IN 4 STAPPEN NAAR JE NIEUWE KEUKEN PLANNINGGIDS 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IN 4 STAPPEN NAAR JE NIEUWE KEUKEN PLANNINGGIDS 2015"

Transcriptie

1 IN 4 STAPPEN NAAR JE NIEUWE KEUKEN PLANNINGGIDS 2015

2 In 4 stappen naar je nieuwe keuken Deze brochure is je gids bij het opmeten, plannen, bestellen en installeren van je IKEA keuken. Binnenin ontdek je wat er allemaal moet gebeuren en in welke volgorde. 1OPMETEN 2PLANNEN 3BESTELLEN 4INSTALLEREN

3 Sommige van de hier afgebeelde producten zijn misschien niet verkrijgbaar bij de IKEA vestiging bij jou in de buurt. Vraag het aan een medewerker in de winkel of kijk op ikea.nl voor meer Het is mogelijk dat producten (die hier worden getoond) in dit woonwarenhuis niet verkrijgbaar zijn. Neem contact op met een medewerker of kijk op IKEA.nl voor meer informatie. Voor meer productinformatie, zie IKEA.nl en het prijskaartje. Alle elementen vereisen montage. Alles wat je nodig hebt ligt voor je klaar bij IKEA. WERKBLADEN, SPOELBAKKEN EN KEUKENMENGKRANEN Koophulp 2015 APPARATUUR Koophulp Keukens & apparatuur PRIJZEN IN DEZE BROCHURE GELDEN TOT EN MET 30 JUNI 2015 Het nieuwe ikea KeuKenSYSteeM Koophulp 2015 Sommige van de hier afgebeelde producten zijn misschien niet verkrijgbaar bij de IKEA vestiging bij jou in de buurt. Vraag het aan een medewerker in de winkel of kijk op IKEA.nl voor meer informatie. Raadpleeg de prijskaart en de website voor uitgebreidere productinformatie. Alle producten moeten worden gemonteerd. We hebben nu nog meer slimme opbergers en oplossingen! Kijk op pagina 54. Onze keukenbrochure is een van de beste bronnen voor ideeën en informatie. Bovendien biedt ze een overzicht van ons volledige keukenassortiment. informatie. Raadpleeg de prijskaart en de website voor uitgebreide productinformatie. Alle producten moeten worden gemonteerd. Onze drie koophulpen. Hierin vind je gedetailleerde informatie over ons keukenassortiment, overzichtelijke vergelijkingen tussen producten en hulp bij het kiezen van wat je precies nodig hebt. Ook digitaal te bekijken op IKEA.nl/keukens KEUKEN INSTALLATIE IKEA online. Op IKEA.nl/keukens vind je de meeste informatie. Je vindt er onze keukenplanner, naast informatie over ons volledige assortiment keukenproducten en services. Onze keukeninstallatiegids geeft tips en informatie om je te helpen je keuken correct te installeren.

4 1OPMETEN Je keuken opmeten is niet moeilijk, maar het moet wel nauwkeurig gebeuren want het vormt de basis voor het hele verdere proces. Neem de nodige tijd om precies op te meten (op de volgende pagina vind je millimeterpapier om het grondplan van je keuken op te tekenen). Ga als volgt te werk. VOORBEREIDINGSBEZOEK Bijna alle keukens hebben minstens één moeilijk hoekje. Maar als je alles goed opmeet is overal wel een oplossing voor. Als je het opnemen van de juiste maten moeilijk vindt, hebben wij door IKEA geselecteerde montage bedrijven die dit nauwkeurig voor je kunnen doen en controleren of je ruimte voldoet aan een aantal randvoorwaarden waarop het ontwerp en de bestelling van je IKEA keuken gebaseerd kan worden. Meet eerst van de vloer tot het plafond, dan de volledige lengte van elke muur en van de hoeken naar de deur(en). Meet elk raam op en de afstand tot de vloer, het plafond en de hoeken van de kamer. Doe hetzelfde voor de deur(en). Noteer alles wat uit de muren steekt, zoals radiatoren, ventilatie- en andere buizen. Noteer waar de watertoevoer en -afvoer zich bevinden. Als je ze wil verplaatsen, duid dan ook de nieuwe locatie aan. Noteer waar de stopcontacten en lichtschakelaars zich bevinden en waar je ze straks wilt hebben.

5 Afmetingen van mijn keuken Noteer de afmetingen in millimeters om zeker te zijn dat je nieuwe keuken past.

6 2PLANNEN Bij het plannen van je keuken krijgen je dromen en ideeën vorm. Er zullen heel wat beslissingen genomen moeten worden, zoals waar de koelkast zal komen en hoeveel lades je nodig hebt. We reiken je dan ook hulpmiddelen aan om je daarbij te helpen. Je kan ook voor advies terecht bij onze keukenspecialisten in het woonwarenhuis. Denk na over hoe je je keuken gebruikt en wat voor jou comfortabel aanvoelt. Sta stil bij wat je goed vindt aan je bestaande keuken en wat je zou willen veranderen. Het is misschien een goed idee om een lijst te maken van de dingen die je wil houden en wat je wil vervangen. De meeste keukens functioneren het beste als je ze onderverdeelt in werkzones: de opbergzone (koelkast/vriezer/voorraadkast), de afwaszone (spoelbak/vaatwasser) en de kookzone (oven/ kookplaat). Werkzones geven je keuken een praktische structuur. Een keuken in één lijn is perfect als je weinig ruimte hebt. Ze is eenvoudig en strak en ziet er prima uit. Een parallelle keuken is ideaal als er verschillende mensen tegelijk werken in de keuken. Er is veel plaats om eten te bereiden en spullen op te bergen. Een keukeneiland biedt extra opbergruimte en veel werkruimte en fungeert ook als sociaal trefpunt. Hou wel 120 cm tussen het eiland en de andere kasten. De positionering van en de afstand tussen deze werkzones noemen we een werkdriehoek. Met een goede werkdriehoek ga je makkelijk van de ene keukentaak naar de andere. Het einddoel is een keuken die voor jou werkt. Plan een keuken die past in je woning en levensstijl. Het is tenslotte jouw keuken. In een grote ruimte is een opstelling in U-vorm ideaal. Zo krijg je een maximum aan ruimte en tal van opbergopties. Met een L-vormige keuken kan je een hoek optimaal benutten. Deze indeling is ook handig als je een kleine eettafel of een keukeneiland wil toevoegen.

7 Afstanden en andere overwegingen om rekening mee te houden bij het plannen. 80 cm 50 cm 120 cm De beste plek om eten te bereiden is het werkoppervlak tussen kookplaat en spoelbak. Zorg voor voldoende afstand tussen tegenover elkaar liggende rijen kasten, zodat je de kastdeuren aan beide kanten tegelijk kan openen. Hang de bovenkasten niet te laag, zodat ze het overzicht over het aanrecht niet belemmeren. Hou ruimte vrij om hete pannen op te zetten Gebruik een pannenrek ter bescherming van je werkblad. Monteer voor de veiligheid en de functionaliteit de afzuigkap op de aangewezen hoogte boven de kookplaat. Vraag advies in het woonwarenhuis. Berg potten en pannen en keukengerei op in de buurt van de oven/kookplaat. Installeer de kookplaat en de oven elk op een andere plek. Dat is handiger, vooral als je met verschillende mensen tegelijk aan het eten bezig bent. Installeer de oven wat hoger, dan hoef je je niet elke keer te bukken. Zet de vaatwasser dicht bij de spoelbak voor makkelijker vullen en leegmaken en om niet te morsen op de vloer. Je vindt alles makkelijk terug wanneer etenswaren en keukengerei opgeborgen zitten in soepel lopende, volledig uittrekbare lades en een uittrekbare voorraadkast. Je hebt een overzicht op wat erin zit en haalt alles er makkelijk uit. Monteer een passtuk van 5 cm tussen de kast en de muur zodat er zeker genoeg plaats is om lades en deuren volledig te openen. Hier moet je zeker op letten als je uittrekbare draadmanden hebt en de muur niet helemaal recht is. Bouw voor je keukeneiland een frame van plinten dat je verankert in de vloer en waarop je de kasten monteert. Installeer geen lades in een hoek. Als je ze opendoet komen ze misschien tegen de deur van de aangrenzende kast of blokkeren ze de toegang tot die kast. Monteer liever geen lades in een hoek met een hoekkast ernaast. Als je het toch doet, monteer er dan een passtuk tussen. Een raam boven de spoelbak is leuk als je de vaat doet, maar als de ramen naar binnen openen worden ze misschien geblokkeerd door de kraan. Zet de spoelbak liever niet tegen de muur aan of op het einde van een rij kasten. Je hebt zo minder werkruimte en het verstoort de werkzone. Als je de oven in de hoek installeert heb je minder werkruimte en het verstoort de werkzone. Bovendien kan de muur beschadigd raken door hitte of vlekken. Als je apparatuur zoals de oven, de vaatwasser of de afzuigkap in een hoek installeert, kunnen de aangrenzende kasten en/of lades vaak niet helemaal open.

8 Ontwerp je nieuwe keuken met Voer de afmetingen van je keuken in de IKEA keukenplanner in en ontwerp je keuken in 3D. Experimenteer erop los en creëer je ideale keuken. Je vindt de link in de sectie Keukens van de IKEA website. De eerste keer dat je de Planner gebruikt, moet je een plug-in installeren op je pc. Begin hier. Klik op Inloggen in de rechterbovenhoek. Hier kan je een profiel aanmaken. Dat is nodig om je ontwerp op te slaan en het later via de IKEA keukenplanner te kunnen openen op een andere computer. Je zal het profiel later ook nodig hebben als je klaar bent om te bestellen bij IKEA. Nadat je op Inloggen geklikt hebt, klik je op Profiel aanmaken om aan de slag te gaan. We raden je aan om eerst 5 à 10 minuten uit te trekken om de plannerhulp te lezen (dit is de knop Help rechts in het scherm). Hier vind je handige tips bij het gebruik van de planner. Als je gebruikersnaam hier verschijnt, weet je dat de registratie gelukt is. Voer je afmetingen in Kies een categorie Kies een product Voer je afmetingen in. Gebruik de afmetingen die je opgetekend hebt op het millimeterpapier om je ruimte te recreëren in de planner. Je kan een van de ruimtes kiezen en ze aanpassen. Voeg de nodige deuren, ramen en andere vaste objecten toe. Selecteer wat je nodig hebt uit het menu links en klik op de knop Toepassen als je klaar bent. Kies een categorie. Klik in het menu links op de tab Keukenoplossingen of de tab Keuken. Je kiest hier de categorie waarmee je wilt werken. In het menu onderaan kies je wat je nodig hebt uit de categorie in kwestie. Gewoon klikken om het voorwerp in de ruimte te plaatsen.

9 de IKEA keukenplanner Volg de instructies op de pagina Ontwerp je keuken en ga aan de slag. Als je hulp nodig hebt, ga dan langs bij IKEA, waar onze keukenspecialisten voor je klaarstaan. Je kan ook gebruik maken van onze keukenplanservice op afspraak. De keukenspecialist regelt dan alles voor 69.- Prijzen en bestellen. Als je klaar bent kan je ofwel het huidige aanzicht ofwel alle aanzichten van je ontwerp afdrukken. Je kan ook een lijst afdrukken van alle producten die je koos, samen met de prijzen. Klik gewoon op het printersymbool. Tijdens het ontwerpen kan je altijd checken hoeveel je keukenontwerp kost door links op Product- en prijslijst te klikken. Plan je keuken Gebruik de opties Gebruik de opties. In het menu rechts vind je de beschikbare opties voor het product dat je koos uit het menu onderaan. Hier kan je bv. de kleur en het materiaal aanpassen of dingen als knoppen en handgrepen toevoegen. Maak de kamer af. Je kan de keuken afwerken met werkbladen, vloerbedekking, eetkamermeubilair en zelfs planten. Je kan zelfs de muren en het plafond verven om jouw look helemaal te recreëren. Kies uit de tabs Eetkamer en Decoratie in het menu aan de linkerkant. Schrijf je gebruikersnaam en wachtwoord voor de Keuken planner op. Je zal ze nodig hebben om je opgeslagen ontwerp te openen in het woonwarenhuis. Je gebruikersnaam Je wachtwoord

10 3BESTELLEN Als je klaar bent met je ontwerp, kun je deze doornemen met een van onze keukenspecialisten in het woonwarenhuis. Zij bekijken je ontwerp, beantwoorden al je vragen en checken je ontwerp op functionaliteit. Als het ontwerp van jouw keuken helemaal klaar is, kan je je keuken bestellen. Je kunt hierbij gebruik maken van onze services. Checklist Dit moet je meebrengen: De exacte afmetingen van je keuken Je gebruikersnaam en wachtwoord om je ontwerp uit de IKEA keukenplanner te kunnen openenen Heb je hierover nagedacht? Kasten, lades en fronten Deuren en handgrepen Werkbladen Spoelbak Kraan Oven (Combi)magnetron Kookplaat Afzuigkap Koelkast/vriezer Vaatwasser Welke services wil je gebruiken? Voorbereidingsbezoek Transportservice Verzamel- en transportservice Keukenmontageservice VERZAMEL- EN TRANSPORTSERVICE We verzamelen alle producten op je lijstje en leveren alles bij je thuis of op kantoor. TRANSPORTSERVICE Onze keukens zijn zo ontworpen en verpakt dat je ze zelf mee naar huis kan nemen. Maar als je wil, kunnen we ze ook gewoon bij je thuis of op kantoor leveren. Je kan een leverdatum kiezen na afronding van je aankoop. Kijk op IKEA.nl/services

11 KEUKEN 4INSTALLEREN IKEA keukens zijn gemaakt om zelf te installeren, maar we kunnen je in elk stadium de nodige hulp bieden. Een goed vertrekpunt is de keukeninstallatiegids, die je stap voor stap toont hoe je het zelf kan doen. Je kunt ook gebruik maken van onze keukenmontageservice, die uitgevoerd word door onze geselecteerde keukenmontagepartner. INSTALLATIE De keukeninstallatiegids bevat tips en informatie om je te helpen je keuken correct te installeren. VOORBEREIDINGSBEZOEK Wij kunnen je helpen door een geselecteerde IKEA keukenmontagepartner de correcte afmetingen op te laten nemen en te laten controleren of je ruimte voldoet aan een aantal randvoorwaarden waarop het ontwerp en de bestelling van je IKEA keuken gebaseerd kan worden. Voor meer informatie en de kosten kijk je op IKEA.nl/keukenservice VERWIJDEREN OUDE KEUKEN Voordat je nieuwe keuken komt, moet de oude eruit. En dat kan nogal een klus zijn. Je kan ervoor kiezen om je oude keuken te laten demonteren en afvoeren door een van onze keukenmontagepartners. Ook dit kunnen we voor je regelen vanaf 89.-/m. Vraag meer informatie aan de IKEA keukenspecialist of neem onze keukenmontageservice folder mee. Kijk op IKEA.nl/keukenmontage voor meer informatie. KEUKENMONTAGESERVICE Het plaatsen van een keuken is een grote klus die je niet elke dag doet. IKEA werkt samen met betrouwbare montagebedrijven die ervoor zorgen dat dit vakkundig gebeurt. Vraag bij bestelling van je keuken aan de IKEA keukenspecialist om een volledige prijsberekening te maken voor montage van je nieuwe keuken. Op IKEA.nl/keukenmontage kan je dit ook eenvoudig zelf berekenen met de keukenmontagecalculator.

12 Checklist keukenontwerp Klaar om je IKEA keuken te ontwerpen? Hieronder vind je een complete checklist voor een volledig overzicht. Handig om na te lopen zodat je niets vergeet voordat je begint met ontwerpen met onze 3D Keukenplanner op IKEA.nl/keukenplanner Wanneer wil je kunnen koken in je nieuwe keuken? Heb je alle maten? Wand A Lengte breedte hoogte (in mm) Wand B Lengte breedte hoogte (in mm) Deuren Lengte breedte hoogte (in mm) Lengte breedte hoogte (in mm) Ramen Lengte breedte hoogte (in mm) Lengte breedte hoogte (in mm) Vergeet niet de andere factoren, zoals de locatie van radiatoren, leidingen, schakelaars, stopcontacten enzovoort aan te geven op je tekening. Hoe wordt de keukenopstelling? Rechte keuken met eiland L-vormige keuken met eiland U-vormige keuken met eiland Parallelle keuken met eiland Functie eiland: koken spoelen opbergen Dichte keuken Open keuken Welke apparatuur heb je nodig? Kookplaat: Inductie Gas Keramisch Koeling: Koelkast Vriezer Koelkast/vriezer Vrijstaand Inbouw Oven Magnetron Combimagnetron Afzuigkap Recirculatie Afvoer naar buiten Vaatwasser Wasmachine Vrijstaand Inbouw Inbouw espressomachine

13 Wat neem je mee uit je bestaande keuken naar je nieuwe keuken? Welke keuzes heb je al gemaakt? Keukendeur Kleur Handgreep Kraan Plint Verlichting Wat voor werkblad wil je? Stenen werkblad Massief houten werkblad Acrylaat werkblad Laminaat werkblad Wat voor spoelbak wil je? Enkele spoelbak Dubbele spoelbak Wat wil je in je keuken opbergen? Glas en servies Pannen, bakgerei, bestek Voorraden Schoonmaakmiddelen en -doeken Spoelbakaccesoires Elektrische apparaten Afval Wat is het beschikbare budget voor je nieuwe keuken? Inclusief Keukenmontageservice Inclusief Transportservice Inclusief Verzamel- en transportservice Welke andere activiteiten spelen zich af in je keuken? Ontbijten/lunchen/dineren Studeren/werken Spelen Feestjes/etentjes Ben je IKEA FAMILY lid? IKEA FAMILY nummer:

14 Je kan het allemaal zelf doen. Maar dat hoeft niet! Soms heb je alleen een beetje hulp nodig om je droom waar te maken. Daarom bieden wij een hele reeks services om je een handje te helpen. Heb je maar een klein zetje nodig, of wil je dat iemand de hele klus voor jou komt klaren? Wij kunnen je sowieso helpen en stellen met plezier precies het juiste servicepakket voor je samen. Hoe meer je zelf doet, hoe minder je betaalt, natuurlijk. En hoe meer je aan ons vraagt, hoe minder jij je druk hoeft te maken. KEUKENPLANSERVICE OP AFSPRAAK Maak gebruik van de complete Keukenplanservice voor 69.- en je krijgt persoonlijk advies van onze ervaren keukenplanners. Wij verzorgen alles voor je: een individueel ontwerp, de bestelling, het eventueel opmeten en monteren tot het regelen van de levering van je nieuwe keuken. Je maakt van tevoren in de winkel een afspraak, of via onze klantenservice op telefoonnummer (55 cent per gesprek en de gebruikelijke belkosten). Een van onze keukenspecialisten staat dan speciaal voor jou klaar op de afgesproken tijd. Samen heb je dan twee uur de tijd om de beste keukenoplossing te maken aan de hand van jouw behoeften en dromen. Na deze twee uur kan je je keuken meteen bestellen of ga je naar huis met een kant en klare offerte. Inter IKEA Systems B.V Onder voorbehoud van modelwijzigingen en druk- en zetfouten. VOORBEREIDINGSONDERZOEK Wij kunnen je helpen door een geselecteerde IKEA keuken montagepartner de correcte afmetingen op te laten nemen en te laten controleren of je ruimte voldoet aan een aantal randvoorwaarden waarop het ontwerp en de bestelling van je IKEA keuken gebaseerd kan worden. Voor meer informatie en de kosten kijk je op IKEA.nl/keukenservice KEUKENMONTAGESERVICE Het plaatsen van een keuken is een grote klus die je niet elke dag doet. Als je er tegenop ziet of geen tijd hebt, laat het dan via IKEA doen. IKEA werkt samen met betrouwbare montagebedrijven die kunnen zorgen dat dit vakkundig gebeurt. Wij streven hierbij naar een eerlijke prijsopgave vooraf. Daarom is het belangrijk dat we een zo goed mogelijke inschatting kunnen maken van de klus, zodat we het jou zo gemakkelijk mogelijk maken. VERZAMEL- EN TRANSPORTSERVICE We verzamelen je meubels op je lijstje én bezorgen alles bij je thuis. TRANSPORTSERVICE Onze keukens zijn zo ontworpen en verpakt dat je ze zelf mee naar huis kan nemen. Maar als je wil, kunnen we ze ook gewoon bij je thuis of op kantoor leveren. Je kan een leverdatum kiezen na afronding van je aankoop. Kijk op IKEA.nl/services voor meer informatie

15 GARANTIE METOD KEUKENSYSTEEM GRATIS 25 jaar garantie Wat valt onder deze garantie? Deze garantie is alleen van toepassing bij normaal huishoudelijk gebruik en dekt materiaal- en constructiegebreken in het METOD keuken system: Kastframes Fronten UTRUSTA scharnieren MAXIMERA volledig uittrekbare lades UTRUSTA planken van gehard glas en melamine Plinten Poten Bedekkingspanelen Decorlijsten/kroonlijsten Werkbladen behalve LILLTRÄSK en FYNDIG Spoelbakken behalve FYNDIG. Producten die niet onder de garantie vallen FÖRVARA lades, draadmanden, knoppen, handgrepen en LILLTRÄSK en FYNDIG werkbladen en de FYNDIG spoelbak. FYNDIG keuken systeem FYNDIG valt niet onder deze garantie. APPARATUUR GRATIS 5 jaar garantie Wat valt onder deze garantie? Onder deze garantie vallen gebreken van het apparaat die het gevolg zijn van constructie- of materiaalfouten, vanaf de datum van aankoop bij IKEA. Deze garantie geldt alleen voor huishoudelijk gebruik. De uitzonderingen staan onder de kop Wat valt niet onder deze garantie? Binnen de garantieperiode worden de kosten voor het verhelpen van het probleem vergoed, bijvoorbeeld reparatie, onderdelen, arbeidskosten en reiskosten, mits het apparaat zonder speciale kosten toegankelijk is voor reparatie. Op deze voorwaarden zijn de EU-richtlijnen (Nr.99/44/EG) en de desbetreffende lokale regelgeving van toepassing. Vervangen onderdelen worden eigendom van IKEA. De garantie dekt: De garantie van vijf (5) jaar geldt voor alle IKEA apparaten die geschikt zijn voor huishoudelijke gebruik en dekt constructie- en materiaalfouten. Apparaten die niet onder de garantie vallen? Voor LAGAN apparaten geldt een garantie van 2 jaar vanaf de aankoopdatum. Apparaten die niet gedekt worden door deze garantie Alle apparaten gekocht bij IKEA voor 1 augustus Wie verzorgt de garantieservice? IKEA verzorgt de garantie. Wat valt niet onder deze garantie? Normale slijtage. Opzettelijk toegebrachte schade, schade als gevolg van onzorgvuldig gebruik, schade als gevolg van het niet naleven van bedieningsinstructies, onjuiste installatie of aansluiting op een onjuist voltage, schade als gevolg van een chemische of elektrochemische reactie, roest, verwering of waterschade, met inbegrip van maar niet beperkt tot schade als gevolg van een hoog gehalte aan kalk in het water, schade als gevolg van afwijkende omgevingsomstandigheden. Verbruiksonderdelen, waaronder batterijen en lampen. Niet-functionele en decoratieve onderdelen die niet van invloed zijn op een normaal gebruik van het apparaat, alsmede krassen en eventuele kleurverschillen. Accidentele schade als gevolg van voorwerpen of stoffen van buitenaf of als gevolg van het reinigen of deblokkeren van filters, afvoersystemen of zeeplades. Schade aan de volgende onderdelen: keramisch glas, accessoires, mandjes voor vaatwerk en bestek, aan- en afvoerpijpen, pakkingen, lampen en lampenkappen, schermen, (deur)knoppen en (delen van) behuizingen. Gevallen waar de monteur bij inspectie geen gebrek heeft kunnen constateren. Reparaties die niet zijn uitgevoerd door een door ons aangewezen serviceprovider en/ of een geautomatischriseerde service- contractpartner, of waarvoor geen oorspronkelijke onderdelen zijn gebruikt. Reparaties als gevolg van een installatie die onjuist of niet volgens de specificaties is uitgevoerd. Het gebruik van het apparaat in een niet-huishoudelijke, d.w.z. professionele omgeving. Transportschade. Als de klant zelf het product naar huis of een adres vervoert, is IKEA niet aansprakelijk voor schade die tijdens het transport mogelijk kan ontstaan. Mocht er echter schade optreden tijdens een door IKEA verzorgd transport van de producten naar het bezorgadres, neemt IKEA de schade voor haar rekening (maar niet onder deze garantievoorwaarden). Voor claims onder deze laatste specifieke voorwaarde dient de klant contact op te nemen met de IKEA Klantenservice via IKEA.nl De kosten voor het uitvoeren van de oorspronkelijke installatie van het IKEA apparaat. Deze beperkingen gelden niet voor foutloos werk door een bevoegde deskundige, met gebruik van onze oorspronkelijke onderdelen, met als doel het apparaat aan te passen aan de technische veiligheidsspecificaties van een ander EU-land. KEUKENMENGKRANEN GRATIS 10 jaar garantie Wat valt onder deze garantie? De garantie van 10 jaar geldt voor alle keukenmengkranen. Wat valt niet onder deze garantie? De beluchter, een verstelbaar onderdeel van de wastafelmengkraan. Deze garantie dekt geen normale slijtage, kerven of krassen, of schade als gevolg van stoten of ongelukken. Volg zorgvuldig onze voorschriften voor montage en onderhoud. Deze garantie geldt niet voor producten die onjuist zijn opgeslagen, gemonteerd of geïnstalleerd, die onjuist of onoordeelkundig zijn gebruikt, die zijn aangepast of die zijn gereinigd op onjuiste wijze of met onjuiste schoonmaakproducten. Deze garantie geldt niet als de producten in het openbaar, in de buitenlucht of in combinatie met bijtende stoffen zijn gebruikt. Deze garantie dekt geen gevolgschade of bijkomende schade. IKEA KEUKENMONTAGESERVICE GRATIS 5 jaar garantie Niet alleen aan je IKEA keuken, ook aan de montage worden hoge eisen gesteld. De montagebedrijven die de IKEA keuken voor je monteren worden zorgvuldig geselecteerd en jaarlijks door IKEA geëvalueerd. Daarom kunnen we je een garantie van 5 jaar bieden op de montage van je keuken en de installatie van IKEA apparatuur. Wat doet IKEA om het probleem te verhelpen? Wij maken ons er hard voor om alleen kwaliteitsproducten te verkopen. Als je toch niet tevreden bent over één van onze producten omdat het niet werkt, niet goed gebruikt kan worden of omdat er iets mis is met het materiaal waarvan het is gemaakt, dan kan je ons dit laten weten tot binnen twee maanden nadat je het probleem hebt ontdekt. Het moet wel gaan om een product dat je in één van onze woonwarenhuizen hebt gekocht. Service na aankoop Omdat wij functionele producten willen bieden die aan jouw behoeftes en verwachtingen voldoen, vernieuwen we ons assortiment elk jaar. Daarom kunnen we de beschikbaarheid en de prijzen van producten niet garanderen na de catalogusperiode van één jaar. Wij bieden een 2-jarige service na aankoop voor IKEA keukendeuren en ladefronten. Dit betekent dat je, tot twee jaar nadat deuren, ladefronten, plinten, decorlijsten, kroonlijsten en bedekkingspanelen uit het assortiment zijn gegaan, je keuken met deze producten kan aanvullen. Je kan erop vertrouwen dat we alles doen om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met je keuken van IKEA. Toepassing van de plaatselijke wetgeving Deze garantie biedt je bepaalde rechten en is een aanvulling op de in Nederland geldende wetgeving. Je behoud altijd de rechten die je op grond van die wetgeving hebt. Hoe kan je ons bereiken? Neem contact met ons op via IKEA.nl/klantenservice (55 cent per gesprek en de gebruikelijke belkosten). Het adres van de dichtstbijzijnde vestiging vind je in de IKEA catalogus of op IKEA.nl

16 Keukenplanservice op afspraak Inter IKEA Systems B.V / METODPLANNINGGUIDECHECKLIST15HFB07NLD_R1_03/ Je keuken, op afspraak, ontwerpen samen met een keukenspecialist? Maak van tevoren in de winkel een afspraak, of via de IKEA klantenservice (55 cent per gesprek en de gebruikelijke belkosten) Klanteninformatie: IKEA.nl Onder voorbehoud van zet- en drukfouten.

Hang de bovenkasten op

Hang de bovenkasten op 1 Hang de bovenkasten op Het is in de meeste keukens het makkelijkst om te beginnen met de installatie van de bovenkasten. Dan staan er geen onderkasten in de weg en heb je meer vloerruimte om bijvoorbeeld

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl

Eerste Hulp Bij Kopen op Internet Rechtswinkel de Clinic clinic.nl + van De Clinic is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Daarmee staan we je toe om dit werk te kopiëren, distribueren, vertonen, en op te voeren, en

Nadere informatie

Dagelijks gebruik stelt hoge eisen aan matrassen en matrasbodems. IKEA matrassen en matrasbodems worden grondig getest om na te gaan of ze voldoen

Dagelijks gebruik stelt hoge eisen aan matrassen en matrasbodems. IKEA matrassen en matrasbodems worden grondig getest om na te gaan of ze voldoen Matrassen Dagelijks gebruik stelt hoge eisen aan matrassen en matrasbodems. IKEA matrassen en matrasbodems worden grondig getest om na te gaan of ze voldoen aan onze strenge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1

Verkopen via bol.com. Handleiding voor zakelijke verkopers. Versie 3.1 Verkopen via bol.com Handleiding voor zakelijke verkopers Versie 3.1 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereikt u op eenvoudige wijze miljoenen mogelijke klanten. U kunt nieuwe en unieke artikelen

Nadere informatie

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0

Verkopen via bol.com. Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers. Versie 3.0 Verkopen via bol.com Handleiding voor het verkopen van tweedehands artikelen voor particuliere verkopers Versie 3.0 Welkom als verkoper bij bol.com Via bol.com bereik je op een eenvoudige wijze miljoenen

Nadere informatie

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past.

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Projectmedewerker GO!: Hilde Pauwels, SBSO De Mast Kasterlee/Merksplas Ontwerp en lay-out: www.sigmund.be Druk: Meeus,

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot Gids voor goed wonen Alles over huren bij Stadgenoot Voorwoord 1 Beste huurder, Prettig en zorgeloos wonen. Dat wensen wij iedereen toe. Daarover gaat dit boekje. Het is de tweede, geheel herziene versie

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen Aan de slag met de RI&E Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen EEN RI&E Een RI&E? ALS ONDERNEMER WIL IK GRAAG GELD VERDIENEN, MAAR IK WIL LATER GEEN WERKNEMERS TEGEN

Nadere informatie

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen

Aan de slag met de RI&E. Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen Aan de slag met de RI&E Een stap-voorstap handleiding voor ondernemers die geen risico willen lopen EEN RI&E Een RI&E? Als ondernemer wil ik graag geld verdienen, maar ik wil later geen werknemers tegen

Nadere informatie

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruiksaanwijzing Omistajan opas Guía del usuario Notice d utilisation Manuale di istruzioni

Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruiksaanwijzing Omistajan opas Guía del usuario Notice d utilisation Manuale di istruzioni Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Gebruiksaanwijzing Omistajan opas Guía del usuario Notice d utilisation Manuale di istruzioni Felhasználói útmutató Podręcznik użytkownika Guia dos proprietários

Nadere informatie

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates...

Introductie... 3. Waarom Facebook?... 5. 2. Adverteer met Facebook... 14. 3.Starten met Facebook... 18. 4. Facebook Status Updates... Inhoud Introductie... 3 Waarom Facebook?... 5 2. Adverteer met Facebook... 14 3.Starten met Facebook... 18 4. Facebook Status Updates... 29 5.Opbouwen & Versterken van uw Bedrijf... 34 6. Overzicht - Facebook

Nadere informatie

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk Werkboek Creëer meer plezier in je werk Schouten en Nelissen ontwikkelde, samen met de universiteit van Utrecht, een training die medewerkers bewust maakt van de ruimte die zij zelf hebben om het werk

Nadere informatie

Woningaanpassingen van A-Z

Woningaanpassingen van A-Z Woningaanpassingen van A-Z 1 Inleiding Deze publicatie is bedoeld als ondersteuning bij het realiseren van een woningaanpassing in een zelfstandige woning voor volwassenen en kinderen. Heeft u of uw kind

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin. multifunctioneel

Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin. multifunctioneel Handleiding voor het opzetten van een buurtmoestuin multifunctioneel 2014 Wageningen, Stichting Dienst Landbouwkundig Onderzoek (DLO). Uitgave Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen

Nadere informatie

DIT IS JOUW HANDLEIDING.

DIT IS JOUW HANDLEIDING. DIT IS JOUW HANDLEIDING. FAIRPHONE HANDLEIDING. Met dit korte overzicht is jouw telefoon in een mum van tijd klaar voor gebruik! Maar als je meer hulp, gedetailleerde informatie of zeer technische bijzonderheden

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman)

Colofon. Aanvullingen, verbeteringen en suggesties zijn van harte welkom! Geschreven door Paulus Veltman (@paulusveltman) 339 Colofon Nederlandse editie 4.8, januari 2015. Kijk op http://paulusveltman.nl/handleiding-twitter.html voor de meest recente versie van dit boekje. De Engelse vertaling is te downloaden op http://paulusveltman.com/twitter-guide.html.

Nadere informatie

Handleiding focusgroep onderzoek

Handleiding focusgroep onderzoek Handleiding focusgroep onderzoek In deze handleiding komt aan de orde: 1. wat een focusgroep is; 2. wanneer een focusgroep onderzoek bruikbaar is; 3. plaats van het focusgroep onderzoek in de verbeter

Nadere informatie

Een schrijfwijzer om succesvolle interventies schriftelijk overdraagbaar te maken

Een schrijfwijzer om succesvolle interventies schriftelijk overdraagbaar te maken Een schrijfwijzer om succesvolle interventies schriftelijk overdraagbaar te maken Dit is een uitgave van het Samenwerkingsverband effectieve interventies. Auteurs: Marijke Booijink, Christine Kuiper, Gery

Nadere informatie

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch?

Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Wat elke ondernemer minimaal MOET weten over investeren en winst omdat niemand zijn geld door het toilet spoelt of in de vuilnisbak gooit. Toch? Snap binnen 2 uur de belangrijkste financiële begrippen:

Nadere informatie

[nl] Stûv 30-compact in

[nl] Stûv 30-compact in directions for use gebrauchsanweisung návod k použití mode d'emploi gebruiksaanwijzing istruzioni per l uso instrucciones de uso instruções de utilização directions for use gebrauchsanweisung návod k použití

Nadere informatie

cross channel retail de toekomst

cross channel retail de toekomst cross channel retail de toekomst 2015 inleiding 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. We noemen dit cross channel

Nadere informatie

TomTom Documentatiegids

TomTom Documentatiegids TomTom Documentatiegids Inhoud Wat zit er in de doos? 7 Wat zit er in de doos?... 7 Lees mij eerst 8 Het navigatiesysteem positioneren... 8 In je auto installeren... 8 Het navigatiesysteem in- en uitschakelen...

Nadere informatie

Reglement Z elf A angebrachte V oorzieningen

Reglement Z elf A angebrachte V oorzieningen Reglement Z elf A angebrachte V oorzieningen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2 Woningbouwvereniging 4 Hoofdstuk 3 Voorwaarden 5 Hoofdstuk 4 Procedure 8 Hoofdstuk 5 Overzicht ZAV s en nadere

Nadere informatie