Maak kennis met Henk Grendel en Reind Boone coureurs uit de Ooperon cup.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maak kennis met Henk Grendel en Reind Boone coureurs uit de Ooperon cup."

Transcriptie

1 Maak kennis met Henk Grendel en Reind Boone coureurs uit de Ooperon cup. Henk Grendel Ik ben 47 jaar oud, woon in Zwartsluis samen met Erna en heb één zoon die ook race ambities heeft. In het dagelijkse leven ben ik directeur van 3 bedrijven, die zich richten op het ontwerpen, produceren en inrichten van bibliotheken, scholen, kantoren, archieven en musea in binnen- en buitenland. Hiervoor werk ik veel en ben ik ook vaak onderweg met een volle agenda en veel druk om alles te organiseren en het bedrijf en de mensen te laten groeien. Naast mijn werk geniet ik van het racen, van ons gezin (en onze vakanties), maar ook van de vele vrienden die we hebben. Wij wonen in Zwartsluis, aan het water, en daar zijn we ook veel te vinden: zwemmen, varen, zeilen en duiken, we doen het heel graag. Reind Boone Ik ben 31 jaar en directeur van een handelsonderneming in duurzame brandstof. Ik woon in Enschede en heb samen met mijn vriendin Marloes 2 kinderen Dirk en Katelijne. Naast mijn werk en gezin haal ik ontspanning uit autoracen, sporten en sleutelen aan auto s. Voor dat laatste heb ik een eigen sleutelruimte waar ik altijd wel met een project bezig ben. Zo ben ik net klaar met een BMW e36 M3 die ik helemaal naar eigen smaak heb opgebouwd.

2 Hoe zijn jullie met het racevirus in aanraking gekomen? Van kinds af aan wilde ik karten wij woonden toen vlak bij de kartbaan in Eefde maar het bleef bij enkele rondjes tijdens de vakanties. Enkele jaren geleden ben ik door een vriend gevraagd om eens mee te gaan naar de Nordschleife. Dat vond ik zo leuk en tegelijkertijd ook zo riskant om met eigen auto hier de grenzen op te zoeken, dat ik liever op een circuit wilde rijden. Toen de racelicentie binnen was, stimuleerde Erna mij om races te gaan rijden. Zij vond het jammer als ik niets met mijn licentie zou doen en dus kocht ik mijn eerste raceauto en daarna volgde deelname aan de BMW Aprisco Cup, nu de BMW Ooperon Cup. De keuze voor ACNN en de BMW Cup was snel gemaakt: ik wilde niet met een open auto rijden en zocht een betaalbare cup waarin de rijder het verschil zou moeten maken. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor techniek en snelheid. Toen ik 10 jaar was, heb ik al wat knutsel brommers versleten en was aan het sparen voor een crossmotor. Ik was nogal een durfal en mijn vader was bang dat me wat zou overkomen en besloot in 1993 een kart voor me te kopen. Dat vond hij een stuk veiliger en ik kon er mijn ei in kwijt. Na 1 middag was ik direct verkocht en vanaf die dag is racen altijd een deel van mijn leven geweest.

3

4 Hoe is jullie racecarriere tot nu toe verlopen? Voor mij is het racen een hele goede bliksemafleider Het racen vraagt 100% concentratie en dat is een goede tegenhanger voor mijn werk. Het is iets wat mij ontzettend fascineert en waarin ik me helemaal kan verliezen. Steeds proberen hetzelfde rondje beter te doen, soms alleen moeten presteren en ook samenwerken in en met het team en je racemaatje, dat vind ik echt gaaf. Ik kan naar een wedstrijd toeleven, zo n dag vol beleven en er dan nog lang van nagenieten. Sinds medio 2012 rijden Reind en ik samen onder startnummer 69. In de afgelopen tijd heb ik heel veel van Reind geleerd en ik vind het ook veel leuker om samen deze sport te beoefenen. Naast onze raceauto hebben wij nu ook samen een BMW 325i op kenteken, waarmee we af en toe gaan driften om de wagenbeheersing te verbeteren. Je kunt ons dus in de winter soms vinden op TTT Track Emmen, op het Circuit van de RDW in Lelystad of op het testcircuit in Papenburg (D). Voor mij was het seizoen 2013 het 3 e jaar in de racesport; alle jaren in de BMW Cup. Het eerste jaar eindigde ik als 14 e ; het 2 e jaar (samen met en met dank aan Reind) als 4 e en in 2013 als 5 e overall geëindigd. Het begon dus in 1993 op de kartbaan in Eefde. Daar werden toen zwarte races georganiseerd voor amateurs waar ik aan mee deed. Eerst met een 60cc minikart en vanaf 1995 met een 100cc kart met schuifinlaat. Dat waren toen de snelste 100cc motoren en ik woog slechts 50kilo. Die combinatie was griezelig snel maar heb daardoor wel echt goed leren rijden. Na 3 jaar had ik alles wel een keer gewonnen en was het tijd voor een serieuze stap omhoog en ben ik aan het Nederland Kampioenschap gaan deelnemen. Dit was in het begin wel even wennen aangezien het niveau in Nederland extreem hoog was en ik in het eerste jaar nog niet alle circuits kende. Er waren vaak 50 inschrijvingen in onze klasse waarvan er maar 34 mee mochten doen. Dan moest je eerst series rijden en hopen dat je je plaatste voor de pre finale op zondag. Ik weet nog goed dat tijdens mijn debuut wedstrijd ik in de kwalificatie 0,1sec van de snelste tijd zat. Daarmee stond je gewoon op de 11 de plaats, zo dicht lag alles bij elkaar. Het leek wel topsport. In die jaren heb ik heel veel geleerd waar ik vandaag nog steeds veel aan heb. Ik heb tot 2002 NKs gereden en ben in de geworden in het kampioenschap. Daarna heb ik voor mijn studie gekozen en ben tot 2006 niet actief geweest. In 2006 heb ik samen met mijn vader mijn racelicentie gehaald op Zandvoort met een oude cup Sierra. Met een EU licentie opzak ging ik op zoek naar een geschikte klasse en wou het liefst in een cup klasse

5 gaan rijden. Ik wil graag competitie en mezelf kunnen meten aan anderen. Dan is gelijkwaardig materiaal een voorwaarden. Ik ben toen gevallen voor de BMW Ooperon cup (toen nog Ziengscup). Leuke auto, budget vriendelijk en veel races op Assen. Op de eerste wedstrijd waar ik aan meedeed regende het. Dat was nieuw voor mij maar ik reed wel meteen naar de Pole Position. In de race was het wat druk in de eerste bocht en stond ik er meteen naast. Dat is toch even anders dan karten waar contact niet meteen DNF is. In de jaren erna heb ik veel wedstrijden gewonnen maar ben nooit kampioen geweest omdat ik nooit alle wedstrijden reed. In 2011 heb ik een serieuze poging gedaan maar een slechte motor in de laatste race gooide toen roet in het eten. Wat zijn jullie plannen voor 2014? In 2014 rij ik weer samen met Reind in de BMW Ooperon Cup. Ons doel voor 2014 is om overall 3 e te worden en een keer een race te winnen. De BMW Ooperon Cup is voor ons een super cup om aan mee te doen: gelijkwaardige auto s en dus heel veel onderlinge strijd en nog enigszins betaalbaar. In 2014 rij ik samen met Henk Grendel in de BMW Ooperon cup. We rijden sinds 2012 samen en dat bevalt super. Het is heel gezellig en samen staan we ook nog regelmatig op het podium.

6 Bij welke organisatie rijden jullie? Mijn 3 race seizoenen heb ik bij ACNN gereden en dat bevalt erg goed. Zelf mag ik erg graag in Assen rijden en dat is het thuiscircuit van de ACNN. Daarnaast organiseert de ACNN elk jaar uitstapjes naar andere prachtige circuits Assen, zoals Zandvoort, Spa en Zolder en wij vinden het super gaaf om op deze circuits te racen. Ik heb vanaf het begin bij de ACNN gereden. De organisatie is erg toegankelijk en er wordt goed naar de rijders geluisterd, dat vind ik belangrijk. Zo hebben we vanuit de rijders al veel zaken kunnen veranderen om de cup nog gelijkwaardiger te maken. Wat is jullie toekomst droom? Voorlopig kan ik me nog helemaal uitleven in de BMW Ooperon Cup en in onze BMW 325i, ook omdat er zijn nog diverse punten zijn waarop ik mezelf kan verbeteren. Daarnaast hebben we nu erg veel plezier, samen met Reind, in deze competitie, maar bovenal ook in ons team. Een overstap naar een hogere raceklasse kan dan sportief een volgende stap zijn, maar het is maar de vraag of je daar meer plezier aan beleeft. En dat hebben we nu zeker. Voor mij staat competitie en plezier centraal. Het is hobby en het moet dus vooral leuk zijn. Zolang die beide aanwezig zijn vind ik het prima. Wel zou ik nog graag nog eens willen deelnemen aan een topklasse met bekende namen. Een snellere auto is ook een wens want ik mis nog wat vermogen in onze huidige racer. Verder zou ik nog graag eens aan langeafstand races willen meedoen. In de toekomst zou ik graag eens de 24 uur van Dubai willen rijden. Daarvoor is de benodigde licentie inmiddels binnen en ik kijk nu naar een geschikte auto, een team en de financiering om deze droom voor te bereiden, ervaring op te doen en uiteindelijk dit doel te bereiken. Maar ook de voorbereiding is ook al leuk, het nadenken hierover, het trainen hiervoor, ervaring opbouwen door andere endurance races te rijden in Europa, etc. Voorlopig kan ik dus nog wel even verder

7 Wie zijn jullie sponsors? Wij worden gesponsord door onze eigen bedrijven: Pure-Power van Reind Boone en Bomefa, Stalad en Lundiflex van Henk. Daarnaast sponseren de volgende bedrijven: Van Zon Interieurbouw, Imtech, Odysign, Regelink Schroothandel, Walter & Martijn Ontwerpers, Stoel Transportbedrijf en Barst Autoglas. Voor het seizoen 2014 zijn we druk bezig om nog enkele sponsoren erbij te krijgen.

8 Voor welk team rijden jullie 2014? Sinds medio 2011 rijden wij bij Team Intercar van Theun Miedema, en dat doen we ook in Theun brengt als teammanager heel veel ervaring in, die hij onder meer opdoet bij het BMW team van Ekris in de GT4. Bij dit team rijden ook Gerald Lekkerkerker (in 2014 samen met Sjoerd Stiksma), Cees Lubbers & Barry Veneman en Martin Zegers & Jan Peter van Leeuwen. Met elkaar vormen we een hecht team, waarin we elkaar helpen, maar op de baan ieder voor zich strijdt. Erna regelt de catering en ontvangt onze gasten en bezorgt hun een onvergetelijke dag. Verder heeft elke auto een eigen vaste monteur en voor ons is dat Merlin. Verder kunnen we terugvallen op specialisten op gebied van elektronica, motoren, communicatie, data analyse, ruiten en schade. De sfeer en de samenwerking binnen dit team is echt super en dat is de reden om ook komend seizoen bij dit team te blijven.

9

Boone en Grendel versterken hun koppositie!!

Boone en Grendel versterken hun koppositie!! Boone en Grendel versterken hun koppositie!! Met nog 6 wedstrijden te gaan en ruim 20 punten voorsprong lijkt onze droom steeds realistischer te worden, Nederlands kampioen BMW Ooperon Cup. Bij onze naaste

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

foto s sina willmann haar mannetje

foto s sina willmann haar mannetje foto s sina willmann Sina Willmann staat haar mannetje De wereld van quadraces staat bij het brede publiek voornamelijk bekend als een echte mannenwereld. Er zijn echter ook dames die hun mannetje weten

Nadere informatie

21-05-2012. CvE Racing. Helpt u mij mee mijn doelen te behalen?

21-05-2012. CvE Racing. Helpt u mij mee mijn doelen te behalen? 21-05-2012 Sponsorplan CvE Racing Helpt u mij mee mijn doelen te behalen? Inhoud INLEIDING 3 GESCHIEDENIS 3 MOTIVATIE EN DOELSTELLINGEN 3 KBO CUP 4 KBO CUP 2012 4 BUDGETPLAN 5 NOODZAKELIJKE FINANCIËLE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day

Nieuwsbrief. ONK Gamma Racing Day Nieuwsbrief 9, 4 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Gamma Racing Day Tijdens de Gamma Racing Day rijden er 2 motorklassen en de rest wordt opgevuld door de nodige autoklassen. Wel een leuke dag voor de auto

Nadere informatie

Race-event sponsor concept

Race-event sponsor concept Racefactory is gespecialiseerd in het geven van race- en kartclinics. Waar een gewone belevenis bij alleen rijden blijft gaat Racefactory nog een stapje verder! Alle belevenissen zijn gegoten in een cursus

Nadere informatie

De uiting op de auto wordt op verschillende manieren onder de aandacht gebracht bij het publiek:

De uiting op de auto wordt op verschillende manieren onder de aandacht gebracht bij het publiek: INLEIDING Het server.biz raceteam is in de zomer van 2008 tot stand gekomen. Als ras echte autosportfanaten zijn Roy, Ming en Martijn al jaren van dichtbij betrokken bij nationale en internationale autosport.

Nadere informatie

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting

Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Sponsor Prospectus Lorenzo van Riet karting Betreft: Sponsoring Lorenzo van Riet Karting. Beste ondernemer, familie, vrienden en kennissen. Mijn naam is Lorenzo van Riet en ben op dit moment 13 jaar. Mijn

Nadere informatie

Verslag DCR in Assen. De eerste race van het seizoen voor Racing Team PowerSeal.

Verslag DCR in Assen. De eerste race van het seizoen voor Racing Team PowerSeal. Verslag DCR in Assen. De eerste race van het seizoen voor Racing Team PowerSeal. Om maar meteen met de deur in huis te vallen was het een evenement met een gouden randje voor Racing Team PowerSeal. Niet

Nadere informatie

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar!

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar! Nieuwsbrief 2015 nummer 6 september 2015 Beste raceliefhebbers, Hierbij ontvangt u alweer de 6 e nieuwsbrief van het North Racing Kart Team Powered by Pitparts. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan!

25 september is de volgende kidsrace, om uur (let op, tijd is gewijzigd)! Opgeven kan natuurlijk al, via Hopelijk tot dan! Race 8; 28-08-2016 Een verdubbeling van het aantal deelnemers ten opzichte van vorige maand, als dat zo doorgaat gaat het zeker goed komen. Sjoerd zet in de kwalificatie als enige een 37 er neer en mag

Nadere informatie

Battle of the Beauties

Battle of the Beauties Battle of the Beauties Komend weekend verschijnen twee jonge dames aan de start van de European Women's Cup: Susanne Bolhaar en Bernice Sangers. Beide dames komen normaal in actie tijdens KNMV Cup wedstrijden,

Nadere informatie

Presentatiemap Supercup1000 seizoen 2013. Jaco Boonen

Presentatiemap Supercup1000 seizoen 2013. Jaco Boonen Presentatiemap Supercup1000 seizoen 2013 Jaco Boonen # 95 Jaco Boonen info@jaco-racing.nl www.jaco-racing.nl 06-42968975 Inleiding Na een derde plaats in de talentcup600 te hebben behaald is het tijd voor

Nadere informatie

Voor en tegenspoed bij Winteb Racing

Voor en tegenspoed bij Winteb Racing Voor en tegenspoed bij In het weekend van 15,16 en 17 april kwam het WK Superbike circus op bezoek in Assen. In het bijprogramma werd de tweede race van het ONK DSBK gereden. Uiteraard nam hier ook deel

Nadere informatie

seizoen gereden gaan worden. Mijn

seizoen gereden gaan worden. Mijn Assen Race 3 23-09- 03 Door: Jochem Havermans Voorwoord Vandaag 23 september zou de seizoen gereden gaan worden. Mijn is vandaag voor de eerste keer mee werd voor haar een leuke dag. de regen verreden

Nadere informatie

SPONSORMAP. Wie zijn de Go Girls? Contact

SPONSORMAP. Wie zijn de Go Girls? Contact SPONSORMAP Wie zijn de Go Girls? De Go Girls zijn een aantal dames met dezelfde passie: motoren! In het najaar van 2008 besloten zij een team te vormen en deel te nemen aan de Z.A.C. -endurance (Zomer

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Even bijpraten...

Nieuwsbrief. Even bijpraten... Nieuwsbrief 6, zondag 23 juni 2013 Nieuwsbrief Even bijpraten... Testen.. Na een te lange periode van geen wedstrijden gaat het seizoen van Kevin en het team weer beginnen en wel te weten tijdens de T.T.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2015 nummer 3 mei 2015

Nieuwsbrief 2015 nummer 3 mei 2015 Nieuwsbrief 2015 nummer 3 mei 2015 Beste raceliefhebbers, Hierbij ontvangt u de alweer de 3 e nieuwsbrief van het North Racing Kart Team Powered by Pitparts. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

Voor u ligt de presentatiemap van MR-Racing.

Voor u ligt de presentatiemap van MR-Racing. Voor u ligt de presentatiemap van MR-Racing. MR-Racing is een motorraceteam opgericht voor deelname aan de Zomer Avond Competitie. De Zomer Avond Competie, kortweg ZAC, is een competitie in de wegrace

Nadere informatie

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan!

De volgende race is op 28 augustus, na afloop kun je de Formule 1 race op het circuit van Spa-Francorchamps blijven kijken! Graag tot dan! Race 7; 31-07-2016 Deze race waren er maar 3 deelnemers, iedereen wist dus vooraf al dat ze op het podium zouden eindigen. Alleen de plekken moesten nog verdeeld worden. De volgorde van de kwalificatie

Nadere informatie

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training.

Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Race verslag Speed Challenge ONK race 14 juni 2009, Assen. Zaterdag 13 juni, kwalificatie training 1. Overleg met de monteurs voor de eerste training. Om 1200 uur begon de eerste kwalificatie training.

Nadere informatie

Sponsorbrochure. www.777racing.nl

Sponsorbrochure. www.777racing.nl Sponsorbrochure Triple racing www.777racing.nl Voorwoord Triple 7 racing is een autoraceteam dat is opgericht in 2015. Het team neemt met drie Westfield super Seven s deel aan de wedstrijden van de Autosport

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Race 2 Assen Hallo allemaal,

Race 2 Assen Hallo allemaal, Race 2 Assen 5-8- 03 Hallo allemaal, Mijn naam is Jochem Havermans en rijdt sinds kort bij het race team van DP motoren. Begin mei heb ik mijn TOMS cursus behaald en ben sindsdien gelicenseerd om aan de

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan!

De 1-na-laatste race van dit seizoen is op 27 november om uur, hopelijk tot dan! Race 10; 30-10-2016 Bij deze race verschenen maar 2 kids aan de start, zou het door de vroegere starttijd komen?! Jarek heeft z n PR vandaag 2 keer aangescherpt, zowel in de kwalificatie als in de 1 e

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

www.swiers-racing.nl

www.swiers-racing.nl WWW.SWIERS-RACING.NL www.swiers-racing.nl Nieuwsbrief 4 29-07-2011 Het alweer even gelen sinds laatste nieuwsbrief en er is en hoop gebeurd! Hieronr een verslag van afgelopen wedstrijd van 23 juli 2011.

Nadere informatie

Racen als The Kick Inside

Racen als The Kick Inside Racen als The Kick Inside Stuk voor stuk hadden we dezelfde ervaring, Hans Burg, Marco van den Brandhof en Ron en Tom Verheijen: in onze jeugd hadden we wel eens een bezoek gebracht aan een race-circuit,

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

Sponsorplan. Christel van Essen. www.cveracing.com. Kart4Fun - RK1 Het kampioenschap Pagina 07. Team kartspullen.nl Het team Pagina 08

Sponsorplan. Christel van Essen. www.cveracing.com. Kart4Fun - RK1 Het kampioenschap Pagina 07. Team kartspullen.nl Het team Pagina 08 Helpt u mee mijn droom te verwezenlijken? Christel van Essen Sponsorplan Kart4Fun - RK1 Het kampioenschap Pagina 07 & Team kartspullen.nl Het team Pagina 08 & OK1 chassis Met RK1 motor Pagina 010 www.cveracing.com

Nadere informatie

Beste Sponsors, We kunnen met trots zeggen dat we derde zijn geëindigd! Na een geweldige prestatie van onze piloten en het ganse team.

Beste Sponsors, We kunnen met trots zeggen dat we derde zijn geëindigd! Na een geweldige prestatie van onze piloten en het ganse team. Beste Sponsors, In het weekend van 11-12 oktober hebben wij deelgenomen aan de 24h van Spa Francorchamps 2014. Dit was de 30 ste editie waardoor de opkomst groot was en de sfeer overal juist zat. We kunnen

Nadere informatie

Moeilijke seizoensafsluiting

Moeilijke seizoensafsluiting Moeilijke seizoensafsluiting op weg naar 2012. In het weekend van 24 en 25 september werd alweer de laatste race van het ONK 2011 seizoen verreden. Het complete Team was weer aanwezig, inclusief gastrijder

Nadere informatie

HVG Motorsport HVG Motorsport Seizoen 2011

HVG Motorsport  HVG Motorsport Seizoen 2011 Seizoen 2011 1. Inleiding Het begon allemaal als een geintje, een auto kopen om mee op trackdays te gaan rijden. Het liep al snel uit de hand. We wilden een steeds snellere en betrouwbaardere auto ontwikkelen,

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

Presentatiegids 2013. Kevin van Leuven. www.unitedracing.nl

Presentatiegids 2013. Kevin van Leuven. www.unitedracing.nl Presentatiegids 2013 Kevin van Leuven 34 www.unitedracing.nl Inhoudsopgave Blz. 1 Blz. 2 Blz. 3 Blz. 4-5 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 8 Titelblad Inhoudsopgave Portofolio Kevin Carrière Doelstelling Stichting United

Nadere informatie

1 september e NK wedstrijd Midland Circuit Lelystad Foto s: Ed Bulk Sportfotografie

1 september e NK wedstrijd Midland Circuit Lelystad Foto s: Ed Bulk Sportfotografie 1 september 2018 6 e NK wedstrijd Midland Circuit Lelystad Foto s: Ed Bulk Sportfotografie Een prachtige en bovenal een gezellige race dag op het Midland Circuit Lelystad, de hele dag was het droog, de

Nadere informatie

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016

pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 pms 187 f.c. 100 m + 100 g + 20n zwart DONKERVOORT EVENTS MOGELIJKHEDEN IN 2016 DONKERVOORT EVENTS 2016 EEN OVERZICHT VAN ONZE MOGELIJKHEDEN Donkervoort Factory Experience Lelystad (NL) Factory Tour Productintro

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk Dalfsen ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Dalfsen zijn de afgelopen 2 jaren tevredenheidsonderzoeken

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Alle rijders zijn tijdens de 3 races een keer op het podium geeindigd, het uiteindelijke podium werd bezet door Black Stig, Jarek en Christovvv.

Alle rijders zijn tijdens de 3 races een keer op het podium geeindigd, het uiteindelijke podium werd bezet door Black Stig, Jarek en Christovvv. Race 12; 18-12-2016 Bij de laatste race van 2016 stonden er 5 rijders aan de start, waaronder Stijn die voor het eerst mee deed. Ook leuk dat Thijs speed en Christovvv weer van de partij waren! Maar de

Nadere informatie

Weekend winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3. Clemens Hecker. Overall winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3.

Weekend winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3. Clemens Hecker. Overall winnaars; 1. Cees Zandbergen. 2. Frans Smit. 3. Voor u ligt de nieuwsbrief van Dutch Truck Racing. Na de finaleraces zijn wij als bestuur alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Er is geëvalueerd met circuit Zandvoort en

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki?

Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 7. Bijlage Resultaten enquête Welke krachten en drempels ervaren deelnemers door de workshops van Artability in Thessaloniki? 1. Waarom ben je aan het project begonnen? (Για ποιό λόγο ξεκίνθςεσ να ςυμμετζχεισ

Nadere informatie

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar!

U bent van harte welkom in onze tent tijdens de trainingen of op de wedstrijddag. De koffie (van Cafema) staat klaar! Nieuwsbrief 2015 nummer 5 juli 2015 Beste raceliefhebbers, Hierbij ontvangt u alweer de 5 e nieuwsbrief van het North Racing Kart Team Powered by Pitparts. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief. ONK Spa Francorchamps

Nieuwsbrief. ONK Spa Francorchamps Nieuwsbrief 10, 12 augustus 2013 Nieuwsbrief ONK Spa Francorchamps Spa Francorchamps is een van de lievelingscircuits van Kevin. De ligging is prachtig, 7 kilometer door de natuur en mooie vloeiende bochten

Nadere informatie

De geest is goed, maar het lichaam is versleten tekst PATRICK MEERSHOEK foto s AD NUIS

De geest is goed, maar het lichaam is versleten tekst PATRICK MEERSHOEK foto s AD NUIS IK HEB EEN SCHANDELIJK HOOG IQ. Ik lees kranten in zeven talen. Ik heb vroeger veel in het buitenland gezeten. De actualiteit houd ik met hartstocht bij, maar naar de televisie kijk ik niet en naar de

Nadere informatie

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk.

Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Race verslag 5 augustus 2014 Johnny Kock succesvol op Red Bull Ring Oostenrijk. Een nieuwe ontdekking, ieder seizoen opnieuw. Dat is een wens van de 3D-Cup om jaarlijks in ieder geval 1 nieuw circuit te

Nadere informatie

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders,

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders, De Spieker Schooljaar 2014-2015 Uitgave 9 Datum: 08-01-2015 Beste ouders, Van het prachtige bedrag dat ik van jullie heb gekregen bij mijn afscheid van De Zuidwester heb ik deze COWBOYSBAG portemonnee

Nadere informatie

Aqua ski Geel gaat nogmaals voor een European cup en gaat met zijn programma de kaap van 15000 toeschouwers trachten naar Geel te halen

Aqua ski Geel gaat nogmaals voor een European cup en gaat met zijn programma de kaap van 15000 toeschouwers trachten naar Geel te halen Printed by Aqua ski Geel gaat nogmaals voor een European cup en gaat met zijn programma de kaap van 15000 toeschouwers trachten naar Geel te halen Sinds een zevental jaar richt onze club Aqua ski Geel

Nadere informatie

RR Racingteam Sponsorboek

RR Racingteam Sponsorboek RR Racingteam Sponsorboek EVEN VOORSTELLEN Wij hopen dat u door dit boekwerk enthousiast raakt en ons wilt sponsoren het komende jaar. WIJ RIJDEN MET PASSIE VOOR DE MOTORSPORT! RR Racingteam bestaat uit:

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Denice: Beste Nico, Voordat ik bij Nico kwam lessen, zat ik bij een andere rijschool. Bij deze rijschool lukte het maar niet om verbetering te krijgen in mijn rijden. Dit was frustrerend en

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Race 6 Zaterdag 4 oktober Assen, TT circuit Assen

Race 6 Zaterdag 4 oktober Assen, TT circuit Assen Race 6 Zaterdag 4 oktober Assen, TT circuit Assen 07:00 uur. De dag ervoor zijn Gerwin Moed en ik al naar Assen vertrokken om daar aan de vrije trainingen deel te nemen. Deze dag verliep minder goed omdat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015

OP KOERS NAAR 25 OKTOBER 2015 4 E EDITIE! Wedstrijd- & Recreantenloop Bedrijvenloop G-loop Sponsor Kidsrun Kidsrun OP KOERS NAAR DELFZIJL www.smitsport.nl 2 3 Blijf op de hoogte Kijk regelmatig op onze website www.zeemijlenloopdelfzijl.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN

NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN Beste leden, NIEUWSBRIEF PSV DRIESPOREN VAN DE VOORZITTER De zomer is aangebroken en daarmee voor de vereniging een wat rustiger periode. Dat betekent niet dat er op de manege niets te doen is! Afgelopen

Nadere informatie

Wie wat waar... SPA FRANCOR-

Wie wat waar... SPA FRANCOR- RACING EVENTS TRACKDAYS RACING COURSES SPONSOR EVENTS Wie wat waar... Wie zijn we? PGmotorsport komt voort uit de activiteiten van Paul Geeris Porsche Service en verzorgt in deze vorm alle aspecten rondom

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

TheDune Racing. door mij financieel te steunen word uw naam bekend bij miljoenen bezoekers! #93 Ricardo van Duijn

TheDune Racing. door mij financieel te steunen word uw naam bekend bij miljoenen bezoekers! #93 Ricardo van Duijn door mij financieel te steunen word uw naam bekend bij miljoenen bezoekers! #93 Ricardo van Duijn 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 BIOGRAFIE 3 SEIZOEN 2012 TALENT CUP 600. 4 BUDGET OPSTELLING 2012* 4 UW

Nadere informatie

UITKOMSTEN PEILING BUSVERVOER. Busvervoer naar Utrecht en Den Haag

UITKOMSTEN PEILING BUSVERVOER. Busvervoer naar Utrecht en Den Haag UITKOMSTEN PEILING BUSVERVOER Busvervoer naar Utrecht en Den Haag Peiling busvervoer Den Haag Formulier toegestuurd aan 78 kinderen 51 antwoorden ontvangen (65%) Bus Carpool Eigen vervoer Argumenten voor

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben.

Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben. Winteb Racing met grote veranderingen aan de start in Oschersleben. Na de afgelopen races in Assen met de Pirelli s te hebben gereden, is het team overgestapt naar een ander bandenmerk. Na succesvolle

Nadere informatie

Jasper Riezebos. Op weg naar Dakar...

Jasper Riezebos. Op weg naar Dakar... Op weg naar Dakar... 3 Biografie Naam Adres Sonnenbergweg 5 8271 RJ IJsselmuiden E-mail rally-sportriezebos@live.nl Telefoon 06-201 64 232 Korte kennismaking Mijn naam is, een echte motorcrossliefhebber.

Nadere informatie

Gamma Yamaha R125 Cup

Gamma Yamaha R125 Cup Gamma Yamaha R125 Cup NIEUWSBRIEF 26 november 2015 Hallo familie, vrienden en sponsors Nieuwsbrief over het trainingsjaar op de gamma Yamaha in 2015. Zoals de meeste van jullie weten heb ik eind juni mijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2010

Nieuwsbrief oktober 2010 Nieuwsbrief oktober 2010 Hans-Victor Selder, voorzitter KoD op bezoek in MATH Tijdens mijn verblijf in zuid-oost Azie vaan 5 augustus t/m 25 september 2010, heb ik van 15 20 september een bezoek gebracht

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst

ALLES DUBBEL. Survivalgids. voor startende tweelingmama s. Denise Hilhorst Voorproefje ALLES DUBBEL Survivalgids voor startende tweelingmama s Denise Hilhorst Inhoud Dubbel van start 7 Dubbel ervaren 8 Dubbel zwanger 10 Dubbel voorbereiden 19 Dubbel bevallen 25 Dubbel voeden

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

SPORTIEF REGLEMENT ADPCR PORSCHE RS KLASSE 2013

SPORTIEF REGLEMENT ADPCR PORSCHE RS KLASSE 2013 SPORTIEF REGLEMENT ADPCR PORSCHE RS KLASSE 2013 Van toepassing is het Algemeen Reglement Autorensport Nationaal B, Bijlage1 Veiligheidsvoorschriften Rijder en Wagen en het Wedstrijdreglement Autorensport

Nadere informatie

DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014

DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014 DRAAKZEILEN IN MUIDEN SEIZOEN 2014 Inleiding Zeilen met jachten van de al weer vijfentachtigjarige Internationale Drakenklasse op het IJsselmeer voor Muiden kent een lange historie over vele decennia met

Nadere informatie

Werken in een andere sector of branche: iets voor u?

Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Werken in een andere sector of branche: iets voor u? Uw hele loopbaan blijven werken in dezelfde sector of branche? Voor veel werknemers is het bijna vanzelfsprekend om te blijven werken in de sector of

Nadere informatie

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl.

Waarom deze boot? Joop de Jong (47) Klasse IOM of 1-meterklasse Lengte 100 cm Nieuwprijs complete set vanaf 700 Website www.iomzeilen.nl. Waterlanders Hoe klein de bootjes ook zijn, het fanatisme van modelzeilers is er niet minder om. En noem hen geen knutselaars, dit zijn stuk voor stuk echte wedstrijdzeilers, ieder in hun eigen klasse.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Tineke Boudewijns VERSTAG

Tineke Boudewijns VERSTAG Tineke Boudewijns VERSTAG Colofon Eindredactie Joost Pool Redactie Boris Goddijn Vormgeving Pien Vermazeren Fotografie Boris Goddijn Beeldbewerking Pien Vermazeren Copyright en disclaimer Het overnemen

Nadere informatie

RIBANK MAZDA MAX5 CUP SPONSORPLAN 2014 JEN RACINGTEAM

RIBANK MAZDA MAX5 CUP SPONSORPLAN 2014 JEN RACINGTEAM RIBANK MAZDA MAX5 CUP SPONSORPLAN 2014 JEN RACINGTEAM INTRODUCTIE JEN Racing Team JEN Racing Team is opgericht in 2013 door Jeroen Eijsten, Emile Kramers en Niels Quist. Na het behalen van onze racelicenhe

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Dharma DE WARME CHARME VAN

Dharma DE WARME CHARME VAN REPORTAGE Dharma DE WARME CHARME VAN Het enthousiast kloppend hart van Kortrijk heeft er sinds kort een uniek adresje bij. Met Bed&Breakfast Dharma maakt gastvrouw Linda haar droom waar en garandeert ze

Nadere informatie

Mijn dochter; boulimia en borderline

Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline Mijn dochter; boulimia en borderline E.M. van der Linden Schrijver: E.M. van der Linden Coverontwerp: via Brave New Books ISBN: 9789402130331 E.M. van der Linden Dit

Nadere informatie

Banden testoverzicht Test 13-12-2009

Banden testoverzicht Test 13-12-2009 Grote SRC Eindhoven bandentest Gezien het feit dat er heel wat banden zijn en het erg lastig blijft om te bepalen wat de juiste band is hebben een aantal mensen de afgelopen dagen/weken de nodige tests

Nadere informatie

Assen augustus. Nieuwsbrief #21. uit een uitgebreid. van de trainingen,

Assen augustus. Nieuwsbrief #21. uit een uitgebreid. van de trainingen, Nieuwsbrief 5 2011 Assen 27-28 augustus Deze nieuwsbrief bestaat uit een uitgebreid verslag van de trainingen, kwalificaties en de race. Ook staan de uitslagen en foto s van de race erin. Jerry s Racing

Nadere informatie

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep.

Nico bleef altijd rustig, legde dingen goed en duidelijk uit en nam de tijd, net zolang tot je het begreep. Review van Maasje: Mijn naam is Maasje, ik ben 18 jaar en ik woon in Odijk. Ik heb in totaal 8 maanden les gehad van Nico, hier zat wel zomervakantie tussen dus wij hebben een aantal weken geen les gehad,

Nadere informatie

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen.

Interview met de Nederlandse studenten in de werkgroepen. Wie zijn wij: Daag! Mijn naam is Jorrit en ik ben 23 jaar jong. Ik ben geboren en getogen in Leeuwarden. Ik zit nu in het 2e jaar van de lerarenopleiding Economie. Bij deze wil ik jullie veel plezier en

Nadere informatie

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011

Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Pumadrivers nieuwsbrief 3/2011 Van de voorzitter Ik heb in de eerste nieuwsbrief van dit jaar gezegd dat er nieuws moet zijn voor een nieuwe nieuwsbrief En nieuws hebben we zeker weer. Nieuwe bestuursleden

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie