TECHNISCH BULLETIN 6

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNISCH BULLETIN 6"

Transcriptie

1 TECHNISCH BULLETIN Technische informatie voor installateurs december 999 Nefit Handterminal Memorycard versie. De oorzaak van een storing aan een Nefit EcomLine ketel is doorgaans eenvoudig te achterhalen. Alle Nefit EcomLine ketels zijn standaard voorzien van een communicatiemogelijkheid. Door de Nefit Handterminal in te pluggen, kan de servicemonteur snel en eenvoudig een diagnose stellen. Onlangs is er een nieuwe Memorycard (versie.) met nieuw software voor de Nefit Handterminal uitgekomen. Buiten alle huidige toestellen die de Handterminal ondersteunt, maakt deze nieuwe softwareversie het gebruik van de Handterminal op de volgende productlijnen ook mogelijk; Nefit EcomLine HR Excellent, Nefit EcomLine HR Classic, Nefit EcomLine HR Economy (HR, HRCV, HRC /8V). Tevens zijn er enkele wijzigingen in de software doorgevoerd waardoor de functionaliteit is verbeterd. Natuurlijk is de Handterminal, net als al onze andere producten, millenniumproof. Functionaliteit Handterminal De Nefit Handterminal vertelt: de status van de belangrijkste componenten; hoe de ketel in het verleden heeft gefunctioneerd; de mogelijke oorzaak van de storing; hoe de storing te verhelpen. Verder is het mogelijk om een aantal ketelcomponenten met behulp van de Nefit Handterminal op een verantwoordde manier te testen. De nieuwe Memorycard (versie.) is gereed en wordt verzonden aan de contracthouders. Voor het bestellen van een Nefit Handterminal inclusief onderhoudscontract kunt u bellen met de DealerLine toets. Nefit Handterminal Korte beschrijving hoofdfuncties Handterminal HELP CORRIGEREN? START STATUS COMPONENTEN BEVESTIGEN HISTORIE TESTEN NEFIT HANDTERMINAL STORINGEN OPLOSSEN Bekijken welke storing er in het verleden zijn opgetreden. Opzoeken wat de betekenis is van een display- en servicecode. Bekijken hoe UBA ingesteld is, welke temperaturen de sensoren meten, hoeveel branderstarts het toestel gemaakt heeft, wat het serienummer, versienummer van de UBA is, etc. Stap-voor-stap de oorzaak van een storing zoeken (huidige storing, storing uit het verleden). Testen van componenten. Testen van ketelfunctie. Wijzigen van UBA-instellingen. IN DIT NUMMER: Nefit Handterminal Pagina Rookgasafvoer-/luchttoevoer weerstandsberekening Pagina Reinigen toestelsifon Pagina Uitleg UBA-displaycode: en Pagina Hoe regelen we de vloerverwarming bij een WA-regeling? Pagina Tip & Vraag Pagina 8 Uitgebreide ondersteuning bij Handterminal gebruik.

2 Rookgasafvoer-/luchttoevoer weerstandsberekening Om de Nefit EcomLine toestellen op maximale belasting te kunnen laten functioneren, mag de maximale drukval van het toestel niet worden overschreden. De maximale drukval van de Nefit EcomLine toestellen bedraagt 70 Pa, met uitzondering van de Nefit EcomLine HR modellen. Deze bedraagt 90 Pa. Om een weerstandsberekening te kunnen maken waaruit blijkt dat de maximale drukval van het toestel niet overschreden wordt, dienen de juiste gegevens beschikbaar te zijn; Type toestel Type doorvoer Totale lengte van het RGA systeem Aantal 90 bochten in het RGA systeem Aantal bochten in het RGA systeem Totale lengte van het LTV systeem Aantal 90 bochten in het LTV systeem Aantal bochten in het LTV systeem De weerstand van de verschillende luchttoevoer- en rookgasafvoercomponenten wordt eveneens in de weerstandstabel (tabel ) gedefinieerd. Indien de totale drukval van de berekening groter is dan toegestaan, dan dient een herberekening te worden gemaakt met een grotere luchttoevoer- of rookgasafvoerdiameter of door toepassing van bochten in plaats van 90 bochten. Condensafvoer van rookgasafvoersysteem In het rookgasafvoerkanaal ontstaat condensaat. Het toestel moet aangesloten worden op Nefit Fasto rook- Voorbeeld weerstandsberekening Nefit EcomLine HR Rookgasafvoer (figuur, A+B+C) 0 meter rechte buis ø 80 mm à 0,8 Pa per meter,0 Pa x 90 bocht ø 80 mm à,0 Pa per bocht 8,0 Pa 0 x bocht ø 80 mm à, Pa per bocht 0,0 Pa Luchttoevoer (figuur, D+E+F) 0 meter rechte buis ø 80 mm à 0, Pa per meter,0 Pa x 90 bocht ø 80 mm à, Pa per bocht, Pa 0 x bocht ø 80 mm à 0,7 Pa per bocht 0,0 Pa Concentrisch 0 meter rechte buis ø 80/ mm à, Pa per meter 0,0 Pa 0 x 90 bocht ø 80/ mm à, Pa per bocht 0,0 Pa 0 x bocht ø 80/ mm à, Pa per bocht 0,0 Pa Doorvoer Verticale dakdoorvoer ø 80/ mm, Pa Diversen Instroomverlies N.V.T Pa Diversen 0,0 Pa Totaal Toegestaan drukverlies, Pa 70,0 Pa Figuur Rookgasafvoer-/luchttoevoersysteem Het berekende drukverlies is: TOEGESTAAN.

3

4 EcomLine HR Nefit EcomLine HR gasafvoermateriaal. Om de reden van condensvorming mag bijvoorbeeld de rookgasafvoer niet op een gemetseld kanaal worden aangesloten. Om rookgas- en condenslekkage te voorkomen moet er op worden gelet dat de rookgasafvoerleidingen goed op elkaar worden gemonteerd en op afschot naar het toestel worden geplaatst. Het plaatsen op afschot betekent dat de helling van de rookgasafvoerleiding minimaal cm per strekkende meter moet zijn zodat het condensaat in voldoende mate naar het toestel kan aflopen. Het condensaat wordt in het toestel via de toestelsifon afgevoerd. Extra condensafvoer in het rookgasafvoersysteem Bij een rookgasafvoerlengte van meter of meer dient boven de ketel een extra condensafvoer in de rookgasafvoer te worden aangebracht om te verhinderen dat al het gevormde condensaat door de ketel stroomt. Hiertoe kan een standaard condensopvanginrichting van dezelfde diameter als het rookgasafvoerkanaal in het kanaaldeel ingebouwd worden. De condensafvoer moet worden uitgevoerd met een mm kunststofpijp en moet op afschot en open op de rioolinstallatie aangesloten worden. minimaal cm vrije ruimte Reinigen toestelsifon Tijdens het gebruik kunnen verbrandingsproducten van het cv-toestel via het toestelsifon afgevoerd worden. Het toestelsifon kan enigszins vervuild zijn. Wij raden u aan tijdens onderhoudwerkzaamheden het toestelsifon uit het toestel te nemen en het sifon met leidingwater te reinigen. Vullen toestelsifon nieuw geplaatst toestel Bij nieuw geplaatste cv-toestellen waarbij het rookgasafvoerkanaal nog toegankelijk is, kan de toestelsifon eenvoudig gevuld worden: Controleer of het toestelsifon op correcte wijze in het toestel is geplaatst. Giet een maatbeker leidingwater in de rookgasafvoer (zie figuur ). Controleer aan de buitenzijde van het toestelsifon of deze voldoen gevuld is. Toestelsifon uitnemen Het verwijderen van het toestelsifon bestaat uit de volgende handelingen (zie figuur ):. Trek de harmonica aansluiting van de condensbak.. Kantel het toestelsifon.. Trek het toestelsifon uit de condensleiding. Nefit Na het reinigen van het toestelsifon dient het sifon gevuld met leidingwater in tegengestelde volgorde in het cv-toestel teruggeplaatst te worden. Figuur Inspectie sifon Figuur Vullen sifon nieuw toestel

5 Uitleg UBA-displaycode: servicecode: en en Dit is een terugkerend artikel over displaycodes van de UBA (Universele Brander Automaat). In elk volgend Technisch Bulletin wordt er een displaycode besproken. Op de UBA bevindt zich een display waarop de displaycode aangeeft wat de huidige - globale - bedrijfstoestand van het toestel is. Door op de serviceknop te drukken verschijnt de servicecode. Knippert de displaycode dan is er een storing. De combinatie van beide codes geeft gedetailleerde informatie over de bedrijfstoestand van het toestel. Displaycode en Servicecode en Als bedrijfsfunctie betekent de displaycode en servicecode dat er een rookgasafvoermelding is. De displaycode en servicecode geven aan dat er een watercirculatiemelding is. Aansluiting voor rookgasthermostaat is open. - Controleer de doorverbinding (dubbel rood/rood-bruin) in de kabelboom achter het gasregelblok en de eventuele aangesloten externe beveiligingen. Thermische terugslag beveiliging (TTB) is open omdat de temperatuur naast rookgasafvoer te hoog is (Nefit EcomLine VRC VS). - Te weinig schoorsteentrek of rookgasafvoer heeft te veel weerstand (verstopt) of TTB is defect of niet goed aangesloten. Safetysensor van de warmtewisselaar te warm. - Te veel radiatoren dicht. - Bypass foutief geïnstalleerd of ingesteld. - Er is verstopping in de cv-installatie door vervuiling. - Safetysensor is defect. - De pomp draait niet. - Waterdruk cv-circuit is te laag. - Lucht in het toestel. Warmteverschil tussen de safety- en aanvoersensor is te groot. - Toestel past zich aan, aan de geringe waterhoeveelheid in de cv-installatie. - De aanvoer- en retoursensor zijn onderling verwisseld. - Aanvoersensor is defect. - Bypass is foutief geïnstalleerd of ingesteld. - Er is verstopping door vervuiling. - Safetysensor is defect. - De pomp draait niet. - Waterdruk cv-circuit te laag. - Lucht in het toestel. Temperatuur safetysensor stijgt te snel. - Te veel radiatoren dicht. - Bypass te dicht bij de ketel. - Externe boiler te klein voor toestelvermogen. Warmteverschil tussen de aanvoer- en retoursensor is te groot. - Retoursensor is defect of niet goed aangesloten.

6 Hoe regelen we de vloerverwarming bij een weersafhankelijke regeling? Voor het comfortabel verwarmen van woningen wordt in het algemeen gebruik gemaakt van radiatoren met open - dicht kranen en als regeling een ruimtethermostaat. Het is echter niet altijd mogelijk om met een ruimtethermostaat te regelen aangezien er vaak in diverse vertrekken ook verschillende ruimtetemperaturen worden gewenst. Ook zijn soms verschillende aanvoertemperaturen nodig om de gewenste ruimtetemperatuur te bereiken. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan vloerverwarming (lage aanvoertemperatuur) of radiatoren met thermostaatkranen (hogere aanvoertemperatuur). Vaak wordt veronderstelt dat in de bovenstaande situaties kan worden volstaan door weersafhankelijk te gaan regelen, echter in de weersafhankelijke regeling dient een stooklijn te worden ingegeven en de vraag is dan hoe hoog deze moeten worden ingesteld. Kiest men namelijk voor een laag ingestelde stooklijn voor de vloerverwarming (aanvoertemperatuur klimaatpunt maximaal 0 C) dan worden de radiatoren s winters niet voldoende warm indien deze zijn berekend op bijvoorbeeld 0-80 C. Wordt de stooklijn veel hoger ingesteld (klimaatpunt bijvoorbeeld 80 C) om de radiatoren ook bij lage buitentemperaturen op temperatuur te krijgen, dan heeft dit als nadeel dat de ruimte waarin de vloerverwarming is opgesteld vaak in de loop van de dag te warm wordt, omdat namelijk steeds een (te) hoge aanvoertemperatuur wordt aangeboden. Een oplossing voor de bovenstaande problemen kan zijn het weersafhankelijk voorregelen van de aanvoertemperatuur en naregelen met een aan - uit thermostaat welke een zoneklep aanstuurt (zie figuur ). In het voorbeeld ziet u een Nefit EcomLine HR aangesloten op een vloerverwarmingsunit en een radiator met thermostaatkraan. Als regeling is gekozen voor de Nefit ModuLine 0 thermostaat of de Nefit ModuLine IV thermostaat. De regeling wordt door middel van een buitenvoeler als puur weersafhankelijk ingesteld en dit betekent dus dat de thermostaat niet in het referentievertrek hoeft te hangen. Er wordt in de Nefit ModuLine 0 gekozen voor installatietype. De stooklijn wordt hierdoor automatisch ingesteld en is dan geschikt voor radiatoren met thermostaatkranen (voetpunt bij 0 C buitentemperatuur 0 C aanvoertemperatuur / klimaatpunt bij - C buitentemperatuur 80 C aanvoertemperatuur. De ruimtetemperatuur in het vertrek met vloerverwarming wordt nu nageregeld door de kamerthermostaat (). Zodra de ruimtetemperatuur is bereikt dan sluit de servoklep en wordt er geen warmte meer toegevoerd aan de vloerverwarmingsset. Opgemerkt dient te worden dat de ketel gaat moduleren op de ingestelde stooklijn. De installatie wordt dus weersafhankelijk modulerend voorgeregeld. De radiator wordt nageregeld met een thermostaatkraan. Met een aan - uit kamerthermostaat en een servoklep wordt voorkomen dat de kamertemperatuur in het vertrek met vloerverwarming te hoog kan oplopen.

7 Nefit EcomLine HR _ Nefit EcomLine Classic HR 0 0 V 7 V 9 KROONSTEENAANSLUITING UBA VAC - max VA 0 0V Zoneklep 8 Inregelventiel Drukverschilregelaar (bypass) 9 ModuLine met WA-regeling (Klok)thermostaat (aan/uit) Nefit buitenvoeler Serviceafsluiter Thermostatisch radiatorafsluiter Expansievat Regelelement met dompelvoeler Overstortventiel Inregelafsluiter 7 Trafo Figuur Weersafhankelijke regeling met zone-regeling als naregeling Figuur Schematische weersafhankelijke opstelling met naregeling vloerverwarming 7

8 Nefit EcomLine - I + NACHT MAN AUTO 0 - Auto + 0 Nefit EcomLine HR Vraag: Zijn de UBA (Nefit EcomLine Classic) en de UBA. (Nefit EcomLine Excellent) onderling uitwisselbaar? & Vraag: Kunnen twee Nefit ModuLine thermostaten aangesloten worden op één ketel? Tip van een Nefit servicemonteur Vraag van een installateur Oplossing: Ja dat kan. De UBA met softwareversie. of hoger ondersteunt alle functies die in de Excellent-toestellen aanwezig zijn. Bij gebruik van een lagere softwareversie werkt het toestel wel maar de pomp moduleert niet en de tapwaterregeling werkt afwijkend. Opmerking: Met behulp van de Nefit Handterminal is de softwareversie vast te stellen. Antwoord: Nee, de UBA communiceert in een gesloten lus met de Nefit ModuLine thermostaat en kan maar met één ModuLine thermostaat communiceren. Plaats bij twee gebruikers een WA-regeling of maak er twee apart aangestuurde cv-groepen van (zie Technisch bulletin nr. ). za : 0, Type UBA 000 Max. safety time: sec. 0-0 Vac 0 Hz DIN DVGW nr: 9.0bNFS "" CE REG NR: A080 Type: UBA 00 Max Safety time: sec. CE REG nr: A 080 aan/uit kamerthermostaat Nefit ModuLine kamerthermostaat datacommunicatie buitenvoeler V voeding driewegklep aansluiting VAC - max VA 0 0V 90 display kw 0 service KW 0 Nefit ModuLine thermostaat reset pomp UBA UBA. Nefit Cascade Kiezer Sinds kort is er een handige Nefit Cascade Kiezer beschikbaar. Hierin zijn alle technische gegevens, afmetingen en systeemsamenstellingen van de Nefit Cascadepakketten weergegeven. Voor het bestellen van de Nefit Cascade Kiezer kunt u bellen met de DealerLine toets. Nefit Fasto BV, Postbus, 700 AA Deventer. DealerLine Fax Internet: Nefit Fasto BV is onderdeel van Buderus Heiztechnik. 8

4. DIAGNOSE KETELGEDRAG

4. DIAGNOSE KETELGEDRAG 4.2 Storingen en oorzaken 4.2.1 Storingsdiagnose Door de getoonde display- en servicecode te combineren met het gedrag van het toestel en/of installatie kan de van de storing achterhaald worden. Het display

Nadere informatie

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm Company name: 70542200 (07/2013) Nefit is een merk van Bosch Thermotechniek B.V. Bosch Thermotechniek B.V.., Postbus 3, 7400 AA Deventer. DealerLine: 0570-67 85 66. Consumenten Infolijn: 0570-67 85 00.

Nadere informatie

Voor de installateur. Montage-instructie. muur- en dakdoorvoerset Nefit EcomLine HR-toestellen 7054 3100 (07/2013) NL

Voor de installateur. Montage-instructie. muur- en dakdoorvoerset Nefit EcomLine HR-toestellen 7054 3100 (07/2013) NL Voor de installateur Montage-instructie muur- en dakdoorvoerset Nefit EcomLine HR-toestellen 7054 3100 (07/2013) NL Inhoudsopgave 1 Nefit EcomLine HR-toestellen......................................................3

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN 7

TECHNISCH BULLETIN 7 TECHNISCH BULLETIN 7 Technische informatie voor installateurs oktober 2000 Economy VR(C)- en HR(C)-toestellen IN DIT NUMMER: Nieuwe Nefit Economy VR(C)- en HR(C)-toestellen Naast de keus voor de kwaliteitsbewuste

Nadere informatie

Alfabetische Inhoudsopgave

Alfabetische Inhoudsopgave Onderwerp Titel TB A Aansluitset Nefit TopLine aansluitsets 18 Aansluitset Nefit TopLine aansluitsets 21 Aansluitstrip Tip: Losneembare aansluitstrip Nefit TopLine Compact 24 Accessoires Bijlage: Kopieerblad

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN 4

TECHNISCH BULLETIN 4 TECHNISCH ULLETIN Technische informatie voor installateurs april 999 Nefit cv-boiler en Nefit EcomFit boiler Nefit Fasto levert twee verschillende type externe boilers, de Nefit cv-boiler en de Nefit EcomFit

Nadere informatie

GEBRUIKERSINSTRUCTIE. NEFIT EcomLine VRC 24V en VRC 24VS INSTALLATEUR. Low NOx gaswandtoestel met warmwatervoorziening TELEFOON

GEBRUIKERSINSTRUCTIE. NEFIT EcomLine VRC 24V en VRC 24VS INSTALLATEUR. Low NOx gaswandtoestel met warmwatervoorziening TELEFOON GEBRUIKERSINSTRUCTIE INSTALLATEUR Low NOx gaswandtoestel met warmwatervoorziening NEFIT EcomLine VRC 24V en VRC 24VS TELEFOON 992.0811-3283 11-2000 Nefit Buderus B.V., Postbus 3, 7400 AA Deventer. Consumenten

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN 5

TECHNISCH BULLETIN 5 Nefit EcomLine HR TECHNISCH BULLETIN 5 Technische informatie voor installateurs september 999 De nieuwe Nefit EcomLine serie De Nefit EcomLine HR is in 995 geïntroduceerd als één van de eerste modulerende

Nadere informatie

Voor de installateur Montage-instructie dakdoorvoerset en muurdoorvoerset Nefit TopLine HR

Voor de installateur Montage-instructie dakdoorvoerset en muurdoorvoerset Nefit TopLine HR Voor de installateur Montage-instructie dakdoorvoerset en muurdoorvoerset Nefit TopLine HR 6 70 68 76 (07/03) NL Algemeen Algemeen Deze installatie-instructie is van toepassing op de Nefit muurdoorvoer

Nadere informatie

7 INSTELLING EN AFREGELING

7 INSTELLING EN AFREGELING 7 INSTELLING EN AFREGELING Het functioneren van het toestel is te beïnvloeden door de (parameter)instellingen in de branderautomaat. Een deel hiervan is direct via het bedieningspaneel in te stellen, een

Nadere informatie

Installatie-instructie

Installatie-instructie Voor de installateur Installatie-instructie modulerende cascaderegelaar MBC 2! I II MBC2 Voorwoord Deze installatie-instructie geldt voor: Modulerende cascaderegelaar MBC 2 De modulerende cascaderegelaar

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN 8

TECHNISCH BULLETIN 8 Cascade special TECHNISCH BULLETIN 8 Technische informatie voor installateurs augustus 2001 EcomTainer: compacte warmtecentrale IN DIT NUMMER: In een bestaand ketelhuis moeten de ketels vervangen worden,

Nadere informatie

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2A. Lijnopstelling

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2A. Lijnopstelling Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2A Lijnopstelling 1. INSTALLATIE-INSTRUCTIE BOUWPAKKET Nominaal vermogen Pakket L2A 44 kw 2 x HR 22 52 kw

Nadere informatie

Nefit houdt Nederland warm. Gebruikersinstructie. Nefit Economy HR

Nefit houdt Nederland warm. Gebruikersinstructie. Nefit Economy HR Nefit houdt Nederland warm Gebruikersinstructie Nefit Economy HR VOORWOORD Het doel van deze instructie is de gebruiker voldoende informatie te geven om op een veilige wijze om te gaan met de Nefit Economy

Nadere informatie

De juiste cv regeling

De juiste cv regeling De juiste cv regeling De keuze van een juiste cv-regeling. De keuze van een goede cv-regeling zorgt voor een betere comfort, bedieningsgemak en lagere energiekosten. Goede communicatie tussen thermostaat

Nadere informatie

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm Nefit Buderus B.V., Postbus 3, 7400 AA Deventer. Consumenten Infolijn: 0570-67 85 00. Fax: 0570-67 85 86. E-mail: consument@nefit.nl Internet: www.nefit.nl Nefit houdt Nederland warm Gebruikersinstructie

Nadere informatie

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm

Nefit EcomLine HR. Gebruikersinstructie. Nefit houdt Nederland warm Nefit Buderus B.V., Postbus 3, 7400 AA Deventer. Consumenten Infolijn: 0570-67 85 00. Fax: 0570-67 85 86. E-mail: consument@nefit.nl Internet: www.nefit.nl Nefit houdt Nederland warm Gebruikersinstructie

Nadere informatie

Nefit ModuLine-kamerthermostaten

Nefit ModuLine-kamerthermostaten Nefit ModuLine-kamerthermostaten De gevoelige zintuigen van de Nefit-ketel Nefit-ketels regelen de verwarming in huis uiterst secuur op basis van de ruimtetemperatuur, dus de temperatuur van de lucht.

Nadere informatie

Gebruikers- en service-instructie

Gebruikers- en service-instructie 7163 7600 05/2004 NL(NL) Gebruikers- en service-instructie Kamerthermostaat ModuLine 100 Zorgvuldig lezen voor u de thermostaat gebruikt Beknopt overzicht Beknopt overzicht bedieningsmogelijkheden Pos.

Nadere informatie

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2B. Lijnopstelling

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2B. Lijnopstelling Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket L2B Lijnopstelling 1. INSTALLATIE-INSTRUCTIE BOUWPAKKET Nominaal vermogen Pakket L2B 86 kw 2 x HR 43 108 kw

Nadere informatie

TECHNISCH B ULLETIN 12

TECHNISCH B ULLETIN 12 TECHNISCH B ULLETIN 12 Technische informatie voor de installatiemarkt december 2003 De Nefit DealerLine IN DIT NUMMER: Helpdesk Installateurs Pagina 1, 2 en 3 Wijzigingen aan de Nefit MBC5? Pagina 4 Modulerende

Nadere informatie

Brink Climate Systems BV 40. Maatvoering rookgasafvoermateriaal: De rookgasafvoerdelen dienen te voldoen aan de volgende maatvoering:

Brink Climate Systems BV 40. Maatvoering rookgasafvoermateriaal: De rookgasafvoerdelen dienen te voldoen aan de volgende maatvoering: Maatvoering rookgasafvoermateriaal: De rookgasafvoerdelen dienen te voldoen aan de volgende maatvoering: Parallel Concentrisch 80/125 Concentrisch 60/100 RGA / LTV Ø 80 mm RGA Ø 80 mm LTV Ø 125 mm RGA

Nadere informatie

TECHNISCH B ULLETIN 11

TECHNISCH B ULLETIN 11 TECHNISCH B ULLETIN 11 Technische informatie voor de installatiemarkt september 2003 Nefit adviseert bij de juiste oplossing in gestapelde bouw! Voor elke situatie een Rookgasafvoersysteem op maat IN DIT

Nadere informatie

Quinta Pro 45/65/90/115

Quinta Pro 45/65/90/115 Product-Data-Blad 45/65/90/115 De professionele standaard voor kwaliteit, flexibiliteit en comfort 45/65/90/115 Vertrouwd hart Vertrouwd comfort Vertrouwde techniek Remeha 45/65/90/115 Alle winstpunten

Nadere informatie

E-mail: consument@nefit.nl Internet: www.nefit.nl. Nefit B.V., Postbus 3, 7400 AA Deventer. Nefit houdt Nederland warm. Gebruikersinstructie

E-mail: consument@nefit.nl Internet: www.nefit.nl. Nefit B.V., Postbus 3, 7400 AA Deventer. Nefit houdt Nederland warm. Gebruikersinstructie Nefit B.V., Postbus 3, 7400 AA Deventer. Consumenten Infolijn: 0570-67 85 00. Fax: 0570-67 85 86. E-mail: consument@nefit.nl Internet: www.nefit.nl Nefit houdt Nederland warm Gebruikersinstructie Nefit

Nadere informatie

Bedienings- en servicehandleiding

Bedienings- en servicehandleiding Voor de gebruiker Bedienings- en servicehandleiding Kamerthermostaat ModuLine 100 Zorgvuldig lezen vóór bediening en servicewerkzaamheden Beknopt overzicht Beknopt overzicht bedieningsmogelijkheden Legenda

Nadere informatie

Onderdelenboek. Verbeterd Rendement Gaswandketel Nefit Economy VR

Onderdelenboek. Verbeterd Rendement Gaswandketel Nefit Economy VR Onderdelenboek Voor de installateur Verbeterd Rendement Gaswandketel Nefit Economy VR VR24 VRC24 VRC24 / CW4 VR24S VRC24S Dit document is van toepassing op de volgende toestellen: Nefit Economy VR24 Nefit

Nadere informatie

Onderdelenboek. Verbeterd Rendement Gaswandketel Nefit EcomLine VR

Onderdelenboek. Verbeterd Rendement Gaswandketel Nefit EcomLine VR Onderdelenboek Voor de installateur Verbeterd Rendement Gaswandketel Nefit EcomLine VR VRC24V / VRC24VS Dit document is van toepassing op de volgende toestellen: Nefit EcomLine VRC24V Nefit EcomLine VRC24VS

Nadere informatie

Voor adviseur en installateur. Cascadekiezer. Nefit TopLine HR. 400 kw op 1 m²

Voor adviseur en installateur. Cascadekiezer. Nefit TopLine HR. 400 kw op 1 m² Voor adviseur en installateur Cascadekiezer Nefit TopLine HR De nieuwe norm: 400 kw op 1 m² Inhoudsopgave 1 Inleiding............................. 3 1.1 Projectbegeleiding......................... 3 1.2

Nadere informatie

Adviesprijzen. Nefit cv-ketels, cv-boilers en toebehoren. Januari 2007. Nefit houdt Nederland warm

Adviesprijzen. Nefit cv-ketels, cv-boilers en toebehoren. Januari 2007. Nefit houdt Nederland warm Adviesprijzen Januari 2007 Nefit cv-ketels, s en toebehoren Nefit houdt Nederland warm BEPAAL UW NEFIT COMFORT SYSTEEM, INCLUSIEF DE PAKKETAANBIEDING Voor wie de hoogste eisen stelt aan wooncomfort, is

Nadere informatie

Maatwerk in systeemoplossingen

Maatwerk in systeemoplossingen CLV-systemen Een CLV-systeem (Combinatie-Luchttoevoer-verbrandingsafvoer) is een gecombineerd luchttoevoer- en rookgasafvoersysteem. De lucht wordt vanaf het dak, via een gemeenschappelijke leiding, door

Nadere informatie

Nefit Elite Regelingenkiezer

Nefit Elite Regelingenkiezer Voor de installateur Nefit Elite Regelingenkiezer Regelpakket A Wonen & Werken Regelpakket B Wonen & Werken Regelpakket C Vloerverwarming & Radiatoren ModuLine ModuLine 300 ModuLine ModuLine 2 Nefit Elite

Nadere informatie

Onderdelenboek. Hoog Rendement Gaswandketel Nefit Economy HR

Onderdelenboek. Hoog Rendement Gaswandketel Nefit Economy HR Onderdelenboek Voor de installateur Hoog Rendement Gaswandketel Nefit Economy HR HR11 HR19 HR24 HRC24 / HRC24 uitgebreid Dit document is van toepassing op de volgende toestellen: Nefit Economy HR11 Nefit

Nadere informatie

Nefit Economy cv-boilers

Nefit Economy cv-boilers Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Nefit Economy cv-boilers INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 1-1 2. INSTALLEREN 2-1 2.1 Voorschriften 2-1 2.1.1 Algemene voorschriften 2-1 2.1.2 Voorschriften fabrikant

Nadere informatie

TECHNISCH B ULLETIN 15

TECHNISCH B ULLETIN 15 TECHNISCH B ULLETIN 15 Technische informatie voor de installatiemarkt september 2004 Nefit Elite regelpakketten Met één toestel meerdere cv-circuits aansturen! IN DIT NUMMER: Nefit Elite regelpakketten

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN 10

TECHNISCH BULLETIN 10 TECHNISCH BULLETIN 10 Technische informatie voor de installatiemarkt maart 2003 Nefit SmartLine HR Voorstroom- of doorraadtoestel? Eigenlijk is er nog geen slimme definitie voor de nieuwe topserie in de

Nadere informatie

BASISINSTELLING WARMTEPOMP

BASISINSTELLING WARMTEPOMP BASISINSTELLING WARMTEPOMP 1 2 4 3 Onderdelen 1. GIW-box met TR-10 ruimtethermostaat en regeling aanvoertemperatuur vloerverwarming 2. Drukmeters vloerverwarming en bronnen 3. Afsluiters vloerverwarming

Nadere informatie

Het cascadesysteem. in één compact toestel

Het cascadesysteem. in één compact toestel Het cascadesysteem in één compact toestel De ThermoSystem HRM is met recht uniek te noemen. En wel omdat het een ruimtebesparend alternatief is voor de gebruikelijke cascade-opstelling. Het blijft verbazingwekkend

Nadere informatie

Gebruikersinstructie. Kamerthermostaat Nefit ModuLine 20. Algemeen. Ruimtetemperatuur handmatig instellen. Automatische nachtverlaging inschakelen

Gebruikersinstructie. Kamerthermostaat Nefit ModuLine 20. Algemeen. Ruimtetemperatuur handmatig instellen. Automatische nachtverlaging inschakelen 7160 1300 10/00 Zorgvuldig bewaren! Gebruikersinstructie Kamerthermostaat Nefit ModuLine 20 Algemeen De kamerthermostaat Nefit ModuLine 20 is een modulerende kamerthermostaat, die voorzien is van: Een

Nadere informatie

TECHNISCH B ULLETIN 17

TECHNISCH B ULLETIN 17 TECHNISCH B ULLETIN 17 Technische informatie voor de installatiemarkt maart 2005 Ook voor de oude cv-toestellen een Nefit HR-oplossing Flexibel RVS Ø60 en Ø50 mm voor individuele rookgasafvoersystemen

Nadere informatie

Bedieningsinstructie

Bedieningsinstructie Bedieningsinstructie Kamerthermostaat ModuLine 00 763 7600 (203/08) NL 763 7600-000.TD Inhoudsopgave Inhoudsopgave Uitleg van de symbolen................. 2 2 Inleiding.............................. 2

Nadere informatie

thermocompact Gemaakt voor het gemak

thermocompact Gemaakt voor het gemak thermocompact Gemaakt voor het gemak door en door doordacht Moderne techniek voor meer gemak onbezorgd comfort De veelzijdige thermocompact Techniek bewijst zijn waarde in de praktijk. Het gaat erom dat

Nadere informatie

Gebruikers- en installatie-instructie. Modules ModuLine IV

Gebruikers- en installatie-instructie. Modules ModuLine IV N e f it h o u d t N e d e r lan d w ar m Gebruikers- en installatie-instructie Modules ModuLine IV De Moduline IV kamerthermostaat voldoet aan de Europe norm (CE) 819015 De Nefit Moduline IV kan worden

Nadere informatie

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket E2, E3, E4, E5 en E6. Lijnopstelling

Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket E2, E3, E4, E5 en E6. Lijnopstelling Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Cascade-opstelling Nefit EcomLine HR pakket E2, E3, E4, E5 en E6 Lijnopstelling 1. INSTALLATIE-INSTRUCTIE BOUWPAKKET Pakket E2 86 kw ; 2x HR 43 108 kw;

Nadere informatie

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm

Nefit Economy VR-ketels. Nefit houdt Nederland warm Nefit Economy VR-ketels Nefit houdt Nederland warm Meer plezier van warmte en warm water Nefit ModuLine-thermostaten De Nefit Economy kan alleen moduleren op ruimtetemperatuur in combinatie met een ModuLinekamerthermostaat.

Nadere informatie

UNIMIX compact en universeel regelsysteem voor vloerverwarming. member of

UNIMIX compact en universeel regelsysteem voor vloerverwarming. member of UNIMIX compact en universeel regelsysteem voor vloerverwarming member of UNIMIX DE UNIMIX IS EEN COMPACT EN UNIVERSEEL REGELSYSTEEM VOOR VLOERVERWARMING DAT VOORZIEN IS VAN EEN INGEBOUWDE THERMOSTATISCHE

Nadere informatie

Hydraulische aansluiting

Hydraulische aansluiting Inleiding Bijgaand informatieblad geeft uitleg over hoe in de meest voorkomende gevallen de, samen met de, hydraulisch aangesloten dient te worden met daarbij de minste kans op storingen. In dit informatieblad

Nadere informatie

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100 VRWRIGSRGIG Weersafhankelijke regelaar S 1 S 1 e S 1 vervangt de S 1,, 4 en 5 evenals de oude modellen S 81, 81.1, 8, 8.1 en 84. Vervangt eveneens S 83 en 83.1 indien deze niet gebruikt werden voor sturing

Nadere informatie

Instellingen / aansluitingen DucoBox WTW CV ketel

Instellingen / aansluitingen DucoBox WTW CV ketel Informatieblad 7432 Instellingen / aansluitingen DucoBox WTW CV ketel A Inleiding Dit informatieblad geeft uitleg over hoe in de meest voorkomende gevallen de CV ketel dient afgesteld te worden, bij de

Nadere informatie

6 INSTELLING EN AFREGELING

6 INSTELLING EN AFREGELING 6 INSTELLING EN AFREGELING Het functioneren van het toestel is te beïnvloeden door de (parameter)instellingen in de branderautomaat. Een deel hiervan is direct via het bedieningspaneel in te stellen, een

Nadere informatie

Prijslijst 2014/1. Bosch, altijd een oplossing die bij u past!

Prijslijst 2014/1. Bosch, altijd een oplossing die bij u past! Prijslijst 2014/1 Bosch, altijd een oplossing die bij u past! 2 Prijslijst 2014/1 HR II ketels Bosch HRC II Bosch Comfortsysteem Bosch Turbo Tower HR II ketels Bestelnummer Type Nominaal vermogen 50/30

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding INLEIDING INLEIDING De buitenvoeler meet de buitentemperatuur en stuurt deze temperatuur door naar het verwarmingssysteem. De temperatuur voor het verwarmingssyteem wordt bepaald

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

Installatie- en gebruikersinstructie

Installatie- en gebruikersinstructie Voor de installateur Installatie- en gebruikersinstructie Modulerende Cascaderegelaar CM10 voor twee UBA3-toestellen 7164 9200 (2013/07) NL Voorwoord Deze installatie- en gebruikers-instructie geldt voor:

Nadere informatie

Instructieboekje installateurs-mode weersafhankelijke regeling TM2HR Comfort Plus Versietijd: 15-10-01 14:06:00 Printtijd: 30-10-03 16:11:03

Instructieboekje installateurs-mode weersafhankelijke regeling TM2HR Comfort Plus Versietijd: 15-10-01 14:06:00 Printtijd: 30-10-03 16:11:03 Instructieboekje installateurs-mode weersafhankelijke regeling TM2HR Comfort Plus Versietijd: 15-10-01 14:06:00 Printtijd: 30-10-03 16:11:03 1 Inhoudsopgave b l z. Inhoudsopgave...... 2 Bediening van de

Nadere informatie

Montagevoorschrift. UBA3-module xm10 voor montage in de verwarmingsketel evenals voor wandmontage /2004 NL Voor de vakman

Montagevoorschrift. UBA3-module xm10 voor montage in de verwarmingsketel evenals voor wandmontage /2004 NL Voor de vakman 60 84 06/004 NL Voor de vakman Montagevoorschrift UBA-module xm0 voor montage in de verwarmingsketel evenals voor wandmontage Zorgvuldig lezen vóór de montage Inhoudsopgave Veiligheid.......................................

Nadere informatie

Nefit Systeemwijzer. hydraulische & elektrische schema s. Versie: januari 2015. Kijk voor de meest actuele versie op nefit.nl

Nefit Systeemwijzer. hydraulische & elektrische schema s. Versie: januari 2015. Kijk voor de meest actuele versie op nefit.nl Nefit Systeemwijzer hydraulische & elektrische schema s Versie: januari 05. Kijk voor de meest actuele versie op nefit.nl Nefit Systeemwijzer - januari 05 Inhoudsopgave Algemeen Inleiding, Hulp bij systeemkeuze:

Nadere informatie

MGC OpenTherm regelaar

MGC OpenTherm regelaar MOS NL-780-2 MGC 061100 MGC OpenTherm regelaar Montage- en gebruikshandleiding Gebruikte symbolen In dit document worden de volgende symbolen gebruikt: Gevaar voor elektrische spanning! Let op! Gebruikte

Nadere informatie

De professionele standaard voor kwaliteit, flexibiliteit en comfort

De professionele standaard voor kwaliteit, flexibiliteit en comfort ProductDataBlad Technische gegevens Aansluiting in verschillende drukzones Verbrandingsluchttoevoer en rookgasafvoer is mogelijk in verschillende drukgebieden, en halve CLV systemen. Met uitzondering van

Nadere informatie

CV module Plus Installatievoorschriften

CV module Plus Installatievoorschriften CV module Plus Installatievoorschriften 2-15 1. BESCHRIJVING... 2 2. INSTALLATIEVOORSCHRIFTEN... 2 2.1 Algemeen... 2 2.2 Montage... 2 2.3 Aansluitschema's... 3 2.4 Tapwaterzijdige aansluiting... 6 2.5

Nadere informatie

Product-Data-Blad. Avanta CW6. De compacte ketel met grootse prestaties

Product-Data-Blad. Avanta CW6. De compacte ketel met grootse prestaties Product-Data-Blad Avanta CW6 Avanta CW6 De compacte ketel met grootse prestaties Avanta Breed inzetbaar Door het grote vermogensbereik van de Remeha Avanta CW6 (5 t/m 25 kw) is hij toepasbaar zowel in

Nadere informatie

Gasabsorptiewarmtepomp O. Inbedrijfstellingsprotocol Logatherm GWPL (2013/06) NL

Gasabsorptiewarmtepomp O. Inbedrijfstellingsprotocol Logatherm GWPL (2013/06) NL Gasabsorptiewarmtepomp 6 720 645 626-00.1O 6 720 807 573 (2013/06) NL Inbedrijfstellingsprotocol Logatherm GWPL-35 ALGEMEEN Datum: Tijd: Klant: Installatielocatie: Installateur: Elektrotechnisch installateur:

Nadere informatie

Nefit houdt Nederland warm. Installatie-instructie. VR-Toestellen

Nefit houdt Nederland warm. Installatie-instructie. VR-Toestellen Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie VR-Toestellen Nefit EcomLine VRC 24VS Nefit EcomLine VRC 24V 22 1 23 24 27 25 26 11 20 21 8 6 7 221014 221013 9 10 3 4 5 2 14 13 15 16 17 18 19 12 Installatie-instructie

Nadere informatie

Energiemeter en Modulator CL 2356

Energiemeter en Modulator CL 2356 Nefit houdt Nederland a rm w Nefit houdt Nederland a rm w Technische gegevens E Gebruikers- en Installatie-instructie energymeter Energiemeter en Modulator CL 2356 F De afmetingen volgens bovenstaande

Nadere informatie

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100

Weersafhankelijke regelaar SAM 2100 Weersafhankelijke regelaar S 1 e S 1 vervangt de S 1,, 4 en 5 evenals de oude modellen S 81, 81.1, 8, 8.1 en 84. Vervangt eveneens S 83 en 83.1 indien deze niet gebruikt werden voor sturing van mengkranen,

Nadere informatie

TECHNISCH BULLETIN 9

TECHNISCH BULLETIN 9 TECHNISCH BULLETIN 9 Technische informatie voor installateurs maart 2002 De nieuwe Nefit Service Tool IN DIT NUMMER: Nefit is een van de eerste cv-ketel fabrikanten die een Service Tool ontwikkelde. Met

Nadere informatie

Product-Data-Blad. Quinta 45/65/85/115. Krachtig en compact met een enorm vermogen

Product-Data-Blad. Quinta 45/65/85/115. Krachtig en compact met een enorm vermogen Product-Data-Blad Quinta 45/65/85/115 Quinta 45/65/85/115 Krachtig en compact met een enorm vermogen De feiten in t kort Quinta 45/65/85/115 Remeha Quinta 45/65/85/115 De Remeha Quinta 45, 65, 85 en 115

Nadere informatie

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWJAAR 2000-2004 URA-20 URA-25 URA-35 URA-45 URA-55 URA-65 URA-80 URA-95 Werking Voor men begint met de in bedrijfstelling is het raadzaam te controleren

Nadere informatie

Nefit houdt Nederland warm. Installatie-instructie. Nefit EcomLine HR

Nefit houdt Nederland warm. Installatie-instructie. Nefit EcomLine HR Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Nefit EcomLine HR VOORWOORD Als Nederlandse fabrikant van cv-toestellen is Nefit Buderus B.V. er veel aan gelegen toestellen te produceren die zo zuinig

Nadere informatie

Quinta 25/30s en 28/35c

Quinta 25/30s en 28/35c Product-Data-Blad Quinta 25/30s en 28/35c Quinta 25/30s en 28/35c Hoe eenvoudig optimaal presteren kan zijn De feiten in t kort Quinta 25/30s en 28/35c Remeha Quinta 25/30s en 28/35c De Remeha Quinta 25/30s

Nadere informatie

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0

Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding. Type 3.0 Techneco ELGA warmtepomp Gebruikershandleiding Type 3.0 April 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Introductie 1 2 Bediening binnenunit 2 3 Thermostaat instellen 3 3.1 Instelling controleren 3 3.2 Koelen of verwarmen

Nadere informatie

Gebruikers- en service-instructie

Gebruikers- en service-instructie 7163 7800 05/2004 NL(NL) Gebruikers- en service-instructie Kamerthermostaat ModuLine 200 Zorgvuldig lezen vóór u de thermostaat gebruikt Beknopt overzicht Beknopt overzicht weergave- en bedieningsmogelijkheden

Nadere informatie

TopLine HR 70/100 II Nieuwe generatie met groot vermogen

TopLine HR 70/100 II Nieuwe generatie met groot vermogen Nefit TopLine HR 70/100 II TopLine HR 70/100 II Nieuwe generatie met groot vermogen LOW ENERGY NIEUWE GENERATIE OVERDRUK-CLV 1 Nefit TopLine HR 70/100 II De nieuwe norm voor grote vermogens Voortbouwend

Nadere informatie

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. comfortabel. & efficiënt Itho Daalderop Condenserende cv-ketels comfortabel & efficiënt Cube One - Royaal warm water tot 16 liter per minuut volcontinu - Hoogste tapwaterrendement - Intelligente comfortregeling - Geschikt voor

Nadere informatie

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V.

AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180. centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. AMBASSADOR + Centrale verwarmingsketels 60 / 80 / 100 / 120 / 150 / 180 centrale verwarming en warmwatersystemen Eco Heating Systems Groningen B.V. Unieke capaciteiten Hoogrendement wandketels Ambassador

Nadere informatie

De GROOTSTE van Limburg op het gebied van vloerverwarming KLEPPEN EN VENTIELEN

De GROOTSTE van Limburg op het gebied van vloerverwarming KLEPPEN EN VENTIELEN De GROOTSTE van Limburg op het gebied van vloerverwarming KLEPPEN EN VENTIELEN De Gigant.nl Kleppen en Ventielen zijn zeer geschikt om te worden toegepast bij conventionele (vloer)verwarming. Middels de

Nadere informatie

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal

ZEUS PYRO. Werking volgens onderdruk principe. Rendement 82-90% Geringe afmetingen. Ingebouwde veiligheidskoelspiraal ZEUS PYRO Werking volgens onderdruk principe Rendement 82-90% Geringe afmetingen Ingebouwde veiligheidskoelspiraal Hoogwaardig keramisch vuurbeton LACFIRE 1800/20 SiC Aslade kan geledigd tijdens het verwarmingsbedrijf

Nadere informatie

Avanta Hogedruksysteem

Avanta Hogedruksysteem Technische informatie Avanta Hogedruksysteem Remeha Hogedruksysteem 1 Avanta Hogedruksysteem INHOUD Technische informatie Avanta Hogedruksysteem 3 1 Toepassingsgebied en montagevoorschriften 3 2 Stappenplan

Nadere informatie

LED weergave-systeem Hoofdstuk 7

LED weergave-systeem Hoofdstuk 7 LED weergave-systeem Hoofdstuk 7 7.1 Algemene verklaring display Op het display kan uitgelezen worden wat de bedrijfssituatie van het toestel is. Ook kunnen met het display diverse instellingen zichtbaar

Nadere informatie

TECHNISCH B ULLETIN 16

TECHNISCH B ULLETIN 16 TECHNISCH B ULLETIN 16 Technische informatie voor de installatiemarkt december 2004 Nefit cascade cv-groepensysteem Snelle cascade-montage met compacte, complete units Het Nefit cascade cv-groepensysteem

Nadere informatie

Cv-ketels, (zonne)boilers, zonnestroom, warmtepompen, geisers en toebehoren. Nefit houdt Nederland warm

Cv-ketels, (zonne)boilers, zonnestroom, warmtepompen, geisers en toebehoren. Nefit houdt Nederland warm Cv-ketels, (zonne)boilers, zonnestroom, warmtepompen, geisers en toebehoren Nefit houdt Nederland warm Adviesprijzen juni 2015 Nefit TopLine Nefit TopLine II (Single) HR-toestellen zonder warmwatervoorziening

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

Installatievoorschriften. Bel-Ro-combi CLV systeem

Installatievoorschriften. Bel-Ro-combi CLV systeem Installatievoorschriften Bel-Ro-combi CLV systeem Inhoudsopgave Bel-Ro-combi CLV systeem 1 Inhoudsopgave 2 Bedrijfsgegevens 3 Voorwoord 4 Toepassingsgebied 5 Temperatuurklasse 5 Keuze systeem & diameter

Nadere informatie

Overzicht Nefit cv-toestellen

Overzicht Nefit cv-toestellen Accessoires TECHNISCH BULLETIN TOEPASSINGSTABELLEN Een compleet overzicht van accessoires Special Technische informatie voor de installatiemarkt juli 007 Overzicht Nefit cv-toestellen Nefit Economy VR

Nadere informatie

De ideale oplossing voor niet gecentraliseerde en compacte homogene verwarming van geen tot zeer goed geïsoleerde gebouwen.

De ideale oplossing voor niet gecentraliseerde en compacte homogene verwarming van geen tot zeer goed geïsoleerde gebouwen. Az De ideale oplossing voor niet gecentraliseerde en compacte homogene verwarming van geen tot zeer goed geïsoleerde gebouwen. Ontworpen voor de montage in gebouwen zonder warmteverlies ter hoogte van

Nadere informatie

P ROL INE HRC VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm P ROL INE HRC

P ROL INE HRC VOOR DE ZAKELIJKE MARKT. Nefit houdt Nederland warm P ROL INE HRC P ROL INE HRC VOOR DE ZAKELIJKE MARKT Nefit houdt Nederland warm P ROL INE HRC ProLine: kleinste ketel met De Nefit ProLine is hét antwoord op de vraag van wooncorporaties en projectontwikkelaars naar

Nadere informatie

5.9.9 Vrij in de markt verkrijgbare rookgasafvoerdelen Toestelcategorie : C63

5.9.9 Vrij in de markt verkrijgbare rookgasafvoerdelen Toestelcategorie : C63 EN 14471 : 2013T120 H1W 1/2 O(00) LE E U0 0000 PY: 2017 5.9.9 Vrij in de markt verkrijgbare rookgasafvoerdelen Toestelcategorie : C63 De eigenschappen van de gasverbranding van het toestel bepalen de keuze

Nadere informatie

Techneco Elga. Regeling en Extra s

Techneco Elga. Regeling en Extra s Techneco Elga Regeling en Extra s Versie D7.3 4 maart 2011 Inhoud 1 Regeling... 1 1.1 Algemeen... 1 1.2 Regelstrategie... 1 1.3 Opentherm en aan/uit... 1 1.4 Kamerthermostaat... 1 1.5 Elga of ketel...

Nadere informatie

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. product-

Itho Daalderop Condenserende cv-ketels. product- 1 Itho Daalderop Condenserende cv-ketels product- 3 De cv-ketels van Itho Daalderop Itho Daalderop heeft twee verschillende cv-ketelmodellen; de Cube One en de Combifort2. Alle toestellen blinken uit

Nadere informatie

COMBI FORT. I ns ta l l a ti e v oorschrift Weersa f h an ke lijke Re gel in g

COMBI FORT. I ns ta l l a ti e v oorschrift Weersa f h an ke lijke Re gel in g COMBI FORT I ns ta l l a ti e v oorschrift Weersa f h an ke lijke Re gel in g 20-07-2006 13:40:30 installatievoorschrift_war.indd 1 INHOUDSOPGAVE Set inhoud 3 1. Montage Weersafhankelijke Regeling 4 1.1

Nadere informatie

1245 / Schema's

1245 / Schema's 1245 / 1255 - Schema's 12-001 Bodem 12-002 Bodem - serie 12-003 Bodem - parallel 12-004 Bodem - parallel - cvketel 12-005 Bodem - parallel - combiketel 12-006 Bodem - parallel -ketel+boiler 12-007 12-008

Nadere informatie

Onderdelenboek. Hoog Rendement Gaswandketel Nefit EcomLine Economy HR

Onderdelenboek. Hoog Rendement Gaswandketel Nefit EcomLine Economy HR Onderdelenboek Voor de installateur Hoog Rendement Gaswandketel Nefit EcomLine Economy HR HR11 HRC23V HRC23 / HRC28V Dit document is van toepassing op de volgende toestellen: Nefit EcomLine Economy HR11

Nadere informatie

8.1 Storingssignalering De storingssignalering wordt zichtbaar op het moment dat er een storing in het toestel optreedt.

8.1 Storingssignalering De storingssignalering wordt zichtbaar op het moment dat er een storing in het toestel optreedt. Hoofdstuk 8 8. ssignalering De storingssignalering wordt zichtbaar op het moment dat er een storing in het toestel optreedt. Display Allure toestel Bij storingen zal op het toestel display een knipperende

Nadere informatie

Product-Data-Blad. Celcia MC4. Celcia MC4 Modulerende cascaderegelaar met automatische programmering

Product-Data-Blad. Celcia MC4. Celcia MC4 Modulerende cascaderegelaar met automatische programmering Product-Data-Blad Celcia MC4 Celcia MC4 Modulerende cascaderegelaar met automatische programmering Celcia MC4 Remeha Celcia MC4 De Remeha Celcia MC4 is een cascaderegelaar voor vier Remeha-ketels; de regelaar

Nadere informatie

Onderdelenboek. Nefit ventilatorgeisers

Onderdelenboek. Nefit ventilatorgeisers Onderdelenboek Nefit ventilatorgeisers F2500 VE-N, F3300 VE-N Voor de installateur Dit document is van toepassing op de volgende toestellen: Nefit ventilatorgeisers F 2500 VE-N, F 3300 VE-N Onderdelen

Nadere informatie

HR 80,120,160,200,240,280 AWB HR 80,120,160,200,240,280 R1 HRM 80,120,160,200,240,280 /2. ThermoSystem HR, HRM. Onderdelenoverzicht

HR 80,120,160,200,240,280 AWB HR 80,120,160,200,240,280 R1 HRM 80,120,160,200,240,280 /2. ThermoSystem HR, HRM. Onderdelenoverzicht HR 80,120,160,200,240,280 AWB HR 80,120,160,200,240,280 R1 HRM 80,120,160,200,240,280 /2 ThermoSystem HR, HRM Onderdelenoverzicht Inhoud Onderdeel Type Pagina Overzichtsblad onderdelen ThermoSystem HR

Nadere informatie

Bedieningshandleiding VAG5000-Basic

Bedieningshandleiding VAG5000-Basic Bedieningshandleiding VAG5000-Basic Weersafhankelijke ketelregelaar Gebruiker Inhoudsopgave VAG5000: comfortabel geregeld 4 Uitlezing display bij gesloten venster 4 3 Uitleg bediening bij gesloten venster

Nadere informatie

66 [ PRIJSLIJST BULEX 2015/2 ]

66 [ PRIJSLIJST BULEX 2015/2 ] 66 [ PRIJSLIJST BULEX 2015/2 ] Regelingen ELEKTRONISCHE REGELINGEN (ebus & ON/OFF) EXAMASTER (COLLECTIEF & INDIVIDUEEL) T-BOX [ PRIJSLIJST BULEX 2015/2 ] 67 Elektronische regelingen Modulerende ebus kamerthermostaten

Nadere informatie

Nefit houdt Nederland warm. Installatie-instructie. Nefit EcomLine HR

Nefit houdt Nederland warm. Installatie-instructie. Nefit EcomLine HR Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Nefit EcomLine HR VOORWOORD Als Nederlandse fabrikant van cv-toestellen is Nefit Buderus B.V. er veel aan gelegen toestellen te produceren die zo zuinig

Nadere informatie

Weersafhankelijke regelaar SAM 2200

Weersafhankelijke regelaar SAM 2200 VERWARIGSREGEIG Weersafhankelijke regelaar SA 00 De SA 00 vervangt de SA 003 en de oude modellen SA 83 en SA 83.1 die gebruikt werden voor sturing van mengkranen. O DIP 1 34 Éen enkele regelaar, 6 hydraulische

Nadere informatie