Geslaagde start. Logo en website

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geslaagde start. Logo en website"

Transcriptie

1 Health Education, nieuwsbrief 30 maart 2013 Geslaagde start Logo en website Aanbod Travel Medicine Training voorjaar 2013 voor -(huis)artsen -Verpleegkundigen -Doktersassistenten -Praktijkondersteuners -Apotheekmedewerkers Geslaagde start Vanaf juli 2012 besloten wij (Ad van Esch, Winston Willekes Macdonald en Jacolien Strijker-Bakker) onze opgebouwde expertise op het gebied van opleidingen en scholing reizigersadvisering en geneeskunde in te zetten voor een nieuwe organisatie in eigen hand: Health Education met het aanbod Travel Medicine Training. Logo en website Na een hectisch 2012, kunnen we tevreden terugkijken op de stappen die we hebben gezet. Inmiddels staat er weer een uitgebreid aanbod van nascholingen op het gebied van reizigersadvisering en geneeskunde met de kwaliteit die u van ons gewend was en ook onder de nieuwe naam weer geaccrediteerd door de verschillende beroepsorganisaties en gecertificeerd door het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. We zijn blij dat met ons ook een aantal ervaren docenten en sprekers het aanbod en de kwaliteit van de nascholingen waarborgen. Wij kunnen terugkijken op twee zeer geslaagde nascholingsreizen in Nepal en verschillende scholingen in Nederland en zijn blij dat velen van u ons ook in de nieuwe organisatievorm hebben weten te vinden. In deze onregelmatig verschijnende nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van ons scholingsaanbod. Nadat wij in de eerste instantie zelf een tijdelijk logo hadden bedacht, klanten, hebben visitekaartjes wij nu die u toch een nieuw logo laten ontwerpen. Ook de website is een tijdelijke; hebt aan verzameld de nieuwe tijdens wordt gewerkt. Wij vragen u om tot die tijd nog even genoegen te beurzen nemen of met de versie die nu beschikbaar is op U vindt daar meer informatie over ons cursusaanbod en kunt zich daar ook inschrijven. ledenlijsten. U kunt ook een adressenlijst kopen van een. Vervolgens bepaalt u hoeveel tijd en geld u kunt besteden aan uw Een verhaal over hoogteziekte in het land waar dit dagelijkse praktijk is: Nepal. Alles over HACE en HAPE nieuwsbrief., behandeling Aan en de preventie. hand En wist u van het bestaan van High Altitude Flatulence Disease? Zin en onzin toegelicht door een internationaal van deze erkende factoren expert kunt u op dit gebied. Schrijft u in voor de nascholingsreis te Nepal in november In een volgende nieuwsbrief hopen we u ervaringen van bepalen hoe vaak u de deelnemers van de afgelopen reizen te kunnen laten lezen. nieuwsbrief wilt uitgeven en bedrijf. hoe lang deze moet worden. Een nieuwsbrief heeft tot doel gespecialiseerde informatie onder de aandacht van een bepaalde doelgroep te brengen. Een nieuwsbrief kan een uitstekende manier zijn om uw producten of diensten te vermarkten, en helpt bij het opbouwen van

2 2 TYP DE TITEL HIER Aanbod Travel Medicine Training - voorjaar 2013 BASISOPLEIDING REIZIGERSGENEESKUNDIG HUISARTS In deze opleiding komen de belangrijkste aandachtspunten van reizigersadvisering aan de orde en leert u deze effectief toe te passen. Deze opleiding is geschikt voor registratie van huisartsen bij het LCR/CHBB. Voor wie: (huis)artsen met weinig ervaring in de reizigersadvisering of die de basiskennis na lange tijd willen opfrissen. Waar en wanneer: Almere, 2 en 9 oktober 2013 Eindhoven, 7 en 14 november 2013 Tijd: uur uur Prijs: 630,- ex BTW ( 762,30 incl BTW) Accreditatie: 12 uur LCR en CvAH (ABC1) toegekend MASTERCLASS TRAVEL MEDICINE TRAINING VAN JONG TOT OUD OP REIS. LEEFTIJDGEBONDEN ASPECTEN VAN DE REIZIGERSADVISERING In deze nascholing verdiept u uw kennis en vaardigheden in het adviseren van reizigers van verschillende leeftijden. Er is extra aandacht voor de ontwikkeling van het afweersysteem, de risico s per leeftijdscategorie en de bijbehorende aandachtspunten. Voor wie: (huis)artsen, verpleegkundigen, doktersassistenten en praktijkondersteuners met ervaring in reizigersadvisering. Waar en wanneer (combinatie met extra masterclass ¹ of ² in de avond mogelijk, zie onderstaand): Eindhoven: 10 april 2013² Almere: 25 april 2013 Zwolle: 15 mei 2013² Apeldoorn: 5 juni 2013¹ Zoetermeer: 6 juni 2013¹ Roosendaal: 13 juni 2013² Tijd: uur Prijs: 185,- ex BTW ( 223,85 incl BTW) Accreditatie: LCR (4,5 uur), CvAH (ABC1, 4 uur) en CADP (KABIZ, 4 uur) toegekend, in aanvraag bij V&V MASTERCLASS TRAVEL MEDICINE TRAINING HUIDAANDOENINGEN BIJ REIZIGERS EN MIGRANTEN ¹ Na het volgen van deze nascholing (her)kent u de huidaandoeningen bij reizigers en migranten en (her)kent u de uitingsvormen bij de donkere huid. U weet hoe veel voorkomende problemen kunnen worden voorkomen en behandeld. Voor wie: (huis)artsen (ervaring met reizigersadvisering is niet nodig) Waar en wanneer (combinatie met masterclass van jong tot oud op reis mogelijk): Apeldoorn: 5 juni 2013 Zoetermeer: 6 juni 2013 Tijd: uur Prijs: 165,- ex BTW ( 199,65 incl BTW) Accreditatie: 2 uur LCR, CvAH (ABC1) aangevraagd Heeft u beeld bij buitenlandse beten? Een reisvirus is relatief onschuldig(?)

3 3 Aanbod Travel Medicine Training - voorjaar vervolg MASTERCLASS TRAVEL MEDICINE TRAINING DIARREE BIJ REIZIGERS ² Na het volgen van deze nascholing (her)kent u de reis-gerelateerde maagdarminfecties en kent u de verschillende preventieve maatregelen, diagnostiek en behandelwijzen van maagdarminfecties. Voor wie: (huis)artsen (ervaring met reizigersadvisering is niet nodig) Waar en wanneer (combinatie met masterclass van jong tot oud op reis mogelijk): Eindhoven: 10 april 2013 Zwolle: 15 mei 2013 Roosendaal/Oud Gastel: 13 juni 2013 Tijd: uur Prijs: 165,- ex BTW ( 199,65 incl BTW) Accreditatie: 2 uur CvAH (ABC1) toegekend, in aanvraag bij LCR REIZIGERSADVIES BIJ CHRONISCHE AANDOENINGEN Aan de hand van zelfstudie, het maken van opdrachten en een eindpresentatie tijdens een afsluitende bijeenkomst verdiept u zich in de specifieke problematiek van reizigers met chronische aandoeningen, multipathologie en polyfarmacie en toont u aan competent te zijn in de advisering van deze reizigers. U wordt hierbij gecoacht door ervaren docenten. Voor wie: (huis)artsen met ervaring in het adviseren van reizigers Waar en wanneer: Start eind maart 2013 met thuisopdracht; eindpresentaties te Oud Gastel op vrijdagavond 21 en zaterdag 22 juni (verplicht) Prijs: 745,- ex BTW ( 901,45 incl BTW) Accreditatie: 18 uur LCR toegekend en CvAH (ABC1) aangevraagd TRAVEL MEDICINE TRAINING SYMPOSIUM VOOR (HUIS)ARTSEN: 26 SEPTEMBER 2013 programma volgt STARTKLAS REIZIGERSADVISERING Tijdens deze basiscursus leert u de beginselen van de reizigersadvisering. Na afloop kunt een reizigersadvies samenstellen voor de gezonde reiziger. Voor wie: Doktersassistenten, praktijkondersteuners en apotheekassistenten die nog geen (of beginnende) ervaring hebben met reizigersadvisering. Waar en wanneer: Almere: 16 en 23 april en 14 mei 2013 Eindhoven: 16 en 30 mei en 6 juni 2013 Zoetermeer: 6, 13 en 20 juni 2013 Roosendaal: 6, 13 en 20 september 2013 Apeldoorn: 3, 17 en 31 oktober 2013 Tijd: uur Prijs: 327,- ex BTW ( 395,67 incl BTW) Letterlijk in de lucht: Verpleegkundig symposium Travel Medicine Traing vond plaats op 31 januari 2013 op de 30 e verdieping.

4 4 TYP DE TITEL HIER Aanbod Travel Medicine Training - voorjaar vervolg REISLES: CASUÏSTIEKTRAINING VOOR ASSISTENTEN Tijdens deze cursus vergroot u de vaardigheden in het adviseren van gezonde reizigers en verdiept u uw kennis in de achtergronden van het reizigersadvies. U maakt kennis met reizigers met bijzondere problematiek en kan deze adviseren of doorverwijzen. Voor wie: Voor assistenten met kennis van de basisbeginselen van de reizigersadvisering Waar en wanneer: Apeldoorn: 12 april 2013 Eindhoven: 17 mei 2013 Zoetermeer: 14 juni 2013 Almere: 4 oktober 2013 Tijd: uur Prijs: 165,- ex BTW ( 199,65 incl BTW) Accreditatie: CADP (3 uur) en SANA (4 uur) toegekend EFFECTIEF VOORLICHTEN VAN REIZIGERS Na het volgen van deze workshop weet u hoe u uw consult kunt opzetten en wat daarvoor nodig is en heeft u geoefend met adviesgesprekken van diverse type reizigers in de praktijk. Voor wie: Voor assistenten en verpleegkundigen met kennis van de basisbeginselen van de reizigersadvisering. Het is ook mogelijk deze workshop in company te organiseren. Wij kunnen deze dan op maat maken en aanpassen aan de wensen van de aanvrager. Waar en wanneer: Almere: vrijdag 20 september 2013 Tijd: uur Prijs: 235,- ex BTW ( 284,35 incl BTW) Accreditatie: 5 uur V&V en CADP toegekend WEGWIJS IN DE LCR-PROTOCOLLEN EN LANDENINFORMATIE Na het volgen van deze workshop weet u welke informatie waar is te vinden in de LCR-protocollen en landeninformatie (zowel papieren als digitale versie) en heeft u hiermee geoefend. Voor wie: Voor assistenten met kennis van de basisbeginselen van de reizigersadvisering. Het is ook mogelijk deze workshop op locatie te organiseren. Waar en wanneer: Almere: donderdag 31 mei 2013 of op aanvraag op locatie bij min 5 deelnemers Tijd: uur Prijs: 79,- ex BTW ( 95,59 incl BTW) OVERIG AANBOD VANAF NAJAAR 2013: Masterclass Travel Medicine training (najaar wederom nieuw aanbod) Travel Medicine Casuïstiek: intercollegiale toetsing voor bedrijfsartsen en instellingsartsen Basisopleiding verpleegkundigen reizigersadvisering Verpleegkundig symposium Travel Medicine Training 6 februari 2014 Wat verstaat u onder interactie?

5 5 Health Education Slingebeekstraat SH Almere U kunt zich inschrijven via het inschrijfformulier bij de betreffende cursus op De door Health Education uitgeschreven cursussen worden verzorgd door: Winston Willekes Macdonald, reizigersgeneeskundige; Ad van Esch, reizigersgeneeskundige; Jacolien Strijker-Bakker, (tropisch) voorlichtingskundige; Jacky Hanselman-de Vries, verpleegkundige reizigersadvisering; Patricia van Es, verpleegkundige reizigersadvisering; Drs Jim E. Zeegelaar, dermatoloog; Dr. Perry J.J. van Genderen, internist en directeur Travelclinic Havenziekenhuis, Dhr P.P.M. Nijhof, huisarts en luchtvaartgeneeskundige En wellicht ook eens door u. Interesse en een interessant aanbod? neem gerust contact met ons op. Een stukje over uw ervaring met onze nascholing delen met uw collegae? Wij ontvangen uw bijdrage voor de nieuwsbrief graag via info@healtheducation.nl Met andere woorden: een kop moet een getrouwe afspiegeling vormen van de inhoud van het artikel en moet de lezers prikkelen tot lezen. Bedenk de kop voordat u het artikel schrijft. De kop dient als leidraad bij het schrijven van het artikel. Nieuw: Facebook Health Education met Travel Medicine Training Voorbeelden van mogelijke koppen zijn Brancheprijs voor product, Nieuw product kan u veel tijd besparen, Via onderstaande Ledenwervingscampagne link komt u op de overtreft facebook doelstellingen pagina van Health en Opening Education, nieuw klik kantoor op "Like" en u wordt automatisch op de hoogte gehouden als er nieuwe berichten verschijnen; uiteraard wel Haaglanden. aanvinken dat u berichten wilt ontvangen. Het gebruik van een nieuwsbrief als reclamemiddel heeft onder meer als voordeel dat u informatie uit andere marketingmaterialen, zoals persberichten en marktonderzoeken, opnieuw kunt gebruiken. Hoewel uw nieuwsbrief er in eerste instantie op gericht is uw producten of diensten aan de man te brengen, is het voor succes van uw nieuwsbrief van groot belang dat uw lezers er iets aan hebben.

Logo en nieuwe website

Logo en nieuwe website , www.healtheducation.nl, info@healtheducation.nl nieuwsbrief voor apotheken, september 2013 Logo en nieuwe website Een aantal cursussen uitgelicht; ook voor degenen die zich niet in reizigersadvisering

Nadere informatie

2-daagse Basiscursus Reizigersgeneeskunde

2-daagse Basiscursus Reizigersgeneeskunde 2-daagse Basiscursus Reizigersgeneeskunde donderdag 28 juni en vrijdag 29 juni 2018 09.00 tot 17.00 uur Broederplein 43 te Zeist INLEIDING De wereld is kleiner geworden. Reizen naar verre bestemmingen

Nadere informatie

PROGRAMMA 2018 PAO-H UTRECHT NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

PROGRAMMA 2018 PAO-H UTRECHT NASCHOLING VOOR HUISARTSEN PROGRAMMA 2018 UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN AL MEER DAN 25 JAAR UW PARTNER VOOR NASCHOLING Welkom bij het Post Academisch Onderwijs voor Huisartsen (PAO-H) Utrecht, al meer dan 25 jaar de opleider

Nadere informatie

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het bureau LCR via kwaliteit@lcr.nl

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het bureau LCR via kwaliteit@lcr.nl Januari 2015 Certificering opleidingen reizigersadvisering voor (huis)artsen Geachte heer/mevrouw, In 2004 is het LCR begonnen met het certificeren van de aangeboden basisopleidingen en nascholingen voor

Nadere informatie

Het LCR heeft kwaliteitscriteria opgesteld die te downloaden zijn op www.lcr.nl onder voor de professional:

Het LCR heeft kwaliteitscriteria opgesteld die te downloaden zijn op www.lcr.nl onder voor de professional: Alle artsen die gezondheidsadviezen geven aan reizigers Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, In oktober 2005 is het LCR Kwaliteitsregister voor artsen geopend. Inschrijving

Nadere informatie

Reizigersgeneeskunde Basis 1 & 2. Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli uur, Zeist PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

Reizigersgeneeskunde Basis 1 & 2. Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli uur, Zeist PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN Reizigersgeneeskunde Basis 1 & 2 Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli 9.00 17.00 uur, Zeist PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN Reizigersgeneeskunde Basis 1 & 2 donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli INLEIDING:

Nadere informatie

KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN REGISTRATIE REIZIGERSGENEESKUNDIGE EN REIZIGERSGENEESKUNDIG HUISARTS

KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN REGISTRATIE REIZIGERSGENEESKUNDIGE EN REIZIGERSGENEESKUNDIG HUISARTS KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN REGISTRATIE REIZIGERSGENEESKUNDIGE EN REIZIGERSGENEESKUNDIG HUISARTS 2007 Kwaliteitsnormen opleiding en registratie reizigersgeneeskundig (huis)arts vastgesteld door BWG,

Nadere informatie

Aan verpleegkundigen die reizigersadviezen geven en werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister

Aan verpleegkundigen die reizigersadviezen geven en werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister Aan verpleegkundigen die reizigersadviezen geven en werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, Sinds oktober 2006 is het LCR

Nadere informatie

KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN REGISTRATIE REIZIGERSGENEESKUNDIGE EN REIZIGERSGENEESKUNDIG HUISARTS

KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN REGISTRATIE REIZIGERSGENEESKUNDIGE EN REIZIGERSGENEESKUNDIG HUISARTS KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN REGISTRATIE REIZIGERSGENEESKUNDIGE EN REIZIGERSGENEESKUNDIG HUISARTS 2014 INHOUD Pagina 1.Inleiding 1-2 1.1 Doelgroep 1.2 Uitgangspunten 2.Opleidingstraject 3-4 2.1 Doelstellingen

Nadere informatie

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN. Jaarprogramma 2017 PAO-H

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN. Jaarprogramma 2017 PAO-H PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN Jaarprogramma 2017 PAO-H In 2017 bieden wij u de volgende PAO-H nascholingen aan: Avondcursus voet- en enkelklachten Zorginnovatie Hart, vaten en nieren GGZ en huisarts

Nadere informatie

Januari 2015 Certificering opleidingen reizigersadvisering voor verpleegkundigen

Januari 2015 Certificering opleidingen reizigersadvisering voor verpleegkundigen Januari 2015 Certificering opleidingen reizigersadvisering voor verpleegkundigen Geachte heer/mevrouw, In 2005 is het LCR begonnen met het certificeren van de aangeboden basisopleidingen en nascholingen

Nadere informatie

KWALITEITSNORMEN VOOR REIZIGERSGENEESKUNDIG (HUIS)ARTSEN OPLEIDING, REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE 2019

KWALITEITSNORMEN VOOR REIZIGERSGENEESKUNDIG (HUIS)ARTSEN OPLEIDING, REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE 2019 KWALITEITSNORMEN VOOR REIZIGERSGENEESKUNDIG (HUIS)ARTSEN OPLEIDING, REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE 2019 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Doelgroep... 2 1.2 Uitgangspunten... 2 2. Opleidingstraject: basisopleiding

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

januari 2010 Opleidingen reizigersadvisering voor verpleegkundigen G.J.B. Sonder

januari 2010 Opleidingen reizigersadvisering voor verpleegkundigen G.J.B. Sonder januari 2010 Opleidingen reizigersadvisering voor verpleegkundigen G.J.B. Sonder Geachte heer/mevrouw, In 1997 is het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) opgericht. De doelstellingen

Nadere informatie

KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN NASCHOLING VOOR AANBIEDERS VAN NASCHOLING IN REIZIGERSGENEESKUNDE

KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN NASCHOLING VOOR AANBIEDERS VAN NASCHOLING IN REIZIGERSGENEESKUNDE KWALITEITSNORMEN OPLEIDING EN NASCHOLING VOOR AANBIEDERS VAN NASCHOLING IN REIZIGERSGENEESKUNDE 2014 INHOUD PAGINA 1.Inleiding 1 2. Toetsing en certificering van opleidingen nascholingen 1-2 2.1 Procedure

Nadere informatie

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Volledig praktijkgericht Regionale avondcursus op 15 locaties in Nederland Mei en juni 2010, 18.30-22.00 uur Interactieve nascholing met

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR

U kunt zich aanmelden voor herregistratie via bijgevoegd aanvraagformulier. De herregistratie aanvraag kunt u sturen naar: LCR Alle artsen die gezondheidsadviezen geven aan reizigers Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte mevrouw, heer, Vijf jaar geleden heeft u zich in het LCR Kwaliteitsregister als reizigersgeneeskundige'

Nadere informatie

KWALITEITSNORMEN BASISOPLEIDING EN NASCHOLING IN DE REIZIGERSGENEESKUNDE 2019

KWALITEITSNORMEN BASISOPLEIDING EN NASCHOLING IN DE REIZIGERSGENEESKUNDE 2019 KWALITEITSNORMEN BASISOPLEIDING EN NASCHOLING IN DE REIZIGERSGENEESKUNDE 2019 Inhoud 1. Waarom kwaliteitsnormen voor opleidingen in de reizigersgeneeskunde?... 2 2. Wat zijn de kwaliteitsnormen voor basisopleiding-

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Sinds de start in 2011 kent het kwaliteitsregister al meer dan 4800 aanmeldingen. Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Aan: verpleegkundigen die werkzaam zijn bij een reizigersadvies- en vaccinatie bureau of huisartsenpraktijk Betreft: registratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, Sinds oktober 2006 is het

Nadere informatie

Programma Stichting Educatie Atrium Innovations GEZONDHEID

Programma Stichting Educatie Atrium Innovations GEZONDHEID Programma Stichting Educatie Atrium Innovations GEZONDHEID Groeien in gezondheid door kennis Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit. Daarom is het goed dat we ons er steeds meer van bewust worden dat

Nadere informatie

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Man of vrouw: het verschil doet ertoe in de huisartspraktijk Vrijdag 14 maart 2014 9.00-17.00 uur Geaccrediteerd voor 6 punten INLEIDING De PAOH

Nadere informatie

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Maag Darm Lever Vrijdag 13 februari 2015 Broederplein in Zeist Maag, Darm, Lever: groot en klein leed Inleiding Hoe staat het nu met het bevolkingsonderzoek

Nadere informatie

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012!

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012! ASW Cursus bulletin Het ASW Cursusbulletin blikt terug op cursussen die zijn geweest en brengt onder de aandacht wat er de komende maanden op de kalender staat. Wilt u dit bulletin rechtstreeks in uw mailbox

Nadere informatie

www.virology-education.nl

www.virology-education.nl VACCINATIE MASTERCLASS VOOR REIZIGERSVERPLEEGKUNDIGEN UTRECHT 2015-2016 MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl INHOUD Introductie... 3 Beschrijving masterclass... 4 Achtergrond... 4 Leerdoelen...

Nadere informatie

E-HEALTH EN DE OUDERENZORG

E-HEALTH EN DE OUDERENZORG E-HEALTH EN DE OUDERENZORG Donderdag 6 februari 2014 Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de doelgroepcommissie Ouderengeneeskunde op donderdag 6 februari 2014 de cursus: E-HEALTH EN DE OUDERENZORG

Nadere informatie

Havensymposium 2009 Groeten uit Costa Del Risico

Havensymposium 2009 Groeten uit Costa Del Risico 22 e jaargang Havensymposium Op het gebied van reizigersadvisering en (tropische) ziekten neemt de behoefte aan een dag van kennisuitwisseling nog steeds toe. Jaarlijks organiseert de Travel Clinic van

Nadere informatie

CASPIR cursus 2015. Huisartsen, Praktijkverpleegkundigen, Praktijkondersteuners (i.o.) en praktijkassistenten

CASPIR cursus 2015. Huisartsen, Praktijkverpleegkundigen, Praktijkondersteuners (i.o.) en praktijkassistenten CASPIR cursus 2015 Namens ROH West-Nederland nodigen wij u graag uit voor de CASPIR cursus. De CAHAG* heeft in samenwerking met de NVLA*, afdeling praktijkverpleegkundigen van de V&VN*, het NHG* en de

Nadere informatie

ouderenzorg & Bepaal als huisarts het beleid op ouderenzorg in de praktijk.

ouderenzorg & Bepaal als huisarts het beleid op ouderenzorg in de praktijk. Uitnodiging nascholing voor huisartsen en Praktijkondersteuner/-verpleegkundige L e e r g a n g ouderenzorg Handreikingen voor de aanpak van ouderenzorg in praktijk! Breder kijken tijdens het spreekuur

Nadere informatie

Geachte mevrouw, heer,

Geachte mevrouw, heer, Geachte mevrouw, heer, Op {DATUM XX-XX-XXXX] heeft u zich in het LCR Kwaliteitsregister als reizigersgeneeskundige' of reizigersgeneeskundig huisarts laten registreren. De inschrijving in het LCR Kwaliteitsregister

Nadere informatie

LCR KwaliteitsConsilium voor artsen

LCR KwaliteitsConsilium voor artsen Januari 2011 Certificering opleidingen Reizigersadvisering voor (huis)artsen Geachte heer/mevrouw, In 1997 is het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) opgericht. De doelstellingen van

Nadere informatie

PAO-H JAARPROGRAMMA 2013 NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT GEACCREDITEERD

PAO-H JAARPROGRAMMA 2013 NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT GEACCREDITEERD UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD JAARPROGRAMMA 2013 NIEUWE PAO-H CURSUSSEN IN 2013! Het nieuwe jaarprogramma van het Post Academisch Onderwijs voor Huisartsen Utrecht biedt u weer

Nadere informatie

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten

Kunst van het aanraken. Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten Kunst van het aanraken Trainingen voor Dr. Hauschka Therapeuten 2015 Ieder mens heeft behoefte aan zowel een innerlijke als een uiterlijke schoonheid Elisabeth Sigmund Kunst van het aanraken Kunst van

Nadere informatie

Dermatologie. Gynaecologie en urologie

Dermatologie. Gynaecologie en urologie Dermatologie Vrijdag 20 november, 9.00 17.00 uur, Zeist Gynaecologie en urologie Donderdag 10 december, 9.00 17.00 uur, Zeist PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN Dermatologie vrijdag 20 november Op de cursus

Nadere informatie

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen Begrippenlijst Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Register Zorgprofessionals Uitvoeringsregelingen Vastgesteld door het College Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals op 10

Nadere informatie

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen

Begrippenlijst. Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden. Register Zorgprofessionals. Uitvoeringsregelingen Begrippenlijst Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden Register Zorgprofessionals Uitvoeringsregelingen Vastgesteld door het College Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals op 10

Nadere informatie

Trainingsmiddag. Nieuwsbrief Januari 2012 VRIJDAGMIDDAG 20 JANUARI TRAININGSMIDDAG. van Bewust Bewegen. Datum 15 januari 2012 Volume 1, editie 1

Trainingsmiddag. Nieuwsbrief Januari 2012 VRIJDAGMIDDAG 20 JANUARI TRAININGSMIDDAG. van Bewust Bewegen. Datum 15 januari 2012 Volume 1, editie 1 Bewust Bewegen Datum 15 januari 2012 Volume 1, editie 1 Trainingsmiddag VRIJDAGMIDDAG 20 JANUARI TRAININGSMIDDAG Op vrijdagmiddag 20 januari is de praktijk gesloten. De praktijk Bewust Bewegen met vestigingen

Nadere informatie

BIG-6: klinische farmacotherapiecyclus

BIG-6: klinische farmacotherapiecyclus BIG-6: klinische farmacotherapiecyclus apothekers De rol van de apotheker is in hoog tempo aan het veranderen. Anno 2015 dient de apotheker zijn unieke farmacologische expertise in te zetten om te interveniëren

Nadere informatie

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen 2 3 INHOUDSOPAVE PAGINA Kennis over psychische problemen bij ouderen nodig?! 4 Praktische

Nadere informatie

Dé cursus over huidkanker voor de Eerste Lijn

Dé cursus over huidkanker voor de Eerste Lijn Dé cursus over huidkanker voor de Eerste Lijn 18 en 19 september 2014 Leiden Inhoud, doelgroepen, cursuscommissie en sprekers Inhoud Na eerder meerdere malen een eendaagse dermatoscopie cursus voor de

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Woensdag 2 t/m vrijdag 4 september 2015 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 2 tot

Nadere informatie

www.virology-education.nl

www.virology-education.nl MASTERCLASS VOOR REIZIGERS- VERPLEEGKUNDIGEN UTRECHT SEPT 2016 - JAN 2017 MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl INHOUD Introductie... 3 Meeting beschrijving... 4 Achtergrond... 4 Leerdoelen... 4

Nadere informatie

Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek

Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Scholingen & Trainingen Datum: Dinsdag 12 mei 2015 Locatie: Jaarbeurs Utrecht Ik zie, jij ziet, wij zien... beeldvormend medisch onderzoek Datum:

Nadere informatie

Cursusinformatie PIAF opleiding nieuwe stijl 2013/2014

Cursusinformatie PIAF opleiding nieuwe stijl 2013/2014 Cursusinformatie PIAF opleiding nieuwe stijl 2013/2014 Medicatiebeoordeling is een systematische beoordeling van het geneesmiddelgebruik van een individuele patiënt door arts, apotheker en patiënt op basis

Nadere informatie

Accreditatiereglement

Accreditatiereglement Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek

Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek De opleiding GVS Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek De opleidingen van IMOZ onderscheiden zich door Benadering vanuit praktijksituaties naar uitwisseling aangevuld met theorie. Door deze drie stappen

Nadere informatie

Informatiebrochure ParkinsonNet

Informatiebrochure ParkinsonNet Informatiebrochure ParkinsonNet voor Zorgverleners Het ParkinsonNet concept wordt ondersteund door: 2 De ziekte van Parkinson De ziekte van Parkinson is een veel voorkomende en complexe aandoening. Parkinson

Nadere informatie

LOPEN EN ANDER VOETENWERK

LOPEN EN ANDER VOETENWERK LOPEN EN ANDER VOETENWERK Vrijdag 24 juni 2016 Toelichting Op vrijdag 24 juni 2016 organiseert PAO Heyendael van het Radboudumc de nascholing LOPEN EN ANDER VOETENWERK Deze nascholing is bedoeld voor bedrijfsartsen,

Nadere informatie

Programma Stichting Educatie Atrium Innovations

Programma Stichting Educatie Atrium Innovations Programma Stichting Educatie Atrium Innovations Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding Hippocrates Groeien in gezondheid door kennis Gezondheid is een kostbaar bezit. Wij willen graag

Nadere informatie

Werkwijze Stichting Huisarts en Kwaliteit

Werkwijze Stichting Huisarts en Kwaliteit Werkwijze 2017 Stichting Huisarts en Kwaliteit Opdrachtgever Bestuur Stichting Huisarts en Kwaliteit Kenmerk SHK17.010-1.0 Opdrachtnemer Annemarie Cromwijk Documentversie 1.0 Datum 7 mei 2017 Status Definitief

Nadere informatie

UITNODIGING. Vaardigheidstraining telefonie (regie-arts stage) voor 3 de jaars AIOS

UITNODIGING. Vaardigheidstraining telefonie (regie-arts stage) voor 3 de jaars AIOS UITNODIGING Vaardigheidstraining telefonie (regie-arts stage) voor 3 de jaars AIOS Doelgroep: Datum: Tijd: Locatie: Aanmelding: Kosten: Sponsoring: Accreditatie: Begeleiding: NB 3 de jaars AIOS in Friesland

Nadere informatie

BASISCURSUS OPERATIEVE TECHNIEKEN (BOT) Hands-on training, deel I en II

BASISCURSUS OPERATIEVE TECHNIEKEN (BOT) Hands-on training, deel I en II BASISCURSUS OPERATIEVE TECHNIEKEN (BOT) Hands-on training, deel I en II Vrijdag 18 september 2015 en/of Vrijdag 30 oktober 2015 Toelichting PAO Heyendael organiseert in samenwerking met de afdeling Heelkunde

Nadere informatie

Professionele basisopleiding gelnagels

Professionele basisopleiding gelnagels Professionele basisopleiding gelnagels Altijd al gedroomd om nagelstyliste te worden? Maak nu uw droom waar! Inclusief theorie 2 Gratis oefendagen Gratis examendag Gratis advies na de opleiding Erkend

Nadere informatie

Scholingsaanbod najaar 2013. voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsaanbod najaar 2013. voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsaanbod najaar 2013 voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Webmaster... 5 3.2 Workshop Beleidsbeïnvloeding Wmo... 6 3.3 Workshop

Nadere informatie

LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN

LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN Wel of geen diagnostiek? Wel of geen diagnose? BrainAgingMonitor Hoe oud is jouw brein? Donderdag 26 april 2012 www.brainagingmonitor.nl Toelichting PAO Heyendael organiseert

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Kloosterhotel ZIN te Vught Maandag 25 t/m woensdag 27 augustus 2014 Nijmeegse bedrijfsartsenopleiding Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de

Nadere informatie

THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN. 22 maart 2014. Evoluon, Eindhoven

THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN. 22 maart 2014. Evoluon, Eindhoven THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN 22 maart 2014 Evoluon, Eindhoven THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN De themadagcommissie van de Stichting stalige Nascholing voor Dermatologie

Nadere informatie

GEÏNTEGREERDE THUISZORG

GEÏNTEGREERDE THUISZORG GEÏNTEGREERDE THUISZORG GEÏNTEGREERDE THUISZORG Instituut voor Zorgprofessionals biedt de cursus Geïntegreerde Thuiszorg aan. In de cursus staat het opzetten en onderhouden van een samenwerking tussen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PSYKON. Cursusaanbod

NIEUWSBRIEF PSYKON. Cursusaanbod 31 AUGUSTUS 2018 NIEUWSBRIEF PSYKON Cursusaanbod 2018-2019 1. NIEUW Persoonlijk Ontwikkelingsjaar PsyKon 2. Introductie symbooldrama 3. Opleiding symbooldrama 4. Psychopathologie in company 5. Diagnostische

Nadere informatie

PE-Online groeit. Terugblik op de afgelopen jaren. Januari 2013. In deze brief

PE-Online groeit. Terugblik op de afgelopen jaren. Januari 2013. In deze brief WWW.XAUR UM.NL PE-Online groeit Januari 213 In deze brief 1 Terugblik op afgelopen jaren 2 Accreditatie aanvragen 3 Scholingsactiviteiten 4 Aantal personen 4 Logins professionals 5 Cursusfacturen 5 Herregistratiefacturen

Nadere informatie

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos

Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Studie plan Naam van de opleiding : Freedom from Addiction Naam van de docent (en) : Dr Robert Dee McDonald Henk de Vos Totale duur van de opleiding 3 dagen Totaal aantal dagen 3 Totaal aantal uren 24

Nadere informatie

OnOmwOnden Over wonden donderdag 13 september 2012

OnOmwOnden Over wonden donderdag 13 september 2012 Onomwonden over wonden Donderdag 13 september 2012 Toelichting PAO Heyendael organiseert in samenwerking met de afdeling Plastische Chirurgie van het UMC St Radboud op donderdag 13 september 2012 het eerste

Nadere informatie

11 e TBV Congres Vrouw en werk

11 e TBV Congres Vrouw en werk 11 e TBV Congres Vrouw en werk Donderdag 21 november 2013 Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht Thema vrouwen, gezondheid en arbeid uit verschillende invalshoeken: Arbeidsparticipatie en mobiliteit Verschillen

Nadere informatie

Avondsymposium Kinderurologie in de dagelijkse praktijk

Avondsymposium Kinderurologie in de dagelijkse praktijk Avondsymposium Kinderurologie in de dagelijkse praktijk Donderdag 21 mei 2015 Op donderdag 21 mei 2015 organiseert de afdeling Kinderurologie van het Radboudumc het Kinderurologie in de dagelijkse praktijk

Nadere informatie

Discussiebijeenkomst WAT KOM JE TEGEN BIJ EEN COPD PATIËNT MET ERNSTIGE ZIEKTELAST

Discussiebijeenkomst WAT KOM JE TEGEN BIJ EEN COPD PATIËNT MET ERNSTIGE ZIEKTELAST Discussiebijeenkomst WAT KOM JE TEGEN BIJ EEN COPD PATIËNT MET ERNSTIGE ZIEKTELAST Vrijdag 23 september 2016 Toelichting PAO Heyendael organiseert in samenwerking met Universitair Centrum Chronische Ziekten

Nadere informatie

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD 2-Daagse Masterclass Huisartsgeneeskunde Donderdag 9 april en vrijdag 10 april 2015 Collegezaal Broederplein Masterclass huisartsengeneeskunde PROGRAMMA

Nadere informatie

DE KWETSBARE OUDE HUID. Een update in de geriatrische dermatologie

DE KWETSBARE OUDE HUID. Een update in de geriatrische dermatologie DE KWETSBARE OUDE HUID Een update in de geriatrische dermatologie Donderdag 19 januari 2017 Toelichting Samen met de doelgroepcommissie Ouderengeneeskunde organiseert PAO Heyendael op 19 januari 2017 de

Nadere informatie

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Een scheiding is ingrijpend. Voor ouders én voor kinderen. CJG Zutphen heeft daarom samen met de

Nadere informatie

Scholingen Najaar 2015

Scholingen Najaar 2015 Scholingen Najaar 2015 verpleegkundigen en verzorgenden Expertisecentrum Palliatieve Zorg Basiscursus Palliatieve Zorg verpleegkundigen De basistraining Palliatieve Zorg voor verpleegkundigen besteedt

Nadere informatie

Sprekers en voorzitters: 8 e Groninger Stollingssymposium 26 mei 2011. Veneuze trombose

Sprekers en voorzitters: 8 e Groninger Stollingssymposium 26 mei 2011. Veneuze trombose 8 e Groninger Stollingssymposium 26 mei 2011 Veneuze trombose Veneuze trombose Tijdens deze alweer achtste editie van het Groninger Stollingssymposium staat de alledaagse aandoening veneuze trombo-embolie

Nadere informatie

Tandheelkunde en mondzorg voor kwetsbare ouderen

Tandheelkunde en mondzorg voor kwetsbare ouderen Tandheelkunde en mondzorg voor kwetsbare ouderen Vrijdag 7 juni 2019 Toelichting Radboudumc Health Academy organiseert, samen met de doelgroepcommissie Ouderengeneeskunde op vrijdag 7 juni 2019 de cursus:

Nadere informatie

RATIONELE FARMACOTHERAPIE VOOR OUDEREN. als je door de pillen de patiënt niet meer ziet

RATIONELE FARMACOTHERAPIE VOOR OUDEREN. als je door de pillen de patiënt niet meer ziet RATIONELE FARMACOTHERAPIE VOOR OUDEREN als je door de pillen de patiënt niet meer ziet 14 maart 2013 Toelichting PAO Heyendael organiseert in samenwerking met specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen,

Nadere informatie

Scholing professionals 8 oktober 2019

Scholing professionals 8 oktober 2019 voeding inhalatie huid PDS allergie intolerantie en meer Scholing professionals 8 oktober 2019 Nu met vroegboek korting Scholingsdag over allergische aandoeningen, direct toepasbaar in de praktijk voor

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

Verdiepings Leergang Ouderenzorg in de eerste lijn, 2012 code L-5

Verdiepings Leergang Ouderenzorg in de eerste lijn, 2012 code L-5 Verdiepings Leergang Ouderenzorg in de eerste lijn, 2012 code L-5 voor kaderartsen ouderengeneeskunde, specialisten ouderengeneeskunde in de eerste lijn, andere zorgverleners, eerstelijnsbestuurders, ROS-adviseurs

Nadere informatie

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg

> Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg > Een chronische ziekte; uw zorg is onze zorg Mijn huisarts is aangesloten bij een zorggroep, en nu? Inhoudsopgave Inleiding: Chronische zorg, hoe nu verder? 1. Wat kenmerkt een chronische ziekte? 2. Wat

Nadere informatie

Post-hbo opleiding seksuologie

Post-hbo opleiding seksuologie Post-hbo opleiding seksuologie mensenkennis Plezierige overdracht, de docent spreekt uit ervaring en brengt veiligheid en openheid in de groep door haar respectvolle wijze van benaderen. Top! Post-hbo

Nadere informatie

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Masterclass Urologie Komt een man bij de dokter De belangrijkste urologische problemen bij mannen Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Casuïstiek uit alle levensfases Meest voorkomende

Nadere informatie

Tropen aan de Maas 10 jaar Diagnostisch Centrum Tropenziekten

Tropen aan de Maas 10 jaar Diagnostisch Centrum Tropenziekten Tropen aan de Maas 10 jaar Diagnostisch Centrum Tropenziekten Raffles Lounge Sir Thomas Stamford Bingley Raffles Havensymposium 21 november 2008 0808103 GSK Havensymposium Uitno1 1 05-09-2008 09:30:29 Sir

Nadere informatie

Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister

Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Aan reizigersverpleegkundigen die werkzaam zijn bij een instelling of huisartsenpraktijk Betreft: herregistratie LCR Kwaliteitsregister Geachte heer, mevrouw, Vijf jaar geleden heeft u zich in het LCR

Nadere informatie

ONZE SCHOLING SAMEN1

ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING Samen1 stelt zich tot doel de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de GGZ door middel van kennisoverdracht onder de aandacht van professionals

Nadere informatie

12 Aanvraagformulier registratie LCR Kwaliteitsregister verpleegkundigen

12 Aanvraagformulier registratie LCR Kwaliteitsregister verpleegkundigen 12 Aanvraagformulier registratie LCR Kwaliteitsregister verpleegkundigen Naam.. voorletters.. Geboortedatum..... Email... BIG-register, als verpleegkundigen ingeschreven onder nummer.. Zelfstandig gevestigd

Nadere informatie

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsgids ANBO Academie 2015 Voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Welkom bij ANBO... 5 3.2 Instructiebijeenkomst Ledenadministrateur...

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein

Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Jaargang 2, nummer 1, februari 2015. ZorgDomein Nieuwsbrief voor doktersassistenten en praktijkondersteuners Maak kennis met het Klant Contact Centrum van Rijnstate Het Klant Contact Centrum (KCC) verzorgt de eerste telefonische opvang voor een groot

Nadere informatie

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING

DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING DESKUNDIGHEIDSBEVORDERING informatie workshop maatschappelijk ondernemen sociale hygiëne aed / reanimatie ehbo cursus met aed ehbo bij kinderen cursus verantwoord alcohol schenken Aanbod 2012 WORKSHOP

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Starten met Insuline. 2011: update met nieuwe middelen

Starten met Insuline. 2011: update met nieuwe middelen Starten met Insuline 2011: update met nieuwe middelen E e n g e c e r t i f i c e e r d e c u r s u s v o o r h u i s a r t s e n e n p r a k t i j k o n d e r s t e u n e r s A c c r e d i t a t i e a

Nadere informatie

NASCHOLING ISTANBUL 2016

NASCHOLING ISTANBUL 2016 NASCHOLING ISTANBUL 2016 MEDISCHE DIVERSITEIT IN WONDERBAARLIJK ISTANBUL MAANDAG, 18 APRIL t/m ZONDAG, 24 APRIL 2016 Mathenesserlaan 540 3023 HL Rotterdam T. (010) 820 22 13 nascholing@sanitasinstituut.nl

Nadere informatie

3-daagse Masterclass Zorg ICT: EPD en ehealth toepassingen in de zorg

3-daagse Masterclass Zorg ICT: EPD en ehealth toepassingen in de zorg 3-daagse Masterclass Zorg ICT: EPD en ehealth toepassingen in de zorg 12 maart, 9 april en 7 mei 2014 Locatie: Broederplein 39, 3703 CD Zeist Nascholing voor professionals in de gezondheidszorg Georganiseerd

Nadere informatie

Starten met Insuline

Starten met Insuline Starten met Insuline Rotterdam dinsdag 10, 17 en 24 mei 2011 Paterswolde woensdag 11, 18 en 25 mei 2011 2011: update met nieuwe middelen EEN GECERTIFICEERDE CURSUS VOOR HUISARTSEN EN PRAKTIJKONDERSTEUNERS

Nadere informatie

Eerstelijn & gemeente(n)

Eerstelijn & gemeente(n) Programma tweedaagse workshop Eerstelijn & gemeente(n) Think global, act local Doelstellingen: Aan het eind van deze workshop bent u in staat om: Veranderingen in de AWBZ, WMO en jeugdzorg te duiden en

Nadere informatie

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde ZOMERCURSUS bedrijfs- en verzekeringsartsen Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 31

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

NIEUW VOOR OUD. Noviteitencollege rond nieuwe ontwikkelingen voor de ouderenzorg. Vrijdag 2 oktober 2015: Farmacologie en Cardiologie

NIEUW VOOR OUD. Noviteitencollege rond nieuwe ontwikkelingen voor de ouderenzorg. Vrijdag 2 oktober 2015: Farmacologie en Cardiologie NIEUW VOOR OUD Noviteitencollege rond nieuwe ontwikkelingen voor de ouderenzorg Vrijdag 2 oktober 2015: Farmacologie en Cardiologie Vrijdag 4 december 2015: Parkinson, Oogheelkunde en Techniek Toelichting

Nadere informatie

Peilstation Intensief Melden

Peilstation Intensief Melden Peilstation Intensief Melden Nederlands Centrum voor Beroepsziekten AMC Workshop Voorjaar 2011 Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, AMC/Coronel Instituut, Postbus 22660, 1100 DD Amsterdam Telefoon:

Nadere informatie

PRAKTISCHE STRALINGS- DESKUNDIGHEID 4A. Voor Laboranten /MBB ers

PRAKTISCHE STRALINGS- DESKUNDIGHEID 4A. Voor Laboranten /MBB ers PRAKTISCHE STRALINGS- DESKUNDIGHEID 4A Voor Laboranten /MBB ers 5, 12, 19 en 26 maart 2015 2 en 9 april 2015 Toelichting In samenwerking met de Arbo- en Milieudienst van het Radboudumc, de afdelingen Radiologie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten

L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten L8 Coachend leidinggeven binnen Huisartsenposten Inleiding Steeds meer Huisartsenposten kiezen voor een nieuwe functie Coördinerend Assistente. Deze coördinerend assistente ressorteert hiërarchisch gezien

Nadere informatie

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch werker Volwassenen en ouderen mensenkennis Van onze klinisch psycholoog heb ik een groep cliënten overgenomen, bij wie ik de instrumenten uit de opleiding

Nadere informatie