AGENDA MET TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 17 FEBRUARI 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AGENDA MET TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 17 FEBRUARI 2016"

Transcriptie

1 AGENDA MET TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 17 FEBRUARI 2016 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuren notulen gemeenteraad d.d. 20 januari 2016 De notulen van 20 januari 2016 worden goedgekeurd. POLITIERAAD Politieraad Personeel 2. Lokale Politie - vacant verklaren van één tijdelijke deeltijdse functie CALOG C, assistent onder het stelsel van een vervangingscontract - Eén tijdelijke deeltijdse functie CALOG niveau C, assistent wordt vacant verklaard. Politieraad Financiën 3. Lokale politie - collectieve aankopen - Het college van burgemeester en schepenen vraagt toestemming om voor de lokale politie over te gaan tot een aantal collectieve aankopen. FINANCIËN 4. Vernieuwen geluidsinstallatie in de gemeenteraadszaal - gunningswijze, lastvoorwaarden en raming De gemeenteraad machtigt het schepencollege de opdracht tot het vernieuwen van de geluidsinstallatie in de gemeenteraadszaal te gunnen bij middel van een onderhandelingsprocedure voor een geraamd bedrag van EUR incl. btw. Het bestek wordt goedgekeurd. 5. Intrekking besluiten verhuur fietsen en tarief toeristenvoucher Blue-bike - De gemeenteraad gaat akkoord met de intrekking van de tariefreglementen voor de verhuur van fietsen en toeristenvoucher Blue-bike, aangezien deze dienstverlening niet meer door de stad wordt georganiseerd. 6. Beheersovereenkomst tussen stad en OCMW - De stad en het OCMW sluiten een beheersovereenkomst af zodat ze gemeenschappelijk gebruik kunnen maken van elkaars diensten en personeelsleden in de domeinen ICT en verzekeringen. Dit is een logische stap in het integratieproces van stad en OCMW. 7. Retributie voor opvang bij sportkampen en jeugdactiviteiten - Naast de kinderopvang in de IBO s blijkt er nood te zijn aan bijkomende opvangplaatsen voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze bijkomende opvang kan gerealiseerd worden door te voorzien op locaties waar sportkampen en jeugdactiviteiten worden georganiseerd. De opvangtijd zou bij deze activiteiten worden uitgebreid van 7 u. tot 19 u. Voor deze opvang wordt een retributie voorgesteld van 0,80 EUR per begonnen half uur/kind.

2 OCMW 8. OCMW - proces-verbaal eedaflegging van een opvolgend lid aangesteld als werkend lid van het OCMW - kennisname De gemeenteraad neemt kennis van het proces-verbaal van de eedaflegging van Toon De Boeck, opvolgend lid, aangesteld als werkend lid van het OCMW. INFRASTRUCTUUR - WEGEN EN WATERLOPEN 9. Onderhoud openbare verlichting kleine uitbreidingen van het openbaar verlichtingsnet - plaatsen nieuwe verlichtingspalen - aanpassen nutsleidingen ingevolge wegen- en rioleringswerken - uitvoeren sonderingen - plaatsen en vervangen van elektriciteitskasten en het herstel van schade veroorzaakt door derden e.a. - De gemeenteraad gaat akkoord met de uitvoering van werken aan de binneninstallaties op het openbaar verlichtingsnet: kleine uitbreidingen van het openbaar verlichtingsnet, plaatsen nieuwe verlichtingspalen, aanpassen nutsleidingen ingevolge wegen- en rioleringswerken, sonderingen, het plaatsen en vervangen van elektriciteitskasten, het herstel van schade veroorzaakt door derden e.a. Het bedrag per opdracht blijft steeds beperkt tot maximum EUR excl. btw per opdracht en binnen de kredieten van het budget Verkaveling Elsbos - ontwerp van samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), de bouwmaatschappij Volkswelzijn, de Sociale Bouwen Kredietmaatschappij arrondissement Dendermonde (SBK) en het stadsbestuur Dendermonde - In de te ontwikkelen woonwijk Elsbos zullen 147 sociale huurwoningen, 97 sociale koopwoningen en 33 sociale kavels worden opgericht. De gemeenteraad gaat akkoord met het ontwerp van samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse Maatschappij voor Sociale Wonen (VMSW), de bouwmaatschappij Volkswelzijn, de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij arrondissement Dendermonde (SWK) en het stadsbestuur Dendermonde voor het uitvoeren van infrastructuurwerken in deze nieuwe woonwijk. Het stadsaandeel ten bedrage van circa EUR is voorzien in de meerjarenplanning. 11. Verkavelingsaanvraag met wegen Oude Heirbaan - afdeling 6, sectie B nrs 808N2, 808T2, 808Z, 809N, 809R, 810 K - weginfrastructuur en rooilijn - De raad gaat akkoord met de rooilijn, het tracé en de wegopbouw van de nieuwe weginfrastructuur in de verkaveling van de percelen gelegen te Oude Heirbaan Afdeling 6, sectie B nrs 808N2, 808T2, 808Z, 809N, 809R, 810K in 9 percelen bouwgrond voor ééngezinswoningen in open, gesloten en halfopen verband, aangevraagd door n.v. BGR, Petrus Huysegomstraat 6, 1600 Sint- Pieters-Leeuw. Raming: ,00 EUR exclusief btw ( ,31 EUR inclusief btw) te vermeerderen met de aanleg van het openbaar verlichtingsnet, het laagspanningsnet, het gasbedelingsnet, het drinkwaterdistributienet en de telecommunicatieleidingen.

3 12. Toelage polderbesturen voor het onderhoud van de onbevaarbare waterlopen van derde categorie op het grondgebied Dendermonde voor het dienstjaar De raad gaat akkoord om aan de polders een toelage te verlenen voor het onderhoud van de waterlopen van derde categorie binnen het poldergebied voor het dienstjaar Polder Vlassenbroek Polder Beneden- Dender Polder Schelde Durme Oost Bedrag excl 21% BTW + excl.herziening ,15 EUR (excl.slibstaal) Herziening Vlassenbroek 3,5% SDO 1,016 % BD 5% 21% BTW Bedrag incl 21% BTW + incl. herziening+slibstaal 1.650,64 EUR ,47 EUR ,52 EUR (incl.slibstaal 411,26 EUR) 8.635,00 EUR 431,75 EUR 1.904,02 EUR ,77 EUR ,83 EUR 1.030,09 EUR ,29 EUR ,21 EUR Totaal ,98 EUR 3.112,48 EUR ,78 EUR ,50 EUR (incl.slibstaal 411,26 EUR) INFRASTRUCTUUR - MOBILITEIT EN VERKEER 13. Periodiek AR - afsluiten Reihagenstraat bij passage trein - Naar aanleiding van de heraanleg van de wijk Hof ten Rode, dient vrachtverkeer van de bedrijven in de Reihagenstraat te ontsluiten langs de Reihagenstraat zelf. Deze weg is momenteel niet optimaal om vrachtverkeer in beide richtingen te kunnen afwikkelen. De Reihagenstraat zal verbreed worden, maar om daarvoor toestemming te krijgen van de NMBS, dient de Reihagenstraat omwille van veiligheidsredenen afgesloten te kunnen worden op het ogenblik dat er een trein passeert op het uiterste spoor naast de Reihagenstraat. 14. AR - Statiewegel - invoeren doorgangsverbod buurtweg - Naar aanleiding van de opmaak van de plannen voor de aanleg van een fietssnelweg tussen Schoonaarde en Dendermonde, wordt op buurtweg 36 (Statiewegel) te Schoonaarde een toegangsverbod ingevoerd, met uitzondering voor fietsers en voor plaatselijk verkeer (landbouwers en mensen die hun garage moeten bereiken die langs buurtweg 36 gelegen is). Op die manier wordt het aantal conflicten tussen fietsers en gemotoriseerd verkeer tot een minimum beperkt. De gemeente Wichelen voert een gelijkaardig verbod in op de toegangen tot de buurtweg op haar grondgebied. 15. AR - Kroonveldlaan - wijziging voorrangssituatie - Naar aanleiding van het verhoogd doortrekken van de fietspaden op de Kroonveldlaan aan de kruispunten met de Kolvenierslaan en de Pijnderslaan/Ommegancklaan, ontstaat een tegenstrijdige voorrangsregeling voor auto s en fietsers. Fietsers komen in de voorrang te zitten, terwijl auto s op de Kroonveldlaan voorrang aan rechts moeten geven. De voorrang in de Kroonveldlaan wordt gewijzigd, waarbij de Kroonveldlaan tussen de Hullekenstraat en de Mechelsesteenweg voorrang krijgt op alle kruispunten van rechts. Ter hoogte van de Hullekenstraat wordt de voorrang aan rechts behouden.

4 GROENBELEID EN LANDBOUW 16. Onderhoud groenobjecten sector Sint-Gillis lastvoorwaarden en gunningswijze - De gemeenteraad gaat akkoord met de opdracht voor het onderhoud van groenobjecten in de sector Sint-Gillis Het bestek, inschrijvingsbiljet en raming van ,02 incl. btw worden goedgekeurd. INFRASTRUCTUUR - HUISVESTING 17. Actualiseren van de reglementering tot het verlenen van de stedelijke renovatiepremie van een woning - De gemeenteraad keurt de actualisatie van de reglementering tot het verlenen van de stedelijke renovatiepremie van een woning goed. JURIDISCHE AANGELEGENHEDEN 18. Aanstellen van ambtenaren belast met het opsporen en vaststellen van inbreuken op het stedelijk politiereglement - Op 21 oktober 2015 duidde de gemeenteraad een aantal gemeentelijke vaststellers aan in het kader van het stedelijk politiereglement. Bijkomend worden de nieuwe gemeenschapswacht en een medewerker van het stadsbestuur aangesteld tot het opsporen en vaststellen van inbreuken op het stedelijk politiereglement. 19. Aanpassing algemeen politiereglement - herziening terrasreglement - De raad gaat akkoord met de invoeging van volgende aanpassingen aan het vigerende politiereglement meerbepaald aan de bijlage 6 het terrasreglement: De invoering van een zone Oude Dender met geëigende inrichtingsvoorschriften De uitbreiding van de bestaande zone Grote Markt met een deel van de aanpalende straten (Kerkstraat, Franz Courtensstraat, Ridderstraat) In deze uitgebreide zone Grote Markt een bijkomend voorschrift opleggen dat de ingerichte parkeerplaatsen in deze zone onder geen beding mogen ingenomen worden door terrassen In de zone Oude Dender de inname van parkeerplaatsen door terrassen principieel niet toe te laten waarbij elke aanvraag individueel beoordeeld wordt In de zone rest van het grondgebied de inname van parkeerplaatsen door terrassen principieel niet toe te laten waarbij elke aanvraag individueel beoordeeld wordt. 20. Hernieuwing samenwerkingsovereenkomst met Grootstedenbeleid - De gemeenteraad hecht zijn aan de overeenkomst tussen De Belgische Staat, vertegenwoordigd door de federale Regering, in de persoon van Elke Sleurs, staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Gelijke kansen, Personen met een beperking, en Wetenschapsbeleid, belast met Grote Steden, toegevoegd aan de Minister van Financiën, en de stad Dendermonde in het kader van veiligheid en de aanpak van de federale regering met betrekking tot jeugdcriminaliteit, ingaand op 1 november 2015 en geldig voor één jaar.

5 TOPOGRAFIE 21. Afstand van meerwaarde Schippersdijk 68 - ontwerpakte - De gemeenteraad verleent zijn aan de ontwerpakte voor de afstand van meerwaarde betreffende de woning gelegen Schippersdijk 68 om reden van algemeen nut. 22. Sint-Gillis - principieel akkoord wijzigingen aan buurtwegen 25, 194, 195 en voetweg 193 en voorlopige vaststelling rooilijnplan buurtweg 25/deel en buurtweg 194 De gemeenteraad gaat principieel akkoord met de voorgestelde wijzigingen aan de buurtwegen 25, 194, 195 en aan voetweg 193 en stelt het bijhorende rooilijnplan van buurtweg 25 en buurtweg 194 binnen de site van de nieuwe gevangenis voorlopig vast. Het dossier wordt door het college van burgemeester en schepenen onderworpen aan een openbaar onderzoek van dertig dagen. 23. Wijziging buurtweg 192 te Sint-Gillis - principieel akkoord De gemeenteraad gaat principieel akkoord met de voorgestelde wijzigingen aan buurtweg 192. Het dossier wordt door het college van burgemeester en schepenen onderworpen aan een openbaar onderzoek van dertig dagen. SOCIALE ZAKEN 24. Welzijnsraad - subsidiereglement - De gemeenteraad keurt het subsidiereglement voorgesteld door de stedelijke welzijnsraad goed. BURGERZAKEN 25. Intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst rond integratie van personen van buitenlandse herkomst - De gemeenteraad keurt de intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst rond integratie van personen van buitenlandse herkomst tussen de gemeente Lebbeke, Buggenhout en de stad Dendermonde goed. ONDERWIJS 26. Secundair onderwijs - subsidiëring VTI in het kader van internationale projecten en uitwisselingen - De gemeenteraad kent een subsidietoelage van 500 EUR toe aan het VTI Dendermonde in het kader van een internationaal uitwisselingsproject tussen het VTI Dendermonde en het Gullmarsgymnasiet in het Zweeds Lysekil. 27. Secundair onderwijs - subsidiëring KTA in het kader van internationale projecten en uitwisselingen - De gemeenteraad kent een subsidietoelage toe van EUR aan het KTA Dendermonde in het kader van een internationaal uitwisselingsproject tussen het KTA Dendermonde en een school in Marokko.

6 28. Secundair onderwijs - subsidiëring KA in het kader van internationale projecten en uitwisselingen - De gemeenteraad kent een subsidietoelage van EUR toe aan het Koninklijk Atheneum Dendermonde in het kader van internationale uitwisselingsprojecten. CC BELGICA 29. Lokalen stadhuis onder beheer vzw CC Belgica - teruggave beheer - Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de lokalen die bij de oprichting van CC Belgica, als onderdeel van de erkenningscriteria onder beheer van CC Belgica werden gebracht, nu terug te geven aan de stad. Infrastructurele vereisten vormen geen onderdeel meer van de erkenning als CC in de B-categorie. De teruggave aan de stad zal meer transparantie met zich meebrengen met het oog op ter beschikkingstelling aan derden (aanvraag lokalen). Wat betreft administratieve opvolging wijzigt er niets: deze blijft bij de dienst toerisme en de inkomsten komen de stad toe. Contracten zullen echter niet meer de hoofding van CC Belgica dragen. MUSEA EN ARCHIEF 30. Vernieuwing samenwerkingsovereenkomst Erfgoedinzicht - De gemeenteraad wordt gevraagd de vernieuwing van de samenwerkingsovereenkomst met Provincie Oost-Vlaanderen over Erfgoedinszicht goed te keuren. BIJGEVOEGDE PUNTEN Punt aangevraagd door Barbara Pas, raadslid Incidenten in de abdijschool Punt aangevraagd door Walter Deygers, raadslid - interpellant: Klaartje Van Havermaet, raadslid Jeugdcentrum Appels Punt aangevraagd door Walter Deygers, raadslid - interpellant: Bart Claes, raadslid Atletiekpiste Baasrode Punt aangevraagd door Walter Deygers, raadslid - interpellant: Hilde Raman, raadslid Kattenproblematiek Punt aangevraagd door Walter Deygers, raadslid - interpellant: Marius Meremans, raadslid Pater De Smet Punt aangevraagd door Matthias Coppens, raadslid Cambio in de deelgemeenten Punt aangevraagd door Matthias Coppens, raadslid IBO Baasrode Punt aangevraagd door Stijn Pluym, raadslid Jeugdcentrum Appels

7 9. Punt aangevraagd door Stijn Pluym, raadslid Verfraaiingen parking Gedempte Dender Besloten vergadering POLITIERAAD Politieraad Personeel 31. Resultaten selectiecommissie en voordracht van een kandidaat tot aanwijzing korpschef van de lokale politiezone Dendermonde (mandaat categorie 2) kennisname en voordracht kandidaat De gemeenteraad draagt een kandidaat voor aan de Koning tot aanwijzing voor het mandaat van korpschef van de lokale politiezone Dendermonde. 32. Lokale Politie - aanvraag ontslag wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, commissaris van politie Lokale politie - toestemming tot non-activiteit voorafgaand aan de pensionering (NAVAP) van een hoofdinspecteur van politie Lokale politie - non-activiteit voorafgaand aan de pensionering voor een inspecteur wijk Lokale Politie - ontslag oppensioenstelling wegens medische reden, inspecteur van politie Lokale politie - aanstelling van één CALOG niveau C, assistent, voor een tijdelijk deeltijds vervangingscontract - ONDERWIJS 37. Lager onderwijs - eervol ontslag ingevolge pensioen m.i.v. 1 augustus kennisname

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-02-16 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-09-15 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-11-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-03 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/kw/gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2014-01-20 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2015-10-27 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 Bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur

Eedaflegging van de algemeen directeur en de financieel directeur Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-07-09 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec/am/eb Evelien Baeyens (052)25 10 06 Tweede oproeping - agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-11-14 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2016-10-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052) 25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-05-24 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-03-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 FEBRUARI 2016

NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 FEBRUARI 2016 NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 FEBRUARI 2016 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, Niels Tas, Dirk Abbeloos, François De Bleser, Carine Verhelst, Lien Verwaeren,

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 JANUARI 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 JANUARI 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 21 JANUARI 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 10 en 17 december 2014 De raad keurt de notulen d.d. 10 en 17 december

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2018-09-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2017-06-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-02-18 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 OKTOBER 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 OKTOBER 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 OKTOBER 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2018

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2018 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JANUARI 2018 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-04-23 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 00 Tweede bijgevoegde

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-06-17 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\nm Nancy Marroyen (052)25 10 00 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

In zitting van 18 december 2013 keurde de gemeenteraad het retributiereglement goed voor

In zitting van 18 december 2013 keurde de gemeenteraad het retributiereglement goed voor TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 19 FEBRUARI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad d.d. 22 januari 2014 - goedkeuring De raad keurt de notulen d.d. 22 januari

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 9 JULI 2014

TOELICHTING GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 9 JULI 2014 TOELICHTING GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 9 JULI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 juni 2014 De gemeenteraad keurt de notulen d.d. 18 juni 2014 goed. POLITIERAAD

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 OKTOBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 september 2013 De raad keurt de notulen d.d. 18 september 2013 goed.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2013-03-19 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 JUNI 2018

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 JUNI 2018 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 JUNI 2018 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 5 JULI 2017

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 5 JULI 2017 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 5 JULI 2017 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel goedgekeurd,

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2017

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2017 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 SEPTEMBER 2017 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 17 JUNI 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 17 JUNI 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 17 JUNI 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 20 mei 2015 De notulen d.d. 20 mei 2015 worden goedgekeurd. POLITIERAAD

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2012-09-18 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\mp Maryse Peeleman (052) 25 10 06 agenda gemeenteraad van

Nadere informatie

2. Begrotingswijziging 3+4/ vaststelling Begrotingswijzigingen 3 en 4 worden ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.

2. Begrotingswijziging 3+4/ vaststelling Begrotingswijzigingen 3 en 4 worden ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 NOVEMBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad d.d. 16 oktober 2013 De gemeenteraad keurt de notulen

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAAD VAN WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen De gemeenteraad keurt de notulen van de zitting van 8 juli 2015 goed. POLITIERAAD

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 22 APRIL 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 22 APRIL 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 22 APRIL 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 18 maart 2015 De raad keurt de notulen d.d. 18 maart 2015 goed. POLITIERAAD

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 FEBRUARI 2017

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 FEBRUARI 2017 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 FEBRUARI 2017 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 OKTOBER 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen 16 september 2015 De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2019

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2019 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2019 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2014. Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2014. Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 MEI 2014 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1 Goedkeuring notulen d.d. 23 april 2014 De gemeenteraad keurt de notulen d.d. 23 april 2014 goed. VERZOEKSCHRIFTEN

Nadere informatie

4. CC Belgica: aankoop van lichttoestellen - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze

4. CC Belgica: aankoop van lichttoestellen - goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 15 MEI 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Politieraad - kastoestand per 31 maart 2013 - kennisname De gemeenteraad neemt kennis van het kasnazicht

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 JUNI 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 JUNI 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 15 JUNI 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel goedkeuren,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 16 MAART 2016

AGENDA MET TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 16 MAART 2016 AGENDA MET TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 16 MAART 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt

Nadere informatie

De gemeenteraad benoemt de effectieve leden, de plaatsvervangers, de voorzitter en de vaste secretaris.

De gemeenteraad benoemt de effectieve leden, de plaatsvervangers, de voorzitter en de vaste secretaris. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 19 JUNI 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Lokale politie - collectieve aankopen - goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen vraagt aan

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2013-02-13 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\edm\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 agenda gemeenteraad

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 NOVEMBER 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 NOVEMBER 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 16 NOVEMBER 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 SEPTEMBER 2013 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad d.d. 10 juli 2013 De raad keurt de notulen d.d. 10 juli

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 MAART 2019

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 MAART 2019 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 20 MAART 2019 Volgende agendapunten werden aan de raadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel goedgekeurd,

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JULI 2018 OM U.

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JULI 2018 OM U. TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 17 JULI 2018 OM 20.30 U. Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 NOVEMBER 2018

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 NOVEMBER 2018 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 NOVEMBER 2018 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019

gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 4 juni 2019 OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00186 Notulen gemeenteraad 7 mei 2019: goedkeuring De gemeenteraad keurt de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 27 mei 2019 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 27 mei 2019 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester; Martine Van Hauwermeiren, Dieter Mannaert, Marius Meremans, Tomas Roggeman,

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018

AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 AGENDA MET TOELICHTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 28/11/2018 OPENBAAR O.1 Proces-verbaal van de vorige zitting - goedkeuring O.2 EVA-VZW Cultureel Centrum Jan Tervaert - algemene vergadering

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 MAART 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Heraanleg Zeelaan, gedeelte tussen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 SEPTEMBER 2014

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 SEPTEMBER 2014 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 SEPTEMBER 2014 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Bevolk. 01 - Aanpassing van de gemeentelijke retributie op het opzoeken, het samenstellen en het afleveren

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 OKTOBER 2017

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 OKTOBER 2017 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 18 OKTOBER 2017 KORTE PLECHTIGHEID Bij aanvang van de gemeenteraad vond een korte medailleplechtigheid plaats. De medailles van het Carnegie Hero Fund werden

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 10 JULI Openbare vergadering POLITIERAAD

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 10 JULI Openbare vergadering POLITIERAAD TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 10 JULI 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Lokale politie - jaarrekening 2012 goedkeuring De gemeenteraad keurt de jaarrekening 2012 van de lokale

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 07 januari 2013

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 07 januari 2013 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 07 januari 2013 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, Niels Tas, Martine Van Hauwermeiren, François

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 26 mei 2014 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 april 2014. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Secretariaat. CIPAL

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 07/03/2018 Uw

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 MAART 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 MAART 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 18 MAART 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 11 februari 2015 De raad keurt de notulen d.d. 11 februari 2015 goed.

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 6 JULI 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 6 JULI 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 6 JULI 2016 De gemeenteraad besprak volgende agendapunten. OPENBARE VERGADERING GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad d.d. 15 juni 2015 - De gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 7 DECEMBER 2016

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 7 DECEMBER 2016 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 7 DECEMBER 2016 Volgende agendapunten worden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier zal de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 MEI 2015

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 MEI 2015 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 20 MEI 2015 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Goedkeuring notulen d.d. 22 april 2015 POLITIERAAD Politieraad - Personeel 2. Lokale Politie:

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

Politieraad. Zitting van 20 december 2006, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Zitting van 20 december 2006, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Zitting van 20 december 2006, 20 uur Agenda en verslag In openbare zitting 1. Goedkeuring verslag Politieraad van 26.09.2006 2. Goedkeuring drie

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 26 februari 2019. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 maart 2019 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 20 MAART 2013

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 20 MAART 2013 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING WOENSDAG 20 MAART 2013 Openbare vergadering POLITIERAAD 1. Lokale Politie - begrotingswijziging 1+2/2013 - vaststelling De gemeenteraad stelt de budgetwijziging

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 09 juli 2018

NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN. ZITTING VAN 09 juli 2018 NOTULEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING VAN 09 juli 2018 Aanwezig : Verontschuldigd : Piet Buyse, burgemeester-voorzitter; Leen Dierick, schepen-voorzitter voor agendapunt 51 t/m

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2018

TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2018 TOELICHTING BIJ DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2018 Volgende agendapunten werden aan de gemeenteraadsleden voorgelegd. Afhankelijk van het dossier heeft de gemeenteraad het agendapunt principieel

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 20 MAART 2019

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 20 MAART 2019 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 20 MAART 2019 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 20 februari 2019 - goedkeuring De notulen van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 28 maart Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 28 maart 2019 ons kenmerk: 563 datum 20-3-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de notulen van de gemeenteraad van 27 september 2017 goed te keuren. Provincie Vlaams-Brabant TOELICHTINGSLIJST GEMEENTERAAD VAN 25 OKTOBER 2017 Openbare zitting Stafdiensten Secretariaat 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 27 september 2017 Aan de gemeenteraad wordt

Nadere informatie

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN BEKENDMAKING Deinze, 19 februari 2019 De vergadering van de politieraad vond plaats op 19 februari 2019. De lijst met beknopte inhoud van de daarin geregelde aangelegenheden ligt ter inzage van het publiek

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

7. Leegstand Beroep tegen opname in het leegstandsregister Venlosesteenweg.

7. Leegstand Beroep tegen opname in het leegstandsregister Venlosesteenweg. Besluitenlijst van het college van burgemeester en schepenen van 23 april 2019 1. Agenda en notulen college van burgemeester en schepenen 15/04/2019. De agenda en de notulen van de vergadering van het

Nadere informatie