KINDERBOEKENWEEK 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KINDERBOEKENWEEK 2016"

Transcriptie

1

2

3 KINDERBOEKENWEEK 2016 Dit jaar wordt van 5 t/m 16 oktober de 62 e Kinderboekenweek gevierd, met als thema: OMA S EN OPA S VOOR ALTIJD JONG! De vaders en moeders op het schoolplein zijn lang niet altijd meer de ouders van de kinderen. Steeds vaker komt het voor dat de grootouders de rol van ouders een aantal dagen per week op zich nemen. Voor het lezen en voorlezen geldt dat net zo. Bovendien worden veel kinderboeken niet door de ouders, maar door de grootouders gekocht. Hoog tijd om die opa s en oma s eens centraal te stellen. In oktober draait alles dus om lieve, gekke, chagrijnige, wilde, ondeugende, wijze, grappige, stokoude of juist superenergieke opa s en oma s! Zo kun je in De rode zwaan van Sjoerd Kuyper lezen dat grootvaders soms uitstekende verhalenvertellers zijn. En dat je met oma s de wildste dingen kunt beleven, zoals in Op avontuur met oma van Annemarie Bon en Heleen Brulot. Dat grootouders niet allemaal even gezellig en vriendelijk zijn is weer te lezen in Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl. Zo zijn de kinderboeken over dit thema net zo gevarieerd als alle opa s en oma s. We hebben deze boeken en nog veel meer in onze bieb net als een aantal bekroonde griffel en penseel boeken. In dit boekje vinden jullie veel informatie over alles wat er tijdens de Kinderboekenweek gebeurt. Nieuws over het kinderboekenweekgeschenk, het prentenboekje, de Gouden en Zilveren griffels en penselen, wat er in de Wijchense Bibliotheek gebeurt, enz. Wil je nog meer weten, kijk dan op Wij wensen iedereen een hele leuke en spannende Kinderboekenweek!!!

4 WAT DOEN WE OP SCHOOL TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK? De Kinderboekenweek wordt op woensdag 5 oktober met alle leerlingen, het liefst verkleed als opa of oma, in de speelzaal geopend Wie de opening zal verrichten. dat blijft nog een verrassing! Vervolgens dansen de kinderen uit groep 7 de Kinderboekenweekdans. WIE WINNEN DE GOUDEN EN ZILVEREN GRIFFEL EN PENSEEL? Dit jaar worden op school een gouden en zilveren griffel en penseel uitgereikt aan de kinderen die het mooiste of leukste verhaal of tekening hebben gemaakt over het thema: Oma s en opa s voor altijd jong! DE AFSLUITING is vrijdag 14 oktober. Iedere groep gaat dan een pop-up tentoonstelling maken over vroeger en nu. Deze tentoonstellingen staan verspreid door de school. VOORLEESWEDSTRIJD De groepen 7 en 8 doen ook dit jaar weer mee aan de Voorleeswedstrijd. Wie wordt dit jaar voorleeskampioen?

5 KINDERJURY Wil je meedoen met de Kinderjury? Dan mag je kiezen uit de boeken die sinds vorig jaar zijn verschenen, met het logo van de Kinderjury. Er zijn twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Je kunt stemmen van 8 maart tot en met 19 april Dit kan ook via Tijdens de Kinderboekenweek is er op schooltv.nl van alles te vinden wat aansluit op het thema van dit jaar. Sesamstraatfilmpjes, liedjes en lessuggesties staan klaar om te gebruiken in de klas. Ook is er een speciaal thema van Studio Snugger voor groep 3 en 4. In Het Klokhuis voor groep 5 t/m 8 leer je meer over wat er gebeurt in je lichaam als je groeit en ouder wordt. Er is ook een maffe aflevering van Illustrator over en met Floor Rieder! Met een online wedstrijd. Kijk dus tijdens de Kinderboekenweek op schooltv.nl

6 HET KINDERBOEKENWEEKGESCHENK 2016 is geschreven door Dolf Verroen en geïllustreerd door Charlotte Dematons Je krijgt het tijdens de Kinderboekenweek gratis bij aankoop van 10,- aan kinderboeken. DOLF VERROEN, 87 jaar oud, is in binnen en buitenland gelauwerd en geroemd. Er is dan ook geen betere auteur voor het kinderboeken-weekgeschenk te bedenken, en het thema Voor altijd jong is dus helemaal op hem van toepassing, want onder zijn witte haren stralen nog steeds de ogen van een enthousiast en nieuwsgierig jongetje. Het aantal titels van zijn boeken is te groot om op te noemen. Hij won drie Zilveren Griffels en een aantal belangrijke buitenlandse prijzen. CHARLOTTE DEMATONS, die de illustraties maakte van Oorlog en Vriendschap is bekend om haar boeken De gele ballon, Nederland en Sinterklaas, en erg geliefd bij het grote publiek. Sinterklaas werd bekroond met het Gouden Penseel. OORLOG EN VRIENDSCHAP Joop begrijpt niet hoe het kan, maar als Kees hem voor het eerst aankijkt, weet hij dat ze vrienden zullen worden. Maar het is oorlog en Joop ontdekt al snel dat weinig dingen voor altijd zijn. Sommige kinderen komen niet meer naar school. De meester geeft geen les meer, want Duitse soldaten hebben het schoolgebouw in beslag genomen. Zelfs thuis is alles anders. Met een onderduiker in huis moet je altijd op je hoede zijn. Als de winter komt, sluipt de honger Joops leven binnen. Gelukkig heeft hij Kees. Maar kan hun vriendschap wel bestaan in een tijd waarin goed en fout op scherp staan?

7 HET KINDERBOEKENWEEKPRENTENBOEKJE 2016 is gemaakt door Floor Rieder. Floor Rieder is een toptalent met een bliksemstart. Haar debuut stamt nog maar uit 2014 en toch is zij nu al een begrip in de kinderboekenwereld. Met haar debuut won ze meteen een Gouden Penseel. Het Raadsel van alles wat leeft, dat zij met Jan Paul Schutten maakte was geselecteerd voor de best verzorgde boeken 2013 en kreeg lof tot ver over de grenzen. Met Alice in Wonderland en Het wonder van jou en je biljoenen bewoners gooide ze wederom hoge ogen. Zij kiest nooit voor de meest voor de hand liggende weg, wat helemaal geldt voor het Kinderboekenweekprentenboek, dat zowel qua illustraties als uitvoering veel opzien zal baren! WAAR IS LUDWIG? Oma is haar kat weer eens kwijt. Misschien zit Ludwig bij de buren? Of bij de buren van de buren? Al zoekend gaat oma alle huizen in haar straatje langs. Hier en daar maakt ze een praatje en soms blijft ze iets langer hangen dan haar bedoeling is. En Ludwig? Die heeft zo zijn eigen favoriete adresjes in de straat en kent de meeste buren misschien nog wel beter dam oma!

8 DE NATIONALE KINDERBOEKENRUIL Ga eens voor je boekenkast staan. Staan er boeken tussen die je al hebt gelezen en waar je eigenlijk nooit meer in kijkt? Zou het niet leuk zijn als je die boeken kon ruilen voor een boek dat je nog niet gelezen hebt? Dat kan! De NS organiseert op 16 OKTOBER, tussen uur en uur de Nationale Kinderboekenruil op de stations Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal en Breda. Er staan kasten met wel duizend boeken om te ruilen en er zijn kinderboekenschrijvers en conducteurs om voor te lezen!

9 WINNAARS GRIFFELS Gouden Griffel Deze is bekend gemaakt op dinsdag 4 oktober 2016 tijdens het Kinderboekenbal! Het is geworden.. Gips Anna Woltz (Hoogland & van Klaveren) Zilveren Griffels Tot 6 jaar Kom uit die kraan! Tjibbe Veldkamp (Lemniscaat) Tijs en de eenhoorn Imme Dros (Querido) Vanaf 6 jaar Mooi boek Joke van Leeuwen (Querido) De tuin van de walvis Toon Tellegen (Querido) Vanaf 9 jaar Gips Anna Woltz (Hoogland & van Klaveren) Groter dan de lucht, erger dan de zon Daan Remmerts de vries (Querido) Informatief Een aap op de wc Joukje Akveld (Hoogland & van Klaveren) Stem op de Okapi Edward van de Vendel (Querido) Poëzie Nooit denk ik aan niets Monique en Hans Hagen (Querido) Rond vierkant vierkant rond - Ted van Lieshout (Leopold)

10 VLAG EN WIMPELS VAN DE GRIFFELJURY Tot 6 jaar Bas en Daan graven een gat Mac Barnett (Hoogland & van Klaveren) Het boek zonder tekeningen B.J. Novak (Terra Lannoo) Wat zou jij doen? Guido van Genechten (Clavis) Vanaf 6 jaar Bens boot - Pieter Koolwijk (Lemniscaat) De zee kwam door de brievenbus Selma Noort (Leopold) Lotte & Roos. Samen ben je niet alleen Marieke Smithuis (Querido) Vanaf 9 jaar De veertiende goudvis Jennifer L. Holm (Hoogland & van Klaveren) Spijkerzwijgen Simon van der Geest ( Querido) Suikerspin Derk Visser (Gottmer) Informatief De blauwe vinvis Jenni Desmond (Lemniscaat) Steve Jobs. Waanzinnig goed. Jesse Hartland (Luitingh-Sijthoff) Van oerknal tot robot. Alles heeft een begin. Marc ter Horst (Gottmer) Poëzie In een slootje ben ik een bootje Bette Westera (Lannoo)

11 WINNAARS PENSELEN EN PALETTEN Gouden Penseel Lettersoep Harriët van Reek (Querido) Zilveren Penselen Hondje, de enige echte Yvonne Jagtenberg (Rubinstein) Gulden Palet Het gat Øyvind Torseter (De Harmonie) Zilveren Paletten Mijn opa is een boom Ingrid Godon (Lannoo) Vlag en Wimpels Avonturen van Odysseus Charlotte Dematons e.a. (Hoogland & Klaveren) Stem op de Okapi Martijn van der Linden (Querido) Schobbejacques en de 7 geiten Merlijne Marell (Loopvis)

12 DE PRIJS VAN DE NEDERLANDSE KINDERJURY 2016 in de leeftijdsgroep 6 t/m 9 jaar is gewonnen door De Gorgels Jochem Myjer (Leopold) en in de leeftijdsgroep 10 t/m 12 jaar door Dummie de mummie en de drums van Massoeba Tosca Menten (van Goor) DE PLUIM VAN DE SENAAT ging in de leeftijdsgroep 6 t/m 9 jaar naar Botje - Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en in de leeftijdsgroep 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal Jozua Douglas (De Fontein)

13 OMA S AAN DE TOP Oma, als het weer feest is Ben jij er altijd bij Ik wil niet meer naar huis toe Want ik wil bij je blijven Oma, als je geweest bent Voel ik me toch zo blij Als plezier voortaan een schoolvak wordt Krijg jij een tien van mij Refrein 2x Oma s aan de top het feesten kan niet op Met oma s aan de top treuren wordt een flop Want tranen zeggen stop met oma s aan de top Oma, als ik een miljoen win Geef ik de helft aan jou Dan gaan wij naar Aruba Samen de samba dansen Als ik een glazen schoen vind is die vast van jou Want jij blijft mijn liefste droomprinses Al word je nog zo oud Refrein 2x Zeg me dat je niet gaat Dat je mij nooit verlaat Samen worden we duizend jaar Want ik wil je voor altijd bij me Ik wil je voor altijd bij me Oma, mijn liefste oma Oma, mijn lieve oma Refrein 2x

14 IN DE BIBLIOTHEEK WIJCHEN DE BIBLIOTHEEK IS VOOR ALLE LEEFTIJDEN In de bibliotheek kun je terecht voor films, kranten, tijdschriften, evenementen en natuurlijk boeken! De Kinderboekenweek is dan ook een mooie gelegenheid om er (weer) naartoe te gaan. Voor (jeugd)leden heeft de bibliotheek een superleuk extraatje in huis*: een tijdschrift vol tips, activiteiten en weetjes voor kinderen en (groot)ouders. CADEAUTJE VAN JE BIBLIOTHEEK: TIJDSCHRIFT VOOR ALTIJD JONG! Het tijdschrift Voor altijd jong! is een magazine dat geheel in het teken staat van het thema van de Kinderboekenweek en zowel voor kinderen als grootouders leuk is om te lezen. Het is een tijdschrift dat onder andere: - over leuke, bijzondere en gekke opa s en oma s schrijft - artikelen bevat over de leukste boeken bij het thema van de Kinderboekenweek Voor altijd jong! - tips geeft voor toffe activiteiten van opa s en oma s met hun kleinkinderen - vol staat met de leukste wetenswaardigheden voor jong en oud Gratis verkrijgbaar in de Kinderboekenweek bij de bibliotheken.

15 KINDERBOEKENKRANT EN VOORLEESGIDS Ook voor de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids kun je bij je bibliotheek terecht. Beide uitgaven staan boordevol (boeken)tips. ZATERDAG 15 OKTOBER: VOORLEESVOORSTELLING VAN RUTH BAKKER Het stoere meisje Loet speelt het liefst de hele dag. Maar dat kan niet, want ze moet zoveel. Loet wil niks meer moeten. Ze sluit zich op in haar kamer, waar ze verdwijnt in haar eigen sprankelende wereld. Dan komt Oma uit het fotolijstje in haar kamer. Samen met Oma en alle piratenkinderen beleeft Loet spannende avonturen. Maar dan komt Gekke Tante Toos op bezoek... Ruth Bakker is een artistieke duizendpoot. Ze is Nederlands zangeres, actrice, auteur, poppenspeelster en theatermaakster. Zij is geestelijk moeder van het stoere, eigenwijze meisje Loet, waarmee ze al vele harten van zowel kinderen als volwassenen heeft veroverd. Als Loet toert ze door Nederland en België en speelt ze in theaters, bibliotheken, boekhandels, scholen, opvang en festivals. Met haar familievoorstellingen won ze al verscheidene publieksprijzen en werd ze uitgeroepen tot Rabo Talentvolle Theatermaker. Zaterdag 15 oktober uur op De Vloer in de Bibliotheek Wijchen.

16 KINDEREN VOOR KINDEREN VOOR ALTIJD JONG! Tekst: Niki Smit & Tjeerd P. Oosterhuis Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis refrein Voor altijd jong Dat is mijn opa, hij klimt in de bomen, kan marathons lopen, zo chill Voor altijd jong Dat is mijn oma, kan altijd langskomen, we lezen en dromen, zo chill couplet Als alles kon, alles mocht, alles cool was Kocht ik een droom voor mijn super funny opa Waarin hij voetbalde zo goed als Johan Cruijff was En zo zong als Michael Jackson, oh ja! Met mijn oma op safari in Afrika De leeuwen achterna, roar la-la-la En dan scoorde ik daarna een knappe dj Voor haar op het strand van Ibiza Echt, zou jij dat doen? Echt wel! Refrein En ze dromen met ons mee Chillen, keten met ons mee Ja, ze dansen en ze jumpen Maken grappen met ons mee En ze dromen met ons mee Chillen, keten met ons mee Ja, ze dansen en ze jumpen Maken grappen met ons mee rap Om ook zo jong te blijven Moet je spannende gedichten schrijven Lees een boek of haal de krant Of ga naar een tropisch, exotisch land Spring in een diepe zee En neem je familie en je vrienden mee Kijk door die roze zonnebril Zo blijf je voor altijd jong en chill

17 Refrein En ze dromen met ons mee Chillen, keten met ons mee Ja, ze dansen en ze jumpen Maken grappen met ons mee En ze dromen met ons mee Chillen, keten met ons mee (Ze zijn zo chill) Ja, ze dansen en ze jumpen Maken grappen met ons mee Voor altijd jong Dat is mijn opa, hij klimt in de bomen, kan marathons lopen, zo chill O-oh (3x), ze zijn zo chill Dat is mijn oma, kan altijd langskomen, we lezen en dromen, zo chill O-oh (3x) Oooh Voor altijd jong!

18 Hé! Kijk eens wie daar zijn Mijn oma, mijn opa Kijk eens wie daar zijn Is dat niet reuze fijn Kom binnen, kom binnen Kom binnen alle twee Gezellig, gezellig Dan zet ik even thee Oma, opa op bezoek Hoera, dan krijg ik snoep Een klein cadeau speciaal voor mij En kusjes ook van allebei Hé! Kijk eens wie daar zijn Mijn oma, mijn opa Kijk eens wie daar zijn Is dat niet reuze fijn Tekst en muziek: Richard van Breukelen en Tom van Beers

LESBRIEF. Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas

LESBRIEF. Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas LESBRIEF Tekst: Tjeerd P. Oosterhuis & Niki Smit Muziek en productie: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas Inleiding Dit jaar verschijnt alweer de 37 ste cd van Kinderen voor Kinderen.!

Nadere informatie

Maandbrief juli Agenda. Personele zaken. Kunstroute groep 7

Maandbrief juli Agenda. Personele zaken. Kunstroute groep 7 Maandbrief juli 2016 Agenda 27 juni - Weekopening OB 28 juni - praktische verkeersles groep 7 en 8 29 juni - bijeenkomst van de gebedsgroep, aanvang 8.30 uur Kleipettenlaan 290, u bent van harte welkom!

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek (indien

Nadere informatie

Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2016

Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2016 Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2016 Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2016 Inleiding De Bond tegen vloeken vraagt aandacht voor goed en respectvol taalgebruik. Grove vloeken en scheldwoorden passen

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 3-4 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 5

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 5 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep?! voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

PRENTENBOEK KINDERBOEKENWEEK EN KINDERBOEKENWEEKGESCHENK:

PRENTENBOEK KINDERBOEKENWEEK EN KINDERBOEKENWEEKGESCHENK: Basisschool Remigius Duiven kikkernieuws kikkernieuws website : www.bsremigiusduiven.nl e-mail : info@bsremigius.nl Redactie : Wilbert Arends en Anita Hendriks Jaargang 26 [nummer 05] ::: 4 oktober 2016

Nadere informatie

5 oktober Dag van de leraar Opening Kinderboekenweek. 6 oktober Vergadering Ouderraad. 10 oktober C&sco ouderwerkgroep

5 oktober Dag van de leraar Opening Kinderboekenweek. 6 oktober Vergadering Ouderraad. 10 oktober C&sco ouderwerkgroep De Boskriek, Oudelaan 21-02 6605 SG Wijchen. 024-6452829 email; info@boskriek.nl 5 oktober Dag van de leraar Opening Kinderboekenweek 6 oktober Vergadering Ouderraad 10 oktober C&sco ouderwerkgroep 12

Nadere informatie

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 7

de Leespromotie L e e s p a r a Kinderboekenweek Groep 7 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels (indien mogelijk); Griffel- en Kinderjurywinnaars;

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 L e e s p a a d e Feest! Leespromotie Kinderboekenweek Groep 6 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

kikkernieuws kikkernieuws Hoe meer boeken.hoe meer leesplezier!!! Basisschool Remigius Duiven

kikkernieuws kikkernieuws Hoe meer boeken.hoe meer leesplezier!!! Basisschool Remigius Duiven Basisschool Remigius Duiven kikkernieuws kikkernieuws website : www.bsremigiusduiven.nl e-mail : info@bsremigius.nl Redactie : Wilbert Arends en Anita Hendriks Jaargang 25 [nummer 06] ::: 08 oktober 2015

Nadere informatie

de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7

de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7 L e e s p a r a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 7?! voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

ZIJ EN IK. Uit: Door een gekleurde bril Poëzie door kinderen van 4 t/m 12 jaar

ZIJ EN IK. Uit: Door een gekleurde bril Poëzie door kinderen van 4 t/m 12 jaar ZIJ EN IK Zij en ik waren vrienden vrienden voor het leven. We deden alles samen, samen uitgaan samen winkelen en samen verdrietig zijn. Maar toen werd ze verliefd op een jongen een jongen met bruine ogen.

Nadere informatie

Theresia School Nieuws

Theresia School Nieuws Theresiaschool Braakven 19 5258 AG Berlicum 073-5037117 Theresia School Nieuws 19 e jaargang nummer 3, 02 oktober 2014 * Uitnodiging Algemene Ledenvergadering Oudervereniging (ALV) Theresiaschool Beste

Nadere informatie

Gedicht van Berdie Bartels Uit: Er zit een feest in mij! Querido s Poëziespektakel 5

Gedicht van Berdie Bartels Uit: Er zit een feest in mij! Querido s Poëziespektakel 5 ik vier vandaag een feestje ik geef mezelf een pluim ik zeg hoera, ik zing hoezee proost olijk met mijn kopje thee geef aan mezelf een schouderklop hang fluitend al mijn slingers op geef mij twee dikke

Nadere informatie

Rustig lopen kan ik goed, ik weet prima hoe dat moet.

Rustig lopen kan ik goed, ik weet prima hoe dat moet. Kalender Rustig lopen kan ik goed, ik weet prima hoe dat moet. Studiedag Op maandag 23 oktober is er een studiedag en zijn alle leerlingen van onze school vrij. We wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 L e s p a de Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4?! voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek (indien

Nadere informatie

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4

Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 L e e s p a a d e Feest! Leespromotie Kinderboekenweek Groep 3-4 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

Aantal Bestelnummer Auteur Titel Siso/Leeftijd NBDBiblion prijs

Aantal Bestelnummer Auteur Titel Siso/Leeftijd NBDBiblion prijs Thema-aanbieding Kinderboekenweek 2016 Voor altijd jong Contact: Heeft u vragen over de aanbieding of over het bestellen? Neem contact op met de afdeling Verkoop: T 079-3440 030 E info@nbdbiblion.nl Bestellijst:

Nadere informatie

MAANDBRIEF : OKTOBER 2014

MAANDBRIEF : OKTOBER 2014 MAANDBRIEF : OKTOBER 2014 INLEIDING: Geachte ouders/verzorgers, Vanaf begin oktober wordt in alle groepen veel aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Het thema voor dit jaar is: Lezen is een feest.

Nadere informatie

AANBOD 0 tot 4 jarigen. Schooljaar AANBOD 0 tot 4 jarigen

AANBOD 0 tot 4 jarigen. Schooljaar AANBOD 0 tot 4 jarigen AANBOD 0 tot 4 jarigen Schooljaar 2016-2017 AANBOD 0 tot 4 jarigen Boekstart Vanaf november 2010 zijn alle bibliotheekvestigingen in Enschede officieel van start gegaan met het project BoekStart. BoekStart

Nadere informatie

GRIEZELTJE IS JARIG!

GRIEZELTJE IS JARIG! GRIEZELTJE IS JARIG! Griezeltje is jarig en daarom krijgt ze nu cadeautjes. Een soepkom vol met kwallenpap en spinnen op haar broodjes. Ze laat de kikkers plassen op de spruitjes en de sla en stiekem stopt

Nadere informatie

Nummer t/m Samen veilig talent ontwikkelen met plezier!

Nummer t/m Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! Brinkhovenlaan 3b 9765 BH Paterswolde 050 309 38 54 www.cbs-mensoalting.nl cbsmensoalting@ckcdrenthe.nl Nummer 2 2018-2019 27-09 t/m 10-10 Samen veilig talent ontwikkelen met plezier! 02-10 schoolfotograaf

Nadere informatie

1. Kinderboekenweek - 3 t/m 13 oktober 2007 - Sub Rosa-boeken vol geheimen

1. Kinderboekenweek - 3 t/m 13 oktober 2007 - Sub Rosa-boeken vol geheimen Inhoud van deze nieuwsbrief 1. Kinderboekenweek 2. Griffels en penselen 2007 3. Thematitels Kinderboekenweek 4. Activiteiten Kinderboekenweek bij Boekhandel Plukker 5. Harry Potter 6. Bestellen via webwinkel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda

Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda Nieuwsbrief 3 OBS De Driekleur Locatie Wilhelmina 26 september 2017 Agenda di 26 sept. Nieuwsbrief nr. 3 wo 27 sept Start verkoop Kinderpostzegels do 28 sept. Teamstudiedag/kinderen zijn vrij vrij 29 sept

Nadere informatie

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019

Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 Juryrapport van de Senaatsprijs van de Nederlandse Kinderjury 2019 De Senaat van de Nederlandse Kinderjury 2019 Dit juryrapport is opgesteld door de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. De Senaat bestaat

Nadere informatie

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Schoolbrief 4. Schooljaar okt Dsfjlk;akd. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schooljaar 2016-2017 5 okt-2016 Dsfjlk;akd Beste ouder(s)/ verzorger(s), Schoolbrief 4 Vandaag Vitrineroute Om 12.15 u is er weer een Vitrineroute. Dan kunt u, samen met uw kind, de door leerlingen gemaakte

Nadere informatie

De Boekenbergers en hun Sinterklaasboeken

De Boekenbergers en hun Sinterklaasboeken De Boekenbergers en hun Sinterklaasboeken Marianne van Eeuwijk Alleen maar stoute kinderen Auteur: Robert Vuisje Illustrator: Heleen Brulot Uitgeverij: Leopold Prijs: 13,99 Bestemd voor: Sammie en Daantje

Nadere informatie

LEESDAGBOEK groep 2a: 6 tot 8 jaar

LEESDAGBOEK groep 2a: 6 tot 8 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 2a: 6 tot 8 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

LEESDAGBOEK groep 2b: 6 tot 8 jaar

LEESDAGBOEK groep 2b: 6 tot 8 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 2b: 6 tot 8 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin.

Vaders Voor Lezen. Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Vaders Voor Lezen Vaders die hun kind regelmatig voorlezen stimuleren het leesgedrag van hun kind in zeer positieve zin. Daarom lezen vaders dus voor?! Welnee, dat doen ze omdat ze het heel erg leuk vinden!

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2018/ Nummer: 03. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen. - Kinderboekenweek HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2018/2019 18-09-2018 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Kinderboekenweek Agenda 2017-2018 24 en 26 september 2018 Omgekeerde oudergesprekken

Nadere informatie

K l a a r v o o r e e n f e e s t e l i j ke K i n d e r b o e ke n w e e k?

K l a a r v o o r e e n f e e s t e l i j ke K i n d e r b o e ke n w e e k? Speciale Uitgave van de Kinderboekenweekcommissie 7e jaargang oktober 2014 K l a a r v o o r e e n f e e s t e l i j ke K i n d e r b o e ke n w e e k? De Kinderboekenweek bestaat in 2014 alweer 60 jaar.

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER- & JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 1: tot 6 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleider: Hoe gebruik je dit leesdagboek? Lees

Nadere informatie

WAT DOEN WE OP SCHOOL TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK? 20%KINDERBOEKENWEEK 2011

WAT DOEN WE OP SCHOOL TIJDENS DE KINDERBOEKENWEEK? 20%KINDERBOEKENWEEK 2011 SUPERHELDEN Refrein: Superhelden, die dapper durven zijn Hebben zelden, plannen in hun brein Voor ze weten, wat er mis kan gaan Hebben ze hun heldendaad, meestal al gedaan Je hoeft geen Mega Mindy of een

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK 2 T/M 13 OKTOBER

KINDERBOEKENWEEK 2 T/M 13 OKTOBER KINDERBOEKENWEEK 2013 2 T/M 13 OKTOBER IK MOET OP SPORT Ik moet op sport. Sport is goed, omdat je dan bewegen moet. Wat wil je? vraagt mijn moeder. Iets met gooien of met slaan? Op een veld of op een baan?

Nadere informatie

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen

Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen Tekst lezen en verwijswoorden begrijpen 1. Lees de tekst met het stappenplan. In de tekst staan veel verwijswoorden, zoals hij, zij en dat. Markeer de woorden tijdens het lezen. Kom je nog moeilijke woorden

Nadere informatie

Kinderboekenweek Groep 8

Kinderboekenweek Groep 8 L e e s p Feest! a a d e Leespromotie Kinderboekenweek Groep 8 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3b: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3c: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar

brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar brugge.be/bibliotheek KINDER& JEUGDJURY LEESDAGBOEK groep 3a: 8 tot 10 jaar Dit is het KJV-LEESDAGBOEK VAN: Voornaam: Naam: Adres: Schooljaar: 2018-2019 Mijn begeleiders: Hoe gebruik je dit leesdagboek?

Nadere informatie

w o e n s d a g 8 f e b r u a r i Agenda

w o e n s d a g 8 f e b r u a r i Agenda O p e n b a r e b a s i s s c h o o l H e t P a l e t Ouderbericht w o e n s d a g 8 f e b r u a r i 2 0 1 7 Agenda Maandag 6 februari Start Zaanse Kinderjury voor de groepen 6 t/m 8 Dinsdag 7 februari

Nadere informatie

Lessuggesties Tijgerlezen

Lessuggesties Tijgerlezen Lessuggesties Tijgerlezen Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen daarom nadruk op humor en spanning. Ze bieden variatie

Nadere informatie

Educatief programma voor de Kinderboekenweek 2016

Educatief programma voor de Kinderboekenweek 2016 Educatief programma voor de Kinderboekenweek 2016 De Westfriese Bibliotheken bieden samen met vijf West-Friese culturele instellingen een gezamenlijk educatief programma aan voor de Kinderboekenweek 2016.

Nadere informatie

Lessuggesties Tijgerlezen

Lessuggesties Tijgerlezen Lessuggesties Tijgerlezen Onderzoek wijst uit dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze zelf naar een boek grijpen. Tijgerlezenboeken leggen daarom nadruk op humor en spanning. Ze bieden variatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.)

NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) 2017-2018 NIEUWSBRIEF No 3 (7 PAG.) Staking 5 oktober 2017 Beste ouders AGENDA Woensdag 4 okt Kinderboekenweek Donderdag 5 okt Staking School gesloten Vrijdag 13 oktober Weeksluiting Ouders groep 5b Herfstvakantie

Nadere informatie

Charlotte Dematons. Soort van

Charlotte Dematons. Soort van Charlotte Dematons Het gedicht zit vol tegenstellingen. Welke? Welke rijmwoorden zie je in het gedicht? In het gedicht lees je: ik denk nooit aan niets want als ik dat probeer denk ik stiekem toch aan

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94

Inhoud. Inleiding 7. Eindverslag 86. Extra opdrachten 90. Tips voor op school 94 Inhoud Inleiding 7 deel 1 lees- en kijkbio Hoofdstuk 1 Verhalen vertellen 10 Hoofdstuk 2 Zelf verhalen vertellen 12 Hoofdstuk 3 Voorlezen 16 Hoofdstuk 4 Verhalen lezen 18 Hoofdstuk 5 Verhalen in boeken

Nadere informatie

Naam: Datum: Noteer je antwoorden op de vragen hieronder. Doe het wel netjes. Gebruik de pijltjestoetsen om naar de volgende regel te gaan.

Naam: Datum: Noteer je antwoorden op de vragen hieronder. Doe het wel netjes. Gebruik de pijltjestoetsen om naar de volgende regel te gaan. Naam: Datum: Noteer je antwoorden op de vragen hieronder. Doe het wel netjes. Gebruik de pijltjestoetsen om naar de volgende regel te gaan. Opdracht 1 Vanaf 1955 heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief N U M M E R

Nieuwsbrief N U M M E R Nieuwsbrief N U M M E R 7 6 O K T O B E R Opening kinderboekenweek Op woensdag 5 oktober hebben we de Kinderboekenweek feestelijk geopend! Opa Hannes van Buren en oma Anna van Buren hebben het lint doorgeknipt.

Nadere informatie

Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2017

Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2017 Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2017 Juryrapport Kinderboekenonderzoek 2017 Inleiding De Bond tegen vloeken voert jaarlijks rond de Kinderboekenweek een Kinderboekenonderzoek uit. Het onderzoek beperkt

Nadere informatie

Nr 3, 16 september Beste ouders/verzorgers,

Nr 3, 16 september Beste ouders/verzorgers, Nr 3, 16 september 2016 Beste ouders/verzorgers, Bouwactiviteiten van start! Eindelijk is het zover en wordt daadwerkelijk gestart met de bouwactiviteiten. Deze week is de kast voor elektriciteit en waterleiding

Nadere informatie

Boeken van Jules tekst en illustraties Annemie Berebrouckx

Boeken van Jules tekst en illustraties Annemie Berebrouckx Boeken van Jules tekst en illustraties Annemie Berebrouckx prentenboeken +3 prentenboeken +4 isbn 978.90.5535.241.8 Bloemen van Jules isbn 978.90.5535.223.4 De eend van Jules isbn 978.90.5535.182.4 De

Nadere informatie

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118 Gebr. Naam: Ken Witbreuk Klas: 3G3 Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout Eerste jaar uitgave: 1996 Uitgever: Van Goor Aantal pagina s: 118 Druk: 1 ste druk Auteur: Ted van Lieshout Ted van Lieshout is

Nadere informatie

GISTEREN MORGEN VANDAAG

GISTEREN MORGEN VANDAAG GISTEREN MORGEN VANDAAG Gisteren was gisteren vandaag En vandaag was gisteren nog morgen Maar vandaag wordt morgen gisteren En morgen wordt morgen vandaag KINDERBOEKENWEEK 2015 Dit jaar wordt van 7 t/m

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek Juli tot en met 04 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 31 29 Juli tot en met 04 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Balansverslag Nederlands

Balansverslag Nederlands Balansverslag Nederlands Janne rijpma HLR 2bwe Mevrouw Blonk Inhoud: Leesautobiografie Recensie Jonge jury Sms gedicht Balansverslag Verleden: 5 jaar was ik toen ik voor het eerst met ging lezen met mijn

Nadere informatie

Agenda komende weken. maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober

Agenda komende weken. maandag 17 oktober t/m vrijdag 21 oktober INFO - Nummer 6 4 oktober 2016 www.startnest.nl Agenda Agenda 2016-2017 komende weken Start Kinderboekenweek weekopening woensdag 5 oktober Scholierenveldloop woensdag 5 oktober Schrijver in de klas (Middenbouw)

Nadere informatie

Charlotte Dematons *** Soort van

Charlotte Dematons *** Soort van Charlotte Dematons Lees het gedicht op het deurtje van de stoel. Welke tegenstellingen vind je in het gedicht? En welke rijmwoorden hoor je? De dichters hebben voor dit gedicht een nieuw woord verzonnen.

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 5 Vrijdag 27 september 2013 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD De brandweerwedstrijden. Op zaterdag 14 november hebben Pascalle Beers, Marjet

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Dilemmatest vroeger en nu

Dilemmatest vroeger en nu Dilemmatest vroeger en nu 2015 Lieneke Westerink ONCE Erfgoededucatie Dilemma 1 Je hebt morgen een topotoets en je moet leren. Je hebt je ouders beloofd dat je gaat leren, maar dan komt er een vriend online:

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Dorpsstraat VL Borkel en Schaft (040)

Dorpsstraat VL Borkel en Schaft (040) Nieuwsbrief Schooljaar : 2015-2016 Datum : 6 oktober 2015 Nummer : 3 Beste ouders / verzorgers, De website Deze is weer aangepast voor dit schooljaar. Hier kunt u de schoolgids, kalender en nog veel meer

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 11 Augustus Recreatieprogramma Zomerweek 32 05 tot en met 11 Augustus WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3

KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief september NB 2016 Nr 3 Inhoudsopgave: Studiedag 26 september 2016 De Borgh een Gezonde school, typecursus door Typen Twente, Kinderboekenweek

Nadere informatie

Mijn naam is:! Mijn Pietennaam is:

Mijn naam is:! Mijn Pietennaam is: Mijn naam is: Mijn Pietennaam is: Dit boekje is gemaakt door Bas Wesseling, leerkracht op RKBS Klippeholm en docent aan PABO INHolland, i.s.m Bazar Media. Inhoudsopgave Vak Onderwerp Bladzijde Rekenen

Nadere informatie

Afsluiting kinderjury 2013

Afsluiting kinderjury 2013 Afsluiting kinderjury 2013 Schrijverbezoek: Gerard van Gemert 1. Kastor en Tim Wanneer bent u begonnen met schrijven? Gerard van Gemert is in 2005 begonnen met schrijven toen hij met zijn dochters een

Nadere informatie

Verslag Nederlands Bloemlezing

Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag Nederlands Bloemlezing Verslag door Hilde 1031 woorden 26 maart 2018 0 keer beoordeeld Vak Nederlands ZIE BIJLAGE VOOR AFBEELDINGEN. Inhoud 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

Nadere informatie

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren

Melkweg. Een fijne wijk. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: buren Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een fijne wijk Wonen: buren Colofon Melkweg: Een fijne wijk, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ongelukkig verliefd door Imme Dros

Boekverslag Nederlands Ongelukkig verliefd door Imme Dros Boekverslag Nederlands Ongelukkig verliefd door Imme Dros Boekverslag door een scholier 1788 woorden 14 januari 2007 7,9 17 keer beoordeeld Auteur Genre Imme Dros Psychologische roman, Jeugdboek Eerste

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK 3 T/M 14 OKTOBER DE VERHALENSCHELP

KINDERBOEKENWEEK 3 T/M 14 OKTOBER DE VERHALENSCHELP DE VERHALENSCHELP De verhalenschelp heeft verhalen in duizend vreemde talen. Ieder kind dat de schelp vindt, hoort het ruisen van de wind. Maar dan opeens is er gefluister en hoor je: "Luister, luister,

Nadere informatie

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij!

GROEP 55 EN 66. Vriendschap. Kom erbij! GROEP 55 EN 66 Vriendschap VRIENDSCHAP Kom erbij! inhoud Vriendschap: Kom erbij! 3 1. Ken jij je vriend(in)? 4 2. Een bijzondere vriendschap 6 3. Een naamdicht 8 4. Woordzoeker 9 5. Complimentjes 10 6.

Nadere informatie

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag

Over De Veenbrug. Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd. Kind op Maandag Over De Veenbrug Jaargang 17, nummer 4 30 september 2016 Een dag niet gelezen is een dag niet geleefd Zendingsgeld Elke maandagmorgen zamelen we zendingsgeld in om zo ons steentje bij te dragen aan het

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli

Recreatieprogramma. Zomerweek tot en met 28 Juli Recreatieprogramma Zomerweek 30 22 tot en met 28 Juli WELKOM ALLEMAAL! Het wordt een super leuke vakantie want, wij organiseren allemaal leuke activiteiten voor jong en oud! Voor alle activiteiten geldt,

Nadere informatie

Versjes en rijmpjes. Voorleesboeken. Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, Sterren ISBN

Versjes en rijmpjes. Voorleesboeken. Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, Sterren ISBN Versjes en rijmpjes Jij bent de liefste Hans en Monique Hagen Querido, 2000 - Sterren ISBN 90 214 6478 0 Ziezo Annie M.G. Schmidt Querido, 1988 - Insektenbevolkingsregister - Van zeven mannetjes - De baard

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012

Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012 Handleiding bij de digitale les voor de Nederlandse Kinderjury 2012 Ieder jaar stemmen duizenden basisschoolleerlingen op hun favoriete boeken van het afgelopen jaar. Om zo veel mogelijk kinderen enthousiast

Nadere informatie

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS

PRIKBORD 1TWEEWEKELIJKSE INFORMATIE VOOR OUDERS Uden, 11 september 2015 Beste ouders, De kop is eraf, het nieuwe schooljaar is met een razende vaart begonnen. Afgelopen maandag zijn we enthousiast gestart met IPC en daar hoor ik al mooie geluiden over.

Nadere informatie

Lesbrief. Songtekst: Edward van de Vendel Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis

Lesbrief. Songtekst: Edward van de Vendel Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis Lesbrief Songtekst: Edward van de Vendel Muziek: Tjeerd P. Oosterhuis Choreografie en lesopzet: Lucia Marthas, Melaisa Illis INLEIDING Kom erbij! Ook dit jaar maakt Kinderen voor Kinderen in samenwerking

Nadere informatie

Aanbod onderwijs 2015/2016

Aanbod onderwijs 2015/2016 Aanbod onderwijs 2015/2016 Pagina LEESBEVORDERING EN TAALONTWIKKELING Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van het kind en zijn schoolprestaties. Met ons enthousiasme en expertise voor taal,

Nadere informatie

Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken?

Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken? Auteur Info tijdig? Info voldoende en duidelijk? Was het boek geschikt voor de doelgroep? Boek voorgelezen / besproken? Wat vonden de leerlingen van het boek? 1 Jozua Douglas zeker prima en goed zeker,

Nadere informatie

Aanbod School en Bibliotheek

Aanbod School en Bibliotheek Aanbod School en Bibliotheek 2016-2017 Aankomend schooljaar biedt de Bibliotheek Hoeksche Waard je weer een mooi aanbod met producten rondom leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid. Net als vorig

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 5 1 OKTOBER 2015 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Inhoud: Afscheid juffrouw Carla Uitstapje dierendag groep 4 (MB) Project met je kont in de boter groep 6 (MB) Groep

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan kleuters Thema Sinterklaas www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Paul Biegel / illustraties van Sanne te Loo De kleren van Sinterklaas Lemniscaat (2011)

Nadere informatie

Informatiebulletin 29 september

Informatiebulletin 29 september Informatiebulletin 29 september 2016 Peutergroep Ons thema is: Ik en mijn familie. Het woord van de week Het woord van deze week is; huisdier. In deze week gaan we allerlei activiteiten doen rondom het

Nadere informatie

Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland

Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland Centrale prentenboeken Bibliotheek Montferland Eend op de fiets door David Shannon Thema: dieren, boerderij, fietsen Als Eend de dieren van de boerderij heeft laten zien dat hij kan fietsen, willen zij

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien.

Recreatieprogramma. Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010. Hollywood VOORBEELD. Zo zou een programma in een 'groene' Week eruit kunnen zien. Recreatieprogramma Zaterdag 21 t/m vrijdag 27 augustus 2010 Hollywood Camping De Veerhoeve Veerweg 48 4471 NC Wolphaartsdijk tel. (0113) 581155 www.deveerhoeve.nl info@deveerhoeve.nl Theater Met Otto,

Nadere informatie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie

#TomodachiLife. Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie Exclusief voor systemen in de Nintendo 3DS-familie #TomodachiLife Welkom in Tomodachi Life Een maf spel met jou en iedereen die je kent in de hoofdrol! Maak Mii-personages van je familie, vrienden en wie

Nadere informatie

Agenda: Nummer 03: november 2018

Agenda: Nummer 03: november 2018 Nummer 03: november 2018 Agenda: 9 november: Bovenbouw gastles dode hoek 12 november: Deze week rapportgesprekken 14 november: Bieb 11:00 16 november: Rapporten mee naar huis Van Rita: De herfstvakantie

Nadere informatie

Voorbereiding in de klas

Voorbereiding in de klas 2 3 Voorbereiding in de klas 1. Zot van A 1. Wat betekent Zot van A?... 2. Waarover denk je dat een film met zo n titel gaat?... 3. Welke andere manier ken je om Ik ben zot van a te zeggen?... 4. Op welke

Nadere informatie

Oktober 2016 nr.3 IN DIT NUMMER: Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools georganiseerd worden.

Oktober 2016 nr.3 IN DIT NUMMER: Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: Oktober 2016 nr.3 Een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools georganiseerd worden. OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik een oproep blijven doen aan ouders, pake s, beppe s en

Nadere informatie

We wensen de kinderen alvast veel plezier met het geven van hun cadeautje. Wat zullen de mama s toch blij zijn!

We wensen de kinderen alvast veel plezier met het geven van hun cadeautje. Wat zullen de mama s toch blij zijn! Nieuwsbrief Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen met

Nadere informatie

Charlotte Dematons. Soort van tovenaars***

Charlotte Dematons. Soort van tovenaars*** Charlotte Dematons Lees het gedicht op de deur van de stoel. Welke tegenstellingen vind je in het gedicht? En welke rijmwoorden hoor je? De dichters hebben voor dit gedicht een nieuw woord verzonnen. Welk?

Nadere informatie

Charlotte Dematons. Soort van. Luister naar (of lees) het gedicht op het deurtje van de stoel.

Charlotte Dematons. Soort van. Luister naar (of lees) het gedicht op het deurtje van de stoel. Charlotte Dematons Luister naar (of lees) het gedicht op het deurtje van de stoel. Wat is warm, koud, zoet, zout? Wat is lief, stout, goed, fout? Wat zie je? Wat doe jij als het sneeuwt? Vind je sneeuw

Nadere informatie

September Schoolreisje stap 1 t/m st Informatieavond groen blauw gr Informatieavond stappen 4-5. ma di wo do vr za zo

September Schoolreisje stap 1 t/m st Informatieavond groen blauw gr Informatieavond stappen 4-5. ma di wo do vr za zo September 2016 Informatieavond 2016-2017 Op deze avond krijgt u wat algemene informatie, veel specifieke informatie over de betreffende groep en kunt u kennismaken met de leerkracht(en) en de andere ouders.

Nadere informatie

THEMANIEUWSBRIEF DECEMBER 2018

THEMANIEUWSBRIEF DECEMBER 2018 EEN KIJKJE BIJ DE OVERBLIJF Heel veel kinderen op school maken gebruik van de overblijf. Reden voor ons om een themanieuwsbrief over dit onderwerp te maken. Stichting Boter, Kaas en Overblijf vertelt in

Nadere informatie