Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Golfclub De Schoot Nummer 2 december 2016 Beste leden, Dit is alweer de tweede Nieuwsbrief. Middels deze Nieuwsbrief willen wij u van tijd tot tijd het streven is eens per zes weken - informeren over het wel en wee van onze club, over ontwikkelingen die gaande zijn, en zo meer. Zeker nu het seizoen min of meer slapend is, maar ook straks, als er volop reuring is vanwege competitie en wedstrijden, vinden wij het een goed idee om u blijvend te informeren en betrokken te houden bij onze club. Zoals u heeft gemerkt heeft de club de factuur dit jaar voor het eerst, zoveel mogelijk, digitaal verstuurd. Er is een speciaal programma voor aangeschaft. Het scheelt de club een berg aan portokosten, dus dat is alleen maar fijn. Wij vragen dan ook uw begrip voor deze zakelijke manier van facturering. Inhoud van deze nieuwsbrief: uitnodiging nieuwjaarsreceptie; enquête; gebruik ballengoot; Geo-certificering; voorkom traag spel; herziening handicap.

2 ENQUETE Dit keer informeren wij u uitgebreid over de onlangs gehouden enquête, waar bijna 60% van de leden aan heeft deelgenomen. Hartelijk dank voor uw respons! Aanleiding voor deze enquête was de teruglopende deelname aan wedstrijden. Wij wilden weten waarom leden wel of niet (meer) voor wedstrijden inschrijven. De respons op de enquête, die gehouden werd tussen eind oktober en medio november 2016, is zondermeer een goede afspiegeling te noemen van ons ledenbestand en daarmee zeer representatief. Over het algemeen kunnen we stellen dat de uitslagen niet heel verrassend anders zijn dan de wedstrijdcommissie en het bestuur al dachten. Ruim 300 leden hebben de enquête ingevuld, een percentage van 62%. Een onderscheid in leeftijd, geslacht en hcp laat zien dat de lagere handicappers, met een hcp tot 18, en de leden in de leeftijdsgroep het best waren vertegenwoordigd. Bijna 62% van de respondenten was een man. Bijna 45% doet vaker dan 7x per jaar mee aan wedstrijden, 26% doet nooit mee aan wedstrijden. Als belangrijkste reden geeft die laatste groep op dat zij liever met vrienden en kennissen speelt, vindt dat wedstrijden te veel tijd kosten, lichamelijke klachten heeft, alleen meedoet aan seniorenwedstrijden op dinsdag en woensdag, liever niet in het weekend speelt. De groep golfers die wel regelmatig deelneemt aan wedstrijden doet dit voornamelijk om de gezelligheid. Het prestatieve aspect komt voor de meesten op de tweede plaats. Gezien de antwoorden hadden wij verwacht dat er veel meer animo zou zijn voor 9-holes wedstrijden, maar dat valt tegen. Ruim 60% verkiest een 18-holes wedstrijd boven een 9-holes wedstrijd, 35% vindt beide opties prima en slechts 16% opteert voor een korte wedstrijd. Echter, als we een 9-holes wedstrijd zouden organiseren, zou bijna 60% daar wel voor inschrijven. Bij de mogelijkheid om tips en op- of aanmerkingen te plaatsen, komt regelmatig de opmerking dat de baan te vaak bezet is (19%); dat vrije golfers weinig mogelijkheden in het weekend hebben; overgeorganiseerd, enz. Ook wordt een aantal keer bedongen om een wedstrijd later te laten beginnen in het weekend, zodat vrije golfers ook nog de kans hebben om te starten en 9 holes te lopen. Vaker een actieve marshall in de baan voor een betere doorloop. In de bijlage vindt u een uitgebreid overzicht van de antwoordpercentages. Welke maatregelen/veranderingen er gaan komen n.a.v. deze enquête gaan we binnenkort bespreken met het bestuur en de baaneigenaar.

3 BALLENGOOT De start- en ritsregels bij onze ballengoot zijn klip-en-klaar, en zijn bedoeld om de startvolgorde op hole 1/10 zo eerlijk mogelijk te regelen. Het ballengootsysteem functioneert prima, zoals we ook van onze marshals horen. Maar helaas ontvangen wij ook berichten dat die regels soms toch weer overtreden worden, wat dan natuurlijk tot irritatie leidt bij andere wachtende spelers. Met klem dringen wij erop aan om de start- en ritsregels strikt na te leven! Juist ook als er geen marshal staat. De meest gemelde overtredingen zijn: - méér dan 1 bal inleggen door één speler (opzettelijk); - méér dan 1 bal inleggen voor één flight (abusievelijk); - (in mindere mate) bal van een niet aanwezige starter uit de goot leggen; - een bal inleggen voor een niet aanwezige flight. Voorkom onnodige ballen in de goot: Als je als één flight afspreekt, spreek dan meteen ook af wie de bal in de goot legt en/of blijf als eerste speler bij de goot staan om je flightgenoten op te vangen. Als je wekelijks met één of méérdere flights afspreekt, maak voor iedere speler van de groep een bal met je eigen groepsmerkteken, zodat voor laatkomers meteen duidelijk is of er al een bal is ingelegd. En ten overvloede: Één speler mag dus nóóit meer dan 1 bal in de goot leggen, en alléén voor de eigen flight! Laat de bal van een niet aanwezige startflight gewoon vooraan in de goot liggen. GOLFBAAN DE SCHOOT EN GEO-CERTIFICERING Milieu en duurzaamheid zijn inmiddels ook doorgedrongen op de golfbanen van Nederland. De NGF ondersteunt golfbanen ook daadwerkelijk in het streven naar een verantwoorde milieu- bedrijfsvoering. Elke golfbaan die voldoet aan geformuleerde strenge milieueisen ontvangt een officieel GEO-certificaat en is daarmee ook verplicht om zich verder strikt te houden aan die regels. Inmiddels zijn al vele tientallen golfbanen in Nederland gecertificeerd. De directie van Golfbaan De Schoot heeft in overleg met het bestuur besloten om ook voor onze baan te werken naar dit GEO-certificaat. Onder begeleiding van een adviesbureau gaat op korte termijn een Werkgroep GEO aan de slag. En daarvoor zoeken wij nog enkele enthousiaste leden binnen onze club. Dus hebt u enige kennis van natuur, milieu of duurzaamheid dan bent u van harte welkom om, ad hoc of permanent, mee te helpen aan het opstellen van dit beheersplan! Graag aanmelden vóór 15 december a.s. bij het Secretariaat. Directie Golfbaan De Schoot Bestuur Golfclub De Schoot.

4 Hoe voorkomt u langzaam spel? Belangrijk: ga niet sneller spelen, maar efficiënter! Hierbij enkele tips uit een artikel van Golf News: 1. Als het uw beurt is om te slaan, zorg er dan voor dat u écht klaarstaat. Club en bal in de hand. 2. Probeer de afstand in te schatten van uw bal naar het volgende punt, terwijl u ernaartoe loopt. Dus niet als u er al bent. 3. Tijdens datzelfde wandelingetje kunt u ook vast een club kiezen. 4. Neem altijd een extra bal mee in uw broekzak. Als u twijfelt over het terugvinden van uw bal, sla dan een provisionele. 5.Klets niet te veel op de green, dat kan ook prima als u naar de volgende hole loopt. 6. Als u heeft uitgeholed, maak dan geen oefenputjes meer. Uw medespeler moet dan wachten met de vlag in zijn hand, en de flight achter u wil ook graag doorspelen. 7.Vul de scorekaart in als u naar de volgende hole loopt, niet op de green. 8.Lesgeven in de baan: niemand zit op uw advies te wachten, echt niemand. 9. Zet uw tas of trolley aan de zijkant van de green neer in de richting van de volgende hole. Als dit betekent dat u een stukje moet omlopen, doe het dan toch maar. 10.Zoeken naar de bal mag niet langer duren dan twee minuten, al zeggen de regels dat u vijf minuten de tijd hebt. Bent u vastberaden toch die bal te vinden? Laat dan meteen het groepje achter u door, ook als iemand alleen speelt. 11.Als uw medespeler of tegenstander naar de bal gaat zoeken en u bent in de mogelijkheid om eerst uw bal te slaan, doe dat dan en ga daarna mee zoeken. 12.U mag als eerste afslaan, want u heeft de vorige hole gewonnen, maar u bent nog niet gereed? Laat dan degene die wel klaarstaat voorgaan. 13.In Matchplaywedstrijden worden korte putjes gegeven. Hole dan niet uit en raap de bal op. 14. In Stablefordwedstrijden kunt u een bepaald aantal punten per hole verdienen. Raap de bal op vanaf het ogenblik dat u niet meer kunt scoren en loop met uw medespeler mee tot hij of zij de hole afmaakt. Speel dus niet verder. 15.Maak slechts één proefswing voordat u slaat. 16.Als u nog een korte putt hebt, hole hem dan uit in plaats van te markeren. 17.Telefoneer nooit in de baan, tenzij het een noodgeval is. 18.Kijk naar de bal van de medespeler als hij slaat, zodat u weet waar hij, zij of u moet zoeken. 19. Let erop dat u de vlag bewaakt of eruit haalt als het nog niet uw beurt is om te putten. Het is niet alleen beleefd, maar scheelt in tijd. En bekijk meteen uw lijn als de ander aan het putten is. 10. Wacht, wacht, ik sla er nog even eentje. Volgens Regel Oefenen op de baan, levert dit u 2 strafslagen op! 21.Plons! Kwam uw bal in het water terecht? Lekker laten liggen. Golf is geen viswedstrijd. 22.Loop door! Het is goed voor uw gezondheid en het scheelt stukken in tijd. Bedenk steeds wanneer u vertraging veroorzaakt dat u dit doet voor ALLE spelers die na u komen. Tot slot nog de gouden regel aangaande SLOW PLAY : Uw positie is net achter de flight vóór u, niet net vóór de flight achter u.

5 HERZIENING HANDICAP Het EGA-handicapsysteem regelt in principe uit zichzelf de aanpassing van uw persoonlijke handicap middels de ingeleverde qualifying scores. Jaarlijkse Herziening Handicap Op het einde van elk jaar moeten alle clubhandicaps gecontroleerd worden op eventuele grote afwijkingen, de zogenaamde Jaarlijkse Herziening. Dat gaat via een door NGF voorgeschreven ingewikkelde berekening in E-Golf, waarin alle qualifying scores van het afgelopen seizoen worden vergeleken met de actuele handicap. Bij te grote afwijking wordt dan de individuele handicap automatisch aangepast voor volgend jaar, met minimaal 1 en maximaal 3 slagen. Incidentele aanpassing handicap Voor spelers die in het afgelopen seizoen geen of te weinig qualifying kaarten hebben gelopen, of wiens handicap onjuist is wegens veranderde omstandigheden, kan de H&R Commissie de individuele handicap handmatig aanpassen, indien die aantoonbaar niet meer klopt met de werkelijke speelsterkte. Als u denkt dat dit op u van toepassing is dan kunt u dit melden bij het clubsecretariaat, waarna de H&R Commissie e.e.a. zal beoordelen. Zoals u weet geeft de handicap uw best mogelijke speelsterkte aan, en ter wille van de eerlijkheid en het spelplezier dient die handicap dan natuurlijk wel te kloppen. De H&R Commissie Uitgebreide verslagen en fotoreportages van wedstrijden vind je op Je kunt ons ook volgen op Facebook

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Stableford, 18 holes Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Stableford, 2016 NoBraGolf Competitie

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7.

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Woensdagavond Opstap 7. INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Woensdagavond Opstap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje Bokaal 9 Strokeplay Clubkampioenschap 10 Mixed Paren Wedstrijd 11

Nadere informatie

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM

BEKNOPTE GIDS VAN HET EGA HANDICAP SYSTEEM EGA HANDICAPSYSTEEM BEKNOPTE GIDS VAN HET Deze gids is een vrije weergave voor de NGF van de Short Guide to the EGA Handicap System en informeert de speler over de essentiële aspecten van het EGA Handicap

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 2. Wedstrijden Winter Cup 4. Medal 5. Greensome Clubkampioenschap 6. Flevoland on Tour 7. Woensdagavond Opstap 8 INHOUD Algemeen 2 Prijzen 2 Wedstrijden Winter Cup 4 Medal 5 Greensome Clubkampioenschap 6 Flevoland on Tour 7 Woensdagavond Opstap 8 Paaswedstrijd 9 Oranje Bokaal 10 Strokeplay Clubkampioenschap 11 Mixed

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf

Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Wedstrijdreglement Naarderbos Golf Artikel 1.Wedstrijden Wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews en de Local Rules zoals

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden

INHOUD. Algemeen 2. Prijzen 3. Wedstrijden INHOUD Algemeen 2 Prijzen 3 Wedstrijden Nieuwjaarswedstrijd 4 Wintercup 5 Medal 6 Greensome clubkampioenschap 7 Paaswedstrijd 8 Oranje bokaal 9 Strokeplay clubkampioenschap 10 Mixed Paren wedstrijd 11

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2016

NIEUWSBRIEF april 2016 NIEUWSBRIEF april 2016 Inhoud - Golf verrassingswedstrijd - Bal verloren of buiten de baan - Gilze-Rijen golfkampioenschap - Foto plaatsen in de ledenlijst - Vrijwilligersdag 2016 - Voorlichtingsavond

Nadere informatie

Wedstrijdreglement igolf Wintercup

Wedstrijdreglement igolf Wintercup Wedstrijdreglement igolf Wintercup Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan de wedstrijdcommissie.

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CLUBHANDICAP 54 Om u zo goed mogelijk van informatie te voorzien, hechten wij er veel belang aan u hierbij antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Het Golfvaardigheidsbewijs

Nadere informatie

Samenvatting regelavond 2016

Samenvatting regelavond 2016 Samenvatting regelavond 2016 Nieuws van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) De European Golf Association (EGA) heeft besloten dat, in navolging van de vrouwen, de leeftijdsgrens van senior mannen per 01

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen

Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind. Hoofdstuk 1 Wedstrijdreglement Algemeen Wedstrijdreglement Golfclub Weilenseind Volgens Regel 33-1 van de Golfregels is het de taak van de wedstrijdcommissie om het wedstrijdreglement vast te stellen. De commissie is niet bevoegd daarbij een

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017

Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Wedstrijdreglement Wintercompetitie 2016/2017 Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissie op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit reglement is voorbehouden aan

Nadere informatie

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud

Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud 1/9 Reglement Clubkampioenschappen Golfclub Bentwoud Algemeen 1. Dit Reglement is een aanvulling op het Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud en is alleen van toepassing voor de Clubkampioenschappen van

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor banen NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor banen Beste golfbaan, NoBraGolf Nederland, een begrip in Nederland sinds 1999, organiseert jaarlijks een (mixed) team golfcompetitie. Inmiddels

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland!

NoBraGolf Nederland Competitie. De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Nederland Competitie De gezelligste golfcompetitie van Nederland! NoBraGolf Competitie Wedstrijdreglement Matchplay Seizoen 2016 Wedstrijdreglement Matchplay, 2016 NoBraGolf Competitie Inhoud

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster

Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster Wedstrijdreglement Golfclub Kavel II Beemster Artikel 1: Toepasselijkheid Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door of onder auspiciën van de Wedstrijdcommissie georganiseerde wedstrijden.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019

Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Wedstrijdreglement Race to Portugal 2019 Algemeen 1. Er wordt gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals goedgekeurd door de R&A Rules Ltd. en de USGA, hierna genoemd de Regels. 2. Het is de verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour

Algemeen. Finale LoyalTee Tour De LoyalTee Quinta Do LagoTour Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor alle golfers van Nederland. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen

Nadere informatie

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar.

Ad 1. Strokeplay: De competitor, het paar of het team die/dat de vastgestelde ronde of ronden in het minst aantal slagen doet, is winnaar. Wedstrijdvormen Strokeplay De Strokeplayregels van de Golf Regels zijn van toepassing op drie spelvormen: 1. Strokeplay 2. Stableford 3. Tegen Par. Deze spelvormen zijn geschikt voor officiële wedstrijden,

Nadere informatie

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem

Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem Veel veranderingen m.b.t. het EGA-handicapsysteem De Europese Golf Associatie heeft 7 jaar na invoering het EGA-handicapsysteem voor de tweede keer aangepast en zij heeft ingrijpende wijzigingen in het

Nadere informatie

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst.

Uitslag Roden In de volgende Flits zal de uitslag van het toernooi in Roden worden geplaatst. september 2013 #7 Hoe heurt het eigenlijk Buggy s maken deel uit van het moderne spel. Tassen en andere producten worden speciaal voor buggy s ontworpen en op de meeste banen zijn ze beschikbaar. Buggy-etiquette

Nadere informatie

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN

WedstrijdCommissie 2006 WEDSTRIJDVORMEN WEDSTRIJDVORMEN 1. STROKEPLAY a. Algemeen b. Individueel Strokeplay (Qualifying) c. Individueel Stableford (Qualifying) d. Individueel tegen Par (Qualifying). 2. OFFICIELE WEDSTRIJDVORMEN VOOR TWEE OF

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd Juli 2016 1. Algemeen 1.1. De Wedstrijdcommissie (WeCo) is verantwoordelijk voor het samenstellen van het wedstrijdprogramma, alsmede voor het

Nadere informatie

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018

Wedstrijdvormen. Spelvormen volgens de NGF 2018 Wedstrijdvormen Spelvormen volgens de NGF 2018 1. Strokeplay Onafhankelijk van het aantal slagen aftrek is een strokeplaywedstrijd een QW, dit houdt in dat alle scores (na omrekening in Stablefordpunten)

Nadere informatie

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen.

Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Beste leden van De Zeeuwsche, Deze week zijn er weer veel activiteiten geweest op De Zeeuwsche van clinics tot partijen. Elke zaterdagmorgen is er inloop par 3. Er worden diverse wedstrijdvormen gespeeld.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2018

Nieuwsbrief september 2018 Nieuwsbrief september 2018 Inhoud - Bespiegelingen rond Ready Golf - Matchplay finale 2018 - Regelvraag: fouten bij onspeelbare bal - Nieuws special voor registratieleden - Verslag wedstrijd op de Lillse

Nadere informatie

LVNL Golfclub Hard en Hoog

LVNL Golfclub Hard en Hoog Huishoudelijk Reglement, versie 2011. Versiedatum: 22 oktober 2010 Binnen de Golfclub Hard en Hoog wordt volgens de volgende regels gespeeld: Algemeen: Art. 1 Art. 2 Er wordt gespeeld volgens de "rules

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016

Nieuwsbrief September 2016 Nieuwsbrief September 2016 In deze uitgave Finales Matchplaykampioenschap 2016 Fotoboek Zomeravond wedstrijden Vacatures NGF competitie 2017 Familiegolf 18 september Agenda Finales Matchplaykampioenschap

Nadere informatie

Ontwikkeling golfers van

Ontwikkeling golfers van FOTO OMSLAG VOLGT Ontwikkeling golfers van 2009-2013 06-'09 12-'09 06-'10 12-'10 06-'11 12-'11 06-'12 12-'12 06-'13 12-'13 Δ % '12-13 Δ '09 - '13 Golfer met homecourse 152.842 157.919 157.870 166.316 165.852

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2016.

Wedstrijdreglement 2016. Wedstrijdreglement 2016. I. DEELNEMERS: - De competities die door AGS worden ingericht, zijn toegankelijk voor alle leden van AGS. De wedstrijden op 18-holes terreinen zijn toegankelijk voor alle leden

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is per 1 april 2012 in een nieuw jasje gestoken. Het GVB is vanaf die

Nadere informatie

Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Ledenportal. Ledenportal

Handleiding Online Golf Systems Handleiding OGS Ledenportal. Ledenportal Handleiding Online Golf Systems Ledenportal 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 3 2 INLOGGEN LEDEN 3 3 UW PERSOONLIJKE PAGINA 4 4 RESERVEREN STARTTIJDEN 5 4.1 STAP 1.1: BAAN, AANTAL SPELERS EN DATUM OPGEVEN 5

Nadere informatie

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY

QL GLENMORANGIE CHAMPIONS TROPHY Toernooireglement QL Glenmorangie Champions Trophy Kampioenschap voor strokeplay-clubkampioenen 1. Toernooi formaat a. Het Kampioenschap wordt gespeeld over 18 holes. De spelvorm is bruto strokeplay. Er

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd

Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd Wedstrijdreglement Strokeplay wedstrijd Dit wedstrijdreglement is vastgesteld door de wedstrijdcommissies van ANWB Golf en Golfkring Het Rijk op grond van Regel 33 van de Rules of Golf. Wijziging van dit

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q)

Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Overzicht wedstrijden van de Drentsche Naam wedstrijd Omschrijving Aantal holes Qualifying Voorwaarden voor deelname Spelvorm (Q) Nieuwjaarswedstrijd Wedstrijd georganiseerd door het bestuur van de Drentsche

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees

Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees Wedstrijdreglement Golfclub Dorhout Mees De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor, het reglement aan te passen. 1. Algemeen 1. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd

Nadere informatie

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn:

Regel 25 - Abnormale terreinsomstandigheid, ingebedde bal en verkeerde green Abnormale terreinsomstandigheden zijn: Regel 1 - Het golfspel Het belangrijkste van deze golfregel is dat als u met uw medespeler afspreekt niet volgens de regels te spelen u beide wordt gediswalificeerd. Voorbeeld: u slaat uw bal out of bounds

Nadere informatie

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden

Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Begeleiding en opvang van Nieuwe Leden Informeren = transparant communiceren Golfclub Nuclea Mol biedt zijn leden de mogelijkheid om golf in al zijn aspecten te leren. Om de nieuwe Nuclealeden, maar ook

Nadere informatie

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017

NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 NAARDERBOS MATCHPLAY COMPETITIE 2017 Je kan nu strijden om de meest eervolle positie op Naarderbos MATCHPLAY KAMPIOEN 2017 en deze ongelooflijke prijzen winnen: ALLE EER EN EEUWIG RESPECT NAARDERBOS MATCHPLAY

Nadere informatie

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB)

Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Jeugdstappenplan voor jeugd tot 14 jaar: naar Clubhandicap 54 (GVB) Wat is Clubhandicap 54 (GVB)? Het golfvaardigheidsbewijs (GVB) is in 2012 omgedoopt tot Clubhandicap 54. Wanneer je heden ten dage je

Nadere informatie

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019

Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Mondeling Golfregelexamen Golfregels 2019 Twintig gedragsregels en regelsituaties voor in de baan. Dit examen is bedoeld voor golfers die meerdere keren zijn gezakt, dyslexie hebben, geen Nederlands, Engels

Nadere informatie

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant.

de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Aan: de voorzitters van de Jeugdcommissies van de Golfclubs Dorhout Mees, Lelystad, Emmeloord, Harderwold en Swifterbant. Dronten, 13 januari 2010. Betreft: Reglement Jeugd Polderbokaal 2010 Beste collegae,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud

Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud 1/7 Wedstrijdreglement Golfclub Bentwoud Algemeen Artikel 1 1. Het wedstrijdreglement wordt opgesteld door de wedstrijdcommissie en vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering. 1 2. Het wedstrijdreglement

Nadere informatie

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter.

Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Mei 2017 Hoewel het voorjaar al weer vordert was dit nog niet echt te merken aan de temperatuur. Maar hopelijk wordt het de komende maand beter. Op 13 april ging de clubavond stablefordcompetitie van start.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2014

Wedstrijdreglement 2014 Wedstrijdreglement 2014 ALGEMEEN Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golfclub of St. Andrews en volgens de (tijdelijke) Plaatselijke Regels

Nadere informatie

Resultaten enquete wedstrijdcommissie 2012.

Resultaten enquete wedstrijdcommissie 2012. Resultaten enquete wedstrijdcommissie 2012. Bij deze ontvangt u de resultaten en conclusies naar aanleiding van de door de wedcie gehouden enquete. Een mooi aantal van 248 leden heeft de moeite genomen

Nadere informatie

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden:

Er zijn twee Wooldmasterwedstrijden: De wedstrijdcommissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in het reglement en programma aan te brengen. Ook moet zij een voorbehoud maken voor wijzigingen die kunnen plaats vinden en buiten haar competentie

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub

Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub Algemeen Wedstrijdreglement van De Texelse Golfclub - 2019 Algemeen Dit wedstrijdreglement is van toepassing op alle golfwedstrijden die worden georganiseerd onder auspiciën van de wedstrijdcommissie van

Nadere informatie

GVB ers en spelers met baanpermissie GVB ers met examen aantekening en AGV-Shell EGA handicappers EGA handicappers met thuisclub elders

GVB ers en spelers met baanpermissie GVB ers met examen aantekening en AGV-Shell EGA handicappers EGA handicappers met thuisclub elders ALV-Reglementen februari 2004, Nr. 118 Het (AGV Shell) H&R reglement en het wedstrijdreglement zijn recentelijk aangepast. Deze veranderingen zijn mede aangebracht naar aanleiding van onze associatie met

Nadere informatie

Samenvatting van de golfegels

Samenvatting van de golfegels Samenvatting van de golfegels Samenvatting golfregels Kennis van de golfregels is van groot belang bij golf. Niet alleen om het theorie examen met succes af te ronden maar ook tijdens het spelen. Je bent

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT conform REGEL 33 VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT

WEDSTRIJDREGLEMENT conform REGEL 33 VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT WEDSTRIJDREGLEMENT conform REGEL 33 VERENIGING GOLFPARK CRIMPENERHOUT Artikel 1: Toepasselijkheid Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door of onder auspiciën van de wedstrijdcommissie georganiseerde

Nadere informatie

Voorbereiding competitie 2014

Voorbereiding competitie 2014 Voorbereiding competitie 2014 Inleiding matchplay Spel van speler(s) tegen speler(s) Tegenstanders Regels: je mag een regelovertreding van de tegenstander door de vingers zien Het is echter niet toegestaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2015

NIEUWSBRIEF oktober 2015 NIEUWSBRIEF oktober 2015 Inhoud - Vossenjacht - Hole in one - Winterbeleid - Vissen - Wintertijd wedstrijden - Polo s - Gratis les - Algemene Ledenvergadering 18 november - Nieuws van de pro De Vossenjacht

Nadere informatie

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015

Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Vragen over het EGA Handicapsysteem 2012-2015 Wanneer naar artikelen wordt verwezen, zijn dat artikelen van het EGA Handicap System 2012-2015. EGA Clubhandicap 54 Vereisten voor het behalen van Clubhandicap

Nadere informatie

ZOJC Uitgebreid Reglement

ZOJC Uitgebreid Reglement Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie 2010 Onderstaande artikelen zijn van toepassing op de organisatie en alle wedstrijden van de Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie (ZOJC)

Nadere informatie

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT

Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Baanreglement GOLFCLUB HOOGLAND AMERSFOORT Algemeen In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het Management van Golfclub Hoogland Amersfoort over de te nemen beslissing of maatregel.

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2018 e.v.

Wedstrijdreglement 2018 e.v. Wedstrijdreglement 2018 e.v. 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub

Nadere informatie

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren

Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren Handleiding van Online Golf Systems: Tee time reserveren Inschrijven wedstrijden Profiel bekijken/aanpassen (Qualifying) kaart invoeren 1 Inleiding Eind 2012 heeft Golfbaan Stippelberg het besluit genomen

Nadere informatie

Spelvormen Pagina 1 / 10

Spelvormen Pagina 1 / 10 INHOUDSOPGAVE: 10 spelvormen WEDSTRIJDREGLEMENT TOXANDRIA 2017 SPELVORMEN ARTIKEL 10 10.1 algemeen... 2 10.2 spelvormen specifiek... 3-2.1 officiële wedstrijdvormen voor individuele spelers... 3-2.1.1

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2017

Wedstrijdreglement 2017 Wedstrijdreglement 2017 1. Algemeen 1.1 De wedstrijdcommissie van de Golfclub Echt-Susteren is de commissie die ressorteert en functioneert onder de verantwoordelijkheid van het bestuur van Golfclub Echt-

Nadere informatie

NEW RULES OF GOLF 2019

NEW RULES OF GOLF 2019 NEW RULES OF GOLF 2019 Doelstelling van vernieuwing Beschikbare documentatie Implementatie Koksijde Golf ter Hille Vlot speeltempo : Ready Golf Belangrijkste wijzigingen Gedragscode Doelstelling nieuwe

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2019.

Wedstrijdreglement 2019. Wedstrijdreglement 2019. I. DEELNEMERS. - De competities die door AGS worden ingericht, zijn toegankelijk voor alle leden van AGS. De wedstrijden op 18-holes terreinen zijn toegankelijk voor alle leden

Nadere informatie

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011

CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 CRAS&H BULLETIN XX januari 2011 EGA HANDICAP SYSTEEM Geldigheid van het EGA Handicapsysteem en Jaarlijkse Herziening In het CRAS&H-bulletin van december 2008 hebben wij u erop attent gemaakt dat de Handicap

Nadere informatie

LoyalTee Winter Tour

LoyalTee Winter Tour Opzet: 14 wedstrijden tijdens de wintermaanden, elke wedstrijd plaatst de dagwinnaar van elke categorie zich voor de finale in maart bij BurgGolf. Data: Datum zaterdag 19 oktober 2013 zaterdag 26 oktober

Nadere informatie

speel- en wedstrijdreglement

speel- en wedstrijdreglement speel- en wedstrijdreglement Algemeen Het wedstrijdreglement is van toepassing op alle door de commissies georganiseerde wedstrijden. Iedereen die deelneemt aan deze wedstrijden wordt geacht dit reglement

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

GOLFREGELS

GOLFREGELS GOLFREGELS 2012-2015 11 februari 2012 Papendal GOLFREGELS 2012-2015 Wijzigingen weinig omvattend Veel boilerplate, onnodige toevoegingen Decisons wijzigingen veelal redactioneel Beperken van strafmaat

Nadere informatie

NOORDWIJKSE GOLFCLUB WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFWEEK

NOORDWIJKSE GOLFCLUB WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFWEEK NOORDWIJKSE GOLFCLUB WEDSTRIJDREGLEMENT GOLFWEEK Algemeen: Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de Rules of Golf zoals vastgelegd door de R&A Rules Limited en de Local Rules, zoals deze van kracht

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2018

Nieuwsbrief Januari 2018 Nieuwsbrief Januari 2018 In deze uitgave Verslag Kerstwedstrijd 16 december 2017 Nieuwe NGF pasjes en bagtags Nieuwe naam voor ons clubhuis Algemene Ledenvergadering verzet naar 23 maart 2018 Nieuw bestuurslid

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs

Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs Wedstrijdreglement Golfvereniging de Berckt. Vs 07-12-2017 1. Algemeen 1.1. Er wordt gespeeld volgens de meest recente Rules of Golf, zoals vastgesteld door de Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews

Nadere informatie

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0)

Klantenservice 7 dagen per week 9.00 uur uur + 31 (0) Win jij ook slagen met goed course management? Golfers zijn altijd op zoek naar het magische geheim van lagere scores. Voor mij zijn er een aantal onfeilbare manieren die alle golfers kunnen helpen lagere

Nadere informatie

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017.

INFORMATIEBULLETIN. Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten. Januari 2017. INFORMATIEBULLETIN Informatie over lidmaatschap bij Golfclub Golfresidentie Dronten Januari 2017. Geachte belangstellende, Wij danken u voor uw interesse in het lidmaatschap van onze golfclub. Deze informatie

Nadere informatie

De Kieviten Golf. Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie.

De Kieviten Golf. Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie. 1) Algemeen: De Kieviten Golf Algemeen Wedstrijdreglement vastgesteld door de Wedstrijdcommissie. a. Dit reglement is van toepassing op alle wedstrijden georganiseerd door commissies van Kieviten Golf,

Nadere informatie

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011

ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY. Tornooireglement Uitgave januari 2011 ANTWERP SENIOR GOLF TROPHY Tornooireglement Uitgave januari 2011 1. Algemene principes De Antwerp Senior Golf Trophy, ASGT, is een jaarlijks tornooi tussen de senioren van Cleydael Golf & Country Club,

Nadere informatie

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17.

HOLE 2 Je speelt je bal vanaf de schuine helling op hole 2 naar de green. De bal vliegt echter helemaal naar rechts en landt op de green van hole 17. HOLE 1 Je staat op de teebox van hole 1 en hebt je bal opgeteed voor een fantastische slag naar de fairway. Je gaat achter de bal staan en met het innemen van je stand stoot je per ongeluk de bal van de

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd november 2014

Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd november 2014 Algemeen Wedstrijdreglement Utrechtse Golfclub Amelisweerd november 2014 1. Algemeen 1.1. De Wedstrijdcommissie is verantwoordelijk voor het samenstellen van het wedstrijdprogramma, alsmede voor het organiseren

Nadere informatie

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers

NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen Informatie voor spelers NoBraGolf Nederland Competitie, seizoen 2017 Informatie voor spelers Beste golfer, Heeft u plezier in het golfspel en lijkt het u leuk om ook eens op andere banen te spelen? Kunt u een team vormen onder

Nadere informatie

Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie

Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie Competitie- en wedstrijdreglement Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie Onderstaande regels zijn van toepassing voor alle wedstrijden van de Zeeuwse Onderlinge Jeugd Competitie (ZOJC). 1. Organisatie De

Nadere informatie

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels

Golfbegrippen. Samenvatting van de Golfregels Golfbegrippen Samenvatting van de Golfregels Albatros: een score van 3 slagen onder PAR op een hole Approach: een slag naar de green Apron: kort gemaaide gras rond de green. Het gras is korter dan de fairway

Nadere informatie

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013

Emilia Romagna LoyalTee ZomerTour 2013 Algemeen Elk jaar wordt de LoyalTee Tour georganiseerd; een wedstrijdcyclus op de BurgGolf banen in Nederland, speciaal voor LoyalTee leden. Alle wedstrijden zijn qualifying. Er zijn dagprijzen te winnen

Nadere informatie

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER

JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER JEUGD-GOLFERS OP WEG NAAR NGF HANDICAP 54 EN LAGER Een belangrijk besluit dat door de NGF is genomen, betreft de maatregel om het door velen gevreesde en stressvolle praktijkexamen op de baan per 1 juli

Nadere informatie

Pitch en Putt Bond Nederland Wedstrijdreglement

Pitch en Putt Bond Nederland Wedstrijdreglement Pitch en Putt Bond Nederland Wedstrijdreglement Wedstrijdreglement Inleiding Dit wedstrijdreglement is opgesteld om aanvulling te geven op de Pitch en Putt regels en om duidelijkheid te bieden voor en

Nadere informatie

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating

Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Golfvaardigheidsbewijs Wedstrijdtoelating Preambule Vooraleer een nieuw lid zich als startende golfer effectief op de baan kan begeven dient hij een minimale kennis te hebben van de golfregels en de etiquette

Nadere informatie

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment

Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment Uitleg over CBA - Computed Buffer Adjustment De essentie van handicapping In het hoofdstuk System Overview van het EGA Handicap System worden de basisprincipes van het handicapsysteem en hun samenhang

Nadere informatie

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten

Het Clubhuis. Verenigingsactiviteiten Welkom Utrechtse Golfclub Amelisweerd De Utrechtse Golfclub Amelisweerd is een golfvereniging voor en door leden, die recreatief of prestatiegericht de golfsport beoefenen. Wij bieden gezelligheid en kwaliteit

Nadere informatie

BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE

BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE 1 BAANBOEKJE INHOUDSOPGAVE Voorwoord 2 Voorrangsregels Golfclub Son 2 Het Handicapsysteem van de NGF 3 De Par van de baan 3 Course Rating (CR) en Slope Rating (SR) 3 Exact Handicap (Ex.Hcp) 4 Playing Handicap

Nadere informatie

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I Een coproductie van NGF en NVG

Golfbranche monitor. Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I Een coproductie van NGF en NVG Golfbranche monitor Kwartaalcijfers van rondes en spelers: kwartaal I I 2011 Een coproductie van NGF en NVG Inleiding Het jaar is alweer halverwege en het golfseizoen is in volle gang! In deze kwartaalrapportage

Nadere informatie

markers guide GCW versie 2012-1-

markers guide GCW versie 2012-1- Markers guide Een marker is verantwoordelijk om beginnende leden: 1. veilig door de baan te begeleiden, d.w.z. veilig voor het beginnende lid zelf en alle andere gebruikers in de baan 2. de etiquette bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2018

Nieuwsbrief Juni 2018 Nieuwsbrief Juni 2018 Inhoud - Taakverdeling binnen het bestuur - Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) - Goede Doelen wedstrijd 2018 - Strokeplay kampioenschap 2018 - Ready Golf - Etiquette roken

Nadere informatie

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef

Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Activiteitenkalender 2017 Golfbaan De Achterste Hoef Datum Tijd Aantal holes Wedstrijdvorm Omschrijving Kosten Inschrijven tot 25 3 2017 13:30 18 Non qualifying Vlaggenwedstrijd: Golfleden: 5,00 24 3 2017

Nadere informatie

Als lid heeft u een eigen persoonlijke pagina

Als lid heeft u een eigen persoonlijke pagina GOLFVERENIGING PRINS HENDRIK Als lid heeft u een eigen persoonlijke pagina maar hoe werkt dat? Handleiding voor In- en uitschrijven wedstrijden (Qualifying) kaart invoeren Uw profiel bekijken/aanpassen

Nadere informatie

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd

WEDSTRIJDKALENDER INTERN. Golfleden: 5 euro Overige leden en niet leden: 22,50 euro Kosten zijn incl een consumptie en prijsuitreiking na de wedstrijd WEDSTRIJDKALENDER INTERN DATUM TIJD AANTAL HOLES WEDSTRIJDVORM WEDSTRIJDNAAM OMSCHRIJVING KOSTEN INSCHRIJVEN TOT 24-3-2018 13:00 18 Non-qualifying Vlaggenwedstrijd Als een speler op basis van zijn handicap

Nadere informatie

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent

Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent Algemeen Wedstrijdreglement Golfschool Gent 1. Regels van het Golfspel De wedstrijden worden gespeeld volgens de actuele Regels van het Golfspel zoals goedgekeurd door de R&A en de USGA. 2. Plaatselijke

Nadere informatie

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017

BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 BGA - BEGELEIDER HANDLEIDING BGA COMITE, 1 JULI 2017 1 WIE WORDT BEGELEIDER? Iedereen heeft er baat bij als nieuwe leden goed zijn opgeleid, de nieuwe leden voelen zich sneller thuis op onze club, meer

Nadere informatie