Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws oktober 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws oktober 2016"

Transcriptie

1 Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws oktober 2016

2 Beste ouders en kinderen, Alles komt weer goed en vlot op gang. Na zo een maand school, lijkt de vakantie al een eeuwigheid geleden. Oktober staat voor de deur tijdens deze maand is er de Week van het Bos. Een moment om zeker eens naar buiten te gaan, het bos in. Daar kan je nu volop genieten van herfstgeuren en -kleuren, een rijk gamma aan mooie paddenstoelen. Jammer genoeg merken we ook nog te vaak heel wat afval in de bossen. Mensen komen er om zich te ontspannen, maar gooien nog te vaak koek- en snoeppapiertjes, lege flesjes achteloos weg Tijdens onze natuurateliers is er een groepje dat erop uit trekt om deze rotzooi te verzamelen eigenlijk zouden ze met lege zakken moeten terugkeren maar jammer genoeg hebben ze vaak meerdere afvalzakken nodig Mocht iedereen nu een beetje meer zorg dragen voor de omgeving, dan zou het veel leuker zijn en zouden we nog intenser kunnen genieten van de natuur en de open ruimte. Deze maand organiseert de ouderraad een boekenbeurs op 21 oktober. Uitgeverij Pardoes komt naar de school met een leuk en mooi aanbod aan goede kinderboeken. Je kan er tegen groothandelsprijzen boekjes kopen misschien al een leuk geschenk in het vooruitzicht van de komende feestdagen. Weet dat een deel van de opbrengst van deze verkoop ten goede komt aan de kinderen van de school Tot slot gaan deze maand ook de juffen en meester zich toeleggen om elementen van mindfulness en yoga in de klas te kunnen inbrengen Die woensdag hoeven de kinderen niet naar school. (26 oktober). Directeur Kris.

3 Nieuws uit het web De week van het bos staat dit jaar ook in het teken van bewegen. We zijn met de school ingeschreven om één mijl (1,6 km) elke dag met de kinderen af te leggen Maar de week van het bos biedt hiertoe ook een goede gelegenheid. Sporten in de bossen (en dat zonder er zwerfvuil achter te laten) lijkt een ideale combinatie. Inspiratie vind je alvast op Familienieuws Overleden De overgrootoma van Mathis (Kikkerklas) is op 3 september 2016 overleden. Hélèna Klaes werd 82 jaar. We bieden ons medeleven aan aan de familie.

4 Tuur wil ontstressen en genieten De natuur brengt innerlijke processen op gang. Regelmatig maak je mee, dat er wijsheden komen boven drijven als je een leuk gesprekje hebt met kinderen. Je blijft versteld staan van de wijsheden die kinderen vertellen als ze in de natuur verblijven. Wat ze vertellen komt vanuit een ander deel van hen en getuigt van een diepe wijsheid. Over zichzelf, mensen om hen heen, de wereld, het universum In de natuur is de waarneming anders: een weiland vol paardenbloemen maakt meer bij ze los dan enkele paardenbloemen in de berm. Dit boort diepere gevoelens in kinderen aan. Ze ontdekken gelijkenissen tussen hetgeen ze in de natuur zien en hun eigen leven of dat van familieleden. Ze maken contact met bomen en hebben oog voor details. Laat je kind in een weiland vol bloemen, bloemen kiezen die op de gezinsleden lijken. Welke bloem lijkt op papa: een grote uitbundige of juist een klein bescheiden bloemetje? En kiezen ze bloemen die al helemaal open gebloeid zijn of zijn het ontluikende bloemen? Kinderen laten op deze manier zien hoe ze naar de mensen om zich heen kijken. De variatie aan kleuren in de natuur hebben ook een positieve uitwerking op het welzijn van kinderen. Het intense groen van een weiland met daarin felgekleurde bloemen is voeding voor de ziel. Wanneer dan ook nog de lucht strakblauw is, brengt dit een contact met de diepere lagen in ons teweeg. Deze felle kleuren hebben veel yang-energie en die hebben we nodig om ons op te laden. Naast de kleuren, vind je in de natuur nog andere elementen waar het in huis vaak aan ontbreekt: organische vormen en ruimte. Ook dit heeft een diepere uitwerking op ons. Regelmatig gebeurt het, dat kinderen tijdens het buiten zijn weinig zeggen, maar dat er processen bij hen in gang worden gezet. Op een later moment vertellen ze dingen die je nog niet eerder hebt gehoord, soms met een spiritueel tintje.

5 MAANDKALENDER OKTOBER 2016 OKTOBER ZA ZO MA DI WO Tutti Frutti (start): DO Veggiedag 13 :15 Lager Natuurateliers 13 :15 G1 Medisch onderzoek op school VR Lager RAPPORT ZA ZO MA 15:45 Ouders op uitnodiging van G2-G6 Oudercontact DI WO DO Veggiedag 13 :15 Lager Natuurateliers VR 13:00 Lager Zwemmen in Sinbad

6 ZA ZO MA 15:45 G1 Oudercontact voor alle ouders van G DI 20:00 Ouders Ouderraad WO 11 :10 Lager Leerlingenraad DO VR 15 :40 Iedereen Boekenbeurs : Pardoes ZA ZO MA 9:00 G1-G2 Kronkeldiedoe in Waasmunster 13:15 G1-K3 Expleuteren DI G3-G6 Sporten in de sporthal Ter Beke WO Iedereen GEEN KLAS DO 9 :00 G3 Spelcarrousel in Wachtebeke 13 :30 K3 Zwemmen in Wachtebeke VR 8 :30 G5 Medisch onderzoek in CLBcentrum ZA 11 :10 Iedereen Vieren jarigen 13 :00 Lager Zwemmen

7 ZO Grootouderpicknick Samen met 140 grootouders hebben onze kleuters op 9 september een fijne nazomerse namiddag beleefd op onze Ritsheuvel. Er werden lekkernijen geserveerd waartussen iedereen naar eigen eetlust en meug kon kiezen. Onze kleuters maakten daarvoor lekkere hapjes klaar in het thema van de klas: lieveheersbeestjes, kikkerhapjes en bijtjes. Verder was er gazpacho, yoghurt met fruitsiroop, verschillende soorten versbereide koude thee met kruiden uit de schooltuin, fris bio-citroenwater, fruitsappen en fruitsla. Mama's hielpen ons vooraf met de mini-sandwiches met verschillende soorten beleg. Er waren nog lekkere groentjes: tomaatjes, wortelstokjes en komkommertjes... Het resultaat was een gezonde picknick in een ontspannen sfeer! Dank aan Veronique, Jeanine en Leen bij de logistiek vooraf. En Ellen, dochter van Sylvie, op het feest... En natuurlijk dank aan de enthousiaste grootouders! Tot een volgende keer! De kleuters en kleuterleidsters en kinderverzorgster.

8 Een buitengewone schooldag voor groep 5 Loodzware boekentassen, gloeiendhete boekentassen, maar ook een onzichtbare meester. Dat kon allemaal in de eerste muzoles.

9 Een goede pengreep hoe leer je dat? Bij het leren schrijven op school wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van een goede potloodgreep of pengreep. Om vloeiend en makkelijk te kunnen schrijven is het belangrijk dat een kind het potlood of de pen op de juiste manier vasthoudt. Voor sommige kinderen blijkt het echter behoorlijk moeilijk om deze potlood- of pengreep goed onder de knie te krijgen. Dan is het verstandig om hier thuis ook wat aandacht aan te besteden. Hoe je dat aanpakt, lees je hieronder. Wat wordt bedoeld met potloodgreep? Met het woord potloodgreep of pengreep/pennengreep wordt de manier aangeduid waarop kinderen hun potlood of pen vasthouden. Het aanleren van de juiste potloodgreep is een van de belangrijkste motorische vaardigheden die kleuters onder de knie moeten krijgen. Het is belangrijk een goede pengreep aan te leren op kleuterleeftijd, want zodra de pengreep is ingesleten, is hij nog moeilijk te corrigeren. Maar het op de juiste manier vasthouden van de pen blijft gedurende de hele basisschoolperiode een belangrijk punt van aandacht in het schrijfonderwijs. Waarom is de juiste pengreep zo belangrijk? Schrijven is een belangrijk vak op de basisschool. Wie als kind leert om een pen/potlood op de juiste manier vast te houden, heeft daar zijn/haar hele leven profijt van. Een juiste pengreep voorkomt kramp en vermoeidheid (de bekende lamme arm van het schrijven ) en zorgt bovendien voor een netter handschrift. Hoewel steeds vaker stemmen opgaan dat goed kunnen schrijven tegenwoordig niet meer zo erg belangrijk is we gebruiken immers voor heel veel zaken de computer is het belang van een net

10 handschrift en een soepele manier van schrijven nog altijd groot zolang schrijven een rol speelt in ons onderwijssysteem en onze maatschappij. Voor kinderen is vlot en krampvrij kunnen schrijven van wezenlijk belang voor een succesvolle schoolcarrière. Zonder de juiste schrijftechniek kunnen kinderen in de hogere leerjaren van de basisschool vaak niet het benodigde schrijftempo halen (of ze beginnen in hun haast zo slordig te schrijven dat het haast onleesbaar wordt). Op de middelbare school en het hoger onderwijs geldt dat nog veel sterker. Daar ligt het tempo nog hoger, zodat ze het helemaal niet meer kunnen volgen en soms een zware leerachterstand oplopen of onleesbare antwoorden opschrijven bij proefwerken en examens. Kinderen met schrijfmotorische problemen worden vaak onterecht als lui en slordig omschreven, Hij doet zijn best niet, Ze is gewoon wat trager dan de anderen Ook faalangst is een regelmatig voorkomend probleem bij kinderen met schrijfproblemen. Het is dan ook heel belangrijk dat je als ouder van een kleuter, steeds aandacht geeft aan de pengreep, wanneer je kleuter tekent en kleurt. Spreek er steeds op, corrigeer de pengreep Hoe ziet een goede potloodgreep of pengreep eruit? Bij een goede potloodgreep nemen duim en wijsvinger samen het potlood vast, de middelvinger ondersteunt het potlood: de driepuntsgreep. Sommige kinderen houden hun potlood maar net boven de punt vast. Daardoor buigen ze zich tijdens het schrijven te ver voorover omdat ze graag de potloodpunt willen zien. Ze moeten leren het potlood boven het afgeslepen gedeelte vast te houden: rechtshandigen ongeveer 2 centimeter boven het puntje, linkshandigen zo n 2,5 à 3 centimeter. Veelvoorkomende fouten: wijsvinger én middelvinger op het potlood, meerdere vingers op het potlood of de duim gaat over de wijsvinger heen.

11 Natuurlijk kan je met een andere pennengreep ook schrijven, maar het is eenvoudigweg niet de beste en vlotste manier om te schrijven. Je kunt het vergelijken met technieken die in sport worden aangeleerd. Je kunt bijvoorbeeld ook best met je tenen tegen een voetbal stampen, maar het is niet de beste voetbaltechniek en het geeft dus ook niet het beste resultaat.

12 Een uitgave van Berkenboom Basisschool De Ritsheuvel Kemzekestraat Belsele - Puivelde Tel. : 03/ info@deritsheuvel.be

nieuwsbrief 12 november 2014 nummer 3 TERUGBLIK BSO NIEUWS

nieuwsbrief 12 november 2014 nummer 3 TERUGBLIK BSO NIEUWS nieuwsbrief 12 november 2014 nummer 3 BSO NIEUWS TERUGBLIK Nostalgie is waar één van onze kinderen mee bezig is geweest. Zoals u heeft gezien hangen er gekleurde banden aan de muren van de kleuterschuur

Nadere informatie

Oefenen van letters, woorden en zinnen door elkaar. Maar ook rekenen, niets is ons te naar!

Oefenen van letters, woorden en zinnen door elkaar. Maar ook rekenen, niets is ons te naar! Oefenen van letters, woorden en zinnen door elkaar. Maar ook rekenen, niets is ons te naar! Groep 3 Godsdienst: Twee keer per week wordt er een bijbelverhaal verteld. Hiervoor gebruiken we de methode Kind

Nadere informatie

Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws november 2016

Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws november 2016 Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws november 2016 Beste ouders en kinderen, Ook al eindigde oktober met het annuleren van onze boekenbeurs, omdat er in de communicatie met de uitgeverij

Nadere informatie

Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws september 2016

Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws september 2016 Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws september 2016 Beste ouders en kinderen, Hebben jullie genoten van de voorbije vakantie? De natuur ingetrokken en met al je zintuigen ontdekt hoe rijk

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016

NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 NIEUWSBRIEF OUDERS MEI 2016 DECEMBER 2006 MEDEDELINGEN Vrije dagen in mei (even herhalen) woensdag 4 mei Pedagogische studiedag voor de leerkrachten (vrije dag voor alle kinderen) donderdag 5 mei Hemelvaartsdag

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2018

Activiteitenplanning Juni 2018 Activiteitenplanning Juni 2018 Vrij 1 Besteldag soep 8.45-10.00 u.: Kunsttruck 3N + 3R (op school, ouders welkom!) Speelplaats opruimen: 1B Za 2 Zo 3 Ma 4 Di 5 13.20-15.00 u.: Feest voor de papa s Hele

Nadere informatie

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel Kinderbergnieuws Nieuwsbrief november 2017 Beste lezer, Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 01 zo 02:40 4,53 09:18 0,24 16 ma 03:25 4,71 10:10-0,10 01 wo 03:39 4,72 10:31 0,01 16 do 04:28 4,57 11:11 0,10 14:59 4,65 21:31 0,43 15:51 4,75 22:27 0,36

Nadere informatie

Leren schrijven 4/5 JAAR. Van puntjes tot lijn. Lijnen en versiering. Van lijn tot letter. Om thuis te doen

Leren schrijven 4/5 JAAR. Van puntjes tot lijn. Lijnen en versiering. Van lijn tot letter. Om thuis te doen K E O B F IJ R H C S MIJN Leren schrijven 4/5 JAAR Van puntjes tot lijn Lijnen en versiering Van lijn tot letter Om thuis te doen 2 Van school tot thuis Van school tot thuis Beste ouders, Leren schrijven

Nadere informatie

Oefenschrift. Naam. Klas

Oefenschrift. Naam. Klas Leren schrijven Oefenschrift Oefeningen met het vulpotlood volgend op de waskrijtstift voor een optimale bewegingsuitvoering en als voorbereiding op eerste schrijfoefeningen.. Naam Klas Leren Schrijven

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 Vlaamse overheid Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 01 vr 05:39 4.14 - - 16 za 05:21 4.47 - - 01 ma 06:23 3.95 00:26 0.92 16 di 07:05 4.20 01:06 0.64 18:11 4.09 12:23 0.55 17:59 4.47 12:13 0.17

Nadere informatie

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 Vlaamse overheid Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 01 di 03:06 4.51 09:46 0.22 16 wo 03:52 4.75 10:39-0.17 01 vr 04:03 4.73 10:54 0.04 16 za 04:59 4.49 11:40 0.23 15:27 4.61 21:57 0.47 16:22

Nadere informatie

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Kinderparlement

GAZET PRESENT. Maandblad van basisschool OLVP. Jaarthema. En wat is jouw superkracht? Kinderparlement GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 9 Nr.2 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2016 2017 Jaarthema En wat is jouw superkracht? Kinderparlement 2016-2017 Democratisch vergaderen

Nadere informatie

SCHRIJVEN. Doel workshop. Definitie van schrijven. Soorten schrijfproblemen. Handvatten om het schrijven te verbeteren

SCHRIJVEN. Doel workshop. Definitie van schrijven. Soorten schrijfproblemen. Handvatten om het schrijven te verbeteren SCHRIJVEN Doel workshop Soorten schrijfproblemen Handvatten om het schrijven te verbeteren Definitie van schrijven Schrijven is het op papier zetten van een boodschap Motorische vaardigheid Communicatiemiddel

Nadere informatie

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5

31 januari 2019 Jaargang: Editie: 5 31 januari 2019 Jaargang: 2018-2019 Editie: 5 Agenda 21 januari t/m 8 februari cito afname 8 februari studiedag 16 februari t/m 24 februari voorjaarsvakantie 8 8 februarifebruari studiedag Lang zullen

Nadere informatie

Schrijfprotocol. Obs de Wezeboom. Oosteinde. Schrijfprotocol obs de Wezeboom versie; 01-08-2015 1

Schrijfprotocol. Obs de Wezeboom. Oosteinde. Schrijfprotocol obs de Wezeboom versie; 01-08-2015 1 Schrijfprotocol Obs de Wezeboom Oosteinde Schrijfprotocol obs de Wezeboom versie; 01-08-2015 1 Inleiding Voor u ligt het schrijfprotocol van obs de Wezeboom. In dit protocol worden de volgende onderdelen

Nadere informatie

Oefenschrift. 24 oefeningen met de griffix -Waskrijtstift. Eerste oefeningen met de waskrijtstift voor een optimale bewegingsuitvoering. Naam.

Oefenschrift. 24 oefeningen met de griffix -Waskrijtstift. Eerste oefeningen met de waskrijtstift voor een optimale bewegingsuitvoering. Naam. Leren schrijven Oefenschrift Eerste oefeningen met de waskrijtstift voor een optimale bewegingsuitvoering. Naam Klas 24 oefeningen met de griffix -Waskrijtstift Leren Schrijven -systeem Succesvol leren

Nadere informatie

Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws maart 2017

Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws maart 2017 Jaargang 38 Natuurschool Berkenboom Ritsheuvelnieuws maart 2017 Beste ouders en kinderen, Dikketruiendag 2017 zullen we niet snel vergeten. Geheel onverwachts vernamen we van de verantwoordelijken van

Nadere informatie

DEELBEWEGING 1 VAN HET SCHRIJVEN: LINKSHANDIG VERSUS RECHTSHANDIG

DEELBEWEGING 1 VAN HET SCHRIJVEN: LINKSHANDIG VERSUS RECHTSHANDIG DEELBEWEGING 1 VAN HET SCHRIJVEN: LINKSHANDIG VERSUS RECHTSHANDIG LINKSHANDIG RECHTSHANDIG DEELBEWEGING 2 VAN HET SCHRIJVEN: LINKSHANDIG VERSUS RECHTSHANDIG LINKSHANDIG RECHTSHANDIG DEELBEWEGING 3 VAN

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Naar het eerste leerjaar

Naar het eerste leerjaar Naar het eerste leerjaar Overgang eerste leerjaar We kijken eerder naar het ontwikkelingsniveau van uw kind dan naar de leeftijd en proberen het zo een stukje verder te brengen in zijn ontwikkeling. De

Nadere informatie

Informatieboekje (voor)lezen

Informatieboekje (voor)lezen Informatieboekje (voor)lezen Welkom op basisschool Het Mozaïek Algemeen Uw kind is in een ontwikkelingsfase gekomen waarbij hij/zij met regelmaat in contact komt te staan met andere kinderen / volwassenen.

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten,

Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten, Beste ouders, leerlingen en Driegaaiensympathisanten, De start van de lente, de intrede van het zomeruur, de eerste zonnestralen mét maartse buien en aprilse grillen, alles doet ons eraan herinneren dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie.

Nieuwsbrief. Brrr. Stop. Jouw mening telt. In dit nummer: te bergen. Of toch wel.. We doen met de school immers mee aan een kledinginzamelactie. Nieuwsbrief M I L L E K E M O L Jaargang 19, nr 6 Februari 2018 Brrr Het laatste koudeoffensief hebben we nu (hopelijk) bijna achter de rug. Nog iets te vroeg wellicht om je winterkledij definitief weg

Nadere informatie

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei 1. Maandplanning MEI 2017 Ma 1 mei Dag van de Arbeid Vrijaf voor iedereen Di 2 mei Wo 3 mei Voormiddag Bloemenverkoop Vrijwilligers zijn welkom! kleuterspeelplaats Je kan je bestelde bloemen komen afhalen

Nadere informatie

Vrije School Bierbeek

Vrije School Bierbeek Kinderbergnieuws Nieuwsbrief februari 2018 Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be Pagina 1 van 6 Kalender Do 1 zwemmen 1 / huiswerkklas L4-5-6 Vr 2 Za 3 Zo 4 dikke-truienweek

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 29 Donderdag 9 april 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

9-2-2016. Het volgen en ontwikkelen van de kleine motoriek. Wat heb je met de kleine motoriek? MOTORISCHE ONTWIKKELING. Breda 2 februari 2016

9-2-2016. Het volgen en ontwikkelen van de kleine motoriek. Wat heb je met de kleine motoriek? MOTORISCHE ONTWIKKELING. Breda 2 februari 2016 MOTORISCHE ONTWIKKELING Wat heb je met de kleine motoriek? Het volgen en ontwikkelen van de kleine motoriek Breda 2 februari 2016 Hans Stroes Voorkennis? Hoe volg jij de kleinmotorische ontwikkeling? En

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

1 Za 16 Zo. 2 Zo septemberkermis 17 Ma Zwemmen L6 / Vlinders Sterren A. 3 Ma Zwemmen L4 18 Di. 4 Di 19 Wo Loopcross Menen.

1 Za 16 Zo. 2 Zo septemberkermis 17 Ma Zwemmen L6 / Vlinders Sterren A. 3 Ma Zwemmen L4 18 Di. 4 Di 19 Wo Loopcross Menen. 1 Za 16 Zo 2 Zo septemberkermis 17 Ma Zwemmen L6 / Vlinders Sterren A 3 Ma Zwemmen L4 18 Di 4 Di 19 Wo Loopcross Menen 5 Wo 20 Do 6 Do 21 Vr Strapdag 7 Vr 22 Za 8 Za 23 Zo 9 Zo 24 Ma Zwemmen L3/ Kevers

Nadere informatie

Op stap naar het 1 e leerjaar

Op stap naar het 1 e leerjaar Op stap naar het 1 e leerjaar Schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe! Zwevegem, 26 november 2009 Lieven Coppens Inleiding Uit de kindermond Ik wil niet naar het eerste leerjaar want daar mag ik niet

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Maandbrief december 2018

Maandbrief december 2018 Maandbrief december 2018 schooljaar 2018-2019 Beste ouders Toch vooraf een woord van dank aan onze ouderraad voor het organiseren van een succesvolle werkdag met heel wat helpende handen! Ook de voorleesweek

Nadere informatie

Ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje in de klas, op de speelplaats of in de school al goed gevonden.

Ondertussen heeft iedereen zijn of haar plaatsje in de klas, op de speelplaats of in de school al goed gevonden. VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en vrienden van onze school, Op 1 september stapten 83 paar kleine voetjes, gevolgd door 140 paar grotere voeten op de tonen van de Radetzky march onze schoolpoort binnen.

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders van nieuwe leerlingen

Infoboekje. voor ouders van nieuwe leerlingen Infoboekje voor ouders van nieuwe leerlingen 2 Beste ouders, Uw kind gaat bijna naar de instroomgroep (groep 0) of naar groep 1. Dit is een mijlpaal voor u als ouder, maar ook voor uw kind(eren)! Door

Nadere informatie

U kunt gebruik maken van de handige betaalknop!

U kunt gebruik maken van de handige betaalknop! 1. Schoolrekening 2 de trimester Donderdag 21 februari werd de 2 de schoolrekening van dit schooljaar opnieuw digitaal doorgestuurd (met betaalknop). Uiterste betaaldag is 15. Hebt u geen rekening gekregen?

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Op stap naar het 1 e leerjaar Wat is schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe!

Op stap naar het 1 e leerjaar Wat is schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe! Op stap naar het 1 e leerjaar Wat is schoolrijpheid? Ook de ouders doen er toe! Lieven Coppens Vooraf De ontwikkeling van een kind verloopt op verschillende domeinen. Elk kind ontwikkelt op zijn eigen

Nadere informatie

Het is een drukke tijd, voor kinderen, leerkrachten en ouders. We wensen iedereen veel moed toe en delen extra schouderklopjes uit!

Het is een drukke tijd, voor kinderen, leerkrachten en ouders. We wensen iedereen veel moed toe en delen extra schouderklopjes uit! Nieuwsbrief 1 juni 2013 Schooljaar 2012-2013 Beste ouders en kinderen Beste ouders, Haast niet te geloven, het schooljaar zit er bijna op. Uw kinderen hebben een hele weg afgelegd, niet? Ziet u ze ook

Nadere informatie

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen

Eerste communie uur St.-Lambertuskerk Neerharen NIEUWSBRIEF Juni 2019 Agenda Do 30/05 Vr 31/05 Zo 02/06 Wo 05/06 Do 06/06 Zo 09/06 Ma 10/06 Di 11/06 Vrijaf O.L.Hemelvaart Vrijaf Brugdag Eerste communie 09.30 uur St.-Lambertuskerk Neerharen Eersteklassers

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar maart Beste ouders en kinderen

Nieuwsbrief. Schooljaar maart Beste ouders en kinderen Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 maart 2012 Beste ouders en kinderen De winter loopt op zijn einde. Af en toe laat de lente zich al voorzichtig voelen. De eerste bloemen steken hun kopjes boven en zonnestralen

Nadere informatie

Bedankt juf Magda Geniet van uw welverdiende pensioen!

Bedankt juf Magda Geniet van uw welverdiende pensioen! Bedankt juf Magda Geniet van uw welverdiende pensioen! (juf Magda was tot vandaag kinderverzorgster in onze kleuterschool) Juf Magda en haar echtgenoot Marc werden donderdag 25.10.18 door James (directeur

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

STAP JE MEE?

STAP JE MEE? STAP JE MEE? Het maandthema voor oktober is dialoog. We besteden deze maand extra aandacht aan onze taal: hoe we met elkaar communiceren, wat je wanneer wel en niet kan zeggen,... 03 665 05 51 directie@sint-vincentschool.be

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

6 een mogelijke opbouw van oefeningen

6 een mogelijke opbouw van oefeningen 6 een mogelijke opbouw van oefeningen We bieden hier een oefenpakket aan, bestaande uit oefeningen die onmiddellijk in de klas of thuis kunnen worden gemaakt. Het is absoluut niet de bedoeling om een volledige

Nadere informatie

Samen zoeken we onze eigen weg!

Samen zoeken we onze eigen weg! 1 Samen zoeken we onze eigen weg! Sint-Lutgardisschool Westendelaan 344 8434 Westende (058) 23 35 34 sintlut1@gmail.com www.stluwe.be De school waar uw kinderen thuis zijn. Oktober 2015 Beste ouders, Het

Nadere informatie

Infoboekje Ouders:Opmaak :05 Pagina 2

Infoboekje Ouders:Opmaak :05 Pagina 2 Infoboekje Ouders:Opmaak 1 16-05-2017 Infoboekje voor ouders van nieuwe leerlingen 12:05 Pagina 1 Infoboekje Ouders:Opmaak 1 16-05-2017 12:05 Pagina 2 2 Infoboekje Ouders:Opmaak 1 16-05-2017 12:05 Pagina

Nadere informatie

Uit de greep van de pen.

Uit de greep van de pen. Uit de greep van de pen. Met mijn kleine fijne handjes kom ik ook in jouw wereld zien. Ik wil rekken, strekken, plooien, draaien, graaien. Met alle vingers tien. Laat me sukkelen en proberen. Geef me wat

Nadere informatie

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders

Sociaal netwerk. Handleiding voor begeleiders Sociaal netwerk Handleiding voor begeleiders Algemene tips voor begeleider Het beste uit jezelf! Philadelphia vindt het belangrijk dat cliënten zich net als ieder ander mens kunnen ontwikkelen. Hierbij

Nadere informatie

Basisschool De Zonnebloem Koewacht 03/

Basisschool De Zonnebloem Koewacht   03/ Basisschool De Zonnebloem Koewacht www.koewacht.be dir.zonnebloem@koewacht.be 03/779 84 65 SEPTEMBER 2017 De Zonnebloem wie is wie? Miek De Bock (0472/64 77 89) (dir.zonnebloem@koewacht.be) begroet je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF november 5/

NIEUWSBRIEF november 5/ NIEUWSBRIEF november 5/ 2017-18 Spaghettifeest allen daarheen! Zaal Holvenia 2440 Geel!!! Graag herinneren we jullie eraan dat de inschrijvingen voor het spaghettifeest nu maandag 13 november in ons bezit

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest

K1A L6: Generale repetitie schoolfeest NIEUWSBRIEF April 2018 Agenda Paasvakantie van zaterdag 31/03/2018 t.e.m. zondag 15/04/2018 Ma 16/04 Di 17/04 Wo 18/04 Do 19/04 Vr 20/04 Wo 25/04 Do 26/04 Vr 27/04 Ma 30/04 Di 01/05 Wo 02/05 Do 03/05 L5

Nadere informatie

Saenparel INFO

Saenparel INFO Saenparel INFO 11-11-2013-25-11-2013 Agenda: Ma 11-11 Sint Maarten Di 12-11 NIO toets voor groep 8 08.45-11.00 uur Wo 13-11 Gesprekken voorlopig advies groep 8 Do 14-11 Groep 1 2 naar Natuurmuseum Ma 18-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 november 2018

Nieuwsbrief 30 november 2018 Denk als een wereldburger en gedraag je als een goede buur Nieuwsbrief 30 november 2018 Beste ouders, Het jaar 2018 is al weer bijna ten einde. Nog 3 drukke weken met het sinterklaas- en kerstfeest en

Nadere informatie

Herderscheenieuwsbrief

Herderscheenieuwsbrief Herderscheenieuwsbrief Woordje van de directeur. Geachte ouders/verzorgers, Jaargang 15 De laatste, en zeker ook wel leuke, loodjes zijn aangebroken.! Intussen is bekend naar welke groepen of scholen onze

Nadere informatie

OKTOBER Maandplanning. Do 12 okt. Inzegening lokalen 6AB eucharistieviering. Abt Leo en 6AB lagere school. Ma 2 okt voormiddag 13.

OKTOBER Maandplanning. Do 12 okt. Inzegening lokalen 6AB eucharistieviering. Abt Leo en 6AB lagere school. Ma 2 okt voormiddag 13. 1. Maandplanning OKTOBER 2017 Zo 1 okt Ma 2 okt voormiddag 13.45u Inzegening lokalen eucharistieviering Abt Leo en lagere school Lokalen abdijkerk Di 3 okt Na schooltijd Oudercontact 1AB Lokalen 1AB Wo

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar!

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr 3 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 2019 Voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Eetfestijn! Bedankt Meer dan 600 enthousiaste

Nadere informatie

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR.

WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. WOORDJE VAN DE DIRECTEUR. Beste leerlingen en ouders Het is weer zover : een nieuw schooljaar een nieuwe start. Na 8 weken vakantie gaan we weer van start. Voor sommigen is dit een blij weerzien met vertrouwde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding

Nieuwsbrief. Moet er nog taart zijn? Hoog bezoek MILLEKEMOL. fietspool: een groep kinderen die onder begeleiding Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 7 MAART 2014 MILLEKEMOL Moet er nog taart zijn? In dit nummer: Spelen met taal 2 Zondag 23 maart werden een recordaantal taarten en pizza s rondgebracht: liefst 1140 stuks verdwenen

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

juni Individuele ouderavond KS

juni Individuele ouderavond KS 1. TUINFEEST Het werd weer een topeditie, ons jaarlijks tuinfeest! Zonnekind kleurt je dag is er eentje om in te lijsten De weergoden waren ons super goedgezind en stuurden ons tropische temperaturen,

Nadere informatie

NOVEMBER Een school vol kleur! Kwartiermakers in de voorleesweek!

NOVEMBER Een school vol kleur! Kwartiermakers in de voorleesweek! Basisschool De Zonnebloem Koewacht www.koewacht.be dir.zonnebloem@koewacht.be 03/779 84 65 NOVEMBER 2018 Een school vol kleur! Koning Goudgeel en Eefje Donkerblauw probeerden hun zusje Eefje Hagelwit met

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba.

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba. V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 PARELTJES directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Kalender 2015-2016 Niemand

Nadere informatie

Schoolkalender 2015-2016

Schoolkalender 2015-2016 Basisschool Sint-Antonius Pastoor Bontestraat 2 9900 Eeklo Tel: 09-3773230 www.sint-antonius.be Schoolkalender 2015-2016 Basisschool Sint-Antonius directie directie.sintantonius@coltd.be secretariaat secretariaat.sintantonius@coltd.be.

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Helm Op Fluo Top! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering Activiteitenkalender De Klimtoren Oktober 2013 Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : klimtoren@scarlet.be Website : www.vks-klimtoren.be

Nadere informatie

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben 16 maart 2018 - nummer 13 Belangrijke data (17 maart-6 april) Maandag 19 maart Week van de lentekriebels Start Kleuterthema: lente en Pasen Donderdag 22 maart Let s do it (André vd Maatdag) Donderdag 29

Nadere informatie

Welkom. Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal

Welkom. Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal Welkom Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal Het team De directeur directie@vkspaal.be Opvoedingsproject, Respecteren algemeen reglement en arbeidsreglement, Pedagogisch beleid, Personeelsbeleid, Schoolorganisatie

Nadere informatie

Twee wekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 6 nummer juni Rapportavond groep 5-7 ( tevens di 28 juni)

Twee wekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 6 nummer juni Rapportavond groep 5-7 ( tevens di 28 juni) Twee wekelijkse nieuwsbrief DaVinci Eemland Jaargang 6 nummer 34 23 juni 2016 Weekoverzichten Week 25 Ma 20 juni Di 21 juni Woe 22 juni Do 23 juni Rapportavond groep 5-7 ( tevens di 28 juni) Vrij 24 juni

Nadere informatie

Op maandag 3 september verwachten we onze kleuters en leerlingen terug op school.

Op maandag 3 september verwachten we onze kleuters en leerlingen terug op school. GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 10 Nr.12 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2017 2018 Jaarthema: Fit en gezond, de wereld rond! VAKANTIE is dat wat je nodig hebt om

Nadere informatie

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren!

zwembrevet naar keuze behalen! De kinderen kregen hierover al een brief mee met alle info. Niet vergeten om het invulstrookje tijdig in te leveren! 1. Pedagogische studiedag VRIJAF Op woensdag 1 juni zitten onze juffen en meesters voor de laatste keer dit schooljaar op de schoolbanken ;-) en hebben de kinderen een dagje vrij om nog eens heerlijk te

Nadere informatie

Augustus 2014 zo 03 Vakantie zo 10 Vakantie zo 17 Vakantie zo 24 Vakantie zo 31

Augustus 2014 zo 03 Vakantie zo 10 Vakantie zo 17 Vakantie zo 24 Vakantie zo 31 Augustus 2014 zo 03 Vakantie zo 10 Vakantie zo 17 Vakantie zo 24 Vakantie zo 31 ma 04 Vakantie ma 11 Vakantie ma 18 Vakantie ma 25 1e schooldag, 08.30-09.00 uur weerzien met koffie en thee voor ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Schooljaar

Nieuwsbrief 1 Schooljaar Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2018-2019 07 09 2018 s Morgens opstaan, nog eens goed uitrekken, slaap uit de ogen wassen en kijken in de spiegel. Even knipogen, mag. Brood schikken, wat groenten en fruit ook,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 11 april 2019 nr. 10. Agenda. Levend Water

Nieuwsbrief. 11 april 2019 nr. 10. Agenda. Levend Water Nieuwsbrief 11 april 2019 nr. 10 Agenda Week 16 15 t/m 19 apr Di do Eindtoets gr. 8 Entreetoets gr. 7 Vr 19 Goede vrijdag, alle lln vrij Week 17 22 t/m 26 apr Ma-vr Paas/oranjevakantie Ma 22 Tweede Paasdag

Nadere informatie

Maandbrief oktober 2017

Maandbrief oktober 2017 Maandbrief oktober 2017 schooljaar 2017-2018 U vindt de maandbrieven ook ook terug op www.sjr.be Beste ouders De eerste schoolmaand is voorbij gevlogen! Onze kinderen hebben al heel veel dingen geleerd

Nadere informatie

Jaargang nummer 19 Donderdag 29 juni :00: Start zomervakantie t/m 20 aug.

Jaargang nummer 19 Donderdag 29 juni :00: Start zomervakantie t/m 20 aug. Jaargang 2016-2017 nummer 19 Donderdag 29 juni 2017 AGENDA Week 26 Oudergesprekken Woensdag 28 juni Doorschuifochtend Dinsdag 4 juli: Afscheidstheater groep 8 Woensdag 5 juli: Picknick / Afscheid meester

Nadere informatie

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt.

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt. de Waaier Gesubs. Vrije Lagere School Mgr. Cardijnstraat 39 2460 Kasterlee Tel / Fax : 014/85 00 69 E-mail : dewaaier@skynet.be Web-site : www.vbs-dewaaier.be Nieuwsbrief Oktober 2012 Activiteitenkalender

Nadere informatie

Het volgen en ontwikkelen van de kleine motoriek. Anne Frank school Utrecht 19 april Wat heb je met de kleine motoriek?

Het volgen en ontwikkelen van de kleine motoriek. Anne Frank school Utrecht 19 april Wat heb je met de kleine motoriek? MOTORISCHE ONTWIKKELING Wat heb je met de kleine motoriek? Het volgen en ontwikkelen van de kleine motoriek Anne Frank school Utrecht 19 april 2016 Hans Stroes Voorkennis? Hoe volg jij de kleinmotorische

Nadere informatie

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08.

SEPTEMBER September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN turnen turnen turnen turnen turnen. 1. Maandplanning. Vr 1 sep 08. 1. Maandplanning SEPTEMBER 2017 Vr 1 sep 08.40u 10.05u 10.55u 13.20u 14.05u 14.55u September 2017 Start van de lessen schooljaaropener GEEN ZWEMMEN Voor iedereen groep 56 groep 12 groep 34 4AB 1AB Za 2

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1/2

Informatieboekje groep 1/2 Informatieboekje groep 1/2 Schooljaar 2016/2017 Schooltijden Onze schooltijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 8:30 uur tot 12:00 uur en van 13:00 uur tot 15:00 uur. Woensdag van 8:30 uur tot 12:30

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

Meditatiecursus Vormtekenen. Handleiding en oefeningen Elske Hoen

Meditatiecursus Vormtekenen. Handleiding en oefeningen Elske Hoen Meditatiecursus Vormtekenen Handleiding en oefeningen Elske Hoen 2011 www.elskehoen.nl Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wat is vormtekenen?... 4 3. Opzet van de cursus... 5 Hoe vaak oefenen?... 5 Materialen...

Nadere informatie

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur

Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) uur Maandkalender augustus 07 6 Za 7 Zo 8 Ma KS + L L 9 Di 30 Wo 3 Do Oudercontact (start in turnzaal Streepstraat) 8.00 uur Maandkalender september 07 Vr Instap Instapdag Za 3 Zo 4 Ma L3 L6 Oudercontact (start

Nadere informatie