Gebruikershandleiding PN: NL

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding PN: NL"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding PN: NL

2 Gebruikershandleiding voor Norton SystemWorks Premier 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo, Norton Ghost, Norton GoBack, LiveUpdate, Norton AntiSpam, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton Personal Firewall, Norton Protection Center, Norton SystemWorks, Symantec Security Check en Symantec Security Response zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn dochterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Windows is een handelsmerk van Microsoft Corporation. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. Het product dat in dit document wordt beschreven, wordt gedistribueerd onder licenties waarmee het gebruik, het kopiëren, het distribueren en het decompileren/uitvoeren van reverse engineering van dit product wordt beperkt. Geen enkel deel van dit document mag worden gereproduceerd in enige vorm op enige wijze zonder schriftelijke toestemming van Symantec Corporation en zijn eventuele licentiegevers. DE DOCUMENTATIE WORDT ALS ZODANIG GELEVERD EN ALLE EXPLICIETE OF IMPLICIETE VOORWAARDEN, REPRESENTATIES EN GARANTIES, WAARONDER IMPLICIETE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL OF NIET-INBREUKMAKENDHEID, WORDEN VAN DE HAND GEWEZEN, BEHALVE VOOR ZOVER DERGELIJKE NIET-AANSPRAKELIJKHEIDSVERKLARINGEN WETTELIJK NIET GELDIG ZIJN. SYMANTEC CORPORATION IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR INCIDENTELE SCHADE OF GEVOLGSCHADE IN VERBAND MET DE PRESTATIE VAN HET GELEVERDE PRODUCT OF GEBRUIK VAN DEZE DOCUMENTATIE. DE INFORMATIE IN DEZE DOCUMENTATIE KAN ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING WORDEN GEWIJZIGD. Symantec Corporation Stevens Creek Blvd. Cupertino, CA Gedrukt in Ierland

3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Installatie Voordat u begint... 5 Norton SystemWorks Premier installeren... 5 Wat gebeurt er als Windows niet wil starten nadat Norton SystemWorks is geïnstalleerd?... 6 Norton SystemWorks Premier configureren... 7 Als het eerste venster niet verschijnt... 8 Aan de slag Norton SystemWorks Premier starten... 9 Norton GoBack starten voordat Windows wordt gestart Het product activeren Het hoofdvenster verkennen Uw beveiliging controleren terwijl u aan het werk bent Reageren op berichten van Norton Protection Center Meer informatie Reageren op noodsituaties Voorbereiding De computer opnieuw opstarten met de Symantec Recovery Disk Een schijf scannen die is beschadigd door een virus Een schijf gebruiken die andere schade vertoont Schijffouten herstellen met Norton Disk Doctor EMEA-ondersteuningsoplossingen Index

4 4 Inhoudsopgave

5 Installatie 1 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Voordat u begint 1 Norton SystemWorks Premier installeren 1 Wat gebeurt er als Windows niet wil starten nadat Norton SystemWorks is geïnstalleerd? 1 Norton SystemWorks Premier configureren 1 Als het eerste venster niet verschijnt Voordat u begint Zie Voorbereiding op pagina 19 Voordat u begint, moet u alle geopende programma's sluiten. Als programma's open zijn, kunnen problemen optreden met de installatie. Installeer dit product niet als u denkt dat er verloren of vernietigde gegevens op de computer staan of als er een probleem met het schijfstation is. Norton SystemWorks Premier bevat een antivirusprogramma. Als u andere antivirusprogramma's hebt geïnstalleerd op de computer, wordt een venster weergegeven waarmee u deze kunt verwijderen. Volg de instructies in dit venster om deze programma's te verwijderen. Norton SystemWorks Premier installeren Zie Norton SystemWorks Premier configureren op pagina 7 U kunt Norton SystemWorks Premier installeren vanaf een cd, via een bestand dat u downloadt of via een bestand dat op uw computer is opgeslagen. Als dit product al op de computer is geïnstalleerd, gaat u direct naar Norton SystemWorks Premier configureren. Voordat u begint, moet u alle geopende programma's op de computer sluiten.

6 6 Installatie Wat gebeurt er als Windows niet wil starten nadat Norton SystemWorks is geïnstalleerd? Norton SystemWorks Premier installeren Zie Als het eerste venster niet verschijnt op pagina 8 w w w 1 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Als u vanaf een cd wilt installeren, plaatst u de cd in het cd-rom-station. 1 Als u een exemplaar van Norton SystemWorks Premier hebt gedownload, dubbelklikt u op het gedownloade bestand. 2 Klik in het eerste venster op Norton SystemWorks Premier installeren om het product te installeren. 3 Lees de licentieovereenkomst door, klik op Ik ga akkoord met de licentieovereenkomst en geef de productsleutel op als dit wordt gevraagd. Als u niet akkoord gaat met de licentieovereenkomst, kunt u de installatie niet voortzetten. 4 Klik op Volgende. De pre-installatiescan wordt automatisch gestart. Dit duurt enkele minuten. Als in een venster wordt weergegeven dat er actieve toepassingen zijn gedetecteerd, sluit u de geopende programma's en klikt u op Scan starten. Als de scan begint, kunt u het volgende doen: 1 Als u de scan wilt stopzetten, klikt u op Scan stoppen. 1 Als de scan is voltooid, klikt u op Details weergeven om de resultaten van de scan te bekijken. Klik vervolgens op OK. 5 Klik op Volgende. 6 Klik in het venster Het installatietype selecteren op het gewenste installatietype en selecteer de map waarin u Norton SystemWorks Premier wilt installeren. Als u de optie Aangepast selecteert, wordt het venster weergegeven waarin u de installatie van het product kunt aanpassen. Als u een multi-boot schijf gebruikt, moet u het selectievakje voor Norton GoBack uitschakelen. U kunt Norton GoBack niet installeren op een multi-boot schijf. 7 Klik op Volgende. 8 Klik op Voltooien om de computer opnieuw op te starten. De computer wordt pas beveiligd als deze opnieuw is opgestart en u de configuratie hebt voltooid. Als de computer is opgestart, wacht u tot het venster Norton SystemWorks Premier wordt geopend voordat u doorgaat. Dit kan enkele minuten duren. Wat gebeurt er als Windows niet wil starten nadat Norton SystemWorks is geïnstalleerd? In sommige gevallen kan Windows niet worden gestart nadat Norton SystemWorks is geïnstalleerd. Als dit probleem optreedt, moet u de computer opnieuw opstarten en Norton GoBack uitschakelen voordat Windows wordt gestart. Ga terug naar Windows en verwijder Norton GoBack.

7 Installatie Norton SystemWorks Premier configureren 7 Norton GoBack uitschakelen voordat Windows wordt gestart w 1 Start de computer opnieuw op. 2 Wanneer het opstartscherm van Norton GoBack verschijnt, drukt u snel op de spatiebalk. 3 Klik in het opstartmenu van Norton GoBack op Uitschakelen. In een bericht wordt gemeld dat Norton GoBack de geschiedenis wist. 4 Klik op Ja. 5 Klik op Doorgaan. Uw computer wordt automatisch opnieuw opgestart en Norton GoBack wordt uitgeschakeld. Nadat u Norton GoBack hebt verwijderd, bezoekt u de volgende website van Symantec die speciaal is gemaakt om dit probleem te verhelpen: Norton SystemWorks Premier configureren U kunt het product alleen online configureren. w Tijdens de configuratie kunt u het product activeren en registreren, de computer scannen op risico's en de nieuwste virusbeveiliging downloaden. Als u het product nu niet wilt registreren of als u problemen ondervindt met de registratie, kunt u het product registreren op de website van Symantec op de volgende URL: Norton SystemWorks Premier configureren 1 Klik in het eerste configuratievenster op Volgende. 2 Controleer of u verbinding hebt met internet en klik op Volgende in het activeringsvenster. De activering kan enkele minuten duren. 3 In het venster Activering geslaagd controleert u uw abonnementsgegevens en klikt u op Afdrukken om de productsleutel af te drukken. U hebt deze productsleutel nodig als u dit product op een nieuwe computer wilt installeren. 4 Klik op Volgende. Het kan enkele minuten duren voordat de verbinding tot stand is gebracht. 5 Voer een van de volgende handelingen uit in het venster waarin u uw Norton Account kunt maken: 1 Als u een nieuwe Norton Account wilt maken, vult u het gedeelte voor het maken van een nieuwe account in en klikt u op Verzenden. 1 Als u al een Norton Account hebt, vult u het betreffende gedeelte in en klikt u op Aanmelden. 6 Klik in het bevestigingsvenster op Volgende. 7 Als het venster Beveiliging wordt weergegeven, raadt Symantec u aan alle opties ingeschakeld te laten zodat de Norton-producten worden gebruikt om uw computer te beveiligen. Klik op Volgende om het venster te sluiten.

8 8 Installatie Als het eerste venster niet verschijnt 8 Lees het venster Dank u door en klik op Sluiten zodat Norton SystemWorks Premier de volgende taken kan uitvoeren: LiveUpdate uitvoeren De nieuwste beveiligingsupdates downloaden en installeren Nu scannen De computer scannen zodat u zeker weet dat de computer is beveiligd 9 Klik in het venster Welkom bij LiveUpdate op Volgende om de updates te downloaden. Dit duurt enkele minuten. 10 Als de updates zijn voltooid, klikt u op Voltooien om de virusscan te starten. Dit duurt enkele minuten. U kunt het beste een volledige scan uitvoeren. Als de scan begint, kunt u het volgende doen: 1 Als u de scan wilt stopzetten, klikt u op Scan stoppen. 1 Als u de scan tijdelijk wilt stopzetten, klikt u op Pauzeren. Als u de scan wilt hervatten, klikt u op Hervatten. 11 Controleer de scandetails in het venster Scan is voltooid en klik vervolgens op Voltooien. Als het eerste venster niet verschijnt Op sommige computers wordt een cd in het cd-rom-station niet automatisch gestart. De installatie starten vanaf de product-cd 1 Dubbelklik op het bureaublad op Deze computer. 2 Dubbelklik in het venster Deze computer op het pictogram van het cd-rom-station. 3 Dubbelklik in de lijst met bestanden op CDstart.exe.

9 Aan de slag 2 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton SystemWorks Premier starten 1 Norton GoBack starten voordat Windows wordt gestart 1 Het product activeren 1 Het hoofdvenster verkennen 1 Uw beveiliging controleren terwijl u aan het werk bent 1 Reageren op berichten van Norton Protection Center 1 Meer informatie Norton SystemWorks Premier starten Zie Reageren op berichten van Norton Protection Center op pagina 14 Norton SystemWorks Premier beveiligt elke computer waarop het programma is geïnstalleerd. U hoeft het programma niet te starten om de beveiliging te activeren. Als Norton SystemWorks Premier een probleem detecteert waaraan u aandacht moet besteden, wordt een venster weergegeven dat u helpt het probleem op te lossen. U kunt Norton SystemWorks Premier altijd starten om instellingen te wijzigen, de beveiliging te controleren of preventief onderhoud uit te voeren. Alle functies van het programma kunnen worden geselecteerd vanuit het hoofdvenster.

10 10 Aan de slag Norton GoBack starten voordat Windows wordt gestart Norton SystemWorks Premier starten 4 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Klik in de taakbalk van Windows op Start > Programma's > Norton SystemWorks Premier > Norton SystemWorks Premier. 1 Klik in de taakbalk van Windows XP op Start > Alle programma's > Norton SystemWorks Premier > Norton SystemWorks Premier. 1 Dubbelklik op het pictogram Norton SystemWorks Premier op het bureaublad van Windows. 1 Dubbelklik op het pictogram Norton SystemWorks Premier in het systeemvak van Windows. In Windows XP wordt het systeemvak ook wel het meldingsgebied genoemd. Norton GoBack starten voordat Windows wordt gestart Telkens wanneer u de computer opstart, verschijnt het opstartmenu van Norton GoBack net voordat Windows wordt gestart. U hebt drie seconden om op de spatiebalk te drukken en toegang te krijgen tot de herstelfuncties van Norton GoBack. Als u niet op de spatiebalk drukt, wordt de computer normaal opgestart. Als Windows niet kan worden gestart, kunt u met het opstartmenu de functie Schijfstationherstel openen. Hiermee kunt u uw schijfstation herstellen en wordt uw systeem beschermd tegen software- en systeemfouten. Norton GoBack starten voordat Windows wordt gestart 1 Start de computer op. 2 Wanneer het opstartscherm van Norton GoBack verschijnt, drukt u op de spatiebalk. 3 Als u het opstartmenu niet wilt gebruiken, klikt u op Doorgaan. De computer start normaal op. Het product activeren Door het activeren van uw product gaat u illegaal gebruik van de software tegen en weet u zeker dat u echte Symantec-software gebruikt. w Als u het product niet bij de installatie hebt geactiveerd, wordt regelmatig een waarschuwingsvenster met de tekst Activering noodzakelijk weergegeven totdat u het product activeert. U moet het product binnen de in de waarschuwing vermelde periode activeren, omdat het anders niet meer werkt. U kunt het product activeren vanuit het waarschuwingsvenster Activering noodzakelijk of met de optie Activering in het menu Help. De activering neemt slechts enkele minuten in beslag. Het product activeren vanuit het waarschuwingsvenster 1 Klik in het waarschuwingsvenster op Nu activeren. 2 Klik op OK. 3 Klik in het venster Activering op Volgende.

11 Aan de slag Het hoofdvenster verkennen 11 4 Klik in het venster Activering geslaagd op Voltooien. Het product vanuit het menu Help activeren 1 Klik boven in het hoofdvenster op Help en ondersteuning en klik vervolgens op Activering. 2 Klik in het venster Activering op Volgende. 3 Klik in het venster Activering geslaagd op Voltooien. Als u problemen ondervindt bij het activeren van het product Als u geen verbinding met de servers van Symantec tot stand kunt brengen om uw product te activeren, moet u eerst controleren of de verbinding wordt geblokkeerd door software voor ouderlijk toezicht of door een internetaanbieder. Een verbindingsprobleem kan optreden als u software voor ouderlijk toezicht gebruikt. Als u vermoedt dat de verbinding wordt geblokkeerd door ouderlijk toezicht, configureert u deze functie zo dat de activeringsprocedure niet wordt geblokkeerd. U moet u bij de software voor ouderlijk toezicht of bij uw internetaanbieder aanmelden als beheerder om uw configuratie te wijzigen. Als ouderlijk toezicht niet het probleem is of als u het ouderlijk toezicht niet zo kunt configureren dat het probleem wordt opgelost, kunt u het product per telefoon activeren. w Activeren per telefoon Zorg dat u pen en papier bij de hand hebt om de ontgrendelingscode te noteren die u aan het einde van het gesprek krijgt. 1 Verbreek de verbinding met internet. 2 Klik in het venster Probleem met verbinding op Mijn software telefonisch activeren en klik op Volgende. 3 Selecteer uw land in het venster Activering per telefoon. 4 Kies het telefoonnummer dat wordt weergegeven in het vak rechts. 5 Volg de aanwijzingen die worden gegeven. Het hoofdvenster verkennen Als u Norton SystemWorks Premier start, wordt het hoofdvenster weergegeven. Via knoppen aan de bovenkant en de linkerkant van het hoofdvenster hebt u toegang tot alle functies, opties en de online Help van Norton SystemWorks Premier.

12 12 Aan de slag Uw beveiliging controleren terwijl u aan het werk bent Het hoofdvenster verkennen 1 Start Norton SystemWorks Premier. 2 Klik op een functie aan de linkerkant van het hoofdvenster om de onderdelen van deze functie weer te geven. Klik dan op een onderdeel. 3 Klik in het midden van het venster op de onderstreepte koppeling die u wilt verkennen. 4 Klik boven in het hoofdvenster op een knop. U kunt kiezen uit de volgende opties: LiveUpdate Hiermee controleert u of er updates van geïnstalleerde Symantec-producten beschikbaar zijn. Opties Hiermee kunt u de algemene functies van Norton SystemWorks Premier aanpassen. U hebt toegang tot meer opties wanneer u een bepaald programma uitvoert. Help en ondersteuning Hiermee hebt u toegang tot de Help van Norton SystemWorks Premier en de andere geïnstalleerde Symantec-producten. Uw beveiliging controleren terwijl u aan het werk bent Terwijl u de computer gebruikt, controleert Norton Protection Center hoe goed uw activiteiten worden beveiligd tegen bedreigingen, risico's en schade. Voordat u begint met een taak, kunt u Norton Protection Center gebruiken om te bepalen of het veilig is om door te gaan. In het hoofdvenster van Norton Protection Center wordt uw huidige beveiliging voor diverse activiteiten vermeld, zoals en browsen op het web. Ook wordt een raming van een algemeen beveiligingsniveau gegeven op basis van de beveiligingsprogramma's die op uw computer zijn geïnstalleerd.

13 Aan de slag Uw beveiliging controleren terwijl u aan het werk bent 13 In de taakbalk van Windows verschijnt bovendien een statusindicator. De statusniveaus zijn: Goed U hoeft niets te doen. Aandacht vereist Enkele zaken hebben uw aandacht nodig, maar uw computer wordt niet bedreigd. Aandacht dringend vereist De gegevens of de prestaties van de computer worden bedreigd. Als het beveiligingsniveau lager is dan Goed, krijgt u een melding, ook als u het product niet hebt gestart. Norton Protection Center geeft een waarschuwing als u dringend actie moet ondernemen. Deze waarschuwingen worden weergegeven boven de taakbalk van Windows. Naast de algemene beveiligingsstatus geeft Norton Protection Center het beveiligingsniveau voor de volgende categorieën afzonderlijk weer: Basisbeveiliging Beveiligt uw computer tegen virussen en andere bedreigingen en zorgt ervoor dat de beveiliging voortdurend wordt bijgewerkt. Geeft aan of de vaste schijf onlangs is gescand op virussen, of u bent beveiligd tegen spyware en of u automatisch Windows- en antivirusupdates ontvangt (indien van toepassing). en berichten Beveiligt uw en expresberichten tegen virussen, internetwormen, spam, phishing, identiteitsroof en andere risico's. Browsen op het web Beveiligt uw computer tegen virussen en andere beveiligingsrisico's terwijl u de webbrowser gebruikt, muziek downloadt of via internet afspeelt en games speelt. Deze categorie omvat ook software voor het onderdrukken van advertenties en pop-upvensters en geeft ook aan of ongewenste websites worden onderdrukt door functies voor ouderlijk toezicht. Gegevensherstel Voorkomt dat bestanden, waaronder foto's, muziek en zakelijke documenten, verloren gaan als gevolg van plotseling vastlopen van de computer, onbedoeld verwijderen van bestanden, storingen in programma's en installaties en andere computerstoringen.

14 14 Aan de slag Reageren op berichten van Norton Protection Center Prestatie Zorgt ervoor dat uw vaste schijven en Windows-besturingssysteem goed blijven functioneren. Deze categorie omvat programma's die ongewenste internetbestanden verwijderen, problemen met de vaste schijf opsporen en herstellen en Windows-problemen verhelpen. Tevens bevat deze categorie programma's voor realtimebeveiliging tegen virussen, spyware en andere risico's (indien van toepassing). Beveiligingsniveaus controleren Zie Norton SystemWorks Premier starten op pagina 9 1 Klik op Norton Protection Center in het hoofdvenster. 2 Klik in het venster van Norton Protection Center op een beveiligingscategorie. 3 Bekijk de lijst met beveiligingsitems. Beperkte of geen beveiliging binnen een categorie kan vaak worden verholpen door een categorie-instelling te wijzigen. Afhankelijk van uw activiteiten kunt u een item in- of uitschakelen, instellingen wijzigen of de status van een verouderde functie bijwerken. Een categorie-instelling wijzigen 1 Klik in het venster van Norton Protection Center op de naam van de beveiligingscategorie. 2 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Klik op het beveiligingsitem en vervolgens op Inschakelen als u de beveiliging wilt inschakelen. 1 Klik op het beveiligingsitem en selecteer een van de opties in de vervolgkeuzelijst als u de beveiliging wil bijwerken. Reageren op berichten van Norton Protection Center Als een bericht van Norton Protection Center verschijnt, kunt u onmiddellijk actie ondernemen om uw beveiligingsniveau te verhogen. In het bericht wordt de situatie beschreven die van invloed is op het beveiligingsniveau en wordt advies gegeven over vervolghandelingen. U kunt waarschuwingen en andere weergaveopties aanpassen met een snelmenu of het menu Opties. Reageren op een bericht van Norton Protection Center 1 Lees de beschrijving van de situatie in het venster van Norton Protection Center. 2 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Klik op Nu herstellen als u onmiddellijk actie wilt ondernemen. 1 Klik op Meer info voor meer informatie. 1 Klik op Sluiten om later te reageren. Als u wilt wijzigen welke waarschuwingstypen Norton Protection Center weergeeft, gebruikt u het snelmenu of het dialoogvenster Opties.

15 Aan de slag Meer informatie 15 Waarschuwingen van Norton Protection Center wijzigen 4 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Klik in de taakbalk of het systeemvak van Windows met de rechtermuisknop op het pictogram Norton Protection Center. Schakel in het snelmenu Waarschuwingsopties het gewenste menu-item in of uit. 1 Klik in het hoofdvenster op Opties > Opties voor Norton Protection Center en selecteer de items die u wilt wijzigen. Meer informatie Help gebruiken De productdocumentatie biedt ondersteuning bij het gebruik van Norton SystemWorks Premier. Deze informatie is zowel op de computer als via internet beschikbaar. De Help is beschikbaar in alle onderdelen van het Symantec-product. Help-knoppen en koppelingen naar verdere informatie bieden specifieke hulpinformatie over de taak die u uitvoert. Via het Help-menu hebt u toegang tot uitgebreide informatie over alle functies van het product en de taken die u ermee kunt uitvoeren. Help gebruiken 1 Klik boven in het hoofdvenster op Help en ondersteuning > Norton SystemWorks Premier Help. 2 Selecteer een tabblad in het linkerdeelvenster van het Help-venster. U beschikt over de volgende mogelijkheden: Inhoud De Help-informatie wordt per onderwerp weergegeven Index Alle trefwoorden voor de Help-onderwerpen worden in alfabetische volgorde weergegeven Zoeken Hiermee opent u een zoekvak waarin u een woord of een woordgroep kunt typen U kunt een Help-onderwerp ook afdrukken. Een Help-onderwerp afdrukken 1 Klik in het Help-venster op de tab Inhoud. 2 Selecteer in de lijst Inhoud het onderwerp dat u wilt afdrukken en klik vervolgens op Afdrukken. 3 Geef aan of u alleen het geselecteerde onderwerp of het onderwerp en alle onderliggende subonderwerpen wilt afdrukken. 4 Klik op OK.

16 16 Aan de slag Meer informatie Help bij vensters en dialoogvensters Help bij vensters en dialoogvensters is contextgevoelig. Dit houdt in dat de weergegeven informatie betrekking heeft op het venster of dialoogvenster dat u op dat moment gebruikt. Help bij vensters en dialoogvensters weergeven 4 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Klik in het venster op een Help-koppeling. 1 Klik in een dialoogvenster op meer informatie. Toegang tot de PDF van de gebruikershandleiding w De Gebruikershandleiding voor Norton SystemWorks Premier staat als PDF-bestand op de cd. U kunt de PDF alleen lezen als Adobe Reader op de computer is geïnstalleerd. Als u dit product als een downloadbaar bestand hebt aangeschaft, worden de PDF en Adobe Reader niet meegeleverd. U moet het PDF-bestand downloaden van de website van Symantec en Adobe Reader van de website van Adobe. Adobe Reader installeren vanaf de cd 1 Plaats de cd in het cd-rom-station van de computer. 2 Klik vervolgens op Bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 3 Dubbelklik zo nodig op de map WINNT. 4 Dubbelklik in het venster van de cd op de map Manual. 5 Dubbelklik zo nodig op de map Adobe. 6 Dubbelklik op het programmabestand. 7 Volg de aanwijzingen op het scherm om een map te selecteren voor Adobe Reader en voer de installatie uit. Wanneer u Adobe Reader hebt geïnstalleerd, kunt u het PDF-bestand lezen vanaf de cd. Het PDF-bestand van de gebruikershandleiding lezen vanaf de cd 1 Plaats de cd in het cd-rom-station van de computer. 2 Klik vervolgens op Bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 3 Dubbelklik zo nodig op de map WINNT. 4 Dubbelklik in het venster van de cd op de map Manual. 5 Dubbelklik op het PDF-bestand. U kunt de gebruikershandleiding ook naar de vaste schijf kopiëren en de handleiding vanaf de vaste schijf lezen. De gebruikershandleiding lezen vanaf de vaste schijf 1 Open de map waarnaar u het PDF-bestand hebt gekopieerd. 2 Dubbelklik op het PDF-bestand.

17 Aan de slag Meer informatie 17 Symantec-producten op het web Op de website van Symantec vindt u uitgebreide informatie over alle producten van Symantec. U kunt op verschillende manieren toegang krijgen tot de website van Symantec. Toegang tot de website van Symantec vanuit het menu Help 1 Klik op Help en ondersteuning in het hoofdvenster. 2 Selecteer de gewenste optie. U beschikt over de volgende mogelijkheden: Help en ondersteuning Hiermee opent u de pagina voor productondersteuning op de website van Symantec. Via deze pagina hebt u toegang tot de Knowledge Base en downloads voor uw product. Symantec Security Response Hiermee gaat u naar de pagina Security Response van de website van Symantec. Hier kunt u de beveiliging bijwerken en vindt u de nieuwste informatie over technologie voor het tegengaan van bedreigingen. Meer oplossingen van Symantec Hiermee gaat u naar de website van Symantec Store. Hier vindt u informatie over alle producten van Symantec. Op de pagina Rapporten van het Symantec-product en in de taakbalk van Internet Explorer staat een koppeling naar de online virusencyclopedie van Symantec. Toegang tot de website van Symantec vanaf de pagina Rapporten 1 Klik in het hoofdvenster onder Norton AntiVirus op Rapporten. 2 Klik op de pagina Rapporten naast Online virusencyclopedie op Rapport weergeven. Toegang tot de website van Symantec vanuit Internet Explorer 1 Open Internet Explorer. 2 Klik in de werkbalk op Norton AntiVirus > Virusencyclopedie. Met deze optie wordt de webpagina Security Response van Symantec weergegeven. Hier kunt u zoeken naar informatie over alle soorten virussen. Toegang tot de website van Symantec via de browser 4 Maak verbinding met internet en ga naar de volgende URL:

18 18 Aan de slag Meer informatie

19 Reageren op noodsituaties 3 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Voorbereiding 1 De computer opnieuw opstarten met de Symantec Recovery Disk 1 Een schijf scannen die is beschadigd door een virus 1 Een schijf gebruiken die andere schade vertoont 1 Schijffouten herstellen met Norton Disk Doctor Voorbereiding w U kunt de Symantec Recovery Disk gebruiken op elke computer die voldoet aan de systeemvereisten voor Norton SystemWorks Premier. Met de Symantec Recovery Disk kunt u een beschadigde computer opnieuw opstarten. Nadat u de computer opnieuw hebt gestart, kunt u met de hulpprogramma's op de Symantec Recovery Disk problemen verhelpen die het gevolg zijn van virussen of schijffouten. Als u een backupimage hebt gemaakt voordat de schijf beschadigd raakte, kunt u met de Symantec Recovery Disk bestanden, mappen of een hele schijf terugzetten van de backupimage. Als Norton GoBack geïnstalleerd is op de beschadigde computer, kunt u met behulp van de Symantec Recovery Disk de Norton GoBack-geschiedenis herstellen. Met de hulpprogramma's voor ondersteuning op de Symantec Recovery Disk kunt u problemen met het netwerk of de hardware opsporen en oplossen. Zo kunt u een netwerkstation toewijzen en andere netwerkprogramma's gebruiken om een beschadigde computer te verbinden met een netwerk. De afdeling voor technische ondersteuning van Symantec kan vragen om de informatie die met deze hulpprogramma's is gegenereerd als u de hulp van Symantec inroept bij het oplossen van problemen. Lees voordat u een hersteltaak uitvoert eerst de online Help zodat u weet wat de taak inhoudt. U kunt de online Help oproepen vanuit het hoofdvenster van de Symantec Recovery Disk of door het Help-bestand op de cd te openen. Het kan handig zijn de

20 20 Reageren op noodsituaties De computer opnieuw opstarten met de Symantec Recovery Disk Help-informatie af te drukken voordat u begint. Op die manier kunt u deze raadplegen tijdens het uitvoeren van de taak in kwestie. De computer opnieuw opstarten met de Symantec Recovery Disk Als u de functies op de Symantec Recovery Disk wilt gebruiken, moet u de Symantec Recovery Disk in het cd-rom-station van de computer plaatsen en de computer opnieuw opstarten. Niet alle computers kunnen automatisch via het cd-rom-station worden opgestart. Mogelijk moet u de computer uitschakelen en weer inschakelen als u deze via het cd-rom-station wilt opstarten. Raadpleeg de documentatie bij de computer voor meer informatie over de manier waarop u de computer via het cd-rom-station kunt opstarten. U kunt de Symantec Recovery Disk gebruiken in combinatie met elke computer die voldoet aan de systeemvereisten voor Norton SystemWorks Premier. De computer opnieuw opstarten met de Symantec Recovery Disk 1 Plaats de Symantec Recovery Disk in het cd-rom-station. 2 Start de computer opnieuw op. De Help op de Symantec Recovery Disk weergeven Voordat u de Symantec Recovery Disk in gebruik neemt, doet u er goed aan het Help-bestand van de Symantec Recovery Disk te raadplegen. In dit bestand vindt u informatie over het gebruik van de diverse functies op de cd. De Help op de Symantec Recovery Disk weergeven 1 Start de computer opnieuw op met de Symantec Recovery Disk-cd. 2 Klik op Help en ondersteuning in het venster Symantec Recovery Disk. De Help op de cd weergeven zonder de computer opnieuw op te starten 1 Start Windows. 2 Plaats de Symantec Recovery Disk in het cd-rom-station. 3 Ga in Windows Verkenner naar \\I386\START\HELP\NL. 4 Dubbelklik op help.hlp. Een schijf scannen die is beschadigd door een virus Als u vermoedt dat uw computer is beschadigd door toedoen van een virus, gebruikt u de Symantec Recovery Disk om de beschadigde schijf op de aanwezigheid van virussen te scannen. Het scannen van een schijf op schade die is veroorzaakt door een virus omvat twee stappen: 1 De nieuwste virusdefinities ophalen 1 De beschadigde schijf scannen op virussen aan de hand van de nieuwste virusdefinities en de gevonden schade herstellen.

21 Reageren op noodsituaties Een schijf scannen die is beschadigd door een virus 21 De Symantec Recovery Disk bevat twee hulpprogramma's waarmee u schade als gevolg van een virus kunt herstellen. Via Updatedetectie kunt u actuele virusdefinities opsporen op een werkende computer waarop een Symantec-antivirusproduct is geïnstalleerd. Deze virusdefinities worden door de virusscanner gebruikt om schade ten gevolge van virussen op te sporen en te herstellen. De nieuwste virusdefinities opsporen Wanneer u de nieuwste virusdefinities gebruikt, is de kans groter dat u de schade ten gevolge van een virus kunt herstellen. Via Updatedetectie kunt u de nieuwste virusdefinities downloaden, op voorwaarde dat u toegang hebt tot een werkende computer en draagbare schijven of andere opslagapparaten, bijvoorbeeld Zip-, cd-rw- of USB-schijven die eerst kunnen worden verbonden met de werkende computer en vervolgens met de beschadigde computer. Op de werkende computer moet Norton AntiVirus geïnstalleerd zijn. Bovendien moet deze beschikken over een geldig abonnement zodat u beveiligingsupdates kunt ontvangen. U kunt het beste eerst LiveUpdate op deze computer uitvoeren voordat u de virusdefinities ophaalt. Als u een draagbare schijf gebruikt, moet u deze aansluiten op de werkende computer en ervoor zorgen dat deze gereed is voor de ontvangst van de map met virusdefinities van Updatedetectie. De nieuwste virusdefinities ophalen op een werkende computer 1 Start Norton AntiVirus op de werkende computer. 2 Klik in het hoofdvenster van Norton AntiVirus op LiveUpdate. 3 Haal bijgewerkte virusdefinities op aan de hand van de instructies op het scherm. 4 Plaats de Symantec Recovery Disk in het cd-rom-station van de werkende computer. 5 Klik op Updatedetectie in het venster Symantec Recovery Disk. 6 Lees de informatie in het venster Updatedetectie en klik vervolgens op Virusdefinities zoeken en ophalen. Als er nieuwere definities worden gevonden, worden deze naar de map met virusdefinities voor Updatedetectie op het bureaublad gekopieerd. 7 Als u dat nog niet hebt gedaan, plaatst u de draagbare schijf of sluit u deze op de werkende computer aan. 8 Kopieer de hele map met virusdefinities voor Updatedetectie van het bureaublad naar de draagbare schijf. 9 Sluit het hoofdvenster van de Symantec Recovery Disk. 10 Verwijder de Symantec Recovery Disk uit het cd-rom-station. 11 Verwijder de draagbare schijf met de map met virusdefinities van Updatedetectie van de werkende computer of koppel deze schijf los. 12 Ga met de Symantec Recovery Disk-cd en de draagbare schijf met de map met virusdefinities van Updatedetectie naar de beschadigde computer. 13 Start de beschadigde computer opnieuw op met de Symantec Recovery Disk-cd. Als er geen nieuwere virusdefinities worden gevonden, kunt u de Symantec Recovery Disk weliswaar gebruiken om uw beschadigde computer te scannen, maar worden er

22 22 Reageren op noodsituaties Een schijf scannen die is beschadigd door een virus geen virussen of bedreigingen gevonden die van een latere datum zijn dan de Symantec Recovery Disk-cd. Vaste schijf op fouten controleren Als u vermoedt dat de vaste schijf is beschadigd, kunt u deze controleren op fouten. De vaste schijf op fouten controleren 1 Klik in het deelvenster Analyse op Vaste schijven controleren op fouten. 2 Selecteer het station dat u wilt controleren. 3 Selecteer de gewenste opties. U beschikt over de volgende mogelijkheden: Fouten op de schijf oplossen Hiermee worden fouten op de geselecteerde schijf opgelost. Als deze optie niet is geselecteerd, worden de fouten weergegeven die op de schijf worden gevonden, maar worden de fouten niet opgelost. Uitgebreide uitvoer Hiermee wordt de naam van elk bestand in elke map weergegeven. Beschadigde sectoren zoeken en herstellen Hiermee worden de beschadigde sectoren gezocht en leesbare gegevens hersteld. Overslaan als het station leeg is De controle wordt gestopt als er geen bestanden op het station staan. 4 Klik op OK. 5 Als u het rapport wilt opslaan, klikt u op Opslaan, geeft u een bestandsnaam op en klikt u op OK. Een beschadigde schijf op virussen scannen Zie De nieuwste virusdefinities opsporen op pagina 21 Zie Voorbereiding op pagina 19 Wanneer u de computer opstart met de Symantec Recovery Disk, kunt u op virussen scannen met de virusdefinities van Updatedetectie die u van een werkende computer hebt gekopieerd. U kunt ook de definities van de cd gebruiken. Scannen op virussen 1 Als u de virusdefinities van Updatedetectie hebt gekopieerd van een werkende computer via een verwijderbaar station of apparaat, sluit u de hardware op de beschadigde computer aan. 2 Start de beschadigde computer opnieuw op met de Symantec Recovery Disk. 3 Als u een draagbare schijf hebt met de virusdefinities van Updatedetectie, moet u deze nu plaatsen of aansluiten. 4 Klik op Scannen op virussen in het venster Symantec Recovery Disk.

23 Reageren op noodsituaties Een schijf gebruiken die andere schade vertoont 23 5 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Klik op Virusdefinities van Updatedetectie gebruiken. 1 Klik op Virusdefinities op cd gebruiken. Als u wordt gevraagd het pad naar de virusdefinities van Updatedetectie op te geven, bladert u naar de map met virusdefinities van Updatedetectie op de draagbare schijf en klikt u op OK. 6 Wanneer de scan voltooid is, bekijkt u de resultaten van de scan. 7 Klik op OK. Een schijf gebruiken die andere schade vertoont Als u vermoedt dat de vaste schijf van de computer beschadigd is, kunt u deze onderzoeken met Norton Disk Doctor op de Symantec Recovery Disk. Zie De Help op de Symantec Recovery Disk weergeven op pagina 20 Als u een bestand of map niet kunt herstellen vanwege fouten in de systeembestanden van Windows, kunt u de wizard Systeemherstel gebruiken om de werking van de systeemschijf te herstellen. U kunt de Symantec Recovery Disk ook gebruiken om een computer volledig te herstellen of het bestand boot.ini te bewerken in geval van een onherstelbare fout van het schijfstation. Schijffouten herstellen met Norton Disk Doctor Met Norton Disk Doctor kunt u tal van schijfproblemen opsporen en verhelpen. Er worden diverse tests uitgevoerd, waarbij uiteenlopende aspecten van de schijf worden gecontroleerd, van de partitietabel tot het fysieke oppervlak van de schijf. Als een probleem wordt geconstateerd, kan Norton Disk Doctor dit desgewenst automatisch voor u verhelpen. Schijffouten herstellen met Norton Disk Doctor 1 Start de computer opnieuw op met de Symantec Recovery Disk. 2 Klik op Schijf controleren op virussen in het venster Symantec Recovery Disk. 3 Klik in het venster van Norton Disk Doctor op Schijf controleren. 4 Klik op OK. Raadpleeg de Help van Norton Disk Doctor voor gedetailleerde informatie. De Help van Norton Disk Doctor weergeven 4 Klik in het venster van Norton Disk Doctor op Help.

24 24 Reageren op noodsituaties Schijffouten herstellen met Norton Disk Doctor

25 EMEAondersteuningsoplossingen Opties voor services en ondersteuning Klantenservice Technische ondersteuning Ondersteuning van abonnementsservices, productactivering, retourzendingen, vervangende media en andere niet-technische problemen. Ondersteuning van de installatie, configuratie en het oplossen van technische problemen met Symantec-producten. Virusdetectie en -verwijdering Klantenservice De virusondersteuning van Symantec biedt meertalige services voor het opsporen en verwijderen van virussen. Als het product bij aanschaf van de computer vooraf was geïnstalleerd of als het door uw internetprovider is geleverd, is de fabrikant van de computer of de internetprovider verantwoordelijk voor het bieden van ondersteuning. De klantenservice van Symantec biedt u meertalige en niet-technische informatie en advies over: 1 Veelgestelde vragen aan de klantenservice 1 Het vernieuwen van uw abonnement 1 Het activeren van uw product 1 Het stellen van een vraag aan een medewerker van onze klantenservice 1 Het aanschaffen van een upgrade voor uw product 1 Het verkrijgen van productinformatie of proefversies 1 Het aanschaffen van Symantec-producten

26 26 EMEA-ondersteuningsoplossingen Klantenservice Online ondersteuning 1 Het vervangen van beschadigde cd's en handleidingen 1 Het retourneren van producten Antwoorden op vragen aan onze klantenservice vindt u op de volgende Symantec-website: Selecteer uw taal en kies vervolgens van thuisgebruikers tot middelgrote ondernemingen. Online berichtenformulier voor de klantenservice Abonnementsservices Productactivering Als u een bericht naar onze klantenservice wilt sturen, gebruikt u het online formulier op: U ontvangt een reactie via . Als u een Symantec Internet Security-product hebt aangeschaft, kunt u zich abonneren op de ontvangst van updates via LiveUpdate. Met deze updates maakt u uw computer minder kwetsbaar voor aanvallen. De duur van het abonnement is afhankelijk van het Symantec-product dat u hebt aangeschaft. Tegen het einde van de abonnementsperiode wordt u gevraagd of u het abonnement wilt vernieuwen. Open het product, klik op LiveUpdate en volg de aanwijzingen op het scherm. Als u vragen hebt over de abonnementsservice, gaat u naar de volgende website: Sommige Symantec-producten moeten worden geactiveerd om illegale verspreiding van de software te voorkomen. Tijdens de installatie wordt u om een sleutel voor productactivering gevraagd. Deze productsleutel is meestal te vinden op een sticker op het cd-hoesje. Als u het product hebt gedownload via de online winkel van Symantec, is de productsleutel tijdens het downloaden opgeslagen op uw computer. Als u vragen hebt over productactivering, gaat u naar de volgende website: Klantenservice voor de Symantec-winkel Als u vragen hebt over een product dat u hebt aangeschaft via de online Symantec-winkel (u wilt bijvoorbeeld weten hoe u het product moet downloaden of hoe u uw geld kunt terugkrijgen), gaat u naar de volgende website:

27 EMEA-ondersteuningsoplossingen Klantenservice 27 Telefoonnummers voor de klantenservice van de Symantec-winkel Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Frankrijk (+33) Duitsland (+49) Italië (+39) Nederland (+31) Spanje (+34) Verenigd Koninkrijk (+44) Telefoonnummers klantenservice Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Oostenrijk (+43) België (+32) Canada (Frans) (+1) Denemarken (+45) Finland (+358) Frankrijk (+33) Duitsland (+49) of * Ierland (+353) Israël (+972) Italië (+39)

28 28 EMEA-ondersteuningsoplossingen Technische ondersteuning Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Luxemburg (+352) Nederland (+31) Noorwegen (+47) Polen (+48) Saoedi-Arabië (alleen Engelstalige ondersteuning) (+966) Zuid-Afrika (+27) Spanje (+34) Zweden (+46) Zwitserland (+41) Verenigd Koninkrijk (+44) * 0,20 euro voor de eerste twee minuten, daarna 0,59 euro per minuut. Symantec Corporation behoudt zich het recht voor het tarief zonder melding vooraf te wijzigen. Contactadres klantenservice Symantec Consumer Support PO Box 5689 Dublin 15 Ierland Technische ondersteuning De technische ondersteuning van Symantec biedt meertalige informatie en advies over: 1 Het opsporen en verwijderen van virussen 1 Veelgestelde vragen aan de technische ondersteuningsservice 1 Het gebruik van de automatische ondersteuningsassistent

29 EMEA-ondersteuningsoplossingen Technische ondersteuning 29 Online ondersteuning 1 Het installeren en configureren van het Symantec-product 1 Het stellen van een vraag aan een medewerker van onze technische ondersteuningsservice 1 Problemen met Symantec-producten oplossen Symantec biedt GRATIS technische ondersteuning via de volgende website: Selecteer uw taal en kies vervolgens 'van thuisgebruikers tot middelgrote ondernemingen'. Automatische ondersteuningsassistent Met behulp van de automatische ondersteuningsassistent kunt u uw Symantec-producten controleren op bekende problemen. De assistent geeft u vervolgens de meest recente oplossingen. Engels: Frans: Duits: Italiaans: Telefonische ondersteuning Symantec biedt technische ondersteuning via de telefoon. Hiervoor worden kosten in rekening gebracht. Meer informatie over de tarieven en het beleid vindt u op de volgende ondersteuningswebsite: Selecteer uw taal en kies vervolgens van thuisgebruikers tot middelgrote ondernemingen. Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Oostenrijk (+43) België (+32) Canada (Frans) (+1) (450)

30 30 EMEA-ondersteuningsoplossingen Technische ondersteuning Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Denemarken (+45) Finland (+358) Frankrijk (+33) Duitsland (+49) of * Griekenland (alleen Engelstalige ondersteuning) (+30) Ierland (+353) Israël (+972) Italië (+39) Luxemburg (+352) Nederland (+31) Noorwegen (+47) Polen (+48) Saoedi-Arabië (alleen Engelstalige ondersteuning) (+966) Zuid-Afrika (+27) Spanje (+34) Zweden (+46) Zwitserland (+41)

31 EMEA-ondersteuningsoplossingen Virusdetectie en -verwijdering 31 Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Turkije (alleen Engelstalige ondersteuning) (+90) Verenigd Koninkrijk (+44) * 0,20 euro voor de eerste twee minuten, daarna 1,29 euro per minuut. Symantec Corporation behoudt zich het recht voor het tarief zonder melding vooraf te wijzigen. Dit telefoonnummer is alleen van toepassing op Norton AntiVirus- en Norton Internet Security-producten. Ondersteuning voor oudere versies Wanneer een nieuwe versie van een Symantec-softwareproduct op de markt wordt gebracht, kunt u tot een jaar na deze release telefonische ondersteuning voor de voorgaande versie krijgen. Voor Symantec-producten voor thuisgebruik kunt u over het algemeen tot twee jaar na de releasedatum telefonische ondersteuning krijgen. Na ongeveer twee jaar is alleen nog online ondersteuning beschikbaar. Virusdetectie en -verwijdering Online ondersteuning Op de volgende website vindt u gratis online virusscanners en informatie over de nieuwste virussen en hulpprogramma s voor verwijdering: Telefonische ondersteuning Afhankelijk van de beschikbaarheid van online ondersteuning voor uw probleem worden voor telefonische ondersteuning kosten in rekening gebracht. Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Oostenrijk (+43) België (Vlaams) (+32) België (Frans) (+32)

32 32 EMEA-ondersteuningsoplossingen Virusdetectie en -verwijdering Land Internationale toegangscode Telefoonnummer Canada (Frans) (+1) Denemarken (+45) Finland (+358) Frankrijk (+33) Duitsland (+49) Ierland (+353) Italië (+39) Nederland (+31) Noorwegen (+47) Polen (+48) Zuid-Afrika (+27) Spanje (+34) Zweden (+46) Zwitserland (+41) Verenigd Koninkrijk (+44) Symantec Corporation besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van deze informatie. De informatie kan echter zonder melding vooraf worden gewijzigd. Symantec Corporation behoudt zich het recht voor dergelijke wijzigingen zonder melding vooraf aan te brengen.

33 Index A aandacht dringend vereist (waarschuwing) 14 aandacht vereist (waarschuwing) 14 activering problemen 11 procedure 10 telefonisch 11 Adobe Reader gebruiken om PDF weer te geven 16 installeren 16 B Basisbeveiliging, beveiligingscategorie 13 berichten Norton Protection Center 14 beveiliging status 12 waarschuwingen 14 beveiligingscategorieën Basisbeveiliging 12 Browsen op het web 12 en berichten 12 Gegevensherstel 12 Prestatie 12 Browsen op het web, beveiligingscategorie 13 E en berichten, beveiligingscategorie 13 G Gegevensherstel, beveiligingscategorie 13 H Help afdrukken 15 openen 15 hoofdvenster Help en ondersteuning 11 LiveUpdate 11 opties 11 I installatie vanaf een cd 5 via een gedownload bestand 5 internet websites van Symantec 17 L LiveUpdate openen vanuit het hoofdvenster 11 productupdates verkrijgen 11 N noodgevallen, herstelprocedures Symantec Recovery Disk 19 Norton Disk Doctor op Symantec Recovery Disk 23 Norton GoBack opstarten, opstartmenu 10 Norton Protection Center berichten 14 informatie over 12 opties 14 Norton SystemWorks Premier bureaubladpictogram 10

34 34 Index hoofdvenster 12 starten 9 O opties knop, hoofdvenster 12 Norton Protection Center 14 Security Response-pagina 17 websites Symantec Security Response 17 van Symantec openen via het menu Help 17 P PDF van gebruikershandleiding op cd 16 openen 16 Prestatie, beveiligingscategorie 14 problemen activering 11 problemen oplossen activering 11 S scans annuleren 6 voor de installatie 6 Symantec Recovery Disk Help 20 Norton Disk Doctor gebruiken 23 opstarten met 20 scannen op virussen 21 Updatedetectie 20 virusupdates opsporen 21 Symantec Security Response 17 T taken die u na de installatie moet uitvoeren registreren 7 technische ondersteuning van Symantec 17 voor Norton SystemWorks Premier 17 telefonische activering 11 V virussen opsporen met Symantec Recovery Disk 20 W waarschuwingen Norton Protection Center 14 website van Symantec openen via het menu Help 17

Gebruikershandleiding PN: NL

Gebruikershandleiding PN: NL Gebruikershandleiding PN: 10462814-NL Gebruikershandleiding voor Norton SystemWorks 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL

Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL Gebruikershandleiding voor Norton Personal Firewall 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL

Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL Gebruikershandleiding voor Norton AntiVirus 2006 Documentatie versie 12,0 Copyright 2005 Symantec. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo, Norton Ghost,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL

Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL Gebruikershandleiding voor Norton Internet Security 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton SystemWorks Basic Edition De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de voorwaarden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton SystemWorks Standard Edition De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de voorwaarden

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding Documentatieversie 10.1 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10751351

Gebruikershandleiding PN: 10751351 Gebruikershandleiding PN: 10751351 Norton Confidential Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton AntiVirus Gebruikershandleiding Documentatieversie 14.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 11214710

Gebruikershandleiding PN: 11214710 Gebruikershandleiding PN: 11214710 Norton SystemWorks Standard Edition User Guide Documentatieversie 10.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 11893526

Gebruikershandleiding PN: 11893526 Gebruikershandleiding PN: 11893526 Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3217824

Uw gebruiksaanwijzing. POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3217824 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

EUROPA. Service en ondersteuning van Symantec. Uw Symantec-product registreren

EUROPA. Service en ondersteuning van Symantec. Uw Symantec-product registreren EUROPA Service en ondersteuning van Symantec Het doel van Symantec is het wereldwijd leveren van uitstekende service. Bij ons krijgt u professionele hulp bij het gebruik van onze software en services,

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Wat moet er na de installatie gebeuren?...4 1.1.1 Abonnement beheren...4 1.1.2 Het product openen...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. TM Norton AntiVirus Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische

Nadere informatie

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installeren en activeren Vorige versie Installatie U hoeft de vorige versie van F-Secure Mobile Anti-Virus niet te verwijderen. Controleer de instellingen van F-Secure

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids

Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus versie 1.06 Snelle gebruikersgids Snelle gebruikersgids Norman Ad-Aware 1 2 augustus 2005 Inhoudsopgave: Gebruikersgids Norman Ad-Aware SE Plus... 3 Introductie... 3 Installeren

Nadere informatie

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Handleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Norton 360TM Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint.

De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint. De software van de FreeStyle InsuLinx meter moet worden bijgewerkt. Lees dit document door, voordat u begint. De onderstaande stappen leiden u door het proces van het downloaden en installeren van de FreeStyle

Nadere informatie

Back-up en herstel Gebruikershandleiding

Back-up en herstel Gebruikershandleiding Back-up en herstel Gebruikershandleiding Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

voor Mac Handleiding Aan de slag

voor Mac Handleiding Aan de slag voor Mac Handleiding Aan de slag ESET Cybersecurity biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het eerst werd geïntroduceerd

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure

OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot. Installatiehandleiding. Installatieprocedure OneTouch ZOOM Pro Diabetes Management Software met SnapShot Installatiehandleiding Installatieprocedure 1. Plaats de OneTouch Zoom Pro installatie-cd in de cd-rom-lezer. OPMERKING: Als u het programma

Nadere informatie

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1

Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Installatiegids Command WorkStation 5.5 met Fiery Extended Applications 4.1 Fiery Extended Applications Fiery Extended Applications (FEA) 4.1 is een pakket met de volgende toepassingen voor gebruik met

Nadere informatie

Nero AG Nero DiscCopy

Nero AG Nero DiscCopy Handleiding Nero DiscCopy Nero AG Nero DiscCopy Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding van Nero DiscCopy en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Starten! 3 1.1 Over InCD Reader 3 1.2 Informatie over de handleiding 3 2 InCD Reader installeren 4 3 Toegang tot SecurDisc-schijven 6 4 Het snelmenu

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server / NT4 (SP6) Handleiding Aan de slag ESET NOD32 Antivirus biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense

Nadere informatie

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding

Bluetooth koppelen. Gebruikershandleiding Bluetooth koppelen Gebruikershandleiding Copyright 2012, 2016 HP Development Company, L.P. Microsoft, Windows en Windows Vista zijn in de Verenigde Staten gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud Inleiding 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...23

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

Handleiding Nero RescueAgent

Handleiding Nero RescueAgent Handleiding Nero RescueAgent Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero RescueAgent en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Schakel in Windows 10 automatische driver update uit : Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 10 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Schakel in

Nadere informatie

Universele handleiding stuurprogramma s

Universele handleiding stuurprogramma s Universele handleiding stuurprogramma s Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Versie B DUT 1 Overzicht 1 De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding i Inhoud McAfee Internet Security 3 McAfee SecurityCenter...5 SecurityCenter-functies...6 SecurityCenter gebruiken...7 Beveiligingsproblemen oplossen of negeren...17 Werken met waarschuwingen...21

Nadere informatie

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen De eerste stappen Installatiehulp (Dutch) Het doet ons genoegen dat u voor ons product hebt gekozen en wij hopen dat u tevreden bent over uw nieuwe G DATA software. Als iets niet meteen duidelijk is, kan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding

Nadere informatie