Instructie advertenties. NWO-instituten. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructie advertenties. NWO-instituten. Algemeen"

Transcriptie

1 Instructie advertenties 1 Instructie advertenties NWO-instituten Algemeen Voor de instituten Astron, ING, NSCR, SRON en STW is een basisontwerp voor advertenties ontwikkeld. In deze instructie wordt kort uitgelegd uit welke elementen het basisontwerp bestaat. Kleur / zwart-wit met steunkleur Het basisontwerp is er in twee versies: een full colour-versie en een zwart-wit met steunkleurversie. Bij de full colour-versie is het mogelijk de foto en logo's in kleur te gebruiken. De zwart-witversie heeft als enige steunkleur de huisstijlkleur van het instituut, de foto is zwart-wit. Formaat en stramien Het basisontwerp heeft een formaat van 158 mm breed en 240 mm hoog. Dit is een gemiddeld formaat voor een advertentie. Ieder medium zal echter eigen formaten hanteren. Aan het veranderen van het formaat zijn een aantal restricties verbonden: Verticaal vergroten / verkleinen Het basisontwerp kan onbeperkt naar beneden worden 'uitgerold'. In dat geval wordt alleen de hoogte van het kader van de vacaturetekst groter, alle overige elementen behouden dezelfde specificaties. Als de advertentie 'korter' gemaakt moet worden kan een deel van de foto onder de gekleurde balk ingekort worden. Verkleinen gaat per regel tot een minimum van twee regels. In noodgevallen kan het onderste gedeelte van de foto geheel vervallen. Horizontaal vergroten / verkleinen Het basisontwerp kan onbeperkt verbreed worden. In dit geval wordt ook de breedte van de foto, de gekleurde balk, het kader voor de vacaturetekst en de lijn onder de websitevermelding aangepast. Let op: Door het verbreden van het formaat worden de kaders voor fotografie, boven en onder de gekleurde balk, extreem breed. In veel gevallen zal het lastig zijn een foto te vinden die past binnen deze lage, brede kaders. Het is daarom niet aan te raden de advertentie veel te verbreden. Als de advertentie smaller gemaakt moet worden kan daarvoor de uiterst rechterkolom van 12 mm gedeeltelijk of geheel weggehaald worden. Fotografie In het basisontwerp is een vaste foto opgenomen (bij sommige instituten meerdere foto s). Deze foto is aangeleverd door de communicatie-afdeling van het instituut en wordt standaard gebruikt. De foto kan, in overleg met de medewerker communicatie, gewisseld worden. Typografie De huisstijlletter van de instituten voor drukwerk is de Frutiger. Uitsluitende dit lettertype wordt in de advertenties gebruikt. Het basisontwerp bestaat uit een aantal tekstblokken met vaste typografische specificaties. Deze specificaties zijn vastgelegd in de Adobe InDesign documenten van het basisontwerp. In sommige gevallen (zoals bijvoorbeeld de missie) ligt ook de tekst zelf vast. De vacaturetekst is uiteraard variabel. In de voorbeeldadvertentie is daarvoor nu voorbeeldtekst geplaatst.

2 2 Instructie advertenties Elementen van het basisontwerp In het basisontwerp hebben alle elementen een vast formaat en vaste positie. Hieronder worden de elementen omschreven. Foto In het basisontwerp zit een vaste foto die in kleur en zwart-wit beschikbaar is. Logo met gekleurde balk Het logo met gekleurde balk heeft een vast formaat en vaste plaats in de advertentie. Positie, maatvoering en kleur zijn conform de huisstijlregels van het betreffende instituut. Functie In de gekleurde balk onder het logo staat de functie. De functie kan maximaal twee regels beslaan. In het basisontwerp is van beide mogelijkheden een voorbeeld opgenomen. Toelichting op functie Direct onder de functie is ruimte voor toelichting op de functie. Afhankelijk van de functieomschrijving kan de toelichting een of twee regels beslaan. In het basisontwerp is van beide mogelijkheden een voorbeeld opgenomen. Missie instituut De missie van het instituut heeft een vaste typografie en vaste plaats in de advertentie. Vacaturetekst De vacaturetekst staat in twee kolommen onder de missie van het instituut. In het basisontwerp staat een voorbeeldtekst. Tussenkoppen worden in de lopende tekst opgenomen door het eerste deel van een zin te accentueren. Verwijzing naar website De verwijzing naar de website heeft een vaste positie en wordt afgesloten met een doorgetrokken zwarte lijn. Logo en werkgeverschap NWO Onder de advertentie staat het logo van NWO met een korte werkgeverschapsverklaring. STW heeft als aanvulling hierop ook het logo van het ministerie van Economische zaken toegevoegd. Kaderlijn De kaderlijn is een vast element van de basisopmaak en is altijd 0,3 mm. NWO, Januari 2009

3 Advertentie NWO-Bureau / P&O Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

4 Fijnmechanisch ontwerper t.b.v. de ontwikkeling van space-instrumentatie SRON Netherlands Institute for Space Research ontwikkelt innovatieve instrumenten voorgrensverleggend astrofysisch en aardgericht onderzoek, aan boord van internationale wetenschappelijke satellieten (onder andere ESA en NASA). U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over SRON: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

5 Fijnmechanisch ontwerper t.b.v. de ontwikkeling van space-instrumentatie SRON Netherlands Institute for Space Research ontwikkelt innovatieve instrumenten voorgrensverleggend astrofysisch en aardgericht onderzoek, aan boord van internationale wetenschappelijke satellieten (onder andere ESA en NASA). U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over SRON: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

6 Fijnmechanisch ontwerper t.b.v. de ontwikkeling van space-instrumentatie SRON Netherlands Institute for Space Research ontwikkelt innovatieve instrumenten voorgrensverleggend astrofysisch en aardgericht onderzoek, aan boord van internationale wetenschappelijke satellieten (onder andere ESA en NASA). U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over SRON: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

7 Systeem- en netwerkbeheerder t.b.v. de ontwikkeling van online archiefapplicaties ING Het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een wetenschappelijk instituut met als taak het stimuleren van onderzoek naar de geschiedenis van Nederland door middel van tekstuitgaven, brongidsen en broncommentaren. U wordt als ontwerper ingezet in diverse en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO projecten voor het ontwerpen van opleiding richting fijnmechanische techniek, of fijnmechanische onderdelen en assemblages werktuigbouwkunde. voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring design engineer in tijdelijke dienst van NWO in het ontwerpen van fijnmechanische voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. producten met behulp van ProEngineer. Het Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van met thermische dan wel mechanische (FEM) der Linden (divisiehoofd ED, telefoon analyses of als u ervaring hebt met cryogene 5677 of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

8 Systeem- en netwerkbeheerder t.b.v. de ontwikkeling van online archiefapplicaties ING Het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een wetenschappelijk instituut met als taak het stimuleren van onderzoek naar de geschiedenis van Nederland door middel van tekstuitgaven, brongidsen en broncommentaren. U wordt als ontwerper ingezet in diverse en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO projecten voor het ontwerpen van opleiding richting fijnmechanische techniek, of fijnmechanische onderdelen en assemblages werktuigbouwkunde. voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring design engineer in tijdelijke dienst van NWO in het ontwerpen van fijnmechanische voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. producten met behulp van ProEngineer. Het Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van met thermische dan wel mechanische (FEM) der Linden (divisiehoofd ED, telefoon analyses of als u ervaring hebt met cryogene 5677 of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

9 Systeem- en netwerkbeheerder t.b.v. de ontwikkeling van online archiefapplicaties ING Het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is een wetenschappelijk instituut met als taak het stimuleren van onderzoek naar de geschiedenis van Nederland door middel van tekstuitgaven, brongidsen en broncommentaren. U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

10 Postdoctoral Researcher within the Radio Observatory (LOFAR & WSRT) Astron The Netherlands Institute for Radio Astronomy makes discoveries in radio astronomy happen, via the development of novel and innovative technologies, the operation of world-class radio astronomy facilities, and the pursuit of fundamental astronomical research. U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

11 Postdoctoral Researcher within the Radio Observatory (LOFAR & WSRT) Astron The Netherlands Institute for Radio Astronomy makes discoveries in radio astronomy happen, via the development of novel and innovative technologies, the operation of world-class radio astronomy facilities, and the pursuit of fundamental astronomical research. U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

12 Postdoctoral Researcher within the Radio Observatory (LOFAR & WSRT) Astron The Netherlands Institute for Radio Astronomy makes discoveries in radio astronomy happen, via the development of novel and innovative technologies, the operation of world-class radio astronomy facilities, and the pursuit of fundamental astronomical research. U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

13 Postdoc / onderzoeker voor onderzoek rond het thema de onvoorwaardelijke straf NSCR Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving stelt zich het doel om een rol van betekenis te spelen in het nationale en internationale wetenschappelijk onderzoek op het terrein van criminaliteit en rechtshandhaving. U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

14 Postdoc / onderzoeker voor onderzoek rond het thema de onvoorwaardelijke straf NSCR Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving stelt zich het doel om een rol van betekenis te spelen in het nationale en internationale wetenschappelijk onderzoek op het terrein van criminaliteit en rechtshandhaving. U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

15 Postdoc / onderzoeker voor onderzoek rond het thema de onvoorwaardelijke straf NSCR Het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving stelt zich het doel om een rol van betekenis te spelen in het nationale en internationale wetenschappelijk onderzoek op het terrein van criminaliteit en rechtshandhaving. U wordt als ontwerper ingezet in diverse projecten voor het ontwerpen van fijnmechanische onderdelen en assemblages voor ruimte-instrumenten of voor (cryogene) testopstellingen. U hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen van fijnmechanische producten met behulp van ProEngineer. Het strekt tot aanbeveling als u ervaring hebt met thermische dan wel mechanische (FEM) analyses of als u ervaring hebt met cryogene en clean room eisen. U hebt minimaal een HBO opleiding richting fijnmechanische techniek, of werktuigbouwkunde. Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO voor 2 jaar. De standplaats is Utrecht. Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. H.H. van der Linden (divisiehoofd ED, telefoon of ). De volledige vacature en meer over ING: NWO is dé onderzoeksfinancier in Nederland. Wij zijn erop gericht om samen met de werknemers, in alle leeftijdscategorieën, vernieuwing en verbreding van deskundigheid en interne doorstroming te bewerkstelligen.

16 Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

17 Advertentie NWO-Bureau / BOO Hoofd Beleidsontwikkeling BOO Beleidsontwikkeling en -ondersteuning is onderdeel van het NWO-bureau en heeft zowel een strategische, als uitvoerende en een subsidieverlenende taak. BOO ondersteunt de gehele NWO-organisatie, in het bijzonder het algemeen bestuur en de directie. Uw verantwoordelijkheid strekt zich uit van het (mede) vormgeven.

18 Hoofd Beleidsontwikkeling BOO Beleidsontwikkeling en -ondersteuning is onderdeel van het NWO-bureau en heeft zowel een strategische, als uitvoerende en een subsidieverlenende taak. BOO ondersteunt de gehele NWO-organisatie, in het bijzonder het algemeen bestuur en de directie. Uw verantwoordelijkheid strekt zich uit van het (mede) vormgeven.

19 Advertentie NWO-Bureau / FB Hoofd Facilitair Bedrijf FB Het Facilitair Bedrijf is onderdeel van het NWO-bureau. Het NWObureau ondersteunt het algemeen bestuur en de directie, én de besturen en directies van de NWO-wetenschapsgebieden en -instituten.

20 Hoofd Facilitair Bedrijf FB Het Facilitair Bedrijf is onderdeel van het NWO-bureau. Het NWObureau ondersteunt het algemeen bestuur en de directie, én de besturen en directies van de NWO-wetenschapsgebieden en -instituten.

21 Advertentie NWO-Bureau / F&C Hoofd Financiën en Control F&C Financiën en Control is onderdeel van het NWO-bureau.

22 Hoofd Financiën en Control F&C Financiën en Control is onderdeel van het NWO-bureau.

23 Advertentie NWO-Bureau / I&A Hoofd Automatisering I&A Informatievoorziening en Automatisering is onderdeel van het NWO-bureau. Het NWO-bureau ondersteunt het algemeen bestuur en de directie, én de besturen en directies van de NWO-wetenschapsgebieden en -instituten.

24 Hoofd Automatisering I&A Informatievoorziening en Automatisering is onderdeel van het NWO-bureau. Het NWO-bureau ondersteunt het algemeen bestuur en de directie, én de besturen en directies van de NWO-wetenschapsgebieden en -instituten.

25 Advertentie NWO-Bureau / APB Hoofd Applicatiebeheer APB Applicatiebeheer is onderdeel van het NWO-bureau. Het NWObureau ondersteunt het algemeen bestuur en de directie, én de besturen en directies van de NWO-wetenschapsgebieden en -instituten.

26 Hoofd Applicatiebeheer APB Applicatiebeheer is onderdeel van het NWO-bureau. Het NWObureau ondersteunt het algemeen bestuur en de directie, én de besturen en directies van de NWO-wetenschapsgebieden en -instituten.

27 Advertentie NWO-Bureau / V&C Hoofd Voorlichting en Communicatie V&C Voorlichting en Communicatie is onderdeel van het NWO-bureau.

28 Hoofd Voorlichting en Communicatie V&C Voorlichting en Communicatie is onderdeel van het NWO-bureau.

29 Foto: Duurzame aarde / fullcolour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

30 Foto: Duurzame aarde / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

31 Foto: Dynamica van complexe systemen / fullcolour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

32 Foto: Dynamica van complexe systemen / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

33 Foto: Creatieve industrie / fullcolour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

34 Foto: Creatieve industrie / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

35 Foto: Kwaliteit van leven / full colour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

36 Foto: Kwaliteit van leven / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

37 Foto: Energie / full colour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

38 Foto: Energie / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

39 Foto: Hersenen en cognitie / full colour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

40 Foto: Hersenen en cognitie / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

41 Foto: Kennisbasis voor ICT / full colour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

42 Foto: Kennisbasis voor ICT / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

43 Foto: Nanowetenschap / full colour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

44 Foto: Nanowetenschap / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

45 Foto: Conflict en veiligheid / full colour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

46 Foto: Conflict en veiligheid / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

47 Foto: Systeembiologie / full colour Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

48 Foto: Systeembiologie / zwart-wit Hoofd Personeel & Organisatie P&O Personeel & Organisatie is onderdeel van het NWO-bureau.

Fijnmechanisch ontwerper

Fijnmechanisch ontwerper Fijnmechanisch ontwerper t.b.v. de ontwikkeling van space-instrumentatie SRON Netherlands Institute for Space Research ontwikkelt innovatieve instrumenten voorgrensverleggend astrofysisch en aardgericht

Nadere informatie

Advertentie NWO-Bureau / P&O

Advertentie NWO-Bureau / P&O Advertentie NWO-Bureau / P&O P&O Personeel is onderdeel van het NWO-bureau. P&O Personeel is onderdeel van het NWO-bureau. Advertentie NWO-Bureau / BOO Hoofd Beleidsontwikkeling BOO Beleidsontwikkeling

Nadere informatie

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN Motivatie logo Adfiz Het logo Adfiz staat voor waarden als betrouwbaarheid, kwaliteit, deskundigheid, gemak, etc. Allemaal zaken die een klant belangrijk vindt bij zijn

Nadere informatie

TO BOLDLY GO WHERE NO ONE HAS GONE BEFORE... EEN NIEUWE KOERS IN HET WETENSCHAPPELIJK RUIMTEONDERZOEK

TO BOLDLY GO WHERE NO ONE HAS GONE BEFORE... EEN NIEUWE KOERS IN HET WETENSCHAPPELIJK RUIMTEONDERZOEK TO BOLDLY GO WHERE NO ONE HAS GONE BEFORE... EEN NIEUWE KOERS IN HET WETENSCHAPPELIJK RUIMTEONDERZOEK De nieuwe strategie van SRON... De ruimte: de laatste grens. Dit is de nieuwe langetermijnstrategie

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, affiches en banners.

Huisstijlhandboek Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, affiches en banners. Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, affiches en banners. Den Haag, juni 2010 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud Inleiding Elementen NWO huisstijl

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, boekjes, posters en banners.

Huisstijlhandboek. Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, boekjes, posters en banners. Huisstijlhandboek Richtlijnen voor het gebruik van het logo en de opmaak van brochures, boekjes, posters en banners. Den Haag, maart 2017 Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Inhoud

Nadere informatie

Bestanden aanleveren. Hollandse Indruk en de richtlijnen

Bestanden aanleveren. Hollandse Indruk en de richtlijnen Bestanden aanleveren Hollandse Indruk en de richtlijnen Inhoud Aanleveren van C-PDF..................................... 3 Sinds het invoeren van de Computer-to-Plate belichting is Drukkerij Damen klaar

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

Radiotelescoop op de maan?

Radiotelescoop op de maan? Netherlands Institute for Radio Astronomy Radiotelescoop op de maan? - Dr. Raymond Oonk Astronoom in de Astronomy Group (ASTRON) ASTRON is part of the Netherlands Organisation for Scientific Research (NWO)

Nadere informatie

Advanced Instrumentation. Hans van Gageldonk, Henk Hoevers, Gerard Cornet. 10 Oktober 2012

Advanced Instrumentation. Hans van Gageldonk, Henk Hoevers, Gerard Cornet. 10 Oktober 2012 Advanced Instrumentation Hans van Gageldonk, Henk Hoevers, Gerard Cornet 10 Oktober 2012 Agenda Wat is Advanced Instrumentation? Hoe past Advanced Instrumentation in de keten van fundamenteel onderzoek

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

UW PARTNER VOOR VACUÜM- EN PRECISIE- TECHNOLOGIE, VAN IDEE TOT REALISATIE.

UW PARTNER VOOR VACUÜM- EN PRECISIE- TECHNOLOGIE, VAN IDEE TOT REALISATIE. UW PARTNER VOOR VACUÜM- EN PRECISIE- TECHNOLOGIE, VAN IDEE TOT REALISATIE. Dat is onze belofte. DeRoovers heeft een brede ervaring op het gebied van product ontwikkeling. Een rode draad in deze ervaring

Nadere informatie

Delfstoffen uit de ruimte

Delfstoffen uit de ruimte Delfstoffen uit de ruimte Waar werk je? Je ben als deskundige op het gebied van sterrenkunde en ruimtevaart deel van een team bij het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen en SRON (Netherlands

Nadere informatie

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant

De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop. Provincie Noord-Brabant ! De kleine huisstijlgids voor drukwerk Veranderingen en richtlijnen in een notendop Logo kleur Logo kleur aflopend Logo Het logo bestaat uit het provinciale balkje. Bij uitingen van provincie Noord-Brabant

Nadere informatie

Huisstijlregels Regio Zwolle

Huisstijlregels Regio Zwolle versie 1.4 november 2017 Huisstijlregels Regio Zwolle Toelichting concept Regio Zwolle Identiteit concept De identiteit van Regio Zwolle is ontwikkeld vanuit de marketingstrategie als hieronder samengevat

Nadere informatie

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl.

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. GoedBeginnen.nl Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijl kleuren 5. Typografie 6. Voorbeelden

Nadere informatie

Het logo, horizontale variant (voorkeursvariant)

Het logo, horizontale variant (voorkeursvariant) Het logo, horizontale variant (voorkeursvariant) Het logo is opgebouwd uit het wapen, de slash en de naam Rijksuniversiteit Groningen. Het ontbreken van hoofdletters in de naam van de universiteit is een

Nadere informatie

NCSI huisstijl instructies

NCSI huisstijl instructies 2010 3 Inhoudsopgave Over het NCSI 3 Definitie sociale innovatie 4 Gebruik en plaatsing NCSI logo 6 Gebruik en plaatsing NCSI logo, Engelse versie 8 Huisstijlkleuren 10 Vormgeving/opmaak 12 Typografie

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Richtlijnen voor gebruik van het Markant woordmerk

HUISSTIJLHANDBOEK. Richtlijnen voor gebruik van het Markant woordmerk HUISSTIJLHANDBOEK Richtlijnen voor gebruik van het Markant woordmerk HUISSTIJLHANDBOEK VERANTWOORDING Verantwoording Het uitgangspunt voor de toepassing van het woordmerk en de huisstijl is integratie.

Nadere informatie

Huisstijlgids voor uitingen van partners

Huisstijlgids voor uitingen van partners Huisstijlgids voor uitingen van partners november 217 Inhoudsopgave 1 Inhoud en aanwijzingen vooraf 3 2 Logo-, pay-off-, kleur- en fontgebruik 4 3 Beschikbare bestanden en sets 11 2 1 Inhoud en aanwijzingen

Nadere informatie

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >>

Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Regels en richtlijnen voor de visuele identiteit >> Maart 2010 De visuele identiteit van eherkenning Dit handboek bevat regels en richtlijnen voor de visuele identiteit van eherkenning. Het is voor iedereen

Nadere informatie

Betalen? Met de kaart uiteraard! Stijlgids - 30/05/2012 30.05.2012 - V1.0

Betalen? Met de kaart uiteraard! Stijlgids - 30/05/2012 30.05.2012 - V1.0 Betalen? Met de kaart uiteraard! Stijlgids 30.05.2012 - V1.0 1 Het LABEL gebruiken? Met stijl uiteraard! Zo kan u meteen aan de slag om alle betalingen met de kaart te promoten. Dankzij deze handige stijlgids

Nadere informatie

Ik kan niet wachten om voor u aan de slag te mogen

Ik kan niet wachten om voor u aan de slag te mogen Ik kan niet wachten om voor u aan de slag te mogen Glaskaartje 55 x 85 mm 1-zijdig FC 1 set = 100 stuks Papier: 260 grams dubbelzijdig sulfaatkarton Prijs: 5,00 per 100 stuks Nekhanger 50 x 100 mm 2-zijdig

Nadere informatie

Facility Management Magazine. Facility Management Magazine. mediakit 2011. www.fmm.nl

Facility Management Magazine. Facility Management Magazine. mediakit 2011. www.fmm.nl Facility Management Magazine Facility Management Magazine mediakit 2011 www.fmm.nl Facility Management Magazine Facility Management Magazine biedt u het grootste crossmediale bereik onder facility management

Nadere informatie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie 1-2019 PROPOSITIE De Oude Hollandse Waterlinie loopt van Muiden tot aan Gorinchem en was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlog tegen een Franse legermacht

Nadere informatie

Huisstijl manual. Gezamenlijke opleidingen TU Delft en Universiteit Leiden

Huisstijl manual. Gezamenlijke opleidingen TU Delft en Universiteit Leiden Huisstijl manual Gezamenlijke opleidingen TU Delft en Universiteit Leiden Inleiding Deze manual geeft richtlijnen voor de gezamenlijke huisstijl van Technische Universiteit Delft en Universiteit Leiden.

Nadere informatie

ZorgInstellingen al 36 jaar autoriteit in operationeel management

ZorgInstellingen al 36 jaar autoriteit in operationeel management ZorgInstellingen al 36 jaar autoriteit in operationeel management Redactionele formule ZorgInstellingen informeert al meer dan 35 jaar directies en facilitaire managers van ziekenhuis en zorginstelling

Nadere informatie

BOA huisstijl. BOA huisstijl 1

BOA huisstijl. BOA huisstijl 1 BOA huisstijl BOA huisstijl 1 Inhoud 1 Beeldmerk 1.1 Verschijningsvormen 4 - Beeldmerk 3D 4 - Beeldmerk zilver 5 - Beeldmerk zwart 5 - Beeldmerk wit (dia-positief) 5 1.2 Maten 6 - Maatvoering beeldmerk

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Huisstijlhandleiding Stad van Ontdekkingen logo

Huisstijlhandleiding Stad van Ontdekkingen logo Huisstijlhandleiding Stad van Ontdekkingen logo Versie 1.2, september 2017 LOGO Voor het logogebruik gelden enkele eenvoudige toepassingsregels. Om het u makkelijker te maken, wordt er met lijntjes aangegeven

Nadere informatie

Informatiepakket Hoofd Stafbureau

Informatiepakket Hoofd Stafbureau Informatiepakket Hoofd Stafbureau 1/8 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Protocol sollicitatieprocedure Hoofd Stafbureau Esloo 3 Voorbeeld vacaturetekst 4 Functiebeschrijving Hoofd Stafbureau Esloo 5 Sollicitatiecode

Nadere informatie

Huisstijlgids voor uitingen van partners

Huisstijlgids voor uitingen van partners Huisstijlgids voor uitingen van partners augustus 216 Inhoudsopgave 1 Inhoud en aanwijzingen vooraf 3 2 Logo-, pay-off-, kleur- en fontgebruik 4 3 Beschikbare bestanden en sets 11 2 1 Inhoud en aanwijzingen

Nadere informatie

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com

EUROPESE LOGO BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL. www.de-beer.com EUROPESE LOGO DEBEER KWALITEIT REFINISH EN BASIC GUIDELINES VAKMANSCHAP SINDS 1910 RICHTLIJNEN VOOR DE HUISSTIJL www.de-beer.com 1 2 LOGO DEBEER INHOUD REFINISH LOGO 4 BASIC GUIDELINES LOGO ZWART-WIT 5

Nadere informatie

Miele Corporate Design

Miele Corporate Design Miele Corporate Design Richtlijnen Versie 1.0, Maart 2018 Inhoud 1. Logo Standaard gebruik Speciale toepassingen 2. Lettertype 3. Beeld en videomateriaal 1. Logo: standaard gebruik Voor een maximale consistentie.

Nadere informatie

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Inhoud 2 4 Huisstijl 5 Het logo 7 Keurmerk 9 Kleurgebruik 10 Typografie 11 Voorbeelden Inleiding 3 Voor

Nadere informatie

Zoek Vacature ZOEK. Vacatures, stages en banen (46.123) zoeken via social media

Zoek Vacature ZOEK. Vacatures, stages en banen (46.123) zoeken via social media VACATURETWEETER RE-DESIGN WEBSITE HOME VacatureTweeter.nl Vacactures via social media Zoek Vacature ZOEK? us about Bedrijven FAQ Contact Share VACATURETWEETER RE-DESIGN WEBSITE FILTER_STAP3 VacatureTweeter.nl

Nadere informatie

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Utrecht en Amersfoort

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Utrecht en Amersfoort DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Utrecht en Amersfoort markt Arbeids 2012 tarieven Personeel vinden met AD Utrechts Nieuwsblad en AD Amersfoortse Courant Over de krant Ad Utrechts Nieuwsblad is een krant die

Nadere informatie

Aanleverinstructies voor drukwerk van boeken

Aanleverinstructies voor drukwerk van boeken voor drukwerk van boeken In dit document vindt u aanleverspecificaties voor het maken van PDF s voor het drukklaar maken van uw boekproductie. Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op! Is het document

Nadere informatie

SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury.

SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury. CD Artwork-pakket SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury.nl Een goed begin is het halve werk... Dit

Nadere informatie

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook

VERSIE BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD. zaans brandbook VERSIE 2.1 2018 BRANDBOOK SPORTBEDRIJF ZAANSTAD zaans brandbook inhoudsopgave 3 Kleurenpalet en kleurwaardes 14 Gebruik Patronen 4 Logo witruimte 15 Gevel Patroon 5 Schaal en proportie 16 Mosterd Patroon

Nadere informatie

AANLEVERRICHTLIJNEN OPEN BESTANDEN (1-4)

AANLEVERRICHTLIJNEN OPEN BESTANDEN (1-4) OPEN BESTANDEN (1-4) In dit hoofdstuk beperken wij ons tot de richtlijnen voor het aanleveren van open bestanden (native). Bestanden kunnen in de volgende pakketten worden aangeleverd; - ADOBE ILLUSTRATOR

Nadere informatie

Huisstijl. Fedict Fedict Select Fedict Shared Services

Huisstijl. Fedict Fedict Select Fedict Shared Services NL Huisstijl Fedict Fedict Select Fedict Shared Services Huisstijl 2009 Cypres Inhoud... 3 De huisstijl... 4 Logo met baseline... 4 Logo met baseline variante 1... 6 Logo met baseline variante 2... 8 Logo

Nadere informatie

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase

Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase Algemene richtlijnen & instructies voor het toepassen van de huisstijl m.b.t. de band Coldcase 1 Inhoud Inleiding pag 3 De huisstijl pag 4 Beeldmerk pag 6 Huisstijlkleuren pag 7 Huisstijlelement: speakers

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7 Huisstijlhandboek Inleiding Belastingsamenwerking West-Brabant communiceert dagelijks via diverse uitingen met haar doelgroep. Deze uitingen dienen een duidelijk herkenbaar en overzichtelijk karakter te

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie

Huisstijlhandboek. Kunststichting Firma Van Drie Huisstijlhandboek Kunststichting Firma Van Drie Martine den Boer Definitief 1 april 2013 Huisstijlhandboek Firma Van Drie definitief d.d. 1-4-2013 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Logo 4 1.1. Varianten 4

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015 Uniformiteit De huisstijl weerspiegelt de identiteit van een organisatie; het is een geheel aan afspraken over de wijze waarop deze organisatie zich presenteert

Nadere informatie

Nieuwe naam voor Personeelsnieuws: Inside NWO-I

Nieuwe naam voor Personeelsnieuws: Inside NWO-I online lezen afmelden Nieuwsbrief voor medewerkers van NWO-I december 2017 Link naar PDF (NL): www.nwoi-i.nl/insidenl Link to PDF (English version): www.nwo-i.nl/insideeng Nieuwe naam voor Personeelsnieuws:

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je

Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl. Drenthe doet wat met je Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor het gebruik van de Drenthe-huisstijl Inleiding Dit huisstijlhandboek dient om het communicatiestramien en de huisstijl van Marketing Drenthe te

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleveren losse bestanden Levert u kopij en losse afbeeldingen aan? Wanneer u tekstbestanden maakt en hiervan de lay-out door ons laat verzorgen, kunt u om zo efficiënt mogelijk te werken met enkele zaken

Nadere informatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie Recht op uw doel af FenceWorks heeft dankzij de combinatie van haar printtitels, contacten

Nadere informatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie Recht op uw doel af FenceWorks heeft dankzij de combinatie van haar printtitels, mediacontacten

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam februari 2012 Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijlkleuren

Nadere informatie

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015

CliniClowns Logo. BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 CliniClowns Logo BASISRICHTLIJN / VERSIE 1.0 April 2015 PAGINA 01 Logo beeldmerk woordmerk Het logo is het belangrijkste element in de merkstijl van CliniClowns. Er zijn versies van het logo voor verschillende

Nadere informatie

Examen VMBO-GL 2005 GRAFISCHE TECHNIEK CSE GL. tijdvak 1 maandag 23 mei 9.00-11.00 uur

Examen VMBO-GL 2005 GRAFISCHE TECHNIEK CSE GL. tijdvak 1 maandag 23 mei 9.00-11.00 uur Examen VMBO-GL 2005 tijdvak 1 maandag 23 mei 9.00-11.00 uur GRAFISCHE TECHNIEK CSE GL Dit examen bestaat uit 43 vragen. Voor dit examen zijn maximaal 54 punten te behalen. Voor elk vraagnummer staat hoeveel

Nadere informatie

Adverteren bij de Fietsersbond

Adverteren bij de Fietsersbond Adverteren bij de Fietsersbond De Fietsersbond maakt van de fiets een logische keuze, voor iedereen. ijvert voor veilige en comfortabele fietsverplaatsingen. is de enige belangenorganisatie voor fietsers

Nadere informatie

Matchmaking Event Cyber Security Research 22 May 2012 Jan Piet Barthel

Matchmaking Event Cyber Security Research 22 May 2012 Jan Piet Barthel Matchmaking Event Cyber Security Research 22 May 2012 Jan Piet Barthel Uitvoering lange termijn onderzoek call for proposals cyber security research NWO 2012 Jan Piet Barthel (NWO) Programma coördinator

Nadere informatie

CED. groep. Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD CED RIJNMOND-ZUID CED ROTTERDAM

CED. groep. Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD CED RIJNMOND-ZUID CED ROTTERDAM CED groep educatieve dienstverlening Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD Parallelweg 2, Postbus 4159, 3130 KD Vlaardingen, T 010 4358222, F 010 435

Nadere informatie

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in de regio Den Haag

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in de regio Den Haag DE NUMMER 1 VOOR WERVING in de regio Den Haag markt Arbeids 2012 tarieven Personeel vinden met AD Haagsche Courant Over de krant Ad Haagsche courant is dé krant voor actueel nieuws uit de regio. De krant

Nadere informatie

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C.

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C. VOORLICHTINGSFOLDER, tweedelig Opdracht: Maak een Voorlichtingsfolder voor de opleiding Marketingmedewerker / Creatieve Marketing en Communicatie MHBO. Verwerk in de folder de huisstijl van het Koning

Nadere informatie

RADAR. vóór gelijke behandeling tegen discriminatie. Huisstijl Handboek RADAR 2007v2.0

RADAR. vóór gelijke behandeling tegen discriminatie. Huisstijl Handboek RADAR 2007v2.0 Huisstijl Handboek 2007v2.0 A Huisstijl Handboek 2007v1.0 Beste Lezer, In de zomer van 2007 is er door veel mensen hard gewerkt aan het nieuwe gezicht van. Een nieuwe, grotere organisatie vraagt om een

Nadere informatie

Nummer 1 op de WO markt

Nummer 1 op de WO markt Slim Nummer 1 op de WO markt Studenten zijn een interessante doelgroep. Maar hoe bereikt u ze gericht met uw marketingcampagnes? Welke kanalen zet u in? En welke partners gebruikt u hierbij? De verschillende

Nadere informatie

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100

C M Y K 59 0 100 7 C M Y K 0 0 0 100 Kazou Het Logo LOGO MS OFFICE Logo KAZOU - Nationaal Gebruik deze bestanden voor MS office (Word, PowerPoint, Excel) TIFF HET LOGO Kleuren specificaties KLEURSPECIFICATIES A_LOGO_NEG_BW.tif A_LOGO_NEG_Gray.tif

Nadere informatie

DE RIDDER. drukwerkverzorging. prijslijst drukwerk

DE RIDDER. drukwerkverzorging. prijslijst drukwerk DE RIDDER drukwerkverzorging prijslijst drukwerk Flyers prijs exclusief BTW A6 (105x148mm) 30,00 40,00 50,00 60,00 70,00 80,00 A5 (148x210mm) 35,00 50,00 87,00 99,00 130,00 175,00 A4 (210x297mm) 42,00

Nadere informatie

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Dordrecht en Gorinchem

DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Dordrecht en Gorinchem DE NUMMER 1 VOOR WERVING in Dordrecht en Gorinchem markt Arbeids 2012 tarieven Personeel vinden met AD Rivierenland en AD De Dordtenaar Over de krant AD De Dordtenaar en AD Rivierenland zijn kranten die

Nadere informatie

Kennis en inspiratie voor facility management professionals sinds 1988 www.fmm.nl

Kennis en inspiratie voor facility management professionals sinds 1988 www.fmm.nl Mediakit 2012 Kennis en inspiratie voor facility management professionals sinds 1988 www.fmm.nl De media van FMM De 5 belangrijkste redenen om in FMM media te adverteren 1 FMM is marktleider met het grootste

Nadere informatie

KWALITEITS MANAGEMENT SYSTEEM CERTIFICATIE

KWALITEITS MANAGEMENT SYSTEEM CERTIFICATIE KWALITEITS MANAGEMENT SYSTEEM CERTIFICATIE veiligheid door samenwerken Door te klikken op de tekst kunt u navigeren door het document. KWALITEITSMANAGEMENTSYSTEEMCERTIFICATIE Kwaliteitsmanagementsysteemcertificatie

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate advertenties en posters Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO constructie

Nadere informatie

Huisstijl van de Belgische federale overheid. charter voor het gebruik van het logo. be

Huisstijl van de Belgische federale overheid. charter voor het gebruik van het logo. be Huisstijl van de Belgische federale overheid charter voor het gebruik van het logo. be Op 7 juni 2002 belastte de Ministerraad de Eerste Minister en de Minister van Ambtenarenzaken met het op punt stellen

Nadere informatie

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 huisstijl handboek 1 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 Inhoud Kernboodschap 30 minuten bewegen... 3 De basisregels... 4 Bewaking en beheer... 5 Verklaring beeld- en woordmerk... 6 Logo

Nadere informatie

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties.

Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Aanleverspecificaties. Er gaat bij het aanleveren en verwerken van digitale bestanden nogal wat fout en soms zijn de gevolgen verstrekkend. Om dit in de toekomst te voorkomen hebben BNO, Koninklijke KVGO

Nadere informatie

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK Inhoud Logo p 4 hoe het logo niet te gebruiken p 5 Kleurtoepassingen van het logo p 6 Kleuren p 7 Typografie p 8 Pay-off p 9 Beeldmateriaal p 10 DAN is een netwerk organisatie dat bureaus

Nadere informatie

Onderwerpen in 2015. Wie zijn wij

Onderwerpen in 2015. Wie zijn wij UITGAVE VERENIGING VOOR PODIUMTECHNOLOGIE MEDIAKIT 2015 Wie zijn wij Zichtlijnen is het vakblad voor iedereen die op en rond het podium werkt op het gebied van techniek, productie, ontwerp, management

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Woord vooraf Om de verwerking van de door u aangeleverde digitale bestanden, bestemd voor deze disciplines, zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat u weet

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer

INHOUDSOPGAVE. Logo. Typografie. Fotografie. Contact. constructie kleuren achtergronden. lettertypes slogan teksten. corporate posters en meer HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate posters en meer Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO Versie 1 0,5X

Nadere informatie

Advertentietarieven innove magazine

Advertentietarieven innove magazine Advertentietarieven 2018 innove magazine Geachte relatie, Dit document bevat informatie over het kwartaal magazine van NOVE (Nederlandse Organisatie voor de Energiebranche). NOVE verenigt de bedrijven,

Nadere informatie

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1

Huisstijl handboek. oktober 2015 V1.1 Huisstijl handboek oktober 2015 V1.1 Inhoudsopgave Inleiding 1. De basis... 3 1.1 Logo... 5 1.2 Alternatief logo... 6 1.3 Kleurgebruik logo... 7 1.4 Wall of shame logo... 10 1.5 Beeldmerk... 11 1.6 Wall

Nadere informatie

Print > dagbladen, magazines en huis-aan-huiskranten Richtlijnen voor Advertorials

Print > dagbladen, magazines en huis-aan-huiskranten Richtlijnen voor Advertorials Print > dagbladen, magazines en huis-aan-huiskranten Richtlijnen voor Advertorials Een advertorial moet voor de lezer altijd te herkennen zijn als niet behorend tot de redactionele pagina s van de krant

Nadere informatie

Bedrukte pennen. Algemene aanleverspecificaties. Tips per druktechniek Zeefdruk. Digitaal

Bedrukte pennen. Algemene aanleverspecificaties. Tips per druktechniek Zeefdruk. Digitaal Bedrukte pennen Jouw bedrijfsnaam, logo of slogan van hand tot hand. Laat eigen pennen bedrukken en kom overal! Keuze uit 5 soorten: budget, basic, premium, bamboe en touch pen. Per soort zijn er verschillende

Nadere informatie

Specificaties Voor aanleveren van digitale bestanden

Specificaties Voor aanleveren van digitale bestanden Voor aanleveren van digitale bestanden Als u een digitaal bestand wenst aan te leveren, zodat wij voor de productie kunnen zorgen, dienen de bestanden Afmetingen van het A0-affiche: Bladspiegel: 841 x

Nadere informatie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis

Nadere informatie

Styleguide Breda brengt het samen

Styleguide Breda brengt het samen Styleguide Breda brengt het samen 1 Inhoudsopgave Design en merkrichtlijnen 1 Stadsslogan en logo 03 BLZ. 2 Design en merkrichtlijnen 04 3 Logo stramien 05 4 Engelse versie 05 5 Kleurgebruik 06 6 Do s

Nadere informatie

Logo & kleuren. PMS Rhodamine Red C 5. M 100 R 240. G 0. B 140 RAL 4010 WEB colour #F0008C

Logo & kleuren. PMS Rhodamine Red C 5. M 100 R 240. G 0. B 140 RAL 4010 WEB colour #F0008C Logo Guide Logo & kleuren Het logo is een origineel ontwerp dat een sterk herkenbaar beeld van het product biedt. Het moet worden gebruikt zoals het hier wordt voorgesteld, en mag in GEEN GEVAL gewijzigd

Nadere informatie

Logo en Huisstijl reglement

Logo en Huisstijl reglement 2016 Logo en Huisstijl reglement De heeft dit reglement vastgesteld, waarin zij het gebruik van het Senior- OK -beeldmerk en het Senior-OK -woordmerk vaststelt. Dit reglement dient als richtlijn voor de

Nadere informatie

Aanleverspecificaties Digitaal Servicebureau

Aanleverspecificaties Digitaal Servicebureau Aanleverspecificaties Digitaal Servicebureau Woord vooraf Om de verwerking van de door u aangeleverde digitale bestanden, bestemd voor deze disciplines, zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, is het

Nadere informatie

Brand manual Klaverblad Verzekeringen

Brand manual Klaverblad Verzekeringen Brand manual Klaverblad Verzekeringen Colofon Opdrachtgever Marie Monique van der Salm, sectorhoofd Marketing & Verkoop Klaverblad Verzekeringen Ontwerp en realisatie Boo Hoeboer - VBAT Michel Voogd -

Nadere informatie

Verbinden van wetenschap en samenleving. NWO-strategie

Verbinden van wetenschap en samenleving. NWO-strategie Verbinden van wetenschap en samenleving NWO-strategie 2019-2022 Verbinden van wetenschap en samenleving Dit strategisch plan beschrijft de koers van NWO voor de jaren 2019 tot en met 2022. NWO legt hierin

Nadere informatie

1. introductie LF2018 design elementen

1. introductie LF2018 design elementen 1. introductie LF2018 design elementen Design elementen: LF2018 LOGO De basis van de 2018-huisstijl wordt gevormd door cirkels. Het logo verbeeldt een aantal belangrijke kernwaarden: Open mienskip, eenheid

Nadere informatie

Leeuwarden-frYslân 2018 logogids voor sponsors en partners

Leeuwarden-frYslân 2018 logogids voor sponsors en partners Leeuwarden-frYslân 2018 logogids voor sponsors en partners 28.04.17 1. gebruik van het LF2018 logo op uitingen In deze logogids voor sponsors, partners en initiators zijn richtlijnen opgenomen voor het

Nadere informatie

TIJDSCHRIFT VOOR DIERGENEESKUNDE

TIJDSCHRIFT VOOR DIERGENEESKUNDE TvD Deel 143 2018 ISSN 00407453 TIJDSCHRIFT VOOR DIERGENEESKUNDE Personeelsadvertenties Informatie en tarieven Vacaturebank en TvD 2018 Advertentieprijzen en formaten voor dierenartspraktijken (exclusief

Nadere informatie

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018

Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 Huisstijl ROVZ Versie 1.2, september 2018 2 Inhoud 1 Logo... 3 Do s and don ts... 3 Witruimte rondom logo... 4 Minimale formaat... 4 2 Kleurgebruik... 5 3 Typografie... 6 4 Label '100% verkeersveilig'...

Nadere informatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie

vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie vakbladen - websites - e-mailnieuwsbrieven - congressen - PR - research - persberichten - marketingcommunicatie Recht op uw doel af FenceWorks heeft dankzij de combinatie van haar printtitels, mediacontacten

Nadere informatie

Belgium China France Germany Italy The Netherlands South Africa Spain Switzerland United Kingdom

Belgium China France Germany Italy The Netherlands South Africa Spain Switzerland United Kingdom Belgium China France Germany Italy The Netherlands South Africa Spain Switzerland United Kingdom Inhoud 1. De Gouden Regel 3 2. Verklaringen/Uitspraken met betrekking tot het CRF keurmerk 3 3. Exclusiviteit

Nadere informatie

Cross Media Nederland BV - Telefoon: 010-742 05 49 - E-mail: bart.dewilde@crossadvertising.nl

Cross Media Nederland BV - Telefoon: 010-742 05 49 - E-mail: bart.dewilde@crossadvertising.nl REDACTIONELE FORMULE Duurzaam Geproduceerd is hét onafhankelijke kennisplatform over duurzaamheid in de industrie. Het informeert en inspireert de professional door nieuws, visies van experts, interessante

Nadere informatie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie

BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie BRANDBOOK Oude Hollandse Waterlinie versie 1-2019 PROPOSITIE De Oude Hollandse Waterlinie loopt van Muiden tot aan Gorinchem en was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlog tegen een Franse legermacht

Nadere informatie

AFLOOP EN TEKSTMARGE

AFLOOP EN TEKSTMARGE Print deze handleiding voor eenvoudig gebruik AFLOOP EN TEKSTMARGE De juiste afloop en tekstmarge instellen voor een nieuw of bestaand ontwerp. BEKIJK VIDEO HANDLEIDING Dit is de handleiding voor Adobe

Nadere informatie

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes Huisstijlinformatiemap Scholen met Succes Waarom een huisstijl? Als organisatie wil je een bepaalde indruk maken, een bepaald beeld achter laten bij doelgroepen en publieksgroepen. Een van de middelen

Nadere informatie

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine

Omroep MAX. Factsheet MAX Magazine Omroep MAX Factsheet MAX Magazine ANWB Media en MAX Magazine Senioren worden steeds vitaler. Blijven langer zelfstandig. Staan midden in het leven. Omroep Max, de omroep voor 50-plussers, begrijpt dat

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels regiotwente.nl Colofon uitgave: ontwerp en realisatie: Regio Twente Morskieft Ontwerpers van visuele identiteit, Enter Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels

Nadere informatie

2015 SPOrT & Lifestyle Magazine TARIEVENKAART

2015 SPOrT & Lifestyle Magazine TARIEVENKAART 2015 SPOrT & Lifestyle Magazine TARIEVENKAART Inhoudsopgave Dit is de tarievenkaart van het Sport & Lifestyle Magazine 2015. Pagina prijzen en specificaties zijn per categorie weergegeven; gesponsorde

Nadere informatie

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING

AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING AENO.NL/BRUIS TECHNISCHE HANDLEIDING 1 INHOUD 1. Wat zit er in de toolkit? 3 2. Aanpassen middelen naar eigen huisstijl 4 3. Hoe gebruik je het werkbestand? 9 4. Fotografie standaard 12 5. Do s & don ts

Nadere informatie