De installatie van de Compad Bakkerij / Digi oplossing bestaat uit een aantal componenten, te weten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De installatie van de Compad Bakkerij / Digi oplossing bestaat uit een aantal componenten, te weten:"

Transcriptie

1 Compad / Digi Versie De installatie van de Compad Bakkerij / Digi oplossing bestaat uit een aantal componenten, te weten: Compad Bakkerij (Productiesysteem) Compad Store Automation (Winkelmanagement) Universele Digi Driver (eventueel met WebQuole Backoffice) Wanneer een bakker begint met de Compad / Digi totaaloplossing, dan wordt doorgaans in eerste instantie enkel Compad Bakkerij geïnstalleerd. De bakker kan de in de bakkerij software van Compad de artikelen, artikelgroepen en dergelijke vastleggen. Naderhand wordt de uitbreiding Compad Store Automation geïnstalleerd. Op deze manier wordt voorkomen dat de bakker direct verstrikt raakt tussen de vele functionaliteit. Downloaden De Compad Software wordt aangeboden via de volgende url s: Installatie Compad Bakkerij De installatie van Compad Bakkerij en Compad Store Automation is relatief eenvoudig. Compad Bakkerij wordt standaard in de folder c:\program files\cbwin\ geïnstalleerd. Wanneer de software voor het eerst wordt gestart, zal de software alle noodzakelijke gegevensbestanden inrichten. Dit kan enige tijd in beslag nemen en gedurende deze initialisatie wordt er geen scherm weergegeven. Wacht rustig af. Compad Bakkerij kan gebruikt worden zonder dat men vooraf een registratie/activatiecode nodig heeft. Enkel door het ingeven van de bedrijfsgegevens wordt de software voor een periode van 70 dagen ontgrendeld. Wel dient de software binnen 70 dagen bij Compad te worden geregistreerd zodat wij de juiste bijpassende activatiecode kunnen verstrekken. Configuratie Compad Bakkerij Na de installatie van Compad Bakkerij dient nog wel de programmalocatie van Compad Store Automation te worden vastgelegd in Compad Bakkerij. Hier volgt u de volgende procedure:

2 1. Ga in Compad Bakkerij naar Extra Opties 2. Klik op de rubriek programma locatie 3. Geef bij het invoervak Compad Store Automation de exacte bestandslocatie van Compad Store Automation. Standaard is dat c:\program files\compad\store automation\ Na de installatie en configuratie van Compad Store Automation is het mogelijk om de gegevens vanuit Compad Bakkerij aan te bieden aan Compad Store Automation via Extra Koppelingen. Meer hierover na de installatie / configuratie van Compad Store Automation. Installatie Compad Store Automation Compad Store Automation wordt standaard geïnstalleerd in c:\program files\compad\store automation\. Tijdens de installatie vraagt de software om de installatie taal, kies hierbij voor Nederlands. Wanneer de software voor het eerst wordt gestart, zal de software alle noodzakelijke gegevensbestanden inrichten. Dit kan enige tijd in beslag nemen en gedurende deze initialisatie wordt er geen scherm weergegeven. Wacht rustig af. De eerste vraag aan u wordt gesteld is de taal waarin de software gebruikt gaat worden. Kies hierbij voor Nederlands. Om Compad Store Automation te gebruiken is registratie vooraf wel noodzakelijk. Echter wanneer in noodgevallen geen activatiecode voorhanden is kan tijdelijk gebruik gemaakt

3 worden van een onderstaande licentie. Het is echter een algemene licentie die u in goed vertrouwen wordt verstrek. Wanneer gebruik gemaakt is bij een klant graag zo snel mogelijk ons hierover informeren. Zodat wij de klant de juiste licentie kunnen verstrekken. Versie : 2010 Serienummer : SDSE B-A3494 Bedrijfsnaam : Digi Plaats : WILRIJK Leverancier : Compad Software Activeringscode : 6F B5DBE-9E70D-0F8FE Klik na het ingeven van de licentie gegevens op de opdrachtknop Ok en start de software opnieuw.

4 Configuratie Compad Store Automation Na het ingeven van de licentie dient de software opnieuw te worden gestart. Pas daarna kan verder gegaan worden met het configureren van de koppeling tussen de Compad Store Automation en de Digi driver middels de volgende procedure: 1. Ga in Compad Store Automation naar Extra Opties 2. Klik op de rubriek Digi aan de linkerzijde 3. Geef de juiste bestandslocatie in van de Digi driver. Standaard is dat c:\dec\digidrv\ 4. Schakel alle opties uit behalve wissen omzet. 5. Wanneer in de kassa mogelijk nog een oud kassaprogramma aanwezig is, dan kan deze worden verwijderd door de optie Data wissen in te schakelen. Bij de eerste volgende keer dat het programma vanuit Compad Store Automation naar de kassa wordt gestuurd wordt eerst het oude kassaprogramma gewist. Daarna wordt deze optie automatisch door de software weer uitgeschakeld. Wanneer in de kassa al een programma aanwezig is dat in Compad Store Automation moet worden ingelezen dan kan dat worden aangegeven middels de optie Importeren stamgegevens. Door deze optie in te schakelen kan bij de opdracht Kassa Communicatie ook instructies gegeven worden om programma gegevens zoals artikelen vanuit de kassa in te lezen in Compad Store Automation. Doorgaans gebeurd dat eventueel maar één keer. Aangeraden worden dan ook om de optie Importeren stamgegevens naderhand weer uit te schakelen.

5 In de invoervakken tekst formaten kunnen de Digi specifieke code voor de weergaven van de teksten worden vastgelegd voor Hoofdgroepen, Omzetgroepen, Artikelnamen, Ingredientteksten, etc. Configureren van de kassa Nadat in Compad Store Automation is aangegeven waar de Digi Driver is geïnstalleerd moeten de kassa worden vastgelegd. Dat kan middels de volgende procedure: 1. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Kassa s onderhouden 2. Klik op de opdrachtknop Toevoegen om een nieuwe kassa toe te voegen. In het bovenstaande scherm zijn de volgende gegevens van belang voor de Digi kassa/weegschaal Nummer Naam Kassa Type Iedere kassa dient een uniek nummer te hebben Geef een unieke naam van de kassa in Middels de keuzelijst kan het type kassa/weegschaal gekozen worden Met de keuzelijstlijst Type kan gekozen worden voor de optie Master of Slave

6 Filiaal In het invoervak Filiaal wordt de kassa gekoppeld aan het filiaal. De filialen binnen Compad Store Automation kunnen worden vastgelegd via Bestand Filialen. Het is mogelijk om aan iedere kassa een bediende en een artikeltoetsenbord te koppelen. Deze toetsenborden kunnen worden vastgelegd bij Kassa Toetsenborden. Maar het is ook mogelijk om één standaard bediende en standaard artikeltoetsenbord vast te leggen. Deze geldt voor alle kassa s waarbij geen toetsenbord is geselecteerd. In de rubriek Digi worden enkele zeer specifieke eigenschappen t.b.v. de Digi driver ingesteld. U moet hierbij denken aan Schaalgroep. Compad Store Automation biedt de mogelijk om algemene stamgegevens zoals Artikelen, Omzetgroepen en dergelijke slechts éénmaal aan de Digi driver aan te bieden en specifieke stamgegevens zoals toetsenbord per kassa aan te bieden. Immer het toetsenbord kan per kassa verschillend zijn. Om dit te ondersteunen wordt iedere kassa ingedeeld in een schaalgroep. Bijvoorbeeld kassa 1 in schaalgroep 01, kassa 2 in schaalgroep 02, etc. Daarnaast wordt er een schaalgroep 999 vastgelegd. In deze schaalgroep worden alle kassa s / weegschalen opgenomen.

7 Compad Store Automation zal dan alle algemene gegevens sturen naar schaalgroep 999 en de specifieke gegevens sturen naar schaalgroep 01, 02, etc. Om dit goed te regelen moet bij de rubriek Digi in het venster Kasregister de schaalgroepen worden vastgelegd. Klik op de opdrachtknop Ok om de gegevens van de kassa op te slaan. Leg op dezelfde wijde ook de overige kassa s/weegschalen vast. Gegevens uitwisseling Compad Bakkerij/Store Automation Vanuit Compad Bakkerij is het mogelijk om gegevens zoals artikelgegevens door te geven naar Compad Store Automation. Deze zal eventueel direct de gegevens doorsturen naar de Digi driver. Om gegevens vanuit Compad Bakkerij aan te bieden aan de Digi weegschaal/kassa volgt u de volgende procedure: 1. Ga in Compad Bakkerij naar Extra Koppelingen 2. Kies in keuzelijst soort koppeling met voor de optie XML 3. De overige gegevens moeten zo worden ingesteld als in het onderstaande venster wordt weergegeven.

8 4. Klik op de opdrachtknop Ok om de gegevens vanuit Compad Bakkerij aan te bieden aan Compad Store Automation. Wanneer de optie direct verwerken is ingeschakeld, zal Compad Store Automation automatisch starten. De gegevens worden verwerkt en direct daarna wordt het communicatievenster weergegeven Versturen kassaprogramma 1. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Communicatie. Vanuit Compad Bakkerij is het middels de optie direct verwerken mogelijk om de kassacommunicatie module direct te starten.

9 2. Markeer de kassa door in het vakje voor de kassa te klikken 3. Markeer de gegevens die u naar de kassa wilt versturen. Bedienden vastleggen in Compad Store Automation Het is mogelijk om in Compad Store Automation bedienden vast te leggen. Dat kan middels de volgende werkwijze: 1. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Bedienden 2. Klik op de opdrachtknop Toevoegen om een nieuwe bediende toe te voegen. Om een bestaande bediende te wijzigen dient u eerst de bediende te selecteren in de lijst en daarna op de opdrachtknop Wijzigen te klikken. 3. In het invoervenster Bediende kunt u de gegevens van de bediende vastleggen zoals hieronder is weergegeven.

10 Toetsenborden vastleggen in Compad Store Automation In Compad Store Automation is het mogelijk om toetsenborden voor artikelen en bedienden vast te leggen. U kunt meerdere verschillende toetsenborden vastleggen, bijvoorbeeld meerdere bedienden toetsenborden omdat er in de winkels verschillende medewerkers werken. Of meerdere artikel toetsenborden omdat u met de kerstdagen andere producten verkoopt dan normaal. Dat kan middels de volgende werkwijze: 1. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Toetsenborden 2. Klik op de opdrachtknop Toevoegen om een nieuwe toetsenbord toe te voegen. Om een bestaande toetsenbord te wijzigen dient u eerst het toetsenbord te selecteren in de lijst en daarna op de opdrachtknop Wijzigen te klikken. Wanneer u gekozen heeft voor het maken van een nieuw toetsenbord dan wil de software graag vooraf weten wat voor soort toetsenbord u wilt maken.

11 Bediende toetsenbord vastleggen Het vastleggen van een bediende toetsenbord werkt als volgt: 1. Selecteer de knop waaraan u een bediende wilt toekennen door op de knop te klikken. 2. Selecteer de bediende uit de lijst 3. Klik op de opdrachtknop Selecteren 4. Wijzig eventueel de toets tekst 5. Klik op de opdrachtknop Opslaan om de wijziging op te slaan 6. Herhaal de stappen 1 t/m 5 voor de overige toetsen 7. Wanneer u klaar bent dient u in het invoervak naam de naam van het toetsenbord in te geven. 8. Middels de optie Standaard kunt u aangeven of het toetsenbord een standaard bediende toetsenbord is. Dit toetsenbord wordt dan gebruikt bij die kassa s waaraan u geen specifiek toetsenbord aan toegekend heeft.

12 Artikel toetsenbord vastleggen Het vastleggen van een artikel toetsenbord werkt bijna op dezelfde wijze als het vastleggen van een bediende toetsenbord. Het enige verschil is dat de artikelen zijn onderverdeeld in verschillende pagina s 1. Selecteer de pagina waarop u een toets wilt wijzigen 2. Selecteer de knop waaraan u een artikel wilt toekennen door op de knop te klikken. 3. Selecteer het artikel uit de lijst 4. Klik op de opdrachtknop Selecteren 5. Wijzig eventueel de toets tekst 6. Klik op de opdrachtknop Opslaan om de wijziging op te slaan 7. Herhaal de stappen 1 t/m 6 voor de overige toetsen 8. Wanneer u klaar bent dient u in het invoervak naam de naam van het toetsenbord in te geven. 9. Middels de optie Standaard kunt u aangeven of het toetsenbord een standaard artikel toetsenbord is. Dit toetsenbord wordt dan gebruikt bij die kassa s waaraan u geen specifiek toetsenbord aan toegekend heeft. Het is ook mogelijk om de tekst op de pagina knop aan te passen door de pagina knop aan te klikken. U krijgt dan de mogelijk om de tekst van de pagina knop in te geven en op te slaan middels de opdrachtknop Opslaan.

13 Ophalen rapportage Ophalen kassarapportage 1. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Communicatie 2. Markeer de kassa door in het vakje voor de kassa te klikken 3. Markeer de optie Ontvangen - Rapportage

14 4. Voor een nulstel rapport dient u bij de optie Soort rapport te kiezen voor de optie Z. 5. Klik op de opdrachtknop Ok om de communicatie te starten. Inzien kassarapportage 1. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Rapportage inzien 2. Selecteer bij de keuzelijst periode de lezing die u wilt inzien. 3. Selecteer bij de keuzelijst rapport het gewenste rapport. U heeft hierbij keuze uit : - Artikelrapport : geeft een overzicht van de omzet per artikel - Artikelgroepen : geeft een overzicht van de omzet per artikelgroep - Hoofdgroepen 1 : geeft een overzicht van de omzet per hoofdgroep 1 - Hoofdgroepen 2 : geeft een overzicht van de omzet per hoofdgroep 2 - Transactierapport : geeft een overzicht van de totale omzet afgezet ten opzichte van de betaalwijzen. Dit rapport is een fiscaal rapport dat snel een duidelijk beeld geeft van de omzet, btw en geldstromen. 4. Na uw keuze dient u uw keuze te bevestigen door op de vernieuwen knop achter de keuzelijst Rapport te klikken. 5. Aan de linkerzijde in het rapportmenu kunt u het rapport afdrukken of grafisch weergeven of doorklikken. Het doorklikken is een bijzondere functie waarmee u snel en eenvoudig de onderliggende kassabonnen inzichtelijk kunt maken. Voorbeeld: In het artikelrapport is opgenomen dat er 17 witbroden zijn verkocht en u wilt weten wie deze broden heeft verkocht. Dan klikt u in het artikelrapport op het

15 artikel witbrood en daarna klikt u op de functie Inzien. De software zal dan automatisch alle onderliggende kassabonnen verzamelen waarin het desbetreffende artikel is geregistreerd. Inzien kassabonnen 1. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Kassabonnen 2. In het venster krijgt u een overzicht van alle kassabonnen. U kunt door de lijst van kassabonnen doorlopen met bijvoorbeeld de pijltjestoetsen. Aan de rechterzijde krijgt u dan de gedetailleerde kassabon te zien. 3. Het is ook mogelijk om middels de filters boven in het scherm aan te geven dat u opzoek bent naar een specifiek bon of specifieke bonnen. Wanneer u het filter heeft ingesteld kunt u uw keuze bevestigen door op de vernieuwen knop achter de keuzelijst bontype te klikken.

16 Versturen kassaprogramma 4. Ga in Compad Store Automation naar Kassa Communicatie 5. Markeer de kassa door in het vakje voor de kassa te klikken 6. Markeer de gegevens die u naar de kassa wilt versturen 7. Klik op de opdrachtknop Ok om de communicatie te starten. Veel gestelde vragen Het is altijd vervelend wanneer tijdens de communicatie problemen ontstaan. Daarom hebben wij hieronder enkele meest voorkomende vragen beantwoord. Een artikel is niet beschikbaar in Compad Store Automation of op de kassa? Terwijl deze wel in Compad Bakkerij is ingevoerd. In Compad Bakkerij kan bij Artikelen Artikelen onderhouden bij een artikel worden aangegeven of het artikel beschikbaar is op de kassa. Wanneer het artikel niet binnen op de kassa aanwezig is of gebruikt kan worden dan is doorgaans deze optie uitgeschakeld. Deze optie kan worden ingeschakeld door het volgen van de onderstaande procedure: 1. Ga in Compad Bakkerij naar Artikelen Artikelen onderhouden 2. Lokaliseer het artikel en klik op wijzigen 3. Klik op de sectie Verkoop in de lichtblauw sectie balk 4. Schakel de optie Beschikbaar op kassa in

17 5. Vergeet niet de artikelen opnieuw naar Compad Store Automation te sturen via Extra Koppelingen. Bij alle artikelen is de optie beschikbaar op kassa niet ingeschakeld, kan dat als nog snel geregeld worden? Ja. Door het volgen van de onderstaande procedure: 1. Ga in Compad Bakkerij naar Artikelen Artikelen onderhouden 2. Klik op het rechter opdrachtknop markeren aanvinksymbool onderaan de artikellijst 3. Kies voor de optie Alles markeren 4. Klik op de opdrachtknop bewerkingen (de knop met de twee tandwieltjes) 5. Klik op de sectie Verkoop in de lichtblauwe sectiebalk 6. Schakel de beide aankruisvakjes voor de optie Beschikbaar op kassa in 7. Klik op de opdrachtknop Ok om deze wijziging voor alle gemarkeerde artikelen toe te passen. Vergeet niet de artikelen opnieuw naar Compad Store Automation te sturen via Extra Koppelingen. De kassa bevat nog een oud artikelbestand. Hoe kan ik dat oude bestand eerst verwijderen? Door het volgen van de onderstaande procedure: 1. Ga in Compad Bakkerij naar Extra Opties 2. Klik op de rubriek Digi 3. Schakel de optie Data Wissen in 4. Klik op de opdrachtknop Ok 5. Ga naar Kassa Communicatie 6. Markeer de kassa( s) 7. Geef aan dat u alles gegevens wilt versturen. 8. Klik op de opdrachtknop Ok Met de optie Data Wissen geeft Compad Store Automation de kassa/weegschaal de opdracht om het gehele programma te verwijderen. Daarom dient u alle gegevens opnieuw te sturen. Na de communicatie wordt de wordt de optie Data wissen automatisch weer uitgeschakeld,

18 Het is bij ons bekend dat het uitvoeren van de bovenstaande procedure het af en toe kan voorkomen dat de kassa/weegschaal het nieuwe programma niet heeft ontvangen, terwijl het oude programma wel is verwijderd. M.a.w. de kassa / weegschaal is leeg. Mogelijk dat de Digi Driver de commando s niet correct heeft uitgevoerd. In de praktijk blijkt het nogmaals sturen van alle gegevens (zonder de optie Data wissen) voldoende is om weer een werkende kassa/weegschaal te krijgen. Na de communicatie krijg ik een foutmelding? Wat moet ik daarmee. Wanneer u een foutmelding krijgt, dan houdt dat meestal in dat er in de kassa/weegschaal communicatie driver iets niet goed verlopen is. Compad Store Automation neemt de foutcode/melding direct over en zal deze aan u tonen. Middels de toetscombinatie SHIFT+PrtScn (naast de F12 op uw toetsenbord) kunt u een schermafdruk maken. Deze afdruk kunt u in een bericht plakken middels de toetscombinatie CTRL-V. Stuur dit bericht naar Digi of naar Compad. Probleem analyse Het analyseren van problemen is altijd lastig. Maar om het analyseren van problemen voor monteurs/helpdesk medewerkers eenvoudiger te maken maakt Compad Store Automation een kopie van alle gegevens die Compad Store Automation aanbiedt aan de Digi driver en de gegevens die de Digi driver aanbied aan Compad. Hierbij gaat het om send.dat, receive.dat en log bestanden. De kopie van de gegevens worden opgeslagen in de commlog folder onder de data folder van de software. Standaard is dat c:\program files\compad\store automation\data\commlog\. Na de communicatie ruimt Compad Store Automation in de in- en out folder van de Digi driver altijd alle bestanden netjes op. Dus het controleren van de bestanden in deze twee folders is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om in de snelkoppeling van Compad Store Automation de optie /DEBUG toe te voegen. De snelkoppeling wordt dan c:\program files\compad\store automation\bin\csa.exe /DEBUG.Hierdoor de software voor het aanroepen van de Digi driver stop. Deze optie biedt u de mogelijkheid om de inhoud van de in/out folders van de Digi driver te controleren. Wanneer de aangeboden informatie correct is kan het communicatie proces worden vervolg door op de opdrachtknop Ignore te klikken. Wanneer gebruik wordt gemaakt van de startparameter /DEBUG raden wij u aan om deze na het afronden van de testprocedure deze startparameter wel weer te verwijderen zodat de stop melding niet meer wordt getoond. STOP Before send Is een onderbreking in de software voordat de Digi driver wordt gestart. De send.dat bevat de informatie die vanuit Compad aan de Digi driver wordt aangeboden.

19 STOP After receive Is een onderbreking in de software voordat de door de Digi aangeboden Receive.dat wordt ingelezen. Beide meldingen treden uitsluitend op wanneer de software wordt gestart met de startparameter /DEBUG en het programma gaat verder door op de opdrachtknop Ignore te klikken. De startparameter kan in de snelkoppeling worden opgenomen. Hiermee hebben jullie de mogelijkheid om vast te stellen welke opdrachten/informatie wij aan de Digi driver aanbieden en welke informatie wij ontvangen. Proces achtergrond informatie Zekerheidshalve geef ik je bij deze ook wat achtergrond informatie over het verloop van het proces. Maar ik zal eerst even wat achter grond informatie geven. Compad Store Automation werkt namelijk al volgens het schema zoals je heb aangeven. X-Rapport opvragen Bij het opvragen van een X-Rapport werkt Compad als volgt. De software maakt voor de eerste gemarkeerde kassa een send.dat met daar in de commando's Rhoon: _EA90_ _AE90_ Als de communicatie gelukt is, gaat Compad Store Automation opnieuw een send.dat bestand aanmaken, maar nu voor kassa 2, etc. Er zijn geen clear commando aanwezig. Compad maakt altijd een kopie van het ontvangen bestand (mits het bestand groter is dan 0 kb). Dit bestand wordt opgeslagen in de comlog folder onder de data folder van Compad. Standaard (c:\program files\compad\store automation\data\comlog). Z-rapport opvragen inleiding Het opvragen van een Z-rapport gebeurt altijd in twee fasen. In de eerste fase plaatst Compad Store Automation het lees commando in send.dat voor de eerst gemarkeerde kassa. In de tweede fase wordt het clear commando in het send.dat bestand aangeboden aan de digi driver. Voorbeeld voor Rhoon. Rhoon (send.dat - fase 1): _EA90_ _EA91_ Wanneer de communicatie niet gelukt is, maakt Compad in de comlog folder een kopie van de ontvangen comlog file en de receive.dat file. Tevens wordt de kassa opnieuw in de lijst opgenomen om later (nadat alle andere kassa's zijn uitgelezen) opnieuw aan de Digi Driver aan te bieden. Als de communicatie gelukt is, dan wordt de tweede fase het clear commando aangeboden. Rhoon (send.dat - fase 2): _ Z-rapport opvragen meerdere kassa's

20 Wanneer er meerdere kassa's zijn gemarkeerd gaat de software het clear commando van de VORIGE kassa combineren met het lees commando van de VOLGENDE kassa. Hieronder een voorbeel: Rhoon: _EA90_ _AE90_ Poortugaal: _ _EA90_ _AE90_ Kassa 3: _ _EA90_ _AE90_ Kassa 4: _ _EA90_ _AE90_ Kassa 17 - kantoor: _ _EA90_ _AE90_ Laatste send.dat: _ Wanneer komt de melding geen gegevens aangetroffen. Compad geeft deze melding wanneer geen receive.dat bestand aanwezig is of het receive.dat bestand 0 kb groot is. Dit kan in de praktijk voorkomen wanneer in de Digi Driver een kassa is uitgeschakeld en vanuit Compad wordt wel om een rapport voor deze kassa gevraagd. In het comlog bestand van de Digi Driver staan geen foutmeldingen. Immers er is helemaal geen fout opgetreden, alleen de Digi driver heeft niets gedaan. Gevonden foutmeldingen in het comlog bestand zoals de melding 1101 END die nog wel eens voorkomt (de reden is mij onbekend, omdat de melding erg cryptisch is) worden door de Compad software zonder verdere uitleg aan de gebruiker gerapporteerd. Nu zou het kunnen dat deze foutmelding niets inhoud, dan is het mogelijk om de foutmelding binnen Compad te laten onderdrukken. Maar omdat ik de betekenis van de foutmeldingen (en dus ook de oorzaken van de foutmeldingen niet ken) worden de foutmeldingen gewoon doorgegeven. Stel dat de Digi driver voor kassa 17 de melding "1101 End" rapporteerd, dat zal dit in de Compad software worden aangegeven als "Foutmelding Digi driver (1101 End - Kassa 17)". Voor deze manier van rapporteren is bewust voor gekozen zodat jullie de oorzaak van de storing sneller kunnen vaststellen.

21 Maar deze informatie komt dus uit de Digi driver (comlog) en ik heb geen flauw idee wat wij hiermee moeten. Als de foutmelding gewoon onderdrukt moet worden dan is dat geen enkel probleem. Versturen van gegevens Zoals bekend is het versturen van de gegevens sinds juni ook aangepast. Wanneer de gegevens naar alle kassa's moet worden gestuurd, dan wordt er gebruik gemaakt van de kassagroep 999 (om zo het aangeboden bestand compact te houden). Zijn er enkele kassa's geselecteerd dan worden gegevens per kassa verstuurd. Op deze manier wordt voorkomen dat bij het versturen van het kassaprogramma alle kassa's worden belast. Zeker handig wanneer men op voorhand al weet dat er bij één specifieke kassa problemen kunnen ontstaan.

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Digi koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 2.0 16 juli 2012 Concept Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt de koppeling tussen Compad Bakkerij

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Vectron Commander 7 koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 4 maart 2013 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In document wordt de koppeling tussen

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking oktober 2016 Concept Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking oktober 2016 Concept Carol Esmeijer Compad Bakkerij Digi koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 5 oktober 2016 Concept Carol Esmeijer Inleiding Er kunnen vanuit Compad Bakkerij verschillende koppelingen gelegd

Nadere informatie

Mogelijke valkuil bij de installatie procedure is de bestandslocatie.

Mogelijke valkuil bij de installatie procedure is de bestandslocatie. Installatie / Configuratie Compad Store Automation 1. Installatie Compad Software 2. Licentie 3. Directory structuur 4. Configureren Vectron Commander 5. Configureren Compad Store Automation Installatie

Nadere informatie

Wanneer u een afnemer indeelt in de categorie horeca, dan kunt u vervolgens kiezen uit één van de eerdergenoemde subcategorieën.

Wanneer u een afnemer indeelt in de categorie horeca, dan kunt u vervolgens kiezen uit één van de eerdergenoemde subcategorieën. Compad Bakkerij Klantcategorie Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 27 mei 2019 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Het kom steeds vaker voor dat bakkers hun afnemers willen indelen

Nadere informatie

Binnen de software kunnen een onbeperkt aantal rapportages worden vastgelegd.

Binnen de software kunnen een onbeperkt aantal rapportages worden vastgelegd. Eigen rapportage maken 1. Doel 2. Vastleggen nieuwe rapportage 3. Wijzigen bestaande rapportage 4. Verwijderen bestaande rapportage 5. Venster Rapportdefinitie 6. Samengestelde rijen 7. Kolommen 8. Rapport

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. Emballage. Compad Bakkerij Emballage

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. Emballage. Compad Bakkerij Emballage Compad Bakkerij Emballage Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 28 mei 2014 Definitief Carol Esmeijer 1.1 26 juni 2017 Definitief Kitty Geactualiseerd naar de versie 2017 Q en aangevuld

Nadere informatie

Om de gegevens aan te bieden aan de NBC benchmark heeft u de volgende gegevens nodig:

Om de gegevens aan te bieden aan de NBC benchmark heeft u de volgende gegevens nodig: NBC Benchmark Verkoop informatie naar NBC Benchmark Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 20 februari 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 29 juni 2012 Definitief Carol Esmeijer Taakplanner

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Changelist 2012 G- dd 20 April 2012 SystemKeyboardType : structuur aangepast PresetKeyPage is komen te vervallen, wordt samengevoegd met KeyboardDetail KeyboardDetail: Nieuwe tabel toegevoegd vervangt

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Prijsbepaling. Compad Bakkerij Prijsbepaling

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Prijsbepaling. Compad Bakkerij Prijsbepaling Compad Bakkerij Prijsbepaling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 30 maart 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 13 juli 2012 Definitief Carol Esmeijer Procedure vastleggen prijzen

Nadere informatie

Alvorens u artikel gegevens aan GS1 Das kunt aanbieden dient u te beschikken over:

Alvorens u artikel gegevens aan GS1 Das kunt aanbieden dient u te beschikken over: Compad Bakkerij GS1 DAS Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 17 maart 2015 Definitief Carol Esmeijer 1.1 28 April 2016 Definitief Carol Esmeijer Uitbreiding handelingen in GS1DAS

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Exporteren Facturen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 9 augustus 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt de export functie voor

Nadere informatie

In dit document wordt beschreven welke handelingen er verricht moeten worden voor de implementatie van de koppeling naar verdeelsysteem van PC-Data.

In dit document wordt beschreven welke handelingen er verricht moeten worden voor de implementatie van de koppeling naar verdeelsysteem van PC-Data. Compad Bakkerij PC Data koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 25 maart 2013 Definitief Carol Esmeijer 1.1 5 Juni 2013 Definitief Carol Esmeijer Aanpassing koppeling op basis

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking juni 2017 Definitief Kitty

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking juni 2017 Definitief Kitty Compad Bakkerij Holdingfactuur Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 29 juni 2017 Definitief Kitty Inleiding Steeds meer bakkersbedrijven hebben hun bedrijfsactiviteiten ondergebracht

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Enkele voorbeelden. Variaties. Compad Bakkerij Variaties

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Enkele voorbeelden. Variaties. Compad Bakkerij Variaties Compad Bakkerij Variaties Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 2 mei 2018 Concept Carol Esmeijer 1.1 3 mei 2018 Concept Carol Esmeijer Opmaak Inleiding Sinds Compad Bakkerij 2018

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. OrderNow. Compad Bakkerij ordernow

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. OrderNow. Compad Bakkerij ordernow Compad Bakkerij OrderNow Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 augustus 2014 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Met OrderNow van Compad Bakkerij biedt u de mogelijkheid om vaste

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding bezorgartikel vastleggen. Bezorgkosten. Compad Bakkerij Bezorgkosten

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding bezorgartikel vastleggen. Bezorgkosten. Compad Bakkerij Bezorgkosten Compad Bakkerij Bezorgkosten Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 30 maart 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 9 februari 2016 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document

Nadere informatie

Doel. Dimensies. Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori)

Doel. Dimensies. Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori) Compad Kleuren/Maten oplossing (Multicolori) 1. Doel 2. Vastleggen nieuwe rapportage 3. Wijzigen bestaande rapportage 4. Verwijderen bestaande rapportage 5. Venster Rapportdefinitie 6. Samengestelde rijen

Nadere informatie

Alvorens u EDI berichten van Transus kunt ontvangen dient u eerst een aantal voorbereidingen te treffen. Zo dient u eerst:

Alvorens u EDI berichten van Transus kunt ontvangen dient u eerst een aantal voorbereidingen te treffen. Zo dient u eerst: Compad Bakkerij EDI Transus koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 18 november 2016 Concept Carol Esmeijer 1.1 14 februari 2016 Concept Carol Esmeijer Jumbo informatie 1.2

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking April 2013 Concept Carol Esmeijer september 2016 Definitief Kitty Startparameter

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking April 2013 Concept Carol Esmeijer september 2016 Definitief Kitty Startparameter Compad Bakkerij Receptuurmonitor Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 4 April 2013 Concept Carol Esmeijer 1.1 5 september 2016 Definitief Kitty Startparameter Inleiding Compad Bakkerij

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Receptgroepen vastleggen. Recept beheer - brood. Compad Bakkerij Recept beheer brood

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Receptgroepen vastleggen. Recept beheer - brood. Compad Bakkerij Recept beheer brood Compad Bakkerij Recept beheer - brood Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2014 Concept Carol Esmeijer Inleiding Voor een goede etikettering is een goed receptuur- en

Nadere informatie

Alleen van de zogenaamde open prijs plu s worden de prijs informatie doorgegeven.

Alleen van de zogenaamde open prijs plu s worden de prijs informatie doorgegeven. Compad Bakkerij Prijzen vanuit de kassa Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 20 maart 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 24 september 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Bij

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding bezorgartikel vastleggen. Bezorgkosten. Compad Bakkerij Bezorgkosten

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding bezorgartikel vastleggen. Bezorgkosten. Compad Bakkerij Bezorgkosten Compad Bakkerij Bezorgkosten Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 30 maart 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe Compad Bakkerij omgaat met

Nadere informatie

Compad Store Automation Taakplanner

Compad Store Automation Taakplanner Compad Store Automation Taakplanner Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 29 juni 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Het is mogelijk om bepaalde taken zoals het uitlezen van

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Financiële koppeling. Compad Bakkerij Financiële koppeling Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering Compad Bakkerij Facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 oktober 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe met Compad Bakkerij kunt

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer Sato CG4 Labelprinter Sato CG4 koppelen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 september 2015 Concept Carol Esmeijer Inleiding U kunt Compad Bakkerij koppelen aan de onder meer

Nadere informatie

Voor het vastleggen van uw receptgroepen volgt u de onderstaande procedure:

Voor het vastleggen van uw receptgroepen volgt u de onderstaande procedure: Compad Bakkerij Recept beheer - brood Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2014 Concept Carol Esmeijer 1.1 26 november 2014 Concept Carol Esmeijer Opmerking decoratie

Nadere informatie

In dit document geven wij u beschrijving hoe u in Compad Bakkerij de koppeling met OrderNow kunt realiseren.

In dit document geven wij u beschrijving hoe u in Compad Bakkerij de koppeling met OrderNow kunt realiseren. Compad Bakkerij OrderNow / Bestellingplaatsen.nl Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 augustus 2014 Definitief Carol Esmeijer 1.1 11 januari 2018 Definitief Carol Esmeijer Openingsdagen,

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Factuurkorting. Kortingen. Compad Bakkerij Kortingen

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Factuurkorting. Kortingen. Compad Bakkerij Kortingen Compad Bakkerij Kortingen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 13 juli 2012 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven hoe u in en kunt vastleggen. Kortingen

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Versturen stamgegevens. Foto s. Ophalen orders. Inrichting van de webserver.

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Versturen stamgegevens. Foto s. Ophalen orders. Inrichting van de webserver. Compad Bakkerij Webshop koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 2 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer 1.1 14 maart 2013 Definitief Carol Esmeijer Gebruikersgedeelte toegevoegd.

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Elektronisch facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 26 maart 2014 Definitief Carol Esmeijer Technische

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Factuurkorting. Kortingen. Compad Bakkerij Kortingen

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Factuurkorting. Kortingen. Compad Bakkerij Kortingen Compad Bakkerij Kortingen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 13 juli 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 26 mei 2015 Definitief Carol Esmeijer Inleiding In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Factuurkorting. Kortingen. Compad Bakkerij Kortingen

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Factuurkorting. Kortingen. Compad Bakkerij Kortingen Compad Bakkerij Kortingen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 13 juli 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 26 mei 2015 Definitief Carol Esmeijer Staffelkortingen toegevoegd 1.2 26

Nadere informatie

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn:

Het aanbieden van de financiële transacties vanuit Compad Bakkerij aan een financieel pakket zijn: Compad Bakkerij Financiële koppeling Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 15 januari 2013 Definitief Carol Esmeijer Schermafdrukken

Nadere informatie

Printerinstellingen in de Ontwerpstudio

Printerinstellingen in de Ontwerpstudio Printerinstellingen in de Ontwerpstudio Efficiënte layouts Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 februari 2014 Concept Carol Esmeijer 1.1 21 februari 2014 Definitief Carol Esmeijer

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Halffabricaten vastleggen. Recept beheer - banket. Compad Bakkerij Recept beheer banket

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Halffabricaten vastleggen. Recept beheer - banket. Compad Bakkerij Recept beheer banket Compad Bakkerij Recept beheer - banket Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2014 Concept Carol Esmeijer 1.1 21 maart 2018 Definitief CaroL Esmeijer Schermafbeeldingen

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking juni 2017 Definitief Kitty

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking juni 2017 Definitief Kitty Compad Bakkerij Attributen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 27 juni 2017 Definitief Kitty Inleiding Compad Bakkerij beschikt over een mogelijkheid om bij een bestelling attributen

Nadere informatie

In de eerste stap start u de internetbrowser en u gaat naar de website bestellingplaatsen

In de eerste stap start u de internetbrowser en u gaat naar de website bestellingplaatsen Compad Bakkerij OrderNow / Bestellingplaatsen.nl Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 november 2018 Definitief Carol Esmeijer Eerste versie van dit document 1.1 4 januari 2019

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. Orderetiketten. Compad Bakkerij orderetiketten

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Voorbereiding. Orderetiketten. Compad Bakkerij orderetiketten Compad Bakkerij Orderetiketten Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 26 oktober 2013 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Compad Bakkerij biedt u de mogelijkheid om order etiketten

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Mogelijkheden. Winkelretouren. Compad Bakkerij Winkelretouren

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Mogelijkheden. Winkelretouren. Compad Bakkerij Winkelretouren Compad Bakkerij Winkelretouren Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 17 maart 2015 Definitief Carol Esmeijer 1.1 2 April 2015 Definitief Carol Esmeijer Tekstuele aanpassing rubriek

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Receptbeheer Specificatie niet gevonden. Compad Bakkerij Receptbeheer Specificatie niet gevonden

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Receptbeheer Specificatie niet gevonden. Compad Bakkerij Receptbeheer Specificatie niet gevonden Compad Bakkerij Receptbeheer Specificatie niet gevonden Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 15 maart 2018 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Soms krijgen wij de melding dat een

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Consolidatie factuur. Compad Bakkerij Consolidatie facturering

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Consolidatie factuur. Compad Bakkerij Consolidatie facturering Compad Bakkerij Consolidatie factuur Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 5 juni 2015 Definitief Carol Esmeijer 1.1 17 juni 2015 Definitief Carol Esmeijer Financiële boeking toegevoegd.

Nadere informatie

In dit document is beschreven hoe u de exacte programma locatie van Compad Bakkerij kunt vaststellen.

In dit document is beschreven hoe u de exacte programma locatie van Compad Bakkerij kunt vaststellen. Compad Bakkerij Installatie Update Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 16 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 10 januari 2013 Defintief Carol Esmeijer Download locatie release

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Assortimenten. Topbakkers MUM Implementatie. Compad Bakkerij Topbakkers MUM Implementatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Assortimenten. Topbakkers MUM Implementatie. Compad Bakkerij Topbakkers MUM Implementatie Compad Bakkerij Topbakkers MUM Implementatie Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 22 augustus 2012 Concept Carol Esmeijer Inleiding Deze documentatie is een uitbreiding op de bestaande

Nadere informatie

Handmatig afvinken van de betaalde facturen Betaalde bedragen vastleggen per factuur Automatisch afvinken betaalde facturen op basis van bedrag

Handmatig afvinken van de betaalde facturen Betaalde bedragen vastleggen per factuur Automatisch afvinken betaalde facturen op basis van bedrag Compad Bakkerij Betalingen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 18 februari 2014 Concept Carol Esmeijer 1.1 22 februari 2014 Definitief Carol Esmeijer Schermafbeeldingen toegevoegd

Nadere informatie

In de eerste stap start u de internetbrowser en u gaat naar de website bestellingplaatsen

In de eerste stap start u de internetbrowser en u gaat naar de website bestellingplaatsen Compad Bakkerij OrderNow / Bestellingplaatsen.nl Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 november 2018 Definitief Carol Esmeijer Eerste versie van dit document 1.1 4 januari 2019

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Iban / Serpa Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 23 April 2013 Definitief Carol Esmeijer Iban conversie toegevoegd.

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking augustus 2017 Definitief Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking augustus 2017 Definitief Carol Esmeijer Compad Bakkerij Gesorteerd product Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 29 augustus 2017 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Binnen Compad Bakkerij kunnen gesorteerde producten,

Nadere informatie

Compad Bakkerij Uw werkproces Intuïtieve interface Complete software Compad Bakkerij voor grote én voor kleine bakkersbedrijven

Compad Bakkerij Uw werkproces Intuïtieve interface Complete software Compad Bakkerij voor grote én voor kleine bakkersbedrijven Compad Bakkerij Compad Bakkerij is al vanaf 1993 het meest innovatieve en gebruiksvriendelijke softwarepakket voor het administreren van bestellingen, facturen en dergelijke Ook in 2009 komt Compad Bakkerij

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking juli 2017 Definitief Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking juli 2017 Definitief Carol Esmeijer Compad Bakkerij Afbeeldingen Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 17 juli 2017 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Binnen Compad Bakkerij is het mogelijk om afbeeldingen zoals productfoto

Nadere informatie

Veelgestelde vragen inleiding.

Veelgestelde vragen inleiding. Veelgestelde vragen inleiding. In dit document zullen wij trachten om veelgestelde vragen te beantwoorden. Dit document wordt periodiek bijgewerkt en heeft u een vraag die niet op deze lijst voorkomt of

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012

Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Handleiding Het Elektronische Aangifteprogramma 2012 Het Elektronische Aangifteprogramma is een product van SkillSource Inhoud 1. Het Elektronische Aangifteprogramma uitproberen... 3 2. Het Elektronische

Nadere informatie

Etiketformaat aanpassen

Etiketformaat aanpassen Compad P R A K T I J K T I P 1 Etiketformaat aanpassen Uw software wordt geleverd met een aantal standaard rapporten en etiketten. Het kan voorkomen dat u een afwijkend etiket formaat wil gebruiken dan

Nadere informatie

Dit document is ter ondersteuning van de instructievideo Compad Bakkerij BTW-Verhoging. Wij raden u aan om deze instructievideo eerst te bekijken

Dit document is ter ondersteuning van de instructievideo Compad Bakkerij BTW-Verhoging. Wij raden u aan om deze instructievideo eerst te bekijken Compad Bakkerij BTW Verhoging Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 6 oktober 2012 Definitief Carol Esmeijer BTW-Verhoging van 19 naar 21% 2.0 16 oktober 2018 Definitief Kitty Weerdenburg

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen

HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen HANDLEIDING Q1470 Afhalen & Bezorgen Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Kassa...4 Kassa layout knoppen toevoegingen...4 Order aanmaken...5 Order afrekenen...6 Order aanpassen...7 Producten toevoegen...7

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking mei 2015 concept Carol Esmeijer maart 2018 Definitief Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking mei 2015 concept Carol Esmeijer maart 2018 Definitief Carol Esmeijer Compad Bakkerij Recept beheer Synchroniseren SpecsPlaza Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 12 mei 2015 concept Carol Esmeijer 1.1 15 maart 2018 Definitief Carol Esmeijer Inleiding

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking februari 2016 Definitief Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking februari 2016 Definitief Carol Esmeijer Compad Bakkerij Exporteren Excel Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 9 februari 2016 Definitief Carol Esmeijer Inleiding Compad Bakkerij biedt de mogelijkheid om gegevens bijvoorbeeld

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking Definitief Kitty

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking Definitief Kitty Compad Bakkerij Artikelen aanmaken Artikelen aanmaken Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 12-04-2019 Definitief Kitty Inleiding In Compad Bakkerij is het mogelijk om een onbeperkt aantal artikelen,

Nadere informatie

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer

Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking september 2015 Concept Carol Esmeijer Compad Bakkerij Recept beheer - vlaai Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 3 september 2015 Concept Carol Esmeijer Inleiding Voor een goede etikettering is een goed receptuur- en

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Tel

Tel Tel.0229-562110 info@leza.nl www.leza.nl De Btw wordt per 1 januari 2019 gewijzigd De lage btw 6% veranderd naar 9% In dit document staat beschreven hoe u de Btw voor alle Vectron producten kan aanpassen.

Nadere informatie

Bronboek ISBN conversie naar EAN

Bronboek ISBN conversie naar EAN Bronboek ISBN conversie naar EAN Onderstaande procedure beschrijft hoe u in een aantal stappen uw artikelgegevens in Bronboek kunt converteren van ISBN naar EAN (ISBN13). Het is belangrijk dat u deze stappen

Nadere informatie

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1

Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1. Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 Hunter Retail (POS) Documentatie v1.1 Documentatie Hunter-Retail (POS) Handleiding 1.1 1 Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen

Nadere informatie

tentoinfinity Apps 1.0 INLEIDING

tentoinfinity Apps 1.0 INLEIDING tentoinfinity Apps Una Help-inhoud Auteursrecht 2013-2015 door tentoinfinity Apps. Alle rechten voorbehouden. De inhoud is voor het laatst bijgewerkt op Augustus 6, 2015. Extra ondersteuningsbronnen beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. TAMPOS Kassasyteem

Handleiding. Inhoud. TAMPOS Kassasyteem Handleiding Documentnaam : TAM Handleiding Datum : 29-01-2019 Versie : V2019.01.26 Opgesteld door : TAMSOFT Software Engineering Inhoud 1 TAMPOS Kassasysteem starten... 2 1.1 Programma Afsluiten... 2 1.2

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012)

In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) December 2012 Geachte SalonNet gebruiker, In dit document vindt u de beschrijving van alle aanpassingen die in SalonNet zijn doorgevoerd vanaf versie 1.86 (september 2012) Met welke versie van SalonNet

Nadere informatie

Handleiding VirtualBox

Handleiding VirtualBox Pagina 1 van 18 Handleiding VirtualBox Inhoud 1) Wat is VirtualBox?... 2 2) Installatie... 2 3) Schermopbouw VirtualBox... 6 4) Downloaden van Linux ISO... 7 5) Virtuele Machine aanmaken... 7 6) Besturingssysteem

Nadere informatie

ACT! link XL voor SnelStart handleiding

ACT! link XL voor SnelStart handleiding ACT! link XL voor SnelStart handleiding Installatie ACT! link XL voor SnelStart... 2 Instellen:... 3 Relatiecode:... 6 Ordernummer... 6 Notitie... 6 Ordersjabloon... 7 Bedrijven... 8 Een volgende administratie

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Installatie op een stand-alone computer. Installatie. Compad Bakkerij Installatie

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Installatie op een stand-alone computer. Installatie. Compad Bakkerij Installatie Compad Bakkerij Installatie Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 23 mei 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 16 juli 2012 Definitief Carol Esmeijer Waarschuwingen toegevoegd Inleiding

Nadere informatie

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3

1. Gebruikers & voertuigen... 3. 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 Inhoudsopgave 1. Gebruikers & voertuigen... 3 1.1 Hoe voeg ik een gebruiker toe?... 3 1.2 Hoe (ont)koppel ik een bestaande gebruiker(s) van/aan meerdere voertuigen?... 5 1.3 Hoe voeg ik een extra voertuig

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11

Opladen Opmerkingen Vragen?... 11 Aanwezigheidsregistratie Release 1 2018 1 e kwartaal Model: X-9200B Inhoudsopgave Activiteiten aanmaken... 2 Hoe werkt het registratieproces?... 4 Aan de slag: Draadloos scannen met een smartphone, tablet

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

LAS exporteren leerlinggegevens

LAS exporteren leerlinggegevens LAS exporteren leerlinggegevens Stappenplan 2018/2019 Hoe exporteer ik mijn leerlinggegevens vanuit het leerlingadministratiesysteem (LAS)? Vanuit uw leerlingadministratiesysteem kunt u een UWLR-bestand

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Hunter CRM. POS Documentatie

Hunter CRM. POS Documentatie Hunter CRM POS Documentatie Overzicht 1. Hoofdmenu Kassa (p. 03) 2. Artikelen toevoegen (p. 05) 3. Aangepaste artikelen (p. 08) 4. Artikelen corrigeren (p. 09) 5. Betalingen (p. 10) 6. Nota afhandeling

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Downloaden en uitpakken van een retourbericht

Downloaden en uitpakken van een retourbericht Downloaden en uitpakken van een retourbericht Wanneer u een retourbericht van de instantie heeft terugontvangen, dan zijn dezen te downloaden op de website van Vecozo. Deze retourberichten zijn gecomprimeerd;

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie