samen voor anderen in de Kop van Overijssel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "samen voor anderen in de Kop van Overijssel"

Transcriptie

1 samen voor anderen in de Kop van Overijssel Het Rode Kruis is de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. Haar vrijwilligers, gesteund door een aantal beroepskrachten, doen overal belangrijk werk. Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden zonder daarbij onderscheid te maken. In deze brochure lees je wat het Rode Kruis doet in de Kop van Overijssel. Denk je erover om vrijwilliger te worden? Of sponsor? Meld je dan aan of vraag eerst meer informatie! Achter op deze brochure zie je hoe je ons het best kunt bereiken. Inmiddels telt het Rode Kruis opgericht in 1863 door Henry Dunant- wereldwijd zo n 108 miljoen vrijwilligers in ruim 180 landen. Alle nationale verenigingen zijn gelijkwaardig en helpen elkaar. Alleen al in Nederland zijn er ruim leden en donateurs en meer dan vrijwilligers actief in ongeveer 75 districten en 330 afdelingen. De afdeling Kop van Overijssel telt ongeveer 80 actieve vrijwilligers. Overal, dus ook in Nederland, houdt het Rode Kruis zeven grondbeginselen in ere: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

2 De missie van het Rode Kruis is het voorkomen en verzachten van menselijk lijden, waar dan ook, het beschermen van levens en gezondheid en het waarborgen van respect voor de mens. Het Rode Kruis kent een drietal strategische doelen: 1. Het beperken van de gevolgen van noodsituaties 2. Het versterken van zelfredzaamheid 3. Het vergroten van respect en hulpbereidheid De hieraan gerelateerde werkzaamheden zijn verdeeld in zogenaamde speerpunten (aandachtsgebieden) die hier op aansluiten: Noodhulp, Eerste Hulp, Sociale Hulp (bevorderen zelfredzaamheid) en Diversiteit. Communicatie, Fondsenwerving, Vrijwilligersmanagement en Opleidingen zorgen daarnaast voor de ondersteuning van de kernactiviteiten. Noodhulp De noodhulp bij rampen, ongevallen en evenementen is één van de meest bekende activiteiten van het Rode Kruis. Het doel van noodhulp is het verminderen van de gevolgen van rampen, conflicten en ongevallen. Vooral door ontwikkelingen buiten het Rode Kruis vragen de organisatie en kwaliteit van de uitvoering veel aandacht. De afdeling Kop van Overijssel is onderdeel van de veiligheidsregio IJsselland. Wanneer nodig zullen onze getrainde vrijwilligers in opdracht van de veiligheidsregio worden ingezet. Eerste Hulp Eerste Hulp posten bij evenementen zijn een bekend verschijnsel in onze regio. We richten ons vooral op Eerste Hulp en Opvang & Verzorging. Om vrijwilligers goed voorbereid op pad te sturen wordt opgeleid, getraind, herhaald en geoefend.

3 Onze vrijwilligers zijn bijna ieder weekend in de regio actief bij bijvoorbeeld sportwedstrijden, dorpsfeesten, schaats- en wandeltochten, bloemencorso s, enzovoort. Voor al deze evenementen hebben wij hulpverleners nodig. We kunnen elke hulp, op welke manier dan ook, goed gebruiken. Je kunt zelf aangeven waarmee je wilt helpen en wanneer. Je staat nooit alleen, je bent altijd met zijn tweeën. Wat je nodig hebt, is een eerste hulp diploma inclusief reanimatie/ AED. Als je geen diploma hebt, is het mogelijk een cursus bij ons te volgen. Voor vrijwilligers zijn daar geen kosten aan verbonden. In een geval van een calamiteit in de Kop van Overijssel (of soms daarbuiten) kan de gemeente een beroep doen op de opvangen verzorgingsteams van het Rode Kruis. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van deze teams op de momenten dat het treinverkeer totaal vastloopt. Het Rode Kruis zorgt dan voor veldbedden, eten en zet informatielijnen op waardoor gestranden contact kunnen hebben met het thuisfront. Of andersom. Sociale Hulp Aan sociale hulp is een groeiende behoefte. In de moderne samenleving ontbreekt het steeds meer aan samenhang door het wegvallen van kerkgemeenschappen en verenigingsverbanden. Ook goed nabuurschap is in deze tijd niet meer vanzelfsprekend. Hoewel misschien minder spectaculair dan noodhulp, voorziet het bieden van solidariteit, samenhang en geborgenheid in een grote behoefte. Bijvoorbeeld aan zieke, gehandicapte, oudere en alleenstaande mensen die behoefte hebben aan aandacht, contact en ontspanning. In de Kop van Overijssel zetten vrijwilligers zich onder meer in voor het organiseren van sociale en recreatieve activiteiten, het

4 verlenen van zorg, het organiseren van aangepaste vakanties en het leveren van vriendendiensten. Recreatieve activiteiten Deze activiteiten richten zich op groepen mensen die graag contact willen maken met anderen. Mensen willen ergens bij horen, vrienden maken of lotgenoten ontmoeten. In de Kop van Overijssel zijn op dit moment groepsactiviteiten in Steenwijk, Giethoorn, Oldemarkt en Steenwijkerwold. Graag willen wij onze activiteiten verder uitbreiden maar daarvoor zijn meer vrijwilligers nodig. Het sociaal huisbezoek De hoofddoelstelling van sociaal huisbezoek is het bieden van een luisterend oor en persoonlijk contact. Het belangrijkste wat de vrijwilliger hier kan bieden is zijn of haar gezelschap. Het huisbezoek heeft ook een signalerende functie. Bijzondere vakanties Het Nederlandse Rode Kruis organiseert ook voor mensen uit onze regio al ruim vijftig jaar aangepaste vakanties voor mensen die moeilijk zelfstandig op pad kunnen en die afhankelijk zijn van hulp van derden. Wij bieden deze mensen een vakantie aan met hun partner, een vriend(in) of de directe mantelzorger. De vakanties variëren van een trip naar één van de Rode Kruis hotels tot een vaartocht met onze eigen Henry Dunant.

5 Even weg van de dagelijkse routine en heerlijk ontspannen en verzorgd worden in een andere omgeving; velen hebben dat nog nooit meegemaakt. Dankzij onze vrijwilligers wordt dat elk jaar toch werkelijkheid voor zo n zesduizend mensen. Vriendendiensten Bij vriendendiensten gaat het om één-op-één contacten voor mensen die behoefte hebben aan sociaal verkeer en aandacht. Dat biedt zekerheid, veiligheid, orde en regelmaat. De afdeling Kop van Overijssel wil ook op dit gebied haar activiteiten verder ontplooien. Vriendendiensten kunnen zijn: huisbezoek, oppashulp, internetles of instructie voor mensen die aan huis gebonden zijn. Ook hebben we contactcirkels : Regelmatig contact houden via telefoon. Gewoon om te horen of alles goed is, om nieuwtjes uit te wisselen. Als mensen naar elkaar omkijken dan geeft dat een gevoel van zekerheid. Diversiteit Internationaal spant het Rode Kruis zich in om de gevolgen van conflicten en rampen te verzachten. Het Rode Kruis wil het welzijn en de gezondheid bevorderen van slachtoffers en

6 vluchtelingen. Het Rode Kruis in West-Europa steunt zusterverenigingen in ontwikkelingslanden met geld en kennis. Het Nederlandse publiek, vooral jongeren op scholen, ontvangt voorlichting over onze hulp bij (natuur)rampen, het humanitair oorlogsrecht en de rol die het Rode Kruis daarbij speelt. Communicatie & Fondsenwerving Om de drie voornoemde kerntaken goed te kunnen doen, zijn er middelen nodig. Om deze te verkrijgen wordt ondersteuning verleend door het aandachtsgebied Communicatie & Fondsenwerving. Het Rode Kruis heeft geld nodig om te kunnen functioneren en op haar beurt anderen, waar ook ter wereld, financieel te steunen. Het houden van collectes is een taak op zich waar ook lokaal- veel aan voorbereid moet worden. Daarnaast moet communicatie helpen de omgeving een goed beeld te geven van het belangrijke werk dat de vrijwilligers van het Rode Kruis doen en welke ambities we hebben. Dat maakt mensen bereid om hun steentje bij te dragen in daden of in geld. Als vrijwilliger, lid of donateur. Goede communicatie moet verder leiden tot een gesmeerd lopende organisatie. Collecte Voor onze belangrijkste bron van inkomsten, de jaarlijkse huisaan-huis collecte, hebben wij altijd collectanten nodig. Heb jij één week per jaar een paar uur, een avond of meerdere avonden tijd dan zou je ons enorm kunnen helpen. Wanneer je niet houdt van langs de deuren gaan dan is een organiserende rol ook een mogelijkheid. Wanneer er iemand aan de deur staat om te collecteren, realiseer je je niet wat daar qua organisatie aan vooraf gegaan is.

7 Vrijwilligersmanagement & Opleidingen Zonder vrijwilligers geen Rode Kruis. Vrijwilligers geven door hun inzet en solidariteit met kwetsbare mensen uitdrukking aan het beginsel menslievendheid. Zij zijn de ambassadeurs van het Rode Kruis. We spannen ons in voor het werven, begeleiden en behouden van vrijwilligers en bevorderen hun deskundigheid. Het Rode Kruis organiseert veel cursussen op allerlei gebieden voor haar eigen vrijwilligers maar ook voor u: de burger. Een paar voorbeelden: Reanimatie In 4 uur brengen wij je reanimatievaardigheden bij (inclusief het gebruik van de AED). Dit betekent dat je bij een hartstilstand weet wat je kunt doen om het slachtoffer te helpen. Online EHBO cursus (E-learning) Weinig tijd, maar toch de behoefte om meer kennis te hebben op het gebied van Eerste Hulp? Onze online cursus stoomt je in slechts 2 uur klaar om Eerste Hulp te kunnen verlenen bij de zeven veel voorkomende ongevallen. Eerste Hulp hoeft niet saai te zijn! Kijk op voor meer informatie. EHBO Weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand, kneuzing of ernstige bloeding? Teveel mensen in Nederland weten niet wat ze moeten doen. Zorg ervoor dat jij het wel weet en jouw partner, kind, familielid of collega kunt helpen als dat nodig is. Volg een EHBO cursus bij jou in de buurt. Voor verdere verdieping bieden wij ook de zogenaamde cursus uitgebreide EHBO aan.

8 Jeugd EHBO Op diverse basisscholen wordt er in de groepen 7 en 8 jeugd EHBO gegeven. Dit wordt gedaan door vrijwilligers met een Eerste Hulp diploma. Op deze manier willen wij ook aan de jeugd onze kennis overdragen en hopen wij natuurlijk dat ze nu of later het Rode Kruis komen versterken. Praktische vaardigheden Diverse cursussen om zorgvragers te kunnen helpen met allerlei dagelijkse handelingen, begeleiden bij het rolstoelrijden, verplaatsen met behulp van een til-lift, kennismaken met vaak voorkomende ziektebeelden en wat dit betekent voor het verlenen van hulp. Eerste hulp aan kinderen Deze cursus wordt georganiseerd voor volwassenen (ouders, oppasouders, medewerkers kinderdagverblijven, etc.). In een aantal avonden wordt bijgebracht hoe men eerste hulp kan verlenen aan kinderen. Maatschappelijke stages Ook het Rode Kruis afdeling Kop van Overijssel levert een bijdrage aan de zogenaamde Maatschappelijk Stages. Hierdoor kunnen leerlingen van middelbare scholen een dag of meerdere dagen meedraaien om zo meer bekend te raken met het werk van het Rode Kruis. Meer informatie Deze brochure is een uitgave van de afdeling Kop van Overijssel van het Nederlandse Rode Kruis. Heb je vragen of wil je je meteen aanmelden, stuur dan een mail naar: info@rodekruis-kopvanoverijssel.nl of kijk op onze website november 2013

samen voor anderen in de Kop van Overijssel

samen voor anderen in de Kop van Overijssel samen voor anderen in de Kop van Overijssel Het Rode Kruis is de grootste humanitaire hulporganisatie ter wereld. Haar vrijwilligers, gesteund door een aantal beroepskrachten, doen overal belangrijk werk.

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2013 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2013 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag 2013 2013 is een bewogen jaar Conflicten als in Syrië, natuurrampen en vele

Nadere informatie

Het Rode Kruis kiest bij conflicten geen partij. Het kiest altijd voor de slachtoffers, tot welke zijde zij ook behoren.

Het Rode Kruis kiest bij conflicten geen partij. Het kiest altijd voor de slachtoffers, tot welke zijde zij ook behoren. Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Overal ter wereld handelt de organisatie volgens dezelfde zeven grondbeginselen: Menslievendheid Onpartijdigheid Neutraliteit

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2015 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2015 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag2015 2015: het jaar van de vluchteling Honderdduizenden mensen sloegen dit jaar

Nadere informatie

Jaarverslag Afdeling Utrecht. 1

Jaarverslag Afdeling Utrecht.   1 Afdeling Utrecht Jaarverslag 2017 Het afgelopen jaar 2017 werd gekenmerkt door grote veranderingen binnen onze afdeling. Door de nieuwe strategie van het Rode Kruis, in combinatie met de aanhoudende financiële

Nadere informatie

Beleidsplan Nederlandse Rode Kruis District Zaanstreek-Waterland 2012-2020

Beleidsplan Nederlandse Rode Kruis District Zaanstreek-Waterland 2012-2020 Beleidsplan Nederlandse Rode Kruis District Zaanstreek-Waterland 2012-2020 Februari 2012 1 Samen op weg naar de toekomst Het bestuur Nederlandse Rode Kruis Zaanstreek-Waterland 2012 Voorzitter Secretaris

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 VOORWOORD

Jaarverslag 2018 VOORWOORD Afdeling Utrecht VOORWOORD In 2018 vierden we als ons 150 jarig bestaan. Ter ere hiervan vond in juni een feest plaats met onze vrijwilligers. Zij zorgen er mede voor dat we de doelstelling kunnen blijven

Nadere informatie

Jaarplan 2013 samenvattend overzicht van: Afdeling Barendrecht nummer: 50203

Jaarplan 2013 samenvattend overzicht van: Afdeling Barendrecht nummer: 50203 Jaarplan 2013 samenvattend overzicht van: Afdeling Barendrecht nummer: 50203 Afdelings, districts, noodhulpregionummer: 50.203 Naam: District: Strategisch doel 1: Beperken van de gevolgen van noodsituaties

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Inrichting districtsbestuur Een districtsbestuur van een district nieuwe stijl is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Het Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd noodhulp en sociale hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Laagdrempelig en vraaggericht, neutraal

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Rode Kruis Afdeling Utrecht

Vrijwilligerswerk Rode Kruis Afdeling Utrecht Vrijwilligerswerk Rode Kruis Afdeling Utrecht Het Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd noodhulp en sociale hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Laagdrempelig en vraaggericht, neutraal en daadkrachtig

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2014

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct. Jaarverslag 2014 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct Jaarverslag 2014 Kijk voor het volledige jaarverslag op: www.rodekruis.nl/jaarverslag 2014 2014: vele brandhaarden Niet eerder werd er zo n groot beroep op noodhulp

Nadere informatie

6,6. Werkstuk door een scholier 2086 woorden 23 mei keer beoordeeld. Verzorging. Inhoudsopgave

6,6. Werkstuk door een scholier 2086 woorden 23 mei keer beoordeeld. Verzorging. Inhoudsopgave Werkstuk door een scholier 2086 woorden 23 mei 2005 6,6 272 keer beoordeeld Vak Verzorging Inhoudsopgave Het ontstaan van het rode kruis Het rode kruis De grondbeginselen Vrijwilligers Teken van het rode

Nadere informatie

Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost

Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost Nederlandse Rode Kruis zoekt ervaren bestuurders voor district Brabant Zuidoost Uitdagend, zinvol Bent u de bestuurder met visie die kan motiveren, stimuleren en sturing geven aan een nieuw gevormd district?

Nadere informatie

Onze missie en ambities

Onze missie en ambities Onze missie en ambities Wij helpen mensen in nood. Dat doen we om de hoek en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Want wij zijn het Rode Kruis. Hier om te helpen. Onze missie

Nadere informatie

Het Nederlandse Rode Kruis. op weg naar 2020

Het Nederlandse Rode Kruis. op weg naar 2020 Het Nederlandse Rode Kruis op weg naar 2020 De grondbeginselen Het Rode Kruis is ontstaan uit het verlangen hulp te bieden, zonder onderscheid. Overal ter wereld handelen wij volgens dezelfde zeven grondbeginselen:

Nadere informatie

jaarverslag 2012 in het kort Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct jaarverslag 2012 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct

jaarverslag 2012 in het kort Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct jaarverslag 2012 Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct SYRIË 3FM SERIOUS REQUEST EHBO APP 145-JAAR NEDERLANDSE RODE KRUIS EVENEMENTENHULP www.rodekruis.nl jaarverslag 2012 in het kort Het Nederlandse helpt direct jaarverslag 2012 Het Nederlandse helpt direct

Nadere informatie

Op vakantie, maak d r werk van! www.medivacature.nl

Op vakantie, maak d r werk van! www.medivacature.nl Op vakantie, maak Er zijn maar weinig chronisch zieken en gehandicapten die zelfstandig op vakantie kunnen gaan. Omdat hun ziekte of handicap het hen simpelweg onmogelijk maakt te reizen. Of omdat mensen

Nadere informatie

Afdeling Borne STRATEGISCH PLAN

Afdeling Borne STRATEGISCH PLAN Afdeling Borne STRATEGISCH PLAN 2015-2020 Borne, 21 augustus 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie... 4 2.1 De oorsprong van het Nederlandse Rode Kruis... 4 2.2 Grondbeginselen van het

Nadere informatie

MEERJARENPLAN 2011-2012

MEERJARENPLAN 2011-2012 MEERJARENPLAN 2011-2012 AFDELING Doetinchem.. vallend onder het district Achterhoek.. Inhoudsopgave 1. Doel, missie en visie Nederlandse Rode Kruis 4 2. Speerpunten 2011-2012 4 3. Algemene gegevens 5 4.

Nadere informatie

Workshop Fondsenwerving

Workshop Fondsenwerving Cursus Goed besturen voor Studentbestuurders Workshop Fondsenwerving 6 oktober 2009 Wat gaan we doen? Introductie Uitgangspunten fondsenwerving Oefening 1 Koffie Aan de slag met fondsenwerving (1) Oefening

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Het Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd noodhulp en sociale hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Laagdrempelig en vraaggericht, neutraal

Nadere informatie

Toelichting jaarplan 2013. afdelingen, districten en noodhulpregio s

Toelichting jaarplan 2013. afdelingen, districten en noodhulpregio s Toelichting jaarplan 2013 afdelingen, districten en noodhulpregio s Versie: 2 Datum: 13 juni 2012 Plaats: Den Haag Toelichting jaarplan 2013 1 Inhoud 1 Algemene introductie... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2

Nadere informatie

het Nederlandse Rode Kruis

het Nederlandse Rode Kruis nieuwe vrijwilligers Introductieboekje voor van het Nederlandse Rode Kruis Colofon Het Nederlandse Rode Kruis Postbus 28120 2502 KC Den Haag Telefoon 070 44 55 666 E-mail info@redcross.nl www.rodekruis.nl

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Het Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd noodhulp en sociale hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Laagdrempelig en vraaggericht, neutraal

Nadere informatie

Taakomschrijving bestuursleden

Taakomschrijving bestuursleden Taakomschrijving bestuursleden Portefeuille Zelfredzaamheid Portefeuille is inclusief Eerste Hulp Bewaakt en toetst de inhoud en voortgang van werkplannen op het gebied van zelfredzaamheid en eerste hulp

Nadere informatie

Manifest. van de mantelzorger

Manifest. van de mantelzorger Manifest van de mantelzorger Manifest van de Mantelzorger Mantelzorgers zijn mensen die onbetaald en vanuit een persoonlijke band zorgen voor een hulpbehoevende oudere, chronische zieke of gehandicapte

Nadere informatie

Als u een evenement organiseert:

Als u een evenement organiseert: Als u een evenement organiseert: Een ongeluk zit in een klein hoekje: iemand verstuikt een enkel of komt in het gedrang en wordt onwel. Een Eerste Hulp post is dan ook vaak een verplichting of tenminste

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Rode Kruis Afdeling Utrecht

Vrijwilligerswerk Rode Kruis Afdeling Utrecht Vrijwilligerswerk Rode Kruis Afdeling Utrecht Het Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd noodhulp en sociale hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Laagdrempelig en vraaggericht, neutraal en daadkrachtig

Nadere informatie

Nieuwsbrief ik zorg voor jou

Nieuwsbrief ik zorg voor jou Nieuwsbrief ik zorg voor jou Inleiding Voor je ligt de eerste nieuwsbrief speciaal ontwikkeld ter informatie voor iedereen die zorgt voor een naaste. Middels deze nieuwsbrief willen wij je informeren,

Nadere informatie

helpt direct Tamsma, Hendrik Van:

helpt direct Tamsma, Hendrik Van: Tamsma, Hendrik Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân zaterdag 30 april 2016 21:23

Nadere informatie

Wat zijn de buurlanden van Nepal? Wat is de naam van het gebergte. dat in Nepal ligt? Himalaya. China en India. Wat is de hoofdstad van Nepal?

Wat zijn de buurlanden van Nepal? Wat is de naam van het gebergte. dat in Nepal ligt? Himalaya. China en India. Wat is de hoofdstad van Nepal? Wat is de juiste vlag van Nepal? Wat is de munteenheid van Nepal? Nepalese Roepies Welke twee godsdiensten komen het vaakst voor in Nepal? Hindoeïsme Boeddhisme Wat zijn de zeven fundamentele principes

Nadere informatie

OVERZICHT VAN TOEGEKENDE PROJECTEN

OVERZICHT VAN TOEGEKENDE PROJECTEN Projectnaam Sneeuwruimen met Betere Buren Afdeling Rode Kruis Brunssum Omschrijving Project Mensen die in de bijstand zitten gaan bij sneeuwval, sneeuw ruimen bij mensen die verminderd zelfredzaam zijn.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Help het Doel 2015. 1. Inleiding... 2. 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3

Beleidsplan Stichting Help het Doel 2015. 1. Inleiding... 2. 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3 3. Beheer van de verkregen middelen... 4 4. Besteding van verkregen middelen... 5 5. Nawoord... 5 1 1. Inleiding Stichting Help

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Het Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd noodhulp en sociale hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Laagdrempelig en vraaggericht, neutraal

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden

Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Vrijwilligerswerk Rode Kruis district Utrecht Midden Het Rode Kruis is een organisatie die wereldwijd noodhulp en sociale hulp biedt aan de meest kwetsbare mensen. Laagdrempelig en vraaggericht, neutraal

Nadere informatie

Informatiememorandum & Profielschets Penningmeester en Bestuurslid Internationale Hulpverlening van Het Nederlandse Rode Kruis

Informatiememorandum & Profielschets Penningmeester en Bestuurslid Internationale Hulpverlening van Het Nederlandse Rode Kruis Informatiememorandum & Profielschets Penningmeester en Bestuurslid Internationale Hulpverlening van Het Nederlandse Rode Kruis 1. Inleiding Deze notitie bevat globale informatie over het Nederlandse Rode

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2017

Beleidsplan 2012-2017 TERMINALE THUISHULP NOORDWEST OVERIJSSEL Beleidsplan 2012-2017 Pagina 1 van 5 Inhoud 1. Inleiding 2. De missie van de Stichting Terminale Thuishulp NWO 3. Beleidsdoelen Stichting Terminale thuishulp Noordwest

Nadere informatie

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2014 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Voorwoord 3 2. Bestuur 4 3. Doelstelling 4 4. Vergaderingen/ bijeenkomsten 5 5. Algemeen 5 6. Nationaal en Internationaal

Nadere informatie

Rode Kruis Afdeling Deventer / Operationeel Plan 2017 e.v. Door: Bestuur Afdeling Deventer Internationaal Internationaal

Rode Kruis Afdeling Deventer / Operationeel Plan 2017 e.v. Door: Bestuur Afdeling Deventer Internationaal Internationaal Door: Bestuur Afdeling Deventer Internationaal Internationaal 1-In financiële zin bijdragen aan internationale hulp. 1.1 Het aansluiten bij een internationaal goed doel tot een bedrag ad 2000,-- op jaarbasis.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Help het Doel Inleiding Activiteiten voor de werving van middelen... 3

Beleidsplan Stichting Help het Doel Inleiding Activiteiten voor de werving van middelen... 3 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Activiteiten voor de werving van middelen... 3 3. Beheer van de verkregen middelen... 4 4. Besteding van verkregen middelen... 5 5. Nawoord... 6 1 1. Inleiding Stichting Help

Nadere informatie

Beleidsplan Inhoud: Inleiding

Beleidsplan Inhoud: Inleiding Beleidsplan 2017-2021 Inhoud: Inleiding 1.1 Visie 1.2 doelstelling 1.3 strategie 2.0 huidige situatie 3.0 organisatie 3.1 bestuur 3.2 vrijwilligers 4.0 financiën Bijlage 1: begroting 2017 Bijlage 2: investeringsbegroting

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp

Vrijwilligerswerk Vrijwillige hulp Vrijwilligerswerk Mantelzorg Vrijwillige hulp Burenhulp Maak samen het verschil. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil. Hun inzet op het gebied van onder andere cultuur, zorg, sport, natuur

Nadere informatie

STICHTING T NACHTLAMPJE

STICHTING T NACHTLAMPJE STICHTING T NACHTLAMPJE IEDER KIND HEEFT RECHT OP GELUK Beleidsplan 2016 Stichting t Nachtlampje Cuserstraat 93 1081 CN Amsterdam Inhoudsopgave Organisatie...3 Doelstelling...3 Visie...3 Activiteiten...4

Nadere informatie

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Afdeling Best Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Inloopochtenden Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in het Rode Kruis-gebouw een inloopochtend met de mogelijkheid voor een

Nadere informatie

Wat doet het Rode Kruis

Wat doet het Rode Kruis 1 Wat doet het Rode Kruis 60 miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor conflicten en geweld in eigen land. Deze vluchtelingen hebben huis en haard verlaten en zijn op zoek naar veiligheid voor zichzelf

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2020 Onze overtuiging De Stichting Willeke Alberti Foundation is opgericht door Willeke Alberti en is ontstaan vanuit het groeiend besef bij de naamgeefster, dat steeds meer ouderen en

Nadere informatie

helpt direct Looienga, Martina Van:

helpt direct Looienga, Martina Van: Looienga, Martina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân maandag 29 februari 2016

Nadere informatie

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg

Manifest. voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Manifest voor de intensieve vrijwilligerszorg Meer dan 15.000 mensen zijn vrijwilliger bij een Waarom dit manifest? organisatie voor Vrijwillige Thuishulp,

Nadere informatie

Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging

Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging Internationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanbeweging Structuur De Internationale Rode Kruisbeweging bestaat uit drie onderdelen: Nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (onder meer het Belgische

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015. Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter.

Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015. Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter. Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4 2015 Afscheid van het jaar 2015 en afscheid van de voorzitter. Elk jaar kijken we in de laatste nieuwsbrief van het jaar terug op wat

Nadere informatie

Vrijwillige hulp Maatjes Ontmoeten Mantelzorg

Vrijwillige hulp Maatjes Ontmoeten Mantelzorg Met elkaar, voor elkaar! Vrijwillige hulp Vrijwilligers zijn mannen en vrouwen die om een ander denken. Zij voelen zich betrokken bij hun medemens. Vrijwilligerswerk is voor hen een keuze. Ze zijn blij

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Mantelzorgbeleid V1_2011

Mantelzorgbeleid V1_2011 Mantelzorgbeleid V1_2011 Inleiding Zorgwaard ziet de mantelzorger als ervaringsdeskundige en als een partner in zorg voor de cliënt. In de praktijk blijkt dat mantelzorgers vooral behoefte hebben aan informatie,

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 3. Beleidsterrein Zorg Preventie (leefbaarheid en participatie) en Zorg (zorg en ondersteuning) Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen - Vergroten eigen kracht en zelfredzaamheid -

Nadere informatie

Fondswerving in veranderende tijden

Fondswerving in veranderende tijden Fondswerving in veranderende tijden PvKO 18 mei2011 Agenda Het (Internationale) Rode Kruis Strategie Verandering in de organisatie (mensen, processen, systemen) Merkbekendheid & Imago Trends markt & donateur

Nadere informatie

Informatieboekje. Afdeling. Hoeksche Waard. locaties Binnenmaas-Strijen Cromstrijen Korendijk Oud-Beijerland

Informatieboekje. Afdeling. Hoeksche Waard. locaties Binnenmaas-Strijen Cromstrijen Korendijk Oud-Beijerland Informatieboekje Afdeling Hoeksche Waard locaties Binnenmaas-Strijen Cromstrijen Korendijk Oud-Beijerland versie 2014 Inhoud Welkom bij het Nederlandse Rode Kruis 3 Internationale hulp 4 Sociale hulp 5

Nadere informatie

KBO Zeeland. beleidsplan

KBO Zeeland. beleidsplan KBO Zeeland beleidsplan 2014-2018 Vroeger was er ook een jeugd van tegenwoordig. 1 Inhoudsopgave. 1 Inleiding 3 2 Missie en opdracht 4 3 Strategische koers 5 4 Kerntaken 6 Belangenbehartiging Dienstverlening

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Deskundigheidsbevordering 2017 Vrijwilligers. Pauline Kubin RSWP. Voorjaar 2017

Deskundigheidsbevordering 2017 Vrijwilligers. Pauline Kubin RSWP. Voorjaar 2017 Voorjaar 2017 Deskundigheidsbevordering 2017 Vrijwilligers Pauline Kubin RSWP Voorjaar 2017 Purmerend, december 2016 Beste lezer, In de zomer van 2016 is er een korte behoeftepeiling gehouden met als doel

Nadere informatie

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang Handboek TMO Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten SKSG Kinderopvang Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 1. Wat is TMO? 4 2. Verloop van een TMO uur 4 3. Je taken 4 4. Regels voor kinderen 5 5. Regels

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DOCENTEN

HANDLEIDING VOOR DOCENTEN HANDLEIDING VOOR DOCENTEN Het Nederlandse Rode Kruis Laatst geüpdatet: 4 september 2017 Inleiding Hero of Humanity is een interactieve game die je met de klas speelt om een gesprek over hulpbereidheid

Nadere informatie

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren)

Boerendijk AH Woerden (tijdens kantooruren) De opleidingseisen voor vrijwilligers zijn gelijk aan die voor beroepsbrandweerlieden. We verwachten van je dat je bereid bent om voor je opleiding een deel van je vrije tijd op te offeren. De basisopleiding

Nadere informatie

EHBO en Reanimatie. Meer informatie? (lokaal tarief ) of

EHBO en Reanimatie. Meer informatie? (lokaal tarief ) of EHBO en Reanimatie Weet u wat u moet doen bij een hartstilstand, blessure of ernstige bloeding? Zorg ervoor dat u uw partner of iemand anders kunt helpen als dat nodig is! Meer informatie? 0900-1866 (lokaal

Nadere informatie

Plezierig leven doe je met elkaar!

Plezierig leven doe je met elkaar! Plezierig leven doe je met elkaar! Welzijn in Noordenveld zet zich in voor alle inwoners, met name voor mensen in een kwetsbare positie. Meedoen en samenredzaamheid zijn belangrijk en geven waarde aan

Nadere informatie

Rode. Krui. District Fryslont. helpt direct. Rode Kruis collecte op 17 locaties in Fryslân. Kooistra, Josina

Rode. Krui. District Fryslont. helpt direct. Rode Kruis collecte op 17 locaties in Fryslân. Kooistra, Josina Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Rode Kruis District Fryslân namens Rode Kruis District Fryslân vrijdag 05 mei 2017 15:06

Nadere informatie

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Inrichting districtsbestuur Een districtsbestuur van een district nieuwe stijl is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig

Nadere informatie

Hoofdstuk 31. Mantelzorg

Hoofdstuk 31. Mantelzorg Hoofdstuk 31. Mantelzorg Samenvatting Mantelzorg is zorg aan een bekende uit de eigen omgeving, die voor langere tijd ziek, hulpbehoevend of gehandicapt is en kan bestaan uit het huishouden doen, wassen

Nadere informatie

1. Heb je een EHBO-diploma?

1. Heb je een EHBO-diploma? Rechte tellingen Eerste hulp 8 7 1. Heb je een EHBO-diploma? 75% 6 5 25% Ja Nee Toelichting: 1 Alleen Reanimatie + AED 1 Bedrijfs hulp verlener 1 Ehbo voor kinderen, ik ben gastouder 1 Ik heb cursus reanimatie

Nadere informatie

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Inrichting districtsbestuur Een districtsbestuur van een district nieuwe stijl is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig

Nadere informatie

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties

Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Profielen districtsbestuursleden taakomschrijving en competenties Inrichting districtsbestuur Een districtsbestuur van een district nieuwe stijl is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig

Nadere informatie

Beleid mantelzorg en vrijwilligers Fener Zorg

Beleid mantelzorg en vrijwilligers Fener Zorg P a g i n a 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2. Begrippen 1-2 3. Verschillen tussen mantelzorg en vrijwilligerswerk 2 4. Mantelzorg in Rotterdam 2-3 5. Visie van Fener Zorg op mantelzorg en vrijwilligers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF De nieuwsbrief die hier voor je ligt is samengesteld door het bestuur van de EHBO vereniging afdeling Smilde.

NIEUWSBRIEF De nieuwsbrief die hier voor je ligt is samengesteld door het bestuur van de EHBO vereniging afdeling Smilde. NIEUWSBRIEF De nieuwsbrief die hier voor je ligt is samengesteld door het bestuur van de EHBO vereniging afdeling Smilde. De nieuwsbrieven worden in augustus en in maart van elk jaar per mail verstuurd.

Nadere informatie

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer!

brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! I brandweer Nieuwegein Zuid Jij ook? Kom bij de brandweer! Brandweer Veiligheidsregio Utrecht zoekt vrijwilligers Werken bij de brandweer: voor sommigen is het een droom, voor anderen een roeping. Werken

Nadere informatie

JAARVERSLAG DISTRICT Achterhoek

JAARVERSLAG DISTRICT Achterhoek JAARVERSLAG 2009 DISTRICT Achterhoek 1 Voorwoord Het verslagjaar 2009 is voor het district Achterhoek een belangrijk jaar geweest waarin zowel werd voortgegaan op de in voorafgaande jaren ingeslagen wegen

Nadere informatie

Waardevolle zorg. is ook JONG!

Waardevolle zorg. is ook JONG! Waardevolle zorg is ook JONG! www.loc.nl 2 Visie LOC-jeugd LOC Jeugd heeft een visie op de zorg. Die heet Waardevolle zorg. Allerlei mensen herkennen zich daar in. Dat komt omdat die gaat over dingen die

Nadere informatie

opvang begeleiding huisvesting dagbesteding maatjesprojecten voor mensen met een psychiatrische achtergrond

opvang begeleiding huisvesting dagbesteding maatjesprojecten voor mensen met een psychiatrische achtergrond opvang begeleiding huisvesting dagbesteding maatjesprojecten Stichting Corridor Stichting Corridor is een kleinschalige organisatie voor mensen vanaf achttien jaar met een psychiatrische achtergrond. We

Nadere informatie

Werkstuk door een scholier 2285 woorden 15 juni keer beoordeeld. Verzorging. Bedrijfshulpverlening.

Werkstuk door een scholier 2285 woorden 15 juni keer beoordeeld. Verzorging. Bedrijfshulpverlening. Werkstuk door een scholier 2285 woorden 15 juni 2004 6 101 keer beoordeeld Vak Verzorging Bedrijfshulpverlening. Om de gevolgen van brand en ongevallen te beperken, moet ieder bedrijf een bedrijfshulpverleningsorganisatie

Nadere informatie

Subsidieregels Hof van Twente 2015

Subsidieregels Hof van Twente 2015 3. Beleidsterrein Zorg Preventie (leefbaarheid en participatie) en Zorg (zorg en ondersteuning) Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen - Vergroten eigen kracht en zelfredzaamheid -

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Statutaire doelstellingen van de stichting. 2. Huidige organisatiestructuur. 3. Hoofdlijnen van het beleid

Inhoudsopgave. 1. Statutaire doelstellingen van de stichting. 2. Huidige organisatiestructuur. 3. Hoofdlijnen van het beleid Inhoudsopgave 1. Statutaire doelstellingen van de stichting 2. Huidige organisatiestructuur 3. Hoofdlijnen van het beleid 4. Uitwerking van de hoofdlijnen in planning/acties 1. Statutaire doelstellingen

Nadere informatie

Slachtoffers maken van hun leed geen show.

Slachtoffers maken van hun leed geen show. Slachtoffers maken van hun leed geen show. UITNODIGING UNIEKE DINNERSHOW TEN BATE VAN FONDS SLACHTOFFERHULP Het Twentse bedrijfsleven beleeft de Top in culinair en muzikaal genieten! Maar de opbrengst

Nadere informatie

OPVANG EN NAZORG BRANDWEER. Collegiale opvang en Steunpunt Brandweer

OPVANG EN NAZORG BRANDWEER. Collegiale opvang en Steunpunt Brandweer OPVANG EN NAZORG BRANDWEER Collegiale opvang en Steunpunt Brandweer Door je werk bij de brandweer kom je in veel verschillende situaties terecht. Sommige gebeurtenissen hebben een grote impact. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling.

Sint Anthonis, 26 januari Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. Jaarverslag 2015 Sint Anthonis, 26 januari 2016 Voor u ligt de verantwoording die wij publiceren in het kader van de ANBI regeling. EHBO vereniging Sint Anthonis Het Zwaluwstaartje Contact informatie

Nadere informatie

Zo gaan wij om met... Vrijwilligers

Zo gaan wij om met... Vrijwilligers Zo gaan wij om met... Vrijwilligers Inhoudsopgave Voorwoord pag. 3 Welzijn Baarn pag. 4 Missie, Doel, Visie op vrijwilligers Achtergrond informatie pag. 5 Vrijwilliger binnen Welzijn Baarn pag. 6 Hoe gaan

Nadere informatie

Organogram met vacatures

Organogram met vacatures Organogram met vacatures 01-12-2016 Uitleg Op de volgende bladzijden worden achtereenvolgens getoond: 1. Gehele organisatie 2. Management team 3. Recreatieve activiteiten 4. Vrijwilliger management en

Nadere informatie

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO)

Natuurlijk... NUTH. NUTH... Natuurlijk DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) DE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING (WMO) Natuurlijk... NUTH NUTH... Natuurlijk Gemeente Nuth - Deweverplein 1 - Postbus 22000-6360 AA Nuth - 045-5659100 - www.nuth.nl VOORWOORD wethouder J.J.C van den

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan Pagina 1 van 5 1. Naam en registratienummer Opleider: 2. Versienummer: 201703-0021 / 02-01-2018 3. Code en type training U21-1 E-learning (systeem: All Secure Cargo) 4. Naam training: EHBO 5. en groep:

Nadere informatie

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN.

Inleiding IN DIT BOEK LEES JE WAAROM STEUN, RESPECT EN VERTROUWEN BIJ VRIENDSCHAP HOREN. Inleiding Met wie heb je de meeste lol? En wie bel je als je een probleem hebt? Vaak zijn dat je. Sommige mensen hebben veel, andere mensen hebben er maar een paar. Vriendschap is belangrijk in ons leven.

Nadere informatie

deskundigheidsbevordering

deskundigheidsbevordering De Vrijwilligerscentrale Oldenzaal biedt onderstaande workshops en cursussen gratis aan voor uw vrijwilligers. Vrijwilligerscentrale Oldenzaal, tel. 0541-571414, mail: info@impuls-oldenzaal.nl Basiscursus

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting De Vleugeltjes & Meerjarenbeleidsplan 2011-2014

Beleidsplan. Stichting De Vleugeltjes & Meerjarenbeleidsplan 2011-2014 Beleidsplan Stichting De Vleugeltjes & Meerjarenbeleidsplan 2011-2014 Stichting De Vleugeltjes (opgericht februari 2011) Samen onbeperkt genieten 1 Inhoudsopgave: Het ontstaan van Stichting De Vleugeltjes

Nadere informatie

1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5.

1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. 1. Het OCMW, een Sociaal Huis voor alle Truienaren 2. Waarom vrijwilligerswerk bij het OCMW? 3. Voor wie? 4. Wat kun je van ons verwachten? 5. Bij welke diensten kun je terecht als vrijwilliger? 6. Hoe

Nadere informatie

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2016

AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2016 AFDELING MIDDEN en WEST ZEEUWS VLAANDEREN JAARVERSLAG 2016 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Voorwoord 3 2. Bestuur 4 3. Doelstelling 4 4. Vergaderingen/ bijeenkomsten 4 5. Algemeen 5 6. Nationaal en Internationaal

Nadere informatie

BestBuddies Nederland. Geef t beste van jezelf

BestBuddies Nederland. Geef t beste van jezelf BestBuddies Nederland Geef t beste van jezelf Wij zijn Michael de Boer, ambassadeur BestBuddies Léonie van der Spaan, regiocoördinator Zuid-Holland BestBuddies data In 2005 is BestBuddies in Nederland

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Stichting Kinderhulp Benelux

Stichting Kinderhulp Benelux Stichting Kinderhulp Benelux Contents Organisatie... 1 Doelstelling:... 2 Visie:... 2 Missie:... 2 Samenstelling bestuur:... 2 Activiteiten... 3 Doneren... 3 Vrijwilliger worden... 3 Projecten steunen...

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen

Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen Nieuwsbrief van de afdeling Midden en West Zeeuws Vlaanderen Nummer 4-2017 Nieuwe afdeling Rode Kruis Zeeuws-Vlaanderen De besturen van de Rode Kruis afdeling en Midden en West Zeeuws Vlaanderen en de

Nadere informatie