Liedteksten Musical Vuurkracht. Lied 1: De nar maakt zich zorgen. (Melodie: Rood van Marco Borsato). De Drie Ranken 22 & 23 Maart 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liedteksten Musical Vuurkracht. Lied 1: De nar maakt zich zorgen. (Melodie: Rood van Marco Borsato). De Drie Ranken 22 & 23 Maart 2014"

Transcriptie

1 Liedteksten Musical Vuurkracht De Drie Ranken 22 & 23 Maart 2014 Lied 1: De nar maakt zich zorgen. (Melodie: Rood van Marco Borsato). Couplet 1 (de Nar) Zie mij hier staan, zo oud en moe. Ik voel me vaak verloren. Men lacht niet meer om wat ik doe. Ooit maakte ik furore. Men zag de waarde en de zin Van elk talent, en iedereen Zette zich voor ons landje in. Nu lijkt dat vuur verdwenen. De stenen die symbolisch zijn voor t krachtig vuur dat in ons brandt, Die zijn vergeten in dit land. <tussenspel> Couplet (de 3 Stoere Talenten) Hé ouwe sukkel die je bent, Jouw tijd is echt voorbij. Jij hebt een nutteloos talent. Jij maakt geen mens meer blij. Ja, zelfs jouw bellen, rare vent, Die hangen er doelloos bij (de Nar) En dus ken ik geen rust en geen duur Tot men weer gelooft in de kracht van t vuur. Talentenland, daar liggen mijn wortels. Talentenland, daar voel ik me thuis. waar men als gemeenschap samenleeft Elk mens zijn waarde heeft, Waar iedereen zijn energie en zijn talent voor geeft. Jij bent mij dierbaar boven alles: Talentenland. Couplet (alle spelers + koor) Hier in talentenland geloven wij dat iedere bewoner Zo zijn talenten heeft, of je nou bloemen schikt of huizen bouwt, Piano speelt, of schaatst of lekker kookt, je kunt het vrij ontplooien. Jouw inzet is de motor die ons landje draaiend houdt. Talentenland, daar liggen mijn wortels. Talentenland, daar voel ik me thuis. waar men als gemeenschap samenleeft Elk mens zijn waarde heeft, Waar iedereen zijn energie en zijn talent voor geeft.

2 Jij bent mij dierbaar boven alles: Talentenland. Couplet (de Nar) Men doet zijn best, maar wordt niet meer Van binnenuit gedreven. Ooit zette men een meter neer Die is tot norm verheven. Men kijkt steeds op dat apparaat: Hoe is de score, t resultaat Van alles wat ik doe of laat, Wat levert mijn talent op? I k wil haar terug, die mooie tijd, dat men het vuur de ruimte geeft En ook een Nar weer waarde heeft. (alle spelers + koor) Talentenland, daar liggen mijn wortels. Talentenland, daar voel ik me thuis. waar men als gemeenschap samenleeft Elk mens zijn waarde heeft, Waar iedereen zijn energie en zijn talent voor geeft. Jij bent mij dierbaar boven alles: Talentenland. Intermezzo 1: Vuursteentje leggen (de 3 Stuitertjes) Vuursteentje leggen, niemand zeggen, k Zocht de hele dag in t rond, Tot ik hem uiteindelijk vond, Even krachtig als weleer. Hier leg ik mijn vuursteentje neer. Lied 2: Ik zoek mijn plek (Melodie geschreven door de band) Couplet (Ben) Ik ben de stad ontvlucht Daar doen ze enge dingen Daar willen ze je dwingen En angst hangt in de lucht Mijn toekomst wordt bepaald Door kille ambtenaren Die mij tot kok verklaren k Werd zelfs van huis gehaald! Kan ik dan hier mijn eigen keuze maken? Mag ik hier doen waar ik echt goed in ben? Is dit een plek om enthousiast te raken? Laat men mij doen waar ik steengoed in ben? Ik zoek naar mijn talent Iets om me te bekwamen Met andere mensen samen Talent dat wordt erkend

3 Dat iets moet in mij zijn Ik wil het graag gaan vinden En delen met mijn vrinden Dat lijkt me pas echt fijn! Bridge (+koor) Vind ik het hier misschien Waar juist jezelf zijn telt Niet alles draait om nut Zoals mij is verteld Is hier die plek misschien Kan ik dan hier mijn eigen keuze maken? Mag ik hier doen waar ik steen goed in ben? Bemoeit men zich enkel met eigen zaken? Laat men mij doen waar ik kei goed in ben? Laat men mij doen waar ik een kei in ben. Lied 3: Jij hebt een groot talent (Melodie: That man van Caro Emerald) Couplet 1 (Mevrouw Dora) Hallo, ik ben mevrouw Dora. Ik kan niet tegen viezigheid, Dus ik veeg en ik sop en ik boen en ik klop altijd. (Berry de regelnicht) Dag lieve jongen ik heet Berry. Ik ben de regelnicht. Door mij loopt alles prima hier. Ik zet alles op papier allicht. (Bert de Nerd) Ik ben Bert de Nerd, ik onderzoek en repareer. Van mensen snap ik weinig. Van apparaten des te meer. (allen) Hé, jij hebt een groot talent. t Is goed dat jij dat zellef kent. Gebruik het maar, sta voor anderen klaar. Wees trots op wie je bent. Hé, jij hebt een groot talent. t Is goed dat jij dat zellef kent. Gebruik het maar, maak het openbaar Wees trots op wie je bent. Couplet 2 (de 3 Stuitertjes) De Stuitertjes is onze bijnaam. Wij rennen rond van vroeg tot laat. Wij zijn een onbeschreven blad. Ons talent is: kattenkwaad.

4 (Andere talenten om beurten een regel) (De danseres): Ik ben dol op dansen. (De punniker): Punniken is mijn ding (De dirigent): Ik dirigeer menig koor (Het luisterend oor): k heb een goed luisterend oor. (De zangeres): Ik zing. (Meneer Art) Ik ben meneer Art en ik heb vaak succes voor tien. Ik speel altijd de typetjes die het publiek het liefst wil zien. Lied 4: Ja, hij moet weg (melodie: It s raining men) Couplet (Groep 1 Ben moet weg) Die nieuwe, vreemde jongen Ja die Ben, wat hebben we daaraan? Hij heeft toch geen talenten! En daarom moet-ie gaan kom kom wees beducht wat een klucht! (Koor 1 Ben moet weg) Nee, hij moet weg Nee, hij moet weg Snel weg Absoluut niet, smijt- m- er-uit! Hij is niet van waarde In niets is hij vaardig Teert alleen op onze zak Ja, hij moet weg Nee, hij moet weg Snel weg Ja, hij moet weg Nee, hij moet weg Snel weg! (Groep 2 Ben moet blijven) die jongen? Hij is spontaan. hij zit vol vuurkracht\ Da s niet humaan. Maar een gast is hier toch welkom? Een jongen op de vlucht Wil ontdekken wat hij kan Gun hem wat tijd. Geef hem wat lucht (Koor 2 Ben moet blijven) Laat Ben blijven Ach geef Ben één kans Eén dag wat maakt dat nou uit? Waarom nou weg? Waarom toch weg? Ben zoekt onderdak Leer Ben kennen Laat Ben blijven Niet weg!

5 Lied 5: De hoe-en-waarom-rap (Ben) Snap ik het goed? Vindt iedereen die in dit landje leeft Dat ieder mens met zijn uniek talent waarde heeft? Hoe kan het dan dat velen mij het liefste zien vertrekken? Waarom krijg ik geen tijd om mijn talenten te ontdekken? En als ik die niet heb, moet ik er dan meteen vandoor? Wat stelt al dat geklets over jezelf zijn dan voor? En trouwens, wat is die talentenfrietkraam dan? Of wat zei u ook alweer? Daar snapte ik de ballen van. Ik vraag altijd wat ik weten wil. Ik kan mijn mond niet houden, nee, ik blijf niet stil. De vragen glippen Zomaar over mijn lippen. Soms is dat een ramp en soms een cadeau, Maar ja, ik, Ben, ik ben nou eenmaal zo. Jo! Lied 6: Kraamkamer talentje Melodie: stekelvarkentje wiegelied van Annie M.G. Schmidt (de Nanny s) Leef maar, speel maar baby tje, jij staat aan het begin. Jouw levensblad is nu nog leeg, dus kleur het zelf maar in. Er is geen goed, er is geen fout. Jij zult je eigen weg gaan. J ontdekt wat jouw talenten zijn met vallen en met opstaan. Als jij doet wat jou happy maakt en waar je goed in bent, Dan maak jij ook weer and ren blij met jouw uniek talent. Met jouw uniek talent. Groei maar, bloei maar lieverdje, ontwikkel je maar vrij. Ooit word jij een volwassen mens en draagt jouw steentje bij. Als jij maar je talent benut, dan zal dat warmte geven. Daarmee wek jij in deze kamer nieuw talent tot leven. Maar zover is het nu nog niet. Je bent nog maar zo klein. Ga nu maar dromen van de tijd waarin jij groot zult zijn. Jij zult talentvol zijn. Lied 7: Vuurkracht (Melodie: havanagila) (Koor) Koester je vuurkracht. G loof in de vuurkracht. Deel al je vuurkracht Met iedereen. Koester je vuurkracht, g loof in de vuurkracht, deel al je vuurkracht Met iedereen. Zij geeft ons energie, brandt als een vlam in ons, die ons tot daden brengt.

6 Zij vuurt ons aan. Zij geeft ons energie, brandt als een vlam in ons, die ons tot daden brengt. Zij vuurt ons aan. Onze trouwe Vuurkracht inspireert ons en zij drijft ons, laat ons zien wat ons talent is, daagt ons uit het te benutten voor ons land en voor de mensen. Zonder haar zouden wij verloren zijn. Lied 8: Het talentenlied (Melodie: fragmenten van Rood van Marco Borsato). (Koor) Talentenland, daar liggen mijn wortels. Talentenland, daar voel ik me thuis. waar men als gemeenschap samenleeft Elk mens zijn waarde heeft, Waar iedereen zijn energie en zijn talent voor geeft. Jij bent mij dierbaar boven alles: Talentenland. Couplet Hier in talentenland geloven wij dat iedere bewoner Zo zijn talenten heeft, of je nou bloemen schikt of huizen bouwt, Piano speelt, of schaatst of lekker kookt, je kunt het vrij ontplooien. Jouw inzet is de motor die ons landje draaiend houdt. Lied 9: De Talentenslaven (Melodie geschreven door de band) 1 (alle spelers + koor) (Tegen de Scout) Waarom belaag jij ons En overvraag jij ons? t Is nooit genoeg, hoe wij ook zwoegen, sjouwen, draven. Geef ons wat ruimt en rust. Wij raken uitgeblust. Jij maakt van ons een stel talentenmeterslaven. Couplet (door de spelers) Iets doen met ons talent. Dat geeft ons leven zin en vreugd. Want daarmee kunnen wij de kindjes warrem houden. De meter is er enkel om steeds bij te houden Gaat het goed met dit land en met onze jeugd. De Scout verheft de meterstand tot een doel. Hoger en hoger moet ie. Wat een rotgevoel! 2 (alle spelers + koor) Waarom belaag jij ons En overvraag jij ons? t Is nooit genoeg, hoe wij ook zwoegen, sjouwen, draven. Hier is echt onze grens. Dit accepteert geen mens.

7 Jij maakt van ons een stel talentenmeterslaven. Nee Scout! Nooit zijn wij jouw talentenmeterslaven. Lied 10: De hoe-en-waarom-rap (Ben) Blijven jullie nu passief en aan de kant, Terwijl het zo misgaat in dit land? Laten jullie de Scout zijn gang gaan, ongestoord, Zodat hij jullie inzet de grond in boort? Welke keuze maken jullie? Nemen jullie de verantwoordelijkheid Voor dat waar jullie in geloofden al die tijd? Houden jullie samen de kindjes en dit land in leven? W aar is jullie ziel, jullie vuurkracht toch gebleven? Ik vraag altijd wat ik weten wil. Ik kan mijn mond niet houden, nee, ik blijf niet stil. De vragen glippen Zomaar over mijn lippen. Soms is dat een ramp en soms een cadeau, Maar ja, ik, Ben, ik ben nou eenmaal zo. Jo! Lied 11: Verliefd melodie: Ben (van Michael Jackson) (Roos en Ben) R: Ben, Jij hebt veel lef, bent positief, Lekker eigenwijs, maar ook heel lief. Jij stelt vragen, hebt respect. Dat vind ik echt te gek. dus Ben, sinds jij hier kwam, sta ik in vuur en vlam. B: Roos, jij bent zo n lieve, knappe meid. (Koor: Knappe meid). Jij verzorgt de kindjes toegewijd. (Koor: Toegewijd). Als ik jou zo bezig zie, Vol vuur en energie, kordaat en liefdevol, Dan slaat mijn hart op hol. B: Want hoe jij kijkt, R: wat jij zegt (Koor: Hoe zij kijkt en wat hij zegt) B: Met een lach, R: zo oprecht (Koor: Met een lach, zo oprecht) R: Ben, een enkeling wil jou niet hier Maar dat doet mij toch geen ene zier Men ziet jou niet zoals ik

8 k Voel argwaan in hun blik Maar ik zeg tegen hen: Heus, er is geen vriend als Ben Geen Vriend Als Ben (Koor: Als Ben) Lied 12: Het talentenlied (Melodie: fragmenten van Rood van Marco Borsato). Talentenland, daar liggen mijn wortels. Talentenland, daar voel ik me thuis. waar men als gemeenschap samenleeft Elk mens zijn waarde heeft, Waar iedereen zijn energie en zijn talent voor geeft. Jij bent mij dierbaar boven alles: Talentenland. Lied13: Alles wat jij kunt (oorspr. Titel: Anything you can do -- uit: Annie get your gun) (de 3 Stoere Talenten) T1 Alles wat jij kunt, dat kan ik veel beter, ik kan echt alles veel beter dan jij T2 Nee, echt niet T1 Ja,echt wel T3 Nee, echt niet T1 Ja,echt wel T2 Nee, echt niet T1 Ja,echt wel!(+koor) T1 Ja,echt wel!!(+koor) T2 Alles wat jij bedenkt, bedacht ik al eerder, ik bedacht alles al eerder dan jij T1 T2 T3 T1 T3 T2 T3 k Heb zoveel talenten, pap met louter krenten Nee, neem dan de mijne, dat zijn alleen rozijnen Mijn talent is ongehoord Is dat echt waar? Ja! Dan zijn we klaar! Alles wat jij bezingt, heb ik al bezongen, ik bezong alles veel mooier dan jij

9 [T1, T2 en T3 krijgen de anderen in het vizier] T3 Kijk daar toch die kneuzen T1 Dwergen, wij de reuzen T2 Ze staan met lege handen T3 En monden vol met tanden T1 Wij zijn slim en welbespraakt T2 Zijn zij dat niet? T3 Nee! T1 Wat een verdriet! T2 Alles wat zij hier doen, doen wij veel beter T3 Wij doen toch alles veel beter dan zij 2 T1 Ja, echt wel T2 Ja, heus wel T3 Ja, echt wel T1 Ja, heus wel T2 Ja, echt wel T3 Ja, heus wel! T1/2/3 Ja, heus wel! Intermezzo 2 (melodie: De Zevensprong) (de 3 Stuitertjes) Heb je wel gehoord van die stenen, die stenen, Heb je wel gehoord van die stenen vol vuur. Ze zeggen: Nee, die vind je nooit. Maar ik weet wel: ik ontdek ze ooit. Ze zijn warm. Geven kracht, Zetten ons in vuur en vlam. Lied 14: De Scout voor Nuttigheid (melodie door de band) Couplet 1 (de Scout) Wat is dat hier toch voor een nutteloze bende?! Wat is dat hier toch voor een supersoft gedoe?! Geen oog voor zin en waarde, dat is hier de ellende; Een meetbaar resultaat, daar moeten we naar toe. (de Scout en de Stoere Talenten) Het sleutelwoord is nuttigheid Staat bovenaan in ons beleid Wij pikken echt geen tegenstand. Zo redden wij dit land. Wij geven niemand nog respijt Van nu af aan is t nuttigheid! Couplet 2 (de Stoere Talenten) Wij trekken tegen nutteloosheid fel ten strijde.

10 Ja, ons Talentenland moet grondig op de schop Wij kunnen voortaan feilloos het kaf van t koren scheiden. Lang leve onze Scout! Hij trekt ons uit het slop. (de Scout) Het sleutelwoord is nuttigheid Staat bovenaan in ons beleid Wij pikken echt geen tegenstand. Zo redden wij dit land. Wij geven niemand nog respijt Van nu af aan is t nuttigheid! Lied 15: De hoe en waarom rap. (Ben) Waarom pikken jullie dit? Waarom doen jullie niks tegen deze shit? Waarom lopen jullie achter die kerel aan En laten dit land naar de haaien gaan? Wie geeft er zoveel macht aan die schreeuwende man Dat hij zomaar mensen kleineren kan? Wij met zijn allen, nee, niet alleen de anderen! Kunnen we het dan ook niet met zijn allen veranderen? Ik vraag altijd wat ik weten wil. Ik kan mijn mond niet houden, nee, ik blijf niet stil. De vragen glippen Zomaar over mijn lippen. Soms is dat een ramp en soms een cadeau, Maar ja, ik, Ben, ik ben nou eenmaal zo. Jo! Lied 16:Twist en tweedracht (Melodie: Alles is liefde van Blöf) Couplet 1. (Gezongen door de zgn. belangrijke talenten) Ga jij maar daar staan want jij hoort bij de talenten zonder waarde. Jij helpt ons land niet verder, kijk, jouw meter laat het zien. Jij grote nul! Ga iets belangrijks leren. Hé jij daar! Ga jij ook maar daar staan en denk alsjeblieft eens na Hoe jij met je talent de meter hoog kunt houden. en de kindjes warmen kunt. Doe eindelijk iets nuttigs! 1 (+koor) Ga jij maar daar staan. Ga jij maar daar staan. En sta eens even stil bij wat je worden wil. Ga jij maar daar staan. Ga jij maar daar staan. Neem aan ons een voorbeeld. Doe iets waar ons land echt wat aan heeft. Couplet 2. (Gezongen door de zgn. nutteloze talenten)

11 Ik wil mezelf zijn en graag iets doen wat ik kan en wat ik leuk vind. Want met mijn talent geef ik vuurkracht aan anderen, Waarmee zij aan de slag gaan en weer warmte kunnen geven. Ja, ik wil echt mezelf zijn. Ik maak deel uit van t geheel. 2 (+koor) Ik wil mezelf zijn. Ik wil mezelf zijn. Als ik doe waar ik van hou, kan ik er zijn voor jou. Ik wil mezelf zijn. Ik wil mezelf zijn. Als ik doe waar ik van hou, ben ik mijn land ook trouw. 3 (Gezongen door de zgn. belangrijke talenten +koor) Ga jij maar daar staan. Ga jij maar daar staan En sta eens even stil bij wat je worden wil. Ga jij maar daar staan. Ga jij maar daar staan. Ja, de tijd van nutteloosheid, waarin alles kon is echt voorbij. Lied 17: Roos roept Ben (Zie lied 10: Verliefd, eerste couplet) (Roos) Ben, Jij hebt veel lef, bent positief, Lekker eigenwijs, maar ook heel lief. Jij stelt vragen, hebt respect. Dat vind ik echt te gek. Dus Ben, k roep je met klem Help me, waar jij ook bent Help me waar jij ook bent Help me! Help ons! Lied 18: De hoe en waarom rap. (Ben) Hoe is het jullie in die tussentijd vergaan? Wat een puinhoop is het hier! Wat hebben jullie gedaan? Zullen we ze laten zien dat het ook zonder meter gaat?! Als je elk talent maar in zijn waarde laat? Gaan we de Vuurkracht, die in ons zit, weer zien? Zijn die stenen toch nog ergens te vinden misschien?

12 Lied 19: Talent is mooi (Melodie: Vandaag is rood) (de Nar) Nu voelen wij de vuurkracht weer die gloeit in onze harten maar angst, hoogmoed en onbegrip speelden ons zo lang parten. Maar het besef kwam net op tijd Dat wij het samen moeten doen. Nu voelen wij de Vuurkracht weer, Die ons opnieuw doet starten. (Ben) De stenen, die worden gevoed door t vuur dat brandt in jou en mij, werden gevonden. Zo dichtbij. (Ben) Door die vuurkracht heb ik het herkend: Het stellen van vragen is mijn talent. (Allen) Talent is mooi, we kunnen niet zonder talent is mooi als ieder het deelt talent is zo mooi als je het geeft dan weet je dat je leeft dat jouw unieke leven heel veel zin en waarde heeft talent is mooi vooral als iemand het met and ren deelt Talent is mooi vooral als iemand het met and ren deelt Talentenland, daar liggen mijn wortels. Talentenland, daar voel ik me thuis. waar men als gemeenschap samenleeft Elk mens zijn waarde heeft, Waar iedereen zijn energie en zijn talent voor geeft. Jij bent mij dierbaar boven alles: Talentenland. Copyright Musical Vuurkracht

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

Hé, hallo Tekst en muziek: Lydia Zimmer 2012 Celmar Music

Hé, hallo Tekst en muziek: Lydia Zimmer 2012 Celmar Music Hé, hallo Tekst en muziek: Lydia Zimmer 2012 Celmar Music Hé, hallo welkom op dit feest Ben je al wel vaker of nooit eerder hier geweest? Dat maakt niet uit we gaan er tegenaan Doe je met ons mee? Ga dan

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

Volksopera Ondiep Libretto

Volksopera Ondiep Libretto 1. Ouverture (Eerste deel van Dies Irae uit Requiem,Verdi) Gedurende de ouverture zien we eerst de rellen van 2007: groepen bewoners die rondrennen, charges van de politie, zwaailichten. Een ziekenwagen

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Preek Waarom zou ik belijdenis doen?

Preek Waarom zou ik belijdenis doen? Preek Waarom zou ik belijdenis doen? Waarom zou ik belijdenis doen? Deze vraag kom ik regelmatig tegen. Met als mogelijke reacties: Ik ben niet goed genoeg. Ik zondig immers elke dag; of, wat is de meerwaarde

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Waarom zou ik naar de kerk gaan?

Waarom zou ik naar de kerk gaan? Waarom zou ik naar de kerk gaan? Dolf te Velde Zo af en toe merk ik dat de vraag die boven dit stukje staat best wel leeft. Ook als die niet hardop wordt gesteld wordt, merk je bijvoorbeeld in sommige

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Het begin. De weg tot God. Wie is God eigenlijk?

Het begin. De weg tot God. Wie is God eigenlijk? Het begin Geloven in God - hoe begin je daarmee? Je hebt erover gehoord van anderen en mogelijk ken je mensen die in Hem geloven. Misschien ben je zelf tot de ontdekking gekomen dat een leven zonder God

Nadere informatie

p1424 Terneuzen, 16 november 2014 Thema: dankbaarheid maakt je een ander mens Gemeente van Christus,

p1424 Terneuzen, 16 november 2014 Thema: dankbaarheid maakt je een ander mens Gemeente van Christus, p1424 Terneuzen, 16 november 2014 Thema: dankbaarheid maakt je een ander mens Liturgie Votum en groet Gezang 140 : 1,2,3 GK Gebed Schriftlezing door Eric Roose 2 Korintiërs 5,11-21 Psalm 116 : 1,2,10 Preek

Nadere informatie

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud:

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud: Wees niet bang, want Ik ben bij je Teksten: Jesaja 41 : 10 Wees niet bang, want Ik ben bij je. Vrees niet, want ik ben jouw God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke

Nadere informatie

Het is belangrijk dat er niks fout gaat vandaag! Weet ik, meester.

Het is belangrijk dat er niks fout gaat vandaag! Weet ik, meester. PECH - nr. 1 3 Deze onvolledige versie van de komische musical Pech, nr. 13 is bedoeld ter infor matie. In Pech, nr. 13 vindt een loterij plaats waaraan alle groep 8 ers en het publiek deelnemen! (de entreekaartjes

Nadere informatie

Een Bijzondere Broer of Zus

Een Bijzondere Broer of Zus Een Bijzondere Broer of Zus Informatiemap voor jongeren met een broer of zus met een handicap, chronische ziekte of psychische stoornis Uitgave: GGNet, regio Apeldoorn Team Preventie Postbus 2003 7230

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Kanker is een cadeau?

Kanker is een cadeau? DAGBOEK Kanker is een cadeau? JIP KEIJZER Voorwoord Per jaar horen in Nederland ongeveer 2200 jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar dat zij kanker hebben. 2200 x een mens, 2200 x een gezin of partner. Een

Nadere informatie

Tekst 1. Het hoort bij het leven dat we allen moeten gaan, t is goed om af en toe heel even daarbij eens stil te staan!

Tekst 1. Het hoort bij het leven dat we allen moeten gaan, t is goed om af en toe heel even daarbij eens stil te staan! Tekst 1 Het hoort bij het leven dat we allen moeten gaan, t is goed om af en toe heel even daarbij eens stil te staan! Geen uren en geen dagen, genoeg om te verstaan : het hoort ook bij het leven om steeds

Nadere informatie

Windekind Wistik Robinetta Pluizer dokter Cijfer

Windekind Wistik Robinetta Pluizer dokter Cijfer De hoofdpersonen Johannes is de hoofdpersoon in dit boek. Hij is het kind dat stap voor stap volwassen wordt. Elke stap, elke periode, beleeft Johannes een avontuur met een figuur uit een sprookje. Hieronder

Nadere informatie

Te vroeg geboren... *****

Te vroeg geboren... ***** Te vroeg geboren... Omdat je zo vroeg bent gekomen moet je nog een tijdje in een ander bedje dromen We moeten nu geduldig zijn maar je thuiskomst zal zeker een feestdag zijn Na spannende weken en heel

Nadere informatie

Eline herinnert zich dat ze heel graag bij hem was. Ze was nog klein toen hij doodging. Hij stierf van verdriet over zijn mislukte leven.

Eline herinnert zich dat ze heel graag bij hem was. Ze was nog klein toen hij doodging. Hij stierf van verdriet over zijn mislukte leven. 1 Eline Wie is Eline Vere? Eline is een jonge vrouw. Zij woont in het deftige Den Haag van eind 19 e eeuw. Eline lijkt op haar vader: slank, donker haar en een bleke huid. Ze is net zo n dromer als hij

Nadere informatie

Deze steun heb ik nodig

Deze steun heb ik nodig Deze steun heb ik nodig Ouders over goed ouderschap en gewenste ondersteuning Dr. Margreth Hoek Bureau Hoek, in opdracht van LOC/LCFJ Inhoudsopgave Inleiding: Ouders willen steun die henzelf en hun kind

Nadere informatie

Wie zit er nou op mij te wachten?

Wie zit er nou op mij te wachten? Dit is e-book is een geschenk van Happiness School aan Busy Mama Bees die willen leren hoe ze door Ondernemen & Marketing de wereld kunnen veranderen Dit boekje is opgedragen aan jou: slimme, bijzondere

Nadere informatie

Moet je horen! Piet Heil. bron Piet Heil, Moet je horen!. De Arbeiderspers, Amsterdam 1952. 2010 dbnl / erven Piet Heil

Moet je horen! Piet Heil. bron Piet Heil, Moet je horen!. De Arbeiderspers, Amsterdam 1952. 2010 dbnl / erven Piet Heil Moet je horen! Piet Heil bron. De Arbeiderspers, Amsterdam 1952 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/heil001moet01_01/colofon.htm 2010 dbnl / erven Piet Heil 4 VOOR HANSJE MULDER 7 Versje

Nadere informatie

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte

het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte het blijft je vader of moeder opgroeien met een ouder getroffen door een beroerte CVA Cerebro Vasculair Accident (CVA) is de medische term voor een ongeluk in de vaten van de hersenen. In het dagelijks

Nadere informatie

Overstapdienst. Waarom staan die stenen daar?

Overstapdienst. Waarom staan die stenen daar? Voorbereiding viering: In de kerkzaal ligt op het liturgisch centrum een groot blauw kleed als een soort Jordaan, met daarin twaalf stenen. Thema van de dienst: Waarom staan die stenen daar? De lezing

Nadere informatie

KINDEREN LEKKER IN HUN VEL

KINDEREN LEKKER IN HUN VEL KINDEREN LEKKER IN HUN VEL 1. Welkom wij zijn Karin Hallegraeff en Noelle van Delden van Praktijk IKKE Karin stelt zich voor en er komt een foto van Karin in beeld. Noelle stelt zich voor en er komt een

Nadere informatie

Werkdruk in balans! Plezier in het werk!

Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te Hoge Werkdruk! Werkdruk in balans! Plezier in het werk! Te lage werkdruk! Hier vindt u voorbeelden hoe u werkdruksignalen uit de praktijk kunt indelen op de vijf stuurknoppen voor werkdrukbalans en

Nadere informatie