PUBLICATIEDATUM 24 SEPTEMBER 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PUBLICATIEDATUM 24 SEPTEMBER 2015"

Transcriptie

1 PUBLICATIEDATUM 24 SEPTEMBER 2015

2 PUBLICATIEDATUM 24 SEPTEMBER 2015 PUBLICATIEDATUM 18 JUNI 2015

3 PUBLICATIEDATUM 09 APRIL 2015 PUBLICATIEDATUM 02 APRIL 2015

4 PUBLICATIEDATUM 23 JANUARI 2015 Statenfractie SP wil Chinees Wanssum verplaatsen Jean van Hoof - Geplaatst op vrijdag 23 januari :28 De SP in het Limburgs Parlement wil dat het voormalig gemeentehuis van Wanssum, Den Schellaert, behouden blijft. Dat kan door het gebouw waarin nu een Chinees restaurant zit 100 meter te verplaatsen. In een statencommissie zei fractievoorzitter Daan Prevoo dat het om het enige cultuurhistorische monument in het gebied gaat. Opgeofferd Den Schellaert moet wijken in het kader van de gebiedsontwikkeling Ooijen- Wanssum. Dat zorgt voor een veel betere bescherming van de regio tegen hoog water. Maar volgens de SP kan het toch niet zo zijn dat het gebouw 'gewoon wordt opgeofferd' in het belang van dat project. Geen kar cultuurgeld CDA-gedeputeerde Ger Koopmans zegde toe Den Schellaert dinsdag opnieuw te bespreken in de wekelijkse vergadering van het provinciebestuur. Maar hij verklaarde wel 'geen grote bereidheid te hebben om daar met een kar cultuurgeld naar toe te gaan, als verplaatsing al mogelijk is.' Lokale waarde Koopmans erkende dat het voormalige gemeentehuis zeker lokaal een cultuurhistorische waarde heeft. "Maar als je het provinciaal bekijkt is het minder bijzonder. Want er zijn meer van dergelijke gebouwen", aldus de gedeputeerde. Kropholler Eerder pleitte de statenfractie van GroenLinks al voor behoud en mogelijke verplaatsing. Den Schellaert is begin jaren '50 van de vorige eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect Alexander Kropholler. De werkgroep Behoud Den Schellaert legt zich overigens neer bij het besluit tot sloop.

5 PUBLICATIEDATUM 23 JANUARI 2015 Copyright 2015 Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad. Het auteursrecht, ook ten aanzien van artikel 15 AW, wordt uitdrukkelijk voorbehouden. Vrijdag, 23 januari 2015 FIETSBRUG Werkgroep Behoud Den Schellaert legt zich neer bij besluit Toch sloop oud raadhuis door Peter Heesen WANSSUM Den Schellaert, het voormalige gemeentehuis van Wanssum, kan niet behouden blijven. Tot die conclusie komen gedeputeerde Patrick van der Broeck en de werkgroep Behoud Den Schellaert. De werkgroep protesteerde tegen de sloop van het monumentaal pand, waarin een Chinees restaurant is gevestigd. Daarop werd bekeken of Den Schellaert toch nog gespaard kan worden door de plannen aan te passen. Dat blijkt onmogelijk, aldus Van der Broeck. De werkgroep beaamt dat het technisch en financieel een lastig verhaal is en legt zich neer bij het besluit. Den Schellaert wijkt voor de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Een onderdeel daarvan is de reactivering van de oude Maasarm, die straks onder de Brugstraat naar de haven loopt. Om het water de ruimte te geven, moet plaats worden gemaakt. Het gaat om een strook van 80 meter breed. Den Schellaert vormt een sta-in-deweg. Een ander belangrijk onderdeel van de gebiedsontwikkeling is de aanleg van een provinciale rondweg. De weg doorsnijdt de verbindingen tussen de buurdorpen Wanssum en Geijsteren. Dat geldt onder meer voor de Meerlosebaan, waarvan veel fietsers en wandelaars gebruikmaken. De route wordt onder andere gebruikt door kinderen uit Geijsteren die in Wanssum naar de basisschool gaan. Om een veilige oversteek van de rondweg te creëren, wordt een fietsbrug aangelegd. Eerst werd gedacht aan een tunnel, maar die oplossing bleek te duur. Om de veiligheid te verbeteren van fietsers en wandelaars op de Meerlosebaan, die ook toegankelijk is voor landbouwverkeer, wordt de weg verbreed met fietsstroken. Onderzocht wordt nog of zelfs een vrij liggend fietspad haalbaar is. De Geijsterseweg, aan de andere kant van de haven, blijft beschikbaar. De weg en het fietspad worden wel om de industriehaven heen geleid.

6 PUBLICATIEDATUM 22 JANUARI 2015 Nieuwe invulling centrum Wanssum: ook na heroverweging moet Den Schellaert wijken Door Marion Minten do , 10:49 in Politiek Wanssum Eind juni 2014 werd bekend dat Den Schellaert, het voormalige gemeentehuis van Wanssum, moet wijken voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Na protesten van lokale heemkundeverenigingen en de oprichting van werkgroep Behoud Den Schellaert drong Gedeputeerde Patrick van der Broeck er op aan dat er samen met de werkgroep en een landschapsarchitect opnieuw gekeken zou worden naar de verschillende opties. Deze heroverweging heeft er uiteindelijk niet toe geleid dat Den Schellaert behouden kan blijven. De argumenten voor sloop van het gebouw blijven overeind (voor uitgebreide argumentatie zie en andere opties bleken niet haalbaar of van onvoldoende kwaliteit. Werkgroep Behoud Den Schellaert betreurt het uiteindelijke besluit, maar spreekt haar waardering uit over de manier waarop de bestuurders van de Gemeente Venray en de Provincie Limburg en het projectbureau haar noodkreet hebben behandeld. Afgesproken is dat het projectbureau samen met een landschapsarchitect en een vastgoedadviseur op basis van alle wensen die de afgelopen jaren in Wanssum zijn opgehaald een schetsontwerp maken. Dat schetsontwerp wordt op 11 maart met de dorpsraad, werkgroep Behoud Den Schellaert en bewoners van het centrum van Wanssum besproken. De uiteindelijke resultaten worden vervolgens tijdens de openbare dorpsraadvergadering van maart gepresenteerd.

7 PUBLICATIEDATUM 22 JANUARI 2015 Plannen voor Wanssum steeds duidelijker Door Marion Minten do , 10:48 in Politiek Wanssum Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is in een cruciale fase van de planvorming beland. De plannen voor het gebied worden steeds concreter, wat betekent dat er bijna dagelijks nieuwe ontwikkelingen zijn. Een aantal open eindjes voor Wanssum zijn afgelopen week aan elkaar geknoopt. De provinciale rondweg die in het kader van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum wordt aangelegd, moet een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van de leefbaarheid van Wanssum. De nieuwe weg doorsnijdt echter een aantal bestaande verbindingen tussen Geijsteren en Wanssum. Met name voor fietsers, wandelaars en schoolgaande jeugd zou dat erg vervelend zijn. Om de negatieve effecten van de rondweg te beperken wordt er een extra fiets- en wandelverbinding gerealiseerd via de Meerlosebaan. De huidige Meerlosebaan wordt daarvoor verbreed met fietsstroken of mogelijk zelfs voorzien van een vrijliggend fietspad. Om de veiligheid op deze verbinding te garanderen is de weg in de toekomst alleen nog toegankelijk voor fietsers, voetgangers en landbouwverkeer. Ten noorden van de rondweg wordt de Meerlosebaan voor autoverkeer afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de provinciale rondweg straks via een brug oversteken. Deze wordt ter hoogte van de Meerlosebaan aangelegd, omdat de rondweg daar verdiept ligt. De hellingen naar de brug hoeven dan niet zo hoog en lang te worden. Om de route naar basisschool de Peddepoel zo kort mogelijk te maken, wordt het zandpad (Peddepoel) van de Meerlosebaan naar de Gouverneur Houbenstraat verhard. Gedeputeerde Patrick van der Broeck is erg blij met deze oplossing: Negatieve effecten van de rondweg wil ik zoveel mogelijk voorkomen. Met deze extra verbinding is niet alleen de schoolgaande jeugd uit Geijsteren geholpen, maar kunnen ook de bewoners van de Meerlosebaan en omgeving gemakkelijk bij het Landgoed Geijsteren komen voor een wandeling. Met de aanleg van de fietsbrug komen de eerdere plannen voor de aanleg van een fietstunnel ter hoogte van de Nieuwlandsestraat te vervallen. Een tunnel op die plek zou onevenredig veel geld kosten, omdat deze grotendeels in het grondwater zou komen liggen. De Geijsterseweg blijft overigens in de toekomst ook beschikbaar als verbinding tussen Wanssum en Geijsteren, maar zowel de weg als het fietspad worden om de nieuwe industriehaven geleid.

8 PUBLICATIEDATUM 11 JANUARI 2015 Oud gemeentehuis Wanssum gaat tegen de vlakte Jean van Hoof - Geplaatst op zondag 11 januari :42 Het oude gemeentehuis van Wanssum wordt toch gesloopt. Dat werd duidelijk in een statencommissie. De sloop van het gebouw met de naam Den Schellaert maakt onderdeel uit van het project Ooijen-Wanssum. Dat heeft tot doel de beveiliging tegen hoog water in het gebied fors te verbeteren door een reeks van maatregelen. Op de plek van het voormalige gemeentehuis moet een watergeul komen. Protest Tegen de sloop is eerder protest aangetekend door de Heemkundevereniging Meerlo-Wanssum, de Stichting Venray Monumentaal en het Cuypersgenootschap. Naar aanleiding daarvan is gekeken of er een alternatief was. Maar volgens de stuurgroep die het project begeleidt is dat er niet. Dat is ook meegedeeld in een brief aan de gemeente Venray. Treurnis bij GroenLinks. Fractievoorzitter Carla Brugman van GroenLinks, die de kwestie in de statencommissie aan de orde stelde, vroeg zich af of sloop 'echt de enige oplossing is. Want dat gebeurt dan tot treurnis van een hoop mensen in Wanssum.' Zij wees op de culturele, beeldbepalende waarde van het oude gemeentehuis. Daarom wil zij weten of extra geld uit de provinciale potjes voor cultuur of verplaatsing van het gebouw geen alternatief is. Brugman is ook fractievoorzitter van de lokale partij PP2 in de gemeenteraad van Venray, waar Wanssum onder valt. CDA-gedeputeerde Patrick van der Broeck bevestigde de voorgenomen sloop maar wilde er verder niks over zeggen. Hij wil volgens afspraak deze week eerst praten met direct betrokkenen. Chinees Het oud-gemeentehuis van Wanssum is begin jaren '50 van de vorige eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect Alexander Kropholler. Momenteel is er een Chinees restaurant in gevestigd.

9 PUBLICATIEDATUM 6 NOVEMBER 2014 PUBLICATIEDATUM 30 OKTOBER 2014

10 PUBLICATIEDATUM 2 OKTOBER 2014

11 PUBLICATIEDATUM 18 SEPTEMBER 2014

12 Copyright 2013 Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad. Het auteursrecht, ook ten aanzien van artikel 15 AW, wordt uitdrukkelijk voorbehouden. Vrijdag, 12 september 2014 PUBLICATIEDATUM 12 SEPTEMBER 2014 SLOOP Zorgen om voormalig gemeentehuis Wanssum door Danée Geuijen WANSSUM De Stichting het Cuypersgenootschap, een landelijke monumentenorganisatie, maakt zich druk over de plannen om het voormalig gemeentehuis van Wanssum te gaan slopen. Tussen de dorpen Ooijen en Wanssum worden maatregelen genomen om de waterveiligheid in het gebied te verbeteren. Op de plaats waar het gemeentehuis staat, zou een watergeul moeten komen. Het is de bedoeling dat de Groote Molenbeek die door Wanssum stroomt, verlegd wordt in westelijke richting. Het projectbureau Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum heeft hiervoor gekozen omdat de supermarkt en het tankstation op deze manier niet verplaatst hoeven te worden. De plannen gaan dan wel ten koste van het gemeentehuis. Norman Vervat van het Cuypersgenootschap spreekt de hoop uit dat het gebouw kan blijven bestaan. We zouden graag zien dat het ontwerp om het gemeentehuis heen gemaakt kan worden. In het uiterste geval zou het gebouw nog verplaatst kunnen worden. Een lokale werkgroep is in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden. Het voormalige raadhuis is in gebouwd en het ontwerp is van architect Alexander Kropholler. Vervat benadrukt dat het niet zomaar een gebouw is. Ook al staat het gebouw niet op de monumentenlijst, het is evengoed heel bijzonder. We zijn nu aan het kijken naar de mogelijkheden om het gebouw te beschermen als gemeentelijk monument. Momenteel is in het gebouw het Chinees restaurant Den Schellaert.

13 PUBLICATIEDATUM 11 SEPTEMBER 2014 PUBLICATIEDATUM 27 AUGUSTUS 2014

14

15 PUBLICATIEDATUM 3 JULI 2014 PUBLICATIEDATUM 26 JUNI 2014

16 Copyright 2013 Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad. Het PUBLICATIEDATUM auteursrecht, ook ten aanzien van artikel 3015 AW, MEI wordt2014 uitdrukkelijk voorbehouden. Vrijdag, 30 mei 2014 PROJECT Plannen voor centrum aangepast Rondweg bij Wanssum waarschijnlijk deels verdiept aangelegd door onze verslaggever WANSSUM De rondweg bij Wanssum wordt waarschijnlijk gedeeltelijk verdiept aangelegd. Ook hoeven de supermarkt en het tankstation in het dorp niet verplaatst te worden. Dat hebben projectbureau Ooijen-Wanssum en de gemeente Venray recent bekendgemaakt. De verdieping van de rondweg moet leiden tot minder geluidsoverlast voor de omwonenden en een betere landschappelijke inpassing van de rondweg. Het idee is inmiddels met belanghebbenden besproken. Momenteel worden de milieueffecten nader onderzocht. Daarna kan een definitief ontwerp worden opgesteld. Het is ook de bedoeling om een deel van de Groote Molenbeek die door Wanssum stroomt, te verleggen in westelijke richting. Daardoor hoeven de supermarkt en het tankstation niet verplaatst te worden. Die optie is niet alleen stukken goedkoper, maar biedt volgens de gemeente ook meer mogelijkheden om het dorpscentrum van Wanssum te versterken. De gedeeltelijke verplaatsing van de Groote Molenbeek heeft wel tot gevolg dat het voormalige gemeentehuis van Wanssum, waar nu chinees restaurant de Schellaert in is gevestigd, gesloopt zal moeten worden. Volgens het projectbureau heeft het gebouw geen monumentale waarde en zijn de inwoners niet dermate gehecht aan het pand dat het behouden moet blijven. De definitieve plannen voor het centrum van Wanssum worden in september door het projectbureau en de gemeente gepresenteerd.

17 PUBLICATIEDATUM 03 MAART 2014 PUBLICATIEDATUM 23 JANUARI 2014

18 Copyright 2013 Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad. Het auteursrecht, ook ten aanzien van artikel 15 AW, wordt uitdrukkelijk voorbehouden. Woensdag, 11 december 2013 PUBLICATIEDATUM 11 DECEMBER 2013 STIKSTOF Gevolgen ontwikkelingen Wanssum voor natuur, bedrijven en leefbaarheid De Maasduinen MAAS Wanssum VENRAY Ooijen Boschhuizerbergen Gebiedsontwikkeling Ooijen - Wanssum Natuurgebieden MAAS VENLO Natuurgebied Maasduinen kent nu al een zware stikstofbelasting. Inzet: de ligging van plangebied Ooijen-Wanssum en de natuurgebieden. foto Gé Hirdes Studie effect rondweg op milieu door Leon Janssen WANSSUM Om te kijken wat de invloed van de nieuwe rondweg en een grotere haven bij Wanssum is op het milieu en de natuur, gaat de provincie onderzoek doen. De rondweg en de uitbreiding van de haven bij Wanssum maken deel uit van een groter plan voor de heringebruikneming van de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum. Doel daarvan is de waterstand bij hoogwater van de Maas met 35 centimeter te verlagen en zo overstromingen te voorkomen. Gedeputeerde Staten van Limburg presenteerden onlangs een notitie waarin ze aangeven dat niet uitgesloten is dat het verkeer op de rondweg en economische bedrijvigheid rond de haven van Wanssum nadelige gevolgen kunnen hebben voor de beschermde natuurgebieden Maasduinen en Boschhuizerbergen. Daarbij gaat het vooral om de uitstoot van stikstof en geluidsoverlast door het verkeer en activiteiten in de haven. Hoe groot de invloed op de natuurgebieden Maasduinen en Boschhuizerbergen is, zal onderzoek uit moeten wijzen. Beide gebieden hebben nu al te lijden onder de uitstoot van stikstof. Voor bepaalde planten en dieren is de stikstofbelasting nu al boven de kritische waarde. In het onderzoek wordt ook rekening gehouden met de milieugevolgen voor de dorpen in de omgeving en de overige natuur en dieren in de regio. Verder worden andere ontwikkelingen in de regio meegenomen in het onderzoek en worden de gevolgen voor de agrarische bedrijven in beeld gebracht. Omdat nog niet duidelijk is hoe groot de milieugevolgen zijn, kan provincie nog geen definitief tracé voor de rondweg vaststellen. Pas als het onderzoek gedaan is, kunnen we aangeven of en welke compenserende maatregelen genomen moeten worden, zegt een woordvoerder van de provincie. Daarbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het verlagen van de maximumsnelheid op de rondweg, het aanbrengen van geluidsschermen of het aanleggen van extra natuur. De woordvoerder verwacht dat het onderzoek medio volgend jaar gereed is. Agrariërs in het gebied van de oude Maasarm hebben inmiddels hun zorgen geuit over het verlies aan landbouwgrond door de heringebruikneming en de natuurontwikkeling die daarmee gepaard gaat.

19 PUBLICATIEDATUM 28 NOVEMBER 2013

20 PUBLICATIEDATUM 27 SEPTEMBER 2013 vrijdag, 27 september 2013 PLAN Gemeente onderzoekt haalbaarheid Mfc en school bij sportpark in Wanssum door Eric Seuren WANSSUM Onderzoek moet uitwijzen of in Wanssum een multifunctioneel centrum (mfc) in combinatie met een nieuwe basisschool, twaalf zorgwoningen en een restaurant gebouwd kan worden. Het complex moet tussen de Brugstraat en het sportpark gerealiseerd worden. Het nieuwe mfc moet het vijftig jaar oude gemeenschapshuis De Zandhoek gaan vervangen. Dat gebouw kent al meer dan tien jaar veel geluids- en klimaatproblemen, maar een passende oplossing is er in de toenmalige gemeente Meerlo-Wanssum niet gevonden. Samen met leden van stichting Zandhoek heeft de gemeente Venray nu echter een eerste verkenning gedaan in het Maasdorp. Daarbij zijn vijf locaties gevonden rondom het door project Ooijen-Wanssum vernieuwde havengebied en het beekdal ten zuiden van de Brugstraat. Beste optie is daarbij de locatie Zuid naast het grote parkeerterrein aan de Brugstraat vlakbij sportpark De Meulebèèk. De plannen voor een nieuw mfc hebben ondertussen ook de interesse gewekt van Dynamiek Scholengroep en Wonen Limburg, die kansen zien in het project. Het overkoepelende schoolbestuur wil in het nieuwe mfc een nieuwe school met diverse vormen van kinderopvang realiseren. Niet aleen voor Wanssum, maar op termijn ook voor Geijsteren en Blitterswijck. Wonen Limburg wil op de plek van De Zandhoek nieuwe woningen bouwen en in het mfc tien tot twaalf zorgwoningen realiseren. Voor de vrijgekomen locatie van basisschool De Peddepoel wil de woningcorporatie samen met de gemeente en de dorpsraad bekijken of er een nieuwe functie voor de gebouwen denkbaar is. De vier partijen gaan op korte termijn een overeenkomst tekenen. Daarmee verbinden ze zich aan een vervolgonderzoek naar de haalbaarheid van het mfc aan de Brugstraat. Blijkt dat niet mogelijk te zijn, wordt er een plan gemaakt om het huidige gemeenschapshuis De Zandhoek flink te renoveren. Daarvoor ligt al euro klaar. Als de nieuwbouw wel haalbaar blijkt, wordt het renovatiegeld daarvoor gebruikt.

21 PUBLICATIEDATUM 26 SEPTEMBER 2013

22

23 woensdag, 11 september PUBLICATIEDATUM 11 SEPTEMBER 2013 MKB-PLEIN Tankstation en C1000-supermarkt in kern Wanssum moeten wijken voor maatregelen hoogwater Koopcentrum langs rondweg door Leon Janssen WANSSUM Langs de nieuwe rondweg in Wanssum worden waarschijnlijk een mkb-plein en een tankstation gebouwd. Een onderdeel van het mkb-plein is een supermarkt. Verder is er andere detailhandel mogelijk. De C1000-supermarkt en het tankstation in de kern van het dorp moeten afgebroken worden als de oude Maasarm tussen Ooijen donderdag, 05 september WERKBEZOEK en Wanssum weer in gebruik wordt genomen. Bij hoogwater stroomt er daardoor aanzienlijk meer water de bedding van de Groote Molenbeek die via de jachthaven van Wanssum in de Maas komt. Om ruimte voor al dat extra water te maken, moet de uitstroomopening van de Groote Molenbeek verbreed worden. Gevolg is dat de C1000 en het tankstation uit de dorpskern moeten verdwijnen. De C1000 heeft al aangegeven graag naar een locatie langs de nieuwe rondweg in Wanssum te gaan. De supermarkt zou dan tevens uit willen breiden. Het is nog niet duidelijk welke locatie dat precies is. Er zijn diverse opties waarop de gemeente Venray nog studeert. Wel is het de bedoeling de nieuwe locatie zo te kiezen dat er meer detailhandel in de directe omgeving mogelijk is, waardoor er een nieuw koopcentrum, het mkb-plein, ontstaat. Volgens de gemeente is het logisch dat het nieuwe tankstation eveneens een plek krijgt bij het mkb-plein. Het moet in ieder geval langs de rondweg gevestigd worden, omdat daar de meeste klanten komen en onnodig autoverkeer zo uit het dorp geweerd wordt. Door mkb-plein en tankstation bij elkaar te bouwen, kunnen tevens verkeerstechnische maatregelen gecombineerd worden. En dat komt weer ten goede aan de verkeersveiligheid en de portemonnee, redeneert de gemeente. De plannen voor de verplaatsing van PUBLICATIEDATUM 5 SEPTEMBER 2013 de C1000 en het tankstation maken deel uit van de verkeersvisie Wanssum, Blitterswijck en Geijsteren. Die werd gisteravond besproken door de gemeenteraad van Venray. In de visie staat aangegeven hoe de verkeersafwikkeling eruit moet zien na de ingebruikneming van de oude Maasarm en de aanleg van de rondweg bij Wanssum. Daarvoor moet een flink deel van het huidige wegennet op de schop. Resultaat is dat de kern van Wanssum verkeersluw wordt. Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu liet zich gisteren in Wanssum op het dak van de mengvoerfabriek van Agrifirm tijdens een werkbezoek niet door een simpel obstakel hinderen. De aangeboden hulp van locatiemanager Patrick van Helden sloeg ze dan ook beleefd af. De minister werd in Wanssum bijgepraat over het project dat de reactivering van de oude Maasarm behelst. Vanaf het dak kreeg de minister een impressie van het aan te passen gebied. foto Gé Hirdes

24 PUBLICATIEDATUM 29 AUGUSTUS 2013

25 donderdag, 29 augustus 2013 NIEUWE RONDWEG Waar komt de nieuwe provinciale rondweg bij Wanssum te liggen? Om dat uit te vinden, hoeven geïnteresseerden alleen maar bovenstaande palen te volgen. Zij markeren de route van de nieuwe weg. De rondweg is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, een verzameling maatregelen die er voor moet zorgen dat de bewoners van het gebied in de toekomst beter beschermd worden tegen hoog Maaswater. De paaltjesroute wordt vandaag officieel geopend. foto Stefan Koopmans

26 PUBLICATIEDATUM 8 AUGUSTUS 2013

27 PUBLICATIEDATUM 1 AUGUSTUS 2013

28 woensdag, 31 juli 2013 PUBLICATIEDATUM 31 JULI 2013 VERKEERSVISIE Rondweg en Maasarm dwingen gemeente om nieuwe verbindingen te maken Wegennet op de schop door Eric Seuren WANSSUM Een groot deel van het wegennet in en rond Wanssum gaat voor 2020 op de schop. Van alle verbindingen tussen Wanssum en Geijsteren blijft er ééntje over voor autoverkeer. Ook onderzoekt de gemeente Venray de kansen voor een nieuwe weg naar Blitterswijck. Dat blijkt uit de verkeersvisie voor Wanssum, Blitterswijck en Geijsteren, die gisteren door het college van burgemeester en wethouders van Venray is goedgekeurd. De visie geeft een overzicht van de noodzakelijke aanpassingen aan het wegennet in en rond Wanssum na de realisatie van de hoogwatergeul, de revitalisering van de oude Maasarm en de komst van een rondweg ten noorden van deze plaats. Vooral die rondweg doorsnijdt een aantal bestaande wegen. Dat maakt de aanleg van nieuwe aansluitingen nodig om de drie dorpen weer goed met elkaar te verbinden. Het is een leidraad, zegt wethouder Jan Loonen. Of projecten ook zo uitgevoerd worden, staat niet vast. Over het hoe, waar en wanneer moeten nog besluiten volgen. Het gaat nu om denkrichtingen die in overleg met de dorpen tot stand zijn gekomen. In de visie staan tientallen grote en kleine projecten die de gemeente de komende jaren wil uitvoeren. Doel hiervan is het verkeersluw maken van het dorpshart van Wanssum (de huidige Brugstraat) door het doorgaande verkeer om Wanssum heen te leiden en het bestemmingsverkeer via nieuwe routes het dorp in te leiden. Het gaat daarbij om de aanleg van diverse rotondes in Wanssum, de aanleg van ongelijke kruisingen en het vervangen van bestaande verbindingswegen door nieuwe. Zo wordt de route van en naar Geijsteren deels verlegd en worden alternatieve routes vanuit Wanssum afgesloten, zodat hier toeristische wandel- en fietswegen ontstaan. Ook wordt onderzocht of er een nieuwe weg aangelegd kan worden die Wanssum met Blitterswijck verbindt. De huidige route via de Blitterswijckseweg verdwijnt dan gedeeltelijk. Daarnaast wordt bekeken of dijken benut kunnen worden voor auto- of fietsverbindingen. De Venrayse gemeenteraad buigt zich in september over de visie.

29 PUBLICATIEDATUM 9 MEI 2013

30 PUBLICATIEDATUM 31 JANUARI 2013 zaterdag, 02 februari 2013 Einde aan de tekentafelterreur Deputé Patrick van der Broeck opende gisteren een loket voor bedrijven die door de reactivering van de oude Maasarm Ooijen- Wanssum op slot zitten. door Leon Janssen Marleen van Leendert van het gelijknamige transportbedrijf in Broekhuizenvorst kan het maar moeilijk begrijpen. Haar bedrijf mocht geen opslagloods bouwen op een hoger gelegen terrein, maar wel op een kavel dat een stuk lager lag en bij hoogwater van de Maas eerder een obstakel zou vormen. Alleen omdat de planologen naar kavelnummers keken en niet naar de werkelijke hoogteverschillen. Tekentafelterreur, noemt gedeputeerde Patrick van der Broeck deze werkwijze onomwonden. Hij was gisteren bij Van Leendert op bezoek om het digitale initiatievenloket voor bedrijven die in het gebied liggen tussen Ooijen en Wanssum symbolisch te openen. Sinds de plannen voor de heringebruikneming van de oude Maasarm tussen deze twee dorpen serieuze vormen aan begonnen te nemen, zitten deze bedrijven volledig op slot. Uitbreiden en nieuwe gebouwen neerzetten, zat er bijna niet in. Want het is niet slim om allerlei uitbreidingen toe te staan en ze over enkele jaren weer met belastingcenten te slopen, meent Van der Broeck. En dus werd er nagenoeg alleen nee verkocht. Met het initiatievenloket zou daar verandering in kunnen komen. Bedoeling is alle plannen van bedrijven op een rijtje te zetten. Dat gebeurt tot 15 mei. Daarna wordt gekeken of ze botsen met de Waterwet en of er eventueel een mogelijkheid bestaat ze toch uit te voeren. Het landschap tussen Ooijen en Wanssum verandert door de Maasbeveiliging. Met de klok mee: nieuwe natuur door de klimaatbuffer Ooijen-Wanssum (linksboven); de nevengeul bij Wanssum, de nieuwe brug bij de haven van Wanssum en de nevengeul bij Ooijen. impressies Projectbureau Ooijen-Wanssum Dat geeft de ondernemer in ieder geval duidelijkheid, stelt Van der Broeck. Bovendien geeft het de ondernemer ook tijdwinst. Normaal gesproken maken we als overheid plannen en regelen dan de planologie. Daarna wordt gekeken of uitbreidingen van ondernemers daarbinnen passen. En vervolgens moet er een nieuwe procedure gestart worden om de plannen uit te kunnen voeren. Nu doen we beide trajecten tegelijkertijd. Dat heeft als voordeel dat we de uitvoerbare ideeën van de ondernemers meteen meenemen bij het opstellen van de gebiedsontwikkeling, waardoor ze geen aparte procedure meer hoeven te starten. Door de reactivering van de oude Maasarm moet de waterstand in de Maas bij hoogwater 35 centimeter zakken, zegt Pierre Vanbraak van Rijkswaterstaat. We nemen echter extra maatregelen om het waterpeil te verlagen, zodat er ook een beperkt aantal nieuwe initiatieven mogelijk wordt in het gebied. Zo n opslaghal van Van Leendert, bijvoorbeeld. Ik kan me voorstellen dat we plannen die nu bij het loket binnenkomen met elkaar combineren zodat ze uitgevoerd kunnen worden. Iets wat de bedrijven apart niet voor elkaar zouden krijgen. Maar dat wil heus niet zeggen dat voortaan alles kan. Een nieuwe bedrijfshal middenin het stromend deel van de oude Maasarm zit er zeker niet in. De Maasbeveiliging staat voorop. Meer informatie via

31 Provinciale mededeling Vestiging Wvg Ooijen Wanssum Provincie Limburg (artikel 9a juncto art. 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten) Aanwijzing Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg maakt ingevolge artikel 7 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten bekend, dat zij op 29 januari 2013, heeft besloten tot voorlopige aanwijzing van de percelen die gelegen zijn in het gebied van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. De aangewezen percelen zijn globaal gelegen in het gebied ten noorden van de provinciale weg N270 aan de oostzijde van Wanssum. De aanwijzing heeft als planologische basis de ruimtelijke visie en de toegedachte bestemmingen zoals opgenomen in het voorstel van Provinciale Staten. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorend kadastraal overzicht en lijst van aangewezen percelen. Het besluit van 29 januari 2013 treedt in werking een dag na publicatie in de Staatscourant van 30 januari 2013, te weten op 31 januari 2013, en geldt voor een termijn van drie maanden. Aanbiedingsplicht Door het besluit tot voorlopige aanwijzing van de percelen gelegen in het gebied van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing verklaard. Die aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of hun recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de provincie Limburg te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is. Zienswijzen Ter voorbereiding van het besluit van provinciale staten, worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om schriftelijk en/ of mondeling zienswijzen naar voren te brengen tegen het besluit. Schriftelijk kunt u zienswijzen indienen vanaf 1 februari 2013 tot en met 1 maart 2013 bij provinciale staten van de provincie Limburg, Postbus 5700, 6202 MA te Maastricht. Wilt u van de mogelijkheid gebruik maken om zienswijzen mondeling naar voren te brengen dan kan dit uiterlijk tot 1 maart 2013 bij de heer J. Steinbusch (tel / ). Bezwaar en voorlopige voorziening Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift indienen. In het ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: de naam en het adres van de belanghebbende, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient aan Gedeputeerde Staten van de provincie Limburg gericht te worden. Adres: Postbus 5700, 6202 MA Maastricht. Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de rechtbank Roermond te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond. Ter Inzage Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de stukken welke betrekking hebben op deze aanwijzing zijn openbaar en liggen met ingang van 1 februari 2013 gedurende zes weken kosteloos voor een ieder ter inzage bij de gemeente Venray en het projectbureau Ooijen-Wanssum, Beatrixstraat 9, 5864 EG Meerlo. Meer informatie. Mocht deze kennisgeving nog vragen van u onbeantwoord laten met betrekking tot het voorkeursrecht, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met de heer J. Steinbusch. RO/01/05/2013 PUBLICATIEDATUM 31 JANUARI 2013

32

33 PUBLICATIEDATUM 08 NOVEMBER 2012 PERSBERICHT PROVINCIE Atsma: 135 miljoen voor veiliger Ooijen-Wanssum Staatssecretaris Atsma (Infrastructuur en Milieu) stemt in met de plannen die de waterveiligheid in het gebied Ooijen-Wanssum vergroten. Atsma heeft de provincie Limburg vandaag laten weten dat het rijk 135 miljoen euro uittrekt voor de aanleg en verbetering van dijken in het gebied. Ook kunnen met dit geld maatregelen genomen worden die de rivier meer ruimte geven door bijvoorbeeld de oude Maasarm te reactiveren. De provincie en de gemeenten Venray en Horst aan de Maas maken samen 75 miljoen vrij om de leefbaarheid en economische ontwikkelingen in het gebied te vergroten door de aanleg van natuur en een rondweg rond Wanssum. Atsma: Limburg moet droge voeten kunnen houden. Met het bedrag van 210 miljoen voor het totale project leggen Rijk en regio een stevige basis om het gebied veiliger en tegelijk ook mooier te maken. Volgens gedeputeerde Patrick van der Broeck is hoogwaterveiligheid het centrale onderdeel van het project Ooijen-Wanssum. Daarvoor hebben we vorig jaar november de bestuursovereenkomst waterveiligheid voor de hele Maas gesloten. De instemming van het ministerie en het uittrekken van het geld vandaag brengen ons weer een stap verder. Hiermee kunnen we de uitgewerkte plannen gaan realiseren. De te nemen maatregelen nemen we mee in een bredere ontwikkeling van het hele gebied Ooijen- Wanssum, waarbij we de kansen in dit project gebruiken ter verbetering van de leefbaarheid, economie, infrastructuur, natuur en recreatie. Dat gebeurt in goede samenwerking met alle betrokkenen. Tussen de dorpen Ooijen en Wanssum in Noord Limburg ligt een 10 kilometer lange Oude Maasarm. Deze Maasarm is in 1995 tijdelijk afgesloten maar het water zal hier weer doorheen moeten gaan stromen voor een veilige afvoer van hoogwater op de Maas. Met de financiële bijdrage van het Rijk zakt het Maaspeil bij hoogwater straks met 35 centimeter. De dijken moeten straks een hoogwatersituatie aankunnen die eens in de 250 jaar voorkomt. Deze omvangrijke ingreep biedt ook kansen voor nieuwe economische en ruimtelijke ontwikkelingen langs de rivier. Nu Atsma instemt met de voorgestelde maatregelen die de veiligheid vergroten kan de provincie verder met de planuitwerking van het totale project. Share

34 PUBLICATIEDATUM 11 OKTOBER 2012

35 donderdag, 11 oktober 2012 MAASBEVEILIGING Belangrijke stap voor realisatie hoogwatergeul Wanssum Maatschap Kuijpers naar Ysselsteyn Grote bedrijfsverplaatsing voor geul door onze verslaggever BLITTERSWIJCK Doordat een groot melkveebedrijf met 24 hectare aan landbouwgronden van Blitterswijck naar Ysselsteyn verhuist, komt de realisatie van de Wanssumse hoogwatergeul een forse stap dichterbij. Het projectbureau Ooijen-Wanssum, dat zich bezighoudt met de hele gebiedsontwikkeling tussen Ooijen en Wanssum, praat al lange PUBLICATIEDATUM 11 OKTOBER 2012 tijd met grondeigenaren in het gebied om gronden aan te kopen of te ruilen. Meestal gaat dat om kleine lappen grond, maar bij het melkveebedrijf van de familie Kuijpers was er toch een aanzienlijk probleem. Door de aanleg van de geul zou het bedrijf 14 hectare grond verliezen. Dat kon niet zomaar gecompenseerd worden in de directe omgeving van Blitterswijck. De eigenaren hebben na lang wikken en wegen besloten om het familiebedrijf voort te zetten aan de Timmermansweg in Ysselsteyn. De familie ondertekende gisteren een overeenkomst met de provincie en de gemeente. We kunnen ons bedrijf met zestig koeien en landbouwgronden voor voedergewassen zelfs de komende jaren uitbreiden tot een volwaardige gezinsboerderij. We willen daarbij doorgroeien naar honderdtwintig melkkoeien, vertelt Wilbert Kuijpers. De verplaatsing levert naast ruimte voor de hoogwatergeul ook nog het voordeel dat er gronden vrijkomen die in te zetten zijn voor eventuele andere grondruilen in het gebied. Kees-Jan van den Herik van het projectbureau Ooijen-Wanssum zegt in gesprek te zijn met honderd grondeigenaren. Hoofdzakelijk gaat het daarbij om de koop of ruil van percelen. In drie gevallen praten we ook nog over bedrijfsverplaatsingen. Niet zo groot als die met de familie Kuijpers en misschien blijken ze ook niet allemaal nodig, maar we hebben nog tijd nodig voor de schop echt de grond in kan voor de hoogwatergeul. Door de aanleg van de geul en verlaging van de omliggende weerden moet de waterstand in de Maas aanzienlijk dalen. Dat zorgt samen met de reactivering van de oude Maasarm en de aanleg van nieuwe dijken tussen Ooijen en Wanssum voor een betere hoogwaterbescherming. Als de hoogwatergeul klaar is ontstaat er in de omgeving van Blitterswijck en Wanssum een waterrijk natuurgebied.

36 zaterdag, 06 oktober 2012 PUBLICATIEDATUM 6 OKTOBER 2012 RECREATIE Camping in Wanssum komt door plannen Maasbeveiliging op een landtong te liggen De Kooy bouwt recreatiepark door Leon Janssen WANSSUM Doordat het ontwerp voor de Maasbeveiliging in Wanssum is aangepast, kan camping De Kooy blijven. De camping krijgt de mogelijkheid het oude plan voor de bouw van 72 recreatiewoningen uit te voeren. Omdat volgens de plannen voor de Maasbeveiliging op de plek van de camping een hoogwatergeul zou komen, kwam de verkoop van recreatiewoningen bij De Kooy, in het winterbed van de Maas, in 2007 op een laag pitje te staan. Er waren op dat moment tien chalets en veertien kavels verkocht. Omdat eigenaar Christian van Meessen vergunning had voor de bouw van 72 vakantiewoningen, verleend door de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum, dreigde een langdurige juridische strijd. Om deze strijd te vermijden zijn de plannen voor de hoogwatergeul, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, aangepast. Door een nieuw ontwerp van de hoogwatergeul kan de camping blijven en wordt bij hoogwater toch dezelfde verlaging van de waterstand bereikt. Bij het nieuwe ontwerp komt De Kooy op een landtong te liggen. Gevolg is wel dat de toegangsweg vanuit Wanssum verdwijnt. De weg vanuit Broekhuizen voor bewoners en bezoekers van de camping en het nabijgelegen restaurant wordt verbeterd en wat verhoogd, waardoor deze bij hoogwater minder snel onder water komt te staan. Van Meessen houdt er rekening mee dat hij twee tot drie weken per jaar niet bereikbaar is door hoogwater. Zijn makelaar, Ramon Jongen uit Helmond, verwacht binnenkort Bij camping De Kooy in Wanssum staat nu al een aantal recreatiewoningen. Bij hoogwater kan het water er onderdoor stromen. weer te kunnen beginnen met de verkoop van kavels voor recreatiewoningen, die dan alle aan het water liggen met een eigen aanlegstei- zaterdag, ger voor06 eenoktober boot We zijn blij dat alle onzeker- ECONOMIE Venrayse ondernemer start met aankoop grond Maessen ontwikkelt haven in Wanssum door Leon Janssen WANSSUM De Venrayse ondernemer Harrie Maessen gaat de uitbreiding van de haven in Wanssum ontwikkelen. De gemeente Venray ondersteunt hem daarbij. Maessen, gedeputeerde Patrick van de Broeck en wethouder Jan Loonen ondertekenden gisteren de overeenkomst daartoe. De Venrayse ondernemer Maessen wil komend jaar starten met de aankoop van de grond voor de uitbreiding. Een deel van deze grond is in handen van de gemeente. De rest moet Maessen van particulieren verwerven. Eén jaar later wil hij de eerste schop in de grond steken. Het hele project zou uiterlijk 2020 afgerond moeten zijn. De uitbreiding vindt plaats aan de westzijde van de huidige haven richting Geijsteren. Onderdeel van de haven is een nieuwe kade van minimaal zes- en maximaal negenhonderd meter, waaraan aan beide zijden schepen kunnen liggen. Bedoeling is dat de gemeente de kade na het gereedkomen overneemt van Maessen Bedrijven en dat Maessen zelf het verdere havengebied ontwikkelt en gronden verkoopt, zodat bedrijven zich er kunnen vestigen. Demissionair minister Melanie Schultz-Van Haegen van Infrastuctuur en Milieu zegde 10 september tijdens haar bezoek aan Limburg 4 miljoen euro toe voor de uitbreiding van de haven. De uitbreiding van de haven is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Andere onderdelen daarvan in Wanssum zijn onder meer de rondweg om het (vracht)verkeer in het centrum te weren en de aanleg van een nieuwe brug. Verder maakt de heringebruikneming van de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum deel uit van de gebiedsontwikkeling. Uit het project uitbreiding haven Wanssum komt 6 miljoen euro te goede aan die heringebruikneming. foto Gé Hirdes heid over het voortbestaan van de camping achter de rug is en dat we nu aan de slag kunnen. zegt Van Meessen. Door de nieuwe opzet veranderen we ook de naam. We worden recreatie- en watersportpark De Kooy, laat hij weten. Gedeputeerde Patrick van der Broeck en wethouder Jan Loonen van Venray, die gisteren met de campingeigenaar een overeenkomst tekenden over de nieuwe opzet, zijn blij met de oplossing die nu is gevonden. Deze ontwikkeling is goed voor het toerisme in de regio en tevens halen we onze doelen wat de Maasbeveiliging betreft, aldus Van der Broeck.

37 PUBLICATIEDATUM 27 SEPTEMBER 2012

38

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray [1] Venrayseweg (N270) Asfaltweg (inclusief noordelijk fietspad = Asfalt) Waarom functie onttrekken? Wanneer functie onttrekken? De

Nadere informatie

Toelichting op te onttrekken wegen / wegdelen binnen de gemeente Venray

Toelichting op te onttrekken wegen / wegdelen binnen de gemeente Venray Toelichting op te onttrekken wegen / wegdelen binnen de gemeente Venray [O1] - Haalweide (incl. zandpad) Het te onttrekken wegdeel (hoofdzakelijk geasfalteerd) ligt binnen de contouren van de te graven

Nadere informatie

Definitief verslag van vergadering Gebiedspanel Wanssum 8 september 2011

Definitief verslag van vergadering Gebiedspanel Wanssum 8 september 2011 Aanwezig Jan Deenen (Dorpsraad Wanssum) Chris Tax (Dorpsraad Wanssum) Petra Vermeulen (Dorpsraad Wanssum) Herman Rutten (Dorpsraad Wanssum) Jessica van Limpt (Wonen-Limburg) Alle Postmus (Synthese) Daan

Nadere informatie

Natuurlijke Klimaatbuffer Ooijen-Wanssum. Natte natuur voor droge voeten

Natuurlijke Klimaatbuffer Ooijen-Wanssum. Natte natuur voor droge voeten Natuurlijke Klimaatbuffer Ooijen-Wanssum Natte natuur voor droge voeten Marcel Vermeulen projectleider / projectcoördinator Staatsbosbeheer regio Zuid Projectenbureau initiëren, begeleiden, uitvoeren extern

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Figuur 6-1 Dijkringen in plangebied (van dijkring 61 is alleen het zuidelijke deel weergegeven)

Figuur 6-1 Dijkringen in plangebied (van dijkring 61 is alleen het zuidelijke deel weergegeven) Bijlage 1 Dijkringen Basisvariant hoogwaterbescherming Op basis van de principes uit hoofdstuk 4 is een basisvariant voor de hoogwaterbescherming en de ligging van de waterkeringen binnen de gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 13 oktober 2016

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 13 oktober 2016 Gemeente Elektronisch gemeenteblad 13 oktober 2016 Legert 3, Swolgen regulier Burgemeester en wethouders van maken bekend, dat de volgende is : Het wijzigen van de functie van twee van de drie bedrijfswoningen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT f @ K M E Ü E 8 i? RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer: 1170328 Datum: 13 januari 2015 Behandeld door: J. Cohen/R. van Twuijver Afdeling / Team: RO/Projecten Onderwerp: aanwijzing Wet voorkeursrecht

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 11 februari 2016

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 11 februari 2016 Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 11 februari 2016 Nehobolaan 8a Tienray apv vergunning exploitatievergunning 5865AS8 a Vervaldatum 25-02-2016 Burgemeester en wethouders van Horst aan

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad 1228632 Datum: Portefeuillehouder: 22 september 2015 H. Krieger Afdeling / Team: RO / Projecten Behandeld door: J.Cohen/A.

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst belangengroep Wanssum, Geijsteren en Well. Datum: 3 september 2013 van tot uur

Verslag bijeenkomst belangengroep Wanssum, Geijsteren en Well. Datum: 3 september 2013 van tot uur Verslag bijeenkomst belangengroep Wanssum, Geijsteren en Well Datum: 3 september 2013 van 19.00 tot 20.30 uur Aanwezig: Afwezig: Keesjan van den Herik, Marcel Tabbers, Riny van Deursen en Marjan Gooren

Nadere informatie

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d.

Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. Inspreekreactie Eilandraad Marken Raadsvergadering 5 september 2013 m.b.t. agendapunt bespreken verslag Langs de kernen d.d. 30 januari 2013 Goedenavond Burgemeester en leden van de politiek in de gemeente

Nadere informatie

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden

: Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Raadsvoorstel Datum : 24-5-2018 Kenmerk Portefeuillehouder Nee Onderwerp : Z101697/Raad-00343 : A.A.L.M. Spekschoor : Vestiging voorkeursrecht percelen Vorden Geachte leden van de gemeenteraad, Voorstel

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015

Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015 Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015 Ontwerp Weelde in de Beuningse uiterwaarden 2015 Inleiding In dit boekje leest u in hoofdlijnen hoe het ontwerp van de Beuningse uiterwaarden er uit ziet.

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum Zaaknummer Teammanager Frans Winkelmolen B & W datum 28 januari 2019 Team Bedrijfsvoering/Geo informatie Naam

Nadere informatie

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017

Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 Verslag openbare vergadering Dorpsraad Broekhuizen-Broekhuizenvorst 18 mei 2017 1. Opening H. van Wylick opent de vergadering met een hartelijk welkom aan de aanwezigen. Er zijn afmeldingen ontvangen van

Nadere informatie

het plan in hoofdlijnen

het plan in hoofdlijnen an badhoevedorp het plan in hoofdlijnen vhet toekomstbeeld De A9 gaat om! Een langgekoesterde wens van de inwoners van Badhoevedorp en de gemeente Haarlemmermeer gaat in vervulling. Het nieuwe tracé van

Nadere informatie

REGELING ONTWIKKELINGSRUIMTE GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM

REGELING ONTWIKKELINGSRUIMTE GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM REGELING ONTWIKKELINGSRUIMTE GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM Brochure GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN~WANSSUM 2 3 INLEIDING In de afgelopen eeuwen hebben particulieren, bedrijven en overheden veel ruimte

Nadere informatie

Waterveiligheid in Limburg Succesvol realiseren met maatwerk en tempo

Waterveiligheid in Limburg Succesvol realiseren met maatwerk en tempo Taskforce Deltatechnologie Waterveiligheid in Limburg Succesvol realiseren met maatwerk en tempo Patrick van der Broeck, dijkgraaf 24/10/2017 Waterschap Limburg Ontstaan na fusie Roer en Overmaas en Peel

Nadere informatie

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu?

Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? Wat is er tot nu toe gedaan en waar staan we nu? In 2013 is de planstudie voor het project Duinpolderweg gestart. Na een tussenstap in 2015 en 2016 hebben de provincies Noord- en Zuid-Holland onlangs besloten

Nadere informatie

REGELING ONTWIKKELINGSRUIMTE GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM

REGELING ONTWIKKELINGSRUIMTE GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM REGELING ONTWIKKELINGSRUIMTE GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN-WANSSUM Brochure GEBIEDSONTWIKKELING OOIJEN~WANSSUM 2 3 INLEIDING In de afgelopen eeuwen hebben particulieren, bedrijven en overheden veel ruimte

Nadere informatie

Vestiging voorkeursrecht plangebied "Ten noorden van de Nieuwe Maasdijk" in Heusden

Vestiging voorkeursrecht plangebied Ten noorden van de Nieuwe Maasdijk in Heusden Raad Onderwerp: V200801440 Vestiging voorkeursrecht plangebied "Ten noorden van de Nieuwe Maasdijk" in Heusden Raadsvoorstel Inleiding: Voor het plangebied Ten noorden van de Nieuwe Maasdijk in Heusden

Nadere informatie

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar beschermd dorpsgezicht Wat betekent dat? Het duurt niet lang meer of Gelselaar krijgt de status van beschermd dorpsgezicht. Het zal het tweede beschermde gezicht zijn in de gemeente Berkelland.

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 03 oktober 2013

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 03 oktober 2013 Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 03 oktober 2013 Kerkbosweg ongenummerd, America ontwerp Horst L 1643 Ontwerp- Kerkbosweg America (NL.IMRO.1507.BPAMKERKBOSWEG-ON01)Kerkbosweg America

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1

Nieuwsbrief N331 bij Hasselt - nummer 1 april 2016 Nieuwsbrief bij Hasselt - nummer 1 In deze nieuwsbrief... Werk in uitvoering rond Hasselt Werk in uitvoering rond Hasselt : verbinding tussen Overijssel en Flevoland bij Hasselt Bestemmingsplan

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat?

Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar Beschermd Dorpsgezicht Wat betekent dat? Gelselaar is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Het is het tweede beschermde gezicht in de gemeente Berkelland. In 1972 is de Mallumse molen en de

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage

Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Voorontwerpbestemmingsplan Bestemmingsplan Buitengebied Deelgebied 1 ter inzage Burgemeester en wethouders van Someren maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Onderwerp : Ontwerp-tracé besluit A 44 Rijnlandroute - zienswijze gemeente Oegstgeest

Onderwerp : Ontwerp-tracé besluit A 44 Rijnlandroute - zienswijze gemeente Oegstgeest Aan: Directie Participatie Rijnlandroute (A4 en A44) de minister van Infrastructuur en Milieu M.H. Schultz van Haegen Postbus 30316 2500 GH DEN HAAG Datum : 18 juni 2014 Verzonden : Ons kenmerk : Cb 14-342

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN MIDDEN-ZUID EINDBEELDSTUDIE, R E S U LT A A T V E R K E N N I N G S F A S E FIETSSNELWEG ASSEN/ GRONINGEN 3 NOVEMBER 217 II. DEELGEBIED MIDDEN-ZUID 4 MIDDEN-ZUID GRONINGEN

Nadere informatie

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Kerkendijk 80 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld.

Gedurende het project wordt dit document regelmatig herzien. Dit op basis van de laatste inzichten en vragen die aan de gemeente zijn gesteld. Veelgestelde vragen over Fietspad F446.00 Roodemolenpolder Versie 3: 5 maart 2014 De plannen voor de aanleg van een nieuwe Fietsverbinding tussen Voorhout en Sassenheim door de Roodemolenpolder leiden

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus AE SCHAGEN. : besluit verlening omgevingsvergunning

Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus AE SCHAGEN. : besluit verlening omgevingsvergunning Aannemingsmaatschappij De Vries & Van de Wiel De heer N. Samson Postbus 218 1741 AE SCHAGEN Brummen : 25 juni 2014 Ons kenmerk : O-002185 Uw kenmerk : Onderwerp : besluit verlening omgevingsvergunning

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7

ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 ONTWERPBESLUIT WIJZIGING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED ALPHEN-CHAAM, WIJZIGING DASSEMUSSESTRAAT 7 Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 29 september 2016

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 29 september 2016 Gemeente Elektronisch gemeenteblad 29 september 2016 De Comert, Sevenum gewijzigd-vastgesteld Burgemeester en wethouders van maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 Wet ruimtelijke

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo).

Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo). Ruimtelijke Onderbouwing vestiging Adriaans Veeg- en Rioolbedrijf op een perceel aan de Tramweg (De Smaale Mierlo). Doel en aanleiding Verzoek Adriaans voor vestiging Adriaans heeft gevraagd om zich op

Nadere informatie

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel

Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Proces locatiekeuze Asielzoekerscentrum gemeente Meppel Inleiding Het proces om tot een locatiekeuze voor de vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) te komen is precair. In dit document wordt verder

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Regulier

Omgevingsvergunning. Regulier Omgevingsvergunning Regulier Aangevraagd - Pauwweg 8, Oirlo het wijzigen van de voorgevel (nr. 2016-0289, ontvangstdatum 20/12) - Mariushof 22 en 24, Heide het bouwen van 2 halfvrijstaande woningen (nr.

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 18 augustus 2016

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 18 augustus 2016 Gemeente Elektronisch gemeenteblad 18 augustus 2016 De Krouwel kv 29, Sevenum regulier Burgemeester en wethouders van maken bekend dat de volgende is Het oprichten van een woonhuis. Nieuwe Peeldijk 36

Nadere informatie

Betreft: Alternatief Heerbaanfietsroute voor Trambaanfietsroute Maastricht - Aachen.

Betreft: Alternatief Heerbaanfietsroute voor Trambaanfietsroute Maastricht - Aachen. NatuurlijkGeuldal Stichting Natuurlijk Geuldal, voor behoud en verbetering van natuur, landschap en leefomgeving in het Nationaal Landschap Zuid-Limburg Keutenberg 5, 6305 PP Schin op Geul, tel: 0434592007,

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht.

De aanvraag wordt afgehandeld met toepassing van de titel 4.1 procedure van de Algemene wet bestuursrecht. Zaaknummer 2016-0411 Maastricht 28 april 2016 Ons kenmerk 2016/31637 Bijlage(n) Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg 1. Aanvraag Op 26 februari 2016 is een verzoek binnengekomen van ARK

Nadere informatie

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2).

Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Ruimtelijke Onderbouwing verbinding Tramweg-Industrieweg, bedrijventerrein De Smaale (deelproject 2). Doel en aanleiding Masterplan en Beeldkwaliteitplan Belangrijk brondocument van deze omgevingsvergunning

Nadere informatie

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost

Verslag bijeenkomsten november Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Verslag bijeenkomsten november 2018 Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost Gebiedsvisie Hellevoetsluis Zuidoost De aanleiding Doel van de bijeenkomsten Overzicht van reacties en wensen per onderwerp Vervolg

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat

Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat STATENBRIEF Onderwerp: Vaststelling inpassingsplan Aansluiting de Teuge en herbestemming bij de Baankstraat Portefeuillehouder: Conny Bieze-Van Eck Kerntaak/plandoel: Kerntaak 4 - Regionale bereikbaarheid

Nadere informatie

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71

Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Oplegnotitie (Vaststelling bestemmingsplan Landgoed Brunssheim.) Gemeenteblad nr. 2010/71 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd om - kaders te stellen de raad geeft de grenzen aan

Nadere informatie

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans

Ruimte voor Limburg. Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Ruimte voor Limburg Limburg in VORm: Ruimtelijke ontwikkelingen in balans Colofon Uitgave: Provincie Limburg Postbus 5700 6202 MA Maastricht Tel.: +31 (0)43 389 99 99 Fax: +31 (0)43 361 80 99 E-mail: postbus@prvlimburg.nl

Nadere informatie

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011

Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Stuif zand, deelplan uitbreiding woningbouw 2011 Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 3 juli 2013 tot en met 13 augustus 2013 voor een ieder ter inzage gelegen in het Compagnieshuis,

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen 8 april

Datum Uw kenmerk Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen 8 april Projectontwikkeling Onderdoor 25 Postbus 30, 3990 DA Houten Telefoon 030 639 26 11 Fax 030 639 28 99 E-mail: gemeentehuis@houten.nl Internet: www.houten.nl AANTEKENEN MET BERICHT VAN ONTVANGST Datum Uw

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. ONDERWERP: Wet voorkeursrecht gemeenten plan Kop van de Noordstraat te Terneuzen

COLLEGEVOORSTEL. ONDERWERP: Wet voorkeursrecht gemeenten plan Kop van de Noordstraat te Terneuzen Lijst Agendapunten nummer: Kenmerk: 11952 Afdeling: Omgeving & Economie Portefeuillehouder: drs. F.O. van Hulle COLLEGEVOORSTEL 16a DATUM: ONDERWERP: Wet voorkeursrecht gemeenten plan Kop van de Noordstraat

Nadere informatie

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014

ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 ONTWIKKELVISIE CENTRUM ROCKANJE DECEMBER 2014 1. Inleiding De visie heeft betrekking op het dorpscentrum van Rockanje. Met het dorpscentrum wordt in de eerste plaats bedoeld het Dorpsplein. Dit plein moet

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016

Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 Bewonersbijeenkomst Meeuwensingel 3 oktober 2016 1 Inleiding Dick van Sluis, wethouder bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet de aanwezigen van harte welkom. Met honderden Capellenaren is de afgelopen

Nadere informatie

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam:

VERLEENDE VERGUNNINGEN VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN. Monnickendam: INHOUD: Verleende omgevingsvergunningen blz 1 Verleende vergunning sandwichborden blz 2 Verleende vergunning verkoopkraam blz 2 Bekendmaking bestuursdwang blz 3 Kennisgeving gewijzigde vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Week 20 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Someren, derde partiële herziening, Boringsvrije zone Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel

Nadere informatie

Joost Loeffen raad januari 2010

Joost Loeffen raad januari 2010 7 Joost Loeffen 040-2083405 jlo@valkenswaard.nl Wet voorkeursrecht gemeenten Venbergseweg e.o. 09raad00862 28 januari 2010 Gronden, in de omgeving van de Venbergseweg welke in de toekomst benodigd zijn

Nadere informatie

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor.

Gemeente Breda. Registratienr: [ 40793] Raadsvoorstel. Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 40793] Onderwerp Voorlopig Ontwerp HOV-busbaan en fietspad langs het spoor. Voorgesteld besluit 1. Kennis nemen van het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus AD STEENWIJK. procedure. Omgevingsvergunning

E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus AD STEENWIJK. procedure. Omgevingsvergunning E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf B.V. Ter attentie van de heer G.H. de Boer Postbus 166 8330 AD STEENWIJK behandeld door Mevrouw J. Vriesema afdeling Inwoners en Ondernemers telefoon 14 0521 ons kenmerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10

Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Week 11 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Rectificatie: Vastgesteld bestemmingsplan Ruiter 10 Abusievelijk stond in de publicatie van 10 maart 2016 namens burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven

Nieuwsbrief. Deltaplan voor het Landschap, Moerenburg-Heukelom-Koningshoeven Moerenburg- Inhoud: Zichtbare resultaten Kavelruil Heukelom 6 Kavelruil belangrijk voor realisatie doelstellingen Toekomstige plannen Deelname aan de Nationale Natuurwerkdag Procesmanager Nellie Raedts

Nadere informatie

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving

Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Week 5 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Ontwerpbestemmingsplan Eindje 6 en omgeving Burgemeester en wethouders van Someren maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4

Nadere informatie

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Gemeente Den Haag RIS104445_02-04-2003 Ons kenmerk DSO/DSO/2003.380 TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Overwegende dat het

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

Onderwerp: N345 rondweg Voorst Nummer: Z-12-00297_2013-09297

Onderwerp: N345 rondweg Voorst Nummer: Z-12-00297_2013-09297 Mededeling aan de gemeenteraad 26 maart 2013 Onderwerp: N345 rondweg Voorst Nummer: Z-12-00297_2013-09297 Programma: 2. Mooi Voorst Openbaar Beleidscyclus U heeft in 2012 unaniem de voorkeur uitgesproken

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 20 oktober 2016

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 20 oktober 2016 Gemeente Elektronisch gemeenteblad 20 oktober 2016 Tienrayseweg 9a, Horst regulier verleend Burgemeester en wethouders van maken bekend, dat de volgende is verleend: Het overkappen van de tussenruimte

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College,

College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Leudal Postbus ZG Heythuysen. Geacht College, Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 14 maart 2013

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 14 maart 2013 Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 14 maart 2013 Bestemmingsplan Californië 1 bestemmingsplan bestemmingsplan voorontwerp Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter voldoening

Nadere informatie

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand

Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Voor de activiteit vellen of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born, het kappen van bomen binnen de inrichting

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

ONTEIGENING TEN BEHOEVE VAN DE ONTWIKKELING VAN HET BEDRIJVENTERREIN BPMAA

ONTEIGENING TEN BEHOEVE VAN DE ONTWIKKELING VAN HET BEDRIJVENTERREIN BPMAA Gemeente Beek IIIIIllll 09vra00139 Volgno. : 6 Afdeling : ROBW Datum : 26 mei 2009 Raadscie : GGZ Corr.no. : 25 juni 2009 Steller : T. Louis ONTEIGENING TEN BEHOEVE VAN DE ONTWIKKELING VAN HET BEDRIJVENTERREIN

Nadere informatie

Bekendmakingen week

Bekendmakingen week Bekendmakingen week 45-2018 Publicatie verkeersbesluit Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard hebben besloten. Een individuele gehandicaptenparkeerplaats aan de Krusemanlaan te verwijderen

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 15 mei 2014

Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 15 mei 2014 Gemeente Horst aan de Maas Elektronisch gemeenteblad 15 mei 2014 Hertog Willemlaan 25, Horst bestemmingsplan bestemmingsplan ontwerp 5961TK25 Burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas maken ter

Nadere informatie

Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus AD Bergen. Betreft: Reactie prealabele vraag fusielocatie voetbalvelden Egmond aan den Hoef

Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus AD Bergen. Betreft: Reactie prealabele vraag fusielocatie voetbalvelden Egmond aan den Hoef POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM Burgemeester van de gemeente Bergen Postbus 175 1860 AD Bergen Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon M.D. Alles BEL/RI Doorkiesnummer +31235144195 allesm@noord-holland.nl 1

Nadere informatie

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland)

Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) Aanvraag om afgifte van een ontheffing op grond van artikel 2.5 (Ruimtelijke Verordening Gelderland) De gemeente Berkelland vraagt voor het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied, Kieftendijk Haaksbergseweg

Nadere informatie

Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Doorgaande fietsverbinding Castricum Akersloot fase 2

Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Doorgaande fietsverbinding Castricum Akersloot fase 2 Nota zienswijzen Ontwerp bestemmingsplan Doorgaande fietsverbinding Castricum Akersloot fase 2 Gemeente Castricum OPENBAAR DOCUMENT Vastgesteld door de gemeenteraad op 19 april 2012 Inhoud 1. Inleiding

Nadere informatie

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 3 (2019) Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Lieropsedijk 11/Besluit hogere grenswaarden Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening

Nadere informatie