Doopregister van Wilhelmina Degens en dochter Anna Hendrika Korssen. Stamreeks Degens - Korssen - Tempelaars

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doopregister van Wilhelmina Degens en dochter Anna Hendrika Korssen. Stamreeks Degens - Korssen - Tempelaars"

Transcriptie

1 Doopregister van Wilhelmina Degens en dochter Anna Hendrika Korssen Stamreeks Degens - Korssen - Tempelaars 1. Pieter Degens (geboren in 1680) x Elisabeth Bronckhorst (geboren te Dordrecht op ). 2. Antony Degens (gedoopt te Dordrecht op ) x Huijberta van Oosterwijk. 3. Pieter Degens (gedoopt te Dordrecht op overleden te Dordrecht op ) x Catharina du Hen (geboren te Dordrecht op overleden te Dordrecht op ). 4. Pieter Degens (geboren te Dordrecht op overleden te Dordrecht op ) x Johanna (Antje) Volgraaf (geboren ongeveer in 1788). 5. Willem Degens (gedoopt te Dordrecht op overleden te Sliedrecht op ) x Maaike Biesheuvel (geboren te Werkendam op overleden te Dordrecht op ). 6. Cornelis Degens (geboren te Sliedrecht op overleden te Sliedrecht op ) x Hendrika Kros (geboren te Sliedrecht op overleden te Sliedrecht op ). 7. Wilhelmina Degens (geboren te Sliedrecht op overleden te Etten- Leur op ) x Hendrik Korssen (geboren te Oosterhout op overleden te Oosterhout op ). 8. Anna Hendrika Korssen (geboren te Sliedrecht op overleden te Tilburg op ). x Hubertus (Bart) Tempelaars (geboren te Oosterhout op overleden te Tilburg op ). 9. Wilhelmina (Willemijn) Tempelaars (geboren te Tilburg in 1943) x Josephus Johannes Maria (Jos) Naaijkens (geboren te Tilburg in 1944). *- *- *- *- *- *- *- *

2 De hoofdpersonen in onderstaande uiteenzetting Adriaan Korssen (geboren te Oosterhout op , overleden te Oosterhout op ). Echtgenoot van Anna Hendrika van Kappel en vader van Hendrik Korssen. Anna Hendrika van Kappel (geboren te Raamsdonk op , overleden te Oosterhout op ). Echtgenote van Adriaan Korssen en moeder van Hendrik Korssen. Hendrik Korssen (geboren te Oosterhout op , overleden te Oosterhout op ). Vader van Anna Hendrika Korssen. Bidprentje Hendrik Korssen. - Wilhelmina Degens (geboren te Sliedrecht op , overleden te Etten- Leur op ). Moeder van Anna Hendrika Korssen.

3 Bidprentje Wilhelmina Degens. - Anna Hendrika Korssen (geboren te Sliedrecht op , overleden te Tilburg op ). Dochter van Hendrik Korssen en Wilhelmina Degens. Bidprentje Anna Korssen.

4 Bevolkingsregistergegevens gezin Korssen- Degens Hendrik Korssen, woonachtig te Oosterhout, is tijdens de mobilisatie in Sliedrecht gelegerd. In 1915 leert hij hier zijn toekomstige eega Wilhelmina Degens kennen. Op 11 september 1915 gaat het stel in ondertrouw en zaterdag 2 oktober 1915 vindt te Sliedrecht het burgerlijk huwelijk plaats. Het kerkelijk huwelijk is in Sliedrecht niet voltrokken. Ansichtkaart Sliedrecht (1913).

5 21 november Zoals we in onderstaand bevolkingsregister kunnen lezen is het gezin Korssen- Degens op 21 november 1916 in Oosterhout ingeschreven. Bij Wilhelmina en dochter Anna Hendrika staat vermeld dat ze van Sliedrecht ZH (Zuid- Holland) afkomstig zijn. Achter Hendrik staat vermeld: D G. De betekenis van deze afkorting is niet bekend. Bronvermelding Bevolkingsregister Oosterhout. Inv. nr. 890 (oud nr. 5) Wijk C, archiefnummer 2005, Bevolkingsregister Oosterhout, inventarisnummer 890, pagina 105 Gemeente: Oosterhout Periode: In de kolom Kerkgenootschap staat bij Hendrik vermeld: RK (rooms- katholiek). Bij Wilhelmina aanvankelijk: NH (Nederlands Hervormd) en bij dochter Anna Hendrika: Geen. Zij is dus in Sliedrecht niet gedoopt. Bij Wilhelmina is NH doorgestreept. Er boven is later geschreven: RK. Ze is dus tweemaal gedoopt. De eerste keer Nederlands Hervormd in Sliedrecht en daarna rooms- katholiek in Oosterhout. Bij dochter Anna Hendrika is Geen doorgestreept en daar boven later vermeld: RK. Ze is dus later in Oosterhout rooms- katholiek gedoopt. Verderop volgt uitleg hierover. Bij Wilhelmina en haar dochter zijn de afkortingen RK, NH en Geen doorgestreept. Dit heeft te maken met het feit dat ze beiden in 1917 voor zeer korte tijd naar Sliedrecht zijn teruggegaan.

6 Bij Hendrik staat als beroep vermeld: arbeider. Het gezin komt te wonen in de Donkerstraat C. 62. (wijk C). C. 62 is een oude aanduiding voor Donkerstraat en geeft tevens de exacte locatie van het woonhuis aan. Dit hoeft niet Donkerstraat 62 te zijn. Op 20 november 1916 is het gezin uit Sliedrecht gekomen. (Op 21 november officieel door de ambtenaar ingeschreven) Donkerstraat te Oosterhout (1984). Ansichtkaart (1946).

7 De doop van Anna Hendrika Korssen (nummer 8 van de stamreeks) 22 november Reeds één à twee dagen na vestiging in Oosterhout wordt dochter Anna Hendrika gedoopt in de kerk St. Joannes de Doper. Archief (doopregisters) R.K parochie St. Joannes de Doper te Oosterhout ( ) opgeslagen in het depot van Regionaal Archief Tilburg. Ansichtkaart St. Jan de Doper te Oosterhout (1915).

8 Doopregister parochie St. Joannes de Doper te Oosterhout (november 1916). 22 november 1916 Anna Henrica gedoopt door J. Leijten. In kolom van ouders vermeld: Wilhelmina Degens (acath.) postea conversa.

9 Van Wilhelmina Degens wordt gezegd dat zij niet- katholiek is (acath.), maar dat ze later bekeerd is (postea conversa). Vader Hendrik Korssen is niet in de kolom van ouders vermeld. Dit komt door het feit dat de ouders van Anna Hendrika op het moment van de geboorte nog geen negen maanden getrouwd zijn. Ze zijn dan drieëneenhalve maand voor de wet getrouwd. De katholieke kerk komt als hun dochter geboren is vijfeneenhalve maand tekort en interpreteert dit als onwettig kind. Getuigen bij de doop zijn Adrianus Korssen en Anna Hendrica van Kappel. De opa en oma van de dopeling, de ouders van haar vader. Getuigen bij de doop. Tekst laatste kolom. De eerste regel luidt: Ab haereticis baptizata, sub conditione rebaptizata est: Nadat zij door ketters gedoopt is, is ze onder voorwaarde herdoopt. ( Onder voorwaarde slaat op de formule: Indien gij niet gedoopt zijt, doop ik u in de naam ) Op de tweede regel lezen we: Illegitima per subsequens Matrimonium cum Henrico Corssen legitimata est: Onwettig (zijnde) is zij door het huwelijk met H. C. nu gewettigd. Henricus Corssen heeft dus volgens de leer van de katholieke kerk Anna Hendrika, de dochter van zijn vrouw Wilhelmina, geëcht door met Wilhelmina Degens voor de kerk te trouwen.

10 De doop van Wilhelmina Degens (nummer 7 van de stamreeks) Vrijdag 8 december Wilhelmina Degens wordt zestien dagen na de doop van dochter Anna gedoopt te Oosterhout. Doopregister parochie St. Joannes de Doper te Oosterhout (november/december 1916). 8 december 1916 Wilhelmina gedoopt door J. Leijten.

11 De ouders van Wilhelmina. Cornelis Degens en Henrica Kros. Bij beiden vermeld: acath., niet katholiek. Van de ouders van Wilhelmina Degens wordt gezegd dat zowel haar vader als haar moeder niet- katholiek zijn. Getuigen bij de doop de schoonouders van Wilhelmina. Adrianus Corssen en Henrica van Kappel. Haar schoonouders. De ouders van Wilhelmina kunnen niet gevraagd worden om als getuigen bij katholieke aangelegenheden op te treden. Ze zijn immers van protestantse huize. Niet bekend is of ze bij de doop en kerkelijk huwelijk van hun dochter aanwezig geweest zijn. In de laatste kolom lezen we onderstaande tekst. Nata 21. Martis 1894, ex haeresi conversa, sub conditione baptizata est. Eadem die Matrimonium contraxit cum Henrico Corssen, cum dispensatione super tribus bannorum proclamationibus et super impedimento temporis clausi. Testes fuerunt Adrianus Corssen et Henrica v. Kappel: Vertaling: Geboren 21 maart 1894, uit de ketterij bekeerd, is zij onder voorwaarde gedoopt. Op dezelfde dag is zij getrouwd met Henricus Corssen, met dispensatie van de drie

12 huwelijksafkondigingen en van het beletsel van de gesloten tijd. Getuigen waren Adrianus Corssen en Henrica v. Kappel. Vrijdag 8 december Op de dag van haar doop is Wilhelmina ook voor de katholieke kerk getrouwd met Henricus Corssen, met dispensatie van de drie huwelijksafkondigingen en van het beletsel van de gesloten tijd. Getuigen waren Adrianus Corssen en Henrica v. Kappel. Beletsel van de gesloten tijd : Dit slaat op het verbod van de katholieke kerk te trouwen in de advent of de vastentijd.) De dagen na Pasen en Driekoningen zijn dan gewilde dagen om te trouwen. Soms worden er verschillende huwelijken op dezelfde dag gesloten. De gesloten tijd is de periode voor en rondom Kerstmis (van de advent tot Driekoningen) en de vastentijd (van aswoensdag tot en met Pasen). Als een huwelijk in een van deze perioden valt moet er dispensatie worden aangevraagd. De reden dat dispensatie wordt aangevraagd kan men vaak in doopboeken vinden in een periode van maximaal negen maanden na het huwelijk! Een andere reden dat de periode na Pasen veel getrouwd wordt is dat de dienstverbanden van de knechten en meiden meestal aflopen. April is van oudsher een populaire maand om te trouwen. Soms worden diverse huwelijken op dezelfde dag gesloten. Wellicht hebben Hendrik Korssen en Wilhelmina Degens na vestiging in Oosterhout (21 november 1916) zo vlug mogelijk voor de katholieke kerk willen trouwen. Nog vóór kerstmis Dochter Anna Hendrika kan dan zo vlug mogelijk door Hendrik Korssen geëcht worden. Misschien wil men in een kleine gemeenschap zoals Oosterhout e.e.a. zo vlug mogelijk afgewerkt hebben. De vertaling van de Latijnse tekst van de doopboeken is verzorgd door Bart van den Hurk.

13 Foto s Ansichtkaart Markt te Oosterhout (1915). Hendrik Korssen en Wilhelmina Degens (1940).

14 V.l.n.r.: Cornelis Degens, zijn achterkleindochter Riet Tempelaars en kleindochter Anna Hendrika Korssen op de dijk te Sliedrecht (1941). Cornelis Degens (1943).

15 Cornelis Degens (tweede van links) in bejaardenhuis te Sliedrecht (1953). Ansichtkaart Leijsenhoek in Oosterhout (1915).

Fientje Vermeer ( ) Levensschets van geboorte (1914) tot huwelijk (1943)

Fientje Vermeer ( ) Levensschets van geboorte (1914) tot huwelijk (1943) Fientje Vermeer (1914-2010) Levensschets van geboorte (1914) tot huwelijk (1943) Fientje Vermeer, geboren op 4 oktober 1914, Molenstraat 94 te Tiburg.. Overleden op vijfennegentigjarige leeftijd te Tilburg

Nadere informatie

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans

Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans pagina 1 van 7 Parenteel van Petrus (Peter) Eijsermans 1 Petrus (Peter) Eijsermans, zoon van Joannes Baptista Eijsermans en Jacoba Spapens. Hij is gedoopt op dinsdag 20 november 1792 in Goirle. Notitie

Nadere informatie

Het huwelijk van Riet Naaijkens en Toon Beerens

Het huwelijk van Riet Naaijkens en Toon Beerens Het huwelijk van Riet Naaijkens en Toon Beerens Op maandag 22 september 1941 vindt het burgerlijk huwelijk plaats. Een dag daarna, op dinsdag 23 september 1941, de kerkelijke inzegening. Op de kermis in

Nadere informatie

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Michael de Bont. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Michael de Bont. Generatie I I. Michael de Bont, trouwt met Joanna Torians. Uit dit huwelijk een zoon: 1. Cornelis de Bont, gedoopt te Alphen op zondag 25 februari 1748, overleden (ongeveer

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Broer Herman van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Broer Herman van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Herman van den Berg, broer van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De ouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De ouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) 02. * Gemert 04-03-1850 + Helmond

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Mina van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Mina van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Mina

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De ouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie II De ouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) 02. Hendricus van den

Nadere informatie

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert.

16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op in Groot-Zundert. Generatie 5 ( betovergrootouders ) 16 Christiaan Huberti Schrickx. Hij is gedoopt op 26-03-1757 in Groot-Zundert. Afbeelding 11 RK Doopboek Groot-Zundert Christiaan is overleden, 37 jaar oud. Hij is begraven

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH RIETDIJK 19 Arie van den Bogaart een landbouwer uit Schijndel is in 1832 de eigenaar van dit huis (sectie: E130). Hij bezit ook het huis er naast Rietdijk D (verdwenen

Nadere informatie

Generatie I. Generatie II

Generatie I. Generatie II Generatie I 1 Lambertus de WIT. Zoon van Leonardus de WIT (de With) (zie 2) en Gertrude van den HEUVEL (zie 3). Gedoopt op 12 oktober 1796 te Uden (getuige(n): Wilhelmus van den Heuvel en Helena Lamberti).

Nadere informatie

Fragment-genealogie Smeets (3)

Fragment-genealogie Smeets (3) Fragment-genealogie Smeets (3) XI-1 ANNA MARIA SMEETS geboren te Schin op Geul t.o. de kerk en aldaar gedoopt 30 december 1770, dochter van WIJNANDUS SMEETS [X-2] en CHRISTINA LOOGEN. Zij huwde te Schin

Nadere informatie

Dorpsgerecht Bunnik en Vechten,

Dorpsgerecht Bunnik en Vechten, NT00205_83 Nadere Toegang op inv. nr 83 uit het archief van het Dorpsgerecht Bunnik en Vechten, 1695-1811 (205) H.J. Postema Juli 2014 Inleiding Dit document bevat regesten op een bundel gewaarmerkte uittreksels

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 1 Vóór 1800 zou deze boerderij, die stamt uit 1648, in bezit zijn van de erven Joosten (info: Jo van den Berg). In 1832 zijn erven van Johannes van Veghel eigenaar

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Generatie I Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Generatie I Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie I 01. Betje Hendriks (1880-1955) (Proband) Elisabeth (Betje) Hendriks * Gemert 01-05-1880

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HEUVEL 3 VEEL ONZEKERHEID In 1832 is deze woning in bezit van Hendrik van Dijk (sectie: E 280/1052/1291) en in 1840 is de eigenaar Theodorus van Eenbergen. In 1843 gaat

Nadere informatie

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( )

Parenteel van Hendrikus Hubertus van de Lisdonk ( ) Generatie I I Hendrikus Hubertus van de Lisdonk (Hendrik), zoon van Jan Baptist van de Lisdonk en Anna Maria van Laarhoven, is geboren op donderdag 30 september 1858 te Hilvarenbeek, is als geboren aangegeven

Nadere informatie

Gemeente: Alphen en Riel Brontype boek Registernaam Huwelijksregister 1930 Code ALRL_H_1930 Periode register 1930 Aktenummer: 7 Plaats huwelijk:

Gemeente: Alphen en Riel Brontype boek Registernaam Huwelijksregister 1930 Code ALRL_H_1930 Periode register 1930 Aktenummer: 7 Plaats huwelijk: Gemeente: Alphen en Riel Brontype boek Registernaam Huwelijksregister 1930 Code ALRL_H_1930 Periode register 1930 Aktenummer: 7 Plaats huwelijk: Alphen en Riel Datum huwelijk: 19-05-1930 Bruidegom Johannes

Nadere informatie

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders

Blad 2a. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) oudouders/oudgrootouders Blad 2a Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) oudouders/oudgrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) Blad 2a Generatie VI De

Nadere informatie

Bewijsstukken. 1 e kwartier. Fenny LUTGERINK. geboorte

Bewijsstukken. 1 e kwartier. Fenny LUTGERINK. geboorte Bewijsstukken 1 e kwartier Fenny LUTGERINK geboorte 34 2 e en 3 e kwartier Hendrikus Petrus Harry LUTGERINK Geboorte 35 Jacoba Johanna Wilhelmina Cobi DE REUVER Geboorte Huwelijk 36 4 e en 5 e kwartier

Nadere informatie

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts

Anderhalve eeuw in Oisterwijk. Vugts Vugts Vugts Anderhalve eeuw in Oisterwijk 148. Vugts Aart Adriaan Vugts en Johanna Peter Vrients zijn 7 november 1784 voor de oisterwijkse dominee getrouwd. Aart of Arnoldus heet bij zijn eerste huwelijk geboren

Nadere informatie

9 d[it]o [maart 1760] is gedoopt Kornelis zoon van burgem[eester] Hendrik Appelo en Caatjen Baltus getuige Aaltjen Appeloo.

9 d[it]o [maart 1760] is gedoopt Kornelis zoon van burgem[eester] Hendrik Appelo en Caatjen Baltus getuige Aaltjen Appeloo. Inges[chreven] den 14 november [1744] Hendrik Derks Apperloo J[onge]M[an] met Catrina Daniels J[onge] D[ochter] beijde alhier en getr[ouwd] den 6 december alhier. 9 d[it]o [maart 1760] is gedoopt Kornelis

Nadere informatie

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17

Marten Kanters (1761?), timmerman en kroeghouder In de patentregisters van 1815 t/m 1818 woont Marten Kanters op Plaats nr. 17 Nieuwstraat 40/42 Bewoners van 1815 tot heden : Kanters -van der Meijden Knicknie van den Biggelaar van de Coevering Immens (café Victoria) supermarkt Boxer (de Kroon) en vervolgens de Jumbo kindsheidoptocht

Nadere informatie

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders

Blad 2. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) Overgrootouders/betovergrootouders Blad 2 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) Overgrootouders/betovergrootouders Website: Stamboom familie Van den Berg > Kwartierstaat van 01. Betje Hendriks (1880-1955) Blad 2 Generatie IV De overgrootouders

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Brandwijk

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Brandwijk Nummer archiefinventaris: 3.04.16.027 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Brandwijk H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 This finding aid is written in Dutch.

Nadere informatie

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING

Gerardus BESSELING Anna, Mactiae CRAMER (KRAEMETS) Joannis CRAMER (CREMER) Mariae HOEVEN Hendrick BESSELING Annitje BESSELING III.9 Gerardus (Gerrit) Hendriksz BESSELING (BISSELINGH), smid in Edam, Amsterdam en baassmit te Wognum, geboren op 04-09-1694 te Emmerik, gedoopt (rk) op 04-09-1694 te Emmerik (getuige(n): nv), overleden

Nadere informatie

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch

Huwelijkse bijlage: doopbewijs van Anna Maria Bionda, Neerbosch Dopeling Leendert N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Antje van der Stoel Datum doop 14-11-1802 Geboortedatum 29-10-1802 Opmerkingen Oosterkerk; kind: onegt Wonende in 't Hang Bron DTB Rotterdam Doop gereformeerd

Nadere informatie

Huwelijk op 30 december 1931 te Leiden (scan beschikbaar)

Huwelijk op 30 december 1931 te Leiden (scan beschikbaar) Huwelijk op 30 december 1931 te Leiden (scan beschikbaar) Bruidegom Wilhelmus Josephus Lugters, geboren te Ridderkerk, 19 jaar oud, koopman van beroep Vader van de bruidegom Hendrikus Lugters Moeder van

Nadere informatie

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire

Akte van geboorte. [w.g.] Govert van Andel Izak van der Beek. Jan Colijn C. Boll maire BS Eethen (scan Family Search) Akte van geboorte Op heeden den zes en twintigste van de maand maart agtienhonderd twaalf des nademiddags ten zes uuren is gecompareerd voor mij Maire van Genderen canton

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De grootouders van Betje

Blad 1. Kwartierstaat van Betje Hendriks ( ) De grootouders van Betje Blad 1 Kwartierstaat van Betje Hendriks (1880-1955) De grootouders van Betje Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Betje Hendriks (1880-1955) van vaderskant: 04.

Nadere informatie

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV

Parenteel van Jan van Gent. Generatie I. Generatie II. Generatie III. Generatie IV Parenteel van Jan van Gent. Generatie I I. Jan van Gent, trouwde met Johanna Geertrui Snak. 1. Jan, volgt II [blz. 1]. Generatie II II. Jan van Gent, (zoon van I [blz. 1] ), trouwde te Gorinchem op vrijdag

Nadere informatie

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781

Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Doopboek NG Rotterdam 25-02-1781 Dopeling Johannes N.n. Vader N.n. N.n. Moeder Pieternella Strumpelaar Getuige Anna de Haas wed[uw]e Strumpelaar en Jan Koek Datum doop 25-02-1781 Opmerkingen Grote kerk;

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) De grootouders van Antoon Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) De grootouders van Antoon Website: Stamboom familie Van den Berg > Generatie III De grootouders van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) van vaderskant:

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zwijndrecht

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zwijndrecht Nummer archiefinventaris: 3.04.16.169 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zwijndrecht Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Molenaarsgraaf

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Molenaarsgraaf Nummer archiefinventaris: 3.04.16.088 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Molenaarsgraaf Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding

Nadere informatie

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op

5. Johannes Consemulder, geboren te Bergen op Zoom op Parenteel van Wilhelmus Consemulder. Generatie I I. Wilhelmus Consemulder, gedoopt te Breda op zaterdag 12 december 1795, trouwt met Cornelia Schenkenberg, gedoopt te Bergen op Zoom op zondag 27 augustus

Nadere informatie

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg

Blad 1. Kwartierstaat van Antoon van den Berg ( ) Zus Anna van den Berg Blad 1 Kwartierstaat van Antoon van den Berg (1877-1961) Zus Anna van den Berg Website: Stamboom familie Van den Berg > Anna van den Berg, zus van 01. Antoon van den Berg (1877-1961) De ouders van Anna

Nadere informatie

NN van der Kop vader: Hendricus Christiaan van der Kop 32 jaar Keizerlijk notaris

NN van der Kop vader: Hendricus Christiaan van der Kop 32 jaar Keizerlijk notaris 1749 Henricus Christiaan van der Kop Leiden vader: Cornelis van der Kop moeder: Cornelia Elisabeth van Beusichem Schepen in 1787, 1780 1829 15 december Wordt 80 jaar oud Meegeteld bij de volkstelling van

Nadere informatie

Parenteel van Wouter Brokx

Parenteel van Wouter Brokx Parenteel van Wouter Brokx 1 Wouter Brokx. Hij is begraven op 30-09-1706 in Gilze (nbr,nld). Wouter trouwde met Adriana Adrianus van den Erven. Kinderen van Wouter en Adriana: 1 Adrianus Wouter Brokx.

Nadere informatie

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege)

De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) door 11 november 2016 De nakomelingen van Arnoldus Jacobus Legius (De Lege) Generatie 1 1. Arnoldus Jacobus Legius

Nadere informatie

Johanna / Antje van der Stoel ( )

Johanna / Antje van der Stoel ( ) Johanna / Antje van der Stoel (1770-1855) René de Hek, Kwartierstaat Zwieteren: Bij de volkstelling van 1829 was zij 60 jaar en gaf als beroep op visdraagster. Zij was de schrijfkust niet machtig (1829)

Nadere informatie

bron Burgerlijke stand - overlijden Koudekerk aan den Rijn toegangsnummer inventarisnummer 60 aktenummer 24 naam

bron Burgerlijke stand - overlijden Koudekerk aan den Rijn toegangsnummer inventarisnummer 60 aktenummer 24 naam Hazerswoude Doopboek Gereformeerd p.25 dd.14-10-64: den 14.Octob[er] (kind) Gerrit (ouders) Klaas Roest en Aaltje Jansz Verganst (getuige) Neeltje Weselenburg. (Aantekening bij de datum:) te Boskoop gedoopt.

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de inwoners. Er werden

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van `s Gravenzande

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van `s Gravenzande Nummer archiefinventaris: 3.04.16.043 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van `s Gravenzande Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding

Nadere informatie

Adressen op basis van de burgerlijk stand:

Adressen op basis van de burgerlijk stand: Bidprentje van Hendrikus Werring. Foto en bidprentje (met onjuiste sterfdatum) van Ida Buijer. (met dank aan Ida Schroder-Werring en Anneke Westerbeek-Werring) Va Hendrikus (Hendrik of Hen(d)ricus) WERRING),

Nadere informatie

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN AANWEZIG BIJ HET STADSARCHIEF s-hertogenbosch OVERZICHT ROSMALEN Versie juli 2012 WOORD VOORAF Genealogisch onderzoek in de registers van de burgerlijke stand levert voor

Nadere informatie

1 Feb Eerste generatie

1 Feb Eerste generatie Eerste generatie 1. Joannes 1 Schimmel, overige namen Jan Schimmel, geboren CA. 1770 te Bussum (Gooise Meren), overleden 10 maart 1818 te Bussum (Gooise Meren). hij trouwde Antonia Schoonhoord, getrouwd

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Rozenburg

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Rozenburg Nummer archiefinventaris: 3.04.16.123 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Rozenburg Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

www.vorstenbosch-info.nl

www.vorstenbosch-info.nl OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 4 Jan Rut Kluijtmans koopt op 24-12-1792 een huis en aangelag, gestaan en gelegen op Vorstenbosch onder Nistelrode, groot 2 L, 45 R, van Maria Sijmen Rijkers,

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH HONDSTRAAT 7 Dit pand kunnen we beschouwen als het stamhuis van de familie van der Heijden de latere Brouwerstak (hiervoor zijn gegevens gebruikt uit het boek van de familie

Nadere informatie

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220)

huwt Velsen 30 november 1905 (akte 116) met Noom VI.1 ANTJE NOOM geboren Velsen 10 november 1887 (akte 220) VIII.C CORNELIS DEMMERS Cor, Cees geboren te Velsen 18 september 1882 (akte 146) 04:00 uur getuigen: Antoine Daniël Charles Clarion, gemeentesecretaris, en Willem Steen, ambtenaar ter secretarie stoker

Nadere informatie

Werkgroep Genealogie

Werkgroep Genealogie Werkgroep Genealogie De werkgroep bestaat uit Bart van Schijndel en Anny Janssen. doelstelling: A. Het adviseren van (aankomende) genealogen. Voor vragen kunt u terecht bij de werkgroep. Gegevens uit het

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Leimuiden

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Leimuiden Nummer archiefinventaris: 3.04.16.075 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Leimuiden Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Krimpen a/d IJssel

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Krimpen a/d IJssel Nummer archiefinventaris: 3.04.16.068 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Krimpen a/d IJssel Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 1 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Antonius van Hooft, tuinman te Vorstenbosch, eigenaar van deze boerderij. De woning werd in deze periode

Nadere informatie

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant)

Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) Parenteel van Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) I Ari (Arien) Jansz Kwant (ook: Quant) is geboren in 1790 in Heer Huijgenwaert, zoon van Joannes (Jan) Claasz Quant (Quand, Kwant) en Trijntje (Catherina)

Nadere informatie

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's)

Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Informatieblad Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB's) Achtergrond In 1811 werd in de meeste delen van Nederland de Burgerlijke Stand ingevoerd. De overheid had op dat moment nauwelijks gegevens over de

Nadere informatie

Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners

Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners Mr. Stormstraat 5 Tilburg en zijn bewoners Geboortehuis - ouderlijk huis van Jos Naaijkens Mr. Lambertus Dominicus Storm Geboren te s- Hertogenbosch op 25 maart 1790. Overlijdt te s- Gravenhage op 3 juni

Nadere informatie

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem.

Kinderen van Johannis Kilwinger en Jannigje Alplas: 1.1 Peter Gijsbert Kilwinger, geboren op zaterdag 4 februari 1809 in Woudrichem. Genealogie van Pieter Kilwinger inderen van Peter Gijsbert Kilwinger en Johanna Mutsaards: 1.1.1 Johanna Maria Kilwinger, geboren op woensdag 17 februari 1836 in Stratum. Johanna Maria is overleden op

Nadere informatie

Cornelis van Huijk(Huik) ( )

Cornelis van Huijk(Huik) ( ) 1 Cornelis van Huik (1853-1894) Cornelis van Huijk(Huik) (1853-1894) Geboren op 22 maart 1853 in Hoogland, zoon van Joannes (Jan) van Huijk en Heiltje van Hamersveld. Cornelis trouwde, 23 jaar oud, op

Nadere informatie

Parenteel van Adrianus de Bont. Generatie I. Generatie II

Parenteel van Adrianus de Bont. Generatie I. Generatie II Parenteel van Adrianus de Bont. Generatie I I. Adrianus de Bont, trouwt met Lucia van der Ven. Uit dit huwelijk 5 kinderen: 1. Adriaen Bartholomeus de Bont, geboren te Udenhout, volgt IIa [blz. 1]. 2.

Nadere informatie

Generatie 1 Willem () van Denderen, is geboren rond 1650 te Neerloon, Noord-Brabant,dagloner van beroep, trouwde met Wilhelmina (de Kleijn?

Generatie 1 Willem () van Denderen, is geboren rond 1650 te Neerloon, Noord-Brabant,dagloner van beroep, trouwde met Wilhelmina (de Kleijn? Generatie 1 Willem () van Denderen, is geboren rond 1650 te Neerloon, Noord-Brabant,dagloner van beroep, trouwde met Wilhelmina (de Kleijn?) Generatie 2 Johannes Willemsz van Denderen, zoon van Willem

Nadere informatie

Stamboom van Cornelius Berents Pagina 1

Stamboom van Cornelius Berents Pagina 1 Stamboom van Cornelius Berents Pagina 1 I a - II a - II b - Cornelius Berents *..-..-... 29-08-1811 Aduard Groningen te Bloemstraat Groningen. ZIE: Ondertrouwboek Groningen 1769-1776, collectie DTB (toegang

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Stassen

Fragment-genealogie fam. Stassen Fragment-genealogie fam. Stassen (zie ook: Houthems Verleden, H.J.J. Philippens, uitg. 1983, pag. 189 e.v.) De naam Stassen is ontstaan uit de roepnaam Stas, afkomstig van Eustachius hetgeen "de vruchtbare"

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Rijnsburg

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Rijnsburg Nummer archiefinventaris: 3.04.16.125 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Rijnsburg Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Adrianus de Keijser, geb. te Gastel. Afkomstig uit Gastel. Hij trouwde Petronilla Boerkens, getrouwd 07-01-1759 te Halsteren. i. Anna de Keijser, geb. 09-10-1759 te Halsteren. Getuigen

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zoetermeer

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zoetermeer Nummer archiefinventaris: 3.04.16.164 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Zoetermeer Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters)

Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Fragment-genealogie fam. Pieters (Peters) Familienaam die is afgeleid van de voornaam Pieter (Peter). I Bartholomeus PETERS. Hij trouwt met Johanna CREWEN ook genaamd Creuwen. 1 Petrus PETERS, ged. op

Nadere informatie

Familie Evers - Vermeer

Familie Evers - Vermeer Familie Evers - Vermeer Stamreeks Evers 1. Cornelis Evers (1731 -?) x Barbara van Bergen (Sieberg(h)en). 2. Nicolaas (Nicolaus) Evers (1762 -?) x Joanna van Caem (Chaam Kaam). 3. Johannes (Joannes) Evers

Nadere informatie

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen)

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) 1 Willem van Dielen. Willem trouwde met Margaretha Cocken. Kind van Willem en Margaretha: 1 Jan van Dielen, geboren in Bergen. Volgt 1.1. 1.1 Jan van Dielen

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Ackermans

Fragment-genealogie fam. Ackermans Fragment-genealogie fam. Ackermans De naam Ackermans kan evenals Akkermans en Van den Akker duiden op een naam voor een persoon die op of bij een plek woonde, die bekend stond als De(n) Akker. Mogelijk

Nadere informatie

Nummer Toegang: 14 Inventaris van de collectie Doop-, Trouw- en Begraafboeken van Delft

Nummer Toegang: 14 Inventaris van de collectie Doop-, Trouw- en Begraafboeken van Delft Nummer Toegang: 14 Inventaris van de collectie Doop-, Trouw- en Begraafboeken van Delft Archief Delft 14 Doop-, Trouw- en Begraafboeken Delft 3 I N H O U D S O P G A V E Inhoudsopgave BESCHRIJVING VAN

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Naaldwijk

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Naaldwijk Nummer archiefinventaris: 3.04.16.092 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Naaldwijk Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Genealogie van Jan Hendrikse van Gils

Genealogie van Jan Hendrikse van Gils pagina 1 van 10 Genealogie van Jan Hendrikse van Gils I Jan Hendrikse van Gils. Jan ging in ondertrouw op 22 juni 1765 in Oosterhout met Catharina Ansems. Catharina ging later in ondertrouw op 19 juli

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie

Eerste generatie. Tweede generatie Eerste generatie 1. Joannes Antonius Bakker, geb. 1773, overl. 26-11-1838 te Nijmegen. Huwelijksregister R.K. Statie der Minderbroeders Nijmegen 1659-1811 (RBS 1224/281) Van beroep winkelier. Hij trouwde

Nadere informatie

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden

Genealogie van Joannes HANGHS. Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden Genealogie van Joannes HANGHS Door: Lucien Pijper Rijksweg 52, 5941 AE Velden I.1 Joannes HANGHS, begraven op 10 november 1774 te Weert. Gehuwd voor de kerk op 7 februari 1768 te Weert (RK) (getuige(n):

Nadere informatie

GEMENGD HUWELIJK TUSSEN GEDOOPTEN

GEMENGD HUWELIJK TUSSEN GEDOOPTEN DOC. X. GEMENGD HUWELIJK TUSSEN GEDOOPTEN Datum van het huwelijk, In de parochiekerk: Te (postnummer, deelgemeente en fusiegemeente) Bisdom: I. IDENTITEIT Katholieke partner Niet-katholieke partner 1.

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Ameide en Tienhoven

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Ameide en Tienhoven Nummer archiefinventaris: 3.04.16.007 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Ameide en Tienhoven I. Koolhoven Nationaal Archief, Den Haag (c) 2010 This finding aid is written

Nadere informatie

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van

De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van door 1 mei 2016 De nakomelingen van Jacob Jasperszoon Ulden Van Generatie 1 1. Jacob Jasperszoon Ulden Van. Generatie 2 2.

Nadere informatie

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014

Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 Stamreeks van Andries de Rooij 1725 naar Hennie de Rooij door Everardus Rollema 2014 I. Andries de Rooij, geboren Den Haag omstreeks 1725, overleden aan de tering, aangifte Den Haag om begraven te worden

Nadere informatie

Fragment-genealogie fam. Lemmens Schin op GeulQ)

Fragment-genealogie fam. Lemmens Schin op GeulQ) Fragment-genealogie fam. Lemmens Schin op GeulQ) De naam Lemmens is afkomstig van de voornaam Lemmen ( een vleinaam voor Lambertus). Omdat deze naam veelvuldig voorkwam in onze contreien, zijn er heel

Nadere informatie

Index trouwen district XIII.

Index trouwen district XIII. Doopboek Zwammerdam p.85 dd. 11-09-1763: Septemb[er] 11 (kind) Gerrit. Abraham Roest Pietertje van der Boon Getuijge Marijtje Roest. (in de marge:) onder Aarlanderveen. Gerrit is dus geboren te Aarlanderveen

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Stompwijk

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Stompwijk Nummer archiefinventaris: 3.04.16.138 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Stompwijk Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding aid

Nadere informatie

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel

Parenteel van Gommert Pietersen van Geel Parenteel van Gommert Pietersen van Geel 1 Gommert Pietersen van Geel is geboren in 1624 in Zevenbergen. Gommert is Notitie bij overlijden van Gommert: Overleden rond 1676. Gommert: (1) trouwde, 24 of

Nadere informatie

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3

HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3 HEERLIJK LEVEN - genealogie tak 3 Jan Luijten ca. 1620-1694, Belangrijkste woonplaatsen van deze tak: Beek; Geleen;. Update april 2018 (correcties en aanvullingen in rood) Bijlage uit: Heerlijk Leven,

Nadere informatie

Doopboek Veenendaal (zowel Stichts als Gelders!) den 13 september Gijsbert [zoon van] Jacob van Barneveld en Elbertje Veenbrink

Doopboek Veenendaal (zowel Stichts als Gelders!) den 13 september Gijsbert [zoon van] Jacob van Barneveld en Elbertje Veenbrink Doopboek Veenendaal 13-09-1789 (zowel Stichts als Gelders!) den 13 september Gijsbert [zoon van] Jacob van Barneveld en Elbertje Veenbrink Stigt Trouwboek Stichts Veenendaal 05-07-1789 dito Jacob van Barnevelt

Nadere informatie

OUDE WOONPLEKKEN IN VORSTENBOSCH LENDERSGAT 11 (voorheen Erpsche steeg, later Brakkensedijk) In 1832 is Christiaan Thomas van de Leijgraaf de eigenaar van deze woning met herberg (sectie: E111/1118/1116).

Nadere informatie

Parenteel van Johannes van Eeckelen. Generatie I. Generatie II. Generatie III

Parenteel van Johannes van Eeckelen. Generatie I. Generatie II. Generatie III Parenteel van Johannes van Eeckelen. Generatie I I. Johannes van Eeckelen, trouwt met Cornelia de Wael, geboren te Stabroek [Antwerpen, België]. 1. Franciscus van Eekelen, gedoopt te Woensdrecht op zaterdag

Nadere informatie

De nakomelingen van Johannes Miner

De nakomelingen van Johannes Miner een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Johannes Miner door 4 augustus 2017 De nakomelingen van Johannes Miner Generatie 1 1. Johannes Miner, is geboren op 7 april 1801 te Amsterdam. Hij is

Nadere informatie

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Puttershoek

Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Puttershoek Nummer archiefinventaris: 3.04.16.116 Inventaris van de kopieën der Doop-, Trouw- en Begraafboeken (DTB) van Puttershoek Auteur: H. Brouwer Nationaal Archief, Den Haag 1929 Copyright: cc0 This finding

Nadere informatie

Deel II - Trouwen - Tijdvak die 29 aug. matrimonio juncti Bart Scheel et Joanna Wenthout in facie ecclesiae.

Deel II - Trouwen - Tijdvak die 29 aug. matrimonio juncti Bart Scheel et Joanna Wenthout in facie ecclesiae. 29.08.1797 1797 die 29 aug. matrimonio juncti Bart Scheel et Joanna Wenthout in facie ecclesiae. 16.04.1798 Matrimonio juncti sunt Derk Roerdink et Bartjen Hietbrink 1798, die 16

Nadere informatie

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth:

FAMILIE BORGHS. (1 ste huwelijk) Kinderen van Petrus en Maria Eilsabeth: FAMILIE BORGHS Als we de naam moeten aannemen zoals hij vermeld word in de Parochieregisters dan veranderd de naam van BORGHS in BEURGHS. De pastoor schreef de naam op zoals hij door de vader van de dopeling

Nadere informatie

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch

DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN. STADSARCHIEF s-hertogenbosch DOOP-, TROUW- EN BEGRAAFBOEKEN AANWEZIG BIJ HET STADSARCHIEF s-hertogenbosch HANDLEIDING EN OVERZICHT Versie mei 2014 WOORD VOORAF Genealogisch onderzoek in de registers van de burgerlijke stand levert

Nadere informatie

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1

Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 Fragment-Genealogie fam. Schei(j)en 1 I Martinus SCHEIJEN, gedoopt 1 januari 1661 te Schin op Geul, overleden 6 maart 1746 te Schin op Geul, 85 jaar oud. Martinus is getrouwd op 20 april 1681 te Schin

Nadere informatie

Eerste generatie. Tweede generatie. Derde generatie

Eerste generatie. Tweede generatie. Derde generatie 1. Antonius van Berkel. Hij trouwde Petronella Keth. 2. i. Peter van Berkel geb. 1788. Eerste generatie Tweede generatie 2. Peter van Berkel, geb. 1788, overl. 29-03-1865 te Uden. Hij trouwde Cornelia

Nadere informatie