmatige positie ON «=» (hoge ventilatorsnelheid) om de kamer zo snel mogelijk op te warmen en om de verbrandingslucht naar de inzet te sturen. Van zodra de kamer de gewenste temperatuur heeft bereikt moet worden overgeschakeld naar de thermostatisch geregelde positie ON «-» (lage ventilatorsnelheid). Hierdoor wordt de ventilator aan- of uitgeschakeld afhankelijk van de temperatuur van de ventilators en de inzethaard. Als U de ventilators volledig wilt afzetten, schakel dan over naar de positie OFF «0». OPMERKING : DE THERMOSTAAT IS EEN TEMPERATUURSCONTROLE AAN DE VENTILATOR EN IS GEEN CONTROLE VOOR KAMER- TEMPERATUUR. ZEER BELANGRIJK: DE ELEKTRISCHE TOEVOER VAN DE VENTILATOR MAG NOOIT WORDEN ONDERBROKEN!

8 3. Klep boven luchttoevoer voor FENIX Deze klep dient voornamelijk om U de toegang tot de controleschakelaar van de ventilator te vergemakkelijken. Nochtans kunt U, door de klep te laten openstaan op een hoek van ongeveer 45, de doorgang van de luchtstroom verbeteren, waardoor de ventilator op een lagere temperatuur zal werken. 7. ONTSTEKING =============== "TOP-DOWN" VERBRANDING Het hoogste rendement wordt gehaald dankzij een "top-down" verbranding. Om dit te bekomen wordt de haard in tegenstelling tot de traditionele wijze anders geladen. - Traditionele wijze : men bedoelt hiermee dat men eerst papier legt, dan klein hout en tenslotte het groot hout. Op deze wijze is de lading bij het aansteken wel beperkt. - "TOP-DOWN" verbranding : men verkrijgt deze verbranding door eerst het groot hout te laden dan het kleiner hout met daarop het papier en tenslotte het aansteekhout. De verbranding gebeurt hier van boven naar onder en dit noemt men dan een "TOP- DOWN" verbranding. KOUD STARTEN 1. Open de verbrandingsluchttoevoer volledig (C) 2. Open de deur 3. Plaats de grote houtblokken voorzichtig op de bodem. 4. Bedek ze met kleinere houtblokken, daarboven legt U aanstekers of papier en tenslotte klein hout. 5. Ventilator op stand 1 plaatsen 6. Aansteken en deur sluiten. 7. Laat de verbrandingsluchttoevoer volledig open tot dat het hout brandt en de as gloeit. 8. Kies een verbrandingsallure en selecteer een regeling. HERLADEN 1. Open de luchttoevoer volledig (C) 2. Open zacht de deur. 3. Gebruik de pook om de gloeiende houtstukken over de basis te verspreiden. 4. Plaats nieuwe blokken op de houtskool. 5. Sluit de deur en laat het vuur hernemen 6. Kies uw regeling.

9 8. MOGELIJKE REGELINGEN ============================= De haard bereikt een beter rendement met een gesloten deur. Op deze manier produceert het in alle veiligheid warmte door convectie en straling. Men kan kiezen uit 3 mogelijke regelingen. A. Zeer hoge convectie en stralingswarmteafgifte. Zeer hoog houtverbruik. Open volledig de primaire luchttoevoer om een felle en snelle vlam te verkrijgen. Deze regeling dient enkel te worden gebruikt om de haard te ontsteken. Eénmaal de haard warm is dan kan men een andere positie kiezen (zie B of C). B. Zeer hoge convectie en stralingswarmte, middelmatig houtverbruik met minieme vervuiling en maximaal rendement. Gradueel de luchtregeling sluiten zodanig dat men een mooie vlam houdt zonder intens te branden. In deze instelling zou een volledig geladen toestel de nacht moeten kunnen overbruggen en toch een goede convectiewarmte afgeven. Bij gebruik van zeer droog hout en met een gepaste trek van de schouw, zou de ruit kunnen schoon blijven. C. Gemiddelde convectie en stralingswarmte - laag hout verbruik. Luchtregeling sluiten tot de vlam bijna uitdooft. Op die manier zal de haard de nacht overbruggen (afhankelijk van de trek van de schouw) maar de ruit zal vuil worden omdat hij niet op zijn best rendement werkt. De regelkeuze hangt af van de keuze van het vermogen en de schouwtrek, schouwtrek die bepaald kan worden door de weersomstandigheden. Ter herinnering, hoe meer de luchtregeling open staat, hoe groter de straling maar met minder warmteconvectie maar vooral met meer houtverbruik. Voor een maximum aan warmte en rendement, kies regeling "B".

10 9. REINIGING ============ Het is aangeraden de haard te reinigen wanneer deze koud staat. RUIT De "Air wash" aan de ruit en de vermiculite bekleding van de wanden helpen om, in de meeste gevallen, deze proper te houden. Alhoewel mocht de ruit vuil worden, dan moet men 1) deur openen 2) een spray of reinigingsgel gebruiken op het interne gedeelte van de ruit. Met zorg opleggen omdat de meeste produkten zeer bijtend zijn. 3) laten doordringen 4) de teer aan de hand van licht vochtige doek wegwrijven, daarna met papier of doek polieren. NOOIT BIJTENDE PRODUCTEN GEBRUIKEN BIJ KUISEN VAN TOESTEL. ONTASSEN De haard dient iedere dag gereinigd te worden. Dit kan door middel van de geleverde schop, die kan worden gebruikt als schop of als krabber door ze om te draaien. 1. Open de deur 2. Gebruik de meegeleverde pook om gloeiend houtskool naar een kant te schuiven zodat deze kan herbruikt worden bij het hernemen van het vuur. 3. Schuif de assen naar de andere kant. 4. Verwijder de assen uit de haard (met de schop) 5. Verspreid de gloeiende houtskool gelijkmatig op de bodem van de haard. 6. Plaats nieuwe houtblokken op de gloeiende houtskool. GEVERFDE VOORGEVEL Stof de resterende as op de geverfde gedeelten af aan de hand van een zachte handborstel, katoenen doek. Was de haard nooit af met water!

11 10. ONDERHOUD ============== HERSPUITEN Het toestel kan herspoten worden met hitte bestendige verf, verkrijgbaar bij SAEY. Gebruik geen andere soort verf. Herspuit enkel het toestel in koude toestand. Vooraleer te verfspuiten dienen alle delen van de haard, die niet gespoten hoeven te worden, afgedekt (ruit en schouw bvb.). Volg zorgvuldig de handleiding beschreven op de spuitbus. REINIGEN VAN DE SCHOORSTEEN Men is verplicht jaarlijks de schoorsteen te laten reinigen.

12 11. SCHOORSTEENBRAND ======================== Uw toestel is zodanig ontworpen om het risico voor schoorsteenbrand te minimaliseren. In geval dat U toch tegenslag mocht kennen en een schoorsteenbrand heeft dan moet U : 1. onmiddellijk de deur van de haard sluiten 2. de luchttoevoer sluiten 3. de ventilator afzetten door de stekker uit het stopkontakt te nemen 4. het vuur laten doven door gebrek aan lucht 5. de schoorsteen laten reinigen en de volledige installatie laten controleren, vooraleer U de haard weer aansteekt. Opmerking : Wanneer U eenmaal per dag gedurende 10 minuten de haard op zijn maximaal vermogen laat werken, dan laat dit het verbranden van teerafzetting toe. Daarbij verkleind het risico op eventuele schoorsteenbrand, en terzelfder tijd wordt de ruit properder gehouden. GEBROKEN RUIT De pyroceramische ruit is voldoende stevig en zal niet barsten door de hitte. Alhoewel deze wel kan breken door onzorgvuldigheid. Door volgende tips te lezen en toe te passen kunt u schade vermijden. 1. laat nooit houtblokken door het front steken, zoniet zal de vooruitstekende houtblok de ruit doorboren. 2. bij het vullen van de haard met houtblokken, let op dat er geen blokken op de ruit kunnen rollen. 3. bij het reinigen van de ruit druk niet onnodig hard. Bij gebroken ruit, raadpleeg uw installateur.

13 12. VERVANGING VAN EEN GEBROKEN RUIT (voor de installateur) ============================================ 1. haal het gebroken glas uit de deur 2. neem de vervangruit en steek deze in de bovenste boord van de deur, de onderste kant van de ruit valt in onderste boord van de deur. 3. duw de ruit van boven naar onder tegen de dichting van de deur. In sommige gevallen is het nodig de dichting compleet te vervangen. N.V. SAEY S.A. Industrielaan 4 B 8501 KORTRIJK - Heule Belgium Tel. : 0032(0)56 / Fax. : 0032(0)56 /

14 ABNORMALE WERKING ========================== 13. Een abnormale werking is meestal het gevolg van onjuist gebruik. Indien U van oordeel bent dat iets niet naar behoren werkt, controleer de volgende richtlijnen. Wanneer U het probleem niet kunt verhelpen, kontakteer uw installateur. Symptoom Mogelijke oorzaken Oplossing de haard rookt 1. hout is nat of te groen 1. droog hout branden 2. schoorsteen dient gereinigd te 2. schoorsteen reinigen worden. opwarmingstijd abnormaal 1. hout is te nat of te groen 1. droog hout branden lang 2. schoorsteen dient gereinigd te 2. schoorsteen reinigen worden. gedurende de nacht gaat het 1. onvoldoende hout in de haard 1. meer hout laden vuur uit 2. te zacht hout (den) 2. gebruik hard hout 3. slechte sluiting van de deur 3. dichting vervangen 4. slechte regeling luchtinlaat 4. hangt af van trek van de schouw de haard dooft 1. hout is nat of groen 1. droog hout laten branden. Wanneer U enkel over nat hout beschikt, verzeker dat de primaire luchttoevoer voldoende is. 2. de haard is niet op temperatuur 2. laat de haard op temperatuur gekomen komen vooraleer primaire luchttoevoer te sluiten. ruit wordt vuil 1. gebrek aan vlammen 1. progressief en traag de prim. luchttoevoer openen zodat U een trage vlam behoudt. 2. hout is nat of groen 2. gebruik droog hout ELEKTRISCH SCHEMA

Fenix Vitro serie Fenix Vitro 70 ref. 475.7211.200 Fenix Vitro 80 Flatline ref. 475.8210.200 Fenix Vitro 90 Flatline ref. 475.2122.

Fenix Vitro serie Fenix Vitro 70 ref. 475.7211.200 Fenix Vitro 80 Flatline ref. 475.8210.200 Fenix Vitro 90 Flatline ref. 475.2122. Installatie- en gebruikshandleiding / Guide d installation et d utilisation Aufstell- und Bedienungsanleitung / Installation and operation manual Fenix serie Fenix 60 Optic ref. 475.6211.100 Fenix 60 ref.

Nadere informatie

Wellstraler WL01 WL02

Wellstraler WL01 WL02 Wellstraler WL01 WL02 Continuous burning appliance Gebruiksaanwijzing WL01 en WL02 MD 017/055 1) WERKING EN AARD VAN DE KACHEL 1.1 Verbranding en milieu De kachel zal gebruik maken van zowel primaire,

Nadere informatie

INZETHAARDEN

INZETHAARDEN INZETHAARDEN WWW.SAEYHEATING.COM INHOUDSTAFEL p 3-9 HOUT p 10-12 GAS p 13 OLIE p 14-15 p 16-19 WAT JE MOET WETEN... TECHNISCHE GEGEVENS LEGENDE 1. HAARD VOOR GAS 5. VERSCHILLENDE KADERS BESCHIKBAAR 2.

Nadere informatie

De Aqua Air Flow is een revolutionaire "Hydro"-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven.

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. De Aqua Air Flow is een revolutionaire "Hydro"-kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. Het grootste verschil ten opzichte van bestaande "Hydro"-kachels

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven.

De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. De Aqua Air Flow is een revolutionaire Hydro -kachel, die tot 50% van zijn geproduceerde warmte-energie aan de centrale verwarming kan afgeven. Het grootste verschil ten opzichte van bestaande "Hydro -kachels

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Handleiding Janus Houtkachel

Handleiding Janus Houtkachel Handleiding Janus Houtkachel Wij feliciteren u met de aanschaf van uw Janus houtkachel. Met deze handleiding willen wij u informeren over een juist gebruik en de kunst van goed stoken. Leest u, voordat

Nadere informatie

GENIETEN VAN VUUR OP EEN VERANTWOORDE WIJZE

GENIETEN VAN VUUR OP EEN VERANTWOORDE WIJZE GENIETEN VAN VUUR OP EEN VERANTWOORDE WIJZE HOUT LEEFT U LEEFT MET HOUT ÉCHT genieten VAN UW KACHEL De gezelligheid van een houtkachel, de warmte en het schitterende vlammenspel is voor veel mensen dé

Nadere informatie

INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING

INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING IXA-BELL ZONDER ROOKKANAAL en SLIM-BELL ZONDER ROOKKANAAL INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN EN GEBRUIKSAANWIJZING Dit document na installatie bij klant afgeven Waarschuwing De verbrandingskamer van deze haard mag

Nadere informatie

Bedieningshandleiding

Bedieningshandleiding Bedieningshandleiding 259 petroleum-ruimteverwarmingstoestel Met dubbele tank voor extra veiligheid 1-1 EIGENSCHAPPEN: 1. Door de dubbele brandstoftank is gewaarborgd dat geen brandstof kan uitlopen, ook

Nadere informatie

Gebruikers handleiding ATMOS. houtvergassings cv-ketel

Gebruikers handleiding ATMOS. houtvergassings cv-ketel Gebruikers handleiding ATMOS houtvergassings cv-ketel Aitec bv Achterbergsestraatweg 128 3911CX Rhenen Versie 1.0 Pagina :1 1. Gebruiksaanwijzing Voorbereiden ketels voor gebruik Voordat ketels in gebruik,

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding Installatie en gebruikshandleiding Voor de schoorsteenveger: Efficiëntie en emissies, zie de bijgevoegde verklaring! Opgelet! Noodzakelijk voor de installatie en werking: controleer of er geen schade is

Nadere informatie

ClimateBooster Convector Pro Handleiding

ClimateBooster Convector Pro Handleiding ClimateBooster Convector Pro Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster convector Pro kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen

Nadere informatie

design by Enthoven PERSMAP

design by Enthoven PERSMAP EASY,COSY,CLEAN & GREEN PERSMAP 925 F 925 W 925 FW 1350 F 1350 W 1350 FW 2350 FW Branderunit showroom openingsuren Leopoldlaan 93 300 Knokke-Heist Sten Van Slycke +32(0)476 54 00 72 DO, VRIJ en ZO telkens

Nadere informatie

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS

HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS HAIR DRYER IONIC HD 6080 NEDERLANDS A B C D E F 3 VEILIGHEID Merk de volgende instructies op wanneer u het apparaat gebruikt: 7 Het apparaat is ontworpen voor huishoudelijk gebruik. 7 Gebruik het apparaat

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften voor de DESIGN 67

Plaatsingsvoorschriften voor de DESIGN 67 ..._~._--_.~-~ Plaatsingsvoorschriften voor de DESIGN 67 De Firo Box DESIGN 67 heeft een hoog thermisch vermogen en kan zowel in nieuwe als in reeds bestaande open haarden ingebouwd worden. I. Voorbereiding

Nadere informatie

het nieuwe stoken Chop your own wood and it will warm you twice. Henry Ford

het nieuwe stoken Chop your own wood and it will warm you twice. Henry Ford het nieuwe stoken Chop your own wood and it will warm you twice. Henry Ford 3 waarom het nieuwe stoken? De evolutie van de houthaard... De houthaard heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Dit

Nadere informatie

Vrijstaande gietijzeren kachels handleiding en garantiekaart

Vrijstaande gietijzeren kachels handleiding en garantiekaart Vrijstaande gietijzeren kachels handleiding en garantiekaart pag. 1 LET OP: om brand te voorkomen moet het toestel geïnstalleerd worden volgens de technische normen en regels zoals beschreven in deze handleiding.

Nadere informatie

De Firo Box DESIGN 59 heeft een hoog thermisch vermogen en kan zowel in nieuwe als in reeds bestaande open haarden ingebouwd worden.

De Firo Box DESIGN 59 heeft een hoog thermisch vermogen en kan zowel in nieuwe als in reeds bestaande open haarden ingebouwd worden. Plaatsingsvoorschriften voor de DESIGN 59 De Firo Box DESIGN 59 heeft een hoog thermisch vermogen en kan zowel in nieuwe als in reeds bestaande open haarden ingebouwd worden. I. Voorbereiding van het rookkanaal:

Nadere informatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie

Ventileren in huis. Handleiding warmte-terug-win-installatie Ventileren in huis Handleiding warmte-terug-win-installatie Samen met uw huisgenoten, huisdieren en kamerplanten produceert u iedere dag gemiddeld tien liter vocht. Tel daarbij op de waterdamp die vrijkomt

Nadere informatie

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing

KRUPS F380. Gebruiksaanwijzing KRUPS F380 Gebruiksaanwijzing 1 2 3 4 5 6 max. 30 cm 7 8 9 max. 3 /4 10 11 12 13 14 15 Nederland Veiligheidsvoorschriften Dit apparaat dient aangesloten te worden op een geaard stopcontact. Het voltage

Nadere informatie

ClimateBooster Handleiding

ClimateBooster Handleiding ClimateBooster Handleiding Meer comfort met minder energie. Inleiding Energie besparen Met de ClimateBooster kunt u de aanvoertemperatuur van uw verwarmingsinstallatie verlagen en bespaart u ca. 10% energie

Nadere informatie

INFRAROODSTRALER FUEL IS 40 INSTRUCTIEBOEKJE

INFRAROODSTRALER FUEL IS 40 INSTRUCTIEBOEKJE INFRAROODSTRALER FUEL IS 40 INSTRUCTIEBOEKJE 1 1. ALGEMENE VEILIGHEIDSMAATREGELEN U dient dit instructieboekje zorgvuldig te bewaren voor verdere raadpleging. Het toestel dient geïnstalleerd en gebruikt

Nadere informatie

Voorbereidingen op de komst van uw kachel

Voorbereidingen op de komst van uw kachel Voorbereidingen op de komst van uw kachel Hout - Voorkeur hout : berk, es, den, spar, populier, (lichtere houtsoorten) - Droogtegraad : minder dan 20% - Gewicht : maximum gewicht van 1kg per blok (vuistdikte)

Nadere informatie

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing

WHIRLPOOL AKR643GY. Gebruiksaanwijzing WHIRLPOOL AKR643GY Gebruiksaanwijzing 3Nl33014.fm5 Page 16 Monday, August 27, 2001 4:45 PM GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE INGEBRUIKNEMING MILIEUTIPS ALGEMENE VOORZORGSMAATREGELEN EN ADVIEZEN BEDIENING ONDERHOUD

Nadere informatie

Elektrische kippengrills

Elektrische kippengrills Elektrische kippengrills met afzonderlijk aangedreven, boven elkaar geplaatste spiesen Mod. E-6P 215.035 Mod. E-8P-S2 215.036 Mod. E-12P-S3 215.037 AANWIJZINGEN VOOR INSTALLATIE, BEDIENING EN ONDERHOUD

Nadere informatie

CHARNWOOD ISLAND Pagina 1

CHARNWOOD ISLAND Pagina 1 CHARNWOOD ISLAND Pagina 1 Gebruiksinstructies Gefeliciteerd met het kiezen van een kachel ISLAND van Charnwood. Het is belangrijk dat u de instructies grondig leest voordat u de kachel gebruikt. Voordat

Nadere informatie

Gezond wonen. Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten

Gezond wonen. Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten Gezond wonen Een gezond binnenmilieu De belangrijkste boosdoeners Ventileren en luchten Een gezond binnenmilieu Dat een schoon milieu belangrijk is voor onze gezondheid, dat weten we allemaal. Wat velen

Nadere informatie

AUSTROFLAMM UNO XTRA. Handleiding

AUSTROFLAMM UNO XTRA. Handleiding AUSTROFLAMM UNO XTRA Handleiding 1. TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN Dit type kachel mag aangesloten worden op een schouw, die reeds gebruikt wordt voor andere kachels of fornuizen op vaste brandstof, op voorwaarde

Nadere informatie

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID

HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID HOUTKACHELS OPEN HAARDEN EN GEZONDHEID GGD IJsselland en GGD Twente Team Milieu en Gezondheid Schadelijke stoffen in de lucht Een houtkachel of open haard brengt sfeer in huis. Nadeel is dat een houtkachel

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard

Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard Gebruiksaanwijzing elektrische sfeerhaard Vega Gefeliciteerd met uw aankoop van deze elektrische inzethaard. Om vele jaren plezier te hebben van deze aanschaf, adviseren wij u deze gebruiksinstructie zorgvuldig

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik. Mill HT600 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE

SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE REINIGING EN ONDERHOUD SCHOONMAAKHANDLEIDING GREENFIRE De kachel hoeft niet vaak te worden schoongemaakt als er houtpellets van een goede kwaliteit als brandstof worden gebruikt. Controleer de volgende

Nadere informatie

Installatie en gebruikshandleiding

Installatie en gebruikshandleiding 1 Installatie en gebruikshandleiding Beste klanten, U heeft ervoor gekozen om onze kachel van OLYMPIA te kopen en willen u bedanken. Het gebruik van grondstoffen van uitstekende kwaliteit garandeert een

Nadere informatie

Houtkachels. Merk : Dovre. 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 %

Houtkachels. Merk : Dovre. 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 % Houtkachels Merk : Dovre 760CB 11kW Houtkachel met zijvuldeur. afmetingen BxHxD: 780x800x580 mm gewicht: 210 kg rendement: 78 % 640GM 9kW (zowel hout als kolen) Multibrandstofkachel met zijvuldeur. afmetingen

Nadere informatie

Optimaal genieten. De kachel

Optimaal genieten. De kachel VERANTWOORD STOKEN Optimaal genieten Niets is zo gezellig als de warmte van een houtkachel. Het stoken van hout zorgt naast warmte ook voor een gezellige sfeer. Daarnaast zijn haarden en kachels ook nog

Nadere informatie

houthaarden Bij houtkachels met secundaire en tertiare verbranding: Wordt de uitstoot van fijn stof en CO2 sterk gereduceerd.

houthaarden Bij houtkachels met secundaire en tertiare verbranding: Wordt de uitstoot van fijn stof en CO2 sterk gereduceerd. Houtkachels zijn aan een ware opmars begonnen. Hun groeiende populariteit kan deels verklaard worden door de toenemende prijzen van elektriciteit, aardgas en stookolie. Maar ook de specifieke werking van

Nadere informatie

Installatie, gebruiks en onderhouds instructies. Stoveman houtgestookte sauna ovens. Veiligheidsafstanden

Installatie, gebruiks en onderhouds instructies. Stoveman houtgestookte sauna ovens. Veiligheidsafstanden Installatie, gebruiks en onderhouds instructies. Stoveman houtgestookte sauna ovens Veiligheidsafstanden Voorafgaande aan de installatie van uw sauna oven moet u erop letten dat de minimale veiligheidsafstanden

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

KACHELS

KACHELS KACHELS WWW.SAEYHEATING.COM INHOUDSTAFEL Scope p 36 Saey 92 94 200 p 716 Signum p 1721 Toebehoren p 2223 Wat je moet weten p 23 Technische gegevens p 2427 LEGENDE 1. HOUTKACHEL 5. CEGEKEURD 2. KOLENKACHEL

Nadere informatie

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL

Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gebruiks- en montage instructies VERWARMINGSTOESTEL Gelieve alvorens het toestel te gebruiken, de instructies in deze handleiding grondig te lezen. Inhoud Pg. Veiligheid 2 Aansluiting van de gasfles 3

Nadere informatie

8501 Kortrijk-Heule (Belgium) de gebruiker en installateur tel. (56) fax (56) april 2001 GEBRUIKSAANWIJZING

8501 Kortrijk-Heule (Belgium) de gebruiker en installateur tel. (56) fax (56) april 2001 GEBRUIKSAANWIJZING SAEY nv., Industrielaan 4, Documentatie gericht aan 8501 Kortrijk-Heule (Belgium) de gebruiker en installateur tel. (56) 36.14.55 - fax (56) 36.15.10 april 2001 GEBRUIKSAANWIJZING 477.0020.XXX 477.0120.XXX

Nadere informatie

Home Fire Front 55 haard

Home Fire Front 55 haard Home Fire Front 55 haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1F55055GR t/m 1F55055GE : Art. 2F55600 : Art. 2F55G00 t/m 2F55G01 : Art. 3F55300GR t/m 3F55260 Opstelling Verzonken bak kompleet : Art. 1F55160GR

Nadere informatie

Home Fire In de hoek (Ster) 55 haard

Home Fire In de hoek (Ster) 55 haard Home Fire In de hoek (Ster) 55 haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1S55055GR t/m 1S55055GE Opstelling Verzonken bak kompleet : Art. 1S55160GR t/m 1S55160GE Onderaanzicht Verzonken bak Opstelling

Nadere informatie

fire Universal-6 keep your for life keep your fire - for life

fire Universal-6 keep your for life keep your fire - for life keep your fire for life Universal-6 UNIVERSAL-6 Een begrip onder de inzet houthaarden Sommige producten zijn en blijven klassiekers. Zij doorstaan de tand des tijds en zullen altijd vanuit ontwerp of

Nadere informatie

Home Fire Hoek 55 links open haard

Home Fire Hoek 55 links open haard Home Fire Hoek 55 links open haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1L55055GR t/m 1L55055GE : Art. 2L55600 : Art. 2L55G00 t/m 2L55G01 : Art. 3L55300GR t/m 3L55260 Opstelling Verzonken bak kompleet

Nadere informatie

Handleiding FUGA S. wijzigingen voorbehouden december 2005

Handleiding FUGA S. wijzigingen voorbehouden december 2005 Handleiding NL FUGA S wijzigingen voorbehouden december 2005 2 Wij feliciteren u met de aanschaf van uw Fuga S SwingGaz. Met deze handleiding willen wij u graag informeren over een juist gebruik van de

Nadere informatie

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508

Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared. Model: GRT-508 Rolkachel infrarood Chauffage mobile infrarouge Gasheizung Mobil infrarot Mobile gasheater infrared Model: GRT-508 Handleiding Mode d emploi Gebrauchsanweisung Manual Lees deze handleiding aandachtig door

Nadere informatie

Wijkoverleg Rischot 10 februari 2011 Brandpreventie

Wijkoverleg Rischot 10 februari 2011 Brandpreventie Wijkoverleg Rischot 10 februari 2011 Brandpreventie Enkele cijfers Woonkamer 27% Keukens 24% Garage/atelier 13% Zolders 9% Stookplaatsen 7% Slaapkamers 6% Oorzaken van brand in de woning Brandstichting

Nadere informatie

INSTALLATIE EN STOOKVOORSCHRIFTEN RENY INZETHAARDEN

INSTALLATIE EN STOOKVOORSCHRIFTEN RENY INZETHAARDEN INSTALLATIE EN STOOKVOORSCHRIFTEN RENY INZETHAARDEN Sfeervol, exclusief en betaalbaar INSTALLATIE EN GEBRUIKSAANWIJZING Front 53 Panorama Front 60 Panorama, Front 60 Vlak Front 70 Panorama, Front 70 Vlak

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Telescoopladder

Gebruikershandleiding. Telescoopladder Gebruikershandleiding Telescoopladder Instructies Algemeen De telescoopladder kan worden versteld van een compact formaat (fig. 1) tot de volle lengte (fig. 2) of tot elke mogelijke tussenliggende lengte

Nadere informatie

OLIEKACHEL FURIO 6 Artikelnummer

OLIEKACHEL FURIO 6 Artikelnummer OLIEKACHEL FURIO 6 Artikelnummer 572.1706.10 HANDLEIDING BIJ INSTALLATIE GEBRUIKSAANWIJZING SAEY Home & Garden NV Industrielaan 4 B-8501 KORTRIJK-HEULE Belgium www.flandriaheating.com 929.150335.00 0 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer

Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Uw ventilatiesysteem: natuurlijke toevoer, mechanische afvoer Onderhoud / storing Belangrijk: Reinig de (toevoer)roosters in de gevel en de afvoerventielen minimaal 1x per jaar of zoveel vaker als nodig

Nadere informatie

Vochtoverlast en ventilatie in de woning

Vochtoverlast en ventilatie in de woning Vochtoverlast en ventilatie in de woning Soms hebben mensen last van vocht in hun woning. Vochtoverlast wordt meestal in een laat stadium ontdekt. Er komen schimmelplekken op de muur, behang laat los en

Nadere informatie

BETONKACHEL VERVAARDIGING

BETONKACHEL VERVAARDIGING _ 1 BETONKACHEL Huishoudelijke apparaten zijn vaak afstandelijk vormgegeven en geautomatiseerd, waardoor het product haast in de achtergrond van het huishouden verdwijnt. Een aan- en uitknop is alles wat

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING (NL)

GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Gebruiksaanwijzing GEBRUIKSAANWIJZING (NL) Lees de handleiding goed door vóór gebruik en bewaar hem goed voor later gebruik Mill HT5512 Gebruiksaanwijzing Belangrijke veiligheidsinformatie Wanneer u elektrische

Nadere informatie

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is

8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is 8.2 STORINGSLIJST PROBLEEM OORZAAK OPLOSSING Regelpaneel Geen stroomtoevoer naar Controleer of de stekker aangesloten is start niet de kachel Zekering van printplaat is doorgebrand Vervang de zekering.

Nadere informatie

LUNA CLASSIC INSTALLATIEVOORSCHRIFT EN GEBRUIKSAANWIJZING. Passion for fire

LUNA CLASSIC INSTALLATIEVOORSCHRIFT EN GEBRUIKSAANWIJZING. Passion for fire LUNA CLASSIC INSTALLATIEVOORSCHRIFT EN GEBRUIKSAANWIJZING Passion for fire Z E E R B E L A N G R I J K E P L A A T S I N G S V O O R S C H R I F T E N B I J H E T P L A A T S E N V A N E E N M - D E S

Nadere informatie

Stand PERSDOSSIER BATIBOUW 2013

Stand PERSDOSSIER BATIBOUW 2013 Stand 6-229 PERSDOSSIER BATIBOUW 2013 COMPACTE HOUTKACHEL VOOR LAAGENERGIEWONINGEN Nieuwe SAEY Edvin II combineert klein vermogen met externe luchttoevoer en uitzonderlijke dichtheid IDEAAL VOOR LAAGENERGIEWONINGEN

Nadere informatie

Home Fire Panorama 55 haard

Home Fire Panorama 55 haard Home Fire Panorama 55 haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1P55055GR t/m 1P55055GE : Art. 2P55600 : Art. 2P55G00 t/m 2P55G01 : Art. 3P55300GR t/m 3P55260 Opstelling Verzonken bak kompleet : Art.

Nadere informatie

fijne afstelling van de verbrandingslucht

fijne afstelling van de verbrandingslucht Classe de performance www.flammeverte.org Avec le concours de l Ademe 30 De haard 3 deuren glazen deur, volle deur, open haard controle van de vlam fijne afstelling van de verbrandingslucht dichtheid controle

Nadere informatie

GES Energy. Installatie. Condenswater en condenswaterafvoer:

GES Energy. Installatie. Condenswater en condenswaterafvoer: Installatie Condensaatafvoer Tegenstroomwarmtewisselaar Bevestigingsbeugel, condensopvangbak Condenswater en condenswaterafvoer: Gelijktijdig met het vernieuwen van de luchtfilters in Augustus / September,

Nadere informatie

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER

Inhoud 1/2. Kachelbouw varianten. Warmte afgifte KACHELBOUWER VERWARMEN MET SFEER 01 Inhoud 1/2 Kachelbouw varianten Warme lucht kachel Warme lucht met massa op de kachel Warme lucht met massa naast de kachel Warme lucht kachel hypocaust Massa kachel, systeemkachel,

Nadere informatie

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW

EKO PLUS 6kW. STILE 8kW. TECHNA & ARTE 10kW IDEA D ANGLE. IDEA FRONTALE 9kW. ARTE 15kW. SYNTHESIS 68 10kW SYMBOLEN INHOUDSOPGAVE INGEBOUWDE BEVOCHTIGER De luchtkachels zijn voorzien van een ingebouwde en manueel gevoede bevochtiger die lichamelijke ongemakken helpt voorkomen zoals een droge keel, hoofdpijn,

Nadere informatie

Dia mkii installatie. Benodigde materialen en gereedschappen. min x x45 0 min. 850

Dia mkii installatie. Benodigde materialen en gereedschappen. min x x45 0 min. 850 Dia mkii installatie Benodigde materialen en gereedschappen Imbussleutel 4mm Steenboren ø 6 en ø 14 Glijnokken/schuifplaat/doek Imbussleutel 5mm Schietlood 2x platte band Imbussleutel 6mm Waterpas Hamer

Nadere informatie

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing

SALAMANDER Gebruiksaanwijzing SALAMANDER Gebruiksaanwijzing Art.no. 688.003 (AT-936) 1 INDEX Hoofdstuk Omschrijving Pagina 0 Introductie 2 1 Functies & Gebruik 3 2 Product Specificaties 3 3 Vervoer & Opslag 3 4 Instructies 3 5 Gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Elektronische keramische verwarming

Elektronische keramische verwarming Elektronische keramische verwarming Gebruiksaanwijzing Art.-No. 37419 230V~ 50Hz 1800W Belangrijke informatie 1. Voor ingebruikname deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen. Belangrijk: Het apparaat mag

Nadere informatie

Algemene hygiëne in de refter

Algemene hygiëne in de refter Algemene hygiëne in de refter hygiëne in de refters..docx: Versie: 01/09/2011 Pagina 1 van 6 REFTER: ALGEMENE MAATREGELEN Inleiding : De algemene regelgeving betreffende de hygiëne in een refter kan teruggevonden

Nadere informatie

INLEIDING. Deze handleiding is bedoeld voor model VAC DYNAMIC van het merk SACH.

INLEIDING. Deze handleiding is bedoeld voor model VAC DYNAMIC van het merk SACH. INLEIDING Allereerst willen wij u bedanken voor uw keuze en vertrouwen in onze SACH producten. Ongeacht het gekozen model zult u plezier beleven aan dit technisch geavanceerde apparaat en bent u verzekerd

Nadere informatie

Ysen. Manual. 1 Harrie Leenders Haardkachels BV Manual Ysen, wijzigingen voorbehouden, oktober 2014.

Ysen. Manual. 1 Harrie Leenders Haardkachels BV Manual Ysen, wijzigingen voorbehouden, oktober 2014. Ysen Manual 1 Harrie Leenders Haardkachels BV Installatie deur Plaats het beschermingskarton met magneetjes boven de linker bovenhoek van de deur. Til de deur uit de scharnierpennen en haal hem uit de

Nadere informatie

Home Fire Multi 50B x 50H haard

Home Fire Multi 50B x 50H haard Home Fire Multi 50B x 50H haard Opstelling Stookstenen kompleet : Art. 1M55055GR t/m 1M55055GE : Art. 2FM55600 : Art. 2M55G00 t/m 2M55G01 : Art. 3M55300GR t/m 3M55260 Opstelling Verzonken bak kompleet

Nadere informatie

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 NEDERLANDS

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 NEDERLANDS CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 NEDERLANDS A B C D E F 1 2 3 VEILIGHEID Lees deze handleiding zorgvuldig voordat u dit apparaat gaat gebruiken! Volg alle veiligheidsinstructies op om schade door incorrect

Nadere informatie

Ventileren en verluchten. Woon gezond, geef lucht aan je huis! Ventileer 24 uur op 24 en verlucht aanvullend Tips voor gezonde binnenlucht

Ventileren en verluchten. Woon gezond, geef lucht aan je huis! Ventileer 24 uur op 24 en verlucht aanvullend Tips voor gezonde binnenlucht Ventileren en verluchten Woon gezond, geef lucht aan je huis! Ventileer 24 uur op 24 en verlucht aanvullend Tips voor gezonde binnenlucht 1 Waarom ventileren en verluchten? Binnen is de lucht meestal slechter

Nadere informatie

TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE

TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE TOPPER GASBLOKKENVUREN HOUTGESTOOKTE EN ACCESSOIRES KACHELS Het familiebedrijf Helex BV is al 50 jaar actief in het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van sfeer verhogende verwarmingsproducten. Ooit opgericht

Nadere informatie

Opgelet!!! Enkele regels die gerespecteerd dienen te worden voor de ingebruikname:

Opgelet!!! Enkele regels die gerespecteerd dienen te worden voor de ingebruikname: 1 Gebruiksaanwijzing/handleiding bestemd voor Biohaarden van Gardenflame Lees voor ingebruikname de handleiding en veiligheidsvoorschriften aandachtig door. Ingebruikname alleen toegestaan door personen

Nadere informatie

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan:

De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter de buitenste panelen wilt schoonmaken, dient u als volgt te werk te gaan: 25 Onderhoud Schoonmaken In dit onderdeel vindt u voorschriften omtrent het schoonmaken van de Xerox DocuColor 2006. De panelen schoonmaken De panelen hoeven niet te worden schoongemaakt. Indien u echter

Nadere informatie

Samenvatting Zwitserse Methode. (uit: Brancherichtlijn Houtstook)

Samenvatting Zwitserse Methode. (uit: Brancherichtlijn Houtstook) Samenvatting Zwitserse Methode (uit: Brancherichtlijn Houtstook) 1. Stoken en stoker Vuurtje stoken kan iedereen. Efficiënt en emissiearm stoken in een haard of kachel moet je leren! Dat is het onderbouwde

Nadere informatie

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN

HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN HUDSON REED NL ALGEMENE HANDLEIDING THERMOSTATISCHE DOUCHEPANELEN Algemene Handleiding Hudson Reed Thermostatische Douchepanelen Titel: Algemene HandleidingThermostatische Douchepanelen Date: 1 st June

Nadere informatie

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2

VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 INSTALLATIE- EN GEBRUIKERSHANDLEIDING VRIJSTAANDE TUINKACHEL TYPE: TKA1-2, TKB1-2 Voorwoord Van harte gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe RENY tuinkachel. Uw keuze bewijst dat u veel waarde hecht

Nadere informatie

Jupiter 550 verticaal

Jupiter 550 verticaal Jupiter 550 verticaal Welkom bij Meteor 4 Meteor en kwaliteit 5 Inzethaarden Jupiter 550 verticaal 2 Jupiter 550 XXL 7 Jupiter 550 XL 8 Jupiter 500-850 9 Jupiter 550 met gebogen deur 10 Jupiter 550 XL

Nadere informatie

Blog: http://barbekon.blogspot.be/ Website: http://bbq-barbekon.be/ HANDLEIDING BARBEKON

Blog: http://barbekon.blogspot.be/ Website: http://bbq-barbekon.be/ HANDLEIDING BARBEKON HANDLEIDING BARBEKON 1. AANSTEKEN BBQ: 1.1 Schuif de asbak helemaal naar beneden tot op het slotje dat werd voorzien op de verticale as. 1.2 Giet wat aanmaakgel of leg enkele aanmaakblokjes op de vierkante

Nadere informatie

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117

Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 D I F Bedienungsanleitung Elektrischer Kamin KH 1117 Istruzioni per l'uso Camino elettrico KH 1117 Mode d'emploi Cheminée électrique KH 1117 Gebruiksaanwijzing Elektrische haard KH 1117 ➂ ➁ ➀ ➃ ➄ Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

AAN de slag 1.1 de bunsenbrander

AAN de slag 1.1 de bunsenbrander AAN de slag 1.1 de bunsenbrander ORiËNTEREN De bunsenbrander werd rond 1855 uitgevonden door professor Robert Wilhelm Bunsen (1811-1899) uit Heidelberg. De uitvinding diende vooral om een stabiele warmtebron

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Geisers. Met Thermische Terugslag Beveiliging (TTB) W 275-1 KD0.. 6 720 606 169 PT 2000.08

Gebruiksaanwijzing. Geisers. Met Thermische Terugslag Beveiliging (TTB) W 275-1 KD0.. 6 720 606 169 PT 2000.08 Gebruiksaanwijzing Geisers Met Thermische Terugslag Beveiliging (TTB) W 275-1 KD0.. 6 720 606 169 PT 2000.08 Belangrijke aanwijzing Voor het lezen van de handleiding de omslagzijde uitvouwen. Geachte gebruiker,

Nadere informatie

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1

Handleiding Plextalk PTN1. Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 Handleiding Daisyspeler Plextalk PTN1 1 DAISYSPELER PLEXTALK PTN1 Korte inleiding: Wij hopen dat u plezier zult beleven aan het beluisteren van de digitale boeken. Dit document beschrijft de hoofdfuncties

Nadere informatie

CHARNWOOD COVE Pagina 1

CHARNWOOD COVE Pagina 1 CHARNWOOD COVE Pagina 1 Gebruiksinstructies Gefeliciteerd met het kiezen van een kachel COVE van Charnwood. Het is belangrijk dat u de instructies grondig leest voordat u de kachel gebruikt. Voordat u

Nadere informatie

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven

AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven AHPO-6/18 GOLD Narijskast/oven Gebruikshandleiding Voor informatie of technische bijstand belt u: 011-314-231-1130 502366A INHOUD INLEIDING VAN DE FABRIKANT... 2 GEBRUIKSAANWIJZING RIJSKAST... 3 GEBRUIKSAANWIJZING

Nadere informatie

CHARNWOOD ISLAND IIct Pagina 1

CHARNWOOD ISLAND IIct Pagina 1 CHARNWOOD ISLAND IIct Pagina 1 Gebruiksinstructies Gefeliciteerd met het kiezen van een kachel ISLAND van Charnwood. Het is belangrijk dat u de instructies grondig leest voordat u de kachel gebruikt. Voordat

Nadere informatie

Houtskool BBQ Vatmodel. Installatie-instructies - OL2404

Houtskool BBQ Vatmodel. Installatie-instructies - OL2404 Houtskool BBQ Vatmodel Installatie-instructies - OL2404 1 Ploftekening 2 Lijst van Onderdelen Gelieve de onderdelen te controleren volgens onderstaande lijst alvorens de Barbecue Grill te monteren. Neem

Nadere informatie

HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie DISPLAY BEDIENEN

HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie DISPLAY BEDIENEN .NL HANDLEIDING WINTEROFEN 3 knoppen versie 18.02 De fabrikant, importeur en verkoper zijn in geen geval aansprakelijk voor welke schade dan ook, wanneer de pelletkachel verkeerd gebruikt, geïnstalleerd

Nadere informatie

Aandachtspunten installatie Oris

Aandachtspunten installatie Oris INSTALLATIE NL Aandachtspunten installatie Oris Transport Vervoer de Oris met de steekwagen tegen de achterkant. Neem eventueel de deur uit de Oris om beschadigingen te voorkomen. Daarvoor moet de deurblokkering

Nadere informatie

CEN C T EN US T GEN G I EN US Een o Pl v e er n vl ty o o ed f Pu aa r n e s E c ne ho r n g e y energie

CEN C T EN US T GEN G I EN US Een o Pl v e er n vl ty o o ed f Pu aa r n e s E c ne ho r n g e y energie CENTUS GENIUS Een overvloed Plenty of aan Pure schone Energyenergie Injectorkachel Centus, doordachte details en zuiver van stijl. Ook een lichte kachel is effectief, zolang er een injector speksteenaccumulator*

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7

GEBRUIKSAANWIJZING. Afstandsbediening BRC315D7 GEBRUIKSAANWIJZING 1 3 2 1 4 11 NOT AVAILABLE 12 6 5 5 7 8 14 9 10 19 17 18 21 13 20 15 16 1 ONZE WELGEMEENDE DANK VOOR UW AANKOOP VAN DEZE AFSTANDS- BEDIENING. LEES DE HANDLEIDING AANDACHTIG ALVORENS

Nadere informatie

De vlamverdeler. Je hebt nodig: 1 brander met aansteker 1 gaasje 1 lucifer 1 knijper

De vlamverdeler. Je hebt nodig: 1 brander met aansteker 1 gaasje 1 lucifer 1 knijper Naam:. De vlamverdeler. Klas: De Engelsman Humphry Davy ontwierp in 1815 een mijn-werkers-lamp. Om de vlam maakte hij een koperen gaasje, dat de warmte afvoerde. Het gas buiten de lamp kon hierdoor nooit

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik.

GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER. Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. GEBRUIKSAANWIJZING S T E R Y D R Y STERILISATOR EN DROGER Aandachtig lezen vóór gebruik! Bewaar deze gebruksaanwijzing goed voor eventueel later gebruik. Uw schoensterilisator en droger kan ook gebruikt

Nadere informatie