actueel Glasvezel biedt uitkomst! OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "actueel Glasvezel biedt uitkomst! www.glasnettiel.nl OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel"

Transcriptie

1 actueel uitgave 9 zomer 2015 Glasvezel biedt uitkomst! OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Glasnet Tiel B.V. - het glasvezel- en datanetwerk van ondernemers voor ondernemers - biedt bedrijven op de vier Tielse industrieterreinen veel voordelen in hun dataverkeer, waaronder grote bandbreedte en verbindingsstabiliteit. En het biedt bovendien een absolute uitkomst op de bedrijventerreinen. Zo ondervond men ook bij logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel, waar onlangs alweer een derde locatie in gebruik werd genomen op het voor overslagbedrijven populaire Bedrijvenpark Medel.

2 Betere verbinding en lagere kosten Gelukkig deed Glasnet Tiel recent een uitbreiding van het glasvezelnetwerk: de zogenoemde tweede ring is daarmee sinds kort een feit... De nieuwe locatie van Kuehne + Nagel is gebouwd aan de Diepert en fungeert als distributiecentrum voor de producten van klanten als Kimberly Clark en Unilever. Teunis van Hooft, teamleader IT-infrastructure bij logistieke dienstverlener Kuehne + Nagel, is verantwoordelijk voor de stroomlijning van het dataverkeer van het internationale bedrijf. Hij prijst zichzelf en zijn werkgever gelukkig met de aanwezigheid van het glasvezelnetwerk van Glasnet Tiel op het bedrijvenpark. Bij de oplevering van het pand aan de Diepert bleek er geen IS/RA-punt (het standaard aansluitpunt voor datanetwerken via KPN) aanwezig te zijn. Medel bevindt zich in een zogeheten fiber only gebied, waar KPN geen verplichtingen heeft een IS/ RA punt in nieuwbouw aan te leggen. Bij navraag bleken de kosten voor het alsnog realiseren van een dergelijke aansluiting erg hoog. Bovendien bleek de centrale ook nog eens ver van onze nieuwe distributielocatie af te liggen, wat de kwaliteit van dataverbindingen niet ten goede zou komen. Snel en voordelig aangesloten op tweede ring Gelukkig deed Glasnet Tiel recent een uitbreiding van het glasvezelnetwerk: de zogenoemde tweede ring is daarmee sinds kort een feit. Bedrijven aan de Diepert, die aan deze tweede ring ligt, kunnen nu dus ook van de snelheid, omvang en stabiliteit van het dataverkeer via glasvezel profiteren. Van Hooft aarzelde dan ook geen moment en zocht contact met Glasnet Tiel B.V. Dat is een goede zet geweest. Bij de aansluiting zijn we uitstekend ondersteund. Onze vragen werden snel beantwoord en de zaak is vlot in werking gezet én opgeleverd. Dat was voor onze onderneming van groot belang. Van Hooft merkt daarnaast op dat aansluiting op Glasnet Tiel veel voordeliger is dan het achteraf aan laten leggen van het ontbrekende IS/ RA-punt. We hebben dus niet alleen een veel betere verbinding dan we ooit via ADSL zouden kunnen bereiken, maar onze kosten zijn ook nog eens lager. Dit is zeker iets dat ik bedrijven die nieuw laten bouwen op Medel, mee wil geven als tip. Contact Heeft u vragen over Glasnet Tiel, neem dan contact op met Elly Schipper T: E: info@glasnettiel.nl W:

3 Overgang Tiels Energie Convenant in Energie Convenant Rivierenland Bedrijven kunnen zich nog tot 1 oktober aansluiten. Al 40 bedrijven uit de regio sloten zich aan bij het energieconvenant , waarbij zij met elkaar de doelstelling afspreken jaarlijks 2% CO2 te besparen. De kern van het convenant is: minder energie verbruiken, daarmee het milieu ontzien en tegelijkertijd kosten besparen. Dit wordt bereikt door het nemen van maatregelen op het gebied van elektriciteit, warmte en zakelijke mobiliteit. Netwerkbijeenkomst bij Hitachi Deelnemers beginnen met een quickscan van de energieadviseur, die een ronde maakt door het bedrijf en de energiecontracten, waarmee eenvoudig te bereiken besparingen aan het licht komen. De energieadviseur levert ondersteuning bij te nemen maatregelen en beoordeling van offertes. Het energieverbruik monitoren de bedrijven zelf met behulp van de Milieubarometer. Tot slot wordt ook veel gedaan aan de zichtbaarheid van de deelnemers en onderlinge uitwisseling van goede voorbeelden, onder andere via nieuwsbrieven en twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst. De eerste besparing wordt vaak behaald door factuurcontrole van de energienota s en aanpassing van de netwerkaansluiting en/of het energie- contract. Daarnaast vindt veel besparing plaats door maatregelen op het gebied van energiezuinige verlichting, CV-optimalisatie en isolatie van de stookinstallatie. Maar er is ook veel te bereiken met slimme bemetering, niet alleen in de monitoring van het energieverbruik in het pand maar ook in de monitoring van het brandstofverbruik in het zakelijk verkeer. Bij veel maatregelen speelt ook de gedragscomponent van de werknemers, zoals bijvoorbeeld bij Het Nieuwe Rijden, een rol. Het convenant is nu halverwege de looptijd en de resultaten zijn hoopgevend. Bij de meest recente meting bleek de doelstelling ruimschoots behaald: de totale energiebesparing kwam uit op 3%. Van de bedrijven die de Milieubarometer hebben ingevuld, heeft 70% de doelstelling behaald. Dit komt neer op een totale CO 2 -reductie van 755 ton, een vervijfvoudiging ten opzichte van het voorgaande jaar. De totale kostenbesparing in 2014 bedroeg euro, dit is omgerekend gemiddeld euro per deelnemer! Het energieconvenant staat nog tot 1 oktober 2015 open voor nieuwe aanmeldingen. Voor meer informatie kijkt u op de website energieconvenant. regiorivierenland.nl of neemt u contact op met projectleider Marco Vellema E: vellema@regiorivierenland.nl M:

4 Beveiliging bedrijventerreinen Tiel blijft ook na tender in handen van Securitas De afgelopen jaren is de beveiliging van de bedrijventerreinen te Tiel in handen geweest van het beveiligingsbedrijf Securitas. Vanuit vestiging Tiel op bedrijventerrein Kellen zwermen dagelijks een negental surveillancewagens uit ter beveiliging van have en goed op o.a. onze 4 bedrijventerreinen. Omdat het contract met Securitas aflopend was, schreef het bestuur van de SBBT een tender uit aan een selecte groep gerenommeerde beveiligingsbedrijven. Na verschillende gespreksrondes, offertes met toelichtingsgesprekken etc., heeft het bestuur van de SBBT besloten om de finale gesprekken met Securitas af te ronden en de samenwerking tussen SBBT en Securitas te continueren. Ook de camerasurveillance die plaatsvindt via de Regionale Toezicht Ruimte -RTR- op het politiebureau te Nijmegen wordt gecontinueerd. Met deze beslissing wordt een drukke periode afgesloten en kunnen we verder met de uitbouw van de veiligheid op de bedrijventerreinen te Tiel. Na de zomervakantie zal er in het kader van de Week van de Veiligheid een bijeenkomst worden georganiseerd waarbij zowel Securitas als de RTR acte de presence zullen geven. Nadere berichten hierover zijn te volgen via OCT-Actueel, de OCT- er en de websites van de SBBT en de OCT en de Coöperatie Medel. Inbraakaantal waarvan aangifte op de bedrijventerreinen te Tiel 2015 Bron: RTR/Politie Gelderland Zuid Latenstein Medel 2010 : : : : : : 1 * 2010 : : : : : : 1 * Bedrijventerreinen totaal Kellen 2010 : : : : 3 * 2012 : : : : : : 18 * t/m 15 juni 2014 : : 9 * Westroijen 2010 : : : : : : 4 * Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Tiel Postbus HA TIEL Coördinator: Kees Kruitwagen M: E: coördinator@sbbtiel.nl I:

5 Algemene ledenvergadering OCT maandag 15 juni Zomerbijeenkomst met barbecue bij Holland Evenementen Groep Volgende OCT-bijeenkomsten: 12 oktober 2015: OCT-Ledenbedrijfsbezoek met netwerkborrel van tot uur Thema: Locatie: Gastspreker: Intern transport en de Logistieke Hotspot Rivierenland Van Hooff Intern Transport - Morsestraat JP Tiel Jan Looman - Logistieke Hotspot Rivierenland 23 november 2015: OCT-ledenbijeenkomst met netwerkborrel van tot uur Thema: Gastspreker: Innovatie en innoverende ondernemers die ook anders willen denken. O.a. Hoe laat ik mijn winst stijgen door innovatie? In voorbereiding (incl. locatie)

6 Arbeidsmarktonderzoek OCT en ROC Rivor: meer vraag naar MBO ers Twintig studenten van ROC Rivor onderzochten voor Ondernemers Coöperatie Tiel (OCT) hoe de arbeidsmarkt in Tiel zich de komende jaren gaat ontwikkelen. De opdracht voerden de studenten uit binnen het Praktijklab, waar ze werken aan echte projecten voor opdrachtgevers uit de regio. Op maandag 18 mei presenteerden ze de resultaten van het arbeidsmarktonderzoek aan de OCT-leden en de Tielse wethouder van Economische zaken, Corry van Rhee-Oud Ammerveld. De belangrijkste conclusie: er komt de komende jaren meer vraag naar MBO ers in Tiel en bij de werving worden hun competenties belangrijker! Resultaten Uit het onderzoek blijkt dat de ondernemers van het OCT vertrouwen hebben in de toekomst. 40% van de bedrijven is van plan meer personeel aan te trekken omdat ze groei verwachten. 14% geeft aan personeel nodig te hebben om een kwaliteitsslag te maken in de onderneming. Met name de vraag naar productiepersoneel (33%) en verkooppersoneel (27%) is hoog. De nieuwe vacatures wil 87% van de bedrijven opvullen met MBO ers. 47% van de bedrijven is op zoek HBO ers en 16% zoekt academici. De komende jaren zal de vraag naar MBO ers in Tiel dus toenemen. Daarnaast worden competenties steeds belangrijker bij de werving van nieuw personeel. Een klantgerichte houding, flexibiliteit en nauwkeurigheid scoren hoog in de lijst van gewenste competenties. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat ondernemers competenties belangrijker vinden dan een goede cijferlijst. Slechts 39% van de ondervraagden kijkt naar de cijferlijst. Zoals één van de ondernemers verwoordt: Ik heb liever iemand met ervaring en minder goede cijfers dan iemand met weinig ervaring en uitstekende cijfers. De opdracht Een paar maanden geleden zijn de studenten in het Praktijklab van ROC Rivor onder begeleiding van vakdocenten met de opdracht aan de slag gegaan. Twintig studenten van diverse commerciële opleidingen kwamen bij elkaar. Iedere student kreeg een taak die bij zijn of haar opleiding hoort. Kayleigh van IJzendoorn: We vormen samen één klas, maar volgen andere opleidingen. De enquête en de verwerking van de antwoorden hoorden bij mijn taken. Je bent echt met je vak bezig, dat maakte deze opdracht superleuk! De studenten peilden de personeelsbehoefte op de korte (1 jaar) en middellange termijn (5 jaar) onder de bedrijven die zijn aangesloten bij OCT. Ter voorbereiding voerden ze een aantal face-to-face gesprekken met werkgevers en leden van het OCT in Tiel. Door actief werkgevers te benaderen, grepen ze tevens de kans om zich alvast te presenteren aan hun mogelijk toekomstige werkgevers! 160 leden werden benaderd met een digitale enquête. 48 ondernemers vulden deze enquête in. Vervolgonderzoek De samenwerking tussen ROC Rivor en de OCT is van beide kanten goed bevallen. De partijen zijn in gesprek om de samenwerking verder uit te bouwen. Bijvoorbeeld in de vorm van een vervolgonderzoek of speciale panels van ondernemers en studenten die het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs nòg dichter bij elkaar brengen. Wilt u nav dit artikel nadere informatie over dit onderzoek ontvangen neemt u dan contact op met de OCT via de coördinator Kees Kruitwagen: info@parkmanagementtiel.nl Ondernemers Coöperatie Tiel U.a. Secretariaat: Elly Schipper Postbus HG Tiel T: E: info@ondernemerscooperatietiel.nl I: Coördinator: Kees Kruitwagen M: E: info@parkmanagementtiel.nl I:

Rivierenland. Frank Engelbart aanspreekpunt is voor de Logistieke Hotspot Rivierenland. Glasnet Tiel supergoedkoop glasvezel levert

Rivierenland. Frank Engelbart aanspreekpunt is voor de Logistieke Hotspot Rivierenland. Glasnet Tiel supergoedkoop glasvezel levert actueel uitgave 18 voorjaar 2018 WIST JE DAT... OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel ACW Corné Monhemius en ProXpert - Berry Hattink lid zijn geworden van OCT er een campus komt

Nadere informatie

actueel De actieve operator

actueel De actieve operator actueel uitgave 10 najaar 2015 De actieve operator OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Sinds 2011 werkt Glasnet Tiel samen met GlasOperator. De vraag die destijds werd gesteld

Nadere informatie

Bedrijfsbezoek Struyk Verwo Infra 13 februari. Nieuwe vormgeving en nieuwe website. Jaarplanner De kracht van samenwerken. actueel.

Bedrijfsbezoek Struyk Verwo Infra 13 februari. Nieuwe vormgeving en nieuwe website. Jaarplanner De kracht van samenwerken. actueel. Bedrijfsbezoek Struyk Verwo Infra 13 februari Nieuwe vormgeving en nieuwe website Jaarplanner 2019 De kracht van samenwerken CT actueel februari 2019 Nieuwe huisstijl Ondernemers Coöperatie Tiel Met een

Nadere informatie

Functieprofiel Tielse Parkmanager

Functieprofiel Tielse Parkmanager Functieprofiel Tielse Parkmanager Functietitel: Parkmanager Versie en datum: 13 oktober 2016 - V1.3 Opsteller: Manuela l Herminez Werklocatie: Tielse bedrijventerreinen Kellen, Latenstein, Westroijen en

Nadere informatie

actueel actueel OCT is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel maart 2012 Glasnet Tiel BV: oprichters nemen schop ter hand

actueel actueel OCT is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel maart 2012 Glasnet Tiel BV: oprichters nemen schop ter hand actueel actueel OCT is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel maart 2012 uitgave 2012.1 Glasnet Tiel BV: oprichters nemen schop ter hand De werkzaamheden zijn gestart en er wordt de komende maanden

Nadere informatie

Wij nodigen je van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt je aanmelden via

Wij nodigen je van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt je aanmelden via actueel uitgave 17 winter 2017 Save The Date! OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel 20 november 2017 te gast bij: Bibliotheek Rivierenland in het nieuwe cultuurcentrum Zinder Bezoek

Nadere informatie

actueel Glasvezelnetwerk groeit www.glasnettiel.nl OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel

actueel Glasvezelnetwerk groeit www.glasnettiel.nl OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel actueel uitgave 6 zomer 2014 Glasvezelnetwerk groeit OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Het glasvezelnetwerk in provincie Gelderland is de afgelopen tijd enorm gegroeid. Er liggen

Nadere informatie

actueel Ultieme connectiviteitsoplossingen en onverwachte besparingen Restaurant De Betuwe in de cloud

actueel Ultieme connectiviteitsoplossingen en onverwachte besparingen Restaurant De Betuwe in de cloud actueel uitgave 11 voorjaar 2016 Restaurant De Betuwe in de cloud OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Ultieme connectiviteitsoplossingen en onverwachte besparingen Margriet van

Nadere informatie

1. design (bouwtekeningen) 2. inventarisatie (waar zitten bedrijven) 3. aanbesteding: offertes (kosten aanleg & beheer)

1. design (bouwtekeningen) 2. inventarisatie (waar zitten bedrijven) 3. aanbesteding: offertes (kosten aanleg & beheer) Jochem Regtuit De glasvezel specialisten 1 Eigen glasvezelnetwerk voor Kellen, Latenstein & Westroyen 2 1 Waar staan we? stand van zaken 1. design (bouwtekeningen) 2. inventarisatie (waar zitten bedrijven)

Nadere informatie

WELKOM BIJ DE. algemene ledenvergadering Coöperatie Medel 30 mei 2018

WELKOM BIJ DE. algemene ledenvergadering Coöperatie Medel 30 mei 2018 WELKOM BIJ DE algemene ledenvergadering Coöperatie Medel 30 mei 2018 AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen, in - en/of nagekomen stukken 3. Verslag 22 november 2017 4. Jaarrekening en jaarverslag 2017 5. Bestuurssamenstelling

Nadere informatie

Rivierenland de 4e logistieke hotspot van Nederland is

Rivierenland de 4e logistieke hotspot van Nederland is actueel uitgave 20 juni 2018 WIST JE DAT... OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel er door het beschikbaar stellen van de camerabeelden recent weer een aanrijding is opgelost Rivierenland

Nadere informatie

Regionale duurzaamheidsprojecten.

Regionale duurzaamheidsprojecten. Regionale duurzaamheidsprojecten. Piotrek Swiatkowski Docent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, Academie voor Financieel Management, Den Bosch, Avans Hogeschool Lid kenniskring Finance & Sustainability

Nadere informatie

Onze volgende bijeenkomst op het RSG Lingecollege is. Wij een nieuwe BV hebben opgericht voor de zonnepanelen

Onze volgende bijeenkomst op het RSG Lingecollege is. Wij een nieuwe BV hebben opgericht voor de zonnepanelen actueel uitgave 18 winter 2018 WIST JE DAT... OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Gilbert Jacobs van Milieusystemen Tiel, Tom van Dun van Struyk Verwo en Richard Balk van Balk

Nadere informatie

Belangstelling voor Glasvezel op Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel groeit met de dag!

Belangstelling voor Glasvezel op Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel groeit met de dag! actueel uitgave 3 voorjaar 2013 OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Belangstelling voor Glasvezel op Kellen, Latenstein, Westroijen en Medel groeit met de dag! Sinds augustus

Nadere informatie

actueel Voordelen Glasnet Tiel: absoluut waard om in te duiken www.glasnettiel.nl OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel

actueel Voordelen Glasnet Tiel: absoluut waard om in te duiken www.glasnettiel.nl OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel actueel uitgave 5 voorjaar 2014 OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel Voordelen Glasnet Tiel: absoluut waard om in te duiken Ook kleinere ondernemers ervaren de voordelen van een

Nadere informatie

Wij nodigen je van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt je aanmelden via

Wij nodigen je van harte uit deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt je aanmelden via actueel uitgave 16 najaar 2017 OCT actueel is een uitgave van de Ondernemers Coöperatie Tiel De Vrije Denkers in Skybar SIXX Van der Valk te Tiel op 18 september 2017 Hoe ziet de middag eruit: Arthur Kruisman

Nadere informatie

Mijn levensloop. Werknemers en werkgevers veranderen. Een introductie: Ardiënne Verhoeven. Arbeidsmarktveranderingen Twee ontwikkelingen

Mijn levensloop. Werknemers en werkgevers veranderen. Een introductie: Ardiënne Verhoeven. Arbeidsmarktveranderingen Twee ontwikkelingen Werknemers en werkgevers veranderen Een introductie: Ardiënne Verhoeven Mijn levensloop 1985-1992 1992-1994 1994-2000 2000 - nu Recht en bedrijfskunde Personeelsmanager HRM manager Zelfstandig HR ondernemer

Nadere informatie

Horizontale samenwerking Manufacturing Consolidation Center

Horizontale samenwerking Manufacturing Consolidation Center Horizontale samenwerking Manufacturing Consolidation Center Langlopende samenwerking sinds 2003, vanaf 2015 in warehouse Tiel Succesfactoren: Complementaire producten in volume en aard Trust en commitment

Nadere informatie

AGENDA 16 JUNI 2016 ALGEMENE LEDENVERGADERING OCT

AGENDA 16 JUNI 2016 ALGEMENE LEDENVERGADERING OCT AGENDA 16 JUNI 2016 ALGEMENE LEDENVERGADERING OCT Locatie: Ontvangst met sprankelend aperitief en pinchos Algemene ledenvergadering Korte introductie 3 Zussen en Tres Netwerkborrel in de tapasbar tres

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Regionaal Energie Convenant 2014-2016

Regionaal Energie Convenant 2014-2016 Regionaal Energie Convenant 2014-2016 Mede mogelijk gemaakt met steun van: Regio Rivierenland Provincie Gelderland RCT-Rivierenland Pagina 1 Ondertekenaars, hier tezamen genoemd: partijen 1. Hebben het

Nadere informatie

Jaarrapport 2015 van Ondernemers Coöperatie Tiel U.A. Tiel

Jaarrapport 2015 van Ondernemers Coöperatie Tiel U.A. Tiel 2015 van Ondernemers Coöperatie Tiel U.A. Tiel INHOUDSOPGAVE Pagina 1 BESTUURSVERSLAG OVER 2015 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 6 2 Staat van baten en lasten over 2015 7 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Duurzaamheid - enquête Bo-Ex Panel

Duurzaamheid - enquête Bo-Ex Panel Duurzaamheid - enquête Bo-Ex Panel Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij. Vaak vanuit het besef dat het verstandig is om anders om te gaan met onze aarde. Op het gebied

Nadere informatie

INKOMSTEN UIT RAAMCONTRACTEN 13-12-2007 ING. G.J. VAN INGEN

INKOMSTEN UIT RAAMCONTRACTEN 13-12-2007 ING. G.J. VAN INGEN INKOMSTEN UIT RAAMCONTRACTEN 13-12-2007 ING. G.J. VAN INGEN 1 PROBLEEMSTELLING Contrasten Industrieterrein Kellen Revitalisering Medel Vitalisering 2 ORGANISATIE OCT Parkmanagement Draagvlak 3 Beoordelingsmatrix

Nadere informatie

De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl

De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl m in i ster beve ili gings ie v a n E c o n o m isc he ke n ili Za et h n n va ake tief he Z e e n i nitia ngs beve ngs gings De beveiligingsscan sta voor je zaak.nl 2011 De beveiligingsscan Op naar een

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom

Glasvezel. Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Aansluiting diensten op het netwerk van Fore Freedom De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie,

Nadere informatie

Helmonds Energieconvenant

Helmonds Energieconvenant Helmonds Energieconvenant Helmondse bedrijven slaan de handen ineen voor een duurzame en betrouwbare energievoorziening. Waarom een energieconvenant? Energie is de drijvende kracht Energie is de drijvende

Nadere informatie

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi

Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi Wie werf je vast en wie werf je flex? De Wereld Werft 2014 11 december Geert-Jan Waasdorp www.intelligence-group.nl @waasdorpigi 8% Doelstelling Na deze workshop ben je in staat om zelf de contouren van

Nadere informatie

Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken in Boxtel?

Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken in Boxtel? Voor zover mensen mij nog niet kennen ik ben Els van Esch, manager van het Personeelsdiensten Centrum Boxtel Werken in Boxtel is een initiatief van het PDC. Wie kent werken in Boxtel? Waarvan kent u werken

Nadere informatie

Welkom op de informatiebijeenkomst. glasvezel op bedrijvenpark Haansberg. Maandag 23 november 2015

Welkom op de informatiebijeenkomst. glasvezel op bedrijvenpark Haansberg. Maandag 23 november 2015 Welkom op de informatiebijeenkomst glasvezel op bedrijvenpark Haansberg Maandag 23 november 2015 Agenda Welkomstwoord Bert Wagemakers Introductie Wethouder Rolph Dols Aanleiding Bert Wagemakers Glasvezelnetwerk

Nadere informatie

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017

novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 novacollege.nl/logistiek Havenoperaties Logistiek Logistiek 2016/2017 Ik wil werken in aviations, de wereld van Schiphol fascineert me. Het werken met al die vrachtdocumenten en hoe dat allemaal wordt

Nadere informatie

Tiel, Hoekwei bouwperceel

Tiel, Hoekwei bouwperceel Tiel, Hoekwei 36-64 bouwperceel OMSCHRIJVING: Op het moderne bedrijvenpark Medel, gelegen aan de Rijksweg A15 en het Amsterdam-Rijnkanaal, is dit bouwperceel van 7.255 m² beschikbaar. Het perceel is gelegen

Nadere informatie

Door: Vincent Damen Ninja Hogenbirk Roel Theeuwen

Door: Vincent Damen Ninja Hogenbirk Roel Theeuwen Door: Vincent Damen Ninja Hogenbirk Roel Theeuwen 31 mei 2012 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Totale resultaten... 4 1.1 Elektriciteitsverbruik... 4 1.2 Gasverbruik... 4 1.3 Warmteverbruik... 4 1.4 Totaalverbruik

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Halfjaarverslag CO2-prestatieladder

Halfjaarverslag CO2-prestatieladder Halfjaarverslag CO2-prestatieladder Maart 2018 Halfjaarverslag sept. 2017 maart 2018 1 Een terugblik op de afgelopen 6 maanden Aan de Stegge Twello is sinds 1 maart 2013 gecertificeerd op de CO2-prestatieladder,

Nadere informatie

Voortgangsrapportage over 2018 CO 2 -Prestatieladder

Voortgangsrapportage over 2018 CO 2 -Prestatieladder Voortgangsrapportage over 2018 CO 2 -Prestatieladder Barendrecht, 1 juli 2019 Geaccordeerd door: L.A. Droog Edwin Oudshoorn Directeur MVO verantwoordelijk CO2 prestatieladder voortgangsrapportage over

Nadere informatie

Document: Energiemanagementplan

Document: Energiemanagementplan Energiemanagementplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): Mevrouw C.K. Kloens De heer D. Slothouber 23 oktober 2013 (revisie 1.0) Definitief rapport Inhoudsopgave:

Nadere informatie

duurzaam Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

duurzaam Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Zin in ondernemen Europese Unie Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling Zin in ondernemen? Zin in ondernemen? is een meerjarig project gericht op de stimulering van energiebesparing en ondernemen. Met

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt Ingekomen stuk D3 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Werknemers en werkgevers veranderen

Werknemers en werkgevers veranderen Werknemers en werkgevers veranderen Een introductie: Ardiënne Verhoeven Mijn levensloop 1985-1992 1992-1994 1994-2000 2000 - nu Recht en bedrijfskunde Personeelsmanager HRM manager Zelfstandig HR ondernemer

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014 Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers Multiscope Banenruil.nl April 2014 Conclusies werknemers» Het is duidelijk dat er veel winst valt te behalen in vermindering

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl blauw is het nieuwe groen meer besparen met minderwatt dit is minderwatt minderwatt is een businessunit van het gerenommeerde Maas & Hagoort Lampen. Met een

Nadere informatie

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden

Glasvezel. Aanbod: Roomburg Leiden 01000005 Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Roomburg Leiden De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging, pinnen

Nadere informatie

Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik

Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Supersnel glasvezelnetwerk voor Aalburg binnen handbereik Glasvezel: voor hele gemeenschap, ook in buitengebieden en bedrijventerreinen Open structuur:

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2014

Nieuwsbrief September 2014 Nieuwsbrief September 2014 Netwerkgroep45plus: ontstaan en doel De Netwerkgroep45plus Nijmegen is een zelfregiegroep van gemotiveerde 45-plussers, met zeer ruime en uiteenlopende werkervaringen. Naast

Nadere informatie

Medewerker Office & Project Support BeteoR

Medewerker Office & Project Support BeteoR Medewerker Office & Project Support BeteoR Om te solliciteren vragen we je dit formulier in te vullen en dit samen met jouw CV te mailen naar astrid.hazenveld@beteor.nl Naam Adres Geboortedatum E-mail

Nadere informatie

wat zijn je kansen? Jij toch ook!? Ik wil later leuk werk! Wist je dat 55% van de jongeren bij het kiezen

wat zijn je kansen? Jij toch ook!? Ik wil later leuk werk! Wist je dat 55% van de jongeren bij het kiezen wat zijn je kansen? Je hebt vast al nagedacht over wat je na de middelbare school wilt gaan doen! Waarschijnlijk ga je nog een opleiding volgen. Maar kun je daarmee straks een baan vinden? Dat gaan we

Nadere informatie

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk

IP Services. De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk IP Services De grenzeloze mogelijkheden van een All IP -netwerk Voor wie opgroeit in deze tijd is het de grootste vanzelfsprekendheid. Je zet de computer aan en je kunt mailen, chatten, elkaar spreken

Nadere informatie

Seminar EmPowered by Innovation 20 JUNI 2019 JAARBEURS UTRECHT

Seminar EmPowered by Innovation 20 JUNI 2019 JAARBEURS UTRECHT Seminar 2019 EmPowered by Innovation 20 JUNI 2019 JAARBEURS UTRECHT Hoe voer ik kleine projecten op innovatieve wijze uit? Jaap van de Deijl, TPG Academy & Paul Nieuwenhuis, ROC Rivor Innovatie door samenwerking

Nadere informatie

Glasvezel. Glas helder!

Glasvezel. Glas helder! Glasvezel. Glas helder! Aanbod: Industrieterrein Meer en Duin te Lisse De Glasvezelkoning is een onderdeel van IP-ONE B.V. Bellen, internetten en online diensten. Internet, VoIP telefonie, camerabeveiliging,

Nadere informatie

Hoe bedrijven over te halen om energie te gaan besparen

Hoe bedrijven over te halen om energie te gaan besparen Hoe bedrijven over te halen om energie te gaan besparen Of: "DE UTRECHTSE MIX" Presentatie FUMO 10 september 2015 Even voorstellen Naam: Ruben van Brenk (Gemeente Utrecht) Utrecht heeft alleen haar basistakenpakket

Nadere informatie

HSLnet. Ledenraad 21 gekozen leden. Heeze 6 Leende 5 Sterksel 4 Agrarisch 2 Industrie/MKB 2 Onderwijs/Zorg 2

HSLnet. Ledenraad 21 gekozen leden. Heeze 6 Leende 5 Sterksel 4 Agrarisch 2 Industrie/MKB 2 Onderwijs/Zorg 2 Kom kijken naar HSLnet: De doelstellingen, wie is HSLnet, wat is bereikt, de kwaliteit van HSLnet en lees de ervaringen van gebruikers en vrijwilligers. Deze voorstelling duurt: 9 minuten Doelstelling

Nadere informatie

Samen energie besparen! Convenant Energiebesparing 2009-2011 - Gemeente Kerkrade

Samen energie besparen! Convenant Energiebesparing 2009-2011 - Gemeente Kerkrade Samen energie besparen! Convenant Energiebesparing 2009-2011 - Gemeente Kerkrade 2 Voorwoord Beste mensen, voor u ligt de folder over het convenant energiebesparing 2009 2011. Dit is een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Factsheet CO2-Prestatieladder

Factsheet CO2-Prestatieladder Beleid Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO: People Planet - Profit) speelt een steeds belangrijkere rol binnen de bedrijfsvoering van A-Garden B.V. Wij zijn ons al langer bewust van onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

www.znrg.nl ZET Energielevering Iddo de Goederen coördinator ledencontact en energie-levering

www.znrg.nl ZET Energielevering Iddo de Goederen coördinator ledencontact en energie-levering ZET Energielevering Iddo de Goederen coördinator ledencontact en energie-levering Waarom ik hier sta? > wereld economische crisis, energiecrisis > lokale economie en welvaart Werkloosheid 6,01% 21000 huishoudens

Nadere informatie

Doe mee aan de jubilieum editie van de Klimaatverbond Energy Battle!

Doe mee aan de jubilieum editie van de Klimaatverbond Energy Battle! Doe mee aan de jubilieum editie van de Klimaatverbond Energy Battle! Dit najaar start de 5 de editie van de Klimaatverbond Energy Battle. Nederlandse gemeenten gaan de uitdaging aan om met drie teams van

Nadere informatie

Nieuws uit Dordrecht: Dordrecht lanceert zonatlas

Nieuws uit Dordrecht: Dordrecht lanceert zonatlas L.S., Opdat bijgaande berichtgeving u allen bereikt moge hebben, Mvrgr Funs Bergmans Van: Ruud Lammers [mailto:rl@dds.nl] Verzonden: vrijdag 8 februari 2013 17:11 Aan: Bergmans, APMAF Onderwerp: contract

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

Kansen voor ondernemend onderwijs in het mbo Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap

Kansen voor ondernemend onderwijs in het mbo Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap Kansen voor ondernemend onderwijs in het mbo Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap Roelf Jager en Gabry Karsdorp Ondernemen Werkwoord: (iets) gaan doen antoniem: stilzitten Een bedrijf of actie in werking

Nadere informatie

edup 2015 Overzicht monitoringinstrumenten planet -onderdelen (onderdeel II) Gemeente Zuidhorn januari 2016

edup 2015 Overzicht monitoringinstrumenten planet -onderdelen (onderdeel II) Gemeente Zuidhorn januari 2016 1 edup 2015 Overzicht monitoringinstrumenten planet -onderdelen (onderdeel II) Gemeente Zuidhorn januari 2016 2 Inleiding Voor u ligt het de evaluatie van het Duurzaamheidsuitvoeringsplan 2015: het edup

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Oosterhout EEN STAD MET VISIE

Oosterhout EEN STAD MET VISIE Oosterhout EEN STAD MET VISIE Oosterhout is een bruisende stad vol ambitie. De stad onderscheidt zich door haar uitstekende geografische ligging, haar prachtige winkel- en uitgaanscentrum, het vele groen

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Tweede halfjaar 2013

Voortgangsrapportage. Scope 1 en 2 CO2 emissies. Tweede halfjaar 2013 Voortgangsrapportage Scope 1 en 2 CO2 emissies Tweede halfjaar 2013 Wijzigingsblad Versie Datum Auteur Wijzigingen 0.1 04-12-2013 F. Wuts Draft 0.2 1-2-2014 F. Wuts Aanpassing naar aanleiding van Audit

Nadere informatie

Dames en heren, 1 DVHN, 9 september 2015.

Dames en heren, 1 DVHN, 9 september 2015. Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, opening bijeenkomst Klantengroep Samenwerking Noord (Holland Web Week), Groningen, 16 september 2015 Dames en heren, Goed nieuws is geen nieuws, zeggen

Nadere informatie

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze www.alphabet.com Onderzoek Behoefte van zakelijke rijders aan variatie in vervoersmiddelen Flexibele mobiliteit Keuzevrijheid vooral voor jongeren

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan CO 2 Prestatieladder voor Arthe Civil & Structure bv Rapport Nr.: ACS14006 R03 DIRECTIE ARTHE Status DEFINITIEF Datum 30 10 2014 Opgesteld ir. J.T.S. Vervoort / D.R. van den

Nadere informatie

Agri Holland www.agriholland.nl. voor de kansen van morgen

Agri Holland www.agriholland.nl. voor de kansen van morgen Agri Holland www.agriholland.nl " voor de kansen van morgen Wie is AgriHolland AgriHolland B.V. is een zelfstandige onderneming, gevestigd in Wageningen. Afgelopen jaren is met veel succes de website www.agriholland.nl

Nadere informatie

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT

ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING ORIËNTATIE OP DE NEDERLANDSE ARBEIDSMARKT TOELICHTING OP HET PORTFOLIO EN EXAMEN Het examen Oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt gaat over werk vinden en werk houden in Nederland. Als

Nadere informatie

Food Holland. www.foodholland.nl. nieuws en vacatures

Food Holland. www.foodholland.nl. nieuws en vacatures Food Holland " www.foodholland.nl nieuws en vacatures Wie is FoodHolland FoodHolland is een initiatief van AgriHolland B.V., gericht op ondernemingen in de voedingssector. Wij hebben jarenlange ervaring

Nadere informatie

SLA Glasnet Veghel B.V. Datum: juli 2012 Versie: 2012.1 Document: SLA Glasnet Veghel B.V.

SLA Glasnet Veghel B.V. Datum: juli 2012 Versie: 2012.1 Document: SLA Glasnet Veghel B.V. SLA Glasnet Veghel B.V. Datum: juli 2012 Versie: 2012.1 Document: SLA Glasnet Veghel B.V. Inhoud 1. Dienstbeschrijving 3 1.1 Glasvezel van Glasnet Veghel B.V. 3 1.1.1. Netwerk 3 1.1.2. Facturering 3 1.2

Nadere informatie

Duurzaamheidsmonitor 2017 Voorbeeld

Duurzaamheidsmonitor 2017 Voorbeeld Duurzaamheidsmonitor 2017 Voorbeeld Duurzaamheidsmonitor 2017 De duurzaamheidsmonitor is vernieuwd. De hoeveelheid data is flink gecondenseerd en meer beeldend vormgegeven ten behoeve van de leesbaarheid.

Nadere informatie

2011 H2. Certificatie CO2-prestatieladder 2011 H1&H2 EMVI. Jaargang 2 NR. 3 24-02-12

2011 H2. Certificatie CO2-prestatieladder 2011 H1&H2 EMVI. Jaargang 2 NR. 3 24-02-12 2011 H2 2011 H1&H2 EMVI Certificatie CO2-prestatieladder Jaargang 2 NR. 3 24-02-12 Certificatie CO 2 -prestatieladder Halverwege 2011 is Baggerbedrijf de Boer Holding B.V. begonnen met het vaststellen

Nadere informatie

Resultaten enquête leerbedrijven Kans op werk 2018

Resultaten enquête leerbedrijven Kans op werk 2018 Resultaten enquête leerbedrijven Kans op werk 2018 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Resultaten... 4 Aanbod vacatures... 4 Invulling vacatures... 5 Verwachte vacature ontwikkeling... 6 Geschiktheid vacatures

Nadere informatie

Factsheet bedrijventerrein Pothof, Gemeente Rozenburg

Factsheet bedrijventerrein Pothof, Gemeente Rozenburg Factsheet bedrijventerrein Pothof, Gemeente Rozenburg Factsheet bedrijventerrein Pothof, Gemeente Rozenburg A. Inleiding Deze factsheet geeft een bondig overzicht van de maatschappelijke en economische

Nadere informatie

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT De recessie loopt ten einde. De markt trekt aan en het aantal vacatures

Nadere informatie

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten,

* 1. Wat is uw geslacht? Beste oud-studenten, Beste oud-studenten, Hogeschool de Kempel doet onderzoek naar de loopbaan van afgestudeerden. De gegevens zijn van belang om verbeteringen aan te brengen in de huidige opleiding en om de huidige studenten

Nadere informatie

VAN HARTE WELKOM INFORMATIE AVOND PV- PROJECT NAMENS WETHOUDER TON ANCION OP DE. Duurzame Verlichting Landgraaf

VAN HARTE WELKOM INFORMATIE AVOND PV- PROJECT NAMENS WETHOUDER TON ANCION OP DE. Duurzame Verlichting Landgraaf 1 NAMENS WETHOUDER TON ANCION VAN HARTE WELKOM OP DE INFORMATIE AVOND PV- PROJECT Duurzame Verlichting Landgraaf PROJECTLEIDER GEMEENTE LANDGRAAF: RONALD BOUWERS ALGEMEEN Een van de milieu ambities van

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Student stelt eisen aan stage bij

Factsheet persbericht. Student stelt eisen aan stage bij Factsheet persbericht Student stelt eisen aan stage bij Inleiding Stageperiode Een stageperiode is voor veel studenten de meest leerzame periode van hun schoolcarrière. Maar tegen welke problemen lopen

Nadere informatie

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar

Peter Deege. Dick Bovekerk, 52 jaar Dick Bovekerk, 52 jaar Ruim 40 jaar woonachtig in Papendrecht. In 1982 begonnen bij de organisatie McDonald s, wat toen met 25 vestigingen een klein bedrijf was binnen Nederland, maar uitgegroeid tot een

Nadere informatie

AGENDA 15 JUNI 2017 ALGEMENE LEDENVERGADERING OCT

AGENDA 15 JUNI 2017 ALGEMENE LEDENVERGADERING OCT AGENDA 15 JUNI 2017 ALGEMENE LEDENVERGADERING OCT Programma donderdag 15 juni 2017 14.45 uur Ontvangst OCT leden met koffie/thee/fris en een petit-four 15.00 uur start ALV 16.15 uur einde ALV; tijd voor

Nadere informatie

Klanttevredenheids onderzoek 2012

Klanttevredenheids onderzoek 2012 Klanttevredenheids onderzoek 2012 Ook dit jaar heeft TMCDAS weer een klanttevredenheidsonderzoek gedaan. In dit document vindt u de uitkomsten hiervan, de feedback, de bevindingen en de daarop gestelde

Nadere informatie

Horizontaal toezicht met fiscaal dienstverleners in het MKB

Horizontaal toezicht met fiscaal dienstverleners in het MKB Horizontaal toezicht met fiscaal dienstverleners in het MKB Inhoud Organisatie Belastingdienst Wat is horizontaal toezicht? Aanleiding en doel horizontaal toezicht Diverse vormen van horizontaal toezicht

Nadere informatie

Vraag & Antwoord voor ambassadeursactie

Vraag & Antwoord voor ambassadeursactie 1. Waarom zou ik overstappen? 2. Wat kunnen klanten verwachten wanneer zij kiezen voor de diensten van PLINQ / TriNed? Wij in Heeze, Leende en Sterksel zijn met elkaar een mooi lokaal initiatief begonnen.

Nadere informatie

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker

Factsheet persbericht. Toekomst van studenten onzeker Factsheet persbericht Toekomst van studenten onzeker Inleiding Studententijd De overheid komt met steeds meer nieuwe wetten en voorstellen om te bezuinigen en de student te motiveren zijn/haar studie in

Nadere informatie

Onderzoek Alumni Bètatechniek

Onderzoek Alumni Bètatechniek Onderzoek Alumni Bètatechniek 0 meting - Achtergrond Eén van de knelpunten op de Nederlandse arbeidsmarkt is een tekort aan technisch geschoolden. De Twentse situatie is hierin niet afwijkend. In de analyse

Nadere informatie

Factsheet CO2-Prestatieladder 2018

Factsheet CO2-Prestatieladder 2018 Beleid Duurzaam ondernemen speelt een steeds belangrijkere rol binnen de bedrijfsvoering van Schuitemaker. Wij zijn ons al langer bewust van onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu, gezondheid

Nadere informatie

Workshop 1: Kostenbesparing door energiezuinig gebouwbeheer door Bas Ambachtsheer, algemeen-directeur Cofely GDF-Suez

Workshop 1: Kostenbesparing door energiezuinig gebouwbeheer door Bas Ambachtsheer, algemeen-directeur Cofely GDF-Suez Gevraagd: Duurzaam commitment Klimaattop Amstelveen Donderdag 14 oktober 2010 Ambitie: Duurzaam in Amstelveen Tijdens de klimaattop staan inspiratie, matchmaking en commitment centraal. Amstelveense voorlopers

Nadere informatie

http://enquete.groenepeiler.nl/admin/statistics.aspx?inquiry=47 1 van 13 5-7-2011 17:03

http://enquete.groenepeiler.nl/admin/statistics.aspx?inquiry=47 1 van 13 5-7-2011 17:03 1 van 13 5-7-2011 17:03 Enquête Enquête beheer Ingelogd als: aqpfadmin Uitloggen Enquête sta s eken Enquête beheer > De Klimaat Enquête van het Noorden > Statistieken Algemene statistieken: Aantal respondenten

Nadere informatie

CO2 scope 3 verborgen Netto CO2-uitstoot 216 ton CO2 Tabel 1: CO 2-footprint Waalpartners 2016

CO2 scope 3 verborgen Netto CO2-uitstoot 216 ton CO2 Tabel 1: CO 2-footprint Waalpartners 2016 Projectgegevens Opdrachtgever Waalpartners bv Projectnaam Energie en CO2 management Projectnummer 9031.17 Memonummer Me01CvH9031.17 Onderwerp Energie- en CO2 beoordelingsrapportage 2016 Auteur Cisca van

Nadere informatie

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017 novacollege.nl/zakelijk Administratie Juridisch Secretarieel Zakelijk 2016/2017 De opleiding Directiesecretaresse sprak me aan. Ik houd namelijk van organiseren, ik zie graag snel resultaat en vind het

Nadere informatie

Externe publicatie CO2 Prestatieladder

Externe publicatie CO2 Prestatieladder Versie: 18 juni 2018 - Pagina 1 van 7 HDB Civiel B.V. heeft de ambitie te voldoen aan CO2 Prestatieladder. HDB Civiel B.V. is sinds 2015 gecertificeerd tegen de CO2 Prestatieladder niveau 3. HDB Civiel

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier

Veelgestelde vragen. over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Veelgestelde vragen over de energievergoeding, het verbruik en de energieleverancier Inhoudsopgave Energievergoeding Pag. 3 Energieleverancier Pag. 6 Energieverbruik Pag. 8 Vragen of opmerkingen Pag. 9

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie

Voortgangsrapportage emissies scope 1, 2 en 3. Monitoring doelstellingen 2015 scope 1 en 2

Voortgangsrapportage emissies scope 1, 2 en 3. Monitoring doelstellingen 2015 scope 1 en 2 4.B.2 Voortgangsrapportage emissies scope 1, 2 en 3 Evaluatie 1 e halfjaar 215 & Monitoring doelstellingen 215 scope 1 en 2 Van Steenis Geodesie BV Ringveste 7b 3992 DD HOUTEN Van Steenis Geodesie BV Duurstedeweg

Nadere informatie

Praktische besparingstips

Praktische besparingstips besparingstips Laat uw verlichting nakijken: Schakel nu over op LED verlichting in plaats van de oude TL- verlichting. Gemiddelde besparing van 20 50% op uw energiekosten! De voordelen van LED verlichting

Nadere informatie

Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer?

Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer? Worden de bedrijven en bedrijventerreinen in Apeldoorn Energieke Regio-deelnemer? Mogen wij u helpen te verdienen aan duurzaamheid? 1 Wie wil er geen energie besparen? Hoewel het er vaak niet van komt,

Nadere informatie

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter

De slimme meter. Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter Informatie over de nieuwe energiemeter De slimme meter in vogelvlucht Alle huishoudens in Nederland krijgen een nieuw soort energiemeter aangeboden: de zogenaamde slimme meter. Deze digitale

Nadere informatie

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER

ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER ONDERZOEK IBP COMMUNICATIE VERKEER GEMEENTE HILVERSUM MAART/APRIL 2011 20110114.01 Maart/April 2011 1 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet en -verantwoording Blz. 3 2 Resultaten Blz. 6 2.1 Deelname aan het verkeer

Nadere informatie