PROEFKAMERMUZIEK EDE. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROEFKAMERMUZIEK EDE. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot!"

Transcriptie

1 PROEFKAMERMUZIEK Een rijk palet aan klanken, smaken en geuren EDE seizoen 2014/2015 De serie Proefkamermuziek is als een muzikale reis over grenzen. Het rijke palet van muziekstijlen, de theatrale presentaties en bevlogenheid van de uitvoerenden maken deze serie tot een lust voor oren en ogen. De ensembles en musici zijn van topniveau. Zij verrassen u dit seizoen met acht avontuurlijke optredens. Voorafgaand aan de concerten zijn er inleidingen op het programma s. Musici vertellen vaak zelf over de composities die zij uitvoeren en de context van hun eigen programma. Tevens zijn in het voorprogramma met regelmaat bijdragen van amateurkunstenaars van Cultura Ede te bewonderen die thematisch gelinkt zijn aan de programma s van de professionals. Na de informele optredens van circa vijf kwartier worden er heerlijke wijnen geschonken en is het tijd voor napraten. Maar de serie biedt meer dan avontuur en het strelen van de zinnen. Proefkamermuziek is een serie van ontmoetingen, een gelegenheid om een gezellig avondje uit te gaan in Cultura Ede. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot! Van harte welkom, Trijn Romein, manager podiumkunsten Albert Adams, initiatiefnemer Proefkamermuziek

2 NEDERLANDS KAMERKOOR vrijdag 26 september uur inleiding uur De twee liefdes van Reinbert de Leeuw muziek Evers - An Eye Fujikura - Papaver J.S. Bach - Lobet den Herrn, alle Heiden en Singet dem Herrn ein neues Lied Nystedt - Immortal Bach Messiaen - O sacrum convivium en Cing Rechants en O sacrum convivium Het Nederlands Kamerkoor staat onder leiding van de grootmeester van de hedendaagse muziek, Reinbert de Leeuw. Maar van zijn diepe liefde voor Bach vernamen we pas recent. Onlangs dirigeerde hij een Mattheus-Passie van Bach en die ervaring was voor hem ongeëvenaard. De ontmoeting met Bach deed hem snakken naar meer. Daarom nodigde het Nederlands Kamerkoor Reinbert uit voor een programma waarin twee liefdes van hem samenkomen; zijn liefde voor Bach en zijn - welbekende - liefde voor de Bach van de twintigste eeuw, Olivier Messiaen. De huidige veelzijdigheid van het Nederlands Kamerkoor blijkt niet alleen uit de programma s van de eigen abonnementseries, maar ook uit de vele samenwerkingsverbanden en premières van in opdracht gegeven werk. In veel stukken worden koorzangers solistisch ingezet, keer op keer een bewijs van de grote wendbaarheid van de individuele koorleden.

3 THE AMSTERDAM CONSORT zaterdag 4 oktober uur inleiding uur Pimpinone, speels intermezzo in drie akten muziek Telemann - Pimpinone solisten Marina Zyatkova - Vespetta Piotr Micinski - Pimpinone regie Eva Buchmann muzikale leiding Jan Willem de Vriend mmv Bas Balledux De oudere welgestelde Pimpinone wil graag trouwen met de prachtige jonge Vespetta. Zij wil graag een rijk leven leiden, maar na het huwelijk niet in de keuken verdwijnen en het huishouden doen. Na haar intrek als huishoudster genomen te hebben, worden al gauw de ringen uitgewisseld en toont ze haar ware gezicht. Ze houdt zich niet aan de afspraken, gaat vaak uit en is helemaal niet zo bereidwillig om haar plichten als zorgzame echtgenote na te komen. Ze voert als reden aan dat het dienstverband als huishoudster door het huwelijk is komen te vervallen en haar nu alle vrijheden zijn toegestaan. Pimpinone, die inmiddels spijt heeft van het huwelijk, heeft geen andere keuze dan haar gedrag te accepteren. De musici van The Amsterdam Consort hebben elkaar niet alleen op het podium gevonden, maar ook in hun liefde voor cultuur. De kunst en cultuur in Italië zijn, naast het goede leven in Toscane, favoriet en vaak onderwerp van gesprek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat van dit ensemble optredens in Nederland en Italië te bezoeken zijn. De passie en het speelplezier spatten van dit Italiaans getinte operaatje Pimpinone af.

4 REMY VAN KESTEREN and friends vrijdag 7 november uur inleiding uur Memento muziek oa Villa Lobos - Preludes De Falla - Spanish Dance uit La Vida Breve Milhaud - Brazileira uit Scaramouche Fondse - Cordoba harp Remy van Kesteren zang Nora Fischer Mirovia Strijkkwartet Zet Remy met een aantal musici bij elkaar en er gaat van alles borrelen en swingen. Memento is een muzikale reis met Braziliaanse en Spaanse klassieke muziek verweven met werk van Martin Fondse, improvisatie, volksmuziek en jazz. Een programma dat de grenzen van de klassieke muziek opzoekt en overschrijdt, met persoonlijke verhalen recht uit het hart. Reken op een avond vol Latijns-Amerikaans temperament, ongehoorde combinaties en muziek waar de energie en de vonken vanaf spatten. In 2013 won Remy van Kesteren (1989) de Grachtenfestivalprijs en als eerste Nederlander ooit de prestigieuze USA International Harp Competition. Hij studeerde aan de conservatoria van Parijs en Amsterdam en zijn debuut in het Concertgebouw maakte hij op 16-jarige leeftijd. In 2010 startte hij het Nederlands Harp Festival in Utrecht, dat onder zijn artistieke leiding in februari 2014 zijn derde editie beleefde. Remy geeft inmiddels wereldwijd vele optredens en is een echte muzikale verhalenverteller die zich graag verbindt met andere musici, acteurs en dansers.

5 NORA FISHER and friends zaterdag 13 december uur inleiding uur My favourite songs muziek oa Claudio Monteverdi Joni Mitchell Stef Bos Noorse volksmuziek bewerkingen oa Jules Buckley Martin Fondse Wilbert Bulsink zang Nora Fisher cello Emile Visser en Annie Tångberg muzikale vrienden De avontuurlijke zangeres Nora Fischer gaat graag op ontdekkingstocht naar de witte plekken op de muziekkaart. Zij is bepaald niet iemand die een voorgeschreven programma afwerkt of zich laat dresseren door zangregels en operawetten. Ze denkt niet in voorgeschreven stijlperiodes, maar koppelt met liefde barok aan jazz, of opera aan dance. Nora: Als het aan mij ligt, krijgen de bezoekers geen programmaboekje. Ik heb het liefst dat mensen de zaal in gaan en dat we dan samen een muzikale reis over grenzen maken. Samen met cellist Emile Visser van het energieke strijkkwartet Zapp 4 en celliste/improvisator Annie Tångberg zingt Nora Fischer in dit concert haar favoriete muziek: van Monteverdi tot Joni Mitchell en van Stef Bos tot Noorse volksmuziek. Componisten Jules Buckley, Martin Fondse en Wilbert Bulsink zorgen voor verrassende nieuwe versies.

6 NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE woensdag 21 januari uur inleiding uur De Hemel muziek Joseph Haydn Die sieben letzte Worte bewerking Hans van der Heide tekst & verteller Bart Moeyaert Na tien jaar is het werk af: met Die Schöpfung en Die Jahreszeiten van Joseph Haydn als uitgangspunt creëerden de Vlaamse schrijver/dichter Bart Moeyaert en het NBE een eigen universum met De Schepping (2004) en Het Paradijs (2010). Met de laatste episode De Hemel (2014) wordt de cyclus afgerond en is het verhaal verteld. In de bijzondere voor het NBE gemaakte bewerking, klinken de zeven adagio s van Haydn s Sieben letzte Worte zoals ze nog nooit hebben geklonken, met Moeyaert zelf als begenadigd verteller. Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo n tachtig keer per jaar samenkomen om in binnen- en buitenland bijzondere programma s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE speelt muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het ensemble wordt regelmatig uitgenodigd voor bijzondere gelegenheden. Zo trad het NBE op tijdens staatsbezoeken in India, Thailand en Turkije, en was het te gast in de fameuze PROMS serie in de Royal Albert Hall in Londen.

7 RAGAZZE KWARTET vrijdag 20 februari uur inleiding uur Haute couture muziek Stravinksy - Three pieces for String Quartet Prokofiev - Strijkkwartet opus 50 nr. 1 in b Ravel - Strijkkwartet in F couturier Henriëtte Tilanus viool Rosa Arnold viool Jeanita Vriens altviool Annemijn Bergkotte cello Amber Docters van Leeuwen Begin vorige eeuw stond in Parijs alles op zijn kop: in de muziek, de mode en de schilderkunst. Het Ragazze Kwartet vroeg de aanstormende couturier Henriëtte Tilanus, winnares van de H&M Design Award 2013, zich te laten inspireren door deze baanbrekende tijd. Het resultaat: jurken die het Parijse joie de vivre oproepen. In deze jurken speelt het Ragazze Kwartet Franse muzikale meesterwerken; het ragfijne Strijkkwartet van Ravel, het bonte kleurenpalet van Prokofjev, en de theatrale muziek in de drie korte stukken van Stravinsky. De zwarte jurkjes van Coco Chanel en de bonte kostuums van de Ballets Russes vormden de inspiratie voor mode-ontwerpster Henriëtte Tilanus. Het Ragazze Kwartet: vier jonge, gepassioneerde, talentvolle musici die graag aan iedereen willen laten horen hoe mooi en ontroerend, maar ook fluisterend, swingend en messcherp het klassieke strijkkwartet kan zijn. In de zomer 2013 trad het Ragazze Kwartet op in het Verbier Festival in Zwitserland en in oktober won het kwartet de Kersjes van de Groenekan Prijs, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een uitzonderlijk ensemble in de Nederlandse kamermuziek.

8 AMSTERDAM SINFONIETTA vrijdag 10 april uur inleiding uur Wonderen en stormen muziek Beethoven - Strijkkwintet opus 29 Storm Mendelssohn - Strijkoctet opus 20 muzikale leiding/viool Candida Thompson viool Candida Thompson, Ingrid van Dingstee, Karen Segal, Jacobien Rozemond altviool Daniel Bard, David Marks cello Kaori Yamagami, Örs Köszeghy Beethoven schreef het strijkkwintet Storm in de periode dat hij ontdekte dat hij doof werd. Het kwartet dankt zijn bijnaam aan het explosieve laatste deel. De solisten van Amsterdam Sinfonietta spelen tevens het eerste echte meesterwerk van Felix Mendelssohn. Het zestienjarige wonderkind schreef het strijk-octet als verjaardagscadeau voor zijn vioolleraar. Een criticus die de eerste uitvoering hoorde schreef hierover: De jeugdigheid, briljantie en perfectie maken het werk tot een van de wonderen van de negentiende-eeuwse muziek. Al ruim 25 jaar is Amsterdam Sinfonietta het enige professionele strijkorkest in Nederland. Het repertoire omvat uiteenlopende muzikale stijlen, van barok tot hedendaags. Candida Thompson leidt de 22 musici vanaf de eerste stoel. Zonder dirigent spelen vergt een grote inzet, betrokkenheid en hoog niveau van alle musici. Dit programma wordt uitgevoerd door acht solisten uit Amsterdam Sinfonietta.

9 WINNAARSCONCERT woensdag 20 mei uur inleiding uur Aanstormende talenten piano Rosalía Gómez Lasheras viool Benjamin Marquise Gilmore cello de nog onbekende kersverse winnaar van het Nationaal Celloconcours in oktober 2014 Winnaars van de drie grote nationale concoursen voor viool, cello en piano: het Nationale Vioolconcours Oskar Back, het Nationaal Cello Concours en het concours van de Young Pianist Foundation, staan voor het eerst samen op één podium en presenteren hun mooist denkbare programma. Twee winnaars zijn al zeker. De 19-jarige in Nederland studerende Spaanse Rosalía Gómez Lasheras. Zij won in november 2013 de eerste prijs van de Young Pianist Competition. Benjamin Marquise Gilmore won in het voorjaar 2013 het Nationale Vioolconcours Oskar Back. De winnaar van het Nationaal Cello Concours 2014 is op 24 oktober 2014 bekend. Het programma staat pas vast als alle winnaars bekend zijn. Het wordt een muzikaal verhaal van en door de meest belovende musici van de jonge generatie

10 KLASSIEK IN CULTURA Cultura heeft een eigen klank. Geniet in onze sfeervolle concertzaal, gewaardeerd vanwege zijn intimiteit en bijzondere akoestiek. Een zaal waarin muziek ten volle tot zijn recht komt. Laat u meevoeren uit het ritme van alledag, met strijkers, blazers, vingers op een vleugel Er zit muziek in de zaal

11 Zeven exposities zijn er het komend seizoen in Cultura Galerie te zien. In september starten we met het thema pointillisme. In deze expositie wordt werk getoond van hedendaagse kunstenaars die gebruik maken van stippen en puntjes. Deze expositie sluit aan op de zomertentoonstelling van de beroemde pointillist Seurat in het Kröller Müller Museum. Kunstenaars uit Ede komen in het najaar aan bod in de galerie en december is de maand van kunst uit andere culturen. Van Gogh is het thema van de eerste expositie in Voor Ede is dit tevens de start van het Van Gogh Jaar. Als laatste expositie van dit seizoen presenteert Cultura Galerie het werk van deelnemers aan de cursussen die in Cultura Kunstencentrum worden gegeven. HET GANGPAD Het Gangpad is onderdeel van de Cultura Galerie en bevindt zich tussen Atrium en Grandcafé De Verleiding. In Het Gangpad wordt vier keer per jaar een aparte expositie ingericht van kunstenaars die pas zijn afgestudeerd aan ArtEZ of een andere kunstacademie.

12 INFORMATIE PROEFKAMERMUZIEK Plaatsbewijzen zijn inclusief koffie/thee, drankje, garderobe Losse plaatsbewijzen Bestellen losse kaarten Normaal 24,00 Telefonisch CJP/CKV 21,00 Abonnementen Vrije keuze van minimaal 4 optredens uit de serie van de 8 programma s. Prijzen vanaf 78,80 (= inclusief 20% korting bij 4 optredens). Bestellen via het bestelformulier: Reserveringen/bestellingen exclusief 1,50 servicekosten per transactie. Uw adresgegevens worden door Proefkamermuziek en de partners gebruikt om u te informeren over de programma s, wijzigingen, acties en activiteiten van de instellingen. Steun de Cultuur! U kunt de heerlijke wijnen die na de optredens worden geschonken, bestellen bij De wijnen zijn scherp geprijsd en van het aankoopbedrag komt 25% ten goede aan de aangesloten culturele instellingen. Bij uw bestelling kunt u aangeven welk gezelschap u in de serie Proefkamermuziek wilt steunen. Uw bijdrage aan de Cultuur kost u dus niets extra. Proefkamermuziek is een initiatief van Stichting Art connects People en een samenwerking van Amsterdam Sinfonietta, Nederlands Blazers Ensemble, Nederlands Kamerkoor en lokale partners. Partners

PROEFKAMERMUZIEK. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot! Albert Adams, initiatiefnemer

PROEFKAMERMUZIEK. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot! Albert Adams, initiatiefnemer PROEFKAMERMUZIEK Een rijk palet aan klanken, smaken en geuren Grote Kerk van Muiden seizoen 2014/2015 De programmering van Proefkamermuziek is als een muzikale reis over grenzen. Het rijke palet van muziekstijlen,

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

DER AA-KERK in GRONINGEN

DER AA-KERK in GRONINGEN PROEFKAMERMUZIEK Een rijk palet aan klanken, smaken en geuren DER AA-KERK in GRONINGEN seizoen 2014/2015 Het vierde seizoen van de serie Proefkamermuziek in de Der Aa-kerk in Groningen staat geheel in

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN SEIZOEN 2015/2016 Internationaal vermaarde ensembles en musici uit Muiden geven acte de presénce in de serie Proefkamermuziek.

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2017/2018. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2017/2018. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN SEIZOEN 2017/2018 Proefkamermuziek is een concertserie van ontmoetingen, een prachtige gelegenheid om gezellig een avond

Nadere informatie

2015-2016. Proefkamermuziek. Proeven van muziek en wijn

2015-2016. Proefkamermuziek. Proeven van muziek en wijn Klassiek 2015-2016 CULTURA-EDE.NL Proefkamermuziek Proeven van muziek en wijn P R O E F KAMER MUZIEK Rijk palet aan klanken, smaken en geuren De avontuurlijke serie Proefkamermuziek is als een muzikale

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

seizoen 2012/2013 Grote Kerk van Muiden

seizoen 2012/2013 Grote Kerk van Muiden seizoen 2012/2013 PROEFKAMERMUZIEK Een rijk palet aan klanken, smaken en geuren Grote Kerk van Muiden In het derde seizoen van Proefkamermuziek geven internationaal vermaarde ensembles en musici uit Muiden

Nadere informatie

Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven Kwartetten met Beethoven met het Dudok Quartet Amsterdam 6+ HET CONCERT KWARTETTEN MET BEETHOVEN is een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging en magie met de mooiste muziek

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

Familieconcerten voor grote én kleine oren

Familieconcerten voor grote én kleine oren Familieconcerten voor grote én kleine oren Uw kinderen of kleinkinderen leren genieten van klassieke muziek. Daarbij willen wij u graag helpen. Daarom presenteert desingel in het seizoen 2014-2015 voor

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I Wereldschemer vertelt het verhaal van Wereldoorlog I, gezien, gebeefd en beleefd door de kleine mens achter de machine. Universeel en eigentijds. Wereldschemer

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

Stichting CruquiusConcerten

Stichting CruquiusConcerten De Stichting Cruquiusconcerten De Stichting heeft tot doel het organiseren van een kamermuziekpodium in de Waterschapszaal van het Cruquius Museum in de Haarlemmermeer. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers.

Nadere informatie

Een avond om van te dromen

Een avond om van te dromen Het Jostiband-jubileum én de mooiste VIP-arrangementen Een avond om van te dromen Het Concert Ziggo Dome Maandag 5 september 2016 Op TV AVROTROS, NPO2 Zaterdag 10 september 2016 We gaan de wereld wat laten

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN In de serie Proefkamermuziek staan artiesten en internationaal vermaarde ensembles garant voor gepassioneerde optredens,

Nadere informatie

Nieuwsbrief ZHC. Inhoud. Juli 2012. Kijkt u er ook zo naar uit... Het hoofdprogramma is samengesteld door. vormen voor alweer de 6 de editie van het

Nieuwsbrief ZHC. Inhoud. Juli 2012. Kijkt u er ook zo naar uit... Het hoofdprogramma is samengesteld door. vormen voor alweer de 6 de editie van het Nieuwsbrief ZHC Inhoud Zuider Havendijk Concert 6 e editie Foto en film wedstrijd Vrienden Facebook Juli 2012 Voorbereiding Sponsors Colofon: Stichting Zuider Havendijk Concert p/a Zuider Havendijk 52

Nadere informatie

HET CONCERT OP HET PODIUM. Trio Suleika

HET CONCERT OP HET PODIUM. Trio Suleika HET CONCERT De Suleika s en het Mysterie van de Gevoelige Snaar is een verrassend concert vol komische scènes, pijnlijke situaties en onverwachte goocheltrucs met muziek van Mozart tot Piazzolla, van Chaplin

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

klassiek proef kamer muziek

klassiek proef kamer muziek klassiek 2017 2018 proef kamer muziek Muziek voor fijnproevers een Rijk palet aan klanken smaken en geuren De avontuurlijke serie Proefkamermuziek is als een muzikale reis over grenzen. De ensembles en

Nadere informatie

Sharing the heart of music

Sharing the heart of music Sharing the heart of music Stichting Dudok Kwartet Het Dudok Kwartet Amsterdam groeide in nog geen paar jaar tijd van een groepje getalenteerde muziekstudenten naar een toppositie in de Nederlandse kamermuziek.

Nadere informatie

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen

Stichting Muziekkring Bathmen. Bathmen Bathmen Jaarbericht 2016 1 Inhoudsopgave blz. 1. Algemeen 3 1.1 De Stichting Muziekkring Bathmen 3 1.2 Het bestuur van de Stichting 3 1.3 Kort verslag van de activiteiten 3/4 1.4 Verwachtingen voor het

Nadere informatie

19 20 klassiek Brochure_001_05-Mar-19_14:48:12_anouk

19 20 klassiek Brochure_001_05-Mar-19_14:48:12_anouk 19 20 klassiek BIJ DE KLASSIEKE CONCERTEN IN DE SERIE PROEFKAMERMUZIEK WORDT U MEEGENOMEN OP EEN MUZIKALE REIS OVER GRENZEN. 2 EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN De serie Proefkamermuziek neemt

Nadere informatie

Informatie voor docent: Les 1

Informatie voor docent: Les 1 Informatie voor docent: Les 1 a. Eigen antwoord. b. De Eerste Wereldoorlog: Stravinsky verbleef in de jaren voor de oorlog al een aantal maanden per jaar in Zwitserland met zijn familie. Door de Eerste

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF:

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF Bijlage 29 oktober 2015 nr. 3A ------------------------------------------------------- Alle informatie die in deze bijlage staat is een weergave van activiteiten in uw woonomgeving. De Boomgaard

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

Maatwerk in samenspel

Maatwerk in samenspel Maatwerk in samenspel Beste ondernemer, Het stemt mij blij u kennis te laten maken met philharmonie zuidnederland. Het orkest ontplooit een enorm breed spectrum aan activiteiten, iets wat mij met trots

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

Delden klassiek. 46 e seizoen

Delden klassiek. 46 e seizoen Delden klassiek 46 e seizoen Geachte muziekvrienden, Met veel genoegen bieden wij u hierbij het muziekprogramma 2015-2016 aan. In deze brochure vindt u zowel informatie over onze kerk - als over onze kasteelconcerten.

Nadere informatie

Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1. Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015

Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1. Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015 Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1 Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015 Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december

Nadere informatie

op VRIJDAG 9 OKTOBER 2009 in Bimhuis & Conservatorium van Amsterdam

op VRIJDAG 9 OKTOBER 2009 in Bimhuis & Conservatorium van Amsterdam & de rare taal van geluiden MARTIN, 6 jaar CONFERENTIE met CONCERT over muziekeducatie voor jonge kinderen op VRIJDAG 9 OKTOBER 2009 in Bimhuis & Conservatorium van Amsterdam Educatie project met jonge

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017

KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017 KUNST& DESIGN VESTING HEUSDEN 2017 VESTING HEUSDEN VIERT HET THEMAJAAR MONDRIAAN TO DUTCH DESIGN Graag nodigen we je uit om een bezoek te brengen aan Heusden, één van de mooiste vestingsteden van Nederland,

Nadere informatie

STORYTELLING. Aanbod 2013-2014. Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld

STORYTELLING. Aanbod 2013-2014. Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld Aanbod 2013-2014 STORYTELLING Romantische componistenverhalen in klank, woord én beeld Eva Stegeman - viool Folke Nauta - piano Huib Ramaer - verteller WELKOM BIJ STORYTELLING! STORYTELLING brengt het

Nadere informatie

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra De Nieuwe Slag en Prinseneiland Producties presenteren: ROYAL FLUSH zaterdag 18 april: Tobias Delius 4tet meets Royal Improvisers Orchestra vrijdag 8 mei: ICP Orkest meets Royal Improvisers Orchestra donderdag

Nadere informatie

Tan Dun Nana Watanabe

Tan Dun Nana Watanabe Tan Dun Nana Watanabe 2. Ghost Opera-NL zondag 11 november 2012 14.30 uur Ragazze Kwartet Rosa Arnold viool Jeanita Vriens viool Annemijn Bergkotte altviool Geneviève Verhage cello m.m.v. Lingling Yu pipa

Nadere informatie

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure NJO, facts and figures 6-7 concerten in NJO Wintertournee 60-70 concerten in NJO Muziekzomer 25-30 activiteiten door

Nadere informatie

amsterdam sinfonietta solisten

amsterdam sinfonietta solisten amsterdam sinfonietta solisten Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson Ingrid van Dingstee ** Jacobien Rozemond Karen Segal ** Tomoko Akasaka alt David Marks alt Kaori Yamagami cello Örs Köszeghy

Nadere informatie

NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE

NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE FLUIT HOBO KLARINET FAGOT SAXOFOON HOORN TROMBONE BASTROMBONE CONTRABAS PERCUSSIE Jeannette Landré Bart Schneemann Justine Gerretsen Harmen de Boer\ Gerrit Boonstra Dorian Cooke

Nadere informatie

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17

C. Classicisme (galante stijl) Terminologie. Tijdlijn 14/03/17 Classicisme (galante stijl) Terminologie conventionele term: classicisme (ca. 1730- ca. 1800) historisch correct(er): galante stijl (ca. 1730- ca. 1790) (gerelateerd: rococo, empfindsamer Stil ) Sturm

Nadere informatie

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten

Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten Historie Groot Omroepkoor Deel 16 - Nog meer dirigenten en componisten - Ria Raven - Niet alleen koordirigenten spelen een belangrijke rol in de bestaansgeschiedenis van het koor, maar natuurlijk ook de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber,

NIEUWSBRIEF januari Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, NIEUWSBRIEF januari 2019 Beste Muziekliefhebber, Beste Muziekliefhebber, Namens het Bestuur van de Culturele Stichting de Oude Kerk wens ik u een heel goed en muzikaal jaar toe. En met onze concerten gaat

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

BUSINESS SEATS 2015-2016

BUSINESS SEATS 2015-2016 BUSINESS SEATS 2015-2016 EEN HEERLIJKE AVOND MET UW GENODIGDEN Ook in het seizoen 2015-2016 biedt het Concertgebouw formules op maat om uw genodigden een onvergetelijke avond te bezorgen. Geniet van een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

DELDEN KLASSIEK 45e seizoen

DELDEN KLASSIEK 45e seizoen Delden klassiek 45 e seizoen INSCHRIJVING OP ABONNEMENTEN Abonnement 6 kerkconcerten 72 (losse kaarten: 16). Abonnement jeugd/studenten 50 (losse kaarten: 12). Losse kaarten Losse kaarten zijn te bestellen:

Nadere informatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie Informatiebrochure Muziek - Woord - Dans - Initiatie Welkom In het Stedelijk Conservatorium van Mechelen kan je al je podiumtalenten ten volle ontwikkelen. We bieden kunstonderwijs op hoog niveau, maar

Nadere informatie

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015

Lonneke van Straalen Artistiek leider. Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Lonneke van Straalen Artistiek leider Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2015 Dit was een Jubileum editie om bijzonder trots op te zijn. In een

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

Programma Open Dag 19 november 16

Programma Open Dag 19 november 16 Programma Open Dag 19 november 16 1/ Voorwoord Hartelijk welkom op de open dag van Codarts! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je bij Codarts

Nadere informatie

Programma Harlekijndagen 2014. 7 - brieven 20:00

Programma Harlekijndagen 2014. 7 - brieven 20:00 Vrijdag 22 augustus Tijd 7 - brieven 20:00 De Zeven brieven Een Commedia dell arte voorstelling geschreven door Herman van Veen en geregisseerd door Femke Krist en Herman. Uitgevoerd door het Harlekijn

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

ORLANDO QUINTET CCHA.BE

ORLANDO QUINTET CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) PROGRAMMA Kalevi Aho ( 1949) Kvintetto no.1

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

lesmateriaal No strings attached educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper

lesmateriaal No strings attached educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper No strings attached lesmateriaal educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper No strings attached Ragazze Quartet en Kapok Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Geluidsfragmenten en filmpjes... 4 1: Ragazze

Nadere informatie

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten

Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u. Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool. Aan de Amsterdamse Grachten Vrijdag 21 oktober 2011, 20.15 u Eik en Linde o.l.v. Franc Polman m.m.v. Anton Steck, viool Aan de Amsterdamse Grachten Het barokensemble Eik en Linde werd opgericht in 2000 in een café in de Amsterdamse

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2018/2019. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2018/2019. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN SEIZOEN 2018/2019 Ons stadje Muiden verwelkomt de komende jaren vele nieuwe inwoners. De concertserie Proefkamermuziek

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER 2017 02.07 > 09.02 PERSDOSSIER 1. PERSBERICHT Het tweede Midsummer Mozartiade festival pakt uit met Don Giovanni De tweede editie van Midsummer Mozartiade, het festival dat de schijnwerpers op Mozarts

Nadere informatie

Night of the Proms Met Joss Stone, Melanie C & Emily Bear en meer 16 t/m 19 november 2017

Night of the Proms Met Joss Stone, Melanie C & Emily Bear en meer 16 t/m 19 november 2017 Night of the Proms Met Joss Stone, Melanie C & Emily Bear en meer 16 t/m 19 november 2017 Ben jij op zoek naar een te gekke avond uit met de grote artiesten en geweldig hits? Dan is Night of te Proms iets

Nadere informatie

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur VZW Rotary Club Leuven www.rotaryleuven.be Leuven, 30 november 2015 24 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Geachte Mevrouw, Geachte Heer, FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

Het NNO in uw testament

Het NNO in uw testament Noord Nederlands Orkest Het NNO in uw testament Het NNO in uw testament In de ruim anderhalve eeuw van ons bestaan is het NNO al meerdere keren tot erfgenaam benoemd. Bij leven hadden deze erflaters van

Nadere informatie

Het WelzijnsPalet Amandelhof brengt u deze zomervakantie in Italiaanse sferen.

Het WelzijnsPalet Amandelhof brengt u deze zomervakantie in Italiaanse sferen. Vakantie in eigen huis! Het Amandelhof brengt u deze zomervakantie in Italiaanse sferen. Veel Nederlanders kennen Italië als vakantieland. Italië staat vooral bekend om de rijke cultuur en geschiedenis,

Nadere informatie

KUNSTontBIJT & KLASSIEK

KUNSTontBIJT & KLASSIEK Cultureel Centrum Kasteel Bel-Air zondag 27 november 2016 11.00u KUNSTontBIJT & KLASSIEK Bohemia Express RJ77 St. George Quintet Programma Antonín Dvořàk Quintetto Sol Maggiore, Opus 77 Allegro con fuoco

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... muziek jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Luistercursussen Klassieke Muziek Al sinds vele jaren geven een tweetal

Nadere informatie

amsterdam sinfonietta solisten

amsterdam sinfonietta solisten amsterdam sinfonietta solisten Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson viool Jacobien Rozemond viool Michael Gurevich altviool Kaori Yamagami cello Olivier Patey klarinet Zondag 25 september, 11.30

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ MuziekgebouwEindhoven.nl óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16 Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vereniging Vrienden VAN MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN Achter de schermen van Muziekgebouw

Nadere informatie

A night to remember! Join us for a major celebration!

A night to remember! Join us for a major celebration! Zaterdag 27 & 2818 november 2015 2017 Ahoy Rotterdam Ahoy A night to remember! Night of the Proms, een meeslepende avond vol hits van internationale artiesten. Bijzondere combinaties en prachtige muzikale

Nadere informatie

CHAMBER MUSIC SESSIONS. Beleidsplan

CHAMBER MUSIC SESSIONS. Beleidsplan CHAMBER MUSIC SESSIONS Beleidsplan 26 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Introductie Chamber Music SESSIONS Doelstellingen Motivatie Doelgroep 2. Uitwerking doelstellingen Concerten Tot stand brengen contact

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2015

SOCIAAL JAARVERSLAG 2015 SOCIAAL JAARVERSLAG 2015 VOORWOORD Verbazen, verwonderen, ontroeren, verrassen: cultuur dóet iets met je. Of je nou graag een expositie bezoekt of zelf achter de schermen werkt: cultuur beweegt je. En

Nadere informatie

Concertprogramma 15/ 16

Concertprogramma 15/ 16 Concertprogramma 15/ 16 Kapel op t Rijsselt Podium voor muziek en theater www.kapeloptrijsselt.nl info@kapeloptrijsselt.nl 0575-570521 Kapel op t Rijsselt seizoen 2015-2016 De Kapel op t Rijsselt is een

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

festival 14 t/m 22 juni 2014 (te) GEKKE KERK Stef Bos Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra Sjors van der Panne Hakim Traïdia Eric Vaarzon Morel

festival 14 t/m 22 juni 2014 (te) GEKKE KERK Stef Bos Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra Sjors van der Panne Hakim Traïdia Eric Vaarzon Morel Tjitske Jansen Jeroen Zijlstra (te) GEKKE KERK festival Eric Vaarzon Morel Sjors van der Panne Hakim Traïdia Hella van der Wijst 14 t/m 22 juni 2014 Goddelijk &Kleurrijk Stef Bos Goddelijk En Kleurrijk

Nadere informatie

Overzicht van zijn artikelen

Overzicht van zijn artikelen Overzicht van zijn artikelen Artikelen over Bartók Titel Verschenen in Datum * Pleidooi voor de pianocomposities van Bartók * Een brief van Béla Bartók * Sonate voor twee piano s en slagwerk Mens en Melodie

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Na het succes in België, komen Angela Schijf en haar echtgenoot Tom Van Landuyt met Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt naar Nederland. De van

Nadere informatie

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125

verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode filmzaal 68 blauwe filmzaal 62 foyer 75-150 café 70-125 verhuur popzaal 150-500 personen theaterzaal 175 rode 68 blauwe 62 foyer 75-150 café 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink Podium voor ontmoeting evenementenlocatie centrum apeldoorn Ieder

Nadere informatie

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer!

Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! Rembrandt 350 Geniet van een stijlvol kunststuk in uw woonkamer! De Rembrandt 350 is een buitengewoon orgel, vernoemd naar de Hollandse meester Rembrandt van Rijn. Dankzij het mooie klassieke meubel en

Nadere informatie

Young Music Talent 2019

Young Music Talent 2019 Young Music Talent 2019 De nieuwe muziekwedstrijd voor jeugd en jongeren uit Zoetermeer georganiseerd door CKC & Partners 19 e editie Reglement en informatie Young Music Talent 2019 Data & locatie Young

Nadere informatie