3. blz 10. 8e bolletje. Wat betekent organisatiebrede funtieherwaardering. Salaris/specialisatie/ inzetbaar in andere functies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3. blz 10. 8e bolletje. Wat betekent organisatiebrede funtieherwaardering. Salaris/specialisatie/ inzetbaar in andere functies"

Transcriptie

1 Oostzaan, 2 oktober 2007 Geacht College, Graag uw beantwoording van de onderstaande vragen. Programma Bestuur 1. blz.8. De raad en commissies enz. 4e bolletje. Hoe komt het dat ook het CDA de nodige vragen stelt: heel vaak door onvolledige en/of onduidelijke raadsvoorstellen. Het mag niet zo zijn dat deze vragen dan in rekening worden gebracht van bv. de griffie. 2. blz. 9. De griffie is heeft niet als taak de beantwoording van raadsvragen binnen 30 dagen. De griffier dringt er voortdurend bij het College aan. Het College moet dit overduidelijk beschouwen als haar prioriteit. Beantwoording binnen 30 dagen niet 95% maar 100%! Een antwoord is ook een antwoord waarom nog geen concreet antwoord mogelijk is! U geeft een verkeerd beeld?! 3. blz 10. 8e bolletje. Wat betekent organisatiebrede funtieherwaardering. Salaris/specialisatie/ inzetbaar in andere functies 4. blz.11. Digitale hulpverlening. Per 1/1/ %, maar per 1/1/2011 minimaal 65% en meer. Per 1/1/2011 niet 65 maar 80%! Zie 1/1/09 en 1/1/ blz. 12.Wat moet wel digitaal en wat niet voor een bepaalde datum en waar heeft de organisatie voor gekozen? 6. blz. 12. Bezwaarschriften. Hoe groot is de externe afhankelijkheid tot nu toe(procentgewijze)? 7. blz. 13. Wat betekent ''ínput ontvangen voor het uitoefenen van de controlerende taak van de gemeenteraad''? 8. blz e bolletje. Wanneer( veel concreter) stelt het College een proces(wat voor proces) vast enzovoorts? 9.blz. 14. Waarom is een bestuurskrachtmeting gezien het belang niet begroot? 10. blz.15. Comm. bezwaar/beroep ,- meer. Gaat u ervan uit dat er nog meer bezwaren komen of is er het afgelopen jaar tekort begroot? Het ligt toch volgens u in de bedoeling dat aanzienlijk minder bezwaren komen door accurater te werken?! 11. blz. 15. Het valt het CDA op dat er verschillende keren zowel ondersteuning en communicatie genoemd worden. Wat is de reden en waarom is dit niet alleen in detail vermeld in de produktenbegroting? 12. blz. 15. P/C; 33 uren minder! Gelezen het raadsvoorstel en de zorg die uitgesproken wordt een tegenstelling?? 13. blz. 16. Vrijvallen wachtgeldregeling. Gaat dit op korte termijn nog minder kosten? Zo ja, hoeveel? Programma 2. Klantgerichte dienstverlening 14. blz. 19/20. De raad zal hierover(klantenvolgsysteem) worden geinformeerd. Duidelijkheid, planning; wanneer?

2 15.blz. 18. Uitvoeren WKPB. Planning??? 16. blz. 18?19. Besluit over mogelijke samenwerking met Waterlandse gemeenten voor implementatie? Wat betekent dit en wanneer het besluit? 17. blz. 19. Professionalisering Kunstgreep. Planning enz. duurt lang! Wat is het probleem? Ambtelijke capaciteit? Alle vacatures zijn ingevuld! 18. blz. 22. BAG. Kunt u uitleggen waarom het risicobedrag zo groot is? Basisregistratie adressen en gebouwen. Is de registratie die er nu is zo moeilijk te registreren? Personeel tekort? 19. blz. 23. Kosten uitvoering door Amsterdam( Oostzaan 48 uur minder)? Programma 3. Wonen. 20. Blz. 27. Kunt u nog eens uitleggen tussen wat het verschil tussen de overschrijding rode contour in het Noorden en de overschrijding daarvan in het Zuiden? Het is toch beiden beschermd gebied? 21. blz. 27. Doelgroep is toch ook de doorstromers? 22. blz. 27. Strategische missie 1999 is wellicht verouderd. Aantal inwoners. Toch overschrijding rode contour. Bebouwing ten westen van de A8, zorgboerderij, camping, woonarken, campings, Meyn, woningbouw 70/30%, rondweg Blz. 28. Geschatte uren overleg met WOV heel laag? 24. Blz. Heeft u als College/ambtenaren het besluit mvan de VNG met het Rijk al besproken met de WOV? Wat eventueel de consequenties zijn? 25. Blz. 29. Woningbouw Centrum. Er is 895 m2 voor commerciele ruimte en 88 parkeerplaatsen. Hoeveel blijft er over voor woningen plus erf? 26. blz.29. Er is een gestart met een projectorganisatie voor de Wakerstraat. Welke? De eigen organisatie Eigen Haard ism. de WOV? Geldt dit ook voor het Centrumplan deel 2 Kerkbuurtschool? 27. blz. 30. Kunt u met zekerheid aangeven wanneer drkkerij v.wijk wordt gesloopt en gesaneerd is? Hoe de kostenverdeling is inclusief sanering? welk risico door vertraging en sanering de gemeente loopt ook wb. de kerkschoolgrond door opgravingen? 28. Blz. 30. Wat zijn de kosten uitvoering woonvisie? 29. Blz. 32. Wat is de uitkomst van het pilotproject(buijs)? 30. Blz. 32. Kan het College nader informatie geven nieuwbouw Lishof? Actieve informatieplicht College als er informatie is! 31.Blz. 33. Uitstel Wet Grondexploitatie tot 1 juli Het College heeft toch evenzo goed handvatten om projectontwikkelaars af te remmen-tegen te houden? 32. Blz. 35. Asielzoekers. Minder uren door regelgeving. Meer uren door uitvoering taakstelling? Als regelgeving een taak is om uit te voeren, dan is het een taakstelling? Programma 4. Veiligheid. 33. Blz. 39. Is het beleidsplan Brandweer al vastgesteld en wat houdt het in?

3 34. blz. 38. Kunstgreep/theater. Vluchtplanoefening? Op heel korte termijn? 35. Blz. 40. Vermindering schoolpleinoverlast 4e kwartaal Dat is heel erg laat! Eerder? 36. Blz. 42. Mensen die last hebben van jongeren nu 39% in %. Een vermindering van 8% is heel weinig. Waarom zo voorzichtig College/ Programma 5. Werkgelegenheid en bedrijvigheid. 37. Blz. 51. Onderzoek naar natuurcamping Twiske. Aan het Twiskebestuur?! 38. Blz. 52. Mogelijkheden voor natuurcamping in Oostzanerveld? Wanneer krijgt de raad nadere informatie? Programma 6. Leefomgeving 39. Blz. 58. Specifieke doelstellingen. Kan moerasvorming en waterberging worden opgelegd? 40. Blz. 59. Wat gaan we er aan doen? Wat is bedoeld met äan de prioriteiten in de begroting 2007 wordt verder gewerkt? 41.Blz. 60. De afvalstoffenheffing wordt verhoogd en ook de rioolheffing. Heeft de raad dat besloten? Wat is de reden van de eventuele verhoging? 42. Blz. 61. Bestemmingsplannen E ,- extra in Graag de specificatie. 43. Blz. 62. Kosten rioolvervanging Burgem.buurt. Is dit bedrag incl. directie en toezichtskosten? 44. Blz. 64. Waterplan/Baggerdepot Zuiderlaaik. Kosten E ,-. Wordt door het Twiskebestuur ook een gedeelte betaald ivm. mogelijk gebruik van de grond in het Twiske? 45. S 6.9. Grondroerdersregeling. Komt er van het Rijk nog financiele ondersteuning? 46. Blz. 66. Bouwplannen Honig en slopen Honig wanneer? Wanneer verdere informatie? 47. Een algemene financiele vraag. Als u begroot; met hoeveel procent hogere kosten houd u rekening? 48. Blz. 69. Meer uren onderhoud begraafplaats. Waarvoor? Wat is er bij gekomen? 49. Blz. 70.Verkoop grond Ambacht E ,-. Waar is dit wel gemeld? Wanneer precies en van wie/wat heeft u dit bedrag ontvangen? 50. Blz. 70. Begrafenisrechten. Verhoging E ,-. Waarop gebaseerd. Kostendekking. Wat voor kosten komen er in 2008 bij? Wanneer is er sprake van 100% dekking? Programma 7. Maatschappelijke participatie 51. Blz. 72. Wat is er met de sporthal aan de hand op korte termijn of nu al? Iets over het beheer. Kunt u duidelijkheid geven? 52. S 7.1. Kosten punt 3. Informatie en advies. Specificatie? 53. S 7.2. Onderaan. Is er al beleid ontwikkeld? 54. Zelfde blz. 75. Hoe weet u dat er 2008 meer last is van hangjongeren?

4 55. Blz. 76. Ontwikkelingen. Wanneer komt de nieuwe maatregelenverordening? 56. Blz. 79. Kunt u aangeven hoe het gegaan is met de verkoop. Graag nadere informatie? Programma 8. Mobiliteit. 57. Blz. 82. Wanneer gaat de ontheffing in? 58. Blz. 83. U spreekt in de eerste alinea over meer parkeerplaatsen op het binnenplein Begonistraat. Heeft u overleg gehad met de bewoners? Zo ja, graag informatie. Zo nee, waarom en wanneer komt er overleg? Staat het voor u vast dat daar hoe dan ook 50 tot 60 parkeerplaatsen moeten komen? 59. Blz. 84. Asfaltering zuideinde. Kosten worden genoemd. Worden de kosten gedeeld door Amsterdan en Oostzaan, als het tegelijkertijd gebeurt? Door dezelfde uitvoerder? 60. Blz. 85. Reconstructie Twiskeweg. Draagt het bestuur van het Twiske bij aan de aanleg parkeerplaatsen? 61. Blz. 89. Molenbuurt herstraten. Rioleringskosten verschoven naar GRP. Dus E ,- blijft over voor andere werkzaamheden in de Molenbuurt. Het heeft consequenties voor de meerjarenbegroting. Is er genoeg reserve voor deze kosten? Zo ja, dan is E ,-- in feite te gebruiken voor andere projecten. Kunt u aangeven waarvoor? Zo nee, is dan de consequentie dat de rioolrechten verder verhoogd zullen moeten worden? 62. blz. 90. Fietsroute Zuiderlaaik- Lisweg. Hoe ver bent u met het onderzoek? Het is bekend dat de wal aan de Zuiderlaaik moet blijven! Het alternatief is een aansluiting op een verdere weg in de Lisbuurt/Rietschoot, maar dan is een brug nodig. Het voordeel is meer uitzicht voor fietsers. Graag uw antwoord. 63. blz. 93. Wat mag het kosten. Financiele verschillen. Bijvoorbeeld minder noodzakelijke uren voor straten en wegen. Hoe kan dat? Minder uren ambtenaren omdat de voorbereiding gereed is? Allerlei minnetjes en plusjes ook wb. andere financiele verschillen. Worden de voordelige bedragen gebruikt voor inhuur? Voor andere tegenvallende kosten wb. werkzaamheden eigen ambtenaren? 64. Blz. 99. U spreekt over de meicirculaire ,-. Geeft de septembercirculaire een positieve of negatieve correctie? Hoe groot? 65. Blz Besparing door vacatures in verhouding tot kosten interne inhuur? Wilt u een inzicht geven over het jaar 2007? En hoe drukt dit op het jaar 2008? 66. Blz Kunt u aangeven dat het uurtarief ,-- is. Waarop is dit bedrag gebaseerd? Tot zover de schriftelijke vragen van het CDA. Door tijdnood en vooral computerstoringen en vaagheden in de ze begroting zijn deze vragen, ook nog uitgaande van het inleveren uiterlijk uur de 3e oktober, deze late inzending. Alvast grote dank. Hartelijke groeten, namens de CDAraadsfractie, Eilko de Jong

5

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018

Toon uw daadkracht 1 Algemene beschouwingen VVD begroting 2018 1 De VVD Oostzaan is trots op haar inwoners en op het dorp. Een dorp met vele mogelijkheden. Oostzaan is een groene buffer tussen Zaanstad, Purmerend en Amsterdam. Oostzaan heeft een rijk verenigingsleven

Nadere informatie

Programmabegroting 2010

Programmabegroting 2010 Programmabegroting 2010 Voor en met elkaar Luilakontbijt verzorgd door Oostzaanse jongeren Meerjarenbegroting 2011-2013 Geachte leden van de raad van de gemeente Oostzaan, Voor u ligt de programmabegroting

Nadere informatie

: '15 : : Mw H.M. Lejeune- Koster

: '15 : : Mw H.M. Lejeune- Koster gemeentc Montfoort Bosiuii Raad Nr... H DFC 2015 RAADSVOORSTEL ter besluitvormirig in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum: :

Nadere informatie

Voor u ligt de programmabegroting 2010 en de meerjarenraming voor de jaren

Voor u ligt de programmabegroting 2010 en de meerjarenraming voor de jaren Geachte leden van de raad van de gemeente Oostzaan, Voor u ligt de programmabegroting 2010 en de meerjarenraming voor de jaren 2011-2013. De uitwerkingen van de juni circulaire 2009 zijn bekend. Deze circulaire

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Voor u ligt de programmabegroting 2009 en de meerjarenraming voor de jaren 2010-2012.

Voor u ligt de programmabegroting 2009 en de meerjarenraming voor de jaren 2010-2012. Geachte leden van de raad van de gemeente Oostzaan, Voor u ligt de programmabegroting 2009 en de meerjarenraming voor de jaren 2010-2012. Wij zijn er in geslaagd u een materieel sluitende (meerjaren) begroting

Nadere informatie

Jaarstukken 2008 Programmarekening 2008

Jaarstukken 2008 Programmarekening 2008 Jaarstukken 2008 Programmarekening 2008 Jaarstukken 2008 INLEIDING Algemeen Programma s zijn de uitwerking van de strategische visie en missie, het raadsprogramma en het bestaande vastgestelde beleid.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Dekking budget project herinrichting Twiskeweg september 2008 Mobiliteit

Raadsvoorstel. Dekking budget project herinrichting Twiskeweg september 2008 Mobiliteit Titel Nummer Datum Programma Fase Onderwerp Dekking budget project herinrichting Twiskeweg 08-37 9 september 2008 Mobiliteit budgetaanpassing herinrichting Twiskeweg Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt

Nadere informatie

Amendement nr.: 36 RVS 13/63 Programmabegroting 2014

Amendement nr.: 36 RVS 13/63 Programmabegroting 2014 Amendement nr.: 36 RVS 13/63 Programmabegroting 2014 De raad van de gemeente Oostzaan in vergadering bijeen d.d. 4 november 2013 Ondergetekende stelt voor om de begroting 2014 aan te nemen op basis van

Nadere informatie

Oostzaan 8 november 2010

Oostzaan 8 november 2010 Oostzaan 8 november 2010 Alg. Besch. 2010 Voorzitter, geacht College en leden van de gemeenteraad. In de eerste plaats wil het CDA u, de griffie en ook alle ambtenaren bedanken voor de inzet in de afgelopen

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI

IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI Raadsvoorstel IIIIIIIIIIIIIIIIIIII INI Onderwerp Najaarsnota 2017 Registratienumm er R17.000080 Raadsvergadering 07/11/2017 Portefeuillehouder J. Hordijk Behandelend ambtenaar L. Evers Datum Bijlagen Openbaar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Belastingverordeningen Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Zaaknummer 13-12-2018 18-107 Onderwerp: Belastingverordeningen 2019 Aan de raad, Onderwerp Belastingverordeningen 2019 Gevraagde beslissing 1. Vast te stellen: f. De Legesverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910371 Ag nr. : 10 Datum : 21-07-09 Ag nr. : 10 Onderwerp Bestedingsvoorstellen 2009 Status besluitvormend Voorstel In te stemmen met de bestedingsvoorstellen zoals opgenomen in de 17 e wijziging van de begroting 2009, waarin opgenomen een

Nadere informatie

IJsselstein. De raad van de gemeente IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN. Geachte raadsleden,

IJsselstein. De raad van de gemeente IJsselstein Postbus AA IJSSELSTEIN. Geachte raadsleden, f % Gemeente IJsselstein postadres Postbus 26, 3400 AA IJsselstein De raad van de gemeente IJsselstein Postbus 26 3400 AA IJSSELSTEIN bezoekadres Overtoom 1 3401 BK IJsselstein t 14 030 f 030 6884350 e

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Oostzaan

Rekenkamercommissie Oostzaan Rekenkamercommissie Oostzaan Jaarverslag 2013 Missie Rekenkamercommissie De rekenkamer heeft de ambitie om door middel van haar onderzoeken een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het bestuur

Nadere informatie

Bedrijfsvoering met betrekking tot de Jaarstukken 2016.

Bedrijfsvoering met betrekking tot de Jaarstukken 2016. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Algemene Beschouwingen 2006/2007

Algemene Beschouwingen 2006/2007 Oostzaan Algemene Beschouwingen 2006/2007 Het CDA dankt iedereen, het College, de ambtenaren, de raadsleden en de griffie voor de inzet tijdens het bijna afgelopen politieke en bestuurlijke jaar. Het CDA

Nadere informatie

ALGEMENE BESCHOUWINGEN 29 OKTOBER 2007.

ALGEMENE BESCHOUWINGEN 29 OKTOBER 2007. Raadsfractie PvdA Oostzaan ALGEMENE BESCHOUWINGEN 29 OKTOBER 2007. Onze fractie wil om te beginnen het college en de medewerkers bedanken voor het werk dat zij hebben verzet voor de Programmabegroting

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Agendanummer Registratienummer raad 631330 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 631329 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

TOEZICHT BELEID EN REGELS MET BETREKKING TOT HONDEN

TOEZICHT BELEID EN REGELS MET BETREKKING TOT HONDEN TOEZICHT BELEID EN REGELS MET BETREKKING TOT HONDEN Inleiding In het laatste kwartaal van 2005 is gestart met een evaluatie van het hondenbeleid, zoals dit is vastgesteld op 5 februari 2004. Het resultaat

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet IBAproject Aan de Gemeenteraad Raad Status 26 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp Beschikbaar stellen krediet IBAproject Punt no. 15b Korte toelichting Het voorstel dat voor u ligt is gebaseerd op de uitkomsten van

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het afvalwaterbeleidsplan BMWE/NZV.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het afvalwaterbeleidsplan BMWE/NZV. Vergadering: 15 10 2013 Agendanummer: 12 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: P.E. Broeksma Behandelend ambtenaar R. Lamein, 0595 447749 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. R. Lamein) Gewijzigd Raadsvoorstel

Nadere informatie

Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma:

Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma: Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma: 1 Bestuur 1 Pensioen wethouders Voorstel College overgenomen 4 Veiligheid 2 Brandweer Voorstel College overgenomen 5 Werkgelegenheid en 3 Parkmanagement

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project. 5 maart 2009. Status.

Aan de Gemeenteraad. Raad. Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project. 5 maart 2009. Status. Aan de Gemeenteraad Raad Status : : 5 maart 2009 Besluitvormend Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet en wijze van financiering IBA-project Punt no. : 12 Korte toelichting Op de agenda voor uw vergadering

Nadere informatie

Inwonerszaken 1511 BE Oostzaan

Inwonerszaken 1511 BE Oostzaan Aan Adres het CDA Oostzaan t.a.v. de heer E. de Jong Kerkbuurt 44 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075-684 7777 Fax 075-684 7778 E-mail

Nadere informatie

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum

Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Onderwerp Locatie asielzoekerscentrum Portefeuillehouder Van der Zwan Datum collegebesluit 20 november 2015 Opsteller H. Jorritsma, J. van Leeuwestijn Registratie GF15.20102 Agendapunt 3 Voorstel 1. Instemmen

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Algemene beschouwingen 2016 en begroting 2017

Algemene beschouwingen 2016 en begroting 2017 Algemene beschouwingen 2016 en begroting 2017 Raad 10 november 2016 Inleiding Voor ons ligt de programma begroting voor 2017. Bij de voorbereidingen leek de begroting af te stevenen op een broos evenwicht

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Voortgangsverslag Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Voortgangsverslag Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 122913 De heer J. Franx, wethouder Vaststellen Voortgangsverslag 2016-2 Aan de raad, 1. Beslispunten Wij stellen u voor: Het Voortgangsverslag 2016-2

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 12.0113 Rv. nr.: 12.0113 B en W-besluit d.d.: 6-11-2012 B en W-besluit nr.: 12.1050 Naam programma: Omgevingskwaliteit Onderwerp: Begroting 2013 van de Omgevingsdienst West-Holland Aanleiding:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Jaarstukken 2009. Programmarekening 2009. Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland.

Jaarstukken 2009. Programmarekening 2009. Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland. Jaarstukken 2009 Programmarekening 2009. Algemeen Programma s zijn de uitwerking van de strategische visie en missie, het raadsprogramma en het bestaande vastgestelde beleid. Doel van de rekening is inzicht

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018.

Raadsvergadering. Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-087 Onderwerp Subsidieverordening Asbest van het dak, zonnepaneel erop Kromme Rijngebied 2018. Aan de raad, Onderwerp Subsidieverordening Asbest van

Nadere informatie

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit

aan deze doelgroep zorg geleverd worden vanuit Oplegvel 1. Onderwerp Zorginkoop LVB doelgroep 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Al snel na de invoering van de Wmo 2015 werd ons duidelijk

Nadere informatie

Onderwerp: Bestemmingsreserve sociale woningbouw

Onderwerp: Bestemmingsreserve sociale woningbouw Collegevoorstel registratienummer steller Portefeuillehouder Portefeuille datum 26 oktober 2009 WHI CBW-ETA Volkshuisvesting Vertrouwelijk ja nee Afdeling: Directie Beleid en best.onderst. Publiekszaken

Nadere informatie

1. Het college stelt jaarlijks een beleidsplan re-integratie voor. 2. De gemeenteraad van Wormerland vraagt het college om

1. Het college stelt jaarlijks een beleidsplan re-integratie voor. 2. De gemeenteraad van Wormerland vraagt het college om RAADSVOORSTEL Datum aanmaak Onderwerp Programma en portefeuillehouder Raadsvergadering Aan de raad van de gemeente Wormerland Oktober 2013 Rekenkameronderzoek Kaderstelling & controle WWB in Sociale Zaken-

Nadere informatie

** documentnr.: zaaknr.:

** documentnr.: zaaknr.: ** documentnr.: zaaknr.: Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : Richtinggevend document Programmabegroting 2015-2018 : n.v.t. Portefeuillehouder : Raadswerkgroep Takendiscussie Contactpersoon : Afdeling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken')

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken') Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14240 Datum : 29 mei 2012 Programma : Diverse programma s Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 Inleiding... 5

Inhoudsopgave. 1 Inleiding... 5 Kadernota 2015 Inhoudsopgave 1 Inleiding.... 5 2 Financieel perspectief 2015-2018... 6 2.1 Inleiding... 6 2.2 Algemene uitgangspunten voor de begroting.... 6 2.3 Meerjarig perspectief, bestaand beleid....

Nadere informatie

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Afdeling Leefomgeving Fysiek Versie 4 november 2016 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doelstelling... 3 2. Organisatie... 3 3. Wie zijn betrokken en wat is hun

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 27 juni 2013 Agendapuntnummer : XI, punt 5 Besluitnummer : 999 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Kaderstellende

Nadere informatie

*ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 15.00 UUR*

*ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 15.00 UUR* *ONDER EMBARGO TOT DONDERDAG 19 MEI 2011, 100 UUR* Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Programmarapportage 2011-1 team SBSBD raadsnummer 2011 54 collegevergadering raadsvergadering fatale termijn programma

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad.

Aan de Gemeenteraad. Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 6 juli 2017 Commissievergadering d.d. : 13 juni 2017 Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder R. Kruijswijk Programmaonderdeel : 801.

Nadere informatie

Inleiding. Aanpak

Inleiding. Aanpak 04-02-2016 Rekenkamerbrief Huisvesting brandweerkazerne en gemeentewerf, behorend bij het rapport Een goed raadsvoorstel is het halve werk, onderzoek naar de kwaliteit van raadsvoorstellen van de gemeente

Nadere informatie

Focus Sturing, rust en de basis op orde. Presentatie gemeenteraad Montfoort 13 december 2016

Focus Sturing, rust en de basis op orde. Presentatie gemeenteraad Montfoort 13 december 2016 Focus Sturing, rust en de basis op orde Presentatie gemeenteraad Montfoort 13 december 2016 Inhoud Aanleiding Besluitvorming Kernboodschap Geconstateerde knelpunten Toegenomen complexiteit Oplossingsrichtingen

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Vergadering gemeenteraad d.d. 28 februari 2019 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Korte inhoud:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 04-10-2018 18-078 Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en veiligheid (OOV) Aan de raad, Onderwerp Extra kosten personele inhuur Openbare Orde en Veiligheid

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders

College van Burgemeester en Wethouders * Notulen Collegevergadering Overleg Collegevergadering Datum 21 november 2017 Begintijd 09:00 Eindtijd 12:00 Aanwezig Afwezig Notulen Kopieën Burgemeester R. Meerhof, wethouders J. Klinkhamer en S. Julius

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit:

Nota van B&W. Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk. B&W-besluit: Onderwerp Kredietafwikkeling Stadsdeelhart Schalkwijk Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Alex Jansen Telefoon 5113661 E-mail: a.jansen@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 2007/215162 Bijlage A B & W-vergadering

Nadere informatie

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : Openbaar Onderwerp : gevolgen stopzetten leges Nederlandse Identiteitskaart

ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Datum B&W-vergadering : Openbaar Onderwerp : gevolgen stopzetten leges Nederlandse Identiteitskaart ADVIES BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Datum B&W-vergadering : 20-9-2011 Openbaar Onderwerp : gevolgen stopzetten leges Nederlandse Identiteitskaart Portefeuillehouder(s) : P. C. Tange Afdelingshoofd/hoofd

Nadere informatie

Vergadering d.d.: 10/19 juni /3 juli 2008. Onderwerp: Implementatie BAG in de gemeente Woensdrecht

Vergadering d.d.: 10/19 juni /3 juli 2008. Onderwerp: Implementatie BAG in de gemeente Woensdrecht RAADSVOORSTEL Vergadering d.d.: 10/19 juni /3 juli 2008 agendanummer: Onderwerp: Implementatie BAG in de gemeente Woensdrecht Portefeuillehouder: M. P. Groffen datum: 26 mei 2008 Samengevat voorstel 1.

Nadere informatie

Beoogd effect een efficiënte en klantgerichte uitvoering van de taken op het vlak van belastingen, met geminimaliseerde bedrijfsrisico's.

Beoogd effect een efficiënte en klantgerichte uitvoering van de taken op het vlak van belastingen, met geminimaliseerde bedrijfsrisico's. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering E.Th. Kamminga 25 oktober 2012 Datum voorstel 18 september 2012 Agendapunt Onderwerp Samenwerking op het vlak van belastingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Interne dienstverlening m.b.t. de kadernota

Interne dienstverlening m.b.t. de kadernota Aan Adres Aan de raadsleden van de gemeenteraad van Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075-684 7777 Fax 075-684 7778 E-mail Internet

Nadere informatie

* * Voorstel tot overdracht Participatiebudgetten aan WerkSaam

* * Voorstel tot overdracht Participatiebudgetten aan WerkSaam Raadsvoorstel Postregistratienummer *19.0001747* 19.0001747 Raadsvergadering: 21 maart 2019 Onderwerp Voorstel tot overdracht Participatiebudgetten aan WerkSaam Commissiebehandeling Commissie Samenlevingszaken

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.2 Raadsvergadering van 25 februari 2010 Onderwerp: Uitbreiding personele capaciteiten in verband met verwezenlijking van de activiteiten en taken in het kader van de rioleringszorg

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009

RAADSVOORSTEL. Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep. Diemen, 21 juli 2009 RAADSVOORSTEL Nr.: 09-65 Onderwerp: Tijdelijke huisvesting Brede School Plantage de Sniep Diemen, 21 juli 2009 Aan de gemeenteraad 1. Gevraagd raadsbesluit 1. Kennis te nemen van de uitkomsten van de enquête

Nadere informatie

Programmabegroting

Programmabegroting Programmabegroting 215-218 3.5 Ruimtelijke ontwikkeling Gouda heeft bijna 71. inwoners en is een stad waar het prettig is om te wonen. Een stad met een mooie historische binnenstad en waar inwoners betrokken

Nadere informatie

Vooruitlopend op de jaarrekening 2008 ontvangt u hierbij de financiële rapportage over het jaar 2008 ter kennisname.

Vooruitlopend op de jaarrekening 2008 ontvangt u hierbij de financiële rapportage over het jaar 2008 ter kennisname. financiële rapportage januari december 2008 Geachte raadsleden, Vooruitlopend op de jaarrekening 2008 ontvangt u hierbij de financiële rapportage over het jaar 2008 ter kennisname. Tijdens de commissie

Nadere informatie

Begroting Aanbieding Gemeenteraad 26 september 2014

Begroting Aanbieding Gemeenteraad 26 september 2014 Begroting 2015 Aanbieding Gemeenteraad 26 september 2014 Helmond is een ondernemende stad een volwaardige speler binnen toptechnologieregio Brainport centrumstad van de Peel Deze positie is en blijft het

Nadere informatie

IBML Financieel technische vragen begroting 2017

IBML Financieel technische vragen begroting 2017 IBML Financieel technische vragen begroting 2017 Pag. 3 Herprioritering van groot onderhoud levert op korte termijn niet voldoende investeringsruimte op. Vraag 1: Welk bedrag is wel op korte termijn beschikbaar?

Nadere informatie

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens

Bedrijfsvoering. Bedrijfsvoering. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan. P. Flens Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad,

Raadsvoorstel. Aan de raad, Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 765996 De heer H. ter Heegde, burgemeester Zienswijze indienen over de jaarstukken 2017 en de ontwerpbegroting 2019 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD131106 2013-11-06T00:00:00+01:00 BW: BW131001 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 6 november 2013 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00263 Onderwerp: Raadsmededeling over: Voorlopig saldo Jaarrekening 2015 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Vooruitlopend op

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1106799 Datum: 16 december 2013 Behandeld door: P.A. Heye Afdeling / Team: RO / ROE Onderwerp: Herontwikkeling van een 5 tal maatschappelijke locaties

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 193184 Datum : 17 november 2015 Programma : Woon en leefomgeving Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. H.C.V.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden die mogelijk worden gesteld i.v.m. de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart (NIK)

Vragen en antwoorden die mogelijk worden gesteld i.v.m. de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart (NIK) Bijlage afkomstig van ministerie van binnenlandse zaken behorend bij instructiebrief van BZK d.d. 21 september 2011 in verband met de indiening van de spoedwet heffing rechten Nederlandse identiteitskaart

Nadere informatie

vragen Jaarrekening 2014

vragen Jaarrekening 2014 vragen Jaarrekening 201 Inhoud vragen Lokale Partij Grave... 2 vragen VP Grave... 3 vragen Keerpunt 20... vragen CDA... vragen VVD... vragen TROTS... vragen Fractie Eigenhuijsen... 1 vragen Jaarrekening

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/21892 Datum : 16 augustus 2011 Programma : Bestuur en Organisatie Blad : 1 van 6 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Oostzaan Bulten gewoon

Oostzaan Bulten gewoon Gemeente Oostzaan Bulten gewoon Gemeenteraad Oostzaan GESCAND OP 1 1 FEB. 2015 Gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1 530 AA WoriTier Telefoon

Nadere informatie

Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015

Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015 Z Rapport Onderzoek Toegang Wmo 2015 Maart 2015 In opdracht van het Transitiebureau Wmo Team Kennisnetwerk Wmo Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Over het onderzoek 3 3. De resultaten 4 3.1 Omvang deelnemende

Nadere informatie

Brede Doorlichting in perspectief. Gemeenteraad, januari 2012 Hans Tanis

Brede Doorlichting in perspectief. Gemeenteraad, januari 2012 Hans Tanis Brede Doorlichting in perspectief Gemeenteraad, januari 2012 Hans Tanis Agenda 1. Wat hebben we al bereikt? 2. Welke financiële opgave ligt er nog? 3. Vervolgaanpak a. Aanvullende voorstellen afgelopen

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad,

Raadsvoorstel. Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 165140 Behandeld door: J. van Dijk Agendapunt: 27 juni 2017 Onderwerp: Voorlopige voorkeur uitvoeringsvariant Participatiewet Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van het algemeen

Nadere informatie

6 november n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch

6 november n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 6 november 2017 10 n.v.t. wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 3644-2017 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 VOORSTEL Registratienummer 1148435 Bijlage(n) 4 Onderwerp gewijzigde begroting 2014, ontwerp begroting 2015, meerjarenraming 2016-2018 en de scenariokeuze transitie werkvoorzieningschap

Nadere informatie

27926 Huurbeleid. Lijst van vragen en antwoorden Vastgesteld 11 oktober 2016

27926 Huurbeleid. Lijst van vragen en antwoorden Vastgesteld 11 oktober 2016 27926 Huurbeleid Nr. 269 Lijst van vragen en antwoorden Vastgesteld 11 oktober 2016 De algemene commissie voor Wonen en Rijksdienst heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister voor Wonen en Rijksdienst

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 mei 2014 14-035 Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik Aan de raad, Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

Raadsbrief. Geachte leden van de raad,

Raadsbrief. Geachte leden van de raad, Raadsbrief Verzenddatum: Behandeld door: Marc Douma Mailadres: Zaak: 2019-005405 Portefeuillehouder: marc.douma@midden-groningen.nl Onderwerp: Raadsbrief Geachte leden van de raad, Op 13 februari 2019

Nadere informatie

Variantenafweging Oostelijke randweg Harmelen (A12BRAVO project 8)

Variantenafweging Oostelijke randweg Harmelen (A12BRAVO project 8) Variantenafweging Oostelijke randweg Harmelen (A12BRAVO project 8) Opgesteld : S. ten Hove Datum : 16 juni 2008 Versie : 3.2 1 Inleiding Het project Oostelijke randweg Harmelen is onderdeel van het A12BRAVO

Nadere informatie

1. een krediet van ,- beschikbaar te stellen voor het opgraven van de fundamenten van de Schoonrewoerdse Poort op het Voogdplein

1. een krediet van ,- beschikbaar te stellen voor het opgraven van de fundamenten van de Schoonrewoerdse Poort op het Voogdplein *Z00CB82F300* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\282 Behandelend ambtenaar M. Verspuij Zaaknummer Z.15-14607 Datum: 8 juli 2015 Afdeling

Nadere informatie

Agendapuntnr.: 15. Renswoude, 16 juni 2015.

Agendapuntnr.: 15. Renswoude, 16 juni 2015. Agendapuntnr.: 15 Nr.: 145705 Behandeld door: A. van de Kamp Onderwerp: Uitbesteding uitvoering gemeentelijke heffingen en WOZ proces. Versterking informatie en controlfunctie afdeling Financiën. Renswoude,

Nadere informatie

Raadsvergadering. 18 april 2013 13-026. Onderwerp Verruiming mogelijkheid tot kwijtschelding gemeentelijke belastingen per 1 januari 2013

Raadsvergadering. 18 april 2013 13-026. Onderwerp Verruiming mogelijkheid tot kwijtschelding gemeentelijke belastingen per 1 januari 2013 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 18 april 2013 13-026 Onderwerp Verruiming mogelijkheid tot kwijtschelding gemeentelijke belastingen per 1 januari 2013 Aan de raad, Onderwerp Verruiming mogelijkheid

Nadere informatie

Visie De bibliotheek Noordenveld is er voor iedereen! Zij is laagdrempelig, toegankelijk en biedt literatuur, informatie, inspiratie en interactie.

Visie De bibliotheek Noordenveld is er voor iedereen! Zij is laagdrempelig, toegankelijk en biedt literatuur, informatie, inspiratie en interactie. Aan de gemeenteraad Roden, 12 juni 2013 G E M E E N T E T N O O R D E N V E L D Agendapunt: 6.5/19062013 Documentnr.: RV13.0062 : : Raadd.d.1 Onderwerp Beleidskader Bibliotheekwerk 2013-2016 Onderdeel

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Taakstellende bezuiniging accommodaties

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Taakstellende bezuiniging accommodaties AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 129862 Sector: Inwonerszaken Team : Sport, Economische Zaken & Recreatie Onderwerp: Taakstellende bezuiniging accommodaties Besluit: 1. Vast te stellen dat de accommodaties

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017

Raadsvergadering. Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-090 Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen gemeente Bunnik 2017 Aan de raad, Onderwerp Algemene Subsidieverordening en subsidieregelingen

Nadere informatie

Wij gaan er van uit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Wij gaan er van uit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. H^AARjrrnerend telefoon 0299-452452 telefax 0299-452124 Aan de leden van de gemeenteraad uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum Projectstatusrapportage 2e kwartaal 2013 Geachte leden, Bijgaand ontvangt

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Bomenverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Bomenverordening Bunnik Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-064 Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 Aan de raad, Onderwerp Bomenverordening Bunnik 2016 Gevraagde beslissing 1. De Bomenverordening gemeente Bunnik

Nadere informatie

R E K E N K A M E R C O M M I S S I E. Contactpersoon: B. Buis Ons kenmerk:

R E K E N K A M E R C O M M I S S I E. Contactpersoon: B. Buis Ons kenmerk: R E K E N K A M E R C O M M I S S I E Gemeenteraad van Heerhugowaard T.a.v. de raadsgriffier, de heer J.M. Hoogland Postbus 390 1700 AJ Heerhugowaard Contactpersoon: B. Buis Ons kenmerk: 2007-05-02 Doorkiesnummer:

Nadere informatie

Kostendekkingsplan Water & Riolering

Kostendekkingsplan Water & Riolering Kostendekkend en Lastenverlagend Ede, 4 Juli 2012 Kenmerk 715676 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...4 1.1. Aanleiding...4 1.2. Waarom dit document...4 2. Bijstelling product Water...5 3. Bijstelling product

Nadere informatie

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien)

Begrotingswijziging. Saldo primitieve begroting (2016 is incl. onvoorzien) Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 30 juni 2016 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren; 2. De wijzigingen

Nadere informatie

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2

Nr Onderwerp Steenhoek Bremlaan Naast De Del 2. 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 1 Beschikbaar grondoppervlak in m2 2 Gewenst bruto oppervlakte incl. parkeren op eigen terrein 2.824 m2 Circa 10.000 m2 Circa 6.000 m2 Passend binnen bouwblok bestemmingsplan, met uitzondering van parkeren

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-007 Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR Aan de raad, Onderwerp Wijziging

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Beschermd Dorpsgezicht Gelselaar Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein

Nadere informatie

Programma 1 - Bestuur en veiligheid

Programma 1 - Bestuur en veiligheid Vragen door raadsfracties over de Programmabegroting 2014-2017 Nr. Van Wie Vragen Programma 1 - Bestuur en veiligheid 1. CDA Vraag: Blz. 10, Communicatie Wat kost een extra pag. in Gemeente thuis 2. CDA

Nadere informatie

portefeuillehouder ak e i e \* Secretaris akkoord

portefeuillehouder ak e i e \* Secretaris akkoord Gemeente Zandvoort B&W-ADVIES Verordening Nadere regels Beleidsnota Overig Na besluit (B&W/Raad): Uitgaande brief verzenden Stukken retour Publicatie Afdeling / werkeenheid: MD/BA Auteur : P. Haker Datum

Nadere informatie