Weerzien met de Schwarza, kennismaken met de Saale.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Weerzien met de Schwarza, kennismaken met de Saale."

Transcriptie

1 Weerzien met de Schwarza, kennismaken met de Saale. Dit jaar zijn Ruard, Hans en ik naar Thüringen gegaan, waar we ook al in 2010 waren geweest. Toen lag ons huisje te ver van de Schwarza af om die regelmatig te bezoeken. We hebben toen wel al op diverse plekken gevist maar ook interessante plekken laten liggen. Deze keer hadden we een huisje vlak bij de Schwarza en een half uur rijden van de Saale, een rivier die ons in 2010 was opgevallen, maar toen te ver rijden was. Het huisje lag op een berghelling en was mooi en ruim. Twee jaar geleden hadden we last van een verwarming die constant op 30 graden stond en pas op de derde dag uitgezet kon worden. Nu hadden we geen verwarming maar dat was ook niet nodig. We hebben slechts een keer een elektrisch kacheltje bij moeten zetten. Inmiddels raken we al aardig bekend in Duitsland. Met Garmin en ondersteuning van de kaart is het niet echt een spannend ritje meer. Ruard wordt ook wat minder gruizig en dat heeft weer het prettig effect dat we wat later weg kunnen nu het niet meer nagestreefd wordt om in de namiddag al in de rivier te staan. Omdat ik al wel een idee had hoe het water eruit zou zien, leek het mij een prima gelegenheid om het eens met kleine streamers en diverse types sinkleader (van slow tot extra super fast) op een drijvende lijn te gaan proberen. Drijvend is wel van belang om je vliegenlijn tussentijds te kunnen menden. En zo begonnen we elk op onze eigen wijze en verwachtingen aan deze vliegvisweek.

2 Dag 1 Schwarza We waren er al voor gewaarschuwd, het water stond laag en dat klopte wel. Een blik op de rivier en het was duidelijk dat de sinkleaders in ieder geval op de Schwarza in de tas konden blijven. Het water was echter mooi helder, er waren nog steeds diepe plekken en je kon activiteit van forel zien. Zo`n eerste dag is ook een beetje wennen en iedereen begon in zijn eigen tempo de rivier wat af te struinen waarbij we eigenlijk allemaal wel met spiders of natte vliegen of een combinatie begonnen. Het eerste dagdeel waren de vangsten nog matig maar toen we na de lunch wat meer stroomopwaarts gingen, kwamen we wat diepere kuilen tegen. De riversense kwam weer terug en uiteindelijk ving iedereen zijn visjes waaronder ook diverse van boven de dertig cm. Dag 2 Saale De Saale stond in de planning dus daar zou gevist worden. Dit keer liet de informatie op Internet ons in de steek want de hengelsportzaak waar we de vergunningen konden kopen, was gestopt net als een tweede zaak die we opspoorden. Ook daar heeft de branche het moeilijk. Bij de plaatselijke VVV konden we wel vergunningen kopen, maar achteraf bleek dat men ons vergunningen voor een gigantisch stuwmeer verkocht had. Een hengelsportzaak dicht bij de Saale bracht uitkomst en de juiste vergunningen. Dat ik mijn dank extra kracht bijzette door meteen een aantal miniplugjes en lepeltjes te kopen (eigenlijk voor de forelvisserij, maar prima geschikt voor de baars) spreekt vanzelf. De Saale zelf vonden we in eerste instantie niet echt interessant, lange vlakke stukken met veel begroeiing en ook moeilijk bereikbaar.omdat we na al dat rijden en zoeken toch wel

3 eens wilden vissen, zetten we de auto in een klein dorpje neer op een plek waar wel wat meer afwisseling in het water zat. En dat was geen slechte keuze. Ruard ging stroomafwaarts tot het midden van de rivier en viste een snelle stroom aan de overkant af, Hans peuterde stroomopwaarts op een ondieper stuk de kleine stroompjes uit en ik ging vanuit de auto bijna rechtdoor de rivier in waar een lang en smalle wat hoger gelegen onderwaterschiereiland tot over het midden in de rivier liep. Op enkele uitstapjes na heb ik daar praktisch de hele middag gestaan. Het was een stek van tien meter lang maar wel met veel mogelijkheden om plekken van de rivier uit te vissen. En we vingen allemaal. Er zaten kleinere vissen tussen maar ook nu waren er weer enkele dertigers bij. Omdat dit water sneller stroomde en dieper was, leek het mij ook een goed idee om met een streamer op haak 8 en een sinkleader te gaan experimenteren. Dat leverde mij in de volle stroom een prachtige aanbeet op van een knappe forel die, weliswaar in zicht, aan het eind van de dril losschoot. Deze ervaringen waren voor ons een reden om nog een dag aan de Saale te willen besteden, zeker nu wij een aantal stekken konden vinden en wisten hoe we aan een vergunning moesten komen.

4 Bij het rituele vliegenbinden s avonds (heerlijk) bedacht ik mij dat ik wel wat kleinere en lichtere streamers wilde hebben voor de Schwarza nu het geheel door de lage waterstand wat kleinschaliger geworden was. Ik besloot een Fuzzy Wuzzy (zwarte maraboe staart, zwarte hennehackle in het midden en op de kop, zwarte dubbing voor de beide lijfgedeelten) te binden op langstelige haak 10 met een minipenketting als verzwaring. Ik was van plan de Handy Triceps 8 ft #2/3 in te zetten, het mocht dus niet te zwaar zijn.

5 Dag 3 Schwarza We zouden er een lange ochtend en een korte middag van maken, dan een lange pauze en eten en s avonds weer vissen. Het water was een beetje angetrübt door de regen van de nacht daarvoor maar prima bevisbaar (ook amper gestegen). Het stuk waar ik begon leverde geen vis op, slechts enkele aanbeten terwijl er toch enkele mooie kuilen en hoekjes inzaten. Net voordat het tijd werd om te stoppen, kwam ik op een stuk waar een langere lijn geworpen kon worden voor een mooie drift.het leek ook nog wel iets dieper te worden, kortom Fuzzy Wuzzy tijd. Zowaar kwamen er in korte tijd drie aardige forellen binnen en had ik zelfs aanbeten vlak voor mijn voeten. Hans en Ruard hadden ook vis gevangen maar het was nog niet spectaculair. Na een broodje en koffie besloten we nog een uurtje te vissen voordat we de middagpauze ingingen. Ruard wees mij een leuk poeltje aan waar ik met schuin stroomafwaartse worpen mooi de overkant kon uitpeuteren. En dat ging goed, in korte tijd ving ik zes vissen waaronder een regenboog van 34 cm. De andere vissen waren bruine forellen tussen de 25 en 30 cm. Leuke sport voor mijn triceps. Ook de anderen hadden heel aardig gevangen, vooral Hans die wat meer richting dorp was gegaan.

6 In de avond zijn we naar een andere plek bij de rivier gegaan. Omdat de vangstdrift al wat was verminderd (en ik zo na het eten, borrel en biertje niet zo actief ben) besloot ik eens te gaan proberen wat mijn nieuwe Streamflex 9 ft 2/3 zou doen met een streamertje en op zoek te gaan naar interessante hotspots voor de streamer en grote forel. Niet de rivier meter voor meter uitkammen maar langs de kant lopen en bij het zien van een interessante plek beoordelen van welk punt af te vissen en hoe er zo voorzichtig mogelijk heen te waden. Uiteindelijk leverde mij dat nog twee bruine forellen van omstreeks 30 cm en een derde bruine forel van 34 cm op. Dat ik een van de forellen ook nog ving op de Sten, een streamer met een Alexandra/Telemarkskongen-achtig patroon en genoemd naar mijn kleinzoon, was extra leuk. Een grote vuursalamander op de kant die zich uitgebreid door mij liet bewonderen voor hij/zij in een boomstronk verdween was helemaal de slagroom op het toetje. Hans en Ruard waren met de droge vlieg gaan vissen toen bleek dat de forel begon te stijgen en hadden zich daarmee prima geamuseerd (en gevangen). Dag 4 Saale We zouden Saale nog een tweede dag gunnen maar nu op andere plekken. De eerste stek leek eigenlijk wel interessant met een ondiepe instapkant en een veel diepere overkant maar de vangsten waren erg wisselend. Ruard ving nog wel aardig maar Hans en ik hadden niet zo veel succes. Het tweede deel brachten we door op een ander stuk wat veelbelovend leek maar in de praktijk maar weinig goed bevisbare stukken water bevatte. Hans en ik liepen de rivier af en na een heel stuk saai, ondiep en langzaam stromend water kwamen we bij een bocht met een grote kuil en snelstromend water. Stroomopwaarts leken ook mooie plekken te liggen. De kuil kreeg als eerste de volle aandacht. Aanbeten bleven lang uit maar

7 uiteindelijk bracht in het midden van de stroming een Fuzzy Wuzzy een mooie bruine forel van bijna 36 cm aan de kant, gevolgd door een iets kleinere, bruine forel. Darmee waren voor ons allemaal de vangsten op en aangezien het erg heet begon te worden, wachten we ook niet te lang met inpakken. Een koud biertje in de koelkast heeft nu eenmaal een sterke aantrekkingskracht! Dag 5 Schwarza Het was al weer de laatste dag van de vakantie en het weer was druilerig. We hadden een parkeerplaats gevonden langs een deel van de rivier waar we nog niet gevist hadden. Het water zag er aardig uit, al bevatte het naar mijn smaak wel weinig diepe kuilen. Ik kon het niet vinden op dat water en hoe vaak ik ook van de ene kant naar de andere kant waadde, elke keer bleek dat wat mij een mooie stek leek, toch veel minder interessant was. Uiteindelijk bleef ik blank en was Ruard de enige met wat succes. Inmiddels was het gaan regenen en besloten we weer richting het dorp te gaan. Voor mij was ook daar geen succes terwijl Ruard en Hans in het buitendeel van het dorp aardig stonden te vangen. Toen het tijd werd voor de tweede stop was het nog harder gaan regenen. Na beraad besloten we nog een uurtje door te vissen tenzij de regen onhoudbaar werd. Hans had op een makkelijk toegankelijk en bevisbaar stuk al leuk met de droge vlieg gevangen, wilde er nog wel een keer heen en vroeg mij om mee te gaan.

8 En toen keerden de kansen. Terwijl de regen doorging en het water steeds meer angetrübt werd, begon ik snel vis te vangen met alweer de Fuzzy Wuzzy. Zelfs op stukken die Hans helemaal uitgepeuterd had, bleef vis komen en niet de kleinste, want ik ving elf vissen tussen 28 en 30 cm. Het was dat Ruard ons uit het water haalde omdat door het gebrekkig zicht ( troebel) waden moeilijk werd anders was het aantal nog groter geworden. Op een ondiepe kiezelbank gekomen ving Ruard nog snel de 20 ste vis van de dag, een vlagzalm die hij had zien stijgen. Ik ving nog een 12 de forel tussen twee rotsblokken vandaan. Omdat het water inmiddels wel erg bruin geworden was, besloten we maar om er mee te stoppen. Terug naar het huisje om de kleren te laten drogen, onszelf op te warmen en droge kleren aan te trekken voor het eten. Het was mooi geweest.

9 Epiloog De Schwarza en Saale zijn mooie rivieren waar je goedkoop kunt vissen, weinig last hebt van toeristen en dat redelijk tot goed wordt beheerd. We hebben geen kanjers van forellen gevangen, al zitten die er wel. Met z n drieën hebben we in vijf dagen 150 vissen gevangen, die onder ons praktisch gelijk verdeeld waren. We vonden de Schwarza interessanter water dan de Saale (en goedkoper). Het huisje in Unterweissbach is prima geschikt voor maximaal vier mensen, is mooi gelegen en niet duur (Ruard heeft het adres). In Schwarzburg (vlabij) zijn prima eetgelegenheden waar je voor 10,- al goed kan eten. Er zijn bijna altijd wel supermarkten vroeg open. Koop daar eens verse broodjes en beleg, stop een en ander in een koeltas en maak de lunch aan het water klaar. Ontspannend maar vooral lekker.

10 Frits van Merkenstein

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde Visdag in Leidsche Rijn Terwijde 25-02-2017 Nog geen twee weken geleden was de doodaas visdag in Utrecht in de sneeuw en vandaag stond er weer een dagje vissen in Utrecht gepland. Gelukkig was het warmer

Nadere informatie

Gezamenlijke visdag Reeuwijkse Hout, 23 oktober Geschreven door Dirk Schmidt maandag 05 december :08 -

Gezamenlijke visdag Reeuwijkse Hout, 23 oktober Geschreven door Dirk Schmidt maandag 05 december :08 - Bij The leader organiseren we elke maand een gezamenlijke visdag. Op 22 oktober was het eerste uitje van dit seizoen. We waren met een aardige club van 12 (?) man naar Reeuwijk gereden om met de streamer

Nadere informatie

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe

VVMN Weekend 2017, Bomal sur Ourthe VVMN Weekend 2017 Bomal sur Ourthe, Belgie Begin september was het dan eindelijk zover, het jaarlijkse vis weekend van de VVMN (Vliegvis Vereniging Midden Nederland). Dit jaar is gekozen voor de Ourthe

Nadere informatie

In dit artikel wil ik het alleen met u hebben over het bellyboat vissen op drie forellen plassen. Alle drie hebben ze de rust en grote vis gemeen.

In dit artikel wil ik het alleen met u hebben over het bellyboat vissen op drie forellen plassen. Alle drie hebben ze de rust en grote vis gemeen. Nummer 9 3 maart 2013 Vliegvissen met de Bellyboat Toen ik jaren geleden mijn eerste bellyboat kocht was ik een vreemde eend op het water. Forelvisvijvers De Eemhof Met de bellyboat heb ik op heel wat

Nadere informatie

Vissen op vlagzalmen in de Glomma

Vissen op vlagzalmen in de Glomma Vissen op vlagzalmen in de Glomma Begin dit jaar verleidde Marcel me om in te schrijven voor de cursus vliegvissen op vlagzalm op de Glomma, die georganiseerd wordt door de Nederlandse beheerders van de

Nadere informatie

Tsjechisch Nimfen. Vooraf

Tsjechisch Nimfen. Vooraf Tsjechisch Nimfen Omdat Walter met nimfen handiger is dan ik zelf heb ik hem verzocht wat wetenswaardigheden, tips en tricks te verklappen over deze specifieke manier van nimfvissen. Walter en ik hebben

Nadere informatie

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters.

De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Over dit boek De ontelbaren is geschreven door Jos Verlooy en Nicole van Bael. Samen noemen ze zich Elvis Peeters. Dit boek bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat over een man die vlucht naar Europa.

Nadere informatie

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen

Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Rendierjager Kerstmarathon: laatste poging in 2013 om alle doelen te halen Na mijn halve marathon van 2 weken geleden die zo goed verliep, besloot ik toch nog een marathonpoging te wagen dit jaar. Op basis

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

Gemakshalve reken ik de gehele maand september maar tot de herfst! De door mij gebonden vliegen met bindpatronen kan je elders op deze site vinden.

Gemakshalve reken ik de gehele maand september maar tot de herfst! De door mij gebonden vliegen met bindpatronen kan je elders op deze site vinden. HERFSTVANGSTEN Gemakshalve reken ik de gehele maand september maar tot de herfst! De door mij gebonden vliegen met bindpatronen kan je elders op deze site vinden. 2014 Zaterdag 13 september. Zon en bewolkt.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG

VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG VLIEGVISSERS ZIJN HULPVAARDIG VLIEGVISVERENIGING DADDY LONGLEGS viert in 2017 haar 25-jarig bestaan. In het jubileumjaar telt de club bijna vijftig leden. Die komen uit heel West- Brabant. Vliegvissers

Nadere informatie

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel.

Via het VNV boekje Vliegvissen in de Eifel en het internet zijn wij gaan zoeken. De Kyll bij Stadtkyll zag er goed uit en werd ons doel. Kennismaking met de Kyll, september 2006 Weer eens samen vissen. Het liefst op stromend water, in het buitenland, forel en vlagzalm. Meermaals hebben wij, Darek en James, hierover gesproken dit jaar. Duitsland,

Nadere informatie

Verslag Roofviswedstrijd 7 november 2015

Verslag Roofviswedstrijd 7 november 2015 Verslag Roofviswedstrijd 7 november 2015 Op zaterdagmorgen 7 november om 08:00 uur stonden op de grote parkeerplaats achter D n Diek in Middelharnis twaalf roofvissers klaar met maar één doel voor ogen:

Nadere informatie

(VOOR) ZOMERVANGSTEN

(VOOR) ZOMERVANGSTEN (VOOR) ZOMERVANGSTEN Fotograaf onbekend Cobi en ik verblijven relatief veel in de Ardennen om te vissen in de Ambleve of om zomaar wat te recreëren. Hier wat korte verslagen van een WILLEKEURIG aantal

Nadere informatie

Amblève Donderdag 14 april

Amblève Donderdag 14 april Amblève 2016 Donderdag 14 april Wie: Theo, Johan, Charlie, Yke Waar: Ambleve, Stavelot Stekken: Ochtend: Sportvelden. Middag 1000 m ten oosten van Stavelot Water: Temperatuur ok, snelheid circa 10 m 3

Nadere informatie

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031)

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031) Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie Plug-inn Hallo visvrienden. De vorige nieuwsbrief is alweer enige tijd geleden. Niet dat er in de tussentijd niets te vermelden valt maar je moet de tijd hebben om het

Nadere informatie

Vissen in zuid Spanje. Geschreven door Dirk de Haan (rip) vrijdag 25 juni :00 - Laatst aangepast zondag 04 december :21

Vissen in zuid Spanje. Geschreven door Dirk de Haan (rip) vrijdag 25 juni :00 - Laatst aangepast zondag 04 december :21 1 maart is het snoekseizoen weer gesloten. Toen ik stopte met werken ging ik elk jaar in maart en april naar Zuid Spanje. Daar wordt het weer dan meestal zoals bij ons in de maand mei. In Spanje had ik

Nadere informatie

WOONARK Rikus Koops 2003

WOONARK Rikus Koops 2003 WOONARK Rikus Koops 2003 Hij woonde aan, of eerder op of in het water; maar hij zag de rivier nooit. Alle ramen in de woonboot die uitkeken over de rivier, had hij dichtgespijkerd met grote platen hout.

Nadere informatie

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer -

Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon. - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon - Eelco de Boer - Gratis Rapport : Wat Te Doen Voor, Tijdens En Na Je Eerste Marathon Beste lezer, Ik hoop dat jouw doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Verpapromotiedag in Baal

Verpapromotiedag in Baal Verpapromotiedag in Baal Dinsdag 7 september organiseerde Verpa Groundbait weer haar traditionele promotiedag aan de visvijvers van HSV De Brasem in Baal. Net onder de rook van Antwerpen liggen diverse

Nadere informatie

Fyn vliegvissen op Funen. Geschreven door Gerrit van Middelkoop dinsdag 30 mei :03 -

Fyn vliegvissen op Funen. Geschreven door Gerrit van Middelkoop dinsdag 30 mei :03 - Tien jaar geleden begon Tim er al over of ik mee ging zeeforellen op Funen. Maar ja, tijd en budget voor dit soort uitjes is altijd beperkt en de zalmen en forellen in Canada, Rusland, Oostenrijk wonnen.

Nadere informatie

Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België

Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België Reisverslag BirdingBreaks macro weekend Viroinval België 10-13 juli 2014 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisschema Dag 1 10-07-2014 Amsterdam Nismes Na zo n 2,5 uur rijden vanuit Utrecht reden

Nadere informatie

Vakantie aan de Lot 2013

Vakantie aan de Lot 2013 Vakantie aan de Lot 2013 op zaterdag 6 juli kwamen we aan bij de Peter en Yvonne, We waren voorzien van 25kg boilies waarvan 20kg gemaakt uit (Robin Red van Hait s, Cls, aminol, betaine, proteïne extracten,

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Schotland, my love! Geschreven door Kees van der Hulst zaterdag 05 april 2014 13:35 - Laatst aangepast zaterdag 05 april 2014 13:46

Schotland, my love! Geschreven door Kees van der Hulst zaterdag 05 april 2014 13:35 - Laatst aangepast zaterdag 05 april 2014 13:46 Het ligt niet eens zo ver weg, een nachtje met de boot naar Newcastle en een paar uur in de auto, via Edinburg en Inverness naar het landgoed Inverpolly Estate, een 6000 hectare groot en bijna onbewoond

Nadere informatie

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Gebied Lohimaa ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Kuopio. De natuur is overweldigend en puur. Rondom de centrale lodge met een tiental hotelkamers

Nadere informatie

Blues Lake is een schitterend vismeer en ligt in de buurt van Sint-Leenaarts in België.

Blues Lake is een schitterend vismeer en ligt in de buurt van Sint-Leenaarts in België. Blues Lake is een schitterend vismeer en ligt in de buurt van Sint-Leenaarts in België. Het meer wordt sinds 2002 beheerd door Malcolm Randers. Hij is langzaam begonnen om het meer bevisbaar te maken.

Nadere informatie

Tour Denemarken 2016

Tour Denemarken 2016 Tour Denemarken 2016 Dag 1 Rond tien uur in de ochtend werd ik opgehaald door Joris van Wijngaarden. Daarna haalden we Leon op van het station en haalde we Simone op in Gorinchem. Ik liep naar boven in

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Op mijn artikeltje 40 jaar geleden zijn veel reacties gekomen. Een aantal in het gastenboek en een aantal via de mail. Ik werd er door verrast!

Op mijn artikeltje 40 jaar geleden zijn veel reacties gekomen. Een aantal in het gastenboek en een aantal via de mail. Ik werd er door verrast! 40 jaar geleden...ook voor Hans Op mijn artikeltje 40 jaar geleden zijn veel reacties gekomen. Een aantal in het gastenboek en een aantal via de mail. Ik werd er door verrast! Ook Hans Wols reageerde.

Nadere informatie

ISU 2018 (102KM ultratrail)

ISU 2018 (102KM ultratrail) ISU 2018 (102KM ultratrail) De ISU zit er weer op. Eigenlijk verliep alles in de voorbereidingen perfect. Vrijdag na een beetje file hier en daar waren we aangekomen bij 'De Pompstee', het B&B waar we

Nadere informatie

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan

Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan Wolven zijn dag- en schemeringsdieren, maar door felle bejaging zijn ze in veel gebieden (waaronder Europa) een nachtelijke leefwijze erop na gaan houden. Het zijn goede renners, maar kunnen ook goed zwemmen.

Nadere informatie

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door:

Eifel. Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli Georganiseerd door: Eifel Vogels, Dagvlinders en Orchideeën 26 juni t/m 2 juli 2017 Georganiseerd door: www.birdingbreaks.nl Reisroute 2 29 Juni Vandaag vertrekken we richting de Eifel (Duitsland) om te zoeken naar vogels,

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2)

Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Het verhaal van de schepping (Genesis 1 en 2) Toen God begon met zijn schepping, was het donker en leeg. Maar God zei: Laat er licht zijn! En opeens was er licht. Nu was het niet donker meer, maar nog

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Lieve vrienden van El Manguaré,

Lieve vrienden van El Manguaré, Lieve vrienden van El Manguaré, Vanuit een overstroomd Iquitos de tweede tamtam van 2012. Twee dagen geleden schreef ik onderstaand stukje: Manguaré kampt met wateroverlast! Zoals Yolanthe in de vorige

Nadere informatie

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd.

Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. Grammaticaoefeningen 3 Wonen en vervoer Werkwoorden in een andere tijd Oefening 1 Kijk nog eens in het boek op bladzijde 80 naar Werkwoorden in een andere tijd. 1 Begrijp je deze informatie? ja / nee,

Nadere informatie

Bart en Pierre winnen Verpa Carp Classic 2013

Bart en Pierre winnen Verpa Carp Classic 2013 Bart en Pierre winnen Verpa Carp Classic 2013 (Gijs Nederlof) Dinsdag 10 september was een belangrijke dag voor de deelnemers aan de Verpa Carp Classic 2013. Na de voorafgaande 5 wedstrijden stond vandaag

Nadere informatie

WERKWEEK AMELAND 2015

WERKWEEK AMELAND 2015 De eerste dag van de werkweek Veel regen gehad, maar de meeste tijd zaten we droog in de bus. Op de Afsluitdijk werd nog even de topografische kennis getest en daarover waren de juffen en meesters tevreden.

Nadere informatie

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp

58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 58. Van sneeuw en regen naar een zonnig Zoutkamp 18 maart 2013 Een beter slaapmutsje dan Nobel bestaat er niet! Vanmorgen door de wekker heen geslapen en 5 oproepen van Laurens gemist. Als ik eindelijk

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!!

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! Coach Jan van Schendel wordt geïnterviewd In één en hetzelfde weekend zowel de overwinning voor ons

Nadere informatie

Geachte hengelsportvereniging Visclub de Liemers,

Geachte hengelsportvereniging Visclub de Liemers, Geachte hengelsportvereniging Visclub de Liemers, In het weekend van 6 en 7 april wordt er bij Visdorado de Kool in Heelweg een evenement gehouden waarbij we mensen hopen te interesseren voor de vliegvisserij.

Nadere informatie

Op 7 juli zijn we met groep 5, 6 en 7 op schoolreis geweest naar de Beekse Bergen.

Op 7 juli zijn we met groep 5, 6 en 7 op schoolreis geweest naar de Beekse Bergen. Op 7 juli zijn we met groep 5, 6 en 7 op schoolreis geweest naar de Beekse Bergen. We vertrokken rond 9.30 uur en waren rond 10.00 uur als eerste binnen. We hebben toen een plekje gezocht voor de tassen

Nadere informatie

We bespieden de Watergeest

We bespieden de Watergeest Voorwoord Dit verhaal speelt lang geleden. De meeste mensen gingen nog met paard-en-wagen en bijna niemand had een telefoon. Er waren geen supermarkten, en sneeuw schuiven ging met paard-ensneeuwploeg.

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta das Vinhas - (Portugal Madeira Estreito da Calheta) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer.

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. VISSERIJ Ik ben het Net Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Europese Unie Haring! Verse

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Quattro Stagioni. op kopvoorn (deel 2)

Quattro Stagioni. op kopvoorn (deel 2) Quattro Stagioni op kopvoorn (deel 2) 64 64 Quattro stagioni 6.indd 64 15-02-2007 12:28:59 In uitgave 25 van Witvis Totaal beschreef ik het gericht vissen op kopvoorn tijdens voorjaar en zomer. Wellicht

Nadere informatie

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Traditie getrouw vist HSV Leeuwarden haar jaarlijkse wedstrijd aan het einde van het seizoen in de tweede week van november. Normaal gesproken aan het Van

Nadere informatie

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven.

Water Egypte. In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Water Egypte In elk land hebben mensen hun eigen gewoontes. Dat merk je als je veel reist. Ik zal een voorbeeld geven. Ik ga naar een restaurant in Nederland. Daar bestel ik een glas water. De ober vraagt

Nadere informatie

1 ste BUSREIS K.B.O.MEI 1997 (Wally maakt bij elke busreis een gedicht dat tot slot wordt voorgelezen. Dit is de eerste)

1 ste BUSREIS K.B.O.MEI 1997 (Wally maakt bij elke busreis een gedicht dat tot slot wordt voorgelezen. Dit is de eerste) 1 ste BUSREIS K.B.O.MEI 1997 (Wally maakt bij elke busreis een gedicht dat tot slot wordt voorgelezen. Dit is de eerste) TOEN IK VANMORGEN OP STOND SCHEEN DE ZON IK DACHT DAT DE DAG NIET MEER STUK KON.

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal

Max van Olden DE JUISTE MAN. in makkelijke taal Max van Olden DE JUISTE MAN in makkelijke taal 3 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen DEEL 1 1996 Vrijdagvond, zeven uur. De cursus van vandaag is afgelopen. Oscar doet zijn schrijfblok dicht. Hij

Nadere informatie

Resultaten Enquête Continurooster

Resultaten Enquête Continurooster Resultaten Enquête Continurooster 1. Hoeveel Enquêtes zijn er ingevuld en op school ingeleverd? 51 van de 60 gezinnen. 2. Met de volgende verdeling van de kinderen over de groepen: groep 1-2 33 kinderen

Nadere informatie

Interview met de heer J.W. Wesselius

Interview met de heer J.W. Wesselius Interview met de heer J.W. Wesselius Op 4 mei jl. is de heer J.W. Wesselius in de Hofkamer komen wonen. Samen met zijn dochter heb ik hem uitgenodigd voor een interview, want twee weten altijd meer dan

Nadere informatie

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil.

Reisverslag China. Voor het officiële programma begon waren we al 2 dagen in China zodat we alvast konden wennen aan het tijdsverschil. Reisverslag China Voor de reis begon hadden we eerst een soort kennismakingsdag. Met de mensen uit Nederland gingen we naar een Chinees restaurant. Waar we iedereen konden ontmoeten en we kregen nog meer

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Jonne: Ik heb altijd met veel plezier rijles gehad van Nico Aperloo. De reden dat ik bij zijn rijschool een lessenpakket heb genomen is door het feit dat Nico bekend staat als iemand die veel

Nadere informatie

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks)

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Het is vrijdag 3 oktober als we s morgens al vroeg moeten opstaan voor een vissafari in België. We gaan op expeditie naar een voor ons nog onbekend

Nadere informatie

Eind april veel spreeuwenactiviteiten. Nesten worden gesloopt (en door ons weer vastgeplakt) en uit de kasten geduwd.

Eind april veel spreeuwenactiviteiten. Nesten worden gesloopt (en door ons weer vastgeplakt) en uit de kasten geduwd. Eind april veel spreeuwenactiviteiten. Nesten worden gesloopt (en door ons weer vastgeplakt) en uit de kasten geduwd. 2 mei 2014 3 mei, de eerste gierzwaluwen kast 10 en 13 4 mei 5 mei, 5.25 Gierzwaluw

Nadere informatie

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy.

DtD deel twee. Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. DtD deel twee Mijn tweede trail van 2019 zit er op, en wat voor een. Deze keer dus een nacht trail in Durbuy. Zaterdag vertrek ik om kwart voor twee in de middag samen met Jan naar Durbuy in de Ardennen.

Nadere informatie

EFFC 2013. EFFC 2013 Slowakije. Inleiding

EFFC 2013. EFFC 2013 Slowakije. Inleiding EFFC 2013 Slowakije Inleiding Van 9 september tot en met 23 september ben ik, Tino Groentjes, naar Slowakije geweest om het Europese kampioenschap vliegvissen te vissen. Het team bestond verder uit: Nico

Nadere informatie

Elke miskraam is anders (deel 2)

Elke miskraam is anders (deel 2) Elke miskraam is anders (deel 2) Eindelijk zijn we twee weken verder en heb ik inmiddels de ingreep gehad waar ik op zat te wachten. In de tussen tijd dacht ik eerst dat ik nu wel schoon zou zijn, maar

Nadere informatie

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013

~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 ~~Weekly Diary 14~~ [social_share] Zondag 31-03-2013 Eerste paasdag, en we gingen s,avonds heerlijk gourmetten. Helaas heb ik er aardig last van gehad, ondanks ik niet super veel gegeten heb Kan er gewoon

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

De beklimming van de Kilimanjaro

De beklimming van de Kilimanjaro De beklimming van de Kilimanjaro Jullie hebben mij gemist begin november tijdens de karatetraining om de reden dat ik helemaal in Tanzania was om de Kilimanjaro te beklimmen met 3 vrienden. Deze berg is

Nadere informatie

Evenwichtsoefeningen Radboud universitair medisch centrum

Evenwichtsoefeningen Radboud universitair medisch centrum Evenwichtsoefeningen Deze folder van het Radboudumc geeft informatie over evenwichtsoefeningen binnen en buitenshuis. Met evenwichtsoefeningen bedoelen we bewegingspatronen van het hoofd, de nek en het

Nadere informatie

Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde

Rana, het regenboogkind. Esther Bohte-de Wilde Rana, het regenboogkind Esther Bohte-de Wilde Eerste druk, september 2016 ISBN 978 90 824214 2 2 NUR 728 Tekst: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Illustraties: juli 2016 Esther Bohte-de Wilde Uitgeverij:

Nadere informatie

De dagen voor vertrek alles nagelopen, vliegen gebonden, lijnen gecheckt en ingevet enz.

De dagen voor vertrek alles nagelopen, vliegen gebonden, lijnen gecheckt en ingevet enz. Ergens eind februari krijg ik onverwacht een telefoontje van Rene Koops, of ik zin heb om mee te gaan naar Bosnië van 10 t/m 14 maart. Hier hoefde ik niet lang over na te denken,even checken bij het thuisfront,

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Internationalisering: onuitwisbare indrukken uit Ghana. Door mevrouw Van Houten

Internationalisering: onuitwisbare indrukken uit Ghana. Door mevrouw Van Houten Internationalisering: onuitwisbare indrukken uit Ghana Door mevrouw Van Houten Twee weken was ik in Noord Ghana om de docenten daar te helpen met hun onderwijs. De indrukken die ik daar heb opgedaan laten

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

2. Stuw Kortrijk blz Stuw Kerkweg-noord blz Stuw Portengen blz Stuw Schutterskade-west blz Stuw Schutterskade-oost blz 7

2. Stuw Kortrijk blz Stuw Kerkweg-noord blz Stuw Portengen blz Stuw Schutterskade-west blz Stuw Schutterskade-oost blz 7 Datum: 13 oktober 2014 Betreft : Registratiegegevens van kunstwerken en watersysteem in bemalingsgebieden De Tol en Maarssenbroek-Haarrijn tijdens de wateroverlast van juli 2014. Document DM 869688 Inhoud:

Nadere informatie

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019

Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Op vakantie bij Marissa van 20 mei tot 28 mei 2019 Een tijd geleden kwam ik op Facebook een vakantiebestemming tegen in Spanje. Iedereen is daar hartelijk welkom, maar ze ontvangen ook graag mensen met

Nadere informatie

Dit indachtig zijnde, betere vangstresultaten? Kleuren, lichtinval, wind, geluid, waterhelderheid, stroming, en waterkennis

Dit indachtig zijnde, betere vangstresultaten? Kleuren, lichtinval, wind, geluid, waterhelderheid, stroming, en waterkennis Verslag 3 Dit indachtig zijnde, betere vangstresultaten? Kleuren, lichtinval, wind, geluid, waterhelderheid, stroming, en waterkennis Kleuren & lichtinval Beïnvloed door wind en zon. Wat me tot het schrijven

Nadere informatie

2014 Clubweekend Nederlands Limburg:

2014 Clubweekend Nederlands Limburg: 2014 Clubweekend Nederlands Limburg: Een beetje grijs, een beetje fris, maar toch, we wilden het niet missen dat weekendje Nederlands Limburg. Trouwens het enige weekend in 2014, dat ons te beurt zou vallen.

Nadere informatie

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five.

In het weekend maak je een spectaculaire safari waarin je oog in oog komt te staan met de big five. Oeganda Kerst 2016 Jij steekt samen met je team je handen uit de mouwen om van een dorpsschooltje in Nkokonjeru een nieuwe frisse school te maken. Samen met ouders en leraren knap je de boel op. Aan de

Nadere informatie

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de

Dat was nog 200 meter recht omhoog en zat niet bij de toer in. Aan de andere kant dito naar beneden en toen gletsjer ijzers onder en over de Begin september 2016 hebben wij, Paul, Jordi, Peter, Ed en ik (Erik) de achtdaagse toer gelopen in Val Gardena Dolomieten. Deze toer was zonder meer grandioos en grandioos geregeld. Na enig zoeken op internet,

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Zeeforel trip Funen voorjaar 2018

Zeeforel trip Funen voorjaar 2018 Zeeforel trip Funen voorjaar 2018 Na alle voorbereidingen was het na de Pasen ineens zover, we mochten!!!! Dinsdagochtend in alle vroegte naar Funen getogen met Hans Böhm, Gerrit Werff, John Vije en Jan

Nadere informatie

Actief op baars met natuurlijk aas

Actief op baars met natuurlijk aas Actief op baars met natuurlijk aas Nog steeds is het vissen op baars voor velen een visserij waarbij zij met nostalgische gevoelens terugblikken op hun jeugd, de tijd waarin ze met een dobber en wormen

Nadere informatie

Frank in de eerste lengte van Friends and Nuts route: Psychoactive toad!

Frank in de eerste lengte van Friends and Nuts route: Psychoactive toad! Dagje Les Awirs Zaterdag 11 mei zijn we met maar liefst 7 Friends and Nuts leden gezellig een dagje in Les Awirs (België) gaan klimmen. Chris, Jorik en Frank vertrokken al lekker vroeg om de dag volledig

Nadere informatie

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij.

veel opgestoken! Programma voldeed niet aan mijn verwachting en half uur later beginnen stoorde mij. prima Dat de hele keten was uitgenodigd. Goed om een beeld te hebben welk systemen er allemaal zijn en waar ze toe dienen. Afwisselende onderwerpen. De sfeer, locatie en informatie. iets meer inzicht in

Nadere informatie

Het heeft even geduurd maar na eerst een bezoek van de koninginnepage hebben we nu ook bezoek van de koningspage, ook geabdiceert?

Het heeft even geduurd maar na eerst een bezoek van de koninginnepage hebben we nu ook bezoek van de koningspage, ook geabdiceert? La Tirelire We hebben uitbreiding van ons bedrijfje. We hebben er nl een huisje bij gekocht. Dat vanaf dit moment La Tirelire gaat heten ofwel de spaarpot. We knappen het op en gaan het in eerste instantie

Nadere informatie

Per vliegtuig naar droomland

Per vliegtuig naar droomland Per vliegtuig naar droomland J.P.J.H. Clinge Doorenbos bron. Mulder & Zoon, Amsterdam ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/clin001perv01_01/colofon.php 2012 dbnl / erven J.P.J.H.

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018.

Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Dag 1 Meerdaagse 2018 donderdag 30 augustus t/m zondag 2 september 2018. Vandaag moest het gaan gebeuren, mijn eerste meerdaagse waar iedereen die ik vanaf mijn toetreding tot de Taxriders (rond april

Nadere informatie

Ervaringen uit huisje 2

Ervaringen uit huisje 2 Ervaringen uit huisje 2 Martin, Annemiek, Hein, Koen Jonker Rene, Saskia, Jeroen, Maayke, Fenna Bibo & Anne de Boer. Rene Bibo Dat ik bij de bus stop uit de bus stapte en een sneeuwbal van JV in me nek

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr.11. Roofviscommissie Plug-inn. Jaarvergadering HSV St. Petrus. Beste Sportvrienden,

Nieuwsbrief Nr.11. Roofviscommissie Plug-inn. Jaarvergadering HSV St. Petrus. Beste Sportvrienden, Nr. februari 2017 Roofviscommissie Plug-inn Nieuwsbrief Nr.11 Voorzitter: Bert Kerstens bertkerstens@home.nl 0(031)621572724 Secretaris: ledenadministratie: Noël Schmitz noelschmitz@ziggo.nl 0(031)614283741

Nadere informatie

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman

Edward van de Vendel Toen kwam Sam. Met tekeningen van Philip Hopman Edward van de Vendel Toen kwam Sam Met tekeningen van Philip Hopman Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij bv 2011 1 De hond was er zomaar. Hij stond aan het begin van de oprit, met zijn voorpoten

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie