Coschap Huisartsgeneeskunde vanuit het AMC-UvA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Coschap Huisartsgeneeskunde vanuit het AMC-UvA"

Transcriptie

1 September 2011 Inleiding Voor u ligt het overzicht van het coschap Huisartsgeneeskunde AMC UvA. Hierin staat wat u van de coassistent mag verwachten, wat de coassistent moet doen in de praktijk, wat hij kan doen aan eerstelijns stages en hoe de terugkomdagen worden ingevuld. Het coschap Huisartsengeneeskunde is het laatste reguliere coschap. Hierna volgt nog een keuze coschap en een oudste coschap. Als de coassistent bij u in de praktijk komt heeft hij de nodige kennis om veel voorkomende aandoeningen te kunnen diagnosticeren en behandelen. In de huisartspraktijk, zal hij onder uw leiding leren omgaan met specifiek huisartsgeneeskundige vragen. Hij zal onder uw supervisie steeds zelfstandiger werken. Het is moeilijk om exact aan te geven hoe het coschap zal verlopen; geen enkele coassistent is hetzelfde. Wel kunnen we u enige richtlijnen en handvatten geven. Ook organiseren wij een paar keer per jaar een nascholingsdag voor huisartsdocenten, waarin niet alleen specifieke onderdelen van het huisartsdocentschap aan de orde komen, maar waar u ook ervaringen en tips kunt uitwisselen met collega s. Hebt u vragen over het coschap of de coassistent neemt u dan met ons contact op. U kunt ons op maandag, dinsdag en vrijdag bereiken op telefoonnummer , Marja Dijkman, secretaresse coschap Huisartsgeneeskunde. Met vriendelijke groet, Paul Roodenburg, huisarts Coördinator van het coschap Huisartsgeneeskunde Het doel van het co schap Het coschap Huisartsgeneeskunde is een verplicht coschap; het duurt vijf weken en het is het laatste reguliere coschap. Door het coschap krijgt de aanstaande basisarts de gelegenheid zich te oriënteren op de reguliere huisartsgeneeskundige praktijk en op de plaats daarvan in de gezondheidsorganisatie, zowel in relatie tot de andere eerstelijnsdisciplines als in relatie tot de tweede en eventueel derde lijn. Bovendien leert de coassistent diagnostische en therapeutische vaardigheden toe te passen, en om te gaan met onverwachte problemen en diverse patiëntengroepen. Het coschap heeft een drieledig doel: Het zelfstandig doen van volledige consulten op voldoende niveau wat betreft hulpvraagverheldering, anamnese, diagnostiek en beleid Kennismaken met de Huisartsgeneeskunde als discipline en ter oriëntatie op de toekomstige beroepskeuze Kennismaken met de huisartsenpraktijk als spil in het Nederlandse systeem van gezondheidszorg en als poortwachter richting tweede lijn disciplines.

2 Coschap Huisartsgeneeskunde vanuit het AMC Pagina 2 Het kennismakingsgesprek De coassistent is verplicht met u contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek, voorafgaande aan het coschap. Het doel van dat gesprek is kennismaking en de coassistent iets te vertellen over de inrichting van uw praktijk en samen de verwachtingen betreffende het coschap uit te spreken. Dit kan zijn over de invulling van het coschap, bijvoorbeeld wat de leerdoelen van de coassistent zijn. Maar ook wat de huisartsdocent van de coassistent verwacht ten aanzien van gedrag en algemene omgangsvormen binnen de praktijk. Het is ook een goed moment om de coassistent voor te stellen aan de praktijkmedewerkers en een rondleiding te geven. Daarnaast is het zinvol een aantal praktische punten te bespreken zoals De plek waar de coassistent spreekuur kan doen. Werktijden en lunchtijden en hoe laat de coassistent verwacht wordt. Alvast af te spreken welke dienst(en) de coassistent mee zal lopen. Stagedagen met de POH-S en POH-GGZ. Externe stages, apotheek, fysiotherapie, mensendiecktherapie, ambulance, maatschappelijk werk etc. te bespreken en af te spreken. De toegankelijkheid tot patiëntgegevens, literatuur en computer Bespreek ook op dit moment alvast wat de taken zijn van de praktijkassistentes en praktijkondersteuners. Hoe de selectie van de patiënten en de visites voor de coassistent zullen gaan. Hoe om te gaan met de zogeheten voorbehouden handelingen door de assistentes en praktijkondersteuners. Tenslotte is het belangrijk te bespreken Wat de coassistent wil leren in deze stage. Welke specifieke leermogelijkheden de praktijk biedt. Afspraken betreffende feedback, voortgangsgesprekken en beoordeling aan de hand van de beoordelingsklapper van de coassistent. Mocht u naar aanleiding van het gesprek met de coassistent twijfelen, of besluiten dat u deze coassistent niet wil opleiden, neem dan contact met ons op. Het programma van de coassistent Voorbereiding De coassistent heeft een duidelijk omschreven programma. Van hem wordt verwacht, dat hij voor de aanvang van het coschap weet wat de meest gebruikte NHG-standaarden zijn. De coassistent krijgt een entreetoets toegestuurd waarbij de vragen verwijzen naar de standaarden. Deze kennis wordt op de terugkomdagen getoetst. Studieboeken, die aansluiten op de praktijkvoering in de Huisartsgeneeskunde en de specifieke aandoeningen en ziekten in de huisartsenpraktijk behandelen zijn: Diagnostiek van alledaagse klachten (Bohn Stafleu van Loghum) Het geneeskundig proces (Elsevier gezondheidszorg) Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk (Elsevier gezondheidszorg) Kleine kwalen bij kinderen (Elsevier gezondheidszorg) Leidraad huisartsgeneeskunde (Bohn Stafleu van Loghum) Kleine chirurgische ingrepen( Elsevier gezondheidszorg) Handboek verrichtingen in de Huisartsenpraktijk (Relum uitgevers)

3 Pagina 3 De terugkomdagen Er zijn drie terugkomdagen. Zij zijn op de donderdag of de vrijdag, meestal in week 2, 3 en 5. Op deze terugkomdagen worden de entreetoets behandeld, een aantal kleine kwalen, die de coassistenten van te voren krijgen uitgereikt en de opdrachten, die de coassistenten in de praktijk moeten maken. Deze op drachten zijn: Consulten vage klachten. Inventarisatie casuïstiek van een patiënt met een chronische aandoening. Consult patiënt met psychische of sociale aandoeningen. Het spoedgeval. Praten over leren van fouten en maken van fouten. Op elke terugkomdag wordt er ruimte ingepland voor het uitwisselen van ervaringen. Op de laatste terugkomdag moet de coassistent een presentatie houden over een huisartsgericht onderwerp, waarbij wat dieper op het onderwerp wordt ingegaan aan de hand van een patiënt, die de coassistent tijdens de co schappenheeft gezien en kunnen vervolgen. De werkzaamheden in de praktijk Het is de bedoeling, dat de coassistent minimaal 5 consulten per dag voert en dat hij daarbij in de loop van het coschap steeds zelfstandiger gaat werken. Hij moet wel elk consult overleggen met de huisartsopleider alvorens de patiënt het pand mag verlaten. Per week dient de opleider één consult in zijn geheel bij te wonen en te beoordelen. De coassistent is in het bezit van een boekje met alle beoordelingsformulieren: dat moet hij door de huisarts hierbij laten invullen. De coassistent moet zelfstandig, maar wel onder supervisie visites afleggen. Dit mogen echter geen spoedvisites zijn. Ook moet hij de visites tevoren met de huisarts overleggen. De coassistent moet aan de hand van het Farmaceutisch Kompas recepten schrijven. De meeste huisartsen schrijven elektronisch voor, de coassistent kan het recept bij voorbeeld eerst met de hand uitschrijven en bij goedvinden nogmaals elektronisch voorschrijven. De coassistent moet drie verwijsbrieven schrijven. Een handige leidraad hiervoor zijn de richtlijnen van de NHG. Het is de bedoeling, dat de coassistent ook een aantal vaardigheden onder toezicht en later zelfstandig verricht. Het hangt er een beetje vanaf wat er zich voordoet in de praktijk, maar het gaat hierbij om ooronderzoek, uitstrijkje maken, kleine chirurgie, onderzoek van het rode oog etc. De eindbeoordeling Bij de eindbeoordeling voor het Artsexamen telt de beoordeling van de huisartsopleider voor medische deskundigheid voor 60% en de beoordeling van het AMC voor 40%. Voor de beoordeling van het Professioneel gedrag is dit resp. 70% en 30%. De beoordeling van de huisartsdocent wordt gedaan aan de hand van de beoordeelde consulten en de voortgangsgesprekken. Verlenging van het coschap Als de coassistent onverhoopt afwezig is of ziek wordt, moet hij dat zo snel mogelijk aan u en aan het AMC doorgeven. Als hij langer dan 3 dagen ziek is moet hij deze dagen inhalen. Neem dan contact met ons op voor overleg.

4 Pagina 4 De rol van de huisartsdocent De consultvoering Het is de bedoeling, dat de coassistent zoveel mogelijk patiënten ziet en ook zoveel mogelijk wisselende problemen: problemen van zowel somatische aard als psychosociaal als de zogeheten vage klachten. Uw assistente kan behulpzaam zijn met het op deze manier vullen van het spreekuur van de coassistent. Het is zinvol om in ieder geval in het begin van het coschap de consulten te bespreken voordat het consult afgerond is. U kunt daarmee direct feedback geven aan de coassistent. U blijft altijd verantwoordelijk voor uw patiënten en ook voor het handelen van de coassistent. In een later stadium kunt u er voor kiezen om de coassistent meer vrijheid te geven en het overleg na het consult te doen. Daarnaast moet u als docent ook de voortgang met de coassistent bespreken en zijn kennis en vaardigheden beoordelen. De consulten die de coassistent heeft gedaan zijn de basis waarop de opleider de beoordelingsgesprekken met de coassistent voert. De coassistent heeft tot nu toe alleen in een ziekenhuis gewerkt en zal merken dat consultvoering in de huisartspraktijk geheel anders van aard is. Het is aan u als docent om de coassistent hierin te begeleiden. In de eerste week is het belangrijk het accent te leggen op het verhelderen van de hulpvraag en te leren, dat in tegenstelling tot in de kliniek de patiënt soms met meerdere vragen op het spreekuur komt en hoe daarmee om te gaan. In de tweede week zal dan het accent meer verschuiven naar de diagnostische fase: de specifieke anamnese, het lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek. In de derde week ligt het accent dan meer op het beleid en de informatie aan de patiënt. De feedback en de voortgangsgesprekken De coassistent wil graag uw feedback, hierdoor kan hij van zijn fouten leren. Het is de bedoeling, dat u hem niet alleen op zijn medisch inhoudelijk handelen beoordeelt maar ook op zijn houding naar de patiënt en zijn gedrag binnen het praktijkteam. Het zal helpen om een aspect te bespreken en een duidelijk verbeterplan te maken. Dat kan bijvoorbeeld zijn, dat u samen afspreekt om op een ding extra te letten. Daarbij is het van belang, dat u bij de beoordeling van de coassistent en paar zaken in acht neemt: Richt uw feedback niet op de persoon, maar op het gedrag van de coassistent. Geef niet meteen uw oordeel; vertel eerst wat u heeft gezien of bemerkt. Geef eerst positief commentaar. Blijf bij het hier en het nu, haal geen oude koeien uit de sloot. Geef ik- boodschappen: het zijn úw waarnemingen en úw reacties. Geeft de coassistent de kans om veilig te reageren. Geef dan pas uw oordeel. Zoek samen met de coassistent naar een manier om te verbeteren. Het voortgangsgesprek is geen beoordeling maar een hulpmiddel om de ontwikkeling van de coassistent te volgen en bij te stellen. Voor de coassistent is het een moment om aan te geven wat hij mist of wat hij nog graag zou willen zien of leren. Het kan hierbij gaan over hiaten in kennis of vaardigheden, maar ook over het aanbod aan patiënten of soorten klachten. U kunt dan samen met de coassistent afspreken hoe dit te verbeteren. Wij verwachten van u, dat u wekelijks met de coassistent een voortgangsgesprek voert. Het zal het meeste effect opleveren, als u dat op een rustig moment doet en dat ook vastlegt in de agenda. U kunt het dan beiden goed voorbereiden.

5 Coschap Huisartsgeneeskunde vanuit het AMC-UvA De agenda van een voortgangsgesprek zou er als volgt kunnen uitzien: Kom in een vervolggesprek terug op de vorige gesprekken. Laat de coassistent spuien. Het is aan u om verhelderende vragen te stellen en samen te vatten. Vraag naar de specifieke leerdoelen van de coassistent. Ga na wat de vorderingen zijn en welke kennis en vaardigheden nog verbeterd kunnen worden: wat gaat goed en wat moet beter? Laat de coassistent zoveel mogelijk zelf argumenten en oplossingen bedenken. Formuleer samen met de coassistent nieuwe leerdoelen en kom daar later op terug. Pagina 5 Het beoordelen van de coassistent lijkt een moeilijke opgave. De huisartsdocent kan echter beter dan wie ook de eigenschappen van de coassistent zien, die belangrijk zijn voor het uitoefenen van het artsenberoep. Uw beoordeling telt voor 60% mee in de eindbeoordeling van het artsexamen Huisartsgeneeskunde. Het is de bedoeling dat u twee maal een beoordeling geeft: één tussenbeoordeling aan het eind van week 2 en één eindbeoordeling aan het eind van week 5. De beoordelingsformulieren hiervoor zitten in het boekje dat de coassistent bij zich heeft. Het is wel zinvol om voor het geven van de beoordeling bij u zelf na te gaan welke factoren invloed kunnen hebben op het cijfer. Gevoelens van sympathie en antipathie voor deze coassistent. Betrokkenheid bij het wel en wee van de coassistent. (On)zekerheid over het eigen functioneren als arts en docent. Moeite met het onderbouwen van een negatief oordeel. Vergelijking met de vorige coassistent. De opmerkingen van de praktijkassistenten over de coassistent. Geef geen hoog cijfer omdat het gezellig was! Eén van de doelen van het voortgangsgesprek en de feedback is ook om tijdig aan te geven als de coassistent onder de maat presteert, en het maakt niet uit op welk vlak dat is. Ook kunt u in het voortgangsgesprek bespreken als de verbeterpunten geen resultaat opleveren. Het is belangrijk om dit in alle openheid aan de coassistent te melden en eventueel ook aan de coördinator van het coschap in het AMC. Er kan dan samen met u en met de coassistent besproken worden welke maatregelen genomen moeten worden. Het kan inhouden dat de coassistent zijn coschap elders afmaakt of extra begeleiding krijgt.

6 Pagina 6 Het honorarium De vergoeding voor het coschap van 5 weken bedraagt 625,00. De betaling ervan wordt door ons verzorgd. Als wij eenmaal uw gegevens hebben, wordt de betaling ook voor elk volgend coschap automatisch aan u overgemaakt. Ten behoeve van de huisvesting van de coassistenten die verder van Amsterdam hun coschappen lopen heeft het AMC in Den Helder een flat op de Kanaalweg. De verzekering van de co assistent Het medisch handelen van de coassistent is verzekerd via de instantie waar de coassistent zijn stage loopt. Voor u betekent dat, dat u bij uw verzekeringen moet aangeven, dat de coassistent standaard bij uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering is meeverzekerd. Cursussen voor huisartsdocenten Het instituut organiseert voor huisartsdocenten regelmatig cursussen. De onderwerpen die in deze cursussen besproken worden kunnen gaan over het medisch handelen, als ook over het omgaan met specifieke problemen ten aanzien van het docent zijn. Daarnaast zijn deze cursussen ook een moment om adviezen en ervaringen met het opleiden van coassistenten uit te wisselen. Voor het opleiden van co assistenten kunt u 5 accreditatiepunten krijgen per coassistent met een maximum van 20 punten per jaar. Eén van de voorwaarden voor het krijgen van deze punten is dat u één maal per twee jaar deelneemt aan deze cursussen. Het co team Paul Roodenburg, huisarts, coördinator van het coschap Huisartsgeneeskunde Sander Corssmit, huisarts Freya Burgers, huisarts Pieter Harms, huisarts Frans Nijpels, huisarts Lonneke Hegeman, huisarts Marja Dijkman, teamsecretaresse coschap Huisartsgeneeskunde

Coschap Huisartsgeneeskunde vanuit het AMC

Coschap Huisartsgeneeskunde vanuit het AMC Inleiding Voor u ligt het overzicht van het coschap Huisartsgeneeskunde. Hierin staat wat u van de coassistent mag verwachten, wat de coassistent moet doen in de praktijk, wat hij kan doen aan eerstelijns

Nadere informatie

COSCHAP HUISARTSGENEESKUNDE VANUIT HET AMC

COSCHAP HUISARTSGENEESKUNDE VANUIT HET AMC 0 COSCHAP HUISARTSGENEESKUNDE VANUIT HET AMC HUISARTSGENEESKUNDE AMC AUGUSTUS 2015 1 INLEIDING Voor u ligt het overzicht van het coschap Huisartsgeneeskunde. Hierin staat wat u van de coassistent mag verwachten,

Nadere informatie

Coassistentopleider huisartsgeneeskunde

Coassistentopleider huisartsgeneeskunde Coassistentopleider huisartsgeneeskunde Om alle geneeskundestudenten goed op te kunnen leiden zijn er ervaren en enthousiaste opleiders nodig. Het opleiderschap biedt de mogelijkheid om uw visie op het

Nadere informatie

Het AIOS Co Model: Begeleiding van de coassistent in de huisartspraktijk door de AIOS

Het AIOS Co Model: Begeleiding van de coassistent in de huisartspraktijk door de AIOS Het AIOS Co Model: Begeleiding van de coassistent in de huisartspraktijk door de AIOS Een handleiding voor AIOS en HAO Susan Ruitenberg AIOS Huisartsgeneeskunde UMC Utrecht Versie: augustus 2013 Inhoud

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding tweede opleidingsjaar. versie juni 2015

Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding tweede opleidingsjaar. versie juni 2015 Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding tweede opleidingsjaar versie juni 2015 Inleiding Deze Regeling is een uitvoeringsregeling op basis van het Landelijke Protocol Toetsing en

Nadere informatie

Blokfluitlaan 19 7577 LB Oldenzaal

Blokfluitlaan 19 7577 LB Oldenzaal Blokfluitlaan 19 7577 LB Oldenzaal Kort en overzichtelijk Dan zullen wij hier nog even wat nummers voor u op een rijtje zetten. Hr. F.P. Greeven 0541 627 030 Mw. Y.J. Schilthuis 0541 627 040 Receptenlijn

Nadere informatie

Van Klacht tot Patiënt

Van Klacht tot Patiënt Van Klacht tot Patiënt Master I-fase 1 Toelichting Achtergrondinformatie In de fase tot het doctoraal examen krijgt u een visie op de taak van de arts aangereikt, die wordt bepaald door de gedachte dat

Nadere informatie

Praktijkinformatie. Adres: Van Hogendorplaan 1409 3135 BK VLAARDINGEN. dr Van der Pas/dr Van der Geest: 010-470 85 08. dr Poerbodipoero: 010-434 35 73

Praktijkinformatie. Adres: Van Hogendorplaan 1409 3135 BK VLAARDINGEN. dr Van der Pas/dr Van der Geest: 010-470 85 08. dr Poerbodipoero: 010-434 35 73 Praktijkinformatie Adres: Van Hogendorplaan 1409 3135 BK VLAARDINGEN dr Van der Pas/dr Van der Geest: 010-470 85 08 dr Poerbodipoero: 010-434 35 73 www.dehogenhoed.nl Telefoonnummers HUISARTSEN H. Poerbodipoero

Nadere informatie

PRAKTIJK INFORMATIE. Huisartsenpraktijk Dolium. Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel. Telefoon Huisartsen spoednummer

PRAKTIJK INFORMATIE. Huisartsenpraktijk Dolium. Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel. Telefoon Huisartsen spoednummer PRAKTIJK INFORMATIE Huisartsenpraktijk Dolium Adres Gebint 1b 5521 WD Eersel Telefoon 0497 598360 Huisartsen spoednummer 0497 598368 Receptenlijn 0497 598369 www.huisartsendolium.nl Na 17.00 uur en in

Nadere informatie

Van Klacht naar Probleem

Van Klacht naar Probleem Thema Ma.1.B / Meeloopdag HAG Van Klacht naar Probleem a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC?

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015 Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? Gemiddeld 5 x Vind u dat u altijd door een arts geholpen

Nadere informatie

PRAKTIJKFOLDER. Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Hendriksen Best. Huisartsenpraktijk Hendriksen Best

PRAKTIJKFOLDER. Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Hendriksen Best. Huisartsenpraktijk Hendriksen Best PRAKTIJKFOLDER Praktijkfolder Huisartsenpraktijk Hendriksen Best Huisartsenpraktijk Hendriksen Best Kapelaan J.A. Heerenstraat 31 5683 ED BEST Telefoon: 0499-371325 Spoed: 0499-371325 optie 1 Fax: 0499-392654

Nadere informatie

Algemene informatie huisartspraktijk

Algemene informatie huisartspraktijk Algemene informatie huisartspraktijk Adres en telefoon Kruidentuin 5d 2991 RK Barendrecht Telefoonnummer: 0180-617141 Receptenlijn: (24 uur per dag bereikbaar): 0180-617141 (optie 2) (alleen voor herhaalrecepten/chronische

Nadere informatie

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis

Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Huisarts van Sint Fiet, praktijk Mediville (gezondheidscentrum Heerderrein) Vriend met medische kennis Vooraf Deze (digitale) folder informeert u over huisartspraktijk van Sint Fiet in Mediville. Hij is

Nadere informatie

LEOh. Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde. Naam huisartsopleider. Plaats praktijk. Opleidingsjaar. jaar 1. jaar 3. Moment van invullen

LEOh. Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde. Naam huisartsopleider. Plaats praktijk. Opleidingsjaar. jaar 1. jaar 3. Moment van invullen LEOh Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde VERSIE AIOS IN TE VULLEN DOOR DE AIOS Naam aios IN TE VULLEN DOOR DE OPLEIDER Datum gezien Groepsnummer aios BIG-nummer Naam huisartsopleider Paraaf

Nadere informatie

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE NEGENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 11 21 april 2016 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 11 tot en met 21 april 2016 ga jij 9 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0609 Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder willen wij

Nadere informatie

Artsen: Dhr. K.L. Lub / Drh. R. Rijntjes / Mw. G. Kleefstra

Artsen: Dhr. K.L. Lub / Drh. R. Rijntjes / Mw. G. Kleefstra Praktijkinformatie Medisch centrum Rembrandt van Rijn Rembrandtlaan 76 7944 GK Meppel Artsen: Dhr. K.L. Lub 0522 252733 / 0522-251633 Drh. R. Rijntjes / Mw. G. Kleefstra 0522 251864 Fax nummer 0522 253940

Nadere informatie

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN. Jaarprogramma 2017 PAO-H

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN. Jaarprogramma 2017 PAO-H PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN Jaarprogramma 2017 PAO-H In 2017 bieden wij u de volgende PAO-H nascholingen aan: Avondcursus voet- en enkelklachten Zorginnovatie Hart, vaten en nieren GGZ en huisarts

Nadere informatie

Huisartsopleiding. Kennismakingsbrochure. Huisarts: specialist in veelzijdigheid! a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Huisartsopleiding. Kennismakingsbrochure. Huisarts: specialist in veelzijdigheid! a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a Huisarts: specialist in veelzijdigheid! Kennismakingsbrochure Huisartsopleiding a a a a a a a a a a 1 Huisarts: specialist in veelzijdigheid! Je maakt hele

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIJFDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 8 11 OKTOBER 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 8 tot en met 11 oktober 2018 ga jij 5 dagen stage lopen.

Nadere informatie

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van:

STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: STAGEBOEKJE ZEVENDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 14 24 april 2014 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 Inleiding Van 14 tot en met 24 april 2014 ga jij 7 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom.

Beargumenteer je beoordeling met minimaal één voorbeeld uit je stage Is je motivatie voor het werk toegenomen of afgenomen? Leg uit waarom. Beoordelingsformulieren van. Beoordelingsformulier onderdeel 1: motivatie Motivatie ten aanzien van het werk: 1 2 3 Op het werk ben ik gemotiveerd. Op het werk kom ik op tijd. Op het werk kom ik mijn afspraken

Nadere informatie

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE VIERDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 16 19 april 2018 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 16 tot en met 19 april 2018 ga jij 4 dagen stage lopen.

Nadere informatie

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten

MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten MedPsych Center (MPC) Voor klinische patiënten Brengt medische en psychische kennis samen MedPsych Center (MPC) voor klinische patiënten 1. Welkom 3 2. Voor welke patiënten is de MPU bedoeld? 3 3. Wachtlijst

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze

Nadere informatie

De Schakel Bankrekening: NL92RABO AW Best AGB-code

De Schakel Bankrekening: NL92RABO AW Best   AGB-code De Huisartsenpraktijk. 1. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 12 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de huisartsenpraktijk? 1 keer 10% 5-9 keer 45% 2-4 keer 20% 10 keer

Nadere informatie

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE

STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE STAGEBOEKJE DRIEDAAGSE SNUFFELSTAGE In de periode van: 15 17 april 2019 Willem van Oranje College Wijk en Aalburg Tel: 0416-691722 INLEIDING Van 15 tot en met 17 april 2019 ga jij 3 dagen stage lopen.

Nadere informatie

Dit document bevat 5 delen:

Dit document bevat 5 delen: Faculteit Geneeskunde en Farmacie Vakgroep Huisartsgeneeskunde Department of Family Medicine Gebouw K, 1 e verdieping Laarbeeklaan 103 1090 Brussels (Belgium) Tel: Fax: Mail: Web: +32-2-477 43 11 +32-2-477

Nadere informatie

Het individuele opleidingsplan (IOP)

Het individuele opleidingsplan (IOP) Het individuele opleidingsplan (IOP) Achtergrond Het Individueel Opleidings Plan (IOP) is een hulpmiddel om het leerproces van de aios te structureren en te vergemakkelijken. In een IOP wordt een beperkt

Nadere informatie

Beoordelen met de 360 feedback-methode

Beoordelen met de 360 feedback-methode Instituut voor Gezondheidszorg Beoordelen met de 360 feedback-methode Bij de 360 feedback-methode vraag je mensen uit je omgeving om je te beoordelen op verschillende aspecten. Dit gebeurt meestal door

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk De Vries ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk de Vries is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

1 Telefonisch triëren

1 Telefonisch triëren 1 Telefonisch triëren 1.1 Inleiding Telefonisch triëren is een nieuw begrip binnen de gezondheidszorg. Het woord triëren komt uit het Frans en betekent sorteren. In het Nederlandse leger en bij rampen

Nadere informatie

Dit document bevat 5 delen:

Dit document bevat 5 delen: Faculteit Geneeskunde en Farmacie Vakgroep Huisartsgeneeskunde en Chronische Zorg Department of Family Medicine and Chronic Care Gebouw K, 2 e verdieping Laarbeeklaan 103 B-1090 Brussel Tel: Fax: Mail:

Nadere informatie

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010

BPV Styling Design 3e jaars cohort 2009 2010 BPV Styling Design 3 e jaars cohort 2009 2010 BPV STYLING DESIGN 3 e jaar 2011-2012 Voor je ligt het werkboek voor de BPV-periode van het 3 e jaar, deze stage beslaat 20 weken. Deze periode loopt van 12-09-11

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING...

maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... 1 Gegevens leerling Naam Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling/leerweg Gegevens school Naam Schoolbegeleider Adres Plaats Telefoon

Nadere informatie

OPLEIDERSTWEEDAAGSE UITNODIGING VOOR HUISARTSOPLEIDERS EN SEH-OPLEIDERS VERBONDEN AAN DE HUISARTSOPLEIDING TE LEIDEN.

OPLEIDERSTWEEDAAGSE UITNODIGING VOOR HUISARTSOPLEIDERS EN SEH-OPLEIDERS VERBONDEN AAN DE HUISARTSOPLEIDING TE LEIDEN. OPLEIDERSTWEEDAAGSE UITNODIGING VOOR HUISARTSOPLEIDERS EN SEH-OPLEIDERS VERBONDEN AAN DE HUISARTSOPLEIDING TE LEIDEN! 13-14 maart 2018 OPLEIDERSTWEEDAAGSE 13 en 14 maart 2018 VOOR DE OPLEIDERSTWEEDAAGSE

Nadere informatie

Departement Verpleging. Studenteninfo Gipskamer 0P5

Departement Verpleging. Studenteninfo Gipskamer 0P5 Departement Verpleging Studenteninfo Gipskamer 0P5 Gipskamer 0P5 1. VOORSTELLING VAN DE DIENST 1.1. Inleiding Met deze brochure willen we jou als student wegwijs maken op de afdeling zodat je stage vlot

Nadere informatie

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen

Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken. Groepspraktijk Huizen Door Cliënten Bekeken voor Huisartsenpraktijken Rapportage voor: Groepspraktijk Huizen Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer ARGO Rijksuniversiteit Groningen BV www.argo-rug.nl INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

Nadere informatie

Universitaire huisartsenpraktijk (UHP) VUmc

Universitaire huisartsenpraktijk (UHP) VUmc Universitaire huisartsenpraktijk (UHP) VUmc Praktijkinformatie belangrijke telefoonnummers en beltijden Telefoonnummers praktijknummer (020) 444 1400 spoednummer overdag (020) 444 1402 spoednummer buiten

Nadere informatie

35 KENNISQUIZ VOOR GROEPSBEGELEIDERS

35 KENNISQUIZ VOOR GROEPSBEGELEIDERS 35 KENNISQUIZ VOOR GROEPSBEGELEIDERS NB: het is de bedoeling om groepsbegeleiders op deze ludieke wijze erop te attent te maken welke zaken afgesproken zijn, maar vaak niet meer tot de parate kennis horen.

Nadere informatie

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 3

Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde. Stagegids Jaar 3 Amsterdam School of Health Professions (ASHP) Opleiding Verpleegkunde Stagegids Jaar 3 Stagegids Regulier Jaar 3, Blok 1 t/m 4 2013-2014 Amsterdam School of Health Professions Opleiding Verpleegkunde Tafelbergweg

Nadere informatie

Spoedeisende hulp. Stage SEH voor HAIOS. OLVG Oosterpark 9 1091AC Amsterdam T (020) 5999111 F (020)5992996 Jasper_rebel@hotmail.com www.olvg.

Spoedeisende hulp. Stage SEH voor HAIOS. OLVG Oosterpark 9 1091AC Amsterdam T (020) 5999111 F (020)5992996 Jasper_rebel@hotmail.com www.olvg. Spoedeisende hulp Stage SEH voor HAIOS OLVG Oosterpark 9 1091AC Amsterdam T (020) 5999111 F (020)5992996 Jasper_rebel@hotmail.com www.olvg.nl Stage SEH voor HAIOS Tenminste 6 weken voor de stage De HAIO

Nadere informatie

LEOh. Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde. Naam aios. Groepsnummer aios. Naam huisartsopleider. BIG-nummer Plaats praktijk

LEOh. Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde. Naam aios. Groepsnummer aios. Naam huisartsopleider. BIG-nummer Plaats praktijk LEOh Landelijke Evaluatie Opleider huisartsgeneeskunde VERSIE OPLEIDER: ZELFEVALUATIE Naam aios Groepsnummer aios Naam huisartsopleider BIG-nummer Plaats praktijk Opleidingsjaar aios Moment van invullen

Nadere informatie

Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland

Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland Inventarisatie 2012.3 De coassistent in het buitenland Inleiding Veel coassistenten maken gebruik van de mogelijkheid om in het buitenland een deel van de master te doen, zoals de wetenschappelijke stage

Nadere informatie

De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie

De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie De stagiair praktijkondersteuner somatiek en GGZ in de huisartsenzorg: praktische informatie Het begeleiden van een stagiair is een investering op de lange termijn. Door voldoende stageplaatsen in huisartsenvoorzieningen

Nadere informatie

Behandelprogramma. Pijnrevalidatie

Behandelprogramma. Pijnrevalidatie Behandelprogramma Pijnrevalidatie Iedereen is anders. Elke situatie is anders en elk herstelproces verloopt anders. Dat realiseren wij ons heel goed. Om u voorafgaand aan uw opname en/of behandeling bij

Nadere informatie

Praktijkfolder Nederlands Huisarts aan de Herengracht

Praktijkfolder Nederlands Huisarts aan de Herengracht Praktijkfolder Nederlands Huisarts aan de Herengracht Beste Patiënt, Welkom bij Huisarts aan de Herengracht! Service staat bij ons naast goede zorg hoog in het vaandel. Om je nog sneller bij ons thuis

Nadere informatie

Praktijkondersteuner GGZ

Praktijkondersteuner GGZ Praktijkondersteuner GGZ Werken aan geestelijke gezondheid en welzijn vanuit de huisartsenpraktijk Inleiding Steeds meer huisartspraktijken in de regio hebben een praktijkondersteuner voor geestelijke

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk HHHpraktijk Hacuserk

Huisartsenpraktijk HHHpraktijk Hacuserk enpraktijk HHHpraktijk Beleidsplan Missie en visie 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Missie en visie 3. Zorgaanbod 4. Verklaring m.b.t. wijze van werken 5. Beleid en doelstellingen op gebied van kwaliteit

Nadere informatie

De oplossing voor het opzetten van gestructureerde osteoporosezorg

De oplossing voor het opzetten van gestructureerde osteoporosezorg Osteoporosezorg in uw huisartsenpraktijk De oplossing voor het opzetten van gestructureerde osteoporosezorg Osteoporosezorg De ontwikkeling van osteoporose Osteoporose is in de loop van de laatste vijftien

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies Dedicated Schakeljaar Vitale Functies 1. Inleiding Het schakeljaar vormt de verbinding tussen de studie geneeskunde en de vervolgopleidingen. De student leert te functioneren op het niveau van een beginnende

Nadere informatie

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies Dedicated Schakeljaar Vitale Functies 1. Inleiding Het schakeljaar vormt de verbinding tussen de studie geneeskunde en de vervolgopleidingen. De student leert te functioneren op het niveau van een beginnende

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEW Huisartsenpraktijk Kattenbroek Huisarts Schenkels Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk Kattenbroek is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen

Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar. Inleiding. Doel. Methode. Vragen Inventarisatie 3 Semi- arts stage en Schakeljaar Inleiding Deze inventarisatie zal gaan over de laatste fase van de geneeskundeopleiding, op dit moment geldt dat op de meeste faculteiten in de laatste

Nadere informatie

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS:

Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Werkboek LINTSTAGE NAAM: KLAS: Inhoudsopgave Gegevens van het talent, de school en het leerbedrijf... 1 Belangrijke regels... 3 Wat wordt er van je verwacht als je stageloopt?... 4 Verslagonderdeel A...

Nadere informatie

Het AIOS Co Model. Begeleiding van de coassistent in de huisartspraktijk door de aios. Een handleiding voor de AIOS

Het AIOS Co Model. Begeleiding van de coassistent in de huisartspraktijk door de aios. Een handleiding voor de AIOS Het AIOS Co Model Begeleiding van de coassistent in de huisartspraktijk door de aios Een handleiding voor de AIOS Afdeling Huisartsgeneeskunde UMC Utrecht Versie: februari 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. de longverpleegkundige. rkz.nl

Rode Kruis ziekenhuis. Patiënteninformatie. de longverpleegkundige. rkz.nl Patiënteninformatie de longverpleegkundige rkz.nl In deze folder vindt u informatie over de longverpleegkundige en wat deze voor u kan betekenen. Op de polikliniek longgeneeskunde werken longverpleegkundigen

Nadere informatie

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde

Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde Stageboek Derde jaar BOL Verpleegkunde 1 Inleiding Beste student, De derde stage komt eraan. Je bent natuurlijk goed voorbereid om na het onderwijs op school naar de praktijk te gaan. Je stageperiode duurt

Nadere informatie

Zorg voor de hivseropositieve

Zorg voor de hivseropositieve Zorg voor de hivseropositieve patiënt Het Radboudumc is één van de 27 hiv-behandelcentra in Nederland. Hier werkt een team van zorgverleners dat gespecialiseerd is in de behandeling en begeleiding van

Nadere informatie

MDL-verpleegkundige. Interne geneeskunde MDL. alle aandacht

MDL-verpleegkundige. Interne geneeskunde MDL. alle aandacht MDL-verpleegkundige Interne geneeskunde MDL alle aandacht MDL-verpleegkundige Door de maag-darm-lever arts bent u verwezen naar het spreekuur van de maag-darm-lever verpleegkundige. De MDL-verpleegkundige

Nadere informatie

Spoedeisende Hulp en triage

Spoedeisende Hulp en triage Spoedeisende Hulp en triage Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Laurentius Ziekenhuis. Op de afdeling SEH komen dagelijks 40 tot 70 patiënten. Een kwart van deze personen wordt met de

Nadere informatie

Patiëntenrechten. Een tweede mening

Patiëntenrechten. Een tweede mening Patiëntenrechten Inhoudsopgave 3 Wat is een tweede mening? 4 Wanneer kunt u een tweede mening vragen? 5 Voordat u een beslissing neemt... 6 Aanvullende informatie 7 Hoe vindt u iemand die een tweede mening

Nadere informatie

Dienstdoen op de post

Dienstdoen op de post Dienstdoen op de post Consultarts Kennis De aios is in staat het volgende te benoemen: Het verschil in morbiditeitpatroon bij huisartsgeneeskundige zorg binnen kantoortijden en tijdens het dienstdoen.

Nadere informatie

Profiel huisartsopleider en opleidingspraktijk Kerngegevens van huisartsopleider(s) en van de praktijk

Profiel huisartsopleider en opleidingspraktijk Kerngegevens van huisartsopleider(s) en van de praktijk Profiel huisartsopleider en opleidingspraktijk Kerngegevens van huisartsopleider(s) en van de praktijk Laatste revisie: Datum: Naam: 1. PERSOONSGEGEVENS opleider Naam: Voorletter(s): Tussenvgsl: Voornaam:

Nadere informatie

U bent bij de huisarts geweest en bent doorverwezen naar de Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ).

U bent bij de huisarts geweest en bent doorverwezen naar de Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). Geachte patiënt, U bent bij de huisarts geweest en bent doorverwezen naar de Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ). De intake zal over enkele weken plaats vinden. Tijdens dit eerste gesprek, dat circa 1½

Nadere informatie

Deeltijdbehandeling. Barneveld. volwassenen deeltijd

Deeltijdbehandeling. Barneveld. volwassenen deeltijd Deeltijdbehandeling Barneveld volwassenen deeltijd Inhoudsopgave Wat is deeltijdbehandeling? 2 Voor wie is de behandeling bedoeld? 2 De behandeling 3 Doel 3 Behandelplan 3 Inhoud 3 Programma 4 Individuele

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 20181217 Klanttevredenheidsonderzoek Zorgplein Zuid 2018 Geachte cliënt, In de maanden maart en oktober 2018 zijn er door de huisartsen, de fysiotherapie en de apotheek van Zorgplein Zuid vragenlijsten

Nadere informatie

Stageleerwerkplan (SLWP), versie 11 januari 2017

Stageleerwerkplan (SLWP), versie 11 januari 2017 Stageleerwerkplan (SLWP), versie 11 januari 2017 Inleiding In het Kaderbesluit van de CHVG (paragraaf I-D en II-D) staat dat de stageinrichting dient te beschikken over een stageleerwerkplan. Dit is een

Nadere informatie

M.M.J.M. Brassé, huisarts

M.M.J.M. Brassé, huisarts M.M.J.M. Brassé, huisarts Kim van Haren, assistente Irene Brentjens, assistente Sandy Gelissen, assistente Beukenlaan 3 6063 DA Vlodrop Tel: 0475-401225 Tel: spoedlijn in levensbedreigende situaties:0475-400010

Nadere informatie

Opleidingsplan Dedicated Schakeljaar Huisartsgeneeskunde

Opleidingsplan Dedicated Schakeljaar Huisartsgeneeskunde Opleidingsplan Dedicated Schakeljaar Huisartsgeneeskunde Coördinator namens studentenonderwijs: dr. S. Koning, coördinator coschappen. Opleider: Dr. H.J. Bueving, huisarts, Hoofd opleidingsinstituut huisartsgeneeskunde.

Nadere informatie

Hartrevalidatie. Poli Hartrevalidatie

Hartrevalidatie. Poli Hartrevalidatie 00 Hartrevalidatie Poli Hartrevalidatie Waarom hartrevalidatie? Een hartaandoening is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan grote lichamelijke en psychische gevolgen hebben. Het vertrouwen in uw eigen lichaam

Nadere informatie

Gedragsproblemen bij kinderen

Gedragsproblemen bij kinderen Gedragsproblemen bij kinderen Reeks Praktische Kindergeneeskunde Redactie: V.R. Drexhage, kinderarts L.W.E. van Heurn, kinderchirurg C.M.F. Kneepkens, kinderarts R. Pieterse, kinderarts E. van Rijswijk,

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek KNO. Keel-, neus- en oorheelkunde

Welkom op de polikliniek KNO. Keel-, neus- en oorheelkunde Welkom op de polikliniek KNO Keel-, neus- en oorheelkunde Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen door uw huisarts of medisch specialist naar de polikliniek

Nadere informatie

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek

Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Auteur: Thomas Peters Opdrachtgever: Gezondheidscentrum Velserbroek Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Geslacht/Leeftijd... 4 Assistentes... 4 Huisartsen... 5 Algemeen... 6 Management samenvatting...

Nadere informatie

Naar een Landelijk Opleidingsplan Huisartsgeneeskunde

Naar een Landelijk Opleidingsplan Huisartsgeneeskunde Naar een Landelijk Opleidingsplan Huisartsgeneeskunde Thema Korte Episode Zorg Colofon Expertgroep Korte Episode Zorg Prof. Dr. Patrick Bindels (voorzitter), hoogleraar huisartsgeneeskunde Drs. Marjolein

Nadere informatie

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van!

Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! 1 Aanvullende mogelijkheden bij de zorgverlening voor uw patiënten Maak er gebruik van! Als huisarts bent u een belangrijke

Nadere informatie

Huisartsenpraktijk. L. Hiltermann B. van der Velden

Huisartsenpraktijk. L. Hiltermann B. van der Velden Huisartsenpraktijk L. Hiltermann B. van der Velden Algemene Informatie Huisartsenpraktijk Hiltermann en Van der Velden Adres: Vossenbrinkweg 1k 7491 DA Delden Telefoon: 074 376 1257 Fax: 074 376 5208 E-mail:

Nadere informatie

Verwacht niveau in de co-schappen

Verwacht niveau in de co-schappen Verwacht niveau in de co-schappen Het gehele co-schap is verdeeld in vier fasen. Enerzijds verschillende deze fasen inhoudelijk van elkaar omdat ze bij verschillende afdelingen en specialismen plaatsvinden,

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

Peilstation Intensief Melden

Peilstation Intensief Melden Peilstation Intensief Melden Nederlands Centrum voor Beroepsziekten AMC Presentatie casus beroepsziekte en Capita Selecta 5 e PIM workshop, najaar 2013 Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, AMC/Coronel

Nadere informatie

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3

Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inventarisatie opbouw en toetsing master jaar 3 Inleiding In het laatste jaar van de opleiding staan de semi-arts stage/oudste co-schap en de wetenschappelijke stage op het programma. Tijdens de semi-arts

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN

LINT STAGEBOEK VAN ZORG EN WELZIJN LINT STAGEBOEK 2013-2014 VAN ZORG EN WELZIJN Gegevens Leerling Naam -------------------- Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Telefoon Afdeling / leerweg School Naam schoolbegeleider E. Venema adres

Nadere informatie

MDL-verpleegkundige. Interne geneeskunde MDL. Locatie Hoorn/Enkhuizen

MDL-verpleegkundige. Interne geneeskunde MDL. Locatie Hoorn/Enkhuizen MDL-verpleegkundige Interne geneeskunde MDL Locatie Hoorn/Enkhuizen MDL-verpleegkundige Door de maag-darm-lever arts bent u verwezen naar het spreekuur van de maag-darm-lever verpleegkundige. De MDL-verpleegkundige

Nadere informatie

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s )

LINT STAGEBOEK VAN Techniek. Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider (s ) LINT STAGEBOEK VAN Techniek Deel 2 inleveren op maandag 24 maart! Je laatste stage dag is vrijdag 28 maart! Neem dan op een leuke manier afscheid van je stage plaats en bedank je collega s en stagebegeleider

Nadere informatie

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410

Beleid Coöperatie VGZ. module POH-S 2015 D0084-201410 Beleid Coöperatie VGZ module POH-S 2015 D0084-201410 1. Inleiding VGZ investeert in een sterke laagdrempelige eerste lijn en vindt het van belang dat de eerstelijnszorg geïntegreerd en in de nabije omgeving

Nadere informatie

maandag 11 mei inleveren!

maandag 11 mei inleveren! maandag 11 mei inleveren! STAGE BOEK 2015 VAN.AFDELING... Stageboek 2015 1 Gegevens Leerling Naam -------------------------------------------------------------------------------------- Adres Postcode Woonplaats

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding

Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding Eerste opleidingsjaar Maartgroepen 2016 versie maart 2016 Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling De uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling

Nadere informatie

Verdiepingsmodule. Aanvragen van incontinentiemateriaal. een verbeteringsplan op. 1. Toelichting op de module. 2. Doel, doelgroep en tijdsduur

Verdiepingsmodule. Aanvragen van incontinentiemateriaal. een verbeteringsplan op. 1. Toelichting op de module. 2. Doel, doelgroep en tijdsduur : een verbeteringsplan 1. Toelichting op de module Deze module is gebaseerd op de NHG-Stanaard M46 van september 2006 (eerste herziening). Deze module geeft de deelnemer meer inzicht in het gebruik van

Nadere informatie

pagina 1 van 7 Vragenlijst Toestemming uitwisselen medische gegevens Invullen namens: NPCF - Nanda Beck Tekstgrootte: A A A Toestemming uitwisselen medische gegevens Inleiding Uw zorgverlener is verplicht

Nadere informatie

Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk*

Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk* C:\Users\mlmschuivens\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\9V10HOYY\Richtlijn Video opnames 060715GG logo.doc Versie 060715 Richtlijn video-opnames door aios in de huisartspraktijk*

Nadere informatie

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten.

Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Overdracht en samenwerking 1 e en 2 e lijns diëtisten bij de dieetbehandeling van ondervoede patiënten. Inleiding Ziekte gerelateerde ondervoeding is nog steeds een groot probleem binnen de Nederlandse

Nadere informatie

Een bezoek aan de kinder- en jeugdpsycholoog

Een bezoek aan de kinder- en jeugdpsycholoog Een bezoek aan de kinder- en jeugdpsycholoog Uw behandelend (kinder)arts heeft u en uw kind verwezen naar de kinder- en jeugdpsycholoog. In deze folder leest u meer over de kinder- en jeugd- psycholoog

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: K.G. Sloetjes (1284-4)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: K.G. Sloetjes (1284-4) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: K.G. Sloetjes (1284-4) Datum aanmaak rapport:15-03-2018 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 17-10-2015

Nadere informatie

Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012

Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012 Inventarisatie: aantal weken coschappen per specialisme per faculteit Simone Bernard (bestuurslid LOCA 2011), januari 2012 Inleiding Nederland telt acht medische faculteiten, welke alle een ander curriculum

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Veringa

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Veringa Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Veringa Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017 tot 1-7-2017

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017

Nadere informatie