Inhoudsopgave Informatiepakket Project JAS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave Informatiepakket Project JAS"

Transcriptie

1 Inhoudsopgave Informatiepakket Project JAS 1. Folder Integratie van Statushouders 2. Intakeformulier nieuwe mentoren 3. Rollen en verantwoordelijkheden aanpak 24x24 4. Gedragscode vrijwilligers mentorproject 5. Schema Themabijeenkomsten groep 1 mentorproject 6. Programma eerst 8 weken groep 1 mentorproject

2 Mentorproject JAS Onderstaande informatie is ten behoeve van onze administratie en zal niet met derden worden gedeeld. Naam: Doelgroep: Vluchtelingen adres: Telefoonnummer: BSN: Geboortedatum: Rekeningnummer voor vergoeding: Beschikbaarheid per week: Voorkeursdagen/tijden: Waar gaat de belangstelling naar uit? (Man/vrouw, jong/oud, gezin/alleenstaande) Informatie over werkervaring, hobby s en opleiding in verband met matching: Wat is de ervaring in het begeleiden van mensen? Hoe ziet de mentor zichzelf de rol van mentor/leermeester invullen? Wat kan hij/zij brengen? Wat motiveert de mentor om dit vrijwilligerswerk te doen? Wat verwacht de mentor van de mentee terug voor zijn/haar inzet?

3 Voorkeur voor communicatie met mentee: Mail: App/SMS/ : Mobiel: Vaste lijn: Anders: Aanvullende informatie:

4 Vrijwilligersovereenkomst Mentorproject Gemeente Leiden! Project JAS van Gemeente Leiden vertegenwoordigd door Liset van der Vos in de functie van Projectmedewerker en spreken het volgende af:, hierna te noemen de vrijwilliger, Artikel 1 De vrijwilliger zal ten behoeve van Project JA! met ingang van activiteiten verrichten op het gebied van: mentorproject JAS De activiteiten bestaan uit: - het ondersteunen van de statushouder bij het ontwikkelen van een sociaal netwerk, - het wegwijs maken van de statushouder in de stad - het bieden van een luisterend oor - het vertalen van culturele verschillen en informatie over het traject verduidelijken en/of herhalen - het stimuleren van het spreken van Nederlands Artikel 2 De vrijwilliger is bereid voor het verrichten van de activiteiten in principe minimaal 2-3 uur per week beschikbaar te zijn. Artikel 3 De vrijwilliger ontvangt per kwartaal een vergoeding voor een kop koffie o.i.d. met de statushouder. Deze vergoeding bedraagt 30,-. De declaratie dient per kwartaal via het declaratieformulier ingediend te worden.

5 Artikel 4 In geval van verhindering (ziekte, vakantie) van de vrijwilliger zal deze tijdig zowel de statushouder als de klantmanager via de mail op de hoogte brengen. Artikel 5 Project JA! heeft ten behoeve van de vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Voor de vrijwilliger is daarnaast een (collectieve) ongevallenverzekering afgesloten. Artikel 6 De vrijwilliger verklaart zorgvuldig om te gaan met en geen misbruik te maken van privacygevoelige informatie en gegevens van klanten. Artikel 7 Deze overeenkomst is geen arbeidsovereenkomst in de zin van het Burgerlijk Wetboek. Artikel 8 De vrijwilliger neemt bij het beëindigen van deze overeenkomst in principe een termijn van twee weken in acht. Wanneer hier door omstandigheden niet aan kan worden voldaan, dient de vrijwilliger het werk zorgvuldig over te dragen, dan wel af te ronden. Artikel 9 Eens per zes weken wordt er een themabijeenkomst voor de vrijwilligers georganiseerd. We gaan ervan uit dat de vrijwilliger deze bijeenkomsten bijwoont. Namens de organisatie: (naam) De vrijwilliger: (naam) handtekening: handtekening: datum:

6 Rollen en verantwoordelijkheden aanpak 24x24 Bijlage bij Vrijwilligersovereenkomst Pilotgroep Project JAS KM Statushouder VW Mentor In de aanpak 24x24 staat de statushouder centraal. De verantwoordelijkheid voor een succesvolle integratie ligt bij de statushouder zelf. Inburgering staat hierin voorop, maar tegelijkertijd zal hij/zij zich inspannen om de maatschappelijke participatie te bespoedigen. Hij/zij wordt hierin ondersteund en begeleid door de gemeente (klantmanager / KM), Vluchtelingenwerk (VW) en een vrijwilliger (de mentor). Rol Statushouder: - maakt binnen 4 weken een keuze voor een Inburgeringsschool (hij/zij kiest voor een opleiding met minimaal 3 dagdelen taalonderwijs) - start 4 weken na intake met het aangeboden traject - stelt zich beschikbaar voor taalstages, vrijwilligerswerk, en/of betaald werk tijdens traject / inburgering. Gelijktijdig in plaats van volgtijdelijk - een opleiding volgen kan alleen wanneer er recht is op studiefinanciering (in alle andere gevallen wordt verwacht dat de statushouder zich beschikbaar stelt voor werk) Rol klantmanager: - beoordeelt het recht op bijstand / bijzondere bijstand - is verantwoordelijk voor de inzet van trajectinstrumenten (1 e 3 maanden van het programma)/ het opstellen van het individuele Plan van Aanpak - bewaakt een tijdige inschrijving inburgering / voortgang inburgering - monitort het traject en signaleert knelpunten in de persoonlijke sfeer dan wel de omgeving - maakt gebruik van scholingsmedewerker voor diplomawaardering, inschrijving op taalonderwijs en aanmelding DUO. Scholingsmedewerker ziet toe op snelle start Inburgering (uiterlijk binnen 3 maanden, liever eerder)

7 Rol vluchtelingenwerk: - verzorgt maatschappelijke begeleiding (administreren / budgetteren) - verwijst door naar Sociale WijkTeams /GGZ/GGD - verzorgt de aanmelding bij onderwijs voor 18-minners en doet de aanvraag voorzieningen - signaleert knelpunten in de persoonlijke sfeer dan wel de omgeving Rol mentor: Deze rol is afhankelijk van de hulpvraag van de statushouder; zolang deze taak/rol niet onder de verantwoordelijkheid valt van de KM of VW. Inhoud van begeleidingsprogramma: Er is een programma opgesteld van 6 weken waarin de mentor met gerichte opdrachten aan de slag gaat. Daarnaast is er ruimte voor specifieke vragen van de statushouder. De mentor: - Is een laagdrempelige vraagbaak. De statushouder kan met al zijn/haar vragen bij de mentor terecht. Wanneer het vragen zijn die de mentor niet zelf kan beantwoorden schakelt hij/zij de hulp van de KM in. - Biedt een luisterend oor. - Stimuleert het spreken van Nederlands. - Stimuleert het zelfvertrouwen en eigen kracht. - Vertaalt culturele verschillen en verduidelijkt/herhaalt informatie over het traject. - Maakt de statushouder wegwijs in de stad. - Ondersteund de statushouder bij het ontwikkelen van een sociaal netwerk. Rol Projectorganisatie Mentorproject: De projectorganisatie: - Ontwikkelt het project zowel inhoudelijk als organisatorisch - Verbindt het gehele traject in de aanpak 24x24 - Onderhoudt contacten met idoe. - Onderhoudt contacten met de vrijwilligers. - Werft vrijwillige mentoren via idoe, Vluchtelingenwerk en reclame in kranten en sociale media. - Neemt intakegesprekken af met vrijwilligers die zich beschikbaar stellen voor het mentorschap. - Koppelt in samenwerking met de klantmanager de mentoren aan de statushouders. - Organiseert een maandelijkse matchingsbijeenkomst waarbij de mentor en statushouder elkaar ontmoeten - Organiseert eens per zes weken een thema bijeenkomst ter bevordering van de deskundigheid van de mentoren.

8 Gedragscode Vrijwilligers Mentorproject Een gedragscode is een belangrijk middel om met elkaar de gewenste omgangsvormen vast te leggen. Het invoeren van de gedragscode biedt ook de mogelijkheid om ongewenste omgangsvormen bespreekbaar te maken binnen het Mentorproject van Project JA! De gedragscode geldt voor alle geregistreerde vrijwilligers bij Project JA Leiden die zich inzetten voor het mentorproject. 1. Vrijwilligers die over vertrouwelijke informatie van klanten beschikken dienen hier vertrouwelijk mee om te gaan. Deze informatie dient niet met anderen dan de klant en de klantmanager besproken te worden. 2. De vrijwilliger is onderdeel van het team rondom de statushouder. Dit team bestaat uit klantmanager, vluchtelingenwerk, vrijwilliger en statushouder. 3. Er wordt van de vrijwilligers verwacht dat ze representatief gekleed gaan voor de functie die ze uitoefenen. 4. Vrijwilligers spreken klanten alleen op neutraal terrein. Men spreekt niet af bij de klant thuis en ook niet in zijn/haar eigen huis. 5. Vrijwilligers hebben buitende de wekelijkse afspraken met de klant uitsluitend contact via e- mail. Er worden geen telefoonnummers met de klant uitgewisseld. 6. De vrijwilliger tolereert geen agressief gedrag van de klant en vertoont zelf ook geen agressief gedrag. 7. De vrijwilliger tolereert geen discriminerende gedragingen van de klant en vertoont zelf ook geen discriminerend gedrag. 8. De vrijwilliger tolereert geen seksuele toenadering van de klant en vertoont zelf ook geen seksuele handelingen. 9. De relatie die de vrijwilliger aangaat met zijn/haar klant dient te allen tijde van zakelijke aard te zijn. 10. Indien een vrijwilliger zaken signaleert die in zijn/haar ogen niet passen binnen het kader van integer handelen dient de vrijwilliger direct de klantmanager dan wel de coördinator van het mentorproject hiervan op de hoogte te stellen. 11. Het gebruik van drugs en of alcohol is tijdens de uitvoering van de werkzaamheden als vrijwilliger niet toegestaan; evenmin als het onder invloed zijn van alcohol en/of drugs. 12. Vrijwilligers mogen geen geschenken van klanten en/of derden aannemen.

9 Themabijeenkomsten Groep 1 Mentorproject 3 Maart 2016 Data themabijeenkomsten: 1. 1 Maart 2016 Workshop Interculturele communicatie door Rien van der Toorn Stadhuis Kapelzaal uur April Mei Juli Augustus September November December 2016 Graag vragen wij ook input vanuit de groep mentoren. Heeft u zelf een workshop aan te bieden of bent u expert op een bepaald gebied en wilt u dit graag delen met de anderen ten behoeve van het mentorproject dan horen wij dat graag. Contactgegevens: Wij zijn voor vragen, opmerkingen en suggesties altijd te bereiken op onderstaande contact gegevens. Liset van der Vos l.van.der.vos@leiden.nl Aanwezig van Maandag t/m donderdag

10 Programma eerste 8 weken Groep 1 Mentorproject 3 Maart 2016 Doelstelling eerste blok: Nadere kennismaking met elkaar en met de stad. 1. Week 1: Kennis maken en stadswandeling 2. Week 2: Nadere kennismaking: Familie netwerk laten tekenen. 3. Week 3: Stadswandeling in de wijk waar de statushouder woont 4. Week 4: Hoe gaat het? 5. Week 5: Onderzoeken wat de belangstelling is van de statushouder 6. Week 6: Ergens naar toe gaan waar de belangstelling ligt 7. Week 7: Gesprek over het 24x24 programma wat ze nu gaan volgen. Wat doe je al? 8. Week 8: Toelichting inburgering. Je kunt dit alleen doen met jouw statushouder maar je kunt ook afspreken met andere koppels. Voorstel om gezamenlijk met de mentoren en vluchtelingen een keer een activiteit te organiseren. Wie gaat dit organiseren?

N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1

N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 2 De stichting Gevestigd te Vertegenwoordigd

Nadere informatie

1. Door wie worden de statushouders begeleid in het programma Leidse Inburgering en welke verantwoordelijkheden hebben de begeleiders?

1. Door wie worden de statushouders begeleid in het programma Leidse Inburgering en welke verantwoordelijkheden hebben de begeleiders? FAQ voor mentoren In deze FAQ worden vragen beantwoord die specifiek betrekking hebben op het mentorschap. Er staan tips tussen om statushouders beter te kunnen begeleiden en achtergrondinformatie over

Nadere informatie

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4

I. Doel vrijwilligersbeleid 3. II. Visie op vrijwilligerswerk 3. III. Uitgangspunten 3. IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 1 Inhoud I. Doel vrijwilligersbeleid 3 II. Visie op vrijwilligerswerk 3 III. Uitgangspunten 3 IV. Rol vrijwilligerscoördinator 4 V. Vrijwilligersvoorwaarden 4 VI. Bijlagen: Bijlage I: Vrijwilligersovereenkomst

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid. Vrijwilligerswerk is werk dat onverplicht en onbetaald, en in georganiseerd verband wordt verricht ten behoeve van de vereniging.

Vrijwilligersbeleid. Vrijwilligerswerk is werk dat onverplicht en onbetaald, en in georganiseerd verband wordt verricht ten behoeve van de vereniging. Vrijwilligersbeleid Rcc Bekaro is een vereniging die zonder professionele krachten werkt en dus volledig is aangewezen op de inzet van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers zou de vereniging simpelweg niet

Nadere informatie

Stappenplan Taalcoach. Uitgangspunt: Hoe zet je een taalcoachproject op?

Stappenplan Taalcoach. Uitgangspunt: Hoe zet je een taalcoachproject op? Stappenplan Taalcoach Uitgangspunt: Hoe zet je een taalcoachproject op? I nleiding Eind juni is het project Taalcoach van start gegaan. Het doel van het project is het realiseren van een taalkoppel, bestaande

Nadere informatie

Overeenkomst vrijwilligerswerk

Overeenkomst vrijwilligerswerk Bijlage I Overeenkomst vrijwilligerswerk Parochie.naam invullen.vertegenwoordigd door: Speerpunt: Roeping en Vorming Jeugd en Jongeren Kerk en Samenleving Huwelijk en Gezin Hierna te noemen: de organisatie

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID. Vrijwilligersbeleid De Boei 2010 1

VRIJWILLIGERSBELEID. Vrijwilligersbeleid De Boei 2010 1 VRIJWILLIGERSBELEID Vrijwilligersbeleid De Boei 2010 1 Voorwoord De Boei, Centrum voor welzijn en hulpverlening, maakt dankbaar gebruik van de inzet van veel vrijwilligers die zich met zeer verschillende

Nadere informatie

Informatie voor hulpvragers over Vrijwillige Hulp Thuis

Informatie voor hulpvragers over Vrijwillige Hulp Thuis Informatie voor hulpvragers over Vrijwillige Hulp Thuis postadres Postbus 149 2350 AC Leiderdorp T (071) 516 14 45 F (071) 516 13 09 E info@activite.nl I www.activite.nl thuis in wonen, welzijn en zorg

Nadere informatie

Projectplan Meet en Connect

Projectplan Meet en Connect Projectplan Meet en Connect Aanleiding Via de media worden we regelmatig geconfronteerd met de onveilige situatie in delen van de wereld. Met als gevolg een toename van het aantal vluchtelingen in Europa.

Nadere informatie

Werkconferenties OTAV, Platform Opnieuw Thuis en VNG De 24 x 24 aanpak van de gemeente Leiden

Werkconferenties OTAV, Platform Opnieuw Thuis en VNG De 24 x 24 aanpak van de gemeente Leiden De 24 x 24 aanpak van de gemeente Leiden Sprekers: 1. Jos Valk Gemeente Leiden 2. Rien van der Toorn Intercultural Impact 3. Margreet Houdijk en Erica Zwaan Walk and Talk Introductie Taskforce Vluchtelingen

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek maatschappelijke stage Heerbeeck college Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Samenwerken Extra Handen Vrijwillig Inzet Competenties Bijdrage

Nadere informatie

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden?

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Wat kunt u van een buddy verwachten? Een buddy is een vrijwilliger die mens-tot-mens ondersteuning geeft aan iemand die dat even nodig heeft, de

Nadere informatie

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap

Nieuwe A. Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Nieuwe A Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Mixen in Mokum Nieuwe Amsterdammers en taalcoaches gaan samen op stap Volwassen Amsterdammers met verschillende culturele achtergronden ontmoeten

Nadere informatie

3.80 Vrijwilligersbeleid

3.80 Vrijwilligersbeleid 3.80 Vrijwilligersbeleid Werkveld Personeel Datum: Januari 2010 Vastgesteld CvB d.d. 3 maart 2010 GMR advies d.d. 10 mei 2010 Aanpassing vergoedingstarief 2012 Een vrijwilliger is een persoon die niet

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Klas: Handboek Maatschappelijke Stage (MaS) Heerbeeck College Best Schooljaar 2018-2019 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Sociaal MaS Extra Handen Samenwerken Vrijwillig Inzet Bijdrage Maatschappij

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep

Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Vrijwilligerswerk bij Parnassia Groep Welkom bij Parnassia Groep In deze folder tref je belangrijke informatie over het starten als vrijwilliger bij Parnassia Groep. De meerwaarde die je als vrijwilliger

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. Leidinggevende aan Vrijwilligers (LaV) m/v

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. Leidinggevende aan Vrijwilligers (LaV) m/v Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland omvat de gemeenten binnen de provincies Gelderland en Overijssel

Nadere informatie

Projectplan MAATJESPROJECT

Projectplan MAATJESPROJECT Projectplan MAATJESPROJECT 2017-2019 CVVE verbindt mensen vanuit een vluchtsituatie en Edenaren met elkaar Inhoud 1. Introductie... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Achtergrond... 3 2. Maatjesproject CVVE... 4

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Vrijwilligers en vrijwilligerswerk bij SKO-Maasdal

Vrijwilligers en vrijwilligerswerk bij SKO-Maasdal Vrijwilligers en vrijwilligerswerk bij SKO-Maasdal Visie op vrijwilligerswerk Het werken met vrijwilligers is een bewuste keuze. Zij maken de maatschappelijke betrokkenheid van SKO-Maasdal zichtbaar en

Nadere informatie

Plan van aanpak Participatieverklaring

Plan van aanpak Participatieverklaring Plan van aanpak Participatieverklaring Boxmeer, september 2016 Afdeling Sociale Zaken I-SZ/2016/2191 / RIS 2016-532 (Bijlage 2) 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1. Aanleiding 3 1.2 Uitgangspunten 3 1.3.

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid Nieuwe Erven

Vrijwilligersbeleid Nieuwe Erven 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Meerwaarde 3. Nieuwe vrijwilligers 4. Aan het werk 5. Randvoorwaarden 6. Waardering Bijlage 1 Overeenkomst vrijwilligers Nieuwe Erven Bijlage 2 Formulier jaarlijks voortgangsgesprek

Nadere informatie

adressering Betreft: Vrijwilligersovereenkomst Datum: Kenmerk: Geachte.,

adressering Betreft: Vrijwilligersovereenkomst Datum: Kenmerk: Geachte., adressering Betreft: Vrijwilligersovereenkomst Datum: Kenmerk: Geachte., Wij zijn verheugd u te verwelkomen als vrijwilliger! Voor de goede orde en prettige samenwerking is het verstandig een aantal zaken

Nadere informatie

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht

Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Vrijwilliger zijn bij Buurtkracht Buurtkracht is de organisatie voor welzijn met zorg in Capelle aan den IJssel. De vier Sociaal Wijkteams van Buurtkracht werken samen met het Eropaf-team aan de leefbaarheid

Nadere informatie

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde Informatiegids Voor vrijwilligers bij Reinaerde Reinaerde waardeert het dat er veel vrijwilligers binnen de organisatie actief zijn en hecht veel belang aan het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk heeft

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid. Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Najaar 2017

Veiligheidsbeleid. Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Najaar 2017 Veiligheidsbeleid Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda Najaar 2017 SSKB heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, aangezien er gewerkt wordt met kinderen. Deze veiligheid wordt gewaarborgd door de

Nadere informatie

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN!

Handboek maatschappelijke stage MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! Naam: Heerbeeck college Best Schooljaar 2014-2015 MAATSCHAPPELIJKE STAGES, BEST TE DOEN! -handen ineen -elkaar helpen -samenwerken -iets voor een ander doen -sociaal Stage coördinator: mevr. A. Luteyn

Nadere informatie

WELKOM VRIJWILLIGER 1

WELKOM VRIJWILLIGER 1 WELKOM VRIJWILLIGER 1 INHOUD WELKOM 3 DE KERN VAN ONS VRIJWILLIGERSBELEID 4 SOORTEN VRIJWILLIGERSWERK 5 WAT VRAGEN WE VAN JOU? 6 WAT BIEDEN WE? 8 RANDVOORWAARDEN EN FACILITEITEN 10 2 WELKOM VAN HARTE WELKOM

Nadere informatie

kers op de taart Onze vrijwilligers zorgen voor de De Riethorst Stromenland

kers op de taart Onze vrijwilligers zorgen voor de De Riethorst Stromenland Door oprechte aandacht te geven, door écht te kijken naar de mens, naar onze klant en écht te willen weten wat hem heeft gemaakt tot wie hij nu is en wat hij wenst, maken wij het leven van onze klanten

Nadere informatie

Vrijwilligersreglement

Vrijwilligersreglement Vrijwilligersreglement De Minkhof leef- en -doe boerderij Gemeente Lingewaard, februari 2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Werving en selectie 3 3. Aanstelling en inwerken 3 4. Verzekeringen 4 5. Financiële

Nadere informatie

Werkconferenties OTAV, Platform Opnieuw Thuis en VNG. Participatiepotentieel: Erkennen en inzetten

Werkconferenties OTAV, Platform Opnieuw Thuis en VNG. Participatiepotentieel: Erkennen en inzetten Participatiepotentieel: Erkennen en inzetten wim.top@houten.nl projectleider participatie statushouders Vanaf 1989 diverse projecten vluchtelingen in Amsterdam, Deventer, Arnhem, Landelijk 2009-2011 Deltaplan

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWIJZER ZUYDERLAND ZORGCENTRA

VRIJWILLIGERSWIJZER ZUYDERLAND ZORGCENTRA VRIJWILLIGERSWIJZER ZUYDERLAND ZORGCENTRA 1 Deze vrijwilligerswijzer is bedoeld voor mensen die overwegen of reeds besloten hebben om in de nabije toekomst als vrijwilliger binnen Zuyderland Zorgcentra

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Wijkpartners Intentieovereenkomst in het kader van samenwerking ter bevordering van de leefbaarheid

Samenwerkingsovereenkomst Wijkpartners Intentieovereenkomst in het kader van samenwerking ter bevordering van de leefbaarheid Samenwerkingsovereenkomst Wijkpartners Intentieovereenkomst in het kader van samenwerking ter bevordering van de leefbaarheid De ondergetekenden: Woningstichting Eigen Haard, (hierna te noemen: Eigen Haard

Nadere informatie

Privacyverklaring Z11 Jongerencoaching.

Privacyverklaring Z11 Jongerencoaching. Privacyverklaring Z11 Jongerencoaching. Stichting Z11 jongerencoaching, gevestigd aan de Koning Willem Alexanderlaan 5 (Sportpark Jong Holland) 1815 LV in Alkmaar is verantwoordelijk voor de verwerking

Nadere informatie

Beleid omtrent gedrag HBV-Vianen Vooruit (uitgeklede versie)

Beleid omtrent gedrag HBV-Vianen Vooruit (uitgeklede versie) Datum: 12 mei 2017 Van: Bestuur HBV en Vianen Vooruit Versie: 1.0 Light Beleid omtrent gedrag HBV-Vianen Vooruit (uitgeklede versie) 1. Inleiding: Een onderdeel van de samenwerking tussen jeugdafdelingen

Nadere informatie

Leerwerkovereenkomst. De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres

Leerwerkovereenkomst. De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres Leerwerkovereenkomst De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres : : :

Nadere informatie

Wegwijzer vrijwilligers

Wegwijzer vrijwilligers Wegwijzer vrijwilligers Vrijwilligerswerk is een belangrijk onderdeel binnen Pergamijn. Jij als vrijwilliger bent een belangrijke schakel in de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking.

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde

Informatiegids. Voor vrijwilligers bij Reinaerde Informatiegids Voor vrijwilligers bij Reinaerde Reinaerde waardeert het dat er veel vrijwilligers binnen de organisatie actief zijn en hecht veel belang aan het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk heeft

Nadere informatie

Voorbeeld van een Vrijwilligersovereenkomst

Voorbeeld van een Vrijwilligersovereenkomst Voorbeeld van een Vrijwilligersovereenkomst vertegenwoordigd door en Naam: Adres: Woonplaats: Geboortedatum: Telefoon: hierna te noemen de vrijwillig(st)er, komen het hiernavolgende

Nadere informatie

Informatiebrochure Vrijwilliger bij Stichting NiKo. Echt verschil willen maken!

Informatiebrochure Vrijwilliger bij Stichting NiKo. Echt verschil willen maken! Informatiebrochure Vrijwilliger bij Stichting NiKo Echt verschil willen maken! Prins Alexanderstraat 25 1814 XK Alkmaar 072 518 5000 www.stichtingniko.com Wie is Stichting NiKo? Stichting NiKo biedt zorg,

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Paladijn. Praktische informatie over wat u moet weten als u bij Paladijn werkt.

Vrijwilligerswerk bij Paladijn. Praktische informatie over wat u moet weten als u bij Paladijn werkt. Vrijwilligerswerk bij Paladijn Praktische informatie over wat u moet weten als u bij Paladijn werkt. Inleiding Welkom bij Paladijn. Deze folder is voor alle vrijwilligers die bij ons komen werken. Deze

Nadere informatie

Voorgesteld wordt de in de algemene uitkering te ontvangen middelen voor taalcoaches te oormerken voor dit doel zodat dekking aanwezig is.

Voorgesteld wordt de in de algemene uitkering te ontvangen middelen voor taalcoaches te oormerken voor dit doel zodat dekking aanwezig is. College V200900272 Onderwerp: Projct taalcoaches Collegevoorstel Inleiding: Op 4 februari 2009 heeft de gemeente Heusden een subsidietoekenning tot een bedrag van 75.000,-- ontvangen voor het realiseren

Nadere informatie

Vluchtelingenwerk, van Welkom tot (vrijwilligers)werk

Vluchtelingenwerk, van Welkom tot (vrijwilligers)werk Vluchtelingenwerk, van Welkom tot (vrijwilligers)werk Programma 1. Welkom 2. Voorstellen 3. Informatie over vluchtelingenwerk 4. Geen tijd te verliezen 5. Inburgeren 6. (Vrijwilligers)Werk is integreren

Nadere informatie

Gebruik kenmerknummer beoordeling Deze beoordeling is bij de Belastingdienst op geregistreerd onder nummer

Gebruik kenmerknummer beoordeling Deze beoordeling is bij de Belastingdienst op geregistreerd onder nummer VOORBEELDOVEREENKOMST TIJDELIJKE WAARNEMING HUISARTS Beoordeling Belastingdienst nr. 9061554654 13 10 2015 Beoordeling overeenkomst tijdelijke waarneming huisarts Ik ben van mening dat werken volgens de

Nadere informatie

Verslag vraagverheldering Werk & Inkomen

Verslag vraagverheldering Werk & Inkomen Verslag vraagverheldering Werk & Inkomen Datum 1 e gesprek Datum 2 e gesprek Naam Tijdsduur 1 e gesprek Tijdsduur 2 e gesprek Adres Postcode en woonplaats Geboortedatum Telefoonnummer Contactpersoon Tel.

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSCONTRACT

VRIJWILLIGERSCONTRACT VRIJWILLIGERSCONTRACT De gemeente Nissewaard, zetelende aan de Raadhuislaan 106, te 3201 EL Spijkenisse (correspondentieadres: Postbus 25, 3200 AA Spijkenisse), te dezen op grond van een daartoe door de

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID Versie april 2017

VRIJWILLIGERSBELEID Versie april 2017 VRIJWILLIGERSBELEID Versie april 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Stichting WelzijnsActiviteiten in het kort 4 2.1 Missie en Visie 2.2 Doelstelling 2.3 Doelgroep 2.4 Dienstverlening 3. Stichting WelzijnsActiviteiten

Nadere informatie

privacyreglement mei 2018

privacyreglement mei 2018 Privacyreglement 1 Inleiding De stichtingen AKROS Beheer en AKROS Welzijn en hun werkmaatschappijen hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In dit privacyreglement geven we heldere

Nadere informatie

Privacyverklaring Werkvloertaal

Privacyverklaring Werkvloertaal Privacyverklaring Werkvloertaal Versie 25 mei 2018 Pagina 1 Inhoud Privacy missie: 3 Privacyverklaring 3 Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing? 3 Wie is verantwoordelijk voor je gegevens? 3

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Dordrecht

Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Dordrecht Vrijwilligerswerk bij de Voedselbank Dordrecht De Voedselbank Dordrecht heeft als doel het verstrekken van verkregen voedsel aan mensen in Dordrecht die dat nodig hebben. Daarnaast zet de voedselbank zich

Nadere informatie

privacyreglement mei 2019

privacyreglement mei 2019 Privacyreglement 1 Inleiding De stichtingen AKROS Beheer en AKROS Welzijn en hun werkmaatschappijen (AKROS kinderopvang, voorscholen en beheer) hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

Nadere informatie

TAALCOACHING in/en de bibliotheek

TAALCOACHING in/en de bibliotheek TAALCOACHING in/en de bibliotheek TAALCOACHING EN/IN DE BIBLIOTHEEK Eline Dragt - projectleider Het Begint met Taal 20 juni 2017 DOEL WORKSHOP Informeren en inspireren over verschillende vormen van taalcoaching.

Nadere informatie

BIJZONDERE ACTIEVOORWAARDEN MEDIA MARKT CLUB KASSA KANS

BIJZONDERE ACTIEVOORWAARDEN MEDIA MARKT CLUB KASSA KANS BIJZONDERE ACTIEVOORWAARDEN MEDIA MARKT CLUB KASSA KANS Algemeen 1. Deze bijzondere actievoorwaarden zijn van toepassing op de actie "Media Markt Club Kassa Kans", hierna actie. 2. Organisator van deze

Nadere informatie

Vrijwilligersreglement

Vrijwilligersreglement Vrijwilligersreglement De Minkhof leef- en doe boerderij Gemeente Lingewaard, december 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Werving en selectie 3 3. Aanstelling en inwerken 3 4. Verzekeringen 4 5. Financiële

Nadere informatie

VRIJWILLIGERS OVEREENKOMST

VRIJWILLIGERS OVEREENKOMST Sportvereniging WAAG, gevestigd te Wageningen, rechtsgeldig vertegenwoordigd door: (coördinator), en hierna te vernoemen vrijwilliger, komen het volgende overeen: Artikel 1 Inzet vrijwilliger De vrijwilliger

Nadere informatie

Informatie voor doorverwijzers. Aanbod ISKB taalcoaching

Informatie voor doorverwijzers. Aanbod ISKB taalcoaching Informatie voor doorverwijzers Aanbod ISKB taalcoaching 25 jaar ISKB Taal en meer In 2011 vierde de ISKB met vrijwilligers, cursisten en leerlingen haar 25 jarig bestaan. We hebben een niet meer weg te

Nadere informatie

Voor informatie en aanmeldingen kan er contact worden opgenomen de Taalhuiscoördinator(en) van het Alfa-college.

Voor informatie en aanmeldingen kan er contact worden opgenomen de Taalhuiscoördinator(en) van het Alfa-college. 1 november 2017 april 2018: - Opzet en voortgang van het project, aantal te betrekken en betrokken partners, aantal te bereiken en bereikte inwoners, bereikte doelen in het kader van participatie van inwoners

Nadere informatie

Informatie voor buddy s - Aanmelding, training en begeleiding

Informatie voor buddy s - Aanmelding, training en begeleiding Informatie voor buddy s - Aanmelding, training en begeleiding Aanmelding Als je belangstelling hebt om buddy te worden kun je je vrijblijvend aanmelden via onze website. We sturen je dan een contactformulier

Nadere informatie

Taalcoaching: meer dan taal alleen. Een waarderingsonderzoek van het project Taalcoach voor inburgeraars

Taalcoaching: meer dan taal alleen. Een waarderingsonderzoek van het project Taalcoach voor inburgeraars Taalcoaching: meer dan taal alleen Een waarderingsonderzoek van het project Taalcoach voor inburgeraars SAMENVATTING WAARDERINGSONDERZOEK PROJECT TAALCOACH Deze samenvatting geeft de belangrijkste uitkomsten

Nadere informatie

PERSPECTIEFPLAN

PERSPECTIEFPLAN PERSPECTIEFPLAN Als u problemen in de opvoeding ervaart en jeugdhulp nodig heeft, is het van groot belang dat het jeugdteam goed weet welke problemen u of uw kind ervaart en waar u mee geholpen zou zijn.

Nadere informatie

Naam Voor en achternaam Adres Geslacht Postcode en plaats Functie Telefoonnummer adres KVK nummer

Naam Voor en achternaam Adres Geslacht Postcode en plaats Functie Telefoonnummer  adres KVK nummer De starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres En: Het leerbedrijf Vertegenwoordigd door Naam Voor en achternaam Adres Geslacht

Nadere informatie

Vraag & Aanbod van informele zorg in de wijk

Vraag & Aanbod van informele zorg in de wijk Vraag & Aanbod van informele zorg in de wijk Conferentie Versterking van het zorgvrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning in de Kop van Noord-Holland Annemarie Gerritsma 16 oktober 2013 Bron: Trendwatcher

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. leidinggevende aan vrijwilligers (m/v)

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. leidinggevende aan vrijwilligers (m/v) Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland omvat de provincies Gelderland en Overijssel en enkele Utrechtse

Nadere informatie

Veiligheidsbeleid. Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Najaar 2017

Veiligheidsbeleid. Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda. Najaar 2017 Veiligheidsbeleid Stichting Sinterklaas Kindercomité Breda Najaar 2017 SSKB heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, aangezien er gewerkt wordt met kinderen. Deze veiligheid wordt gewaarborgd door de

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Begeleiding statushouders. Te besluiten om

COLLEGEVOORSTEL. Begeleiding statushouders. Te besluiten om COLLEGEVOORSTEL Begeleiding statushouders Te besluiten om 1. Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland opdracht te verlenen voor de uitvoering van maatschappelijke begeleiding van statushouders inclusief de

Nadere informatie

Vrijwilligerscontract

Vrijwilligerscontract Vrijwilligerscontract Dit contract bedoelt inhoud te geven aan het commitment tussen de vrijwilligersorganisatie en de vrijwilliger; het gaat hierbij dus niet om een arbeidsverhouding. In het vrijwilligerscontract

Nadere informatie

Plan van Aanpak uitvoering Participatieverklaring

Plan van Aanpak uitvoering Participatieverklaring Plan van Aanpak uitvoering Participatieverklaring 31 augustus 2016 Burgemeester en wethouders van Boxtel, De secretaris, drs. H.A.M. van Berkel De burgemeester, M. Buijs 1 INHOUDSOPGAVE Samenvatting...

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Doras

Vrijwilligerswerk bij Doras Welzijn Ouderen Thuisadministratie Vrijwilligerswerk bij Doras Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Vrijwilligerswerk bij Doras Doras

Nadere informatie

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week.

Wij zijn per direct op zoek naar een Sociaal-cultureel werker 3, met als specialisatie jongerenwerk, voor uur per week. Impuls is dé Oldenzaalse organisatie voor Welzijn en Peuterspeelzalen. Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Oldenzalers, van jong tot oud. Met

Nadere informatie

Er is een duidelijk verschil in taken van de peuterspeelzaalleidster en die van de vrijwilliger.

Er is een duidelijk verschil in taken van de peuterspeelzaalleidster en die van de vrijwilliger. Vrijwilligersbeleid Stichting Peuterspeelzaal Lotje Vastgesteld door het bestuur d.d.: 10 januari 2013 Goedgekeurd door oudercommissie d.d. 31 januari 2013 Inleiding op het vrijwilligersbeleid Veel van

Nadere informatie

Informatiebrochure voor Maatjes:

Informatiebrochure voor Maatjes: Informatiebrochure voor Maatjes: Inhoudsopgave Inleiding 3 Je wordt maatje als 4 Als je graag maatje wil worden Het matchen verloopt als volgt 5 6 Belangrijk om te weten 8 Contactgegevens 9 Bijlage 1 10

Nadere informatie

STICHTING HOLY ZAKELIJK HANDBOEK

STICHTING HOLY ZAKELIJK HANDBOEK STICHTING HOLY ZAKELIJK HANDBOEK 1. Welkom pag. 1 2. Overeenkomst pag. 2 3. Competentieprofiel pag. 3 4. Factureren pag. 4 5. Contactgegevens workshopleiders pag. 5 1. WELKOM Beste workshopleider, In dit

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches

Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches Aanmeldingsformulier voor vrijwillige taalcoaches Datum aanmelding: Naam: Voorletter: dhr./mevr. Roepnaam: Adres: Postcode: Telefoon: Woonplaats: Mobiel: E-mail adres : Geb.datum : Nationaliteit : Gezinssamenstelling

Nadere informatie

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie-omschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding... 3 Medewerker in de uitleen... 4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator... 5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID RIETVELD LYCEUM Vastgesteld in het schoolleidersoverleg d.d. 30 augustus 2010

VRIJWILLIGERSBELEID RIETVELD LYCEUM Vastgesteld in het schoolleidersoverleg d.d. 30 augustus 2010 VRIJWILLIGERSBELEID RIETVELD LYCEUM Vastgesteld in het schoolleidersoverleg d.d. 30 augustus 2010 Inleiding Vrijwilligerswerk op het Rietveld Lyceum is ontstaan vanuit een dringende behoefte aan extra

Nadere informatie

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet

Zo zijn onze manieren. Gedragscode Coloriet Zo zijn onze manieren Gedragscode Coloriet Wij zijn Coloriet Alle medewerkers, vrijwilligers, leerlingen en stagiaires horen bij Coloriet. Bij ons werken vriendelijke, deskundige, gepassioneerde en verantwoordelijke

Nadere informatie

Solidariteit DE KERNWAARDEN

Solidariteit DE KERNWAARDEN Integer gedrag Samen zorgen voor een prettig woon-, werk- en leefklimaat Openheid, respect en eerlijkheid voor goede zorg Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé is een sociale organisatie waar mensen met

Nadere informatie

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen 1. Mijn persoonlijke gegevens Achternaam Voorletters Geboortedatum Man/vrouw BSN-nummer Adres Huisnummer Postcode Woonplaats (Mobiele) telefoon Bankrekening

Nadere informatie

oog voor voedsel, hart voor mensen

oog voor voedsel, hart voor mensen 1 oog voor voedsel, hart voor mensen Beleidsnotitie Leidraad voor Vrijwilligersbeleid Voedselbank Zeeuws Vlaanderen Terneuzen: januari 2018 Inleiding Deze beleidsnotitie is bedoeld als een leidraad voor

Nadere informatie

PRODUCTEN & DIENSTEN 2017 Taalcoaching vergroot je wereld

PRODUCTEN & DIENSTEN 2017 Taalcoaching vergroot je wereld PRODUCTEN & DIENSTEN 2017 Taalcoaching vergroot je wereld Meer dan 600.000 anderstaligen doen niet mee in onze samenleving doordat ze de taal onvoldoende beheersen. Taalcoaching zorgt voor meer zelfvertrouwen,

Nadere informatie

Plan van aanpak Participatieverklaringstraject

Plan van aanpak Participatieverklaringstraject Plan van aanpak Participatieverklaringstraject Gemeente Ermelo Gemeente Harderwijk Gemeente Zeewolde Sociale Dienst Veluwerand 15 augustus 2016 1 *Į Inhoudsopgave Inleiding 3 Participatieverklaringstraject:

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Privacy Statement Cordaad Welzijn

Privacy Statement Cordaad Welzijn Privacy Statement Cordaad Welzijn April 2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Waarom heeft Cordaad Welzijn een Privacy Statement?... 3 Wat zijn persoonsgegevens?... 3 Waarop is dit Privacy Statement van toepassing?...

Nadere informatie

Deelnemerscontract. Naam: Vestiging : Trajectbegeleider : Telefoon : Datum :

Deelnemerscontract. Naam: Vestiging : Trajectbegeleider : Telefoon : Datum : Deelnemerscontract Naam: Vestiging : Trajectbegeleider : Telefoon : Datum : Deelnemerscontract De ondergetekenden, 1. Pauropus BV te..., hierbij vertegenwoordigd door... in de functie van trajectbegeleider,

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan. ALGEMENE VOORWAARDEN FERKET & BECHOLTZ PSYCHOLOGEN Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle (behandel)overeenkomsten die tussen Ferket & Becholtz Psychologen en de Cliënt worden aangegaan.

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht tussen gastouder en ouder(s)

Overeenkomst van opdracht tussen gastouder en ouder(s) Overeenkomst van opdracht tussen gastouder en ouder(s) Partijen: Gastouder (naam en voorletters).., (Straat en huisnummer).., (Postcode en plaats)..., bereikbaar op telefoonnummer(s).. (privé/mobiel).

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK

AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK AFSPRAKENNOTA VRIJWILLIGERSWERK (Wet van 3 juli 2005 betreffende de rechten van vrijwilligers; B.S. 29.08.2005; decreet van 3 april 2009 betreffende het georganiseerde vrijwilligerswerk in het beleidsdomein

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID (VASTGESTELD IN MAART 2015 DOOR DIRECTEUR-BESTUURDER EN MT)

VRIJWILLIGERSBELEID (VASTGESTELD IN MAART 2015 DOOR DIRECTEUR-BESTUURDER EN MT) VRIJWILLIGERSBELEID (VASTGESTELD IN MAART 2015 DOOR DIRECTEUR-BESTUURDER EN MT) 1 januari 2015-31 december 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Visie, uitgangspunten en beleid 3 2.1 Visie Welzijn De Wolden

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

Informatie voor doorverwijzers Aanbod taalcoaching

Informatie voor doorverwijzers Aanbod taalcoaching Informatie voor doorverwijzers Aanbod taalcoaching Taal doet meer Taal doet meer heeft een niet meer weg te denken rol in de Utrechtse samenleving op het gebied van integratie en participatie. Door taal

Nadere informatie

U en Sleutelpersonen: Vind elkaar in zorg voor statushouders

U en Sleutelpersonen: Vind elkaar in zorg voor statushouders U en Sleutelpersonen: Vind elkaar in zorg voor statushouders Debora Wattel, GGD GHOR Nederland Marthine Bos, GGD IJsselland Teberh Belay, Sleutelpersoon Marlies Overmars, Saam Welzijn Ghassan al Hariri,

Nadere informatie

Ervaringen van een taalcoach en zijn cliënt. Probus Heerlen 1 Khaldoun Salim en Wiel Regtop

Ervaringen van een taalcoach en zijn cliënt. Probus Heerlen 1 Khaldoun Salim en Wiel Regtop Ervaringen van een taalcoach en zijn cliënt. Presentatie 20/1/16 Hoe is het zo gekomen? Enige ervaringen. Interview De Drie Ringen, 19/1/2015 Het wil een onafhankelijke en breed samengestelde organisatie

Nadere informatie

Adres. Postcode. Woonplaats. Geboortedatum. Geslacht : man vrouw. Telefoon. Mobiel. E-mailadres

Adres. Postcode. Woonplaats. Geboortedatum. Geslacht : man vrouw. Telefoon. Mobiel. E-mailadres Om deel te kunnen nemen aan het wooninitiatief Stichting Aut-Hôes is een bewonersprofiel opgesteld. In dit profiel staan de voorwaarden die gesteld worden aan de toekomstige bewoners. Dit intakeformulier

Nadere informatie

Gedragscode Stichting Rumi

Gedragscode Stichting Rumi Reikwijdte: Organisatie Aanmaakdatum 01-01-2018 Documenteigenaar: Het bestuur van Stichting Rumi Revisiedatum: 01-04-2019 Documentbeheer: Secretaris bestuurder 1 Inleiding Stichting Rumi heeft omgangsregels

Nadere informatie

Informatie Vrijwilligerswerk

Informatie Vrijwilligerswerk Bloemendaalsweg 68 2804 AB Gouda Telefoon 0182 527 566 Fax 0182 532 942 Internet www.deklupgouda.nl E-mail info@deklupgouda.nl Informatie Vrijwilligerswerk Welkom bij De Klup Om wat voor reden dan ook

Nadere informatie

Privacy Policy. 1. Inleiding

Privacy Policy. 1. Inleiding Privacy Policy 1. Inleiding De Geschudde Maat BV hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacy policy willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSBELEID en VRIJWILIGERSOVEREENKOMST STICHTING STOER

VRIJWILLIGERSBELEID en VRIJWILIGERSOVEREENKOMST STICHTING STOER VRIJWILLIGERSBELEID en VRIJWILIGERSOVEREENKOMST STICHTING STOER September 2016 INLEIDING De stichting STOER (hierna te noemen: STOER) wil voor alle vrijwilligers van STOER het beleid voor het vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Uw kind gaat naar het mbo

Uw kind gaat naar het mbo Uw kind gaat naar het mbo De overstap naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND Inhoud 1 Uw kind gaat naar het mbo p3 De overstap naar het mbo 2 Een beroep leren op het Horizon

Nadere informatie