Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 10 januari Saza 1. Subsidie Tsjong

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 10 januari Saza 1. Subsidie Tsjong"

Transcriptie

1 enlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp 10 januari 2008 Saza 1. Subsidie Tsjong Door een aantal misverstanden/onwetendheid heeft Tsjong de laatste jaren geen structurele subsidie meer ontvangen. Nu wordt alsnog een beroep gedaan op subsidie. 1. Aan de Tsjongorganisatie wordt een subsidie toegekend over de jaren van in totaal 436, Dit bedrag komt ten laste van de post "incidentele subsidies kunst en cultuur 2008". Saza 2. Schilderbeurt Torenstraat 12, Drachten De heer Volbeda en mevrouw Hamstra zijn eigenaar van de Rijkslandbouwwinterschool Torenstraat 12 in Drachten. Een aantal jaren geleden is afgesproken dat een grote schildersbeurt (zogenaamde nulbeurt) zou worden uitgevoerd. Hiervoor moeten nog middelen beschikbaar worden gesteld. 1. Conform de gemaakte afspraken wordt aan de heer Volbeda en mevrouw Hamstra een bijdrage toegekend van ,-- in de onderhoudskosten (nulbeurt schilderwerk) van het pand Torenstraat 12, Drachten. 2. De kosten komen ten laste van de post "monumenten en cultuurhistorie 2008". Saza 3. Huisvestingsaanvraag Montessorischool De Montessorischool heeft aangegeven zelf een bijdrage te willen leveren aan de vergroting van de klaslokalen van de school. Van de gemeente wordt een aanvullende bijdrage gevraagd. Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen, maar wil nader advies over de financiering. 1. Er wordt een bijdrage toegekend van ,-- voor de vergroting van de lokalen van de Montessorischool. 2. De kosten worden gedekt uit de reserve onderwijshuisvesting. 3. De administratieve en financiële verwerking vindt plaats in de Concernrapportage 2008-I.

2 - 2 - Soza 4. Reïntegratienota 2008 In de Reïntegratieverordening Wet werk en bijstand gemeente Smallingerland is in art. 3 lid 7 opgenomen dat het college van b. en w. jaarlijks een nota opstelt waarin op basis van het beschikbare budget wordt aangegeven welke reïntegratieactiviteiten plaatsvinden. De financiering van deze activiteiten geschiedt uit het Werkdeel van de Wet werk en bijstand. In de reïntegratienota 2008 zijn de soorten en aantallen activiteiten 2008 opgenomen met daarbij een prognose van de daarbij behorende middelen. Vervolgens een omschrijving per activiteit. De reïntegratienota 2008 wordt vastgesteld. Ont. 5. Advies straatnaam uitbreiding Drachtstercompagnie In Drachtstercompagnie komt een nieuwe uitbreiding. De Woningbouwvereniging gaat in deze uitbreiding een aantal woningen bouwen en de gemeente gaat een aantal woningen bouwen en de gemeente gaat een aantal particuliere bouwkavels voor vrijstaande woningen uitgeven. Plaatselijk Belang Drachtstercompagnie is gevraagd om met suggesties te komen voor een naam voor de straat. Zij zijn met een aantal suggesties gekomen waaronder de naam "Foarútgong". De Foarútgong was voorheen de melkfabriek van Drachtstercompagnie, nu wordt het gebruikt als woonhuis. De Naamgevingcommissie staat positief tegenover deze naam. Er wordt ingestemd met de straatnaam "De Foarútgong". Ont. 6. Planologische medewerking ex art 19 lid 2 WRO, t.b.v. de bouw van een clubgebouw voor "DMHC De Graspiepers" aan de Sportlaan te Drachten Er is een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een clubgebouw voor de hockeyvereniging "De Graspiepers" op het sportpark Sportlaan te Drachten. De aanvraag is strijdig met het geldende bestemmingsplan "Sportpark Sportlaan". Vrijstelling kan verleend worden op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO). Een en ander staat nader toegelicht in de ruimtelijke onderbouwing. 1. Er wordt planologische medewerking verleend op grond van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening t.b.v. de bouw van een clubgebouw voor de hockeyvereniging "De Graspiepers" op het sportpark Sportlaan te Drachten, conform bouwtekening. 2. Het plan wordt voor een periode van twee weken ter inzage gelegd voor inspraak. 3. Indien geen reacties worden ontvangen, wordt het plan vervolgens voor een periode van zes weken ter inzage gelegd voor het mondeling en schriftelijk naar voren brengen van zienswijzen. 4. Er wordt ingestemd met de vervolgprocedure. MBG 7. Uitbreiding van een woning op het adres Hooizolder 43 in Drachten Op 5 juli 2005 is aan de heer L. Hoekstra bouwvergunning verleend voor de uitbreiding van de woning Hooizolder 43 in Drachten. Er is nog steeds niet met de bouw begonnen en daarom kan de gemeente de vergunning intrekken.

3 - 3 - De voorgenomen intrekking hebben wij schriftelijk medegedeeld en verzocht om binnen vier weken een reactie te geven. Er is geen reactie ontvangen. De bouwvergunning wordt ingetrokken. MBG 8. Het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Hanebalken 125 in Drachten Aan de heer Wagenaar is op 16 augustus 2005 bouwvergunning verleend voor de bouw van een erfafscheiding op het perceel Hanebalken 125 in Drachten. Er is nog niet met de bouw begonnen. Gemeente kan de vergunning intrekken als niet tijdig wordt begonnen. Op 14 november 2007 is de voorgenomen intrekking aangekondigd en is verzocht om een reactie. Er is geen reactie ontvangen. De verleende vergunning wordt ingetrokken. MBG 9. De verbouw van een tankstation op het adres Loswal 2 in Drachten Tinq B.V. heeft op 3 december 2007 een bouwvergunning aangevraagd voor het aanbrengen van extra en gewijzigde reclame-uitingen op en bij het tankstation aan de Loswal 2 in Drachten. De welstandscommissie heeft het plan beoordeeld met een negatief advies, omdat de commissie van mening is dat er genoeg reclame-uitingen aanwezig zijn en de extra reclame geen meerwaarde heeft. De bouwvergunning wordt op grond van artikel 44 van de Woningwet geweigerd, omdat de aanvraag niet voldoet aan redelijke eisen van welstand. RMS 10. Aanschaf twee sneeuwschuivers De huidige sneeuwschuivers (gravely's) dateren uit 1992 en Ten behoeve van de gladheidbestrijding is vervanging van beide sneeuwschuivers vereist. De sneeuwschuivers kunnen ook ingezet worden ten behoeve van de IJswegencentrale. 1. Middels begrotingswijziging wordt een krediet beschikbaar gesteld van ,-- voor de aanschaf van twee sneeuwschuivers ten behoeve van de gladheidbestrijding en de IJswegencentrale. 2. De jaarlijks kapitaallasten ad 1.800,-- (12 jaar lineair) worden gedekt uit de gereserveerde middelen voor investeringen uit het vervangingsschema. 3. De boekwinst als gevolg van inruil 1.000,-- wordt financieel en administratief verwerkt in de eerstvolgende Concernrapportage. 11 januari 2008 Saza 11. Sponsorbijdrage VV ONB De voetbalvereniging ONB bestaat 60 jaar. Voor haar jubileum vraagt ze een sponsorbijdrage.

4 - 4 - Er wordt, gezien bestaand beleid, geen bijdrage toegekend,omdat deze activiteiten met name bedoeld zijn voor de eigen leden en de vereniging tevens reeds een algemene bijdrage voor het 60-jarig bestaan wordt toegekend. 14 januari 2008 BO 12. Verzoek om vergoeding van planschade De heer S. Hoekstra, De Tijen 11 te Drachten, heeft het college verzocht om vergoeding van planschade in verband met de bouw van een appartementencomplex aan 't Swin op grond van een vrijstellingsbesluit ex artikel 19 WRO. Als onafhankelijk deskundige heeft de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) geadviseerd het verzoek af te wijzen. Volgens SAOZ is de heer Hoekstra door de planologische wijziging niet in een nadeliger positie gekomen waaruit planschade is voortgevloeid. Geadviseerd wordt om het verzoek overeenkomstig het advies van SAOZ af te wijzen. 1. Het verzoek om vergoeding van planschade van de heer S. Hoekstra, De Tijen 11 te Drachten, in verband met de bouw van een appartementencomplex aan 't Swin wordt op grond van de overwegingen vervat in het advies van SAOZ afgewezen. 2. De heer Hoekstra wordt schriftelijk van dit besluit in kennis gesteld. 3. De advieskosten komen ten laste van de algemene baten en lasten De administratieve verwerking vindt plaats bij Concernrapportage BO 13. Verzoek om vergoeding van planschade De heer P. de Boer, Arendswyk 27 te Rottevalle, heeft verzocht om vergoeding van planschade in verband met de ontwikkeling van woon-/werklocaties aan de Efterwei op grond van een wijzigingsplan ex artikel 11 WRO. SAOZ heeft als onafhankelijk deskundige geadviseerd om de heer De Boer een schadevergoeding toe te kennen van 5.000,-- te vermeerderen met de wettelijke rente. Volgens SAOZ is de heer De Boer in een planologisch nadeliger situatie gekomen waaruit schade is voortgevloeid. De nieuwe situatie leidt tot aantasting van de situeringswaarde van de woning. Het college kan de planschade in rekening brengen bij de initiatiefnemer Van der Wiel, via de Stichting Planschadefondsen Nederland (SPN). Geadviseerd wordt om het advies van SAOZ over te nemen. 1. Aan de heer P. de Boer, Arendswyk 27 te Rottevalle, wordt overeenkomstig de overwegingen vervat in het advies van SAOZ een planschadevergoeding toegekend van 5.000,-- te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 16 februari 2007 in verband met de bouw van woon-/werklocaties aan de Efterwei op grond van een wijzigingsplan ex artikel 11 WRO. 2. De heer De Boer wordt schriftelijk van dit besluit in kennis gesteld. 3. De advies- en schadekosten komen ten laste van de algemene baten en lasten De administratieve verwerking vindt plaat bij Concernrapportage SPN wordt schriftelijk van dit besluit in kennis gesteld en wordt opgedragen tot uitbetaling van het schadebedrag met de wettelijke rente op de rekening van de gemeente.

5 - 5 - BO 14. Verzoeken om vergoeding van planschade De heren W. Jelsma, H. Wilbrink, S.G. Klok, mevrouw J. heida en de heer G. van de Berg, respectievelijk Museumplein 28, 38, 46, 48 en 56 te Drachten, hebben het college verzocht om vergoeding van planschade in verband met de uitbreiding van het gemeentehuis op grond van een vrijstellingsbesluit ex artikel 19 WRO. Als onafhankelijk deskundige heeft de Stichting Adviesbureau Onroerende Zaken (SAOZ) geadviseerd de verzoeken af te wijzen. Volgens SAOZ zijn verzoekers door de planologische wijzigingen niet in een nadeliger positie gekomen waaruit planschade is voortgevloeid. Geadviseerd wordt om de verzoeken overeenkomstig de adviezen van SAOZ af te wijzen. 1. De verzoeken om vergoeding van planschade van de heren W. Jelsma, H. Wilbrink, S.G. Klok, mevrouw J. Heida en de heer G. van den Berg, respectievelijk Museumplein 28, 38, 46, 48 en 56 te Drachten, in verband met de uitbreiding van het gemeentehuis worden op grond van de overwegingen vervat in de adviezen van SAOZ afgewezen. 2. Verzoekers worden schriftelijk van dit besluit in kennis gesteld. 3. De advieskosten komen ten laste van de algemene baten en lasten De administratieve verwerking vindt plaats bij Concernrapportage BO 15. Bezwaar W.J. Paulus, gericht tegen vergunning voor (gewijzigde) plaatsing van dakkapellen op woning Ds. Carsjenssingel 24 te Oudega Aan de heer F. Reitsma is een lichte bouwvergunning verleend voor de (gewijzigde) plaatsing van enkele dakkapellen op diens woning Ds. Carsjenssingel 24 te Oudega. De heer W.J. Paulus heeft daartegen bezwaar ingediend. De indiening van dit bezwaar leek ingegeven door een bezwaar dat (kort daarvoor) door de heer Reitsma was ingediend tegen een aan de heer Paulus verleende bouwvergunning. Daarom is geprobeerd om de wederzijdse bezwaren langs minnelijke weg te laten beëindigen. Dat is echter niet gelukt, waardoor nu over het bezwaar van de heer Paulus moet worden beslist. Het bezwaar wordt gegrond verklaard, de verleende vergunning te herroepen, in plaats daarvan de gevraagde vergunning wegens strijd met het Bouwbesluit te weigeren en de heren Paulus en Reitsma hiervan schriftelijk in kennis te stellen. Ont. 16. Bouwrijp maken derde fase bestemmingsplan "Bedrijvenpark Azeven Noord". Er is enige tijd geleden een optie gegeven op een grote kavel in de 3 de fase van het bedrijvenpark Azeven Noord aangezien in de eerste en de tweede fase een dergelijk grote kavel niet voorhanden was. Om de kavel te kunnen verkopen is het noodzakelijk de derde fase bouwrijp te maken. Aangezien het bestemmingsplan nog geen rechtskracht heeft en de derde fase een uit te werken bedrijfsterrein bestemming heeft gekregen in het bestemmingsplan "Bedrijvenpark Azeven-Noord", is het noodzakelijk dat voor het bouwrijp maken te anticiperen middels het voeren van artikel 19.2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. 1. Er wordt planologische medewerking verleend op grond van artikel 19.2 WRO aan het bouwrijp maken van de derde fase van het bestemmingsplan "Bedrijvenpark Azeven-Noord".

6 Het voornemen wordt voor een periode van twee weken ter inzage gelegd t.b.v. de inspraak. 3. Indien geen reacties worden ontvangen, wordt het plan vervolgens voor een periode van zes weken ter inzage gelegd voor mondelinge en schriftelijk naar voren brengen van zienswijzen. 16 januari 2008 BO 17. Beslissing op het bezwaar van mevrouw G.G. Ploeg - van den Brug tegen de weigering om vrijstelling te verlenen voor een vlonder De rechtbank heeft het besluit op het bezwaar om mevrouw G.G. Ploeg van den Brug, Nachtlân 112 te De Wilgen, geen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ter legalisering van een vlonder, vernietigd. De rechtbank heeft overwogen dat de bestemming "groen, water met natuurontwikkeling" de bouw van de vlonder niet toelaat, maar oordeelde dat het besluit niet deugdelijk is gemotiveerd, omdat niet duidelijk is geworden of de vlonder op grond met die bestemming staat. Na nader onderzoek kan geconcludeerd worden, dat de vlonder in de bestemming "groen, water met natuurontwikkeling" staat. Geadviseerd wordt om het bezwaar met een op dat punt aangepaste motivering ongegrond te verklaren en bestreden besluit in stand te laten. 1. Het bezwaarschrift van mevrouw G.G. Ploeg-van den Brug tegen het besluit om geen vrijstelling te verlenen voor de bouw van een vlonder wordt met een aangepaste motivering ongegrond verklaard. 2. Mevrouw Ploeg-van den Brug wordt schriftelijk van dit besluit in kennis gesteld. BO 18. Verzoek de heer Minkema om vergoeding van planschade De heer A. Minkema, Kompagnonswei 46 te Rottevalle heeft uw college verzocht om vergoeding van planschade in verband met het bestemmingsplan "Rottevalle Zuid-Oost". Op grond van het bestemmingsplan kunnen onder andere woningen worden gerealiseerd tegenover zijn woning. Voorheen rustte op grond een agrarische bestemming. SAOZ heeft als onafhankelijk deskundige geadviseerd om de heer Minkema een vergoeding van 5.000,-- toe te kennen. Volgens SAOZ kan het uitzicht door het nieuwe regime meer worden aangetast dan voorheen en kan de gebruiksintensiteit in de omgeving toenemen. De schade is gerelateerd aan de woning. Ten aanzien van het bedrijf, een paardenhouderij, concludeert SAOZ dat er geen sprake is van planschade. Geadviseerd wordt om het advies van SAOZ over te nemen. 1. Aan de heer Minkema wordt overeenkomstig het advies van SAOZ een schadevergoeding ex artikel 49 Wet op de Ruimtelijke Ordening toegekend van 5.000,-- te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 28 november Het drempelbedrag van 300,-- wordt geretourneerd. 3. De advies- en schadekosten komen ten laste van het Grondbedrijf, project Rottevalle Zuid-Oost. 4. De heer Minkema wordt van het besluit in kennis gesteld overeenkomstig de concept-brief.

7 - 7 - FBI 19. Reserves BWS Servicebureau Friese Wouden Aan het Servicebureau is gevraagd om de uitvoering van het Woninggebonden Subsidies (BWS) te evalueren. Daaromtrent zijn vervolgens in het Algemeen Bestuur afspraken gemaakt. 1. Op basis van het onderliggende advies wordt gereageerd conform de conceptbrief. 2. Het Algemeen Bestuur van het Servicebureau wordt verzocht ,-- aan de deelnemende gemeenten uit te keren. Saza 20. Subsidie Frysk Festival Voor de besluitvorming over een bijdrage in de organisatiekosten van het Frysk Festival is een nadere uitwerking van de plannen gevraagd. 1. Er wordt een subsidie toegekend van ,-- in de organisatiekosten van het Frysk Festival op basis van het ingediende programma. 2. De kosten worden gedekt uit de beschikbare middelen van de uitwerking 2008 Cultuurvisie. Ont. 21. Gebiedsontwikkeling De Centrale As De provinciale weg tussen Dokkum en Garyp/Nijega wordt opgewaardeerd. Het project staat bekend als de Centrale As. Naast de aanleg van de weg wordt tevens het omliggende gebied ontwikkeld en doelen gerealiseerd op het terrein van onder meer landbouw, water, landschap, ecologie, cultuurhistorie en recreatie. Het gebied rond De Tike/Nijega ligt binnen de thans voorgestelde grens van de gebiedsvisie. Doen wij mee aan deze gebiedsontwikkeling centrale as dan zal de (gebieds)grens verruimd worden. Voordeel om mee te doen is dat een gedeelte van onze gemeente meelift in de kwaliteitsverbetering van het gebied voor zover gelegen binnen de gebiedsbegrenzing. Het gaat dan om de hierboven genoemde doelen. 1. De gebiedsontwikkelingscommissie Centrale As wordt medegedeeld dat wij mee willen doen aan het project gebiedsontwikkeling De Centrale As. 2. Als vertegenwoordigers van onze gemeente worden aangewezen wethouder Kuipers en de heer H. Roossien. Ont. 22. Principeverzoek herontwikkeling bedrijfsterrein aan de Haven 17 te Rottevalle Bij brief van 2 november 2007 verzoekt de heer W. Bouma, namens de R. van der Molen te Rottevalle, om instemming met een (gefaseerde) herinrichting c.q. bestemmingswijziging van het bedrijfsterrein op het perceel Haven 17 te Rottevalle. Het verzoek is strijdig met het geldende bestemmingplan "Rottevalle 1978". Vrijstelling kan verleend worden op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO).

8 Er wordt kennis genomen van het schriftelijk verzoek d.d. 2 november 2007 tot gefaseerde herinrichting c.q. bestemmingswijziging van het perceel Haven 17 te Rottevalle en het bijbehorende voorstel tot nieuwbouw, "ontwikkeling Bedrijvenlocatie Van der Molen, Haven 17 te Rottevalle". De inhoud van de brief wordt opgevat als een principeverzoek. 2. Het voornemen wordt uitgesproken om geen medewerking te verlenen aan een nog in te dienen formeel verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan of een aanvraag om bouwvergunning op basis van het ingediende plan gelet op de strijdigheid met het huidige bestemmingsplan, het Woonplan en de visie "De vaart weer terug in Rottevalle". 3. De principe bereidheid wordt uitgesproken aan een herontwikkeling van de betreffende locatie op termijn onder vooraf vast te stellen (o.a. stedenbouwkundige rand-)voorwaarden en afspraken op basis waarvan door de aanvrager een uitwerking kan worden opgesteld. Ont. 23. Bouwaanvraag voor de bouw van een opslagloods behorend bij het handelsondernemingsbedrijf Bosma aan de Smidswei 51 te Drachtstercompagnie De heer Bosma heeft een bouwaanvraag ingediend voor de bouw van een opslagloods aan de Smidswei 51 te Drachtstercompagnie. De bouw van de loods is strijdig met het vigerende bestemmingsplan "Eerste herziening Buitengebied". De aanvraag is derhalve opgevat als een verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. 1. Er wordt planlogische medewerking verleend op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor de bouw van een opslagloods behorende bij Bosma Handelsonderneming in hout- en bouwmaterialen, het aanleggen van een oprit en het verleggen van een (schelpen) fietspad aan de Smidswei 51 te Drachtstercompagnie, conform de situatie- en bouwtekening, onder de voorwaarden dat het bouwplan voorziet in een beplantingsplan, een ondertekende planschadeovereenkomst en overeenstemming wordt bereikt inzake de grondprijs. 2. Alvorens het bouwplan gedurende twee weken ter inzage wordt gelegd voor het indienen van schriftelijke en mondelinge inspraak, dient overeenstemming te zijn bereikt omtrent de in punt 1 genoemde voorwaarden. 3. Indien geen inspraakreacties worden ontvangen, wordt de gemeenteraad voorgesteld planologische medewerking te verlenen en de bevoegdheid tot het verlenen van vrijstelling te delegeren aan het college. Ont. 24. Aanbesteding abri's en billboards Met uw besluit van 21 augustus jl. is bepaald dat het NABB de opdracht krijgt om de aanbesteding voor abri's en billboards voor te bereiden. Het concept is nu klaar. 1. Er wordt ingestemd met het "Bestek aanbesteding abri's en billboards" d.d. 27 december jl. van het NABB. 2. Als ingangsdatum voor het nieuwe contract wordt 1 april 2008 aangehouden. 3. De abri's worden uitgevoerd in de kleuren van "de Stijl". 4. Het aantal huidige aantal abri's en billboards en de locaties blijft ongewijzigd.

9 - 9 - Saza 25. Bijdrage Sportgala 2007 Op 8 februari 2008 wordt door de Stichting Commissie Sportgala Smallingerland voor de 16 e keer het sportgala georganiseerd. Ook dit jaar in het Sportcentrum in Drachten. Tijdens dit gala worden door ons de nationale kampioenen geëerd en wordt aan hen een herinnering aangeboden. De stichting vraagt evenals voorgaande jaren een bijdrage in de organisatiekosten. 1. Aan de stichting Commissie Sportgala Smallingerland wordt een bijdrage in de organisatiekosten toegekend van 3.000, Voor de aanschaf van herinneringen wordt een bedrag gereserveerd van 400, De kosten komen ten laste van het promotiebudget sport en cultuur. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders van Smallingerland d.d. 15 januari 2008 Afd. Nr. Onderwerp Alg. 1. Vaststelling besluitenlijst week 1 en 2; met enkele redactionele aanpassingen conform vastgesteld. Ont 2. Vml. Woonwagenschap terrein Drachtstercompagnie In overleg met Plaatselijk Belang heeft het college o.a. het volgende afgesproken. Er zal gezocht worden naar een korte termijn oplossing voor het woonwagenkamp. (fatsoeneren, opruimen). 1. Er wordt akkoord gegaan met de gekozen oplossing (afsluiten terrein). 2. De kosten 8.000,-- worden gedekt uit het Grondbedrijf complex Administratieve verwerking vindt plaats bij de eerstvolgende Concernrapportage. 4. Plaatselijk Belang Drachtstercompagnie wordt op de hoogte gesteld. MBG 4. Het tijdelijke plaatsen van twee units op het adres Overstesingel 9 te Drachten Op 9 november 2007 hebben wij het college geadviseerd omtrent een aanvraag voor een tijdelijke bouwvergunning voor twee units aan de Overstesingel 9 voor de Stichting Jeugdhulp Friesland. Op verzoek van wethouder Veenstra hebben wij Jeugdhulp nogmaals in de gelegenheid gesteld om de tijdelijkheid te onderbouwen. Door Stichting Jeugdhulp Friesland wordt erkend dat niet op grond van objectieve criteria kan worden vastgesteld dat de units over twee jaar verwijderd zullen zijn. Men is wel bereid om schriftelijk te verklaren dat de units over twee jaar zullen zijn verwijderd. Een privaatrechtelijke overeenkomst kan echter geen basis zijn voor het toepassen van art.17 van de WRO. Met toepassing van artikel 17 WRO wordt vergunning verleend voor de periode dat de twee units nodig zijn wegens huisvestingsproblematiek elders, maar uiterlijk tot 1 juli

10 MBG 5. Het plaatsen van reclame op het pand Stationsweg 30 in Drachten Op 12 december 2007 heeft Marinus een reclamevergunning aangevraagd voor het plaatsen van twee spandoeken in een buizenframe op het gebouw Stationsweg 30 in Drachten, op het perceel kadastraal bekend gemeente Drachten, sectie A, nr De welstandcommissie Hûs en Hiem heeft de spandoeken beoordeeld en is van mening, dat de spandoeken niet voldoen aan redelijke eisen van welstand, omdat de doeken de gevelcompositie te veel aantasten. Ook is het doek te manifest en aandachtvragend. De heer Marinus heeft de spandoeken inmiddels, zonder vergunning, aangebracht. 1. De reclamevergunning wordt geweigerd op grond van artikel lid 4 APV, omdat de aanvraag niet voldoet aan redelijke eisen van welstand. 2. De aangebrachte reclame hoeft in afwachting van een nog voor de zomerperiode te formuleren reclamebeleid niet te worden verwijderd. Indien de reclame niet zal passen in dat beleid, zal, zonodig, alsnog bestuurlijke dwang worden toegepast.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet.

Besluit De bouwvergunning wordt geweigerd volgens artikel 44 van de Woningwet. enlijst B&W Smallingerland - week 36-2008 Afd. Nr. Onderwerp 27 augustus 2008 BO 1. Bezwaarschrift tegen oplegging dwangsom in verband met plaatsing erfafscheiding zonder bouwvergunning op Douwstraweg

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2009. Afd. Nr. Onderwerp. 8 januari 2009. SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven enlijst B&W Smallingerland - week 3-2009 Afd. Nr. Onderwerp 8 januari 2009 SAZ 1. Subsidie Hospice Smelnehaven De Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg ZuidOost Friesland heeft een pand verworven

Nadere informatie

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig.

Probleemstelling Ter vervanging van de huidige afgeschreven klepelmaaier is de aanschaf van een nieuwe klepelmaaier nodig. enlijst B&W Smallingerland - week 13-2010 Afd. Nr. Onderwerp 24 maart 2010 RMS 1. Aanschaf tractor nr. 32 (Openbare Werken) Ter vervanging van de huidige tractor (nr.32 uit 1998) is de aanschaf van een

Nadere informatie

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente.

Probleemstelling De GGD heeft voor 2012 een offerte uitgebracht voor de voor de uitvoering van Triple P activiteiten in onze gemeente. enlijst B&W Smallingerland - week 9-2012 Afd. Nr. Onderwerp 27 februari 2012 BO 1. Aanwijzen adviseur verzoeken om nadeelcompensatie Er zijn naar aanleiding van de herinrichting van de Stationsweg en de

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument

Besluit Ingestemd wordt met de tekst van het voorliggende concept-verkeersbesluit. Subsidieverzoek renovatie gemeentelijk monument enlijst B&W Smallingerland - week 28-2011 Afd. Nr. Onderwerp 7 juli 2011 Ont. 1. Verkeersbesluit maatregelen bouw tijdens bouw Raadhuisplein Voor de bouw van het project Raadhuisplein is het noodzakelijk

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen

Besluitenlijst B&W Smallingerland week 33-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 9 augustus 2012. Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen enlijst B&W Smallingerland week 33-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 9 augustus 2012 Ont. 1. 489601 Duurzame evenementen In de nota Duurzame Ontwikkeling is vastgesteld dat wij evenementen gaan uitvoeren

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 oktober 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 42-2017 11 oktober 2017 Ont. 1. 2015854 Beantwoording vragen ChristenUnie over fietspad Postlaan/Biskopswei In mei 2017 heeft ChristenUnie vragen gesteld

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2012. Afd. Nr. Onderwerp. 19 januari 2012. Saza 1. Implementatie Zorgspoor enlijst B&W Smallingerland - week 4-2012 Afd. Nr. Onderwerp 19 januari 2012 Saza 1. Implementatie Zorgspoor In 2011 heeft de projectleider in het kader van het project "Regionale samenwerking RMC en leerplicht"

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 12 januari 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 12 januari 2017 Soza 1. 1842169 Brief FSU splitsing vrijwilligersvergoeding / reiskostenvergoeding Het FSU heeft in een

Nadere informatie

Bestedingsvoorstel reserve Jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen (Thuiszorg De Friese Wouden)

Bestedingsvoorstel reserve Jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen (Thuiszorg De Friese Wouden) enlijst B&W Smallingerland - week 13-2008 Afd. Nr. Onderwerp 25 maart 2008 Saza 1. Bestedingsvoorstel reserve Jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen (Thuiszorg De Friese Wouden) In 2003 is de Regeling Specifieke

Nadere informatie

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering.

Besluit 1. Er wordt kennisgenomen van de vergaderstukken. 2. Smallingerland meldt zich af voor de vergadering. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 25-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 21 juni 2016 Ont. 1. 1687097 Zienswijze verkoop zorgvastgoed WoonFriesland Woningcorporatie WoonFriesland heeft het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 mei 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 mei 2015 BO 1. 1372582 Bezwaar tegen besluit verzoek Wet openbaarheid van bestuur Bezwaarmaker heeft op grond van

Nadere informatie

Besluit Ingestemd wordt met de notitie "Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009".

Besluit Ingestemd wordt met de notitie Toezicht en handhaving kwaliteit Kinderopvang gemeente Smallingerland februari 2009. enlijst B&W Smallingerland - week 11-2009 Afd. Nr. Onderwerp 5 maart 2009 BO 1. Beheer van gevonden en verloren voorwerpen Het Burgerlijk Wetboek draagt de verantwoordelijkheid voor gevonden voorwerpen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2010. Afd. Nr. Onderwerp. 8 februari 2010 enlijst B&W Smallingerland - week 6-2010 Afd. Nr. Onderwerp 8 februari 2010 BO 1. Beslissing op bezwaarschrift Stimuleringsregeling Duurzaamheid Pu. 2. Benoeming De subsidie is vastgesteld op nihil, omdat

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 januari Saza 1. Uitvoering herinrichting Sportpark Rottevalle

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Onderwerp. 18 januari Saza 1. Uitvoering herinrichting Sportpark Rottevalle enlijst B&W Smallingerland - week 4-2008 Afd. Nr. Onderwerp 18 januari 2008 Saza 1. Uitvoering herinrichting Sportpark Rottevalle De aanbesteding van het herinrichtingsplan heeft plaatsgevonden en hoewel

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 mei 2013. OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2013 OW 1. 666196 Vervangen koelmachine archief K1 De koeling in het archief K1 geeft al geruime tijd problemen. Doorgaan met

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr.

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 1-2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 2-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 6 januari 2015 Ont. 1. 1262877 Parkeren Kiryat Onoplein - blauwe

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 oktober 2013. BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein enlijst B&W Smallingerland - week 41-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 oktober 2013 BO 1. 871230 Nadeelcompensatie Raadhuisplein Belanghebbende heeft verzocht om vergoeding van planschade en schade als

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 21 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoek om planschadevergoeding Toelichting: In de vergadering van de Commissie VROM van 22 januari

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 20-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 mei 2012 Ont. 1. 441455 Zienswijze ontwerp-vergunning PI-groep in FCD Op het voornemen om een omgevingsvergunning te verlenen voor

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voor raadsvergadering d.d.: 22-01-2008 Agendapunt: 17 Onderwerp:

Nadere informatie

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono

Ont. 3. 999550 Uitnodiging kennismakingsbezoek nieuwe burgemeester Kiryat Ono Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 11-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 maart 2014 Ont. 1. 101685 E-mail van de heer P. Timmer De heer P. Timmer (energieconsulent) heeft eind oktober een

Nadere informatie

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Agendapunt 15 2006 VOORSTELLEN Nr. 185 (1) Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Onderwerp: Beslissing op bezwaar afwijzing planschade Spiegheldreef 2 Aan de raad. Beslispunten 1. het bezwaarschrift

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4

RAADSVOORSTEL. Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 RAADSVOORSTEL Vergadering van : 29 september 2009 Agendanummer : 4 Onderwerp : Programma : Noflik wenjen Nemen van een voorbereidingsbesluit en delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007.

2007. Nr. : Dnst. : BOWO. Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007. 2007. Nr. : 07.0100 Dnst. : BOWO Planschadeverzoeken Oude Vest 49 en 53. Leiden, 7 augustus 2007. Inleiding Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 19 november 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 48-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 19 november 2015 BO 1. 1514593 Subsidie Halt in de basisvorming: vaststelling 2014, aanvraag 2016 Net als in de voorgaande

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoek om planschadevergoeding Toelichting: De verzoek om planschadevergoeding is ingediend door

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 14 augustus Saza Skûtsjejier 2013 enlijst B&W Smallingerland week 34-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 14 augustus 2012 Saza 1. 494403 Skûtsjejier 2013 De afgelopen jaren zijn cultuurhistorische jaren in het teken van (Rinsema, Rink van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 8 januari 2015 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 3-2015 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 januari 2015 BO 1. 1260795 Vragen van de ChristenUnie over opkomsttijden brandweer De fractie van de ChristenUnie heeft

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning UV

ONTWERP Omgevingsvergunning UV ONTWERP Omgevingsvergunning UV 42868. Burgemeester en Wethouders hebben op 6 maart 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van het gebruik van een loods. De aanvraag

Nadere informatie

Het plaatsen van een unit (max. vijf jaar) op het adres Overstesingel 5 te Drachten

Het plaatsen van een unit (max. vijf jaar) op het adres Overstesingel 5 te Drachten enlijst B&W Smallingerland - week 24-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 juni 2008 Ont. 1. Vaststelling uitwerkingsplan Vrijburgh, eerste fase Het Uitwerkingsplan "Vrijburgh, eerste fase van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 juni 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 23-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 juni 2017 BO 1. 1937695 Strijdig gebruik A.Th. de Boer en Zn. BV, Jade 34 te Drachten A.TH. de Boer en Zn. BV (verder:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 1 december 2014 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 1 december 2014 Saza 1. 1217554 Verlenging noodopvang uitgeprocedeerde asielzoekers Vanaf 18 december 2012 is er sprake

Nadere informatie

Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda Vertrouwelijk

Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) Besluitenlijst d.d. d.d. Agenda Vertrouwelijk Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_SI_RE Toekennen planschadeverzoek art. 49 WRO, ivm uitbreiding Sparrenheuvel te Diepenveen (5 van 5) 1- Notagegevens Notanummer 386370

Nadere informatie

Onderwerp: Uitkeren planschadevergoeding naar aanleiding van het oprichten van 18 appartementen aan de Schoolstraat in Drunen

Onderwerp: Uitkeren planschadevergoeding naar aanleiding van het oprichten van 18 appartementen aan de Schoolstraat in Drunen Onderwerp: Uitkeren planschadevergoeding naar aanleiding van het oprichten van 18 Samenvatting: Inleiding: Op 4 januari 2008 heeft Ceelen rentmeesterskantoor, namens de eigenaren van het pand Schoolstraat

Nadere informatie

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief.

Besluit De raad wordt geïnformeerd conform concept-brief. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 21-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 18 mei 2017 Saza 1. 1922634 Groot onderhoud binnensportaccommodaties 2017 FBI 2. 1930449 Zaaksysteem Het Sportbedrijf

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel.

Besluit Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 46-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 november 2014 FBI/ OW 1. 1197346 Concept Gemeentelijk Rioleringsplan 2015-2018 Eens per vier jaar wordt het gemeentelijk

Nadere informatie

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem.

Besluit De gemeenteraad wordt voorgesteld in te stemmen met het wijzigen van de Gemeenschappelijke Regeling Hûs en Hiem. enlijst B&W Smallingerland - week 8-2012 Afd. Nr. Onderwerp 21 februari 2012 Ont. 1. Compensatie tijdelijke afsluiting Raadhuisplein Wij zijn geconfronteerd met het feit dat om de werkzaamheden veilig

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 februari OW Deltaprogramma 2013 enlijst B&W Smallingerland - week 9-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 februari 2013 OW 1. 621705 Deltaprogramma 2013 Het Deltaprogramma levert in 2014 voorstellen voor deltabeslissingen, waarover het

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t.

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 6-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 4 februari 2014. BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. enlijst B&W Smallingerland - week 6-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 februari 2014 BO 1. 977868 Verzoekschrift m.b.t. herziening De teamleider van Bewonersbelang "De Trisken" doet het verzoek om het besluit

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 2 september 2013. FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad enlijst B&W Smallingerland - week 36-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 september 2013 FBI 1. 850877 Termijnagenda gemeenteraad Maandelijks wordt het overzicht" Termijnagenda Gemeenteraad" geactualiseerd

Nadere informatie

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e

Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e Purmerend, Aan de gemeenteraad van Purmerend, Inleiding en probleemstelling: U ontvangt hierbij voor de 2 e maal een advies inzake de bezwaarschriften van de heer B.J.H. Brugge, De Goedemeent 15 en de

Nadere informatie

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep.

Besluit Er wordt ingestemd met het versturen van bijgevoegde waarschuwingsbrief aan de Interkerkelijke Werkgroep. Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 41-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 2 oktober 2014 Saza 1. 1163164 Waarschuwing Interkerkelijke Werkgroep (IKW) Vanaf 1 januari 2013 wordt de noodopvangregeling

Nadere informatie

Subsidieverzoek Stichting "Vrienden van het kerkje Kortehemmen"

Subsidieverzoek Stichting Vrienden van het kerkje Kortehemmen enlijst B&W Smallingerland - week 11-2008 Afd. Nr. Onderwerp 6 maart 2008 FBI 1. Sturingsnota 2008 In de Sturingsnota worden jaarlijks de accressen voor lonen, prijzen, subsidies en belastingen berekend.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 maart Ont Verlenging stimulering woningmarkt

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 7 maart Ont Verlenging stimulering woningmarkt enlijst B&W Smallingerland - week 11-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 7 maart 2013 Ont. 1. 622153 Verlenging stimulering woningmarkt Sinds de economische crisis zit de woningmarkt op slot. Het college heeft

Nadere informatie

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP).

Voor het verlenen van medewerking is een vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO vereist (ZPP). RAADSVOORSTEL Onderwerp : Vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1, WRO voor de bouw van een dienstwoning aan de Venbroekstraat te Nieuwkuijk door Van der Heijden Vastgoed B.V., Venbroekstraat 3 Nieuwkuijk.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W OPENBARE BESLUITENLIJST B&W 21-03-2017 onderwerp ambtelijk advies besluit Vaststellen besluitenlijst b&w 14-03-2017 Vaststellen besluitenlijst b&w-vergadering 14-03-2017 Gebiedsvisie en programma De Groote

Nadere informatie

Ontwerpbouwvergunning 1 e fase (08-149) tevens projectbesluit NL.IMRO.0852.PBKMONoord41010

Ontwerpbouwvergunning 1 e fase (08-149) tevens projectbesluit NL.IMRO.0852.PBKMONoord41010 Ontwerpbouwvergunning 1 e fase (08-149) tevens projectbesluit NL.IMRO.0852.PBKMONoord41010 Nummer: 08-149 Burgemeester en Wethouders van Waterland, namens dezen, het hoofd van de afdeling Volkshuisvesting,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 juli 2017 Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 36-2017 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 juli 2017 Pu. 1. 1978908 Last onder dwangsom strijdig gebruik bestemmingsplan Clubhuis MC Blackguards Op 16 juni

Nadere informatie

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt.

Probleemstelling Het vergaderschema voor b en w 2012 is gereed gemaakt. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2012 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2012 Com. 1. Verspreiding Breeduit Eind november is een kleine enquête over de bezorging van Breeduit gehouden. De resultaten van deze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 11 februari Functiewaardering Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 7-2016 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 11 februari 2016 Functiewaardering PenO 1. 1581446 Met de invoering van het nieuwe functiehuis is de regeling Organieke

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente lingewaard

Aan de raad van de gemeente lingewaard Aan de raad van de gemeente lingewaard Onderwerp Aanvraag bouwvergunning 1 e fase voor het bouwen van 3 vrijstaande (1 herbouw) en 1 dubbele woning op het perceel Kruisstraat 25 te Gendt. 1. Samenvatting

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor strijdigheid bestemmingsplan

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

Jaargang 20 01 Nummer. planschadeverzoek van de heer Van Liere en mevrouw Kasius.

Jaargang 20 01 Nummer. planschadeverzoek van de heer Van Liere en mevrouw Kasius. Raadsvoorstel Datum Dienst/sector/afdeling DSO/JZ/S&M Jaargang 20 01 Nummer 213 Kenmerk DSO 01.102518/01.005439 BGS Onderwerp Bijlagen planschadeverzoek van de heer Van Liere en mevrouw Kasius. rapport

Nadere informatie

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten)

INHOUDELIJKE TOELICHTING (waaronder beoogde doelen en/of maatschappelijke effecten) Agendapunt: 8 No. 94/'10 Dokkum, 8 november 2010 ONDERWERP: Vaststellen bestemmingsplan Ee-Skieppereed 26 SAMENVATTING: Zoals u weet zijn de twee vigerende bestemmingsplannen voor het buitengebied sterk

Nadere informatie

BO 1. Bezwaarschrift honk- en softbalvereniging Drachten Diamonds inzake weigering reclamevergunning

BO 1. Bezwaarschrift honk- en softbalvereniging Drachten Diamonds inzake weigering reclamevergunning enlijst B&W Smallingerland - week 15-2009 Afd. Nr. Onderwerp 2 april 2009 BO 1. Bezwaarschrift honk- en softbalvereniging Drachten Diamonds inzake weigering reclamevergunning U heeft besloten een reclamevergunning

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 7 juni 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de uitbreiding van een kattenopvang.

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit Aan de Raad Made, 31 augustus 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 23 september 2010 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Oprichten woning aan de Laakdijk te Terheijden in

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

Raadsvoorstel Wonen en Ruimte A 6 onderwerp. Verzoek om planschadevergoeding van dhr. D. Buiter te Klazienaveen

Raadsvoorstel Wonen en Ruimte A 6 onderwerp. Verzoek om planschadevergoeding van dhr. D. Buiter te Klazienaveen Raadsvoorstel jaar bijlagenr. commissie(s) categorie/agendanr. 2003 165 Wonen en Ruimte A 6 onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van dhr. D. Buiter te Klazienaveen Aan de raad Bij schrijven van 4

Nadere informatie

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Nr. 60207/PUV Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Zwolle, Op 9 maart 2009 hebben burgemeester en wethouders van Zwolle een aanvraag om bouwvergunning ontvangen en in behandeling genomen

Nadere informatie

: beleid naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake planschade-overeenkomsten

: beleid naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake planschade-overeenkomsten Raad : 30 september 2003 Agendanr. : 11 Doc.nr : B 2003 11821 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : beleid naar aanleiding van de uitspraak van de Hoge Raad inzake planschade-overeenkomsten

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland.

Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland. Ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Kringloopbedrijf Hart in Friesland aan De Roef 8a, Smallingerland. Burgemeester en wethouders van de gemeente Smallingerland maken bekend dat zij

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 24 MAART 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 24 MAART 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mw. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Burgemeester SECR int 15.1103 Betreft: Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 31 januari 2006

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 31 januari 2006 burgemeester en wethouders van Lopik - gehouden op 2. Bestuurszaken. 1. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 24 januari 2006. Conform vastgesteld. 2. Ingekomen stukken opgenomen

Nadere informatie

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015

- Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking: 14 juli 2015 Omgevingsvergunningen Verleende vergunningen Uitgebreide voorbereidingsprocedure Er is een omgevingsvergunningen verleend voor: - Haverstuk 8, 9203 HB Drachten, de bouw van 22 woningen, datum bekendmaking:

Nadere informatie

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen.

Besluit Besloten wordt de bewoner van Houtlaan 74 in Drachten een aanlijngebod op te leggen. enlijst B&W Smallingerland - week 2-2011 Afd. Nr. Onderwerp 6 januari 2011 BO 1. Opleggen aanlijngebod hond, Houtlaan 74 in Drachten De hond waar het om gaat heeft iemand aangevallen, holt achter kinderen

Nadere informatie

* *

* * *16.074696* 16.074696 OMGEVINGSVERGUNNING nr. 255661 Uitgebreide procedure Het College van burgemeester en wethouders van Uden heeft op 30 maart 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT

BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Bijlage bij nr. 2006-151 BIJLAGE BIJ HET RAADSVOORSTEL INZAKE HET BEZWAARSCHRIFT TEGEN HET VOORBEREIDINGSBESLUIT VOOR HET BEDRIJVENTERREIN KOPPELING DE SCHAFT Onderwerp Bezwaarschrift van Van Riet en Associees,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Projectbesluitprocedure De Haal 58a. Dienstverlening DV-ADE CBW-CST

Raadsvoorstel. Projectbesluitprocedure De Haal 58a. Dienstverlening DV-ADE CBW-CST Titel Nummer 10/50 Projectbesluitprocedure De Haal 58a Datum 8 september 2010 Programma Fase Onderwerp Verzoek om medewerking te verlenen aan de projectbesluitprocedure De Haal 58a Gemeentehuis Bezoekadres

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

Projectbesluit. Onderwerp: Vaststelling Projectbesluit bestemmingswijziging Zuidbuurt 10a te Maassluis

Projectbesluit. Onderwerp: Vaststelling Projectbesluit bestemmingswijziging Zuidbuurt 10a te Maassluis Projectbesluit Onderwerp: Vaststelling Projectbesluit bestemmingswijziging Zuidbuurt 10a te Maassluis Burgemeester en wethouders van Maassluis Gelet op: Projectbesluitprocedure Op grond van het artikel

Nadere informatie

F. Berting B. Halman. Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s:

F. Berting B. Halman. Strategisch > Politiek gevoelig Regelgeving Risico s: Onderwerp:Onderwerp Besluitvorming inzake vrijstelling artikel 19 lid 2 WRO en aanvraag bouwvergunning voor het uitbreiden van een woning en bouwen van een carport, berging en overkapping aan het Hollandscheveldse

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid RTG: 12-10-2015 Raadsvoorstel: 22-9-2015, nr. 2015-53 Portefeuillehouder: Programma:

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 49-2012. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 29 november 2012 enlijst B&W Smallingerland - week 49-2012 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 29 november 2012 BO 1. 552288 Subsidie "Halt in de basisvorming": vaststelling 2011, aanvraag 2013 Halt Noord Nederland heeft een subsidieverzoek

Nadere informatie

Made, 13 mei 2003. Raadsvergadering 3 juli 2003 Aan de Raad. Agendapunt 8. Onderwerp. Voorstel. Financiële gevolgen

Made, 13 mei 2003. Raadsvergadering 3 juli 2003 Aan de Raad. Agendapunt 8. Onderwerp. Voorstel. Financiële gevolgen Raadsvergadering 3 juli 2003 Aan de Raad Agendapunt 8 Made, 13 mei 2003 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Verzoek om planschadevergoeding ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Overeenkomstig

Nadere informatie

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning

8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds mei 2013 Projectomgevingsvergunning 8 juli 2014 Mevrouw B. Bartelds 2013-0068 0595 42 1140 2 mei 2013 Projectomgevingsvergunning (Adres) (Aanhef), Burgemeester en wethouders hebben op 2 mei 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden.

Probleemstelling Stichting Beeldende Kunst Friesland heeft haar jaarstukken over het jaar 2011 aangeboden. enlijst B&W Smallingerland - week 15-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 4 april 2013 OW 1. 642093 Invoering "Mobiel Parkeren" Het betaald parkeren in Drachten wordt op straat geregeld door gebruik te maken

Nadere informatie

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd.

Besluit 1. Het verzoek tot het toekennen van een extra bijdrage wordt afgewezen. 2. Liudger wordt schriftelijk geïnformeerd. enlijst B&W Smallingerland - week 45-2008 Afd. Nr. Onderwerp 30 oktober 2008 BO 1. Bezwaar inzake planschade Van Haersmaplein 7 en 8 te Drachten Het betreft planschade, die verband houdt met het nieuwe

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip "Annemarij"

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip Annemarij CONCEPT afdeling Stedelijke Ontwikkeling De heer E.P. Blaauw Postbus 10075 1001 EB AMSTERDAM ambtenaar : Mw. A. van Kruijssen uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 222 uw kenmerk : fax : ons kenmerk :

Nadere informatie

7. Bij de planvaststelling heeft de raad (voor zover in casu relevant) besloten om:

7. Bij de planvaststelling heeft de raad (voor zover in casu relevant) besloten om: Bijlage 2. Juridische uiteenzetting De onderbouwing van dit raadsbesluit is juridisch complex door de chronologie van besluitvorming (in de procedures voor aanlegvergunning en vaststelling bestemmingsplan)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur

Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 3 april FZ Werkplek apparatuur Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 14-2018 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 3 april 2018 FZ 1. 2142296 Werkplek apparatuur Gedurende de afgelopen periode zijn er diverse adviezen ingediend over

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43

Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43 Embargo tot vrijdag 6 maart 2015 Onderwerp Beslissen op verzoeken tegemoetkoming planschade eigenaren/ bewoners de Meeuwse Acker 12-33, 12-35, 12-37 en 12-43 Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer

Nadere informatie

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld.

Publiek. De overwegingen die aan dit besluit ten grondslag liggen worden verderop in dit document per activiteit vermeld. Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 12 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van een woning.

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Verzoek Schoolstraat 10 en 12 Ossenzijl (Viswinkel) Nummer: Datum vergadering: 14-10-2008 Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: 1. De raad voor te

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 januari 2014. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie