NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2017"

Transcriptie

1 AGENDA Van de directeur Vertrek directeur Misschien heeft u de mail gemist waarin ik het al aankondigde. Ik ga vertrekken. Per januari word ik rector-bestuurder van het Montessori College Nijmegen. Een geweldige Montessorischool waar twee zaken mij over de streep trokken en mij ertoe verleidde op deze functie te solliciteren. De school heeft een breed profiel, van vmbo tot en met vwo. Vooral het vmbo triggerde me, dat vind ik echt fantastisch. Er zijn niet zoveel vmbo s die durven te denken vanuit ruimte, vertrouwen en hoge verwachtingen. Deze montessorischool, net zoals de onze, wel en daar word ik erg blij van en door geinspireerd.ten tweede is deze school een eenpitter. En ja, ik ben eigenwijs, het past me om ook bestuurlijk eindverantwoordelijk te zijn. Ik ga met pijn in het hart weg van deze prachtige school. Ik had er graag nog een paar jaartjes aan vastgeplakt. Ooit leerde ik dat kansen nooit voorbij komen op het moment dat jij ze plant. Het is de kunst ze te herkennen en er voor te gaan. Dit was zo n moment Het College van Bestuur is inmiddels samen met onze school de werving en selectieprocedure gestart.

2 Maarten Delen, tevens rector van het Beekdallyceum, zal gedurende de overbruggingsperiode als interim directeur optreden. Ik heb daar alle vertrouwen in. Hij heeft dat bij ons eerder gedaan. Hij kent de school goed. 2FasenVWO Samen met het Beekdal starten we volgend jaar het 2FasenVWO. Deze leerroute geeft aan de uitblinkende havo leerling de kans om gewoon in 6 jaar het VWO te doen maar onderweg zijn of haar Havo te halen op het Montessori. Het 6 e jaar gaan ze naar het Beekdal om daar in 1 jaar hun examen VWO te doen. Door de nauwe samenwerking tussen het Beekdal en het Montessori blijven de leerlingen op een montessoriaanse wijze werken zodat de overgang vloeiend en drempelloos zal verlopen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit een uitdagende en veilige route is voor de leerlingen die mogelijk VWO potentie hebben. Uitrol nieuwe schoolplan en de ontwikkelgroepen Voor de zomervakantie heeft de MR unaniem ingestemd met het nieuwe schoolplan. Inmiddels hebben we onderwijs ontwikkelgroepen gemaakt waar elke docent een bijdrage aan levert. Om er een paar te noemen: Maatwerk, 2FasenVWO, differentiatie, overgang 2 naar 3 en rekenbeleid. Er hangt een prachtige flow in de school. Iedereen voelt de energie en de zin in ontwikkeling. Ons schoolplan brengt die focus aan, geeft richting en gespreksstof. Het is mooi om te zien hoe betrokken en geïnvolveerd het team met de nieuwe ontwikkelingen aan het werk is. Groene Wand We hebben tegen de grote betonnen wand bij de nieuwbouw aan de zijkant een prachtige groene wand gemaakt. Wilbert de Haan van Nexit heeft hem ontworpen en aangenomen. Hij maakte in de stad al meer groene wanden. Van de gemeente kregen we subsidie omdat de Groene Wand een bijdrage levert aan het verkleinen van het hitteschild in het centrum. De Groene Wand heeft meteen een pedagogische functie: eerste jaars leerlingen adopteren een pot en gaan daar eigen groen in telen. Er zijn veel ideeën: bloemen, groentes, kiemen, sla voor de kantine etc. In M&N wordt er in de les aandacht aan besteedt. Berni Drop Directeur Nieuws divers Magister Een aantal vakgroepen is dit jaar Magister gaan gebruiken om aan te geven of een leerling op schema ligt met zijn huiswerk/voorbereiding en of een leerling zijn boeken en andere benodigdheden ook daadwerkelijk bij zich heeft. Dat doen we door als vakdocenten in Magister onder het kopje vergeten een vinkje aan te zetten bij "huiswerk " en/of "boeken". Zodat u nog beter uw zoon/dochter kunt volgen en indien nodig het gesprek kunt aangaan. Vraag aan u om nog regelmatiger te kijken op Magister. Ook de mentor kan deze informatie zien en met zijn of haar mentor leerling hierover in gesprek gaan. De planning die wij hanteren staat in de studiewijzer op It's Learning. De leerling mag een alternatieve planning maken als dat beter bij hem/haar past.

3 Itslearning In Itslearning gaan we binnenkort een ouderportal openen. U krijgt een eigen inlog en wordt direct aan uw zoon/dochter gekoppeld. U kunt daar de studiewijzers, opdrachten en planningen zien. Alleen van uw eigen zoon/dochter. U hoeft dus niet meer te vragen om mee te mogen kijken. Meer nieuws hierover na de herfstvakantie. U kunt zich in de portal ook opgeven om mee te helpen bij activiteiten van de school. weten. Wellicht een soort database van deskundigheid. Montidagen en excursies De Montidagen in binnen- en buitenland zijn weer achter de rug. De voorbereidingen voor de komende excursies en reizen is in volle gang. Voor mavo vier wil dat zeggen dat ze na de examens net zoals havo 5 een driedaagse trip gaan maken om hun mavotijd leuk en in ontspannen sfeer af te sluiten. De bestemming die nu gekozen is is Gent. Aan de verdere invulling van het programma wordt hard gewerkt. Het wereldberoemde Gravensteen zal vanzelfsprekend op het programma staan. Mavo drie gaat eveneens drie dagen op pad. Zij gaan naar Antwerpen en Brussel. Op het programma staan onder andere een city game waarbij op interactieve manier kennis wordt gemaakt met Antwerpen en een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel. Daar zullen we onder begeleiding een rondleiding en uitleg krijgen. In de lessen maatschappijleer en geschiedenis wordt hier aan aandachtgegeven. Ook de trip van drie Havo, vorig jaar naar Rouen, is weer in voorbereiding. Ook de Londenreis van de tweede jaars heeft al weer alle aandacht. We hebben er weer zin in. LOB Algemeen: Vorig jaar zijn we gestart met twee pijlers binnen de LOB nieuwe stijl: 1. De Droomloopbaan. Dit is een portal waarmee we gaan werken. Deze portal wordt komend jaar gebruikt in klas 1 tot en met 4.In deze portal vinden de leerlingen opdrachten en komen de resultaten van die opdrachten te staan. De leerling stelt hier zijn eigen portfolio samen. In toetsweek 1 kregen alle mentoren instructies voor het inloggen met hun groep in Droomloopbaan. Dat inloggen gaat in de komende tijd plaatsvinden. Vorig jaar hebben de leerlingen uit 1 e en 3 e jaar hiermee een start gemaakt, veel mooie accounts zagen hun mentoren al voorbij komen. Dit jaar gaan de nieuwe 1 e en 3 e jaars groepen er ook mee werken. Succes! 2. Loopbaangesprekken. Naar aanleiding van ervaringen die de leerling opdoet met activiteiten en opdrachten voert de mentor loopbaangesprekken en ook ouders gaan dit doen. We nodigen u als ouders van het 1 e en 3 e jaar van harte uit om op de ouderavond kennis te maken met deze vernieuwing en uw rol als ouders hierbij. Brief/mail hierover volgt nog. - 1 e jrs ouderavond woensdag 2 nov, uur.

4 - 3 e jrs ouderavond dinsdag 13 dec, op deze avond zal ook de uitleg over profielen sectorkeuze plaatsvinden. Beroepenmarkt do 9 febr: Ouders en oud-leerlingen vertellen over hun beroep of opleiding. De avond duurt van o.30 uur, op het MCA. Na de ouderavonden en oproep kregen we al veel enthousiaste aanmeldingen van ouders. Heel fijn! Mocht u de ouderavond of oproep gemist hebben, aanmelden kan via beroepenmarkt@montessoriarnhem.nl Belang van de rekentoets; De decanen willen graag het belang van het bijhouden van de rekenvaardigheid benadrukken. Alle MBO- en HBO opleidingen bouwen verder op het eindniveau van Mavo en Havo. Het rekenen is ook daar een vak wat meetelt in de zak slaag regeling. Mavo: De leerlingen uit mavo 4 hebben zich aangemeld voor 1 of 2 workshops en krijgen uiterlijk 24 november een uitnodiging in de bus. In wk 48 vinden de MBO-workshops plaats. Tijdens schooltijd. De uitnodiging nemen leerlingen mee naar het MBO! Bij ziekte graag uw zoon/dochter óók ziekmelden op de betreffende MBO-locatie (telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief). Leerlingen krijgen via de mentor een opdracht mee, de uitwerking wordt ge-upload in Droomloopbaan. Scholenmarkt Olympus: Voor mavo 3 en 4 + hun ouders. Is een Strippenkaart-opdracht. (= keuzeopdracht) Op di 22 en wo 23 nov op het Olympus College, naast de Rijnhal, Arnhem-Zuid. Op dinsdag vooral Zorg en Groen. Op woensdag vooral Techniek en Economie. RONDETIJDEN VOORLICHTING RONDE 1 RONDE 2 RONDE uur uur uur Naast de rondes zijn er kraampjes in de aula waar u informatie kunt halen. Het boekje waar alle opleidingen + lokalen in staan, komt zo spoedig mogelijk op Its Learning, mentorsite 3 en 4 mavo te staan. Handig om vooraf te printen of in te kijken en aan te kruisen waar u heen wilt in de drie rondes. Voor een filmpje van de Scholenmarkt vorig jaar: Digitaal Doorstroom Dossier; Leerlingen uit 4 mavo die zich aanmelden voor een MBO-opleiding krijgen een bevestigingsmail waarin gevraagd wordt het DDD in te vullen. Daarna vult de mentor in hetzelfde dossier vragen in over de leerling. Leerlingen hebben hiervoor een code nodig. Deze deel ik over een aantal weken uit in mavo 4.

5 Mocht uw zoon/dochter al eerder aanmelden, laat ze een mail sturen naar mij of langskomen. Havo: Woensdag 9 en donderdag 10 november: In Zwolle is een een onderwijsbeurs voor aankomende leerlingen van het mbo, hbo en wo. Op beide dagen is de beurs geopend van uur tot uur. Leerlingen uit havo 4 en 5 worden in de gelegenheid gesteld om zelfstandig naar deze beurs te gaan. Inschrijven voor deze beurs kan tot en met 3 november via een intekenlijst. Deze hangt op de deur van de kamer decaan havo. Na 3 november wordt er geen toestemming meer verleend. Om de lesuitval zo veel mogelijk te beperken mogen de leerlingen pas vanaf 13:55 uur weg. Dit is ná het vierde lesuur. Vrijdag 25 en zaterdag 26 november: In Zwolle de buitenlandbeurs. De beurs is geopend van uur tot uur. Leerlingen die een studie, stage, vrijwilligerswerk enzovoort in het buitenland willen volgen kunnen daar informatie opvragen. Voor de vrijdag kunnen de leerlingen zich tot en met maandag 21 november inschrijven via een intekenlijst. Profielkeuzedag 13 januari. Havo 3: Belangrijk omdat leerlingen een profielkeuze gaan maken. Leerlingen krijgen uitgebreid informatie over de profielen en ze gaan op vrijdag 13 januari naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor een profielkeuzedag. Verlof aanvragen voor studiekeuzeactiviteiten Havo 4 en 5 zijn de leerjaren waarin uw zoon of dochter de keuze maakt, Wat ga ik doen na de havo. Ga ik studeren of neem ik een tussenjaar. Hiervoor zijn verschillende activiteiten zoals: onderwijsbeurs, buitenlandbeurs, open dagen bezoeken, proefstuderen, stage lopen, selectiedagen enz. Sommige activiteiten vallen onder schooltijd. Uw zoon/dochter kan hier verlof voor aanvragen. Hoe gaat het verlof aanvragen? 1. Uw zoon/dochter meldt zich uiterlijk 4 werkdagen voorafgaand aan de activiteit bij de decaan havo. 2. Hij/zij krijgt van een verlofbriefje dat ouders ondertekenen. 3. Het verlofbriefje geeft uw zoon/dochter terug aan de decaan voordat de activiteit start. 4. Ik regel daarna met de receptie dat hij/zij geoorloofd afwezig is en stelt de mentor op de hoogte. Later of niet aanmelden betekent dat uw zoon/dochter ongeoorloofd afwezig is. Verschillende ouders hebben gevraagd om informatie van de ouderavond havo 5 in de nieuwsbrief te zetten. Je mag je voor maximaal 4 studies aanmelden in Studielink: o 4 opleidingen met vrije instroom; of o 3 opleidingen met vrije instroom en 1 met numerus fixus; of

6 o 2 opleidingen met vrije instroom en 2 voor numerus fixus (NB je kunt je voor maximaal één opleiding Fysiotherapie of Mondzorgkunde aanmelden.) Aanmelden vòòr 15 januari voor een opleiding waarvoor een numerus fixus geldt. Voor opleidingen met vrije instroom geldt aanmelden vòòr 1 mei. Leerlingen die zich voor 1 mei hebben aangemeld hebben recht op een studiekeuzecheck. Iedere hogeschool geeft hieraan zijn eigen invulling. Kijk op de sites van de hogeschool voor specifieke informatie. Studiefinanciering heet sinds 2015 studievoorschot. Aantal informatieve websites over studie en studiekeuze Havo 5 leerlingen die echt niet weten wat ze willen doen na de havo kunnen met Marjon een afspraak maken met als doel de leerlingen een bewuste keuze te laten maken voor de vervolgstudie of anderszins. (m.dullemond@montessoriarnhem.nl) Marieke Doomen, decaan mavo Marjon Dullemond, decaan Havo MR Tijdens de afgelopen ouderavonden heeft de oudergeleding van de MR vertelt over haar rol binnen de medezeggenschap op school. Ook hebben wij uw hulp gevraagd bij activiteiten welke school en wij voor u en uw kind organiseren. De Beroepenmarkt is een voorbeeld van een van deze activiteiten. Dé mogelijkheid om leerlingen over uw werk te vertellen en hen enthousiast te maken voor uw vak! Heeft u zich nog niet aangemeld, doe dat alsnog door ons een te sturen. Zoals bekend heeft Bernie Drop haar vertrek bij MCA aangekondigd. Dit betekent voor de MR dat wij betrokken worden bij het aantrekken van een nieuwe directie. Eerste stap is dat wij om advies zullen worden gevraagd met betrekking tot het profiel van de gewenste directeur. Heeft u een onderwerp waarvan u vindt dat de MR die met de directie van MCA moet bespreken? Stuur ons een en wij nemen contact met u op. Ons adres is mr@montessoriarnhem.nl Namens de MR, Arjan van den Broek.

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2017-2018 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 AGENDA december 5 t/m 9 Toetsweek 2 12 Begin deeltaak 3 13 Ouderavond mavo 3 en havo 3 (sectoren en profielen) Techno-experience havo 3 Leerlingenraad lang; start EU project havo 4 15 Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2014-2015 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie eventueel

Nadere informatie

Annelies Hak decaan HAVO

Annelies Hak decaan HAVO Voorlichting HAVO klas 5 schooljaar 2015-2016 Annelies Hak decaan HAVO hak@hetlyceumvos.nl Studie is geen last minute vakantie Wat kan ik na de HAVO doen? Studeren HBO, MBO Werken Uitstel van studie eventueel

Nadere informatie

Voorlichtingsavond H5. 29 augustus 2017

Voorlichtingsavond H5. 29 augustus 2017 Voorlichtingsavond H5 29 augustus 2017 LOB H3 oriënteren Keuzebegeleidingslessen (Qompas) Profielkeuzedag H4 verkennen en verdiepen Qompas HBO-scholenmarkt Beroepenmarkt Amphion Open dagen/ meeloopdagen

Nadere informatie

HAVO 5 & VWO 6 Examenjaar Decanaat: Marion Bosma Havo: 26 september 2017 Vwo: 28 september 2017

HAVO 5 & VWO 6 Examenjaar Decanaat: Marion Bosma Havo: 26 september 2017 Vwo: 28 september 2017 HAVO 5 & VWO 6 Examenjaar 2017-2018 Decanaat: Marion Bosma Havo: 26 september 2017 Vwo: 28 september 2017 Kiezen is een proces 1. Oriënteren Welke belangstelling/interesse? 2. Verkennen Bezoek Open dag,

Nadere informatie

Rythovius College. Accent op jouw talent! 5vwo LOB: 5 vwo het belangrijkste jaar op het gebied van LOB

Rythovius College. Accent op jouw talent! 5vwo LOB: 5 vwo het belangrijkste jaar op het gebied van LOB 5vwo het belangrijkste jaar op het gebied van LOB 5vwo 4, 6 vwo Oriënteren (Je weet nog echt niet wat je wilt gaan doen, ) Begin breed, welke sector vind je interessant? Wat kan met jouw profiel? Bezoek

Nadere informatie

DECANAAT OUDERAVOND 4 HAVO. 12 september 2017

DECANAAT OUDERAVOND 4 HAVO. 12 september 2017 DECANAAT OUDERAVOND 4 HAVO 12 september 2017 Even voorstellen. Decaan havo - vwo Wilfred Bardoul Het keuzeproces 3 havo: profielkeuze 4 havo: vooral oriëntatie op vervolgstudies 5 havo: Keuze vervolgstudie

Nadere informatie

Rythovius College. Accent op jouw talent! 6 vwo. Welkom. Ouderavond 6vwo 22 september 2015

Rythovius College. Accent op jouw talent! 6 vwo. Welkom. Ouderavond 6vwo 22 september 2015 Welkom Ouderavond 6vwo 22 september 2015 Mentor : -Docent Bereikbaar via mail en telefoon (school of privé) Mentoraat : Taak mentor - cijferverwerking en -beoordeling leerling - aanspreekpunt leerling

Nadere informatie

Introductie LOB Decaan 5 havo & 6 vwo. Pak alvast je telefoon

Introductie LOB Decaan 5 havo & 6 vwo. Pak alvast je telefoon Introductie LOB Decaan 5 havo & 6 vwo Pak alvast je telefoon Decaan Mandy Stokkers In principe aanwezig op ma, di, wo en do m.stokkers@marianum.nl Kamer 513 Decaan Waarvoor kun je bij een decaan terecht?

Nadere informatie

Rythovius College. Accent op jouw talent! 4 havo. Welkom! Ouderavond 4 havo 22 september 2015

Rythovius College. Accent op jouw talent! 4 havo. Welkom! Ouderavond 4 havo 22 september 2015 Welkom! Ouderavond 22 september 2015 Mentor Bereikbaar via mail en telefoon: Mentoraat : Taak mentor - cijferverwerking en -beoordeling leerling - aanspreekpunt leerling - aanspreekpunt ouders - mentor

Nadere informatie

PROGRAMMA. > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden. > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN

PROGRAMMA. > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden. > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN INFO - AVOND 4 VMBO PROGRAMMA > VERVOLGONDERWIJS Mogelijkheden Aanmelden > DOORSTROMING 4 VMBO-t naar 4 HAVO > PROFIELWERKSTUK > ENKELE OPMERKINGEN AANDACHT VOOR: > WERKEN OP TWEE FRONTEN Diploma halen

Nadere informatie

Ouderavond 5 (t)vwo 29 september Welkom

Ouderavond 5 (t)vwo 29 september Welkom Ouderavond 5 (t)vwo 29 september 2016 Welkom Even voorstellen Jules Storken Docent aardrijkskunde bovenbouw havo/vwo Decaan (t)vwo, leerjaar 2 t/m 6 Inhoud Mijn rol als decaan op 5 (t)vwo Loopbaanoriëntatie

Nadere informatie

Rythovius College. Accent op jouw talent! 5 vwo. Welkom. Ouderavond 5 vwo 22 september 2015

Rythovius College. Accent op jouw talent! 5 vwo. Welkom. Ouderavond 5 vwo 22 september 2015 Welkom Ouderavond 22 september 2015 Mentor -Docent Bereikbaar via mail en telefoon (school of prive) Mentoraat : Taak mentor - cijferverwerking en -beoordeling leerling - aanspreekpunt leerling - aanspreekpunt

Nadere informatie

HAVO Voorlichting Tweede Fase

HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO Voorlichting Tweede Fase HAVO 5 (2014-2015) Het officiële PTA is te vinden op It s Learning. Slechts aan dat PTA kunnen rechten worden ontleend. Gegevens Mentor Naam: Email: Telefoon: KWT-uren Aansluiten

Nadere informatie

Havo 5 11 september Voorlichting vervolgstudie en aanmelding

Havo 5 11 september Voorlichting vervolgstudie en aanmelding Havo 5 11 september 2018 Voorlichting vervolgstudie en aanmelding Decaan havo Maaike van de Wetering Decaan havo Docente geschiedenis Bereikbaar via m.vande.wetering@t-atrium.nl Leerlingen worden begeleid

Nadere informatie

LOB update januari-februari 2019

LOB update januari-februari 2019 LOB update januari-februari 2019 Alle leerlingen zijn vrij om een (profiel)keuzegesprek met een decaan te plannen. Dit kan via de mail, telefoon of binnen te lopen op het decanaat. Profielkeuzegesprekken:

Nadere informatie

Ouderavond havo 5. Welkom. 20 september 2017

Ouderavond havo 5. Welkom. 20 september 2017 Ouderavond havo 5 Welkom 20 september 2017 19.30 uur Welkom en inleiding Ria Rövekamp 19.45 uur Informatie door decaan Jan Koekkoek 20.15 uur Examentraining Lyceo Rens Muskee 20.30 uur Kennismaking mentoren

Nadere informatie

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 2 september 2015 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO van magister Indeling van de avond

Nadere informatie

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5 2018 2019 wee k datum opmerkingen MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG nummer van tot 33 2018 13-8 17-8 voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding ZATERDAG school in 1718

Nadere informatie

Welkom ouders 4 havo. Programma. o uur: welkomswoord o uur: decaan o uur: mentoren

Welkom ouders 4 havo. Programma. o uur: welkomswoord o uur: decaan o uur: mentoren Welkom ouders 4 havo Programma o 20.00 uur: welkomswoord o 20.20 uur: decaan o 20.50 uur: mentoren 2 1 Afdeling havo Afdelingsleider: mevrouw van Esch ese@huygenslyceum.nl Leerlingcoördinator: mevrouw

Nadere informatie

Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 21 september 2016 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO Indeling van de avond inleiding:

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Programma 19.30 uur Praktische informatie havo bovenbouw 20.00 uur Informatie van de decaan 20.15 uur Pauze; naar de eerste verdieping 20.30 uur Kennismaking met de mentor 21.00 uur Einde Havo bovenbouw

Nadere informatie

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer +

Het HAVO-examen. School examen. Centraal examen. Eind cijfer + Havo bovenbouw Havo 4 en 5 is één geheel. Alle behaalde resultaten zijn onderdeel van het schoolexamen. Goede cijfers zijn belangrijk. Eindcijfer havo 4 = startcijfer havo 5. Het HAVO-examen School examen

Nadere informatie

LoopbaanOriëntatie en Begeleiding 5 (T)VWO

LoopbaanOriëntatie en Begeleiding 5 (T)VWO LoopbaanOriëntatie en Begeleiding 5 (T)VWO Nu jullie je weer een paar weekjes warmgedraaid hebben op school wordt het tijd om ook de LOB-draad weer op te pakken. LOB staat nog steeds voor LoopbaanOriëntatie

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond voor havo-5

Welkom op de informatieavond voor havo-5 Kandinsky College informatie-avond havo-5 Welkom op de informatieavond voor havo-5 Ineke van der Meijden Afdelingsleider bovenbouw havo Kandinsky College informatie-avond havo-5 Programma vanavond Het

Nadere informatie

OUDERAVOND 5 HAVO. 14 september 2015

OUDERAVOND 5 HAVO. 14 september 2015 DECANAAT OUDERAVOND 5 HAVO 14 september 2015 Even voorstellen. De decaan W. Bardoul Je studententijd = méér dan studeren alleen! Je feest met je jaarclubje, sport fanatiek in de avonduren, vult vakken

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond 13 december havo 6 vwo

Welkom. Informatieavond 13 december havo 6 vwo Welkom Informatieavond 13 december 2018 5 havo 6 vwo Wat ga je doen? Studeren Werken Reizen Studeren - inschrijven Studies met een decentrale selectie: Vóór 15 januari 2019 Studies met aanvullende eisen

Nadere informatie

Ouderavond havo 5. Welkom. 14 september 2016

Ouderavond havo 5. Welkom. 14 september 2016 Ouderavond havo 5 Welkom 14 september 2016 Programma 19.30-19.45 uur Welkom en inleiding Ria Rövekamp 19.45-20.15 uur Informatie door decaan Jan Koekkoek 20.15-20.30 uur Examentraining Lyceo 20.30-21.15

Nadere informatie

Welkom bij de studievoorlichting. van 24 oktober 2016

Welkom bij de studievoorlichting. van 24 oktober 2016 Welkom bij de studievoorlichting van 24 oktober 2016 Programma: - Welkom - Kiezen van een studie - Fixus opleiding - Studiekeuzecheck - Studiefinanciering - Huisvesting Kiezen hoe doe je dat? Basis voor

Nadere informatie

Welkom ouders 5 havo. Programma. o uur: welkomswoord o uur: decaan o ± uur: mentoren

Welkom ouders 5 havo. Programma. o uur: welkomswoord o uur: decaan o ± uur: mentoren Welkom ouders 5 havo Programma o 19.00 uur: welkomswoord o 19.10 uur: decaan o ± 20.00 uur: mentoren 2 1 Afdeling havo Afdelingsleider: mevrouw van Esch ese@huygenslyceum.nl Leerlingcoördinator: mevrouw

Nadere informatie

Programma studiekeuzeavond leerjaar 6

Programma studiekeuzeavond leerjaar 6 Programma studiekeuzeavond leerjaar 6 19.15 uur: inloop 19.30 uur: plenaire bijeenkomst over de aanmeldprocedure en decentrale selectie 2 oud leerlingen aan het woord. 20.15 uur: mogelijkheid tot napraten

Nadere informatie

Informatie decanaat naar klas 4 Mavo

Informatie decanaat naar klas 4 Mavo Informatie decanaat naar klas 4 Mavo Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck: m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor VMBO Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Verschil Mentor/Coach

Nadere informatie

Programma studiekeuzeavond leerjaar 5 & uur Start ronde uur Start ronde uur Start ronde uur individuele vragen

Programma studiekeuzeavond leerjaar 5 & uur Start ronde uur Start ronde uur Start ronde uur individuele vragen Programma studiekeuzeavond leerjaar 5 & 6 19.30 uur Start ronde 1 20.05 uur Start ronde 2 20.40 uur Start ronde 3 21.15-22.00 uur individuele vragen Programma studiekeuzeavond leerjaar 6 Centrale presentatie

Nadere informatie

WELKOM. INFORMATIEAVOND 5 havo LOB

WELKOM. INFORMATIEAVOND 5 havo LOB WELKOM INFORMATIEAVOND 5 havo 2013-2014 LOB Inhoud goed kiezen is belangrijk! LOB in H5 Ouders en Studiekeuze Interessetesten Waar vind je de informatie? Open dagen en meeloopdagen Knoop doorhakken Aanmelden:

Nadere informatie

OUDERAVOND. 8 oktober 2018 PROGRAMMA

OUDERAVOND. 8 oktober 2018 PROGRAMMA OUDERAVOND 8 oktober 2018 PROGRAMMA > WIE ZIJN WIJ? WAT DOET KICKSTART? > TRENDS IN ONDERWIJS > WAT BEINVLOEDT UW KIND BIJ DE KEUZE? > WAT KUNT U DOEN? TIPS > VRAGEN? 1 WIE ZIJN WIJ & WAT DOEN WE?? STUDIEKEUZE

Nadere informatie

HAVO 5 & VWO 6. Examenjaar

HAVO 5 & VWO 6. Examenjaar HAVO 5 & VWO 6 Examenjaar 2016-20 Decanaat: Jeanette Rijswijk Marion Bosma decanaat@zernike.o2g2.nl 20 september 2016 Vanavond aan de orde Wat wordt er dit jaar georganiseerd m.b.t. studiekeuze dit schooljaar

Nadere informatie

woensdag 7 en donderdag 8 november 14:00 21:00 uur IJsselhallen, Zwolle Van tevoren inschrijven, gratis Deelnemerslijst online (mbo, hbo, wo)

woensdag 7 en donderdag 8 november 14:00 21:00 uur IJsselhallen, Zwolle Van tevoren inschrijven, gratis Deelnemerslijst online (mbo, hbo, wo) woensdag 7 en donderdag 8 november 14:00 21:00 uur IJsselhallen, Zwolle Van tevoren inschrijven, gratis Deelnemerslijst online (mbo, hbo, wo) vrijdag 9 november woensdag 14 november vrijdag 25 januari

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5 HAVO

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5 HAVO Welkom INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5 HAVO 2016-2017 22 september 2016 1 WELKOM dhr. F. van Damme, conrector bovenbouw Havo dhr. S. van Boxtel, leerjaarcoördinator 5 Havo mw. M. Molenschot decaan Havo

Nadere informatie

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5 2018 2019 wee k datum opmerkingen MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG nummer van tot 2018 1-8 17-8 voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding ZATERDAG schoolweek in 1718

Nadere informatie

KENNISMAKINGSAVOND 5 HAVO 18 SEPTEMBER 2018

KENNISMAKINGSAVOND 5 HAVO 18 SEPTEMBER 2018 KENNISMAKINGSAVOND 5 HAVO 18 SEPTEMBER 2018 WELKOM! PROGRAMMA 19.45 Plenaire gedeelte Teamleider havo decaan havo 20.30-21.30 naar de lokalen met de mentoren H5A de heer Postma H5B de heer Genc H5C mevrouw

Nadere informatie

Decaan: LoesFruijt L.fruijt@berlagelyceum.eu. Decanaat 2015/2016

Decaan: LoesFruijt L.fruijt@berlagelyceum.eu. Decanaat 2015/2016 Decaan: LoesFruijt L.fruijt@berlagelyceum.eu Decanaat 2015/2016 DEDECAANNET Site Berlage Onderwijs Decaan Decanaat vwo www.berlagelyceum.dedecaannet.nl Registreren en inloggen. kiezen Keuzestijlen Rationeel

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

LOB in Havo 5 2015/2016

LOB in Havo 5 2015/2016 LOB in Havo 5 2015/2016 Na havo-5 hbo 4 jaar (evt. gevolgd door wo) Ad (Associate degree) 2 jaar vwo 2 jaar (instromen in ath-5) positief advies school noodzakelijk mbo 3 à 4 jaar van hbo naar universiteit

Nadere informatie

Ouderavond klas 6. Studiekeuze en LOB. Welkom! Erik Hegge.

Ouderavond klas 6. Studiekeuze en LOB. Welkom! Erik Hegge. Ouderavond klas 6 Studiekeuze en LOB Welkom! Erik Hegge hg@sgdb.nl Inhoud Loopbaanoriëntatie en begeleiding; reprise Ontwikkelingen Hoger Onderwijs Valkuilen bij het kiezen Rol van leerling, ouders, mentor

Nadere informatie

Welkom op ouderavond klas 3

Welkom op ouderavond klas 3 Welkom op ouderavond klas 3 Voorstellen dhr. G. de Groot (mentor) dhr. M. Tange (teamleider) Programma Stofomschrijving mavo-3 Van mavo-3 naar mavo-4 Rekenexamen 2018 en 2019 Excursies en werkweek mavo-3

Nadere informatie

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5

START-programma overdracht leerjaar2-3. Ouderavond algemeen M3/H3. Montidagen PWS week. Ouderavond algemeen H4 en H5 2018 2019 wee k datum opmerkingen MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG nummer van tot 2018 1-8 17-8 voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding voorbereiding ZATERDAG schoolweek in 1718

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5HAVO

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5HAVO Welkom INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5HAVO 2017-2018 14 september 2017 1 WELKOM dhr. F. van Damme, conrector bovenbouw Havo dhr. S. van Boxtel, leerjaarcoördinator 5 Havo mw. M. Molenschot decaan Havo

Nadere informatie

Ouderavond 3 september 2014 havo 5 en vwo 6

Ouderavond 3 september 2014 havo 5 en vwo 6 Ouderavond 3 september 2014 havo 5 en vwo 6 Onderweg naar het eindexamen Deze powerpoint zal na deze avond ook op de site te vinden zijn onder de kop ouders en op de ELO Indeling van de avond inleiding:

Nadere informatie

Havo 5 Vwo 6. Welkom

Havo 5 Vwo 6. Welkom Havo 5 Vwo 6 Welkom Voorstellen Dhr. Legierse Teamleider Havo Dhr. Akaouche Dhr. Eggen Dhr. Van Tilburg Mentoren Havo Dhr. Bentlage Teamleider Vwo Mevr. Beverwijk Mentor Vwo Mevr. Driever Decaan Voorstellen

Nadere informatie

Programma 19 september: uur. Tweede Fase Overstappen 5h-5v Maatwerk Aansluiting VO-HO Rol ouders

Programma 19 september: uur. Tweede Fase Overstappen 5h-5v Maatwerk Aansluiting VO-HO Rol ouders Programma 19 september: 20.15-20.45 uur Tweede Fase Overstappen 5h-5v Maatwerk Aansluiting VO-HO Rol ouders Taken decaan Anne-Marie Rijsdijk: a.rijsdijk@beekdallyceum.nl Ondersteunt mentoren bij LOB Begeleidt

Nadere informatie

KENNISMAKINGSAVOND 5 HAVO 12 SEPTEMBER 2017

KENNISMAKINGSAVOND 5 HAVO 12 SEPTEMBER 2017 KENNISMAKINGSAVOND 5 HAVO 12 SEPTEMBER 2017 WELKOM! PROGRAMMA 20.00 Plenaire gedeelte Teamleider havo LOB-coördinator/decaan havo 20.30-21.30 naar de lokalen met de mentoren H5 de heer de Vreede H5 mevrouw

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015

Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Nieuwsbrief decanaat 10 mavo 2015-2016 nr. 1, sept. 2015 Inhoud: voorlichting over de keuzetrajecten in 10 mavo A Keuzetraject MBO opleiding 1. Het vak LOB 2. Het keuzetraject in data 3. Portfolio LOB

Nadere informatie

MONTESSORI COLLEGE ARNHEM 2012-2013 NIEUWSBRIEF 3 NOVEMBER 2012

MONTESSORI COLLEGE ARNHEM 2012-2013 NIEUWSBRIEF 3 NOVEMBER 2012 Decanennieuws: In het kader van Loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) informeren wij u elke maand over de belangrijkste activiteiten. Marieke Doomen, decaan mavo. Carolien Joosten, decaan havo. MBO voorlichtingsavond

Nadere informatie

Ouderavond 26 september 2018

Ouderavond 26 september 2018 Ouderavond 26 september 2018 5Havo en 6VWO Afdelingsleiders: Gökhan Iyigunler & Marieke Klein Gunnewiek Coördinator leerlingzaken: Marije Rozema Decaan: Linda Veldhuis Deze powerpoint krijgt u morgen per

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h september INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5h 2015-2016 11 september 2015 1 WELKOM F. van Damme, conrector bovenbouw havo Mw. Y. van Nuland, leerjaarcoördinator 5 havo B.Bogaers, decaan havo Mw. M. Molenschot, decaan

Nadere informatie

Ouderavond 6 (t)vwo 5 oktober Welkom

Ouderavond 6 (t)vwo 5 oktober Welkom Ouderavond 6 (t)vwo 5 oktober 2017 Welkom Even voorstellen Jules Storken Docent aardrijkskunde bovenbouw havo/vwo Decaan (t)vwo, leerjaar 2 t/m 6 Inhoud Mijn rol als decaan op 6 (t)vwo Studiefinanciering

Nadere informatie

Ouderavond klas 6. Welkom

Ouderavond klas 6. Welkom Ouderavond klas 6 Welkom Programma Informatie vanuit jaarlaag 6 (Erik Hegge) Schoolexamens en examen (Mark van Dongen) Loopbaanoriëntatie (Erik Hegge) Kennismaking met de mentor: Mw. von Berg, mw. Brakkee,

Nadere informatie

Welkom INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5 HAVO

Welkom INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5 HAVO Welkom INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 5 HAVO 2018-2019 6 september 2018 1 WELKOM dhr. S. van Boxtel, conrector bovenbouw Havo dhr. J. Hensen, leerjaarcoördinator 5 Havo mw. M. Molenschot, decaan Havo 5HA:

Nadere informatie

Voorlichting Decanaat, 5 havo Schooljaar

Voorlichting Decanaat, 5 havo Schooljaar Voorlichting Decanaat, 5 havo Schooljaar 2017 2018 Voorlichting havo 5 Je diploma.. en dan? Het hoger onderwijs Aanmelden studie en studiefinanciering Hoe verloopt studiekeuzeproces en welke stap ga ik

Nadere informatie

Ouderavond 5Havo. 5Havo en dan..? 4 oktober 2017

Ouderavond 5Havo. 5Havo en dan..? 4 oktober 2017 Ouderavond 5Havo 5Havo en dan..? 4 oktober 2017 Hallo,. 2 Programma Decanaat Oriënteren, verkennen, beslissen Aanmelding Studiefinanciering en kosten Dedecaan.net Tijdspad 3 Goed kiezen, waar loop je tegenaan?

Nadere informatie

Kennismakingsavond. 4vwo

Kennismakingsavond. 4vwo Kennismakingsavond 4vwo Programma Voorstellen van de mentor flex-uren Rekentoets Schoolregels Buitenlandreis Bieleveld Overgangsnormen Belangrijke data LOB Vragen Even voorstellen Peter Rensen (renpr)

Nadere informatie

welkom op de ouderavond van leerjaar 4 en 5 let op: tot 19:00 uur betaald parkeren zone: 19662

welkom op de ouderavond van leerjaar 4 en 5 let op: tot 19:00 uur betaald parkeren zone: 19662 welkom op de ouderavond van leerjaar 4 en 5 let op: tot 19:00 uur betaald parkeren zone: 19662 Michel Mohr afdelingsleider havo 4 & 5 programma algemene informatie over de bovenbouw mevrouw Brandsma,

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 5 HAVO

INFORMATIEAVOND 5 HAVO INFORMATIEAVOND 5 HAVO 2011 2012 PROGRAMMA Algemeen : 20.00-20.15 uur PWS : 20.15-20.30 uur Decanaat : 20.30-20.50 uur Pauze : 20.50-21.00 uur Mentor : 21.00-21.45 uur ALGEMEEN Rooster Pedagogisch klimaat

Nadere informatie

Informatie vervolgopleidingen Aanmelding hoger onderwijs

Informatie vervolgopleidingen Aanmelding hoger onderwijs Informatie vervolgopleidingen Aanmelding hoger onderwijs Studiekeuze Open dagen bezoeken Meeloopdagen/ meelopen met ex AUG-ers Proefstuderen www.studiekeuze123.nl www.studiekeuze123.nl/van-profiel-naar-studie

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. 6 september 2016 Informatieavond 4 havo 6 september 2016 Programma Onderwijs en organisatie (I. Wassink, teamleider havobovenbouw) Studie- en beroepskeuze (C. de Lange, decaan) Zeilwerkweek (C. de Lange, decaan) Kennismaking

Nadere informatie

Ouderavond havo 5. Welkom. 19 september 2018

Ouderavond havo 5. Welkom. 19 september 2018 Ouderavond havo 5 Welkom 19 september 2018 19.30 uur Welkom en inleiding Ria Rövekamp 19.45 uur Informatie door decaan Jan Koekkoek 20.15 uur Examentraining Lyceo Rens Muskee 20.30 uur Kennismaking mentoren

Nadere informatie

Ouderavond 2, 3 en 4 vmbo

Ouderavond 2, 3 en 4 vmbo Ouderavond 2, 3 en 4 vmbo Woensdag 28 september 2016 Programma Algemeen M. van de Woestijne Coördinator bovenbouw Het examen M. Karsten Teamleider Richting / Na het examen R. Remie Decaan Mentoren Coördinatoren

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HAVO 4. 7 september 2017

INFORMATIEAVOND HAVO 4. 7 september 2017 INFORMATIEAVOND HAVO 4 7 september 2017 1 WELKOM 19.00 ALGEMEEN DEEL Opening informatieavond Welkomstwoord door mevrouw Voorn Informatie over HAVO 4 Informatie over LOB Verplaatsing naar de lokalen 19.20

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN!

KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN! SEPTEMBER 2017 KEUZEBEGELEIDING ZEER BELANGRIJK KEUZE NU BEPAALT DE TOEKOMST 35-50% KIEST VERKEERD OP TIJD (= NU) BEGINNEN EN NIET UITSTELLEN! OPLEIDING KIEZEN Orienteren Verkennen Verdiepen Knopen doorhakken

Nadere informatie

Ouderavond havo 5. Welkom. 2 september 2015

Ouderavond havo 5. Welkom. 2 september 2015 Ouderavond havo 5 Welkom 2 september 2015 Programma 19.30-19.45 uur Welkom en inleiding Ria Rövekamp 19.45-20.15 uur Informatie door decaan Jan Koekkoek 20.15-20.30 uur Examentraining Lyceo Rens Muskee

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Sandra Dekker, algemene inleiding Wouter Keizer, inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo

Nadere informatie

Informatie decanaat naar klas 4 Kader

Informatie decanaat naar klas 4 Kader Informatie decanaat naar klas 4 Kader Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck: m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor VMBO Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Verschil Mentor/Coach

Nadere informatie

Informatieavond (t)vwo

Informatieavond (t)vwo Informatieavond (t)vwo 6 2017-2018 Even voorstellen Gert Poppe Conrector (t)vwo 3-6 g.poppe@t-atrium.nl Ruud Maarschalk Decaan (t)vwo r.maarschalk@t-atrium.nl Programma Informatie over het examen (Gert

Nadere informatie

Mijn rol als decaan op 5 en 6 (t)vwo

Mijn rol als decaan op 5 en 6 (t)vwo 1 Inhoud Mijn rol als decaan op 6 (t)vwo Studiefinanciering Gaan studeren Loopbaanoriëntatie (LOB) Studeren in het buitenland Tegemoetkoming scholieren (18+) Mijn rol als decaan op 5 en 6 (t)vwo 4 http://www.studie-kosten.nl

Nadere informatie

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 12 september 2017

DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO. 12 september 2017 DECANAAT OUDERAVOND 5 VWO 12 september 2017 Even voorstellen. Decaan havo - vwo Wilfred Bardoul De keuzebegeleiding 3 ATH: Keuze profiel 4 ATH: Eerste kennismaking met universiteit 5 ATH: Vooral oriënteren

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo 25 september 2017

Informatieavond 4 havo 25 september 2017 Informatieavond 4 havo 25 september 2017 programma onderwijs en organisatie (Igor Wassink, teamleider havobovenbouw) studie- en beroepskeuze (Clemens de Lange, decaan) kennismaking met mentoren 4 havo

Nadere informatie

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6

Voorlichtingsavond. havo 5 en vwo 6 Voorlichtingsavond havo 5 en vwo 6 Programma Onderwijstijd Schoolexamen P.T.A. Voortgang Het centraal examen Ontwikkelingen binnen school Begeleiding Studiekeuzevoorlichting Kennismaking mentor/coach Onderwijstijd

Nadere informatie

PROGRAMMA Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw en VWO a.i.) Yvonne Leferink (decaan)

PROGRAMMA Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw en VWO a.i.) Yvonne Leferink (decaan) INFORMATIEAVOND PROGRAMMA Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw en VWO a.i.) Yvonne Leferink (decaan) 1. Welkom 2. Examen 3. Decaan EXAMEN Schoolexamen (SE) Centraal examen (CE) SCHOOLEXAMEN Drie categorieën:

Nadere informatie

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015

Ouderavond 3 Havo /3 Vwo. Profielkeuze. 12 februari 2015 Ouderavond 3 Havo /3 Vwo Profielkeuze 12 februari 2015 Voorstellen Peter Legierse Teamleider Havo Mevr. Smit- van der Vaart (H3A) Dhr. Langendoen (H3B) Mevr. Griffioen (H3C) Mentoren Havo Clemens Bentlage

Nadere informatie

Informatie vervolgopleidingen Aanmelding hoger onderwijs

Informatie vervolgopleidingen Aanmelding hoger onderwijs Informatie vervolgopleidingen Aanmelding hoger onderwijs Studiekeuze Open dagen bezoeken en/of het studieprogramma van de studie doornemen. Meeloopdagen/ meelopen met ex AUG-ers. Proefstuderen. www.studiekeuze123.nl/van-profiel-naar-studie

Nadere informatie

AANMELDING VERVOLGOPLEIDING NA STUDIEKEUZE. Belangrijke informatie voor alle leerlingen (en ouders) van leerjaar 5 Havo De Hof!

AANMELDING VERVOLGOPLEIDING NA STUDIEKEUZE. Belangrijke informatie voor alle leerlingen (en ouders) van leerjaar 5 Havo De Hof! AANMELDING VERVOLGOPLEIDING NA STUDIEKEUZE Belangrijke informatie voor alle leerlingen (en ouders) van leerjaar 5 Havo De Hof! Inhoud Hoe maak je een goede studiekeuze?... 3 Aanmelden... 3 Na je aanmelding:

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

Van harte welkom. Ouderavond V6 11 september Janneke Helmholt Sectordirecteur vwo

Van harte welkom. Ouderavond V6 11 september Janneke Helmholt Sectordirecteur vwo Van harte welkom Ouderavond V6 11 september 2018 Janneke Helmholt Sectordirecteur vwo Programma Opening Internationalisering Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend. Zie de officiële jaaragenda,

Nadere informatie

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding:

Ouderavond 4 havo Het Vlier september De decaan aan het woord. Teamleiders: Decanen: Coördinator leerlingbegeleiding: Ouderavond 4 havo Het Vlier 20 + 22 september 2016 4Hi tm4hn Teamleiders: Mw. C. Pape Mw. M. Salden Decanen: Dhr. M. Brevé Mw. D. Brattinga 4Ha t/m g 4Hi t/m n 4Ha t/m g 4Hi t/m n Coördinator leerlingbegeleiding:

Nadere informatie

Programma 18 september Algemene informatie over LOB + (reken)examen

Programma 18 september Algemene informatie over LOB + (reken)examen Programma 18 september 2018 19.00 19.30 uur : 19.45 20.30 uur: Algemene informatie over LOB + (reken)examen Kennismaken mentor Nog geen diploma maar al met 1 been in het vervolgonderwijs! Vroeger de knoop

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam Email: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do Ouderavond leerjaar 3 KB 15 september 2015 2 Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Nieuws uit t decanaat 18 september 2018

Nieuws uit t decanaat 18 september 2018 Nieuws uit t decanaat 18 september 2018 havo/vwo bestemd voor havo/vwo bovenbouw Nieuws uit t decanaat is het mededelingenblad vanuit het decanaat havo/vwo van het Vechtdal College in Hardenberg. Het verschijnt

Nadere informatie

LOB in atheneum-5. LoopbaanOriëntatie en LoopbaanBegeleiding. studiekeuze. Marja Bos, decaan atheneum-5/6

LOB in atheneum-5. LoopbaanOriëntatie en LoopbaanBegeleiding. studiekeuze. Marja Bos, decaan atheneum-5/6 LOB in atheneum-5 LoopbaanOriëntatie en LoopbaanBegeleiding studiekeuze Marja Bos, decaan atheneum-5/6 HO = Hoger Onderwijs HBO Hoger BeroepsOnderwijs WO Wetenschappelijk (universitair, academisch) Onderwijs

Nadere informatie

Informatieavond V5 1 oktober 2015

Informatieavond V5 1 oktober 2015 Informatieavond V5 1 oktober 2015 WELKOM Indeling avond 19.00u 19.30u -Plenair Dhr. T. Sliphorst visie VWO Mw. R. Hol V5 algemeen informatie Mevr. I. Boamfa decanaat 19.30u-20.00u Mentor: kennismaking

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 6v oktober

INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 6v oktober INFORMATIEAVOND EXAMENKLASSEN 6v 2016-2017 3 oktober 2016 1 WELKOM R. Schuurmans, conrector bovenbouw vwo R. Jaquet, leerjaarcoördinator 6 vwo Mw. J. Verschuren, decaan vwo Mentoren 6vwo: Mw. D. Küster

Nadere informatie

Programma Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw) Nicky Konings (teamleider vwo bovenbouw)

Programma Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw) Nicky Konings (teamleider vwo bovenbouw) Informatie Programma Arnold Maarse (teamleider havo bovenbouw) Nicky Konings (teamleider vwo bovenbouw) 1. Welkom 2. Examen 3. Decaan Het examen Schoolexamen (SE) Centraal examen (CE) - Niet voor: MA,

Nadere informatie

voorlichting 2e fase 4h/4v 1

voorlichting 2e fase 4h/4v 1 23-9-2016 voorlichting 2e fase 4h/4v 1 Voorlichtingsavond 4h/4v Tweede Fase Programma Bovenbouw dhr. Heemskerk Studiekeuze dhr. Van Der Geest Gelegenheid tot vragen Kennismaking met de mentoren in lokalen

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo

LOOPBAANORIËNTATIE. Informatieboekje. havo/vwo LOOPBAANORIËNTATIE Informatieboekje havo/vwo Inleiding Voor je ligt het informatieboekje voor het vak loopbaan oriëntatie. Doel van dit vak is om elke leerling voor te bereiden op het maken van een goede

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Doorlopende leerlijn LOB op het vwo. klas Keuzemoment: Doelstellingen: Loopbaan Competenties: 1 * Twee talen kiezen uit. 1.

Doorlopende leerlijn LOB op het vwo. klas Keuzemoment: Doelstellingen: Loopbaan Competenties: 1 * Twee talen kiezen uit. 1. Doorlopende leerlijn LOB op het vwo klas Keuzemoment: Doelstellingen: Loopbaan Competenties: 1 * Twee talen kiezen uit 1. Signaal Kwaliteitenreflectie Frans, Duits en Spaans oppakken Motievenreflectie

Nadere informatie

Welkom bij het Reeshof College

Welkom bij het Reeshof College Welkom bij het Reeshof College Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail: xxxxxx@reeshofcollege.nl Werkdagen: ma-di-wo-do-vrij Teamleider leerjaar 3&4 Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg Patrick Tonnaer

Nadere informatie