Nadere regeling waardering mantelzorgers Culemborg Mantelzorgcompliment Culemborg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nadere regeling waardering mantelzorgers Culemborg Mantelzorgcompliment Culemborg"

Transcriptie

1 Nadere regeling waardering mantelzorgers Culemborg Mantelzorgcompliment Culemborg Deze nadere regeling is een uitwerking van artikel 17 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Culemborg Artikel 1 Begripsomschrijving I. Cliënt: een zelfstandig wonende inwoner van de gemeente Culemborg met een langdurige beperking, waarvoor de eventuele revalidatiefase afgerond is, waardoor ondersteuning en zorg nodig is voor het dagelijks functioneren en deelnemen aan de samenleving. II. Langdurige beperking: een beperking van cliënt die op het moment van aanvragen van het mantelzorgcompliment o langer dan één jaar aanwezig is o minstens al een half jaar aanwezig is met een prognose van minstens nog een half jaar. III. Gebruikelijke hulp: hulp die naar algemeen aanvaarde opvattingen in redelijkheid mag worden verwacht van de echtgenoot, andere huisgenoten, ouders, (inwonende) kinderen en overige personen uit de sociale kring rondom cliënt. IV. Mantelzorger: iemand uit de sociale (familie) kring rondom een cliënt die langer dan één jaar ondersteuning en/of zorg verleent aan cliënt die verder gaat dan de gebruikelijke hulp, niet wordt verleend in het kader van een hulpverlenend beroep, en gemiddeld meer dan 8 uur per week kost. V. Mantelzorgcompliment: Een bedrag van 125,- dat door cliënt of zijn of haar wettelijke vertegenwoordiger kan worden aangevraagd voor één van zijn mantelzorgers en dat uitgekeerd wordt op de rekening van betreffende mantelzorger welke dit bedrag naar eigen inzicht mag besteden. VI. Aanvrager: cliënt zoals omschreven in sub I van dit artikel of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger Artikel 2 Doel Het waarderen van de inzet van mantelzorgers middels een financieel compliment dat door de cliënt uitgedeeld kan worden en dat vrij te besteden is door mantelzorger.

2 Artikel 3 Voorwaarden voor het verkrijgen van een mantelzorgcompliment Een cliënt kan een financieel compliment uitdelen aan zijn of haar mantelzorger als: a. Cliënt voldoet aan de gestelde definitie in artikel 1 sub I b. Er is sprake van mantelzorg zoals gesteld in de definitie in artikel 1 sub IV c. Aanvrager heeft in 2015 nog geen aanvraag ingediend, onder deze regeling, voor een mantelzorgcompliment d. De beoogde mantelzorger heeft nog geen mantelzorgcompliment ontvangen, zoals bedoeld onder deze regeling, in 2015 Artikel 4 Aanvraag a. Een aanvraag kan worden gedaan door aanvrager met het daarvoor vastgestelde aanvraagformulier. b. Een aanvraag voor een mantelzorgcompliment voor 2015 kan tot uiterlijk 31 december 2015 worden ingediend. c. Een aanvraag dient ingediend te worden bij het steunpunt Mantelzorg van ElkWelzijn. d. Per cliënt kan één aanvraag worden ingediend voor één mantelzorger e. Het steunpunt Mantelzorg kan naar aanleiding van de aanvraag contact opnemen met de aanvrager (cliënt en/of zijn of haar wettelijke vertegenwoordiger) Artikel 5 Behandelen en beoordelen aanvraag a. De aanvraag wordt in eerste instantie beoordeeld op de voorwaarden voor het verkrijgen van een mantelzorgcompliment zoals vastgelegd in artikel 3. b. Het steunpunt Mantelzorg kan in het kader van deze beoordeling ook contact opnemen met de aanvrager (cliënt en/of zijn of haar wettelijke vertegenwoordiger) voor nadere informatie of onderbouwing van de aanvraag c. Het mantelzorgsteunpunt kan daarbij vragen naar a. Bewijzen dat degene die claimt wettelijk vertegenwoordiger te zijn van cliënt dit ook daadwerkelijk is. b. Bewijzen van langdurige beperking van cliënt d. Het niet kunnen of willen leveren van genoemde onder c in dit artikel kan leiden tot het afwijzen een aanvraag. e. Op de aanvraag volgt een beslissing binnen 8 weken na het indienen van de aanvraag.

3 Artikel 6 Weigeringsgronden a. Cliënt voldoet niet aan het gestelde in artikel 1 sub I. b. Aanvrager voldoet niet aan het gestelde in artikel 1 sub VI c. Aanvrager wil of kan op verzoek van het steunpunt Mantelzorg geen bewijsstukken overhandigen in het kader van de wettelijke vertegenwoordiging of de langdurige beperking. d. Er is geen sprake van mantelzorger zoals omschreven in artikel 1 sub IV e. Aanvrager heeft reeds, onder deze regeling, een mantelzorgcompliment aangevraagd en toegekend gekregen in kalenderjaar f. Beoogde mantelzorger heeft reeds, onder deze regeling, een mantelzorgcompliment gekregen in 2015 Artikel 7 Hardheidsclausule Er kan worden afgeweken van de voorwaarden zoals gesteld in artikel 3 en 6, of deze kunnen buiten toepassing worden gelaten, voor zover strikte toepassing leidt tot een onbillijkheid van overwegende aard. Artikel 8 Citeertitel Deze nadere regeling wordt aangehaald als Mantelzorgcompliment Culemborg 2015). Artikel 9 Inwerkingtreding en beëindiging Deze nadere regeling treedt in werking op 9 maart 2015 en loopt tot en met 31 december 2015.

4 Toelichting Kader Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de waardering voor mantelzorgers. Tot nu toe organiseerde de gemeente Culemborg een High Tea voor mantelzorgers en dat zal de gemeente ook blijven doen. Daarnaast heeft het College besloten om in ieder geval voor 2015 een regeling op te zetten die, zo veel als mogelijk, vergelijkbaar is met het Mantelzorgcompliment zoals dat tot en met 2014 door het Rijk werd verstrekt. Dit omdat veel cliënten (zorgvragers) en mantelzorgers hebben aangegeven deze regeling erg te waarderen. Hiermee geeft het College ook invullen aan artikel 17 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Culemborg Het compliment is bedoeld voor mensen, mantelzorgers, die echt langdurig en (soms zeer) intenstief zorg leveren aan iemand uit hun sociale kring. Het gaat dan om zorg die verder gaat dan gebruikelijke hulp, dus bijvoorbeeld NIET huishoudelijke taken, het doen van boodschappen, administratieve taken, meegaan met (artsen)bezoek. Het gaat vaak om persoonlijke verzorging, verpleeging en begeleiding voor iemand met een chronisch ziektebeeld, geen of nauwelijks kans op herstel, met het vooruitzicht dat deze situatie minstens één jaar zo blijft. Deze zorg vraagt vaak van de mantelzorger structurele aanpassingen te doen in zijn of haar leven om de zorg te kunnen verlenen. Artikel 1 Begripsomschrijving Artikelsgewijze toelichting Cliënt: In dagelijks taalgebruik rondom mantelzorgers wordt de cliënt ook wel aangeduid als zorgvrager. In de definitie wordt gesproken over zelfstandig wonende inwoner van Culemborg. Kinderen of volwassenen die in een reguliere woning samen wonen met gezinsleden (kinderen, (stief)broers, (stief)zussen, (stief)ouders, ooms, tantes, nichtjes, neefjes, partners in romantische zin) in de gemeente Culemborg, ingeschreven in de Gemeentelijke Basis Administratie, vallen wel onder deze definitie van cliënt. Cliënten die in een langdurig verblijf instelling wonen op grond van de wet Langdurige Zorg/Jeugdzorg vallen NIET onder deze definitie van cliënt. Gebruikelijke hulp: In de definitie wordt gesproken over hulp die naar algemeen aanvaarde opvattingen in redelijkheid mag worden verwacht van de echtgenoot, andere huisgenoten, ouders en (inwonende) kinderen. Onder gebruikelijke hulp valt onder meer (geen uitputtende lijst) huishoudelijke taken, het doen van boodschappen, administratieve taken, meegaan met (artsen)bezoek.

5 Mantelzorger. Mantelzorg is iets wat de mantelzorger overkomt. Een persoon met wie een sterke emotionele en/of familieband is, heeft of krijgt ineens een beperking die van die omvang is dat er meer dan gebruikelijke hulp moet worden geboden om deze persoon, deze cliënt, mee te kunnen laten doen aan het dagelijks functioneren en/of deelnemen aan de samenleving. Het betreft in die zin geen vrije keus en gaat om persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding. Het hebben van een vrije keus is een belangrijk verschil tussen mantelzorg en vrijwillige ondersteuning, zorg en burenhulp. Dit is ondersteuning die geleverd wordt door een persoon, al dan niet vanuit een organisatie die met vrijwilligers werkt of iemand die in de buurt woont, op vrijwillige basis. Dat wil zeggen dat er sprake is van een vrije keus om te helpen, een vrije keus in de soort ondersteuning en hulp die geboden wordt en de momenten waarop dat geboden wordt. Vaak worden er ook geen zorghandelingen uitgevoerd. Artikel 2 Doel Artikel 3 Voorwaarden voor het verkrijgen van een mantelzorgcompliment Artikel 4 Aanvraag Artikel 5 Behandelen en beoordelen aanvraag Het mantelzorgcompliment is expliciet bedoeld voor mantelzorgers die langdurig en intensieve mantelzorg bieden aan cliënten (zorgvragers) die, zelfstandig, woonachtig zijn in Culemborg. Het Steunpunt mantelzorg zal hier op beoordelen. Om ervoor te zorgen dat de complimenten echt daar komen waar ze voor bedoeld zijn kan het noodzakelijk zijn om extra informatie of onderbouwing op te vragen. Dit wordt geregeld in lid b, c of d. Artikel 6 Weigeringsgronden Artikel 7 Hardheidsclausule Het opnemen van een hardheidsclausule in deze nadere regeling opent de mogelijkheid om, in gevallen waarin toepassing van artikel 3 en 6 van deze nadere

6 regeling - gegeven het doel en de strekking van de nadere regeling - een onbillijkheid van overwegende aard zou opleveren, af te wijken van deze artikelen. De te treffen voorziening dient altijd binnen de doelstelling van deze regeling te passen. De toepassing van de hardheidsclausule dient beperkt te blijven tot individuele gevallen. Er wordt hier - wellicht ten overvloede - opgemerkt dat het gebruik van dit artikel slechts in uitzonderlijke gevallen mogelijk is. Artikel 8 Citeertitel Artikel 9 Inwerkingtreding en beëindiging Omdat het hier om een nieuwe verantwoordelijkheid en nieuwe regeling gaat is expliciet gekozen voor een beëindigingsdatum. Of en op welke wijze deze regeling wordt voortgezet wordt eind 2015 besloten op basis van ervaringen met en evaluaties van deze regeling.

Artikel 6 Beslistermijn Het college beslist binnen 6 weken na 31 december 2015 op de aanvraag.

Artikel 6 Beslistermijn Het college beslist binnen 6 weken na 31 december 2015 op de aanvraag. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Tiel. Nr. 117074 8 december 2015 Regeling mantelzorgcompliment Tiel 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel; gelet op artikel 2.1.6

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 12 Datum: 23-3-2017 nr. 2017-1 Nadere regeling waardering mantelzorgers HBEL-gemeenten 2017-2018 Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Nadere regel maatschappelijke ondersteuning Ede 2017

Nadere regel maatschappelijke ondersteuning Ede 2017 Nadere regel maatschappelijke ondersteuning Ede 2017 Het college van burgemeester en wethouders; gelezen het voorstel aan burgemeester en wethouders, zaaknummer ; gelet op artikel 11, tweede lid, artikel

Nadere informatie

Versie 17 juni 2015. Nadere regeling waardering mantelzorgers 2015

Versie 17 juni 2015. Nadere regeling waardering mantelzorgers 2015 Versie 17 juni 2015 Nadere regeling waardering mantelzorgers 2015 Vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum op 30-06-2015 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 41 Datum: nr. 6

Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 41 Datum: nr. 6 Gemeenteblad Officiële uitgave van de gemeente Huizen Week: 41 Datum: 6-10-2015 nr. 6 Burgemeester en wethouders van Huizen maken bekend dat zij op 29 september 2015 hebben vastgesteld de Nadere regeling

Nadere informatie

Mantelzorgcompliment Culemborg Aanvraagformulier. Algemene toelichting

Mantelzorgcompliment Culemborg Aanvraagformulier. Algemene toelichting Mantelzorgcompliment Culemborg 2015 Aanvraagformulier Algemene toelichting Dit aanvraagformulier behoort bij de regeling Mantelzorgcompliment Culemborg 2015. Wij adviseren u eerst kennis te nemen van deze

Nadere informatie

Mantelzorgcompliment Culemborg Aanvraagformulier juli Algemene toelichting

Mantelzorgcompliment Culemborg Aanvraagformulier juli Algemene toelichting Mantelzorgcompliment Culemborg 2015 Aanvraagformulier juli 2015 Algemene toelichting Dit aanvraagformulier behoort bij de regeling Mantelzorgcompliment Culemborg 2015. Wij adviseren u eerst kennis te nemen

Nadere informatie

Mantelzorgwaardering. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / BW-nummer. Portefeuillehouder B.

Mantelzorgwaardering. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp. Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / BW-nummer. Portefeuillehouder B. Openbaar Onderwerp Mantelzorgwaardering Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In de Wmo 2015 is vastgelegd dat gemeenten vanaf 2015 verantwoordelijk

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Heemskerk Nr. 151399 13 juli 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Heemskerk houdende regels omtrent kinderopvang Verordening kinderopvang

Nadere informatie

GEMEENTE BUSSUM - Nadere regeling waardering mantelzorgers gemeente Bussum 2015

GEMEENTE BUSSUM - Nadere regeling waardering mantelzorgers gemeente Bussum 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bussum. Nr. 43552 20 mei 2015 GEMEENTE BUSSUM - Nadere regeling waardering mantelzorgers gemeente Bussum 2015 Vastgesteld in de vergadering van het college van

Nadere informatie

Verordening Welzijnsfonds Boxtel De raad van de gemeente Boxtel. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Boxtel

Verordening Welzijnsfonds Boxtel De raad van de gemeente Boxtel. gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Boxtel Verordening Welzijnsfonds Boxtel 2018 De raad van de gemeente Boxtel gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Boxtel gelet op artikel 147 en 149 van de Gemeentewet b e s l

Nadere informatie

*Z010421F2C0* documentnr.: INT/C/15/18678 zaaknr.: Z/C/14/13009

*Z010421F2C0* documentnr.: INT/C/15/18678 zaaknr.: Z/C/14/13009 *Z010421F2C0* documentnr.: INT/C/15/18678 zaaknr.: Z/C/14/13009 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Beleidsregel Mantelzorgwaardering Cuijk Aard : Actieve informatie Portefeuillehouder : J.H.L.M. Nielen Datum

Nadere informatie

Nadere regels blijk van waardering Mantelzorgers. a. belanghebbenden: personen die zich aantoonbaar hebben geregistreerd als mantelzorger;

Nadere regels blijk van waardering Mantelzorgers. a. belanghebbenden: personen die zich aantoonbaar hebben geregistreerd als mantelzorger; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Katwijk. Nr. 119269 14 december 2015 Nadere regels blijk van waardering Mantelzorgers Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippen In deze nadere regeling

Nadere informatie

Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2014

Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2014 Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2014 Ons kenmerk: 13RB000157 Nr. 14a De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Artikel 3. Reikwijdte regeling 1. De Zorgpauze wordt verleend zolang daartoe ruimte is binnen het jaarlijks vastgestelde budgetplafond.

Artikel 3. Reikwijdte regeling 1. De Zorgpauze wordt verleend zolang daartoe ruimte is binnen het jaarlijks vastgestelde budgetplafond. Regeling Zorgpauze Noordwijk Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk; Gelet op artikel 2.2.2 van de Wmo 2015 (op grond waarvan het college de algemene maatregelen treft ter

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 15 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : 15 Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 0810761 Ag nr. : 15 Onderwerp Aanpassing Verordening Welzijnsfonds Status besluitvormend Voorstel 1. Het college te mandateren de lijst van kostensoorten vast te stellen. 2. Vast

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Besluit nr.: Onderwerp: Verordening sociaal-medische indicatie kinderopvang Albrandswaard

Besluit nr.: Onderwerp: Verordening sociaal-medische indicatie kinderopvang Albrandswaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 131248 Onderwerp: Verordening sociaal-medische indicatie kinderopvang Albrandswaard De raad van de gemeente Albrandswaard; Overwegende dat het gewenst is de verlening, de voorschotverlening

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015

Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015 Onderwerp: Verordening persoonlijk minimabudget gemeente Overbetuwe 2015 Ons kenmerk: 14RB000110 Nr. 8f De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Verordening Tegenprestatie Participatiewet 2015

Verordening Tegenprestatie Participatiewet 2015 De raad van de gemeente Boxtel, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 november 2014, gelet op artikelen 8a, eerste lid, onderdeel b en 9 eerste lid onderdeel c van

Nadere informatie

Verordening langdurigheidstoeslag gemeente Overbetuwe 2009

Verordening langdurigheidstoeslag gemeente Overbetuwe 2009 Ons kenmerk: 09rb000127 Nr. 8 De raad van de gemeente Overbetuwe; gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders van 10 februari 2009; gelezen het advies van de commissie Burger van 5 maart 2009;

Nadere informatie

Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe

Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe Bijlage 1: Inspraakreacties Verordening Wmo 2015 Organisatie en datum Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe Voorinspraak augustus/ september 2014 1 Koepel Wmo 13 augustus 2014 1.1 Art. 1, lid

Nadere informatie

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017

Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 citeertitel: Regeling Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers 2017 vastgesteld bij besluit van: 4 april 2017 Beleidsregels Regeling Huishoudelijke

Nadere informatie

Verordening maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012

Verordening maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Fout! Verwijzingsbron niet gevonden.; gehoord de commissie Maatschappelijke Zaken; overwegende dat het van

Nadere informatie

Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe

Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe Bijlage 1: Inspraakreacties Verordening Wmo 2015 Organisatie en datum Onderdeel Inspraakreactie Reactie Dienst Sozawe Voorinspraak augustus/ september 2014 1 Koepel Wmo 13 augustus 2014 1.1 Art. 1, lid

Nadere informatie

b e s l u i t : vast te stellen de volgende: Beleidsregels Tegemoetkoming kosten kinderopvang Boxtel 2018

b e s l u i t : vast te stellen de volgende: Beleidsregels Tegemoetkoming kosten kinderopvang Boxtel 2018 Beleidsregels Tegemoetkoming kosten kinderopvang Boxtel 2018 Het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 1.13 van de Wet innovatie en kwaliteit kinderopvang b e s l u i t : vast te stellen

Nadere informatie

Verordening sociale en culturele activiteiten. Gemeente Kerkrade

Verordening sociale en culturele activiteiten. Gemeente Kerkrade Verordening sociale en culturele activiteiten Gemeente Kerkrade 2015 Vastgesteld door de raad van de gemeente Kerkrade in zijn vergadering van 17 december 2014 SCA 2012 concept 1/6 3-12-2014 Verordening

Nadere informatie

besluit vast te stellen de Verordening individuele inkomenstoeslag 2017 gemeente Harderwijk.

besluit vast te stellen de Verordening individuele inkomenstoeslag 2017 gemeente Harderwijk. Verordening individuele inkomenstoeslag 2017 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Harderwijk; gelet op artikel 8, eerste lid,

Nadere informatie

Verordening Tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ Orionis Walcheren 2015

Verordening Tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ Orionis Walcheren 2015 Verordening Tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ Orionis Walcheren 2015 HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. Tegenprestatie:

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht,

gelet op het bepaalde in artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht, Onderwerp: 23 januari 2018 nummer 17.0018674 Beleidsregel Financiële Tegemoetkoming meerkosten Wmo 2018 Burgemeester en wethouders van Heumen; gelet op het bepaalde in artikel 4:81 van de Algemene wet

Nadere informatie

VERORDENING LANGDURIGHEIDSTOESLAG WWB 2013 GEMEENTE NOORD-BEVELAND

VERORDENING LANGDURIGHEIDSTOESLAG WWB 2013 GEMEENTE NOORD-BEVELAND VERORDENING LANGDURIGHEIDSTOESLAG WWB 2013 GEMEENTE NOORD-BEVELAND Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippen. 1 Alle begrippen die in deze verordening worden gebruikt en die niet nader worden

Nadere informatie

Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nieuwegein. Nr. 6527 23 januari 2015 Gemeente Nieuwegein; Verordening Individuele inkomenstoeslag WIL; De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel

Nadere informatie

ALGEMENE TOELICHTING VERORDENING TEGENPRESTATIE

ALGEMENE TOELICHTING VERORDENING TEGENPRESTATIE ALGEMENE TOELICHTING VERORDENING TEGENPRESTATIE Het college is bevoegd een uitkeringsgerechtigde te verplichten naar vermogen een tegenprestatie te verrichten, ook als die tegenprestatie niet direct samenhangt

Nadere informatie

Nadere regels compensatie eigen risico ziektekosten gemeente Heemskerk 2015

Nadere regels compensatie eigen risico ziektekosten gemeente Heemskerk 2015 Nadere regels compensatie eigen risico ziektekosten gemeente Heemskerk 2015 15 december 2015 BIVO/2015/30197 *Z01C4EFF199* NADERE REGELS COMPENSATIE EIGEN RISICO ZIEKTEKOSTEN GEMEENTE HEEMSKERK 2015 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verordening Sociaal Cultureel Fonds gemeente Hardenberg VERORDENING SOCIAAL CULTUREEL FONDS GEMEENTE HARDENBERG

Verordening Sociaal Cultureel Fonds gemeente Hardenberg VERORDENING SOCIAAL CULTUREEL FONDS GEMEENTE HARDENBERG CVDR Officiële uitgave van Hardenberg. Nr. CVDR3760_4 28 februari 2017 Verordening Sociaal Cultureel Fonds gemeente Hardenberg VERORDENING SOCIAAL CULTUREEL FONDS GEMEENTE HARDENBERG Artikel 1 Begripsomschrijving

Nadere informatie

Verordening Tegenprestatie 2015

Verordening Tegenprestatie 2015 Bijlage 2 Verordening Tegenprestatie 2015 De raad van de gemeente Hengelo, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2014, gelet op artikel 8a, eerste lid, onderdeel b, van de

Nadere informatie

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits

Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits Verordening op het verlenen van ontheffingen van de geslotenverklaring van de Kerkstraat en De Haal tijdens de spits De raad van de gemeente Oostzaan; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Verordening Stimuleringsfonds. voor de minima

Verordening Stimuleringsfonds. voor de minima Verordening Stimuleringsfonds voor de minima De raad van de gemeente Bedum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 23 november 2004; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende

Nadere informatie

Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 A (geldig vanaf )

Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 A (geldig vanaf ) Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 A (geldig vanaf 01-01-2012) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van

Nadere informatie

minimaal vergelijkbaar is met een tegenprestatie als bedoeld in deze verordening.

minimaal vergelijkbaar is met een tegenprestatie als bedoeld in deze verordening. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Terneuzen. Nr. 79861 23 december 2014 Verordening Tegenprestatie Participatiewet HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen De raad van de gemeente Terneuzen gelezen het

Nadere informatie

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële naam regeling Verordening Huygenpas gemeente Heerhugowaard 2018 Citeertitel Verordening Huygenpas

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Wierden 2015

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Wierden 2015 De raad van de gemeente Wierden, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op artikel 8 lid 1 aanhef en onderdeel b en lid 2 Participatiewet; besluit vast te stellen

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Maastricht-Heuvelland 2015

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Maastricht-Heuvelland 2015 DE RAAD VAN DE GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; Gelet op artikel 36 van de Participatiewet; Gezien het advies van

Nadere informatie

Nr.: 8.3 Onderwerp: Aanpassing Verordening Langdurigheidstoeslag WWB. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d.

Nr.: 8.3 Onderwerp: Aanpassing Verordening Langdurigheidstoeslag WWB. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. Nr.: 8.3 Onderwerp: Aanpassing Verordening Langdurigheidstoeslag WWB De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 januari 2012; gelet op de bepalingen van

Nadere informatie

Besluit jeugdhulp gemeente Hengelo

Besluit jeugdhulp gemeente Hengelo Besluit jeugdhulp gemeente Hengelo Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo; gelet op de Verordening Jeugdhulp gemeente Hengelo 2015 nummer 1012268; gelet op het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo

Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012. dubo Subsidieverordening Duurzaam Bouwen op bedrijventerreinen Reimerswaal 2012 dubo 1 Subsidieregeling duurzaam bouwen op bedrijventerreinen gemeente Reimerswaal 2012 Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Nadere informatie

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 De raad, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Wierden; gelet op de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46204 22 december 2015 Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 9 december 2015, 2015-0000304113,

Nadere informatie

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 (geldig vanaf 5 oktober 2017) i

Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 (geldig vanaf 5 oktober 2017) i Verordening declaratiefonds maatschappelijke participatie WWB gemeente Wierden 2013 (geldig vanaf 5 oktober 2017) i De raad, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van Wierden; gelet op de

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Enschede 2015

Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Enschede 2015 Verordening tegenprestatie Participatiewet, IOAW en IOAZ gemeente Enschede 2015 De raad van de gemeente Enschede, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, gelet op artikel

Nadere informatie

Specifieke subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2014

Specifieke subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2014 Onderwerp: Specifieke subsidieregeling tegemoetkoming kosten kinderopvang gemeente Overbetuwe 2014 Ons kenmerk: 13BWB00061 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelezen het advies van

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR395345_1

CVDR. Nr. CVDR395345_1 CVDR Officiële uitgave van Sluis. Nr. CVDR395345_1 1 maart 2016 Verordening tegenprestatie Participatiewet Sluis 2015 Verordening tegenprestatie Participatiewet Sluis 2015 De raad van de gemeente Sluis

Nadere informatie

Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 A

Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 A CVDR Officiële uitgave van Dalfsen. Nr. CVDR230176_2 31 oktober 2017 Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 A De raad van de gemeente Dalfsen; overwegende

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuuaard

Gemeente Albrandsuuaard ^ Gemeente Albrandsuuaard RAADSBESLUIT Onderwerp: VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE SAMENWERKINGSVERBAND RIDDERKERK EN ALBRANDSWAARD 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 272649 20 december 2018 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het subsidiëren

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Nr. 83924 31 december 2014 Regeling PGB jeugdhulp Bodegraven-Reeuwijk 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk;

Nadere informatie

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017

Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Weert. Nr. 22014 10 februari 2017 Subsidieregeling Wmo vernieuwende activiteiten Weert 2017 Burgemeester en wethouders van Weert; gelet op artikel 3 van de Algemene

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Renkum Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum;

Besluit maatschappelijke ondersteuning Renkum Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum; CVDR Officiële uitgave van Renkum. Nr. CVDR434161_1 29 juni 218 Besluit maatschappelijke ondersteuning Renkum 217 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum; gelet op de Verordening

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nr. 43/10, INTB-14-01660;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nr. 43/10, INTB-14-01660; Nr. 496 De raad van de gemeente Oldenzaal; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nr. 43/10, INTB-14-01660; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en

Nadere informatie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie

Aanvraagformulier mantelzorgpremie Aanvraagformulier mantelzorgpremie NIEUWE AANVRAAG of X VERLENGING 2018 1. Gegevens van de zorgbehoevende aanvrager NAAM EN VOORNAAM: Vak voor administratie: Dossier ontvangen op: RIJKSREGISTERNUMMER :

Nadere informatie

Verordening Sociaal Medische Indicatie 2019 gemeente Beverwijk Documentnummer INT

Verordening Sociaal Medische Indicatie 2019 gemeente Beverwijk Documentnummer INT Verordening Sociaal Medische Indicatie 2019 gemeente Beverwijk Documentnummer INT-19-48185 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijving 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a.

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 29 mei 2012, nummer 189 ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 29 mei 2012, nummer 189 ; De raad van de gemeente Ridderkerk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 29 mei 2012, nummer 189 ; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet; gelet op de artikelen 8, eerste

Nadere informatie

Verordening Individuele inkomenstoeslag gemeente Ameland 2018

Verordening Individuele inkomenstoeslag gemeente Ameland 2018 Verordening Individuele inkomenstoeslag gemeente Ameland 2018 De raad van de gemeente Ameland; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en tweede lid, jo. artikel 36 van de Participatiewet;

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Deventer 2015

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Deventer 2015 CVDR Officiële uitgave van Deventer. Nr. CVDR350836_1 15 maart 2016 Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Deventer 2015 De raad van de gemeente Deventer; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststellen Beleidsregels Huiswerkbegeleiding en Bijles Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. A.L. van der Kraan Telefoon 5114061 E-mail: alkraan@haarlem.nl SZW/WB

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht) (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 16-12-2014) De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 november; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel

Nadere informatie

Verordening culturele en sportieve deelname

Verordening culturele en sportieve deelname Verordening culturele en sportieve deelname Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. Subsidie : geldelijke bijdrage in de kosten van activiteiten die de deelname aan

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Enschede 2015

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Enschede 2015 Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Enschede 2015 De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 november 2014; gelet op artikel 8, eerste lid,

Nadere informatie

Gescand archief datum ^OEC 2014

Gescand archief datum ^OEC 2014 Gescand archief datum ^OEC 2014 1740468 Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet 2015 De Raad van de gemeente Delft, heeft het voorstel gelezen van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsomschrijving

Artikel 1 Begripsomschrijving UITVOERINGSREGELING VERGOEDING VOOR PEUTEROPVANG GEMEENTE BOXTEL. Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: overwegende dat het wenselijk is om peuteropvang voor alle peuters in de gemeente Boxtel

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002

Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 Subsidieregeling vrijwilligerswerk en mantelzorg 2002 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 18-9-2002 tot 13-7-2005) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam regeling

Nadere informatie

Artikel 6: Nadere regels Het college stelt nadere regels voor de individuele inkomenstoeslag in beleidsregels.

Artikel 6: Nadere regels Het college stelt nadere regels voor de individuele inkomenstoeslag in beleidsregels. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Goirle. Nr. 24593 15 februari 2017 Verordening individuele inkomenstoeslag 2017 Artikel 1: Begrippen In deze verordening wordt verstaan onder:college: het college

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuuaard

Gemeente Albrandsuuaard Gemeente Albrandsuuaard RAADSBESLUIT Onderwerp: VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE PARTICIPATIE 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de Gemeente Albrandswaard met

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14 VERORDENING CULTURELE EN SPORTIEVE DEELNAME de raad van de gemeente Geldermalsen, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 maart, nummer 14 gelet op de artikelen 147

Nadere informatie

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen

Gemeente Strijen. Subsidieverordening. duurzaamheidsmaatregelen Strijen Gemeente Strijen Subsidieverordening duurzaamheidsmaatregelen Strijen 12 Inhoudsopgave Hoofdstuk I - ALGEMENE BEPALINGEN... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doel van de verordening en doelgroep...

Nadere informatie

Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz

Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz Beleidsregels Uitstroompremies Wwb, Ioaw en Ioaz van de gemeente Hulst Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Hulst (hierna: het college)

Nadere informatie

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 1 Gegevens van de regeling Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag WIL

Verordening individuele inkomenstoeslag WIL Verordening individuele inkomenstoeslag WIL De raad van de gemeente IJsselstein; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 18 november 2015 (nr: ); gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen,

Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen, Beleidsregel briefadres gemeente Teylingen 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen, Gelet op de artikelen 1.1, 2.23, 2.38 tot en met 2.42, 2.45, 2.47, 2.49, 2.52 en 4.17 van de Wet

Nadere informatie

Verordening sociale en culturele activiteiten 2012

Verordening sociale en culturele activiteiten 2012 Bijlage behorende bij ontwerpbesluit nr. 12Rb019 d.d. 25 april 2012. Verordening sociale en culturele activiteiten 2012 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1. Begrippen 1. In deze verordening wordt

Nadere informatie

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar.

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest; gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR454398_1

CVDR. Nr. CVDR454398_1 CVDR Officiële uitgave van Rheden. Nr. CVDR454398_1 5 september 2017 Verordening Wet kinderopvang gemeente Rheden (Vko) De raad van de gemeente Rheden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en de artikel 8 van de Wet werk en bijstand;

gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en de artikel 8 van de Wet werk en bijstand; Nr De raad van de gemeente Barneveld; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nr; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet en de artikel 8 van de Wet werk en bijstand; Overwegende dat de gemeenteraad

Nadere informatie

Verordening. Individuele inkomenstoeslag. gemeente Noord-Beveland 2015

Verordening. Individuele inkomenstoeslag. gemeente Noord-Beveland 2015 Verordening Individuele inkomenstoeslag gemeente Noord-Beveland 2015 Artikel 1. Begrippen In deze verordening wordt verstaan onder: a. het college: het college van burgemeester en wethouders; b. het dagelijks

Nadere informatie

Beleidsregel tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie gemeente Korendijk. 1

Beleidsregel tegemoetkoming kosten kinderopvang op grond van sociaal medische indicatie gemeente Korendijk. 1 Burgemeester en wethouders van Korendijk gelet op artikel 160 lid 1a van de Gemeentewet; artikel 4:81, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb); b e s l u i t e n vast te stellen de volgende beleidsregels:

Nadere informatie

Subsidieverordening Hollands Kroon

Subsidieverordening Hollands Kroon Subsidieverordening Hollands Kroon De gemeenteraad van Hollands Kroon, Besluit: vast te stellen de navolgende 1. ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen Bij de toepassing

Nadere informatie

VERORDENING INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG PARTICIPATIEWET 2015 GEMEENTE VELSEN

VERORDENING INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG PARTICIPATIEWET 2015 GEMEENTE VELSEN VERORDENING INDIVIDUELE INKOMENSTOESLAG PARTICIPATIEWET 2015 GEMEENTE VELSEN De raad van de gemeente Velsen; gelet op artikel 8, eerste lid, sub b van de Participatiewet; besluit vast te stellen de Verordening

Nadere informatie

Gemeenteblad van Enschede

Gemeenteblad van Enschede Gemeenteblad van Enschede De Raad van de gemeente Enschede, gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van, programma Opgroeien & Ontwikkelen, nr 1gelet op art. 149 van de Gemeentewet, overwegende

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie 2015

Verordening tegenprestatie 2015 Verordening tegenprestatie 2015 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze verordening worden gebruikt en die niet nader worden omschreven hebben dezelfde

Nadere informatie

Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 (geldig vanaf )

Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 (geldig vanaf ) Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012 (geldig vanaf 01-01-2012) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van

Nadere informatie

Mantelzorgcompliment, evaluatie gemeente Asten en Someren

Mantelzorgcompliment, evaluatie gemeente Asten en Someren Mantelzorgcompliment, evaluatie gemeente Asten en Someren Inleiding Voor u ligt de evaluatie van de mantelzorgwaardering 2015. In deze evaluatie wordt teruggeblikt op de invulling en uitvoering van het

Nadere informatie

op voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 13 november 2014, no.za. 14-30185/DV.14-415, afdeling Samenleving;

op voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 13 november 2014, no.za. 14-30185/DV.14-415, afdeling Samenleving; No. 19. De raad van de gemeente Vlagtwedde; op voorstel van Burgemeester en Wethouders d.d. 13 november 2014, no.za. 14-30185/DV.14-415, afdeling Samenleving; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân

Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân Pagina 1-10 Het algemeen bestuur van de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Noardwest Fryslân; gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en tweede lid, van de Participatiewet; overwegende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Mantelzorg registratie!

Algemene voorwaarden Mantelzorg registratie! Algemene voorwaarden Mantelzorg registratie! Algemene Voorwaarden mantelzorg registratie! Deze voorwaarden zijn van toepassing op registratie ZoSamen/Palet Welzijn en mantelzorger, voor zover van deze

Nadere informatie

Verordening tegenprestatie Participatiewet BMWE 2015

Verordening tegenprestatie Participatiewet BMWE 2015 Nummer 10.1-01.2015 Verordening tegenprestatie Participatiewet BMWE 2015 De raad van de gemeente Eemsmond; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2014, gezien

Nadere informatie

VERORDENING TEGENPRESTATIE PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015

VERORDENING TEGENPRESTATIE PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015 VERORDENING TEGENPRESTATIE PARTICIPATIEWET GEMEENTE ASSEN 2015 Wetstechnische informatie 1. Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Officiële naam regeling Verordening tegenprestatie participatiewet

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014,

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014, Agendanummer: 14 Vergadering: 27 januari 2015 De raad van de gemeente Winsum; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 december 2014, gezien de adviezen van de stichting

Nadere informatie

Beleidsregels Toelating tot de schuldhulpverlening

Beleidsregels Toelating tot de schuldhulpverlening Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden, gelet op artikel 2 en artikel 3 van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, besluiten vast te stellen de volgende beleidsregels: Beleidsregels

Nadere informatie

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Peel en Maas ( )

Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Peel en Maas ( ) Verordening individuele inkomenstoeslag gemeente Peel en Maas (2014-089) De raad van de gemeente Peel en Maas; Gelezen raadsvoorstel 2014-089; Gelet op artikel 8, eerste lid, aanhef en onderdeel b, en

Nadere informatie