TEN BEHOEVE VAN HOOFD AFDELING CONCEPT-RAADSVOORSTEL/-BESLUIT GEMEENTEBLAD 1994, NUMMER 210 AFDELING OWG, NUMMER 12687

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TEN BEHOEVE VAN HOOFD AFDELING CONCEPT-RAADSVOORSTEL/-BESLUIT GEMEENTEBLAD 1994, NUMMER 210 AFDELING OWG, NUMMER 12687"

Transcriptie

1 TEN BEHOEVE VAN HOOFD AFDELING CONCEPT-RAADSVOORSTEL/-BESLUIT GEMEENTEBLAD 1994, NUMMER 210 AFDELING OWG, NUMMER IS IN DE VERGADERING VAN DE RAAD D.D. 22 november VASTGESTELD 0 AANGEHOUDEN 0 AGENDA AFGEVOERD 0 OPMERKING(EN) :

2 GEMEENTE BRUNSSUM Gemeenteblad 1994, nr Afdeling W.W.G. nr Onderwerp: Nota gronduitgiftebeleid ten behoeve van woningbouw. Brunssum, 25 oktober Aan de Raad. 1. Algemeen. De laatste jaren is de vraag naar bouwkavels sterk toegenomen. Hiervoor zijn een aantal redenen aan te wijzen, zoals de relatief lage hypotheekrente, de jaarlijkse vrij forse huurverhoging, het blijkbaar aanwezige vertouwen van de consument in de economie. Het feit, dat het grondgebied van de gemeente aardig vol is geraakt heeft er verder voor gezorgd, dat het aanbod aan bouwkavels is afgenomen. Vooral nu de uitgifte van de kavels in het bestemmingsplan De Hemelder is voltooid, is er een merkbaar tekort aan bouwkavels ontstaan. Om op een verantwoorde wijze met deze schaarste om te kunnen gaan dienen er voorwaarden te worden gesteld ten aanzien van de uitgifte aan particulieren van de nog slechts sporadisch aanwezige kavels ten behoeve van de bouw van woningen. Uitgangspunt voor deze nota is zoals vermeld de uitgifte van woningbouwkavels aan particulieren. Hieronder wordt uitdrukkelijk niet bedoeld de uitgifte van deze kavels aan één of meerder projekt-ontwikkelaars. Ook de uitgifte van bouwkavels aan de woningcorporaties valt buiten deze beschouwing. Deze uitgifte vindt via andere wegen plaats. De nota beslaat dus een (zeer) beperkt gedeelte van de markt voor woningbouwkavels. Toch zou het naar onze mening wenselijk zijn om ook voor dit beperkte marktsegment regels op te stellen, zulks uit een oogpunt van normering en controle. Zeker als het gaat om de verdeling van schaarse zaken. De vraag of bouwkavels uitgegeven dienen te worden aan de sociale of aan de particulier markt ligt op een ander niveau en is hier niet aan de orde. 2. Inventarisatie Er is onderzoek gedaan naar de manier waarop andere ons omringende gemeenten met deze materie omgaan. Hieruit zijn de navolgende methodieken naar voren gekomen, zie a t/m e: a. complex (een samenstel van kavels, meer dan 1): - er vindt een voorselectie plaats. Potentiële kandidaten dienen een economische binding met de gemeente te hebben (man of vrouw dienen in de

3 gemeente te werken). Of de potentiële koper dient geboortig te zijn uit de betreffende gemeente. Of de potentiële koper dient inwoner te zijn van de gemeente (personen van de a-lijst). - toewijzing van de kavels geschiedt aan de hand van de plaatsing op de a-lijst. - de prijs per kavel cq. m 2. wordt door de gemeente vooraf bepaald. Bezwaar bij deze methode: bepaalde personen (diegenen die beroepshalve toegang tot deze materie hebben) komen door voorinformatie hoog op de a-lijst voor. * losliggende kavel(s): - er vindt een identiek selectie plaats. - de kavel wordt bij inschrijving verkocht. - er wordt door de gemeente geen bodemprijs vastgesteld. Bezwaar bij deze methode: het is op voorhand niet zeker of de minimum prijs cq. opbrengst wordt gehaald. b. complex: - er vindt een identieke selectie plaats. - kandidaten kunnen voor een bepaalde kavel inschrijven, ook voor meer dan één kavel en betalen 10% van de vraagprijs als garantie. - de vraagprijs wordt vooraf door de gemeente vastgesteld. - alle kandidaten worden opgeroepen en iedere kavel wordt bij opbod verkocht aan de kandidaten die hiervoor hebben ingeschreven. * losliggende kavel(s): - er wordt dezelfde procedure gevolgd. Bezwaar bij deze methode: er kan op deze manier een groot verschil in prijs per kavel cq. per m 2. ontstaan. Voordeel bij deze methode: op deze manier ontstaat de hoogst mogelijke opbrengst. Deze methode komt ons niet sympathiek over. c. complex: - er vindt geen voorselectie plaats. - de toewijzing van de kavels geschiedt in de volgorde van de plaats op de lijst. - de prijs wordt door de gemeente vastgesteld. * losliggende kavel(s): - er vindt geen voorselectie plaats. - kandidaten kunnen inschrijven aan de hand van een aankondiging via een advertentie. Bezwaar bij deze methode: voorinformatie bij bepaalde personen. d. complex: - er vindt geen voorselectie plaats. - er vindt geen publikatie plaats. - er worden lijsten per plan opgesteld. - de uitgifte van de kavels geschiedt in volgorde van de plaatsing op de lijst. Bezwaar bij deze methode: voorinformatie bij bepaalde personen en niet alle mogelijke kandidaat-kopers worden bereikt.

4 e. complex / losliggende kavel(s): - er vindt een voorselectie plaats. - de prijs wordt door de gemeente vastgesteld. - geselecteerde kandidaten kunnen per kavel inschrijven, bij meerdere kandidaten per kavel wordt geloot. Bij een overschot aan kavels worden deze toegewezen aan kandidaten op de b-lijst. Bezwaar bij deze methode: deze methode is bewerkelijk. Voordeel: de methode is wel eerlijk. 3. Ons voorstel. Gelet op de nadelen/bezwaren die de genoemde methoden hebben is getracht een regeling te vinden die zoveel mogelijk voordelen biedt, open, controleerbaar en eerlijk is. Selectiecriteria: Potentiële kandidaten dienen : - of woonachtig te zijn in de gemeente Brunssum. - of woonachtig te zijn geweest in de gemeente Brunssum. - of een economische binding met de gemeente te hebben (man of vrouw dienen in de gemeente te werken). (personen van de a-lijst) complex/losliggende kavel(s): - er vindt een publikatie plaats onder vermelding van de selectiecriteria en de prijs - er vindt een selectie plaats. - de prijs is door de gemeente vastgesteld tegen marktwaarde. - iedere geselecteerde kandidaat krijgt een nummer bijgeloot. - toewijzing van de kavel geschiedt vanaf lotnummer 1 (voor een losliggende kavel aan lotnummer 1). Bezwaar bij deze methode: deze methode is enigszins bewerkelijk. Voordelen bij deze methode: voorinformatie bij bepaalde personen is uitgebannen. Verkoop van de kavels vindt plaats tegen marktwaarde. Het uitspelen van kandidaten tegen elkaar komt niet voor. Er treedt geen verschil in de prijs per kavel cq. m 2. op, dit geldt alleen bij een complex. 4. Conclusies en aanbevelingen. Hoewel protectionistische maatregelen zoals selectiecriteria vanuit een economische invalshoek op de lange duur niet als voordelig worden beschouwd, zijn zij onder de huidige omstandigheden en vanuit het uitgangspunt hoe om te gaan met schaarse zaken verdedigbaar. Diverse gemeenten blijken deze selectiecriteria thans te hanteren. Er dienen nog een aantal randvoorwaarden te worden vermeld: Wij achten het wenselijk dat, indien de markt verander, het thans voorliggende concept wordt losgelaten cq. wordt herzien. Verder achten wij het gewenst, dat de werkingsduur van de onderhavige regeling aan een periode wordt gebonden, de jaren rest 199, 1995 en deze periode kan middels een raadsbesluit worden verlengd. Tevens is het van belang vast te leggen, dat een complex niet meer dan 50 bouwkavels mag bevatten. Bij grotere bouwlokaties achten wij de regeling niet op voorhand toepasbaar.

5 In een onderhandelingspositie dient in bijzondere gevallen de ruimte aanwezig te zijn om een of meerder kavels toe te zeggen buiten deze regeling om. Ter toelichting: de gemeente wil grond verwerven om deze te gaan verkavelen. De verkoper bedingt echter een of twee kavels in het toekomstige plan te mogen verwerven. Ten aanzien van het fenomeen inschrijving nog het volgende. Reeds bij de verkoop van de voormalige ambtswoning aan de Vijverlaan, alhier heeft de gemeenteraad besloten, dat alle woningen die in de toekomst vrijkomen bij inschrijving worden verkocht. Met betrekking tot een aantal vrijgekomen woningen is dit tot nu toe ook gebeurd. Onder de huidige omstandigheden gaat onze voorkeur voor het hier geschetste marktsegment partikuliere bouwers uit naar de regeling beschreven onder 3. (Ons voorstel). Deze regeling bevat de meeste voordelen, weinig nadelen en is in de praktijk goed uitvoerbaar. Op grond van het vorenstaande stellen wij u voor de regeling beschreven onder 3. vast te stellen, conform bijgaand concept-besluit. De commissie Middelen heeft zich met deze regeling akkoord verklaard. Het college van burgemeester en wethouders,,burgemeester., secretaris. GEMEENTE BRUNSSUM Gemeenteblad 1994, nr. 210.

6 Afdeling O.W.G., nr De Raad van de gemeente Brunssum; gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders d.d. 25 oktober 1994, Afdeling O.W.G., nr ; gelet op het bepaalde in artikel 147 van de Gemeentewet; besluit : vast te stellen de regeling gronduitgiftebeleid ten behoeve van woningbouw, betreffende losliggende kavels en complexen: Selectiecriteria: Potentiële kandidaten dienen : - of woonachtig te zijn in de gemeente Brunssum. - Of woonachtig te zijn geweest in de gemeente Brunssum. - Of een economische binding met de gemeente te hebben (man of vrouw dienen in de gemeente te werken). (personen van de a-lijst), en volgens de volgende werkwijze: - er vindt een publicatie plaats onder vermelding van de selectiecriteria en de prijs. - er vindt een selectie plaats. - de prijs is door de gemeente vastgesteld tegen marktwaarde. - iedere geselecteerde kandidaat krijgt een nummer bijgeloot. - toewijzing van de kavel geschiedt vanaf lotnummer 1 (voor een losliggende kavel aan lotnummer 1), en verder onder de volgende randvoorwaarden: - deze regeling geldt tot en met het jaar 1996, onder de voorwaarde dat de marktomstandigheden nagenoeg hetzelfde blijven. - Deze regeling heeft betrekking op complexen van minder dan 50 woningen. - In bijzondere gevallen (in een onderhandelingspositie) kan van deze regeling worden afgeweken, zoals beschreven in bijgaand raadsvoorstel. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van De Raad voornoemd,, voorzitter.,secretaris.

Intrekken van de bindingseisen bij de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouw koopwoningen Volgnr. 2014-043 Corsa kenmerk 14.

Intrekken van de bindingseisen bij de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouw koopwoningen Volgnr. 2014-043 Corsa kenmerk 14. Onderwerp Intrekken van de bindingseisen bij de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouw koopwoningen Volgnr. 2014-043 Corsa kenmerk 14.0008200 / Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling wethouder I. Koedoot

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/56

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/56 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/56 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening inzake de uitgifte van bouwgrond voor koopwoningen

Onderwerp: Verordening inzake de uitgifte van bouwgrond voor koopwoningen Onderwerp: Verordening inzake de uitgifte van bouwgrond voor koopwoningen De Gemeenteraad van Haaksbergen: gelezen het voorstel van de fracties van D66, Leefbaar Haaksbergen en de V.V.D. van 27 februari

Nadere informatie

Handhaving wachtlijst en evaluatie toedeling van kavels en nieuw te bouwen woningen

Handhaving wachtlijst en evaluatie toedeling van kavels en nieuw te bouwen woningen Bijlage 1 Handhaving wachtlijst en evaluatie toedeling van kavels en nieuw te bouwen woningen 1. Evaluatie wachtlijst A0. Na de herindeling wordt er vanaf mei 2000 in de gemeente Zaltbommel bij de toedeling

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/68

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/68 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-9-2013 Nummer voorstel: 2013/68 Voor raadsvergadering d.d.: 17-09-2013 Agendapunt: 12 Onderwerp:

Nadere informatie

A.J. Gerritsen 25 september 2014

A.J. Gerritsen 25 september 2014 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering A.J. Gerritsen 25 september 2014 Datum voorstel 15 juli 2014 Agendapunt Onderwerp Publicatie van gemeentelijke kennisgevingen De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

gelezen het voorstel d.d. 29 oktober 2015 van het college van burgemeester en wethouders; Regeling tarieven openbaarheid van bestuur gemeente Woerden

gelezen het voorstel d.d. 29 oktober 2015 van het college van burgemeester en wethouders; Regeling tarieven openbaarheid van bestuur gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00559 gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 10 november 2015 Portefeuillehouder(s): Burgemeester Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke en juridische

Nadere informatie

Raadsvoorstel. HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging

Raadsvoorstel. HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging ill I Raadsvoorstel Gemeenteraad 6 September 2012 23 Kerkdriel, 27 juni 2012 HERZIENE VERSIE: zie toegevoegde tekst onder Nota van Wijziging Onderwerp Verordening doelgroepen sociale woningbouw 2012 Beslispunten

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 7 april 2015; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen

Nadere informatie

2005. Nr. : Dnst. : BOWO

2005. Nr. : Dnst. : BOWO Nr. : 05.0033. Dnst. : BOWO 2005. Beschikbaarstelling van een (inkomsten)krediet ten behoeve van de opbrengst van de uitgifte van grond voor de bouw van 81 appartementen gelegen in het plan Roomburg aan

Nadere informatie

gemeente BUPIISSIim 11

gemeente BUPIISSIim 11 gemeente BUPIISSIim 11 Oplegnotitie Inkoopbeleid Brunssum 2014 Registratiekenmerk 444478 Gemeenteblad nr. 2013/69 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd in het kader van de uitvoering

Nadere informatie

Oplegnotitie (GBA-verordening 2012) Gemeenteblad 2011 nr.100

Oplegnotitie (GBA-verordening 2012) Gemeenteblad 2011 nr.100 Oplegnotitie (GBA-verordening 2012) Gemeenteblad 2011 nr.100 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om - kaders te stellen de raad geeft de grenzen aan waarbinnen het college het beleid

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

Grondprijzenbrief 2015

Grondprijzenbrief 2015 Grondprijzenbrief 2015 Inleiding De grondprijzenbrief 2015 geeft de door de gemeente Ede te hanteren prijzen weer voor gronden die in Ede door de gemeente worden uitgegeven met verschillende bestemmingen.

Nadere informatie

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om - kaders te stellen de raad geeft de grenzen aan

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Ontheffing woonplaatsvereiste wethouder R. Hartogh Heys en F. Rorink 1- Notagegevens Notanummer 2017-000495 Datum 11-04-2017 Programma: 01 Burger en bestuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61 Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting 2015-2017 RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk 437126 Gemeenteblad nr. 61 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Van wachtlijsten naar een lotingssysteem

Van wachtlijsten naar een lotingssysteem Beleidsnotitie Van wachtlijsten naar een lotingssysteem 1. Inleiding 1.1 Huidig beleid Voor de uitgifte van bouwkavels en nieuwbouwwoningen hanteert de gemeente Meijel op dit moment een wachtlijst. Mensen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Aanpassing kaders verkoop huurwoningen.

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Aanpassing kaders verkoop huurwoningen. Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Vergaderdatum: Registratienummer: Agendapunt nummer: Gemeenteraad Oirschot Onderwerp Aanpassing kaders verkoop huurwoningen. Inleiding/aanleiding In maart 2004

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Vaststelling Subsidieverordening voor het stimuleren van rioolgerelateerde voorzieningen in de huisaansluitingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Grondprijzen 2010 gemeente Peel en Maas. Raadsvergadering : 28 september 2010 Voorstel : Agendapunt : 10

Raadsvoorstel. Grondprijzen 2010 gemeente Peel en Maas. Raadsvergadering : 28 september 2010 Voorstel : Agendapunt : 10 Raadsvoorstel Raadsvergadering : 28 september 2010 Voorstel : 2010-113 Agendapunt : 10 Zaaknummer : 1894/2010/10409 Documentnummer : 1894/2010/10409 Datum : 29 juni 2010 Grondprijzen 2010 gemeente Peel

Nadere informatie

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Vergadering gemeenteraad d.d. 20 december 2018 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.A. Ronde Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Korte inhoud: De grondexploitaties Delfzijl-Noord,

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2018 en de verordening Jeugdhulp gemeente Bunnik 2018

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2018 en de verordening Jeugdhulp gemeente Bunnik 2018 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-005 Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning en de verordening Jeugdhulp Aan de raad, Onderwerp Verordening Maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Raadsvergadering 12 februari 2015

Raadsvergadering 12 februari 2015 College Wilms) (portefeuillehouder Raadsvergadering 12 februari 2015 Agendapunt: 0 nee Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied "Linnerpark". Van: Samenvatting: Voorstel: Bijlagen:

Nadere informatie

Gulpen-Wittem, 02-01-2007 Auteur BPGL Portefeuillehouder Jan Bormans

Gulpen-Wittem, 02-01-2007 Auteur BPGL Portefeuillehouder Jan Bormans RAADSVOORSTEL Nr. BP/032 Aan de Raad van de gemeente Gulpen-Wittem Gulpen-Wittem, 02-01-2007 Auteur BPGL Portefeuillehouder Jan Bormans Bijlagen Afdeling Ons Kenmerk ONDERWERP: Herziening uitgifteprijzen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GRIF12/006 Aan de raad, Voorstel Wij stellen u voor de bijgaande Verordening op de vertrouwenscommissie

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; Huisvestingsverordening gemeente Oldebroek 2015 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10,

Nadere informatie

, í. Onderwerp Nota grondprijzen 2014 en memo parameters 2014

, í. Onderwerp Nota grondprijzen 2014 en memo parameters 2014 B en W voorstel 13INT02955 Onderwerp Nota grondprijzen 2014 en memo parameters 2014 Samenvatting voorstel Door de prijsverschillen tussen de verschillende categorieën voor particuliere uitgifte woningbouw

Nadere informatie

De huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 vast te stellen.

De huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 vast te stellen. CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR370319_1 4 juli 2017 huisvestingsverordening gemeente Epe 2015 Raadsbesluit 2015 - registratienummer: 2015-16976 DE RAAD DER GEMEENTE EPE gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie.

Doelstelling van onderhavig plan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal één woning op voornoemde locatie. Raadsvoorstel Zaaknummer: 2017-008843 gemeente Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen 20-06-2017 30-01-2018 Ter inzage 1.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Aanpassen van de ' Verordening op de heffing en de invordering van reinigingsheffingen in de gemeente s-hertogenbosch 2013' Reg.nr. : 144625 B&W verg. : 19 maart 2013

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ; Huisvestingsverordening gemeente Harderwijk 2015 De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B15.000858; gelet op de artikelen 4, 5,

Nadere informatie

: Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer. Voorstel De Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer vast te stellen.

: Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer. Voorstel De Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening elektronische publicaties gemeente Deventer Raadsvergadering : 27 maart 2013 Politieke markt d.d.: 13 maart 2013 Agendapunt : Portef.houder : weth. Swart Voorstelnummer

Nadere informatie

NOORDWIJK. t Gemeente. Agendapunt: 13. Raadsvoordracht. Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk

NOORDWIJK. t Gemeente. Agendapunt: 13. Raadsvoordracht. Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk t Gemeente NOORDWIJK Blocmenbadplaolt Agendapunt: 13 Raadsvoordracht Verordening doelgroepen sociale woningbouw in Noordwijk Aan de gemeenteraad, Op grond van het hiernavolgende stellen wij u voor het

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het verzoek tot openbaarmaking van gegevens met betrekking tot het instellen van een vuurwerkverbod

Nadere informatie

Verkoopbrochure Bouwkavels Bedrijventerrein Briellaerd-Noord te Barneveld

Verkoopbrochure Bouwkavels Bedrijventerrein Briellaerd-Noord te Barneveld Verkoopbrochure Bouwkavels Bedrijventerrein Briellaerd-Noord te Barneveld 1 Verkoopbrochure Bouwkavels Bedrijventerrein Briellaerd-Noord Inleiding Bedrijventerrein Briellaerd-Noord ligt langs de A30, ten

Nadere informatie

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200315080 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Bestuursovereenkomst ex artikel 14 Reconstructiewet tussen provincie Noord- Brabant en de

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg'

Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Schiphorsterweg en Kosterweg' meppel.nl Agendapunt: IX/12. Meppel, 10 mei 2016 Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. 974776 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan 'Meppel - Buitengebied, herziening Voorgesteld besluit: 1. In te stemmen

Nadere informatie

Nota Grondprijsbeleid 2012

Nota Grondprijsbeleid 2012 Nota Grondprijsbeleid 2012 Versie: 27 juni 2012 Datum vaststelling: 20 juni 2012 I. Inleiding II. Woningbouw 1. Richtlijnen woningtoewijzing gemeente Landerd 2. Algemene verkoopvoorwaarden (2011) van de

Nadere informatie

Bestuurlijk kader Wij hebben het volgende bestuurlijk kader vastgesteld waarbinnen het project kan worden voorbereid en uitgevoerd:

Bestuurlijk kader Wij hebben het volgende bestuurlijk kader vastgesteld waarbinnen het project kan worden voorbereid en uitgevoerd: probleemstelling oplossing De in 2006 door de raad vastgestelde Woonvisie 2006-2009 geeft aan dat voor starters op de woningmarkt goedkope koopwoningen beschikbaar moeten komen. In het coalitieprogramma

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,2%. Aantal honden Éérste hond 97,80 98,97

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,2%. Aantal honden Éérste hond 97,80 98,97 RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 11 november 2015 onderwerp: Verordening Hondenbelasting 2016 bijlage: ontwerpbesluit datum: gemeenteblad I nr.: agenda nr.: Aan de gemeenteraad, Voor u ligt het voorstel

Nadere informatie

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 11 juni 2015 15-032 Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening

Nadere informatie

Uitgifteprocedure voor bouwkavels woningbouw. Beleidsregel uitgifte bouwkavels voor woningbouw. 0. Inleiding

Uitgifteprocedure voor bouwkavels woningbouw. Beleidsregel uitgifte bouwkavels voor woningbouw. 0. Inleiding 03022166 Uitgifteprocedure voor bouwkavels woningbouw 0. Inleiding De reden voor het opstellen van dit beleidsstuk is gelegen in de behoefte aan duidelijke kaders voor het uitgeven van bouwkavels door

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Janke Bolt 1 Raadsvoorstel Onderwerp Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Zandeind 29a" (Riel) Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage XX-XX-XXXX XX-XX-XXXX 1. Vast te stellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Nota Grondprijzen 2016/2017 BBV nr: 2016/234131

Raadsstuk. Onderwerp: Nota Grondprijzen 2016/2017 BBV nr: 2016/234131 Raadsstuk Onderwerp: Nota Grondprijzen 2016/2017 BBV nr: 2016/234131 1. Inleiding De vigerende Nota Grondbeleid (2013/74991) is in 2013 vastgesteld in de gemeenteraad van Haarlem. In de Nota Grondbeleid

Nadere informatie

1. De verordening op het beheer en gebruik van de begraafplaatsen 2011, incl. bijbehorende tarieventabel;

1. De verordening op het beheer en gebruik van de begraafplaatsen 2011, incl. bijbehorende tarieventabel; Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/10-00316 Behandelend ambtenaar C. Uittenbogaard Postreg.nr. Tel.nr 0345-636393 Datum: 17 januari 2011 ONDERWERP: Herziening verordening op het beheer en

Nadere informatie

Aan de commissie Grondgebiedzaken

Aan de commissie Grondgebiedzaken Made, 24 september 2002 Commissievergadering d.d. 22 oktober 2002 Aan de commissie Grondgebiedzaken Agendapunt: Onderwerp: Ontwikkeling project voormalige gemeentewerf Lage Zwaluwe. Toelichting: Advies

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

Oplegnotitie Verzoek om renteloze lening Harmonieorkest Brunssum 1907 d.d. 15 februari 2013 Registratiekenmerk Gemeenteblad nr.

Oplegnotitie Verzoek om renteloze lening Harmonieorkest Brunssum 1907 d.d. 15 februari 2013 Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. Oplegnotitie Verzoek om renteloze lening Harmonieorkest Brunssum 1907 d.d. 15 februari 2013 Registratiekenmerk 394410 Gemeenteblad nr. 2013-9 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd

Nadere informatie

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen.

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen. Voorstel aan de raad Nummer: B11-15396 Portefeuille: Economie, Wonen, Cultuur & Dienstverlening Programma: 2.4 Sterke stad Programmaonderdeel: 2.4.1 Werken aan de basis Steller: M.R. Roeffel Afdeling:

Nadere informatie

gemeente Bl* jnssipiti

gemeente Bl* jnssipiti ii gemeente Bl* jnssipiti ll Oplegnotitie Voorgenomen verkoop pand Dorpstraat 29 te Brunssum. Registratiekenmerk 515524 Gemeenteblad nr. 2014/55 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 juni 2015; gezien het advies van de commissie Leefomgeving van 20 mei 2015

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 juni 2015; gezien het advies van de commissie Leefomgeving van 20 mei 2015 CVDR Officiële uitgave van Nissewaard. Nr. CVDR369876_1 29 mei 2018 Verordening Starterslening 2015 De raad van de gemeente Nissewaard; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 juni 2015;

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Implementatie Wet Markt en Overheid, economische activiteiten

Implementatie Wet Markt en Overheid, economische activiteiten AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE TEN BOER Raadsvergadering: 25 juni 2014 Registratienummer: TB 14.4454538 Agendapunt: 17 Onderwerp: Voorstel: Implementatie Wet Markt en Overheid, economische activiteiten I.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: vaststelling bestemmingsplan 'Aquasingel De Groote Wielen' Reg.nr. : 104622 B&W verg. : 4 december 2012 Commissie : ROB Cie_verg. : 8 januari 2013 Raadsverg. : 22 januari

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS HUISVESTINGSVERORDENING GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS HUISVESTINGSVERORDENING GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2015.84 RIS 282096 HUISVESTINGSVERORDENING 2015 2019 GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gelet op artikel 2 van de Huisvestingswet 2014 en artikel 149 van

Nadere informatie

Onderwerp : Herziening tarieventabel 2012 Legesverordening Vast te stellen de volgende wijzigingsverordening op de Legesverordening 2010

Onderwerp : Herziening tarieventabel 2012 Legesverordening Vast te stellen de volgende wijzigingsverordening op de Legesverordening 2010 Raadsvoorstel Vergadering van : 21 februari 2012 Agendanummer : 8 Onderwerp : Herziening tarieventabel 2012 Legesverordening 2010 Programma : Ruimte om te leven Voorstel Vast te stellen de volgende wijzigingsverordening

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT f @ K M E Ü E 8 i? RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer: 1170328 Datum: 13 januari 2015 Behandeld door: J. Cohen/R. van Twuijver Afdeling / Team: RO/Projecten Onderwerp: aanwijzing Wet voorkeursrecht

Nadere informatie

Sector : III Nr. : 98

Sector : III Nr. : 98 Sector : III Nr. : 98 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 4 oktober 2000, nummer 6/98.00; gelet op het bepaalde in artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen.

Samenvatting: Voorgesteld wordt de Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018 vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 172479 Behandeld door: M.H.T. Jansen Datum: 9 februari 2018 Agendapunt: 11 Onderwerp: Subsidieverordening gemeentelijke monumenten Renswoude 2018. Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld

Nadere informatie

12 Stiens, 22 december 2015

12 Stiens, 22 december 2015 12 Stiens, 22 december 2015 Raadsvergadering: 11 februari 2016 Voorstelnummer: 2016/3 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Anne den Herder E-mail: a.denherder@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Raadsvoorstel. De Bijl Tel. : (073) :

Raadsvoorstel. De Bijl Tel. : (073) : *8r1e453ct13# Raadsvoorstel Steller De Bijl Tel. (073) 615 95 64 E-mail k.debijl@shertogenbosch.nl Portefeuille Hoskam Agenda nr. B&W 24 juni 2014 Reg.nr. 3845017 Openbaar Commissie FES Datum 25 augustus

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel.

Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel. Notitie bezwaren vestiging voorkeursrecht Centrum Boekel. Inleiding Op 13 juli 2017 hebben burgemeester en wethouders het voorkeursrecht gevestigd op basis van de Wvg op het plangebied Centrum Boekel.

Nadere informatie

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning.

Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot vaststelling de Beleidsnota Plattelandswoning. Gemeenteblad Elektronisch uitgegeven van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2013 Nummer: 33 Uitgifte: 24 december 2013 Bekendmaking van het besluit van de gemeenteraad d.d. 16 december 2013, nr. 11B, tot

Nadere informatie

De mogelijkheid van incourante bedrijfspercelen op te nemen in de Nota Grondbeleid met de prijsstellingen zoals genoemd in het voorstel.

De mogelijkheid van incourante bedrijfspercelen op te nemen in de Nota Grondbeleid met de prijsstellingen zoals genoemd in het voorstel. Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: Aanpassen Nota grondbeleid ten aanzien van incourante bedrijfspercelen Soort: Besluitvormend Opsteller: P. Engelvaart Portefeuillehouder: W. Hanssen Zaaknummer: SOM/2014/013597

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-10-2011 Nummer voorstel: 2011/81

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-10-2011 Nummer voorstel: 2011/81 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 4-10-2011 Nummer voorstel: 2011/81 Voor raadsvergadering d.d.: 25-10-2011 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II.

Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002. Made, 27 september 2002. Agendapunt: 7. Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Aan de Raad. Raadsvergadering d.d. 3 oktober 2002 Made, 27 september 2002 Agendapunt: 7 Onderwerp: Ontwikkeling bedrijventerrein t Spijck fase II. Voorstel: 1. Instemmen met de algemene uitgifte voorwaarden

Nadere informatie

C O N C E P T K O O P O V E R E E N K O M S T

C O N C E P T K O O P O V E R E E N K O M S T C O N C E P T K O O P O V E R E E N K O M S T ONDERGETEKENDEN: De gemeente Velsen, ten deze krachtens de bepalingen van de gemeentewet vertegenwoordigd door de burgemeester van deze gemeente, die als zodanig

Nadere informatie

Uitgiftevoorwaarden en lotingsregelement kavels particuliere ontwikkeling

Uitgiftevoorwaarden en lotingsregelement kavels particuliere ontwikkeling Uitgiftevoorwaarden en lotingsregelement kavels particuliere ontwikkeling Inschrijving algemeen Voor inschrijving als gegadigde voor een bouwkavel gelden de volgende regels: 1. Inschrijving vindt plaats

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,5%. 221,52 224,88. Voorstel

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,5%. 221,52 224,88. Voorstel RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 12 november 2014 onderwerp: Verordening Hondenbelasting 2015 bijlage: ontwerpbesluit datum: 3 november 2014 gemeenteblad I nr.: 102 agenda nr.: 4 Aan de gemeenteraad, Voor

Nadere informatie

Toeslagenverordening Wet Investeren in Jongeren gemeente Aa en Hunze

Toeslagenverordening Wet Investeren in Jongeren gemeente Aa en Hunze No.: 04 De raad der gemeente Aa en Hunze; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, d.d. 11 januari 2010, nummer 2010/04; gelezen het voorstel van het college van

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Onderwerp : Wijziging legesverordening m.b.t. legesheffing planologische procedures Nr.: 04/3A Commissie (naam en datum) : Omgeving, 19 januari 2004 Datum raadsvergadering : 29 januari 2004 Samenvatting

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Inkoopbeleid

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Inkoopbeleid Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Inkoopbeleid Voorgesteld besluit 1. Het inkoopbeleid vast te stellen. 2. Het inkoop- en aanbestedingsbeleid, vastgesteld op 11 december

Nadere informatie

Middelen Gelet op het gegeven dat er geen sprake is van een inhoudelijke beleidswijziging zijn er geen financiële consequenties.

Middelen Gelet op het gegeven dat er geen sprake is van een inhoudelijke beleidswijziging zijn er geen financiële consequenties. Raadsvoorstel 89 Vergadering 2 oktober 2012 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening inkomensondersteunende maatregelen minima Helmond 2012 B&W vergadering : 21 augustus 2012 Dienst / afdeling : SE/Zorgpoort

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Raadsvoorstel. J.A.E. Landwehr 29 november september De raad wordt voorgesteld te besluiten: Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 29 november 2018 Datum voorstel 18 september 2018 Agendapunt Onderwerp Herontwikkeling locatie Utrechtseweg 341, De Bilt De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Raadsvoorstel B. en W.

Raadsvoorstel B. en W. Raadsvoorstel B. en W. Datum voorstel: 23 december 2009 Vergaderdatum: 12 januari 2010 Uiterste datum collegebehandeling: 12 januari 2010 Uiterste datum raad: 21 januari 2010 Naam opsteller: Angeliek Willems

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 6

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. Agenda nr. 6 Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Harmoniseren bijzondere bijstand Peel 6.1 betreffende regels draagkracht bijzondere bijstand Soort: Besluitvormend Opsteller: M.J.A. Lammers Portefeuillehouder: T.C.W.

Nadere informatie

B&W 18 november 2008 Gemeenteblad

B&W 18 november 2008 Gemeenteblad Jaar: 2008 Nummer: 78 Besluit: B&W 18 november 2008 Gemeenteblad LOTINGSREGLEMENT BOUWKAVELS HELMOND 2008 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond; Artikel 1 Definities In dit reglement wordt

Nadere informatie

De herziene residuele grondwaarden zijn hieronder vetgedrukte aangegeven.

De herziene residuele grondwaarden zijn hieronder vetgedrukte aangegeven. Nummer : 12-10.2010 Onderwerp : Herziening exploitatieopzetten Korte inhoud : Herziening exploitatieopzetten Uithuizen, 27 mei 2010 AAN DE RAAD. Inleiding Jaarlijks dienen de exploitatieopzetten van de

Nadere informatie

\ Raadsvoorstel Zaak 13971

\ Raadsvoorstel Zaak 13971 \ Raadsvoorstel Zaak 13971 Onderwerp: Nota Inkoopbeleid gemeente Voerendaal 2015 heid: Portefeuillehouder: Wethouder Leunissen Datum Raad: 18-12-14 Nummer: 2014/13/ \ Samenvatting In mei 2012 is de Nota

Nadere informatie

Uitgiftesysteem bouwgrond gemeente Dalfsen

Uitgiftesysteem bouwgrond gemeente Dalfsen Uitgiftesysteem bouwgrond gemeente Dalfsen BIJLAGEN BEGROTING 2001 Uitgiftesysteem bouwgrond Gemeente Dalfsen Ontwikkeling en Grondzaken Augustus 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 2 Bebouwingscategorieën

Nadere informatie

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond

Voorgeschiedenis Overeenstemming over realisering Erfpachtuitgifte van de grond Nr. : 03.0070. Dnst. : BOWO 2003. Uitgifte in erfpacht van een perceel grond, gelegen in het uitbreidingsplan Roomburg, aan Bouwbedrijf Niersman B.V.. Leiden, 18 juni 2003. Voorgeschiedenis In opdracht

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling Verordening basisregistratie personen Appingedam 2014

Onderwerp Vaststelling Verordening basisregistratie personen Appingedam 2014 Gemeente Appingedam Raadsvoorstel Raadsagenda d.d.: 18 juni 2015 Voorstel nummer : 11 Behandelend ambtenaar : Ina Blaauw-Burgstra Telefoonnummer : 0596 691137 E-mailadres : i.blaauw@appingedam.nl Portefeuillehouder

Nadere informatie

18 december 2014 Jeroen Heuvelink

18 december 2014 Jeroen Heuvelink Raadsvoorstel Datum Raad Portefeuillehouder 18 december 2014 Jeroen Heuvelink Registratienummer BR1400295 Preventief toezicht van toepassing Nee Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Leeuwenhoekweg BP0123

Nadere informatie

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006

Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: E. ten Westenend Tel nr: 8455 Nummer: 17A.01006 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja Bijlagen: 5 Afschrift

Nadere informatie

Portefeuillehouder: T. Kroese. Behandeld door: Nanda Lamme

Portefeuillehouder: T. Kroese. Behandeld door: Nanda Lamme P U R M E R E /f O,. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1456254 Datum: 30 oktober Domein/ Team: Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder: T. Kroese Behandeld door: Nanda Lamme

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Benoeming leden Rvt onderwijs 1- Notagegevens Notanummer 2017-000475 Datum 30-03-2017 Programma: 09 Jeugd en onderwijs Portefeuillehouder Weth. Hartogh Heys

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-087 Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Gevraagde beslissing 1. De kaders

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Raadsvoorstel20061107391 Onderwerp de verkoop van de Hoofdweg 901 te Hoofddorp Portefeuillehouder J.J. Nobel steiler F. Bonajo (4276) Collegevergadering 4 juli 2006 Raadsvergadering

Nadere informatie

Vergadering van Agendanummer : Onderwerp : Programma : Voorstel Voorstel in het kort

Vergadering van Agendanummer : Onderwerp : Programma : Voorstel Voorstel in het kort Raadsvoorstel Vergadering van : 25 september 2012 Agendanummer : 9 Onderwerp : Levensloopbestendige woningen Programma : Ruimte om te leven/ R. Bos Voorstel - niet over te gaan tot het verplichten van

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit

2015-415. Nieuwegein. Gemeenteraad. Raadsvoorstel Afdeling Financiën. 1 Onderwerp. Programmabegroting 2016. 2 Gevraagd besluit Nieuwegein m S\ Gemeenteraad Onderwerp Programmabegroting 2016 Datum 25 september 2015 Raadsvoorstel Afdeling Financiën Portefeuillehouder mr. J.A.N. Gadella 2015-415 1 Onderwerp Programmabegroting 2016

Nadere informatie