VÉRZONDEN 01 MEI 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VÉRZONDEN 01 MEI 2014"

Transcriptie

1 VÉRZONDEN 01 MEI 2014 GEMEENTE VALKE N SWAARD \de Hofnar 15 Postbus Tj GA Valkenswaard T ( F (040) gemeentè(5>valkenswaard.nl Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bljlage(n) Datum 14uit02300 Voortgangsrapportage initiatiefvoorstel starters L.G. van Gerven, telefoonnummer: Geacht raadslid, Op 5 september 2013 heeft u het "initiatiefvoorstel starters" vastgesteld en verzocht om een voortgangsrapportage per kwartaal. Deze rapportage dient ertoe u op de hoogte te stellen van de voortgang tot en met het eerste kwartaal In deze voortgangsrapportage maken wij onderscheid tussen de door u geprioriteerde instrumenten en locaties enerzijds en overige locaties en acties anderzijds. De strekking van het initiatiefvoorstel is namelijk om voldoende huisvesting voor starters te realiseren in de wetenschap dat de doelgroep starters gedifferentieerd is. Bij het onderdeel initiatiefvoorstel koppelen wij u terug in hoeverre wij de door u geprioriteerde instrumenten en locaties hebben opgepakt en wat de stand van zaken is. Bij het onderdeel overige locaties en acties laten wij u weten wat wij nog meer hebben ondernomen om in de geest van het initiatiefvoorstel betaalbare huisvesting voor starters te realiseren.

2 Initiatiefvoorstel. In het initiatiefvoorstel heeft u de volgende instrumenten geprioriteerd: 1. een lagere grondprijs voor sociale huur 2. erfpacht 3. starterslening 4. koopgarant 5. kleiner bouwen (in combinatie met de vorige instrumenten) Daarnaast heeft u de volgende locaties geprioriteerd: A. Biestven B. Emmalaan C. Molensteen / Boomvalk D. Carolusdreef E. Kloosterpark F. Hoek Bakkerstraat-Europalaan Sinds uw besluit van 5 september 2013 hebben wij het volgende ondernomen betreffende de Instrumenten uit het initiatiefvoorstel: Ad 1. Lagere grondprijs voor sociale huur. Wij hebben u voorgesteld om voor de locatie Boomvalk / Molensteen een lagere grondprijs in rekening te brengen ten behoeve van starters huurwoningen ten laste van het budget voor de starterswoningen. U heeft op 19 december 2013 hiermee ingestemd. Kosten ten laste van het startersbudget: ,-. Ad 2. Erfpacht Wij hebben u een startnotitie over erfpacht aangeleverd, waarin de mogelijkheden en consequenties van het instrument in brede zin in beeld zijn gebracht. De notitie is tegelijkertijd met de woonvisie aangeleverd. Het erfpachtvraagstuk is in deze notitie breder getrokken dan alleen voor de doelgroep starters. De voorbeelden zijn afgestemd op het plan Lage Heide inclusief een voorbeeld van een starterswoning. De financiële consequenties van de erfpachtconstructie voor de gemeente staan in hoofdstuk 9 van de genoemde startnotitie. Besluitvorming over een implementatietraject door de raad moet nog plaatsvinden.

3 GEMEENTE VALKE N SWAARD \de Hofnar 15 Postbus GA Valkenswaard T 04CK F gemeente@vatkenswaard.nl Ad 3. Startersleninq. Op 26 september 2013 heeft u de verordening starterslening gemeente Valkenwaard vastgesteld, waarin de voorwaarden voor de starterslening zijn opgenomen. Op 29 oktober 2013 hebben wij als college ingestemd met ondertekening van de deelnemingsovereenkomst met de SVn, welke overeenkomst op 4 november 2013 feitelijk door beide partijen is ondertekend. Er zijn twee startersleningen toegekend, te weten op 7 januari 2014 en op 8 april De leningen betreffen een totaalbedrag van ,-, waarvan 25% als gemeentelijke bijdrage op het budget voor de startersleningen drukt. Van de ,- die u voor dit doel heeft gereserveerd, resteert nog een bedrag van ,50. Makelaars in Valkenswaard zijn geïnformeerd over de starterslening. Voor de doelgroep zelf gaan we, in overleg met de initiatiefnemer Bram Bots, een informatieavond organiseren. Ad 4. Koopgarant Wij hebben het instrument Koopgarant in het kader van de woonvisie nogmaals besproken met corporatie Woningbelang. Deze corporatie bevestigt het eerder ingenomen standpunt dat dit instrument te veel financieel risico met zich meebrengt, hetgeen in het initiatiefvoorstel al werd genoemd. Ad 5. Kleiner bouwen Voor een aantal locaties zijn wij in gesprek met ontwikkelaars en corporaties over het realiseren van 'kleine' starterswoningen. Dit betreft zowel starters koopwoningen als starters huurwoningen. Hierna brengen wij per locatie in beeld wat de stand van zaken is. Waar dit uit het oogpunt van betaalbaarheid en haalbaarheid nodig is, staan wij een beukmaat van 4.80 meter toe, mits de beeldkwaliteit gegarandeerd blijft.

4 Voor wat betreft de door u geprioriteerde locaties kunnen wij u het volgende terugkoppelen. A. Biestven Uit een informatie- en inventarisatiebijeenkomst op 9 mei 2012, die wij samen met de wooncommissie van de dorpsraad hebben georganiseerd, is gebleken dat het aantal jongeren dat actief naar huisvesting op zoek was beperkt was en de behoefte te gedifferentieerd (koop - huur, betaalbaar - duurder, op korte termijn en langere termijn) om op dat moment een goede invulling te kunnen geven aan de locatie Biestven. Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en willen we in overleg treden met de dorpsraad over het vervolg, waarbij we de locatie Biestven willen inzetten als onderdeel van een 'package deal' met Woningbelang of Woonbedrijf. Dit vergroot de kans op een daadwerkelijke ontwikkeling. Dit traject willen we gaan doorlopen na vaststelling van de woonvisie. Inzet zal zijn om aan de hand van een geactualiseerde behoeftepeiling grondgebonden starterswoningen te realiseren passend bij de huidige behoefte en bij voorkeur levensloopbestendig, zodat deze woningen in de toekomst geschikt zijn voor oudere 1- of 2-persoons huishoudens. Dit laatste levert overigens wel spanning op met de door u genoemde richtprijs van ,- in geval van koop. B. Emmalaan Deze locatie is nog in gebruik en nog niet beschikbaar voor een andere invulling. C. Molensteen / Boomvalk Voor deze locatie hebben wij u op 19 december j.1. een concreet voorstel aangeboden voor realisatie van starters huurwoningen door Woningbelang (ca. 30 starterswoningen sociale huur). U heeft hiermee ingestemd. Kosten: ,-.

5 GEMEENTE VALKENSWAARD \de Hofnar 15 Postbus GA Valkenswaard T 040x F gemeente@valkenswaard.nl D. Carolusdreef Voor deze locatie voeren wij momenteel overleg met Woonbedrijf uit Eindhoven over de realisatie van deels starterswoningen en deels seniorenwoningen in de sociale huur. Naar verwachting kunnen we hier 11 starterswoningen realiseren. E. Kloosterpark Over de stand van zaken van het plan Kloosterpark bent u recent geïnformeerd middels een raadsinformatiebnef. Als alles volgens plan verloopt, worden hier 77 appartementen gerealiseerd in de sociale huur. Waarschijnlijk worden dit dan 3-kamer appartementen die zowel voor starters geschikt zijn als voor senioren (levensloopbestendig). F. Hoek Bakkerstraat-Europalaan Dit plan maakt onderdeel uit van de actualisatie van het bestemmingsplan Centrum, waartegen beroep is ingesteld. Het beroep richt zich tegen de voorgenomen ontwikkeling van de locatie Bakkerstraat-Europalaan. De zitting heeft plaatsgevonden, maar er is nog geen uitspraak van de rechtbank. Startersinitiatief financieel. U heeft ,- beschikbaar gesteld voor het startersinitiatief. Hiervan is ,- gereserveerd voor de starterslening en ,- voor de voorbereiding en uitwerking van maatregelen. Voor nader door het college uit te werken uitvoeringsvoorstellen is ,- gereserveerd. Onderdeel Starterslening Werkbudget Concrete maatregelen Totaal Budget , , , ,- Besteed , , , ,- 1 1 Betreft raadsbesluit inzake de Molensteen / Boomvalk (reservering)

6 Overige locaties Op de hierna genoemde locaties, weliswaar niet geprioriteerd in uw initiatiefvoorstel, maar wel geschikt om in de behoefte aan starterswoningen te voorzien, lopen de volgende acties. Hoge Akkers Wij hebben overleg gevoerd met een commercieel acquisitiebureau dat de haalbaarheid aan het bestuderen is voor starters koopwoningen in Hoge Akkers. Het betreft hier de locatie nabij de bloemencorsolocatie van buurtschap Crescendo, aansluitend op de starters huurwoningen die Woningbelang realiseert aan de Heiakker. Hier ligt een achttal bouwkavels (volgens het bestemmingsplan) die oorspronkelijk waren bedoeld voor vrije sector bouw in particulier opdrachtgeverschap. Uitgifte van deze bouwkavels zou concurrerend kunnen werken voor Lage Heide, terwijl de renteteller de kosten opvoert, indien we geen actie ondernemen. Het acquisitiebureau bestudeert (op eigen kosten) de haalbaarheid naar starters koopwoningen met een richtprijs van ca ,-. Terugkoppeling over de haalbaarheid moet nog plaatsvinden. Barentzstraat Tegenover de "Boodschappenmand" ligt een locatie die op initiatief van de eigenaar voor herontwikkeling in aanmerking komt. Voor deze locatie hebben wij aangestuurd op starters koopwoningen met een richtprijs van ,-. Een eerste haalbaarheidstoets heeft echter geleerd dat deze richtprijs leidt tot een financieel onhaalbaar initiatief op die locatie vanwege een te gering aantal woningen. De ontwikkelaar bestudeert nu of het initiatief financieel haalbaar kan worden, indien de locatie van de daartegenover, tijdelijk gevestigde "Boodschappenmand" eveneens wordt herontwikkeld met eenzelfde type, energieneutrale starterswoningen. Elcomapark Woningbelang heeft, na overleg met ons, verzocht om de geplande 17 grondgebonden koopwoningen in het middeldure segment te mogen ombuigen naar 21 starters koopwoningen. Wij hebben hiertoe onze

7 GEMEENTE VALKE N SWAARD de Hofnar 15 'ostbus GA Valkenswaard T 040x F gemeente@valkenswaard.nl medewerking (onder voorbehoud) uitgesproken, onder andere omdat hiermee het aantal vrije sector koopwoningen beperken in relatie tot Lage\ Heide en tegelijkertijd een deel van de doelgroep starters kunnen bedienen. Hoewel de richtprijs van ca ,- niet overeenstemt met de door u genoemde richtprijs van ,- (als betaalbaar), worden deze woningen in combinatie met de starterslening nu eerder bereikbaar (betaalbaar) voor de doelgroep starters: een starter die normaal gesproken ca ,- kan lenen kan met de starterslening erbij ca ,- lenen. Tot zover de stand van zaken tot en met het eerste kwartaal Hoogachtend, ir. PJ.R. Appelmans teammanager Team ruimtelijke ordening en economie

7. Op welke wijze wordt het uitgangspunt, zolang mogelijk thuis en in de wijk kunnen blijven wonen, in de wijkconvenanten c.q. wijkplannen opgenomen?

7. Op welke wijze wordt het uitgangspunt, zolang mogelijk thuis en in de wijk kunnen blijven wonen, in de wijkconvenanten c.q. wijkplannen opgenomen? Vragen ter voorbereiding op de commissie 2014/043 Onderwerp: Woonvisie. Commissievergadering: 13 november 2014 Gesteld door: CDA / Kees Marchal Portefeuillehouder: Mart Wijnen Teammanager: Hans Appelmans

Nadere informatie

B. Bots / L. van Gerven raad september 2013

B. Bots / L. van Gerven raad september 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email B. Bots / L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Initiatiefvoorstel voor starters op de woningmarkt.

Nadere informatie

V VALKENSWAARD. Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard. 13uit08146

V VALKENSWAARD. Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard. 13uit08146 V G E M E E N T E VALKENSWAARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 email Kenmerk: 13uit08146

Nadere informatie

Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers

Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers 14 Hoge Akkers 01-jan-21 contante waarde 9 01-jan-14 Totaal overzicht grondexploitatie Hoge Akkers Gerealiseerd 17 Woningbouw sociale sector (grondgebonden) Te realiseren 16 Woningbouw sociale sector (grondgebonden)

Nadere informatie

L. van Gerven raad september 2013

L. van Gerven raad september 2013 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Verordening Starterslening. 13raad00533 26 september

Nadere informatie

ferzondën 2 9 JOH! 2018

ferzondën 2 9 JOH! 2018 V GEMEENTE VAL KENSWAARD ferzondën 2 9 JOH! 2018 de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aan de leden van de raad

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENSWAARD. In uw brief dd. 13 augustus 2014 stelt u - op grond van artikel 41 van het

GEMEENTE VALKENSWAARD. In uw brief dd. 13 augustus 2014 stelt u - op grond van artikel 41 van het Fractie VL V GEMEENTE VALKENSWAARD \ de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 gemeentegivalkenswaard.nl \ www.valkenswaard.nl \ Kenmerk Onderwerp Behandeld door

Nadere informatie

M. van Leeuwen /

M. van Leeuwen / steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.4 M. van Leeuwen 0402083584 Maarten.van.Leeuwen@Valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 110987/729701 22 02 2018 portefeuillehouder

Nadere informatie

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal

Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide. 2010-2020 Segment Nieuwbouw Sloop Verkoop Totaal Bijlage 1: Woningbouwprogramma Dommelkwartier en relatie Lage Heide Volgens de laatste Provinciale Prognose (2011) bedraagt de woningbouw behoefte in Valkenswaard een netto toevoeging van 1.230 woningen

Nadere informatie

78664/ Corso bouwlocatie locatie Kluizerdijk B Tax

78664/ Corso bouwlocatie locatie Kluizerdijk B Tax Aan de leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard V de GEMEENTE VAL KENSWAARD Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 3 44 F (040) 204 58 90 aemeente(5)val

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Afdeling Omgeving Team Ruimtelijke Ontwikkeling, cluster Woningbouw Carine Roijakkers Informatiebijeenkomst Woningbouw en Volkshuisvesting 5 maart 2013 Programma Welkom en inleiding Stand van zaken corporaties

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0125 B 4 04.827 Dienst: STOW Afdeling: WON Steller: Hans Beringen ((0591)68 53 03

categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2004 RA04.0125 B 4 04.827 Dienst: STOW Afdeling: WON Steller: Hans Beringen ((0591)68 53 03 svoorstel Onderwerp: Starters op de woningmarkt in Emmen Portefeuillehouder: H. Brummel Dienst: STOW Afdeling: WON Steller: Hans Beringen ((0591)68 53 03 Aan de gemeenteraad Voorgesteld besluit De notitie

Nadere informatie

Raadsvsorstel2012.0020078 Bestemmingsreserve Besluit Locatiegebonden Subsidies

Raadsvsorstel2012.0020078 Bestemmingsreserve Besluit Locatiegebonden Subsidies Raadsvsorstel2012.0020078 Poriefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen l J. J. Nobel Steiler J. Vijfhuizen Collegevergadering 15 mei 2012 Raadsvergadering 1. Samenvatting Wat willen we bereiken? Bij de Najaarsrapportage

Nadere informatie

40133/51471 besluit Minister vaststelling woningmarktregio woningwet

40133/51471 besluit Minister vaststelling woningmarktregio woningwet V GEMEENTE VA EKENS W AARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 aemeenteoivalkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aan de leden van de gemeenteraad Uw kenmerk

Nadere informatie

B&W Vergadering. Gemeenteraad B&W Vergadering 6 juni Voorgesteld besluit Het college heeft besloten:

B&W Vergadering. Gemeenteraad B&W Vergadering 6 juni Voorgesteld besluit Het college heeft besloten: B&W Vergadering Dossiernummer 303 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 6 juni 2016 Agendapunt 2.2.5 Omschrijving Vaststelling bestemmingsplan Melickerveld Zaaknummer 10913-2016 Commissie RU voorstel Commissiedatum

Nadere informatie

In deze brief gaan we ten eerste in op de voorgeschiedenis van deze zaak, waarna we verder ingaan op de uitspraak van de Afdeling van 10 mei 2012.

In deze brief gaan we ten eerste in op de voorgeschiedenis van deze zaak, waarna we verder ingaan op de uitspraak van de Afdeling van 10 mei 2012. V G E M E E N T E V A L K E N S W A A R D de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Aan de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 e-mail Kenmerk: 12uit03516

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN S WAAR D. Bij de behandeling van de begroting 2017 in de raadsvergadering van 3

GEMEENTE VA EKEN S WAAR D. Bij de behandeling van de begroting 2017 in de raadsvergadering van 3 Aan de leden van de gemeenteraad V de GEMEENTE VA EKEN S WAAR D Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 aemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl \ \ Uw kenmerk

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 maart 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 13 juli 2015

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 13 juli 2015 Aan: de gemeenteraad Vergadering: 13 juli 2015 Onderwerp: Verordening VROM-Startersleningen gemeente Beesel Oppe Brik Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Commissie en Raad. Vaststellen van de verordening

Nadere informatie

GEMEENTE VALKE NSWAARD

GEMEENTE VALKE NSWAARD V GEMEENTE VALKE NSWAARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 CA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (040) 208 34 44 Telefax (040) 204 58 90 e-mail Kenmerk: 13uit05109

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST PRESTATIEAFSPRAKEN WONEN

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST PRESTATIEAFSPRAKEN WONEN SAMENWERKINGSOVEREENKOMST PRESTATIEAFSPRAKEN WONEN 2013-2016 De gemeente Dinkelland, ten dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder Steggink, daartoe ingevolge artikel 171 van de Gemeentewet aangewezen

Nadere informatie

Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland

Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland Bijlage Stand van zaken locaties bidbook Utrecht, stad met stijl in het hart van Nederland Locaties in eigendom van derden 1. Kruisvaertkade (eigenaar NS Stations) NS Stations en A.S.R. Vastgoed ontwikkeling

Nadere informatie

Onderwerp Verordeningen Startersleningen, Blijversleningen en Verzilverleningen Gemeente Tynaarlo

Onderwerp Verordeningen Startersleningen, Blijversleningen en Verzilverleningen Gemeente Tynaarlo Zaaknummer: 456136 Raadsvergadering d.d. 11 september 2018 agendapunt Aan: De Gemeenteraad Vries, 17 juli 2018 Portefeuillehouder: P. Vemer Behandelend ambtenaar: F.A. Rozema Doorkiesnummer: 812 E-mail

Nadere informatie

B Tax 3585

B Tax 3585 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email B Tax 3585 bram.tax@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 111614/118876 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring van

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. s. meijer BP Br 11G202077 461674 / 461674. Bijstorting en aanpassing startersregeling 2012.

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. s. meijer BP Br 11G202077 461674 / 461674. Bijstorting en aanpassing startersregeling 2012. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G202077 461674 / 461674 ONDERWERP s. meijer BP Br Bijstorting en aanpassing startersregeling 2012. AGENDANUMMER BELEIDSPROGRAMMA/FACETAGENDA

Nadere informatie

Achtergronden Wormerlandse VROM Startersregeling. 1. Waarom SVn-startersregeling?

Achtergronden Wormerlandse VROM Startersregeling. 1. Waarom SVn-startersregeling? Bijlage Achtergronden Wormerlandse VROM Startersregeling Februari 2009 In deze bijlage wordt de startersregeling nader toegelicht. Allereerst wordt de keuze voor deelname aan de startersregeling van de

Nadere informatie

E\ j GEMEENTE VA LK E N SWAARD

E\ j GEMEENTE VA LK E N SWAARD E\ j GEMEENTE VA LK E N SWAARD de Hofnar 15 Postbus 11 555 GA Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard Valkenswaard Telefoon (4) 28 34 44 Telefax (4) 24 58 9 e-mail Kenmerk: 12uit71 gemeente@valkenswaard.nl

Nadere informatie

Oordeelvormende raad 26 november / 3 december 2015 Besluitvormende raad 17 december 2015 Gemeentebladnummer 79

Oordeelvormende raad 26 november / 3 december 2015 Besluitvormende raad 17 december 2015 Gemeentebladnummer 79 Initiatiefvoorstel Startersregeling Landgraaf Gemeente Landgraaf Verantwoordelijk portefeuillehouder Wethouder mw. Dreissen Oordeelvormende raad 26 november / 3 december 2015 Besluitvormende raad 17 december

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 december Portefeuillehouder C.Koppenol

Raadsvergadering 6 december Portefeuillehouder C.Koppenol RAADSVOORSTEL Datum en nummer 30 oktober 2012, nummer Raadsvergadering 6 december 2012 Agendapunt Programmaveld Ruimte Portefeuillehouder C.Koppenol Wettelijke basis - Onderwerp Woonvisie Papendrecht 2012-2020

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven.

Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel om beoordelingskader beleidsnotitie volkshuisvesting (grotendeels) te handhaven. Nummer: 6c. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 7 april 2015 Aanleiding Op

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/731205 Besluitnummer: 8 6.5 Onderwerp: Aanvullende lening startersleningen Advies: 1 in te stemmen met bijgevoegd raadsvoorstel

Nadere informatie

Notitie Blijverslening Inleiding

Notitie Blijverslening Inleiding Notitie Blijverslening 2017 1 Inleiding 1.1 Het speelveld Het aantal ouderen in Nederland neemt de komende jaren sterk toe. Het CBS verwacht dat in 2040 ruim een kwart van de bevolking ouder is dan 65

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 8 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 8 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Arts, Marian RB S1 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: BW150922 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/003710

RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/003710 RAADSVOORSTEL BIJ ZAAKNUMMER: AST/2014/003710 Onderwerp: Bijlage(n): Vergadering van: Agendanummer: p.h.: Starterslening 2 7 juli 2014 14.07.07 ThM de raad van de gemeente Asten Samenvatting Bij de behandeling

Nadere informatie

... -Gemeente. Beleidsnotitie Afkoop sociale woningbouw bij kleine projecten Midden-Delfland

... -Gemeente. Beleidsnotitie Afkoop sociale woningbouw bij kleine projecten Midden-Delfland ......-... Midden-Delfland ~ -Gemeente Keenenburgweg 551 Postbus 1 I T 015-380 41 11 I F 015-380 99 92 2636 ZG Schipluiden E gemeente@middendelfland.nl, I www.middendelfland.nl Beleidsnotitie Afkoop sociale

Nadere informatie

Verkenning instrumenten koopstarters

Verkenning instrumenten koopstarters Verkenning instrumenten koopstarters gemeente Baarn afdeling Volkshuisvesting Ruimtelijke Ontwikkeling & Milieu Oktober 2008 1 Inhoudsopgave 1 Aanleiding...3 2 Financiële instrumenten om de maandlast te

Nadere informatie

Erwin Talpe

Erwin Talpe Raadsvoorstel Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Erwin Talpe 06-10937210 erwintalpe@hotmail.com agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder 23 juni 2016 onderwerp Initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Ons kenmerk: 596472 A.C.P. van Kruijssen Doorkiesnummer: 0180451222 E-mailadres: Datum o 2 SEP. 2015

Ons kenmerk: 596472 A.C.P. van Kruijssen Doorkiesnummer: 0180451222 E-mailadres: Datum o 2 SEP. 2015 RIDDERKERK Aan de Gemeenteraad Uw brief van: Uw kenmerk: Bijlage(n): Ons kenmerk: 596472 Contact: A.C.P. van Kruijssen Doorkiesnummer: 0180451222 E-mailadres: Datum o 2 SEP. 2015 Betreft: Onderzoek Startersleningen

Nadere informatie

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept

Bespreekstuk. Voor : Commissie ABZ. Van : College. Afdeling : Beleid en Ontwikkeling. Doorkiesnummer : Datum : concept Bespreekstuk Voor : Commissie ABZ Van : College Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Doorkiesnummer : Datum : concept Onderwerp : uitwerking begrip "groot maatschappelijk belang" I Aanleiding. In de raadsvergadering

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 221 Agendapunt: 15 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 221 Agendapunt: 15 ONDERWERP Arts, Marian RB S1 RAD: RAD121212 2012-12-12T00:00:00+01:00 BW: BW131029 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 12 december 2012 Portefeuillehouder : A.W.P. Kirkels Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl

L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email L. van Gerven 040-2083487 Lge@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00478 Woningmarktanalyse en richtlijnen Woonvisie

Nadere informatie

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen

Wonen. Basisinspanning. Ambities. Kansen. Voorkomen Basisinspanning Een evenwichtige bevolkingsopbouw, die in 2025 gegroeid is naar minimaal 25.000 inwoners. Voor iedere (toekomstige) inwoner moet een woning beschikbaar zijn die past in zijn/haar leefsituatie.

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKENS W AARD. Al jaren ligt er veel aandacht op het beleidsveld volkshuisvesting. Een van de

GEMEENTE VA EKENS W AARD. Al jaren ligt er veel aandacht op het beleidsveld volkshuisvesting. Een van de V GEMEENTE VA EKENS W AARD de Hofnar 15 Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 aemeentetavalkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Aan de leden van de raad van de gemeente Valkenswaard

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Discussienota impulsen op de woningmarkt van Culemborg

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Discussienota impulsen op de woningmarkt van Culemborg Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP DATUM 17 april 2013 KOPIE AAN BIJLAGE 1 REGISTRATIENUMMER 1208556/7266 Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Discussienota impulsen op de woningmarkt van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Raad: Beslissing: Raadsvergadering : 18 december 2008 Agendapunt : : Notitie Startersbeleid. Onderwerp.

Raadsvoorstel. Raad: Beslissing: Raadsvergadering : 18 december 2008 Agendapunt : : Notitie Startersbeleid. Onderwerp. Raad: Beslissing: Raadsvoorstel Raadsvergadering : 18 december 2008 Agendapunt : Onderwerp : Notitie Startersbeleid Aan de raad, Aanleiding In het beleidsprogramma 2006-2010 Bouwen en vertrouwen op sterke

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 11 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 57 52 21 Agendapunt: 11 ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Arts, Marian RB S1 RAD: RAD140325 2014-03-25T00:00:00+01:00 BW: BW140211 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 25 maart 2014 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Bestuurlijk kader Wij hebben het volgende bestuurlijk kader vastgesteld waarbinnen het project kan worden voorbereid en uitgevoerd:

Bestuurlijk kader Wij hebben het volgende bestuurlijk kader vastgesteld waarbinnen het project kan worden voorbereid en uitgevoerd: probleemstelling oplossing De in 2006 door de raad vastgestelde Woonvisie 2006-2009 geeft aan dat voor starters op de woningmarkt goedkope koopwoningen beschikbaar moeten komen. In het coalitieprogramma

Nadere informatie

Raadsvoorstel Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting: Inleiding:

Raadsvoorstel Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting: Inleiding: Raadsvoorstel *** I org.00000714 CSTRBL Nr.2012-052 Houten, 21 augustus 2012 Raadsvoorstel verordening starterslening Onderwerp: Raadsvoorstel verordening starterslening Beslispunten: 1. De Verordening

Nadere informatie

KAW. Woningmarktonderzoek Hoogeveen

KAW. Woningmarktonderzoek Hoogeveen KAW Woningmarktonderzoek Hoogeveen Waarom een woonvisie? Omdat de samenstelling van de bevolking verandert Elk jaar ruim 100 woningen er bij Steeds minder mensen per woning Aantal gezinnen kromp snel maar

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 4. Doetinchem, 30 mei 2007 ALDUS VASTGESTELD 7 JUNI 2007. Dynamische woningmarktscan

Aan de raad AGENDAPUNT 4. Doetinchem, 30 mei 2007 ALDUS VASTGESTELD 7 JUNI 2007. Dynamische woningmarktscan Aan de raad AGENDAPUNT 4 ALDUS VASTGESTELD 7 JUNI 2007 Dynamische woningmarktscan Voorstel: 1. De Dynamische woningmarktscan als beleidskader vaststellen. 2. De volgende uitgangspunten voor het woningbouwprogramma

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 17 maart 2009 Onderwerp: Beleidsnotitie Huisvestingsmogelijkheden voor starters in Sliedrecht Samenvatting: In deze

Nadere informatie

Onderwerp : Mogelijkheden om de aankoop / nieuwbouw van woningen. voor starters aantrekkelijker te maken.

Onderwerp : Mogelijkheden om de aankoop / nieuwbouw van woningen. voor starters aantrekkelijker te maken. Raadsvergadering : 21 maart 2005 Agendapunt : 11 Onderwerp : Mogelijkheden om de aankoop / nieuwbouw van woningen voor starters aantrekkelijker te maken Samenvatting voorstel Tijdens de raadsvergadering

Nadere informatie

A.Visser raad december 2011

A.Visser raad december 2011 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email A.Visser 040-2083435 avi@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Actualisatie bouwgrondexploitaties 2011. 11raad00710 22 december

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND CPO Beekdael d.d. 9 december 2014

INFORMATIEAVOND CPO Beekdael d.d. 9 december 2014 INFORMATIEAVOND CPO Beekdael d.d. 9 december 2014 AGENDA 19:30u Welkomstwoord (wethouder mevr. Starmans) 19:35u Schetsboek stedenbouwkundig plan (dhr. Dieleman) 19:55u CPO (dhr. Van Dongen) 20:00u Processtappen

Nadere informatie

Resultaten starterslening

Resultaten starterslening Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Resultaten starterslening Programma / Programmanummer Wonen / 1021 Portefeuillehouder J. van der Meer Samenvatting Oktober 2012 zijn de voorwaarden voor de Nijmeegse

Nadere informatie

Ladder voor duurzame verstedelijking Bestemmingsplan Huis ter Heide West, gemeente Zeist

Ladder voor duurzame verstedelijking Bestemmingsplan Huis ter Heide West, gemeente Zeist Ladder voor duurzame verstedelijking Bestemmingsplan Huis ter Heide West, gemeente Zeist De Ladder voor duurzame verstedelijking is in de Structuurvisie Infrastructuur en Ruimte (SVIR) geïntroduceerd en

Nadere informatie

Wethouder Peter Bot. Aan de leden van de commissie RWN en de gemeenteraad. Startnotitie De Kegel/Nationaal Tenniscentrum. Geachte raadsleden,

Wethouder Peter Bot. Aan de leden van de commissie RWN en de gemeenteraad. Startnotitie De Kegel/Nationaal Tenniscentrum. Geachte raadsleden, Wethouder Peter Bot gemeente@amstelveen.nl Aan de leden van de commissie RWN en de gemeenteraad Postbus 4, 1180 BA Amstelveen Vermeld bij reactie ons kenmerk en datum van deze brief Disclaimer: deze brief

Nadere informatie

;,,Je Gemeente Delft

;,,Je Gemeente Delft Raadsvoorstel ;,,Je Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV Griffienr. Onderwerp : college van B&W : 20-11-2018 : wethouder Schrederhof :

Nadere informatie

Ons kenmerk ML40/13.0010618. Datum uw brief

Ons kenmerk ML40/13.0010618. Datum uw brief Ingekomen stuk D (PA 18 september 2013) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 95 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen verordening Blijverslening: Langer zelfstandig wonen:

Raadsstuk. Onderwerp Vaststellen verordening Blijverslening: Langer zelfstandig wonen: Raadsstuk Onderwerp Vaststellen verordening Blijverslening: Langer zelfstandig wonen: Nummer 2017/175803 Portefeuillehouder Langenacker, J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling Afdeling

Nadere informatie

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse

Portefeuillehouder: E Tijmstra. Behandeld door: M. Matthijsse P U R N E R E 'f O.,.. RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1457675 Datum: 6 november 2018 Domein / Team: RUID / ONTW Portefeuillehouder: E Tijmstra Behandeld door: M. Matthijsse Onderwerp:

Nadere informatie

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer

venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR Lokaal woonbeleid 5 H. Brauer venlo Raadsnotitie GEMEENTEBESTUUR onderwerp Rn nummer 2016 Lokaal woonbeleid 5 collegevergadering d.d. 20 september 2016 raadsvergadering d.d. 12 oktober 2016 programma Wonen en Leefomgeving portefeuillehouder

Nadere informatie

De startnotitie is in de raadsvergadering van 24 juni 2003 aangenomen.

De startnotitie is in de raadsvergadering van 24 juni 2003 aangenomen. Raad : 6 juli 2004 Agendanr. : Doc.nr : B200304871 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vaststelling woonvisie Toelichting In de vergadering van de commissie Ruimtelijke Zaken van 23 mei

Nadere informatie

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt

12 tijdelijke huurwoningen in het centrum van Surhuisterveen Initiatief draagt bij aan doelen van de Woonvisie nvt A D V I E S N O T A AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Dossiernummer Z2015-10471 Datum 1 december 2015 naam redacteur J. Urban/W.F. van der Lugt afdeling portefeuillehouder M. van der Veen

Nadere informatie

OPLEGGER * * Datum 20 november 2014 Nummer Datum commissievergadering 2 december 2014 Datum raadvergadering 16 december 2014

OPLEGGER * * Datum 20 november 2014 Nummer Datum commissievergadering 2 december 2014 Datum raadvergadering 16 december 2014 Datum 20 november 2014 Nummer 2014-13- Datum commissievergadering 2 december 2014 Datum raadvergadering 16 december 2014 OPLEGGER Registratienummer 2014-34515 / 14Z.007861 Onderwerp Financiële bijdrage

Nadere informatie

Woonvisie in t kort 10

Woonvisie in t kort 10 10 Woonvisie in t kort Utrecht is een aantrekkelijke stad om te wonen en te werken. Daarom is de druk op de woningmarkt groot. Deze druk zal de komende jaren blijven waardoor veel doelgroepen niet de woning

Nadere informatie

5 Kwantitatief en kwalitatief regionaal woningbouwprogramma

5 Kwantitatief en kwalitatief regionaal woningbouwprogramma 5 Kwantitatief en kwalitatief regionaal woningbouwprogramma Het regionale woningbouwprogramma moet actueel blijven. Dynamiek is ook nodig omdat nu niet te voorspellen is wat er over een aantal jaar nodig

Nadere informatie

Ambtelijke bijstand: Mw. Drs. J. Bolt 1

Ambtelijke bijstand: Mw. Drs. J. Bolt 1 Raadsvoorstel Agendapunt: 05 Onderwerp Starterslening Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 29 januari 2013 4 maart 2013 Aan de gemeenteraad, 0. Samenvatting Sinds 1 januari 2008 is

Nadere informatie

Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer 15.16418 IIUIIllllllll

Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer 15.16418 IIUIIllllllll Gemeente Landgraaf Aan de SP Landgraaf t.a.v. mevrouw I. Koopman Maastrichterlaan 11 6374 VL LANDGRAAF IIUIIllllllll Onderwerp Vragen ex artikel 43 Reglement van Orde inzake wachtlijsten. Landgraaf, Verzonden

Nadere informatie

Documentnummer : INT : Dhr. S. Krotjé (PvdA fractie) Onderwerp : Initiatiefvoorstel verordening SVn Blijverslening

Documentnummer : INT : Dhr. S. Krotjé (PvdA fractie) Onderwerp : Initiatiefvoorstel verordening SVn Blijverslening Initiatiefvoorstel *Z03B34DDC54* Documentnummer : INT-17-34328 Indiener : Dhr. S. Krotjé (PvdA fractie) Onderwerp : Initiatiefvoorstel verordening SVn Blijverslening Inleiding In samenwerking met de Nederlandse

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

CONCEPT. t.b.v. terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan

CONCEPT. t.b.v. terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan CONCEPT t.b.v. terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Raadsvoorstel 2016/ Onderwerp Portefeuillehouder Adam Elzakalai / dr. Tom Horn Steller H. Grootveld - Teune Collegevergadering 2016 Raadsvergadering

Nadere informatie

WONINGBOUW- MONITOR

WONINGBOUW- MONITOR 216-397 WONINGBOUW- MONITOR September 216 1 Inleiding Bij het vaststellen van de Woonvisie in september 215 is besloten het urgentieprogramma nog 3 jaar door te zetten om de plannen tot uitvoering te brengen.

Nadere informatie

Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk

Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk Gemeenteraad december 2012 Fractie GroenLinks Betreft: Kaderstellende notitie woningbouwprogramma s Langedijk 0. Inleiding Het college van Langedijk is in haar vergadering van januari 2012 akkoord gegaan

Nadere informatie

Woningbouwstimuleringspakket Groot Holthuizen

Woningbouwstimuleringspakket Groot Holthuizen *IN13.01094* IN13.01094 RAADSVOORSTEL Datum raadsvergadering: 29 mei 2013 Samenvatting: De gemeente heeft samen met partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van woningbouw in Groot Holthuizen een

Nadere informatie

Startnotitie Actualisatie Woonvisie

Startnotitie Actualisatie Woonvisie Startnotitie Actualisatie Woonvisie April 2012: Sector Grondgebied 1 Inleiding De kwaliteit van het wonen in de gemeente Westvoorne is hoog. De natuurlijke woonomgeving en de kwaliteit van de woningen

Nadere informatie

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 19 september 2017

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 19 september 2017 No.: Portefeuillehouder: Wethouder C.L. van Dis MBA Afdeling: ROVH Behandelaar: E.J. de Hond MSc De raad van de gemeente Tholen Tholen, 19 september 2017 Onderwerp: Voorstel tot het vaststellen van de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Startersleningen voor koopstarters. Status Besluitvormend

Raadsvoorstel. Onderwerp Startersleningen voor koopstarters. Status Besluitvormend Datum: Onderwerp Startersleningen voor koopstarters Status Besluitvormend Voorstel 1. De voorwaarden voor startersleningen te verruimen. a. De koopstarter van buiten Boxtel voor de starterslening in aanmerking

Nadere informatie

Nr Houten, 13 mei 2008

Nr Houten, 13 mei 2008 Nr. 2008-022 Houten, 13 mei 2008 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Proefverkaveling De Groes II te Schalkwijk Beslispunten: De proefverkaveling De Groes II te Schalkwijk vast te stellen. Inleiding: Het huidige

Nadere informatie

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar

Woonvisie. Steenwijkerland een samenvatting. Goed wonen komt met elkaar voor elkaar m e i 2 016 Woonvisie Steenwijkerland 2017 2021 een samenvatting Goed wonen komt met elkaar voor elkaar In Steenwijkerland is het goed wonen. En dat willen we zo houden. Hoe doen we dat? En, wat is daarvoor

Nadere informatie

VOOR SLIMME CORPORATIES

VOOR SLIMME CORPORATIES VOOR SLIMME CORPORATIES Slimmer Kopen een slimme deal voor bewoners én corporaties U stelt klanten met een smalle beurs in de gelegenheid een eigen woning te kopen. Tegelijkertijd blijft die woning beschikbaar

Nadere informatie

Doelgroepenverordenïng Sociale Woningbouw Noordwijk 2017 openbaar

Doelgroepenverordenïng Sociale Woningbouw Noordwijk 2017 openbaar NOORDWIJK Raadsbesluit Doelgroepenverordenïng Sociale Woningbouw 2017 openbaar Zaaknummer Datum opstellen Agendapunt Portefeuillehouder Teamleider Manager Datum vergadering : z/16/028649 D/9482 : 28 december

Nadere informatie

Visie op wonen. Open Huis 16 mei Gesprek raad en stakeholders

Visie op wonen. Open Huis 16 mei Gesprek raad en stakeholders Visie op wonen Open Huis 16 mei 2017 Gesprek raad en stakeholders Opzet - Proces - Korte schets woningmarkt - Vijf stellingen Proces 1 Kennis delen Gemeenteraad 8 september 2016 2 Beelden ophalen Bewoners

Nadere informatie

Geschiedenis. Locatie. Verkenning starterswoningen Buitenpost locatie Van den Brug

Geschiedenis. Locatie. Verkenning starterswoningen Buitenpost locatie Van den Brug Verkenning starterswoningen Buitenpost locatie Van den Brug Inleiding In dit document wordt een verkenning gemaakt voor de herontwikkeling van de vrijgekomen locatie van garagebedrijf Autoland Van den

Nadere informatie

Afdeling bestunrsreclitspraak. Behandelend ambtenii;ir J. Jhauw 070-4264845

Afdeling bestunrsreclitspraak. Behandelend ambtenii;ir J. Jhauw 070-4264845 Raad vanstate Afdeling bestunrsreclitspraak It ' V GESCAND OP 11 SEP. 2014 Raad van de gemeente Oostzaan Postbus 1 5 1510 AA OOSTZAAN Gemeente Oostzaan D.itLim Ons mimnicr Uw kenmerk 1 o september 201

Nadere informatie

PRESTATIECONTRACT WONEN

PRESTATIECONTRACT WONEN PRESTATIECONTRACT WONEN 2011-2015 GEMEENTE BORNE WOONBEHEER BORNE EVALUATIE Op 30 september 2011 hebben de gemeente Bome en Woonbeheer Borne het Prestatiecontract Wonen 2011-2015 ondertekend. Dit Prestatiecontract

Nadere informatie

Notitie ter ondersteuning Brainstorm Woondebatten op 8 februari

Notitie ter ondersteuning Brainstorm Woondebatten op 8 februari Notitie ter ondersteuning Brainstorm Woondebatten op 8 februari Inleiding Deze notitie is opgesteld met het doel, de deelnemers aan de brainstormsessie over de Woondebatten van 2015 te voorzien van ondersteunende

Nadere informatie

Artikel 1. In deze verordening en de daarop gebaseerde regels wordt verstaan onder:

Artikel 1. In deze verordening en de daarop gebaseerde regels wordt verstaan onder: Gemeenteraad Onderwerp: Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling 2014 Volgnummer Dienst/afdeling SLWE De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 oktober

Nadere informatie

Conceptovereenkomst onder voorbehoud goedkeuring college en gemeenteraad

Conceptovereenkomst onder voorbehoud goedkeuring college en gemeenteraad Allonge d.d. augustus 2015 behorende bij de Samenwerkingsovereenkomst d.d. 31 mei 2007 en de Turnkey-aannemingsovereenkomst d.d. 10 augustus 2012 inzake project Centrumontwikkeling Oostvoorne tussen WaVo

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken. Geachte raadsleden,

Raadsinformatiebrief. De gemeenteraad van Albrandswaard. Betreft: bod voor nieuwe regionale woningmarktafspraken. Geachte raadsleden, Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief van: Ons kenmerk: 1351107 Uw kenmerk: Contact: Jeannette Wijnmalen Bijlage(n):1 Doorkiesnummer: 010-506 1158 E-mailadres: j.wijnmalen@bar-organisatie.nl

Nadere informatie

PS2009WMC01-1 - Ontwerpbesluit pag. 5

PS2009WMC01-1 - Ontwerpbesluit pag. 5 PS2009WMC01-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 18 november 2008 Nummer PS : PS2009WMC01 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT229564 Portefeuillehouder : De

Nadere informatie

VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA

VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA VAN WOONAGENDA NAAR WONINGBOUWPROGRAMMA 2016-2021 mei 2016 1 1. INLEIDING De gemeenteraad heeft op 26 april 2016 de Woonagenda vastgesteld. Deze beleidsnota geeft voor elk afzonderlijk dorp de gewenste

Nadere informatie

A.Visser

A.Visser Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email A.Visser 2083435 avi@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp Actualisatie bouwgrondexploitaties 2013. 13raad00625 19 december

Nadere informatie

Concept Raadsvoorstel

Concept Raadsvoorstel Concept Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Sliedrecht, Onderwerp: Voortzetten verstrekking van startersleningen. Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met overboeken van 210.000 van de

Nadere informatie

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 2016-2023. tot450 1 2016-2019 450-710 4 1 1 >710 <195,000 3 2020-2023 195-337 4 3 2 >337.000.

ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 2016-2023. tot450 1 2016-2019 450-710 4 1 1 >710 <195,000 3 2020-2023 195-337 4 3 2 >337.000. ENQUETE WONINGBEHOEFTE SOERENDONK 20162023 Leeftijd 65+ 5565 3055 710 HUREN tot450 3 20202023 450710 8 1 >710 1 337,000 1 KOPEN

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven

Voorstel/alternatieven Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 Raadsvergadering d.d. 11-2-2016 Aan de Raad No. 8. Wissenkerke, 26-01-2016 Onderwerp: Voorstel bouw appartementencomplex

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Algemene verklaring van geen bedenkingen bij Versnelde Huisvesting

RAADSVOORSTEL. Algemene verklaring van geen bedenkingen bij Versnelde Huisvesting RAADSVOORSTEL Algemene verklaring van geen bedenkingen bij Versnelde Huisvesting Portefeuillehouder S. Jansen Ronde Tafel 28 september 2017 Opsteller M. Dingemans Debat 26 oktober 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

A. Visser raad december 2010

A. Visser raad december 2010 4 A. Visser 040-2083435 avi@valkenswaard.nl Actualisatie bouwgrondexploitaties 2010. 10raad00774 23 december 2010 Jaarlijks worden conform de afspraak met u de lopende bouwgrondexploitaties (complexen)

Nadere informatie

E. van den Boom raad00684

E. van den Boom raad00684 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email E. van den Boom 3665 ebo@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00684 Vaststellen bestemmingsplan Waalreseweg - Dijkstraat

Nadere informatie