Huishoudelijk Reglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement"

Transcriptie

1 Raad van Toezicht Juni 2016 Huishoudelijk Reglement Algemeen De raad van toezicht richt zich bij vervulling van haar taak naar het belang van de organisatie. De leden van de raad van toezicht zijn onafhankelijk en opereren zonder last of ruggespraak. De raad van toezicht fungeert als een college met gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat betekent dat alle leden van de raad van toezicht gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor besluiten die worden genomen in de raad van toezicht, ook als zij zich in de vergadering tegen de inhoud van het besluit hebben uitgesproken. De raad van toezicht heeft tot taak toezicht te houden op het beleid en het functioneren van het bestuur en de algemene zaken binnen de organisatie. De raad van toezicht staat daarnaast het bestuur met advies terzijde. De raad van toezicht vervult de werkgeversfunctie voor het bestuur van de stichting. Artikel 1. Leden en benoemingsprocedure 1. Leden van de raad van toezicht worden benoemd, geschorst en ontslagen op voordracht van de raad van toezicht conform het daarvoor geregelde in de statuten. 2. Leden voldoen aan het profiel, zoals opgenomen in dit reglement. 3. Voor werkzaamheden van leden wordt jaarlijks een vergoeding vastgesteld 4. Indien een vacature ontstaat in de raad van toezicht, wordt de geleding op wiens voordracht het vertrekkende bestuurslid zitting had, in kennis gesteld en verzocht een nieuw kandidaat-lid ter kennis te brengen van de raad van toezicht. 5. De raad van toezicht stelt een procedure vast voor de benoeming van nieuwe leden. 6. Ten behoeve van de benoeming voorziet het kandidaat-lid de Raad van Toezicht van een Curriculum Vitae, een ondertekende verklaring van de kandidaat dat hij kennis heeft genomen van de statuten, het huishoudelijk reglement en de voor de branche geldende governancecodes en die onderschrijft, en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Artikel 2. Taakverdeling en besluitvorming 1. De raad van toezicht heeft geen andere taken en bevoegdheden dan die voortvloeien uit de wet, statuten, code goed onderwijsbestuur van de PO-raad en het in de aanhef van dit reglement bepaalde.

2 2. De raad van toezicht kan uit haar midden vaste en/of ad-hoc commissies instellen en deze belasten met nader door de raad van toezicht omschreven taken. Tevens kan de raad van toezicht voor het functioneren van een vaste of ad-hoc commissie een reglement vaststellen 3. De raad van toezicht kiest uit de leden een voorzitter en een vicevoorzitter. 4. De raad van toezicht besluit uitsluitend over onderwerpen die geagendeerd zijn. 5. De raad van toezicht besluit bij consensus, of op verzoek van minstens één lid bij stemming. 6. Indien er wordt gestemd, dan wordt er besloten op basis van gewone meerderheid van stemmen. Indien bij stemming de stemmen staken, dan beslist de voorzitter. 7. Indien niet tenminste 2/3 van de zittende leden aanwezig zijn op de vergadering waarop het agendapunt is geagendeerd, dan wordt indien tenminste één lid daar om vraagt het besluit verdaagd naar een nieuwe vergadering die de voorzitter uitschrijft, ten spoedigste één week later. Tijdens die vergadering wordt er door de aanwezige leden besloten conform lid 6 ongeacht het aantal aanwezigen. 8. De voorzitter kan besluiten dat bij stemming onthouding van stemming niet mogelijk is. In dat geval is ieder lid van de Raad verplicht een stem uit te brengen. Artikel 3. Functioneren en zelfevaluatie 1. De raad van toezicht heeft éénmaal per jaar een bijeenkomst waarin het eigen functioneren wordt geëvalueerd. De resultaten hiervan worden ter kennis gesteld aan de bestuurder. 2. De raad van toezicht schrijft een verslag van de eigen activiteiten als onderdeel van de (openbare) jaarstukken van de stichting. 3. De voorzitter van de raad van toezicht heeft bij het aflopen van de zittingstermijn een functioneringsgesprek met elk lid. Voor herbenoeming is een positieve evaluatie van het functioneren noodzakelijk. Artikel 4. Rooster van aftreden 1. De raad van toezicht stelt een rooster van aftreden vast conform het daarvoor gestelde in de statuten. 2. Voorzitter en vicevoorzitter treden niet gezamenlijk af. Artikel 5. Adviseurs 1. De raad van toezicht kan besluiten ter vergadering externe adviseurs uit te nodigen. Zij nemen geen deel aan de besluitvorming. Artikel 6. Jaarrekening en jaarverslag 1. De raad van toezicht stelt de jaarrekening vast (statuten, artikel ). De jaarrekening wordt na vaststelling ondertekend door alle leden van de Raad van Toezicht (statuten, artikel ).

3 2. Het jaarverslag als bedoeld in artikel van de statuten omvat naast de financiële stukken een beschrijving van de werkzaamheden van het bestuur van de stichting en het jaarverslag van de raad van toezicht. 3. De jaarrekening wordt opgesteld conform de geldende wet- en regelgeving alsmede de richtlijnen van het Ministerie. De raad van toezicht kan nadere (vorm- )vereisten stellen aan het bestuursverslag. Artikel 7. Algemene Wet Bestuursrecht 1. Bij bezwaarprocedures op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht inzake door of namens de raad van toezicht genomen beslissingen, treden twee daartoe gemandateerde leden van de raad van toezicht gezamenlijk op als vertegenwoordigers van de raad van toezicht. Artikel 8. Woordvoerderschap 1. De voorzitter dan wel de vicevoorzitter treedt op als woordvoerder van de raad van toezicht. 2. De leden communiceren intern dan wel extern overeenkomstig de besluiten in de raad van toezicht. 3. De leden betrachten terughoudendheid bij de communicatie en brengen geen informatie naar buiten die redelijkerwijs als vertrouwelijk is te beschouwen, ook niet na zijn/haar aftreden. Artikel 9. Slotbepaling 1. Het huishoudelijk reglement heeft geldigheid tot het moment dat de raad van toezicht het huishoudelijk reglement wijzigt. 2. Bij interpretatieverschillen en onderwerpen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de raad van toezicht. Bijlagen. De bijlagen vormen een integraal onderdeel van het huishoudelijk reglement A. Profiel van de Raad van Toezicht B. Procedures voor werving en selectie van leden C. Rooster van aftreden D. Reglement Remuneratiecommissie Dit huishoudelijk reglement is vastgesteld op en vervangt alle eerdere versies.

4 BIJLAGE A bij het Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Profiel van de Raad van Toezicht De Raad van Toezicht van SOOLvA werkt met een profiel van het team, niet met profielen van individuele leden. Bij het uitbreiden of aanvullen van de raad wordt naar volledige invulling van het teamprofiel gestreefd. Binnen de Raad van Toezicht zijn de volgende competenties / deskundigheden aanwezig: a. kennis van en/of ervaring met inhoud en uitvoering van basisonderwijs b. kennis van en ervaring met voor basisonderwijs relevante wet- en regelgeving c. kennis van en ervaring met regelgeving en uitvoering op het gebied van financiering van basisonderwijs d. kennis van en ervaring met regelgeving op het gebied van onderwijshuisvesting en gemeentelijk onderwijshuisvestingsbeleid e. kennis van en ervaring met organisatieontwikkeling, veranderingsmanagement, organisatiecultuur f. kennis van en ervaring met integraal personeelsbeleid en de onderdelen daarvan g. een netwerk binnen regionale gemeentelijke politiek en bij het onderwijs betrokken maatschappelijke groeperingen

5 BIJLAGE B bij het Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Procedure voor het werven van leden Artikel 1: vacature stelling 1. De raad van toezicht stelt vast dat er een vacature is. 2. De raad van toezicht stelt vast van welke geleding de vacante plaats in de raad is ontstaan. 3. De raad van toezicht stelt vast op welke onderdelen van het teamprofiel er in de vacature moet worden voorzien; op basis hiervan wordt een profiel van het nieuw te benoemen lid opgesteld. 4. De raad van toezicht informeert de betreffende geleding omtrent de vacature en verzoekt de geleding een voordracht te doen op basis van het profiel. 5. De raad van toezicht kan de betreffende geleding een voorstel doen voor een kandidaat. Artikel 2: kandidaatstelling 1. Vacatures worden openbaar gepubliceerd. 2. Selectie van nieuwe leden van de raad van toezicht gebeurt in een sollicitatiecommissie. 3. De raad van toezicht streeft naar samenstelling van de sollicitatiecommissie waarin de betreffende geleding en de raad van toezicht beide zijn vertegenwoordigt en die komt tot een op consensus gebaseerde voordracht aan de raad van toezicht. Indien een gezamenlijke sollicitatiecommissie niet tot stand komt, verzorgt de betreffende geleding de bemensing van de sollicitatiecommissie. 4. De betreffende geleding cq de sollicitatiecommissie doet binnen drie maanden na het verzoek aan de raad van toezicht een voordracht van een kandidaat. 5. Ten behoeve van de benoeming voorziet het kandidaat-lid de raad van toezicht van een curriculum citae, een ondertekende verklaring van de kandidaat dat hij kennis heeft genomen van de statuten, het huishoudelijk reglement en de voor de branche geldende governancecode en die onderschrijft, en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Artikel 3: benoeming

6 1. De raad van toezicht kan de voorgedragen kandidaat uitnodigen voor een gesprek. 2. De raad van toezicht neemt binnen twee maanden na de voordracht van het kandidaatsbestuurslid door de geleding een besluit over voordracht aan de/een gemeenteraad. 3. Indien de raad van toezicht niet overgaat tot voordracht, wordt de betreffende geleding schriftelijk en gemotiveerd hieromtrent ingelicht, waarna de geleding in de gelegenheid wordt gesteld een nieuwe kandidaat voor te dragen conform artikel 2.

7 BIJLAGE C bij het Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Rooster van aftreden De Raad van Toezicht stelt separaat een rooster van aftreden vast.

8 BIJLAGE D bij het Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Reglement remuneratiecommissie Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 1. Dit reglement is vastgesteld op grond van de bevoegdheid omschreven in artikel 3 van het huishoudelijk reglement. Dit reglement kan door de raad van toezicht worden gewijzigd. 2. De remuneratiecommissie is een vaste commissie van de raad van toezicht. Artikel 2 Samenstelling remuneratiecommissie 1. De remuneratiecommissie bestaat uit ten minste twee leden van de raad van toezicht. 2. De leden worden benoemd en kunnen te allen tijde worden ontslagen door de raad van toezicht. 3. De raad van toezicht wijst één van de leden van de remuneratiecommissie als voorzitter aan. Artikel 3 Taken en bevoegdheden 1. De algemene taak van de remuneratiecommissie is het voorbereiden van de besluitvorming van de raad van toezicht op het specifieke werkterrein van de remuneratiecommissie. 2. De remuneratiecommissie heeft in ieder geval de volgende taken: a. het doen van een voorstel voor selectiecriteria en een benoemingsprocedure inzake de bestuurder(s); b. het doen van een voorstel voor een profielschets van de bestuurder(s) conform artikel van de statuten; c. het doen van een voorstel inzake de bezoldiging van de bestuurder(s) ter vaststelling door de raad van toezicht e.e.a. met inachtneming van de wettelijke kaders die hiervoor gelden; d. het voeren van het jaargesprek met het oog op het vaststellen van de door de bestuurder(s) te behalen doelstellingen. e. het voeren van het jaarlijkse beoordelingsgesprek met de bestuurder(s); Artikel 4 Vergaderingen en verslaglegging

9 1. De remuneratiecommissie vergadert zo vaak als nodig is voor een goed functioneren van de remuneratiecommissie doch ten minste éénmaal per jaar. 2. De remuneratiecommissie bepaalt of en wanneer de bestuurder(s) en/of andere personen bij een vergadering van de remuneratiecommissie aanwezig zijn. 3. Van elke vergadering wordt een verslag of aantekening gemaakt voor het dossier. De inhoud wordt tijdig mondeling of schriftelijk ter kennis gebracht van de raad van toezicht. 4. Indien daartoe verzocht, verstrekt de voorzitter van de remuneratiecommissie nadere informatie aan de raad van toezicht tijdens zijn vergadering. 5. Ieder lid van de raad van toezicht heeft onbeperkt toegang tot alle gegevens van de remuneratiecommissie. Artikel 5 Procedure 1. Voorafgaand of na de laatste vergadering aan het einde van het kalenderjaar bespreekt de raad van toezicht het functioneren en de bezoldiging van de bestuurder(s). De raad van toezicht kan de remuneratiecommissie mandateren om bepaalde toezeggingen aan de bestuurder(s) te doen. 2. De remuneratiecommissie bespreekt onderling het functioneren en de bezoldiging van de bestuurder(s). De Handleiding beoordeling bestuurder die als bijlage 1 aan dit reglement is gehecht, geldt als leidraad voor dit gesprek. 3. De remuneratiecommissie heeft in de maand januari daarna een functionerings- en jaargesprek met de bestuurder(s). Van dit gesprek wordt een verslag gemaakt voor het dossier. 4. In de eerste vergadering van het nieuwe jaar brengt de remuneratiecommissie mondeling of schriftelijk verslag uit van het functioneringsgesprek. Voor zover de remuneratiecommissie niet gemandateerd was de bezoldiging van de bestuurder(s) vast te stellen, doet de raad van toezicht een voorstel. De raad van toezicht beslist en is te allen tijde als college gezamenlijk verantwoordelijk voor het bezoldingsbeleid van de bestuurder. De bestuurder(s) wordt / worden zo spoedig mogelijk van de beslissing van de Raad van Toezicht in kennis gesteld.

10 Handleiding Beoordeling Bestuurder Algemene aandachtspunten 1 Functioneren van de stichting en de scholen 2 Competenties van de bestuurder(s) 3 Omgang bestuurder(s) met de raad van toezicht 4 Afspraken over salaris en targets voor het volgende jaar Ad 1 Functioneren van de stichting en de scholen Onderwijs, leerlingen en ouders, resultaten Financiën: exploitatie, risico s, meerjarenvooruitzichten Personeel Organisatie (structuur, systemen, cultuur, verandervermogen) Vastgoed, beheer van gebouwen Externe relaties, imago, netwerken, PR Compliant aan wet- en regelgeving Ad 2 Competenties van de bestuurder Algemene competenties voor de bestuurder worden besproken aan de hand van de competenties op de onderstaande aspecten: Strategisch denken en handelen Toekomstgericht en realistisch Oog voor maatschappelijke functies en continuïteit, gevoel voor de maatschappelijke omgeving, beheer van externe relaties Prioriteren, besluitvaardigheid, keuzes maken Besturen van grote, complexe onderneming Delegeren: heldere kaders en afspraken, monitoren en inzicht, zo nodig interveniëren Stimuleren en faciliteren Organisatie Binden van medewerkers aan doelen en cultuur, teamvorming Binden van stakeholders aan de school, ontwikkelen en onderhouden van constructieve relaties Kennis en gezag op het gebied van onderwijs Persoonlijke kenmerken Besluitvaardig en doorpakken Hoog energieniveau en stressbestendig Vermogen tot zelfreflectie en zelfcorrectie Mogelijke signalen ter bespreking Heeft bestuurder de neiging de problemen te ontkennen? Duiken er steeds onverwachte tegenvallers op? Worden prognoses in positieve zin bijgesteld zonder plausibele verklaring? Zegt de bestuurder steeds dat het in voorbereiding is of onder controle? Ligt het steeds aan de ander?

11 Vertoont de bestuurder vluchtgedrag? Verzamelt de bestuurder steeds meer ondersteuners om zich heen? Ad 3 Omgang bestuurder met de raad van toezicht Cultuur Er is duidelijkheid en gemeenschappelijkheid over de rol van bestuur en RvT De houding t.o.v. elkaar (openheid, respect) maakt een goed samenspel mogelijk Informatievoorziening De RvT maakt tijdig duidelijk welke informatie hij nodig heeft met oog voor haalbaarheid Bestuurder heeft oog voor benodigde informatie en beantwoord vragen tijdig en adequaat en stelt zich in het algemeen open op. Samenwerking Bestuur gebruikt RvT en zijn leden als klankbord, de leden weten deze klankbordfunctie adequaat in te vullen Bestuurder betrekt RvT tijdig bij belangrijke beslissingen Ad 4 Afspraken salaris en de targets voor het volgende jaar De bestuurder wordt beloond conform de daarvoor geldende wettelijk regelingen. Jaarlijks worden in het kader van het functioneringsgesprek doelstellingen vastgesteld voor het functioneren van de bestuurder. In het volgende functioneringsgesprek worden de doelstellingen van de vorige sessie geëvalueerd. Binnen de bestaande wettelijke regelingen kan de Raad van Toezicht gebruik maken van instrumenten voor beloning.

SOVOR Huishoudelijk reglement 22 januari 2014

SOVOR Huishoudelijk reglement 22 januari 2014 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Roosendaal Raad van Toezicht Huishoudelijk Reglement Algemeen De Raad van Toezicht richt zich bij vervulling van haar taak naar het belang van de organisatie. De

Nadere informatie

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Doel en reikwijdte reglement 1. Dit reglement geeft nadere invulling van samenstelling

Nadere informatie

Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht

Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht Stichting Sirius Reglement Raad van Toezicht Stichting Sirius Openbaar primair onderwijs Amsterdam Zuidoost Versie: 2014-04-14 Inhoudsopgave 1 Reglement voor de Raad van Toezicht... 3 Artikel 1 - Begripsbepalingen...

Nadere informatie

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Reglement Selectie- en Remuneratiecommissie Woningstichting Kennemer Wonen

Reglement Selectie- en Remuneratiecommissie Woningstichting Kennemer Wonen Reglement Selectie- en Remuneratiecommissie Woningstichting Kennemer Wonen Reglement selectie- en remuneratiecommissie Woningstichting Kennemer Wonen 2017 1 Reglement selectie- en remuneratiecommissie

Nadere informatie

REGLEMENT SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE STICHTING WOONLINIE d.d. 1 januari 2017

REGLEMENT SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE STICHTING WOONLINIE d.d. 1 januari 2017 Artikel 1 Definities REGLEMENT SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE STICHTING WOONLINIE d.d. 1 januari 2017 In dit reglement hebben onderstaande begrippen de navolgende betekenis: Bestuur: Deelneming: Het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT. Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht Stichting Basisonderwijs Gooi en Vechtstreek HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE RAAD VAN TOEZICHT Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur en houdt

Nadere informatie

REGLEMENT REMUNERATIE- EN SELECTIECOMMISSIE STICHTING GROENWEST d.d. 12 november 2017

REGLEMENT REMUNERATIE- EN SELECTIECOMMISSIE STICHTING GROENWEST d.d. 12 november 2017 REGLEMENT REMUNERATIE- EN SELECTIECOMMISSIE STICHTING GROENWEST d.d. 12 november 2017 Artikel 1 Definities In dit reglement hebben onderstaande begrippen de navolgende betekenis: Bestuur: Deelneming: Het

Nadere informatie

Reglement van orde van de Raad voor Cultuur 2014

Reglement van orde van de Raad voor Cultuur 2014 Reglement van orde van de Raad voor Cultuur 2014 De Raad voor Cultuur, Gelet op: artikel 21 van de Kaderwet adviescolleges, Overwegende: dat dat het wenselijk is dat in een Reglement van orde nadere voorschriften

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING OPENBAAR ONDERWIJS JAN VAN BRABANT, Raad van Toezichtmodel

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING OPENBAAR ONDERWIJS JAN VAN BRABANT, Raad van Toezichtmodel REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING OPENBAAR ONDERWIJS JAN VAN BRABANT, Raad van Toezichtmodel Preambule De Raad van Toezicht past de Code Goed Onderwijsbestuur toe zoals deze is opgesteld door de VO-Raad.

Nadere informatie

Reglement Commissie Governance en Remuneratie (CGR) van de raad van commissarissen van Intermaris

Reglement Commissie Governance en Remuneratie (CGR) van de raad van commissarissen van Intermaris BIJLAGE E (Bijlage bij het reglement voor de raad van commissarissen) Reglement Commissie Governance en Remuneratie (CGR) van de raad van commissarissen van Intermaris Vooraf De raad van commissarissen

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht.

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht. 6. Raad van Toezicht 14-04-2014 Versie 6.02 Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht Status Definitief Artikel 1: Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt het College van Bestuur

Nadere informatie

Intermaris. Reglement selectie- en remuneratiecommissie van de raad van commissarissen van Intermaris

Intermaris. Reglement selectie- en remuneratiecommissie van de raad van commissarissen van Intermaris Intermaris BIAAGE E (Bijiage bij het reglement voor de raad van commissarissen) Reglement selectie- en remuneratiecommissie van de raad van commissarissen van Intermaris De raad van commissarissen van

Nadere informatie

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken.

4. Bij voorkeur zal de raad van toezicht van Stichting P60 bij de werving van nieuwe toezichthouders buiten het eigen netwerk zoeken. REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Opgesteld door de voorzitter op 25.03.2013 Vastgesteld door de raad van toezicht op: 27.05.2013 te Amstelveen HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Eindhoven, 11 oktober 2016 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepalingen 3 Artikel 2. Status en inhoud van de regels 3 Artikel 3. Samenstelling 3 Artikel 4. Integriteit 4 Artikel

Nadere informatie

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018

DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM. Reglement. Raad van Toezicht. november 2018 DIERENOPVANGCENTRUM AMSTERDAM Reglement Raad van Toezicht november 2018 Vastgesteld door de RvT in de vergadering van 19 november 2018 Inleiding Binnen de Stichting Dierenopvangcentrum Amsterdam II (Stichting)

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Gereformeerde Scholengroep Januari 2015 (en tekstuele update maart 2019)

Reglement Raad van Toezicht Stichting Gereformeerde Scholengroep Januari 2015 (en tekstuele update maart 2019) Pagina 1 van 5 Reglement Raad van Toezicht Stichting Gereformeerde Scholengroep Januari 2015 (en tekstuele update maart 2019) Artikel 1. Algemeen De Raad van Toezicht van de Stichting Gereformeerde Scholengroep,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

Reglement selectie- en remuneratiecommissie. Vastgesteld door de Raad van Commissarissen op

Reglement selectie- en remuneratiecommissie. Vastgesteld door de Raad van Commissarissen op Vastgesteld door de Raad van Commissarissen op 22-3-2017 Artikel 1 - Toepasselijkheid, status en inhoud reglement 1. Dit reglement is opgesteld ter uitwerking van en in aanvulling op het reglement van

Nadere informatie

Betreft: voorstel tot benoeming leden van de Raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Vlagtwedde

Betreft: voorstel tot benoeming leden van de Raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Vlagtwedde Aan de gemeenteraad van de gemeente Vlagtwedde Ter Apel, 15 oktober 2016 Kenmerk: jdw/gs/16-866 Betreft: voorstel tot benoeming leden van de Raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage F: reglement selectie- en remuneratiecommissie RvT

Reglement Raad van Toezicht Bijlage F: reglement selectie- en remuneratiecommissie RvT Reglement Raad van Toezicht Bijlage F: reglement selectie- en remuneratiecommissie RvT Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reglement

Nadere informatie

1. Positionering Raad van Toezicht in de stichting

1. Positionering Raad van Toezicht in de stichting Reglement Raad van Toezicht Stichting GGNet, opgemaakt op grond van artikel 24 van de statuten van GGNet en in onderstaande vorm vastgesteld in de vergadering van de Raad van Toezicht d.d. 9 september

Nadere informatie

Reglement commissies raad van commissarissen Ymere 1

Reglement commissies raad van commissarissen Ymere 1 Reglement commissies raad van commissarissen Ymere 1 De statuten van Ymere geven aan dat de raad van commissarissen kan besluiten tot het instellen van vaste en ad hoc commissies, en dat deze commissies

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht. Diabetes Fonds

Reglement Raad van Toezicht. Diabetes Fonds Diabetes Fonds Amersfoort, 1 september 2006 Stichting Diabetes Fonds Preambule In dit reglement wordt de positie van de Raad van Toezicht van de Stichting Diabetes Fonds (hierna te noemen: stichting) omschreven

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht ter uitvoering van artikel 14, lid 3, van de statuten van de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Ermelo Begrippen In dit reglement wordt onder Raad verstaan

Nadere informatie

Reglement RvT Bijlage F: reglement selectie- en remuneratiecommissie RvT

Reglement RvT Bijlage F: reglement selectie- en remuneratiecommissie RvT Reglement RvT Bijlage F: reglement selectie- en remuneratiecommissie RvT Versie: 2016.01 Vastgesteld door RvT: 31 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reglement selectie- en remuneratiecommissie...

Nadere informatie

Reglement Selectie- en remuneratiecommissie

Reglement Selectie- en remuneratiecommissie Stichting Standvast Wonen Reglement Selectie- en remuneratiecommissie Vastgesteld door Raad van Toezicht op 14 september 2018 Reglement Selectie- en remuneratiecommissie 14 september 2018 1 van 6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College

Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht dr. Aletta Jacobs College 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT HOGESCHOOL LEIDEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT HOGESCHOOL LEIDEN REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT HOGESCHOOL LEIDEN ALGEMEEN Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Dit reglement is het huishoudelijk reglement van de Raad van Toezicht, bedoeld in artikel 15 van de statuten van

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Amsterdam Noord

Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Amsterdam Noord Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Amsterdam Noord Inleiding Dit reglement Raad van Toezicht is een aanvulling op de statuten van de Stichting Openbaar Onderwijs Amsterdam Noord.

Nadere informatie

Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim. Reglement van de Raad van Toezicht

Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim. Reglement van de Raad van Toezicht Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Reglement van de Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht op 23 mei 2013 -------------------- Inleiding 1. Dit Reglement is opgesteld ingevolge

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen;

Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen; Betreft: Bestuursstatuut SOOOG Artikel 1 Begripsbepalingen De stichting: de Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen; De raden: de gemeenteraden Raad van Toezicht: het intern toezichthoudend orgaan

Nadere informatie

Reglement Remuneratiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Remuneratiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Remuneratiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht van de Woningstichting,

Nadere informatie

Reglement Raad van toezicht

Reglement Raad van toezicht Reglement Raad van toezicht Meerwegen scholengroep Stichting PCVOE Versie 1.1 Vastgesteld door de Raad van Toezicht op: 18 december 2017 Preambule Dit Reglement Raad van Toezicht is opgesteld conform de

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 1. Raad van Commissarissen Het bestuur De financiële verslaggeving en de positie van de externe accountant...

Inhoudsopgave: 1. Raad van Commissarissen Het bestuur De financiële verslaggeving en de positie van de externe accountant... GOVERNANCESTRUCTUUR Inhoudsopgave: 1. Raad van Commissarissen... 2 2. Het bestuur... 3 3. De financiële verslaggeving en de positie van de externe accountant... 4 1 Governancestructuur Woningstichting

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO

Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO Huishoudelijk Reglement Raad van Toezicht NLPO Inhoud Inleidend Artikel: Status en inhoud van de regels Raad van Toezicht NLPO 1. Samenstelling Raad van Toezicht 2. Voorzitter Raad van Toezicht 3. (Her)benoeming,

Nadere informatie

Concept. Reglement voor de raad van toezicht Stichting PROO

Concept. Reglement voor de raad van toezicht Stichting PROO Begripsbepalingen Artikel 1 Concept Reglement voor de raad van toezicht Stichting PROO In dit reglement wordt verstaan onder: a. Raad van toezicht: de raad van toezicht van de Stichting Proo Noord-Veluwe

Nadere informatie

Reglement selectie- en remuneratiecommissie. Stichting Wooncompagnie

Reglement selectie- en remuneratiecommissie. Stichting Wooncompagnie Reglement selectie- en remuneratiecommissie Artikel 1 - Definities 1. In dit reglement wordt verstaan onder: a. Bestuur: het bestuur van de Stichting; b. Bestuurder: een lid van het Bestuur; c. RvC: de

Nadere informatie

Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018

Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018 Reglement intern toezicht Stichting Trevianum Sittard, april 2018 Artikel 1 Begrippen In dit reglement wordt onder raad verstaan de raad van toezicht van Stichting Trevianum. In dit reglement wordt onder

Nadere informatie

Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012)

Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012) Aanvullend Reglement Raad van Toezicht Vastgesteld door de Raad van Toezicht d.d. (2 oktober 2012) Algemeen De raad van toezicht van de Stichting Gereformeerde Scholengroep, statutair gevestigd te Groningen,

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT FULDAUERSTICHTING ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht I LEDEN, BENOEMING VAN LEDEN, ONAFHANKELIJKHEID EN TEGENSTRIJDIGE BELANGEN Artikel 1 1. De Hogeschool kent een Raad van Toezicht bestaande uit tenminste vijf en ten hoogste

Nadere informatie

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald.

Ter wille van de duidelijkheid worden enkele in de Statuten opgenomen bepalingen geheel of gedeeltelijk herhaald. Reglement Raad van toezicht BiSC Inleiding De Statuten van BiSC, een Stichting met als doel de ondersteuning en bevordering van het bibliotheekwerk in de provincie Utrecht, voorzien in de Raad van toezicht.

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Commissarissen van Rentree

Reglement voor de Raad van Commissarissen van Rentree Reglement voor de Raad van Commissarissen van Rentree Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 1. Dit reglement is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d.

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS

Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS Reglement voor de Raad van Toezicht van IRIS Begrippen a. In dit reglement wordt onder raad verstaan de Raad van Toezicht. b. In dit reglement wordt onder bestuur verstaan het College van Bestuur. c. In

Nadere informatie

PROFIEL & REGLEMENT BESTUUR VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE SCHOLEN OPSTERLAND

PROFIEL & REGLEMENT BESTUUR VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE SCHOLEN OPSTERLAND PROFIEL & REGLEMENT BESTUUR VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE SCHOLEN OPSTERLAND PROFIEL LID BESTUUR VOORBEELD PROFIELSCHETS ALS BEDOELD IN ARTIKEL 6 VAN DE ONTWERP STATUTEN VAN DE VERENIGING CHRISTELIJKE

Nadere informatie

de aangesloten onderneming volgens de statuten van het pensioenfonds; de personen, in dienst van de werkgever.

de aangesloten onderneming volgens de statuten van het pensioenfonds; de personen, in dienst van de werkgever. REGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN Van Stichting Pensioenfonds Holland Casino Artikel 1. Definities Bestuur: Ondernemingsraad: Pensioenreglement: Statuten: Uitvoeringsovereenkomst: Vereniging van gepensioneerden:

Nadere informatie

RAAD SPORT NEDER LANDSE. Reglement van orde van de Nederlandse Sportraad Hoofdstuk 2. De Nederlandse Sportraad, Gelet op:

RAAD SPORT NEDER LANDSE. Reglement van orde van de Nederlandse Sportraad Hoofdstuk 2. De Nederlandse Sportraad, Gelet op: artikel 21 van de Kaderwet adviescolleges, Begr(psbepalin gen Hoofdstuk 1 tot vaststelling van het Reglement van orde van de Nederlandse Sportraad 2018. Besluit: Gelet op: De Nederlandse Sportraad, NEDER

Nadere informatie

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging

Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Bestuursreglement voor de Nederlandse Uitdaging Vastgesteld door het bestuur op: 30 december 2014 HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Begrippen en terminologie Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge

Nadere informatie

REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO

REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO REGLEMENT BESTUUR LOKAAL FONDS HENGELO ARTIKEL 1 DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: - Bestuur : het bestuur van de Stichting, zijnde het orgaan dat de dagelijkse en algemene leiding over

Nadere informatie

functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht

functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht functieprofiel lid en voorzitter raad van toezicht geleding datum advies selectie en 26-09-2014 benoemingscommissie RvT advies CvB/MT 29-09-2014 voorgenomen besluit raad van toezicht 27-11-2014 advies

Nadere informatie

Reglement selectie- en remuneratiecommissie SOR

Reglement selectie- en remuneratiecommissie SOR Datum 12-5-2016 Reglement selectie- en remuneratiecommissie SOR SOR Botersloot 175, 3011 HE Rotterdam Postbus 22260, 3003 DG Rotterdam T (010) 444 55 55 F (010) 404 80 26 E info@sor.nl www.sor.nl ARTIKEL

Nadere informatie

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG 1. Reglement Het reglement is een nadere uitwerking van de statuten van de stichting. In geval van strijdigheid tussen het reglement en de statuten prevaleren

Nadere informatie

Reglement raad van toezicht Chapeau Woonkringen

Reglement raad van toezicht Chapeau Woonkringen Chapeau Reglement raad van toezicht Chapeau 1. Statutaire en wettelijke taak a. De raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van het bestuur en op de algemene gang van zaken in de stichting. De raad

Nadere informatie

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC

Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Reglement, werkwijze en taakverdeling RVC Artikel 1. Begripsbepalingen De RvC De vennootschap De Statuten De RvC van Commissarissen zoals bedoeld in artikel 16 e.v. van de statuten van Twente Milieu N.V

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Stichting Talent Westerveld Drift 1A 7991 AA DWINGELOO Tel. 0521 59 49 44 Email: info@talentwesterveld.nl Website: www.talentwesterveld.nl REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Werkveld: Organisatie Beleidslijn:

Nadere informatie

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis.

Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten van Stichting Vocallis. BESTUURSREGLEMENT Vastgesteld door het bestuur op 6 mei 2015. Hoofdstuk I. Algemeen. Artikel 1. Begrippen en terminologie. Dit reglement is opgesteld en vastgesteld ingevolge artikel 5.5. van de statuten

Nadere informatie

Reglement Selectie- en Remuneratiecommissie Stichting Woonwaarts

Reglement Selectie- en Remuneratiecommissie Stichting Woonwaarts Reglement Selectie- en Remuneratiecommissie Stichting Woonwaarts Vastgesteld door de Raad van Commissarissen 24-05-2019 Reglement Selectie- en Remuneratiecommissie Woonwaarts 1 mei 2019 1/6 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland

Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Reglement Raad van Toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland Versie 1 Vastgesteld 14 oktober 2016 Reglement raad van toezicht Coöperatie Zorgaanbieders Midden Nederland U.A. Vastgesteld door

Nadere informatie

Reglement intern toezicht

Reglement intern toezicht Reglement intern toezicht De raad van toezicht van de Stichting Scala College en Coenecoop College besluit gelet op richtlijn 23 van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en artikel 2 lid 1

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg

Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Huishoudelijk Reglement van de Participatieraad Leidschendam-Voorburg Versie april 2014 Inhoud Artikel 1. Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2. Taak... 3 Artikel 3. Samenstelling en functies... 3 Artikel

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht De Raad van Toezicht van de Stichting Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen besluit gelet op artikel 2, eerste lid onder a van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging

Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging Reglement voor de Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging De Raad van Toezicht van de Stichting Haagsche Schoolvereeniging, in aanmerking nemende de Code Goed Bestuur in het PO, met

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs De Beerzen Oirschot en Spoordonk (SKOBOS)

Reglement Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs De Beerzen Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) Reglement Raad van Toezicht Stichting Katholiek Onderwijs De Beerzen Oirschot en Spoordonk (SKOBOS) Vooraf Het Reglement Raad van Toezicht regelt de interne verhoudingen en werkwijze van de Raad van Toezicht.

Nadere informatie

Reglement voor de remuneratiecommissie Stichting Woonbron

Reglement voor de remuneratiecommissie Stichting Woonbron Reglement voor de remuneratiecommissie Stichting Woonbron Dit reglement is vastgesteld op 2 februari 2018 door de Raad van Commissarissen op grond van artikel 12 lid 1 van de statuten d.d. 14 oktober 2016

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Vliegers

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Vliegers Dec 2014 Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Vliegers Artikel 1. Begripsomschrijvingen Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van Stichting Pensioenfonds

Nadere informatie

bestuursreglement: het bestuursreglement van de stichting zoals bedoeld in ` artikel 7 lid 7 van de statuten;

bestuursreglement: het bestuursreglement van de stichting zoals bedoeld in ` artikel 7 lid 7 van de statuten; Bestuursreglement De raad van toezicht van de Stichting Scala College en Coenecoop College besluit gelet op artikel 2, eerste lid onder a van de Code Goed Onderwijsbestuur VO d.d. 4 juni 2015 en op artikel

Nadere informatie

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht

Bevoegdheden en verantwoordelijkheden raad van toezicht 1.3. Reglement Raad van Toezicht. Positionering raad van toezicht in de stichting 1.1. De directie bestuurt de stichting en de raad van toezicht houdt toezicht op het beleid van de directie en op de algemene

Nadere informatie

Bestuursstatuut. Vaststellingstraject op voorstel van het College van Bestuur. Raad van Toezicht Vastgesteld door het bestuur. Versie: 1.

Bestuursstatuut. Vaststellingstraject op voorstel van het College van Bestuur. Raad van Toezicht Vastgesteld door het bestuur. Versie: 1. Bestuursstatuut Vaststellingstraject op voorstel van het College van Bestuur Raad van Toezicht 23-04-2014 Vastgesteld door het bestuur. Versie: 1.0 Bestuursstatuut Vereniging voor Christelijk Basisonderwijs

Nadere informatie

Artikel Slotbepaling In de gevallen waarin deze regeling niet voorziet beslist de raad van toezicht.

Artikel Slotbepaling In de gevallen waarin deze regeling niet voorziet beslist de raad van toezicht. Reglement voor de raad van toezicht van de Stichting openbaar onderwijs aan de Amstel Artikel 1 - Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Stichting : de Stichting openbaar onderwijs

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Registratienummer : 14893 Vaststelling door RvT : 15 december 2014 Vaststelling en reikwijdte reglement Artikel 1 Dit reglement is een uitwerking van artikel 11 lid 2 van de

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht I LEDEN, BENOEMING VAN LEDEN, ONAFHANKELIJKHEID EN TEGENSTRIJDIGE BELANGEN Artikel 1 1. De Hogeschool kent een Raad van Toezicht bestaande uit tenminste vijf en ten hoogste

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Amsterdam Noord Vastgesteld door de Raad van Toezicht op 11 september 2017

Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Amsterdam Noord Vastgesteld door de Raad van Toezicht op 11 september 2017 Reglement Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Amsterdam Noord Vastgesteld door de Raad van Toezicht op 11 september 2017 Inleiding Dit reglement Raad van Toezicht is een aanvulling op de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR SOCIAAL DOMEIN DUIVEN De doelstelling van de Raad voor Sociaal Domein Duiven (hierna: RvSDD) is:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR SOCIAAL DOMEIN DUIVEN De doelstelling van de Raad voor Sociaal Domein Duiven (hierna: RvSDD) is: HUISHOUDELIJK REGLEMENT RAAD VOOR SOCIAAL DOMEIN DUIVEN 2017 Artikel 1: Doelstelling De doelstelling van de Raad voor Sociaal Domein Duiven (hierna: RvSDD) is: De RvSDD levert zowel gevraagd als ongevraagd

Nadere informatie

Reglement. selectie- en remuneratiecommissie. : Raad van commissarissen

Reglement. selectie- en remuneratiecommissie. : Raad van commissarissen Reglement selectie- en remuneratiecommissie raad van commissarissen Document Informatie Titel : Reglement remuneratiecommissie raad van commissarissen (RvC) Eigenaar : Raad van commissarissen Vastgesteld

Nadere informatie

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Artikel 1 Begripsbepalingen In dit bestuursreglement wordt verstaan onder: a. statuten: de statuten van de Stichting

Nadere informatie

DESIGN ACADEMY EINDHOVEN

DESIGN ACADEMY EINDHOVEN DESIGN ACADEMY EINDHOVEN REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT I LEDEN, BENOEMING VAN LEDEN, ONAFHANKELIJKHEID EN TEGENSTRIJDIGE BELANGEN Artikel 1 1. De academie kent een Raad van Toezicht bestaand uit tenminste

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de

Nadere informatie

Reglement voor de selectie- en remuneratiecommissie Woningcorporatie Velison Wonen

Reglement voor de selectie- en remuneratiecommissie Woningcorporatie Velison Wonen Reglement voor de selectie- en remuneratiecommissie Woningcorporatie Velison Wonen Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 19-12-2018 1 Artikel 1 - Definities In dit reglement

Nadere informatie

Reglement Remuneratiecommissie WOVESTO

Reglement Remuneratiecommissie WOVESTO Reglement Remuneratiecommissie WOVESTO Sint-Oedenrode, 14 september 2011 Zoals vastgesteld in de vergadering van de Raad van Toezicht van 14 september 2011 R. Braat Voorzitter Raad van Toezicht WOVESTO

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht. Stichting Hogeschool Leiden CONCEPT 140331 ALGEMEEN

Reglement Raad van Toezicht. Stichting Hogeschool Leiden CONCEPT 140331 ALGEMEEN Reglement Raad van Toezicht Stichting Hogeschool Leiden ALGEMEEN Artikel 1. Algemene bepalingen 1. Dit reglement is het Huishoudelijk Reglement van de Raad van Toezicht, bedoeld in artikel 15 van de Statuten

Nadere informatie

Reglement voor de Raad van Toezicht Stichting Katholiek en Protestants- Christelijk Onderwijs Eindhoven en omgeving (S.K.P.O.)

Reglement voor de Raad van Toezicht Stichting Katholiek en Protestants- Christelijk Onderwijs Eindhoven en omgeving (S.K.P.O.) Reglement voor de Raad van Toezicht Stichting Katholiek en Protestants- Christelijk Onderwijs Eindhoven en omgeving (S.K.P.O.) Artikel 1. Positionering Raad van Toezicht Ingevolge de statuten bestuurt

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds Urenco Nederland

Reglement Verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds Urenco Nederland Reglement Verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds Urenco Nederland Artikel 1 Definities Dit reglement verstaat onder: fonds: bestuur: dagelijks bestuur: statuten: de Stichting Pensioenfonds Urenco

Nadere informatie

reglement Raad van Toezicht CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006

reglement Raad van Toezicht CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 reglement Raad van Toezicht CNV Publieke Zaak per 1 januari 2006 2 Inhoud pagina begripsbepalingen 3 doel reglement 3 taken en bevoegdheden 3 specifieke taken bevoegdheden 3 individuele advisering 4 kwaliteitseisen

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement voor de Raad van Toezicht Positionering raad van toezicht Artikel 1 Ingevolge de statuten 1 bestuurt het bestuur en houdt de raad van toezicht integraal toezicht op het beleid van het bestuur

Nadere informatie

12. Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht

12. Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht 12. Huishoudelijk reglement Raad van Toezicht 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden van de Raad van Toezicht.

Nadere informatie

Reglement selectie- en remuneratiecommissie

Reglement selectie- en remuneratiecommissie N.14-040 Reglement selectie- en remuneratiecommissie Wooncorporatie De Goede Woning te Apeldoorn 1 van 5 Inhoudsopgave reglement selectie- en remuneratie commissie van wooncorporatie De Goede Woning te

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht 1. Reikwijdte van het reglement Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire bepalingen, regels met betrekking tot aangelegenheden van de raad van toezicht. Deze regels

Nadere informatie

Reglement voor de selectie- en remuneratiecommissie Woningstichting HEEMwonen

Reglement voor de selectie- en remuneratiecommissie Woningstichting HEEMwonen BIJLAGE E reglement selectie en remuneratiecommissie per 1-1-2019 Reglement voor de selectie- en remuneratiecommissie Woningstichting HEEMwonen Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT F U

BESTUURSREGLEMENT F U Van de Stichting Federatie Muziekauteurs en Uitgevers Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder : a) Bestuur: het uitvoerend bestuur en het toezichthoudend bestuur van FEMU b) FEMU : de

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 1.1 Dit reglement kan bij besluit van de Raad van Toezicht worden gewijzigd. 1.2 Dit reglement geeft, in aanvulling op de statutaire

Nadere informatie

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster

Model-huishoudelijk reglement. van de Cliëntenraad van een Cluster Versiedatum Evaluatiedatum Proceseigenaar HKZ-norm Augustus 2000 2007 Raad van Bestuur 4.18 Model-huishoudelijk reglement Augustus 2000 Ten geleide De wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ)

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE WOONWENZ

REGLEMENT VOOR DE SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE WOONWENZ REGLEMENT VOOR DE SELECTIE- EN REMUNERATIECOMMISSIE WOONWENZ Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. Bestuurder: de door de Raad van Commissarissen tot directeur-bestuurder benoemde

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Transavia Grond & Cabinepersoneel

Reglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Transavia Grond & Cabinepersoneel Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Grond & Cabinepersoneel 1 juli 2014 Artikel 1. Begripsomschrijvingen Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van

Nadere informatie

Reglement Remuneratiecommissie Onze Woning

Reglement Remuneratiecommissie Onze Woning Reglement Remuneratiecommissie Onze Woning Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a. Bestuur: het bestuur van de Vereniging, bestaande uit één bestuurder; b. RvC: De Raad van Commissarissen

Nadere informatie

REGLEMENT GOVERNANCECOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN KWH Water B.V.

REGLEMENT GOVERNANCECOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN KWH Water B.V. REGLEMENT GOVERNANCECOMMISSIE RAAD VAN COMMISSARISSEN KWH Water B.V. Vastgesteld door de Raad van Commissarissen op 10 december 2015 INLEIDING Dit reglement is opgesteld ingevolge artikel 12 lid 5 en 12

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds F. van Lanschot Versie: 2014-01 Pagina 1/8 INHOUDSOPGAVE Artikel 1. Definities...3 Artikel 2. Samenstelling van het Verantwoordingsorgaan...3 Artikel 3. Taken en bevoegdheden van het Verantwoordingsorgaan...4 Artikel

Nadere informatie