Download: Succesvol Telefonisch Verkoopafspraken Maken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Download: Succesvol Telefonisch Verkoopafspraken Maken"

Transcriptie

1 Download: Succesvol Telefonisch Verkoopafspraken Maken 1 Een krachtige beltraining volgen?

2 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Inleiding Een telefoongesprek is tien keer zo snel als een bezoek en tien keer zo effectief als een brief. Er wordt dus veel gebeld, de rekensom is immers niet moeilijk. In een goed telefoongesprek zijn de woorden, stellingen en argumentaties zo vormgegeven, dat de mensen een goed gevoel overhouden aan het telefoongesprek, de beller en het betreffende bedrijf. Maar in de praktijk gebeurt dit nog maar zelden. Ga maar eens na welke telemarketing -telefoontjes je zelf hebt ontvangen en welke je leuk vond. Gelukkig kunnen we veel verbeteren. Dit betekent dat je na het lezen van dit document eigenlijk direct aan de slag kunt. Al is de opgave een lastige, want elk telefoongesprek begint met het rinkelen van de telefoon, en alleen oude, eenzame mensen zeggen: Hoi, eindelijk belt er iemand!. Lang niet elk telefoongesprek is succesvol. Houd er rekening mee dat 60% van de potentiële klanten nee zeggen tegen jouw verzoek tot een afspraak. Dat is nu eenmaal een gegeven. Het kost echter niets meer als je je telefoongesprek zo inricht dat je de kans op een afspraak voor een verkoopgesprek zo groot mogelijk maakt en de ander een goed gevoel overhoudt over jou en je bedrijf. Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Doel Het doel van je telefoongesprek is eenduidig: een afspraak met de potentiële klant. Laat je niet verleiden tot het telefonisch verstrekken van productinformatie, dan zal de klant in 99 van de 100 gevallen direct aan de telefoon beslissen dat het product en/of dienst wat jij verkoopt niets voor hem is en kun je dus spreken van een dood contact. Een contact waarvan je zeker weet dat je die de komende periode niet hoeft te benaderen omdat hij al negatief over jouw bedrijf heeft besloten. Het mag duidelijk zijn dat je product- en prijsinformatie alleen in een verkoopgesprek bij de potentiële klant moet verstekken. Je kunt namelijk niet je visuele product door de telefoon op een goede manier presenteren, en dus verkopen. Houd je dus aan het belschema. Hierin werk je maar naar één ding toe: een afspraak! 2 Een krachtige beltraining volgen?

3 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken 12 vuistregels Goede telefonische vaardigheden zijn noodzakelijk als je afspraken wilt maken met potentiële klanten. Met een goed belscript ( wie je wilt spreken, wat je wilt zeggen en hoe je het zegt krijg je een voet tussen de deur). De 12 vuistregels voor het succesvol telefonisch afspraken maken: A) Wees zuinig op je beltijd. Stel: als verkoper heb je per week minimaal 12 afspraken nodig om tot een goed eindresultaat te komen. Gemiddeld heeft een verkoper per 4 telefoontjes 1 afspraak. Dat houdt dus in dat je voor 12 afspraken ongeveer 48 telefoongesprekken moet plegen. Hou dus niet op met bellen voordat je je dagquotum van 48 bereikt hebt en beloon jezelf (met een kop koffie bijvoorbeeld) als je een afspraak gemaakt hebt. B) Vraag naar de beslissers. Je kunt het beste vragen naar iemand die aan de top van de managementpiramide staat, oftewel diegene die uiteindelijk beslist over de aankoop van datgene jij verkoopt.. Door middel van telefoongesprekken kun je uitzoeken of je de juiste persoon benadert. Als je door iemand wordt doorverwezen, noem dan de naam van die persoon. C) Vermijd secretaresses of non-beslissers Als je je telefoongesprekken s ochtend tussen uur en uur of s avonds tussen uur en uur inplant, heb je een grote kans dat je de secretaresse of non-beslisser misloopt. Tijdens deze relatief rustige uren, is de beslisser ook eerder geneigd naar je te luisteren. 3 Een krachtige beltraining volgen?

4 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken 12 vuistregels D) Weet wat je moet zeggen. Wees altijd vriendelijk voor een ieder die je aan de telefoon krijgt, ook als het niet diegene is die je moet hebben. Houd je aan je belscript, het is een bewezen succesformule. Als je naar de beslisser vraagt, gebruik dan zijn voornaam en introduceer jezelf ook op die manier. Zo wek je de indruk dat jij en je prospect elkaar al kennen en krijg je diegene eerder aan de telefoon. E) Toon enthousiasme Als je onzeker klinkt, kun je jezelf buitenspel zetten. Pep jezelf op, voordat je met telefoneren begint. Zorgt dat zelfvertrouwen in je stem doorklinkt en je zal snel aan goede afspraken komen. Wees niet te zakelijk, een te zakelijke houding aan de telefoon sluit op weerstanden. Wees enthousiast, en laat dit enthousiasme doorklinken! F) Zorg voor rust in je omgeving Kabaal op de achtergrond tijdens een telefoongesprek zal nooit positief op de prospect overkomen, hij zal eerder niet toestemmen in een afspraak. Je mag van je collega s op de werkvloer verwachten dat zij rekening houden met het feit dat jij afspraken aan het maken bent, die afspraken zijn namelijk van enorm belang om je verkooptarget te kunnen halen. G) Laat de potentiële klant nooit zelf terugbellen. Als de gevraagde persoon niet aanwezig is of niet gestoord kan worden, bied dan altijd aan dat je zelf terug zult bellen. Zorg ervoor dat dit ook gebeurt. Onthoudt dat de regel is: een klant belt nooit terug! 4 Een krachtige beltraining volgen?

5 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken 12 vuistregels H) Hou het gesprek kort en zakelijk. Als je gaat bellen voor het maken verkoopafspraken, zit men in de regel niet op een telefoontje te wachten, de kans is bovendien groot dat de ander druk bezig is. Hou het dus kort en blijf zakelijk. Een telefoongesprek voor een verkoopafspraak duurt slechts 30 seconden. Hoe langer dit uitloopt, hoe kleiner de kans op een afspraak. I) Gebruik een belscript. Voor het uitgaande telefoonverkeer is het belscript een uitstekend instrument waarmee je al je gesprekken kunt sturen. De juiste woorden op de juiste momenten gezegd, verhogen vele malen de kans op succes jouw succes! Na het volledig lezen van dit document kun je voor jezelf een belscript maken plus een weerstand- en weerleggingen lijst. J) Glimlach en zit rechtop. Het klinkt misschien vreemd, maar een goed humeur en een actieve houding zijn hoorbaar aan de telefoon. K) Houd alle benodigde paperassen binnen handbereik. Bereid je op elk telefoongesprek voor, kijk in het CRM / administratiesysteem (indien aanwezig) van jouw bedrijf wat de belhistorie van de klant is. In zo n systeem staat, als de klant al vaker is gebeld, vaak ook degene die je moet hebben. Denk ook aan pen en papier en. je agenda! L) Blijf altijd beleefd. Ook al word je nog zo onbeschoft behandeld aan de telefoon, blijf altijd beleefd, hoe moeilijk het soms ook is. Bedenk dat dit bij het telefoonvak hoort en wees blij dat je zelf niet zo bent. Besef jezelf dat het nooit persoonlijk bedoeld is en laat het ook niet dichtbij je komen. 5 Een krachtige beltraining volgen?

6 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Voorbereiding Net als de voorbereiding op een succesvol verkoopgesprek, is de voorbereiding op het telefonisch afspraken van wezenlijk belang. Die voorbereiding bestaat uit drie delen: A) De voorbereiding langs de weg Als je op pad bent, rijd je door je eigen verkoopgebied. Onderweg wordt je vele malen geconfronteerd met potentiële klanten, kijk maar eens naar de reclameborden, vlaggen, logo s, wegenkaarten, busjes met bestickering, voorgevels en noem maar op. Maar denk ook aan branchegerelateerde websites, Gouden Gids, ABC voor de handel, of.. doe een zoekopdracht in Google. Om potentiële klanten in je eigen verkoopgebied te kunnen noteren is het handig als je in het bezit bent van een memorecorder. Deze memorecorder is niets anders dan een cassetterecorder in miniformaat waar je tekst op in kunt spreken. Ze zijn verkrijgbaar bij de meeste audio/video zaken en kosten zo rond de 60 euro. Je kunt ook een memorecorder-app op je smartphone zetten. Apps kun je eenvoudig downloaden, op de Apple IPhone is standaard al een memorecorder (dictafoon) aanwezig. Als je goed gebruik maakt van een memorecorder (inspreken van naam, adres en eventueel telefoonnummer onderweg) dan verdien je de aankoopkosten binnen een week terug. B) De voorbereiding op kantoor Zorg voor rust in je omgeving als je gaat bellen. Zorg dat je je belmateriaal (leads van potentiële klanten) bij de hand hebt. Voer in het CRM pakket welke je op kantoor gebruikt (of een tijdelijk Excel bestand en/of software als outlook) altijd direct je afspraken in zodat je collega kan zien dat je met die prospect bezig bent. Wees geconcentreerd en stel jezelf een realiseerbaar doel (= aantal afspraken aan het einde van de dag) C) What s in it for me? Maak, voordat je daadwerkelijk gaat bellen, een lijst van potentiële organisaties waar je verkoopkansen voor jezelf ziet, en dus een afspraak mee gaat maken. Zorg ervoor dat je per organisatie minimaal 1 relevant argument kunt noemen waarom de contactpersoon (lees: beslisser) van deze onderneming met jou een afspraak zal maken. ('what's in it for me') 6 Een krachtige beltraining volgen?

7 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Ja of nee?? Ga er bij het bellen voor verkoopafspraken gerust vanuit dat je de ander in ieder geval stoort en dat niemand dat leuk vindt. Daarom is het onzinnig te vragen of je stoort. Veel beter is het om te vragen of het gelegen komt dat je belt. Je kunt drie antwoorden verwachten: A -> Ja B -> Nee C -> Nee, maar waar gaat het over? A) Ja De potentiële klant die ja zegt, ontneemt zichzelf het recht om straks, als hij hoort waarvoor je belt, onder het gesprek vandaan te komen door dan te zeggen dat hij geen tijd heeft. Hij heeft immers al toestemming gegeven! Ook geeft het jezelf de tijd rustig je verhaal te kunnen doen. Bovendien is het een goede start van het gesprek als de klant al een keer ja heeft gezegd. B) Nee Voor deze reactie zijn beginnelingen in het verkoopvak vaak bang. Dat is niet terecht, het kunnen namelijk twee soorten nee s zijn: een echte of een valse. Als het een echte nee is, is dat prima. Is de klant namelijk met voor hem belangrijke zaken bezig, dan zal hij proberen zo snel mogelijk van je af te komen. Je eventuele kansen op een afspraak met de prospect zouden dan gelijk tot nul gereduceerd worden en dat kan nooit de bedoeling zijn. Beter is dan om te vragen wanneer het beter uitkomt, om vervolgens op dat tijdstip terug te bellen. Als het een valse neen is, is de klant een beginneling in telefoonbehandeling. Had hij een beetje ervaring dan had hij geweten dat de beller zou reageren met: Wanneer komt het beter uit? en dat hij dan per saldo twee keer gestoord wordt in plaats van één keer en dat hij daar wel eens gestoord van zou kunnen worden. Hij schiet er niets mee op en daarom hoef je niet bang te zijn voor deze reactie. C) Nee, maar waar gaat het over? Dit zijn potentiële klanten (=een potentiële klant wordt ook wel prospect genoemd) die vooral belangrijk gevonden willen worden. Zij vinden dat zij het druk hebben, maar zijn ook nieuwsgierig. Je hebt je eerste positieve reactie dus al binnen! Houd je dus vooral rustig en werk volgens je belscript. Dit belscript is de kortste manier om de prospect tot een afspraak met jou te bewegen. 7 Een krachtige beltraining volgen?

8 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Belscript Het doel van het belschema is om zoveel mogelijk kwalitatief goede afspraken te halen uit het door jou verzamelde belmateriaal. Het is wel zo fijn dat als je je best hebt gedaan om goed belmateriaal te verzamelen, dit beloont wordt met een volle agenda. Om dit voor elkaar te krijgen kun je het beste gebruik maken van een belschema, en deze ook hanteren. Dit bespaart je veel tijd en energie, twee zaken die niet onuitputtelijk zijn. In het schema op de volgende pagina s komen een aantal beperkte keuze vragen voor, deze staan er in om ervoor te zorgen dat jij de baas bent (en blijft) over het telefoongesprek. Jij bepaalt waarover gesproken gaat worden, jij bent immers toch degene die het initiatief neemt tot het gesprek en niet de potentiële klant! 8 Een krachtige beltraining volgen?

9 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Belscript -> Fase-uitleg Fase 1: Voorstellen Stel je zelf voor aan de klant. Jouw naam moet duidelijk overkomen Jij: U spreekt met (jouw naam) van (jouw bedrijf) U = Zakelijk Je = persoonlijk en is afhankelijk hoe de degene aan de andere kant van de telefoonlijn zich voorstelt. Je spiegelt de manier waarop jij spreekt aan degene die jij aan de lijn hebt. Fase 2: Kwalificeren Bepaal of je met de beslisser spreekt. Jij: Ik ben op zoek naar (hier noem je functieomschrijving van de persoon die beslist over datgene wat jij verkoopt). Spreek ik daarmee? Niet aanwezig? Vraag naar de naam en vraag wanneer hij of zij wel aanwezig is, of op een andere manier bereikbaar is, mobiel bijvoorbeeld. Fase 3: Lengte gesprek Geef aan dat het telefoongesprek kort zal duren, zodat je niet tijdens het telefoongesprek wordt onderbroken omdat je potentiële klant denkt dat het te lang zal duren. Jij: Ik heb 1 korte vraag voor u, schikt dat even? (zie ook in dit document: ja of nee?) 9 Een krachtige beltraining volgen?

10 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Belscript -> Fase-uitleg Fase 4: Doel kenbaar maken Maak het doel van de afspraak duidelijk Doel: een afspraak maken! Jij: De rede dat ik u bel is de volgende, ik wil graag een afspraak met u maken omdat (nu geef je een sterk (van tevoren bedacht) argument waarom deze contactpersoon met jou zou moeten afspreken. (zie ook in dit document: voorbereiding what s in it for me? ) Denk hierbij aan kostenbesparing, efficiëntie, nieuwe ontwikkelingen, etc.), ik neem aan dat u dat aanspreekt? Fase 5: Keuzevoorstel Kom met een keuzevoorstel (ja of ja) De klant moet altijd een tijdstip kiezen bij deze vraag! Jij: Schikt u deze afspraak het beste op dinsdagochtend of op donderdagmiddag? Fase 6: Feedback Controleer de afspraak. Check de afgesproken datum, tijd en adres duidelijk voor jezelf en voor de potentiële klant. Dan ontstaan er geen misverstanden over datum en locatie van de afspraak. Jij: Goed, dan zien we elkaar op (datum) om (tijdstip) Op (adres). Alvast bedankt en goede zaken. 10 Een krachtige beltraining volgen?

11 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Belscript -> Voorbeeld Stap 1: Jij: Goedendag, u spreekt met (jouw naam) van (jouw bedrijf). Ik ben ik zoek naar (hier noem je functieomschrijving van de persoon die beslist over datgene wat jij verkoopt) (Je wordt nu door verbonden en als je de gevraagde contactpersoon aan de lijn krijgt begin je opnieuw) Stap 2: Jij: Goedendag, u spreekt met (jouw naam) van (jouw bedrijf) Ik ben op zoek naar (hier noem je functieomschrijving van de persoon die beslist over datgene wat jij verkoopt). Spreek ik daarmee? Indien 'ja' dan ga je door met dit belscript Indien 'nee' dan vraag je nogmaals naar de beslisser, en herhaal je stap 2 Stap 3: Jij: Ik heb 1 korte vraag voor u, schikt dat even Indien de contactpersoon zegt: 'ja' dan ga je door met dit belscript. Indien de contactpersoon zegt: 'ik heb geen tijd, maar waar gaat het over?' dan ga je door met dit belscript. Indien de contactpersoon zegt: 'nee' dan vraag je wanneer het beter schikt om de contactpersoon 1 korte vraag te stellen, en bel je op dat tijdstip terug. Stap 4: Jij: De rede dat ik u bel is de volgende, ik wil graag een afspraak met u maken omdat (nu geef je een sterk (van tevoren bedacht) argument waarom deze contactpersoon met jou zou moeten afspreken. Ik neem aan dat u dat aanspreekt? (zie ook in dit document: voorbereiding what s in it for me? ) 11 Een krachtige beltraining volgen?

12 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Belscript -> Voorbeeld Stap 5: Contactpersoon: Ja, dat spreekt mij wel aan. Stap 6: Jij: Wanneer schikt u het het beste zodat ik kan vertellen welke voordelen hier voor uw organisatie te behalen zijn, (nu geef je een voorstel voor de afspraak, geef je gesprekpartner keuze uit twee data en tijdstippen)(zie ook in dit document: belscript -> fase uitleg keuzevoorstel) Stap 7: Contactpersoon: Komt een weerstand om geen verkoopafspraak te maken. (zie ook in dit document weerstanden en weerleggingen) Stap 8: Jij: Het gegeven bezwaar overwinnen en vervolgens direct opnieuw een voorstel voor de afspraak volgens stap 6. (zie ook in dit document weerstanden en weerleggingen) Stap 9: Contactpersoon: Mij komt het beste uit (en maakt uit keuze uit een van de door jouw voorgestelde data en tijdstippen). Stap 10: Jij: Bevestig de afspraak en noem de locatie. (zie ook in dit document: feedback ) Stap 11: Jij: Zijn er actuele ontwikkelingen binnen uw organisatie of kan ik extra informatie ergens over meenemen? (Noteer in je CRM systeem wat de klant je eventueel nu vertelt en gebruik dit voor je voorbereiding op het verkoopgesprek.) Stap 12: Jij: Dank voor dit gesprek en graag tot dan. (leg als laatste de telefoonhoorn neer, als je contactpersoon eventueel nog iets zou willen zeggen dan hoor je dat altijd) 12 Een krachtige beltraining volgen?

13 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Weerstanden Het telefoongesprek met de potentiële klant lijkt in grote mate op een verkoopgesprek. Je wil de potentiële klant aan de telefoon iets verkopen, namelijk (de datum van) de afspraak, en stuit daarbij op weerstand(en). Wat je in ieder geval niet aan de telefoon verkoopt is je bedrijf en/of product. Als je die beginnersfout maakt ben je bezig om koopweerstanden op je product te weerleggen, en dat is iets wat je in je verkoopgesprek moet doen. De weerstanden aan de telefoon noemen we afspraakweerstanden. Deze zijn in een aantal vormen vanuit de praktijk bekend. Het zijn vaak dezelfde, misschien qua vorm iets anders maar in beginsel gelijk. Eigenlijk is de uiting van een afspraakweerstand door de klant een verdekte vraag, hij vraagt eigenlijk om een reden waarom hij een afspraak met je moet maken. De reden waarom de klant een afspraak met je moet maken wordt vaak door verkopers verward met het geven van productinformatie. Door de meest voorkomende bezwaren eens op een rij te zetten en na te goed na denken over sterke weerleggingen, waarbij je daarna direct opnieuw vraagt welke datum en tijd het beste uitkomt zoals in stap 8 van het belscript in dit document, verhoog je sterk het rendement op je telefonische verkoopinspanningen en zal worden beloond met een volle agenda. Op de volgende pagina s tref je meest voorkomende weerstanden plus weerleggingen. 13 Een krachtige beltraining volgen?

14 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Weerstanden Weerstand: Geen interesse De afspraakweerstand die het meeste voorkomt. Eigenlijk is het geen weerstand, het is eigenlijk een koopsignaal, en wel deze: ik weet niet waarom ik een afspraak met uw bedrijf wil maken. Het is dus een schreeuw om informatie. Echter aan de telefoon geef je geen concrete productinformatie, mocht je dat wel doen dan neemt de klant direct een beslissing en dit is meestal niet een positieve. Prikkel de klant met waarom je een afspraak met hem wilt, zeg zoiets als: Weerlegging: Meneer Jansen, ik garandeer u dat u na afloop van onze afspraak zult zeggen dat het de moeite waard is geweest. Ik zal onze afspraak goed voorbereiden zodat ik u kort en bondig een persoonlijk beeld kan scheppen over de voordelen voor u bij een samenwerking met mijn bedrijf. Schikt u dat (nu geef je een voorstel voor de afspraak, geef je gesprekpartner keuze uit twee data en tijdstippen)(zie ook in dit document: belscript -> fase uitleg keuzevoorstel) Weerstand: Stuur me eerst maar wat informatie Deze klant wil blijkbaar eerst zelf bepalen of het interessant genoeg voor hem is. Jij weet, als verkoper, dat er voor iedere wens van de potentiële klant een goede mogelijkheid is om samen te werken met jouw bedrijf. De weerlegging moet op dit principe gebaseerd zijn. Bijvoorbeeld: Weerlegging: In het verleden heb ik u reeds informatie toegestuurd, u bent natuurlijk veel te druk om al die informatie door te nemen. Daarbij komt dat mijn informatie wekelijks verandert daarom wil ik u vragen mij de kans te geven om u eens persoonlijk te vertellen wat wij als bedrijf voor u kunnen betekenen. Schikt u dat (nu geef je een voorstel voor de afspraak, geef je gesprekpartner keuze uit twee data en tijdstippen)(zie ook in dit document: belscript -> fase uitleg keuzevoorstel) 14 Een krachtige beltraining volgen?

15 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Weerstanden Weerstand: Mijn budget is op Deze weerlegging is het beste te beschrijven aan de hand van een voorbeeld: Weerlegging: Meneer Jansen, ik begrijp dat u momenteel gebonden bent aan uw budget. Echter, mijn doel is niet om per definitie u direct wat te verkopen, mijn doel is meer het bouwen aan een langdurige relatie. Ik ben volgende week donderdag bij u in de buurt en zou graag even bij u langs willen komen, schikt u dat (nu geef je een voorstel voor de afspraak, geef je gesprekpartner keuze uit twee data en tijdstippen)(zie ook in dit document: belscript -> fase uitleg keuzevoorstel) Weerstand: Jullie zijn (toch) te duur Niet moeilijk doen, goed luisteren naar de weerstand en bijvoorbeeld zo weerleggen: Weerlegging: Meneer Jansen, de prijs is voor iedereen belangrijk. Echter, wij werken met een aantal bedrijven, soortgelijk aan het uwe, zij zijn van mening dat zij een passend rendement krijgen op hun investering. Daarbij komt dat mijn bedrijf voor iedere bedrijf tegen een scherp tarief toegankelijk is. Kortom, laten we eens een afspraak maken, schikt u dat (nu geef je een voorstel voor de afspraak, geef je gesprekpartner keuze uit twee data en tijdstippen)(zie ook in dit document: belscript -> fase uitleg keuzevoorstel) Je ziet het: er zijn een aantal concrete afspraak weerstanden. Wees er niet bang voor, sterker nog: zie het als koopsignalen, alleen door hier actief op in te gaan en het initiatief te houden ben je heel goed in staat om deze te weerleggen. Laten we eerlijk zijn: het is de verkoper met initiatief die zich onderscheidt van de rest, de laat maar waaien verkoper heeft een slappe agenda. 15 Een krachtige beltraining volgen?

16 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Maak je eigen belscript. Voorstellen: Ik ben op zoek naar (hier noem je functieomschrijving van de persoon die beslist over datgene wat jij verkoopt). Spreek ik daarmee? Ik heb 1 korte vraag voor u, schikt dat even? De rede dat ik u bel is de volgende, ik wil graag een afspraak met u maken voor (jouw bedrijfsnaam) Ons bedrijf is gespecialiseerd in: (geef hier een korte omschrijving van je bedrijf) (geef je gesprekspartner hier antwoord op de vraag what s in it for me?) Ik neem aan dat u dat wel aanspreekt. Voorstel voor de afspraak, keuze uit twee data en tijdstippen Eventueel bezwaar overwinnen (zie: bezwaar & weerleggingenformulier) Bevestig de afspraak en noem de locatie ervan Verhogen kwaliteit afspraak Gesprekseinde 16 Een krachtige beltraining volgen?

17 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Bezwaren & weerleggingen Bezwaar Weerlegging Bezwaar Weerlegging Bezwaar Weerlegging Houdt deze ingevulde lijst altijd binnen handbereik tijdens het bellen. 17 Een krachtige beltraining volgen?

18 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Binnenkomende gesprekken 1. Neem de telefoon binnen twee maal overgaan op. Geeft een alerte, actieve en efficiënte indruk. De klant moet zich welkom voelen. 2. Luister naar wat de klant te zeggen heeft. Trek geen voorbarig conclusies met als resultaat dat je verkeerd doorverbindt of een verkeerd antwoord geeft. Stel voldoende vragen zodat je er zeker van bent wat de klant precies wilt. 3. Als je de klant moet doorverbinden, vertel dan met wie. De meeste klanten vinden het vervelend als zij onverwachts iemand anders aan de lijn krijgen. Als je moet doorverbinden, vertel dan dat je gaat doorverbinden en met wie je gaat doorverbinden. 4. Laat de klant nooit te lang in de wacht staan. Vijftien seconden is vaak al lang genoeg. Als je meer tijd nodig hebt om iets op te zoeken of na te vragen, zeg dan dat je binnen een kwartier terugbelt. 18 Een krachtige beltraining volgen?

19 Succesvol telefonisch afspraken maken voor verkoopgesprekken Dank voor het downloaden van dit document via onze website. Ook verkrijgbaar via onze website: - Succesvol Verkopen nl download: het verkoopgesprek bij de potentiële klant. In dit document beschrijven we alle fases van het trechtergesprek, waarmee je verkoopgesprekken bij (potentiële) opdrachtgevers succesvol kunt voeren. - Succesvol Verkopen nl download: offertes In dit document beschrijven we op welke wijze je een offerte opmaakt en richting de klant succesvol opvolgt. 19 Een krachtige beltraining volgen?

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand

10 tips om te scoren met telefonische acquisitie. Haal meer uit je adressenbestand 10 tips om te scoren met telefonische acquisitie Haal meer uit je adressenbestand 1. Weet waar je het over hebt Wanneer je met telefonische acquisitie begint is het belangrijk om je goed voor te bereiden

Nadere informatie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie

17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit e-book te downloaden, met daarin 17 valkuilen die je moet vermijden bij telefonische acquisitie. Veel ondernemers worstelen met het maken van kwaliteitsafspraken

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

gesprekspartner wil spreken pas over twee weken uit naar een andere dienst moet doorverwijzen? Wat zeg je wanneer de collega met wie je

gesprekspartner wil spreken pas over twee weken uit naar een andere dienst moet doorverwijzen? Wat zeg je wanneer de collega met wie je [de of het?] adres gesprek naam Wat zeg je als je je gesprekspartner naar een andere dienst moet doorverwijzen? Een ogenblik, alstublieft, ik verbind u door met de betrokken dienst. Wat zeg je wanneer

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek Lesdoel: De student weet meer over het en heeft een keer geoefend. Korte inhoud: De vacature is gevonden, de brief geschreven nu komt het aan de orde. Wat kun je verwachten? Oriëntatie Studenten hebben

Nadere informatie

Adviesgesprek Van contact naar contract

Adviesgesprek Van contact naar contract Adviesgesprek Van contact naar contract Het doel van het eerste adviesgesprek is het om het eens te worden over de vraag van de opdrachtgever en over de werkwijze van de adviseur. Het resultaat is een

Nadere informatie

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal

Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Val op bij je ideale klant met je eigen verhaal in je eigen taal Schrijf in 4 stappen jouw unieke profieltekst (en plaats m op LinkedIn en je website) In dit stappenplan leer je: - Hoe je een klik krijgt

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK 1. Behandel de klant met respect. Hij is net als jij een weldenkend persoon die in staat is een eigen oordeel te vormen. 2. Wek geen verwachtingen waaraan je niet

Nadere informatie

Praktijkinstructie Zakelijke communicatie 1 (CAL04.1/CREBO:50239)

Praktijkinstructie Zakelijke communicatie 1 (CAL04.1/CREBO:50239) instructie Zakelijke communicatie 1 (CAL04.1/CREBO:50239) pi.cal04.1.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of

Nadere informatie

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil?

Opdracht 1. Wat speelt er om JA te zeggen tegen iets wat je niet wil? JA of NEE? - Doe deze opdracht in tweetallen - Hoe vaak komt het voor dat je ongevraagd iets aangeboden krijgt? Een actieve kiosk-verkoper in de trein, met koffie, thee, gevulde koeken etc? Of het aanbod

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

Seksualiteit: Grenzen en Wensen

Seksualiteit: Grenzen en Wensen IJBURGCOLLEGE.NL Seksualiteit: Grenzen en Wensen Leerlingen handleiding Michiel Kroon Lieve leerling, Het is belangrijk om op een open en goede manier over seks te kunnen praten. De lessenserie die in

Nadere informatie

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016

Ik-Wijzer Naam: Sander Geleynse Datum: 27 januari 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo Sander, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk vindt.

Nadere informatie

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier.

1. Inzichten en actiepunten Schrijf tijdens de training inzichten en actiepunten op. Noteer ze hier. Werkboek en Persoonlijk actieplan Een training heeft alleen effect als je er in de praktijk mee aan de slag gaat. Het werkboek en persoonlijk actieplan kunnen je daarmee helpen. 1. Inzichten en actiepunten

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk

Feedback geven. Feedback kan positief en negatief zijn. Negatieve feedback geven is moeilijk 2 12 Feedback geven Feedback is een boodschap over het gedrag of de prestaties van een ander. Feedback is onmisbaar als je met anderen samenwerkt. Je moet zo nu en dan kunnen zeggen dat het werk van de

Nadere informatie

Het komt vaak voor dat je informatie moet inwinnen voordat je begint met het opstellen van een activiteitenplan.

Het komt vaak voor dat je informatie moet inwinnen voordat je begint met het opstellen van een activiteitenplan. Theorie Inleiding Als je een taak moet uitvoeren, kom je in actie. Vaak is het verstandig om eerst te bedenken wat je gaat doen en hoe je dit gaat doen voordat je een taak gaat uitvoeren. Tijdens het bedenken

Nadere informatie

ARCHITECTUUR. Interview een architect

ARCHITECTUUR. Interview een architect 1 ARCHITECTUUR Interview een architect Max. 2 personen Bijlagen: Spiekbrief en Kijkwijzer Wat heb je nodig? Pen, papier, evt. camera Maak gebruik van: Spiekbrief: telefoneren, afspraak maken en vragen

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

Focussen: 2 x 2 vragen

Focussen: 2 x 2 vragen Focussen: 2 x 2 vragen Waar kun je het voor gebruiken? Als je iets wilt bereiken en daarvoor het nodige te doen hebt, dan is het van belang dat je wéét wat je doet. De 2x2-vragen helpen je bij het bedenken

Nadere informatie

Workshop Telefonisch Afspraken Maken

Workshop Telefonisch Afspraken Maken Workshop Telefonisch Afspraken Maken Alleen bellen als je wat hebt te vertellen! Waarom zijn we interessant voor elkaar? Bv gemeenschappelijke behoefte aan: - omzetvermeerdering; - inspiratie, leren van

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN

3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN DENNIS J. JANSEN 3 GEHEIMEN OM BINNEN TE KOMEN BIJ BEDRIJVEN Beste lezer, Fijn dat je de moeite hebt genomen om dit gratis mini ebook te bestellen, waarbij je vanaf nu ook wekelijks gratis verkooptips

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress

Verantwoordelijkheid ontwikkelen. Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress Verantwoordelijkheid ontwikkelen Informatiekit om uw medewerkers te helpen bij het voorkomen van werkstress 1 Inhoud Inleiding 3 A Verantwoordelijkheid nemen voor jezelf 4 - Goede afspraken maken - Stel

Nadere informatie

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback?

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback? 2 7 Feedback ontvangen Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het cadeau aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om

Nadere informatie

10 Tips voor nóg meer opdrachten

10 Tips voor nóg meer opdrachten Geen tweede kans voor een eerste indruk & Interesse in je klant Professionele opnames, Aantekeningen & De winnende offerte Pagina 2 Pagina 3 Materiaalkennis & Hoe praat je met je klant? Marketing & Wat

Nadere informatie

Whitepaper. Verkopen is als bergbeklimmen

Whitepaper. Verkopen is als bergbeklimmen Whitepaper Verkopen is als bergbeklimmen Whitepaper Verkopen is als bergbeklimmen 2 Introductie Verkoopkansen in de bouw liggen over het algemeen niet voor het oprapen. Het is dus zaak om de kansen die

Nadere informatie

Sales script voor 1 op 1 gesprekken

Sales script voor 1 op 1 gesprekken Sales script voor 1 op 1 gesprekken Word je focus master en word een Focus Master Dit gesprek voer je wanneer iemand interesse toont in je programma. Zorg ervoor dat u zich in een rustige kamer zonder

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Telefonist-receptionist niveau 2

Voorbeeld Praktijkopdracht. Telefonist-receptionist niveau 2 Voorbeeld Praktijkopdracht Telefonist-receptionist niveau 2 Betreft: De communicatiemiddelen bedienen en telefoongesprekken afhandelen Kwalificatiedossier Administratief medewerker 2011-2012 Kwalificatie

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Draaiboek voor een gastles

Draaiboek voor een gastles Draaiboek voor een gastles Dit draaiboek geeft jou als voorlichter van UNICEF Nederland een handvat om gastlessen te geven op scholen. Kinderen, klassen, groepen en scholen - elke gastles is anders. Een

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule

Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Omgaan met klachten volgens de BOOS-formule Een klacht is een kans. Wanneer een klant de moeite neemt om zijn onvrede te laten blijken, biedt dat je de mogelijkheid de klant alsnog tevreden te stellen

Nadere informatie

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel -

In 3 stappen naar meer regie in werk en leven. - Vera Winkel - In 3 stappen naar meer regie in werk en leven - Vera Winkel - Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Ik wil... pagina 4 Waarom kan ik jou helpen? pagina 5 Stap 1 - Luister pagina 6 Stap 2 - Lach pagina 9 Stap

Nadere informatie

Beurstips 3. Standbemanning

Beurstips 3. Standbemanning Beurstips 3 Standbemanning 2 NL EXPO, laat zien wie U bent! Hollandse nuchterheid & creativiteit in combinatie met jarenlange ervaring in presentatieoplossingen. Met een frisse blik helpen wij u uw bedrijf

Nadere informatie

Hit the Ground Running INGEZET, WAT NU?

Hit the Ground Running INGEZET, WAT NU? INGEZET, WAT NU? Het is belangrijk te beseffen dat niet iedere opdrachtgever een gedegen inwerkprogramma heeft zoals je bij Calco bent tegengekomen. Dat de laptop klaarstaat op je nieuwe bureau, je stoel

Nadere informatie

Succesvol Netwerken BCLR

Succesvol Netwerken BCLR Welkom bij Succesvol Netwerken voor de BCLR Double Winner! Waar kan je Netwerken? Formele netwerk bijeenkomsten Algemene zakelijke evenementen Sociale, familie, vrije tijd evenementen Ad hoc bijeenkomsten

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

Naam: Datum: Ik-Wijzer

Naam: Datum: Ik-Wijzer Ik-Wijzer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Pagina 2 van 8 1. Inleiding Hallo, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer. Hierin staat wat jij belangrijk vindt en wat je minder belangrijk

Nadere informatie

Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen

Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen Uitnodiging: focus op het webinar en leer hoe je met goede communicatie bereikt wat je graag wilt. Hoe doe je dat?.

Nadere informatie

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison

Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison 40 HOOFDSTUK 4 Zeven ingrediënten voor effectieve koude acquisitie 41 Als er een manier is om het beter te doen, vind die dan - Thomas A. Edison Koude acquisitie hoort helaas tot een van de minst geliefde

Nadere informatie

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager

Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager Gesprekstechniek voor de manager met o.a. The one minute manager 1 Executive Leadership Foundation - ELF 2005-2011 Dit materiaal mag vrij gebruikt worden, mits netjes de bron wordt vermeld Lastige dingen

Nadere informatie

Haal meer rendement uit een beursbezoek!

Haal meer rendement uit een beursbezoek! Haal meer rendement uit een beursbezoek! Wat is jouw doel voor een bezoek aan een beurs? Oude bekenden ontmoeten? Nieuwe relaties opdoen? Nieuwe producten belijken? Maken van afspraken? Voorbereiding Ken

Nadere informatie

Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek

Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek Themales beroepen taalvrijwilliger/docent Nodig: bord/flappen en stiften, kartonnen kaartjes, geeltjes, werkblad: een fijn gesprek, werkblad tips voor een sollicitatiegesprek Opwarming: Cursisten zitten

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET?

E BOOK HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE. o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? E BOOK Vol met handige, onmisbare tips om uw relatiedag te laten slagen! HOE ORGANISEER IK EEN SUCCESVOLLE o.a. aandachtspunten hoe BENADER JE JE GASTEN? WAT DOE JE WEL EN WAT DOE JE NIET? BEDRIJFSFEEST.NL

Nadere informatie

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS

Layout Heinny Jansen - ibooks Author. StageGids MaS MaS StageGids Mw. I. de Vries is de stagecoördinator van RSG Slingerbos Levant en contactpersoon voor zowel locatie Slingerbos Hoofdstuk 1 als locatie Levant. Zij verzorgt de voorlichting, denkt mee bij

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Techniekkaart: Het houden van een interview

Techniekkaart: Het houden van een interview WAT IS EEN INTERVIEW? Een interview is een vraaggesprek. Wat een interview speciaal maakt, is dat je met een interview aan informatie kunt komen, die je niet uit boeken kunt halen. Als je de specifieke

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen

Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Feedback Project Ergonomisch Ontwerpen Competenties Sociaal en communicatief functioneren (P9) Initiatief (P10) Reflectie (P11) Afgelopen module heb je met een groepje gewerkt aan je project. In week 7

Nadere informatie

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen.

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen. Inleiding Wil je weten hoe je acquisitie aanpakt? Commerciële kansen beter benut? Of misschien gewoon meer opdrachten binnenhaalt? Dan is deze waaier voor jou bedoeld. Je krijgt een helder overzicht van

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Tekst Audio Les 7 /m 11 Radio Amsterdam Les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Nadere informatie

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid

Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid Deze gesprekswijzer Duurzame Inzetbaarheid is gemaakt door Berenschot in opdracht van A+O in het kader van het Sectorplan Metalektro. Inleiding Deze gesprekswijzer

Nadere informatie

Hulpvragen Signs of Success

Hulpvragen Signs of Success Hulpvragen Signs of Success Signs of Success is een vragende benadering. Je probeert verandering bij de jongere en zijn netwerk op gang te brengen door vragen te stellen. In deze tool vind je een bonte

Nadere informatie

De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling

De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling Whitepaper De kracht van 8: Tips voor koude acquisitie en cold calling Whitepaper De kracht van acht: Tips voor koude acquisitie en cold calling 1 De kracht van acht In deze whitepaper lees je 5 do s en

Nadere informatie

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben

IK WIJZER. Ik wil graag weten wie ik ben IK WIJZER Ik wil graag weten wie ik ben Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Jouw uitslag... 4 Copyright DilemmaManager B.V. Pagina 2 van 8 1 Inleiding Hallo Ruben, Dit is de uitslag van jouw Ik-Wijzer.

Nadere informatie

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015

Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Sales Webinar van 21 & 23 april 2015 Hallo AlumnEI-lid, Fijn dat je je hebt aangemeld voor een van deze sales webinars. Tijdens deze webinars staan met name hoe-vragen centraal. En dat mogen hoe-vragen

Nadere informatie

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema

Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema pag.: 1 van 5 Time management - logboekanalyse en Eisenhowerschema Tijd is een schaars goed. U heeft als inkoper slechts een beperkte hoeveelheid tijd tot uw beschikking om uw taken uit te voeren. Deze

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Vraag je klanten om advies Dat zorgt er namelijk voor dat je klanten zich meer betrokken voelen bij je winkel. Dat versterkt de band. Laat je klanten suggesties geven

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt Vergaderen, je hebt er vaak geen zin in. Toch is het belangrijk om af en toe belangrijke zaken met elkaar als team te bespreken. Met deze

Nadere informatie

Bezwaren en tegenwerpingen oplossen. Michel Hoetmer SalesQuest

Bezwaren en tegenwerpingen oplossen. Michel Hoetmer SalesQuest Bezwaren en tegenwerpingen oplossen Michel Hoetmer SalesQuest Wat gaan we vandaag doen? Bezwaren - een overzicht Bezwaren oplossen in 5 stappen Hoe ga je om met specifieke bezwaren? Bezwaren een definitie

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES www.canvasscompany.nl 10 TIPS MEER KLANTEN EN MEER OMZET Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Werkt je

Nadere informatie

7.5 HANDELINGSINSTRUCTIES AGRESSIE AAN DE TELEFOON

7.5 HANDELINGSINSTRUCTIES AGRESSIE AAN DE TELEFOON 7.5 HANDELINGSINSTRUCTIES AGRESSIE AAN DE TELEFOON Onderdeel van de Arbocatalogus Agressie en Geweld 2.0, sector Gemeenten Doelgroep Inhoud Coördinator agressie en geweld, leidinggevenden en medewerkers

Nadere informatie

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU

WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPA- PER TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMAR- KETINGBU- REAU WHITEPAPER: TIEN TIPS VOOR HET KIEZEN VAN EEN TELEMARKETINGBUREAU Telemarketing is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Nadere informatie

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen

Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Laat Je Rela)e Niet Stuklopen Door Robbert Raas www.stop-jaloezie.com Voorwoord Dit compacte e-book is geschreven als hulp bij de eerste stap naar een leven zonder vervelende jaloezie. Op stop-jaloezie.com

Nadere informatie

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone

NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN Vacaturevlogs Handleiding voor het creëren van video content met je smartphone NN vacaturevlogs De vacaturevlogs zijn een ideale manier om kandidaten te laten kennismaken met de afdeling en collega

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Handleiding 360 feedback. Informatie voor de gebruiker van het 360 feedback instrument bij de Avans gesprekkencyclus

Handleiding 360 feedback. Informatie voor de gebruiker van het 360 feedback instrument bij de Avans gesprekkencyclus Informatie voor de gebruiker van het 360 feedback instrument bij de Avans gesprekkencyclus pagina 2 van 6 Colofon pagina 3 van 6 datum 2-10-2012 auteurs Linda Lemmens status Definitief (geactualiseerd

Nadere informatie

Groep 8 Verdiepingsles: Lagerhuis (dubbele les) Groep 8 Verdiepingsles: Lagerhuis voorbereiding. Leerkrachtinformatie

Groep 8 Verdiepingsles: Lagerhuis (dubbele les) Groep 8 Verdiepingsles: Lagerhuis voorbereiding. Leerkrachtinformatie Leerkrachtinformatie (dubbele les) Lesduur: 2 x 50 minuten (klassikaal) Introductie van de activiteit 1. Deze klassikale les bestaat uit twee delen: Voorbereiding Uitvoering voorbereiding Lesduur: 50 minuten

Nadere informatie

Tips voor een goed verkoopsgesprek

Tips voor een goed verkoopsgesprek Tips voor een goed verkoopsgesprek Begroet al je klanten Iedere klant die je winkel binnenkomt moet begroet worden. 100%. En dat betekent dat wanneer je in gesprek bent met die ene klant, toch even de

Nadere informatie

Nieuwe high-fee klanten door te netwerken

Nieuwe high-fee klanten door te netwerken Nieuwe high-fee klanten door te netwerken Netwerken eng? Nee, het is juist heel erg leuk én hartstikke belangrijk. Belangrijk omdat het leidt tot een betere zichtbaarheid van jouw onderneming, tot leuke

Nadere informatie

Hypernode Certificering. Programma-informatie

Hypernode Certificering. Programma-informatie Hypernode Certificering Programma-informatie De voordelen 3 De criteria 4 De procedure 5 Meld je aan 6 FAQ 7 www.byte.nl - support@byte.nl - tel: +31 20 521 6226 - pagina 1 Hypernode certificering Maar

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

De wereld van pr!! Les 5! 10 februari 2017!!

De wereld van pr!! Les 5! 10 februari 2017!! De wereld van pr!! Les 5! 10 februari 2017!! Programma! Hoe bereik je media/influencers?! Opdrachten! Hoe bereik je media/influencers?! Stap 1: Overwin je bel-angst! https://www.youtube.com/watch?v=ixdsriorzfa

Nadere informatie

Feedback. Wat is feedback?

Feedback. Wat is feedback? Feedback Wat is feedback? Letterlijk vertaald is feedback terugvoeding. Het is het proces waarin informatie teruggevoerd wordt in een informatieverwerkend systeem, in dit geval de mens. Als het om mensen

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Week van de opvoeding

Week van de opvoeding In gesprek Voor ouders en hun kinderen vanaf ca. 12 jaar Het is heerlijk om een goed gesprek te voeren met iemand waar je veel van houdt. Maar soms lukt dat niet goed. Laat je daarom uitdagen tot een eerlijk

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES E-blog SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES In loopbaan De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Bespreek richtlijnen Weten je medewerkers wel écht wat er van hen wordt verwacht? Heeft het team bijvoorbeeld hetzelfde idee als jij over wanneer en hoe een klant wordt

Nadere informatie

Welkom bij Anubis Animal Star maker Samenwerkings overeenkomst

Welkom bij Anubis Animal Star maker Samenwerkings overeenkomst Welkom bij Anubis Animal Star maker Samenwerkings overeenkomst U kunt met u dier opgroepen worden voor fototsessies, voor commercials of voor een rol of figuratie in bijv. een speelfilm of TV-programma.

Nadere informatie