Schrijven. een narratief concept voor een korte game

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schrijven. een narratief concept voor een korte game"

Transcriptie

1 Schrijven opdracht 2: een narratief concept voor een korte game GAR-1D Mark Walters, Melissa Tammens, Ray Meijer, Thirza Boshuijzen Sytze Schalk Versie 1

2 Algemene informatie De 5 w s Wie: Wat: Waar: Wanneer: Waarom: De vos en beer als protagonist en belangrijk personage. De bewakers als antagonist. De vos en beer proberen te ontsnappen. Op de trein waarin ze in kisten vervoerd worden. Tijdens hun vervoer van de ene dierentuin naar de ander. Ze zijn het zat nog langer in gevangenschap te leven. Samenvatting Op een goederen trein worden dieren van vervoerd naar een nieuw onderkomen in een dierentuin in het buitenland. Een vos ontwaakt in zijn kist, realiseert zich waar hij is en ziet mogelijkheid om voorgoed te ontsnappen aan een leven in gevangenschap. Hij denkt dit voor mekaar te krijgen met behulp van de beer in een aangrenzende kist. Het is afhankelijk van waar de speler voor kiest, of alleen hij, of ook de beer van de trein weet af te komen. Personages Vos De vos is erg slim, maar relatief traag voor zijn soort. Vanwege een zere poot en een nog niet helemaal uitgewerkte verdoving komt hij moeizaam vooruit. De vos is klein en kan zich daardoor goed onzichtbaar maken voor de nietsvermoedende passant. Sinds de vos voor het eerst werd gevangen, is hij niet helemaal zijn oude sluwe zelf meer geweest. Hij kon het heel slecht hebben dat iets als een mens hem te sluw af kon zijn. Vrijheid komt voor hem in de meest ruime zin van het woord. Beer De beer is erg groot, lomp en zeer onhandig. Daarnaast is hij dom en vertrouwt hij erg op het intelect van de vos. De beer werd gescheiden van zijn familie omdat een andere dierentuin baat had bij een mannetje. Hij wil niks liever dan terug naar zijn familie in de dierentuin die hij als zijn thuis beschouwt.

3 Cutscenes Opening scene De vos wordt wakker in een kist met een licht gewonde poot. De kist schudt heen en weer, wat de speler erop attent maakt dat hij vervoerd wordt. In de kist naast hem ontwaakt de beer in zijn eigen kist. Op dat moment schiet de beer in paniek en vangt hij de aandacht van het vosje. Beer: Rawr! Beer, ben jij dat? Beer: Ja vos ik ben het, ik herken je stem! Volgens mij zitten we in een kist. Ik heb het idee dat we vervoerd worden. Laten we deze kans gebruiken om te ontsnappen! Het is waarschijnlijk de beste kans die we ooit zullen krijgen. Beer: Waar zit je aan te denken? Als jij mij bevrijdt dan zal ik je helpen om van deze trein te ontsnappen. Dat beloof ik je. Beer: Ik kan jou niet helpen vos. Ik zit hier net zo vast als jij. Ik zie door een kier dat ze jouw kist niet helemaal goed dicht gedaan hebben. Je zou er met een beetje kracht redelijk geluidloos uit kunnen sluipen. Help je mij? Dialoog tussen twee bewakers B1: Ik ben blij dat we eens wat anders mogen bewaken dan een winkel. B2: Ja inderdaad. Ik ben wel benieuwd wat voor dieren er allemaal in de kisten zitten. B1: Ik begreep dat er in één van de kisten een beer zit. Die hebben ze van zijn familie gescheiden omdat die andere dierentuin baat heeft bij een mannetje. Zou hem eigenlijk wel willen bevrijden... B2: Eigenlijk best zielig toch? Ik zou het zelf verschrikkelijk vinden als ik in een kist zou zitten. Ze kunnen ook helemaal niets zien door die doeken. B1: Ja, erg zielig... B2: Ik wil dat ze gewoon worden vrijgelaten in het wild. Daar kunnen ze tenminste hun benen strekken. Zo n dierentuin is ook niets. Zitten ze als nog in een achter tralies.

4 B1: Ik zie dat ook vaak op die reclames, van die mishandelde dieren in kooitjes. Daar word je gewoon misselijk van. B2: Ja he, ik doneer soms wel wat geld voor die beestjes. Heb er ook nog aan zitten denken om zelf dierenactivist te worden [onverstaanbaar gemompel] (fade out) Interactief deel keuze momenten De beer breekt langzaam zijn kooi open en weet ook vervolgens de vos te bevrijden door een loszittende plank heel voorzichtig naar achter te trekken. Nu de vos vrij is komt de speler voor een moeilijke keuze te staan. Je kunt hem als afleiding gebruiken om zelf makkelijker van de trein te ontsnappen, of hem helpen zoals je beloofd hebt, door hem achter je aan te laten lopen. Dit maakt het er echter niet makkelijk op. De vos kan twee kanten op vanaf zijn start positie. De wagon met dieren bevindt zich bijna helemaal achterin de trein. Er is dus een lange en een korte route. Route 1: Route 2: De korte route wordt streng bewaakt en is alleen te passeren met behulp van een goede afleiding. De vos zou hier in zijn ééntje makkelijk vanaf kunnen springen. De lange route leidt tot het punt waar de speler de tein stop kan zetten, zodat ook de beer veilig van het voertuig af kan springen. Tijdens de lange route komt de vos nog meerdere malen voor keuze te staan om de beer op offeren als het moeilijker lijkt te worden. Na het halen van dit level krijgt de speler ook de optie het level opnieuw te doen met extra uitdagingen. In dit geval zullen andere dieren ook van zich laten horen. Om het interessant te houden wordt het er niet alleen moeilijker op, maar nemen de nieuwe dieren ook nieuwe gameplay met zich mee. Onder Extra gameplay lees je wat dit inhoudt. Gameplay beweging De vos heeft een zere poot en is nog wat suf van zijn verdoving. Tijdens het sluipen door de verschillende wagonnen mag je niet gezien worden door bewakers en ander personeel. Uit het zicht blijven blijkt een enorme uitdaging wanneer de beer jou vergezeld. Hij is lomp, onhandig en blijft af en toe met zijn ketting aan banken en opjecten haken. Wanneer dit gebeurt zal je even terug moeten lopen om het los te maken. De timing van bepaalde events kan daardoor erg lastig worden. De vos heeft ook de mogelijkheid om zich door kleine gaatjes te wurmen, waardoor hij de beer tijdelijk laat staan. Ook kan hij de beer opdrachten geven voor dingen die wat meer kracht vereisen, zoals het verplaatsen van grote objecten die de weg blokkeren.

5 dood Als je tijdens het spelen gezien wordt, gaat het alarm en schieten bewakers je neer met verdovingspijltjes. Het spel stopt en je krijgt de keuze om het opnieuw te proberen. conversaties Tijdens het lopen kan de speler de bewakers en werknemers afluisteren. Hierdoor kan de speler meer te weten komen over waarom ze vast zitten in de trein en waar ze naartoe gaan. Maar ook meer over de familie van de beer, wat bij de speler meer empathie moet opwekken voor de beer. Dit geeft je ofwel een schuldgevoel voor het opofferen van de beer, of stimuleert je juist om door de moeilijkere delen heen te spelen. uitspelen De speler kan het level uitspelen als in ieder geval hij, de vos, het einde van het level haalt. Extra gameplay Elk level bestaat uit een aantal wagons, waar de speler doorheen moet komen. Als de speler het spel op een hogere moeilijkheidsgraad speelt, komt hij onderweg ook andere dieren tegen. Het bevrijden van deze dieren is niet langer optioneel. Om het level uit te spelen zul je ze dus allemaal moeten bevrijden. Het huidige level zal er wat lastiger op worden en zal daarnaast heel anders aangepakt moeten worden. Alle nieuwe dieren hebben elk hun eigen toevoeging. Zebra De zebra is het eerste dier dat je tegenkomt. In de cutscene ziet de zebra de speler sluipen door een gaatje en hij vraagt of hij ook mee mag. De zebra is is wat groter, dus hij komt wat moeizamer door de wagons heen. Maar als voordeel kan de zebra wel lege kisten kapot trappen die in de weg staan. Als de speler bedenkt de zebra niet mee te nemen, komt hij sneller door het level heen, maar moet omwegen zoeken voor de kisten die in de weg staan. Otter De otter kom je als tweede tegen. In deze cutscène hoort de otter je, want je botst ergens tegenaan. Ook hij vraagt of hij mee mag. De otter is kleiner en kan dus door kleinere gaatjes kruipen om bijvoorbeeld power-ups te pakken, maar ook dit kost iets meer tijd. Dus ga je voor de power-ups, of de snelste tijd? Koala De koala kom je als derde tegen. In de cutscène ruikt hij een ander dier (de speler) voorbij kruipen en vraagt wie dat is. De speler legt dan uit dat hij wilt ontsnappen, ook de koala wilt mee. De koala kan goed klimmen en zou je kunnen helpen naar het plafond van de wagon om zo bovenop de trein te komen om een shortcut te nemen. Maar de koala kan niet zo goed rennen, dus ook dit kost tijd. Chimpansee De chimpanzee kom je als laatst tegen. En deze scène ziet de chimpanzee je kruipen door een gaatje. Hij vraagt wat je aan het doen bent. Ook hij zou wel mee willen. De chimpanzee is slim en handig, dus hij zou je kunnen helpen met het bouwen van bruggetjes of trappetjes etc wat je sneller naar de overkant brengt. Maar de chimpanzee raakt door vanalles afgeleidt, waardoor je hem iedere keer kwijtraakt en moet zoeken.

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG KONIJNEN KOPPELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HET KOPPELEN VAN TWEE KONIJNEN.

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

GO spelregels. Wim Berkelmans

GO spelregels. Wim Berkelmans GO spelregels www.go.org Wim erkelmans Inhoud Voorwoord Go Voorwoord ord, stenen en zetten Keten en vrijheid 5 Slaan en atari 6 Puzzels 7 Ontsnappen 8 Verbinden en knippen 9 Zelfslag 0 Oog Ko Twee ogen

Nadere informatie

SCENARIO THE HAUNTED MINE

SCENARIO THE HAUNTED MINE SCENARIO THE HAUNTED MINE PERSONAGES EN HUN KENMERKEN EVA Eva is een speels en een zelfzeker personage. Ze maakt al een paar dagen een dagboek met haar smartphone voor een opdracht van school. Eva is het

Nadere informatie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie THINKING OF ART Saskia Freeke Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS HKU Games & Interactie INLEIDING STIJLKEUZE VERANTWOORDING We hebben specifiek voor deze stijl gekozen omdat we de oranje kleur

Nadere informatie

b) Wat vind jij ervan dat er speciaal voor kinderen een boek over kanker is a) Welke vorm van kanker had Jacintha? geschreven? Leg uit waarom.

b) Wat vind jij ervan dat er speciaal voor kinderen een boek over kanker is a) Welke vorm van kanker had Jacintha? geschreven? Leg uit waarom. Gezondheid kanker op pagina 4/5 van Kidsweek. A B C a) Welke ziekte heeft Jacintha gehad? b) Hoe heet het boek waar Jacintha aan meegeholpen heeft? c) Ken jij iemand in jouw omgeving die kanker heeft?

Nadere informatie

HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN

HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN HANDIG VOERSPELLETJES VOOR KONIJNEN EN KNAAGDIEREN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Teksten uit het script van Hertha, verder geen nieuws. Zie onderaan dit document. A3 papieren en stiften/pennen voor de afsluiting.

Teksten uit het script van Hertha, verder geen nieuws. Zie onderaan dit document. A3 papieren en stiften/pennen voor de afsluiting. Lesidee: Inwisselbaarheid: wat zou jij doen? Stel.. Jij bent Hertha (een Joods meisje) of Teun (een jonge Nederlandse, niet Joodse bewaker) en je bent verliefd. Hoe goed of hoe fout kun je zijn in zo n

Nadere informatie

De heks van het bos door Nellie de Kok. Samenvatting

De heks van het bos door Nellie de Kok. Samenvatting De heks van het bos door Nellie de Kok Samenvatting De heks van het bos tovert iedereen om die ze in het bos tegen komt. Katrijn heeft de dokter gebeld als ze merkt dat Jan zijn stem is verloren. Natuurlijk

Nadere informatie

Scene 1: Rollen: heks. Katrijn

Scene 1: Rollen: heks. Katrijn Rollen: Speler 1: Speler 2: * prinses heks * Jan Klaassen Katrijn Benodigdheden: * Decor: * Kistje In het kistje zit een zak met nootjes Haakje bevestigd aan poppenkast waar de muzieksleutel aan hangt.

Nadere informatie

De trein van het GELUK

De trein van het GELUK De trein van het GELUK Wat is geluk Daar zal iedereen je weer een ander antwoord op geven Geluk is: gezond zijn veel geld hebben iets winnen liefde krijgen kinderen hebben een mooi huis hebben Wat is geluk

Nadere informatie

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT

Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT Kinderfolder ALS JE EEN GELEIDEHOND TEGENKOMT ROOS Roos (27) is zeer slechtziend. Ze heeft een geleidehond, Noah, een leuke, zwarte labrador. Roos legt uit hoe je het beste met geleidehond en zijn baas

Nadere informatie

Staan. Maak de slackline korter, doordat er iemand op gaat zitten. Maak het moeilijker, door met twee benen tegelijk op de slackline te staan.

Staan. Maak de slackline korter, doordat er iemand op gaat zitten. Maak het moeilijker, door met twee benen tegelijk op de slackline te staan. Staan Staan is leuk en super belangrijk! Door dit te oefenen maak je namelijk een basis voor jezelf. Hoe makkelijker het is om te blijven staan, hoe sneller je andere trucjes kunt aanleren! Hoe lang kun

Nadere informatie

Een boek schrijven voor dummy s

Een boek schrijven voor dummy s Mijn School Een boek schrijven voor dummy s Een how to guide voor vrij schrijven Sander Mulder 4-9-2017 Voorwoord: dit boek is een simpele stap voor stap gids die je alle ins en outs van het schrijven

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Cavia s, hamsters en tamme ratten

Cavia s, hamsters en tamme ratten Thema 16 Cavia s, hamsters en tamme ratten 1 Inleiding Tot de huisdieren rekenen we ook cavia s, hamsters en tamme ratten. Ze horen, net als konijnen, kalkoenen en ganzen tot het kleinvee. De inhoud van

Nadere informatie

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug.

veeg de tranen van me weg. Ik kijk nog eens rond en er valt een hoop spanning van me af. Er komt zelfs een kleine glimlach op me gezicht terug. Het DOC Ik kruip in één van de buikpijn terwijl ik in bed lig. Mijn gedachten gaan uit naar de volgende dag. Ik weet wat er die dag staat te gebeuren, maar nog niet hoe dit zal uitpakken. Als ik hieraan

Nadere informatie

Poppenkastverhaal kinderboekenweek 2004 thema: MUZIEK

Poppenkastverhaal kinderboekenweek 2004 thema: MUZIEK Poppenkastverhaal kinderboekenweek 2004 thema: MUZIEK Rollen: Speler 1: * Prinses * Heks Speler 2: * Jan Klaassen * Katrijn Benodigdheden: *Decor: * Kistje * In het kistje zit een zakje met nootjes * Haakje

Nadere informatie

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Eerste Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Eerste Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Regiowerking Noord Palmans, Z. LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK De Eerste Zet Naam Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR KINDEREN Lees dit eerst! Iedereen kan dammen leren! In dit werkboek leer je in kleine stapjes de

Nadere informatie

Benchtraining aangeleerd wordt; de hond moet leren dat een bench niet eng is maar juist leuk!

Benchtraining aangeleerd wordt; de hond moet leren dat een bench niet eng is maar juist leuk! Benchtraining Een bench is een uitermate handig hulpmiddel bij de opvoeding van jouw hond. Denk bijvoorbeeld aan de zindelijkheid die sneller aan te leren is, of het voorkomen van het stukbijten van je

Nadere informatie

De paardenvijg. Peter van den Bijllaardt

De paardenvijg. Peter van den Bijllaardt 1 Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te zien. En nog enkele eventuele andere bijzonderheden.

Nadere informatie

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Tweede Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN

LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK. De Tweede Zet. Naam. Regiowerking Noord Palmans, Z. Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN Regiowerking Noord Palmans, Z. LEREN DAMMEN DAMWERKBOEK De Tweede Zet Naam Versie: 2018 DAMWERKBOEK VOOR SCHOOLKINDEREN Lees dit eerst! In dit werkboek, De Tweede Zet, leer je veel leuke trucjes en hoe

Nadere informatie

dieren in de dierentuin

dieren in de dierentuin dieren in de groep 4-5 Geachte leerkracht, Dit lespakket ondersteunt u bij het voorbereiden van uw schoolreisje naar Burgers Zoo. Daarnaast kan het ook prima worden ingezet als u een thema over en of exotische

Nadere informatie

Handleiding Happy Life computerversie

Handleiding Happy Life computerversie 1.0 Inhoudsopgave Op welke platforms kan ik Happy Life spelen?... 2 Hoe kom ik op de Happy Life server?... 2 Belangrijke plekken in Happy Life... 2 Hoe verdien ik Mine-euro s?... 3 Hoe kan ik bouwstenen

Nadere informatie

SAMUEL VAN DER MEER. De Ontsnapte Joden

SAMUEL VAN DER MEER. De Ontsnapte Joden SAMUEL VAN DER MEER De Ontsnapte Joden De inval Het is een zonnige dag. Bram en Theo zijn een spelletje aan het spelen, maar ze moeten eigenlijk allang naar bed. Papa zegt tegen Bram: Bram, je moet naar

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5

1.1. VOORWOORD WIE BEN IK? INLEIDING INLEIDING WAAROM EN VOOR WIE?... 5 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD 3 1.1. VOORWOORD. 3 1.2. WIE BEN IK?... 4 2. INLEIDING 4 2.1. INLEIDING... 4 2.2. WAAROM EN VOOR WIE?... 5 3. 3 GOUDEN TIPS.. 6 3.1. WEES AARDIG VOOR JE SPIEGELBEELD 6 3.2. VERZAMEL

Nadere informatie

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten NL 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten TUK TUK TAXI Inhoud: Speelbord, 1 speciale dobbelsteen, 4 plastic taxi s, 8 klantenkaartjes, 80 kaartjes met verkeersborden en gebeurtenissen en verklarende uitleg daarover.

Nadere informatie

Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer

Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer Titel van deze les: Tristan Logeer à la Flip de Beer Uitdaging: alle Denkwolk onderwerp: alle Vakgebied(en): pshycho educatie en SEO Doelgroep (OB/MB/BB): OB/MB Maker: Katy Lips, Janieke van den Brink

Nadere informatie

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS:

WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: WERKBUNDEL VAN: GROEP/ KLAS: THEMA 1 MIJN GAMEPROFIEL VS. DE GROEP OPDRACHT 2 NEEM DE VRAGENLIJST MIJN OUDERS EN MIJN GAMEGEDRAG AF BIJ JE OUDER(S) OF OPVOEDER(S). (PAGINA 4) 1 DENK NA OVER JOUW GAMEGEDRAG.

Nadere informatie

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

Dan komt Pat op het bed terecht. Maar het gaat niet helemaal goed. Ho, buur, roept Pat, dit gaat mis!

Dan komt Pat op het bed terecht. Maar het gaat niet helemaal goed. Ho, buur, roept Pat, dit gaat mis! Mat slingert het touw omhoog en het komt precies om de lamp terecht. Mat pakt een touw en begint ermee te slingeren. Wat ga je doen, buur? vraagt Pat. Wacht maar af, zegt Mat. Mat trekt het touw strak.

Nadere informatie

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN.

STELLING HET SOCIALE LEVEN VAN JONGEREN ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE JEZELF OP MSN TE ZETTEN. HET IS NIET GEVAARLIJK OM JE EMAILADRES DOOR TE GEVEN. ER IS NIKS MIS MEE OM VEEL OVER JEZELF OP MSN TE ZETTEN. IK ZOU, NAAST MIJN NAAM OOK DE STRAAT WAAR IK WOON DOORGEVEN. DAT IS GEEN GEHEIM! IK VIND

Nadere informatie

Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow

Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow Hoeveel weten jouw vriendjes en vriendinnetjes over jouw favoriete onderwerp? Test het met je zelfgemaakte quiz! Ga naar https://scratch.mit.edu/projects/112774047/.

Nadere informatie

Ik loop met Margreet naar school en het valt me op dat ze knalrode wangen heeft. Het is bijna Valentijnsdag, zegt ze opgewonden. Weet jij al aan wie

Ik loop met Margreet naar school en het valt me op dat ze knalrode wangen heeft. Het is bijna Valentijnsdag, zegt ze opgewonden. Weet jij al aan wie Ik loop met Margreet naar school en het valt me op dat ze knalrode wangen heeft. Het is bijna Valentijnsdag, zegt ze opgewonden. Weet jij al aan wie je een kaart gaat sturen? Ik kijk haar glazig aan. Wat

Nadere informatie

De tocht door het land van rouw

De tocht door het land van rouw De tocht door het land van rouw Bron: Herbergen van Verlies, geschreven door Riet Fiddelaers- Jaspers en Sabine Noten Toegelicht door Sandra de Bruyne Integreren Opbouwen Funderen Ankeren Verduren Aanschouwen

Nadere informatie

Dit boekje is van: Ik ben. Jaar. Pasfoto

Dit boekje is van: Ik ben. Jaar. Pasfoto Dit boekje is van: Ik ben. Jaar Pasfoto 1 Inhoudsopgave Uitleg... 3 Contract "Multifits!"... 4 De quiz... 5 Weet wat je eet... 7 Wat vond je van de sporten die je gedaan hebt... 9 Leuke spelletjes om vriendjes

Nadere informatie

HET JUNGLEBOEK Drie verhalen over Mowgli. Rudyard Kipling. in makkelijke taal

HET JUNGLEBOEK Drie verhalen over Mowgli. Rudyard Kipling. in makkelijke taal HET JUNGLEBOEK Drie verhalen over Mowgli Rudyard Kipling in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Inhoud Over dit boek... 7 De broers van Mowgli... 9 De hongerdans van Kaa... 31 Tijger,

Nadere informatie

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen!

11-15 maart. Lekker samen bewegen & spelen! 11-15 maart Lekker samen bewegen & spelen! Beweeg 2x30 minuten! Op weekvoordegezondejeugd.nl/2x30minuten vind je een timer waarmee je op ieder moment van de dag 30 minuten kunt bijhouden. Om een voetbalwedstrijd

Nadere informatie

Spreektekst Robbie en Robina

Spreektekst Robbie en Robina Spreektekst Verteller (VE): Een stad, een straat, een vuilniswagen. Geen ongewoon beeld, maar met deze vuilniswagen is iets bijzonders aan de hand. Laten we eens luisteren naar wat de man in de vuilniswagen

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Dammen doe je zo! wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Dammen doe je zo! wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Workshop: Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen Kees stelt zichzelf en zijn damtegenstander

Nadere informatie

maken de kinderen een dierenmasker en kruipen in de huid van het dier dat op het masker staat.

maken de kinderen een dierenmasker en kruipen in de huid van het dier dat op het masker staat. 5. Een beestenboel Tijdens deze activiteit: maken de kinderen een dierenmasker en kruipen in de huid van het dier dat op het masker staat. Inrichting speelleeromgeving Deze activiteit begint in de safarihoek,

Nadere informatie

Prinsen en prinsessen les 3. Doelen:

Prinsen en prinsessen les 3. Doelen: Prinsen en prinsessen les 3 Doelen: - De speler kan gemakkelijk springen vanuit stilstand en vanuit beweging - De speler kan inschatten waar de bal terecht komt - De speler kan inschatten waar de bal terecht

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

LES 4: Scrollen achtergrond en tegels gebruiken

LES 4: Scrollen achtergrond en tegels gebruiken LES 4: Scrollen achtergrond en tegels gebruiken DOEL: De achtergrond (background) laten bewegen en we gaan tegels (tiles) gebruiken om het speelveld uit te breiden. Start Stencyl Open het zelf gemaakte

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Het materiaal Doel van het spel Verloop van het spel Slaan en atari Zelfmoord Ko Oog Twee ogen Einde van het spel Puzzels

Inhoud. Voorwoord. Het materiaal Doel van het spel Verloop van het spel Slaan en atari Zelfmoord Ko Oog Twee ogen Einde van het spel Puzzels GO spelregels Inhoud Voorwoord 3 碁 Het materiaal Doel van het spel Verloop van het spel Slaan en atari Zelfmoord Ko Oog Twee ogen Einde van het spel Puzzels 4 5 6 7 9 0 3 4 Varianten 5 Voorwoord l vierduizend

Nadere informatie

Schoolkrant Juli 2012

Schoolkrant Juli 2012 Schoolkrant Juli 2012 Van Dumont Tot mond Niels Finsenstraat 35 2035 CZ Haarlem Tel.: 023-5332017 E-mail: info@dumonthaarlem.nl HET THEMA IS DEZE KEER: DIEREN Dierenspelletjes In de vakantie heb je veel

Nadere informatie

Ga naar en remix dit project.

Ga naar   en remix dit project. Quiz In deze handleiding leer je hoe je een quiz kunt maken waarmee je kunt testen hoeveel jouw vriendjes en vriendinnetjes over jouw favoriete onderwerp weten. Ga naar https://scratch.mit.edu/projects/112774047/

Nadere informatie

1 Kussen over mijn hoofd

1 Kussen over mijn hoofd 1 Kussen over mijn hoofd De woonkamerdeur valt met een klap achter mij dicht. Ik ren de trap op, sla hier en daar een tree over. Niet vallen, denk ik nog, of misschien wel vallen. Mijn been breken en dan

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen.

Ik ga je wat vertellen, je hoeft alleen maar te volgen wat ik zeg, mijn stem is nu het enige wat voor jou belangrijk is om te volgen. Oefening 1: Nodig: 2 personen en een boom of een huisdier: Zoek een plek op bij een boom of in de buurt bij je paard of ander huisdier waar je even niet gestoord wordt en veilig even je ogen dicht kunt

Nadere informatie

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten.

Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. SPELREGELS Phil Orbanes Voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: ca. 45 minuten. INHOUD 21 Alibikaarten: 6 verdachten 6 voertuigen 9 vluchtbestemmingen 39 Speurkaarten: 19 verdenkingskaarten 8 spiekkaarten

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus

Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Johannes 12:1-8 Dichtbij Jezus Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Ik laat je ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. En je leert over de omgeving; over de grond, de bomen en de beestjes.

Ik laat je ontdekken hoe de mensen hier vroeger leefden. En je leert over de omgeving; over de grond, de bomen en de beestjes. HALLO! IK BEN EDDY DE EGEL. VANDAAG NEEM IK JE MEE OP ONTDEKKING IN DE SPITKEET! WIJ EGELS SCHARRELEN AL HEEL LANG TUSSEN DE MENSEN. MEESTAL ZIE JE ONS NIET MAAR WIJ ZIEN VAN ALLES! Ik laat je ontdekken

Nadere informatie

Johannes 20:16 - Jezus leeft, en hij kent mij!

Johannes 20:16 - Jezus leeft, en hij kent mij! Johannes 20:16 - Jezus leeft, en hij kent mij! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Johannes 20:16 Jezus leeft, en hij kent mij!

Johannes 20:16 Jezus leeft, en hij kent mij! Johannes 20:16 Jezus leeft, en hij kent mij! Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Ga naar en remix het spel.

Ga naar   en remix het spel. Super Giga In deze handleiding is onze grote vriendin van het doolhof, Giga, terug om mee te gaan spelen. Maar deze keer gaan we een soort Mario spel maken. We laten Giga dus rennen, springen en ook nog

Nadere informatie

Inhoud. Tim, de nieuwe voetbalheld 7. De nieuwe doelman 65. Op zoek naar een mascotte! 123. Spanning in het stadion 181

Inhoud. Tim, de nieuwe voetbalheld 7. De nieuwe doelman 65. Op zoek naar een mascotte! 123. Spanning in het stadion 181 Inhoud Tim, de nieuwe voetbalheld 7 De nieuwe doelman 65 Op zoek naar een mascotte! 123 Spanning in het stadion 181 Tim, de nieuwe voetbalheld Scherven, vieze kleren en een kans 9 Torpedo s in de aanval

Nadere informatie

2. Het kistje. Joost weet niet wat hij hoort. Geadopteerd. Hij!

2. Het kistje. Joost weet niet wat hij hoort. Geadopteerd. Hij! 1. Ziek Ademt hij nog wel? Angstig kijkt Joost naar zijn vader. Het zal toch niet nu gebeuren, net nu zijn moeder even een boodschap doet. Hij buigt zich voorover tot heel dicht bij het gezicht van zijn

Nadere informatie

Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen

Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen Nieuwsbrief april 2016 Praktijk Inge Oud Het onderwerp deze keer is: Hoe ga je om met buitenstaanders die het niet begrijpen Het is soms best een klus om je partner met hersenletsel te begrijpen, laat

Nadere informatie

Number 31. Karakter omschrijving

Number 31. Karakter omschrijving Number 31 Karakter omschrijving Naam: 31 Straatnaam: Serena Originele naam: Yindee Wandee Phornsirichaiwatana Leeftijd: 13 Nationaliteit: Thais Religie: Geen, ze is het geloof kwijt. Taal: Thai Geboorteland:

Nadere informatie

Joris wil gezien worden.

Joris wil gezien worden. JORIS Joris wil gezien worden. Joris is ruim anderhalf jaar oud als hij mij dwingt om hem bewuster te zien. Ik sta bij Snowy en Joris in de stal. Ik praat met Snowy en aai hem over zijn snuit. Ineens voel

Nadere informatie

Strange Stories Test (volwassenen versie)

Strange Stories Test (volwassenen versie) Strange Stories Test (volwassenen versie) F. Happé Versie participant 1. Tineke had het hele jaar naar Kerstmis uitgekeken, omdat ze wist dat ze dan een konijn kon vragen aan haar ouders. Tineke zou echt

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Strange Stories Test (volwassenen versie)

Strange Stories Test (volwassenen versie) Strange Stories Test (volwassenen versie) F. Happé Versie diagnosticus 1. Tineke had het hele jaar naar Kerstmis uitgekeken, omdat ze wist dat ze dan een konijn kon vragen aan haar ouders. Tineke zou echt

Nadere informatie

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof

juni 2014 vanaf 4 jaar De wieken van de molen tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof juni 2014 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: gaan rond en rond. Een grote boog naar boven, dan weer naar de grond. Kijk eens hoe ze draaien, al-le vier. Het lijkt alsof ze

Nadere informatie

In de screenshot is een soort weg te zien die naar een punt in de verte leidt. Dit geeft het idee dat de

In de screenshot is een soort weg te zien die naar een punt in de verte leidt. Dit geeft het idee dat de Inleiding: Dit is een verslag over het zoeken van een artstyle voor een spel met de gameplay van Parachute Panic of Speed Racer. Ik heb eerst een kleine mindmap gemaakt met verschillende soort stijlen

Nadere informatie

ROLLENSPEL: FORUM THEATER

ROLLENSPEL: FORUM THEATER METHODIEK 1. WAT Oplossingen voorstellen van op je debatstoel is één, ze uitvoeren in de praktijk is een ander paar mouwen. In het forum theater moet je je voorstellen niet alleen verbaal uiten en verdedigen,

Nadere informatie

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8 Wild Beest Opdrachtenboekje Basisonderwijs groep 5 t/m 8 24 februari t/m 29 mei 2015 Wild Beest In dierentuin Dierenrijk zijn door een computerstoring bij een aantal kooien de elektronische sloten open

Nadere informatie

Arrangement 1 De Luisterthermometer

Arrangement 1 De Luisterthermometer Arrangement 1 De Luisterthermometer DEEL 2 De medewerker Naam: Organisatie: Manager: Datum: Luisterprincipe 2 Luisteren is geven 2.1 Gehoord zijn Je hebt de afgelopen weken vast een keer met je manager

Nadere informatie

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching

Huiswerk tips! Speciaal voor jou! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Speciaal voor jou! De leergierige scholier Huiswerk tips! Praktijk voor reflexintegratie & kindercoaching Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela tel: 06-10318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

The knight s tour. Het paard in schaken beweegt als volgt: Steeds 1 vakje in een richting en 2 in een andere richting, of omgekeerd.

The knight s tour. Het paard in schaken beweegt als volgt: Steeds 1 vakje in een richting en 2 in een andere richting, of omgekeerd. The knight s tour In het Engels heet een paard uit schaken een Knight (Ridder). In het begin zaten er namelijk ridders op de paarden. (link wiki) Stel, je bent een paard uit het schaakspel en je staat

Nadere informatie

Gedachten stroom 4 (angsten)

Gedachten stroom 4 (angsten) Gedachten stroom 4 (angsten) Sinds Daan er niet meer is heb ik vele angsten. En dat stoort me regelmatig wel. Mijn angsten: * Het Martini ziekenhuis * De kinderafdeling in het Martini ziekenhuis * Sirenes

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

Mijn eerste. woordjes. Een korte uitleg voor leerkrachten en ouders die (nog) niks van dit spel snappen. Door MeesterSander.nl. MeesterSander.

Mijn eerste. woordjes. Een korte uitleg voor leerkrachten en ouders die (nog) niks van dit spel snappen. Door MeesterSander.nl. MeesterSander. Mijn eerste woordjes Een korte uitleg voor leerkrachten en ouders die (nog) niks van dit spel snappen. Door Fortnite Battle Royale Fortnite battle royale is de gratis modus in het spel Fortnite waarin

Nadere informatie

Werkstuk Biologie De Pandabeer

Werkstuk Biologie De Pandabeer Werkstuk Biologie De Pandabeer Werkstuk door een scholier 1603 woorden 11 juni 2009 6,3 579 keer beoordeeld Vak Biologie Hoofdstukken: Inleiding Hoofdstuk1:Uiterlijk van de panda Hoofdstuk2:De leefomgeving

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4

Televisie. binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_ indd 4 Televisie 4 binnenwerk_herrie 64 pagina s inclusief schutbladen_26 03 2014.indd 4 Weet jij wat ik nou weleens zou willen weten? riep Herrie. Ik zou weleens willen weten waarom ik weer geen televisie mag

Nadere informatie

Toneelstukje Planckendael - DEEL 1.

Toneelstukje Planckendael - DEEL 1. Toneelstukje Planckendael - DEEL 1. Personages: Verteller Sietze Vliegen (hoofdpersonage) Dierenverzorger of dierenverzorgster Onderzoeker (s): dit hangt af van de grootte van de groep Verhaal: Verteller:

Nadere informatie

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar

Spelen met zand. Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Spelen met zand Zoals je hebt kunnen zien is zand heel interessant, maar zand is ook heel erg leuk. Je kunt er namelijk onwijs goed mee spelen! Zandpaspoort voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar Schrijf

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

In de hal wacht de mentor van 2a haar op. Hij geeft Nederlands. Voor de pauze heeft ze twee uur les van hem. Samen lopen ze naar het lokaal van 2a toe

In de hal wacht de mentor van 2a haar op. Hij geeft Nederlands. Voor de pauze heeft ze twee uur les van hem. Samen lopen ze naar het lokaal van 2a toe Nieuw op school Elza vindt het spannend: ze gaat na de herfstvakantie naar een andere school. Ver weg van de havo waar ze eerst op zat. Daar kon ze niet meekomen. En daar werd ze geregeld mee gepest. Ze

Nadere informatie

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998

5.6. Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart keer beoordeeld. Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Boekverslag door een scholier 2834 woorden 2 maart 2007 5.6 12 keer beoordeeld Auteur Genre Virginia Andrews Thriller & Detective Eerste uitgave 1998 Vak Engels Mening, Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te

Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te Hier de informatie van het aantal spelers dat er voor deze sketch nodig is, hun karakterbeschrijvingen en hoe het eenvoudige decor er uit dient te zien. En nog enkele eventuele andere bijzonderheden. Tevens

Nadere informatie

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen?

Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Uitdaging Workshop 3 Een keuze maken Kun jij goed kiezen? Je gaat een nieuw mobieltje kopen. A Je gaat 20 mobieltjes bekijken voor je een keuze maakt. B Je gaat naar de winkel en je koopt er een. C Je

Nadere informatie

Uitwerking vrije lessen

Uitwerking vrije lessen Uitwerking vrije lessen Slakobabal - Verdeel de klas in twee teams, 1 veldpartij en 1 slagpartij. - De slagpartij zit op de bank en de veldpartij verdeeld zich over het veld. - De eerste leerling van de

Nadere informatie

Scratch Rekenen & programmeren

Scratch Rekenen & programmeren Scratch Rekenen & programmeren Welkom bij deze Scratch workshop! Vandaag ga jij kennismaken met Scratch. Scratch is een online programmeertaal speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ben je er klaar

Nadere informatie

Scratch les 2: Vissen vangen!

Scratch les 2: Vissen vangen! Scratch les 2: Vissen vangen! Diep in de zee Gerrie de diepzeevis heeft honger! Hij lust graag andere visjes, maar zorg dat hij zich niet verslikt in giftige vissen! Dit materiaal is gemaakt door Felienne.

Nadere informatie

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting

Dierenvrienden? door Nellie de Kok. Samenvatting Dierenvrienden? door Nellie de Kok Samenvatting De hond is de baas in het huis, totdat er een kat bijkomt. Ze proberen allebei om bij de bazin in een goed blaadje te komen. De kat krijgt het voor elkaar

Nadere informatie

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt.

Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. FASE 1: STEL JE KLANT OP HAAR/ZIJN GEMAK EN NEEM DE LEIDING Maak echt contact, stel iemand op zijn/haar gemak. Wellicht is dit de eerste keer dat je potentieel klant skype/facetime gebruikt. Dit gesprek

Nadere informatie

Zomertijd Boekverslag 4: Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum:

Zomertijd Boekverslag 4: Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: Zomertijd Boekverslag 4: Gemaakt door: Jette Somsen Klas: 4G1 Datum: 01-11-2018 1 inhoud opgaves Opdracht 1 3 Opdracht 2 4 Opdracht 3 8 Opdracht 4 9 Opdracht 5. 10 Bronvermelding... 11 2 Opdracht 1 Het

Nadere informatie

Lesbrief. Bij ons in het dorp Jan Terlouw

Lesbrief. Bij ons in het dorp Jan Terlouw Lesbrief Bij ons in het dorp Jan Terlouw Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan

Nadere informatie