RICHTLIJN. Voorzitter van het comité van Brussel-Hoofdstad Plaatselijke Afdelingscomités en regioverantwoordelijken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "RICHTLIJN. Voorzitter van het comité van Brussel-Hoofdstad Plaatselijke Afdelingscomités en regioverantwoordelijken"

Transcriptie

1 1 RICHTLIJN Van: Aan: Pierre Francotte Voorzitter van het comité van Brussel-Hoofdstad Plaatselijke Afdelingscomités en regioverantwoordelijken Ref. DIR-DésignationResponsableActivitésSL Aantal pagina s: 5 Datum: 21 juni 2016 Betreft: Modaliteiten voor de aanstelling van een disciplineverantwoordelijke in de plaatselijke afdelingen Geachte heer, geachte mevrouw, Deze Richtlijn vormt een aanvulling bij artikel 4.12 van het Huishoudelijk Reglement (HR) voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en bevat bijkomende informatie aangaande de aanstellingsmodaliteiten, de omkadering en de opleiding van de disciplineverantwoordelijken in de plaatselijke afdelingen. Deze Richtlijn beantwoordt ook enkele vragen in verband met deze functie. Mag ik u vragen om deze Richtlijn aan de regionale en plaatselijke disciplineverantwoordelijken door te geven? Met vriendelijke groeten, Pierre Francotte Voorzitter van het Comité van Brussel-Hoofdstad

2 2 Artikels 4.6 en 4.12 van het HR voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest omschrijven de rol en de aanstellingsprocedure van de disciplineverantwoordelijken in een plaatselijke afdeling (PA) als volgt: Artikel 4.6: Samenstelling en rol van het plaatselijk Afdelingscomité Het plaatselijk Afdelingscomité is samengesteld uit een voorzitter, 1 of 2 ondervoorzitter(s), een penningmeester, een secretaris en de plaatselijke afdelingsverantwoordelijken voor de verschillende disciplines De disciplineverantwoordelijken worden gezamenlijk door de voorzitter, de ondervoorzitter(s), de penningmeester en de secretaris van de plaatselijke afdeling aangesteld, na advies van de regioverantwoordelijken voor de betreffende disciplines. Artikel 4.12: Rol van de plaatselijke afdelingsverantwoordelijken voor de verschillende disciplines/activiteiten Elke disciplineverantwoordelijke heeft de volgende rol: - de discipline volgens de geldende normen organiseren en instaan voor het operationeel beheer; - zorgen voor de omkadering van de vrijwilligers die hierbij betrokken zijn en toezien op de naleving van de fundamentele beginselen bij de uitvoering van de discipline/activiteit; - trachten om de discipline/activiteit te verbeteren ten behoeve van de doelgroepen; - zijn eigen suggesties, die van zijn team en die van het publiek aan het plaatselijke Afdelingscomité voorleggen. Elke disciplineverantwoordelijke handelt onder het gezag van de plaatselijke afdelingsvoorzitter en krijgt advies en ondersteuning van de regioverantwoordelijken voor zijn discipline (disciplineverantwoordelijke of themacoördinator voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest). Op verzoek van één van de partijen wordt een evaluatiegesprek gehouden tussen de disciplineverantwoordelijke, de plaatselijke afdelingsvoorzitter en de regioverantwoordelijken voor de betreffende discipline. 1. Wat houdt de functie van disciplineverantwoordelijke in? Bovenstaand fragment uit het HR definieert wat de functie in essentie inhoudt. Het is aangewezen om de normering voor elke discipline te raadplegen voor meer duidelijk informatie over elke specifieke functie (verantwoordelijke Hulpdiensten, verantwoordelijke Hestia, verantwoordelijke EHBO-opleidingen,...) en/of om contact op te nemen met de regioverantwoordelijke voor de desbetreffende discipline. 2. Voor welke discipline moet een disciplineverantwoordelijke worden aangesteld?

3 3 De mandatarissen van elke PA moeten een lijst opstellen met alle disciplineverantwoordelijken voor hun PA. Deze lijst kan namelijk van PA tot PA verschillen naargelang de activiteiten die worden georganiseerd, hun omvang en de beschikbaarheid aan vrijwilligers die bereid zijn om een functie op te nemen. Wanneer de lijst opgesteld is, wordt deze ter informatie aan de Manager van Brussel- Hoofdstad bezorgd. Een Plaatselijke Afdeling kan bijvoorbeeld de volgende 8 verantwoordelijken hebben: Verantwoordelijke Hestia; Verantwoordelijke Sociale Kruidenierswinkel; Verantwoordelijke EHBO-opleidingen; Verantwoordelijke Hulpdiensten; Verantwoordelijke SLMP (uitlenen van paramedisch materiaal); Verantwoordelijke Vesti-boetiek; Verantwoordelijke Jeugd; Verantwoordelijke Fondsenwerving. Maar een andere PA kan met de volgende verantwoordelijken werken: Verantwoordelijke SLMP (uitlenen van paramedisch materiaal); Verantwoordelijke Voedselhulp (verantwoordelijk voor zowel de Sociale Kruidenierswinkel als de voedselpakketten); Verantwoordelijke Daklozenrondes (HOMI); Verantwoordelijke EHBO-opleidingen; Verantwoordelijke Hestia; Verantwoordelijke Jeugd. Dit zijn slechts twee voorbeelden. Indien binnen een PA andere activiteiten lokaal worden georganiseerd, kunnen de mandatarissen van deze PA beslissen om een bijkomende functie voor een verantwoordelijke te creëren (bv. een verantwoordelijke Dringende Sociale Interventie). In andere PA s zouden verschillende van deze activiteiten dan weer onder de verantwoordelijkheid van één of twee disciplineverantwoordelijken kunnen vallen, bijvoorbeeld wanneer het gaat om activiteiten die nog in zijn kinderschoenen staan en waarvoor de aanstelling van afzonderlijke verantwoordelijken nog niet kan worden verrechtvaardigd. Naarmate deze activiteiten zich verder ontwikkelen, kan de verantwoordelijkheid hiervoor mettertijd wel aan afzonderlijke verantwoordelijken worden toevertrouwd. Is er een minimaal en maximaal aantal disciplineverantwoordelijken per PA? Neen. De mandatarissen van de PA omringen zich met het aantal disciplineverantwoordelijken dat zij noodzakelijk achten voor een goede organisatie van de activiteiten en voor een efficiënt beheer door het plaatselijk Afdelingscomité. 3. Hoe moeten de kandidaten worden gevonden?

4 4 De mandatarissen van de PA bezorgen aan alle vrijwilligers de lijst met de in te vullen vacatures voor disciplineverantwoordelijken. De mandatarissen van de PA kunnen de functie aanbieden aan vrijwilligers die: - dezelfde verantwoordelijkheid al droegen tijdens de voorgaande 4-jarige mandaatperiode; - belangstelling hebben getoond voor de functie. De mandatarissen moeten de precieze draagwijdte van de functie duidelijk toelichten: welke activiteit(en) valt (vallen) onder deze functie? Welke beschikbaarheid moet de kandidaat kunnen bieden? Welke verantwoordelijkheden krijgt hij op het vlak van boekhouding, administratie,? Voor de vacatures die nog niet ingevuld zijn, kunnen de mandatarissen van de PA een kandidaat zoeken onder de vrijwilligers die bij de betreffende activiteit betrokken zijn en het gewenste profiel hebben. Zij kunnen echter ook een externe oproep tot kandidaturen organiseren. Ze kunnen bij de cel vrijwilligerswerk van Brussel-Hoofdstad een functieomschrijving en een affiche verkrijgen (volontariat.bruxelles@croix-rouge.be). Kan een disciplineverantwoordelijke ook actief zijn als vrijwilliger op het terrein? Ja. Het feit dat iemand disciplineverantwoordelijke is, belet hem of haar niet om ook als vrijwilliger op het terrein actief te zijn. Een verantwoordelijke Hestia kan bijvoorbeeld, naast zijn coördinatietaken, ook huisbezoeken afleggen of de permanentie in de Vesti-boetiek verzekeren. We merken echter op dat de betrokkene, indien nodig, altijd voorrang moet geven aan zijn functie als disciplineverantwoordelijke. Is het mogelijk om verantwoordelijk te zijn voor verscheidene disciplines? Ja. De mandatarissen van de PA en de kandidaat moeten echter samen bekijken welke beschikbaarheid hiervoor op termijn vereist is (wie te veel hooi op de vork neemt ). Kan een mandataris van een PA disciplineverantwoordelijke zijn? Ja, maar de functie van disciplineverantwoordelijke Hulpdiensten kan niet worden gecumuleerd met een mandaat als voorzitter, ondervoorzitter of penningmeester van één of meer plaatselijke afdelingen. De mandatarissen van een PA moeten echter in ieder geval samen bekijken of een kandidaat over voldoende tijd beschikt om een mandaat én een functie als disciplineverantwoordelijke tegelijk op te nemen. Kan een werknemer van de PA als disciplineverantwoordelijke worden aangesteld? Ja, op voorwaarde dat er geen belangenconflict ontstaat tussen zijn functie als werknemer en als vrijwillig disciplineverantwoordelijke. Het enige verschil is dat een werknemer, zelfs indien hij lid is van het comité, geen stemrecht krijgt in dit comité.

5 5 Is er een leeftijdslimiet voor de functie van disciplineverantwoordelijke? Neen. Er is geen leeftijdslimiet voor de functie van disciplineverantwoordelijke. 4. Wat zijn de aanstellingsmodaliteiten? Het behoort tot de verantwoordelijkheid van de mandatarissen van de PA om de disciplineverantwoordelijken aan te stellen. De voorzitter van de PA moet echter elk aanstellingsvoorstel aan de Manager van Brussel- Hoofdstad voorleggen. Deze laatste legt het voorstel voor aan de betrokken regioverantwoordelijken (coördinatoren en verantwoordelijken-vrijwilligers) zodat zij een voorafgaand advies kunnen uitbrengen. Zo stuurt de Manager van Brussel-Hoofdstad het voorstel voor de aanstelling van een verantwoordelijke Hulpdiensten voor advies door naar de coördinator en de verantwoordelijke Hulpdiensten van de regio Brussel-Hoofdstad. Voor de functies zonder coördinator of regioverantwoordelijke wordt aan de Manager van Brussel-Hoofdstad gevraagd om een advies uit te brengen over de voorstellen tot aanstelling. De regioverantwoordelijken maken vervolgens hun advies over. Is dit ongunstig of genuanceerd, dan moeten zij hun redenen hiervoor uiteenzetten. De mandatarissen van de PA nemen de eindbeslissing. Zodra de verantwoordelijken aangesteld zijn, wordt de lijst naar de Manager van Brussel-Hoofdstad gestuurd. De gegevens worden ingeschreven in het dossier dat van de vrijwilligers wordt bijgehouden door de betreffende gemeenschap. De disciplineverantwoordelijken zijn verantwoordelijk voor hun discipline tot aan het einde van de lopende 4-jarige mandaatperiode. Het kan echter gebeuren dat de mandatarissen van de PA gezamenlijk beslissen om een disciplineverantwoordelijke voortijdig uit zijn functie te ontzetten, indien de betrokkene zijn taak niet op bevredigende wijze uitvoerde. Een disciplineverantwoordelijke kan ook zelf vragen om voortijdig van zijn taak te worden ontheven. Spelen de departementen een rol bij de aanstelling van de disciplineverantwoordelijken? Neen. De departementen spelen geen rol bij hun aanstelling. Binnen welke termijn moeten de disciplineverantwoordelijken worden aangesteld? De mandatarissen van de PA stellen de lijst met disciplineverantwoordelijken op en vullen de vacatures in binnen de 6 maanden nadat ze hun functie hebben opgenomen. Kan een disciplineverantwoordelijke in de loop van een 4-jarige mandaatperiode worden aangesteld?

6 6 Ja. Ofwel omdat een vacante functie nog niet werd ingevuld, ofwel omdat een functie vacant geworden is, of omdat er een nieuwe functie is gecreëerd (bv. nieuwe discipline). 5. Welke omkadering heeft een disciplineverantwoordelijke? Een disciplineverantwoordelijke wordt door de mandatarissen van de PA in kennis gebracht van de doelstellingen die hij moet realiseren en ontvangt van hen zijn werkinstructies. Bij problemen (met een lid van zijn team, met een begunstigde, een partner, ) dient hij zich in de eerste plaats tot hen te richten. De regioverantwoordelijken (coördinatoren of vrijwilligers) of, wanneer die er niet zijn, de Manager van Brussel-Hoofdstad, staan tot hun beschikking voor bijkomend advies in verband met de implementatie van de normering eigen aan hun discipline en andere referentiekaders. Zij ondersteunen hen en moedigen hen aan om hun resultaten mee te delen en suggesties aan te brengen. De disciplineverantwoordelijken nemen deel aan de vergaderingen tussen de PA s en/of tussen de provincies die op initiatief van de provincies en/of de departementen worden georganiseerd. Tijdens deze vergaderingen worden ervaringen en goede praktijken uitgewisseld. Het zijn ook goede gelegenheden om informatie te verstrekken die rechtstreeks verband houdt met een discipline (nieuwe wettelijke voorschriften, nieuw referentiekader, ). Tot slot wordt, zoals artikel 4.12 van het HR voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voorschrijft, op vraag van één van de partijen een evaluatiegesprek georganiseerd tussen de disciplineverantwoordelijke, de voorzitter van de PA en de regioverantwoordelijken waaronder de activiteit ressorteert. 6. Welke opleidingen moet de disciplineverantwoordelijke volgen? De disciplineverantwoordelijken verbinden zich ertoe om zo snel mogelijk de volgende opleidingen te volgen (als zij ze nog niet eerder gevolgd hebben): - De module In het hart van het Rode Kruis ; - De module Strategie, missie en organisatie van het Rode Kruis van België en de module Teamleiding en beheer van vrijwilligerswerking van het programma beheersondersteuning; - De opleidingsmodules die rechtstreeks verband houden met de discipline waarvoor ze verantwoordelijk zijn. 7. Deelname aan besluitvorming De disciplineverantwoordelijken maken deel uit van het plaatselijke afdelingscomité. De bevoegdheden van dit comité zijn terug te vinden in artikel 4.6 van het HR voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er kan hen worden gevraagd om samen met de andere leden van het plaatselijk afdelingscomité te beslissen over een beleidsmaatregel wanneer een bepaald probleem wordt vastgesteld, of over een betere manier om informatie aan de vrijwilligers door te geven, of over de modaliteiten voor de deelname van de PA aan een activiteitsprogramma.

7 7 Doordat ze in het plaatselijk afdelingscomité zitten, kunnen ze ook ervaringen uitwisselen over de uitgevoerde activiteiten, behaalde successen, problemen en eventuele verbeteringsmogelijkheden. Daarnaast kunnen ze mee de balans opmaken van lokale samenwerkingsverbanden en mee nadenken over mogelijke synergieën met andere plaatselijke afdelingen / Rode Kruis-entiteiten.

Huishoudelijk reglement van het Belgische Rode Kruis voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Huishoudelijk reglement van het Belgische Rode Kruis voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Huishoudelijk reglement van het Belgische Rode Kruis voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest goedgekeurd door de Nationale Raad van het Belgische Rode Kruis op 19 december 2015 in voege vanaf 1 januari

Nadere informatie

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE

Nationaal Actie Plan d A ction N ational HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE Nationaal Actie Plan d A ction N ational - NAPAN Task Force HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE NAPAN TASK FORCE VERSIE 2.0 GOED GEKEURD DOOR DE NTF OP 02/04/2015 Artikel 1. Definities Er wordt verstaan onder

Nadere informatie

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening.

5 JULI Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. 5 JULI 1994. - Koninklijk besluit tot oprichting van een nationale raad voor dringende geneeskundige hulpverlening. BS : 16-09-1994 in voege 16/09/1994 (art. 11) Gewijzigd door: KB BS in voege blz 04/07/2004

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR LOKALE DIENSTENCENTRA 2016 Datum ontvangst

Nadere informatie

Pagina 2 van 10 Broydenborglaan 2, 2660 Hoboken

Pagina 2 van 10 Broydenborglaan 2, 2660 Hoboken en Inhoud ALGEMEEN PROFIEL... 3 SPECIFIEKE PROFIELEN... 3 VOORZITTER/ONDERVOORZITTER... 4 SECRETARIS... 5 PENNINGMEESTER... 5 ECONOOM... 6 HOOFDGENEESHEER... 6 APOTHEKER... 6 AFDELINGSVERANTWOORDELIJKE

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van FOPAS. Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2

Huishoudelijk reglement van FOPAS. Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2 Huishoudelijk reglement van FOPAS Hoofdstuk I Zetel van FOPAS Art. 2 Hoofdstuk II Beheerscomité Opdracht Art. 3 Samenstelling Art. 4 Stemming Art. 5 Voorzitter- en ondervoorzitterschap Art. 6 Secretariaat

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - KORTENBERG

GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - KORTENBERG GEMEENTELIJKE SPORTRAAD - KORTENBERG STATUTEN Deze Statuten werden aangepast en goedgekeurd tijdens de algemene vergadering van 22/03/2004 waarna deze voor goedkeuring werden voorgelegd op de gemeenteraad

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE JEUGDRAAD OPWIJK In Opwijk wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING 2015 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES VOOR INITIATIEVEN VOOR PERSONEN MET EEN

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

A. DRIEJAARLIJKSE VERNIEUWING VAN EEN GEDEELTE VAN DE LEDEN VAN DE KERKRAAD

A. DRIEJAARLIJKSE VERNIEUWING VAN EEN GEDEELTE VAN DE LEDEN VAN DE KERKRAAD A. DRIEJAARLIJKSE VERNIEUWING VAN EEN GEDEELTE VAN DE LEDEN VAN DE KERKRAAD 253. Om de drie jaar is er een gedeeltelijke vernieuwing van de kerkraad. De leden van de grote helft treden een eerste keer

Nadere informatie

Aanvraag tot registratie van een nieuwe vrijwilliger. Enkele aandachtspunten bij het invullen van dit formulier:

Aanvraag tot registratie van een nieuwe vrijwilliger. Enkele aandachtspunten bij het invullen van dit formulier: Aanvraag tot registratie van een nieuwe vrijwilliger Versie: 12 september 2011 Thema: vrijwilligersregistratie Contact: je provinciale zetel Je kan al deze gegevens ook rechtstreeks in het CRM-systeem

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

Reglement voor toelating tot het eerste jaar van de Basiscyclus in gemeentelijk management

Reglement voor toelating tot het eerste jaar van de Basiscyclus in gemeentelijk management Reglement voor toelating tot het eerste jaar van de Basiscyclus in gemeentelijk management 1. OPROEP TOT KANDIDATUREN Artikel 1 Voor de toepassing van dit reglement krijgen de volgende termen de hierna

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 10 ADEM-TOCHT vzw Eendenplasstraat 33 9940 EVERGEM Huishoudelijk reglement Hoofdstuk I: structuur van de vereniging Art. 1 De vzw bestaat uit het interdiocesane niveau en vijf diocesane niveaus die als

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE SCHOOLRAAD Hoofdstuk 1 - Oprichting Art.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus

Nadere informatie

"Culturele Hoofdstad van Europa" voor het tijdvak 2005 tot 2019 ***I

Culturele Hoofdstad van Europa voor het tijdvak 2005 tot 2019 ***I P5_TA(2004)0361 "Culturele Hoofdstad van Europa" voor het tijdvak 2005 tot 2019 ***I Wetgevingsresolutie van het Europees Parlement over het voorstel voor een besluit van het Europees Parlement en de Raad

Nadere informatie

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden

O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A D A A L S T. Hoofdstuk I : Doelstelling, erkenning en relatie met gemeentelijke overheden Bijlage bij het besluit van de gemeenteraad d.d. 4 september 2007 houdende goedkeuring wijziging statuten, meer bepaald aanvulling bij artikel 25.1 O P R I C H T I N G S S T A T U T E N S P O R T R A A

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.- Deze verordening regelt

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Gelet op het huishoudelijk reglement van de adviesraden goedgekeurd door de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST BESLISSING (BRUGEL-BESLISSING-20111109-08) betreffende de wijziging van het huishoudelijk reglement van BRUGEL 09 11 2011 Kunstlaan

Nadere informatie

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM).

S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING. 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). S T A T U T E N TITEL I: DE VERENIGING ARTIKEL 1: naam 1 De feitelijke vereniging draagt de naam Alumni Gentse Filosofen en Moraalwetenschappers (AGFM). ARTIKEL 2: zetel 1 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE SCHOOLRAAD SINT-JORISSCHOOL Fabiolalaan 2 Kloosterstraat 15 8930 Menen 8940 Geluwe Tel.: 056 51 36 82 Tel./Fax : 056 51 47 51 Fax : 056 51 99 12 056 53 14 20 www.sint-jorisschool.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor het Bureau van de Vrijwilligers. Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement voor het Bureau van de Vrijwilligers. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement voor het Bureau van de Vrijwilligers Doelstelling: De doelstelling van dit document is om een basisdocument te bezorgen voor alle hulpverleningszones die de wettelijke verplichting

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) Versie 4.1 2007 Vastgesteld in bestuursvergadering van 02 oktober 2007 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van

Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van Algemene Vergadering van vzw Voetbal Vlaanderen van 11.01.2017 VOORSTEL TOT WIJZIGING VAN DE STATUTEN EN HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN VOETBAL VLAANDEREN Motivering 1. De duur van de mandaten in de Raad

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem.

Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Gemeentelijke cultuurraad Maldegem. Huishoudelijk reglement De algemene vergadering van de cultuurraad Maldegem, Gelet op het decreet van 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief en integraal

Nadere informatie

BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN

BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN BELGIAN FINANCE CLUB - STATUTEN Ondergetekenden Marc Lambrechts Comequi Integrale Raymond James Fédérale Past President BIRA Banque Transatlantique P&V Gdf-Suez L'Echo AB Inbev CMI (France) Dexiam Zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad

Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad Model van huishoudelijk reglement voor de schoolraad Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Schoolraad van De Dageraad Lange Altaarstraat 4-20, 2018 Antwerpen Huishoudelijk Reglement Art. 1. Art. 2. Hoofdstuk 1 Oprichting In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie

Nadere informatie

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR

Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Wijk Overleg Platform SCHOLLEVAAR Profielen van bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform Schollevaar Dit document bevat een omschrijving van de diverse bestuursfuncties binnen het WijkOverlegPlatform

Nadere informatie

Wijziging gegevens vrijwilliger. Enkele aandachtspunten bij het invullen van dit formulier:

Wijziging gegevens vrijwilliger. Enkele aandachtspunten bij het invullen van dit formulier: Wijziging gegevens vrijwilliger Versie: 12 september 2011 Thema: vrijwilligersregistratie Contact: je provinciale zetel Je kan al deze gegevens ook rechtstreeks in het CRMsysteem invoeren. Dit is gemakkelijker

Nadere informatie

1.2 De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgende adres:

1.2 De zetel van de schoolraad is gevestigd op het volgende adres: 1 Huishoudelijk reglement voor de schoolraad 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, zoals

Nadere informatie

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL

BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) 150, 1000 BRUSSEL Benaming: Rechtsvorm: Maatschappelijke zetel: Ondernemingsnr.: 478.218.809 BELGIAN DISABILITY FORUM VZW (BDF) Vereniging zonder winstoogmerk (vzw) FINANCE TOWER - KRUIDTUINLAAN, 50, bus 150, 1000 BRUSSEL

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

VR DOC.1159/2BIS

VR DOC.1159/2BIS VR 2016 2810 DOC.1159/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de oprichting van een raadgevend comité bij het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN 1 5/02/2015 TTC DRIVE OOSTENDE VZW HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VZW VTTL 1 2 Tafeltennisclub Drive Oostende vzw afkorting : T.T.C. Drive Oostende vzw TTC DRIVE OOSTENDE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN Artikel

Nadere informatie

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord;

Versie Gezien de uitstekende samenwerking tussen de Federale Staat en de deelstaten in het kader van dit samenwerkingsakkoord; Samenwerkingsakkoord tussen de Federale Staat, de Vlaamse overheid, het Waals Gewest, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de Duitstalige Gemeenschap over de opstelling van een gemeenschappelijke lijst

Nadere informatie

PROCEDUREREGLEMENT. Raad van de. Versie

PROCEDUREREGLEMENT. Raad van de. Versie PROCEDUREREGLEMENT Nederlandstalige Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen (NGROD) Versie 12.04.2016 Driekoningenplein 12, 9820 Merelbeke Tel.: 09 225.58.18 E-mail: info@ordederdierenartsen.be

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 08/429 17 december 2008 Besluit tot vaststelling van het organiek reglement op de toekenning en de controle op de aanwending van subsidies Het College, Gelet op de artikelen 127, 128,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR WORMERWIEKEN 2012-2013

Huishoudelijk reglement MR WORMERWIEKEN 2012-2013 Huishoudelijk reglement MR WORMERWIEKEN 2012-2013 Dit is het huishoudelijk reglement van de MR van Interconfessionele Basisschool WormerWieken te Wormer. Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid

Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid Huishoudelijk reglement van het remuneratiecomité van de Vlaamse overheid Opdracht en algemene werkingsregels 1 - Het remuneratiecomité heeft aandacht voor het strategische beleid en neemt hierin een adviserende

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van vrije basisschool de Vlinder

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van vrije basisschool de Vlinder Huishoudelijk reglement voor de schoolraad van vrije basisschool de Vlinder Hoofdstuk 1 Oprichting Art. 1. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO

Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO Huishoudelijk reglement voor de schoolraad BO 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004, zoals

Nadere informatie

Toegang tot weddetrekkende functies

Toegang tot weddetrekkende functies B e r i c h t 952hbB11 ter informatie ingangsdatum 8 januari 2014 geldig tot nader bericht vervangt 952/HB/B02 1 Toegang tot weddetrekkende functies verspreiding alle entiteiten vanwege centrale diensten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association

Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association Huishoudelijk reglement Young Physiotherapist Association (publicatiedatum: december 2015) (bij onduidelijkheid of het ontbreken van bepaalde zaken gelden de statuten boven het HHR) De Young Physiotherapist

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Postadres: Postbus 123 4800 AC Etten-Leur Bezoekadres: Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur Telefoonnummer: 076-5040422 E-mailadres: info@springplankettenleur.nl Site: www.springplankettenleur.nl Ouderraad

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP 19 MEI 2000. - Besluit van de Vlaamse regering tot vaststelling van de voorwaarden waaraan personen moeten voldoen om als ambtenaar van ruimtelijke ordening te kunnen

Nadere informatie

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen

Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 1 Samenwerking op vlak van cultuur Québec-Vlaanderen 2018-2020 2020 Projectoproep in het domein van podiumkunsten voor een jong publiek criteria en modaliteiten Uiterste indiendatum 15 januari 2019 1.

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN DE RAAD VAN BESTUUR

INTERN REGLEMENT VAN DE RAAD VAN BESTUUR BIJLAGE 1 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER INTERN REGLEMENT VAN DE RAAD VAN BESTUUR OPGESTELD DOOR DE RAAD VAN BESTUUR INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 1. Samenstelling... 3 2. Benoeming... 3 3. Bevoegdheden

Nadere informatie

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP "INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE"

TITEL I OPRICHTING VAN EEN INTERN VERZELFSTANDIGD AGENTSCHAP INTERNE AUDIT VAN DE VLAAMSE ADMINISTRATIE Besluit van de Vlaamse Regering tot oprichting van het intern verzelfstandigd agentschap Interne Audit van de Vlaamse Administratie en tot omvorming van het auditcomité van de Vlaamse Gemeenschap tot het

Nadere informatie

Selectiereglement. Zonecommandant (M/V) Provincie West-Vlaanderen hulpverleningszone Brugge-Oostende

Selectiereglement. Zonecommandant (M/V) Provincie West-Vlaanderen hulpverleningszone Brugge-Oostende Selectiereglement Zonecommandant (M/V) Provincie West-Vlaanderen hulpverleningszone Brugge-Oostende Selectiecommissie De selectiecommissie bestaat uit 7 leden. De voorzitter van de prezoneraad, 3 burgemeesters

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

Samenstelling van de ouderraad

Samenstelling van de ouderraad DECRETALE OUDERRAAD Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 Samenstelling van de ouderraad... 3 Werking van de ouderraad en het huishoudelijk reglement... 3 Wijziging Participatiedecreet vanaf 1 september 2014:...

Nadere informatie

bemedtech vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT

bemedtech vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT 12/07/2016 bemedtech vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Na wijziging door de Algemene Vergaderingen van 20 maart 1990, 24 maart 1992,24 april 1999, 6 juni 2007, 24 april 2010, 13 mei 2014, 12 mei 2015 en 17 mei

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE

STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Bekrachtigd door gemeenteraad in zitting van 19 april 2007 1 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD LEDE Hoofdstuk 1: DOELSTELLINGEN EN STRUCTUUR Artikel 1: De gemeentelijke sportraad heeft in het algemeen tot

Nadere informatie

Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992

Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992 Statuten, goedgekeurd op onze algemene vergadering van 8 september 1992 1 Artikel 1: Stichting en benaming De vereniging van schaakliefhebbers werd opgericht in het Volkshuis Jean Jaurès te Gent, Rijhovelaan

Nadere informatie

Onze-Lieve-Vrouwinstituut lagere school, Kloosterweg 1, 1640 Sint-Genesius-Rode inst. nr. 4853

Onze-Lieve-Vrouwinstituut lagere school, Kloosterweg 1, 1640 Sint-Genesius-Rode inst. nr. 4853 BASISSCHOOL 5 oktober 2017 BETREFT: Huishoudelijk reglement van de schoolraad 1 Oprichting 1.1 In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad,

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN EN FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU KONINKLIJK BESLUIT VAN 17 OKTOBER 2011 BETREFFENDE DE 112-CENTRA EN

Nadere informatie

Belgische Vereniging voor Toxicologie en Ecotoxicologie v.z.w. Afgekort tot BELTOX STATUTEN

Belgische Vereniging voor Toxicologie en Ecotoxicologie v.z.w. Afgekort tot BELTOX STATUTEN Art. 1. De naam van de vereniging is «Belgian Society of Toxicology and Ecotoxicology» (Société Belge de Toxicologie et d Ecotoxicologie - Belgische Vereniging voor Toxicologie en Ecotoxicologie), afgekort

Nadere informatie

STATUTEN. Artikel 2. De sportraad is samengesteld uit een algemene vergadering, een raad van bestuur en een dagelijks bestuur.

STATUTEN. Artikel 2. De sportraad is samengesteld uit een algemene vergadering, een raad van bestuur en een dagelijks bestuur. STATUTEN Hoofdstuk 1 : DOEL Artikel 1. De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en het openluchtleven te bevorderen, in het belang van het algemeen welzijn en de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Reglement houdende de ondersteuning van jeugdinfrastructuur. HOOFDSTUK 1: Algemene bepalingen

BIJLAGE. Bijlage nr. 1. Reglement houdende de ondersteuning van jeugdinfrastructuur. HOOFDSTUK 1: Algemene bepalingen BIJLAGE Bijlage nr. 1 Reglement houdende de ondersteuning van jeugdinfrastructuur HOOFDSTUK 1: Algemene bepalingen Artikel 1.- Dit besluit wordt genomen in uitvoering van de verordening nr. 11-02 van 20

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement culturele raad

Huishoudelijk reglement culturele raad Huishoudelijk reglement culturele raad Artikel 1 Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Culturele Raad door het organiseren van de Algemene Vergadering, van het bestuur,

Nadere informatie

27 APRIL Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de verpleegkundige activiteit in de ziekenhuizen

27 APRIL Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de verpleegkundige activiteit in de ziekenhuizen 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit betreffende de kwalitatieve toetsing van de verpleegkundige activiteit in de ziekenhuizen BS 04/06/2007 gdp 1 / 6 HOOFDSTUK I. - Algemene bepalingen Artikel 1. Met het

Nadere informatie

Ouderraad : Huishoudelijk reglement

Ouderraad : Huishoudelijk reglement Ouderraad : Huishoudelijk reglement Hoofdstuk 1 Oprichting Art.1. Art.2. In uitvoering van het Decreet van 2 april 2004 betreffende participatie op school en de Vlaamse Onderwijsraad, B.S. 6 augustus 2004,

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Seniorenadviesraad", afgekort SAR, dewelke fungeert als opvolger van de Seniorenraad.

Nadere informatie

Het Brussels model van Goed Bestuur

Het Brussels model van Goed Bestuur Het Brussels model van Goed Bestuur Regeling van de bezoldigingen, systeem van transparantie en deontologische regels 28 november 2017 Het Brussels model van het Bestuur Inleiding Nieuwe sterke maatregelen

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

In bijlage vindt u de gestelde voorwaarden en het programma van dit aanwervingsexamen.

In bijlage vindt u de gestelde voorwaarden en het programma van dit aanwervingsexamen. 0proep tot kandidaturen. Aanwervingsexamen voor de graad van technisch secretaris - functie Energieconsulent niveau BH (m/v/x) en samenstellen van een wervingsreserve geldig voor een periode van 3 jaar

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/005 BERAADSLAGING NR 11/004 VAN 11 JANUARI 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

Ouderraad Basisschool De Vogelzang

Ouderraad Basisschool De Vogelzang Ouderraad Basisschool De Vogelzang Huishoudelijke reglement 1. Oprichting - ontbinding Art.1. In de onderwijsinstelling Basisschool De Vogelzang, Goedlevenstraat 78, 9041 Oostakker, wordt een ouderraad

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD In Dentergem wordt een gemeentelijke culturele raad opgericht in uitvoering van het dekreet van 24 juli 1991 houdende de organisatie van het overleg en de inspraak

Nadere informatie

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt

De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt De VLAAMSE RAAD heeft aangenomen en Wij, EXECUTIEVE, bekrachtigen hetgeen volgt HOOFDSTUK I Inleidende bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 59bis van de Grondwet.

Nadere informatie

Gemeente en OCMW Kuurne

Gemeente en OCMW Kuurne Gemeente en OCMW Kuurne Huishoudelijk reglement voor het college van burgemeester en schepenen en vast bureau College van burgemeester en schepenen Vast bureau BIJEENROEPING EN AGENDA Artikel 1 vergaderdata

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG,

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, HUISHOUDELIJK REGLEMENT van GAANDEWEG, Vereniging van geestelijk begeleiders in België en Nederland BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 : Doel Op grond van artikel 2 van de statuten is het doel van de vereniging

Nadere informatie