Planning en efficiency

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Planning en efficiency"

Transcriptie

1 Planning en efficiency Geen marketing module maar wel een hele belangrijke module die gaat over hoe jij jouw bedrijf organiseert, je planning en efficiency. Er zijn hele boekenkasten te vullen met boeken over efficiency, effectiviteit, planning en organisatie en het is ook best persoonlijk, ieder z n voorkeur. Ga dus zeker op zoek naar meer informatie als dat je verder kan helpen! Ik heb hier de voor mij belangrijkste onderdelen uitgehaald waarvan ik denk dat ze jou ook kunnen helpen. Plannen Sommige mensen hebben een hekel aan het woord plannen, laat staan dat ze ook daadwerkelijk gaan plannen. Er is angst dat ze zichzelf helemaal vast pinnen en dat voelt niet creatief, vrij, daar waar het ondernemerschap allemaal om begon. Volgens mij is dit echt onzin, je kunt plannen en nog steeds heel creatief en vrij bezig zijn. Het gaat ook hier om het aanbrengen van focus en weten waar je ja/nee tegen zegt. Kijk naar waar jij over één jaar wilt staan met jouw bedrijf (en leven) en breng het dan terug naar de komende drie maanden. Plannen per drie maanden en dan terug naar de maand en vanuit daar verder terugplannen naar de week en de dagen in die week. Gebruik hiervoor als voorbeeld en inspiratie de planner die je hebt gekregen bij deze training. Zet het desnoods om in het systeem dat je al gebruikt. We gaan nadat ik de theorie heb behandeld nog even kijken naar de planner. Eisenhower was generaal in de 2 e Wereldoorlog en later President van de USA. Hij heeft het volgende kwadrant ontwikkeld, het Eisenhower kwadrant. Zaken kun je verdelen in belangrijk en urgent. Urgent = het heeft altijd met tijdnood te maken, iets moet NU of had al af moeten zijn. Belangrijk = het heeft met de waarde(s) van je bedrijf te maken, je doel, je missie. Prioriteiten stellen doe je op basis van deze twee factoren. Het is handig om snel het verschil te kunnen zien/herkennen/bepalen tussen urgent en belangrijk. Plannen is een routinetaak, zet dit op een vast moment in je agenda.

2 Afleiding door overload De ziekte van vandaag is dat er ontzettend makkelijk en veel afleiding is. We zijn dag en nacht online, bereikbaar, overal is wifi, we plaatsen elke scheet op Facebook etc. Er is gewoon VEEL van ALLES. Er is een informatie overload te krijgen, we kunnen zien wat anderen over de hele wereld doen. Via het ene bericht klik je door naar een andere website, kom je weer bij een leuk artikel of filmpje terecht en voor je het weet ben je uren verder zonder ook maar echt iets te hebben gedaan. Vaak voel je je dan alleen maar slechter omdat je a) tijd hebt verspild en b) onzeker wordt door al die anderen die ook van die mooie/leuke/geweldige dingen maken! Natuurlijk zijn wij ondernemende mensen heel nieuwsgierig en geïnteresseerd in alles wat met ons vak en het ondernemerschap in het algemeen te maken heeft.

3 De keerzijde is dus de constante afleiding en niet echt een focus op wat je wilt bereiken of doen. Aan ideeën geen gebrek, je bent niet voor niets voor jezelf begonnen. Het is juist die drive die maakt dat je vooruit wilt! Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat een (wat meer) egoïstische houding essentieel is voor ondernemers. Egoïstisch in de goede zin van het woord, goed voor jezelf zorgen, jouw bedrijf en doelen bovenaan zetten op jouw werkdagen. Het gaat dan meer om grenzen stellen. Focus op jouw doelen en sluit je af voor de rest. Zonder je daar ook maar een seconde schuldig over te voelen. Zo kun je als moeder je dagen vullen met allerlei activiteiten op school maar je kunt jezelf hier prima in begrenzen door te zeggen dat je 2 keer per jaar jouw volledige inzet geeft. Tools/Apps om jezelf offline te halen, jezelf te blokkeren voor bepaalde sites gedurende bepaalde tijden: Ik gebruik dit zelf niet maar de reviews zijn positief en het is een goed middel om jezelf aan te pakken als je te snel of makkelijk wordt afgeleid. Dit is een soort online kookwekker die je kunt instellen. Als de tijd voorbij is dan hoor je een gong. Een gewone kookwekker naast je neerzetten kan natuurlijk ook! Werk met blokken van 50 minuten, waarvan 40 minuten om je volledig op één taak te focussen en dan 10 minuten pauze. Dit schijnt een hele goede tijdspanne te zijn dus probeer het eens uit. Werkgewoontes Een gewoonte is de manier die jij jezelf hebt aangeleerd hoe je dingen doet. Zo heeft bijna iedereen een vast ochtendritueel, dat is ook een gewoonte. Wij mensen zijn gewoontedieren, enige voorspelbaarheid maakt het makkelijker voor ons systeem (brein). Of (sommige) gewoontes handig zijn is een andere vraag, zeker als het aankomt op werkgewoontes. Een werkgewoonte die je heel vaak ziet is dat mensen éérst hun mails gaan checken, vaak als eerste van de dag. Men springt versnipperd van bericht naar bericht, neemt niet echt actie, bedenkt dat er nog een andere keer goed naar de mail moet worden gekeken, kortom, je bent een uur verder en je hebt nog steeds evenveel mails in je inbox, dingen zijn half gestart. Veel tijd wordt verspilt omdat iets niet wordt afgemaakt, er zijn allemaal losse eindjes van taken, dit is frustrerend en vreet energie.

4 De meeste mensen hebben hun beste energie in de ochtend. Tegen het eind van de ochtend zakt het wat in. Na half 4 stijgt het weer. En in de avond krijgen veel mensen ook weer energie. In de praktijk zie je dat mensen op tijden van hun beste energie (als eerste van de werkdag) s gaan afhandelen. Zonde om dan je mails te gaan doen, dit is namelijk een taak waar je niet echt veel energie voor nodig hebt. Dat kan ook in de middag, na de lunch als de meeste mensen een dip in energie hebben. Wat energie kost is het maken van producten, het creatieproces. Een rapport schrijven. Een artikel schrijven. Gebruik je beste energie dus voor dit soort taken. Zet je mail uit, draai je telefoon om, ga offline en maak wat je wilt maken! Heb je kinderen werk dan om hun tijden heen. Zodat je er ook echt bent als zij uit school zijn. A = B principe Dit is een manier om jezelf een nieuwe gewoonte aan te leren waarmee je veel tijd kunt besparen. Aanraken = Beslissen. Zodra je iets aanraakt neem je een beslissing. Want heel vaak pakken we iets op, kijken ernaar, denken: ja, daar moet ik een keer naar kijken en leggen het weer neer. Een uur later pakken we het weer op, zelfde ritueel. Enzovoort enzovoort. Als je meteen een besluit neemt kun je het vervolgens wegleggen totdat het moment is aangebroken waarop jij met die taak aan de slag gaat. Vier beslissingen waar je uit kunt kiezen: 1. Doe het nu. Wat je in je handen hebt is heel klein, het is binnen 2 minuten afgehandeld. Doe het dan meteen. Gooi daarna weg of archiveer. 2. Deleten/Dumpen/Door naar de juiste persoon. Wat je in je handen hebt hoort niet bij jouw werk en/of je gaat hier helemaal geen tijd aan besteden. Of het is voor een ander en per ongeluk bij jou terecht gekomen. Weg ermee, klaar. 3. Delegeren. Er is iemand anders die dit kan doen maar jij bent en blijft eindverantwoordelijk. Stuur het door, al dan niet met instructies en spreek af wanneer jij het terug wilt hebben. Daarna eventueel een nieuwe A = B ronde. 4. Door naar je agenda. Het is iets wat jij gaat/moet doen maar voor nu is het te groot en te tijdrovend. Dus je noteert in je agenda wanneer het dan wel gaat gebeuren. Archiveer het stuk daarna zodat je het snel kunt pakken als de tijd daar is om eraan te gaan werken. Haal het in ieder geval uit het zicht weg! Bundelen Een hele effectieve manier om tijd te besparen is zaken bundelen. Het maakt dat je jouw aandacht veel beter kunt vasthouden tijdens de uitvoering van die klus. Voor je klanten is het ook beter want die weten ook waar zij aan toe zijn. Neem als voorbeeld de postbode. Die komt niet elke brief afzonderlijk bezorgen, die komt een paar keer per week langs met alles wat er op dat moment aan post is gebundeld om het te bezorgen.

5 Je kunt in principe alle werkzaamheden bundelen. Mails beantwoorden Telefoontjes plegen Financiën/Administratie Persoonlijke gesprekken Creëren van producten Maken van berichten voor Facebook en Twitter en inplannen via bijvoorbeeld In je leven naast je werk kun je ook bundelen, denk aan boodschappen doen en huishoudelijke dingen. Doe kleine klusjes als je kinderen thuis zijn en je toch niet echt met focus kunt werken aan je bedrijf. Je hoeft niet altijd klaar te staan voor je klant. Jouw klant kan echt wel een uurtje of een dag wachten, daar heeft hij begrip voor. Ik ken een advocaat en ik mailde haar een keer om iets te vragen. Er kwam een autopreply dat zij op dinsdag en donderdag haar mails afhandelt. Dat vond ik toch zo geweldig! Zelf zou ik dit niet doen maar ik vind het wel heel goed dat mensen hier een keuze in maken en dat dan communiceren. Ik probeer zelf zoveel mogelijk te bundelen, als voorbeeld heb ik mijn coachgesprekken altijd op dinsdag en woensdag. Dat geeft mij tijd en ruimte om op bv maandag en donderdag te focussen op het creëren, modules maken, nieuwe producten uitwerken, dat soort dingen. Administratie bundel ik ook, meestal voor de vrijdagochtend. Probeer er tijdens een coachgesprek voor te zorgen dat je alles in die tijd afhandelt. Hiermee bedoel ik dat je na het gesprek niet met een nieuwe actielijst wilt zitten waardoor jij alsnog een extra half uur voor die klant bezig bent. Bijvoorbeeld in het gesprek komt een bepaald boek of website aan de orde, dan kun je dat later nasturen maar beter om het meteen even te doen. Je wilt het gesprek na de tijd echt af hebben, dit is ook een stuk tijdsbewaking. Afspraken buiten de deur kan je ook heel goed bundelen, dit wordt belangrijker naarmate je het drukker krijgt met klanten. Ga maar na: als jij heel graag naar iemand toe wilt, een expert, dan hoor je vanzelf wanneer die persoon tijd heeft om jou te ontmoeten toch? Jij stemt dat af op de agenda van die ander. Zo mag je het ook voor jezelf regelen! Waar het hier om gaat is dat jij je realiseert dat JIJ in controle bent over jouw agenda. Niet je klanten of je inbox. Jij bepaalt wanneer je wat doet. Dit bedoel ik ook met een stukje gezond egoïsme. Voel je niet schuldig om hier grenzen te stellen, wees niet bang dat mensen afhaken. Als ze heel graag met jou aan het werk willen dan passen ze zich aan jouw agenda aan! Het staat juist heel professioneel als jij de zaken ook hier goed hebt geregeld.

6 Je kunt waarschijnlijk nog meer tijd besparen door bepaalde dingen te systematiseren. Alles wat je meerdere malen gebruikt kun je systematiseren. Bijvoorbeeld een welkom of instructi naar nieuwe klanten. Je kunt deze mail elke keer opnieuw typen maar je kunt m ook eenmalig maken, bewaren (in een Word bestand) en dan steeds gebruiken. Je hoeft dan alleen een paar persoonlijke dingetjes aan te passen. Waar/Wat kun jij (meer) gaan bundelen en/of systematiseren in jouw bedrijf? Werk dit eens voor jezelf uit. Organiseer je werkplek Kijk eens om je heen. Wat ligt er allemaal op je buro? Hoe vol is je computer, je bureaublad? Kun jij binnen één minuut vinden wat je nodig hebt? Geniet je van de omgeving waarin jij jouw passie aan het leven bent? Dit is, naast een stuk efficiency, ook mindset: Je bent het waard om in een opgeruimde omgeving te werken. Alles is energie en het moet stromen, er moet ruimte zijn om je heen. Troep leidt af, zorgt voor een slechte reputatie en is in die zin negatieve energie. Rommel heeft altijd haast is een Chinees gezegde. Neem tijd om jouw werkplek goed te organiseren. Ruim op, gooi weg. Heb je een foldersysteem dat je helpt? Of eentje waar je moedeloos van wordt? De structuur van je archief (mail, digitaal en papier) is heel persoonlijk. De een heeft alle mails op een grote hoop en zoekt daarin, de ander heeft mappen om alles te sorteren. Het maakt niet uit, waar het om gaat is dat jij je spullen snel kunt terugvinden. Archiveren heeft als doel terugvinden, niet bewaren. Zelf ben ik van de mappen, ik heb voor elke klant een map, voor trainingen, voor systemen die ik gebruik. Bewaar je administratie op één plek zodat je het kunt pakken als je daar tijd voor hebt gereserveerd. Investeren in een goed systeem betaalt zich dubbel en dwars terug! Onderschat dit gedeelte van je bedrijf niet, het is een hele belangrijke basis. Zorg voor één plek om al je to do s te verzamelen, dan kun jij erop vertrouwen dat je daar altijd al jouw acties kunt terugvinden en noteren. Verdeel in categorieën zodat het nog iets overzichtelijker wordt. Ik gebruik de hoofdcategorie Binnenkant, Buitenkant en Gezin, ik bespreek dit verder in de video bij de planningstool. Filter dan naar je planning.

7 Uitbesteden Het klinkt misschien als een ver van je bed show maar besteed jij al zaken uit? Veel zzp ers doen alles zelf maar vinden niet alles leuk. En wat je niet leuk vindt dat stel je vaak uit.. Terwijl er duizenden anderen zzp ers zijn die jouw rot-klusjes juist geweldig leuk vinden en daar heel goed in zijn! Zeg niet meteen: Daar heb ik geen geld voor. Bepaal eerst of er dingen zijn die je heel graag zou uitbesteden. Die dingen waar je echt een gruwelijke hekel aan hebt of wat je gewoon heel moeilijk vindt en/of wat je teveel tijd kost. Kijk er eens op een andere manier naar: Stel je hebt een hekel aan alles rondom je website, vooral de technische dingen. Je kunt alles zelf uitvogelen en er avonden mee zoet zijn. In die tijd, wat had je ook kunnen doen? Hoeveel geld verdien je gemiddeld per uur? Is het niet voordeliger om iemand anders die dingen aan je website te laten doen zodat jij kunt focussen op werken met klanten, een product maken, dingen doen die je makkelijk vindt? In plaats van zeggen: Daar heb ik geen geld voor, stel jezelf de vraag: Wat kan ik doen om bedrag x te verdienen zodat ik persoon y kan inhuren? Wat gaat het mij opleveren als ik dit niet meer hoef te doen? Wat kan ik in die tijd wel doen? Het gaat je sowieso tijd opleveren waarin je klanten kunt helpen, iets kunt creëren om meer mensen te bereiken. Waar het mij om gaat is dat je energetisch laat zien dat jij durft te investeren. Dan gaan mensen ook in jou investeren. Heb vertrouwen. Je kunt klein beginnen: laat iemand voor 2 uur iets doen, bouw dat langzaam op naar 4 uur en zo ga je verder. Koop een strippenkaart bij een webbouwer zodat er gestart kan worden met de meest belangrijke zaken waar jij maar niet aan toekomt. Stretch jezelf hier, ik weet zeker dat het bij je terugkomt! Tot slot Tijd is je meest kostbare bezit, het is ook waar wij allemaal gelijk in zijn op deze wereld. Je bent de directeur van jouw eigen bedrijf, ga jezelf zo (meer) zien. Wees en wordt je bewust waar je jouw tijd aan geeft, zeg nee tegen alles wat niet bijdraagt aan jouw doel. Zeg beperkt ja als je het toch belangrijk vindt om af en toe ja te zeggen. Wees in ieder geval duidelijk en stel jouw eigen grenzen. Doe geen huishoudelijke taken op de momenten dat jij jouw beste energie hebt, kies dan altijd voor je bedrijf.

8 Gebruik die handige tools/apps die het leven voor jou makkelijker maken. Systemen maken je vrij, kijk altijd of je nieuwe systemen kunt neerzetten in je bedrijf en leven. Dat is ook handig als je meer gaat uitbesteden, dan kan de ander jouw duidelijke instructies en systeem snel oppakken. En nu: Plannen Neem nu wat tijd om alvast zaken te gaan plannen voor de komende maanden. Gebruik de planner of jouw eigen agenda. Waar het om gaat is dat je zaken uitzet, inzicht en overzicht creërt voor jezelf en realistisch kijkt naar je weken. Zet blokjes in je tijd waarin je werkt aan jouw taken. Door de koppeling te maken met de tijd krijg je een veel realistischer beeld en zie je ook hoe snel de dag voorbij gaat. Als je wilt mag je jouw doelen voor de week delen in de Facebook groep. Op die manier maak je jezelf verantwoordelijk, door het openbaar te zeggen wat je plannen zijn.

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

Focussen & Plannen. een tool om jou hiermee te helpen

Focussen & Plannen. een tool om jou hiermee te helpen Focussen & Plannen een tool om jou hiermee te helpen Over deze planner Voor je ligt de Zakenmam Focus en Planningstool. et is mijn kado aan jou en ik wens je er veel plezier mee. Ik heb een video voor

Nadere informatie

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET ZAKENMAM Alsjeblieft, hier is jouw Zakenmam planningspakket. Het is mijn kado aan jou en ik wens je er veel plezier mee. De inhoud in dit pakket gaat je helpen meer structuur en overzicht aan te brengen

Nadere informatie

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen.

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen. WELKOM! Wat geweldig dat je het werkboek hebt gedownload. Dat betekent een belangrijke volgende stap in jouw succes. Want succes bereik je alleen door te doen. Dit werkboek is onderdeel van het Webinar

Nadere informatie

MODULE 6. concept & positionering

MODULE 6. concept & positionering MODULE 6 concept & positionering OPDRACHT 6.1: JOUW MARKETING HOE JE MET MARKETING JE PLEK IN DE MARKT INNEEMT VANUIT JOUW CONCEPT Misschien herken je het wel. Te druk met het helpen van je klanten, en

Nadere informatie

de Geeltjes methode slim plannen helpt je verder

de Geeltjes methode slim plannen helpt je verder de Geeltjes methode slim plannen helpt je verder de geeltjesmethode pag. 2 De Geeltjesmethode Ben je altijd druk en geleefd te worden door alles wat je moet of wat anderen van je willen? Je kunt je soms

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

Van stress naar rust

Van stress naar rust Van stress naar rust Sleutel 2: Rust in je hoofd met een Sleutel 2: Rust in je hoofd met een betrouwbaar systeem betrouwbaar systeem Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 10 Disclaimer

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Administratie... 4 Hoofdstuk 2 Bewaren... 6 Hoofdstuk 3 Sorteren... 8 Hoofdstuk 4 Post... 10 Hoofdstuk 5 Doen... 12 Hoofdstuk 6 Formulier... 14 Hoofdstuk 7 Hulp... 16 Hoofdstuk

Nadere informatie

Jetty Rozema - Organiseer het Goed

Jetty Rozema - Organiseer het Goed Jetty Rozema - Organiseer het Goed 24 maart 2016 Timemanagement Productiviteit verhogen - tijd vrijmaken voor zaken die voor jou belangrijk zijn Zelfleiderschap juiste keuzes maken Efficiënte procesgang

Nadere informatie

28 efficiency tips voor een productievere werkdag

28 efficiency tips voor een productievere werkdag 28 efficiency tips voor een productievere werkdag Gun jezelf de rust en de kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Doen is de "Missing Link" tussen goede voornemens en daadwerkelijke verandering

Nadere informatie

Inhoud. Deel 1 Inleiding in professional organizing 9

Inhoud. Deel 1 Inleiding in professional organizing 9 Inhoud Deel 1 Inleiding in professional organizing 9 1 Geschiedenis en context van professional organizing 11 1.1 Een stukje geschiedenis 11 1.2 Een definitie 12 1.3 Klanten 12 1.4 Voorbeelden van professional

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. TimeSaver Tool In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Voorwoord & Inhoud Het klinkt misschien een beetje cru, maar eerlijk gezegd denk ik van wel. Ik geloof oprecht dat geen

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers

DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN. Geschreven door Janny Brusselers DÉ 3 GEHEIMEN OM DIRECT PRODUCTIEVER TE WORDEN Geschreven door Janny Brusselers Hallo! Leuk dat je je hebt ingeschreven voor mijn gratis nieuwsbrief! Als dank hiervoor, verklap ik dé 3 geheimen die jou

Nadere informatie

Life is all about finding the balance between too much and too little.

Life is all about finding the balance between too much and too little. Life is all about finding the balance between too much and too little. Programma 1. De organisatie: samenwerken 2. Jouw functie: overzicht & plannen 3. Jij als persoon: efficiënt functioneren Doelen voor

Nadere informatie

Eerste hulp bij planning

Eerste hulp bij planning Eerste hulp bij planning Druk, druk, druk, iedereen heeft het druk. Je hebt school, werk, sport, verjaardagen, hobby s, afspraken met vrienden en ga zo maar door. Het is iedereen wel eens overkomen dat

Nadere informatie

Life is all about finding the balance between too much and too little.

Life is all about finding the balance between too much and too little. Life is all about finding the balance between too much and too little. Programma 1. Minder e-mail 2. E-mail op orde Doelen voor vandaag Na afloop van de training je: 1. Weet je je e-mail je minderen 2.

Nadere informatie

Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox

Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox Tem de e-mail tijger! 6 Tips voor een scroll-vrije inbox Heb je een inbox die nooit meer leeg lijkt te raken? Worstel je je elke dag door alle mail heen en kom je maar niet meer toe aan je echte werk?

Nadere informatie

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces!

Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Een lege Inbox en rust in je hoofd Met onze tips om slimmer te werken met Microsoft Outlook Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Inhoud Veel plezier met deze tips... 3

Nadere informatie

Doe het NU! Zonder uitstel lekker aan het werk. Wilmie Voortman

Doe het NU! Zonder uitstel lekker aan het werk. Wilmie Voortman Doe het NU! Zonder uitstel lekker aan het werk. Wilmie Voortman mei 2016 www.deplanningscoach.nl 1 Mensen zeggen het zo makkelijk: je moet gewoon aan de slag gaan. Op sommige dagen lukt dat wel. Op andere

Nadere informatie

Tips voor Timemanagement

Tips voor Timemanagement Tips voor Timemanagement Vaak kun je tijd winnen én minder druk ervaren door efficiënter te werken. Hieronder een aantal tips. Werk aan je werkplek Chaos op je werkplek brengt chaos in je hoofd. In het

Nadere informatie

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING

90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING 90-dagen planner VAN VERSNIPPERD WERKEN NAAR EEN PLAN EN PLANNING Voordelen 90-dagen planner Wat goed dat je de 90- dagen planner hebt gedownload. Het gaat je helpen gestructureerd aan je doel te werken.

Nadere informatie

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f!

Zoo n Training. I n s p i r e e r j e z e l f! E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek - distributielijst

Nadere informatie

Wat zet je op je to don t lijst?

Wat zet je op je to don t lijst? Nu is het moment om je bezig te houden met de dingen die je volgend jaar NIET meer wilt doen, waar je geen tijd en energie meer in wilt steken. Om productief bezig te zijn en niet maar gewoon druk bezig

Nadere informatie

POWERTOOL 8 DE REGEL VAN 1. De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een spoor van halfafgewerkte klusjes en taken op je pad.

POWERTOOL 8 DE REGEL VAN 1. De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een spoor van halfafgewerkte klusjes en taken op je pad. POWERTOOL 8 De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een spoor van halfafgewerkte klusjes en taken op je pad. 1 De antiheld van verwoed en vruchteloos multitasken. Gedaan met een

Nadere informatie

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers Start nu met online zichtbaarheid #7 tips presenteert een e book voor ondernemers 2 Inleiding Dit e book is voor ondernemers die JA zeggen tegen groei. Ondernemers die zichzelf durven laten zien. Die hun

Nadere informatie

TIPS en een concreet STAPPENPLAN

TIPS en een concreet STAPPENPLAN TIPS en een concreet STAPPENPLAN Hoe je als ondernemer FOCUS houdt en direct vooruitgang boekt. Hoe zorg je ervoor dat je zonder extra inspanning toch ontzettend veel realiseert en je zeer voldaan gaat

Nadere informatie

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor

Energieburn-outs komen maar al te vaak voor Voor introverte mensen zijn energie en balans belangrijke begrippen. Vaak is het ook iets waar we mee worstelen. De balans tussen activiteiten die energie vreten en activiteiten die energie opleveren,

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 1: van werknemer naar ondernemer

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 1: van werknemer naar ondernemer Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 1: van werknemer naar ondernemer Pen en papier? Het verschil Een werknemer denkt anders dan een ondernemer Het grootste

Nadere informatie

Hoe krijg je een betere balans tussen werk en privé? Hoe houd je je werk-privé balans onder controle?

Hoe krijg je een betere balans tussen werk en privé? Hoe houd je je werk-privé balans onder controle? Hoe krijg je een betere balans tussen werk en privé? Mobiel werken draagt bij aan een optimaal leefritme Een kwart van de ondernemers ligt vaker wakker over de balans tussen werk en privé dan over de toekomst

Nadere informatie

Welkom! (ont)moeten met Modern Timemanagement

Welkom! (ont)moeten met Modern Timemanagement Welkom! (ont)moeten met Modern Timemanagement Wat gaan we doen? Met een bewezen werkmethodiek vanuit heldere functiedoelen de juiste keuzes maken om aantoonbaar tijdwinst te boeken en 100% overzicht te

Nadere informatie

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Groepstraining - maatwerk Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control.

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

Ik gebruik ASANA om mijn lijsten in bij te houden, maar mijn masterlijst schrijf ik op in een notaboek.

Ik gebruik ASANA om mijn lijsten in bij te houden, maar mijn masterlijst schrijf ik op in een notaboek. Les 8 : Plannen 1 Het is geen bollebozen wetenschap. Het is super makkelijk. En toch doen velen van ons dit niet. Plannen! Ik ga je tonen hoe ik met een planning start. STAP 1: MAAK EEN GROTE MASTERLIJST

Nadere informatie

E-BOOK. FIRST things first. In 5 stappen effectief omgaan met je tijd

E-BOOK. FIRST things first. In 5 stappen effectief omgaan met je tijd E-BOOK FIRST things first In 5 stappen effectief omgaan met je tijd WWW.GOALSONHEELS.NL Tijd is niet vanzelfsprekend Je vindt het lastig om tijd te vinden om alles te doen wat je graag zou willen doen.

Nadere informatie

De 9 geheimen van georganiseerd flexibel werken

De 9 geheimen van georganiseerd flexibel werken De 9 geheimen van georganiseerd flexibel werken www.cleandesk.nu Belangrijk: je mag dit document delen met anderen op voorwaarde dat je de bron (www.cleandesk.nu) vermeldt. Wil je dit e-book weergeven

Nadere informatie

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken!

Zoo n Training. Met (meer) plezier werken! Outlook 2011: E-mail Gebruik onderstaande tips om meer uit je e-mail mogelijkheden te halen en om efficiënter en overzichtelijker met je e-mail te werken; 1. Aanmaken van mappen 2. Adressenboek 3. Adressenboek

Nadere informatie

Denise Hulst. Timemanagement Sociale media De 10 meest efficiënte toepassingen in Outlook. www.hetbeterewerken.nl Workshop Het Betere E-mailen

Denise Hulst. Timemanagement Sociale media De 10 meest efficiënte toepassingen in Outlook. www.hetbeterewerken.nl Workshop Het Betere E-mailen Denise Hulst Timemanagement Sociale media De 10 meest efficiënte toepassingen in Outlook Hoeveel e-mail wordt er per dag wereldwijd verstuurd? De dagelijkse praktijk Wat is leuk aan e-mailen? De dagelijkse

Nadere informatie

Ondernemerschapsblokkades

Ondernemerschapsblokkades Ondernemerschapsblokkades Wat houdt je tegen om je droom werkelijkheid te laten worden? En hoe los je dat op? 7 tips om in actie te komen! Samengesteld door Willemijn Lau Hoi toekomstig professional, Wat

Nadere informatie

Meer productiviteit en plezier in je werkdag. 28 efficiency tips. Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces!

Meer productiviteit en plezier in je werkdag. 28 efficiency tips. Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Meer productiviteit en plezier in je werkdag 28 efficiency tips Gun jezelf de rust en kwaliteit van een goed georganiseerd werkproces! Welkom Je bent professional en goed in je vak. Maar hoe je je werk

Nadere informatie

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Workshops Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Workshops 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wat

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT.

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. IT-specialisten, managers en consultants maken al jaren gebruik van de PDCA-cyclus methode (Plan-Do-Check-Act) om processen te optimaliseren. Zij zoeken dan steeds naar

Nadere informatie

Your way of life. Take time.

Your way of life. Take time. Your way of life Take time Missie move to happiness 50% 70% volwassenen jongeren Niet actief volgens Europese norm Maar liefst 50% van de volwassenen en zowaar 70% van onze Europese jongeren beweegt te

Nadere informatie

: je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren.

: je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren. BETER LEREN PLANNEN Omschrijving : je weet hoe je nu plant en hoe je jouw manier van plannen kunt verbeteren. Hoofdthema : studievaardigheden Niveau : 2/3/4 Benodigdheden : stiften of keurpotloden Deze

Nadere informatie

Archiveren: maak het leuk èn efficiënter. Van zoeken, vinden maken. SIMPLY ORGANIZED Milly van der Meulen

Archiveren: maak het leuk èn efficiënter. Van zoeken, vinden maken. SIMPLY ORGANIZED Milly van der Meulen Archiveren: maak het leuk èn efficiënter Van zoeken, vinden maken SIMPLY ORGANIZED Milly van der Meulen Snel terugvinden begint bij goed opbergen door Milly van der Meulen Van zoeken, vinden maken www.simplyorganized.nl

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Zo hou je tijd over. Slim omgaan met .

Zo hou je tijd over. Slim omgaan met  . Zo hou je tijd over Slim omgaan met e-mail Slim omgaan met e-mail - pag. 2 Zo hou je tijd over Mail gaat de hele dag door; op je werk, thuis en op je smartphone. Het houdt eigenlijk nooit op. Heb je het

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Pen en papier? Het begint met een missie Dit is een korte maar wel heel belangrijke les over de rol van

Nadere informatie

Training Een GROOTS leven

Training Een GROOTS leven Training Een GROOTS leven Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet naar een grootster leven. Je bent de meeste van jouw onzekerheden wel voorbij en je bent

Nadere informatie

ben je het overzicht kwijt en loopt communicatie niet zoals zou moeten. Het ontvangen van veel kan je een onrustig gevoel geven.

ben je het overzicht kwijt en loopt communicatie niet zoals zou moeten. Het ontvangen van veel  kan je een onrustig gevoel geven. Inleiding ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Beheers jij je e-mail of beheerst jouw e-mail

Nadere informatie

Druk, druk, druk en toen was er tijd! Ine Debaene Consultant 2/10/2014

Druk, druk, druk en toen was er tijd! Ine Debaene Consultant 2/10/2014 Druk, druk, druk en toen was er tijd! Ine Debaene Consultant 2/10/2014 Het leven zoals het is 2 Het leven zoals het is Er gaan zo'n 50.000 gedachten per dag door ons hoofd. De meeste van deze gedachten

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Langetermijn weersvoorspelling

Langetermijn weersvoorspelling Langetermijn weersvoorspelling Heb je ooit geprobeerd een model te maken of een patroon te volgen en de instructies waren niet duidelijk? Hoe voelde dat? Toen God aan Noach vroeg om een ark te bouwen,

Nadere informatie

Welkom. Efficiënter Werken Programma EWP

Welkom. Efficiënter Werken Programma EWP Welkom Efficiënter Werken Programma EWP 5-11-2018 Annelies Kuiper 06 44382404 Trainer bij: Van Soest - Koedam Consultancy BV annelies@vansoestkoedam.nl NIET HARDER MAAR SLIMMER WERKEN Tijd wat geweest

Nadere informatie

Hoe zet ik een beeldbank op?

Hoe zet ik een beeldbank op? Hoe zet ik een beeldbank op? ijn naam is Shanna Hillebrand, Visual Storyteller en Beeldstrateeg. Ik help gedreven ondernemers hun bedrijfsverhaal te vertellen en hun ideale klant te bereiken met het slim

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Copyright. Disclaimer

Copyright. Disclaimer Copyright Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit werkboek mag worden gekopieerd, verveelvoudigd, naar derden toe worden toegespeeld en/ of per post, via social media op welke manier dan ook worden verspreid

Nadere informatie

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd.

Bekend scenario? Ongetwijfeld. En de voornemens je deze keer wél te focussen op hoofdzaken? Vast meermaals de revue gepasseerd. Hoe gaat het? Goed hoor, druk We zeggen het zo vaak zonder er bij na te denken, maar telkens bevestigen we de associatie tussen druk en goed. Druk zijn is een statussymbool geworden. Wie niet druk is doet

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 2 - het praktijktraject Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud 2e Fase persoonlijk ontwikkelplan het praktijktraject... 3 Leerdoel... 3 Droom... 3 Naar de praktijk...

Nadere informatie

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST

DÉ EENVOUDIG LEVEN CHECKLIST 25 TIPS VOOR EEN EENVOUDIGER LEVEN MET MINDER STRESS 1 SCHRIJF JOUW PERSOONLIJKE MISSIE De nummer #1 reden dat mensen worstelen met stress is een gebrek aan richting. Zodra je jouw persoonlijke missie

Nadere informatie

Hoofd&Inbox Leeg. Dit zijn onze trainingen: 1 dagdeel

Hoofd&Inbox Leeg. Dit zijn onze trainingen: 1 dagdeel Hoofd&Inbox Leeg is een no nonsens trainingsbureau. Door middel van korte, concrete trainingen helpen wij je 40% van je tijd te besparen met het verwerken van e-mails. Je workload neemt af en wordt eindelijk

Nadere informatie

MODULE #8 TIME MANAGEMENT

MODULE #8 TIME MANAGEMENT MODULE #8 TIME MANAGEMENT Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema pag.: 1 van 5 Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema Tijd is een schaars goed. U heeft als inkoper slechts een beperkte hoeveelheid tijd tot uw beschikking om uw taken uit te voeren. Deze

Nadere informatie

Welkom bij de Workshop. Efficiënter Werken Programma (EWP)

Welkom bij de Workshop. Efficiënter Werken Programma (EWP) Welkom bij de Workshop Efficiënter Werken Programma (EWP) Yvonne Drissen (tel. 06-57570951) Sr. Trainer/consultant bij: Van Soest - Koedam Consultancy BV yvonne@vansoestkoedam.nl Kom je tijd tekort? Vergeet

Nadere informatie

Workshop Timemanagement

Workshop Timemanagement Workshop Timemanagement Rabobank 20 januari 2015 www.focusoptekst.nl TOPICS De basis: taken en stappen E- mail (gefng things done) Nee- zeggen Stop met uitstellen Het nieuwe werken DE BASIS 1. Ken je doelen

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 2: Marketing Mindset Pen en papier? Verkopen Als je niet bereid bent om te verkopen dan kun je nu beter stoppen Dat is heftig Je bent

Nadere informatie

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies Er komt zo veel op me af dat ik vaak niet weet waar ik moet beginnen" Meestal eet ik een boterhammetje snel tussendoor, geen tijd

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

Werkboek. Online 3 maanden Traject. transformeer het samenleven met je hond

Werkboek. Online 3 maanden Traject. transformeer het samenleven met je hond Werkboek Online 3 maanden Traject transformeer het samenleven met je hond Laat conditionering weer plaats maken voor beleving, echte aandacht en een diepe verbinding Welkom bij het online 3 maanden traject

Nadere informatie

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM

Let s Ynnovate! Let s Ynnovate! LET S YNNOVATE! OVER FLEUR & ESTHER FLEUR PULLEN & ESTHER VAN DER STORM LET S YNNOVATE! Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg, riep Einstein al een dikke eeuw geleden. Wil je innoveren, dan zul je uit je routine moeten stappen. Maar hoe kun je succesvol

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 3: een sterk en sociaal merk bouwen Les 2: jouw website Pen en papier? Het begin Jouw website: waar zullen we beginnen? Er is zoveel over te vertellen! Voor

Nadere informatie

Roel$&$Sandra$van$Heel$ Basielhof$65$ 4907$AH$Oosterhout$ T$06$21$390$312$$ W$www.leefintens.com$ Pagina$. 1$van$. .

Roel$&$Sandra$van$Heel$ Basielhof$65$ 4907$AH$Oosterhout$ T$06$21$390$312$$ W$www.leefintens.com$ Pagina$. 1$van$. . Het$ochtendritueel$ Gisteren hebben we kennisgemaakt met Daan en Sterre. Daan is een prikkelmijder, en Sterre is een prikkelzoeker. Als prikkelmijder probeert Daan zijn ochtend zo in te richten dat iedereen

Nadere informatie

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming Dirk-Jan Rebel Wanneer is een bedrijf een goed bedrijf? Een vraag die je jezelf ongetwijfeld wel eens heb gesteld. Een goed bedrijf heeft een fundament. Een

Nadere informatie

Ben jij klaar voor de volgende stap?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ben jij klaar voor de volgende stap? De juiste beslissing maken over jouw toekomst (en eventueel de toekomst van jouw paard), is een belangrijk proces. Deze richtlijnen zullen jou helpen de juiste keuze

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen. / created by: Mariëlla /

Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen.  / created by: Mariëlla / Stap voor stap ontdekken hoe jij het allerbeste uit jezelf kan halen Start each day with a gratefull heart 1 Inleiding Stap 1 Face your FEARS Stap 2 De Confrontatie en Acceptatie Stap 3 Zoek naar je innerlijke

Nadere informatie

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0

Jobbersguide - 2015. Jobbersguide 2015 0 Jobbersguide - 2015 Jobbersguide 2015 0 Introductie Jobbersguide Om ervoor te zorgen dat jij als Jobber succesvol aan de slag kan en niet tegen verrassingen aanloopt hebben wij deze Jobbersguide gemaakt.

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Pen en papier? Van alles en nog wat Dit klinkt wat oneerbiedig maar zo bedoel ik het niet Waar ik het

Nadere informatie

efficiënt werken zonder werkdruk

efficiënt werken zonder werkdruk 3 efficiënt werken zonder werkdruk the abacus or activity of athering information about consumers' needs and preferences Grip op je stress methode 8 37 4. Efficiënt je tijd gebruiken 38 4. Efficiënt je

Nadere informatie

Time management. drs. Jany Pons www.focusoptekst.nl

Time management. drs. Jany Pons www.focusoptekst.nl Time management drs. Jany Pons www.focusoptekst.nl Programma Warming up Plannen en prioriteiten Time management matrix: urgent & belangrijk E- mail DE BASIS Doelen, taken, stappen Prioriteiten Plannen

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

Netwerkmarketing school VIDEO MARKETING

Netwerkmarketing school VIDEO MARKETING Netwerkmarketing school VIDEO MARKETING In deze training Waarom je video marketing dagelijks moet gebruiken Richtlijnen om video s te maken die leads genereren De grootste fouten die jij niet wil maken

Nadere informatie

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een ?

Digitaal op weg in de bieb. Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een  ? Hoe werkt de digitale overheid? Hoe leen ik een e-book? Hoe gebruik ik Facebook? Hoe verstuur ik een e-mail? Digitaal op weg in de bieb Draai om voor Hulp bij taal Digitaal op weg Wat past bij jou? Ik

Nadere informatie

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen?

Stap 6. Stap 6: Deel 1. Changes only take place through action Dalai Lama. Wat ga je doen? Stap 6. Changes only take place through action Dalai Lama Wat ga je doen? Jullie hebben een ACTiePlan voor het experiment gemaakt. Dat betekent dat je een nieuwe rol en andere ACTies gaat uitproberen dan

Nadere informatie

Agenda Basisvaardigheden; Eisenhowerschema; Oefening; Plannen; Werkplek inrichten.

Agenda Basisvaardigheden; Eisenhowerschema; Oefening; Plannen; Werkplek inrichten. Agenda Basisvaardigheden; Eisenhowerschema; Oefening; Plannen; Werkplek inrichten. Hoe ontstaat werkdruk? Hoe herken je werkdruk bij een ander? En bij jezelf? Effectiviteit: doe ik de goede dingen? Efficiëntie:

Nadere informatie

15/10/14. Time Management Company 2014. Onze visie

15/10/14. Time Management Company 2014. Onze visie Onze visie 1 Uw webpagina Plan van aanpak Don VM 16/10 1/2 de dag training in groep Don NM 16/10 individueel gesprek Vrij 17/10 mail met actieplan & weblink & opdracht logboek Vrij 24/10 deadline logboek

Nadere informatie

Sleutel 7: Houd de batterij vol

Sleutel 7: Houd de batterij vol Sleutel 7: Houd de batterij vol Succesvol in Balans van Stress naar Rust Pagina 1 van 10 Disclaimer Niets uit deze training / dit werkboek mag zonder schriftelijke toestemming vooraf gereproduceerd worden

Nadere informatie

Lezing time management https://bashoorn.nl

Lezing time management https://bashoorn.nl Lezing time management https://bashoorn.nl BasHoorn.nl Niets uit deze uitgave mag zonder nadrukkelijke toestemming van Bas Hoorn worden gekopieerd of anderszins worden gedupliceerd. Deze map is persoonlijk

Nadere informatie