Musical De Eendenclub de wereld rond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Musical De Eendenclub de wereld rond"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 15 Musical De Eendenclub de wereld rond Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer Leonie van Gent Nynke de Haan Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2009/2010 Recrateam Postbus AA Ommen tel (0529) info@recrateam.nl Zonder schriftelijke toestemming van Recrateam is het niet toegestaan deze musical te kopiëren, te gebruiken of op te voeren in welke vorm dan ook.

2 Pagina 2 van 15 Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een echte verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker of vrijwilliger. BELANGRIJK: Zorg voor achtergrondmuziek wanneer de musical nog niet begonnen is en de mensen al wel kunnen gaan zitten. Wanneer alle toeschouwers op hun plaats zitten, houd je een welkomstpraatje en vraag je om stilte. Boeven op Alle boeven gaan door de zaal. Ze zijn blij dat ze weer vrij zijn en doen een vrijheidsdans. Track 1: Vrij (Boeven) Track 2: De baas / Verteller: Luister goed allemaal. Jullie gaan allemaal naar een ander deel van de wereld. Als wij over drie dagen niet het geld krijgen wat wij vragen, dan zullen wij de wereld eens een lesje leren. Whahahahahahahahaha! En wegwezen nu! Boeven af TV op Televisie (een doos met daarin een ouder kind) komt op. Otto, Elle, Izzi op Otto, Elle en Izzi besluiten televisie te gaan kijken. Ik verveel mij een beetje... Ik eigenlijk ook wel een beetje.. Ik heb een supercool idee! Laten we televisie gaan kijken! Elle/ Jaaa!! (Otto doet de tv aan met de afstandsbediening) Track 3: Nieuwstune + Nieuwslezer (Verteller) + afsluittune: Goedenavond dames en heren. Dit is een extra nieuwsuitzending. Vanavond zijn uit de zwaar beveiligde gevangenis 'IJzerstein' verschillende boeven ontsnapt. In hun cel was enkel een brief gevonden, waarin staat vermeld dat de boeven 100 miljoen euro willen, anders zullen zij de wereld een lesje leren. Waar de boeven nu zijn is niet bekend, maar wij houden u op de hoogte. Nog een fijne avond. (Otto doet de tv uit met de afstandsbediening)

3 Pagina 3 van 15 Een fijne avond? Een fijne avond? Hoe kan je na zo n bericht nog een fijne avond hebben? Dit is zo níét cool. Ik vind heel veel leuk, maar zelfs ik vind dit niet grappig. Waarom moeten er ook zoveel gemene mensen zijn? Ja, dat weet ik ook niet. Weet je, als ik die boeven zou tegenkomen, dan zou ik ze een lesje leren! Jij die boeven een lesje leren? Whahahahaha Ja, ik zou ze een draai om hun oren geven én billenkoek. Otto en Izzi lachen heel hard. Waarom lachen jullie nou? Nou, jij weet toch net zo goed als ik dat jij nooit een boef een draai om zijn oren durft te geven. Laat staan billenkoek. Oh, en waarom dan niet? Omdat jij een bangerik bent. Jij durft helemaal niks! TV af Track 4: Een bangerik (Met Otto, Elle en Izzi) (Boos op Izzi en Otto) Nou, dat is helemaal niet waar! Weet je wat, jullie bekijken het maar, Ik ga slapen! Elle af (links) (Roept Elle na) Kijk je wel uit voor de spoken in de kast en de monsters onder je bed. Otto, Izzi af (rechts) Otto en Izzi gieren het uit van het lachen en gaan van het podium af. Elle op Wat een onzin. Ik een bangerik? Helemaal niet. Ik kan ook heel dapper zijn en stoer. Een echte held kan ik zijn. Gaap. Een Gaap heel echte Gaap held. Elle af (links) Elle gaat strompelend en gapend van het podium af.

4 Pagina 4 van 15 Track 5: Verteller: En zo begon het nieuwe avontuur van de Eendenclub. Terwijl Otto en Izzi nog uren lang over de grond rolden van het lachen, slaapwandelde Elle boos naar haar bed en viel in een diepe slaap. Hoezo was zij een bangerik? Track 6: Verteller: De volgende ochtend werden Izzi en Otto wakker, maar van Elle was geen spoor te bekennen. Otto, Izzi op Heb jij Elle vanochtend nog gezien? Nee. En ik was heel vroeg wakker, dus als zij al wakker was geworden en weg was gegaan, dan had ik dat zeker wel gemerkt. Ik mag hopen dat ze zich niet verstopt heeft. Want dat liep de vorige keer met jou niet zo goed af. Hou op! Dat is niet grappig! (Even later) Otto, kijk! Ik heb wat gevonden. Een brief! Lees voor. Lieve Otto en Izzi, ik ben een paar dagen weg. Ik moest onverwachts op reis. Eerst ga ik naar Spanje. Ik zie jullie over een paar dagen. Dikke kus van Elle. Ze is gewoon op vakantie gegaan. In d r eentje. Mooie boel is dat. En wat gaan wij dan doen? TV op Wij gaan lekker voor de televisie zitten en helemaal niks doen. Dat is een goed plan! Pak jij de afstandsbediening Otto? (Otto doet de tv aan met de afstandsbediening) Track 7: Nieuwstune + Nieuwslezer (Verteller) + afsluittune: Een goedemorgen dames en heren. De ontsnapte boeven uit de zwaar beveiligde gevangenis 'IJzerstein' zijn vermoedelijk gevlucht naar verschillende landen. De politie heeft het idee dat ze naar Spanje, Japan, de Noordpool en Oostenrijk zijn gegaan. Waarom ze deze landen hebben gekozen en waar ze zich precies bevinden is nog niet duidelijk. Tot zover het ontbijtnieuws. (Otto doet de tv uit met de afstandsbediening) Waaaaat?!?!?! Maar daar gaat Elle ook naar toe!

5 Pagina 5 van 15 Maar Maar Die schurken Die boeven Wij moeten haar beschermen. Kom op. Pak je koffers! We gaan naar Spanje! Otto, Izzi + TV af Track 8: Verteller: En zo pakten Izzi en Otto alles in wat ze mee konden nemen in hun koffers en gingen met volle vaart naar het vliegveld om naar Spanje te vliegen. Spanje op (vanaf rechts) Elle op (vanaf links) De Spaanse kinderen komen van één kant (rechts) en Elle van de andere kant (links). Ze danst mee met de kinderen. Track 9: Olé! (Spanje lied) (Elle + Spanje) Track 10: Verteller: Wat Elle niet in haar brief had gezet, was dat ze helemaal niet op vakantie was, maar dat ze van plan was de wereld te redden. Boeven op De boeven lopen als figuratie aan de zijkanten en de voorkant van het podium rond op een verstopte manier (hurkend lopen). De Spanjaarden staan op het podium zogenaamd met elkaar te kletsen. (Tegen zichzelf) Opletten Elle! Dat feesten is allemaal leuk en aardig, maar je bent hier voor die boeven. Die boeven gaan vast en zeker heel veel centjes stelen bij de Banco Fantastico! Maar mijn supersonische superheldengevoel zegt dat die boeven niet ver weg kunnen zijn. Otto, Izzi op Otto en Izzi rennen op, de boeven ontsnappen. Boeven af Sssst! Elle, Elle! Wat goed om je te zien. We komen je redden! Sssst! Uit de handen van de gemene boeven.. Weet jij dat ze helemaal naar Spanje zijn gevlucht? Sssst! Stil nou!

6 Pagina 6 van 15 Wat is er? Ja, nu zijn ze weg! Wie?! Die boeven. Dat is toch juist goed? Kom op, dan gaan we weer terug naar Nederland! Nee! Hoezo? Nee?! Jullie begrijpen er ook helemaal niks van. Ik ben juist naar Spanje gevlogen om die boeven te vangen! Jij?! Die boeven vangen?! Whahahahahahaha. Izzi en Otto liggen in een deuk. Als jullie het niet geloven, dan gaan jullie toch weer lekker naar huis. Maar ík ga bewijzen dat ík geen bangerik ben: maar een held! Super Elle!!! Izzi en Otto liggen nog meer in een deuk. Is het een vliegtuig, is het een vogel? Nee, dat is het niet! Het is Super Elle die je hier in Spanje ziet! Whahaha. En nu houden jullie op. Ik ga die boeven vangen. Met of zonder jullie! Goed. Wij helpen je wel. Maar dan wil ik ook een stoere naam. Otto de Slappeling Nee, Otto de Verliezer... Nee! Houd nou eens op. Nee, het is Otto de Heldhaftige! Oké! En Izzi de super-stoere-waar-je-ook-om-moet-lachen-tot-je-er-bij-neervalt (Het valt even stil..) Dat is te lang. Oke Izzi de Kriebelkoning dan? Izzi gaat Otto kietelend te lijf. Otto probeert met heldhaftige bewegingen Izzi tegen te houden.

7 Pagina 7 van 15 Goed. Nu moeten we weten waar die boeven van hier naar toe zijn gevlucht. Misschien ligt er ergens een aanwijzing. Een briefje of een voetafdruk. Ik ga het wel even vragen. Elle en Izzi zoeken aanwijzingen terwijl Otto aan één van de Spaanse kinderen vraagt of zij iets weten. Heeeeft uuuu oooook boe-ven gezien????? De kinderen staren Otto raar aan. BOE-VEN!? Elle!, ze zeggen niks. Zullen die boeven ook hun stemmen hebben gestolen? Nee, natuurlijk niet. Deze kinderen verstaan geen Nederlands, die spreken Spaans. Izzi komt bij Otto staan en probeert het eens. Met Spaans accent Jullie ookos boefos gezienos? Kinderen: Si. (Met Spaans accent) En waaros zijn ze heenos? De kinderen houden hun handen plat tegen elkaar, met de vingers naar boven gericht en maken een Japanse groet. (Doet de Japanse beweging na.) Dat snap ik niet. Ze zijn naar China of naar Japan. Japan! Dat zei die nieuwslezer ook al. Elle we moeten naar Japan! Otto en Izzi bedanken de Spanjaarden. Adios! Elle is nog steeds druk aan het zoeken naar aanwijzingen. Spanje af Elle heeft een soort van kaart gevonden. Kijk eens. Een wereldkaart van die boeven. Ik wist wel dat ze hier waren geweest. Maar waar zijn ze nu? Japan. Ja, dat wisten wij dus ook al, slimmerd. Maar waar precies? Tokio. Naar het geheime Zonnepaleis. De plek waar de mooiste meisjes van Japan wonen die bewaakt worden door super stoere Ninja s.

8 Pagina 8 van 15 Laten we dan maar snel gaan! Otto, Elle, Izzi af Track 11: Verteller: En zo gingen de vrienden vliegensvlug naar het vliegveld en vlogen ze met het snelste vliegtuig naar Azië, waar Japan ligt. Track 12: Verteller: En na heel lang in de bus te hebben gezeten kwamen ze bij de het geheime Zonnepaleis aan. Japan op (De ninja's maken een muur op het podium (in Ninja houding) met het gezicht naar Otto, Elle en Izzi. Achter de muur staan de Japanse meisjes in de Japanse houding) Otto, Elle, Izzi op Zo geheim was dat paleis ook weer niet. De bus stopt er voor de deur. Nu is ie ook niet meer geheim. Vroeger wel. Maar heb je al die bewaking gezien? Al die Ninja s? Zal ik eens vragen of zij misschien de boeven hebben gezien? Oké! Maar doe je wel voorzichtig? Hallo meneer de Ninja, heeft u misschien ook allemaal boeven gezien? (Lopend naar de ninja's) Ninja1: Nee!, hier komen geen boeven! Maar mogen we het dan ook misschien aan de meisjes vragen? Ninja2: Nee!, niemand komt hier langs! Track 13: Konnichiwa (Japan lied) (Japan + Otto, Elle, Izzi) Tijdens het laatste refrein zijn de ninja's erg afgeleid door de meisjes. Otto, Elle en Izzi lopen op deze manier langs de muur naar het paleis. Ninja's af (Japanse meisjes blijven op) Track 14: Verteller: Doordat de Ninja s en de mooiste meisjes van Japan aan het dansen waren, letten ze niet op en konden Elle, Izzi en Otto zo naar binnen sluipen. Ze doorzochten het hele paleis.

9 Pagina 9 van 15 Hebben jullie misschien iets van 'boeven' gezien? (Gericht aan de Japanse meisjes) Meisje1: Wij praten niet met vreemde jongens. Laat mij maar even. Konnichiwa, hebben jullie de boeven gezien? Meisje2: Nee. Niet gezien. Dat schiet ook niks op. Japanse meisjes af Jullie zeiden toch dat het op t nieuws was geweest? Hebben ze daar niet gezegd waar ze heen gingen? Ja, ze gingen naast Spanje en Japan naar Oostenrijk en naar de Noordpool. Dan gaan wij daar ook naar toe! Maar misschien kunnen we ons beter opsplitsen. Dan kunnen we alle boeven in één keer pakken. Goed plan. Wie gaat er met mij mee? Ik! Ja maar wacht eens even, als jullie met z'n tweeën gaan, dan moet ik zeker alleen! Dat ga ik echt niet doen hoor! En ik ook niet! Oké, weet je wat? Dan gaan jullie maar met z n tweeën naar de Noordpool, dan ga ik wel in mijn eentje naar Oostenrijk! De Noordpool?! Weet je wel hoe koud het daar is? Je mag ook alleen naar Oostenrijk. Neeeee! Nee, het is al goed. De Noordpool. Komt voor elkaar. Laten we contact houden via onze supersonische superheldenmobieltjes. Dat is een goed plan!

10 Pagina 10 van 15 Track 15: Verteller: De eendenclub splitste zich dus op. Op het vliegveld namen ze afscheid van elkaar. Ze hadden allemaal een lange reis voor de boeg. Otto, Elle, Izzi af (Otto + Izzi naar rechts, Elle naar links) Track 16: Verteller: Na 8 uur vliegen was Elle eindelijk in Oostenrijk. Oostenrijk op (vanaf rechts) Elle op (vanaf links) Tirol! Wat zijn die bergen geweldig hoog en al die sneeuw. Maar waar zijn die boeven? Er lopen wat Oostenrijkse kinderen rond op het podium. Elle loopt op ze af. (Met een Duits accent) Gutentag. Kunnen jullie mij vertellen of jullie ook boeven hebben gezien? Kinderen:Ja. (Met een Duits accent) En waar dan? De kinderen wijzen naar een plek waar ze zogenaamd zouden moeten zijn. Oké, dank je wel. Danke Schone! Track 17: Verteller: Elle rende zo snel mogelijk naar de plek die de kinderen hadden aangewezen. Maar de kinderen hadden het Duits van Elle blijkbaar niet zo goed verstaan, want ze hadden haar naar een Tiroler feest gestuurd. Track 18: Jodellied (Oostenrijk lied) (Elle + Oostenrijk) Boeven op De boeven verstoppen zich tussen de Oostenrijkse kinderen Wat een gezellig feest is dit. Ik zou wel de hele avond kunnen dansen. Oh! Maar ik moet niet mijn missie vergeten. De boeven. De boeven. Daar heb je ze! Maar ik heb hulp nodig. Wacht eens even.. Elle fluistert iets in het oor van een Oostenrijks kind. Dat fluistert het weer in iemand anders oor en zo verder. Het plan is dat Elle aftelt en dat bij 0 alle kinderen op de boeven afrennen en ze als een touw (met de handen een kring om de boeven heen maken) gevangen nemen.

11 Pagina 11 van 15 Boeven: 3, 2, 1, 0! Heel goed! Laat ons vrij! Boeven zittend op de grond in het midden van de kring. Nee, jullie gaan naar de gevangenis! Net zoals jullie andere boeven! Ja! Want Izzi en Otto hebben ondertussen jullie vriendjes gevangen! Laat ik ze even bellen. Elle pakt haar supersonische superheldenmobieltje en drukt het nummer in. De boeven zitten nog steeds op de grond in het midden van de kring. Hallo? Izzi? Otto? Track 19: De Baas / Verteller: Een heel goede dag, Whahahahaha Je spreekt met Rik, Rik de Slechte of ook wel Slechte Rik genoemd! Luister eens, volgens mij is je plannetje niet helemaal gelopen zoals jij had bedacht. Ik denk dat er een paar probleempjes zijn. Whahahhaaha.. Maar die probleempjes zijn zo opgelost door een paar grote ijsberen. Die hebben wel trek in wat vers mensenvlees. Whahahhaha. Een heel fijne dag nog.. Whahahaha. Oh nee! Izzi en Otto zijn in gevaar. Ik moet ze redden! Track 20: Verteller: Voor Elle vertrok, bracht ze samen met de kinderen die haar geholpen hadden de gevangen boeven naar de politie. Elle, Oostenrijk, boeven af Track 21: Verteller: Toen ging ze met grote haast met de boot naar de Noordpool. Noordpool op Elle op Track 22: Op de Noordpool (is het erg koud) (Elle + Noordpool) Na het lied lopen de Noordpoolkinderen wat rond. Elle wil ze wat vragen. Tolk: Mag ik Oh, hoe spreek je Noordpools? Elle vraagt op een paar rare manieren aan de kinderen of ze ook Otto en Izzi hebben gezien. Oh, dit werkt niet. Euk kon eun beutje Neuderlands. (De tolk is één van de Noordpoolkinderen)

12 Pagina 12 van 15 Geweldig. Hebben jullie dan misschien iemand met een bril en een koptelefoon gezien? En iemand met een bril en een pet? De ene heeft een paarse broek en de andere een oranje broek. De tolk gaat met de groep kinderen overleggen. Tolk: Jeu, deu zeun deu keunt eup gegeun meut eun heulebeul eunge beuven. Bedankt! En nu jullie hier toch zijn. Zouden jullie mij willen helpen? De tolk overlegt met de kinderen. Die knikken allemaal. Kinderen: JEUH. Elle + Noordpool af (links) Track 23: Verteller: Terwijl Elle haar spannende en gevaarlijke plan met de kinderen overlegde, zaten Izzi en Otto in grote problemen. Izzi + Otto + Boeven op Izzi en Otto komen vastgebonden aangelopen met de boeven en gaan rug tegen rug staan met de boeven om hen heen. Ik zei nog zo dat je stil moest zijn. Ik was ook stil, tot jij op mijn teen ging staan. Boef 1: Stil jullie. Boef 2: Anders mogen jullie met je billen in de sneeuw gaan zitten. Boehoe Boef 3: Wat is dat? Boehoe. Ik ben het Noordpool monster Elle + Noordpool op Elle komt op met een laken met rafels over haar en de kinderen heen. Het lijkt een groot monster, maar het is duidelijk een in elkaar geknutseld kostuum Boeven: Help!!! Track 24: De laatste boeven Tijdens het lied worden alle boeven gevangen genomen door een kring om de boeven te maken. Izzi en Otto worden bevrijd. Slechte Rik ontsnapt echter tijdens het lied. Dank jullie wel kinderen. Breng de boeven maar naar het politiebureau. Noordpool + boeven af

13 Pagina 13 van 15 Maar waar is die Rik de Slechte nou? Slechte Rik? Die is helaas ontsnapt. Maar de rest zit straks achter slot en grendel. Ik dacht dat je nooit meer zou komen. Je hebt ons gered! En wie is nu een bangerik? Otto/ Jij niet. Track 25: Ik ben een held Track 26: Verteller: En zo kon de Eendenclub weer veilig naar huis. De wereld was gered! Otto, Elle, Izzi af Track 27: Verteller: En eenmaal thuis kropen ze allemaal snel in bed. De volgende ochtend ging de wekker helaas alweer héél vroeg. Otto, Elle, Izzi op GOE-DE-MORGEN! Iedereen heerlijk geslapen? Heerlijk! Alleen maakte jij vannacht nogal veel geluid. Droomde je of zo? Ik moest de hele tijd denken aan al die boeven die ik heb gevangen. Boeven? Waar heb jij het nou weer over? Die ontsnapt waren uit 'IJzerstein'. Whahahahahahaha. Volgens mij heb jij een beetje te veel gedroomd. Nee, echt niet. We waren in Spanje, Japan, Oostenrijk en op de Noordpool. Wij zijn nergens heen geweest. Dat moet je toch echt gedroomd hebben.

14 Pagina 14 van 15 TV op Het maakt ook niet uit Elle. Laten we maar televisie gaan kijken. (Otto doet met de afstandsbediening de tv aan) Track 28: Nieuwstune + Nieuwslezer (Verteller) + afsluittune: Een goedemorgen dames en heren. De ontsnapte gevangenen uit de zwaar beveiligde gevangenis 'IJzerstein' zijn weer gevangen genomen. Wie er precies verantwoordelijk voor is is niet bekend. Maar de boeven zitten weer achter slot en grendel! Zelfs de grote baas Slechte Rik is op het laatste moment in de kraag gevat in Nederland. Tot zo ver het ontbijtnieuws. Otto doet de televisie met de afstandsbediening uit. Otto en Izzi kijken Elle verbaasd aan. Elle krijgt een grote lach op haar gezicht en is erg blij! Otto/ Hoe kan dat nou? Wie weet ben ik toch een held. Track 29: Ik ben een held reprise Alle kinderen op Alle kinderen komen op het podium en dansen mee. APPLAUS Kinderen maken een buiging. (Eventueel per 'soort' op het podium roepen: Spanjaarden, Ninja's, Japanse meisjes, Oostenrijkers, Noordpoolbewoners, Boeven, Nieuwslezer) Nogmaals groot applaus Belangrijk: Vlak na begin van het applaus muziek aanzetten zodat de mensen vrolijk weglopen: Track 30: Ik ben een held instrumentaal Daarna andere nummers draaien indien er nog mensen in de zaal zijn. EINDE Verder op de cd: Track 31: Do de duck Track 32: De wereld rond Gebruik bij voorkeur de verteller op de cd i.p.v. een 'echte' verteller. Dit komt professioneler over! En het bespaart je een medewerker!

15 Pagina 15 van 15 Benodigdheden BOEVEN Zaklampen TV Geknutselde tv Afstandsbediening OTTO, ELLE, IZZI Brief van Elle voor Otto + Izzi 'Lieve Otto en Izzi, ik ben een paar dagen weg. Ik moest onverwachts op reis. Eerst ga ik naar Spanje. Ik zie jullie over een paar dagen. Dikke kus van Elle'. Wereldkaart met hierop een dikke pijl van Spanje naar Japan Tijdens de scéne dat Elle een kaart vindt in Spanje. Supersonische mobieltjes Om mee te nemen wanneer de typetjes zich gaan opsplitsen. Touw voor het gevangen nemen van Otto + Izzi Tijdens de scène dat de boeven Otto + Izzi met een touw hebben vastgebonden. Groot laken (voor het lied 'bangerik' en voor Elle + Noordpoolkinderen) Hetzelfde laken kan gebruik worden voor het lied 'Bangerik' en voor de scéne dat Elle een plannetje bedenkt met de Noordpoolkinderen (het noordpoolmonster)

Musical Flip en Fleur de wereld rond

Musical Flip en Fleur de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical Flip en Fleur de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Flip/Fleur) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn

Nadere informatie

Musical De Eendenclub de wereld rond

Musical De Eendenclub de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical De Eendenclub de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Izzi/Elle) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem de wereld rond

Musical Beau en Bloem de wereld rond Pagina 1 van 15 Musical Beau en Bloem de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Beau/Bloem) Versie 2010 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau:

Nadere informatie

Musical Winck en Blinck de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Blinck/Winck)

Musical Winck en Blinck de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Blinck/Winck) Pagina 1 van 16 Musical Winck en Blinck de wereld rond Versie voor 2 typetjes (Blinck/Winck) Pagina 2 van 16 Versie 2010 Gebruik bij voorkeur de Verteller op de cd i.p.v. een echte Verteller. Dit komt

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Versie voor 2 typetjes (Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer izzi: Leonie

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos

Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Beau en Bloem verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Beau: Martijn Boer Roos: Leonie van Gent Muziek

Nadere informatie

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos

Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Pagina 1 van 9 Musical Rik & Sunny verdwaald in het bos Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Muziek en Teksten: Martijn Boer in opdracht van Recrateam 2008/2009 Recrateam

Nadere informatie

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw

INDIAAN HOTEMETOOT. Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Geschreven door: Sheila de Pauw INDIAAN HOTEMETOOT Rolverdeling: Opperhoofd Slimme Steen Hotemetoot Decor: Het decor is een indianendorp, waar minimaal twee wigwams instaan. De wigwam

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

De meester is een Vampier

De meester is een Vampier De meester is een Vampier Door Wout Terpstra Het is maandag en Tom werd wakker. Hij vindt het altijd heel leuk op school. Maar vandaag weet hij het niet. Want ze krijgen een nieuwe meester. Tom!Tom! Ben

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 19 Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Elle/) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie:

Nadere informatie

Sinterklaas. en de dieven. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.cts-producties.be

Sinterklaas. en de dieven. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.cts-producties.be Sinterklaas en de dieven Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.cts-producties.be Rollen: Sinterklaas Hoofdpiet Agent Dief 2.013 Dief 2.012 Die hoeven we niet uit te leggen! Hoofdpiet staat er helemaal

Nadere informatie

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen

2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen 2015 Marianne Busser en Ron Schröder 2015 Illustraties: ivan en ilia 2015 Moon, Amsterdam Ontwerp omslag en binnenwerk: Petra Gerritsen ISBN 978 90 488 2819 7 ISBN 978 90 488 2820 3 (e-book) NUR 273 www.mariannebusser-ronschroder.info

Nadere informatie

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur

Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 21 Musical De Eendenclub en het tijdreisavontuur Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Tweede plaats Verhalenwedstrijd Tamarinde oktober Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie

Tweede plaats Verhalenwedstrijd Tamarinde oktober Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie Britt van der Wal (groep 7) Vampiermissie 1 Vampiermissie Het is half zes en het is niet echt lekker weer, het dondert en bliksemt en het regent ook heel hard, dat maakt de straat heel glad. Woes, daar

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin

Hoofdstuk 1. De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Hoofdstuk 1 De eerste dag op een nieuwe school met een nieuw begin Rosanne is een meisje niet te dik niet te dun met lang donker bruin haar een meisje net zoals alle andere meisjes. Ze heeft vroeger gewoon

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Niemand op mijn kerstfeest

Niemand op mijn kerstfeest Niemand op mijn kerstfeest Das liep zijn hol uit en voelde de sneeuw eerder dan hij het zag. Hij sprong achteruit zijn sneeuwvrije hol weer in en maakte een sissend geluid van onvrede. Bah, ook dat nog,

Nadere informatie

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur.

Tornado. Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Tornado Maartje gaat voor het eerst logeren. s Nachts belandt ze met haar vriendinnetje Eva in een tornado en beleven ze een heel spannend avontuur. Geschreven in januari 2012 (Geïllustreerd t.b.v. het

Nadere informatie

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli

Een nieuw leven. Een maand eerder. Zondag 25 juli Een maand eerder Zondag 25 juli Een nieuw leven Het lijkt me zo leuk om naar Aruba te verhuizen. Simon krijgt daar een topbaan en ik kan mijn leven weer op orde brengen. Ik kan gaan doen wat ik wil. Een

Nadere informatie

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur

Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Pagina 1 van 20 Musical Roos en Reinier en het tijdreisavontuur Normale versie voor 2 typetjes (Reinier/Roos) Versie 2011 Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Wij zijn twee vrienden... jij en ik

Wij zijn twee vrienden... jij en ik Wij zijn twee vrienden... jij en ik Twee dikke vrienden... jij en ik voor Nona voor altijd negen... voor altijd in mijn hart Kika Konijn Kika Konijn was een goede vriendin van alle dieren in het bos. Ze

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau

Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen. En zei: vandaag word mevr. Catharina. 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Een buik van wol. Tom! Tom! Cato kwam hard aan rennen En zei: vandaag word mevr. Catharina 90 jaar en ik wil haar een heel mooi cadeau Geven. Ja maar wat zei Tom. Umm wacht ik Weet het zei Cato een herinnering.

Nadere informatie

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn Vet: bewegingen en activiteiten Gewoon: verteller Schuin: gesproken text De kerkklokken luiden. Mensen komen vanuit de kerk naar buiten. Als laatste is daar de pastoor.

Nadere informatie

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig.

Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Verliefd Savannah (11) Verliefd zijn is dat je iemand meer dan aardig vindt, eigenlijk véél meer dan aardig. Massimo (11) Dat je iemand ziet die je heel mooi vindt. Dan wil je gewoon bij haar zijn. Misschien

Nadere informatie

Schoolreis met zwaailicht

Schoolreis met zwaailicht Vivian den Hollander Schoolreis met zwaailicht met tekeningen van Gertie Jaquet Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Op schoolreis! Schiet nou op, mam! roept Guusje. Ze huppelt de straat uit. Vandaag gaat ze

Nadere informatie

Sinterklaas en de pieten

Sinterklaas en de pieten Sinterklaas en de pieten Pieten! In de rij. Alle pakjes moeten voor 5 december ingepakt zijn, dus aan de slag. Hallo pieten. Hallo Sinterklaas. Lekker speculaas aan het bakken? Ja, Sinterklaas. Mag ik

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Jan Klaassen en de gestolen ring. Koning, Prinses, Jan Klaassen, Katrijn, Boef, Agent, Buurvrouw.

Jan Klaassen en de gestolen ring. Koning, Prinses, Jan Klaassen, Katrijn, Boef, Agent, Buurvrouw. Poppenkastspel: te spelen op het toneel door volwassenen, ouders en leerkrachten, gebaseerd op de poppenkast van Jan Klaassen. Opgevoerd tijdens Carnaval in de Vrije School, Driebergen. Duur: ruim een

Nadere informatie

O help, straks herkent ze mij. Ik draai me snel om. Ze mag niet zien dat ik het ben. Ik doe net of ik iemand anders ben.

O help, straks herkent ze mij. Ik draai me snel om. Ze mag niet zien dat ik het ben. Ik doe net of ik iemand anders ben. Psst. Hè. Hallo. Zie je mij? Kijk eens goed om je heen. Je ziet me niet hè. Goed zo, want je mag me ook niet zien. Ik ben verstopt. Je hoort me wel, maar je ziet me niet. Zie je dat meisje daar? Dat is

Nadere informatie

Roodkapje en haar zieke voorleesoma

Roodkapje en haar zieke voorleesoma Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2016 Roodkapje en haar zieke voorleesoma Tekst Rian Visser Rollen Roodkapje Moeder Oma Boze wolf Jager Verteller In het verhaal staat een prentenboek centraal. In dit

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

Tommie, Dik en Esmeralda

Tommie, Dik en Esmeralda Tommie, Dik en Esmeralda Een tijd gelden woonden twee meisjes genaamd Marieke en Ineke met hun vader en moeder op een boerderij in Afrika. Er was geen televisie, er was geen school, er was geen bibliotheek

Nadere informatie

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12

Goedemorgen Sinterklaas is een BandEvent productie. pagina 1 van 12 01 Goedemorgen Sinterklaas 2 02 De vriend van ieder kind 3 03 Taai taai 4 04 Zwarte Piet, kijk goed uit! 5 05 Vergeten 6 06 Lieve Sinterklaas 7 07 Go Go Amerigo 8 08 Kijk, Sinterklaas is aangekomen 9 09

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 10 Vrienden

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 10 Vrienden Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 10 Vrienden 1 Woorden 1 het aanrecht 2 de bloem 3 de brief 4 het geld 5 de koffer 6 de sigaret 7 het station 8 het strand 9 de telefoon 1 10 de verjaardag 11 het vuur

Nadere informatie

De heks van het bos door Nellie de Kok. Samenvatting

De heks van het bos door Nellie de Kok. Samenvatting De heks van het bos door Nellie de Kok Samenvatting De heks van het bos tovert iedereen om die ze in het bos tegen komt. Katrijn heeft de dokter gebeld als ze merkt dat Jan zijn stem is verloren. Natuurlijk

Nadere informatie

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net

De verdwenen pakjes. Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net De verdwenen pakjes Maarten Stevens www.cts-producties.nl www.schooltoneel.net Rollen: De bekende kindervriend De trouwe helper van Sinterklaas Pakjespiet 1: Een Piet de taak heeft te zorgen voor de pakjes

Nadere informatie

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering Vivian den Hollander Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Een onverwacht telefoontje Dag mam, tot vanavond. Spekkie drukt een kus

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Miauw! Miauw!

Miauw!  Miauw! Onderbouw Thema: jaloezie Miauw! Een verhaal over een meisje dat jaloers is op haar babyzusje. Sinds Dian een zusje heeft moet ze de aandacht van moeder delen. Dat vindt Dian soms heel moeilijk. Miauw!

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Sinterklaas. en de. smikkelende Smulpiet

Sinterklaas. en de. smikkelende Smulpiet en de smikkelende Door Maarten Stevens http://www.cts-producties.nl http://www.schooltoneel.net http:// Rollen: Behoeft geen verdere uitleg De baas van alle pieten. Een verantwoordelijke, rustige piet.

Nadere informatie

CIRCUS HOEPLAKEE. proeftekst (totaal zijn er 13 pagina s)

CIRCUS HOEPLAKEE. proeftekst (totaal zijn er 13 pagina s) CIRCUS HOEPLAKEE proeftekst (totaal zijn er 13 pagina s) Children's Corner CC 2 2000 tekst: liedjesteksten: muziek: Betty Wiegmans, samen met de kinderen Suzanne Wetzel, Bert Plagman, Ad Wammes Ad Wammes

Nadere informatie

Annie van Gansewinkel. Vast

Annie van Gansewinkel. Vast Annie van Gansewinkel Vast 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De groeten Je krijgt de groeten van je vader. Jim haalt zijn schouders op. Hij blijft tegen de bal schoppen. De bal knalt tegen

Nadere informatie

Musical 'Beau en Bloem en het pretparkmysterie'

Musical 'Beau en Bloem en het pretparkmysterie' Benodigdheden Musical (exclusief kleding), Beau Kleurplaat (om te laten zien tijdens openingsscéne). Touw/ lasso om cowboy Sully te vangen Cowboy Sully Cowboyhoed Een grote fles (o.i.d.) waarin de lachen

Nadere informatie

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger

Winnaar van de verhalenwedstrijd De Octant oktober Olle van Damme (groep 6) Stickman. in het leger Olle van Damme (groep 6) Stickman in het leger 1 2 Inhoud: Een verhaal over een jongen die naar huis en naar zijn ouders wil gaan, maar dan plotseling in een oorlog belandt. Samen met zijn vriend Luuk

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie

Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Lesbrief DieDrie: Dagje DieDrie Hoi! Hallo allemaal, wij zijn DieDrie. En je ziet het al: we zitten hier lekker te ontbijten. Niet zomaar een ontbijt, maar een ontbijtje met muziek. Eigenlijk draait ons

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016

Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Sam en de Wonderolie Museum Catharijneconvent 2016 Het voorleesverhaal Sam en de wonderolie Heel lang geleden was er eens een jongen, Sam. Sam was al heel lang op reis. En nu wilde hij naar huis. Sam moest

Nadere informatie

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever.

NAAM. Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Vos en Waar is Haas het ijs? NAAM Uil kijkt in een boek. Het is een boek over dieren. Er staan plaatjes in. Van elk dier één. Uil ziet een leeuw. En een pauw. En een bever. Wat een raar beest! lacht Uil.

Nadere informatie

Het speelhuis van Lotte en Nina

Het speelhuis van Lotte en Nina VERHAAL Het speelhuis van Lotte en Nina Uit logeren Nina zit achter in de auto van mama. Spannend, hè? zegt mama. Voor het eerst ga jij ergens logeren. Aap steekt zijn kop uit haar rugzak. Hij lacht, omdat

Nadere informatie

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij!

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij! GROEP 55 EN 66 Vriendschap VRIENDSCHAP Kom erbij! inhoud Vriendschap: Kom erbij! 3 1. Ken jij je vriend(in)? 4 2. Een bijzondere vriendschap 6 3. Een naamdicht 8 4. Woordzoeker 9 5. Complimentjes 10 6.

Nadere informatie

De mevrouw tilt de schildpad op. Ze bekijkt hem van alle kanten. Tja, zegt ze dan. Een mannetje of een vrouwtje...? Eerlijk gezegd: eigenlijk heb ik

De mevrouw tilt de schildpad op. Ze bekijkt hem van alle kanten. Tja, zegt ze dan. Een mannetje of een vrouwtje...? Eerlijk gezegd: eigenlijk heb ik De schildpad Suus is op vakantie, zegt oma. En nu zorg ik voor haar schildpad. Grappig beestje hè? Leuk, roept Jubelientje. Ik wil al heel lang een schildpad. Mag ik hem aaien? Ze tilt het schildpadje

Nadere informatie

DROMENLAND. Geschreven door: Sheila de Pauw

DROMENLAND. Geschreven door: Sheila de Pauw DROMENLAND Geschreven door: Sheila de Pauw Rolverdeling: Er zijn genoeg rollen voor een hele klas. Er zijn 10 spelers met een vaste tekst: Klaas Klara Klaus (Met K3 worden Klara, Klint en Klaus samen bedoeld)

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

DE ONTDEKKING. (hetzelfde maar dan anders) HELEEN VERBURG

DE ONTDEKKING. (hetzelfde maar dan anders) HELEEN VERBURG DE ONTDEKKING (hetzelfde maar dan anders) HELEEN VERBURG eenakter geschreven als onderdeel voor het project De ontdekking in opdracht van Theater de Citadel februari 2008 PERSONAGES: de een de ander de

Nadere informatie

Duinrell dag. We gaan naar Duinrell

Duinrell dag. We gaan naar Duinrell Duinrell dag Doe eens een Duinrell een Duinrell een Duinrell dag In Wassenaar ligt een attractiepark vol actie en plezier Doe eens een Duinrell een Duinrell een Duinrell dag Tikibad of rodelbaan Keihard

Nadere informatie

INDIANEN. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL Iedere dag (m.u.v. zondag) leuke sporten spelactiviteiten.

INDIANEN. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL Iedere dag (m.u.v. zondag) leuke sporten spelactiviteiten. Met otto, elle of izzi!... Camping De Wigwam Sminkewei 7 8567 HB Oudemirdum tel (0514) 571223 www.dewigwam.nl info@dewigwam.nl SPORT EN SPEL Iedere dag (m.u.v. zondag) leuke sporten spelactiviteiten. INDIANEN

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Scene 1: Rollen: heks. Katrijn

Scene 1: Rollen: heks. Katrijn Rollen: Speler 1: Speler 2: * prinses heks * Jan Klaassen Katrijn Benodigdheden: * Decor: * Kistje In het kistje zit een zak met nootjes Haakje bevestigd aan poppenkast waar de muzieksleutel aan hangt.

Nadere informatie

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1

Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het huis Anubis - Hoofdstuk 1 Het is 7 uur in de ochtend. Het is een dag nadat Nienke de traan van Isis aan Anchesenamon had gegeven. Nienke was al vroeg wakker, want ze kon niet meer slapen. Ze had weer

Nadere informatie

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Allemaal Onzin Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Onzin Vladimir kan niet slapen. Hij ligt in bed en staart naar het raam. De maan schijnt door de gordijnen. Plotseling ritselt

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 3-4. ewout de eekhoorn. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 3-4. ewout de eekhoorn. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 3-4 ewout de eekhoorn Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met

Nadere informatie

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden

Vriendschap op de middelbare school. Een zoektocht naar echte vrienden Vriendschap op de middelbare school Een zoektocht naar echte vrienden De laatste 2 dagen van het 6 de leerjaar Hallo Laura! Dag Jolein! Kom, we gaan naar de speelplaats. Op de speelplaats Tring, tring

Nadere informatie

Heb jij ze allemaal?

Heb jij ze allemaal? SONGTEKSTBOEKJE Heb jij ze allemaal? JOUW LIED OP DE VOLGENDE MAKE SOME NOISE KIDS CD? ZO WERKT HET: 1 2 3 4 5 6 Je schrijft een eigen liedje. Jouw liedje wordt door een professionele producer af gemaakt.

Nadere informatie

rivier diep berg hoog Robert van Dijk

rivier diep berg hoog Robert van Dijk rivier diep berg hoog Robert van Dijk Ben jij misschien...? O, ben jij...? Echt? Tenminste... Van de advertentie? En jij van...?... de brief? De brief ja Aangenaam Zeker Goh Wat? Gewoon Heb je gehuild

Nadere informatie

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51

Inhoud. Een nacht 7. Voetstappen 27. Strijder in de schaduw 51 Inhoud Een nacht 7 Voetstappen 27 Strijder in de schaduw 51 5 Een nacht 6 Een plek om te slapen Ik ben gevlucht uit mijn land. Daardoor heb ik geen thuis meer. De wind neemt me mee. Soms hierheen, soms

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

M E N E E R & M E N E E R

M E N E E R & M E N E E R lesbrief M E N E E R & M E N E E R een voorstelling van Frank Cools & Steve De Schepper 1 Ze zingen. Ze swingen. Meneer en Meneer. Meestal samen. Soms de ene meneer alleen. Soms de andere. Maar het liefst

Nadere informatie

Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd

Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd 1 2 Aurora Stevens Huilend geromantiseerd en schijnend geëerd Autobiografie 3 Copyright Aurora Stevens Omslagontwerp Aurora Stevens Auteursfoto Janna de Jong

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien Met otto, elle of izzi!... Voorbeeld van hoe een programma er In een GROENE week uit zou kunnen zien SPORT EN SPEL Iedere middag is er van alles te doen. Kijk snel wat we deze week gaan doen! Elke dag

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd

Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd Toneelstuk opening Kinderboekenweek 2018 Grote Beer en Kleine Bever vrienden voor altijd Tekst Rian Visser, illustraties Gertie Jaquet Rollen Verteller Beer Bever De verteller heeft het boek Grote Beer

Nadere informatie

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand

En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand En? zegt mijn moeder, die haar nieuwe zomerjurkje laat zien: Wat vind je ervan? Mooi. Ik zeg niets meer dan dat, want ik weet dat ik er geen verstand van heb. De vorige keer zei ik dat de nieuwe broek

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

Lees. Lachend leren lezen. kijkenlees.nl. Pagina 1 van 2 uit Kijk en Lees boek Geheim agent G. Ruwel - Hebbes! AVI E4. Kom, Gruweltje!

Lees. Lachend leren lezen. kijkenlees.nl. Pagina 1 van 2 uit Kijk en Lees boek Geheim agent G. Ruwel - Hebbes! AVI E4. Kom, Gruweltje! Kijk en Lees Lachend leren lezen kijkenlees.nl Het rioolwater is echt heerlijk! Kom, Gruweltje! Gekkie! We zijn in de mooiste rioolbuis van het land en jij zit te werken! Wie als eerste in het water is!

Nadere informatie

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok

Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Jan Klaassen en Katrijn in Afrika (groot optreden door kinderen) door Nellie de Kok Samenvatting Jan heeft een prijs gewonnen. Het is een voetreis door het oerwoud van Afrika. Ze komen allerlei dieren

Nadere informatie

PEANUTS (NOCCIOLINE) Zomer 2001

PEANUTS (NOCCIOLINE) Zomer 2001 Fausto Paravidino PEANUTS (NOCCIOLINE) Zomer 2001 Vertaling Tom Kleijn Personen: Magda Snappy Schkreker In het begin zijn alle personages tussen de vijftien en twintig jaar oud. De scènes 1-11 en 23 spelen

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

De allerliefste oppas

De allerliefste oppas De allerliefste oppas Met de ene oppas ga ik buiten spelen door de andere wordt altijd thee gezet bij de derde zal ik mij echt nooit vervelen en van de vierde mag ik lekker laat naar bed Met de ene oppas

Nadere informatie

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3

klasniveau Het verhaal Tekening 1 Tekening 4 Tekening 5 Tekening 2 Tekening 6 Tekening 3 THEMA ENERGIE > Kleuter & Eerste graad > Lessuggesties en activiteiten 2. 1. Lessuggesties Leon en de ikkietikkietijd en activiteiten op klasniveau Het verhaal Tekening 1 Hallo iedereen ik ben Leon. Ik

Nadere informatie

DE SPROOKJESPARADE. Rolverdeling:

DE SPROOKJESPARADE. Rolverdeling: DE SPROOKJESPARADE Rolverdeling: Prinses Petronella: Prinses Petronella is een Prinsesje die precies weet wat ze wil. Als ze ergens geen zin in heeft probeert ze er onder uit te komen. Kikker: De Kikker

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

Musicalweek. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Recreatiebospark De Reehorst Enzerinckweg 12 7251 KA Vorden tel (0575) 551582 www.dereehorst.nl info@dereehorst.nl SPORT EN SPEL Musicalweek Iedere dag (m.u.v. maandag) leuke

Nadere informatie

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel Inhoud Nieuwe buurman 7 Kip schrikt 13 Ekster heeft pech 17 Kattenkruid 22 Ruzie 27 Een reuze idee 32 Bloemen voor kip 37 Waar was het nu? 40 Dom geweest 46 Goed zo, Kat! 51 Feest 55 5 Nieuwe buurman Het

Nadere informatie

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Groep 5 A. De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom. Groep 5 A Juffrouw Helma & Juffrouw Monique De kinderen uit de klas hebben verhalen geschreven over Sinterklaas en zwarte piet. Zwarte piet zat pakjes in te pakken. Zwartepiet in Spanje doet alles andersom.

Nadere informatie