HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 08

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 08"

Transcriptie

1 - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/ Nummer: 08 In dit nummer - Agenda - De 5 e ziekte - Kerstviering - Directiepraat - Wist u dat? - Publieksdag - Nieuwe leerlingen Bijlage: Informatie over de veranderende schooltijden en informatie over de Publieksdag Agenda december 2016 Kerstfeest uur uur -> hapjes naar binnen brengen uur -> vanaf het plein allen de klas in uur -> optreden plein uur -> kinderen kunnen opgehaald worden uit de klas 22 december 2016 Alle kinderen mogen donderdagochtend even uitslapen! We verwachten alle kinderen om uur op school en gaan er van uit dat ze hun pauzehap al op hebben. Voor ouders die het niet lukt hun kind later naar school te brengen hebben we opvang geregeld in school, meer hierover in de nieuwsbrief. 24 december 2016 Start kerstvakantie 9 januari 2017 Weer naar school! 8 februari 2017 Groep 1 t/m 8 vrij Studiedag team 18 februari 2017 Start voorjaarsvakantie 27 februari 2017 Weer naar school Starten met ons Techniekproject 14 april 2017 Goede Vrijdag 17 april 2017 Tweede Paasdag 21 april 2017 Koningsspelen uur Start meivakantie Wist u dat? Jurryt Boel voor een twee weken terug alle handvaten van onze voetbaltafel bij elkaar heeft gezocht in het weekeinde. Een stel grappenmakers of een grappenmaker dacht dat het leuk was om alle handvaten van de voetbaltafel af te schuiven en weg te gooien op verschillende plekken op het schoolplein. Jurryt je bent een held! De handvaten zullen we weer monteren aan de stangen en dan maar hopen dat het niet weer gebeurd!

2 Nieuwe leerlingen Hidde en Jelle Hoogendorp zullen na de kerstvakantie bij ons op school starten. Hidde en Jelle zijn van Leeuwarden verhuisd naar Oosterwolde. Hidde en Jelle welkom bij ons op school! Directiepraat Ons geweldige Sintfeest nog maar net achter de rug, zijn we alweer druk met de Kerst. Alle kerstbomen zijn inmiddels versierd en de lampjes branden (bijna) overal! Deze week vindt de migratie (omzetting) plaats van Winsys naar Deklas.nu en MOO. De klas.nu vormt ons nieuwe netwerkbeheer. De klas.nu levert een goede ICT infrastructuur, service en beheer. MOO is onze nieuwe leer en werkomgeving. Na de migratie krijgen we allen een inlogcode, ook de kinderen, om te kunnen werken in MOO. Ondanks de omzetting betekende dat we aan de start van de week af en toe ons internet kwijt waren en we telefonisch niet goed te bereiken waren, zijn we blij met deze verandering. De ervaringen van andere scholen met Deklas.nu en MOO zijn in ieder geval veelbelovend! A.s. vrijdagmiddag krijgen we een teamtraining over Deklas.nu en MOO. Teammededelingen Iedereen weer fit dacht ik het afgelopen weekeinde! Maar, helaas. Afgelopen zondagnacht is ook Lianne Felder ziek geworden. Lianne zal morgen nog een dagje uitzieken. We gaan er van uit dat ze er woensdag weer is. Beterschap Lianne! Nog een twee dikke weken en dan zit het jaar 2016 er al weer op! Een jaar waarin we met elkaar veel hebben beleefd en gedaan. Hoogtepunten waren wel de verhuizing in februari, de start in ons nieuwe IKC Wolderwijs, het Zwerfafvalproject in combinatie met het maken van muziek, een prachtig openingsfeest met Jambo Afrika, de afscheidsfilm van groep 8, de Fancy Fair met als thema Glitter, Glamour en Gala, de kinderboekenweek, ons Sinterklaasfeest en het circuit waarin we met elkaar hebben geleerd over de BLP leerspier Samenwerken en dan vergeet ik ongetwijfeld nog heel veel meer mooie, bijzondere en leerzame momenten en activiteiten die we als team met de kinderen, maar ook met u als ouder, hebben gehad. Wat mij betreft wordt het komende kalenderjaar weer net zo n prachtig en uniek jaar als Daar gaan we voor! Namens het hele team fijne feestdagen en een gezond, kleurrijk en sprankelend 2017 gewenst!! Fancy Hoekstra

3 Kerstviering Vorige week hebben alle kinderen een uitnodiging voor ons Kerstfeest ontvangen. In de uitnodiging stond onderstaande tekst! Ook dit jaar willen we weer een gezellig kerstdiner met elkaar houden. Dit jaar is dat op woensdag 21 december. We hebben daar alleen wél jullie hulp bij nodig Willen jullie thuis weer lekkere hapjes/ gerechtjes maken? Je mag bij je meester of juf intekenen op: iets hartigs wat warm is, iets hartigs wat koud is, of een zoet hapje/ gerechtje. Het is de bedoeling dat je voor ongeveer 10 personen iets maakt. Zo voorkomen we dat we zóveel hapjes en lekkers hebben, dat we het niet eens op kunnen eten Wij zorgen voor voldoende drinken voor iedereen. Ook wordt er voor stokbrood, kruidenboter en een toetje gezorgd. Op 21 december mag je tussen uur en uur je hapjes/ gerechtjes in de klas brengen. Daarna verzamelen we ons allemaal op het plein. Om uur gaan we heerlijk dineren met elkaar en om uur geven we een spetterend optreden op het plein aan onze ouders. ( Nu maar hopen dat het droog is, want als het regent gaat dit optreden helaas niet door en treden we alleen voor de kinderen op in de grote zaal ) De afsluiting is om in de klas. We wachten daar tot onze ouders ons uit de klas komen halen om naar huis te gaan. Zo weten we allemaal dat we veilig thuiskomen. Wat nog belangrijk is om te weten, is dat de kinderen donderdagochtend 22 december mogen uitslapen!! We verwachten de kinderen om uur weer op school en gaan er van uit dat ze hun pauzehap dan al thuis hebben genuttigd. Bent u niet thuis op donderdagochtend en kunt u geen opvang regelen? Geef dit dan even door aan de leerkracht(en) van uw kind(eren). Dit mag ook door een mailtje te sturen. Wij zullen dan op school voor opvang zorgen tussen 8.30 uur en uur.

4 Publieksdag De OV vraagt samen met school, Marjolein Spitteler en de Historische Vereniging een subsidie aan voor het ontwikkelen van een prachtige Erfgoed leskist over de Straatnamen van Oosterwolde. De leskist laat kinderen op diverse wijze kennismaken met de achtergronden van de straatnamen die Oosterwolde rijk is! Erfgoed in een modern jasje! In de bijlage van dit Toekannieuws meer informatie over waar en wanneer er gestemd kan worden.

5 Techniektoernooi Na de voorjaarsvakantie gaan we in alle groepen aan de slag met een drietal technieklessen om vervolgens aan het werk te gaan met de opdracht voor het techniektoernooi. Uit de groepen 3 en 4, de groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8 mogen uiteindelijk ieder vier kinderen deelnemen aan het uiteindelijke Techniektoernooi ergens in april te Leeuwarden. Alle kinderen krijgen de drie technieklessen en gaan ook allen in kleine groepjes aan de slag met de opdracht voor het toernooi. De opdrachten zijn de volgende. Groep 1/2 De draaiende wieken Bouw van satéstokjes en piepschuimwokkels twee zo hoog mogelijke windmolens. Welke molens zijn stevig genoeg om de wieken te laten draaien? Groep 3/4 De wolkenkrabbende stad Bouw van tekenpotloden en zachte speelklei een stad met twee zo hoog mogelijke wolkenkrabbers. Wie tikt de wolken aan? Groep 5 / 6 De blazende bezorgdienst Ontwerp en bouw twee wagentjes op wielen waarmee pakketjes worden vervoerd die worden aangedreven door een leeglopende ballon. Welke ballonwagentjes rijden het verst zonder hun pakketje te verliezen? Groep 7/8 De vliegende waterraketten Bouw twee waterraketten die zo lang mogelijk in de lucht blijven. Hoe lang doet de raket erover om terug op de aarde te komen? Denk je bij het lezen van bovenstaande Ik ben een technische vader of moeder en het lijkt me ontzettend leuk om de kinderen en het team te komen helpen tijdens de technieklessen en/of het werken aan de techniekopdrachten voor het uiteindelijke toernooi!? Laat dit ons dan weten door een mailtje te sturen naar info@obsdetoekan.nl. Geef ook even aan voor welke groep en welk moment in de week dit het beste past. Alvast bedankt namens de WTI commissie!

6 Vijfde ziekte Een van onze leerlingen heeft de vijfde ziekte. Hieronder kunt u lezen wat de vijfde ziekte o.a. inhoudt. Vooral de rood gearceerde tekst is voor zwangere vrouwen wel even belangrijk om door te lezen! Wat is vijfde ziekte? Vijfde ziekte is een besmettelijke vlekjesziekte. Mensen krijgen de vijfde ziekte door een virus. Deze vlekjesziekte komt vooral voor bij kinderen. Zij zijn er meestal niet erg ziek door. Wat zijn de klachten bij vijfde ziekte? Bij kinderen: - kleine rode vlekjes in het gezicht - wangen kunnen vuurrood worden - soms koorts - daarna verspreiden de vlekjes zich over het lichaam - soms jeuken de vlekjes - na ongeveer een week verdwijnen de vlekjes De vlekjes kunnen nog een paar weken lang terugkomen, bijvoorbeeld door een warme douche, kou of drukte. Ze verdwijnen dan ook weer snel. Kinderen voelen zich meestal niet ziek. Volwassenen met de vijfde ziekte hebben vaak last van stijve handen en voeten. Dit duurt meestal 1 tot 2 weken. Volwassenen krijgen soms vlekjes. Hoe kunt u vijfde ziekte krijgen? Het virus zit in de keel van iemand die besmet is. Door hoesten, niezen en praten, komen kleine druppeltjes met het virus in de lucht. Mensen kunnen deze druppeltjes inademen en besmet raken. Iemand met de vijfde ziekte kan andere mensen besmetten vanaf één week voordat hij ziek wordt, totdat de vlekjes verschijnen. De vijfde ziekte is vooral besmettelijk als je lange tijd dicht bij iemand in de buurt bent met de vijfde ziekte. Dit is bijvoorbeeld zo in een gezin, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school. Niet iedereen die in de buurt is geweest van iemand met de vijfde ziekte, wordt ziek. De tijd tussen besmet raken en ziek worden is meestal 1 tot 3 weken. Wie kan vijfde ziekte krijgen? Mensen die geen vijfde ziekte hebben gehad kunnen besmet raken en ziek worden. Veel volwassenen hebben de ziekte als kind al gehad. Als iemand ooit de vijfde ziekte heeft gehad, krijgt hij dit niet opnieuw. De huisarts kan door bloedonderzoek zien of iemand besmet is met het virus. Dit kan bijvoorbeeld voor zwangere vrouwen belangrijk zijn om te weten. Krijgt een zwangere vrouw in de eerste helft van de zwangerschap de vijfde ziekte? Dan is er een klein risico op een miskraam. Bij de meeste vrouwen verloopt de zwangerschap normaal en zijn er voor de baby geen gevolgen. Bent u zwanger en heeft iemand in het gezin de vijfde ziekte? Overleg dan met uw huisarts. U kunt wel uw kinderen gewoon halen en brengen naar een kindercentrum.

7 Wat kunt u doen om vijfde ziekte te voorkomen? Er is geen inenting tegen de vijfde ziekte. Er zijn ook geen medicijnen die de ziekte kunnen voorkomen. Wat kunt u wel doen? - Gebruik bij hoesten en niezen een papieren zakdoekje. - Heeft u geen papieren zakdoek bij de hand? Houd dan uw hand voor de neus en mond. U kunt ook in de in de plooi van de elleboog hoesten en niezen. - Gooi het zakdoekje na gebruik weg. - Was regelmatig uw handen met zeep, zeker na een flinke hoest- en niesbui. - Leer kinderen goed te hoesten en te niezen. Is vijfde ziekte te behandelen? Behandeling is niet mogelijk, de ziekte geneest vanzelf. Denkt u dat u de vijfde ziekte heeft? Bel dan de huisarts als u daar vragen over heeft. Kan iemand met vijfde ziekte naar een kindercentrum, school of werk? Voelt een kind zich goed? Dan kan het gewoon naar het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of school. De vijfde ziekte is al besmettelijk voordat iemand klachten heeft. Thuis blijven helpt niet om te voorkomen dat anderen ziek worden. Heeft uw kind de vijfde ziekte? Vertel het dan aan de leiding of de leerkracht. Zij kunnen in overleg met de GGD andere ouders informeren. Ouders kunnen dan letten op de klachten van de vijfde ziekte bij hun kind. Een volwassene die de vijfde ziekte heeft en zich goed voelt, kan gewoon werken. Heeft u nog vragen? Stel uw vragen aan de huisarts of bel met de GGD-afdeling Infectieziekten.

8

Op verzoek van: - Oostellingwerf 500 jaar - Jeugdtheaterschool Kunst en Vliegwerf zoekt jongeren en kinderen voor voorstelling

Op verzoek van: - Oostellingwerf 500 jaar - Jeugdtheaterschool Kunst en Vliegwerf zoekt jongeren en kinderen voor voorstelling - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 10-01-2017 Nummer: 09 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Techniektoernooi - Parkeren parkeerplaats De Esch - Fancy Fair Op verzoek van:

Nadere informatie

Jayden (groep 7) en Junah (groep 5b) Rumahloine zijn vorige week bij ons op school gestart. Jayden en Junah welkom bij ons op school!

Jayden (groep 7) en Junah (groep 5b) Rumahloine zijn vorige week bij ons op school gestart. Jayden en Junah welkom bij ons op school! - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 29-11-2016 Nummer: 07 In dit nummer - Agenda - Leerlingenraad - Sinterklaas - Directiepraat - AH Actie - Nieuwe leerlingen - Kerstviering Bijlage: - Parkeerplan IKC

Nadere informatie

Paulo Freire NIEUWS brief

Paulo Freire NIEUWS brief Paulo Freire NIEUWS brief 6 januari 2016 schooljaar 2015-2016 Week 1 Nummer 16 NIEUWJAAR Het team wenst alle kinderen en ouders een geweldig 2016 toe. We hopen dat het voor iedereen een gezellig en succesvol

Nadere informatie

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte

Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Informatiebrief Hand-, voet- en mondziekte Wat is hand-, voet- en mondziekte? Hand-, voet- en mondziekte is een besmettelijke ziekte. Mensen krijgen het door een virus. De ziekte is meestal niet ernstig

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 11-02-2019 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren - Buurtsport in de voorjaarsvakantie - Schoolreisjes - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo

Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Kinderdagverblijf, peuterschool en BSO ZieZaZo Nieuwsbrief mei 2017 Hierbij ontvangen jullie de derde nieuwsbrief van dit jaar! In deze nieuwsbrief: Terugblik Voor in de agenda Fotograaf Modderdag Personeelsnieuws

Nadere informatie

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur

ALGEMEEN NIEUWS: Maria Uyttewaal, directeur Periode vrijdag 1 juni t/m vrijdag 8 juni 39 e jaargang nr. 35 ALGEMEEN NIEUWS: Jubileumschoolreis De Vosseschans: Op donderdag 7 juni a.s. gaan wij met de hele Vosseschans op schoolreis vanwege het 45

Nadere informatie

U denkt dat uw kind mazelen heeft Wanneer u vermoedt dat uw kind mazelen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw huisarts.

U denkt dat uw kind mazelen heeft Wanneer u vermoedt dat uw kind mazelen heeft, verzoeken wij u contact op te nemen met uw huisarts. Aan alle ouders en verzorgers, Bij een aantal niet-gevaccineerde kind(eren) in het Land van Heusden en Altena is mazelen geconstateerd. In deze brief willen wij u in overleg met de GGD West-Brabant informeren

Nadere informatie

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE

Regel van de maand: Pesten is altijd gemeen, vaak velen tegen één. Help de gepeste kinderen mee, zeg tegen de pester NEE Kalender Kalender 1 t/m 5 februari Gekke Week Gr. 1 t/m 8 5 februari Carnavalsfeest Gr. 1 t/m 8 8 t/m 12 februari Carnavalsvakantie Gr. 1 t/m 8 15 februari Studiedag Gr. 1 en 2 Emailadressen Regel van

Nadere informatie

Weeknieuws nr november 2018

Weeknieuws nr november 2018 Weeknieuws nr.12 30 november 2018 AGENDA Datum Activiteit 4 december Sinterklaas en de Pieten op school 11 december MR vergadering 20 december Kinderen om 11:45 uur vrij s avonds kerstviering 21 december

Nadere informatie

23 september Nieuws uit groep 7 Geslaagde excursie naar Boerderij Buitenverwachting

23 september Nieuws uit groep 7 Geslaagde excursie naar Boerderij Buitenverwachting 23 september 2015 www.esselyckerwoude.nl Nieuws uit groep 7 Geslaagde excursie naar Boerderij Buitenverwachting esselyckerwijs@gmail.com Kinderboekenweek Dit jaar vindt alweer de 61 e Kinderboekenweek

Nadere informatie

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden

Parmentierweg 49 Postbus 121 2316 ZV Leiden www.ggdhm.nl 2300 AC Leiden. De GGD Hollands Midden is onderdeel van de RDOG Hollands Midden Wat is waterpokken? Waterpokken is een ziekte die wordt veroorzaakt door het varicellazostervirus. De meeste mensen krijgen waterpokken als kind, meer dan 93% van in Nederland opgegroeide kinderen heeft

Nadere informatie

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-12-2018 Nummer: 09 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - Kerstfeest - Kerststukjes maken Agenda 2018-2019 12 november 2018 19 april

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 03 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 10-09-2019 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Omgekeerde oudergesprekken - Discofeest - Donkere dagen feest! - Klankbordbijeenkomst

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond.

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar Nummer: 16. In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond. - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2015-2016 08-03-2016 Nummer: 16 In dit nummer - Agenda - Kinkhoest - Directiepraat - Open Avond Agenda 2015-2016 14 maart 2016 Start Project Zwerfafval 21 maart 2016 Studiemiddag

Nadere informatie

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!!

Info /2017. Datum: Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, HOERA DALTONDAG!! Info 1 2016/2017 Datum: 09-09-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Ik heb de start van dit schooljaar als heel goed ervaren. Ik heb de afgelopen week bij het rondlopen op school

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 13. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 20-02-2018 Nummer: 13 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - BLP - MR Jaarverslag - Fancy Fair Agenda 2017-2018 24 februari 2018 Start voorjaarsvakantie

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 10. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 24-01-2017 Nummer: 10 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Opvang tijdens de 10 minuten gesprekken - Oudergesprekken

Nadere informatie

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD.

Wat doet de GGD? Bij meerdere gevallen van bof kan de GGD onderzoek doen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de GGD. Wat is bof? Bof is een besmettelijke ziekte waarbij de speekselklier bij het oor ontstoken is. Bof wordt veroorzaakt door het bofvirus. Bof komt regelmatig voor in Nederland. De meeste kinderen in Nederland

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 06

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 06 - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 15-11-2016 Nummer: 06 In dit nummer - Agenda - Vrijwillige ouderbijdrage - Wist u dat? - Sinterklaas - Oproep beeldscherm - Directiepraat - AH Actie - Juf Froukje

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 14. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 14. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 05-03-2019 Nummer: 14 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Parkeren - Schoolreizen - VZ-jes actie - Klankbordbijeenkomst Agenda 2018-2019 15

Nadere informatie

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de leidinggevende van uw locatie. Informatie aan ouders over zieke kinderen Voorwoord Uitgaande van de richtlijnen van de GGD heeft onze organisatie een beleid ontwikkeld dat handvatten geeft bij eventuele ziekte van uw kind(eren). Dit

Nadere informatie

Nummer Algemeen

Nummer Algemeen Mededelingenblad voor ouder(s) / verzorger(s) Nummer 6 21-12-2018 Algemeen Belangrijke data: 1 24-12 t/m 04-01: Kerstvakantie 2 18-01: Open podium groep 3, 5 en 7 (11:15-12:00) 3 23-01: Start nationale

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij.

Uiltje gemist? kalender. Kerstdiner op donderdag 18 december. o.a. in dit nummer: Op donderdag 18 december zijn alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. 10 december 2014 kalender Donderdag 11 december Kerstmusical groep 6 Lieke/ Hanneke Dinsdag 16 december Kerstmusical groep 6 Marian/Jorine Vergadering Leerlingenraad Donderdag 18 december Vrije middag

Nadere informatie

b ronnieuws AGENDA Kerstfeest 2015

b ronnieuws AGENDA Kerstfeest 2015 INFORMATIEBRON VOOR DE OUDERS/VERZORGERS VAN ONZE LEERLINGEN 8 8 7 8 9 18 december 2015 17 AGENDA Kerstfeest 2015 19 december 2015 tot en met 3 januari 201 kerstvakantie donderdag 7 januari 201 informatie-avond

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 01

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 01 - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 30-08-2016 Nummer: 01 In dit nummer - Agenda - WC - gebruik - Directiepraat - Fancy Fair - Klankbordbijeenkomst - Binnenkomst groepen - Koptelefoons - Informatie

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 19. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 19. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 20-05-2019 Nummer: 19 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Schoolreizen - Afscheid Arend en Marijke - Vakantieregeling - Formatie Agenda 2018-2019

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december

Nieuwsbrief nr. 6. 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014. Afscheid juf Audrey. Verplaatsen leerlingen. Sinterklaasviering 5 december Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 12 e jaargang Vrijdag 14 november 2014 Afscheid juf

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 17. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2016/ Nummer: 17. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2016/2017 15-05-2017 Nummer: 17 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Schoolreisjes - GVO/HVO - Schoolfotograaf - Rode Loper Loop - Klankbordbijeenkomst - Activiteiten in

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015

Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015 1. dr. de Boerstraat 42 1511 VH Oostzaan tel. 075 6841468 info@korenaar.nl www.korenaar.nl #dekorenaarcbs Nieuwsbrief nr. 10 2014-2015 A g e n d a 05 februari Afsluiting Project 09 t/m 19 februari 10-minutengesprekken

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 12

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar2017/ Nummer: 12 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 05-02-2018 Nummer: 12 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - 10 minuten gesprekken - Fancy Fair - Klankbordbijeenkomst - Nieuws vanuit de OV -

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 12. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 12. In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 29-02-2019 Nummer: 12 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Rapportgesprekken - Talentmoment - Klankbordbijeenkomst Agenda 2018-2019 23 januari

Nadere informatie

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers

Kinderziekten met vlekjes. Informatie voor ouders / verzorgers Kinderziekten met vlekjes Informatie voor ouders / verzorgers Bijna ieder kind krijgt wel eens een ziekte die vlekjes of blaasjes op de huid geeft. Meestal gaat het om waterpokken, om de vijfde ziekte,

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Fijne feestdagen en een steengoed 2014!

Fijne feestdagen en een steengoed 2014! Nieuwsbrief 8 Jaargang 4 20-12-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De vierde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Maandag 23 december 2013 tot en met vrijdag 3 januari 2014

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Wecycle inzamelingsactie

Wecycle inzamelingsactie HET TOEKANNIEUWS Schooljaar2017/2018 19-09-2017 Nummer: 03 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - BLP - Nieuwe leerlingen - Leergeld - Jantje Beton - Activiteitenlijst - Fietsen op de stoep en parkeren

Nadere informatie

Kinderziekten en de risico s in de zwangerschap. Afdeling Verloskunde/Gynaecologie

Kinderziekten en de risico s in de zwangerschap. Afdeling Verloskunde/Gynaecologie Kinderziekten en de risico s in de zwangerschap Afdeling Verloskunde/Gynaecologie Waterpokken Na een besmetting duurt het 2 tot 3 weken tot de eerste ziekteverschijnselen zich aandienen. Waterpokken zijn

Nadere informatie

t Houtkopertje Week 4 jaargang

t Houtkopertje Week 4 jaargang Schoolstraat 1, 4051AV Ochten 0344 641416 directie@houtkoperschool.nl mr@houtkoperschool.nl oudercommissie@houtkoperschool.nl www.houtkoperschool.nl t Houtkopertje Week 4 jaargang 2015-2016 Nationale voorleesdagen

Nadere informatie

Aalayah Otter wordt op 24 maart 4 jaar! Kim Vos op 27 maart en Leejay Creutzburg op 4 april!

Aalayah Otter wordt op 24 maart 4 jaar! Kim Vos op 27 maart en Leejay Creutzburg op 4 april! - HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2015-2016 22-03-2016 Nummer: 17 In dit nummer - Agenda - Luizenpluizers gezocht - Trakteren - Directiepraat - Open Avond - Schoolfotograaf - Schoolreisjes - Korfbal en schoolvoetbal

Nadere informatie

Maria Nieuwsflits nr maart 2017

Maria Nieuwsflits nr maart 2017 Donderdag 30 maart: Musical uitvoering door de groepen 1-2 ( s avonds ) Maandag 3 april Schoolreisje Donderdag 6 april: Theoretisch verkeersexamen gr.7 Woensdag 12 april: Meeloopochtend( in alle groepen

Nadere informatie

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer december 2015

Infobulletin o.b.s. De Vlonder Nummer december 2015 Aan de ouders/verzorgers Zoals u deze week ook al in een brief heeft kunnen lezen heeft het schoolbestuur besloten om mij, in verband met de vervroegde pensionering van de directeur van de SBO De Catamaran,

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Nationaal Schoolontbijt De kinderen ontbijten op school.

HET TOEKANNIEUWS. Nationaal Schoolontbijt De kinderen ontbijten op school. Schooljaar2017/2018 05-11-2017 Nummer: 06 HET TOEKANNIEUWS In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Verhuizingen - Nieuwe leerlingen - Stagiairs even voorstellen - Verkeersouders gezocht - Schoolschaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Hulpouders Schoolfruitproject

Hulpouders Schoolfruitproject R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Proost de Beaufortstraat 45 6231 EB MEERSSEN Telefoon 043 3642813 info.hwagveld@innovo.nl Dinsdag 11 april 2017 Beste ouders, Ook dit jaar heeft onze school weer gebruik

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 14 december 2017

Nieuwsbrief 8 14 december 2017 Nieuwsbrief 8 14 december 2017 GROEPSACTIVITEITEN Op donderdag 21 december en vrijdag 22 december vieren wij het kerstfeest op school. Het programma gaat er als volgt uitzien. Bij droog weer: Donderdag

Nadere informatie

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde

Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde 2016 2017 Huisregels zieke kinderen Peuterspeelzaal Tamarinde is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip.

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school!

Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! N i e u w s b r i e f 1 J a a r g a n g 5 s e p t e m b e r 0 1 6 Nieuwe leerlingen Lynn is bij ons op school gekomen. Zij zit in groep 1. We wensen haar een fijne tijd op school! De eerste schoolweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr e jaargang Vrijdag 18 december Het licht is gekomen. Zo klein als een kind. Zo groot als de hemel.

Nieuwsbrief nr e jaargang Vrijdag 18 december Het licht is gekomen. Zo klein als een kind. Zo groot als de hemel. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 8 13 e jaargang Vrijdag 18 december 2015 Het licht

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders september 2016

Nieuwsbrief voor ouders september 2016 Nieuwsbrief voor ouders september 2016 Beste ouders, Het schooljaar is van start gegaan! Alle kinderen zijn inmiddels alweer een beetje gewend aan hun nieuwe groep en/of lokaal en hebben alweer een paar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen

NIEUWSBRIEF Kerstvieringen NIEUWSBRIEF Kerstvieringen Op woensdag hebben de groepen 3, 4 en 4/5 hun kerstviering gehad. De kerk was prachtig versierd en er stond een hele grote kerstboom. De kinderen zongen geweldig en luisterden

Nadere informatie

Inhoud. >> website. >> maandkalender NIEUWSBRIEF >> 1. Beste ouders

Inhoud. >> website. >> maandkalender NIEUWSBRIEF >> 1. Beste ouders NIEUWSBRIEF 06 06 12 2018 Beste ouders Gisteren hebben we met elkaar genoten van het Sinterklaasfeest. Een beetje spannend, maar het is vooral erg leuk geweest! Op 6 december dit jaar geen studiedag, maar

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2017 Nieuwsbrief oktober 2017 Herinnering; staking 5 oktober Donderdag 5 oktober wordt er gestaakt. De school is dan gesloten! Parkeren In de laatste MRvergadering is het parkeren in en rondom de school besproken.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen...

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Belangrijke data: Maandag 13 t/m donderdag 16 februari KANVAS afname Maandag 19 februari Oud papier. Donderdag 22 februari Klassenmail. Beste ouders, Het alweer

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2014

Nieuwsbrief December 2014 Nieuwsbrief December 2014 Groep 5 t/m 8: vrijdag a.s. continurooster tot 14.00 u. Net als andere jaren hebben we natuurlijk komende vrijdag een continurooster. Excuses voor het feit at we een en ander

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 14 e jaargang Vrijdag 25 november Sinterklaas op onze school

Nieuwsbrief nr. 14 e jaargang Vrijdag 25 november Sinterklaas op onze school Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 6 14 e jaargang Vrijdag 25 november 2016 Altijd weer

Nadere informatie

Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 15-01-2019 Nummer: 11 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Leerlingenraad - Doorgaande lijn taal en lezen - Jantje Beton en de weeskinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid

Kinderdagverblijf. Duckie. Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie Ziektebeleid Ziektebeleid Kinderdagverblijf Duckie is niet berekend op de opvang van zieke kinderen. Ziekte is echter een nogal rekbaar begrip. Er ontstaat daardoor voor de ouders

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend.

10 december 2014. Bereikbaarheid Joke van Klaveren. Bereikbaarheid Overblijf. Agenda voor de komende 2 weken. Weekend. 10 december 2014 Agenda voor de komende 2 weken Do 11 De wensboom is geopend t/m 18 december. Voor schooltijd mogen de kinderen een wens kopen, versieren en in de boom hangen voor 0,50. Dit bedrag gaat

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l

ENGELENBURGSCHOOL. K e r s t f e e s t. P e r s o n e e l ENGELENBURGSCHOOL SCHOOLJOURNAAL 28 november 2012 Jaargang 2, nr. 4 K e r s t f e e s t I N D I T N U M M E R : Kerstfeest Personeel Sinterklaasfeest Kerstbrunch Nieuwe leerlingen Nederlandse taal Welkom

Nadere informatie

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06

HET TOEKANNIEUWS. Schooljaar 2018/ Nummer: 06 HET TOEKANNIEUWS Schooljaar 2018/2019 29-10-2018 Nummer: 06 In dit nummer - Agenda - Directiepraat - Nieuwe leerlingen - Talentencircuit - BOON zoekt vrijwilligers - Wecycle - Nationaal Schoolontbijt -

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 16-12-2016 Inhoud Inhoud... 1 Kerst op de Cornelis Musius... 1 De groepen 1 en 2... 2 Circusvoorstelling... 3 IPC... 4 Personeel... 4 Groep 8

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Voor nu wensen we iedereen alvast een heel mooie zomervakantie met hopelijk heel veel zon!

Voor nu wensen we iedereen alvast een heel mooie zomervakantie met hopelijk heel veel zon! 29-06-2018 Dit Open Podium en veel andere Podiuminformatie wordt alleen digitaal verzonden. e-mail adreswijzigingen en aanmeldingen hiervoor: info.podiumloenen@vechtstreekenvenen.nl Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Hoesten, niezen en neus snuiten in papieren zakdoekje. Zakdoekje direct weggooien. Handen wassen met water en zeep. ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP

Hoesten, niezen en neus snuiten in papieren zakdoekje. Zakdoekje direct weggooien. Handen wassen met water en zeep. ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Hoesten, niezen en neus snuiten in papieren zakdoekje. Zakdoekje direct weggooien. Handen wassen met water en zeep. ZO HOUDEN WE GRIP OP GRIEP Lees deze brochure aandachtig. In deze brochure staat praktische

Nadere informatie

Kinderziektes van 0-4 jaar

Kinderziektes van 0-4 jaar Kinderziektes van 0-4 jaar Voor het 6 de levensjaar komen de kinderen in aanraking met honderden virussen. De eerste grote confrontatie is bij een gastouder en daar moet je als ouder wel even aan wennen.

Nadere informatie

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017

LEZERSNIEUWS Kerst op basisschool Het Veldhuis met herdertjesoptocht Geplaatst op 7 december 2017 Veldpost Nieuwsbrief van Het Veldhuis 7 december 2017 Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Internet verbinding en ICT migratie Het Veldhuis in kerstsfeer Pedagogisch Klimaat Staking 12 december 2017 Herdertjestocht

Nadere informatie

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt

nieuwsbrief Nationaal schoolontbijt Inhoud Nationaal schoolontbijt Dekamarkt bedankt! Sinterklaas Nieuwe toiletten Epe on ice ASK-theater Nogmaals; nieuwe data voor op de schoolkalender nieuwsbrief IEP Eindtoets Kerstbakjes maken Kerstbakjes

Nadere informatie

BESTE OUDERS EN VERZORGERS,

BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Nieuwsbrief 15 BESTE OUDERS EN VERZORGERS, Het is zover: de zomervakantie staat voor de deur! Een moment om terug te kijken en te denken aan alle mooie herinneringen van het afgelopen jaar. Voor mijzelf

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Weekjournaal nr

Weekjournaal nr Weekjournaal nr. 8 2016-2017 Sinterklaasfeest 2016 Afgelopen vrijdag hebben Sinterklaas en Piet een bezoek gebracht aan onze school. Hieronder een kleine impressie van deze gezellige ochtend. We willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Samen op stap. Nieuw op school december Vergadering GMR

Nieuwsbrief. Agenda. Samen op stap. Nieuw op school december Vergadering GMR Nieuwsbrief 14-12-2016 Samen op stap Beste ouders, Zoals eerder aangekondigd, krijgt u vandaag voor het eerst de nieuwsbrief in nieuwe stijl. We hebben gekozen voor een modernere uitstraling en hopen dat

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Schooljaar 16/ november 2016 Nr. 11

Schooljaar 16/ november 2016 Nr. 11 Schooljaar 16/ 17 24 november 2016 Nr. 11 Van KDV De Sprong en PSZ De Sprong Ter info op kinderdagverblijf De Sprong en peuterspeelzaal De Sprong heerst hand-, voet- en mondziekte. Hieronder kunt u lezen

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 4 december bezoekt Sint Kei 13 Vrijdag 4 december komt Sinterklaas een bezoekje brengen aan onze school. Alle kinderen worden om 8.30 uur verwacht op het schoolplein.

Nadere informatie

Ziektebeleid Peuterspeelzaal De Peuterhof

Ziektebeleid Peuterspeelzaal De Peuterhof Ziektebeleid Peuterspeelzaal De Peuterhof Stichting peuterspeelzaal De Peuterhof te Bunschoten heeft een ziektebeleid uitgewerkt voor ouders en het personeel van de peuterspeelzalen met als doel: De bevordering

Nadere informatie

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt

Nieuws. 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9. Agenda. Hij komt, Hij komt 6 december 2018 Jaargang 21 nummer 9 Agenda 7 december Groep 1/2 vrij Nieuws Hij komt, Hij komt 10 + 17 december SMW Maar dan nu alle aandacht voor onze Koning die gekomen is. Als klein kindje geboren

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om!

Waterlandjournaal. Beste ouder(s) en verzorger(s), Het laatste Waterlandjournaal van dit schooljaar alweer. Wat vliegen die dagen en weken om! Waterlandjournaal Jaargang 5 nr. 5 22 december 2017 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Beste ouder(s) en verzorger(s), Nieuws van de directie Vervolg nieuws van de directie Kijkmiddag project

Nadere informatie

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa-

Nieuwsbrief. PBS informatieavond 16 september. Nieuws uit het team. Van school. Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- Nieuwsbrief Denkt u aan de startdag van morgen? In deze nieuwsbrief meer informa- e! U doet toch ook mee! GEZELLIG!! I N D E Z E N I E U W S B R I E F O N D E R A N D E R E Vrije dagen Info-avond N U M

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2018

Nieuwsbrief 17 december 2018 Denk als een wereldburger en gedraag je als een goede buur Nieuwsbrief 17 december 2018 Beste ouders, Aanstaande donderdag begint de kerstvakantie voor de groepen 3 t/m 8. Voor de leerkrachten nog niet,

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 08-12-2014-05-01-2015 Agenda: Ma 08-12 De school versieren in het Kerst thema Ma 08-12 OR vergadering 19.30 uur Do 18-12 Ochtend: kerstviering in de kerk Do 18-12 Alle kinderen zijn de middag

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle EM Twijzel Tel: Website: oanrin.noventa.nl C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Beste ouders/verzorgers, Het kalenderjaar is alweer bijna ten einde en het nieuwe jaar

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL.

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr NIEUWS VANUIT DE SCHOOL. Riemslootnieuws 763 29-11-2018 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Sinterklaas Hallo ouders en kinderen.. Volgende week woensdag 5 december is het weer

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f SCHOOLJAAR 2017-2018 N i e u w s b r i e f 0 1-12- 2 0 1 7 S i n t e r k l a a s I n d i t n u m m e r : Kerst 2 DUO scholen 2 Staking 2 Gevonden voorwerpen 3 Nieuwsbrieven 3 Creatieve middag 3 Agenda

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl December 2018 Dat december een drukke maand is weten wij op school ook. Sint is het land nog niet uit of de kerstboom staat alweer in de

Nadere informatie

16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17. Wij wensen u wederom een fijn weekend. Met vriendelijke groet, Zina Heikamp & Raphaëla Huijts-van Onna

16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17. Wij wensen u wederom een fijn weekend. Met vriendelijke groet, Zina Heikamp & Raphaëla Huijts-van Onna @-mail 16 DECEMBER 2016 JAARGANG 5, NUMMER 17 OBS Prinses Catharina-Amalia Cicerostrook 9 2493 ZL Den Haag Telefoon 070-3019586 E-mail info@obspca.nl Bezoek onze website! www.obspca.nl www.qindscholen.nl

Nadere informatie