Happy Musthaves November

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Happy Musthaves November"

Transcriptie

1 Happy Musthaves November De echte gezellige dagen komen er aan! Dat vind ik in ieder geval wel. De dagen worden langer, kaarsjes mogen weer aan in huis, Sinterklaas komt weer naar Nederland en ik krijg er ook weer echt zin in om langer in de keuken te staan en een beetje in huis te rommelen. Kortom alles gezellig te maken. Misschien herken je het wel. Mijn persoonlijke favorieten om dit alles nog leuker en gezellig te maken en de favoriete shoptips heb ik verzameld in de Happy Musthaves November. Kijk je mee? Happy Musthaves November Met langere en donkere avonden is het meer filmpjes kijken en voor mij ook meer bloggen, wat ik af en toe op de bank doe. Makkelijk met mijn koffie of thee er naast. Ik heb nu ook een

2 soort gelijk dienblad, maar één waar je vingers heel makkelijk tussen komen. Niet ideaal. Dit vouwbare dienblad vind ik praktischer en mooier. Ik houd er wel redelijk mee, maar met een peuter in huis een beetje gevaarlijk. Ook kaarsen branden, naast normale kaarsen brand ik dan graag geurkaarsen. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de badkamer. Je kent misschien de hammamlijn wel van Rituals ook Xenos heeft een soort gelijke lijn voor een veel leuker budget op de markt gebracht. Interessant!

3 Om het gezelliger te maken zoek ik al een tijdje een hocker dienblad. Om in de avonduren kaarsen op te plaatsen, snackjes etc. Ik kwam dit hocker dienblad tegen en hebben! Ook nog voor een leuk budget.

4 Niet alles gaat natuurlijk binnen plaatsvinden! De feestmaanden zijn begonnen en dan mag je glitteren en stralen. Maak iedere outfit dan ook stralendere met een glitterende schoenen.

5 Of zwart met gouden booties. Naast de feestelijke dagen is het ook fijn om een beetje door te kunnen lopen op de leuke kerstmarkten en daarna naar je lievelingsrestaurant te gaan. Misschien ga je nog wel een citytrip ondernemen? Leuke feestelijke combinatie toch om dan toch je outfit feestelijk te matchen met een paar van deze feestelijke schoenen.

6 Naast de schoenen maken natuurlijk de sieraden ook iedere outfit feestelijker? Ik vind deze strass oorbelllen geweldig!

7 Op mijn wensenlijstje voor de feestdagen? Staat uiteindelijk nog wel een mooi horloge. Al eerder had ik een rose goud fossil horloge. Super blij mee, maar het is echt versleten. Tijd voor een nieuwe en misschien geef ik het zelfs aan mij zelf cadeau. Welke Happy musthave van de Happy Musthaves November is jouw favoriet? Meer happy musthaves en favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

8 Happy Musthaves Oktober De herfst staat voor mij toch echt wel gelijk aan weer meer naar binnen, gezelligheid en een beetje keuvelen. In de lente en zomer ben ik ook veel meer buiten bezig. Ligt de focus op de tuin, buitenspelen met mijn zoontje en natuurlijk zomermode. Alleen nu draai ik eigenlijk alles een beetje om. Het interieur komt weer veel meer in de schijnwerpers. In grote lijnen ben ik helemaal tevreden. Gelukkig wel, want ik ben nog maar 1,5 jaar terug verhuisd en het was een grote verbouwing. Alles is van boven naar beneden nieuw. Toch zijn er nog veel kleine details die alles veel leuker en meer af zouden maken. Een vaas hier, een kussentje op de bank en een dekbedovertrek extra. Ik ben een beetje rond gaan shoppen en ook al druk met mijn lijstjes voor Sinterklaas en Kerst, want misschien herken je het wel rond de dagen zelf heb je geen idee. Alles heb ik verzameld in mijn Happy Musthaves oktober. Welke musthave zou jij wel willen shoppen? Favoriete happy musthaves oktober van blogger Foodinista

9 Bij onze verhuizing hebben wij ook een nieuw bed gekocht, maar voorlopig is het gebleven bij één dekbedovertrek. Ik ben nog steeds een beetje op zoek. Alles moet matchen natuurlijk. Het bed, behang en dan ook nog een tof dekbedovertrek. Ik vind dit wanderlust dekbedovertrek erg stoer en mooi. Al ben ik er over de kleur nog niet helemaal uit. Met bruin, taupe was het mij voor perfecter. Maar het thema vind ik top!

10 Je kent het misschien ook wel. Iin de herfst en winter is je huid droger dan normaal. Het binnen zijn, de verwarming en een beetje uitdroging van de zon. Dan ben ik echt fan van het smeren met argan olie. The Bodyshop heeft een nieuwe collectie met argan olie en de argan olie spray vind ik echt heel fijn. Zowel voor huid en haar echt een musthave!

11 Met de inrichting compleet ga ik verder kijken naar leuke en kleine accessoires. Onze eetkamerstoelen zijn van jeans. Blauw en grijs en de bank is van taupe curdoroy. Uiteindelijk komen de kleuren allemaal samen, maar deze jeans sierkussens zouden een leuk detail zijn op de bank.

12 De trend en eigenlijk kun je dit jaar in het interieur niet zonder; een stolp op tafel of in een leuke kast. Je kunt de stolp zelf helemaal stylen, maar met de feestdagen die er aan komen is het natuurlijk helemaal leuk!

13 In de zomer heb ik altijd minder bloemen in huis. Ook dan vind ik ze prachtig, maar omdat ik dan gewoon meer buiten ben vind ik het zonde en denk ik er gewoon niet zo aan. Alleen nu vind ik het tijd voor een mooi herfst en winterboeket. Ik ben niet de enige denk ik die helemaal verliefd is op de prachtige grote boeketten met diverse bloemen. Niks het zelfde. Deze moeten ook in een grote vaas. Ik kwam deze grote, voordelige en matte vaas tegen, waarin je dan niet de groene takken ziet. Prachtig!

14 Welke Happy musthave van de Happy Musthaves Oktober is jouw favoriet? Meer happy musthaves en favorieten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Eten tussen Venetië de locals in Veel mensen kunnen de Italiaanse keuken niet weerstaan. Heel begrijpelijk, want het water loopt je ongetwijfeld in de mond bij alleen al de gedachte aan al die lekkere pizza s en pastas. Ben je op vakantie in Venetië, dan kun je naar toeristische eettentjes gaan, maar is het niet veel leuker als je net zo kunt eten als de locals? Zo eet je waarschijnlijk ook weer eens iets anders dan anders. Er zijn genoeg fijne eetgelegenheden in Venetië waar je pal tussen de locals in zit en je dus even helemaal een Venetiaan kunt voelen. Een optimale vakantiebeleving! Venetië eten tussen de locals 1. Cantina Do Spade Een authentiek Venetiaans restaurant, dat is Cantina Do Spade. Je kunt er eten krijgen als gezouten vis of gefrituurde mozarella. Of ga voor een traditioneel Venetiaans gerecht in de vorm van risotto met zeevruchten of pompoen ravioli met walnoten en kaassaus. Stuk voor stuk gerechten die je met name in die streek kunt eten en waar ook de locals van smullen. 2. Cantina Do Mori Verkopers van de Rialto Markt: die vind je

15 bij Catina Do Mori. Ze komen er onder meer voor het mooie assortiment aan wijn. Kom wel op tijd, want dan kun je een fijn plaatsje aan de bar bemachtigen, voor de meeste levendigheid en het beste zicht op de kleurrijke bezoekers van de bar. 3. Antico Martini Ben je een visliefhebber, dan mag je Antico Martini niet overslaan. In dit restaurant wordt de vis op typisch Venetiaanse wijze klaargemaakt. Het resultaat: verbluffend lekkere vis, die je niet mag missen. 4. Bistrot de Venise. Niet ver van het Canal Grande zit een klein maar o zo sfeervol restaurantje, Bistrot de Venise. De Venetiaanse keuken loopt als een rode draad door de bistro heen. Op het menu staan onder meer koude visschotels. De vis komt uit Venetië zelf, verser kan niet! 5. Al Muro Wil je je een echte local wanen, ga dan naar Al Muro. In de namiddagen op zaterdagen worden bij een stand allerlei lekkernijen aangeboden. Er staan altijd locals ongeduldig te wachten, want het eten in combinatie met de prijs tien euro inclusief een glas wijn spreekt veel mensen aan. Je krijgt typisch Venetiaans eten waar je je vingers bij aflikt! 6. Al Merca Het is een van de kleinste barretjes van Venetië, maar op culinair gebied doet Al Merca niet onder voor andere eetgelegenheden. En dat weten de locals maar al te goed. In de bar zijn de lekkerste mini panini s te vinden, evenals olijven en kaas, naast 50 verschullende wijnen. 7. Rossopomodoro Wil je in Venetië want het is vind je Rossopomodoro. beste pizza van de stad het liefst pizza eten, dan kan dat ook en blijft Italië. Op St. Mark s plein Er wordt gezegd dat dit restaurant de heeft. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

16 Eetinspiratie in Rome In het voorjaar ga ik naar Spanje en genieten van Menorca één van de Balearen. Inderdaad een Spaans eiland. Alleen voor het najaar ben ik ook al weer een beetje aan rondkijken waar we naartoe gaan op vakantie. Nu Florian nog zo klein is kunnen we nog makkelijk in het voorjaar en najaar en daar moeten we eigenlijk nog een beetje van genieten, voordat we aan de schoolvakanties gebonden zijn. Italië is ons afgelopen jaar goed bevallen in het najaar, goed weer en natuurlijk het heerlijke eten. Alleen ik ben nog nooit in Rome geweest. Het staat echt heel hoog op mijn lijstje. We willen ook graag naar het strand dus ik ben druk op zoek naar een leuke camping, appartement of huisje net buiten Rome, zodat we kunnen genieten van het mooie weer, maar ook van de mooie stad. Wel ben ik alvast wat eetinspiratie in Rome aan het opdoen, want daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen en Rome schijnt het Italiaanse middelpunt van eten te zijn. Niks is volgens mij leuker dan je verdiepen in voorbereiden op het reizen en rondsnuffelen. Ik vond al hele leuke restaurants en kwam nog prachtige foto s tegen waar ik van moest watertanden die ik alvast met je deel. 5x Eetinspiratie in Rome

17 In Rome, waar bijna alle Italiaanse eetculturen bij elkaar komen, mag streetfood. Heerlijk ordinair genieten dus van een zak Frito Misto!

18 Shoppen bij lokale winkeltjes met de heerlijkste vleeswaren, kaasjes en olijfolie. Voor om mee naar huis te nemen, want in Italië genieten we van de meest heerlijke restaurantjes.

19 Koffiebarretjes in Rome voor een cappuccino in de ochtend of een espresso later op de dag.

20 Natuurlijk slaan we de heerlijke Italiaanse gelato niet over!

21 En een cannoli. Echt te heerlijk! Heb jij leuke en vooral heerlijke tips voor mij in Rome, dan lees ik ze heel graag! Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

22 Lunchen Chianti bij Nonna in de Eigenlijk hebben wij bijna de hele reis in Toscane goed gegeten. Je hebt al kunnen lezen in het dagboek na onze terugkomst uit Italië, mijn tips over Florence en ons dagje in Lucca. Wat ook echt op het wensenlijstje stond; uitgebreid lunchen bij nonna. De klassieke Italiaanse of eigenlijk Toscaanse keuken. Geen poespas, maar pure smaken en Italiaanse gastvrijheid. En wat hebben we genoten van dit heerlijke adresje! Het was wel even moeilijk te vinden na een tip, want het adres ga je niet vinden op de tomtom, maar uiteindelijk staan er bordjes langs de weg en dan kom je er wel. Ik neem je eerst mee in een restaurantblog van wat wij hebben gegeten en dan zal ik je vertellen hoe je ook naar dit top restaurantje in de Chianti in Toscane kunt rijden. Fotodagboek van lunchen bij Nonna bij restaurant Borgo Antico

23 Pasta is een voorgerecht. Wij begonnen met spaghetti in chianti. Wat ik mij de hele tijd en bij iedere hap heb afgevraagd? Hoe maak ik het zelf!

24 Ook bij het andere voorgerecht; de spicy risotto met vier kazen met een goede beet.

25 Als hoofdgerecht deelde we gemengde groente in beslag.

26 En gegrilde steak met lokale paddenstoelen.

27 Welke onder toeziend oog van Florian, met trots, door nonna zelf werden uitgeserveerd.

28 Wij genoten er alle drie van!

29 Als dessert: De klassieker tiramisu.

30 En als klassieker Salame di ciocolatte, met een intense chocoladesmaak! Daarna knalden we echt uit elkaar. Natuurlijk dronken we een heerlijk Chianti bij onze lunch.

31 Ook lunchen of dineren restaurant Borgo Antico bij Het restaurantje is niet zo heel makkelijk te vinden, maar het is de moeite waard. Op de tomtom of op je telefoon ga je naar Localita Lucolena in Lucolena in Greve in Chianta. Blijf alleen wel de weg volgen en dan zie je een oud houten bordje. Volg deze. Pak niet de zandweg, dan ga je een natuurgebied in. Uiteindelijk ga je dineren of lunchen bij nonna. Borgo Antico is geopend van woensdag tot maandag van 12:30 tot 14:30 en van 19:30 tot 22:00. Wij betaalden voor onze lunch; voor een lunchmenu met pasta, groente, dessert en halve liter wijn 17,50 en voor de losse gerechten 30 Euro bij elkaar. Aangezien wij met de auto waren en het 30 graden was vonden wij de halve liter wijn voldoende voor de lunch. Bij elkaar betaalden wij 47,50 voor 2 personen. Water en brood was van het huis. Overnachten in Toscane doe je bij Verblijven in een appartement is ideaal! Een ruim appartement met twee slaapkamers en een zwembad in Italiaanse sferen, daarin overnacht je bij Villa Rossini. Geen appartement, maar met familie of vrienden een heel vakantiehuis in Italië voor je zelf reserveer je met vakantiehuis Casabeppe bij Lucca. Met de kinderen van Toscane genieten, dan biedt Villa Botai mooie appartementen met zwembad en speeltuin en 10 kilometer buiten Florence. Geniet van Toscane, maar ga ook snel genieten van alles wat de mooie stad Florence te bieden heeft. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

32 Dagje in Lucca Wanneer je in Toscane bent dat kun je Lucca niet overslaan. Lucca stond ook op mijn lijstje met de te bezoeken stadjes waar we naartoe moesten gaan, alleen in mijn verwachting was Lucca echt compleet anders. Natuurlijk verwachtte ik wel dat Lucca toeristisch zou zijn, maar ik vond het echt wel overweldigend. Mijn huiswerk had ik gedaan op internet en met de reisboekjes, maar toch bij het arriveren is het veel groter dan verwacht en druk! Wij verbleven in de omgeving van Lucca en verbleven een dagje in Lucca, maar gaan zeker nog een keer terug, want verliefd ben ik geworden op Lucca al is het maar op de gnocchi van het geweldige restaurantje dat vonden in het steegje tussen alle drukte. Verslag van een dagje in Lucca Bij aankomst vond ik Lucca best wel overweldigend. Waarom? Gewoon, het is heel veel! Er is zo veel te zien, te doen, het is druk, mooi, je wilt heel veel en de sfeer vind ik overweldigend. Ik kreeg misschien ook wel spijt dat we maar één dagje in Lucca waren. Lucca omarmde mij een beetje. Een vriendinnetje waarschuwde mij al.

33 Toen wij door de stadspoort waren gelopen, wandelde wij direct over de antiekmarkt, dan ben je mij al een uur kwijt. De antiekmarkt is groot op zondag.

34 En nog meer schilderijtjes. Genieten, snuffelen en rondkijken.

35 Ook de heren snuffelden mee op de antiekmarkt.

36 Door naar de straten van Lucca, waar je ook kijkt alles vind ik mooi, ook de gevels.

37 Door de diversiteit neem je Lucca in je op.

38 Een hoogtepunt in Lucca het Piazza del Mercato. Prachtig om te zien. Rond en rondom huizen in alle kleuren. Of het slim is om er ook te gaan eten? Ik zou ergens anders kijken.

39

40 Lucca vond ik best wel overweldigend en als je niet uitkijkt dan raak je verdwaald in het stadscentrum. Dan bedoel ik tussen de grote winkels die wij ook gewoon hebben, maar er

41 zijn ook voldoende schattige delicatessenwinkels. Daar wil je wel zijn en rondneuzen.

42

43 Lunchen bij Osteria Neni, na een lange zoektocht op een rustige plek en na even wachten. Homemade pasta met gehakt, ricotta en bietjes. Echt één van de lekkerste gerechtjes die

44 ik in Italië heb gegeten! En homemade gnocchi! Echt de allerbeste die ik ooit op heb. Ben je in Lucca ga naar Osteria Neni, alleen voor de verse pasta en gnocchi.

45 Tevreden gasten, want de borden zijn leeg. Nog een espresso en we gaan weer verder. De kinderstoel was hier geen succes. Helaas geen tijd voor dessert, want heel lang stil zitten was

46 hier geen succes met Florian in de buggy, maar wat waren de homemade pasta en gnocchi goddelijk! Met brood, beer en fles ging het wel goed. Drie essentials als je gup net één is. In Lucca heb je ook de prachtige stadsmuren rondom de stad. De stadsmuren zijn ongeveer 4,5 km lang, maar deze wandeling hebben wij niet gered in één dag. Deze bewaren wij voor de volgende keer. Ook kun je fietsen huren, maar bij ons was het super druk in Lucca, misschien een feestdag? Fietsen door Lucca zag ik echt niet zitten. Rondom de stadsmuren, dat begrijp ik wel en het lijkt mij ook heel leuk. Ben jij eerder in Lucca geweest? Welk restaurantje is jouw favoriet, hoe heb jij het ervaren of wat vond jij het mooist? Wel overnachten in Lucca De volgende keer blijven wij langer dan een dagje in Lucca en gaan we zeker overnachten. Hiervoor heb ik ook al gekeken naar de leukste hotel en appartementen tips in Lucca. Budget: Je tijd volledig in Lucca besteden dan is een budget accommodatie, zoals het romantische B&B Don Chisciotte geen probleem. Luxe: Meer luxe en tussendoor ontspannen dan is Hotel Albergo Villa Marta een aanrader. Kidsproof: Verblijven in een appartement is ideaal! Een ruim appartement met twee slaapkamers en een zwembad in Italiaanse sferen, daarin overnacht je bij Villa Rossini. Geen appartement, maar met familie of vrienden een heel vakantiehuis in Italië voor je zelf reserveer je met vakantiehuis Casabeppe bij Lucca. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

47 Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek eigen gewoontes, ontdekkingen en vooral culinaire ontdekkingen. Wij gingen zelf naar Toscane, maar als je naar Toscane gaat rijden dan weet je dat een aantal tussenstops noodzakelijk zijn, al is het maar om te eten en drinken. Over onze tussenstop in Oostenrijk en de ontdekkingen in Innsbruck schreef ik al een blog. Ook in Innsbruck zou ik langer kunnen verblijven. Vroeg in de ochtend vertrokken wij vanuit Oostenrijk naar Toscane en wij wisten dat het zeker nog zeven uur rijden zou zijn. Florian had ook weinig zin in zeven uur achter elkaar in de auto zitten, dat was wel duidelijk. Na onze tripjes in Oostenrijk was de vakantiesfeer al echt begonnen en inchecken kon toch pas vanaf drie uur, voldoende tijd voor een leuke tussenstop in Italië en een restaurantje voor de lunch. Natuurlijk ook voor een plekje om onze dreumes even de beentjes te laten strekken. Tijdens onze rit kwamen wij tot de ontdekking dat Mantova een leuke tussenstop in Italië is om te gaan ontdekken. Waarom Mantova een leuke tussenstop in Italië is en waarom wij dat vinden dat vertel ik in dit blog. Natuurlijk gingen wij ook uitgebreid lunchen. Waarom Mantova een leuke tussenstop in Italië is Waarom een Mantova een leuke tussenstop in Italië is? Daar zijn veel redenen voor het. Het is een Unesco stadje in Lombardië een bekende streek in Italië die alleen al de moeite

48 waard is in Italië. Wanneer je de tolweg afrijdt dan raak je even verdwaald en vraag je, je af waar je naartoe moet, maar blijf de navigatie of borden volgen voor het oude centrum van Mantova en dan zie je het stadje opeens en het is heel opvallend met de stadsmuren, als een oud fort. Ga met de auto het stadscentrum in en parkeer in één van de kleine parkeergarages. Onze ervaring in Mantova Hoe wij Mantova hebben ervaren en waar wij hebben geluncht dat kan ik het beste laten zien met de foto s die we hebben gemaakt.

49 Leuke Italiaanse kneuterige winkeltjes in Mantova, maar ook de grotere ketens, waar we graag shoppen voor de populaire merken zijn aanwezig.

50 Wandelen door de knusse straatjes van Montova.

51 Door de straatjes wandelden wij al langs diverse restaurantjes, bakkertjes en diverse andere leuke winkeltjes.

52 Ook was er een kleine markt, waar ik achteraf spijt had, dat ik de vijgen niet had geshopt, want in Toscane kon ik ze nergens kopen.

53 Even de beentjes strekken tijdens de lange autorit naar Toscane.

54 En lunchen bij kidsproof restaurant La Cucina in Mantova. Met kinderstoel, verschoningsruimte op het toilet en waar kinderen mee eten van het menu en waar extra bordjes en bestek.

55 Iedere dag heeft La Cucina een wisselend menu voor de lunch en voor het diner. Dit menu is ook alles wat ze bij La Cucina serveren op de dag zelf. Wij bestelden de pasta s en de

56 desserts van de dag. Inktvispasta in tomatensaus

57 Aspergetortellini bij La Cucina in Montova

58 Italiaanse citroentaart de nonna bij La Cucina. Deze stond op mijn bucketlist om te proeven, de Italiaanse citroentaart dan en was direct van mijn Italiaanse eetbucketlijst af. Om heel

59 eerlijk te zijn, ik heb de citroentaart bij nog wel een aantal restaurantjes geproefd, zo heerlijk fris!

60 Ook bestelden wij onze eerste echte Italiaanse panna cotta met veel vanille en aardbeiensaus. Als je éénmaal in Italië bent, dan moet je het goed doen!

61 Wij lunchten op het terras, want het was heerlijk weer, maar ook binnen is het heel leuk en modern! Wat je wilt eten bestel je binnen en vervolgens komen ze het aan je tafel uitserveren, je rekent pas af na het diner. Geen stress dus en net zo ontspannen met kinderen. Onze kleine man at eerst even een klein broodje bijvoorbeeld en zo zijn er ook nog weleens andere dingetjes met kinderen die je eerst wilt doen. Je kunt ook eerst rustig een wijntje drinken, dat zag ik andere Italiaanse gasten doen. Zij haalden eerst de wijn en gingen past later de lunch bestellen. Wij vinden Mantova een leuke tussenstop in Italië en een echt succes en stoppen er de volgende keer zo weer! Misschien ook wel om er de volgende keer langer te blijven. Kende jij Mantova al? Leukste hotels in Mantova Vind jij Mantova net zo leuk als ik? Dan heb ik alvast leukste hotels in Mantova voor je uitgezocht, voor als je langer dan één dagje wilt blijven. Iets wat wij denk ik volgende keer wel doen, want er is veel meer te zien en doen. de er de te Overnachten in Mantova en op zoek naar hotel en appartementen tips? De leukste tips voor een hotel of appartement in Mantova heb ik verzameld. Budget: Bij Parco de Mincio verblijf je voor een kleine prijs in een vriendelijke B&B. Luxe: Bij hotel Casa Poli slaap je in een designer hotel midden in het centrum van Mantova voor nog steeds een leuke kamerprijs. Het Bed & Breakfast Casa del Teatro is midden in het centrum van Mantova en in een oud pand, maar je geniet van al het gemak. Kidsproof: Met een gezin is een appartement fijn en dan verblijf je prettig in appartement ottoetti in het centrum van Mantova. Iets buiten Mantova verblijven bij een Agriturismo

62 met met zwembad doe je bij Corte Trincerone. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk heel de reis naar Toscane. Niet zo gek eigenlijk als je bedenkt dat Italiaans eten één van mijn favorieten is en Toscane één van de Italiaanse gebieden waar je heel goed kunt genieten. Van Florence had ik ook heel hoge verwachtingen als grote stad in Toscane, een verzameling van al het heerlijks uit Toscane. Dat is ook zo, maar Florence is extreem toeristisch en misschien lees jij daarom ook dit blog wel. Waar ontdek je de echte leuke Foodie in Florence tips om de tourist traps een beetje te ontlopen en om van al het heerlijks te genieten in deze grote Toscaanse stad. Ik heb mijn leukste tips verzameld. Foodie in Florence de tips van Foodblog Foodinista Hotspot in Florence restaurant en lifestyleshop La Menagere Florence is toeristisch, heel toeristisch. En dat is Florence toeristisch, dat merk je ook wanneer je er rond loopt en voor je lunchadres of dineradres gaat zoeken en toen kwam ik opeens

63 in een tussenstraatje dit hele hippe en mooie restaurant tegen. Een echte eyecatcher. Eigenlijk valt het in Toscane een beetje uit de toon, want in Toscane zijn de restaurants klassiek en Italiaans, maar in Florence overheersen de menu s met drie-gangen voor 19,50. Erg jammer natuurlijk. Laat staan het foodshoppen. Voor een dagje Florence in je Toscane reis is het niet zo heel erg, dan is er zo veel te zien en te doen met alle kunst en cultuur, dat eten misschien een bijzaak is, maar bij een citytrip Florence dan wil ik in ieder geval echt een snufje culinair Toscane meekrijgen. Bij La Menagare komt het goed. Stylish, hip en niet alleen om zelf te gaan eten en drinken en maar ook om te shoppen. Zelfs de Italianen waren onder de indruk.

64

65

66

67

68 Patisserie, brood, pizzapunten en koffie bij

69 Savini Savini is niet alleen in Florence, maar eigenlijk in heel Toscane. Een keten dus, maar een ontzettende goede en hele veilige keuze, wanneer je als toerist waar voor je geld wilt. De zoetigheden en pattiserie zijn geweldig. Bij ieder hapje vroeg ik mij af hoe ze het maken, want dat wil ik vaker eten. Gelukkig kan ik het niet zelf, dat dacht ik ook heel vaak. Die laatste gedachte dus met een dikke knipoog. De pizzapunten zijn goed voor de to go food en beter dan van de gemiddelde toeristen to go en je kunt ze afgebakken meenemen, wat bij de supermarkt niet kan en op gewicht bestellen en het brood, zoveel keuze! Echt geweldig. Fijn voor in Florence om te ontbijten, lunchen of gewoon, omdat we er toch zijn.

70

71

72

73 Italiaanse gelato bij Grom In Florence zal je overspoeld worden door de ijszaken, correctie Italiaanse gelato. Heerlijk! Niet alleen in Florence, eigenlijk in alle kleine en grote stede in Toscane. Wanneer je het mij vraag is Grom de echte favoriet. Meestal niet op de hoofdstraat, maar juist verstopt in een klein zijstraat. Grom is in Florence verstopt in een zijstraatje achter de Duomo en kun je er geen genoeg van krijgen? Grom is zo n succes in Florence na het winnen van een aantal prijzen dat Grom ook niet mocht ontbreken in Sienna en Lucca.

74

75 De ijs menukaart bij Grom met de klassiekers, speciale Grom smaken en iedere dag een speciale smaak van de dag. Focus je goed op de menukaart, want het bestellen gaat heel snel en

76 volledig in het Italiaans. Mijn favorieten? De Crema di Grom en de salted caramel oh ja en de smaak van de maand was ook echt geweldig! Meer van ervaringen lezen over mijn reis naar Italië? Lees dan ook de volgende blogs: Mijn favoriete tussenstop in Italië het prachtige Mantova. Een dagje naar Betoverend Lucca. Lees mee in het September Dagboek met alles over Toscane. Ga eten bij een Echte Nonna in Toscane. Foodhal van Florence Geen grote culinaire stad kan zonder een foodhal, ook Florence niet. Op internet wordt de Foodhal toch een beetje negatief omschreven. Duur, toeristisch en kijk vooral uit voor de zakkenrollers. Eerlijk eigenlijk is het allemaal waar. Nu de grote maar; sla de foodhal absoluut niet over! In iedere

77 foodhal zijn pareltjes de ontdekken, ook in Florence. Het grote zakkenroller gevaar en het meet toeristische gedeelte bewaar je voor buiten, daar is de shopmarkt met tassen, portomonnees en toeristische souveniers. Daar is het ook heel druk! Loop er gewoon doorheen, want het is eigenlijk, zoals in alle steden en dan kom je bij de foodhal. Heel groot en in een oud gebouw. Beneden staan alle kramen met kaas, worstjes, vis en wij kochten heerlijk vijgenbrood. Ook gingen we beneden bij een visboer verse vis eten. Even snacken. Wat ik eerlijk vind aan de markthal? De prijzen zijn vooraf bekend, regelmatig betaalden wij meer bij de kleine shopjes met de vriendelijke Italianen. En voor ons stukje vijgenbrood betaalde ik 1,50 voor 150 gram eigenlijk valt het wel mee. Op de eerste verdieping zijn de restaurantjes terug te vinden en de kookworkshops.

78

79

80

81 Italiaanse koffie op een mooie locatie In een grote nieuwe stad ben je altijd zoekende. Italianen

82 drinken veel koffie en goede koffie, maar de locaties en vooral prijzen zijn heel divers. Maakt het in de kleine dorpjes niet heel veel uit of je binnen gaat staan of buiten op het terras gaat zitten, maar in Florence zeker wel. Toch zijn er adresjes waar de Italianen zelf voor het werk ook naartoe. Bij de kruising voor de Duomo en de galleria vonden wij dit koffietentje, met goede cappuccino s, ristretto s en zoete ochtendtaartjes.

83

84 Met een mini broodje Nutella voor Florian.

85 Tips voor het reizen naar Florence Natuurlijk kun je vliegen naar Florence, daarvoor zijn er diverse mogelijkheden vanaf Amsterdam. Wanneer je met de auto naar Florence gaat dan mag je met een buitenlandse auto onder werktijden niet in het standscentrum rijden. Wel wanneer je overnacht in Florence, maar dan moet het aangemeld zijn bij je hotel en dan melden zij je aan bij de politie, om boetes te voorkomen. Een goed idee is ook om met de trein naar Florence te gaan en je auto een aantal kilometers buiten het stadscentrum te parkeren bij een kleiner station. Een andere mogelijkheid is bij de mediamarkt buiten het stadscentrum. Daar is het gratis parkeren en vertrekt de tram. Het parkeren is gratis en het tramkaartje kost 1,50. Meer van ervaringen lezen over mijn reis naar Italië? Lees dan ook de volgende blogs: Mijn favoriete tussenstop in Italië het prachtige Mantova. Een dagje naar Betoverend Lucca. Lees mee in het September Dagboek met alles over Toscane. Ga eten bij een Echte Nonna in Toscane. De leukste hotels in volgens blog Foodinista Florence Ook leven als en foodie in Florence? Blij overnachten in Florence en ga op zoek naar een hotel of appartement. Mijn tips? De leukste tips voor een hotel of appartement in Florence heb ik verzameld. Budget: Bij B&B Fifty Seven overnacht je in ruime eigen kamers in Florence, maar voor een leuke prijs.

86 Luxe: Een luxe kamer helemaal in de klassieke Florence staat ga je vinden bij Piazza Pitti Palace. Toch liever een modernere kamer in het klassieke Florence dan heeft 1865 Residenza wel de allure van Florence in een klassiek jasje, maar met modernere kamers. Kidsproof: Met de kinderen naar Florence, maar ook van Toscane genieten, dan biedt Villa Botai mooie appartementen met zwembad en speeltuin en 10 km. buiten Florence. Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest. Regelmatig een nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in, in de zijbalk. Vijf eetzondes in Italië Een pasta hier, een pizza daar, maar de Italianen zelf houden er toch hele andere eetgewoontes op na. Zijn het vervelende eetgewoontes? Absoluut niet! Alleen een lesje eetcultuur voor je, je gaat onderdompelen in deze geweldige eetcultuur in Italië kan absoluut geen kwaad. De eetcultuur is rijk, het draai erom, want zonder eten kun je niet leven. Eten is gezelligheid en daarom is het belangrijk om voor je reis naar Italië deze vijf eetzondes in Italië te leren kennen begrijpen en volop mee te genieten. Misschien kunnen we ze ook een beetje meenemen naar Nederland, want zo verkeer zijn ze niet. Vijf eetzondes ga genieten in Italië en

87 1. Sla het ontbijt over Het lijkt alsof Italianen het ontbijt overslaan, want echt ontbijtrestaurantjes zijn er niet. Ga je zoeken naar het brood en beleg voor het ontbijt dan is het ook wel moeilijk. Natuurlijk in de supermarkt kom je er echt wel uit, vooral in de toeristische gebieden. Echt ontbijten en genieten als een Italiaan? Ga naar een Italiaans koffiehuisje en verwen je zelf. Drink in de ochtend zeker twee goede cappuccino s en bestel hier heerlijk koffiebroodjes of cornetto s bij en ga er voor zitten of blijf staan aan de bar. Het laatste is meestal iets voordeliger, maar we zijn op reis of op vakantie en nemen er de tijd voor. Voor een zitplaats betaal je in kleine dorpjes op het terras ongeveer 0,20 cent extra, maar e koffie kost ook meestal maar 1,20. Wat een luxe!

88 2. Eten op straat Eten op straat, je doet het gewoon niet! Een ijsje, een

89 gelato, het genieten, je thuis of waar je toch niet? is de enige gaat er voor dan ook, maar Het liefst ga uitzondering. Van eten moet je zitten. Op het terras, picknick, lopend iets eten. Zonde dan geniet je ook zitten met je gelato. 3. Lunchen met een broodje Echt niet! De lunch is de belangrijkste maaltijd van de dag. De ochtend start je met iets zoets, slim, want dan kun je het heel de dag nog verbranden. Vervolgens komt de lunch, heb je tijd, dan is het minimaal een drie gangen maaltijd, tussen en 15 uur en het diner start om uur. Alleen het diner is wel lichter dan de lunch. Lunchen met wijn en een uitgebreide maaltijd is standaard. Mangiare!

90 4. Bestel een cappuccino na de lunch of het diner Wil je de chef beledigen na de lunch of het diner? Bestel dan

91 een cappuccino of latte. Hoe heerlijk je het ook zal vinden. Doe het niet of drink je koffie op een andere locatie. De chef en het personeel van het restaurant waar je hebt zitten genieten zal zwaar beledigd zijn. Waarom? Met koffie versterk je de smaak van het heerlijke eten en met de melk spoel je de smaak weg. Een belediging dus. Niet zo gek dat het een ochtend drankje is dan. Een espresso is daarom de favoriet. Te sterk? Kijk dan niet raar op dat je Italianen er een lading suiker in ziet gooien. Een andere tip een espresso met cacao!

92 5. Pizza, pasta en risotto bijgerechten en

93 hoofdgerechten, echt niet! Al zijn wij het heel anders gewend en krijg je in Italië echt grote porties, pizza, pasta en risotto zijn geen hoofdgerechten, maar voorgerechten. De lunch en het diner start je met een antipasti, opgevolgd door soep of pizza, pasta of risotto, vervolgens een hoofdgerecht van vlees of vis. Verwacht bij het hoofdgerecht geen garnituren deze bestel je apart, maar eigenlijk is dit dan in Italië weer een uitzondering. Het vlees of visgerecht is de hoofdrolspeler. Vervolgens wordt de lunch of het diner afgesloten met een dessert en espresso. Maar laten we eerlijk zijn uiteindelijk bestellen we ze allemaal als hoofdgerechten en doen de Italianen het stiekem zelf ook al voor een snelle lunch. Al het eten voor een lunch of diner is veel. Italianen eten ook veel, vooral tijdens de zaterdag en zondaglunch, maar in de restaurants bestaat ook een grote deel cultuur. Een antipasti delen, pasta delen of pizza delen is heel normaal.

94 Meer reistips ontvangen en leuke foodfacts like Foodblog Foodinista of volg Foodinista op Instagram, Twitter en Pinterest.

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Foodie in Florence de tips

Foodie in Florence de tips Foodie in Florence de tips Echt een heerlijke stad om naar te gaan en om te zijn, Florence. Letterlijk en figuurlijk kan ik wel zeggen. De stad stond echt heel hoog op mijn wenselijstje, net zoals eigenlijk

Nadere informatie

Eetinspiratie in Rome

Eetinspiratie in Rome Eetinspiratie in Rome In het voorjaar ga ik naar Spanje en genieten van Menorca één van de Balearen. Inderdaad een Spaans eiland. Alleen voor het najaar ben ik ook al weer een beetje aan rondkijken waar

Nadere informatie

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek

Nadere informatie

Verslag van een dagje in Lucca

Verslag van een dagje in Lucca Dagje in Lucca Wanneer je in Toscane bent dat kun je Lucca niet overslaan. Lucca stond ook op mijn lijstje met de te bezoeken stadjes waar we naartoe moesten gaan, alleen in mijn verwachting was Lucca

Nadere informatie

Eetinspiratie in Rome

Eetinspiratie in Rome Eetinspiratie in Rome In het voorjaar ga ik naar Spanje en genieten van Menorca één van de Balearen. Inderdaad een Spaans eiland. Alleen voor het najaar ben ik ook al weer een beetje aan rondkijken waar

Nadere informatie

Rode wijn risotto met frisse groente

Rode wijn risotto met frisse groente Rode wijn risotto met frisse groente Eerlijk, voor mij is risotto eigenlijk nooit een teleurstelling, maar ik maak zelf bijna altijd een witte risotto. Wat is witte risotto? Nou met witte wijn, groente

Nadere informatie

Eetinspiratie in Rome

Eetinspiratie in Rome Eetinspiratie in Rome In het voorjaar ga ik naar Spanje en genieten van Menorca één van de Balearen. Inderdaad een Spaans eiland. Alleen voor het najaar ben ik ook al weer een beetje aan rondkijken waar

Nadere informatie

Verslag van een dagje in Lucca

Verslag van een dagje in Lucca Dagje in Lucca Wanneer je in Toscane bent dat kun je Lucca niet overslaan. Lucca stond ook op mijn lijstje met de te bezoeken stadjes waar we naartoe moesten gaan, alleen in mijn verwachting was Lucca

Nadere informatie

Mix en match met je servies en bestek

Mix en match met je servies en bestek Mix en match met je servies en bestek Misschien herken je het wel, tijdens de feestdagen pak je niet alleen uit met het uitgebreid koken en serveer je de meest uitgebreide hapjes en culinaire diners, je

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam

Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Lunchen bij Jamie Oliver in Rotterdam Mijn eerste keer bij Jamie s Italian was niet in Rotterdam, ook niet in Londen nee het was in Dubai. Blij als een kind ging ik er naartoe en begon ik aan de plank.

Nadere informatie

Rustig en pitoresk Agios Prokopios

Rustig en pitoresk Agios Prokopios Rustig en pitoresk Agios Prokopios Naxos Voor ik vertrok naar het Griekse eiland Naxos, één van de misschien wel bekendere Cycladen eilandengroep, was het eiland Naxos voor mij totaal onbekend. Wat ik

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

Lunchen bij Restaurant Joost

Lunchen bij Restaurant Joost Lunchen bij Restaurant Joost Waarom ga je niet zo snel lunchen of dineren bij een restaurant bij een hotel? Eigenlijk weet ik het zelf niet. Ik ben daar zelf altijd nieuwsgierig naar. Ik heb zelf een aantal

Nadere informatie

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België

Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België December Eetdagboek Sinterklaas, Den Haag, Kerst en België Zo en voor ik het wist was het kerst, zo voelde mijn Decembermaand een beetje aan. Niet als iets vervelends, want December was leuk! Een drukke

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in

Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Oktober dagboek Utrecht, Rauw en de keuken in Eigenlijk moet ik heel eerlijk toegeven dat ik na de prachtige zomer met heel veel zonuren, prachtige reizen en gewoon genieten best wel een beetje in een

Nadere informatie

Mantova een leuke tussenstop in Italië

Mantova een leuke tussenstop in Italië Mantova een leuke tussenstop in Italië Voor mij is Italië een land waar ik het liefst alles wil meemaken, beleven en proeven. Uiteindelijk is het een groot land, maar ook in Italië heeft ook iedere streek

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane

Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Marktplaatsmomenten onze reis naar Toscane Deze maand heb je al regelmatig kunnen lezen over onze avonturen in Oostenrijk en Italië. Ook in september en oktober heb ik er over geschreven, zoals in het

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Uit eten met kerst Restaurant tips

Uit eten met kerst Restaurant tips Uit eten met kerst Restaurant tips Geen zin om met kerst uitgebreid in de keuken te staan of om één van de twee kerstdagen je ook nog even uitgebreid in de watten te laten leggen bij een restaurant. Eigenlijk

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Leeuwarden stad van de smaak 2015

Leeuwarden stad van de smaak 2015 Leeuwarden stad van de smaak 2015 In Leeuwarden is het dit jaar allemaal te doen of eigenlijk te proeven en op smaak te beleven. In de stad in het noorden in Leeuwarden is het dit jaar, namelijk de Stad

Nadere informatie

Amsterdam. Bites bij East 57

Amsterdam. Bites bij East 57 Nieuwe hotspot Amsterdam East 57 Er wederom een Nieuwe hotspot in Amsterdam: East 57 Amsterdam. Eigenlijk is East 57 een beetje alles wat de echte lekkerbek zoekt. Het is sinds september zowel een nieuw

Nadere informatie

Het is uitverkoop! Dress to Impress

Het is uitverkoop! Dress to Impress Het is uitverkoop! Dress to Impress Ook een beetje veel uitgegeven in december en moet je eigenlijk weer een beetje sparen in januari? Of ben je er juist helemaal klaar voor? De uitverkoop! Tijd om te

Nadere informatie

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo

Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Hotspot in Rotterdam The Park inspired by Erik van Loo Rotterdam is een mooie samenwerking en concept rijker. The Park inspired by Erik van Loo, van Parkheuvel. The Park inspired by Erik van Loo in Rotterdam

Nadere informatie

#marktplaatspareltjes mijn familietafel

#marktplaatspareltjes mijn familietafel #marktplaatspareltjes mijn familietafel Ondertussen woon ik een half jaar in ons nieuwe huis en langzaam aan is onze inrichting steeds meer naar onze zin en zijn wij steeds meer tevreden. Wat ik dan ook

Nadere informatie

Vijf tips in Innsbruck

Vijf tips in Innsbruck Vijf tips in Innsbruck In één keer naar Italië reizen met de auto vinden wij te ver en eigenlijk ook helemaal niet zo leuk. Als Eric en ik samen zouden reizen, dan zouden we misschien wel in één keer doorrijden,

Nadere informatie

Pasen en leuke plannen

Pasen en leuke plannen Maart Eetdagboek Koffie, Pasen en leuke plannen Weer een nieuw eetdagboek met niet alleen eten, maar een beetje van alles eigenlijk. Een maand, waarin ik niet heel veel buiten de deur was, helaas, want

Nadere informatie

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar

Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Eten en drinken in Inle Lake Myanmar Wat een rijke cultuur heeft Myanmar. Cultuur wisten we natuurlijk, daarom zijn wij er ook naartoe gereisd, maar qua eten en drinken overtreft het de verwachtingen.

Nadere informatie

Reisinspiratie in Rome

Reisinspiratie in Rome Reisinspiratie in Rome In het voorjaar ga ik naar Spanje en genieten van Menorca één van de Balearen. Inderdaad een Spaans eiland. Alleen voor het najaar ben ik ook al weer een beetje aan rondkijken waar

Nadere informatie

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa Serenella & Villa Limonaia - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar

Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Fietsen en Eten in Inle Lake Myanmar Onze laatste dag in Inle Lake. Een goede reden om goed afscheid te nemen van dit prachtige gebied in Myanmar en nog één keer de fiets te pakken en te genieten van de

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Eliza was here - Borgo Artimino - /italie/toscane/artimino/borgo_artimino.htm 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië

Nadere informatie

Bilderberg De Keizerskroon

Bilderberg De Keizerskroon Weekendje Apeldoorn bij Bilderberg De Keizerskroon Ik ben er dol op weekendjes weg. Ik wilde schrijven, vooral in de zomer, maar dat is eigenlijk helemaal niet waar. Het hele jaar door vind ik het heel

Nadere informatie

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane

September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane September Eetdagboek Eerste verjaardag, Tirol en Toscane Alweer een nieuw eetdagboek van de maand september en september is echt voorbij gevlogen! Het zal wel zo zijn, doordat september eigenlijk een maand

Nadere informatie

Mosselen met chorizo en peer

Mosselen met chorizo en peer Mosselen met chorizo en peer Ja we zijn er weer! Waar, nou ik in Italië, haha. Alleen we zijn ook midden in het mosselenseizoen en deze mosselen heb ik al lekker opgepeuzeld, daarom deel ik gewoon dit

Nadere informatie

Winter foodtruck evenementen

Winter foodtruck evenementen Winter foodtruck evenementen Heb jij ze ook gemist de afgelopen herfst en winter? Wat? De foodtruck festivals. Dan gaat het tijd worden om er weer één te bezoeken. We gaan nog niet massaal naar buiten,

Nadere informatie

Leuven en de biertjes ga foodpairen

Leuven en de biertjes ga foodpairen Leuven en de biertjes ga foodpairen Ik nam je vorige maand al mee in mijn Foodie in Leuven blog en vatte een beetje alles samen wat ik heb gedaan tijdens een weekendje Leuven, vooral wat ik heb gegeten

Nadere informatie

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek

Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Geen tapas maar shapas het is Sherryweek Inderdaad geen tapas, maar shapas het is Internationale sherryweek, zoals je in mijn oktober dagboek al kon lezen ben ik in oktober aangeschoven bij een taps lunch,

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Infused water smaken tips

Infused water smaken tips Infused water smaken tips Zo poeh he, wat is het warm! En er lijkt ook niet echt een einde aan te komen. Ach wat zeuren we eigenlijk. Is het een waterig en koud voorjaar dan zeuren we. Is het een warme

Nadere informatie

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam

Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kindvriendelijk lunchen bij Haddock in Amsterdam Kidsspot, kindvriendelijk, maar wil je zonder kids naar Haddock dan is het ook zeker de moeite waar, lees gewoon het blog even. Wij gingen er in ieder geval

Nadere informatie

Eten en drinken in Adelaide

Eten en drinken in Adelaide Eten en drinken in Adelaide Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in

Nadere informatie

April Eetdagboek Mallorca, Maastricht en Leuven

April Eetdagboek Mallorca, Maastricht en Leuven April Eetdagboek Mallorca, Maastricht en Leuven April was een hele leuke maand! De lente is echt begonnen en ik mocht er van genieten, zowel in Nederland in de lentezon als op Mallorca en ik ging nog een

Nadere informatie

Tilburg TApas Tocht. 2. Je kiest één van de volgende locaties om daar 1 x keuze tapas op te halen. Dat kan bij Appelsien, Pleïade, La Nonna of Locals.

Tilburg TApas Tocht. 2. Je kiest één van de volgende locaties om daar 1 x keuze tapas op te halen. Dat kan bij Appelsien, Pleïade, La Nonna of Locals. Tilburg TApas Tocht Een wandeling door het dwaalgebied - tapas ophalen in de leukste winkeltjes - tapas dineren op een top locatie aan het einde van de wandeling Te koop bij: - VVV kantoor - spoorlaan

Nadere informatie

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer

MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer MaMa Kelly Kreeft en kip en zo veel meer Ja, ik ben bij mij MaMa Kelly geweest, een bistro restaurant en inderdaad ik ben enthousiast, goed gelezen! Op instagram zag ik veel prachtige foto s van het nieuwe

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Eten en drinken in Adelaide

Eten en drinken in Adelaide Eten en drinken in Adelaide Onze tour of eigenlijke onze foodtour hier in Australië gaat verder. In dit foodblog ontdekken wij nog steeds de regio Adelaide en gaan we verder met de markthal, wijnen in

Nadere informatie

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agriturismo La Torriola - (Italië Umbrië Todi) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen

HelloFresh Unboxed. Foodbox bestellen HelloFresh Unboxed Ook wij vieren deze zomer een beetje vakantie. Al is onze vakantie nog best ver weg. In september kijken wij uit naar twee heerlijke weken Italië. Het vooruit kijken is ook echt genieten.

Nadere informatie

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agriturismo La Torriola - (Italië Umbrië Todi) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol

Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Stoofpeertjes zoet, rood en zonder suiker of alcohol Als ik kind vond ik ze echt al heerlijk stoofpeertjes en dat is door de jaren heen niet veranderd. Alleen het koken dat duurt wel even. Er zijn heel

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Simpel en stijlvol dineren

Simpel en stijlvol dineren Simpel en stijlvol dineren Nee dit is voor de verandering een keer geen blog over een lunch, diner of andere eetgelegenheid waar ik enthousiast over ben. Al is het wel een combinatie van dit alles waar

Nadere informatie

Koffer inpakken voor Parijs

Koffer inpakken voor Parijs Koffer inpakken voor Parijs Op mijn reisblog wil ik het niet alleen bloggen over mooie bestemmingen, dromen bij de bucketlist en de leuke, interessante en actieve dingen die je daar kunt gaan doen. Wat

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava

Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Sweet Emotions Prikkel je zintuigen tijdens de Horecava Zoete Emoties proeven, het is de eerste gedachte bij de naam van Sweet Emotions en de combinatie met de Horecava. Sweet Emotions is alleen veel meer

Nadere informatie

Pannenkoeken, BBQ en Gin

Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus Eetdagboek Pannenkoeken, BBQ en Gin Augustus is bijna helemaal afgelopen en tegenwoordig gebeurt er zo veel, waar ik heel erg blij mee ben dat ik soms allemaal niet meer kan bijhouden, maar ik

Nadere informatie

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit

Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Restaurant De Waag in Leiden Must Visit Zoals je misschien wel weet is Florian, net zoals ik zelf, nog geboren in Haarlem. Ondanks dat wij nu in Brabant wonen hebben wij toch het goede voornemen om ieder

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder

Warme feestdagen. Samen met mijn moeder Warme feestdagen De kerstdagen gaan weer bijna beginnen en misschien zit jij ook al helemaal in de kerstsfeer. Ik wel hoor, terwijl ik dit blog aan het typen ben kijk ik naar mijn kerstboom, fotolijst

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Oktoberfest München we komen eraan

Oktoberfest München we komen eraan Oktoberfest München we komen eraan Afscheid nemen van Bella Italië en op naar een bestemming waar ik ontzettend graag naartoe wil. Niet zo zeer de stad München, daar heb ik eigenlijk niet heel veel verwachtingen

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2014/15 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

December Eetdagboek Foodblog Foodinista

December Eetdagboek Foodblog Foodinista December Eetdagboek Foodblog Foodinista December is een heerlijke maand voor een foodblogger. Het December eetdagboek van foodblog Foodinista. Sint, kerstmarkt, etentjes en cadeautjes. Alles is weer vastgelegd

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona

Residence Il Casale Italië Toscane Cortona Residence Il Casale Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Residence Il Casale - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick

Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Dagje Antwerpen Blog Report Reisblog Reischick Ik moet heel eerlijk toegeven sinds Florian geboren is zijn wij er niet echt aan toegekomen om hele leuke dingen te doen als gezin, er echt als gezin op uit

Nadere informatie

Leukste strandlakens kies jij?

Leukste strandlakens kies jij? Leukste strandlakens kies jij? welke Gelukkig er komt weer strandweer aan en ik ga ook nog op reis. Zeker weten dat wij een aantal strand en zwembad dagen inplannen, want daar zijn wij heel hard aan toe

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro

Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro Quinta dos Raposeiros Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta dos Raposeiros - (Portugal Costa de Lisboa Santo Isidoro) - 0 sterren 1.2.

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Wentelteefjes van paasbrood

Wentelteefjes van paasbrood Wentelteefjes van paasbrood Ik ben denk ik niet de enige die na de Paadagen en ook met Kerst herkennen we het wel, met restjes Paasbrood blijft zitten en natuurlijk met kerst met kerstbrood. Al gaat dit

Nadere informatie

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura

Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura Punta Falcone Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Punta Falcone - (Italië Sardinië Santa Teresa di Gallura) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta

Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta Quinta das Vinhas Portugal Madeira Estreito da Calheta 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Quinta das Vinhas - (Portugal Madeira Estreito da Calheta) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2015/16. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2015/16. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2015/16 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista

Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Persoonlijk Alfabet E Foodblog Foodinista Het persoonlijk alfabet gaat verder en ondertussen zijn we aardig onderweg in het alfabet, dit betekend ook dat ik het gewoon aan het volhouden ben. De E vind

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Borgo della Meliana Italië Toscane Gambassi Terme

Borgo della Meliana Italië Toscane Gambassi Terme Borgo della Meliana Italië Toscane Gambassi Terme 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo della Meliana - (Italië Toscane Gambassi Terme) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Mijn budget weekendje Utrecht

Mijn budget weekendje Utrecht Citytrip: Utrecht Budget weekendje Een budgetweekendje in Utrecht! Ja dat kan tegenwoordig. Ik ben er zelf nogal happy mee, want ik moet toegeven dat ik Utrecht een hele leuke stad vind voor een weekendje

Nadere informatie

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Las Calas - (Spanje Gran Canaria San Mateo) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie