Wij gaan voor Londerzeel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij gaan voor Londerzeel"

Transcriptie

1

2

3 Wij gaan voor Londerzeel Dit is een bijzonder mooie lijst. Het is een lijst met sterke kandidaten die zich lokaal willen engageren om de juiste reden heel authentiek dus en met een ambitie die gezond is. Het is ook een lijst met 25 mensen die haast zonder uitzondering sterke roots hebben in het groot-londerzeelse verenigingsleven: kandidaten die heel bewust willen gaan voor een beter en mooier Londerzeel, voor een Vlaamse gemeente met meer karakter, een gemeente waar we met zijn allen fier op willen zijn. De LWD-kandidaten vertegenwoordigen verschillende professionele disciplines, komende uit de vakbond, middenstand, KMO, horeca, accounting, sociale economie en sociale sector, vrije beroepen, onderwijs, advocatuur, overheid, enz De lijst heeft een gemiddelde leeftijd van 40 jaar en overspant alle leeftijdscategorieën: drie twintigers, twaalf dertigers, zes veertigers, twee vijftigers, één zestig- en één zeventig-plusser. Conny Moons: Het is een lijst met veel deskundigheid. Maar het is ongetwijfeld ook de lijst met de strafste vrouwen! Dit is gewoon op vele vlakken een schitterende ploeg: creatief, dynamisch en met een verrassend sterke visie over waar we met deze gemeente naartoe moeten. Ik ben er nu al van overtuigd dat LWD een sterke score gaat halen, waarmee we het beleidsmatig over een andere boeg zullen kunnen gooien.

4 1 Conny Moons

5 Conny Moons (33) is de dochter van Clement Moons en Maria Goossens die een tuinbouwbedrijf uitbaten op de Maldersesteenweg in St-Jozef. Conny is gehuwd met Bert Mertens, zaakvoerder van een tuinbouwbedrijf. Ze wonen in Steenhuffeldorp. Na het basisonderwijs in de Sint-Amandus Basisschool van Malderen verkaste ze naar het Sint-Theresiacollege waar ze koos voor de richting Latijn-Grieks. Vervolgens behaalde ze aan de Universiteit Antwerpen twee diploma s: een master rechten en een master ondernemingsrecht. In 2005 werd ze advocaat aan de balie van Dendermonde. Op sociaal vlak zet ze zich in als bestuurslid van de Landelijke Gilde en Unizo en als lid van de KVLV en Markant. Verder is ze voorzitter van de interne beroepscommissie van de scholengemeenschap NW-Brabant en voorzitter van de beroepscommissie verbonden aan het Virgo Sapiensinstituut. In haar schaarse vrije tijd fietst ze graag en leest ze het liefst van al schrijvers uit de omgeving. In de voorbije legislatuur was ze Schepen van Welzijn, Volksgezondheid, Gelijke kansenbeleid, Gezinsbeleid, Kinderopvang, Jeugd en Sport, Sociale Huisvesting en Senioren. Als schepen voerde ze, vanuit haar sterk rechtvaardigheidsgevoel en met een warme aanpak, een in het oog springend beleid. Met Londerzeel Warm & Dynamisch willen we een beter en dynamischer Londerzeel realiseren: authentieker, oprechter en warmer voor de mensen; gezelliger, sportiever, creatiever; met meer welvaart voor onze inwoners, de horeca, de handelaars en het Londerzeelse bedrijfsleven. We willen de gemeentefinanciën terug op orde zetten en een sterke dienstverlening uitbouwen. De LWD-ploeg beschikt niet alleen over een duidelijke toekomstvisie. We beschikken ook over mensen met de juiste ervaring, deskundigheid en de daadkracht die noodzakelijk is om deze visie om te zetten in een beleid ten dienste van de burger. Het was geen makkelijke opdracht om een ploeg van dit niveau samen te brengen, maar allen waren zeer snel overtuigd van de draagwijdte van het LWD-initiatief en wat dit kan betekenen voor de toekomst van Londerzeel.

6 2 Dimi Robbyns

7 Dimitri Robbyns (34) is de zoon van Jacques Robbyns en Rosette Piessens. Samen met zijn broer Kurt en zus Carmen bracht hij zijn jeugd door in hartje Londerzeel, eerst in de Kerkhofstraat en later in de Berreweide aan het zwembad. Dimi is gehuwd met Nicky Veniziano en is de vader van Alessia (10), Luca (8) en Giada (6). Sinds enkele jaren woont hij met zijn gezin op Sneppelaar. Dimitri deed zijn humaniora aan het Virgo Sapiensinstituut in Londerzeel en aan het H. Maagdcollege in Dendermonde, waarna hij professioneel actief werd in het familiebedrijf van zijn ouders. Samen met zijn broer Kurt runt Dimitri vandaag het familiale vervoerbedrijf Transport Robbyns. Hij is er verantwoordelijk voor de planning en het algemeen beleid. In zijn vrije tijd is Dimi jeugdtrainer bij SK Londerzeel, medeorganisator van de Sneppelaar-feesten en lid van VC Daltons. Vroeger was hij actief bij Chiro Londerzeel, Chiro Malegijs en jeugd Rode Kruis Steenhuffel. Enkele jaren geleden werd Dimi actief in de Londerzeelse politiek, waar hij zich zeer snel deed opmerken door zijn klare kijk op de zaken, zijn onafhankelijke en snedige tussenkomsten en een grote portie daadkracht voor het realiseren van datgene waar hij voor staat. Als bedrijfsleider weet ik als geen ander dat succes slechts uitsluitend het gevolg is van een klare visie, veel doorzettingsvermogen, een zuinig beheer en een groot enthousiasme. Ik stel eigenlijk vandaag vast dat de Londerzeelse burger de voorbije 12 jaar werd bedot! LWD wil het daarom over een compleet andere boeg gooien. We willen Londerzeel eindelijk geven waar het recht op heeft: een transparant beleid dat luistert naar de inwoners en één met een duidelijke en ambitieuze toekomstvisie! We moeten onze troeven ook veel beter uitspelen: met onze ligging aan de A12, tussen Antwerpen en Brussel, moeten we veel beter kunnen presteren dan vandaag het geval is. Daarvoor moeten we de lat voldoende hoog leggen, moeten we ambitie hebben en de juiste keuzes maken. Overigens vind ik dat lokale politici niet zichzelf moeten promoten, maar wel hun gemeente Met LWD willen we een halt toeroepen aan de verkwisting en zullen we snel de penibele financiële situatie (onze zeer hoge schuldgraad) aanpakken.

8 3 Christine De Smedt

9 Christine De Smedt (45) is de dochter van Louis De Smedt (Louis van boeres) en Maria Robberechts ( ). De familie De Smedt is een familie met een sterk sociaal engagement. Christine is gehuwd met Werner De Vis en moeder van Dries (18) en Senne (12). Ze wonen in de ouderlijke hofstede in de Brusselsestraat, naast het Administratief Centrum. Christine deed haar humaniora aan het Virgo Sapiensinstituut in Londerzeel en studeerde vervolgens communicatiewetenschappen in Mechelen. Ze startte haar professionele carrière als telesales bij Unibind. Vervolgens werkte ze gedurende ruim 15 jaar als reisagent bij Reisburo WALTER & Co in de Kerkstraat. Vanaf midden dit jaar heeft Christine gekozen voor een nieuwe uitdaging in de muziek- en evenementenbusiness, als account- en eventmanager bij het Antwerpse booking agency en evenementenbureau Make- My-Day. Naast haar vaste job doet ze - als free lancer - occasionele acteeropdrachten, voornamelijk voor Vlaamse televisieproducties. In haar vrije tijd is Christine actief bij toneelgroep Fragment en bij KVLV. Daarnaast zit ze in het jaarmarktcomité van Londerzeel en is ze mede-organisator van de jaarlijkse autowijding. De rest van haar vrije tijd wordt ingevuld als lid van atletiekclub Olympia Londerzeel en het Percussie ensemble No Limits (nu in samenwerking met vzw De Kampanje in Steenhuffel). In Londerzeel moet iedereen zich thuis kunnen voelen door er een aangenaam, leefbaar, landelijk en aantrekkelijk dorp van te maken met respect voor elke inwoner. Het is ongetwijfeld niet gezond wanneer burgers bevangen worden door een soort angstpsychose Van dit soort situaties moeten we dringend af. Professioneel en in mijn vrije tijd ben ik met cultuur bezig en voorheen was ik actief in het toerisme. Ik zeg aan iedereen die het horen wil: in beide domeinen laat Londerzeel vandaag beleidsmatig veel troeven liggen!! Als dochter uit een landbouwersgezin vind ik ook dat we resoluut moeten gaan voor een dynamisch en vitaal platteland, wat een apart overleg vereist met de betrokken sectoren. Land- en tuinbouwbedrijven maken immers deel uit van het economische DNA en het imago van onze gemeente. De huidige meerderheid is duidelijk niet meer in staat om nog veel creativiteit aan de dag te leggen. Ik heb het gevoel dat onze schaarse middelen te vaak aan de verkeerde dingen en op een verkeerde manier worden besteed. Daarom is er dringend een nieuw beleid nodig.

10 4 Els Van den Broeck

11 Els Van den Broeck (44) is de dochter van Herman Van den Broeck en Godelieve Van den Moortel ( ) uit de Holstraat Els is gehuwd met Luc Commers en de moeder van Hannelore (15), Marlisse (13) en Jorinde (11). Tijdens de vakantiemaanden wordt het gezin uitgebreid met Angelina, een meisje uit Tsjernobil. Ze wonen in de Holstraat in Malderen. Na de basisschool in Malderen deed ze haar humaniora aan het Virgo Sapiensinstituut in Londerzeel en behaalde ze een diploma licentiaat vertaler aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen. Vervolgens volgde ze een graduaat gezinswetenschappen aan het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (HIG) in Schaarbeek. Els startte haar loopbaan als docent talen voor de Kamer van Koophandel in Dendermonde. Nadien was ze actief in het transportbedrijf van haar ouders, Transport Dender & Schelde in Dendermonde. Sinds 2008 is ze reisagent en reisleider bij een Malders reisbureau. Els heeft een druk sociaal leven: ze is lid van de ouderraad Sint-Amandus, koorlid bij Amicale en actief in de parochie Sint-Amandus Malderen waar ze permanente catechese geeft aan het 1ste tot 6de leerjaar. Daarnaast is ze ook trainer van de benjamins en actief lid van atletiekclub Pegasus. Wanneer er tijd overblijft gaat ze graag op reis of leest ze een goed boek. We moeten dringend meer inspanningen doen om onze woonkernen beter met elkaar te verbinden en maatschappelijk te integreren. Zo kan het toch niet dat het tegelijk avondmarkt is in het centrum en een Malderen-zingt-evenement (georganiseerd door het gemeentebestuur zelf) in Malderen? Tweemaal zijn we hier de dupe van: de burger kan niet op twee plaatsen tegelijk zijn en de handelaars missen veel kansen. LWD heeft verregaande voorstellen met het oog op een betere integratie tussen de woonkernen. Bovendien is er nood aan meer warmte en dynamiek en aan meer samenwerking tussen lokale overheid, het bedrijfsleven, de middenstand en onze socio-culturele verenigingen! We moeten onze gemeente dringend kneden tot een aangename woonen werkomgeving met alle vormen van zorg en aandacht voor elkaar. Dit is voor ons veel meer dan een droom. Wanneer de bevolking ons steunt, willen we dit morgen waarmaken. Londerzeel kan op ons rekenen!

12 5 Erik Van Hummelen

13 Erik Van Hummelen (45) is gehuwd met Brigitte Goossens - een geboren en getogen Londerzeelse - en is de vader van Elise (13) en Kato (9). Na twaalf jaar in de Boeksheide in Malderen, woont Erik sinds enkele jaren met zijn gezin in het Molenveld in Londerzeel. Hij behaalde in 1992 een Bachelor Accountancy & Tax Erik is vandaag Internal Auditor bij de Lekkerland Group, een toonaangevende Europese distributeur van voedingswaren. Erik is lid van Fitality Londerzeel en is schatbewaarder van WTC De Blauwe Reigers Malderen VZW. Het hoeft dus geen betoog dat Erik een fervent wielertoerist is! Londerzeel heeft dringend nood aan een nieuwe wind. Ook financieel-budgettair moet er terug orde op zaken worden gesteld. We moeten terugkeren naar een gezonde basis en financiën zoals ze door een goede huisvader zouden beheerd worden. Daarvoor moeten we eerst en vooral op basis van een beperkte audit snel identificeren waar er fouten werden gemaakt om vervolgens ook de misstappen van het verleden te vermijden. Vanuit mijn professionele expertise als accountant en controller heb ik wel wat ervaring over hoe we moeilijke financiële situaties kunnen rechtzetten. Het zal een korte maar krachtige inspanning vergen! Maar ik wil iedereen ook geruststellen: het rechttrekken van de situatie is niet onoverkomelijk! Ik kan niet voldoende benadrukken dat we, alleen door te ijveren voor een financieel gezonde toekomst, de burgers van Londerzeel morgen de welvaart kunnen bieden waar ze recht op hebben.

14 6 Veerle Asselman

15 Veerle Asselman (42) is de kleindochter van Anna Van Sande en Frans Mertens uit de Hoefsmidstraat in Malderen. Ze stamt uit de grote Malderse familie Van Sande. Veerle is gehuwd met Stefan De Schouwer. Veerle en Stefan hebben twee kinderen: Margo (15) en Marijn (12). Veerle studeerde regentaat Engels-aardrijkskunde-godsdienst aan het St-Thomasinstituut in Brussel. Veerle staat al 21 jaar voor de klas. Ze is haar carrière gestart als lerares aan het Don Bosco-instituut in Halle. Sedertdien geeft ze al 6 jaar les in het Sint-Vincentiuscollege in Buggenhout, waar ze drie vakken geeft in de eerste graad. Zij is bestuurslid bij JKWB en maakt ook deel uit van de pastorale groep van het verbond van KWB. Met haar echtgenoot danst ze latin en ballroom bij de dansliga in Puurs. Haar schoonvader Felix De Schouwer was jarenlang schepen in Steenhuffel en Londerzeel (na de fusie). Het lokale politieke beleid is thuis bijgevolg altijd al een thema van gesprek geweest. Een eerlijke manier van besturen, een open communicatie met als kompas het algemeen belang en een gezond financieel evenwicht zijn mijn grote drijfveren. Onze medeburgers beseffen maar al te goed dat het drie thema s zijn waar Londerzeel vandaag slecht in scoort. Het LWD-initiatief is voor mij en zeker voor Londerzeel een godsgeschenk, vooral omwille van de kwaliteit, het engagement, de dynamiek en het enthousiasme van deze groep. Ik heb dan ook geen minuut geaarzeld om deze uitdaging aan te gaan. Ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat we met dit sterke team zowel qua inhoud als ervaring het verschil kunnen maken. En misschien niet onbelangrijk: wij zijn zonder enige twijfel de lijst met de sterkste vrouwen!! Dit is een verdienste op zich vind ik. Met ons wordt Londerzeel een andere - warme, dynamische en hechte - gemeente!

16 7 Arnold Rottiers

17 Arnold Rottiers (48) is de zoon van Jan Rottiers (Zjang van Wies) en Charlotte Annaert (Charlotte van Spère Jan) van de Flandria in Steenhuffel. Hij is de partner van Dirk Lacaeyse waarmee hij in Steenhuffeldorp woont. Na zijn studies in het GTIL haalde hij een diploma hoger pedagogisch onderwijs in Mechelen (TSM). Arnold heeft altijd al een druk beroepsleven gehad. Vroeger als leraar aan het Coloma Instituut (Mechelen) en het Sint-Paulus Instituut (Antwerpen), nadien als hairstylist en grimeur bij VRT en andere TV-productiehuizen. Tegenwoordig is hij actief als zaakvoerder van Studio Amphion en levert hij geluid, beeld en licht aan evenementen en productiehuizen. Als OCMW raadslid zetelt hij in het Lokaal Advies Comité en het Bijzonder Comité Sociale Dienst. Zijn hobby s zijn duiken (Aquarius Londerzeel), wandelen, fietsen en zwemmen Vandaag steekt Londerzeel op geen enkel vlak boven het maaiveld uit. Nochtans moet het veel beter kunnen, zeker als je kijkt naar de enorme troeven waarover we beschikken: onze unieke ligging in de gouden driehoek Brussel, Gent en Antwerpen, naast de A12 bijvoorbeeld of de aanwezigheid van een aantal knappe bedrijven zoals Palm Breweries Hoe je het draait of keert: Londerzeel moet veel meer uitstraling krijgen en we moeten veel meer doen met onze sterke troeven. Als bedrijfsleider en zeker vanuit de professionele omgeving waarin ik actief ben weet ik maar al te goed dat je rijkdom niet kunstmatig kan creëren; je moet er de juiste hefbomen voor ontwikkelen. LWD heeft dit - meer dan welke lijst ook - bijzonder goed begrepen. In LWD vind ik mensen terug met de visie, de capaciteiten, maar vooral met de drive en de ambitie om een ander en een veel sterker Londerzeel te realiseren.

18 8 Caro Heymans

19 Caro Heymans (23) is de dochter van Chris Heymans en Annick Rossaert en de vriendin van Koen Vanderstappen. Na haar humaniora aan het Sint-Vincentiuscollege in Buggenhout en het Sint- Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos, waar ze Latijn-moderne talen studeerde, behaalde Caro een masterdiploma rechten aan de Universiteit Antwerpen. Caro start op 1 oktober als advocaatstagiaire aan de balie van Dendermonde. Velen kennen Caro als oud-hoofdleidster van Chiro Malderen. In haar vrije tijd doet ze aan Aerofit en Zumba-fitness. Caro heeft een diploma toneel en voordracht. Wanneer er tijd over is, leest ze, kijkt ze naar films of gaat ze op reis. De verschillende deelgemeenten en woonkernen moeten veel actiever worden betrokken dan vandaag het geval is. Allemaal willen we trotse Londerzelenaars zijn - inwoners van een gemeente die er morgen zal in slagen om zich terug op de kaart te zetten. Ik hou niet van prestigeprojecten maar wil een Londerzeel dat inspeelt op elke vraag en elk probleem, hoe klein ook: een Londerzeel voor iedereen, wie het ook is! De burgers moeten terug het gevoel krijgen dat ze mee het beleid uitstippelen: het bestuur moet aanwezig zijn, maar in de correcte zin; niet om gezien te worden of om zichzelf te bewieroken, maar om te steunen waar nodig en te luisteren naar wat er gaande is. We moeten veel preventiever en proactiever werken dan vandaag het geval is: dit vereist tijdig en gestructureerd overleg. Deze aanpak is veel beter dan uw steun gaan betuigen wanneer het kalf - letterlijk - verdronken is! Dit is wat LWD bedoelt met de burger terug centraal!!

20 9 Peter Bosman

21 Peter Bosman (36) is de zoon van Karel Bosman en Elodie De Decker uit de Kievitstraat en is de papa van Kasper (3). Na zijn secundaire studies (wiskunde-wetenschappen) aan het Virgo Sapiensinstituut behaalde hij het diploma industrieel ingenieur. Peter is leraar fysica aan het Sint-Theresiacollege te Kapelle-op-den- Bos. In zijn vrije tijd voetbalt hij bij Storm 05 in Londerzeel. Peter speelde vroeger nog bij Delta Londerzeel en SK Londerzeel en was lid van TC Smash en zwemclub Lorelei. Samen met de Scouts van Londerzeel - waar hij op het einde lid was van de stam - waren dit zijn voornaamste sportieve jeugdactiviteiten. Hij maakt tijd vrij om te fietsen, te lezen en ja te voetballen. Ik ga voor een Londerzeel waar goed bestuurd wordt en waar plaats is voor echt overleg tussen bestuur, vereniging en individu. Mensen van mijn generatie hebben jonge kinderen: wij zijn daardoor - allicht meer dan anderen - zeer begaan met de toekomst van onze kinderen. Wel, een gezond financieel beleid, meer aandacht voor alle vormen van jeugdwerking en onze natuur zijn daarom andere aandachtspunten die voor mij van groot belang zijn. Met onze LWD-lijst willen we in een aantal domeinen echt de grenzen verleggen: de manier waarop hier aan ruimtelijke ordening wordt gedaan en wat hier door sommigen een cultuurbeleid wordt genoemd, zijn maar twee van de meest in het oog springende voorbeelden. Onze lijst Londerzeel Warm & Dynamisch beschikt over alle troeven: een sterke lijsttrekker, voldoende intellectuele bagage en ervaring, maar ook de empathie en het doorzettingsvermogen, noodzakelijk om deze ambitie waar te maken.

22 10 Frank Pas

23 Frank Pas (42) is de zoon van Jan Pas en Viviane Peleman uit de Cattemansdreef (voorheen Stationsstraat James Sport en kunsthuis Galerie 78 ) en vader van Casimir (10). Hij deed een Artistieke vakopleiding Reclame aan Sint-Lukas te Brussel, die hij heeft aangevuld met een specifieke lerarenopleiding. Gedurende meer dan 20 jaar was Frank actief als vormgever/creative director in de reclamesector. Momenteel geeft Frank les in een structuurklas voor leerlingen met autisme. Tevens is hij zelfstandig beeldend vormgever van de firma Louis Henry. Hij is lid van de Landelijke Gilde Londerzeel, heeft 25 jaar voetbal gespeeld bij SK Londerzeel en 18 jaar getennist bij TC Smash. Voetbal, mountainbike, design, architectuur en kunst zijn andere interessepunten. Londerzeel is een fantastische gemeente met heel wat potentieel. Ik wil mijn steentje bijdragen om van groot-londerzeel een groene, verkeersveilige en milieubewuste gemeente te maken, met alle mogelijkheden op sportief en cultureel vlak. Het is aan het nieuwe bestuur om onze inwoners te stimuleren en alle kansen te geven om zich te ontplooien en zich goed te voelen. Onze lijst LWD is een groep bijzonder enthousiaste mensen, met vele verschillende kwaliteiten in diverse domeinen. Het is deze deskundigheid, ervaring, diversiteit en authenticiteit, die LWD uniek maken. Bovendien staat LWD niet voor één politieke kleur, maar een kleurenpalet voor alle inwoners van Londerzeel! Eén van onze sterktes is dat wij volledig onafhankelijk van een nationaal overkoepelende instelling, een op maat geschreven programma kunnen voorleggen, gemaakt door 25 kandidaten/inwoners van groot-londerzeel. LWD is in staat om van groot-londerzeel een modelgemeente te maken, in samenspraak met elk van u.

24 11 Jan Van denbempt

25 Jan Van denbempt (34) is de zoon van Paul Van denbempt en Greta Plaskie. Jan is gehuwd met Sarah Prikken en heeft 3 kinderen: Marie (6), Charlotte (4) en Juliette (1). Na zijn lagere school aan het Virgo Sapiensinstituut volgde hij les aan het H. Maagdcollege (Dendermonde) en GTIL. Daarna studeerde hij interieur vormgeving (Honim Brussel, Coloma Mechelen) waarna hij een specialisatiejaar interieur- en standenbouw volgde aan het KTA Jette. Jan startte zijn professionele carrière in het bedrijf (leefmilieu-advies) van zijn nonkel Jos Plaskie, voormalig Schepen en OCMW-voorzitter in Londerzeel. Sinds enkele jaren werkt hij als vertegenwoordiger voor een grote drukkerij uit de regio. Jan heeft een druk sociaal leven. Hij was en is actief bij heel wat verenigingen zoals Scouts Londerzeel, Jeugdhuis onder den Toren en de Logisclub. Tijdens zijn jeugdjaren sportte hij bij tennisclub Smash, SK Londerzeel en Storm 05, zaalvoetbal KWB, badminton Londerzeel en zwemclub Lorelei. Hij speelt ook drum bij de muziekgroep Kerman. Jan gaat voor een veilig, sportief, cultureel en vooral gezellig Londerzeel waar iedereen zich thuis voelt. Vooral het engagement uit zijn jeugdjaren heeft hem doen inzien dat de jeugdverenigingen er alles aan doen om hun verantwoordelijkheid te nemen. Zij vragen al jaren naar een lik-op-stukbeleid voor amokmakers, voor, tijdens en na fuiven. Dat doe je niet door lelijke dranghekkens te plaatsen in ons dorpshart, maar door te voorzien in een degelijke fuifzaal, met respect en oog voor de omgeving en een kordate, doordachte aanpak via politie, enz.

26 12 Nathalie Aelbrecht

27 Ik vind dat we met weinig inspanningen en kosten een veel groener Londerzeel kunnen realiseren. Wanneer we in de Zwaluwstraat tussen de rijbaan en het fietspad een beukenhaag zouden aanplanten, dan zou dat deze straat onmiddellijk veel zachter en vooral veiliger maken. Nathalie Aelbrecht (30) is dochter van Marc Aelbrecht en Linda Leon uit het Zandvat in Malderen. Nathalie woont samen met aannemer Kris Blommaerts en hun zoontje Tibo (4). Ze wonen in de Bouwdreef in Malderen. Na de Kouterschool in Malderen studeerde Nathalie secretariaat talen. Al snel na haar studie kwam ze terecht in de banksector, met o.a. jobs op de hoofdzetel van Dexia en nadien in het agentschap te Kapelle-op-den-Bos. Sinds 2006 werkt ze bij Demetris, een 100% dochter van BNP Paribas Fortis. Nathalie was actief in Chiro en VKAJ Malderen. Momenteel ontspant ze zich met koken en bakken. Enkele avonden per week vinden we haar terug, al joggend, in Buggenhout-Bos. Kruispunten zoals dat aan Tong Sin Wok (Zwaluwstraat-Bouwdreef-Steenhuffelstraat) zijn een waar schandaal. Het zijn toestanden die niet getuigen van veel fierheid! Op dezelfde manier moeten we meer kind- en diervriendelijke zones realiseren: kleine parkjes, speeltuinen, enz. Met LWD willen we ook meer aandacht voor KMO en verenigingen! Beiden moeten veel meer betrokken worden. Londerzeel moet een bruisende gemeente worden: dat soort dynamiek moet je als bestuur uitlokken en stimuleren, maar zeker niet opdringen. Wat wel maakbaar is, zijn de gezelligheid en de sfeer, bijvoorbeeld rond bepaalde periodes zoals Kerst. LWD wil bedrijven en middenstand hier op een veel meer gestructureerde manier bij betrekken. Dit soort initiatieven maakt onze gemeente ook aangenamer om er te wonen en er te komen winkelen.

28

29 orlonderzeel.be

30 13 Peggy Cloots

31 Peggy Cloots (34) is de dochter van Yves Cloots en Mia Verspecht uit het Hoogveld in Londerzeel (vlakbij den SK ). Peggy is gehuwd met Steve Van Erck. Samen hebben ze een 4-jarig zoontje Storm. Ze wonen in de nieuwe verkaveling aan het station van Londerzeel (Hoveniersstraat). Peggy deed haar humaniora aan het Virgo Sapiensinstituut. Sinds 1998 beheert Peggy bij ACV Openbare Diensten het secretariaat van het Vlaams team. Dit team houdt zich specifiek bezig met de ambtenaren van de Vlaamse overheid. Het werken in teamverband is één van de zaken die haar enorm aanspreken in deze job bij de vakbond. Peggy heeft een druk sociaal leven, spreekt graag af met vrienden, gaat telkens met veel plezier op reis en houdt van leuke dingen doen met haar gezin. Ik hoop dat Londerzeel een gemeente wordt waar de warmte, de gezelligheid en vooral de dynamiek van afspat. Toevallige bezoekers, maar ook alle inwoners, moeten in Londerzeel een instant happy gevoel krijgen. Een goede mobiliteit en een propere gemeente zijn twee belangrijke LWD-speerpunten waar ik persoonlijk erg achter sta. Het zijn twee domeinen waarop ons bestuur vandaag echt bloopert. Plastischer kan ik het niet uitdrukken Ik zie enorm veel troeven die vandaag onontgonnen blijven. Die troeven willen we morgen met LWD uitspelen en incasseren. Onze gemeente zal op verschillende domeinen veranderen en verbeteren en dan hebben we het natuurlijk niet alleen over asfalt en bakstenen!

32 14 Geert Cleymans

33 Geert Cleymans (39) is gehuwd met Sofie Verbraecken en is vader van Lotte (9) en Arne (8). Na zijn studies A2 electro-mechanica aan het GTIL en een jaar industrieel ingenieur startte hij als zelfstandige in de bouw. Sinds 2004 heeft hij een algemene bouwonderneming met 5 werknemers. In 2009 is Geert ook gestart met een dienstenchequebedrijf Strijkservice (strijken en poetsen) met momenteel 22 werknemers. Sport was nooit ver weg: atletiek in Antwerpen, voetbal bij SK Londerzeel, tafeltennis in Steenhuffel. Hij was ook lid van Chiro Londerzeel en drummer bij The Suna Band. Verder vult hij zijn vrije tijd met motorrijden, snowboarden en muziek. Bijna dagelijks voel ik bij mijn Londerzeelse klanten dat men uitkijkt naar verandering, naar een nieuw Londerzeel met nieuwe bestuurders. Vooral vanuit mijn activiteiten in de sociale economie voel ik de behoefte aan een gemeente met een warm hart, waar jong en oud zich goed voelen, met elkaar rekening houden en waar er meer wordt samengewerkt. Samenleven is ook samen plezier maken. Ik ga dus ook voor een beter cultuurbeleid, of beter: een echt cultuurbeleid. Onze LWD-ploeg bestaat uit stuk voor stuk zeer gedreven en diverse profielen die elkaar zeer goed aanvullen. Maar tegelijk heeft elk van ons een heel sterke Londerzeelse verankering en dat maakt onze lijst toch wel heel apart: niet voor niets spreken we over een democratisch experiment. We zijn geen partij, we gaan niet voor onze eigen carrière, we gaan niet voor onze binnenzak, maar we gaan uitsluitend voor een sterk geïntegreerd Londerzeel.

34 15 Kurt Bellon

35 Kurt Bellon (39) is de zoon van Etienne (voormalig schoolhoofd Malderen) en Jacqueline Annaert. Ook zijn broers Kris en Karl zijn zeer gekend in Londerzeel. Zijn partner is Kim Boey. Hij heeft 4 kinderen: Ben (12), Lou (5), Nell (2) en Jeff (9 maanden). Na een opleiding als slager behaalde Kurt nog verschillende getuigschriften, o.m. als vrijwillig brandweerman, ambulancier, bewakingsagent, gasanalyst, veiligheidsagent, bedrijfs-ehbo en een erkenning voor het gebruik van biociden voor plaagbestrijding. Kurt Bellon is zijn carrière gestart als slager bij Supermarkt Magda in Malderen, om nadien over te stappen naar beenhouwer Lieven Van Renterghem in Londerzeel-centrum. Vervolgens werkte hij voor Eurobat. Uiteindelijk is hij in 2011 op de groendienst van de gemeente terecht gekomen, waar hij eerder dit jaar werd benoemd. Sinds begin 2011 heeft hij ook een eigen zaak in wespenen ongediertebestrijding Het Wespenteam. In 2000 werd Kurt ook vrijwillig brandweerman. Kurt was lid van KFC Malderen en SK Steenhuffel waar hij ook de jeugdploeg trainde. Kurt is al verschillende jaren kookouder voor Chiro Malderen. Ik denk wel dat ik een zeer sociaal iemand ben, ook al zegt men zoiets meestal niet van zichzelf: ik ken Malderen door en door en Malderen kent mij. Ik heb me aangesloten bij LWD omdat ik hoop op deze manier een einde te kunnen maken aan een bepaald soort van beleid voeren dat me eigenlijk toch wel tamelijk hoog zit Ik ben ervan overtuigd dat we terug dat warme gevoel in onze gemeente kunnen brengen. Zoals jullie in mijn CV kunnen lezen draag ik veiligheid, jeugd, natuur en kinderen - maar ook eerlijkheid en oprechtheid - hoog in het vaandel. Daarvoor doe ik het!

36 16 Marcel Goudie-Falckenbach

37 Marcel Goudie-Falckenbach (59) is de zoon van Jos Falckenbach ( ) en Wiske Van Doren. Marcel is gehuwd met Marleen Verboven en de vader van Lesley, Katrien, Karolien en Evelien. Hij woont in de Molenheide in Malderen. Hij volgde de opleiding van steward en kok bij de zeemacht en behaalde een getuigschrift opleiding HACCP. Marcel werkte 35 jaar als kok bij Aramark en nu bij Sodexo. Marcel heeft bovendien een traiteurzaak. Door zijn zaak heeft hij veel contacten met de verenigingen. Zijn voornaamste hobby is biljarten (MSV carambole en drieband). Onze eerste opdracht zal erin bestaan om Londerzeel terug financieel gezond te maken. Pas wanneer we de juiste maatregelen hebben genomen om dat te realiseren, kunnen we met vertrouwen investeren in de toekomst van onze gemeente en onze bevolking: zorg voor veiligheid, meer groen en kind- en bejaardenvriendelijke initiatieven. Met Conny beschikt LWD over een gedreven vrouw met de juiste ingesteldheid en voldoende politieke ervaring om het roer over te nemen. Ik ben er ook van overtuigd dat Conny, met haar professionele achtergrond als advocate, heel geschikt is om een aantal zaken terug op de rails te zetten.

38 17 Nicky Verheyden

39 Nicky Verheyden (25) is de zoon van Francis Verheyden en Lieve Mertens uit de Brouwerijstraat in Steenhuffel. Nicky woont sinds kort samen met zijn partner Ellen Piessens in de Lunderstraat in Londerzeel. Na zijn lagere school in Ter Elst (Steenhuffel), economie-wiskunde in het Virgo Sapiensinstituut en industriële wetenschappen in Merchtem, haalde hij aan de Lessius Hogeschool (Mechelen) een bachelor Electronica-ICT, met domotica als keuzerichting. Nicky werkt bij Vasco Data Security als production engineer distribution en is daarnaast zaakvoerder van Battle of Sounds (Bos-Events). Zo is hij de organisator van o.a. de Palm Beach Party, New Year Party Londerzeel, enz. In zijn vrije tijd steekt Nicky van tijd tot tijd een handje toe bij De Kampanje en KVLV Steenhuffel. Het organiseren van events is ongetwijfeld één van zijn uitverkoren bezigheden. Inmiddels raakte hij er zelfs professioneel in verzeild. Ik draag cultuur hoog in het vaandel. Met LWD sta ik volop achter het idee om een cultuurbeleid uit te werken dat stoelt op 3 pijlers: 1/ zorgen voor een goede infrastructuur, al dan niet in samenwerking met privépartners, 2/ een gestructureerd overleg met alle verenigingen, individuen en initiatieven die met cultuur bezig zijn en 3/ ondersteunen waar nodig, samen en met de initiatiefnemers. Initiatieven die de gemeente op zijn eentje zit te organiseren bieden eigenlijk weinig toegevoegde waarde. Aansluitend hierop is het noodzakelijk om in de eigen gemeente ook meer uitgaansmogelijkheden voor de jeugd te creëren. Laten we eerlijk zijn: het beleid van vandaag nodigt hier weinig toe uit! Ik wil dus heel graag, samen met onze LWDploeg, bouwen aan een nieuw en dynamischer, Londerzeel; een Londerzeel met een duidelijk Vlaams karakter. De toekomst moet ook een welvarender Londerzeel opleveren! Voor LWD betekent dit een goeddraaiend bedrijfsleven en dit slaat op alle onderdelen van onze lokale economie: horeca, zelfstandigen, KMO s en grotere bedrijven.

40 18 Wouter Troch

41 Wouter Troch (36) is gehuwd met Karin Joris en de vader van dochter Nicky (7). Wouter is uitbater van brasserie Boskeshoeve op Sneppelaar. Hij volgde hotelschool COOVI in Anderlecht en deed nadien hotelmanagement aan de Erasmus hogeschool. Wouter werkte o.a. in restaurant D Hoogh in Mechelen, hotel-restaurant Berkenhof in Keerbergen, hotel Campanille in Vilvoorde en salons Paaleyck in Kapelle-op-den-Bos vooraleer hij in 2001 eigenaar en chef werd van de Boskeshoeve op Sneppelaar in Londerzeel Sint-Jozef. Deze zomer ging hij voor het eerst mee als kookouder van Chiro Londerzeel Sint- Jozef. Hij is één van de initiatiefnemers van de jaarlijkse kersthappening en BBQ voor de buren van Sneppelaar. Zijn dochter Nicky beoefent judo bij Kumikata (Malderen). Zelf is Wouter een fervent circuitrijder met de wagen. Het nieuwe Londerzeel moet een frisse, bruisende gemeente worden. Het toekomstige bestuur moet een luisterend oor hebben voor inwoners, verenigingen en middenstand. Mijn buurt is al jaren het slachtoffer van wateroverlast: wij weten hoe cruciaal een goede communicatie tussen burger en bestuur is maar we beseffen ook hoe belangrijk het voor een bestuur is om te kunnen vooruitzien, te overleggen, transparant te zijn, de capaciteit te hebben om een probleem planmatig aan te pakken en als het er op aankomt dit plan ook daadkrachtig uit te voeren. Ik denk niet dat we nog een bestuur nodig hebben dat aanwezig is wanneer de camera s draaien. Iedereen voelt aan dat Londerzeel op 14 oktober een bladzijde gaat omdraaien. Op onze LWD-lijst staan mensen uit alle geledingen van de bevolking: zelfstandigen, werknemers, vrije beroepers, mensen uit het onderwijs, de overheid en de sociale sector, maar ook mensen die genieten van een welverdiend pensioen. Dit maakt ons zeer sterk. Ik heb er het volste vertrouwen in dat LWD zonder problemen het grootste aantal zetels zal halen. Voor minder gaan we niet!

42 19 Suzy Brugmans

43 Londerzeel moet een landelijke gemeente blijven: deze doelstelling vereist een goede aanpak van ons ruimtelijk beleid. Het verplicht de gemeentelijke overheid ook ondersteunende maatregelen te voorzien en particulieren en bedrijven te motiveren voor het plaatsen van groenschermen enz. Suzy Brugmans (63) woont in het Molenveld in Londerzeel en is weduwe van Benedikt (Dolf) De Buyser. Suzy heeft een diploma secretariaat boekhouding, maar vond na haar studies al snel werk in de sociale sector. Suzy werkte bij het OCMW in Jette, eerst voor de bezorging van warme maaltijden aan huis en later voor de socio-culturele dienst van het OCMW-rust- en verzorgingstehuis. Suzy is actief lid van OKRA Londerzeel en de vereniging van oudstrijders, waar ze penningmeester en vlaggendraagster is. Haar vrije tijd spendeert Suzy aan haar tuin. Vanuit mijn activiteiten als vrijwilliger bij het OCMW weet ik hoe belangrijk het is om daarin te investeren: het sociaal dienstencentrum moet er dringend komen! Concreet betekent dit dat oudere mensen en mensen met problemen voor een breed gamma aan diensten en ondersteuning op de OCMW-campus moeten terecht kunnen. De campus die gelegen is tussen de Kerkhofstraat en de Mechelsestraat is hier uitstekend voor gelegen en biedt nog tal van mogelijkheden! Misschien kunnen we zelfs in de toekomst, wanneer de brandweerkazerne verplaatst is, deze gronden recupereren voor extra goedkope woongelegenheden die door het OCMW worden verhuurd?

44 20 Gerry Van den Bergh

45 Gerry Van den Bergh (34) Keet voor de vrienden is de zoon van Emiel Van den Bergh en Christiane Verbruggen uit de Vinkenstraat te Londerzeel Samen met zijn echtgenote Eva Sarens heeft hij een gezin met vier kinderen, Pol (10), Nena (9), Jef (7) en Rik (5). Na zijn lagere school aan het Virgo Sapiensinstituut deed hij daar ook zijn middelbaar onderwijs: economie-wiskunde. Vervolgens behaalde hij aan de Erasmushogeschool het diploma ICT (Informatie- en Communicatietechnologie). Van 1999 tot 2004 werkte hij bij The Reference als analist programmeur en van 2004 tot heden bij Ricoh als document solution specialist. In het Londerzeels gemeenschapsleven kent iedereen Gerry (de Keet) Van den Bergh wel. Hij is een actieve figuur die overal bijspringt waar nodig. In zijn vrije tijd baatte hij met enkele vrienden gedurende verschillende jaren Het Concept in Steenhuffel uit, was actief als bestuurslid bij een spaarkas en tijdens de vakantie ging hij met Chiro Steenhuffel mee op kamp als kookouder. Gerry is ook actief bij voetbalclub Thor Smis. Fotografie is zijn voornaamste hobby. In zijn vrije tijd volgt Gerry een professionele opleiding. Zijn resultaten liegen er niet om. Om zijn inwoners te bekoren moet een gemeente blijven evolueren. Dit geldt zeker voor ons aller Londerzeel! Dit vereist een goed bestuur met een luisterend oor en een goede portie gezond boerenverstand. Ik heb voor LWD gekozen omdat het een onwaarschijnlijk sterk team is: het is een groep die niet achterom kijkt, met een gezonde spirit en een goeie visie op de toekomst van onze gemeente. LWD denkt in functie van de mensen en niet in functie van zichzelf, en dat maakt onze lijst heel authentiek. Samen met mijn LWD-collega s ga ik voor een veilig en kindvriendelijk Londerzeel, waar het bestuur inspanningen levert voor het behoud van ons Vlaams karakter en met veel aandacht voor het socio-culturele, in de brede zin van het woord. Bovendien heeft Conny als schepen al bewezen dat ze guts heeft. Het is een sterke vrouw die weet waarvoor ze staat. Ik bewonder ten zeerste haar doorzettingsvermogen. Het is één van de redenen waarom ik in deze lijst geloof. Met haar heeft Londerzeel een perfecte burgemeester, een burgemeester voor iedereen.

46 21 Myriam De Smedt

47 Myriam De Smedt (39) is de dochter van Louis De Smedt en Marie-Therèse Spinoy uit de Daalkouter. Samen met haar echtgenoot Frank Samson zijn zij de fiere ouders van Lotte (12), Arne (8) en Hanne (5). Het gezin woont in de Mechelsestraat. Na de Gemeentelijke Basisschool in Londerzeel en TSO in het Sint-Godelieveinstituut (Kapelle-op-den-Bos) schreef ze zich in voor een studie Bijzondere Jeugdzorg in het Stedelijk Technisch Instituut te Mechelen. Na het A2 diploma opvoedster haalde ze in 2011 aan de Lessius Hogeschool te Mechelen een bachelor in de verpleegkunde. Myriam werkte 12 jaar als opvoedster in een M.P.I., dagcentrum en tehuis voor niet-werkenden in Brussel. In 2005 startte ze als verpleegkundige in het Woon- en Zorgcentrum Herfstvreugde van het OCMW in Londerzeel. Myriam is een actief lid van Pasar (Vakantiegenoegens). Ze is er ook reisbegeleidster. In haar vrije tijd houdt ze van zwemmen, fietsen, bakken en reizen. Het nieuwe bestuur moet, wat mijzelf en LWD betreft, van het versterken van het sociale weefsel in de buurten of woonkernen een prioritair actiepunt maken: buurten waar buren mekaar kennen en helpen zijn gezinsvriendelijker, veiliger en staan positiever tegenover ouderen. Onze inwoners moeten onbekommerd kunnen oud worden. Ik weet hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor andersvaliden. Dit kan door het aanleggen van toegankelijke voetpaden en wegen, door andersvalide kinderen alle kansen te geven bij diverse activiteiten en ook en vooral door woningen te voorzien in onze gemeente waar andersvaliden kunnen worden opgevangen. Conny heeft daartoe pogingen ondernomen, maar het werd niet ondersteund door deze bestuursploeg, wat ik heel jammer vind. Meer groen in straten en woonkernen is niet alleen aangenamer, het maakt ook het verkeer zachter. Ook het behoud van de nog aanwezige natuur is, wat LWD betreft, een belangrijk actiepunt!

48 22 Juliana Segers-Put

49 Juliana Segers-Put (57) is de echtgenote van Hubert Segers die in Steenhuffeldorp een bank- en verzekeringskantoor uitbaat. Na haar lagere school bij de Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver studeerde Juliana verpleegkunde aan het Hoger Rijksinstituut voor Paramedische Beroepen in Brussel (HRIPB). Gedurende 30 jaar was Juliana verpleegkundige in het bekende Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in Brussel, waarvan 20 jaar op de spoed en 10 jaar als nachtmonitrice. Vandaag is Juliana in loopbaanonderbreking. Juliana is lid van KVLV Steenhuffel. In haar vrije tijd spendeert ze wel wat tijd als vrijwilliger in het dierenasiel in St-Amands. Zoals vele anderen ben ik ervan overtuigd dat het hoog tijd wordt om te breken met het vorige beleid: het is letterlijk en figuurlijk failliet! LWD pleit daarom terecht voor een open, dynamisch en milieuvriendelijk beleid. Vandaag worden er geen keuzes gemaakt en men concentreert zich onvoldoende op de mensen. Londerzeel moet dus evolueren naar een gemeente met een hart voor onze mensen. Dit is ook de manier waarop mijn man Hubert Segers in het zakenleven staat: mensen steunen en voorthelpen. Het succes komt dan wel vanzelf. Deze warme en authentieke aanpak is wat ons zeer charmeert in het LWD-initiatief. Dit is ook de reden waarom ikzelf en Hubert hebben besloten ons hier voor de volle 100% achter te zetten.

50 23 Katrien Lombaerts

51 Katrien Lombaerts (38), is gehuwd met Kris Pinxten. Samen zorgen zij voor de opvoeding van hun drie kinderen, Kobe (12), Janne (9) en Tuur (5). Het gezin Pinxten-Lombaerts woont in de Meerstraat. Na haar Latijn-Griekse aan het STK in Kapelle-op-den-Bos behaalde Katrien een master logopedie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Na haar studies begon zij in 1996 als logopediste in een groepspraktijk te Leuven. In 1999 startte ze in Londerzeel haar eigen praktijk als zelfstandig logopediste. In haar vrije tijd is zij een actief lid van atletiekclub Olympia. Samen met haar man besteedt Katrien heel wat tijd aan huishoudelijke bezigheden en de zorg voor haar kindjes. Met LWD gaan we voor een goed bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer, de fiets en te voet en een veilig Londerzeel. Onze dorpen moeten sfeervoller, terwijl we buiten de dorpen meer prioriteit moeten geven aan het behoud van het landelijk karakter. Ik vind ook dat we meer aandacht moeten besteden aan voldoende mogelijkheden voor een fijne tijdsbesteding en dit voor alle categorieën van de bevolking. De basis van dit alles is een goed en deugdelijk bestuur, een bestuur dat zich werkelijk inzet voor de noden en verlangens van de bevolking.

52 24 Ine Tierens

53 Ine Tierens (23) is de dochter van Ingrid Van Den Berghe en Didier Tierens. Ze woont op Klein Holland. Ine behaalde na haar ASO-diploma Economie-wiskunde aan het Virgo Sapiensinstituut in Londerzeel een bachelor Engels/Economie aan de Katholieke Hogeschool van Mechelen. Momenteel geeft Ine les in het secundair onderwijs (Engels, Economie en Project Algemene Vakken in het ASO en BSO). Ze is oud-leidster van de chiromeisjes Londerzeel en lid van Jol (jong-oudleiding Londerzeel). Ine gaat ook mee als kookouder op kamp. Basketbal is één van haar passies. In haar vrije tijd houdt ze ook van reizen. Londerzeel heeft nood aan een nieuwe generatie lokale beleidsmensen. Nieuwe mensen leveren immers nieuwe ideeën op en geven aan de gemeente een nieuwe boost en Londerzeel heeft die nieuwe zuurstof dringend nodig. Nog eens 6 jaar uit hetzelfde vaatje tappen is voor mijn generatie geen optie! Verder ben ik ervan overtuigd dat een goede dialoog tussen het beleid en onze inwoners van het allergrootste belang is. Met LWD gaan we voor een bruisend Londerzeel waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. En het mag gezegd - LWD is de lijst van de leuke vrouwen!

54 25 Piet Buelens

55 Piet Buelens (75) komt uit het kroostrijke Steenhuffelse gezin van Guske Buelens en Maria De Smedt. Piet was gehuwd met Maria Van Zaelen ( ) en heeft twee kinderen, Peter (die gemeenteraadslid was in de periode ) en Connie. Piet woont in de Blauwenhoek. Na zijn normaalschool in Mechelen, volgde hij een opleiding leraar secundair onderwijs in Brussel. Sinds de start in 1960 was Piet leraar algemene vakken (Nederlands en geschiedenis) aan het GTIL, tot Piet kent als geen ander de Londerzeelse politiek. Gedurende 44 jaar was hij lokaal verslaggever voor de Gazet van Antwerpen. Piet volgde in Londerzeel - maar gedurende een lange periode ook in Merchtem en Kapelle-opden-Bos - alle gemeenteraadszittingen. In zijn vrije tijd speelt hij bridge en fietst hij vaak. Ons gemeentelijk onderwijs - en zeker het GTIL - heeft dringend meer visie en sturing nodig! Het is meer dan hoog tijd om een aantal betreden paden te verlaten en te gaan voor een radicale ommezwaai: één, ons onderwijs kan alleen overleven wanneer er goed wordt samengewerkt, over de netten heen het idee van één Londerzeelse scholencampus is wat LWD betreft een te realiseren doelstelling; twee, we moeten resoluut opteren voor de hoogste kwaliteit door een bestuur/directie die affiniteit heeft met Londerzeel en het Londerzeelse bedrijfsleven; drie, de interactie met het lokale bedrijfsleven moet terug hersteld en gedynamiseerd worden en vier, wat de bouw van klaslokalen, betreft moeten we voor functionele gebouwen gaan - geen gouden kooien! - en alternatieve financieringsvormen. Dynamiek vereist visie en creativiteit en dat was er, wat ons gemeentelijk onderwijs betreft, in de voorbij 18 jaar ruim onvoldoende... Ik ben ervan overtuigd dat Londerzeel met LWD en Conny als lijsttrekker, een nieuwe gemeente zal worden, ook wat het onderwijsbeleid betreft.

56 Conny Moons Dimi Robbyns Veerle Asselman Frank Pas Geert Cleymans Wouter Troch gaat voor de toekomst van onze gemeente, voor een ambitieus project voor en door Londerzeel. Christine De Smedt Arnold Rottiers Jan Van denbempt Kurt Bellon Suzy Brugmans Els Van den Broeck Caro Heymans Nathalie Aelbrecht Marcel Goudie-Falckenbach Gerry Van den Bergh Erik Van Hummelen Peter Bosman Peggy Cloots Nicky Verheyden Myriam De Smedt 1 Conny Moons 2 Dimi Robbyns 3 Christine De Smedt 4 Els Van den Broeck 5 Erik Van Hummelen 6 Veerle Asselman 7 Arnold Rottiers 8 Caro Heymans 9 Peter Bosman 10 Frank Pas 11 Jan Van denbempt 12 Nathalie Aelbrecht 13 Peggy Cloots 14 Geert Cleymans 15 Kurt Bellon 16 Marcel Goudie-Falckenbach 17 Nicky Verheyden 18 Wouter Troch 19 Suzy Brugmans 20 Gerry Van den Bergh 21 Myriam De Smedt 22 Juliana Segers-Put 23 Katrien Lombaerts 24 Ine Tierens 25 Piet Buelens V.U. Conny Moons Juliana Segers-Put Katrien Lombaerts Ine Tierens Piet Buelens Stem op meerdere LWD kandidaten

Conny Moons. Wij gaan voor Londerzeel

Conny Moons. Wij gaan voor Londerzeel Conny Moons Wij gaan voor Londerzeel Beste inwoners, Dit LWD-team zal en wil voor Londerzeel de wissel op de toekomst zijn. Wij zijn een groep enthousiaste en creatieve mensen die met hun beide benen

Nadere informatie

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam»

BEERNEM» DE WEG VOORUIT. Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam» BEERNEM DE WEG VOORUIT Beernem leeft Bruisend Zorgzaam Duurzaam Beernem, waar iedereen graag thuiskomt. Wie weet er beter wat er leeft en nodig is in een buurt, dan de buurtbewoners zelf? Wij geloven sterk

Nadere informatie

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT

IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK WIL EEN BURGEMEESTER WORDEN DIE MENSEN VERBINDT ANN VAN DAMME LIJSTTREKKER ZWIJNDRECHT IK BEN ER KLAAR VOOR MOOIE DINGEN KUNNEN DOEN Ann is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding en voelt een grote

Nadere informatie

Jongeren ten opzichte van hun eerste job 15-09-2008

Jongeren ten opzichte van hun eerste job 15-09-2008 Jongeren ten opzichte van hun eerste job Samenvatting 15-09-2008 van de resultaten a Market Probe division Doelstelling van het onderzoek 2 3 Kennis over de jongeren ten aanzien van het einde van hun studies

Nadere informatie

Wauters. Hoe geeft u volmacht?

Wauters. Hoe geeft u volmacht? 2 An Wauters 42 jaar Emiel Opdebeecklaan 39, Keerbergen an.wauters@telenet.be 0484 67 11 19 tekent, droomt en geniet van de natuur Er is nog zoveel meer mogelijk in Keerbergen Na een periode van ziekte

Nadere informatie

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Geraardsbergen oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Geraardsbergen lijsttrekker Onderwijs, welzijn, cultuur en ontspanning: dat zijn mijn prioriteiten. Ik zet mij in voor onderwijs: niet alleen

Nadere informatie

Samenstelling gemeenteraad

Samenstelling gemeenteraad Home > Beleid > Bestuur > Gemeenteraad > Samenstelling gemeenteraad Samenstelling gemeenteraad Foto Geert Rampelbergh - januari 2013 v.l.n.r./boven naar onder: Dimitri Robbyns, Conny Moons, Patrick Bogaerts,

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

De vrienden van Peter

De vrienden van Peter De vrienden van Peter Hallo! Kennen wij elkaar al? Zeg, ben jij niet bij mij aan de deur geweest? Was jij niet op onze opendeurdag? Goed mogelijk! Want elke keer als er iets in Vilvoorde te doen is, probeer

Nadere informatie

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.»

BOORTMEERBEEK» DE WEG VOORUIT. Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek.» BOORTMEERBEEK DE WEG VOORUIT Voor een duurzaam en bruisend Boortmeerbeek. Een open bestuur ten dienste van de inwoners. Communicatie en dialoog zijn enorm belangrijk in de moderne maatschappij. Wij vinden

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter

Ufuk Dogerle. Contact: Aandachtspunt. Landelijk politiek Stedelijk politiek Media. Lijsttrekker-Voorzitter Landelijk politiek Stedelijk politiek Media info@onsutrecht.nl www.onsutrecht.net Lijsttrekker-Voorzitter Ufuk Dogerle Sinds 1984 werkzaam in de pipeline industrie in Engeland, Canada, Irak, Dubai, Amerika

Nadere informatie

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018

Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 Kandidatenlijst Groen Schelle 2018 STAN SCHOLIERS Lijsttrekker 64 jaar, coördinator drukkerij De eerste naam op onze lijst is die van Stan. Je komt hem zeker wel eens al joggend of fietsend tegen. Hij

Nadere informatie

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip.

'Medezeggenschapsraad', ik vond het lang een beetje een abstract begrip. Zeven MR-kandidaten stellen zich aan u voor. Mijn naam is Naima Rahouani-Boultam. Ik ben moeder van Selma uit groep 4MN en Ilias die op de middelbare school zit (heeft ook op de Jonge Wereld gezeten).

Nadere informatie

SCHOTEN WEER VAN ONS

SCHOTEN WEER VAN ONS SCHOTEN WEER VAN ONS LIJSTTREKKER TOM VAN GRIEKEN Beste Schotenaar, Samen met mijn vriendin heb ik een huis opgeknapt in Den Deuzeld. Schoten is een leuke plek om te wonen en inwoners zijn dan ook terecht

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid.

Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid. Ik ben 48 jaar oud, ben gehuwd en moeder van 5 kinderen. Vandaag ben ik Gemeente en OCMWraadslid. Mijn hobby s zijn tennis en bridge. 48 jaar oud, licentiaat in de rechten, master in financiën, studies

Nadere informatie

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST

VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST VERNIEUWENDE KIJK OP ROTSELAAR #TOEKOMST De wereld is constant in verandering. Alleen wanneer je voortdurend vernieuwt, kan je samen de toekomst maken. Daarom kiest CD&V Rotselaar bij het begin van 2016

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

RESP. NR. : MULTI- HH NR.: VERSIE 1. Europees Sociaal Onderzoek 2008. Aanvullende vragenlijst

RESP. NR. : MULTI- HH NR.: VERSIE 1. Europees Sociaal Onderzoek 2008. Aanvullende vragenlijst RESP. NR. : 1 2 3 4 5 6 MULTI- HH NR.: 7 VERSIE 1 Europees Sociaal Onderzoek 2008 Aanvullende vragenlijst ALS U EEN MAN BENT, WILT U DAN VRAAG 1 BEANTWOORDEN? ALS U EEN VROUW BENT, WILT U DAN VRAAG 2 BEANTWOORDEN?

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

narratieve zorg Elder empowering the elderly

narratieve zorg Elder empowering the elderly narratieve zorg Elder empowering the elderly huisbezoek 1: KENNISMAKING - 2 - KENNISMAKING - huisbezoek 1- a kennismaking huisbezoek 1: KENNISMAKING a vertrouwelijkheid individueel in teamverband naar

Nadere informatie

#zuurstof voor Sinaai. ontdek onze concrete voorstellen. Eline De Bruyne Karel Noppe

#zuurstof voor Sinaai. ontdek onze concrete voorstellen. Eline De Bruyne Karel Noppe #zuurstof voor Sinaai ontdek onze concrete voorstellen Eline De Bruyne Karel Noppe Voorwoord Beste inwoner van Sinaai, Op zondag 14 oktober verkiezen we met z n allen een nieuw gemeente- en provinciebestuur.

Nadere informatie

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.»

BOOM» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom.» BOOM DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Boom. Wie lokaal shopt, schopt leven in de buurt! Boom, een bruisende handelskern in het hart van de Rupelstreek. Waar Bomenaars

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat

PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat PERSMEDEDELING Persconferentie N-VA Lennik Kwadraat 1. Voorstelling van enkele nieuwe kandidaten van N-VA Lennik Kwadraat (door Bé Fries voorzitter N-VA Lennik en Etienne Van Vaerenbergh voorzitter Lennik

Nadere informatie

10 tips voor meer diversiteit in overleg

10 tips voor meer diversiteit in overleg 10 tips voor meer diversiteit in overleg Changemakers: 10 tips voor meer diversiteit in overleg Parlement, gemeenteraad, oudercomité, sportraad ze blinken zelden uit in diversiteit. Nochtans is onze samenleving

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit!

Gemeenteraadsverkiezingen Kaderprogramma ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! ANDERS! Anders dan gewoon, gewoon anders, gewoon spirit! Inleiding Spirit Hageland, de overkoepelende spiritwerking in de driehoek Tienen Diest Aarschot, wil u vandaag een eerste stand van zaken meegeven

Nadere informatie

Jolan. Jolanda Omvlee (42),

Jolan. Jolanda Omvlee (42), Jolan Jolanda Omvlee (42), getrouwd met Ron (48), moeder van Lise (10) en Emmely (6) is directeur van Compassion. Ze geeft leiding aan 38 personen, haar contacten gaan internationaal. 22 tekst Wieteke

Nadere informatie

Ouderbetrokkenheid: interviewschema

Ouderbetrokkenheid: interviewschema Ouderbetrokkenheid: interviewschema Contactinformatie: Prof. dr. Johan van Braak, Lien Ghysens en Ruben Vanderlinde Vakgroep Onderwijskunde Universiteit Gent Inleiding Met dit interview willen we meer

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw

Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Voorstelling Onafhankelijk Leven vzw Waarvoor staat Onafhankelijk Leven vzw? 1. Visie Onafhankelijk Leven vzw gaat met volle kracht voor een samenleving waar alle personen met beperking controle hebben

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

Geert Declerck. rouwregister. 19 december januari Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem

Geert Declerck. rouwregister. 19 december januari Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem 19 december 1942 31 januari 2019 Uitvaartzorg L. Van Kuyk Nieuwdreef 210, Merksem www.lvankuyk.be Hilde Barbier Robert Verbeke -Ingrid Nemegeer. Geert was korte tijd mijn collega, maar lang genoeg om

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA1 Centrum Oostende L. Spillaertstraat 31 8400 Oostende Contactpersoon school Berlinda Willaert, directeur Telefoonnummer 059 70 16 92 Ka1oost.directeur@skynet.be Jimi Bauwens KA1 Centrum Oostende L.

Nadere informatie

Excellenties, Dames en heren,

Excellenties, Dames en heren, Alleen de uitgesproken tekst geldt. Welkomstwoord van drs. Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel, bij de opening van de relatiebijeenkomst Lente in Overijssel,

Nadere informatie

bestuur goed stassen 1 jos

bestuur goed stassen 1 jos SamenvoorKruibeke goed bestuur *ontbreken op de foto: Kristof Van de Vyver, Iris Sinnaeve en Jeannine Cap Een echt bestuur voor een financieel gezond Kruibeke doe je niet alleen, niet als individu, ook

Nadere informatie

een goed jaar voor jou, voor mij en voor de hele buurt.

een goed jaar voor jou, voor mij en voor de hele buurt. een goed jaar voor jou, voor mij en voor de hele buurt. Dames en Heren Beste vrienden Een gelukkig Nieuwjaar. Van harte Voor u, voor wie u dierbaar is, en voor ons allemaal. Een gelukkig Nieuwjaar. Een

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.»

MORTSEL» DE WEG VOORUIT. Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel.» MORTSEL DE WEG VOORUIT Samen zorgen dat we met z'n allen vooruitgaan in Mortsel. Winkelen? Dan moet je in Mortsel zijn! Mortsel heeft veel troeven in handen om de winkelkern toekomstbestendig te maken.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Dankwoord (Acknowledgements)

Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) Dankwoord (Acknowledgements) 245 Het heeft even geduurd maar daar ligt hij dan eindelijk, de gedrukte versie van mijn proefschrift! Ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren

Nadere informatie

De organisatie van de deelname van school aan de avondvierdaagse. De organisatie van de carnavalsviering op school.

De organisatie van de deelname van school aan de avondvierdaagse. De organisatie van de carnavalsviering op school. Ouderraad KBS De Brakken. Wie zijn we en wat doen we. De oudervereniging bestaat uit alle ouders van leerlingen van basisschool De Brakken. U als ouder bent dus ook lid van deze vereniging! De vereniging

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten!

Lisa Van Damme. Ik hou ervan om het juiste moment af te wachten! 2 portfolio Lisa Van Damme Lisa Van Damme begon, geïnspireerd door sociaal geëngageerde fotografen, op 17-jarige leeftijd aan een studie fotografie. Voor haar is fotografie meer dan een doel; het is eerst

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

t Blanckaartje Maandelijks huiskrantje van COZ Sint Jozef voor de bewoners van zorgdienst Korenblomme april 2014

t Blanckaartje Maandelijks huiskrantje van COZ Sint Jozef voor de bewoners van zorgdienst Korenblomme april 2014 t Blanckaartje Maandelijks huiskrantje van COZ Sint Jozef voor de bewoners van zorgdienst Korenblomme april 2014 Onze bewonerskrant is ook online te bekijken op onze nieuwe website: www.vzwcod.be Verantwoordelijke

Nadere informatie

Actualiteitsdebat Hervorming Secundair Onderwijs. Vlaams Parlement, 18 januari 2017

Actualiteitsdebat Hervorming Secundair Onderwijs. Vlaams Parlement, 18 januari 2017 Actualiteitsdebat Hervorming Secundair Onderwijs Vlaams Parlement, 18 januari 2017 Tussenkomst Jo De Ro (Open Vld) Maar vooral beste ouders en leerkrachten die thuis dit actueel debat aan t volgen zijn:

Nadere informatie

Jaargang 3, eerste trimester 2002

Jaargang 3, eerste trimester 2002 Jaargang 3, eerste trimester 2002 BOEKJE VAN HET SAMENLEVINGSINITIATIEF VU : Gemeenschapscentrum Essegem, Heidi Herremans, Leopold I straat 329, 1090 Jette -2- Beste, Mijn naam is Heidi Herremans. Ik ben

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne Contactpersoon school Dirck Defever Telefoonnummer 058 31 10 89 dirck.defever@rago.be Jocelyne Houquet KA Veurne Smissestraat 3-8630 Veurne jochie_eikeorf@hotmail.com

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.

DE ROZE HUISKRANT. Interview met onze stagiaire DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE. DE REDACTIE: JESSIKA INGE LINDA PHILIPPE HEIDI INE STEPHANIE CONTACT: INE.VERCAEMER @DE-LELIE.BE Krantje 26 DE ROZE HUISKRANT Juli 2013 Interview met onze stagiaire We hebben sinds 4 februari een stagiaire,

Nadere informatie

Dirk Laleman. 9 DE PLAATS. 7lijst. Provincie 22 STE PLAATS. Gemeenteraadsverkiezingen. "met een hart voor iedereen"

Dirk Laleman.  9 DE PLAATS. 7lijst. Provincie 22 STE PLAATS. Gemeenteraadsverkiezingen. met een hart voor iedereen V.U. Dirk Laleman. Verkiezingsdrukwerken: verkiezingen gemeente- en provincieraadsverkiezingen 8 oktober 2006, vrij van zegel volgens artikel 198 van het W.Z.G.T. www.laleman.be Dirk Laleman 9 DE PLAATS

Nadere informatie

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach

Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Test: Je ouders als studie oriëntatiecoach Je ouders kunnen perfecte last minute studie oriëntatiecoaches zijn, maar weten ze eigenlijk wel wat je dromen en ambities zijn? En omgekeerd: weet jij hoe jouw

Nadere informatie

Cultuurbeleidsplan 2011-2013

Cultuurbeleidsplan 2011-2013 Dienst cultuur Tel. 053 64 20 40 - cultuur@denderleeuw.be ENQÛETE Cultuurbeleidsplan 2011-2013 1. Gemeente: (vul in aub.):. 2. Deelgemeente: (vul in aub.)... 3. Wijk: (vul in aub):. 4. Hoe oud bent u?

Nadere informatie

internaat ter Tuine Ieper

internaat ter Tuine Ieper internaat internaat ter Tuine Ieper Een plek waar jongeren zich thuis voelen! Meisjes en jongens van één van de Ieperse katholieke secundaire scholen zijn welkom in het Internaat Ter Tuine Ieper. Het internaat

Nadere informatie

Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015

Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015 Vormingsaanbod voor universiteiten en hogescholen 2014/2015 Inhoud 3 Vooraf 5 Een andere kijk op spijbelen 6 Over de diepere betekenis van kinderspel 7 Kinderen hebben zo hun kijk op quality time 8 Plan

Nadere informatie

Onze Troeven op een rij

Onze Troeven op een rij 1 2 Nieuw Wij zijn de enige grote partij die nog niet in de meerderheid zat in Londerzeel of een schepen had. Wij zijn dus op geen enkele manier verantwoordelijk voor de huidige situatie. open Wij denken

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

Toerisme & Recreatie. 3 e graad TSO

Toerisme & Recreatie. 3 e graad TSO Toerisme & Recreatie 3 e graad TSO 1 PROFIEL Ben je op zoek naar een brede kijk op de wereld? Ben je vrij actief en zou je graag werken met (groepen) mensen? Organiseer je graag? Spreekt entertainen of

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? boekje-105x105-def.indd 1 30-01-2009 12:05:22 1,2,3,..., 10 stappen boekje-105x105-def.indd 2 30-01-2009 12:05:23 Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees

Nadere informatie

Inclusie kinderen met specifieke zorgbehoefte/handicap. Borrelen en bruisen 10 december 2013

Inclusie kinderen met specifieke zorgbehoefte/handicap. Borrelen en bruisen 10 december 2013 Inclusie kinderen met specifieke zorgbehoefte/handicap Borrelen en bruisen 10 december 2013 Inclusie binnen Kind en Gezin Strategische ambitie van K&G opgenomen in ondernemingsplan 2013-2014 'Te werken

Nadere informatie

IK HEB N IN MIJN OOR

IK HEB N IN MIJN OOR IK HEB N IN MIJN OOR Het hele leven horen Dankzij ons gehoor zijn we in staat om de natuur met al haar geluiden waar te nemen, kunnen we genieten van kunst en cultuur en wat het allerbelangrijkste is:

Nadere informatie

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester.

Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen van een liberale burgemeester. Beste Gentenaars, Beste liberale vrienden, WELKOM! Welkom in gent, Welkom op de stedendag van Open Vld. Onze boodschap vandaag is simpel en helder : Als je wil dat een stad floreert, geef h m dan in handen

Nadere informatie

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Vrijdag 30 maart 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 30 maart 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Viering Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Tielrode Dames en heren Vandaag start de paasvakantie. Voor

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

En hoe blijf jij fit in je hoofd?

En hoe blijf jij fit in je hoofd? En hoe blijf jij fit in je hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven in je hoofd en hebben al heel

Nadere informatie

Kennismaken met beroepen VDAB-beroepenfilms als hulpmiddel

Kennismaken met beroepen VDAB-beroepenfilms als hulpmiddel Kennismaken met beroepen VDAB-beroepenfilms als hulpmiddel Marc Vanderlocht, VCLB Leuven 1. Situering Om een goede studie- en beroepskeuze te maken is het belangrijk dat leerlingen voldoende zicht hebben

Nadere informatie

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.»

MOERBEKE» DE WEG VOORUIT. Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke.» MOERBEKE DE WEG VOORUIT Samen bouwen aan onze toekomst, dat maakt het nieuwe Moerbeke. Betaalbare, duurzame projecten ondersteunen. De vernieuwing van de gemeenteschool "De Vlinderdreef" en de sportaccommodatie

Nadere informatie

Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor!

Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor! Onze vaste invalkrachten stellen zich graag aan u voor! Elise Mijn naam is Elise, 32 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend Paul en onze twee dochters Emma (2 jaar) en Lisa (6 maanden) in Schijndel. In

Nadere informatie

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure.

Augustus 2013. Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Augustus 2013 Even voorstellen: Marianne Groenink, Reborn Feet, pedicure. Ik ben Marianne Groenink, geboren in Steenwijk Na 10 jaar in de zorg te hebben gewerkt was ik aan iets nieuws toe... Ik kwam op

Nadere informatie

Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen

Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? Door: Johan Clarysse, stafmedewerker Tele-Onthaal West-Vlaanderen Adviezen in een hulpverlenend gesprek: zegen of vloek? 1 Advies is vaak iets anders

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 2005-2006 Contactpersoon school Telefoonnummer KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren Yolande Moreau ka.tongeren@rago.be Ine Swennen KA Tongeren Moerenstraat 4 3700 Tongeren ineswennen@hotmail.com Ine zet zich

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zilveren Maan. Start van het schooljaar 2015-2016 Zes weken zomervakantie zijn voorbij gevlogen! van Openbare Basisschool

Nieuwsbrief. De Zilveren Maan. Start van het schooljaar 2015-2016 Zes weken zomervakantie zijn voorbij gevlogen! van Openbare Basisschool Nieuwsbrief van Openbare Basisschool De Zilveren Maan veertiende jaargang nummer 1 datum: 28-08-2015 De Zilveren Maan Start van het schooljaar 2015-2016 Zes weken zomervakantie zijn voorbij gevlogen! De

Nadere informatie

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Lokaal economisch beleid wordt steeds belangrijker In de UNIZO KMO-barometer* van maart 2011: het gemeentelijk niveau wordt door

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.»

BUGGENHOUT» DE WEG VOORUIT. De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is.» BUGGENHOUT DE WEG VOORUIT De weg vooruit naar een Buggenhout waar iedereen mee is. De weg vooruit naar auto s en fietsers die elkaar (graag) zien Niets is zo belangrijk als een veilige schoolomgeving.

Nadere informatie

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd?

En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? En hoe blijf jij Fit in je Hoofd? 1,2,3,..., 10 stappen Fit in je Hoofd, Goed in je Vel. Je lekker in je vel voelen, daar kun je aan werken. Lees rustig de tien stappen. Ze inspireren je om fit te blijven

Nadere informatie

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs

Ambassadeur van het Gemeenschapsonderwijs 5 Mechelen-Keerbergen-Heist-op-den-Berg KTA Mechelen Wollemarkt Wollemarkt 36 2800 Mechelen Contactpersoon school Anne Gielen, directeur Telefoonnummer 015 28 62 60 Amal Bohmedi KTA Mechelen Wollemarkt

Nadere informatie

EDEGEM» DE WEG VOORUIT. Wij komen naar je toe»

EDEGEM» DE WEG VOORUIT. Wij komen naar je toe» EDEGEM» DE WEG VOORUIT Wij komen naar je toe» Een verhaal schrijf je samen met iedereen Bart Breugelmans Ons verhaal is jullie verhaal.» Beste inwoner van Edegem, De afgelopen maanden hebben wij ons verhaal

Nadere informatie

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit!

VILVOORDE» DE WEG VOORUIT. Vilvoorde, t is nu of nooit! VILVOORDE DE WEG VOORUIT Vilvoorde, t is nu of nooit! HET IS VIJF VOOR TWAALF. Meer leegstand. Meer armoede. Meer files. Minder aandacht voor de wijken. Minder ruimte voor (jeugd)verenigingen. Meer parkeerdruk.

Nadere informatie

Vrijetijdsbesteding en -behoeften van Brusselse jeugd met een handicap. Roeland Janssen Joris Van Puyenbroeck Dirk Smits

Vrijetijdsbesteding en -behoeften van Brusselse jeugd met een handicap. Roeland Janssen Joris Van Puyenbroeck Dirk Smits Vrijetijdsbesteding en -behoeften van Brusselse jeugd met een handicap Roeland Janssen Joris Van Puyenbroeck Dirk Smits Doelgroep Kinderen met een functiebeperking (6-12 jaar) en hun ouders Nederlandstalig

Nadere informatie

De THUIS-wijk. Belgen voelen zich thuis in hun buurt

De THUIS-wijk. Belgen voelen zich thuis in hun buurt Evy Raes. Beeld uit de ILIV- Thuis in beeld -fotoreportage 2013 De THUIS-wijk Belgen voelen zich thuis in hun buurt De buurt is belangrijk voor de Belg. Hoe men zich voelt in zijn buurt heeft een impact

Nadere informatie

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer

samen 4 Ed. Aalst oost-vlaanderen toekomst geven aan lijstnummer samen toekomst geven aan oost-vlaanderen lijstnummer 4 Ed. Aalst lijsttrekker Binnen een paar dagen verkiest u een nieuw provinciaal bestuur. Gedurende meer dan 23 jaar maak ik hiervan deel uit. In die

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou!

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit zijn wij we zijn er voor jou! Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Dit zijn wij we zijn er voor jou! Graag stellen we ons voor! Careander ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking op het gebied

Nadere informatie

Waarde-volle zorg is ook nog JONG!

Waarde-volle zorg is ook nog JONG! Waarde-volle zorg is ook nog JONG! LOC maakte een nieuwe visie op de zorg. Die heet Waarde-volle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt doordat die gaat over dingen die voor ons allemaal

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

ALCEA / VIJVERWEELDE UW PARTNER IN VIJVER EN TUIN

ALCEA / VIJVERWEELDE UW PARTNER IN VIJVER EN TUIN ALCEA / VIJVERWEELDE UW PARTNER IN VIJVER EN TUIN WANNEER WATER EN GROEN KUNST WORDT BEDRIJFSPROFIEL DOEL Dit document heeft tot doel ons bedrijf voor te stellen met alle vroegere en huidige activiteiten

Nadere informatie

klaar voor morgen www.sintjozefhumaniora.be HALLO Je zit nu in het zesde leerjaar en binnenkort kies je een nieuwe school. Misschien is onze school wel precies wat je zoekt. Daarom stellen we ons graag

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Welke uitdagingen liggen er? Het lokaal geïntegreerd gezinsbeleid neemt een belangrijke plaats in binnen het lokaal sociaal beleid,

Nadere informatie

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg?

Even voorstellen Waarom stel je je beschikbaar voor de PvdA Elburg? Edwin is als vijfjarige in onze gemeente komen wonen. Op t Harde ging hij naar de Petraschool om vervolgens in Elburg zijn middelbare schooltijd te doorlopen. Naast zijn studie geschiedenis aan de Universiteit

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019

KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 KIEZEN VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS info ouders basisonderwijs 1, 2 en 3 april 2019 goed kiezen is als een puzzel maken zorg ervoor dat je alle goede puzzelstukjes verzamelt Kiezen voor het secundair onderwijs

Nadere informatie