2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen"

Transcriptie

1 Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL Antenne:GP Set:FT watt Op 2 meter Op 70 cm op via repeater PI2SHB Internet : Voor de ronde contact opnemen met: Pi4shb@radioclub.nl 1.Condities:hf en vhf De condities op HF zijn volgens het programma VOAPROP goed. De A index is 18 en de K index is 2. De solar flux ligt op 70. De SSN ligt op 6,dit is nog aan de lage kant,een maximum ligt op ongeveer 140. Wat VHF,UHF betreft zijn de tropo voorspellingen aan het begin van de week slecht te noemen,misschien aan het eind van de week wat betere tropo condities Ook in MS zijn er geen aparte condities,gewoon de sporadische meteoren die er altijd zijn en de beste tijd van de dag is dan van uur tot 2.00 utc 2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Zaterdag 14 / Zondag 15 Februari PACC Contest Tijden: 12:00-12:00 UTC Werken met: Nederlandse stations met iedereen. Buitenlanders alleen met Nederland. Mode: CW en SSB (160m nu ook SSB toegestaan) Banden: 160 t/m 10 meter (ex. WARC banden) Uitwisselen: Nederlanders: RST + Provincie Buitenlanders: RST + volgnummer, vanaf 001 Volledige reglement: Zaterdag 14 / Zondag 15 Februari CQ WW RTTY WPX Contest Tijden: za 00:00 - zo 23:59 UTC Werken met: Iedereen werkt met iedereen. Mode: RTTY Banden: 80 t/m 10 meter (ex. WARC banden) Uitwisselen: RST + volgnummer, vanaf 001 Volledige reglement:

2 Zaterdag 14 / Zondag 15 Februari RSGB 1,8 MHz CW Contest Tijden: 21:00-01:00 UTC Werken met: Stations uit het Verenigd Koninkrijk Mode: CW Banden: 160 meter Uitwisselen: RST + volgnummer UK stations geven ook district code Volledige reglement: Opmerkingen: Valt samen met PACC contest, QSO's gemaakt in deze contest tellen ook voor PACC. ARRL keurt beperkt gebruik CW-skimmer goed Er is een grote verandering voor alle contesters onder ons. Na maanden van overleg heeft de ARRL besloten om het gebruik van de controversiële CW-skimmer software toe te staan, maar alleen voor multi-operators en single operators met assistentie. En dan geldt dit besluit natuurlijk alleen voor de contests die de ARRL organiseert. De verandering in de regels gaat over zogenaamde multi-channel decoders, zoals bijvoorbeeld CW skimmer. Dick Green, WC1M, is de voorzitter van het 'ARRL Program and Services Committee' en hij zegt dat deze opkomende technologie toegestaan zal worden in ARRL contests, maar niet in de 'single operator'-categorie. Deze beslissing staat overigens niet op zichzelf. Afgelopen jaar heeft de organisatie van de CQ WW DX contest een soortgelijke beslissing genomen. Deze beslissing van de ARRL betekent dat alle grote contesten het 'probleem' met de CW skimmer hebben opgelost. Voor wie niet weet wat de CW skimmer doet: Het is een programma, geschreven door VE3NEA, dat een soort spectrum-analyse weergeeft met alle CW-stations er in. Dit werkt met behulp van SDR, oftewel Software Defined Radio. Met het programma kan je snel zien welke CW-stations er allemaal actief zijn op een bepaalde band. Bron: ARRL / BAR Ingezonden door: PC5B 3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten 4 Ingekomen stukken Brandweer wil af van digitale portofoon De brandweer kampt vijf jaar na de invoering van het digitale communicatienetwerk C2000 nog steeds met problemen. Vier korpsen hebben de digitale portofoons, waarmee brandweerlieden bij brand onderling communiceren, onlangs weer ingeruild voor de oude, analoge apparatuur. Andere korpsen weigeren C2000 zelfs in gebruik te nemen. Aanleiding zijn klachten over het bereik van de portofoons, waardoor boodschappen niet altijd bij iedereen aankomen. Dat blijkt uit een rondgang langs diverse brandweerkorpsen.

3 Het digitale communicatienetwerk C2000 werd in 2005 in gebruik genomen ter vervanging van de oude, analoge netwerken. Voordeel van het systeem is dat brandweer, politie en ambulancemedewerkers niet alleen onderling maar ook met elkaar kunnen communiceren. De kosten van het netwerk liepen in de honderden miljoenen euro's. Diverse brandweerkorpsen zijn echter ontevreden over het systeem. Zo werkt vooral de onderlinge communicatie tussen brandweermensen niet goed. Boodschappen die via deze 'Direct Mode' (DMO) worden verstuurd, komen niet altijd bij alle gebruikers aan. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, zegt regiocommandant Dick Navest van de brandweer in Ede, die vlak voor de jaarwisseling terug ging van digitale op analoge portofoons. 'Als je in een brandend gebouw bent en iedereen moet er uit, dan hoort niet iedereen dat." Politie en ambulancediensten hebben deze problemen niet omdat zij het systeem anders gebruiken. Behalve over het gebrekkige bereik, klagen brandweermensen ook over het gebrekkige gebruiksgemak van de portofoons. Die zijn dermate klein en complex, dat ze er niet goed mee uit de voeten kunnen. 'Met handschoenen aan zijn die kleine knopjes niet te bedienen", aldus Navest. De brandweer in Amsterdam, Rotterdam en enkele korpsen in Brabant werken eveneens nog met de oude, analoge netwerken. De veiligheidsregio Utrecht weigert het digitale systeem vooralsnog in gebruik te nemen en vindt dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de problemen rond de apparatuur. De korpsen zeggen geen klachten te hebben over het C2000-netwerk zelf: de communicatie tussen hulpverleners en de meldkamer verloopt zonder problemen. De Nederlandse Vereniging voor Brandweer en Rampenbestrijding (NVBR) en het ministerie van Binnenlandse Zaken laten weten op de hoogte te zijn van de kritiek. De NVBR inventariseert momenteel alle problemen rond de C2000-apparatuur. De NVBR zegt dat er vier korpsen zijn die de digitale portofoons weer hebben ingeruild voor de analoge variant, maar wil niet zeggen om welke korpsen het gaat. Bron: PI4RAZ / BAR Ingezonden door: PC5B Nieuw bandplan gepubliceerd Het nieuwe HF bandplan (ingaand vanaf 29 maart 2009) zoals vastgesteld op de IARU R1 conferentie te Cavtat is te vinden op de website van de IARU. Het document is ook te downloaden vanaf de VERON-website: Bron: VERON / BAR Ingezonden door: PC5B 5.Gelezen hier en daar. IARU EN POWERLINE COMMUNICATIONS

4 07 februari De ITU bereidt een rapport voor over Powerline Communicatie - Internet over het lichtnet. Daarbij onderzoekt zij de stoornivo's die de van belang zijn voor de verschillende radiodiensten. Daarbij heeft men te maken met nogalwat tegenstrijdingen wensen. Japan en de USA bijvoorbeeld, willen zo weinig mogelijk regels. De atronomen, radioamateurs en de omroep daarentegen zijn beducht voor de storingen die 'Internet over het lichtnet' veroorzaakt. De IARU heeft ook een bijdrage geleverd aan het rapport. Peter Chadwick, G3RZP, voormalig president van de RSGB zal de radioamateurs vertegenwoordigen op de ITU bijeenkomst eind februari in Seoul, Zuid Korea. IARU EN POWERLINE COMMUNICATIONS 14 februari Apparatuur voor PLT, Internet over het lichtnet, wordt steeds meer toegepast. Bij het ontwerp zou zorg worden gedragen dat er geen storende signalen in de amateurbanden zouden optreden. Dat dit in de praktijk niet zo uitpakt blijkt wel uit de acties van de buitenlandse radioamateur verenigingen. Amateur uitzendingen zouden visa-versa de PLT diensten niet kunnen storen. Ook dat blijkt achterhaald te zijn. Amateurzenders van 5 watt blijken het funktioneren van PLT reeds te kunnen verstoren. Zenders van groter vermogen kunnen over een groot gebied het netwerkverkeer negatief beinvloeden. ZUINIGER EXTERNE NETVOEDINGEN 07 februari Externe netvoeding worden op grote schaal toegepast, waaronder telefoonopladers, speelgoed, computerapparatuur, enz. De EU wil in haar streven naar energiebesparing, dat deze voedingen zi\uiniger worden. Zo wil zij dat voedingen met een vermogen van minder dan 50 watt in nullast minder dan 0,3 watt verbruiken. Voor zwaardere voedingen zal gelden dat het rendement minstens 87 procent zal moeten bedragen. Van deze maatregel kunnen voedingen voor bijzondere apparatuur worden uitgesloten. Daaronder valt bijvoorbeeld medische apparatuur. ZWEEDSE AMATEURS KRIJGEN MEER FREQUENTIES 13 februari Zweedse amateurs hebben vanaf 1 april geen speciale toestemming meer nodig voor de MHz band. Het maximale vermogen is 200 Watt. Ook is hun 40 meter-band uitgebreid tot 7.2 MHz. De vermogenslimiet bedraagt momenteel nog 200 watt, maar er wordt gewerkt aan uitbreiding tot 1000 Watt. Terugkeer van de electronenbeeldbuis De website voor Experimenteel Radio Onderzoek afdeling woerden In deze tijd van nano, microcircuit en de bijna uitgestorven transistor, moet je wel een heel goede reden hebben om over vacuumbuizen te schrijven. Toegegeven, er zijn altijd nog wel enkele radioamateurs te vinden die nog radiolampen in hun transceiver hebben zitten. Maar ja die hebben die dingen dan nog uit heimwee naar vroeger tijden. Wat schetst mijn verbazing toen ik las dat er recentelijk een rechtzaak geweest is over toepassing van beeldbuistechniek. Het Amerikaanse bedrijf Applied Nanotechnology en het Japanse Canon ruzieden twee jaar lang over de productie van SEDbeeldschermen.

5 Wat is er zo bijzonder aan een SED beeldscherm? SED staat voor Surface-conduction Electronemitter Display. Het is een vlak videobeeldscherm met hoge resolutie. Het is daarmee een concurent van de OLED, Organische LED, technologie. De rol van de kathode in de ouderwetse beeldschermen wordt bij SED's overgenomen door zeer veel vlakke electronen emitters, een emitter voor elke pixel of puntje, van het beeldscherm. Een emitter bestaat uit twee electroden die op nanometer afstand van elkaar op een vlakke glasplaat zijn aangebracht. Voor het aansturen van een pixel, wordt een spanningsverschil tussen de twee electroden gezet. Dit veroorzaakt een zeer hoge veldsterkte vanwege de kleine afstand. Hierdoor worden electronen uit de positieve electrode getrokken. Op een kleine afstand boven de glasplaat bevindt zich een tweede glasplaat. Daarop is een matrix van fosfor vlakjes aangebracht, zodanig, dat boven elke electronen emitter een fosfor pixel zit. Over de fosforlaag is een dunne geleidende metaallaag opgedampd, die op een hoge positieve spanning wordt gebracht. Tussen beide glasplaten zit vacuum. Electronen die uit de emitterpixels zijn vrijgemaakt worden naar de bovenliggende plaat getrokken en treffen de fosfor pixel met een grote snelheid. Het resultaat is een fluoriserend pixel. Door de hoge spanning is het rendement van de omzetting van electrische energie naar licht vrij groot. Door de kleine afstanden waarover de electronen zich moeten bewegen is dit type display uitermate geschikt voor snelle video toepassingen, met dezelfde contrast verhouding als beeldbuizen. De uiterst platte constructie maakt een slank ontwerp mogelijk, waardoor het de concurentie met het LCD-display zeker kan aangaan. Applied Nanotechnologie bezit onder andere belangrijk patenten over electronen emitters ten gevolge van veldemissie en had een overeenkomst gesloten met Canon. Het geschil ontstond toen Canon zelfstandig licenties aan anderen ging uitgeven. Canon startte deze ontwikkeling in 1986 en is nu dus gestart met de voorbereiding van de massa produktie van laag geprijsde SED producten. Men verwacht dat de marktintroductie wordt uitgesteld totdat de prijzen voor TV's weer zullen aantrekken. (Pieter, PA0PHB) Dit is artikel is eerder gepubliceerd in het PI4WNO-bulletin Modernisering laatste M-fregatten Het ministerie van Defensie heeft met Thales Nederland een contract ondertekend voor de modernisering van de twee resterende M-fregatten van de Koninklijke Marine. door: Menno Steketee zondag 15 februari 2009 De installering van speciale sensoren moet de fregatten beter in staat stellen om in ondiepe kustwateren missies te kunnen uitvoeren. Het gaat om de installatie van het Seastar-radarsysteem en de Gatekeeper-electro-optische sensor die in 2010 en 2010 hun beslag moeten krijgen. De Seastar heet bij Defensie officieel een oppervlaktebeeldopbouwradar, die geen gebruik maakt van een draaiende antenne maar van gefixeerde zend/ontvangst-eenheden. Deze eenheden zijn gemonteerd op panelen die hoog op de opbouw van het M-fregat naar alle windstreken kunnen kijken. De X-band van het systeem maakt dat vooral kleine voorwerpen op zee, zoals periscopen, speedboten, rubberboten en drenkelingen, nog detecteerbaar zijn. Tegelijkertijd doet de Seastar dienst als nauwkeurig radarbaken waarmee marinehelikopters veilig op het achterdek kunnen landen.

6 De Gatekeeper observeert eveneens de 360 graden rondom het schip, ditmaal met een infraroodcamera voor nachtopnames en warmtebeeld en een high definition televisiecamera. Ook met deze sensoren is het mogelijk om kleine objecten zoals snelvarende bootjes, op grote afstand op te merken en te volgen. Deze optische systemen passen een zogeheten starende modus toe, waarbij de hele omgeving continu in beeld wordt gebracht met hogeresolutieopnames. Wanneer een passerend of naderend doel de interesse heeft gewekt van de bediener van Gatekeeper, kan deze inzoomen en het doel automatisch laten volgen. Beide sensoren worden geïntegreerd met de andere systemen waarover de M-fregatten beschikken. Lees verder onder de illustratie Gewijzigde radarmast van een M-fregat (beeld: Thales) De Koninklijke Marine verkocht de afgelopen jaren zes van de acht M-fregatten die in de jaren negentig werden ingevoerd: twee aan België, twee aan Portugal en twee aan Chili. Dit gebeurde nadat een studie had uitgewezen dat de meeste missies, zoals humanitaire interventie, antismokkelpatrouilles en andere kustwachttaken, door veel goedkopere schepen konden worden uitgevoerd. Met de opbrengst van de verkoop werden vier patrouillevaartuigen voor de lange afstand aangeschaft. Deze schepen worden intussen gebouwd. Zij worden ook uitgerust met Seastar en Gatekeeper. De buitenlandse gebruikers van de M-fregatten hebben wel interesse getoond voor dezelfde modernisering, maar daarover zijn nog geen concrete afspraken gemaakt.

7 Digitale wegwerpcamera in Japan te koop voor 12 euro Door Dimitri Reijerman, woensdag 20 augustus :13 Submitter: Justawitte, views: In Japan heeft het bedrijf Plaza Create een digitale wegwerpcamera op de markt gebracht. De camera is waterdicht en kan na gebruik gedeeltelijk door de fabrikant gerecycled worden. De zogeheten Eco Digi Mode, die een winkelprijs van 12 euro heeft, kan tot drie meter onderwater beelden schieten, zo meldt Fareastgizmos. De beelden die met de 3-megapixelcamera gemaakt worden, kunnen op het 2,4" lcd-scherm worden bekeken en optioneel kan de datum op elke foto worden geplaatst. Verder is het wegwerptoestel voorzien van een flitser met een oplaadtijd van tien seconden. Na het schieten van maximaal vijftig foto's moet de camera terug naar een fotowinkel. De geschoten beelden worden vervolgens afgedrukt of op een blanco schijfje geschreven, waarna de flashchip wordt gewist. Ten slotte wordt het wegwerptoestel teruggestuurd naar de fabriek, alwaar de lcd en de flitser in een nieuwe camera kunnen worden hergebruikt. 6.Inmelden. pa0bre pa3bjj pe1fes pd9nr pd2hvk pd1ad pe1dzx pa8twn pa0ste pe1wb pb9cv 7. Na de ronde 70 cm uitschakelen.

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL WILLY Antenne:GP VERTICAL...Set:.YAESU FT 847... Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:Vertikaal gepolariseerd Set:Yaesu FT- 847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten

Reglement VERON VHF/UHF/SHF Contesten 1 Doel Het hoofddoel is het maken van zoveel mogelijk verbindingen en daar plezier in hebben. Andere doelen zijn het verbeteren van eigen vaardigheden, testen van (nieuwe) apparatuur en technieken, ervaring

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: PA3DRL Antenne:GP Vertikaal gepolariseerd Set:YAESU FT-847 pwr 50 watt Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet

Nadere informatie

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015

Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 Reglement van de IARU CW HF-velddag 2015 Reglement van de nationale SSB HF-velddag 2015 België wordt uitgeroepen tot rampgebied. Vaste communicatiemiddelen zijn uitgevallen en er is een stroomonderbreking

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

GEOMAGNETIC STORM WARNING:

GEOMAGNETIC STORM WARNING: PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie

Programma. Aanleg installatie - overzicht installatie. Verwachtingen? Aanleg installatie -email van FAX,Navtex,RTTY 4 / 34 - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 34 5 / 34

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

1.Condities:hf en vhf

1.Condities:hf en vhf PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

1.Condities:hf en vhf.

1.Condities:hf en vhf. PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren :

Vraag 3: Een radioamateur mag volgende andere radiostations contacteren : Vraag 1: Het doel van een radioamateurvergunning is : A. communiceren met andere radioamateurs B. zich te bekwamen in de radiocommunicatie en radiotechniek C. commerciële activiteiten te ontwikkelen op

Nadere informatie

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven

Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Een zendamateur: wat is dat? Een hobbyist die wereldwijd vrienden heeft met dezelfde veelzijdige hobby: communiceren via radiogolven Dat kan via de microfoon, maar ook via Morse signalen, amateurtelevisie,

Nadere informatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie

Verwachtingen? Programma. Aanleg installatie. Aanleg installatie - overzicht installatie Verwachtingen? Heb apparatuur maar moet nog aansluiten Heb apparatuur maar wat kan ermee Opleiding zend-amateur in 1 uur Wil kopen 2 / 38 4 / 38 - overzicht installatie - antenne langdraad > 12,5 meter

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni

Hallo en een goede avond bij ronde 175 van 27 juni Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:Vertikaal gepolariseerd Set:Yaesu FT- 847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB De BRAC, Afdeling 25

Nadere informatie

A index 2 K index 3 SFI 124 SSN 90

A index 2 K index 3 SFI 124 SSN 90 PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

1.Condities:hf en vhf

1.Condities:hf en vhf PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:ft847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

14º CQWS CQ World Scouts - HF en 10 April Regelement

14º CQWS CQ World Scouts - HF en 10 April Regelement 14º CQWS CQ World Scouts - HF - 2016 9 en 10 April 2016 Regelement OBJETIVO 1. O CQWS CQ World Scouts is een jaarlijkse activiteit georganiseerd door União dos Escoteiros do Brasil UEB (Scouting Brazilë)

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

Nederlandse sectie van de IARU

Nederlandse sectie van de IARU Nederlandse sectie van de IARU Voorstellen VR 2016 Inhoud VOORSTEL 1 A40 TWENTE... 3 VOORSTEL 2 A28 LEIDEN... 3 VOORSTEL 3 A28 LEIDEN... 5 VOORSTEL 4 A13 EINDHOVEN... 6 VOORSTEL 5 A21 ARAC... 7 VOORSTEL

Nadere informatie

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 13 NOVEMBER 2018 MET BETREKKING TOT DE COMMUNI- CATIE AAN BOORD VAN ZEESCHEPEN IN DE FREQUENTIEBANDEN 457,5125-457,5875

Nadere informatie

Editie februari De Flevo Rondstraler. Het blad voor en door de leden van de Veron afdeling Flevoland regio 41

Editie februari De Flevo Rondstraler. Het blad voor en door de leden van de Veron afdeling Flevoland regio 41 Editie februari 2019 De Flevo Rondstraler. Het blad voor en door de leden van de Veron afdeling Flevoland regio 41 COLOFON VERON Afdeling A41 Flevoland Voorzitter Secretaris Penningmeester Bestuurslid

Nadere informatie

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Televisie Ik hou mijn werkstuk over de televisie omdat ik heel vaak tv kijk, en ik dacht dan hou ik het over de televisie. Ik ga het in mijn werkstuk hebben over: Hoe het vroeger ging met televisies Wat

Nadere informatie

Koppelen van beamer en laptop.

Koppelen van beamer en laptop. Koppelen van beamer en laptop. Koppelen van beamer of 2e beeldscherm aan je laptop of desktop. Soorten aansluitingen op laptop en desktop. Beeldscherm wisseling bij laptop. Laptop/desktop instellen onafhankelijke

Nadere informatie

Website VERON Contest Competitie. V2.2

Website VERON Contest Competitie. V2.2 Website VERON Contest Competitie. V2.2 Met behulp van de website http://contest.leisink.net is het mogelijk voor zendamateurs om op een eenvoudige manier aan de Veron Contest Competitie deel te nemen.

Nadere informatie

QSL kaarten manager (PA1AT)

QSL kaarten manager (PA1AT) QSL kaarten manager (PA1AT) QSL Bureau Assen en omstreken. QSL kaarten kunt u inleveren bij PA1AT Gerard uit Assen dit kan op de SOOS. Of u kunt u kaarten sturen aan: Gerard Nieboer PA1AT Kamilletuin 22

Nadere informatie

Ham Radio/DX- Quiz. Rob/PA3GVI

Ham Radio/DX- Quiz. Rob/PA3GVI Ham Radio/DX- Quiz 2014 Rob/PA3GVI In de Atlantische Oceaan liggen diverse interessante Entiteiten/DXCC landen. Ascension is er een van! Vraag 1 : Welke Prefix hoort bij het eiland Ascension? A) ZD7 B)

Nadere informatie

1.Condities:hf en vhf

1.Condities:hf en vhf PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht

Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen = max 50W Antenne 5/8 lambda op ongeveer 7m boven de grond, geen vrijzicht Bossche Ronde 2008-11-09 PI4SHB het station van de Bossche Amateur Radio Club Operateur PA0BRE, Rob, in Rosmalen 5 gr 22'44" Oost 51 gr 42' 51" Noord JO21QR Freq = 145.250 MHz Tx = IC706MK2G Vermogen =

Nadere informatie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie

C2000 in De prestaties. Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie C2000 in 2012 De prestaties C2000 is het communicatienetwerk voor de Nederlandse hulpdiensten. Het digitale netwerk voor radiocommunicatie en alarmering is sinds 2005

Nadere informatie

1.Condities:hf en vhf HF condities

1.Condities:hf en vhf HF condities PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:yaesu ft-847 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de

Nadere informatie

Pajottenlandse Radio Amateurs PSK 31

Pajottenlandse Radio Amateurs PSK 31 Pajottenlandse Radio Amateurs PSK 31 ON3WAG ON3BL 05/02/2010 Waarvoor staat PSK 31? PSK 31 Gebruikte modulatievorm Datasnelheid (baudrate) Phase Shift Keying 31 Baud Wat is PSK 31? Digitale 2-weg amateur

Nadere informatie

RONDE 67 PI4BOZ Brabant West

RONDE 67 PI4BOZ Brabant West Afdelingsbijeenkomst: elke 3de Dinsdag van de maand vanaf 20.00 uur in Cultureel Centrum de GEERHOEK te vinden in de, Kloosterstraat 19b Wouw. Tel: 0165-304042. Info PI4BOZ & PI4WBR is te vinden op : Http://www.pi4boz.nl

Nadere informatie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie

Meteo&Tochtplanning SSB SSB. Dag-3-Theorie-1. SSB introductie Communicatieapparatuur introductie Wifi: Mobiele telefoon: VHF: : Erik Slim nut en noodzaak van draadloze communicatie aan boord van pleziervaartuigen 250 m open netwerk 10 Nm uit bewoonde kust 30 Nm uit

Nadere informatie

NLEIDING Deze vertaling is door Technautic B.V. met de grootst mogelijke zorg samengesteld.

NLEIDING Deze vertaling is door Technautic B.V. met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Nasa EX-1 INLEIDING. Het is gebruikelijk om koelwater te injecteren in motor uitlaatsystemen. Deze koeling reduceert temperatuur van het uitlaatgas tot een niveau waar rubberen en polymeer uitlaatgasbestanddelen

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 162. van 28 Maart

Hallo en een goede avond bij ronde 162. van 28 Maart Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

en Vrijdag 4 februari een presentatie door Rob PA0BRE

en  Vrijdag 4 februari een presentatie door Rob PA0BRE 1 Jaargang 36 nummer 02 februari 2009 Verenigingsblad van de Veron afdeling s-hertogenbosch Convocatie De VERON afdeling s-hertogenbosch nodigt alle leden hierbij uit tot het bijwonen van de maandelijkse

Nadere informatie

Inhoud. Van de Voorzitter. Jaargang 22 nr 5 Jan. 2010. www.a63.org redactie@a63.org

Inhoud. Van de Voorzitter. Jaargang 22 nr 5 Jan. 2010. www.a63.org redactie@a63.org www.a63.org redactie@a63.org Jaargang 22 nr 5 Jan. 2010 Inhoud Van de Voorzitter...1Contesten...7 Ledenbijeenkomst dinsdag 5 januari a.s....2amateurrondes...9 Lezing 5 januari...2...10 Bouwpakket SDR...2Activiteitenkalender...10

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 177 van 8 Augustus

Hallo en een goede avond bij ronde 177 van 8 Augustus Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

De 2017 CQ World-Wide DX Contest

De 2017 CQ World-Wide DX Contest De 2017 CQ World-Wide DX Contest SSB: Oktober 28-29 CW: November 25-26 Start 00:00:00 UTC Zaterdag Einde 23:59:59 UTC Zondag I.DOEL: Voor amateurs wereldwijd verbinding maken met zoveel mogelijk andere

Nadere informatie

Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK

Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK Arduino en APRS EZHE Workshop April 2017, PD1DDK Wat kunnen we met APRS? 1. Op kaarten aprs stations weergeven en hun gegevens opvragen. 2. Weerstation info opvragen. 3. Berichten uitwisselen met andere

Nadere informatie

I. DOEL: Voor amateurs wereldwijd contact te maken met zoveel mogelijk amateurs in zoveel mogelijk zones, landen en W/VE QTHs als mogelijk.

I. DOEL: Voor amateurs wereldwijd contact te maken met zoveel mogelijk amateurs in zoveel mogelijk zones, landen en W/VE QTHs als mogelijk. Bekendmaking: 2013 CQ WW RTTY DX Contest September 28-29 Start 0000UTC Zaterdag Einde 2359 UTC Zondag I. DOEL: Voor amateurs wereldwijd contact te maken met zoveel mogelijk amateurs in zoveel mogelijk

Nadere informatie

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF

Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Presentatie betreffende de ervaringen met WSPR door PA3EDR een vervolg op de presentatie van Dick PA4VHF Welke punten komen er aan de orde? Wat is WSPR? Wat kunnen we ermee? Hoe werkt het? Waar is het

Nadere informatie

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de

Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de Lima SDR Inleiding Alvorens in te gaan op het zelfbouwproject Lima SDR eerst iets over de techniek en de mogelijkheden van een SDR. Door de opkomst van SDR (de Engelse afkorting voor Software DefinedRadio)

Nadere informatie

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen

2.Activiteiten(algemeen):contesten/evenementen Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

+31 (0) E:

+31 (0) E: Infraroodcamera PCE-TC 29 infrarood camera voor een contactloze temperatuurmeting / geïntegreerde kleurencamera / instelbare emissiegraad / opslag mogelijk op SD-kaart / beeld-in-beeld overlapping van

Nadere informatie

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 24 JANUARI 2017 MET BETREKKING TOT DE COMMUNICATIE AAN BOORD VAN ZEESCHEPEN IN DE FREQUENTIEBANDEN 457,5125-457,5875

Nadere informatie

Het is de bedoeling dat iedereen een (voor hem) nostalgisch voorwerp meeneemt dat te maken heeft met onze hobby.

Het is de bedoeling dat iedereen een (voor hem) nostalgisch voorwerp meeneemt dat te maken heeft met onze hobby. Bossche Ronde 2009-05-25 Station PI4SHB Station van de VERON afdeling 's-hertogenbosch. Operator PA0BRE, Rob. Van uit Rosmalen, JO21rq Frequentie = 145.250 MHz Tx = IC 706 MK2G Vermogen = 30W Antenne =

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Traffic Bureau

Notulen jaarvergadering Traffic Bureau Notulen jaarvergadering Traffic Bureau Datum: Zaterdag 12 januari 2008 Locatie: Mercure Hotel Rosmalen Voorzitter: Sjoerd Ypma, PA0SHY Notulist: Peter Damen, PC7T. Aanwezig : Wino Paas PA0ABM Honor Roll

Nadere informatie

3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten

3.Afdelingsnieuws: bijeenkomsten/activiteiten Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:vertikaal Set: yaesu ft-847 pwr 50 watt Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST. 21 maart 2016 ( kantine korfbalver. De Eibers te Eibergen ) Aanwezig v.h. bestuur: PA1HR, PD7CJT, PA0KDF, PC2KY, PA0BAT

VERSLAG BIJEENKOMST. 21 maart 2016 ( kantine korfbalver. De Eibers te Eibergen ) Aanwezig v.h. bestuur: PA1HR, PD7CJT, PA0KDF, PC2KY, PA0BAT Bijeenkomst ARAC 21/03/2016-1- VERSLAG BIJEENKOMST 21 maart 2016 ( kantine korfbalver. De Eibers te Eibergen ) Aanwezig v.h. bestuur: PA1HR, PD7CJT, PA0KDF, PC2KY, PA0BAT 1 Opening: Hans Remeeus, PA1HR,

Nadere informatie

MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 24 MEI 2018 BETREFFENDE HET TOEKOMSTIGE GEBRUIK VAN ANALOGE/DIGITALE KANALEN ZOALS VOORZIEN IN RR APPENDIX 18

MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 24 MEI 2018 BETREFFENDE HET TOEKOMSTIGE GEBRUIK VAN ANALOGE/DIGITALE KANALEN ZOALS VOORZIEN IN RR APPENDIX 18 BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 24 MEI 2018 BETREFFENDE HET TOEKOMSTIGE GEBRUIK VAN ANALOGE/DIGITALE KANALEN ZOALS VOORZIEN IN RR APPENDIX

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: Nieuws uit afd. Woerden A66:

Afdelingsnieuws: Nieuws uit afd. Woerden A66: ZCZC ---------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

FT-8 in WSJT-X: How To + loggen via HRD - DEMO ON5MB

FT-8 in WSJT-X: How To + loggen via HRD - DEMO ON5MB FT-8 in WSJT-X: How To + loggen via HRD - DEMO ON5MB 1 7 M E I 2 0 1 9 - T L S Wie is ON5MB Bernard Graficus van opleiding Preventieadviseur arbeidsveiligheid Geen elektronicus Leer/nieuws-gierig Experimenteren

Nadere informatie

Transmitte r Eco 19349

Transmitte r Eco 19349 Transmitte r Eco 19349 Nederlands Gebruiksaanwijzing Inhoud : Kenmerken Plaatsen batterij Hotshoe connector Functies Frequentie Skyport modules Geïntegreerde synchronisatie Kenmerken EL-Skyport Eco Probleemoplossing

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke deurintercom systeem dat op het moment verkrijgbaar is. Het systeem is ontworpen door ;

Nadere informatie

Datum 22 mei 2015 Onderwerp Antwoorden kamervragen over de uitzending Ongelukkige Spoed

Datum 22 mei 2015 Onderwerp Antwoorden kamervragen over de uitzending Ongelukkige Spoed 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden.

Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62. Editie mei HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Het informatiebulletin van de VERON afdeling Friese Meren A62 Editie mei 2018 HAMECC2018 hoofdkantoor in Leeuwarden. Afdelingsbijeenkomst mei 2018 op: vrijdag 11 mei 2018, aanvang 20.00 uur LT WiFi door

Nadere informatie

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!!

Introductie EMC. Hét EMC Event 2011 DARE!! Introductie EMC Inleiding EMC 1. Bepalen van de opgewekte veldsterkte van een zender - Norm versus optredende velden 2. AM detectie - Hoe veroorzaakt een HF signaal problemen op LF apparatuur 3. Hoe lopen

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 171. van 30 Mei

Hallo en een goede avond bij ronde 171. van 30 Mei Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

17 MEI VHF DAG IN BUDEL

17 MEI VHF DAG IN BUDEL Aankondiging PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: Antenne:...Set:... Op 2 meter 145.250 Op 80 meter 3750 khz via Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/

Nadere informatie

V.R.A. Activity Day 2015

V.R.A. Activity Day 2015 V.R.A. Activity Day 2015 Dit jaar organiseren wij op zaterdag 17 oktober 2015 de VRA Activity Day, als herdenking aan de stichting van V.R.A. op 18 oktober 1998. Het doel van deze wedstrijd is meer bekendheid

Nadere informatie

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar

Net2 Entry. Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Het simpelste IP deurintercom systeem beschikbaar Net2 Entry Nieuwe generatie intercom met verbeterde functionaliteiten voor veelzijdige beveiliging en gebouwbeheer Net2 Entry is het meest gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

HAMNET knooppunt Den Bosch

HAMNET knooppunt Den Bosch HAMNET knooppunt Den Bosch 1. Inleiding 2. Experimenten tot nu toe 3. Wat leren we hier van? 4. Schematische voorstelling fase 2 5. Apparatuur schema 6. Tot Slot 1. Inleiding Sinds de opkomst van internet

Nadere informatie

Actuele stoorbronnen en vuistregels ter vermindering van storing voor de RZAM

Actuele stoorbronnen en vuistregels ter vermindering van storing voor de RZAM Actuele stoorbronnen en vuistregels ter vermindering van storing voor de RZAM door VERON EMC-EMF commissie 56 e Dag voor de RadioAmate2016 56 e Dag voor de 016 EMC EMF Commissie Dag voor de RadioAmateur

Nadere informatie

Bitron deurtelefoon en videofoons

Bitron deurtelefoon en videofoons Bitron bij Nelec Bitron deurtelefoon en videofoons Bitronvideo is een Italiaanse fabrikant van deurtelefoons en videofoons. Het bedrijf is in 1967 opgericht en gevestigd in Turijn. Het maakt in 1968 haar

Nadere informatie

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS

JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS JOTA-JOTI 2011 en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

PI4SHB Zender van de VERON afdeling s-hertogenbosch met de zondagochtendronde van 1-februari-2009.

PI4SHB Zender van de VERON afdeling s-hertogenbosch met de zondagochtendronde van 1-februari-2009. PI4SHB Zender van de VERON afdeling s-hertogenbosch met de zondagochtendronde van 1-februari-2009. Operator: Rob, PA0BRE QTH Rosmalen JO21qr Frequenties 145,250 MHz en via PI2SHB op 430,2375MHz. De informatie

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 7 december: Algemene clubavond 2 3.1.2 11

Nadere informatie

Explorer R4 Rivier Radar

Explorer R4 Rivier Radar Alewijnse Explorer R4 Rivier Radar Explorer R4 Rivier Radar De nieuwe generatie binnenvaartradar Digitale techniek 22 beeldscherm met Multi-Menu Mini conning AIS weergave IVP - Intelligent Video Processing

Nadere informatie

Badkamer Radio's (Wipod Music Center) Badkamer TV's. Badkamer Speakers

Badkamer Radio's (Wipod Music Center) Badkamer TV's. Badkamer Speakers Badkamer Radio's (Wipod Music Center) Badkamer TV's Badkamer Speakers AquaSound accessoires Prijslijst 2011/1 De Run 6720 5504 DV VELDHOVEN tel. 040-2534205 fax 040-2541645 www.aquasound.nl info@aquasound.nl

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 3 december Onderling QSO Een avond om weer gezellig onderling te babbelen over de radiohobby en alles wat ermee te maken heeft.

Afdelingsnieuws: 3 december Onderling QSO Een avond om weer gezellig onderling te babbelen over de radiohobby en alles wat ermee te maken heeft. ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme

Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Elementaire facetten van het Radio(zend)amateurisme Bevrediging van nieuwsgierigheid Gewoon lekker bezig zijn Sociaal bezig zijn Uitdagingen Verzamelen De organisatie Spelregels Historie OHP_00 Bevrediging

Nadere informatie

Hallo en een goede avond bij ronde 156

Hallo en een goede avond bij ronde 156 Inmelden ronden voor luisteramateurs kan via E-mail te sturen naar : Matthe pd1ajz@veron.nl of naar het adres van Wim pa3wt@veron.nl De zendamateurs kunnen inmelden via de repeater, op 145.625MHz en denk

Nadere informatie

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden

Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden JOTA-JOTI en CAMRAS Jaarlijks, in oktober, houdt de Scouting-beweging een weekend waarin draadloze kontakten tussen diverse scouting- groepen over de hele wereld worden gemaakt. Hierbij wordt hulp ingeroepen

Nadere informatie

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch

1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 Voorbereiding... 1 1.1 Inschakelen 70cm 1 1.2 PI4SHB afdelingszender VERON afdeling s-hertogenbosch 1 2 Opening... 1 3 Nieuws... 2 3.1 Afdelingsnieuws 2 3.1.1 11 januari 2008: Bouwtechnieken 2 3.1.2

Nadere informatie

PHILIPS UHD OLED 55POS ,00. Kenmerken ELECTRO DAVID. Artikelcode : PQ55POS900212

PHILIPS UHD OLED 55POS ,00. Kenmerken ELECTRO DAVID. Artikelcode : PQ55POS900212 PHILIPS UHD OLED 55POS900212 Artikelcode : PQ55POS900212 Philips Superslanke 4K UHD OLED Android TV 55POS9002/12. Beeldschermdiagonaal: 139,7 cm (55"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra

Nadere informatie

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004

RUKRA REMOTE DIGIT IO_44_NL ARTIKELNUMMER: RK-3004 ARTIKELNUMMER: RK-3004 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU Handleiding ALGEMENE INFORMATIE De Remote DIGIT

Nadere informatie

SAMSUNG UHD UE55NU ,00. Kenmerken. Artikelcode : SGUE55NU7100

SAMSUNG UHD UE55NU ,00. Kenmerken. Artikelcode : SGUE55NU7100 SAMSUNG UHD UE55NU7100 Artikelcode : SGUE55NU7100 Samsung Series 7 UE55NU7100W. Beeldschermdiagonaal: 139,7 cm (55"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: LED, Beeldscherm

Nadere informatie

PHILIPS UHD OLED 55POS ,00. Kenmerken. Artikelcode : PQ55POS900212

PHILIPS UHD OLED 55POS ,00. Kenmerken. Artikelcode : PQ55POS900212 PHILIPS UHD OLED 55POS900212 Artikelcode : PQ55POS900212 Philips 9000 series Superslanke 4K UHD OLED Android TV 55POS9002/12. Beeldschermdiagonaal: 139,7 cm (55"), Resolutie: 3840 x 2160 Pixels, HD type:

Nadere informatie

CQ contest, CQ contest de OR6N (UBA sectie NOK)

CQ contest, CQ contest de OR6N (UBA sectie NOK) CQ contest, CQ contest de OR6N (UBA sectie NOK) Het is half januari en de Low Bands zijn zowat de enige uitlaatklep voor de gedreven radioamateur. Om met de rest van de wereld te wedijveren, hebben we

Nadere informatie

Afdelingsnieuws: 24 januari 2014 - Onderling QSO (tevens voorstellen VR)

Afdelingsnieuws: 24 januari 2014 - Onderling QSO (tevens voorstellen VR) ZCZC --------------------------------------------------------------- QST de PI4GAZ, PI4GAZ, PI4GAZ Afdelingsstation van de VERON in Gouda, R17, JO22IA Uitgezonden door PA0POS vanuit Haastrecht, JO21JX

Nadere informatie

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE

BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE BELGISCH INSTITUUT VOOR POSTDIENSTEN EN TELECOMMUNICATIE MEDEDELING VAN DE RAAD VAN HET BIPT VAN 7 DECEMBER 2010 BETREFFENDE DE MEETCAMPAGNE OM DE DEGRADATIE TE BEPALEN VAN DE RADARWERKING IN DE BAND 2700-2900

Nadere informatie

Melden voor de presentie lijst tijdens de ronde voor luister amateurs :

Melden voor de presentie lijst tijdens de ronde voor luister amateurs : PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail.

Radio Nieuws Flits. First Edition 2012. Zomer 2012. Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk. E-mail: pe1jra@gmail. Radio Nieuws Flits First Edition 2012 Zomer 2012 Redactie-adres: Wil Stilma PE1JRA Wilhelminastraat 27 8561 AA Balk E-mail: pe1jra@gmail.com Van de redactie Het eerste nummer (The First) van Radio Nieuws

Nadere informatie

Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder:

Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder: Handleiding R.E.D. Remote Echo Depthsounder: Montage van de R.E.D. in uw voerboot: Zoek eerst een geschikte vlakke plek op in de boot voor het monteren van de sensor, deze plek goed afschuren met schuurpapier

Nadere informatie

pa3drl@amsat.org 1.Condities:hf en vhf HF propagatie

pa3drl@amsat.org 1.Condities:hf en vhf HF propagatie PI4SHB afdeling shertogenbosch Achter de microfoon: pa3drl Antenne:gp hoogte 12 m Set:T-813 Op 2 meter 145.250 Op 70 cm op 430.2375 via repeater PI2SHB Internet : http://www.radioclub.nl/ Voor de ronde

Nadere informatie

1. De Satelliet ontvanger.

1. De Satelliet ontvanger. U heeft dit document gedownload omdat u op zoek bent naar een satellietset voor uw camper, caravan, boot of ander recreatie object. Graag helpen wij u op weg om een juiste keuze te maken in de aanschaf

Nadere informatie

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S

DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S DE VERSCHILLEN TUSSEN DE FLEX-6000 RADIO S Type FLEX- 6400 6400M 6600 6600M 6700 Met 8, 1920 x 1200, IPS aanraakscherm Dual VFO op het front HDMI aansluiting tbv externe monitor Ingebouwde 2 Watt luidspreker

Nadere informatie

Proefexamen N najaar 2001

Proefexamen N najaar 2001 Proefexamen N najaar 2001 1- De Q-code QRT betekent: houd op einde bericht ik word gestoord 2 - In het telegrafieverkeer is de gebruikelijke afkorting om de roepletters van het tegen station en het eigen

Nadere informatie

LG AI OLED TV THINKQ OLED65B8PLA 2 284,00. Kenmerken. Artikelcode : LQOLED65B8PLA

LG AI OLED TV THINKQ OLED65B8PLA 2 284,00. Kenmerken. Artikelcode : LQOLED65B8PLA LG AI OLED TV THINKQ OLED65B8PLA Artikelcode : LQOLED65B8PLA LG OLED65B8PLA. Beeldschermdiagonaal: 65, cm (65"), Resolutie: 3840 x 260 Pixels, HD type: 4K Ultra HD, Display technologie: OLED, Beeldscherm

Nadere informatie

De leden bestaan uit (vrijwel alleen) radio zendamateurs (m/v), maar ook binnen die groep bevinden zich weer een aantal geledingen:

De leden bestaan uit (vrijwel alleen) radio zendamateurs (m/v), maar ook binnen die groep bevinden zich weer een aantal geledingen: NIEUWSBRIEF 2 e kwartaal 2017 Deze nieuwsbrief is primair bedoeld voor de leden van de vereniging PI4HAL ten einde de betrokkenheid van de leden bij de ontwikkelingen van het PI4HAL radiostation maar ook

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie