Pedagogische studiedag 2/10/2015 kleuterschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Pedagogische studiedag 2/10/2015 kleuterschool"

Transcriptie

1 Pedagogische studiedag 2/10/2015 kleuterschool Geel = wat er is gezegd op de vergadering Planning : 8.20u 9.10u Tijd- en ruimtekaders 9.10u 10.00u Verteltassen 10.00u 10.15u Pauze 10.15u 11.30u Axenroos 11.30u 12.45u Familiefeest 1) Tijd- en ruimte kaders (zie bijlage) - Overlopen en zien of de tijd- en ruimtekaders nog correct zijn/gevolgd worden aanpassingen? Sally past de tijdkaders aan - Ruimtekaders : er staat momenteel niets op papier. De kleuterjuffen gaan samen tijdens eens middag eens kijken in de leerplannen (wiskunde en wo) om een ruimtekader op te stellen. Een groeilijn voor puzzelen is er wel. Eline brengt de nieuwe leerplannen mee. (Marc Boone ook gebruiken?) - Liedjes van het ochtendritueel overlopen. Welke liedjes zijn voor welke klas/leeftijd? Niet van toepassing, de klasjuf kiest haar eigen liedjes 2) Verteltassen - Wat is een verteltas? Een verteltas is een kleurrijke tas met daarin een mooi prentenboek. Op de verteltas staat steeds een prent van het boek. De verteltas en de inhoud zijn gemaakt van duurzaam, stevig en wasbaar materiaal. De inhoud van de verteltassen brengt verhalen voor kinderen tot leven. Het helpt kinderen spelenderwijs, ideeën, gevoelens en verhoudingen te verkennen. In de tas is er materiaal aanwezig om de woordenschat te vergroten en taal, geletterdheid, rekenvaardigheden en wereldoriëntatie te bevorderen. - Hoe gebruik je een verteltas? De verteltassen kunnen gebruikt worden in de klas bij kringgesprekken, in de boekenhoek, bij keuzeactiviteiten, De kinderen kunnen de tas ook uitlenen en meenemen om SAMEN met de ouders te genieten van het boekje en te spelen met de spelletjes. Het samen dingen doen en de interactie tussen kind en volwassene vormen de kern van het werken met verteltassen.

2 - Uitwerking verteltassen Stappenplan In januari 2016 moeten de verteltassen klaar zijn om in de klassen te gebruiken en mee te geven met kleuters naar huis Materialen verzamelen voor in de verteltas (oktober) Materialen uitwerken voor de verteltas (oktober) Ontwikkelingsaspecten koppelen aan de materialen in de verteltas + legende per verteltas + uitleg per activiteit (november) Kaft maken met alle informatie over de verteltassen (kopieerbladen, legende, doelen, uitleg,..) (november) Zorgen voor structuur in de tas (december) Foto s en spelsuggesties voorzien bij het materiaal in de verteltas (december) Systeem uitwerken/opstarten om de verteltassen uit te lenen (december) - Werking : op vrijdag geven we een verteltas mee met een kleuter naar huis en op maandag brengen de kleuters de verteltassen terug mee naar school. In januari gaan we hier mee beginnen en gaan dit enkel doen met de kleuters van geel en rood. - We gaan de verteltassen voorstellen aan de ouders op het familiefeest als activiteit. Op het einde van deze activiteit geeft juf Evelyn een korte uitleg i.v.m. de verteltassen (meenemen naar huis vanaf januari rood/geel). In januari volgt er meer informatie met eventueel een promotiefilmpje. - Ouderbetrokkenheid : een dag organiseren waarop ouders welkom zijn om samen met hun kind de verteltassen op school begeleid uit te testen. De ouders die hierop aanwezig waren kunnen als eerste de verteltassen uitlenen. - Wat moet er in de verteltassen zitten? Een boek met stappenplan hoe gebruik ik een boek correct Materiaal om het boek na te spelen (verkleedkleren, poppen, materiaal van uit het boek,..) Spelmogelijkheden rond het thema van het boek die taal uitlokken Werkbladen rond het thema (oudere kleuters) Kleur en teken mogelijkheden rond het thema Sorteer, orden, volgorde, spelletjes (denkontwikkeling) Materialen om het thema van het boek verder te ontdekken (experimenteren) Voorlees cd in elke verteltas Verteltassen met differentiatie voor elke leeftijd, eventueel twee boekjes (makkelijk en moeilijk) Thema verteltassen

3 - Hoe zorg ik voor structuur in de verteltassen? 3) Axenroos Alle materialen zoals spelmogelijkheden, verkleedkleren, handpoppen, apart in een doos/zak/mapje steken Aan deze doos/zak/mapje een foto bevestigen van de inhoud Aan deze doos/zak/mapje een instructiekaart bevestigen waar spelmogelijkheden opstaan met het materiaal (eventueel pictogrammen voorzien bij de spelmogelijkheden of foto s van de materialen die op de juiste manier gebruikt worden) Aan de verteltas foto s hangen van wat er allemaal in de verteltas moet zitten of een fotolegende maken en in de verteltas steken? Kaartje aan de tas hangen waarop staat wanneer de tas terug op school moet zijn - Hoe willen we dat de axenroos in de kleuterklassen wordt gebruikt/aangebracht (ideeën) : Beleven (onbewust of bewust) De leerkracht benoemt de dieren van de axenroos bij het juiste gedrag (bv. Wie kan de juf eens helpen? Wie kan er een bever zijn voor mij?) De kleuters leren de werking van de dieren van de axenroos begrijpen De kleuters leren de dieren van de axenroos benoemen (koppelen aan gedrag) De kleuters leren de dieren gebruiken Leerlijn opstellen : Juf Sally maakt de leerlijn 2,5/3 jarigen : beleven (kennismaking met de dieren, themaweken) en de juf benoemt de dieren bij het juiste gedrag 4 jarigen : beleven, de juf benoemt de dieren bij het juiste gedrag en leren de werking van de dieren van de axenroos begrijpen 5 jarigen : beleven, de juf benoemt de dieren bij het juiste gedrag, leren de werking van de dieren van de axenroos begrijpen, leren de dieren van de axenroos benoemen (koppelen aan gedrag en aan zichzelf) en krijgen de basis van conflicthantering (kunnen de dieren gebruiken) - Maandagnamiddag heeft juf Evelyn tijd om aan de axenroos voor de kleuterschool te werken. Wat zouden de kleuterjuffen graag hebben dat zij doet of uitwerkt? Voorstellen : Dozen bij de verschillende dieren van de axenroos maken met kant en klare activiteiten zoals poes-bever-doos Activiteitfiches maken die je kan gebruiken (met of zonder materiaal)

4 Belevingsnamiddag op maandag georganiseerd en wordt geleid door juf Evelyn waar je om beurt met je klas aan kan deelnemen (heel de klas, in groepen, ) - Juf Evelyn gaat een lijst opstellen als hulpmiddel om de dieren op een gewone schooldag meer te kunnen benoemen (gedrag en handelingen) - Juf Evelyn gaat een lijst opstellen met welke klassen op welke maandagnamiddag de axenroos kunnen beleven en welke dieren aan bod komen (rood niet van toepassing). Aan juf Eva doorgeven wanneer ze turnen moet wisselen (groen). Juf Anouk wil dit graag op vrijdag om zelf meer te leren over de axenroos. 4) Familiefeest 28/10/ Thema : het zoemt hier (de bij) - Verkleedkleren : diadeem de bij (huis Bayens), kledij zwart + geel - Start : 8.45 uur start turnzaal en om 9 uur starten de klasactiviteiten. De activiteiten zijn ongeveer gedaan om uur. Daarna kunnen de ouders samen met hun kind iets eten en drinken in de eetzaal. - Intro : De kleuters gaan eerst naar het toilet en gaan daarna met hun klas naar turnzaal. De ouders gaan zelf naar de turnzaal (rechtstaand). In de turnzaal gaat Marie-Anne de ouders en kleuters eerst verwelkomen. Daarna wordt er een filmpje afgespeeld van een bij die door de kleuterklassen vliegt. Als laatste gaan we samen dansen op het liedje van Maya de bij. Hierna kunnen de activiteiten in de klas beginnen. De juffen gaan om beurt naar beneden (vlaggen klaskleur?) samen met de kinderen en hun ouders. De klasjuf vertelt in de klas wat er gebeurd i.v.m. het doorschuifsysteem. - Verloop workshops : elke juf organiseert een workshop. Bij afloop van de sessie brengt de juf haar groepje naar de volgende klas. Er wordt een muziekje afgespeeld als signaal voor het doorschuiven. Dit muziekje blijft spelen totdat alle juffen terug in hun klas zijn. De deuren gaan dan open en de ouders komen binnen om een nieuwe workshop te volgen. - Doorschuifsysteem : Oranje -> geel -> blauw -> rood -> groen -> oranje We gebruiken muziek om door te schuiven (liedje in thema van de CD van Eline of daar heb je Maya de bij ) Eline gebruikt een wekkertje zodat elke activiteit steeds 15 minuten duurt.

5 - Activiteiten (15 minuten) : Blauw en Oranje : iets klein knutselen (bijtje) Geel (Els en Kim) : Boterhammen maken met honing Rood + Eva : Schrijfdans Groen + Jessy : Muziekactiviteit Evelyn + Liesbet : Verteltassen (voorlezen + experimenteren + uitleg ouders) - Einde : Als alle workshops gedaan zijn bedankt de juf de ouders en zegt wat er gaat gebeuren (cake eten en drinken). Daarna vertrekt één juf met de kinderen die geen ouders hebben en zet deze kleuters aan de kleutertafels, de andere juf vertrekt nadien met de ouders en hun kinderen. - Ouders met meerdere kinderen in de kleuterklassen : ouders splitsen zich op of wisselen tijdens het doorschuiven van kind (ouders zoeken dit zelf wel uit). Kinderen worden niet samen genomen. - Probleem refter : dinsdag avond klaarzetten Huru moet maandag refter poetsen Grote studie kan niet doorgaan in refter In de klassen eten tijdens de middag - Inkom? : 1 euro per persoon (max. 2 personen per kind) Wie zit aan de kassa om de inkomkaarten te controleren? Cake laten meebrengen (Juf Evelyn ontvangt de cake en zet deze klaar in de eetzaal) - Versieren : de eetzaal versieren we met vlaggetjes. Elke juf voorziet iets voor in de gang in het thema of hangt vlaggetjes/ballonen op in de gang. - Boodschappenlijst : op 23/10/2015 wordt deze gemaakt. Evelyn doet de boodschappen (tafelpapier, koffie, thee, melk, brikjes, suiker, servetten, plastic bordjes en bestek). - Toiletpapier hangen in lagere school toilet en zeep/papier controleren - Wie maakt de brieven, inkomkaarten en de affiche? : Sally - Wie doet wat? : De juffen zetten alles klaar in de eetzaal. Alain doet alleen s ochtends de koffie en thee. - Organisatie eetzaal : de dranken zetten we achteraan, de tafel met de cake zetten we aan de ingang (alles verdelen zodat er voor de laatste ook genoeg is maar alles dat wordt gegeven aanbieden)

6 5) Varia - Lijst AN maken per klas maken (geel en rood) - Reflectie zorgrooster (aanpassingen nodig?) : 15 u Imran op woensdag aanpassen naar 11u40 en bij de anderstalige nieuwkomers de klassen toevoegen. - Verjaardagen collega s : We gaan geen bloemen meer kopen, een liedje zingen voor de juf en we gaan ook geen traktatie meer kopen voor de kleuters We worden oud en moeten daar niet elke dag aan herinnerd worden - Theater Bizzar : dit jaar is het Magic Ricky, volgend schooljaar gaan we het theater in een andere periode plannen zodat we eens een themastuk kunnen nemen (kerstmis of sinterklaas)

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas.

Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Infoavond Beste ouders, Wij zijn juf Els en juf Evelyn, de nieuwe juffen van jullie kapoenen en we heten jullie van harte welkom in de gele klas. Vol enthousiasme kijken we ernaar uit om dit schooljaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk.

Nieuwsbrief: Elke maandag ontvangt u de nieuwsbrief van school via de mail. Hierin staat algemene informatie en nieuwtjes van elke groep afzonderlijk. Welkom op school in groep 1 en 2 schooljaar 2015-2016. Middels deze brief geven wij u weer informatie over het reilen en zeilen van onze groep. Wie werkt wanneer? dag ochtend middag maandag Juf Ineke Juf

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Informatieboekje kleutergroepen

Informatieboekje kleutergroepen Informatieboekje kleutergroepen Beste ouder(s), verzorger(s), Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterschool

Een dagje in de kleuterschool Een dagje in de kleuterschool *Parkeren doen we op de parking Achter Kennes. Welkom vanaf 8.30u.... de kleuters en hun ouders komen binnen langs de zwarte poorten 1 en 2 aan de parking achter de parochiezaal

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep ½ Schooljaar Informatie groep ½ Schooljaar 2017-2018 Even voorstellen Hallo, ik ben Joyce van den Berg Ik werk op maandag en dinsdag in groep ½. Hallo, ik ben Elise Stap Ik werk op woensdag t/m vrijdag in groep ½.

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc.

De eerste dag van de week, is de maandag, is de maandag. De eerste dag van de week is de maandag. Etc. Informatie groep ½ Informatie Vooral voor ouders wiens kind voor het eerst naar school gaat is het fijn om te weten hoe alles reilt en zeilt. Vandaar dat we u graag wat praktische en inhoudelijke informatie

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 9 Thema: Oranje! Maandag 24 oktober. Vandaag is Milan kapitein. De kleuters vertellen een beetje. Anderen luisteren. Over de brandweer, wordt niks meer gezegd. Voorlopig

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg

Joepie!! Ik mag naar de basisschool. Welkom op basisschool De Mussenberg Joepie!! Ik mag naar de basisschool Welkom op basisschool De Mussenberg Zo ziet mijn school er uit Jouw nieuwe school ligt in Horn. De school heeft twee ingangen naar de speelplaatsen. 1 ingang ligt aan

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 5 Thema: fruit Maandag 26 september. Vandaag is Ben kapitein! En Gianny is terug. Hij is ziek geweest, en weer genezen. En, het is open- klas-dag! Iedereen is welkom om

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Poseidon post- KERST December 2015

Poseidon post- KERST December 2015 Poseidon post- KERST December 2015 Aanmelden om te ondersteunen: vanaf maandag 30 november Onderaan deze Poseidon post-kerst vindt u bijlage 1 met hierin een oproep van de oudercommissie om te helpen met

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS

INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS INFORMATIEBOEKJE VOOR DE KLEUTERGROEPEN van de PASTOOR VAN ARS Pastoor van Arsschool Oude Aaltenseweg 28, 7131 NZ Lichtenvoorde. 0544-371908 www.pastoorvanars.eu HET PROGRAMMA VAN DEZE MIDDAG ZIET ER ALS

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel naar

Nadere informatie

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd.

Kinderen leren spelenderwijs in hun eigen tempo en aan de hand van een visuele ondersteuning overzicht en grip krijgen op de tijd. naar de basisschool Algemene informatie omtrent de kleutergroepen *Schooltijden 8.30u.-12.00u. (woensdag tot 12.30u.) 13.00u.-15.00u. Dagindeling en praktische zaken Hoe de dag is ingedeeld is te zien

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 e. kleuterklas indiaantjesklas juf Kim. Dit is ons thema! Dit gaan we allemaal doen! Weetjes! Op stap? Dit brengen we mee? Andere..

Nieuwsbrief 2 e. kleuterklas indiaantjesklas juf Kim. Dit is ons thema! Dit gaan we allemaal doen! Weetjes! Op stap? Dit brengen we mee? Andere.. Nieuwsbrief 2 e kleuterklas indiaantjesklas juf Kim Dit is ons thema! Dit gaan we allemaal doen! Weetjes! Op stap? Dit brengen we mee? Andere.. 3/9 In de klas van - Onthaal week en - We gaan ons - Onze

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van:

Welkom op De Gooilandschool. Dit boekje is van: Welkom op De Gooilandschool Dit boekje is van:. Een dag bij ons in de klas Hieronder ziet u de activiteiten die plaatsvinden in groep 1 en 2. 08.20 uur De deur van de kleuteringang gaat open. U kunt vanaf

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop

Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Sancta Maria Kleuterschool Sint-Pietersnieuwstraat 4 9600 Ronse 055/23 38 97 kleuterschool@sanctamaria.info website : www.sanctamaria.info Een dagje in de kleuterklas samen met Jules de klaspop Beste ouders,

Nadere informatie

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust

Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust Word jij binnenkort 2,5 jaar? Dan mag je naar school komen! Ben je al benieuwd naar wat je daar zoal te wachten staat? Kijk dan hier verder of gerust contact op om een kijkje te komen nemen in de klas.

Nadere informatie

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij.

Mocht het afscheid nemen problemen opleveren bespreek dit dan even met de groepsleerkracht. Dan begeleiden jullie gezamenlijk uw kind hierbij. De dagindeling in groep 1 en 2 De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00 uur Vrijdagmiddag vrij 10 minuten

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.15 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht.

Alle kinderen gaan in de kring zitten. Mocht het afscheid nemen problemen opleveren neem dan even contact op met de groepsleerkracht. Een dag bij de kleuters op De Bangert (bijlage bij de schoolgids) De schooltijden voor de kleutergroepen zijn als volgt: s morgens 8.30 uur 11.45 uur s middags 13.00 uur 15.15 uur Woensdag 8.30 uur 12.00

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 1 september tot en met 3 september 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Hallo iedereen, Zijn jullie er klaar voor? De hartjes van onze kapoenen zullen

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 22 februari tot vrijdag 26 februari Op woensdag 24 februari is het pedagogische studiedag en dus een dagje vrij voor de kinderen. Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap-

Nadere informatie

activiteiten kalender

activiteiten kalender activiteiten kalender klas Matty/Maryse 10-11 * ouders willen jullie inschrijven voor 6 TAKEN: je naam + naam van jouw kind * DIGITALE FOTO S maken van alle kinderen. Deze buiten de klas ophangen en LET

Nadere informatie

Informatiebrochure van onze kleuterschool

Informatiebrochure van onze kleuterschool Vrije basisschool De Luchtballon Nieuwe Beggaardenstraat 50 2800 Mechelen 015/21 86 23 info@basisschooldeluchtballon.be www.basisschooldeluchtballon.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief juli 2016 Kwadijk 92, 1471 CE Kwadijk Nieuwsbrief juli 2016 Belangrijke data juli: 6 juli Studiedag, kinderen vrij 7 juli Rapport mee 7/8 juli Kleuterspellen mee naar huis, schoonmaak 11 juli Bedankochtend 11 juli

Nadere informatie

Welkom in de Juleskes klas

Welkom in de Juleskes klas Welkom in de Juleskes klas De eerste schooldag voor uw kapoen! Uw kapoen komt voor het eerst naar school. Een grote stap voor uw peuter én voor u! Een nieuwe situatie die veel vragen kan oproepen: zal

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool

Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool Hoera, ik ga naar groep 1 van de Gerardusschool R.K. Gerardusschool Meerkreuk 2 Oude Wetering 071-331 2958 info.gerardus@ssba.net Voor een bijna vier jarige Informatie boekje voor de nieuwe kinderen en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep leraar Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie 1. Inleiding

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2!

Welkom in groep 1/2! Welkom in groep 1/2! Inhoud informatieavond Voorstellen Schoolplan Een schooldag van een kleuter Werkwijze en zorg Algemene zaken Kernwaarden Kernwaarden Dagindeling Binnenkomen, afscheid nemen 8.15: Schooldeuren

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/

Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat Mechelen 015/ Vrije basisschool De Wondertuin Bleekstraat 2 2800 Mechelen 015/41 45 26 info@dewondertuin.be www.dewondertuin.be Informatiebrochure van onze kleuterschool Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit

Nadere informatie

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter

Kleuterboekje De Hoeksteen. Vandaag peuter, morgen kleuter Kleuterboekje De Hoeksteen Vandaag peuter, morgen kleuter Welkom op de Hoeksteen! En dan is het ineens zover: Uw kind mag (bijna) naar de basisschool! In dit boekje leest u hoe het eraan toe gaat bij de

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk

Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Informatieboekje groep 1-2 basisschool LeerRijk Welkom op basisschool LeerRijk! Wij rollen de loper voor je uit! Introductie Met dit boekje willen wij u welkom heten en u zo goed mogelijk informeren over

Nadere informatie

WELKOM. in de eerste kleuterklas!

WELKOM. in de eerste kleuterklas! WELKOM in de eerste kleuterklas! Bij juf Lore & Jules Beste mama en papa, Allereerst wil ik u welkom heten in de 1 ste kleuterklas. Samen met Jules zal uw kapoen dit schooljaar ongetwijfeld leuke momenten

Nadere informatie

INFOBOEKJE nieuwe kleuters

INFOBOEKJE nieuwe kleuters INFOBOEKJE nieuwe kleuters (Beknopte versie. De uitgebreide versie is te verkrijgen op school.) Beste ouders en kinderen, Met kleuters dag in dag uit samen leven, werken en spelen, vereist zoals jullie

Nadere informatie

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula.

De leerlingen van de onderstaande groepen doen een optreden in de aula. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-04-2013 Nr. 32 Inhoud week 16 1. Project Theater 2. Gezonde School 3. De verjaardag van de juffen

Nadere informatie

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen

Welkom in K3. infobrochure Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be infobrochure 2018-2019 Welkom in K3 Beste ouders In dit boekje wil ik even

Nadere informatie

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2

Welkom op de Kogge. Ons onderwijs. Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Informatieboekje kleuters groep 1/2 Welkom op de Kogge Staat voor onderwijs dat meegroeit! Beste ouders/verzorgers, Welkom op openbare basisschool de Kogge in IJlst! In het begin is het voor u en uw kind best even wennen op school. Een spannende

Nadere informatie

Infoboekje kleuterschool

Infoboekje kleuterschool Infoboekje kleuterschool Ik kan bouwen, ik kan sjouwen en kunstjes doen op slappe touwen. Ik kan tekenen, ik kan plakken en balanceren op hoge hakken. Ik kan dansen, ik kan zingen en van een hoge tafel

Nadere informatie

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015

Info avond groep 1/2. Dinsdag : 22 september 2015 Info avond groep 1/2 Dinsdag : 22 september 2015 De juffen van de kleuters Groep 1/ 2 a juf Jolanda Groep 1 /2 b juf Madelon en juf Leny Op vrijdag gaan de kinderen van groep 2 naar het lokaal van groep

Nadere informatie

Informatiebrief groep 1 en 2

Informatiebrief groep 1 en 2 Informatiebrief groep 1 en 2 SCHOOLTIJDEN De schooltijden zijn van 8.30 tot 14.20 uur. Op woensdagochtend tot 12.30 uur. Ongeveer 10 minuten voor aanvang van de schooltijd kunt u uw kind in de klas brengen.

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Inhoud. Groepen 1, 2. blz

Inhoud. Groepen 1, 2. blz 1 Inhoud - Voorwoord 2 - Groepsverdeling en leerkrachten 3 - Van peuter naar kleuter 4 - OND-kinderen 5 - Dagindeling 6 - Thema s en ontwikkelingsgebieden 7 - A-B-C groepen - Zelfstandigheid - Regels en

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 27

t Informantje schooljaar week 27 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 27

Nadere informatie

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1

A f s p r a k e n K l e u t e r s W E L K O M. Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 A f s p r a k e n K l e u t e r s 2 0 17-2018 W E L K O M Versie 4.0 Schoolreglement Kleuterschool 1 Welkom: vanaf 8.30 uur Ik word met de auto, met de fiets of te voet naar school gebracht. Voor de veiligheid

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

Welkom op de Koningin Beatrixschool!

Welkom op de Koningin Beatrixschool! Ridderstraat 10 4101 BK Culemborg 0345-512542 info@beatrixschool-culemborg,nl www.beatrixschool-culemborg.nl Welkom op de Koningin Beatrixschool! U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede en

Nadere informatie

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar

Eerst en vooral. heet ik jullie. van harte. Welkom. in het. leerjaar Eerst en vooral heet ik jullie van harte Welkom in het leerjaar 1. Welkom Ik ben juf Sarah en ik kijk er enorm naar uit om dit schooljaar samen met jullie kinderen heel wat nieuwe dingen te leren. In de

Nadere informatie

Fiche nummer: ACTIVITEITENFICHE

Fiche nummer: ACTIVITEITENFICHE ACTIVITEITENFICHE Fiche nummer: Omschrijving van de activiteit: Multi Media: Uitgenodigden op het feest gevoelens vastleggen op foto ES : Explorerend Beleven O klassikale activiteit activiteit in groep

Nadere informatie

Kleine school, groot engagement!

Kleine school, groot engagement! Kleine school, groot engagement! 1. De hele dag taal, met het kind centraal: zowel mondelinge als schriftelijke taalvaardigheid, ook als ondersteuning in andere leergebieden We eindigen de dag met een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 maart 2016

Nieuwsbrief 10 maart 2016 Nieuwsbrief 10 maart 2016 Studiedagen donderdag en vrijdag voor de vakantie Terwijl de kinderen al aan het genieten waren van de vakantie, hebben de leerkrachten nog 2 drukke studiedagen gehad. Donderdag

Nadere informatie

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters

Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Welkom op school! Informatieboekje nieuwe kleuters Dorpstraat 15 5563 BC Westerhoven Website: www.bs-dester.nl E-email: infodester@skozok.nl Telefoon: 040-2012837 Beste ouders Van harte welkom op onze

Nadere informatie

Onze kleuterwerking april 2019

Onze kleuterwerking april 2019 Onze kleuterwerking april 2019 Even een bezinningsmomentje voor we van start gaan! Als school vinden wij het belangrijk dat de kinderen de kans krijgen om hun sterke punten te ontdekken. Als je kinderen

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar

INFORMATIEBRIEF. voor de kleutergroepen schooljaar INFORMATIEBRIEF voor de kleutergroepen schooljaar 2014-2015 CBS de Burcht Spijk Deze informatiebrief is opgesteld voor het schooljaar 2014-2015. U kunt in deze brief lezen wat er dit schooljaar gaat gebeuren,

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 1-2

Informatieboekje Groep 1-2 Informatieboekje Groep 1-2 Beste ouders/verzorgers, Binnenkort is het zover; dan start uw zoon of dochter bij ons op De Springplank in groep 1. Een spannend moment voor uw kind en misschien ook voor u.

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013

Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Verslag vergadering Oudercomité 24 september 2013 Aanwezig: Luc Vanspauwen, Sandra Brands, Mia Olefs, Miriam Vandecaetsbeek, Didier Renwa, Guy Van Aken, Davina Hamal, Greet Knaepen, Jan Cuypers, Leen Neven,,

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken.

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Visie kleuterschool Beste ouders, Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Daarom geven we graag wat meer informatie over hoe we werken in onze klas/school.

Nadere informatie

Wipe out voor groep 8 Evenement ter afsluiting van de basisschool door PCBO Meppel.

Wipe out voor groep 8 Evenement ter afsluiting van de basisschool door PCBO Meppel. Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Bso, peuterspeelzaal en kinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl 5 juli 2019 weeknieuws 31 www.pcbs-stadskwartier.nl

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Prentenboek Voor het eerst naar school Boek om samen met uw kleuter te lezen voordat hij/zij voor het eerst naar school gaat Veel leesplezier! Team BS A gene Wienberg R.K. Basisschool A gene Wienberg Hilleshagerweg

Nadere informatie

De Talentenarchipel. Denk- en speeleiland muziekeiland taaleiland. Klieder- kladdereiland Handige. handeneiland. Vriendjes -eiland.

De Talentenarchipel. Denk- en speeleiland muziekeiland taaleiland. Klieder- kladdereiland Handige. handeneiland. Vriendjes -eiland. De Talentenarchipel Denk- en speeleiland muziekeiland taaleiland Klieder- eiland kladdereiland Handige Vriendjes -eiland Durfen doeeiland Ontdekeiland handeneiland Beweeg- Informatiebrief voor de ouders

Nadere informatie

Welkom in de kleuterklas

Welkom in de kleuterklas Welkom in de kleuterklas Industrielaan 31, 1070 Anderlecht Tel:02/521.82.98 Fax :02/521.82.99 secretariaat.brussel@bslucerna.be directie.brussel@bslucerna.be 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Jij hebt. Jij hebt talent! LENT! Vaardigheidsstage eerste jaar. Schooljaar Atheneum Wispelberg Gent

Jij hebt. Jij hebt talent! LENT! Vaardigheidsstage eerste jaar. Schooljaar Atheneum Wispelberg Gent Naam: Klas: Jij hebt T LENT! Jij hebt talent! Vaardigheidsstage eerste jaar Schooljaar 2018-2019 Atheneum Wispelberg Gent 1 Dag leerlingen, Deze week gaan we op ontdekkingstocht. We zullen niet zoeken

Nadere informatie

Infobrochure onthaalklas

Infobrochure onthaalklas Infobrochure onthaalklas Juf Kelly Schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Met deze brochure wil ik jullie op de hoogte brengen hoe het er allemaal aan toe gaat in onze klas. Jullie krijgen een overzicht van

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool

Welkom op de St. Willibrordschool Welkom op de St. Willibrordschool Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Welkom op de St. Willibrordschool!

Welkom op de St. Willibrordschool! Welkom op de St. Willibrordschool! Wij vinden het erg gezellig dat je bij ons op school komt. Als jij vier jaar bent mag je met ons meedoen! Adres Oranjelaan 96 2161 KH Lisse Telefoon 0252-414101 E-mail

Nadere informatie

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen

Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Het kleuterteam : Juf Gerdje Juf Ingrid Juf Grietje Poezenklas Berenklas Schapenklas 2,5-/3-jarigen 2,5-/3-jarigen 3-/4-jarigen Juf Griet Juf Fabienne Juf Tilly Muizenklas Bijtjesklas Vlinderklas 4-jarigen

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81

Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen. Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be www.wingerdterhagen.be Beste ouders In dit boekje wil ik even de werking van ons klasje toelichten.

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), Beste ouder(s)/verzorger(s), De laatste weken zijn alweer aangebroken. wat vliegt de tijd toch! Maandagavond hebben we een hele fijne en zinvolle ouderavond gehad. Deze avond werd verzorgd door Henk de

Nadere informatie

Volgende week maandag starten we met een mooie viering over Geloof, Hoop en Liefde.

Volgende week maandag starten we met een mooie viering over Geloof, Hoop en Liefde. Na de voorjaarsvakantie zijn we fris van start gegaan. In de vakantie was het rustig op de opvang. Veel kinderen zijn even weg geweest of hebben thuis lekker even kunnen spelen en uitrusten. Afgelopen

Nadere informatie

Informatieboekje 2014-2015 Groep 1 en 2 Hortensiastraat 31 8013 AA Zwolle Tel. 038 421 95 83 directie.het.mozaiek@vivente.nu www.het-mozaiek.nl Informatie voor de kleutergroepen In dit informatieboekje

Nadere informatie

Welkom op de informatie avond van groep 2

Welkom op de informatie avond van groep 2 Welkom op de informatie avond van groep 2 Met wie heeft uw kind te maken: - Elaine (maandag dinsdag donderdag) - Yentl ( woensdag, vrijdag en eventueel de overblijf) - De overblijf - Marlies (CVO kinderen)

Nadere informatie

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar

Infoboekje 1B Vosjesklas. Juf Jill schooljaar Infoboekje 1B Vosjesklas Juf Jill schooljaar 2018-2019 Schooluren Voormiddag: 08u25 11u45 Namiddag: 13u00 15u20 Breng je kind op tijd naar school. Om 8:25 gaat de bel en sluit de grote groene poort. Laatkomers

Nadere informatie