Aangeven van vermogensbestanddelen. Aanmerkelijk belang. Aanvullende alleenstaande-ouderkorting. Aanvullende combinatiekorting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aangeven van vermogensbestanddelen. Aanmerkelijk belang. Aanvullende alleenstaande-ouderkorting. Aanvullende combinatiekorting"

Transcriptie

1 A Aangeven van vermogensbestanddelen In box 3 geeft u aan wat de bezittingen en schulden op 1 januari 2007 en 31 december 2007 waren van uzelf, uw fiscale partner en uw minderjarige kinderen. Aanmerkelijk belang U had een aanmerkelijk belang als u en uw fiscale partner in 2007 voor minimaal 5% eigenaar waren van een vennootschap of 5% van het stemrecht hadden in een coöperatie of vereniging. Aanvullende alleenstaande-ouderkorting Kreeg u in 2007 alleenstaande-ouderkorting? Dan hebt u recht op aanvullende alleenstaandeouderkorting als u een betaalde baan had en er een kind van 16 jaar of jonger minimaal zes maanden bij u woonde. Het aangifteprogramma berekent deze voor u. Aanvullende combinatiekorting Als u in 2007 combinatiekorting kreeg, kunt u ook aanvullende combinatiekorting krijgen. Dit geldt als u in 2007 geen fiscale partner had of minder verdiende dan uw fiscale partner. Aftrek ter voorkoming van dubbele belasting Woonde u in Nederland en had u bezittingen in het buitenland of inkomsten uit het buitenland? Dan moet u hiervan in Nederland aangifte doen. Ook als de bezittingen of inkomsten in het buitenland al belast waren. Om te voorkomen dat u dubbel belasting betaalt (in Nederland en in het buitenland), kunt u een verzoek doen voor aftrek ter voorkoming van dubbele belasting. Algemene compensatieregeling Als u in 2007 in Nederland woonde en in Belgié werkte, kan dat fiscaal nadelig zijn. De algemene compensatieregeling is er om dit nadeel recht te trekken. Algemene heffingskorting Iedereen heeft recht op de algemene heffingskorting. Het aangifteprogramma berekent deze korting voor u. Betaalt u zelf geen belasting, maar uw fiscale partner wel? Dan kan de algemene heffingskorting aan u uitbetaald worden. Algemene uitgaven Onder algemene uitgaven valt bijvoorbeeld de bijdrage aan de zorgverzekeringswet die van uw inkomen wordt ingehouden. Deze staat op uw jaaropgave. Verder mag u ook de premie voor uw basis ziektekostenverzekering tot een maximum van 1059 euro en de gehele premie van uw aanvullende ziektekostenverzekering aftrekken.

2 Alleenstaande-ouderenkorting Was u in jaar of ouder? En was u heel 2007 of een deel van het jaar alleenstaand? Dan hebt u recht op de alleenstaande-ouderenkorting. Als u met uw kind of een ouder samenleefde, wordt u ook gezien als alleenstaand. Alleenstaande-ouderkorting Woonde u in 2007 alleen met een kind dat jonger dan 27 jaar was? En onderhield u dat kind of kreeg u kinderbijslag? Dan hebt u recht op alleenstaande-ouderkorting. Andere negatieve uitgaven voor inkomensvoorziening Dit is het bedrag dat u ontvangt van uw lijfrenteverzekeraar als u uw lijfrente afkoopt. Arbeidskorting Werkte u in 2007? Dan hebt u recht op arbeidskorting. Het aangifteprogramma berekent deze voor u. B Bank, Giro, Spaartegoeden Hier vult u de saldo's in van binnen- en buitenlandse bank-, giro- en spaartegoeden op 1 januari 2007 en 31 december Een negatief saldo geeft u niet aan bij 'Bezittingen', maar bij 'Schulden'. Bezittingen Bezittingen zijn bijvoorbeeld bank- en spaartegoeden, aandelen, obligaties, contant geld en door u verstrekte leningen. Box De inkomsten waarover u belasting betaalt, zijn verdeeld in 3 groepen of 'boxen'. Elke box heeft een eigen belastingtarief. Als u bijvoorbeeld een baan hebt, dan valt uw salaris in box 1. Hebt u daarnaast spaargeld, dan valt dat bedrag in box 3. Als u grootaandeelhouder bent in een bv, vallen de inkomsten uit die aandelen in box 2. Buitengewone uitgaven Onder ziektekosten en andere buitengewone uitgaven vallen uitgaven die u deed voor ziekte, invaliditeit, bevalling, adoptie, ouderdom en overlijden. Ook de inkomensafhankelijke bijdrage Zvw die u via uw werkgever betaalt, mag u aftrekken. De kosten die door uw zorgverzekering vergoed worden, kunt u niet aftrekken.

3 Buitenlandse inkomsten uit tegenwoordige dienstbetrekking Loon van een werkgever in het buitenland noemen we buitenlandse inkomsten uit tegenwoordige dienstbetrekking. Buitenlandse inkomsten uit vroegere dienstbetrekking Een pensioen of uitkering van uw vroegere werkgever in het buitenland noemen we buitenlandse inkomsten uit vroegere dienstbetrekking. Burgerservicenummer Uw burgerservicenummer is hetzelfde nummer als uw sofinummer. Dit nummer staat bijvoorbeeld in uw paspoort, rijbewijs of loonstrookje. C Combinatiekorting Werkte u in 2007 en woonde er een kind van 12 jaar of jonger minimaal zes maanden bij u? Dan hebt u recht op combinatiekorting. D Drempelbedrag Hebt u uitgaven gedaan voor ziektekosten en andere buitengewone uitgaven of giften? Dan mag u alleen het deel van de uitgaven aftrekken dat uitkomt boven een bepaald bedrag: de drempel. Het aangifteprogramma berekent dit voor u. Drempelinkomen Uw drempelinkomen is het totaal van uw inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder uw persoonsgebonden aftrekposten.

4 E Eigenwoningforfait Als uw woning onder de eigenwoningregeling valt, dan moet u bij uw inkomsten een bedrag optellen. Dit heet het eigenwoningforfait. Dit is een percentage van de WOZ-waarde van uw woning. Eigenwoningregeling Als uw woning onder de eigenwoningregeling valt, dan moet u bij uw inkomsten een bedrag optellen. Dit heet het eigenwoningforfait (het inkomen uit uw eigen huis). Maar u mag ook bepaalde kosten aftrekken, bijvoorbeeld de rente van uw hypotheek. Eigenwoningreserve De eigenwoningreserve is meestal gelijk aan de overwaarde van uw woning. De overwaarde is dat wat u overhoudt als u uw woning voor meer geld verkoopt dan de hoogte van de hypotheek voor deze woning. Eigenwoningschuld De eigenwoningschuld is de lening voor uw woning waarover u de rente mag aftrekken in box 1. Dit is meestal uw hypotheek, maar het kunnen ook andere leningen zijn waarmee u de woning heeft gefinancierd. F Fiscale partner Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt, dan is uw partner automatisch uw fiscale partner. Als u ongetrouwd samenwoont, dan kan uw huisgenoot uw fiscale partner zijn. U moet dan aan een aantal voorwaarden voldoen, zoals: minimaal een half jaar samenwonen, op hetzelfde adres ingeschreven staan en beiden boven de 18 jaar zijn. G Gegevens overnemen Hebt u eerder elektronisch aangifte gedaan voor de inkomstenbelasting? En staat die aangifte nog steeds in uw computer? Dan kunt u gegevens als uw naam en adres automatisch overnemen in uw aangifte 2007.

5 H Heffingskortingen Heffingskortingen zijn kortingen op uw te betalen inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie hoeft u dan minder belasting te betalen. Huisgenoot Een huisgenoot is iemand die bij u woont, bijvoorbeeld uw partner, een vriend, broer of dochter. I Ingehouden bronheffing op spaarrente Had u in 2007 spaargeld of banksaldo in het buitenland? Dan wordt hierop misschien belasting ingehouden. Een aantal landen houdt belasting in op de rente die u hierover ontvangt als gevolg van de Europese Spaarrenterichtlijn. Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet De zorgverzekering bestaat uit een basispakket. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Voor de Zorgverzekeringswet betaalt u rechtstreeks premies aan uw zorgverzekeraar. Daarnaast betaalt uw werkgever of uitkeringsinstantie een bijdrage die afhangt van uw inkomen. Dit is de inkomensafhankelijke bijdrage. Inkomsten uit tegenwoordige dienstbetrekking Inkomsten uit tegenwoordige dienstbetrekking zijn de inkomsten uit de baan die u nu hebt. Bijvoorbeeld loon of privégebruik van een auto van de zaak. Inkomsten uit vroegere dienstbetrekking Inkomsten uit vroegere dienstbetrekking zijn inkomsten die u dankzij een vroegere baan ontvangt. Bijvoorbeeld een pensioen of een werkloosheidsuitkering. Ook een AOW-uitkering valt onder inkomsten uit vroegere dienstbetrekking. J Jonggehandicaptenkorting Kreeg u in 2007 een uitkering volgens de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (een Wajong-uitkering)? Dan hebt u recht op een heffingskorting: de jonggehandicaptenkorting.

6 K Kinderkorting Kinderkorting is een tegemoetkoming in de kosten voor uw kind. Om kinderkorting te krijgen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. In 2007 moet er bijvoorbeeld minimaal zes maanden een kind van 18 jaar of jonger bij u hebben gewoond. Korting voor directe beleggingen in durfkapitaal en culturele beleggingen Hebt u of uw fiscale partner geld geleend aan een startende ondernemer of geld belegd in een cultuurfonds? Dan krijgt u misschien korting voor directe beleggingen in durfkapitaal en culturele beleggingen. Het aangifteprogramma berekent deze voor u. Korting voor maatschappelijke beleggingen Maatschappelijke beleggingen zijn 'groene' beleggingen en sociaalethische beleggingen, zoals beleggingen in projecten voor economische ontwikkeling in ontwikkelingslanden. Belegde u of uw fiscale partner in 2007 geld in zo een fonds? Dan hebt u recht op de korting voor maatschappelijke beleggingen. Het aangifteprogramma berekent deze voor u. Kwijtgescholden durfkapitaal Hebt u een lening verstrekt aan een startende ondernemer? En heeft u deze lening kwijtgescholden, omdat hij de lening niet kan terugbetalen? Dan heet dat kwijtgescholden durfkapitaal. U kunt onder bepaalde voorwaarden het bedrag van de lening aftrekken als persoonsgebonden aftrek. L Levensloopverlofkorting U hebt recht op de levensloopverlofkorting als u geld opnam voor onbetaald verlof dat u spaarde met de levensloopregeling. Lijfrente-uitkering Een lijfrente-uitkering is een meestal maandelijkse uitkering die u tijdens uw leven krijgt en waarvoor u premie heeft betaald.

7 M Met u verbonden persoon Een met u verbonden persoon is iemand met wie u bijvoorbeeld een samenlevingscontract hebt of een hypotheeklening deelt. Het kan ook gaan om een samenwerkingsverband, zoals een vof waarin u zelf vennoot bent. N Niet vrijgesteld deel van kapitaalverzekering Kapitaalverzekeringen zijn verzekeringen die een bedrag uitkeren. Soms moet u over een deel hiervan belasting betalen. O Onderhoudsverplichtingen Een voorbeeld van een onderhoudsverplichting is alimentatie. Onverdeelde boedel Als bij een echtscheiding of een erfenis de bezittingen nog niet zijn verdeeld, heet dat een onverdeelde boedel. Ouderenkorting U hebt recht op ouderenkorting als u op 31 december jaar of ouder was en uw verzamelinkomen niet hoger was dan Het aangifteprogramma berekent deze voor u. Ouderschapsverlofkorting Als u ouderschapsverlof opnam, kunt u ouderschapsverlofkorting krijgen. U moet dan wel in 2007 geld hebben gespaard via de levensloopregeling. Ook moet u een ouderschapsverlofverklaring hebben van uw werkgever. Overheidsuitkering Een overheidsuitkering is een uitkering die u krijgt van de overheid. Bijvoorbeeld een jaarlijkse bijdrage voor een premiekoopwoning.

8 Overige onroerende zaken Onder overige onroerende zaken vallen alle onroerende zaken behalve uw hoofdwoning en uw eventuele vakantiewoning. Bijvoorbeeld een woning die u verhuurde. Overige vorderingen Overige vorderingen zijn de bedragen die u tegoed hebt en die u niet ergens anders in uw aangifte hebt aangegeven. Bijvoorbeeld als u een familielid geld hebt geleend. P Periodieke betaling Een periodieke betaling is een betaling die u in een bepaalde periode regelmatig doet. Bijvoorbeeld betalingen voor erfpacht. Periodieke giften Giften zijn aftrekbaar. Voor de gewone giften, zoals bij een collecte, geldt een drempel en een maximum. Deze drempel hangt af van uw drempelinkomen. Er is geen drempel of maximum bij de aftrek van periodieke giften die zijn vastgelegd bij een notaris. Periodieke uitkering Een periodieke uitkering is een uitkering die u in een bepaalde periode regelmatig krijgt. Bijvoorbeeld alimentatie of uitkeringen in verband met ziekte of een ongeval. Persoonsgebonden aftrek Onder persoonsgebonden aftrek vallen een aantal aftrekposten, zoals alimentatie, uitgaven voor levensonderhoud van kinderen, ziektekosten, studiekosten en giften. R Reguliere voordelen Reguliere voordelen zijn bijvoorbeeld dividenden of andere winstuitkeringen die u ontving doordat u een aanmerkelijk belang had. Revisierente Als u in 2007 een lijfrente, een pensioenrecht of een stamrecht hebt afgekocht, moet u misschien als compensatie revisierente betalen.

9 S Samen met uw fiscale partner aangifte doen Ja: Als u samen met uw fiscale partner aangifte doet, moet u bij een aantal inkomsten en aftrekposten het totaal van u en uw fiscale partner invullen. Vervolgens kunt u in het scherm 'Verdelen' bepalen wie welk deel aangeeft. Nee: Als u niet samen met uw fiscale partner aangifte doet, dan moet u tóch bij een aantal gemeenschappelijke inkomsten en aftrekposten het deel van uw fiscale partner invullen. Het programma geeft zelf aan waar u dat moet doen. Vervolgens kunt u in het scherm 'Verdelen' bepalen wie welk deel aangeeft. Specifieke uitgaven Specifieke uitgaven zijn bijvoorbeeld uitgaven vanwege chronische ziekte of invaliditeit, zoals medicijnen of aanpassingen aan uw woning. Specifieke uitgaven vallen onder buitengewone uitgaven. Studiekosten en andere scholingsuitgaven Dit zijn uitgaven voor een opleiding voor uw (toekomstige) beroep. Bijvoorbeeld lesgeld en de kosten voor boeken. T Te conserveren inkomen Bracht u uw pensioen of lijfrente onder bij een buitenlandse verzekeraar? Dan moet u misschien een te conserveren inkomen aangeven. U krijgt hiervoor een aparte aanslag die u pas hoeft te betalen als u bijvoorbeeld uw pensioen of lijfrente afkoopt. Ter beschikking stellen van vermogensbestanddelen Dit is meestal het verhuren van een pand aan een privé- of zakelijke partner die een onderneming heeft in dat pand. Of het verhuren van een pand aan uw eigen bv. De huur die u hiervoor kreeg, moet u aangeven. Trust- en doelvermogen Een doelvermogen is een rechtsvorm om vermogen af te schermen. Een voorbeeld hiervan is een trust. Tweede woning Een tweede woning is een woning die u niet het hele jaar verhuurt, bijvoorbeeld een vakantiewoning in Nederland of het buitenland.

10 V Vermogensbestanddelen Vermogensbestanddelen zijn de delen waaruit uw vermogen is opgebouwd, zoals spaargeld, beleggingen, vakantiewoningen en panden die u verhuurt. Verrekening bronheffing op rente over buitenlandse spaartegoeden Is er in het buitenland belasting ingehouden op rente, dividenden en royalty's die u hebt ontvangen uit het buitenland? Dan kunt u deze belasting verrekenen als dat volgens de belastingafspraken van dat land kan. Het gaat hier niet om de belasting die volgens de Europese Spaarrenterichtlijn is ingehouden. Verstrekking Verstrekkingen zijn uitkeringen in een andere vorm dan geld, dus uitkeringen in natura. U bent bijvoorbeeld na een scheiding gratis in het gezamenlijke huis blijven wonen. Vervreemdingsvoordeel Een vervreemdingsvoordeel is bijvoorbeeld de winst die u maakte bij de verkoop van aandelen of opties die bij uw aanmerkelijk belang hoorden. Verzamelinkomen Het verzamelinkomen is het totaal van uw inkomsten min uw aftrekposten. Vruchtgebruik Als u het eigendom van een ander gebruikt en ook de opbrengsten hieruit ontvangt, wordt dat vruchtgebruik genoemd. W WOZ-waarde WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken. Dit is de waarde van uw woning die door de gemeente is vastgesteld.

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z71FD (1019) Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om welke

Nadere informatie

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126)

Als u gaat scheiden. Let op! PA 960-1Z81FD (2126) 2008 Als u gaat scheiden Als u gaat scheiden, heeft dit gevolgen voor de belasting van u en uw echtgenoot. Voor de belastingheffing wordt u als gescheiden beschouwd, als u niet meer bij elkaar woont. Om

Nadere informatie

Als u 65 jaar of ouder bent

Als u 65 jaar of ouder bent 2007 Als u 65 jaar of t Als u 65 jaar wordt, heeft dit gevolgen voor uw belasting en premie volksverzekeringen. Deze gevolgen hebben bijvoorbeeld betrekking op uw belastingtarief, uw heffingskortingen,

Nadere informatie

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie.

Graag ontvangen wij van u een kopie van de jaaropgave(n) 2010 van uw werkgever(s) of uitkeringsinstantie. Checklist aangifte Inkomstenbelasting Zoals u wellicht gemerkt heeft hebben wij voor het invullen van uw aangiften veel gegevens nodig. Om het voor u en ons overzichtelijk te maken hebben wij een lijst

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Persoonlijke gegevens Naam en voorletters Adres Postcode, woonplaats Telefoon E-mail BSN (sofinummer) Geboortedatum Bankrekening CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2011 Uzelf Partner Kind 1 Kind 2 Kind

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 7 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD

Als u gaat trouwen. Sommige inkomsten en aftrekposten kunt u verdelen. Let op! PA 940-1Z71FD 7 Als u gaat trouwen Als u gaat trouwen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw echtgenoot betalen. Trouwen kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor uw inkomsten en aftrekposten en uw heffingskortingen.

Nadere informatie

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres

Voornamen m/v * Telefoon privé. Telefoon werk. E-mailadres Vragenformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2015 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. ALGEMEEN

Nadere informatie

Als u gaat samenwonen

Als u gaat samenwonen 2 8 Als u gaat samenwonen Als u gaat samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor de belasting die u en uw huisgenoot betalen. Welke gevolgen dat precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. Samenwonen

Nadere informatie

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Belastingdienst 16 2016 Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2016 Deze aanvullende toelichting hoort bij de M-aangifte 2016. In het Overzicht inkomsten en aftrekposten

Nadere informatie

Blad: 1 Checklist IB 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2013 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van

Nadere informatie

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier)

Kinderen: Voorletters Geb.datum Sofi-nummer (zie kinderbijslag formulier) Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u de checklist 2005 volledig in te vullen en bij het beantwoorden van de vragen

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Nog niet verstuurd. Eigen kopie, niet opsturen. Aangifte Inkomstenbelasting Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV. Afgedrukt op

Nog niet verstuurd. Eigen kopie, niet opsturen. Aangifte Inkomstenbelasting Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV. Afgedrukt op Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2017 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 30-3-2018 Nog niet verstuurd Burgerservicenummer 144314514 Persoonlijke gegevens van Persoonlijke

Nadere informatie

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014

AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Deze lijst is opgesteld zodat u alle gegevens

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010

Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 Checklist aangifte inkomstenbelasting / premieheffing 2010 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam:.. M / V Straat en huisnummer:. Postcode en woonplaats:. E-mailadres:.. Telefoonnr. overdag:.. Mobiel telefoonnummer:.

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat to stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve

U of uw fiscale partner verkoopt een eigen woning of heeft een eigenwoningreserve UW WONING EN DE FISCUS U koopt een woning 2e woning Rente en kosten voor de eigenwoningschuld Niet aftrekbaar zijn: Eenmalig aftrekbare kosten Inkomsten Eigen Woning U sluit een spaar-, leven- of beleggingshypotheek

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2014 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2015

Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2015 Belastingdienst 15 2015 Aanvullende toelichting Belasting berekenen bij emigratie of immigratie in 2015 IB 331-1B51PL Deze aanvullende toelichting hoort bij de M aangifte 2015. In het Overzicht inkomsten

Nadere informatie

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011 Aanleverhulp inkomstenbelasting 2011 Naam: Inleiding Besparen en makkelijk Met behulp van deze aanleverhulp inkomstenbelasting maken we het zo makkelijk mogelijk voor je om inzichtelijk te krijgen welke

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer H. Buiten Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 31 januari 2017 De heer H. Buiten Utrecht, 31 januari 2017 Geachte heer Buiten, Ingevolge uw opdracht hebben wij de in dit rapport

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2015

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2015 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2015 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Deze lijst is opgesteld zodat u alle

Nadere informatie

Accountantskantoor Schoonbrood Sint Antoniusplein 2-6129 EW Urmond 046 433 43 30 - email: info@schoonbrood.biz

Accountantskantoor Schoonbrood Sint Antoniusplein 2-6129 EW Urmond 046 433 43 30 - email: info@schoonbrood.biz GEGEVENS AANGIFTE 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen de gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren hebben wij onderstaande vragenlijst opgesteld.

Nadere informatie

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt:

Checklist 2007. Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007. Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2007 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2007 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2018 Om de aangifte inkomstenbelasting van u en/of uw partner te kunnen verzorgen hebben wij diverse privé gegevens van u nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens

Nadere informatie

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015

Vragenlijst voor de aangifte inkomstenbelasting 2015 Beste Lezer, Voor het invullen van uw aangifte hebben wij veel gegevens nodig. D.m.v. deze vragenlijst stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren. Wij verzoeken u

Nadere informatie

CHECKLIST 2007. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007

CHECKLIST 2007. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 CHECKLIST 2007 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben

Nadere informatie

Kopie aangiftebiljet 2010 bijgevoegd

Kopie aangiftebiljet 2010 bijgevoegd particulieren. Blz. 1 van 8 ( 50,-- incl. btw) Uw persoonlijke gegevens Uw geslacht Uw voorletters Uw (achter)naam Adres Postcode/woonplaats Uw telefoonnummer Uw e-mailadres Uw BSN (sofi)nummer Uw geboortedatum

Nadere informatie

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE

Checklist IB 2005. Wij zullen de originele bewijsstukken na het verzorgen van uw aangifte per post aan u terugzenden. A) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Checklist IB 2005 Om uw aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen 2005 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de checklist IB 2005 volledig in te

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2013. Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2013. Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2013 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Aangifte 2013 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande vragenlijst opgesteld.

Nadere informatie

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw *

1. PERSONALIA Registratienummer Burgerservicenummer. Voornamen Man / Vrouw * Invulformulier ten behoeve het verzorgen van een belastingaangifte over het jaar 2018 * (slechts één formulier benodigd voor betrokkene en eventueel echtgenoot c.q. partner/samenwonende). 1. PERSONALIA

Nadere informatie

Checklist Aangifte IB 2014

Checklist Aangifte IB 2014 Checklist Aangifte IB 2014 Versie 1.2, maart 2015 Aangiftegegevens voor het jaar 2014 Indien vaste gegevens bij ons bekend zijn hoeft u deze niet opnieuw te verstrekken. AAW 1/5 Persoonlijke gegevens Hebben

Nadere informatie

Voordeel uit sparen en beleggen

Voordeel uit sparen en beleggen bij Opgaaf wereldinkomen 20 Had u in 20 bezittingen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan is het voordeel uit sparen en beleggen een vast rendement van 4% van uw Nederlandse en niet-nederlandse

Nadere informatie

Programma. Inleiding wettenbundel fiscaal. FFP opleiding Fiscaal. Inleiding Wettenbundel IB 2001, IWIB, UBIB, URIB. Box 1.

Programma. Inleiding wettenbundel fiscaal. FFP opleiding Fiscaal. Inleiding Wettenbundel IB 2001, IWIB, UBIB, URIB. Box 1. FFP opleiding Fiscaal Programma Inleiding Wettenbundel IB 00, IWIB, UBIB, URIB Box Resulaat uit overige werkzaamheid Eigen woning regeling Stellingen en MC vragen Box MC vragen Persoonsgebonden aftrek

Nadere informatie

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2012

Aanleverhulp inkomstenbelasting 2012 Aanleverhulp inkomstenbelasting 2012 Naam: Inleiding Besparen en makkelijk Met behulp van deze aanleverhulp inkomstenbelasting maken we het zo makkelijk mogelijk voor je om inzichtelijk te krijgen welke

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2017

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2017 Uw gegevens Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Telefoonnummer mobiel E-mail adres Burgerservicenummer (BSN) Echtgeno(o)te/partner Telefoonnummer mobiel E-mail adres Burgerservicenummer (BSN) Burgerlijke

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017 De heer P. Janusz Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2017 Relatiebeheerder: TAX SERVICE Datum: 9 november 2018 De heer P. Janusz Nieuw Vennep, 9 november 2018 Geachte heer Janusz, Ingevolge uw

Nadere informatie

Blaauw belastingadvies

Blaauw belastingadvies Blaauw belastingadvies Checklist Aangifte Inkomstenbelasting 2014 Voor het opstellen van uw aangifte(n) zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING BIJ OVERLIJDEN 2012 PERSOONLIJKE GEGEVENS

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING BIJ OVERLIJDEN 2012 PERSOONLIJKE GEGEVENS CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING BIJ OVERLIJDEN 2012 PERSOONLIJKE GEGEVENS Gegevens erflater Deze gegevens vindt u als erfgenaam grotendeels op het voorblad van het aangifteformulier of op de uitnodiging

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2008 Voor de behandeling van uw aangifte inkomstenbelasting 2008 (IB-aangifte 2008) hebben wij informatie nodig. Dit, om uw aangifte goed te kunnen behandelen. Wij

Nadere informatie

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting

Checklist. Aangifte inkomstenbelasting Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2007 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2007 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Voordeel uit sparen en beleggen

Voordeel uit sparen en beleggen Had u in 2010 bezittingen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan is het voordeel uit sparen en beleggen een vast rendement van 4% van uw Nederlandse en niet-nederlandse bezittingen samen,

Nadere informatie

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008

Checklist Aangifte inkomstenbelasting 2008 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2008 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook deze Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig in te vullen en bij het beantwoorden

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner

Persoonlijke gegevens. Naam en voorletters : Uw gegevens. Echtgeno(o)t(e) / partner Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

inkomstenbelasting 2012

inkomstenbelasting 2012 1 inkomstenbelasting 2012 checklist aangifte Inkomstenbelasting 2012 Hieronder een lijst om de benodigde gegevens voor het doen van de aangifte Inkomstenbelasting 2012 overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens Deze gegevens vindt u grotendeels op het voorblad van uw aangifteformulier of op de uitnodiging tot het doen van aangifte.

Persoonlijke gegevens Deze gegevens vindt u grotendeels op het voorblad van uw aangifteformulier of op de uitnodiging tot het doen van aangifte. CHECKLIST IB 2013 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2013 Voor het opstellen van uw aangifte kunnen veel gegevens nodig zijn. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht :

PERSOONLIJKE GEGEVENS. Uw gegevens Naam : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoon : E-mail : Burgerservicenummer : Geboortedatum : Geslacht : Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt:

Checklist Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting Onze werkwijze is als volgt: Checklist 2009 Wij verzorgen uw aangifte inkomstenbelasting 2009 Onze werkwijze is als volgt: U kruist op onderstaand formulier aan welke situaties op u van toepassing zijn en levert het formulier met

Nadere informatie

7.7. Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni keer beoordeeld

7.7. Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni keer beoordeeld Samenvatting door een scholier 2041 woorden 26 juni 2012 7.7 6 keer beoordeeld Vak Economie Hoofdstuk 1 Brutoloon Het brutoloon is het loon dat de werknemer ontvangt van zijn werkgever. Van dit loon worden

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 21-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Administratiekantoor Admenbel heeft voor het opstellen van uw aangifte veel gegevens nodig. Om deze overzichtelijk en volledig aan te leveren, heb ik onderstaande

Nadere informatie

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016

Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 De heer/mevrouw H. Biesch Fiscaal rapport aangifte inkomstenbelasting 2016 Datum: 28 januari 2017 De heer/mevrouw H. Biesch Utrecht, 28 januari 2017 Geachte heer/mevrouw Biesch, Ingevolge uw opdracht hebben

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1-

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING -1- CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2009-1- 1) GEGEVENS BELASTINGPLICHTIGE Naam Straat en huisnummer Postcode en woonplaats BSN* Geboortedatum Bankrekeningnummer tbv teruggaaf belasting DIGID (indien

Nadere informatie

IBAN Bank- of Gironummer teruggaaf: Burgerlijke staat: Gehuwd / ongehuwd / samenwonend / 1) ja/nee ja/nee. ja/nee ja/nee ja/nee

IBAN Bank- of Gironummer teruggaaf: Burgerlijke staat: Gehuwd / ongehuwd / samenwonend / 1) ja/nee ja/nee. ja/nee ja/nee ja/nee Algemeen 1. Uw persoonsgegevens Indien u voor de eerste keer de aangifte laat verzorgen door DeFeX, noteer uw voorletters, naam, geboortedatum en BSN nummer (of stuur het belastingformulier mee) en die

Nadere informatie

Gegevens benodigd voor ondersteuning in aangifte inkomstenbelasting 2011:

Gegevens benodigd voor ondersteuning in aangifte inkomstenbelasting 2011: Gegevens benodigd voor ondersteuning in aangifte inkomstenbelasting 2011: Persoonlijke gegevens Deze gegevens vindt u grotendeels op het voorblad van uw aangifteformulier of op de uitnodiging tot het doen

Nadere informatie

Wilt u de rapportage van de aangifte per mail ontvangen: Wilt u de factuur per mail ontvangen:

Wilt u de rapportage van de aangifte per mail ontvangen: Wilt u de factuur per mail ontvangen: Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2012 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte particulieren 2017

Checklist belastingaangifte particulieren 2017 Checklist belastingaangifte particulieren 2017 Hieronder geven wij u een overzicht van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw belastingaangifte 2017. Wat heeft u allemaal nodig en welke

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 13-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Blanco Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2015 Formulierenversie IB 650E 2Z51 OLAV Afgedrukt op 14-3-2017 Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Burgerservicenummer 215379421 Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014)

Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014) Overzicht Fiscale Cijfers 2013 en 2014 (per januari 2014) Box 1: Belastbaar inkomen uit werk en woning (2013) Box 1: belastbaar inkomen uit werk en woning : Inkomen uit werk en woning bestaat uit inkomsten

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2014 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij u onderstaande

Nadere informatie

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018

Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Formulierenversie IB 650E 2Z71 OLAV Afgedrukt op 13-1-2019 Nog niet verstuurd: Aangifte Inkomstenbelasting 2018 Burgerservicenummer 111111110

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2007 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer

Voorletters en naam. Postcode en woonplaats Telefoonnummer  adres Geboortedatum BSN/SoFi-nummer Bankrekeningnummer CHECKLIST GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2010 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2010 voor u te verzorgen hebben wij informatie nodig. In bijgevoegde checklist treft u een overzicht aan van de benodigde

Nadere informatie

Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Inleiding

Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen. Inleiding Werking box 3: inkomsten uit sparen en beleggen Inleiding In box 3 wordt het inkomen uit vermogen van een belastingplichtige belast. Het vermogen bestaat uit de bezittingen van een belastingplichtige min

Nadere informatie

Heffingskortingen 2016

Heffingskortingen 2016 Heffingskortingen 2016 Heffingskortingen zijn kortingen op de inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen. Hierdoor betaalt een belastingplichtige minder belasting en premies. Een heffingskorting is

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte)

Persoonlijke gegevens (alleen invullen indien anders dan op aangifte) Checklist aangifte inkomstenbelasting 213 Voor het opstellen van uw belastingaangifte 213 zijn veel gegevens nodig. Om u te helpen om deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij

Nadere informatie

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was

Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was 11 IB 174-1T11FD Saldo van inkomsten en aftrekposten van de eigen woning die uw hoofdverblijf was Had u of uw fiscale partner in 2011 een eigen woning? Dan mag u bepaalde kosten voor uw eigen woning aftrekken,

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2016 Voor het opstellen van uw aangifte inkomstenbelasting hebben wij uw gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en zo volledig mogelijk

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS

PERSOONLIJKE GEGEVENS Vragenlijst aangifte inkomstenbelasting / premie volksverzekeringen 2012 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan

Nadere informatie

Inkomstenbelasting. Module 7 hoofdstuk 2

Inkomstenbelasting. Module 7 hoofdstuk 2 Inkomstenbelasting Module 7 hoofdstuk 2 Verschillende vormen inkomen, verschillende vormen belasting Verschillende boxen Box 1 Bruto inkomen uit arbeid (denk aan brutoloon) Inkomen uit koophuis Aftrekposten

Nadere informatie

Schatting 2012 ondernemers. Blz. 1 van 6. (35,-- excl. btw)

Schatting 2012 ondernemers. Blz. 1 van 6. (35,-- excl. btw) Schatting 2012 ondernemers. Blz. 1 van 6. (35,-- excl. btw) Uw persoonlijke gegevens Uw geslacht Uw voorletters Uw (achter)naam Adres Postcode/woonplaats Uw telefoonnummer Uw e-mailde Uw BSN (sofi)nummer

Nadere informatie

CHECKLIST 2009. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2009

CHECKLIST 2009. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2009 CHECKLIST 2009 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2009 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben

Nadere informatie

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2012

CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2012 Checklist: 1 van 5 pagina's. CHECKLIST AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2012 Voor een aangifte inkomstenbelasting is het verzamelen van gegevens die nodig zijn voor het invullen van de aangifte het startpunt.

Nadere informatie

Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017

Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017 Checklist aangifte Inkomstenbelasting/ Premie Volksverzekeringen 2017 Deze checklist kan u helpen de benodigde informatie te verzamelen voor het invullen van de aangifte Inkomstenbelasting / Premie Volksverzekeringen

Nadere informatie

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer :

Geboortedatum : Bankrekeningnummer : Aanhef : De heer Mevrouw Naam partner : SoFi-nummer : Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen heb ik gegevens van u nodig. Ik verzoek u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting volledig

Nadere informatie

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008

GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 GEGEVENS AANGIFTE INKOMSTENBELASTING 2008 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013

CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013 CHECKLIST Aangifte inkomstenbelasting 2013 Om uw aangifte inkomstenbelasting 2013 goed in te kunnen vullen hebben wij gegevens van u nodig. Wij verzoeken u dan ook de Checklist Aangifte inkomstenbelasting

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte particulieren 2014

Checklist belastingaangifte particulieren 2014 Checklist belastingaangifte particulieren 2014 Hieronder geven wij u een overzicht van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw belastingaangifte 2014. Wat heeft u allemaal nodig en welke

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2011

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2011 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2011 Voor het opstellen van uw belastingaangifte 2011 zijn veel gegevens nodig. Aan de hand van deze checklist stellen wij u in staat om deze gegevens overzichtelijk

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013

Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Checklist aangifte inkomstenbelasting 2013 Persoonlijke gegevens Uw gegevens Naam en voorletters Geslacht Adres Postcode en woonplaats Mobiele telefoonnummer E-mail Sofinummer (BSN) Geboortedatum Bankrekening

Nadere informatie

Belastingplan 2012. Vs. 05-01-2012 1

Belastingplan 2012. Vs. 05-01-2012 1 Belastingplan 2012 - Wettelijk minimumloon per maand o 15 jr. 434,00 o 16 jr. 499,10 o 17 jr. 571,40 o 18 jr. 658,20 o 19 jr. 759,45 o 20 jr. 889,65 o 21 jr. 1.048,80 o 22 jr. 1.229,60 o 23 jr. e.o. 1.446,60

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens

Gegevens aangifte inkomstenbelasting Persoonlijke gegevens Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2015 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Checklist belastingaangifte Particulieren 2013

Checklist belastingaangifte Particulieren 2013 Checklist belastingaangifte Particulieren 2013 Wij hebben voor u een overzicht samengesteld van zaken die van belang kunnen zijn voor het invullen van uw aangifte inkomstenbelasting 2013. Wat heeft u allemaal

Nadere informatie

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2011

Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2011 Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2011 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen.

Let op: Indien uw echtgeno(o)t(e) / partner zelf ook inkomsten of aftrekposten heeft, moet hij of zij een eigen formulier invullen. Gegevens aangifte inkomstenbelasting 2010 Voor het opstellen van uw aangifte zijn veel gegevens nodig. Om u in staat te stellen deze gegevens overzichtelijk en volledig aan te leveren, hebben wij onderstaande

Nadere informatie

Voordeel uit sparen en beleggen

Voordeel uit sparen en beleggen Had u in 2012 bezittingen, zoals spaargeld, aandelen of een tweede woning? Dan is het voordeel uit sparen en beleggen een vast rendement van 4% van uw Nederlandse en niet-nederlandse bezittingen samen,

Nadere informatie