TE KOOP. Kleine Vos 9 en 11

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TE KOOP. Kleine Vos 9 en 11"

Transcriptie

1 TE KOOP Kleine Vos 9 en 11

2 Uitgifte bouwkavels aan de Kleine Vos Geachte heer / mevrouw, Dit is het informatiepakket met betrekking tot de uitgifte van bouwkavels aan de Kleine Vos in de wijk Heiakker. Als koper van een kavel biedt dit informatiepakket u alle benodigde informatie ter realisatie van de woning zoals; voorwaarden op het gebied van duurzaamheid en de Algemene Verkoopvoorwaarden. Uiteraard is ook alle specifieke informatie met betrekking tot de kavels opgenomen, zoals de verschillende oppervlakten en prijzen. Inhoud 1 Verkaveling en prijs 2 Procedures 3 Duurzaam Bouwen 4 Water rond uw woning 5 Oplevering van de bouwkavel 6 Contact 7 Bijlagen A Verkaveling met oppervlakte B Verkaveling alternatief 2 C Algemene verkoopvoorwaarden.

3 1. Verkaveling en prijs Zie bijlagen A voor de verkaveling. Deze kaart is niet op schaal! Locatie Oppervlakte Verkoopprijs Kleine Vos ,- k.k. Kleine Vos ,- k.k. Verkoopprijs inclusief: * BTW Verkoopprijs exclusief onder andere: * Kosten voor een rioolvergunning In 2015 geldt het volgende tarief: 560,23 incl. BTW Per 1 augustus 2012 is geen vergunning meer gevraagd voor het aanleggen van een uitweg/inrit. Ondanks dat geen vergunning meer vereist is, adviseren wij aan een aantal praktische uitvoeringsmaatregelen te voldoen. Deze uitvoeringsmaatregelen kunt u vinden in het document 'Algemene aanbevelingen inritvergunning' op de gemeentelijke website. Hebt u vragen, neem dan contact op met het Klantcontactcentrum * Sonderingskosten * Entree-/aansluitkosten nutsvoorzieningen * Kadastraal recht en notariskosten * Legeskosten voor het in behandeling nemen van een aanvraag om omgevingsvergunning: Voor het in behandeling nemen van een aanvraag om een omgevingsvergunning voor het onderdeel bouwen, wordt een bedrag in verhouding tot de vastgestelde bouwkosten in rekening gebracht. Bovendien wordt voor een omgevingsvergunning voor planologisch strijdig gebruik (dit wil zeggen dat het bouwplan in strijd is met de voorschriften van het bestemmingsplan) extra leges geheven. Bij de aanvraag om omgevingsvergunning kunnen, naast de activiteit bouwen, ook andere toestemmingen worden aangevraagd, hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de activiteit sloop, kap of het maken van een inrit op het betreffende perceel. Dit betekent dat in één en dezelfde aanvraag meerdere toestemmingen kunnen worden aangevraagd, waarvoor dan één omgevingsvergunning kan worden verleend.

4 De toepasselijke bedragen zijn opgenomen in de Tarieventabel behorende bij de Legesverordening. Let op: ook zaken als extra geluidwerende/isolerende voorzieningen, extra funderingskosten of aan-/afvoer van grond komen voor rekening van de koper. 2 Procedures 2.1 De aankoop van een kavel Uitgifte van de bouwkavels vindt plaats op basis van loting. Bij onvoldoende interesse vindt uitgifte plaats op basis van wie het eerst komt wie het eerst maalt. Hierbij zijn onder andere de volgende zaken van belang: 1. U besluit om een optie te nemen. 2. Indien u een optie neemt wordt binnen circa 1 maand het verzoek tot aankoop van een bouwkavel ter ondertekening naar u verzonden. Hierbij zijn de Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing (zie bijlage). 3. Na ondertekening en retournering van het verzoek tot aankoop neemt het College van Burgemeester en Wethouders een besluit tot verkoop. Hiervan ontvangt u een schriftelijke mededeling. 4. Tot de datum van het Collegebesluit kan de optie kosteloos worden geannuleerd. 5. Tot 3 maanden na het Collegebesluit kan de optie worden geannuleerd indien u 2 afwijzingen van financiers kunt overleggen, zie artikel 26 AVV. 6. Vanaf het moment dat u een optie genomen heeft, kunt u het schetsplan laten maken en ter goedkeuring indienen bij de gemeente. 7. Zoals opgenomen in artikel 4 en 6 van de Algemene Verkoopvoorwaarden dient de koopakte binnen 3 maanden na het verkoopbesluit door het College te worden getekend bij de notaris en de koopsom te worden voldaan. Indien u op een later tijdstip wilt passeren dient u over de uitstelperiode de wettelijke rente te voldoen, zie artikel 6 lid 2 AVV.

5 2.2 Het bouwen van een woning Voor het bouwen van een woning dient een omgevingsvergunning aangevraagd te worden. Wij adviseren kopers van een bouwkavel om eerst een vooroverleg omgevingsvergunning in te dienen, voordat een officiële aanvraag om omgevingsvergunning wordt ingediend. Hierdoor kan de gemeente uw bouwplannen alvast beoordelen, zodat u al weet of uw bouwplannen voldoen aan de regels waar de gemeente aan moet toetsen. Voor vragen verwijzen wij u door naar één van onze medewerkers van het team Klantcontactcentrum 2e lijn of uw architect. Via de website van de gemeente Deurne kunt u online een afspraak maken met onze medewerkers: > snel naar > afspraak maken > afspraak vooroverleg omgevingsvergunning. De benodigde bestemmingsplanvoorschriften kunt u op de website terug vinden via > projecten en plannen > bestemmingsplannen > digitale kaart > inzoomen op locatie > Plan info. Bouwen Na het verlenen van de benodigde omgevingsvergunning kan de aanwijzing van het bouwperceel en het uitzetten van de woning plaats vinden. Zoals in de Algemene Verkoopvoorwaarden voor bouwgrond is vermeld, dient de bebouwing binnen 2 jaar na de leveringsdatum van de grond te zijn voltooid. Eventueel kan deze termijn worden verlengd naar 3 jaar. De woning dient minimaal 5 jaar door de kopers te worden bewoond. Parkeren Aangezien er in het bestemmingsplan niets is opgenomen met betrekking tot de parkeervoorziening, is de parkeernota van kracht. Volgens de hierin opgenomen parkeernorm dienen er voor de 2 kavels 3,4 parkeerplaatsen te worden gerealiseerd. Dit betekent 1,5 parkeerplaats per woning. Aangezien dit niet reëel is, dienen er 4 parkeerplaatsen te worden gerealiseerd. In de openbare ruimte is geen plaats voor de aanleg van extra parkeerplaatsen, waardoor deze op de bouwkavels / eigen terrein dienen te worden aangelegd. Op de hoekkavel dient de garage en parkeerplaatsen aan de zijkant van het perceel te worden aangelegd. Voor realisatie van een parkeergarage en 2 parkeerplaatsen is een minimale oppervlakte van 46 m2 benodigd (garage minimaal 3.5 x 6 m. en parkeerplaats minimaal 2,5 x 5 m.). De afmetingen van de woningen / buitenmaat is 5,5 meter.

6 2.3 Plaatsen tijdelijke woonruimte Tijdens de bouw van de woning is het mogelijk om een tijdelijke woonruimte (bijvoorbeeld een stacaravan of een woonunit) op het perceel te plaatsen. Hiervoor heeft u wel een omgevingsvergunning nodig. De gemeente kan medewerking verlenen voor een voorziening die voorziet in een tijdelijke behoefte. Hier bestaat de tijdelijke behoefte uit het bewonen van een tijdelijke woonruimte op het betreffende perceel tijdens de bouw van de woning. Voor een dergelijke tijdelijke woonruimte zal de gemeente voor een termijn van maximaal 2 jaar medewerking verlenen. Nadat deze termijn is verstreken, moet de tijdelijke woonvoorziening worden verwijderd. Hier is de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing. Dit betekent, dat de gemeente eerst een ontwerpbesluit op uw aanvraag gedurende 6 weken ter inzage legt. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden een reactie (dit heet een "zienswijze") indienen tegen het ontwerp. Vervolgens neemt de gemeente, met inachtneming van eventueel ontvangen zienswijzen, een definitief besluit op uw aanvraag. Voor een dergelijke aanvraag om omgevingsvergunning bent u naast de 'reguliere' legeskosten voor het in behandeling nemen van de aanvraag ook extra legeskosten verschuldigd voor het planologisch strijdig gebruik. Voor een compleet overzicht van de legestarieven verwijzen wij u naar onze website. 3 Duurzaam bouwen Duurzaam bouwen, milieubewust bouwen, ecologisch bouwen: deze termen worden steeds vaker gebruikt. Ze staan voor de aandacht die wordt besteed aan het beperken van de invloed van het bouwen en wonen op het milieu. Duurzaam bouwen heeft ook voor uzelf grote voordelen. Een duurzaam gebouwd huis biedt namelijk meer wooncomfort dan een standaard huis en een lagere energierekening. Voor het ontwikkelen van duurzame woningbouw zal vooraf het gewenste ambitieniveau moeten worden bepaald en op andere wijze over ontwerp en uitvoering worden nagedacht. Het vergt een andere denkwijze om te kunnen omschakelen van traditioneel bouwen naar een duurzamer ambitieniveau. Toepassing van minder en herbruikbare bouwmaterialen en onderhoudsvriendelijkheid spelen ook een belangrijke rol. Minder materialen gebruiken betekent ook minder energieverbruik voor productie en transport. Algemene info over duurzaam bouwen en groene hypotheken is te vinden via:

7 3.1. GPR In het kader van het klimaatbeleid heeft de gemeente Deurne de keuze gemaakt om een instrument te introduceren om de kwaliteit van de woningbouw vooraf te gaan vastleggen. GPR Gebouw (zie ook is een hulpmiddel waarmee concrete afspraken tussen gemeente en bouwpartijen worden gemaakt en vastgelegd. Met GPR Gebouw kunnen we deze ambities ook werkelijk toetsen. Dit geeft een houvast voor bouwers, ontwikkelaars en gemeente. Werken met GPR Gebouw is gemakkelijk en gebruikers spreken snel dezelfde taal als ontwerpers en opdrachtgevers. Met behulp van het instrument GPR Gebouw zijn door de gemeente rapportcijfers per duurzaamheidsthema vastgesteld. Dit betekent dat alle woningen en ook uw woning op alle thema s gemiddeld het rapportcijfer 7 moet halen. De thema s zijn energie, afval, materialen, water, gezondheid en woonkwaliteit. U bent in principe vrij om te bepalen met welke maatregelen tot het rapportcijfer gekomen wordt omdat de gemeente een bepaalde score verlangt in plaats van een lijstje maatregelen voorschrijft. Indien u bouwt met GPR-gebouw ontvangt u (of uw architect) van de gemeente een sub licentie voor GPR Gebouw (versie 4). Het ingevulde GPR Gebouw bestand dient u tegelijkertijd met de aanvraag om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen in te dienen bij de gemeente. Het ingevulde bestand wordt door de gemeente getoetst als onderdeel van de aanvraag om omgevingsvergunning. Vervolgens toetst de gemeente ook tijdens de bouw en bij oplevering van uw woning of de prestaties ook daadwerkelijk gehaald worden. 4. Waterhuishouding U bent van plan een woning te gaan bouwen aan de Kleine Vos in de Heiakker. Tegenwoordig is het duurzaam omgaan met water door vermenging van schoon water en regenwater te voorkomen en het regenwater zoveel mogelijk in het gebied vast te houden en te infiltreren in de bodem uitgangspunt. Met water rond uw woning willen we u informeren wat dat voor u betekend en willen wij aandacht vragen voor punten waarop u moet letten bij de aanleg en het gebruik van de riolering Water in steden en dorpen Tot ongeveer tien jaar terug was het gebruikelijk dat zowel het regenwater als het vuilwater door één rioolbuis zo snel mogelijk werden afgevoerd. Eind 20 e eeuw werd meer en meer duidelijk tot welke problemen deze aanpak leidde. Verdroging van de bodem, de vervuiling van het oppervlaktewater en vooral de wateroverlast door de snelle afvoer zijn de gevolgen. Die problemen en ook de onzekerheid over klimaatverandering en de mogelijke gevolgen is reden om de opvang en afvoer van afvalwater en regenwater anders te regelen. Voor de nieuwe aanpak is uitgangspunt dat het regenwater wordt niet wordt verontreinigd. Wetgeving regelt dat de eigenaar zelf verantwoordelijk is voor het regenwater dat op het eigen perceel valt. Men moet het zelf opvangen en binnen het perceel in de bodem brengen. De gemeente kan besluiten dat de omstandigheden zo zijn dat het van een eigenaar niet kan worden gevraagd om zelf voor het regenwater van het eigen perceel te zorgen. Daar kunnen verschillende argumenten voor zijn. De riolering in uw wijk is nog een stelsel waarbij hemelwater en vuilwater door één buis wordt afgevoerd. De gemeente zorgt voor de opvang en afvoer van het regenwater en het

8 vuile water. Doordat het door één buis wordt afgevoerd zijn er riool overstorten waardoor bij zware buien verdund afvalwater naar de Vlier wordt afgevoerd. Op enig moment zal ook de riolering in uw wijk weer worden vervangen. Het beleid is dat dan hemelwater en afvalwater gescheiden worden ingezameld en dat de mogelijkheden om regenwater te infiltreren worden benut. Daardoor wordt op termijn bijgedragen aan de aanpak van de oplossing van de problemen die er zijn met verdroging en wateroverlast door de snelle afvoer van hemelwater naar oppervlakte water en de onnodige belasting van de rioolwater zuivering met hemelwater Water van uw woning Gelijktijdig met de aankoop van bouwgrond van de gemeente voldoet u de kosten van de aansluiting op de riolering. Als uw bouwplan wordt goedgekeurd wordt ook de aansluitvergunning verleend. Om aansluiting te krijgen is het alleen nog nodig dat u tijdig een afspraak met ons daarvoor maakt. Zo blijft ons en onze aannemer enige tijd over om het werk te organiseren en in te plannen. Om uw hemelwater van het vuilwater bij vervanging van de riolering te kunnen scheiden moet u de riolering binnen het eigen perceel gescheiden uitvoeren. Nabij de perceelsgrens krijgt u een aansluitpunt aangeboden op de riolering. Op dit moment worden uw beide aansluitingen direct boven dat aansluitpunt gekoppeld. Om onderscheidt te kunnen maken tussen de hemelwaterriolering en vuilwater riolering binnen uw perceel moeten deze herkenbaar zijn door de kleur van de leiding. Voor u de regenwaterriolering wordt grijze buis gebruikt. Rood-bruin is de kleur die wordt gebruikt voor vuilwater Regenwaterriolering Hoe meer regenwater wordt afgevoerd via een gemengd riool hoe meer verdund afvalwater wordt afgevoerd naar oppervlaktewater. Ook neemt de belasting van de riolering toe met daardoor toename van het risico op wateroverlast. Op dit moment zien we een ontwikkeling waarmee steeds meer tuinen worden verhard. Vaak wordt het hemelwater van die verharde tuinen rechtstreeks afgevoerd via de riolering. Dit kan niet alleen leiden tot overbelasting van de eigen riolering. Het heeft dus ook gevolg voor het functioneren van de riolering en de afvoer van afvalwater naar oppervlaktewater. Wij vragen u zich hiervan bewust te zijn en de afvoer van water te beperken tot de afvoer van het vuilwater en het hemelwater van uw dak. In uw wijk is het niet nodig het water van verharding af te voeren. Water kan lokaal worden opgevangen in de bodem en lokaal worden geïnfiltreerd in de bodem. Wij vragen u om die mogelijkheden ook te benutten als u overweegt uw tuin te verharden. U kunt op de volgende wijze een bijdrage leveren aan het voorkomen van zichtbare en onzichtbare verontreiniging van hemelwater: 1. Voldoe aan de aspecten uit de checklist duurzaam bouwen die betrekking hebben op de waterkwaliteit. Bij de aankoop van de bouwgrond hebt u aangegeven dat u aan tenminste aan 17 punten uit de checklist duurzaamheid zal voldoen. Kiest u voor waterkwaliteit dan komen bouwmaterialen zoals zacht PVC, zink, lood en koper voor daken en/of dakgoten en bitumineuze dakbedekking die het water vervuilen niet voor in uw woning. 2. Plaats een bladvanger in de hemelwaterafvoeren. Ze voorkomen niet alleen dat vuil van daken en dakgoten aansluitleiding verstoppen. Ze zorgen er ook voor dat het vuil niet in de riolering komt en het regenwater onnodig vervuilt. Bladvangers worden al lang gebruikt. Ze veroorzaakten echter nogal eens overlopende dakgoten. Inmiddels zijn er

9 bladvangers op de markt die goed bereikbaar boven de grond worden geplaatst en die niet verstopt kunnen raken 3. Ben u ervan bewust dat het wassen van auto s op straat en het gebruik van bestrijdingsmiddelen, ondanks dat erop staat dat ze veilig zijn voor het milieu, een bron zijn van verontreiniging van grondwater en oppervlaktewater zijn. Mocht u ondanks dat wij dat niet van u vragen zelf u regenwater willen opvangen en bijvoorbeeld willen gebruiken in uw tuin, niets is ten slotte beter voorde tuin dan regenwater dan willen wij u over de mogelijkheden daarvoor graag informeren Vuilwaterriolering Voor het gebruik van de vuilwater riolering is alles als vanouds. Het blijft zo dat wat in de keuken door het zeefje in de spoelbak kan, kan het riool in. Als het water maar geen schadelijke stoffen bevat. Schadelijke stoffen zijn onder andere zijn vet (ook vloeibare frituurvetten en -oliën), afval (maandverband, kattenbakkorrels) en chemicaliën. Ze zijn schadelijk omdat ze verstoppingen veroorzaken en problemen opleveren bij de zuivering van het afvalwater. Daar komt nog bij dat chemicaliën vaak niet worden afgebroken in de zuivering en zo terecht komen in sloten, beken en rivieren en uiteindelijk vaak weer in ons drinkwater en in de voedselketen. Het is daarom verboden om verf, medicijnen en chemisch afval via het riool weg te spoelen. Ook het gebruik van vuilversnijders om groenteafval via de riolering af te kunnen voeren is, ondanks dat ze wel te koop zijn, niet toegestaan. Het onderhoud van uw rioolaansluiting Als u aan het bouwen bent denkt u nog niet aan mogelijke problemen met uw riolering. Ze ligt onder de grond en als ze goed gebruikt wordt zal er niet snel een probleem zijn. Doet zich echter een probleem voor dan hebt u er veel gemak van als op tekening is terug te vinden wat er tijdens het bouwen werkelijk is aangelegd. De ervaring leert dat daar nogal eens van wordt afgeweken. 5. Oplevering van de Bouwkavel 5.1 Hoogteligging Algemene regels De bouwkavels worden in principe opgeleverd met een peil van 10 à 25 centimeter beneden de bestaande of toekomstige weghoogte ter plaatse van de perceelsgrens. Met het uitgraven van de bouwput en de spreiding van de grond over de kavel, kan het maaiveld op definitieve hoogte worden gebracht. Indien het aanwezige maaiveld minder dan 30 centimeter afwijkt van de toekomstige hoogte na bebouwing, dan verricht de gemeente Deurne géén grondwerkzaamheden (ophogen of afgraven en egaliseren) meer. Een overschot of tekort aan grond dient de koper voor eigen rekening af- dan wel aan te voeren. Eventuele hoogteverschillen op de kavel of met de naastgelegen kavels dient de koper eveneens voor eigen rekening op te lossen.

10 Afwijkingen Ligt het aanwezige maaiveld meer dan 30 centimeter lager of hoger dan de toekomstige hoogte na bebouwing, dan verricht de gemeente zodanige grondwerkzaamheden dat de nieuwe maaiveldhoogte ongeveer 10 à 25 centimeter beneden de bestaande of toekomstige weghoogte ter plaatse van de perceelsgrens komt te liggen. Met de grond uit de bouwput kan de koper het bouwterrein op de gewenste definitieve hoogte brengen. Een overschot of tekort aan grond dient de koper voor eigen rekening af- dan wel aan te voeren. 5.2 Bodemgesteldheid Algemene regels De gemeente laat in de meeste bestemmingsplannen bodemkundig onderzoek verrichten voor enerzijds de aanleg van wegen en rioleringen en anderzijds naar chemische verontreiniging. Dit onderzoek levert ook globale informatie voor de funderingsmethode voor de op te richten bouwwerken. Het onderzoek is grofmazig zodat aanvullend bodemkundig onderzoek door en voor rekening van de koper nodig zal zijn. Bij behandeling van omgevingsvergunningaanvragen wordt tevens een funderingsberekening verlangd. Het chemisch onderzoek gebeurt volgens de voorgeschreven standaard-methode. Op basis hiervan geeft de gemeente slechts een algemene verklaring af dat het gebied geschikt is voor woningbouw. De gemeente geeft geen gifvrij-verklaring af voor een specifieke bouwkavel. De gegevens van beide onderzoeken zijn desgevraagd ter inzage beschikbaar. Afwijkingen Als uit het bodemkundig onderzoek blijkt dat de vaste bank op een zodanige diepte ligt dat extra fundering noodzakelijk is, dan geeft de gemeente Deurne geen compensatie voor de hogere funderingskosten. Grondverbetering komt voor rekening van de koper. 5.3 Bouwontsluiting Indien de weg nog moet worden aangelegd, zorgt de gemeente ervoor dat minstens een wegcunet gevuld met zand aanwezig is. De aanleg van het waterleiding- en het elektriciteitsnet gebeurt door en onder verantwoordelijkheid van de nutsbedrijven. Vrijwel altijd zijn nabij de bouwkavels de hoofdleidingen aanwezig. Bouwwater en stroom dient de bouwer bij de nutsbedrijven aan te vragen.

11 6. Contact Indien u vragen heeft met betrekking tot de bouwkavels kunt u contact opnemen met Team Vastgoed via het algemene telefoonnummer of via info@deurne.nl. 7. Bijlagen A Verkaveling met oppervlakte B Verkaveling alternatief 2 C Algemene verkoopvoorwaarden

TE KOOP. woningbouwkavel Molenstraat 40

TE KOOP. woningbouwkavel Molenstraat 40 TE KOOP woningbouwkavel Molenstraat 40 Inhoud Procedures.. De aankoop.2. Het bouwen.3. Omgevingsvergunning beperkte toetsing.4. Tijdelijke woonruimte.5. Beeldkwaliteit 2 Duurzaam Bouwen 2.. GPR 3 Waterhuishouding

Nadere informatie

1 TE KOOP Oude Molen

1 TE KOOP Oude Molen TE KOOP Oude Molen Uitgifte bouwkavels plan Molenweg-West, Liessel Geachte heer / mevrouw, Dit is het informatiepakket met betrekking tot de uitgifte van de laatste bouwkavel in het plan Molenweg-West.

Nadere informatie

TE KOOP. De Rijtse Vennen

TE KOOP. De Rijtse Vennen TE KOOP De Rijtse Vennen Uitgifte bouwkavels in het woningbouwplan De Rijtse Vennen Geachte heer / mevrouw, Dit is het informatiepakket met betrekking tot de uitgifte van bouwkavels in het plan De Rijtse

Nadere informatie

Bouwkavels. Gemeente Deurne

Bouwkavels. Gemeente Deurne Bouwkavels Gemeente Deurne 1 Deurne, september 2011 Betreft: Informatiepakket uitgifte bouwkavels De Rijtse Vennen te Deurne Geachte heer, mevrouw, Voor u ligt het informatiepakket over de uitgifte van

Nadere informatie

Informatieset bouwkavels Plan Marathon te Eijsden

Informatieset bouwkavels Plan Marathon te Eijsden Informatieset bouwkavels Plan Marathon te Eijsden Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 2 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 2 Optie 2 Koopovereenkomst en notarieel transport 2 Bouwverplichting 3 DE WABO-AANVRAAG

Nadere informatie

Aanvraag rioolaansluiting

Aanvraag rioolaansluiting Aanvraag rioolaansluiting 1. Gegevens van de aanvrager Naam en voorletters: Adres: Postcode: Telefoonnummer: Woonplaats: Faxnummer: E-mailadres: 2. Plaats van aansluiting Adres: Kadastraal bekend gemeente:

Nadere informatie

bouwkavels oetbrink daarle west Ontwerp uw eigen woning bouwkavels

bouwkavels oetbrink daarle west Ontwerp uw eigen woning bouwkavels bouwkavels oetbrink daarle west bouwkavels Ontwerp uw eigen woning Januari 2019 INTRODUCTIE BOUWKAVELS De kavels liggen aan t Oetbrink. Op onderstaande tekening is de ligging van de kavels aangegeven.

Nadere informatie

Informatieset bouwkavels

Informatieset bouwkavels Informatieset bouwkavels Plan Joseph Partounsstraat te Eijsden Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 2 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 2 Optie 2 Koopovereenkomst en notarieel transport 2 Bouwverplichting

Nadere informatie

Aandachtspunten bouwkavel, d.d

Aandachtspunten bouwkavel, d.d Project: 6867 Op de Baant te Sint Joost Gemeente Echt-Susteren Bouwkavels: I t/m VI Aandachtspunten bouwkavel, d.d 04-09-2018 PASSIE VOOR VAKMANSCHAP Inleiding: BurgtBouw verkoopt enkel en alleen bouwrijpe

Nadere informatie

Aansluitverordening van de riolering in de gemeente Krimpen aan den IJssel

Aansluitverordening van de riolering in de gemeente Krimpen aan den IJssel Aansluitverordening van de riolering in de gemeente Krimpen aan den IJssel De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van [datum];

Nadere informatie

Informatieset bouwkavels

Informatieset bouwkavels Informatieset bouwkavels Plangebied Joseph Partounsstraat te Eijsden Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 2 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 2 Volgordebepaling 2 Optie 2 Koopovereenkomst en notarieel transport

Nadere informatie

Bouwkavel aan de Brugstraat te Stein voor de bouw van een vrijstaande woning.

Bouwkavel aan de Brugstraat te Stein voor de bouw van een vrijstaande woning. UITGIFTEBROCHURE KAVELUITGIFTE Bouwkavel aan de Brugstraat te Stein voor de bouw van een vrijstaande woning. Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE Koopovereenkomst en notarieel

Nadere informatie

Bransveen Richtlijnen bij aankoop kavel

Bransveen Richtlijnen bij aankoop kavel Bransveen Richtlijnen bij aankoop kavel Inschrijven voor twee-onder-een-kapwoning als koppel Hebt u interesse in een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning en wilt u zich hiervoor inschrijven? Dan moet

Nadere informatie

Uitgiftebrochure kaveluitgifte

Uitgiftebrochure kaveluitgifte Uitgiftebrochure kaveluitgifte Kavel 9, 12 e Septemberlaan te Noorbeek Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 2 WIE KOMT IN AANMERKING? 2 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 2 Volgordebepaling 2 Optie 2 Koopovereenkomst

Nadere informatie

Bouwkavels. De Heemtuin. Kruidenwijk Zuid. Ontwerp uw eigen woning

Bouwkavels. De Heemtuin. Kruidenwijk Zuid. Ontwerp uw eigen woning Bouwkavels De Heemtuin Kruidenwijk Zuid Ontwerp uw eigen woning Januari 2019 INTRODUCTIE BOUWKAVELS Op onderstaande kaart is de ligging van de beschikbare kavels weergeven. De nummers in de kavels zijn

Nadere informatie

J.A. Rädeckerweg 52 Schoorl

J.A. Rädeckerweg 52 Schoorl J.A. Rädeckerweg 52 Schoorl J.A. Rädeckerweg 52 Schoorl De kans van uw leven! Vrije bouwkavel in de woonwijk Bregtdorp te Schoorl. Al jaren op zoek naar uw eigen kavel waarop u uw vrijstaande droomhuis

Nadere informatie

Informatieavond Bouwkavels Molenbeek

Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Programma informa+eavond 1. Welkom en uitleg van het proces na de ondertekening van de reserveringsovereenkomst door Ariën Schaap

Nadere informatie

Informatieset bouwkavels

Informatieset bouwkavels Informatieset bouwkavels Plangebied Op t Hövelke te Mheer Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 2 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 2 Volgordebepaling 2 Optie 2 Koopovereenkomst en notarieel transport 2 Bouwverplichting

Nadere informatie

Informatieset bouwkavels

Informatieset bouwkavels Informatieset bouwkavels Plangebied De Steeg te Bemelen Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 2 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 2 Optie 2 Koopovereenkomst en notarieel transport 2 Bouwverplichting 3 DE

Nadere informatie

De Marke II Richtlijnen bij aankoop kavel

De Marke II Richtlijnen bij aankoop kavel De Marke II Richtlijnen bij aankoop kavel Inschrijven voor twee-onder-een-kapwoning als koppel Hebt u interesse in een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning en wilt u zich hiervoor inschrijven? Dan moet

Nadere informatie

Waterparagraaf Heistraat Zoom

Waterparagraaf Heistraat Zoom Waterparagraaf Heistraat Zoom In Zeelst aan de Heistraat is een ontwikkeling gepland. Voor deze ontwikkeling dient een omgevingsvergunning te worden opgesteld waarvan deze waterparagraaf onderdeel uit

Nadere informatie

*ZD * Informatiebrochure. Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD VERKOOP KAVELS. Biezen te Achtmaal

*ZD * Informatiebrochure. Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD VERKOOP KAVELS. Biezen te Achtmaal *ZD18017626* Informatiebrochure Zaaknummer: Z16-003460 Documentnummer: ZD18017626 VERKOOP KAVELS Biezen te Achtmaal INLEIDING In deze brochure wordt u nader geïnformeerd over de mogelijkheid tot het aankopen

Nadere informatie

Bouwkavels. Oetbrink. Daarle West. Ontwerp uw eigen woning

Bouwkavels. Oetbrink. Daarle West. Ontwerp uw eigen woning Bouwkavels Oetbrink Daarle West Ontwerp uw eigen woning April 2016 INTRODUCTIE Daarle ligt in de gemeente Hellendoorn, op de grens tussen Salland en Twente. Het dorp kent een lange historie. Al in 933

Nadere informatie

Bouwkavels. Flierhuyserve Hellendoorn Noord 13INT01451. Ontwerp uw eigen woning

Bouwkavels. Flierhuyserve Hellendoorn Noord 13INT01451. Ontwerp uw eigen woning Bouwkavels Flierhuyserve Hellendoorn Noord 13INT01451 Ontwerp uw eigen woning Februari 2015 INTRODUCTIE BOUWKAVELS Flierhuyserve 1 t/m 7 (oneven) zijn kavels voor twee-onder-een-kap woningen. Huisnummer

Nadere informatie

Informatieset bouwkavels

Informatieset bouwkavels Informatieset bouwkavels Plangebied Karreweg te St. Geertruid Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 2 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 2 Volgordebepaling 2 Optie 2 Koopovereenkomst en notarieel transport

Nadere informatie

bouwkavels oetbrink daarle west Ontwerp uw eigen woning bouwkavels

bouwkavels oetbrink daarle west Ontwerp uw eigen woning bouwkavels bouwkavels oetbrink daarle west bouwkavels Ontwerp uw eigen woning Mei 2017 INTRODUCTIE Daarle ligt in de gemeente Hellendoorn, op de grens tussen Salland en Twente. Het dorp kent een lange historie. Al

Nadere informatie

Tubbergen o. gemeente. Aan de gemeenteraad. Vergadering: 8 september 2014. Nummer: Tubbergen, 28 augustus 2014

Tubbergen o. gemeente. Aan de gemeenteraad. Vergadering: 8 september 2014. Nummer: Tubbergen, 28 augustus 2014 gemeente Tubbergen o Aan de gemeenteraad Vergadering: 8 september 2014 Nummer: 9A Tubbergen, 28 augustus 2014 Onderwerp: Vaststellen verordening op de afvoer van hemelwater en grondwater. Samenvatting

Nadere informatie

Vrije bouwkavels De Schulp. Informatiebrochure

Vrije bouwkavels De Schulp. Informatiebrochure Vrije bouwkavels De Schulp Informatiebrochure INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 2 LOCATIE 2 STAAT VAN DE BOUWKAVEL 3 KAVELREGELS 3 KAVELPRIJZEN 5 VERKOOPPROCEDURE 5 NADERE INFORMATIE 6 BIJLAGEN 6 Informatiebrochure

Nadere informatie

Riolering 120 kilometer

Riolering 120 kilometer De gemeente Leiderdorp heeft 120 kilometer riolering onder de grond 1. 108 km vrijverval, waarvan ca. 80 km. gemengd riool en 28 km. (verbeterd-) gescheiden stelsel. 2. 12 km drukriolering. Vrijverval

Nadere informatie

VERKOOPDOCUMENTATIE KAVELS

VERKOOPDOCUMENTATIE KAVELS VERKOOPDOCUMENTATIE KAVELS INHOUDSOPGAVE 1. Plankaart en voorbeeldverkaveling 2. Prijslijst 3. Uitgifteregels 4. Koop/optie 5. Notaris 6. Omgevingsvergunning a. Beoordeling b. Kwaliteitsteam c. Sondering

Nadere informatie

Almen Zuid II-A Een droomplek in een droomhuis voor u? Kavelpaspoort Bouwkavel 9

Almen Zuid II-A Een droomplek in een droomhuis voor u? Kavelpaspoort Bouwkavel 9 Almen Zuid II-A Een droomplek in een droomhuis voor u? Kavelpaspoort Bouwkavel 9 1 Kavelpaspoort Almen Zuid fase IIa Kavelgegevens Nummer 9 Type woning vrijstaand Oppervlakte ± 722 m² Verkoopprijs 262.700,--

Nadere informatie

Almen Zuid II-A Een droomplek in een droomhuis voor u? Kavelpaspoort Bouwkavel 8

Almen Zuid II-A Een droomplek in een droomhuis voor u? Kavelpaspoort Bouwkavel 8 Almen Zuid II-A Een droomplek in een droomhuis voor u? Kavelpaspoort Bouwkavel 8 1 Kavelpaspoort Almen Zuid fase IIa Kavelgegevens Nummer 8 Type woning tweekapper Oppervlakte ± 306 m² Verkoopprijs 86.000,--

Nadere informatie

Voornemen verlenen omgevingsvergunning

Voornemen verlenen omgevingsvergunning Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De Bunte Vastgoed Oost De heer W. van den Top Amsterdamseweg 42a 6712 GJ EDE Onderwerp Voornemen verlenen omgevingsvergunning Geachte heer van den Top, Op 9 september

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten:

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten: Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De heer K. Schimmel Schoonhorsterweg 14 3772 TK BARNEVELD Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Schimmel, Op 2 oktober 2014 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd

Nadere informatie

Bijeenkomst kavels voor eigenbouwers Op de Baant. 12 oktober 2017

Bijeenkomst kavels voor eigenbouwers Op de Baant. 12 oktober 2017 Bijeenkomst kavels voor eigenbouwers Op de Baant 12 oktober 2017 Bijeenkomst kavels voor eigenbouwers Op de Baant Agenda: Opening bijeenkomst door wethouder Jos Wackers Aanleiding bijeenkomst door Henk

Nadere informatie

Bouwkavels. De Heemtuin. Kruidenwijk Zuid. Ontwerp uw eigen woning

Bouwkavels. De Heemtuin. Kruidenwijk Zuid. Ontwerp uw eigen woning Bouwkavels De Heemtuin Kruidenwijk Zuid Ontwerp uw eigen woning mei 2018 INTRODUCTIE De Kruidenwijk is de jongste wijk van Nijverdal. De bouw startte al in de jaren tachtig maar er wordt nog steeds verder

Nadere informatie

Bouwkavels. De Heemtuin. Kruidenwijk Zuid. Ontwerp uw eigen woning

Bouwkavels. De Heemtuin. Kruidenwijk Zuid. Ontwerp uw eigen woning Bouwkavels De Heemtuin Kruidenwijk Zuid Ontwerp uw eigen woning december 2017 INTRODUCTIE BOUWKAVELS Op onderstaande tekening is de ligging van de beschikbare kavels aangegeven. De nummers in de kavels

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

KOPERSINFORMATIE DE LAAN ZUID

KOPERSINFORMATIE DE LAAN ZUID KOPERSINFORMATIE DE LAAN ZUID Versie 01-10-2012 De kavels In het plan De Laan Zuid zijn in totaal 72 kavels beschikbaar. De kavels zijn gereed voor uitgifte. Er zijn nog kavels beschikbaar. Er zijn 64

Nadere informatie

U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale procedure.

U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale procedure. datum 31-3-2014 dossiercode 20140331-63-8729 Geachte heer/mevrouw Jeroen Overbeek, U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale

Nadere informatie

Rioolverstopping voorkomen en verhelpen

Rioolverstopping voorkomen en verhelpen Een verstopte riolering komt altijd ongelegen. U weet vaak niet direct wat de oorzaak is en waar de verstopping zit. In deze folder kunt u lezen hoe u een verstopping herkent en voorkomt, maar ook wat

Nadere informatie

Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek)

Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek) Formulier conceptaanvraag omgevingsvergunning (principeverzoek) 1. Gegevens aanvrager / opdrachtgever. Naam aanvrager: Aanhef: Adres: Postcode en Woonplaats: Telefoonnummer: Email: Dhr. / Mevr. 2. Gegevens

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 19 februari 2015 van mevrouw J.A. Treure een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2016.0046 Documentnummer: 201600583 Locatie: Zevenhuizen 9 Besluitdatum: 6-12-2016 OLO-nummer: 2670753 Wij hebben op 6-12-2016 besloten om de aangevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker

Ons kenmerk: Behandeld door: Verzenddatum: P. Schoemaker Dunamis Holding BV Postbus 371 2400 AJ ALPHEN AAN DEN RIJN : Besluit in ontwerp - verlening Rietveld 33 A in Woerden Uw kenmerk: Uw brief van: Bezoekadres Blekerijlaan 14 3447 GR Woerden Postadres Postbus

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.010597

Nadere informatie

Algemene verkoopvoorwaarden particuliere bouwkavels 12.06.2012- Gemeente Weert

Algemene verkoopvoorwaarden particuliere bouwkavels 12.06.2012- Gemeente Weert Algemene verkoopvoorwaarden particuliere bouwkavels 12.06.2012- Gemeente Weert Beekstraat 54 Correspondentieadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert Telefoon: (0495) 575 000 - Telefax: (0495) 541 554 - E-mail:

Nadere informatie

Het waterbeleid van de provincie Limburg is beschreven in het Provinciaal Waterplan Limburg, dd. 20 november 2009.

Het waterbeleid van de provincie Limburg is beschreven in het Provinciaal Waterplan Limburg, dd. 20 november 2009. Memo Ter attentie van Project management Den Dekker B.V. Datum 03 januari 2013 Distributie Projectnummer 111850-01 Onderwerp Parkeerterrein Jumbo Heythuysen Geachte heer Bosman, 1 WATERBELEID Het streven

Nadere informatie

zo doet u dat! Regenwater afkoppelen? De gemeente voert in uw buurt een afkoppelproject uit. U kunt meedoen door de regenwaterafvoer

zo doet u dat! Regenwater afkoppelen? De gemeente voert in uw buurt een afkoppelproject uit. U kunt meedoen door de regenwaterafvoer gemeente Ede november 2007 Regenwater afkoppelen? zo doet u dat! De gemeente voert in uw buurt een afkoppelproject uit. U kunt meedoen door de regenwaterafvoer van uw dak af te koppelen. Of u bent dit

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201512630 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het wijzigen van de bestemming Wonen-Linten en Groenvoorzieningen Veenweg ongenummerd ter hoogte

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning bouwen van een 2-onder-1-kap-woning Beschikking 262791 *17.195803* 17.195803 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 262791 Uitgebreide procedure Het College van

Nadere informatie

Aanvraag aansluitvergunning riolering

Aanvraag aansluitvergunning riolering Aanvraag aansluitvergunning riolering (in tweevoud indienen) Als bedoeld in hoofdstuk Z artikel 3. van de Verordening Aansluitvoorwaarden Riolering gemeente Maastricht 2000. Adres aan te sluiten pand/perceel

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

Stadsmakelaar Bergen op Zoom

Stadsmakelaar Bergen op Zoom Stadsmakelaar Bergen op Zoom Bouwkavels Het Groene Gordijn Laatste fase Voor de bouw van een vrijstaande woning in een toekomstig prachtig aangelegd park met veel groen Bouwkavels vanaf 145.435,- exclusief

Nadere informatie

Waterhuishouding bouwkavel Merwededijk, sectie F 4137, Gorinchem

Waterhuishouding bouwkavel Merwededijk, sectie F 4137, Gorinchem Waterhuishouding bouwkavel Merwededijk, sectie F 4137, Gorinchem Status: definitief Datum: 23 februari 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Waterhuishouding... 3 1.1 Beleid Waterschap Rivierenland... 3 1.2 Veiligheid...

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit.

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit. Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. Postbus 28000 9400 HH Assen (nam-vergunningen-nam-lsuiaenl@shell.com) Ons adres: Postbus 13, 9290 AA Kollum Ons telefoonnr: 0519-298888 Ons whatsapp nr: 06-12083046

Nadere informatie

Kavelverkoop Trambaan Nieuweroord. ruim en landelijk wonen

Kavelverkoop Trambaan Nieuweroord. ruim en landelijk wonen Kavelverkoop Trambaan Nieuweroord ruim en landelijk wonen 3 Inhoudsopgave Welkom aan de Trambaan in Nieuweroord Welkom aan de Trambaan in Nieuweroord 3 1 Landelijke woonwens 5 2 Verkaveling en verkoopprijzen

Nadere informatie

datum 24-2-2014 dossiercode 20140224-2-8518

datum 24-2-2014 dossiercode 20140224-2-8518 datum 24-2-2014 dossiercode 20140224-2-8518 Project: Bouwkavel Fiifhuizen 8 Harkema Gemeente: Achtkarspelen Aanvrager: Marije Streefkerk Organisatie: Gemeente Achtkarspelen Geachte heer/mevrouw Marije

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) D180234788 *D180234788* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) Wij hebben op 13 december 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een vijver op het

Nadere informatie

g e m e e n t e M O N T F O O R T

g e m e e n t e M O N T F O O R T O N T W E R P B E S L U I T behorende bij omgevingsvergunning NL.IMRO.0335.OvAchterbaan1-Ow01 Uw kenmerk: Uw BSN: 071335961 Ons kenmerk: 2014RP073 / 71749 Montfoort: datum Onderwerp: Vergunning ingevolge

Nadere informatie

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo)

Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) Beleidsregel voor het tijdelijk plaatsen van vervangende woonruimte (artikel 2.12, lid 2 en artikel 2.23 Wabo) 2014 Datum vaststelling college van B&W: 18 maart 2014 Datum publicatie: 26 maart 2014 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 18 juni 2015 van de heer R. Roseboom een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een tijdelijke

Nadere informatie

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning

Zaak: Dossier: OV17205 Documentnummer: BV. Omgevingsvergunning .. Zaak: 398047 Dossier: OV17205 Documentnummer: 398047BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 15 november 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning Zaaknummer: 185120 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040380*14.040380omgevingsvergunningomgevingsvergunning

Nadere informatie

Kavelpaspoort Almen Zuid fase 1

Kavelpaspoort Almen Zuid fase 1 1 Kavelpaspoort Almen Zuid fase 1 Kavelgegevens Plangebied Nummer 1 Type woning Vrijstaande woning Oppervlakte ± 445 m² Verkoopprijs 141.900,-- vrij op naam Bouwpeil van de woning Goothoogte Nokhoogte

Nadere informatie

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, Wet Milieubeheer, Woningwet, Bouwverordening en het Bouwbesluit;

Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, Wet Milieubeheer, Woningwet, Bouwverordening en het Bouwbesluit; AANSLUITVERORDENING RIOLERING GEMEENTE WAALWIJK De raad van de gemeente Waalwijk; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; Gelet op de Algemene wet bestuursrecht, Wet Milieubeheer, Woningwet, Bouwverordening

Nadere informatie

Omgevingsvergunning HZ

Omgevingsvergunning HZ Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; Omgevingsvergunning HZ-14-07-157 gezien de op 31 juli 2014 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van: Sylvaphane Vastgoed B.V. Postbus 40 9356 ZG TOLBERT

Nadere informatie

- 1. De bouwkavel. Kavelpaspoort. Kavelgegevens. Nummer 22. Oppervlakte ± 594m². Bouwpeil van de woning + 25.65 N.A.P.

- 1. De bouwkavel. Kavelpaspoort. Kavelgegevens. Nummer 22. Oppervlakte ± 594m². Bouwpeil van de woning + 25.65 N.A.P. - 1 Kavelpaspoort De bouwkavel Kavelgegevens Nummer 22 Type woning Vrijstaande woning Oppervlakte ± 594m² Verkoopprijs 304.700,-- vrij op naam Bouwpeil van de woning + 25.65 N.A.P. Goothoogte Maximaal

Nadere informatie

1. INLEIDING 1.1 ALGEMEEN. 1.2 DE WATERTOETS. NOTITIE

1. INLEIDING 1.1 ALGEMEEN. 1.2 DE WATERTOETS. NOTITIE NOTITIE Onderwerp : Waterparagraaf Opdrachtgever : A.E.C. Vestjens Projectnummer : BIM-079-01 Projectomschrijving : Gezondheidscentrum te Neer Opgesteld door : ing. R. Peeters Paraaf: Datum : 18 oktober

Nadere informatie

Voornemen verlenen omgevingsvergunning

Voornemen verlenen omgevingsvergunning Fout! Tekstfragment niet gedefinieerd. Aanvrager Onderwerp Voornemen verlenen omgevingsvergunning Geachte aanvrager, Op 11 april 2018 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd voor het bouwen van 19

Nadere informatie

Aansluitverordening Riolering Gemeente Heerlen Hoofdstuk 1. Begripsomschrijvingen AANSLUITVERORDENING RIOLERING GEMEENTE HEERLEN 2006.

Aansluitverordening Riolering Gemeente Heerlen Hoofdstuk 1. Begripsomschrijvingen AANSLUITVERORDENING RIOLERING GEMEENTE HEERLEN 2006. CVDR Officiële uitgave van Heerlen. Nr. CVDR13202_1 12 juli 2016 Aansluitverordening Riolering Gemeente Heerlen 2006 Hoofdstuk 1. Begripsomschrijvingen AANSLUITVERORDENING RIOLERING GEMEENTE HEERLEN 2006.

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Locatie Hondelink Neede

Locatie Hondelink Neede foto: molendatabase Locatie Hondelink Neede INFORMATIE- EN VERKOOPBROCHURE WONINGBOUW INLEIDING In deze brochure treft u informatie over de kavels die in Neede te koop zijn. Er zijn kavels te koop aan

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening

Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening Beleidsregels voor het plaatsen van een tijdelijke woonvoorziening 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Nieuw beleid 3 2.1 Relevante regelgeving betreffende ruimtelijke ontwikkelingen 3 2.2 Relevante regelgeving

Nadere informatie

Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg TR TIENDEVEEN. Geachte heer Jansen,

Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg TR TIENDEVEEN. Geachte heer Jansen, Loon- en aannemingsbedrijf Jansen T.a.v. de heer J. Jansen Noorderweg 5 7936 TR TIENDEVEEN DATUM 17 april 2012 ONDERWERP omgevingsvergunning HZ_WABO 2011/0373 ONS NUMMER Geachte heer Jansen, Op 25 juli

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

Informatiedocument Huurlingsedam Fase 2A te Wijchen. Vrije kavels (49, 54 en 68)

Informatiedocument Huurlingsedam Fase 2A te Wijchen. Vrije kavels (49, 54 en 68) Informatiedocument Huurlingsedam Fase 2A te Wijchen Vrije kavels (49, 54 en 68) Bouwpercelen Huurlingsedam Fase 2A In dit informatiedocument worden de randvoorwaarden benoemd voor verdere planuitwerking

Nadere informatie

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg:

3370 AD HARDINXVELD-GIESSENDAM Behandeld in Regiegroep/RO-overleg: gemeente Hardinxveld-Giessendam FORMULIER PRINCIPEVERZOEK OMGEVINGSVERGUNNING OF RUIMTELIJK INITIATIEF Aan: Gemeente Hardinxveld-Giessendam T.a.v. Team Ruimtelijke Ontwikkeling Registratie/zaaknummer:

Nadere informatie

Verordening aansluitvoorwaarden riolering gemeente Peel en Maas

Verordening aansluitvoorwaarden riolering gemeente Peel en Maas CVDR Officiële uitgave van Peel en Maas. Nr. CVDR83469_2 17 juli 2018 Verordening aansluitvoorwaarden riolering gemeente Peel en Maas de RAAD VAN DE GEMEENTE PEEL EN MAASGelet op het voorstel

Nadere informatie

Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip

Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip vastgesteld bestemmingsplan West-Terschelling West Aletalaan fase 4 Gemeente Terschelling Projectnummer 250651 Bijlage 5 Wateradvies Wetterskip blad 259 van 381 Ruimtelijke Ordening - Oranjewoud WFN1215886

Nadere informatie

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n.

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n. Bouwkavels 530 m2 voor 148.500 v.o.n. Beste heer / mevrouw, Is een woning bouwen ook uw droom? In de prachtige nieuwe wijk Stadszicht II Tholen worden ruime kavels aangeboden. Op deze kavels kunt u uw

Nadere informatie

DAAR WILT U TOCH OOK WONEN?

DAAR WILT U TOCH OOK WONEN? DAAR WILT U TOCH OOK WONEN? Dorps wonen met alle voorzieningen dichtbij? Het kan in De Marke III. Hengevelde is één van de kernen in de gemeente Hof van Twente. Een gemeente die zich kenmerkt door een

Nadere informatie

datum dossiercode Samenvatting van de watertoets (normale procedure)

datum dossiercode Samenvatting van de watertoets (normale procedure) datum 14-4-2014 dossiercode 20140414-63-8811 Samenvatting van de watertoets (normale procedure) In dit document vindt u een samenvatting van de door u ingevulde gegevens op de website www.dewatertoets.nl.

Nadere informatie

Informatieset bouwkavels. 12 e Septemberlaan te Noorbeek

Informatieset bouwkavels. 12 e Septemberlaan te Noorbeek Informatieset bouwkavels 12 e Septemberlaan te Noorbeek 1 Inhoudsopgave: ALGEMENE OPMERKINGEN 3 HOE VERLOOPT DE VERKOOPPROCEDURE 3 Volgordebepaling 3 Optie 3 Koopovereenkomst en notarieel transport 3 Bouwverplichting

Nadere informatie

Gemeente Kollumerland c.a.

Gemeente Kollumerland c.a. BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (omgevingsvergunning) Aanvraag Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Adres Postcode en plaats Gegevens locatie Adres Postcode en plaats

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Wommels, Walperterwei 51

Ruimtelijke onderbouwing. Wommels, Walperterwei 51 Ruimtelijke onderbouwing Wommels, Walperterwei 51 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Reden meewerken... 3 3. Planologische randvoorwaarden... 5 4. Juridische toelichting... 6 Bijlage 1 Wateradvies 1 1.

Nadere informatie

Kavel 1. Verkoopbrochure woon-werk kavel Wouwsestraatweg te Halsteren 1

Kavel 1. Verkoopbrochure woon-werk kavel Wouwsestraatweg te Halsteren 1 Kavel 1. Verkoopbrochure woon-werk kavel Wouwsestraatweg te Halsteren 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 4 3. Foto s... 6 BIJLAGEN... 8 VERKOOPTEKENING... 9 KAART

Nadere informatie

B i j l a g e 1 : W a t e r t o e t s

B i j l a g e 1 : W a t e r t o e t s B i j l a g e 1 : Watertoets Code: 20120925-2-5456 Datum: 2012-09-25 Samenvatting van de gegevens voor de watertoets van project: De Parrebeam gemeente: het Bildt Gegevens plan bestaande loodsen en schuren

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo)

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo) Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 23 april 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een werkplaats/garage. De aanvraag

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 19 februari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 21 rijwoningen. De aanvraag gaat

Nadere informatie

- 1. 0Kavelpaspoort. De bouwkavel. Kavelgegevens. Nummer 21. Oppervlakte ± 615m². Bouwpeil van de woning N.A.P.

- 1. 0Kavelpaspoort. De bouwkavel. Kavelgegevens. Nummer 21. Oppervlakte ± 615m². Bouwpeil van de woning N.A.P. - 1 0Kavelpaspoort De bouwkavel Kavelgegevens Nummer 21 Type woning Vrijstaande woning Oppervlakte ± 615m² Verkoopprijs 260.000,-- vrij op naam Bouwpeil van de woning + 24.90 N.A.P. Goothoogte Maximaal

Nadere informatie

Bouwkavel Eisenhowerstraat te Heerlen

Bouwkavel Eisenhowerstraat te Heerlen Bouwkavel Eisenhowerstraat te Heerlen November 2016 Inhoudsopgave Algemene informatie 2 - ligging - kavelinformatie Verkoopprijs en voorwaarden 3 Bestemmingsplanvoorschriften 4 Specifieke stedenbouwkundige

Nadere informatie

* *

* * omgevingsvergunning bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit bouwen van een woning, afwijken van het bestemmingsplan en aanleggen van een inrit Beschikking ZD18.004277

Nadere informatie

Waterhuishouding in de Contreie

Waterhuishouding in de Contreie Waterhuishouding in de Contreie Water speelt een belangrijke rol in de Contreie. Er is bij de ontwikkeling van deze woonwijk gekozen om het regenwater of te infiltreren in de bodem of hiermee de omliggende

Nadere informatie

7. Richtlijnen bouwrijp maken & werkterreinen plangebied Hoge Gouw.

7. Richtlijnen bouwrijp maken & werkterreinen plangebied Hoge Gouw. 7. Richtlijnen bouwrijp maken & werkterreinen plangebied Hoge Gouw. 1. Werkterreinen / Bouwstraten Voor de start van de bouw, dient de bouwer een afstemmingsoverleg te plannen met de desbetreffende toezichthouder

Nadere informatie

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken.

Overige bijgevoegde documenten Onlosmakelijk onderdeel van deze vergunning zijn de bijgevoegde en als zodanig gewaarmerkte stukken. omgevingsvergunning bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening bouwen van een bedrijfsgebouw en handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Beschikking 258760

Nadere informatie

CONCEPT Omgevingsvergunning volgens coordinatieregeling

CONCEPT Omgevingsvergunning volgens coordinatieregeling Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede Lidl Nederland GmbH De heer R. Hoeben Postbus 198 1270 AD HUIZEN Onderwerp CONCEPT Omgevingsvergunning volgens coordinatieregeling Besluitdatum: Verzenddatum: Geachte

Nadere informatie

Wijzigingsplan Torenvalk 58a Surhuisterveen

Wijzigingsplan Torenvalk 58a Surhuisterveen Wijzigingsplan Torenvalk 58a Surhuisterveen TOELICHTING 1 Inleiding 1.1 Aanleiding De familie Hoogsteen wil een nieuwe woning bouwen op het perceel Torenvalk 58a te Surhuisterveen. Het plan past niet binnen

Nadere informatie

Beschikking omgevingsvergunning Uitgebreide Procedure

Beschikking omgevingsvergunning Uitgebreide Procedure Nr. 21144-2017 Beschikking omgevingsvergunning Uitgebreide Procedure BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN GEMERT-BAKEL, beschikkende op het verzoek d.d. 6 oktober 2017 van Ploegmakers O.G. B.V. contactpersoon

Nadere informatie