ONZE KLEINE WEESKINDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONZE KLEINE WEESKINDEREN"

Transcriptie

1 Augustus 2010 Driemaandelijks 3 de trimester Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Een goede opleiding opent deuren Opleiding is de sleutel voor de bestrijding van armoede. In Latijns-Amerika en de Caraïben zijn school en opleiding een goede weg om uit de ellende te geraken. Met dit uitgangspunt gaan wij iedere keer opnieuw de uitdaging aan om elk van onze kinderen op basis van hun talenten en behoeftes te ondersteunen. Aan de binnenzijde leest u hoe u onze kinderen kan helpen.

2 Opleiding: de sleutel voor een leven met positieve vooruitzichten Oefening baart kunst Ons opleidingsconcept passen we al toe vanaf jonge leeftijd. Neem bijvoorbeeld Guatemala: daar moedigen wij onze kinderen, met of zonder handicap, al van kleins af aan om hun talenten en vaardigheden te ontplooien met het Montessori-opleidingsprogramma. 100 kleurpotloden kosten 24 euro. Met 180 euro kunnen we het maandsalaris van een kinderopvoedster betalen. Momenteel benutten wij hiervoor een kamer in ons babyhuis. Maar omdat het aantal kleine kinderen toeneemt en we ook graag meer kinderen van de omliggende arme wijken wensen toe te laten, plannen we de bouw van een kleuterschool in ons kinderdorp. Handwerk is goud waard. Om onze jongeren zo goed mogelijk op een zelfstandig leven voor te bereiden, leren wij ze praktische beroepen aan. Hier kunnen ze later een vast inkomen mee verdienen en dus een gezin onderhouden. Het centro vocacional in Honduras bijvoorbeeld biedt de meisjes en jongens praktijkgericht onderwijs aan waarbij ze workshops kunnen volgen in de werkateliers. Op het einde van hun opleiding bekomen ze een door de staat erkend diploma. De goederen die in de werkateliers vervaardigd worden, komen ook ten goede aan heel het kinderdorp. Zo worden er in onze verschillende werkateliers - in houtbewerking, elektriciteit, lassen, schoenmaken en kleermaken - tafels, stoelen, kasten, kleding, schoenen e.a. vervaardigd. Bovendien komen onze jongeren ook in contact met het bedrijfsleven waardoor ze nuttige relaties kunnen opbouwen en ervaring kunnen opdoen buiten hun veilige thuishaven. De school koopt maandelijks voor 12 euro werkmateriaal aan.

3 Naar school in plaats van afval te verzamelen Nabij ons kinderdorp in Mexico bevindt zich de enorme afvalberg Milpillas. Heel wat gezinnen wonen in de nederzettingen rond de afvalberg en leven van het gesorteerde afval dat ze verzamelen en vervolgens verkopen. De kinderen moeten meehelpen op het stort. In 1999 bezocht vader Philip Cleary de gezinnen en bood ze aan om hun kinderen gratis naar onze school te laten gaan om er een opleiding te volgen. Momenteel zijn er 108 jongens en meisjes van "Milpillas" die van deze gelegenheid gebruik maken. De scholieren worden s ochtends met onze schoolbus opgehaald, kunnen een douche nemen, wat eten en dan naar school gaan. Begaafde en toegewijde studenten kunnen zelfs een studiebeurs bekomen om naar de universiteit te gaan. Er zijn ook nog 30 jongeren uit de naburige parochie Alpuyeca die bij ons school lopen. Met 20 euro kunnen we het schooluniform van een kind kopen. Met 10 euro per maand kunnen we een kind twee gratis maaltijden per dag aanbieden. Drie jongeren die geslaagd zijn in hun studies: Priciliano Godoy (25 jaar) leidt tijdens zijn dienstjaar onze familieboerderij in Honduras. "Pricier", zoals iedereen hem noemt, was 10 maanden oud toen hij bij ons aankwam. Als kind ging hij niet graag naar school. Maar met de tijd besefte hij hoe belangrijk een goede opleiding was en begon hard te studeren. Dankzij zijn aanhouding en zeer goede resultaten kon hij zelfs een plaats bemachtigen aan de universiteit en kreeg hij een studiebeurs. Vandaag is hij landbouwingenieur en brengt hij zijn kennis over aan zijn "broertjes en zusjes" uit het kinderdorp. We zijn erg trots op zijn prestaties. Leticia Bernal (26 jaar) nam haar kans met beide handen: ze groeide op in de nederzettingen van de Milpillas -afvalberg in Mexico. Ze dankt God voor de dag waarop vader Philip Cleary haar ouders aanbood om haar in het kinderdorp naar school te laten gaan. Ze heeft hard gestudeerd en had zulke goede resultaten dat we haar een studiebeurs gaven om naar de universiteit te gaan. Onlangs voltooide ze haar studies in de psychologie. Voor haar is het een wonder dat ze deze kans gekregen heeft. Deborah Santana (18 jaar) studeert verpleegkunde. In 2006 werd ze samen met haar drie broertjes en zusjes opgevangen in ons kinderdorp van de Dominicaanse Republiek. Na anderhalf jaar theorie, start ze nu ook haar praktijkstage in het ziekenhuis van San Pedro de Macoris. Later wil ze op de dienst oncologie van het ziekenhuis werken om er kankerpatiënten te verzorgen.

4 We besteden aandacht aan bijzondere opleidingsprogramma s Project milieubescherming Vanaf 2010 organiseert het kinderdorp in Nicaragua een nieuwe workshop rond milieubewustzijn waarbij het belang van afvalbeheer en het sorteren wordt benadrukt. Er is ook een ecologische werkgroep samengesteld. Communicatieproject Het HIV-programma Honduras kent het hoogste percentage HIV-besmettingen van Centraal-Amerika. Ook 24 van onze kinderen zijn besmet met het virus. Om hen beter te kunnen opvolgen, hebben wij een verpleegkundige en een vrijwilliger aangesteld om hen intensief op te volgen. In het onderwijsprogramma werd een educatief luik rond AIDS toegevoegd om de jongeren bewust te maken van de gevaren en gevolgen van een HIV-besmetting en om aan preventie te doen. De kinderen uit ons kinderdorp worden ook actief betrokken in de hulpverlening aan de zieke kindjes via de oprichting van steungroepen. Zo leren de kinderen wat het betekent HIV-seropositief te zijn en hoe om te gaan met de kinderen die drager zijn van het virus. Het kinderdorp van Peru heeft haar eigen maandelijkse nieuwskrant. Voor de kinderen en opvoeders is het een spannend project. Zes kinderen en twee medewerkers zijn verantwoordelijk voor de redactie van de nieuwsberichten en de selectie van de foto s. Ze krijgen alle ruimte om dit zelfstandig uit te werken. De kinderen uit het kinderdorp wachten steeds met veel ongeduld op de volgende editie van de krant. Kwalitatief onderwijs is voor ons heel belangrijk! WIST U DAT Verspreid over de 9 kinderdorpen van Latijns- Amerika en de Caraïben, telt "Onze kleine Weeskinderen: 8 kleuterscholen (+ één weldra in aanbouw in Guatemala) 8 basisscholen (+ twee nog in aanbouw in de nieuwe kinderdorpen in Nicaragua en Peru) 4 middenscholen (drie eerste jaren van het middelbaar onderwijs) verschillende opleidingsateliers De drie laatste jaren van het middelbaar onderwijs moeten de jongeren vaak in een grote stad gaan volgen. Onze organisatie stelt daarvoor studentenhuizen ter beschikking van de jongeren die niet bij familie of vrienden terecht kunnen.

5 Steun ons op regelmatige basis: wordt peter of meter van een kind of een educatieproject. Een peterschap van een kind is de meest directe en persoonlijke manier om zinvol en doeltreffend te helpen. Bij aanvang van het peterschap krijgt u een foto en het levensverhaal van uw petekind. U bouwt een persoonlijke relatie met hem of haar op door regelmatig brieven uit te wisselen. Jaarlijks ontvangt u van hem of haar een actuele foto evenals het schoolrapport. Met een maandelijks peterschap van 25 euro kunnen wij een belangrijk deel van de kosten voor de ontwikkeling van een kind dekken. Een peterschap van een educatieproject maakt het mogelijk om specifieke ontwikkelingsprojecten voor onze kinderen op een concrete en duurzame manier te steunen. Een voorbeeld: het Lang Leve Lezen -project van het kinderdorp in Guatemala. Door de aankoop van uitleenboeken, kunnen we bij onze kinderen het plezier en de gewoonte van lezen ontwikkelen. Kinderen die van Met een maandelijks peterschap van minimum 10 euro kunnen wij educatieprojecten doelgericht steunen. kleins af aan boeken lezen, behalen betere resultaten op school. Iedereen kan een peterschap aangaan; zowel individueel als in groep. Uw peterschapbijdrage is net als een gift fiscaal aftrekbaar. U bepaalt zelf hoe lang uw peterschap duurt. Een opzegging is op ieder moment zonder mededeling, voor welke reden dan ook, mogelijk. De administratieve kosten worden herleid tot een minimum. Om één van deze peterschapprojecten op te starten, neemt u best even contact met ons op (telefonisch, via mail of post) zodat wij u de nodige informatie kunnen opsturen.

6 De kinderen van Haïti hebben nood aan toekomstperspectieven Meer dan een half jaar na de aardbeving, heerst er nog steeds chaos in Haïti. Het puin is nog niet opgeruimd en meer dan een miljoen mensen zijn dakloos en leven in geïmproviseerde tentensteden. Officieel startte de school opnieuw in de eerste helft van april, maar 90% van de scholen zijn vernietigd. Ook 13 van onze 18 St. Luke - straatscholen zijn ingestort of beschadigd. Ter bescherming van de kinderen gaan we alle scholen heropbouwen met materiaal dat bestand is tegen aardbevingen. Geen enkel van de gebouwen is nog veilig en zowel leerkrachten als leerlingen hebben schrik om er naar binnen te gaan. Voor al onze leerlingen gaan de lessen nu door in openlucht onder tentzeilen. We willen, voor de jongens en meisjes die in ons Padre Wasson - Angels of Light - tentenkampprogramma zitten, een school bouwen. Het schoolgebouw zou beschikken over 14 klaslokalen en een keuken waar we alle scholieren een warm middagmaal kunnen aanbieden. De lessen zouden plaatsvinden in twee schiften: één s ochtends en één in de namiddag. Zo kunnen we aan maar liefst 700 scholieren lesgeven. Help ons alstublieft met een gift zodat we Haïti langzaam weer kunnen opbouwen. De bouw van de school kost ongeveer euro. Een investering in een schoolgebouw is van groot belang. De kinderen van Haïti zijn namelijk de hoop en toekomst van het land. Iedere euro telt voor het onderwijs van de kinderen! De moederorganisatie Nuestros Pequeños Hermanos werd in 1954 opgericht door Pater William B. Wasson en ze vangt weeskinderen op in Latijns-Amerika en in de Caraïben. De Belgische stichting Onze Kleine Weeskinderen werd opgericht in 1993 en is erkend onder het nationale nummer : Stichting ONZE KLEINE WEESKINDEREN Heydenberglaan 45 - Bus Brussel Tel.: Fax : info@nphbelgium.org Stort een gift op rekening KBC Alle giften samen worden volgens de behoeften van het moment verdeeld over verschillende projecten van Nuestros Pequeños Hermanos. Verantwoordelijke uitgever : Nicole Boschaert Stichting Onze Kleine Weeskinderen Heydenberglaan 45 - Bus Brussel. Stichting Onze Kleine Weeskinderen. Alle rechten voor reproductie d.m.v. eender welk procédé, voor vertaling en voor adaptatie voorbehouden voor alle landen, met voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

ALLES WAT EEN KIND NODIG HEEFT, KUNNEN WIJ SAMEN GEVEN

ALLES WAT EEN KIND NODIG HEEFT, KUNNEN WIJ SAMEN GEVEN Stichting Nuestros Pequeños Hermanos NPH Driemaandelijks 2 e trimester 2012 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Nieuwsbrief voor onze vrienden Mei

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN September 2010 Driemaandelijks 3 de trimester 2010 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Elk kind heeft

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN Stichting Nuestros Pequeños Hermanos NPH Driemaandelijks 2 e trimester 2012 Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Nieuwsbrief voor onze vrienden Mei 2012 Straatkinderen,

Nadere informatie

Nuestros Pequeños Hermanos NPH. Nieuwsbrief voor onze vrienden Maart 2012

Nuestros Pequeños Hermanos NPH. Nieuwsbrief voor onze vrienden Maart 2012 Stichting Nuestros Pequeños Hermanos NPH Driemaandelijks 1 e trimester 2012 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Nieuwsbrief voor onze vrienden Maart

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN Februari 2012 Driemaandelijks 1 e trimester 2012 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Hartelijk dank

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN April 2011 Driemaandelijks 2 e trimester 2011 - Speciale uitgave Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Neem een kind bij

Nadere informatie

ONZE KLEINE WEESKINDEREN

ONZE KLEINE WEESKINDEREN Januari 2012 Driemaandelijks 1 e trimester 2012 Afgiftekantoor Brussel X Erkenningnummer P2A6234 ONZE KLEINE WEESKINDEREN Hand in hand Nieuwsbrief voor onze vrienden Een voorspoedig en gezond nieuw jaar...

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school

Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in Malawi. ten behoeve van. Mvunguti community secundaire day school Rucphen, 07-05-2017 Verzoek voor een bijdrage aan de Stichting Onderwijs voor Weeskinderen in ten behoeve van Mvunguti community secundaire day school PROJECT: Bibliotheek voor de Mvunguti sec school PLAATS:,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia

Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Beleidsplan Stichting Yagana World for the poor in Gambia Inleiding Voor u ligt een beleidsplan van de Stichting Yagana World. Deze stichting is 31 augustus 2004 opgericht en gevestigd te Nieuw Vennep.

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

Elk kind heeft recht op iemand als U...

Elk kind heeft recht op iemand als U... Lettre Actifs - Don >= 40 euros De dringende oproep die Pater Rick Frechette begin oktober lanceerde omwille van de kritische situatie in Haïti werd beantwoord met een echte opstoot van edelmoedigheid.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

De Katrol wordt in 2002 opgericht in Oostende België

De Katrol wordt in 2002 opgericht in Oostende België De Katrol wordt in 2002 opgericht in Oostende België Visie en missie - kansarme kinderen kansrijker maken - Activeren van de zelfredzaamheid van de ouders - Toekomstige hulpverleners en leerkrachten de

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2013 2014 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Doelstelling... 5 3. Visie... 6 4. Werkwijze... 7 5. Partners van Jyambere in Rwanda... 8 5.1.

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar natuurlijk ook voor jonge kinderen. Op de Rudolf Steinerschool ervaren wij

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage India

Ontwikkelingsstage India Ontwikkelingsstage India 1. Informatie over India en de YuvaLok stichting India is met 1,17 miljard inwoners het land met de op één na grootste populatie ter wereld. India kent verscheidene groeperingen

Nadere informatie

Sociale Instelling voor de Bescherming en het Welzijn. van Behoeftige Jongens

Sociale Instelling voor de Bescherming en het Welzijn. van Behoeftige Jongens Jeel al Amal Sociale Instelling voor de Bescherming en het Welzijn van Behoeftige Jongens Jongenshuis en Gemengde Basisschool De oprichters: Basil and Alice Sahhar Jeel al Amal (Generatie van de Hoop)

Nadere informatie

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent

UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent UNICEF stelt voor: de Millenniumdoelstellingen! Maak kennis met onze kids WaSH-ambassadeurs Bezoek het Vredeshuis in Gent Driemaandelijks magazine nr. 21 juli-augustus-september 2010 Hoi unicefkids! Hebben

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens:

Jaarplan Stichting Thomas, Contactgegevens: Jaarplan 2015 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas, Zandkasteel 152, 5658 BE in Eindhoven T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN:

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 december 2015

Nieuwsbrief 6 december 2015 Geachte donateur/geïnteresseerde, In deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen rond onze stichting. Het grote nieuws is dat op 25 januari 2016 de opening van

Nadere informatie

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011

CHICA. Lunga Lunga, Kenia, December 2011 Lunga Lunga, Kenia, December 2011 CHICA Een verhaal over Chica en de thuiszorg voor weeskinderen in Kenia. Om redenen van privacy zijn foto s, namen en werkelijke gebeurtenissen niet aan elkaar gekoppeld.

Nadere informatie

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB)

Een land in Oost-Afrika. Hoofdstad: Addis Abeba. 90.873.739 inwoners (2011) Taal: Amhaars. Munteenheid: birr (ETB) Ethiopië Een land in Oost-Afrika Bijna 27x zo groot als Nederland Hoofdstad: Addis Abeba 90.873.739 inwoners (2011) Straatarm land, afhankelijk van landbouw Taal: Amhaars Munteenheid: birr (ETB) Bijna

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016

INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 INFORMATIEBRIEF FEBRUARI 2016 Website: http://julianaschool-sneek.nl Email: js@palludara.nl Geachte ouders/verzorgers, In deze Informatiebrief wil ik u informeren over de volgende zaken: Personele zaken:

Nadere informatie

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development

Bungama' Founda'on Nepal. every child deserves development Bungama' Founda'on Nepal every child deserves development Wie we zijn: Bungama' Founda'on Nepal (BFN) is een s'ch'ng/ NGO in Nepal en Nederland. Wij focussen op de verbetering van onderwijs en ontwikkeling

Nadere informatie

THE A21 CAMPAIGN AFSCHAFFEN VAN ONRECHT IN DE 21E EEUW

THE A21 CAMPAIGN AFSCHAFFEN VAN ONRECHT IN DE 21E EEUW THE A21 CAMPAIGN AFSCHAFFEN VAN ONRECHT IN DE 21E EEUW FEITEN MENSENHANDEL is de illegale handel van mensen, met als voornaamste doel gedwongen arbeid en seksuele uitbuiting. Het is de snelst groeiende

Nadere informatie

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren.

In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016. Daar krijg je zin in leren. In deze folder lees je alles wat je weten moet over ons. 2015/2016 Daar krijg je zin in leren. Op onze school krijg je zin in leren. Wie enthousiast is, presteert beter. Dat geldt voor volwassenen, maar

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2 Dank u voor het maken waar van mijn droom. De droom van Wondem Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano. Bolsward

JAARVERSLAG Stichting Mano a Mano. Bolsward JAARVERSLAG 2018 Stichting Mano a Mano Bolsward Opnieuw kijken we met dankbaarheid terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

TUMBADOR vzw. sponsordossier. Tumbador vzw geeft t een toek Amerika. Wij sturen vrijwillige kinesitherapeuten en uit. erker

TUMBADOR vzw. sponsordossier. Tumbador vzw geeft t een toek Amerika. Wij sturen vrijwillige kinesitherapeuten en uit. erker TUMBADOR vzw REVALID ALIDATIE IN ONTWIKKELINGSLANDEN sponsordossier Tumbador vzw geeft t een toek oekomst omst aan personen met t een handicap in Latijns-Amerik Amerika. Wij sturen vrijwillige kinesitherapeuten

Nadere informatie

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016 Wat is het King David Schoolfonds? Het King David Schoolfonds helpt kinderen in Rwanda die van de middelbare school dreigen te worden gestuurd omdat ze hun schoolgeld niet meer kunnen betalen. Ook helpt

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016

Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Beleidsplan Stichting Lotje Versie november 2016 Stichting Lotje www.stichtinglotje.nl info@stichinglotje.nl 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Lotje. Het plan omvat een overzicht van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VRIENDEN VAN DOMINIEK SAVIO

NIEUWSBRIEF VRIENDEN VAN DOMINIEK SAVIO NIEUWSBRIEF VRIENDEN VAN DOMINIEK SAVIO December 2018 IN DEZE EDITIE EXPERTISE ONDERZOEK & INNOVATIE DANKZIJ UW STEUN BOUW MEE AAN KANSEN NIEUWTJES EXPERTISE Uw steun helpt kinderen, jongeren en volwassenen

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION a RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION 14 December 2012 Jambo rafiki wa Blessed Generation ( Hallo vrienden van Blessed Generation in Kiswahili) Habari gani? ( Hoe gaat het met jullie?.. Ja, ik breid

Nadere informatie

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+

Stichting de Vrienden van Jukumu Letu. Beleidsplan 2017+ Stichting de Vrienden van Jukumu Letu Beleidsplan 2017+ Eersel, oktober 2017 1 Inhoudsopgave 1. Jukumu Letu.3 2. Doelstelling van Stichting de Vrienden van Jukumu Letu... 4 3. Wijze van werving van gelden...

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland Infobrochure http://www.jobstop.be/vrijwilligerswerk-buitenland is ideaal voor wie op zoek is naar een zinvulle en avontuurlijke uitdaging, voor zij die genoeg hebben van de dagelijkse sleur en wie de

Nadere informatie

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Inhoud. Veenendaal, Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs. Beste ouder(s)/verzorger(s), Veenendaal, 22-6-2016 Onderwerp: verantwoording van ons onderwijs Beste ouder(s)/verzorger(s), Door middel van dit schrijven willen we ons onderwijs verantwoorden aan u als ouders. Heeft u vragen of opmerkingen

Nadere informatie

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl.

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl. Nummer 8 Juni 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: 3183491 Beste Mensen, Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Clemensactie April 2014

Nieuwsbrief Clemensactie April 2014 Nieuwsbrief Clemensactie April 2014 P. Jean- Robert uit Miyamba te gast bij de Clemensactie In de maand februari is P. Jean- Robert op verlof geweest en tegelijk op werkbezoek in België. Zo heeft hij deelgenomen

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Uno Más

Beleidsplan. Stichting Uno Más Beleidsplan Stichting Uno Más April 2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Strategie... 3 2.1 Kernprincipes van Uno Más... 3 Statutaire doelstelling... 3 Afwezigheid winstoogmerk... 4 Bestemming liquidatiesaldo...

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING JYAMBERE. Aanmoediging tot ontwikkeling. Pagina 1

JAARVERSLAG 2015 STICHTING JYAMBERE. Aanmoediging tot ontwikkeling. Pagina 1 JAARVERSLAG 2015 STICHTING JYAMBERE Aanmoediging tot ontwikkeling Pagina 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 3 DOELSTELLING... 5 VISIE... 5 WERKWIJZE... 6 PARTNERS VAN JYAMBERE IN RWANDA... 7 PARTNERSCHAP MET

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen.

Stichting Bocas Sanas gaat naar de Dominicaanse Republiek om kinderen te helpen met gebitsproblemen. Cristina Vasquez-Doorman is de oprichtster van Bocas Sanas, zij is op het idee gekomen om een stichting op te richten voor kinderen die last van gebitsproblemen. Cristina komt zelf uit de Dominicaanse

Nadere informatie

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond

ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond STICHTING ZOM Klein project, groot verschil ZOM Renovatieproject in Basse (Gambia) afgerond De 280 leerlingen van de St. George s Lower Basic School in Basse Santa Su hebben eindelijk na 2 jaar een eigen

Nadere informatie

Education for Children. Since Infobrochure

Education for Children. Since Infobrochure Education for Children. Since 1990. Infobrochure Inhoud Voorwoord 3 Waar is Cunina actief? 4 Cunina betekent Godin van de wieg. Waar je wieg staat, is vaak bepalend voor de kansen die je krijgt in je leven.

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Berthy van Renselaar Schoolleider Ludgerschool

Berthy van Renselaar Schoolleider Ludgerschool 26 januari 2018 Jaargang 19 Ludgernieuws [Geef de titel van het document op] Nieuwsbrief van de Ludgerschool 1 Carnaval is het feestelijke begin van de vasten. Vasten is de periode van veertig dagen voor

Nadere informatie

Hiervoor is jaarlijks een minimaal bedrag nodig van 1.200,- en dit willen wij met z n

Hiervoor is jaarlijks een minimaal bedrag nodig van 1.200,- en dit willen wij met z n De kinderen die in het kinderdorp van Malaika Kids wonen, zijn weeskinderen: zonder ouders en familie, of ze hebben wel familie, maar die kan niet voor hun zorgen. Ook hebben ze stuk voor stuk een verleden

Nadere informatie

Hulpproject voor begeleiding van weeskinderen en andere kwetsbare kinderen. Jaarverslag 2009

Hulpproject voor begeleiding van weeskinderen en andere kwetsbare kinderen. Jaarverslag 2009 Hulpproject voor begeleiding van weeskinderen en andere kwetsbare kinderen Jaarverslag 2009 Naam project: hulp aan weeskinderen en andere kwetsbare kinderen Periode: januari-december 2009 Locatie: Gulele,

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Een asielzoeker is iemand die bescherming vraagt in een ander land omdat hij zich niet veilig voelt in zijn

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. De Rakkertjes

Kinderdagverblijf. De Rakkertjes Kinderdagverblijf De Rakkertjes KinderdagverblijfbrochureA5_Verdana.indd 1 08-06-2007 09:31:26 Voorwoord van de voorzitter Beste ouders U mag er zeker van zijn dat uw kindjes in goede handen zijn in het

Nadere informatie

VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT

VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VOOR DE SCHOLIER DIE VERDER KIJKT NAAR VU PRE UNIVERSITY COLLEGE VERDIEPT, VERRIJKT EN VERBINDT De VU wil graag met u werken aan de versterking van de kwaliteit van het voortgezet

Nadere informatie

Help Belgische jongeren die zich inzetten voor Oegandese AIDS-wezen, ex-kindsoldaten en hulpbehoevende kinderen

Help Belgische jongeren die zich inzetten voor Oegandese AIDS-wezen, ex-kindsoldaten en hulpbehoevende kinderen Help Belgische jongeren die zich inzetten voor Oegandese AIDS-wezen, ex-kindsoldaten en hulpbehoevende kinderen Gevolgd door Donorinfo sinds: 2005 0475/86 0304 stef@uganda.be http://www.uganda.be PDF versie

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen bepaald. De Woensdag 26 september hebben we een

Nieuwsbrief. * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen bepaald. De Woensdag 26 september hebben we een OBS Heidepolle Paulus Potterstraat 13 8471 VM Wolvega 0561-614262 directie@heidepolle.nl www.heidepolle.nl Nieuwsbrief Circusproject * De volgorde waarin de kinderen optreden wordt tijdens het oefenen

Nadere informatie

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker?

Mo is een klein meisje en haar ouders zijn asielzoekers. Wat is een asielzoeker? Zo woont Mo Wie beslist of Mo in België mag blijven? Een speciale dienst in Brussel zoekt uit of Mo en haar familie in België mogen blijven of niet. De mensen van de speciale dienst luisteren naar het

Nadere informatie

Voltijdse dagopleiding kinderopvang

Voltijdse dagopleiding kinderopvang Voltijdse dagopleiding kinderopvang Kies je voor een opleiding bij SYNTRA Midden-Vlaanderen, dan kan je rekenen op een professionele opleiding die steeds vertrekt vanuit de praktijk. Je krijgt les van

Nadere informatie

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN,

Wells of Joy, Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Wells of Joy, 2015 nieuwsbrief Nr. 2 Malawi Blantyre BESTE MENSEN, Een half jaar geleden schreef ik mijn eerste nieuwsbrief. De tijd is gevlogen en het is dus tijd om weer iets van ons te laten horen.

Nadere informatie

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten

Ouders in Huis: gesprekskaarten. Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek. Ontmoeten Ouders in Huis: gesprekskaarten Gesprekskaarten Ouders in Huis - Thematische methodiek Ontmoeten 1. Vind je dat er initiatieven nodig zijn waar ouders elkaar kunnen leren kennen? Heb je hier ideeën over?

Nadere informatie

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017

Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 Nieuwsbrief 30 okt t/m 3 nov 2017 W44 Nacontrole hoofdluis 02-11 Tafeltjesmiddag 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij Er zijn geen nieuwe leerlingen deze week. 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8

Nadere informatie

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF)

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF) Stichting Labali O Aids F (LOAF) Stichting LOAF is opgericht in 2003 Fiscaalnummer 8129.39.451 KVK 140.76 464 Correspondentieadres: Beekstraat 38, 6231 LG Meerssen Bankrekeningnummer: NL51 INGB 000 95

Nadere informatie

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht 06 16356365 info@kalinga.nl BELEIDSPLAN 2019-2021 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Een Zambiaanse spiegel

Een Zambiaanse spiegel Een Zambiaanse spiegel Marike Spruyt - de Kloe en Willemieke Reijnoudt Dit materiaal is onderdeel van het compendium over christelijk leraarschap, van het lectoraat Christelijk leraarschap van Driestar

Nadere informatie

KINDERRECHTEN IN UW KLAS?

KINDERRECHTEN IN UW KLAS? KINDERRECHTEN IN UW KLAS? Doe een beroep op UNICEF België voor gratis lesmateriaal, thematische gastlessen en concrete acties over kinderrechtenen ontwikkelingseducatie. Over UNICEF België UNICEF (het

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage India

Ontwikkelingsstage India Ontwikkelingsstage India 1. Informatie over India en de YuvaLok stichting India is met 1,17 miljard inwoners het land met de op één na grootste populatie ter wereld. India kent verscheidene groeperingen

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

VLASKO. Woord van de voorzitter. Vlaamse School Komen. Colofon. Goede vrienden van De Taalkoffer,

VLASKO. Woord van de voorzitter. Vlaamse School Komen. Colofon. Goede vrienden van De Taalkoffer, VLASKO Vlaamse School Komen Erkenningsnummer P911223 Colofon VLASKO Kwartaalblad van De Vrienden van de Taalkoffer 6 e jaargang nr.14 Maart 2017 Maatschappelijke zetel Stuersstraat 57B bus 2A - 8900 Ieper

Nadere informatie

Beste lezers, hier is de vierde nieuwsbrief van stichting Sharing Worlds met daarin een ooggetuigenverslag van Linda Buit.

Beste lezers, hier is de vierde nieuwsbrief van stichting Sharing Worlds met daarin een ooggetuigenverslag van Linda Buit. Nummer 4 oktober 2006 Bezoek aan Tanzania Beste lezers, hier is de vierde nieuwsbrief van stichting Sharing Worlds met daarin een ooggetuigenverslag van Linda Buit. Linda Buit heeft in 2005 stage gelopen

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 20 oktober 2017 03 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining Thematafel Kwartiergesprekken nieuwe opzet! Algemene Ouderavond Informatiebord nieuw! Typelessen Bag

Nadere informatie

inschrijving gratis onderwijs Onderwijs problemen kleuterschool schoolplicht schoolagenda buitenschoolse activiteiten ouderverenigingen

inschrijving gratis onderwijs Onderwijs problemen kleuterschool schoolplicht schoolagenda buitenschoolse activiteiten ouderverenigingen problemen schoolagenda gratis onderwijs schoolplicht inschrijving kleuterschool buitenschoolse activiteiten ouderverenigingen Onderwijs In België zijn kinderen verplicht naar school te gaan van 6 tot 18

Nadere informatie

DE REALISATIES VAN RAINBOW4KIDS SINDS DE START IN DECEMBER 2006

DE REALISATIES VAN RAINBOW4KIDS SINDS DE START IN DECEMBER 2006 HOE HET GROEIDE DE REALISATIES VAN RAINBOW4KIDS SINDS DE START IN DECEMBER 2006 Sinds de start van het project Rainbow4kids in december 2006 werd er al heel wat gerealiseerd. Dankzij de steun van talloze

Nadere informatie

Jouw leerroute om stapsgewijs Engels te leren

Jouw leerroute om stapsgewijs Engels te leren Jouw leerroute om stapsgewijs Engels te leren Cambridge English Qualifications zijn toegespitste examens, die het leren van Engels plezierig, effectief en nuttig maken. Onze unieke aanpak stimuleert continue

Nadere informatie

Ouderenquête campus Kerkplein

Ouderenquête campus Kerkplein 1 Ouderenquête campus Kerkplein Overzicht Enquête Omschrijving Ouderenquête campus Kerkplein Deze enquête peilt naar de mening van onze ouders over een aantal thema's en vragen. De verwerking ervan gebeurt

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT

ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT ONTHAALBROCHURE ZORGKUNDIG STUDENT OnthaalDenBoogerd Nieuwstraat 17 3940 Hechtel-Eksel 011/49 26 40 WELKOM Beste student, Welkom in ons woonzorgcentrum! We hopen dat deze stageperiode voor jou erg leerrijk

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Wie zijn wij... 3 Onze missie... 3 Onze focus... 3 Werkzaamheden van Stichting Kinderhulp Tsjernobyl...

INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Wie zijn wij... 3 Onze missie... 3 Onze focus... 3 Werkzaamheden van Stichting Kinderhulp Tsjernobyl... Beleidsplan 2019 2023 Amersfoort, Juli 2019 Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Correspondentieadres: Depotadres: KvK 41190361 Patriciërslaan 64 Kostverlorenweg 12 RSIN 803988473 3824 CD Amersfoort 3762 EM

Nadere informatie

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar > Inkijkexemplaar Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. De rol van werk in een leven 3. Wat ben je, wat kun je, wat wil je? 4. Waar vind je die baan? 5. Talentontwikkeling & Flow Copyright 2011, Martijn Leonard,

Nadere informatie

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016

Sectorgids Educatie OnderwijsBoulevard 2015-2016 : specialisten in maatwerk Sectorgids Educatie 2015-2016 Sector Educatie - 2 Inhoudsopgave pagina Inleiding 1 BasisEducatie in de 2 Nederlands als tweede Taal (NT2) en inburgering in de 3 4 6 3 MBO opleidingen

Nadere informatie

De Brailleliga begeleidt gratis blinde en slechtziende personen, hun leven lang.

De Brailleliga begeleidt gratis blinde en slechtziende personen, hun leven lang. De Brailleliga begeleidt gratis blinde en slechtziende personen, hun leven lang. DE BRAILLELIGA BEGELEIDT GRATIS BLINDE EN SLECHTZIENDE PERSONEN, HUN LEVEN LANG. Naar school gaan, een boterham smeren,

Nadere informatie

Destiny School and Orphanage Home Centre

Destiny School and Orphanage Home Centre Destiny School and Orphanage Home Centre DESTINY School and Orphanage Home Centre is een school- en woonproject gesitueerd in een klein dorpje net buiten de stad Arusha, Tanzania. Het dorpje heet Maji

Nadere informatie

Beste (voornaam/voornamen) U geeft een toekomst aan arme meisjes van Ramkot

Beste (voornaam/voornamen) U geeft een toekomst aan arme meisjes van Ramkot Nieuwsbrief Bangladesh - 17 de jaargang / nr 70 /3de kwartaal 2013 verschijnt driemaandelijks P910714 Masspost 2800 Mechelen Mechelen, 20 september 2013 Beste (voornaam/voornamen) U geeft een toekomst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 6

Nieuwsbrief Nr. 6 Nieuwsbrief 2017-2018 Nr. 6 Kalender 17 november Viering 27 november Start WO thema tijd 29 en 30 november Oudergesprekken bovenbouw. 01 december Sint op school 06 december Studiedag team. Kinderen zijn

Nadere informatie

Feestelijke Ouderavond groot Succes

Feestelijke Ouderavond groot Succes 24-ste jaargang 2014-2015 Nummer 250 ouderbulletin april 2015 Obs de Drift De Pol 4a 9444 XE www.drift.picto.nl drift@primah.org 0592-501480 In dit nummer: Feestelijke Ouderavond groot succes Streetwise

Nadere informatie

Life@Ease. Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE

Life@Ease. Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE Life@Ease Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE Zelf uw professionele loopbaan bepalen, uw eigen baas zijn, klanten blij maken, uw eigen zaak

Nadere informatie

Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal

Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal Stichting Asian Heritage Nepal (SAHN), Nieuwsbrief, september 2015 Namasté! Fotoverslag van bezoek aan Nepal In augustus hebben bestuursleden Pieter van Buul en Annemieke Mencke (op eigen kosten) een bezoek

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward

JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward JAARVERSLAG 2017 Stichting Mano a Mano Bolsward Met dankbaarheid kijken we terug... Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is Stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017

Nieuwsbrief. Vastenactie 2017 Nieuwsbrief speciale editie in het kader van de Beste vrienden, familie, donateurs en andere belangstellenden, Het is een jaar stil geweest rondom het Bwandafonds, maar we hebben uiteraard niet stil gezeten.

Nadere informatie

Elke dag zo goed mogelijk.

Elke dag zo goed mogelijk. Elke dag zo goed mogelijk. Iedereen wil genieten, ontspannen en ontwikkelen. Op z n eigen wijze en binnen z n eigen mogelijkheden. Voor mensen met een verstandelijke beperking en een intensieve zorgvraag

Nadere informatie

AANVULLENDE DIENST THUISZORG

AANVULLENDE DIENST THUISZORG AANVULLENDE DIENST THUISZORG 1. ONTSTAAN De oprichting van een aanvullende dienst thuiszorg is ontstaan uit volgende vaststellingen: hulpbehoevenden hebben vaak te kampen met veel kleine praktische problemen,

Nadere informatie

Fijngevoeligheid in contact met vluchtelingen. Interculturele communicatie vraagt veel. Gave biedt hiervoor trainingen.

Fijngevoeligheid in contact met vluchtelingen. Interculturele communicatie vraagt veel. Gave biedt hiervoor trainingen. al de christenen die gastvrije contacten hebben met vluchtelingen in Nederland. de moed en volharding van vluchtelingen om in Nederland hun plek te verkrijgen. de inspiratie en training die Gave biedt

Nadere informatie

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk.

ACADEMIEJAAR LEREN OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK. Graduaat in Maatschappelijk werk. ACADEMIEJAAR 2019-2020 OP SCHOOL ÉN OP DE WERKPLEK Graduaat in Maatschappelijk werk www.odisee.be Graduaat in Maatschappelijk werk Werk je graag met mensen, ook als ze kwetsbaar zijn? Wil je leren om ze

Nadere informatie

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017

Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Nieuwsbrief SOID 3 februari 2017 Bezoek Wim en Gertie Dohmen aan SOID in Cambodja Beste mensen, Hierbij ons jaarlijkse verslag van ons verblijf bij SOID in Cambodja in de periode van 15 25 januari 2017.

Nadere informatie