ebook De toekomst van het boodschappen doen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ebook De toekomst van het boodschappen doen"

Transcriptie

1 ebook De toekomst van het boodschappen doen Auteur: drs. Cindy van Cauter QUOTUS RESEARCH

2 Hoe doen wij onze boodschappen in 2025?

3 Een aardverschuiving van koopgedrag Er vindt momenteel een aardverschuiving van koopgedrag plaats. Dat heeft enerzijds te maken met de crisis die in 2008 begon, waardoor de Nederlandse consument minder ging besteden. Anderzijds door de nieuwe technologieën die nieuwe koopmethoden mogelijk maken. Maar koopgedrag verandert ook door wijzigingen in demografie, bevolkingssamenstelling en leefstijlen. De impact hiervan wordt in dit ebook nader toegelicht. Drs. Cindy van Cauter deed in 2015 en 2016 onderzoek naar de toekomst van het boodschappen doen. In dit ebook presenteren wij u alle resultaten en trends die zijn voortgekomen uit het onderzoek.

4 Verandering brengt nieuwe kansen! De afgelopen 2 jaren is de foodbranche sneller veranderd dan in de laatste 40 jaar. Er zijn nieuwe waarden en behoeften ontstaan. Er is een ander verwachtingspatroon van de shopper ontstaan. En dat alles vergt aanpassingsvermogen om ook in de toekomst te blijven aansluiten bij de veeleisende shopper en consument. Innovatie en inspiratie zijn de key drivers voor nieuw te ontwikkelen producten en diensten. Shoppers zijn op zoek naar producten en diensten die onderscheidend zijn en daadwerkelijk toegevoegde waarde bieden. Wake up and be awesome!

5 Het onderzoekstraject In dit onderzoek naar De Toekomst van het Boodschappen Doen hebben wij gekeken naar de veranderingen in de Customer Journey. Deze hebben wij geknipt in 3 fasen: - 1. De Pre Store & To Store fase - 2. De In Store fase - 3. En de Post Store fase De ontwikkelingen voor de toekomst van het boodschappen doen worden in dit rapport per fase beschreven. Te beginnen met de Pre Store & To Store fase.

6 1. Pre Store en To Store fase Hoe trek je mensen naar je winkel?

7 Demografische ontwikkelingen Wie is je klant? Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe Nederland demografisch in elkaar steekt en wie je doelgroep is. Tot 2040 staat Nederland namelijk grote demografische veranderingen te wachten. Zoals de vergrijzing, en de bevolkingskrimp die nu al in delen van het land optreedt. Als er één ding zeker is, dan lijkt het wel te zijn dat de bevolkingsontwikkeling de komende decennia nergens meer 'business as usual' is.

8 2040: 43% 2040: 2,1 2040: 26% 2040: Index 93 t.o.v. 2010

9 Baby boomers geboren tussen 1946 en 1964 Senioren hebben een totaal andere levensstijl aangenomen dan enkele jaren geleden. Voor hen is het belangrijk om zo lang mogelijk jong en vitaal te blijven. Gezond leven en eten staat dan ook boven aan de prioriteitenlijst van deze doelgroep. Jong is zelfs maakbaar geworden door diverse medische ontwikkelingen. Maar ook producten zorgen er steeds vaker voor dat senioren langer actief kunnen blijven. Senioren willen graag comfortabel leven, zoals zij dat gewend zijn. Ze vinden dat ze er hard voor hebben gewerkt. In Amerika wordt al gesproken van de SKI generatie. Spending Their Kids Inheritance. Ze snoepen het (welverdiende) bezit en geld op, terwijl de kinderen van deze generatie soms maar moeilijk rondkomt. Probeer met producten nog beter op deze doelgroep in te spelen.

10 De jongere generatie, generatie Z Bekijk de YouTube film over generatie Z Klik hier Generatie Z is een belangrijke doelgroep om te kennen en begrijpen op het gebied van koopgedrag. Zij vertonen het koopgedrag van de toekomst. Ze zijn geboren na 1995, het zijn multitaskers en ze zijn veelvuldig interactief en online. Bekijk de video over het koopgedrag van deze doelgroep.

11 Persoonlijke benadering groot effect Waarom komt de klant naar jou? Organisaties proberen al steeds meer te weten te komen over de klant. Steeds duidelijker wordt dat des te beter we de klant kennen des te effectiever we de communicatie kunnen inzetten. Is kennis van de klant nu nog vooral gebaseerd op data als naam, geslacht, leeftijd en adres. In de komende jaren wordt het steeds belangrijker om meer sociografische data te verzamelen en klantprofielen te verduidelijken teneinde persoonlijker te kunnen communiceren.

12 De klant wil meedenken! In de Pre Store fase zijn er zowel online als offline prachtige mogelijkheden om de klant te betrekken in innovatieprocessen. Om alvast een band met de klant op te bouwen. Starbucks heeft daarvoor een eigen online platform opgericht. My Starbucks Idea. Starbucks gebruikt jaarlijks honderden van die ideeën van klanten!

13 Ook commercials worden persoonlijk Commercials worden in de toekomst persoonlijker. Er zullen meerder versies ontstaan, afgestemd op de verschillende doelgroepen. Daarbij wordt per versie ander muziek afgespeeld, er zijn andere hoofdrolspelers en zelfs de scènes zullen (deels) anders zijn. Merken zullen apps gaan ontwikkelen die integreren en communiceren met de commercials. De apps zullen de kijker bijvoorbeeld van extra informatie en advies voorzien. 57% van de Nederlanders gebruikt al de smartphone tijdens het televisie kijken. Augmentend reality is een technologie die straks in deze vorm meer voor gaat komen.

14 Multi zintuigelijke beleving wordt toegevoegd Over enkele jaren zal het mogelijk zijn om direct vanaf de tv een product uit een commercial direct te laten printen vanuit je privé 3D printer. En om geuren en smaken direct te beleven tijdens de commercial. Geur en smaak 3D printen

15 Maar de folder behoudt een belangrijke rol Nederland verspreidt 36 folders per week per huishouden. Het Europees gemiddelde is 12 folders per week per huishouden. Daarmee zit Nederland drie keer boven het Europese gemiddelde! Er is momenteel slechts een dalingstrend in NL van 2% per jaar. Per week worden er 5 miljoen folders online gelezen, tegen 112 miljoen offline. Bron: Printpakt 2014

16 2. De In Store fase Welke veranderingen gaan er in de toekomst IN de supermarkt plaatsvinden?

17 Trends instore De toekomst van instore: 24/7 toegang en bereikbaarheid, Waarbij online en offline elkaar volledig doorkruizen en ondersteunen, Steeds meer oriëntatie op contrast en kleur, gericht op een snelle navigatie en segmentatie, Een grote focus op het product, Snelle toegang tot extra informatie of hulp bij het zoeken via één klik op de knop, Duidelijkheid in presentatie en prijs.

18 Onderzoek Quotus Research: Juli consumenten jaar De supermarkt van de toekomst De consument wenst: 74% Meer product informatie via smartphone 61% Wil aanbiedingen via smartphone 62% Een meer persoonlijke supermarkt Supermarkt van de toekomst 63% Sneller boodschappen doen 79% Meer product innovaties 48% Meer persoonlijk advies 67% Meer inspiratie opdoen 17% Personal Shopper Meer technologie en meer persoonlijk contact Innovatie, inspiratie, gemak en snelheid

19 Samenvatting van het onderzoek Digitale connectie Persoonlijk contact Inspiratie en innovatie Gemak en snelheid Aanbiedingen Waarde creatie Het lijken paradoxen, maar de genoemde aspecten vallen in de toekomst Instore volledig samen.

20 De Supermarkt van de Toekomst Expo Milaan Bekijk hier de video.

21 3. De Post Store fase Hoe zorg je ervoor dat je klant ook weer terugkomt? Of nog beter: een loyale klant wordt?

22 Een belangrijk aspect in de Post Store fase is: LOYALTY

23 Zorg dat je klanten met zo min mogelijk moeite iets bij je kopen Hoe zorg je daarvoor?

24 4 Principes van gemak 1. Betrouwbaar Zorg dat je klant je volledig vertrouwt 2. Zoals de klant het wil Bestudeer het aankoopproces en hoe de klant graag bij je wil kopen 3. Met persoonlijke aandacht Maak het persoonlijk 4. Gebruik de situatie Wees persoonlijk en gastvrij in elke situatie

25 Mercedes Me GEMAK De Mercedes Me app is een goed voorbeeld van gemak voor de consument. Als Mercedes eigenaar kun je je auto van een afstand regelen. Bekijk maar eens hoe dat werkt in de volgende video.

26 3 dingen om te doen: Verdiep je in de klant Monitor en stuur op klanttevredenheid Wees consistent in alle kanalen

27 Het loyaliteitsprogramma van de toekomst: Biedt een overall experience van het merk, Zou ontworpen moeten zijn in samenspraak klanten, Biedt de retailer de mogelijkheid om naar klanten te luisteren, Biedt de mogelijkheid om de klant persoonlijk te benaderen, Biedt de klant gemak en is passend in zijn gebruikersgedrag en lifestyle.

28 Amazon Prime Kosten per jaar: $99 De toegevoegde waarde voor leden: Free shipping Free same day shipping in certain postal codes Unlimited movie streaming (netflix) Amazon Prime Music free songs and playlists (like Spotify) Prime Photo s unlimited storage for personal photo s Prime Pantry access to household items in high quantities Prime early access first access to specific deals/black Friday deals (30 min before others) Kindle free access to ebooks

29 Loyaliteit creëren kan goed door meerwaarde aan te bieden. Walgreens en Lidl spelen met hun loyaliteitskaart in op de gezondheidstrend. Door te bewegen spaart de klant punten op die ze vervolgens weer kunnen verzilveren in de winkel.

30 Loyaliteit met ibeacons Ook ibeacons maken het handig om op verschillende punten contact te leggen met de klant. Daarin kan zelfs een samenwerking opgezet worden tussen verschillende organisaties, zoals in deze video te zien is.

31 Same day delivery Same day Delivery wordt al gedaan door: - Google Shopping Express - Amazon Fresh - InstaCart - Peapod - En in NL: Wehkamp/Coolblue

32 Levertijd wordt steeds belangrijker!

33 Einde

34 CONTACT Wilt u een lezing organiseren over De Toekomst van het Boodschappen Doen? Drs. Cindy van Cauter Quotus Research cindy@quotus.nl Dat kan! Neem contact met ons op voor een prijsopgave.

ebook De toekomst van het boodschappen doen en de ME Supermarkt April 2015 Auteur: drs. Cindy van Cauter QUOTUS RESEARCH

ebook De toekomst van het boodschappen doen en de ME Supermarkt April 2015 Auteur: drs. Cindy van Cauter QUOTUS RESEARCH ebook De toekomst van het boodschappen doen en de ME Supermarkt April 2015 Auteur: drs. Cindy van Cauter QUOTUS RESEARCH Hoe doen wij onze boodschappen in 2025? Een aardverschuiving van koopgedrag Er vindt

Nadere informatie

Symposium I 29 januari 2015

Symposium I 29 januari 2015 De toekomst van het boodschappen doen Symposium I 29 januari 2015 Een aardverschuiving in koopgedrag Macro - Crisis - Technologie - Levensstijlen - Bevolkings samenstelling Micro - Nieuwe waarden - Nieuwe

Nadere informatie

Loyaliteitsprogramma s van de Toekomst. Maak het verschil! Maart 2016

Loyaliteitsprogramma s van de Toekomst. Maak het verschil! Maart 2016 Loyaliteitsprogramma s van de Toekomst Maak het verschil! Maart 2016 Loyaliteitsprogramma s van de Toekomst De resultaten van een consumentenonderzoek (2016) Door: Quotus Research Onderzoeksopzet Hoofdvraag:

Nadere informatie

The Smart Store of the Future

The Smart Store of the Future Masterclass Smart Shopping ICT Café Den Haag 17 april 2014 The Smart Store of the Future Combines the best of both worlds John Terra SMART wat is dat? SMART = slim? SMART = een auto? SMART = technologie?

Nadere informatie

Spore Instore Marketing - Businessplan

Spore Instore Marketing - Businessplan Spore Instore Marketing - Businessplan Voor: New Brand Innovators Gemaakt door: Team Tilburg april 2018 BUSINESSPLAN Doel Spore Instore marketing maakt het mogelijk voor een winkel om de instore marketing

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Stagflatie Alleen wonen wordt de norm Leeftijd als factor Sociale media Sociale community De winkel als showroom Cross-channel oriënteren Winkel Product Offline goes online Www met ons mee Online goes

Nadere informatie

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business

Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Mobile first in e-commerce 5 onmisbare trends in m-commerce voor een succesvolle online business Consumenten spenderen per dag 180 minuten op hun smartphone. Van deze 180 minuten besteden ze gemiddeld

Nadere informatie

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma

Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel. Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Atty Halma Werk aan de winkel! 5 stappen naar de belevenisgerichte winkel Steeds meer aankopen worden online gedaan, terwijl de aankopen en

Nadere informatie

Van transactie naar interactie

Van transactie naar interactie De Invloed van opkomende technologieën op trade marketing in de retail: Van transactie naar interactie Jeroen van Dinther Marc Flederus De Context I Welke technologieën komen nu opzetten? II Welke kansen

Nadere informatie

Welkom! 28 januari 2016. De Toekomst van het Boodschappen Doen The Future of Post Store

Welkom! 28 januari 2016. De Toekomst van het Boodschappen Doen The Future of Post Store Welkom! 28 januari 2016 De Toekomst van het Boodschappen Doen The Future of Post Store AGENDA SYMPOSIUM III DE POST STORE FASE Inleiding Cindy van Cauter AGENDA SYMPOSIUM III DE POST STORE FASE Onderzoek

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

De platformeconomie Wat kunnen we opsteken van e-commerce ontwikkelingen in andere landen?

De platformeconomie Wat kunnen we opsteken van e-commerce ontwikkelingen in andere landen? De platformeconomie Wat kunnen we opsteken van e-commerce ontwikkelingen in andere landen? Het gemak van internet is niet meer weg te denken uit ons leven. Maar liefst 91% van de Nederlanders is in het

Nadere informatie

Boodschappen doen. In de Toekomst. 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail

Boodschappen doen. In de Toekomst. 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail Boodschappen doen In de Toekomst 14 februari 2012 Michel Koster Sector Banker Retail Inleiding Doelstellingen Schetsen scenario s ondernemer Ontwikkelingen in kaart brengen Kansen in kaart brengen Onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Beacons. Dichterbij de consument

Beacons. Dichterbij de consument Beacons Dichterbij de consument Inhoud Beacons: waarom? 3 Wat is het? Hoe werkt het? Toepassingen 5 Pushberichten op locatie Indoor navigatie De toekomst 7 www.qanda.nl 2 Beacons: waarom? www.qanda.nl

Nadere informatie

Klantonderzoek: de laatste inzichten!

Klantonderzoek: de laatste inzichten! : de laatste inzichten! Hoe tevreden bent u over de door ons bedrijf geleverde producten en diensten? Veel bedrijven gebruiken deze vraag om de klanttevredenheid te meten. Op een schaal van zeer ontevreden

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen

Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen Join us: Consumer & Shopper e-news juli 2014 Eataly; de plaats waar foodshopping trends samenkomen COLUMN DOOR CINDY VAN CAUTER Eataly is een droom voor de food liefhebber. Ik bezocht de nieuwe conceptwinkel

Nadere informatie

Lead & Loyalty. Na de conversie: van Lead naar Loyale klant. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved.

Lead & Loyalty. Na de conversie: van Lead naar Loyale klant. Copyright 2012, iprospect, Inc. All rights reserved. Lead & Loyalty Na de conversie: van Lead naar Loyale klant EVEN VOORSTELLEN E: edward.hoogeveen@iprospect.com T: +31 (0) 6 212 12 829 WELK BEDRIJF HEEFT LOYALE KLANTEN? De vraag van vandaag is: Wat moeten

Nadere informatie

Klantbeleving en veerdiensten

Klantbeleving en veerdiensten Klantbeleving en veerdiensten Jos van der Sterren NHTV Breda Academie Toerisme Inhoud De klant van vandaag.. Consumer Decision Journey Travel Tomorrow.. Dé klant van dé veerdienst? Uitdagingen Een consument

Nadere informatie

De kracht van geïntegreerde 1:1 communicatie. Peter Kruijt EDP - Hans van Lith Xplor najaarsbijeenkomst 2013

De kracht van geïntegreerde 1:1 communicatie. Peter Kruijt EDP - Hans van Lith Xplor najaarsbijeenkomst 2013 De kracht van geïntegreerde 1:1 communicatie Peter Kruijt EDP - Hans van Lith Xplor najaarsbijeenkomst 2013 Customer & Prospects What do they want? Are you listening 365, 24/7? Are you pushing the right

Nadere informatie

Deze retailers weten raad met de Apple Watch :24

Deze retailers weten raad met de Apple Watch :24 Deze retailers weten raad met de Apple Watch 24-04-2015 10:24 Albert Heijn koppelde zijn Appie-app begin deze maand al aan de Android-smartwatch, maar zei daarbij niets over de Apple Watch. Terwijl dat

Nadere informatie

SUCCES IN DE PRAKTIJK

SUCCES IN DE PRAKTIJK SUCCES IN DE PRAKTIJK Wat u kunt leren van uw klant en concullega s Jonneke Heins - GfK GfK 2013 Succes in de praktijk Textilia Mode Experience 2013 1 Inhoud Markt Koper Toekomst Kansen Jonneke Heins Consultant

Nadere informatie

MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY

MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY MEDIABRANDS RETAIL BUYING STUDY LEGT KOOPGEDRAG EN DE ROL VAN MEDIA BLOOT IN DE NIEUWE OMNI CHANNEL REALITEIT ORIËNTATIE EN KOOPGEDRAG WAS NOG NOOIT ZO COMPLEX Retail zit in een turbulente periode. Winkelketens

Nadere informatie

Internet: alles wordt anders

Internet: alles wordt anders Internet: alles wordt anders Prof Dr C.N.A. Molenaar Twee miljoen winkelmeters in de stad gaan verdwijnen De komende zeven jaar krimpt het winkeloppervlak in stedelijke gebieden sterk. In totaal zal er

Nadere informatie

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017.

DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. DUTCH RETAIL EXPERIENCE AWARD 2017. Kennis van de producten Klantvriendelijkheid Entertainen Inspirerend interieur Totaalbeleving Lifestyle concept Innovatie Merkassortiment Online beleving Sfeer Originaliteit

Nadere informatie

Whitepaper Mobile commerce

Whitepaper Mobile commerce Whitepaper Mobile commerce Inhoudsopgave INLEIDING... 2 WAT IS M-COMMERCE?... 3 VAN E-COMMERCE NAAR M-COMMERCE... 3 HUIDIGE RESULTATEN... 4 THE NEXT STEP... 4 MOBILE FAST CHECKOUT... 5 MEER WETEN?... 5

Nadere informatie

Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem

Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem Winkelstraat van de Toekomst Veranderende consument en online groei zetten winkels klem Dirk Mulder Sectormanager Retail @MulderDirk 06-11380971 VOOR WE VAN START GAAN. 2 Agenda Stand van zaken in de retail

Nadere informatie

Communicatie voor de vrije beroepen Enkel een gouden plaatje of is er meer?

Communicatie voor de vrije beroepen Enkel een gouden plaatje of is er meer? Communicatie voor de vrije beroepen Enkel een gouden plaatje of is er meer? Aangename kennismaking! Wie ben ik? Enkele facts & figures Dorien Breels Mama van Anna Getrouwd met David 30 jaar Toegepaste

Nadere informatie

Social media Kennisquiz

Social media Kennisquiz Social media Kennisquiz #1 Minder dan 40% Meer dan 40% Hoeveel % 50+'ers heeft wel eens een vlog bekeken? #1 Minder dan 40% Meer dan 40% Hoeveel % 50+'ers heeft wel eens een vlog bekeken? #1 Minder dan

Nadere informatie

Exponentiële groei in digitale technologie

Exponentiële groei in digitale technologie Exponentiële groei in digitale technologie TV aanbod wordt breder en kijkbeleving consument beter Marieke van der Donk, Deloitte Agenda Technologie en de toekomst van TV Een duurzame relatie met TV Consumenten

Nadere informatie

Digitale marketing: kansen en mogelijkheden

Digitale marketing: kansen en mogelijkheden Digitale marketing: kansen en mogelijkheden Oskar van Straaten Agradi partner: Hoe digitale marketing de wereld verandert De kansen en de mogelijkheden Oskar van Straaten oprichter & directeur Agradi AgriMarketing

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN..

SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. 1 SHIFT HAPPENS. OOK IN EINDHOVEN.. JAN-WILLEM JANSSEN 9 JANUARI 2014 2 WAT IS EEN SHIFT? EEN KORTE UITLEG EEN SHIFT IS EEN FUNDAMENTELE GEDRAGSVERANDERING, DIE MEESTAL MOGELIJK WORDT GEMAAKT DOOR INTRODUCTIE

Nadere informatie

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering

Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering Retail in de Randstad, de leefstijl gerichte benadering De ene consument is de andere niet. Dat zien we elke dag terug in de aankopen die consumenten doen. Zo heeft de ene consument een creatieve en trendy

Nadere informatie

Lesbrief: Je gaat wat beleven Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Je gaat wat beleven Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Je gaat wat beleven Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Welke winkels vind jij leuk om te shoppen? Wat

Nadere informatie

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door:

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door: Onderzoek het gebruik van internet en social media in Nederland Opgesteld door: Thomas van Manen, Marketingfacts @ThomasvanManen 29 juni 2017 Het actieve gebruik van Facebook loopt terug, Nederlanders

Nadere informatie

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar)

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) welkom Pascal van Zandvoort directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) Onze ervaringen Meer dan 15 jaar ervaring met softwareontwikkeling, internet en online. Meer dan

Nadere informatie

Wat kan B2B leren van B2C

Wat kan B2B leren van B2C Wat kan B2B leren van B2C De 8 belangrijkste learnings over e-commerce en online marketing Dylan Mouthaan & Martijn Stomphorst 17-09-2015 Agenda Totale ontwrichting B2B commerce? Waarom online verkopen?

Nadere informatie

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius

Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen. 18 september André Damsteegt Eric Soonius Magnutude 2012: Neemt ecommerce de plaats in van ERP? Een discussie over actuele ontwikkelingen 18 september André Damsteegt Eric Soonius 2 Korte introductie Magnus is groot en bekend geworden door onze

Nadere informatie

Consument minder ver dan retailer denkt De 10 retailtrends van 2013

Consument minder ver dan retailer denkt De 10 retailtrends van 2013 Consument minder ver dan retailer denkt De 10 retailtrends van 2013 accepteren en adapteren nieuwe diensten en technologieën steeds sneller. Zij zien vooral veel in het gebruik van een zelfscankassa, Click

Nadere informatie

Innovatie dag Ver(s)kenners en Young Ver(s)kenners. (23) 24 september 2015

Innovatie dag Ver(s)kenners en Young Ver(s)kenners. (23) 24 september 2015 Innovatie dag Ver(s)kenners en Young Ver(s)kenners (23) 24 september 2015 Inleiding innovatie Toenemende druk op innovatie 3 Succesvolle innovatie begint bij de consument 4 Doelgroep The Silver Generation

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

POWER TO THE KIDS De rol van kinderen in het aankoopproces

POWER TO THE KIDS De rol van kinderen in het aankoopproces POWER TO THE KIDS De rol van kinderen in het aankoopproces INLEIDING KINDEREN ALS VOORLOPERS VAN NIEUWE ONTWIKKELINGEN Kids tussen de 3 en 12 jaar nemen continu nieuwe informatie op en zijn op steeds jongere

Nadere informatie

Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen?

Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen? Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen? Slagvaardiger in samenwerking met de klant! De start van 2017 met de daarbij behorende jaaronderhandelingen is weer achter de rug. Nu we

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Kies je kernwaarden De eerste stap die je moet nemen om je concept in kaart te brengen, is kijken waar jij en je team goed in zijn. Waar ligt jullie kracht? Wat vinden

Nadere informatie

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com

Mobile & Shopping on demand. De nieuwe rol van de mobiele telefoon. tradedoubler.com Mobile & Shopping on demand De nieuwe rol van de mobiele telefoon tradedoubler.com Mobiele kanalen voor affiliate marketing vernieuwen de winkelervaring in Europa, door de connected consumers (online actieve

Nadere informatie

Factsheet LABS Mirabeau

Factsheet LABS Mirabeau Factsheet LABS Mirabeau LABS We helpen u met nieuwe innovaties om relevant te blijven in de digitale wereld De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten sluiten nieuwe technologie tegenwoordig

Nadere informatie

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten FLOWR - IPTV Flowr gaat verder dan alle andere entertainment oplossingen: het transformeert elk scherm

Nadere informatie

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media

Uitzonderlijke prestaties: Hoe topmarketeers excelleren op social media Salesforce Uitzonderlijke prestaties: Hoe top excelleren op social media Belangrijkste cijfers en bevindingen uit het vierde jaarlijkse 'State of Marketing' onderzoek 2300 Over dit rapport 2 Deze vierde

Nadere informatie

EXPERTGROEP FUTURE CITY CENTRE

EXPERTGROEP FUTURE CITY CENTRE In samenwerking met: EXPERTGROEP FUTURE CITY CENTRE Shopping Today 24 september 2015 Korte introductie.. Enny van de Velden Managing Director CCV Dienstverlener voor elektronische transacties in Europa

Nadere informatie

GfK Twitter TV ratings

GfK Twitter TV ratings GfK Twitter TV ratings Paul van Niekerk GfK 31 maart 2015 1 Agenda 1 2 3 GfK Audience Measurement Trends in kijken en keuze voor TV-content GfK Twitter TV ratings 2 GfK Audience Measurement 3 Video optie

Nadere informatie

Augmented Reality, een nieuw marke3ng instrument! Mark Bakker Versie 1.0 Hoera voor folder Maarssen

Augmented Reality, een nieuw marke3ng instrument! Mark Bakker Versie 1.0 Hoera voor folder Maarssen Augmented Reality, een nieuw marke3ng instrument! Mark Bakker Versie 1.0 Hoera voor folder Maarssen 09-02- 2017 Augmented Reality (AR), een nieuw marke5ng instrument Even voorstellen Wat is AR? Hoe AR

Nadere informatie

Interactieve 3D Digital Signage

Interactieve 3D Digital Signage Interactieve 3D Digital Signage - De toekomst van Digital Signage - Jean-Pierre van Maasakker Persoonlijke Introductie Naam Jean-Pierre van Maasakker Bedrijf Zero Creative BV Functie CEO & International

Nadere informatie

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge

Rapport Credit Management Software 2015-2016. Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Rapport Credit Management Software 2015-2016 Presentatie: Marcel Wiedenbrugge Credit Expo, 5 november 2015 Agenda 1. Het rapport Credit Management Software 2. CMS. De huidige stand van zaken 3. Hoe ziet

Nadere informatie

Klant Contact van de Toekomst. Soraya Loerts (Liberty Global International) Sandor de Roode (UPC Business) Oktober 2014

Klant Contact van de Toekomst. Soraya Loerts (Liberty Global International) Sandor de Roode (UPC Business) Oktober 2014 Klant Contact van de Toekomst Soraya Loerts (Liberty Global International) Sandor de Roode (UPC Business) Oktober 2014 Agenda voor komend uur 1. Uw uitdaging/trigger voor deze sessie 2. Onze visie op klant

Nadere informatie

HOE SHOPT UW KLANT IN 2020?

HOE SHOPT UW KLANT IN 2020? HOE SHOPT UW KLANT IN 2020? GfK Expertonderzoek Shopping 2020 Marco Wolters Jaarcongres ECP 14 November 2013 Het is niet de consument maar de technologie die de paradigmashift van aanbod- naar vraagsturing

Nadere informatie

MARKETING MET WEBINARS JORIS KOK JAARBEURS UTRECHT 20 NOVEMBER 2014

MARKETING MET WEBINARS JORIS KOK JAARBEURS UTRECHT 20 NOVEMBER 2014 MARKETING MET WEBINARS JORIS KOK JAARBEURS UTRECHT 20 NOVEMBER 2014 @JORISKOK LINE-UP! q Internet is video?! q Webinars q DIY of DWDD q Cases q Rendement q Tip(s) van de Dag INTERNET IS VIDEO?! 3 MILJARD

Nadere informatie

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête DigitasLBi presenteert nieuwe enquête over wereldwijd winkelgedrag en onthult enkele belangrijke trends voor Belgische markt Brussel, 24 april, 2014 M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag

Nadere informatie

Hand-outs. Een succesvolle website in het mobiele tijdperk

Hand-outs. Een succesvolle website in het mobiele tijdperk Hand-outs Een succesvolle website in het mobiele tijdperk De mobiele revolutie Mobiele telefoons in 1999 Confidential & Proprietary Mobiel verkeer in Nederland 80% van de internetgebruikers bezat in 2016

Nadere informatie

Wat doet de jeugd? GfK Barbara Schouten- Sr. Business Consultant Media & Entertainment. GfK 31 oktober 2017

Wat doet de jeugd? GfK Barbara Schouten- Sr. Business Consultant Media & Entertainment. GfK 31 oktober 2017 Wat doet de jeugd? GfK Barbara Schouten- Sr. Business Consultant Media & Entertainment 1 When the iphone was launched in 2007 Capturing tomorrow s opportunities by understanding future needs and how to

Nadere informatie

Marktsegmentatie en consumentengedrag

Marktsegmentatie en consumentengedrag Marktsegmentatie en consumentengedrag Stef Heutink, hoorcollege blok 2 week 2 Doelen week 2 - Marketing core strategie: segmentatie, targeting & postioning - Zelfstandig een marktsegmentatie ontwikkelen

Nadere informatie

Duurzaamheidk. Duurzaamheid nog niet top-of-mind bij online shopper. Duurzaamheidkompas meting #16 (online) boodschappen doen april 2016

Duurzaamheidk. Duurzaamheid nog niet top-of-mind bij online shopper. Duurzaamheidkompas meting #16 (online) boodschappen doen april 2016 Duurzaamheidk mpas Duurzaamheid nog niet top-of-mind bij online shopper Duurzaamheidkompas meting #16 (online) boodschappen doen april 2016 Inleiding Duurzaamheidkompas #16 boodschappen Antwoord op duurzaamheidvragen

Nadere informatie

Hypotheken in het tijdperk van de digitale consument Retailpad geeft richting voor hypotheekbedrijven

Hypotheken in het tijdperk van de digitale consument Retailpad geeft richting voor hypotheekbedrijven IG&H Consulting & Interim Make strategy work! Make strategy work! Hypotheken in het tijdperk van de digitale consument Retailpad geeft richting voor hypotheekbedrijven IG&H Consulting & Interim Nieuwe

Nadere informatie

Thuis het beste beeld en geluid?

Thuis het beste beeld en geluid? www.hcc.nl/home-entertainment Syllabus home entertainment Thuis het beste beeld en geluid? Deze syllabus geeft achtergrondinformatie over de lezing home entertainment. De onderwerpen die aan bod komen

Nadere informatie

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL

MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL MIX NATIONALE DHZ SESSIE 2015 ON- EN OFFLINE INTEGRATIE IN RETAIL @NIELSAARTS 18-03-2015 EVOLVE MOBILE Bij Evolve Mobile combineren we technologische innovaties om de mobiele klantervaring te verbeteren

Nadere informatie

2nd, 3th en Xth Screen

2nd, 3th en Xth Screen MIE 2012 2nd, 3th en Xth Screen Verzorgd door Bas de Vos directeur SKO Paul van Niekerk directeur Media Intomart GfK Moving Pictures: NL 2011 Presentatie voor MIE Bas de Vos Directeur SKO MIE 2012 De kijkcijfers

Nadere informatie

Succesvol inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken

Succesvol inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken QR codes Succesvol inzetten! Praktijkgids en inspiratieboek voor de marketeer die de ware kracht van QR codes wil ontdekken QR codes Succesvol inzetten! Frans Hendrikx Schrijver: Frans Hendrikx Coverontwerp:

Nadere informatie

Liggen er kansen voor de fietsretailer?.

Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Liggen er kansen voor de fietsretailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Wie is er over 5 jaar nog tweewieler retailer?. Ronald van Klooster 3 april 2017 Agenda. introductie reis van bezoeker tot klant

Nadere informatie

Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2

Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2 SHOPPEN IN 2020 Uitgevers zetten in op e-commerce als nieuwe B2C inkomstenbron 26/11/2014 2 Is e-commerce een geschenk van God? 26/11/2014 3 Uitgevers zijn retailers geworden 26/11/2014 4 en retailers

Nadere informatie

Zes tips voor effectieve visual merchandising :28

Zes tips voor effectieve visual merchandising :28 Zes tips voor effectieve visual merchandising 17-11-2015 09:28 Door Hanne van Nederveen Meerkerk Accountmanager retail bij visual merchandisingbureau Van Straaten We kunnen natuurlijk niet om de groei

Nadere informatie

SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016

SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016 SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA 2016 SREENFORCE SAMENVATTING TRENDS IN DIGITALE MEDIA, JANUARI 2017 TELEVISIETOESTEL VERUIT DOMINANT VOOR LIVE TV-KIJKEN Vorig jaar december concludeerde Screenforce

Nadere informatie

SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER

SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER #VACATURE SENIOR REGIONAL OPERATIONS MANAGER Het is vandaag de dag moeilijk te geloven dat Uber tien jaar geleden niet eens bestond. In de afgelopen negen jaar is het bedrijf uitgegroeid tot hét voorbeeld

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe business modellen

Op zoek naar nieuwe business modellen Op zoek naar nieuwe business modellen Oegstgeest, 15 november 2012 Vandaag leg ik uit waarom business as usual dood is Centrale vraag Wie voegt op welk moment waarde toe? Welk gereedschap kunnen we hiervoor

Nadere informatie

De Amsterdamse start-up biedt winkeliers een toegankelijk platform om nieuwe klanten te

De Amsterdamse start-up biedt winkeliers een toegankelijk platform om nieuwe klanten te Nieuwe Fanly App maakt winkelen sociaal Mond-tot-mond reclame in een nieuw jasje met de Fanly App 30 APRIL 2014, AMSTERDAM SAMENVATTING Fanly is een nieuwe, interactieve App voor smartphones waarmee consumenten

Nadere informatie

TV en video consumptie in het jaar 2020

TV en video consumptie in het jaar 2020 TV en video consumptie in het jaar 2020 Liesbeth Nekkers Hilversum, 27 november 2015 1 De toekomst voorspellen Onderzoek Tetlock (University of Pennsylvania) Super forecasters: Open-mindness: how well

Nadere informatie

Een community bouwen doe je zo :10

Een community bouwen doe je zo :10 Een community bouwen doe je zo 10-04-2018 12:10 Door Tim Gielen Digital retail experience manager bij DOBIT Begin dit jaar ben ik samen met mijn collega voor een retailsafari naar Londen vertrokken. We

Nadere informatie

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE

TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA VIDEO HIGHLIGHTS SCREENFORCE TRENDS IN DIGITALE MEDIA OVER DE OPZET n=1.204 (GfK Onine panel) Extra respondenten in leeftijdscategorie 13-17 geworven voor sterker fundament voor

Nadere informatie

Met Travel Builders naar een betere klantreis. Geen dikke map. Stuur uw klanten op reis met een App! Nieuwe kansen

Met Travel Builders naar een betere klantreis. Geen dikke map. Stuur uw klanten op reis met een App! Nieuwe kansen Met Travel Builders naar een betere klantreis Geen dikke map. Stuur uw klanten op reis met een App! Travel Builders neemt reisorganisaties mee op reis. Naast de prachtige reizen die u als reisorganisatie

Nadere informatie

HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE

HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE #VACATURE HEAD OF CUSTOMER EXPERIENCE Online retail is volop in ontwikkeling. Iedere retailer investeert maximaal in het neerzetten van de ultieme customer journey. Toch heeft nog niemand de silver bullet

Nadere informatie

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon

Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon Don t cut your margin! Recente ervaringen bij diverse kapsalons hebben geleerd dat de gemiddelde salon al snel 30.000 per jaar aan resultaat laat weglopen! Letterlijk wel te verstaan. Gewoon, omdat door

Nadere informatie

Webinar: Wat is Social Media Monitoring?

Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Webinar: Wat is Social Media Monitoring? Het webinar start om 16.00 uur Geluid: zet het geluid van de computer aan op de juiste volume Stel uw vragen via de chatfunctie @ValueProof Value Proof www.valueproof.nl

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

Uw digitale. communicatie

Uw digitale. communicatie Uw digitale communicatie Optieksignage: uw oplossing in Digital Signage Uw digitale communicatie Optieksignage is een unieke totaaloplossing op het gebied van digitale communicatie. Met de door ons ontwikkelde

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven

ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING. Jeanet Walraven ONDERZOEK IMPACT SOCIALE MEDIA: KANS OF BEDREIGING Jeanet Walraven INTERACTIEVE PRESENTATIE DOE MEE EN TWITTER: #NEMACC2017 INTRODUCTIE Jeanet Walraven Ondernemer (Social) business developer Ondernemerscoach

Nadere informatie

Wat is het. DNA van mijn winkel?

Wat is het. DNA van mijn winkel? Wat is het DNA van mijn winkel? Introductie Ad van Antwerpen 17 jaar BROVA Hout Brox / Duthler / Intersport / Active Life 9 jaar adekwaad - Non food retail - Mode, Schoenen, Sport - Van zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT

WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT WESTPOINTDIGITAL MOBILE APPS DEVELOPMENT MOBILE APPS TEAM Ons team bestaat uit slimme, samenwerkende innovatieve mensen die geïnspireerd zijn uw business op verschillende manieren te verbeteren. Onze ontwikkelaars

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

Hoe je klanten beter leert kennen

Hoe je klanten beter leert kennen Hoe je klanten beter leert kennen Inleiding Adverteren is een dure hobby. Van iedere euro die je uitgeeft aan reclame gaat een deel verloren omdat je een boodschap uitzendt die niet door iedere ontvanger

Nadere informatie

KOOPSTRATEGIEËN 5 KLANTTYPEN

KOOPSTRATEGIEËN 5 KLANTTYPEN DE FIETSER AANVULLENDE ONDERZOEKSRESULTATEN KOOPSTRATEGIEËN 5 KLANTTYPEN VOORWOORD NIELS HANSEN BRANCHEMANAGER BOVAG FIETSBEDRIJVEN Als ondernemers wilt u belangrijke feiten op een rijtje hebben. Cijfers

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Globalisering verandert in digitalisering

Globalisering verandert in digitalisering Globalisering verandert in digitalisering Het proces van Globalisering, zoals we dat kennen, loopt ten einde. Het proces van digitalisering als alternatief voor een nieuwe tak aan de boom van globalisering

Nadere informatie

IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT

IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT September 2012 INHOUDSOPGAVE 1. INTRODUCTIE 2. RESULTATEN KENNIS VAN / ASSOCIATIES BIJ VRIESVERS GEVOELENS BIJ VRIESVERS, IN MOODBOARDS ONDERSCHEIDENDE, BEÏNVLOEDENDE

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Awareness Research Consideration Conversion Advocacy - Social Media - Radio - Social Media

Awareness Research Consideration Conversion Advocacy - Social Media - Radio - Social Media Customer Journey: Algemeen Touchpoints Boodschap Thinking Needs Awareness Research Consideration Conversion Advocacy - Google - Social Media - Landing page - 1 platform waar alle - Social Media - Social

Nadere informatie

PERSONA. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

PERSONA. Gebruik van de tool Template Voorbeeld PERSONA Gebruik van de tool Template Voorbeeld Persona Een Persona helpt om je doelgroep beter in kaart te brengen en te begrijpen. Persona's zijn fictieve personen met de persoonlijkheid, interesses,

Nadere informatie