FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016)"

Transcriptie

1 FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) Deze mededeling is bestemd voor erkende coöperatieve vennootschappen, aanbieders van participatieplannen voor het personeel en aanbieders van beleggingen van het type crowdfunding die zich willen beroepen op de wettelijke vrijstelling van de prospectusplicht. De voorwaarden voor de prospectusvrijstelling voor openbare aanbiedingen van aandelen door erkende coöperatieve vennootschappen en van effecten die aan werknemers worden aangeboden in het kader van participatieplannen zijn gewijzigd. Daarnaast is er een nieuwe prospectusvrijstelling ingevoerd voor crowdfunding. Om van deze vrijstellingen gebruik te kunnen maken, moeten emittenten de nodige documenten bezorgen aan de FSMA waaruit blijkt dat aan de wettelijke vrijstellingsvoorwaarden is voldaan. De FSMA geeft in deze mededeling een overzicht van en praktische instructies bij deze vrijstellingen. In bijlage bevinden zich antwoorden op een aantal vragen die naar aanleiding van de wetswijziging vaak zijn gesteld (zie FAQ 1 tot 6 waarnaar in deze mededeling specifiek wordt verwezen). De wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten en de toelating van beleggingsinstrumenten tot de verhandeling op de gereglementeerde markt (hierna de prospectuswet ) is gewijzigd door de wet van 25 april 2014 houdende diverse bepalingen (hierna de wijzigingswet ). De wetswijzigingen, die in werking traden op 17 mei 2014, betreffen onder meer de vrijstellingen van de prospectusplicht, vervat in artikel 18 van de prospectuswet. Enerzijds zijn de voorwaarden gewijzigd voor de prospectusvrijstelling voor openbare aanbiedingen van aandelen door erkende coöperatieve vennootschappen en van effecten die aan werknemers worden aangeboden in het kader van participatieplannen. Anderzijds is er een nieuwe vrijstelling ingevoerd ter versoepeling van de regelgeving voor crowdfunding. Om van deze vrijstellingen te genieten, moeten emittenten de nodige documenten bezorgen aan de FSMA waaruit blijkt dat aan de wettelijke vrijstellingsvoorwaarden is voldaan. De FSMA geeft in deze mededeling een overzicht van deze vrijstellingen en een toelichting van de procedure om van deze vrijstellingen gebruik te kunnen maken.

2 2/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) Prospectusplicht Wanneer beleggingsinstrumenten openbaar worden aangeboden op het Belgisch grondgebied of toegelaten worden tot de verhandeling op een Belgische gereglementeerde markt, dient een prospectus gepubliceerd te worden. De prospectusplicht geldt dus niet wanneer een aanbieding geen openbaar karakter heeft in de zin van artikel 3, 2, van de prospectuswet. Artikel 18 van de prospectuswet voorziet bovendien dat de prospectusplicht onder bepaalde voorwaarden evenmin geldt voor bepaalde openbare aanbiedingen. De wijzigingswet heeft geleid heeft tot een aantal aanpassingen van artikel 18 van de prospectuswet. Aangepaste vrijstellingen De eerste aanpassing betreft de openbare aanbiedingen van aandelen in coöperatieve vennootschappen die erkend zijn krachtens artikel 5 van de wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie. Zij zijn voortaan vrijgesteld van de prospectusplicht voor zover aan volgende voorwaarden is voldaan (zie artikel 18, 1, a) van de prospectuswet): 1) de totale tegenwaarde van de aanbieding bedraagt minder dan euro; 2) het maximumbedrag waarop kan worden ingeschreven in het kader van het aanbod, voor de coöperatieve vennootschappen met als doel de vennoten bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen 1, is beperkt zodat bij afloop van dit bod geen enkele coöperant die op het bod heeft ingeschreven aandelen in de coöperatie bezit voor een nominale waarde van meer dan euro; en 3) alle documenten over de aanbieding vermelden de totale tegenwaarde ervan, alsook, voor zover toepasselijk, de drempel per belegger. Om de maximumdrempel van euro per coöperant te beoordelen, moet rekening worden gehouden met alle aandelen per coöperant die op het bod inschrijft, dus ook met de aandelen die hij voor de aanvang van de aanbieding reeds aanhield. Indien er verschillende aandelencategorieën zijn, tellen de aandelen uit alle categorieën mee. Volgende vragen worden beantwoord in de bijlage bij de mededeling: FAQ 1: Geldt de maximale investeringsvoorwaarde van euro voor alle coöperanten? FAQ 2: Geldt de maximale investeringsvoorwaarde van euro wanneer een coöperatie die tot doel heeft om vennoten bij de bevrediging van hun beroepsbehoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen tevens tot doel heeft om vennoten bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen? Geldt de maximale investeringsvoorwaarde dan ook voor alle coöperanten? FAQ 3: Hoe dient de maximale tegenwaarde van euro te worden berekend? FAQ 4: Is het mogelijk om tevens schuldinstrumenten uit te geven onder de prospectusvrijstelling? 1 De maximumdrempel van euro per coöperant is met andere woorden niet van toepassing voor coöperatieve vennootschappen waar coöperanten om professionele redenen tot toetreden.

3 3/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) De tweede aanpassing betreft de openbare aanbiedingen van effecten die aan werknemers worden aangeboden ter uitvoering van participatieplannen als bedoeld in de wet van 22 mei 2001 betreffende de werknemersparticipatie in het kapitaal en in de winst van de vennootschappen. Zij zijn voortaan vrijgesteld van de prospectusplicht voor zover aan volgende voorwaarden is voldaan (zie artikel 18, 1, i) van de prospectuswet): 1) de totale tegenwaarde bedraagt minder dan euro; en 2) alle documenten over de aanbieding vermelden de totale tegenwaarde. Nieuwe vrijstelling De wijzigingswet heeft tevens een nieuwe prospectusvrijstelling ingevoerd ter versoepeling van de regelgeving voor crowdfunding. Deze nieuwe vrijstelling houdt in dat voor de openbare aanbieding van effecten en alle andere instrumenten die het mogelijk maken een financiële belegging uit te voeren 2 geen prospectus gepubliceerd moet worden mits aan volgende voorwaarden is voldaan (zie artikel 18, 1, j) van de prospectuswet): 1) er kan voor maximum euro per belegger op de aanbieding worden ingegaan; 2) de totale tegenwaarde van de aanbieding bedraagt minder dan euro; en 3) alle documenten over de aanbieding vermelden de totale tegenwaarde, alsook de maximale inleg per belegger. De wijzigingswet heeft tevens bepaald dat personen of instellingen die bemiddelingswerkzaamheden verrichten voor aanbiedingen die van deze nieuwe vrijstelling genieten, geen statuut meer hoeven te hebben als bedoeld in artikel 56 van de prospectuswet. 3 Praktische instructies Overeenkomstig artikel 18, 3, tweede lid, van de prospectuswet moeten emittenten om van deze vrijstellingen gebruik te kunnen maken vóór de aanvang van de openbare aanbieding, alsook om de twaalf maanden in het geval van een doorlopende aanbieding, aantonen aan de FSMA dat de openbare aanbieding aan de vrijstellingsvoorwaarden als bedoeld in artikel 18, 1, a), i) of j) voldoet. Daartoe moet de nodige informatie worden verstuurd naar intro.ems.exemption@fsma.be, waarna de FSMA per een bericht van ontvangst zal bezorgen. 4 2 Restcategorie van beleggingsinstrumenten in artikel 4, 1, 10, van de prospectuswet. Beleggingsinstrumenten als bedoeld in artikel 4, 1, 2 tot 9, van de prospectuswet zijn daarentegen uitdrukkelijk uitgesloten van de toepassing van deze vrijstelling. Het gaat onder meer om futures, rentetermijncontracten, swaps, bepaalde opties en bepaalde afgeleide contracten. Zij kunnen voor doeleinden van deze vrijstelling dan ook niet worden beschouwd als behorende tot de restcategorie van andere financiële instrumenten die het mogelijk maken een financiële belegging uit te voeren. 3 Artikel 55, 2, 3, van de prospectuswet. 4 Dit is niet noodzakelijk bij de andere vrijstellingen uit artikel 18, 1 en evenmin bij aanbiedingen die op grond van artikel 3, 2 van de prospectuswet niet als openbaar worden beschouwd.

4 4/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) Om aan te tonen dat de openbare aanbieding voldoet aan de voorwaarden als bedoeld in artikel 18, 1, a), i) of j), dient de emittent: alle documenten over de aanbieding (zoals een informatiememorandum, brief, brochure of folder van publicitaire aard met betrekking tot de aanbieding die beleggers kunnen raadplegen en/of aan hen wordt bezorgd) in PDF-formaat aan de FSMA te bezorgen. Wanneer informatie over de aanbieding wordt verspreid via een website dient niet enkel de link te worden bezorgd, maar tevens een gedateerde copy in PDF van de op de website ter beschikking gestelde informatie; ervoor te zorgen dat alle documenten over de aanbieding de totale tegenwaarde, alsook voor zover toepasselijk de maximale drempel per belegger vermelden; wanneer zij van oordeel is dat de maximale drempel per belegger niet van toepassing is voor (bepaalde) investeerders tijdens de vrijgestelde openbare aanbieding, dit te verantwoorden. Om bijvoorbeeld aan te tonen dat een coöperatieve vennootschap tot doel heeft de vennoten bij de bevrediging van hun beroepsbehoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen, kan gebruik worden gemaakt van de statuten van de vennootschap. Aangezien de vrijstelling uit artikel 18, 1, a) van de prospectuswet enkel kan gebruikt worden door coöperatieve vennootschappen die erkend zijn door de Nationale Raad voor de Coöperatie, dienen deze vennootschappen tevens: te bewijzen voor aanvang van de openbare aanbieding dat zij door de Nationale Raad voor de Coöperatie erkend zijn (bijvoorbeeld, aan de hand van de brief over de toegekende erkenning en/of een uittreksel van het in het Belgisch Staatsblad gepubliceerde ministerieel besluit); wanneer de erkenning tijdens de openbare aanbieding vervalt en niet wordt verlengd of wordt geschrapt, de FSMA hiervan op de hoogte te brengen en de openbare aanbieding onder de prospectusvrijstelling onmiddellijk stop te zetten. Volgende vragen worden beantwoord in de bijlage bij de mededeling: FAQ 5: Dient de informatie die voor de beleggers in het kader van de openbare aanbieding ter beschikking wordt gesteld aan bepaalde vereisten te voldoen? FAQ 6: Wat is de rol van de FSMA? Wordt er een goedkeuring gegeven van de overgemaakte documenten met betrekking tot de openbare aanbieding? Bijlage: Vaak gestelde vragen

5 5/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) FAQ 1 Voor de coöperatieve vennootschappen met als doel de vennoten bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen, dient het maximumbedrag waarop kan worden ingeschreven, beperkt te zijn zodat bij afloop van de openbare aanbieding die van de prospectusvrijstelling geniet, geen enkele coöperant die op het bod heeft ingeschreven aandelen bezit voor een nominale waarde van meer dan euro. Geldt de maximale investering van euro inderdaad voor alle coöperanten of is het mogelijk een onderscheid te maken tussen verschillende categorieën van coöperanten waarbij de euro-grens enkel van toepassing zou zijn voor bijvoorbeeld personen die geen oprichters zijn, handelen buiten hun beroepsactiviteit en investeren om bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een economisch of sociaal voordeel te bekomen? De vrijstelling maakt geen onderscheid tussen verschillende types van coöperanten. Het criterium om te bepalen of de euro-drempel al dan niet van toepassing is, is het doel van de vennootschap. De euro-grens geldt dus voor alle coöperanten die intekenen op de openbare aanbieding zonder prospectus door een coöperatie met als doel de vennoten bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen (en dit ongeacht of dit natuurlijke dan wel rechtspersonen zijn). De prospectuswet laat dus niet toe dat bepaalde investeerders (bijvoorbeeld, de oprichtende vennoten) in het kader van dit bod zonder prospectus: voor meer dan euro aan aandelen verwerven; of bijkomende aandelen verwerven waardoor zij in totaal voor meer dan euro aan aandelen bezitten; of bijkomende aandelen verwerven indien zij reeds aandelen voor meer dan euro bezitten. De omstandigheid dat bepaalde coöperanten reeds voor meer dan euro aandelen bezitten, belet echter niet automatisch dat een openbare aanbieding kan plaatsvinden die geniet van deze vrijstelling. De voorwaarde van euro geldt immers enkel voor de coöperanten die op het betrokken openbare aanbod hebben ingeschreven. De coöperanten die de drempel van euro al overschrijden, mogen in deze hypothese niet op de openbare aanbieding meer inschrijven. Wel is het mogelijk dat naast de eerste, op grond van artikel 18, 1, a) vrijgestelde, openbare aanbieding een tweede afzonderlijke aanbieding gebeurt (zelfs indien deze aanbieding gelijktijdig met de eerste openbare aanbieding plaatsvindt). Die tweede aanbieding kan dan bijvoorbeeld gericht zijn aan een verschillende categorie van coöperanten (bijvoorbeeld, de oprichtende vennoten). Opdat beide aanbiedingen kunnen plaatsvinden zonder prospectusplicht, is dan vereist dat de eerste aanbieding beantwoordt aan alle voorwaarden van artikel 18, 1, a) en dat de tweede aanbieding werkelijk als een afzonderlijke aanbieding kan worden beschouwd, i.e. fundamenteel verschillend is van de op grond van artikel 18, 1, a) vrijgestelde openbare aanbieding, waarbij 5 FAQ s hebben als doel zo concreet mogelijk te antwoorden op de meest voorkomende vragen, die zowel theoretisch als praktisch van aard kunnen zijn. De FAQ s geven geenszins een volledig of definitief antwoord op al uw vragen of problemen die kunnen rijzen. Evenmin kunnen ze gelezen worden als een juridisch advies. De FSMA behoudt zich het recht om haar standpunt aan te passen en/of aan te vullen in functie van voortschrijdend inzicht en/of evoluties met betrekking tot het wettelijk kader.

6 6/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) de gemaakte opsplitsing economisch gerechtvaardigd is en niet kunstmatig met als enige/voornaamste doel de bepalingen van de prospectuswet te omzeilen; tevens vrijgesteld of uitgesloten is van de prospectusplicht; en zelf niet onderworpen is aan de euro grens om de vrijstelling te genieten. Aanbiedingen die zijn uitgesloten van de prospectusplicht en niet aan de euro-grens onderhevig zijn, zijn bijvoorbeeld aanbiedingen die op grond van artikel 3, 2 van de prospectuswet als niet openbaar worden beschouwd 6. Bijgevolg zou het mogelijk kunnen zijn om een op grond van artikel 18, 1, a) vrijgestelde openbare aanbieding te combineren met een afzonderlijke aanbieding die niet openbaar (en dus niet prospectusplichtig) is op grond van artikel 3, 2 van de prospectuswet (bijvoorbeeld, aan de oprichtende vennoten via een aanbieding die gericht is aan minder dan 150 natuurlijke of rechtspersonen). Er dient bij een cumul van vrijstellingen en/of uitsluitingen evenwel geval per geval, afhankelijk van de concrete omstandigheden, beoordeeld te worden of de aanbiedingen werkelijk als afzonderlijk kunnen worden beschouwd. Er dient hierbij geval per geval te worden nagegaan over welke vrijstellingen en uitsluitingen het gaat, in welke omstandigheden de betreffende aanbiedingen plaatsvinden en ook op welke beleggingsinstrumenten ze betrekking hebben. Om van afzonderlijke aanbiedingen te kunnen spreken, is het aanbevolen om met verschillende beleggingsinstrumenten (en dus met verschillende aandelencategorieën) te werken die verschillende kenmerken vertonen (zoals verschillende eraan verbonden rechten, een verschillende nominale waarde en eventueel een verschillende doelgroep) die voldoende belangrijk en economisch gerechtvaardigd zijn om van verschillende beleggingsinstrumenten te kunnen spreken. Hoewel aanbiedingen als afzonderlijk zouden kunnen worden beschouwd, zelfs indien deze gelijktijdig plaatsvinden, vormt een spreiding in de tijd een extra indicatie om mogelijks van aparte aanbiedingen te kunnen spreken. Omgekeerd zal het feit dat aanbiedingen niet op hetzelfde ogenblik verlopen, niet automatisch volstaan om te kunnen spreken van afzonderlijke aanbiedingen. De beoordeling van het al dan niet afzonderlijke karakter van aanbiedingen dient steeds in concreto te gebeuren. Een emittent dient de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen om er voor te zorgen dat de prospectuswet niet wordt overtreden, wat kan leiden tot administratieve geldboetes en strafrechtelijk kan gesanctioneerd worden. Het algemeen principe is dat openbare aanbiedingen de voorafgaande publicatie vereisen van een door de FSMA goedgekeurd prospectus. De uitzonderings- en vrijstellingsvoorwaarden dienen strikt geïnterpreteerd te worden en aanbiedingen mogen niet kunstmatig opgesplitst worden om de prospectusplicht te omzeilen. 6 I.e. aanbiedingen aan gekwalificeerde beleggers (zoals gedefinieerd in artikel 10 van de prospectuswet), aan minder dan 150 natuurlijke of rechtspersonen, met een totale tegenwaarde van minstens euro per belegger, met een nominale waarde per eenheid van minstens euro of met een totale tegenwaarde van minder dan euro.

7 7/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) FAQ 2 De maximale investeringsvoorwaarde van euro is volgens de prospectusvrijstelling van toepassing voor coöperaties waarvan het doel is om de vennoten bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen, maar niet voor coöperaties waarvan het doel is om de vennoten bij de bevrediging van hun beroepsbehoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen. Geldt de maximale investeringsvoorwaarde van euro echter wanneer een coöperatie die tot doel heeft om vennoten bij de bevrediging van hun beroepsbehoeften een voordeel te verschaffen tevens tot doel heeft om vennoten bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een voordeel te verschaffen? Geldt de maximale investeringsvoorwaarde dan ook voor alle coöperanten? Uit de parlementaire werkzaamheden van de wijzigingswet 7 blijkt dat de bedoeling van de wetgever was om de voorwaarde die aanknoopt bij de maximale investering van de beleggers te laten gelden voor de coöperaties waarvan het doel is om de vennoten bij de bevrediging van hun (al dan niet exclusief) privébehoeften een voordeel te verschaffen, maar niet voor de coöperaties waarvan het doel is om de beroepsbehoeften van hun vennoten te bevoordelen ; de maximale drempel geldt voor de coöperaties die ook tot voordeel van particulieren strekken. De maximale investeringsvoorwaarde van euro is dus tevens van toepassing bij een coöperatie die ook tot doel heeft om vennoten bij de bevrediging van hun particuliere behoeften een economisch of sociaal voordeel te verschaffen. De euro-grens geldt voor alle coöperanten die op de openbare aanbieding door de coöperatie met een gemengd doel intekenen. FAQ 3 Hoe dient de maximale tegenwaarde van euro te worden berekend? Volgens de eerste voorwaarde van de prospectusvrijstelling voor erkende coöperatieve vennootschappen dient de totale tegenwaarde van de openbare aanbieding minder te bedragen dan euro (art. 18 1, a). Volgens artikel 3, 5 van de prospectuswet dient deze drempel te worden berekend over een periode van 12 maanden. Bij een doorlopende aanbieding van aandelen zal de drempel dus over een periode van 12 maanden moeten worden berekend. De totale tegenwaarden van afzonderlijke aanbiedingen moeten niet worden samengeteld, ook al vinden zij binnen een periode van 12 maanden plaats. Bij de berekening van de totale tegenwaarde dient bijvoorbeeld geen rekening te worden gehouden met een afzonderlijke aanbieding die op grond van artikel 3, 2 geen openbaar karakter heeft of met een afzonderlijke aanbieding waarvoor een prospectus goedgekeurd werd. Indien uit de feiten evenwel blijkt dat aanbiedingen in werkelijkheid één enkele (kunstmatig opgesplitste) aanbieding vormen, moeten de totale tegenwaarden van de (ogenschijnlijk afzonderlijke) aanbiedingen die binnen een periode van 12 maanden plaatsvinden worden samengeteld om na te gaan of de drempel van euro is nageleefd. Aanbiedingen mogen niet kunstmatig worden opgesplitst om de prospectuswet te omzeilen. 7 Zie Parl. St. Kamer, Doc /003, p. 19.

8 8/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) FAQ 4 Is het mogelijk om tevens schuldinstrumenten uit te geven onder de prospectusvrijstelling? De prospectusvrijstelling voor erkende coöperatieve vennootschappen in artikel 18, 1, a) heeft enkel betrekking op de openbare aanbieding van aandelen en niet op de aanbieding van andere beleggingsinstrumenten zoals obligaties of andere schuldinstrumenten. Indien een coöperatieve vennootschap naast de openbare aanbieding van aandelen tevens een aanbod wenst te doen van schuldinstrumenten zonder prospectus, kan het onder artikel 18, 1, a) vrijgestelde aanbod van coöperatieve aandelen worden gecombineerd met een afzonderlijk aanbod van schuldinstrumenten dat volgens artikel 3, 2 geen openbaar karakter heeft of met een openbaar aanbod van schuldinstrumenten onder de prospectusvrijstelling uit artikel 18, 1, j). Wanneer er sprake is van afzonderlijke aanbiedingen, dient voor de maximale tegenwaarde van euro en voor de (eventuele) maximale investering van euro per belegger bij de openbare aanbieding van aandelen geen rekening te worden gehouden met het afzonderlijke aanbod van schuldinstrumenten (zelfs indien de schuldinstrumenten worden aangeboden aan dezelfde personen als die tot wie het aanbod van aandelen is gericht). FAQ 5 Dient de informatie die voor de beleggers in het kader van de openbare aanbieding ter beschikking wordt gesteld aan bepaalde vereisten te voldoen? Volgens artikel 18, 1, a), (3), i) en j) dienen alle documenten met betrekking tot de openbare aanbieding de totale tegenwaarde ervan, alsook, voor zover toepasselijk, de drempel per belegger te vermelden. Daarnaast dient rekening te worden gehouden met de regels vervat in het koninklijk besluit van 25 april 2014 betreffende bepaalde informatieverplichtingen bij de commercialisering van financiële producten bij niet-professionele cliënten. 8 Ook de commercialisering bij niet-professionele cliënten van beleggingsinstrumenten als bedoeld in artikel 18, 1 van de prospectuswet wordt immers door dit koninklijk besluit geviseerd 9. Er wordt specifiek verwezen naar titel 3 van dit koninklijk besluit, die de voorwaarden bevat waaraan de reclame en overige documenten en berichten dienen te voldoen, met in hoofdstuk 3 van titel 3 onder meer de algemene vereisten (afdeling 1) en de minimale inhoud (afdeling 2). Hierbij wordt in het bijzonder herinnerd aan artikel 12, 1, 7, dat vereist dat een specifieke waarschuwing dient te worden opgenomen mocht geen van de documenten bedoeld in punt 6, a) (waaronder een door de FSMA goedgekeurd prospectus) beschikbaar zijn. 8 Het koninklijk besluit van 25 april 2014 betreffende bepaalde informatieverplichtingen bij de commercialisering van financiële producten bij niet-professionele cliënten is in werking getreden op 12 juni 2015, met uitzondering van de bepalingen van titel 2, de artikelen 10, 12, 1, 4, c), 14, 22, e) en 23, en de bijlagen A en B die op datum van deze mededeling, i.e. 27 oktober 2016, (nog) niet van kracht zijn. 9 Artikel 9, 3, 2 van het koninklijk besluit van 25 april 2014.

9 9/9 /FSMA_2014_04 dd. 26 juni 2014 (update 27 oktober 2016) FAQ 6 Wat is de rol van de FSMA? Wordt er een goedkeuring gegeven van de overgemaakte documenten met betrekking tot de openbare aanbieding? Voor een openbare aanbieding waarvoor een door de FSMA goedgekeurd prospectus dient te worden gepubliceerd, mogen overeenkomstig artikel 60 van de prospectuswet de reclame en de andere documenten en berichten pas worden verspreid nadat zij door de FSMA zijn goedgekeurd. Een voorafgaandelijke controle en goedkeuring door de FSMA is niet vereist voor de reclame en de andere documenten en berichten die in het kader van op grond van artikel 18, 1, vrijgestelde openbare aanbiedingen aan de FSMA dienen te worden overgemaakt 10. De FSMA zal normaal gezien in eerste instantie enkel nakijken of alle bezorgde documenten over de aanbieding de totale tegenwaarde, alsook, voor zover toepasselijk, de maximale drempel per belegger vermelden, en een bericht van ontvangst bezorgen. De FSMA behoudt zich het recht voor om eventueel later een a- posteriori controle te doen van de in het kader van de aanbieding verspreide informatie en van het feit of de voorwaarden om te kunnen genieten van de prospectusvrijstelling werden gerespecteerd. Aan de emittenten wordt gevraagd geen gewag te maken van een eventueel optreden van de FSMA of van het overmaken van de documenten over de aanbieding aan de FSMA. Er mag immers geen misleidend beeld gecreëerd worden van kwaliteitsgarantie van de informatieverschaffing. 10 Zie ook artikel 9, 3, 2 van het koninklijk besluit van 25 april 2014.

FSMA_2017_17 dd. 28 september

FSMA_2017_17 dd. 28 september FSMA_2017_17 dd. 28 september 2017 1 Deze mededeling is bestemd voor erkende coöperatieve vennootschappen, aanbieders van participatieplannen voor het personeel en aanbieders van beleggingen van het type

Nadere informatie

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE GROENKRACHT CVBA IN VEREFFENING HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee Groenkracht CVBA in vereffening op 18 juni 2015

Nadere informatie

* * * * * * Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid:

* * * * * * Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid: MINNELIJKE SCHIKKING AANVAARD DOOR HET DIRECTIECOMITÉ VAN DE FSMA EN WAARMEE ECOPOWER CVBA HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee de CVBA Ecopower op 14 december 2012 voorafgaandelijk heeft

Nadere informatie

FSMA_2018_09 dd. 22/06/2018. Openbare aanbiedingen en toelatingen tot de notering van beleggingsinstrumenten.

FSMA_2018_09 dd. 22/06/2018. Openbare aanbiedingen en toelatingen tot de notering van beleggingsinstrumenten. FSMA_2018_09 dd. 22/06/2018 Openbare aanbiedingen en toelatingen tot de notering van beleggingsinstrumenten. Op 12 juni 2018 werd het ontwerp van wet tot tenuitvoerlegging van de nieuwe prospectusverordening

Nadere informatie

Wijzigingen aan de Prospectuswet (Wet 16 juni 2006) door de Wet van 11 juli 2018 (B.S. 20 juli 2018).

Wijzigingen aan de Prospectuswet (Wet 16 juni 2006) door de Wet van 11 juli 2018 (B.S. 20 juli 2018). Wijzigingen aan de Prospectuswet (Wet 16 juni 2006) door de Wet van 11 juli 2018 (B.S. 20 juli 2018). Op 20 juli 2018 verscheen in het Belgisch Staatsblad een nieuwe wet die tot doel heeft de wet van 16

Nadere informatie

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE FEBELCO CVBA HEEFT INGESTEMD

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE FEBELCO CVBA HEEFT INGESTEMD MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE FEBELCO CVBA HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee FEBELCO CVBA op 22 februari 2016 voorafgaandelijk heeft ingestemd,

Nadere informatie

II. GEKOZEN BENADERING VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN DE PROSPECTUSVERORDENING

II. GEKOZEN BENADERING VOOR DE IMPLEMENTATIE VAN DE PROSPECTUSVERORDENING 24 november 2017 I. ALGEMEEN Op verzoek van de minister van Financiën organiseert de FSMA een consultatie om te peilen naar de mening van de belanghebbende partijen over voorontwerpen van teksten tot implementatie

Nadere informatie

Toepassing van financiële consumentenbescherming op beleggingsvastgoed?

Toepassing van financiële consumentenbescherming op beleggingsvastgoed? Real Estate & Banking and Finance 8 januari 2015 Toepassing van financiële consumentenbescherming op beleggingsvastgoed? Verduidelijking standpunt FSMA De financiële regelgeving bevat heel wat regels ter

Nadere informatie

Nieuw regelgevend kader inzake crowdfunding

Nieuw regelgevend kader inzake crowdfunding Nieuw regelgevend kader inzake crowdfunding 03/2017 1. Op 1 februari 2017 trad nieuwe regelgeving inzake "crowdfunding" in werking. De wet van 18 december 2016 1 voert een erkend statuut in voor "alternatieve-financieringsplatformen"

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Newsflash Laga www.laga.be Onderwerp Toepassing van financiële consumentenbescherming op beleggingsvastgoed? Datum 8 januari 2015 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen

Nadere informatie

N Financiële planners A2 Brussel, 27 maart 2014 MH/SL-EDJ/AS 717-2014 ADVIES. over

N Financiële planners A2 Brussel, 27 maart 2014 MH/SL-EDJ/AS 717-2014 ADVIES. over N Financiële planners A2 Brussel, 27 maart 2014 MH/SL-EDJ/AS 717-2014 ADVIES over EEN ONTWERP VAN WET INZAKE HET STATUUT VAN EN HET TOEZICHT OP DE ONAFHANKELIJK FINANCIËLE PLANNERS EN INZAKE HET VERSTREKKEN

Nadere informatie

4 juni 2019 AANVULLING OP HET PROSPECTUS. Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer

4 juni 2019 AANVULLING OP HET PROSPECTUS. Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer 4 juni 2019 AANVULLING OP HET PROSPECTUS Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer 0506.993.858 OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING BETREFFENDE EEN

Nadere informatie

Circulaire 2018/C/37 betreffende de invoering van een nieuwe vrijstelling van de taks op de beursverrichtingen

Circulaire 2018/C/37 betreffende de invoering van een nieuwe vrijstelling van de taks op de beursverrichtingen Eigenschappen Titel : Circulaire 2018/C/37 betreffende de invoering van een nieuwe vrijstelling van de taks op de beursverrichtingen Samenvatting : vrijstelling van de TOB met betrekking tot verrichtingen

Nadere informatie

Mededeling CBFA_2010_28 dd. 20 december 2010

Mededeling CBFA_2010_28 dd. 20 december 2010 Mededeling _2010_28 dd. 20 december 2010 Openbare aanbieding van obligaties en toelating van obligaties tot de verhandeling op een gereglementeerde markt en invoering van een versnelde procedure voor de

Nadere informatie

FSMA_2012_20 (*) dd. 11/12/2012 (update 24 maart 2016)

FSMA_2012_20 (*) dd. 11/12/2012 (update 24 maart 2016) FSMA_2012_20 (*) dd. 11/12/2012 (update 24 maart 2016) Dossiers ingediend met toepassing van de wet van 16 juni 2006 op de openbare aanbieding van beleggingsinstrumenten en de toelating van beleggingsinstrumenten

Nadere informatie

Beslissing tot het verlenen van een voorafgaand akkoord Statuut van openbare instelling voor collectieve belegging in schuldvorderingen

Beslissing tot het verlenen van een voorafgaand akkoord Statuut van openbare instelling voor collectieve belegging in schuldvorderingen Beslissing tot het verlenen van een voorafgaand akkoord Statuut van openbare instelling voor collectieve belegging in schuldvorderingen Mei en september 2006 Conform artikel 11 van het koninklijk besluit

Nadere informatie

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan. Cera CVBA

Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan. Cera CVBA Niet voor verspreiding in de Verenigde Staten, Australië, Canada of Japan Cera CVBA Muntstraat 1, 3000 Leuven BTW BE 0403.581.960 - RPR Leuven LEI: 549300I1S80UFFUC0493 AANVULLING van 27 november 2018

Nadere informatie

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Mededeling FSMA_2013_06 dd. 27 februari 2013 Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Toepassingsveld: De Belgische emittenten waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de

Nadere informatie

BNP PARIBAS FORTIS FILM FINANCE NV NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

BNP PARIBAS FORTIS FILM FINANCE NV NAAMLOZE VENNOOTSCHAP EERSTE BIJLAGE VAN 9 JANUARI 2018 BIJ HET PROSPECTUS VAN 16 MEI 2017 BNP PARIBAS FORTIS FILM FINANCE NV NAAMLOZE VENNOOTSCHAP OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING OP EEN FINANCIEEL PRODUCT DAT EEN INVESTERING

Nadere informatie

Crowdfunding in België - een stand van zaken

Crowdfunding in België - een stand van zaken Crowdfunding in België - een stand van zaken Inleiding Crowdfunding wordt steeds vaker gebruikt als alternatieve vorm van financiering, waarbij vooral startende ondernemingen, die normaal moeilijker toegang

Nadere informatie

DAGORDE. Titel A. 1. Voorstel, om de Raad van Bestuur te machtigen om:

DAGORDE. Titel A. 1. Voorstel, om de Raad van Bestuur te machtigen om: Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Adres van de maatschappelijke zetel: Woluwedal 60 bus 4 te 1200 Brussel Tel : 02.740.14.50 - Fax : 02.740.14.59

Nadere informatie

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Brussel, 1 oktober 2015 VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Er wordt aan herinnerd dat krachtens de artikelen 6 tot 8 van de statuten alle Solvac-aandelen op naam

Nadere informatie

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL

VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Brussel, 1 oktober 2015 VERSOEPELING VAN DE VOORWAARDEN VOOR HET AANHOUDEN VAN HET SOLVAC-AANDEEL Er wordt aan herinnerd dat krachtens de artikelen 6 tot 8 van de statuten alle Solvacaandelen op naam zijn

Nadere informatie

Tax shelter voor startende ondernemingen (binnen 4 jaar na oprichting)

Tax shelter voor startende ondernemingen (binnen 4 jaar na oprichting) Tax shelter voor startende ondernemingen (binnen 4 jaar na oprichting) Wat houdt deze maatregel in? Via de tax shelter wil de Federale overheid natuurlijke personen fiscaal aanmoedigen om risicokapitaal

Nadere informatie

EERSTE AANVULLING OP PROSPECTUS LUM.INVEST. Lum.Invest BVBA Hof Ter Mere Gent Ondernemingsnummer:

EERSTE AANVULLING OP PROSPECTUS LUM.INVEST. Lum.Invest BVBA Hof Ter Mere Gent Ondernemingsnummer: EERSTE AANVULLING OP PROSPECTUS LUM.INVEST Lum.Invest BVBA Hof Ter Mere 28 9000 Gent Ondernemingsnummer: 0658.983.059 OPENBAAR AANBOD TOT INSCHRIJVING BETREFFENDE EEN BELEGGING IN DE PRODUCTIE VAN EEN

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 023 Wijziging van de Wet op het financieel toezicht en de Wet toezicht financiële verslaggeving in verband met de herziene richtlijn prospectus

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening I. Inleiding Advies van 4 maart 2013 1. Zowel het volledig

Nadere informatie

FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011

FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011 Mededeling FSMA_2011_01 dd. 27 april 2011 Mededeling inzake de wet van 20 december 2010 betreffende de uitoefening van bepaalde rechten van aandeelhouders van genoteerde vennootschappen Toepassingsveld:

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER COIL SA/NV. die verklaart en verzekert gemachtigd te zijn om deze volmacht te tekenen namens de ondergetekende en

VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER COIL SA/NV. die verklaart en verzekert gemachtigd te zijn om deze volmacht te tekenen namens de ondergetekende en VOLMACHT VOOR AANDEELHOUDER Ondergetekende naam: (indien aandeelhouder een vennootschap is) juridische vorm: adres / zetel: eigenaar van: vennootschapsnaam: aande(e)l(en)van de vennootschap COIL SA/NV

Nadere informatie

Te stellen vragen bij het opzetten van een crowdfundingproject

Te stellen vragen bij het opzetten van een crowdfundingproject FSMA_2012_15-1 dd. 12/07/2012 Te stellen vragen bij het opzetten van een crowdfundingproject Indien u promotor bent van een crowdfundingproject, dient u na te gaan of een aantal financiële reglementeringen

Nadere informatie

23 december 2015 AANVULLING OP HET PROSPECTUS

23 december 2015 AANVULLING OP HET PROSPECTUS 23 december 2015 AANVULLING OP HET PROSPECTUS Belga Films Fund Naamloze Vennootschap 14, avenue du Japon 1420 Eigenbrakel Ondernemingsnummer 0506.993.858 OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING BETREFFENDE

Nadere informatie

Aanvulling van [ ] op het Prospectus dat op 5 mei 2015 door de FSMA werd goedgekeurd De Aanbieder wordt geadviseerd door

Aanvulling van [ ] op het Prospectus dat op 5 mei 2015 door de FSMA werd goedgekeurd De Aanbieder wordt geadviseerd door TAXSHELTER.BE NV Siège social: Maatschappelijke zetel 36 rue de Mulhouse, 4020 Luik Bedrijfszetel: Corner Building - Genèvestraat 175, 1140 Evere KBO 865.895.838 OPENBARE AANBIEDING TOT INSCHRIJVING MET

Nadere informatie

10 april 2018 AANVULLING OP HET PROSPECTUS

10 april 2018 AANVULLING OP HET PROSPECTUS 10 april 2018 AANVULLING OP HET PROSPECTUS FLANDERS TAX SHELTER bvba Soenenspark 58 bus 0204 9051 Gent Ondernemingsnummer: 0600.972.012 OPENBAAR AANBOD MET BETREKKING TOT EEN INVESTERING IN DE PRODUCTIE

Nadere informatie

Febelfin standpunt over de FSMA consultatie inzake de nieuwe Prospectuswet

Febelfin standpunt over de FSMA consultatie inzake de nieuwe Prospectuswet Note 15/01/2018 FEB355426 Final [Number] Febelfin standpunt over de FSMA consultatie inzake de nieuwe Prospectuswet Samenvatting De nieuwe Europese Prospectusverordening die op 14 juni 2017 is aangenomen

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN AANDELENSPLITSING VAN SFI

INFORMATIEBULLETIN AANDELENSPLITSING VAN SFI INFORMATIEBULLETIN MET BETREKKING TOT DE PRAKTISCHE ASPECTEN VAN DE VOORGENOMEN AANDELENSPLITSING VAN SFI De Raad van Bestuur van Serviceflats Invest NV ( SFI of de Vennootschap ) (de Raad van Bestuur

Nadere informatie

DAGORDE. Deze Vergadering heeft hoofdzakelijk tot doel de hernieuwing van de toestemming om eigen aandelen in te kopen. Titel A.

DAGORDE. Deze Vergadering heeft hoofdzakelijk tot doel de hernieuwing van de toestemming om eigen aandelen in te kopen. Titel A. Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Adres van de maatschappelijke zetel: Woluwedal 60 bus 4 te 1200 Brussel Tel : 02.740.14.50 - Fax : 02.740.14.59

Nadere informatie

DuCoop cvba uw duurzaamheidspartner in De Nieuwe Dokken

DuCoop cvba uw duurzaamheidspartner in De Nieuwe Dokken DuCoop cvba uw duurzaamheidspartner in De Nieuwe Dokken Alle woningen en het stadsgebouw in De Nieuwe Dokken worden door DuCoop cvba voorzien van duurzame diensten: de hoofdactiviteit is warmtelevering

Nadere informatie

Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486. (de Vennootschap )

Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486. (de Vennootschap ) Deceuninck Naamloze vennootschap Brugsesteenweg 374 8800 Roeselare RPR Gent, afdeling Kortrijk BTW BE 0405.548.486 (de Vennootschap ) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKELEN

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VOORGESTELDE BESLUITEN VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

AGENDA VAN DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VOORGESTELDE BESLUITEN VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING Econocom Group SA/NV Naamloze vennootschap die publiek beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Maatschappelijke zetel: Marsveldplein 5, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0422.646.816 (RPR Brussel)

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening Advies van 4 maart 2013 I. Inleiding II. Kennisgevingsplicht

Nadere informatie

Inwerkingtreding van de wet van 19 april 2014 betreffende de alternatieve instellingen voor collectieve belegging en hun beheerders

Inwerkingtreding van de wet van 19 april 2014 betreffende de alternatieve instellingen voor collectieve belegging en hun beheerders Mededeling FSMA_2014_03 dd. 23/06/2014 Inwerkingtreding van de wet van 19 april 2014 betreffende de alternatieve instellingen voor collectieve belegging en hun beheerders Toepassingsgebied: Deze mededeling

Nadere informatie

Corporate Governance Charter

Corporate Governance Charter Corporate Governance Charter Dealing Code Hoofdstuk Twee Euronav Corporate Governance Charter December 2005 13 1. Inleiding Op 9 december 2004 werd de Belgische Corporate Governance Code door de Belgische

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VGP NV Spinnerijstraat 12 9240 Zele Ondernemingsnummer 0887.216.042 (RPR Gent, afdeling Dendermonde) BTW BE 0887.216.042 www. vgpparks.eu (de Vennootschap ) OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/222 BERAADSLAGING NR. 18/122 VAN 2 OKTOBER 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OVER HET VERLOOP VAN DE VASTSTELLING

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO 10 MEI 2017

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO 10 MEI 2017 Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE

Nadere informatie

Financiële Infofiche. Deze Financiële Infofiche beschrijft de modaliteiten van het product in voege op 1 april 2015.

Financiële Infofiche. Deze Financiële Infofiche beschrijft de modaliteiten van het product in voege op 1 april 2015. NN Life Opti Choice Financiële Infofiche Deze Financiële Infofiche beschrijft de modaliteiten van het product in voege op 1 april 2015. Type levensverzekering Levensverzekering van tak 23 waarvan het rendement

Nadere informatie

Euronext Brussels SA / NV, Rue du Marquis, 1 b.1, Markiesstraat Brussels Belgium

Euronext Brussels SA / NV, Rue du Marquis, 1 b.1, Markiesstraat Brussels Belgium Euronext Rule Book BOOK II: SPECIFIEKE REGELS VOOR EURONEXT BRUSSELS UITGIFTEDATUM: 27 FEBRUARI 2017 DATUM VAN INWERKINGTREDING: 06 MAART 2017 Euronext Brussels SA / NV, Rue du Marquis, 1 b.1, Markiesstraat

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS naamloze vennootschap Researchdreef 60, 1070 Brussel Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) ("UCB NV") OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS De aandeelhouders worden

Nadere informatie

Waarschuwing (-)17,64%

Waarschuwing (-)17,64% Waarschuwing De aandacht van de Investeerders wordt op de volgende punten gevestigd: Investeerders worden aangeraden om het Prospectus en in het bijzonder de Risicofactoren van de Investering aandachtig

Nadere informatie

Q&A vrijstellingsregeling prospectusplicht September 2017

Q&A vrijstellingsregeling prospectusplicht September 2017 Q&A vrijstellingsregeling prospectusplicht September 2017 Wat houden de nieuwe verplichtingen in? Per 1 oktober 2017 gelden er aanvullende voorwaarden voor de 5 miljoen-vrijstelling van de prospectusplicht.

Nadere informatie

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE ABN AMRO BANK NV HEEFT INGESTEMD

MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE ABN AMRO BANK NV HEEFT INGESTEMD MINNELIJKE SCHIKKING GEFORMULEERD DOOR DE AUDITEUR VAN DE FSMA EN WAARMEE ABN AMRO BANK NV HEEFT INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarvan het voorstel door de auditeur van de FSMA aan ABN Amro Bank

Nadere informatie

Samen investeren in windmolens in onze buurt Informatie over Electrabel CoGreen cvba 21 september, Wielsbeke

Samen investeren in windmolens in onze buurt Informatie over Electrabel CoGreen cvba 21 september, Wielsbeke Het windpark Electrabel & Electrabel Samen investeren in windmolens in onze buurt Informatie over Electrabel CoGreen cvba 21 september, Wielsbeke Het windpark 1 nieuwe WINDTURBINE in uw gemeente 1 nieuwe

Nadere informatie

FSMA_2017_07-01 dd. 27/03/2017

FSMA_2017_07-01 dd. 27/03/2017 FSMA_2017_07-01 dd. 27/03/2017 Kleinschalige beheerders naar Belgisch recht van niet-openbare alternatieve instellingen voor collectieve belegging ( AICB s ). Alvorens hun werkzaamheden aan te vatten,

Nadere informatie

Uw brief van Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage: III.21/721.40.067/358/06 model-document Contactpersoon : E-mail: Tel.: Fax: Frank VERDUYN Call Center

Uw brief van Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage: III.21/721.40.067/358/06 model-document Contactpersoon : E-mail: Tel.: Fax: Frank VERDUYN Call Center vda Brussel Burgemeesters Provinciegouverneurs Instellingen en Bevolking Bevolking Arrondissementscommissarissen Uw brief van Uw kenmerk: Ons kenmerk: Bijlage: III.21/721.40.067/358/06 model-document Contactpersoon

Nadere informatie

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen

FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen Mededeling FSMA_2015_18 dd. 10/12/2015 Aanbevelingen met betrekking tot persberichten over transparantiekennisgevingen (artikel 14, eerste lid, van de wet van 2 mei 2007) Toepassingsgebied: Het toepassingsgebied

Nadere informatie

IAB-Info. Inhoud. Beroep. Economie

IAB-Info. Inhoud. Beroep. Economie Nummer 4 16 29 februari 2004 IAB-Info Inhoud 16e jaargang Beroep c Bestuur en aandeelhouderschap van erkende professionele vennootschappen Deze bijdrage strekt ertoe een overzicht te bieden van zowel de

Nadere informatie

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB 1. Het huidige aanbod gebeurt zonder de publicatie van een door de FSMA goedgekeurde prospectus, aangezien het daarvan vrijgesteld

Nadere informatie

CROWDFUNDING JURIDISCHE EN FISCALE ASPECTEN. Georg Szabo - Advocaat gebruik toegestaan mits vermelding bron

CROWDFUNDING JURIDISCHE EN FISCALE ASPECTEN. Georg Szabo - Advocaat gebruik toegestaan mits vermelding bron CROWDFUNDING JURIDISCHE EN FISCALE ASPECTEN - Advocaat gebruik toegestaan mits vermelding bron INHOUD 1. Definitie : wat is crowdfunding 2. Historiek, omvang en kadering 3. Soorten Crowdfunding 4. Juridische

Nadere informatie

Eerste aanvulling dd. 27 maart 2018 op de door de FSMA op 5 juli 2017 goedgekeurde prospectus

Eerste aanvulling dd. 27 maart 2018 op de door de FSMA op 5 juli 2017 goedgekeurde prospectus Zodiak Belgium NV Ondernemingsnummer: 0462.185.303 Fabriekstraat 38, bus 6 2547 Lint Eerste aanvulling dd. 27 maart 2018 op de door de FSMA op 5 juli 2017 goedgekeurde prospectus OPENBAAR AANBOD BETREFFENDE

Nadere informatie

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT

Comm. VA Wereldhave Belgium SCA - Gewone en Buitengewone Algemene Vergadering - VOLMACHTFORMULIER VOLMACHT VOLMACHT Ondergetekende: met woonplaats te ------------------------------------------------------------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) OPROEPING TOT DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 22

Nadere informatie

HANDLEIDING START-UP PLAN

HANDLEIDING START-UP PLAN HANDLEIDING START-UP PLAN HANDLEIDING START-UP PLAN Dit document geeft informatie aan ondernemers, investeerders en burgers die interesse hebben voor het Start-up Plan. Deze handleiding moet samen met

Nadere informatie

INCLUSIE INVEST cvba-so. Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Veilig investeren met respect!

INCLUSIE INVEST cvba-so. Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk. Veilig investeren met respect! INCLUSIE INVEST cvba-so Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met Sociaal Oogmerk Veilig investeren met respect! Maatschappelijke zetel : Breugelweg 200 3900 OverpeltOndernemingsnummer

Nadere informatie

Wat houdt de effectentaks in?

Wat houdt de effectentaks in? Wat houdt de effectentaks in? U weet ongetwijfeld dat de regering in de zomer van 2017 beslist heeft om vanaf 2018 een taks op effectenrekeningen in te voeren. Dit wetsontwerp is donderdag 1 februari 2018

Nadere informatie

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS

BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS UCB NV - Researchdreef 60, 1070 Brussel - Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR AAN DE AANDEELHOUDERS over het gebruik en de nagestreefde doeleinden van het

Nadere informatie

*** 1/5. Ondernemingsnummer

*** 1/5. Ondernemingsnummer MINNELIJKE SCHIKKING AANVAARD DOOR HET DIRECTIECOMITÉ VAN DE CBFA EN WAARMEE NV KBC BANK 1 HEEFT INGESTEMD (11 MAART 2010) Deze minnelijke schikking, waarvan het voorstel door de auditeur van de CBFA aan

Nadere informatie

INFORMATIENOTA OVER HET KEUZEDIVIDEND KEUZEPERIODE VAN 30 NOVEMBER TOT EN MET 11 DECEMBER 2015 (16.00 UUR (CET))

INFORMATIENOTA OVER HET KEUZEDIVIDEND KEUZEPERIODE VAN 30 NOVEMBER TOT EN MET 11 DECEMBER 2015 (16.00 UUR (CET)) Brussel, 19 november 2015 INFORMATIENOTA OVER HET KEUZEDIVIDEND KEUZEPERIODE VAN 30 NOVEMBER TOT EN MET 11 DECEMBER 2015 (16.00 UUR (CET)) Gereglementeerde informatie - Informatienota De informatie in

Nadere informatie

1 Retail Estates / GVV Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Vertrouwelijk

1 Retail Estates / GVV Formulier voor de uitoefening van het recht van uittreding Vertrouwelijk 1 Naamloze Vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België) Ondernemingsnummer: 0434.797.847 (RPR Brussel) FORMULIER VOOR DE UITOEFENING

Nadere informatie

De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie

De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie De BTW-regeling van toepassing inzake de deeleconomie BTW BASISREGELS (Artikelen 4, 50, 1, 53, 1 en 56bis van het Btw-Wetboek) PRINCIPE De natuurlijke persoon die geregeld diensten verricht in het kader

Nadere informatie

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus

Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus Belgische bijlage bij het uitgifteprospectus December 2009 DB PLATINUM Beleggingsvennootschap conform Richtlijn 85/611/EEG Route d Esch 69, L-1470 Luxembourg De informatie die in deze bijlage bij het prospectus

Nadere informatie

Mededeling aan de ondernemingen die nietconventionele financiële producten (van het type CFD s, binaire opties, ) online commercialiseren

Mededeling aan de ondernemingen die nietconventionele financiële producten (van het type CFD s, binaire opties, ) online commercialiseren Mededeling FSMA_2014_05 dd. 25/07/2014 Mededeling aan de ondernemingen die nietconventionele financiële producten (van het type CFD s, binaire opties, ) online commercialiseren Toepassingsgebied: Deze

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

ONTWERP VAN DECREET TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zitting 2008-2009 18 februari 2009 ONTWERP VAN DECREET betreffende de organisatie en erkenning van toeristische samenwerkingsverbanden TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie: 1853 (2008-2009)

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Vastgoedbeleggingsvennootschap met vast kapitaal naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE

Nadere informatie

OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018

OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018 F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018 De raad van bestuur van Fluxys Belgium

Nadere informatie

A. Context van de goedkeuring van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 82 bis

A. Context van de goedkeuring van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 82 bis 1 december 2007. De collectieve arbeidsovereenkomst nr. 82 bis van 17 juli 2007 tot wijziging van de collectieve arbeidsovereenkomst nr. 82 van 10 juli 2002 betreffende het recht op outplacement voor werknemers

Nadere informatie

Aankondiging claimemissie. 4 juli 2013

Aankondiging claimemissie. 4 juli 2013 Aankondiging claimemissie 4 juli 2013 Disclaimers Deze materialen zijn niet bestemd om te worden vrijgegeven, verspreid of gepubliceerd, direct of indirect, geheel of ten dele, in de Verenigde Staten,

Nadere informatie

Oproepingen tot algemene vergaderingen van Belgische genoteerde vennootschappen : modaliteiten van publicatie

Oproepingen tot algemene vergaderingen van Belgische genoteerde vennootschappen : modaliteiten van publicatie COMMISSIE VOOR HET BANK-, FINANCIE- EN ASSURANTIEWEZEN Toezicht op de financiële informatie en markten Studies en documenten : nr. 29 December 2005 Oproepingen tot algemene vergaderingen van Belgische

Nadere informatie

Energiecoöperaties. en de Wft. Ronald Korpershoek & Michiel Claassen

Energiecoöperaties. en de Wft. Ronald Korpershoek & Michiel Claassen Energiecoöperaties en de Wft Ronald Korpershoek & Michiel Claassen 17 november2017 Doel van de workshop Bestuurders van energiecoöperaties bewust maken van de reikwijdte van de Wet op het financieel toezicht

Nadere informatie

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB

Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB Openbaar aanbod van aandelen van de Europese Coöperatieve Vennootschap NewB 1. Het huidige aanbod gebeurt zonder de publicatie van een door de FSMA goedgekeurde prospectus, aangezien het daarvan vrijgesteld

Nadere informatie

AGENDA EN VOORGESTELDE BESLUITEN VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

AGENDA EN VOORGESTELDE BESLUITEN VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING Econocom Group SE Europese vennootschap die publiek beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Maatschappelijke zetel: Marsveldplein 5, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0422.646.816 (RPR Brussel) OPROEPING

Nadere informatie

Tax shelter voor startende ondernemingen

Tax shelter voor startende ondernemingen Newsflash Tax shelter voor startende ondernemingen Via de tax shelter wil de Federale overheid natuurlijke personen fiscaal aanmoedigen om risicokapitaal te verschaffen aan startende ondernemingen binnen

Nadere informatie

A. Inleiding. De Hoge Raad had zijn advies uitgebracht op 7 september 2017.

A. Inleiding. De Hoge Raad had zijn advies uitgebracht op 7 september 2017. Advies van 20 december 2017 over het ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 november 2012 met betrekking tot de beheervennootschappen van instellingen voor collectieve

Nadere informatie

SOVAL INVEST NV INFORMATIE MEMORANDUM

SOVAL INVEST NV INFORMATIE MEMORANDUM SOVAL INVEST NV Naamloze vennootschap met maatschappelijke zetel te [ ] INFORMATIE MEMORANDUM met betrekking tot een private plaatsing van obligaties met een duurtijd van 5 jaar en een jaarlijkse intrestvoet

Nadere informatie

UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen De Gerlachekaai 20 te 2000 Antwerpen BTW BE 0860 409 202 RPR Antwerpen UITNODIGING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

Advies van 4 maart 2010 omtrent een ontwerp van koninklijk besluit betreffende de inschrijving van auditors

Advies van 4 maart 2010 omtrent een ontwerp van koninklijk besluit betreffende de inschrijving van auditors North Gate III 6 e verdieping Koning Albert II laan 16 1000 Brussel Tel. 02/277.64.11 Fax 02/201.66.19 E-mail : CSPEHREB@skynet.be Internet : www.cspe-hreb.be Advies van 4 maart 2010 omtrent een ontwerp

Nadere informatie

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats: E-mail: Telefoonnummer (GSM):

AAN TE VULLEN IN HOOFDLETTERS. Naam en voornaam:, Woonplaats: E-mail: Telefoonnummer (GSM): 1 BEFIMMO FORMULIER BETREFFENDE DE UITOEFENING VAN HET RECHT VAN UITTREDING VASTGESTELD IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 77 VAN DE WET VAN 12 MEI 2014 BETREFFENDE DE GEREGLEMENTEERDE VASTGOEDVENNOOTSCHAPPEN Dit

Nadere informatie

Mededeling aan de ondernemingen die beleggingen in roerende of onroerende goederen commercialiseren

Mededeling aan de ondernemingen die beleggingen in roerende of onroerende goederen commercialiseren Mededeling FSMA_2014_13 dd. 13/11/2014 Mededeling aan de ondernemingen die beleggingen in roerende of onroerende goederen commercialiseren Toepassingsgebied: Deze mededeling is bestemd voor de ondernemingen

Nadere informatie

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013 Naamloze vennootschap Recherchedreef 60, 1070 Brussel Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) ( UCB NV ) Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013 BELANGRIJK: Om geldig te

Nadere informatie

Naamloze Vennootschap Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten RPR ANTWERPEN 0404.491.285 ----------------

Naamloze Vennootschap Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten RPR ANTWERPEN 0404.491.285 ---------------- Naamloze Vennootschap Calesbergdreef 5 te 2900 Schoten RPR ANTWERPEN 0404.491.285 ---------------- BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING De aandeelhouders worden vriendelijk uitgenodigd tot het bijwonen op

Nadere informatie

Circulaire aan de financiële instellingen over verwervingen, vergrotingen, verkleiningen of overdrachten van gekwalificeerde deelnemingen

Circulaire aan de financiële instellingen over verwervingen, vergrotingen, verkleiningen of overdrachten van gekwalificeerde deelnemingen de Berlaimontlaan 14 - BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 38 12 fax 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire Brussel, 14 september 2017 Kenmerk: NBB_2017_23 uw correspondent:

Nadere informatie

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: "het Comité"); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017;

Het Sectoraal comité voor de Federale Overheid (hierna: het Comité); Gelet op de aanvraag van Saris Aanhangers BV ontvangen op 22/03/2017; 1/6 Sectoraal comité voor de Federale Overheid Beraadslaging FO nr 05/2017 van 3 april 2017 Betreft: machtigingsaanvraag vanwege het bedrijf Saris Aanhangers BV om bepaalde gegevens te kunnen raadplegen

Nadere informatie

Effectenleningen en cessies-retrocessies van effecten

Effectenleningen en cessies-retrocessies van effecten Circulaire _2009_29 dd. 30 september 2009 Effectenleningen en cessies-retrocessies van effecten Toepassingsveld: Verzekeringsondernemingen onderworpen aan de wet van 9 juli 1975 betreffende de controle

Nadere informatie

Toelichting bij de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV van 30 maart 2011

Toelichting bij de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV van 30 maart 2011 Toelichting bij de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ageas SA/NV van 30 maart 2011 Dit document bevat een toelichting bij de belangrijkste punten van de agenda van

Nadere informatie

FORMULIER 29 augustus 2014 vóór opening van de markten Onder embargo tot 08u00

FORMULIER 29 augustus 2014 vóór opening van de markten Onder embargo tot 08u00 FORMULIER 29 augustus 2014 vóór opening van de markten Onder embargo tot 08u00 AEDIFICA Naamloze vennootschap Openbare vastgoedbevak naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel: Louizalaan 331-333, 1050

Nadere informatie

Is er een evolutie op komst in de reglementering op het vlak van AICB s?

Is er een evolutie op komst in de reglementering op het vlak van AICB s? Is er een evolutie op komst in de reglementering op het vlak van AICB s? 1. Inleiding Mrs. Cécile Matton Lawyer cm@tetralaw.com Mr. Jean-Philippe Smeets Partner jps@tetralaw.com In principe zou er binnenkort

Nadere informatie

PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR (Hierna, de Vennootschap )

PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR (Hierna, de Vennootschap ) PUNCH INTERNATIONAL NAAMLOZE VENNOOTSCHAP 9830 Sint-Martens-Latem, Koperstraat 1A RPR 0448.367.256 (Hierna, de Vennootschap ) BIJZONDER VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR OVEREENKOMSTIG ARTIKEL 604 VAN HET

Nadere informatie

FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE OPROEPING

FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE OPROEPING FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE 0412.124.393 OPROEPING De aandeelhouders worden verzocht om de gewone en buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/063 BERAADSLAGING NR 11/041 VAN 7 JUNI 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

FSMA_2016_12 dd. 4/08/2016

FSMA_2016_12 dd. 4/08/2016 FSMA_2016_12 dd. 4/08/2016 De richtsnoeren die in dit document aan bod komen, zijn van toepassing op de volgende ondernemingen (hierna "de gereglementeerde ondernemingen" genoemd): - de kredietinstellingen

Nadere informatie